Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Arthur van Amerongen: De Boze Blanke Man XXXL - Het ABC van Afgrijselijke Witte Mannen

De Boze Blanke Man verklaart de oorlog aan zijn natuurlijke vijand: de ongewervelde, witte, rimmende en deugpunten scorende slijmbal, de BN'er met wie u nooit een oorlog wint, laat staan een partij walking football. 

Voor de reaguurders: tevens Stamcafé

Omdat ik in deze serie vooral curieuze blanke mannen - recalcitrant, eigenzinnig, boos en bevlogen - de revue laat passeren, werd het eens tijd om een soort ABC van afgrijselijke witte mannen te maken. Mannen met wie je nooit, maar dan ook nooit in de kroeg wilt zitten omdat ze al na vijf minuten gaan janken omdat ze gekwetst zijn. "Woordjes doen pijn, Arthur! Kappen nou!"

Het is een volstrekt arbitraire lijst en ik ben heel veel kwasten, geparfumeerde drollen en ambetante zeurpieten vergeten. Met die slijmerds, hielenlikkers, pluimstrijkers, kwallen, zeveraars, kontenkruipers en huilstruiken rekent Allah wel af op de Dag des Oordeels. Burn!

Althuisius, Julien: Beroepsjanker bij de Azijnbode. Veroorzaakt natte voegen bij bakfietsvrouwtjes. Haat landgenoten op vakantie in Frankrijk. Emigreerde naar Portugal maar was al na een paar maanden terug in Nederland omdat hij er geen quinoakoffie met havermoutdrab in een halve avocado kon vinden.

Is het u wel eens opgevallen dat alle Nederlandse 'mannen' op Arie Boomsma, Nick en Simon en Julien Althuisius lijken?

Categorie: wijven met een baard.

Bellemakers, Huub: Claim to fame: het Nijmeegse GroenLinks-kandidaat-raadslid annex vogelverschrikker kwam onder vuur nadat hij de bijeenkomst van Forum voor Democratie in Nijmegen op sociale media vergeleek met een nazi-bijeenkomst. Kroop door het stof. In de grond van zijn hart geen slechte kerel, maar je wint er geen oorlog mee, laat staan een partijtje badminton.

Lijfspreuk: Geenstijl = Hugo de Jonge = Soros = Qanon

Berger, Maurits: Annabel Nanninga: "Maurits Berger is een Sharia-fan. Beslist onafhankelijk deskundoloog, en nee, dat zijn leerstoel is betaald door de sultan van Oman doet niets af aan zijn wetenschappelijke objectiviteit, namelijk ♥ Sharia. Nee echt. Objectief voor u geärabiseerd. Sharia is de goeiste. Stelde serieus voor om het woord 'islam' een tijdje niet te gebruiken. Want zoals iedere objectieve islamwetenschapper weet: alle ellende houdt vanzelf op als we woorden gaan verbieden. Was getrouwd met Petra Stienen, maar dat liep op de klippen toen ze meer moslimknuffelden dan elkaar."

Pluspunt: jaloersmakende haardos. En toch cisgender, hoe is het mogelijk! Alhoewel, getrouwd met Stienen?

Beyer, Bero: Beyer is directeur van het Nederlands Filmfonds. Vindt Paul Verhoeven uit de tijd en dus moet die gecancelled worden. Wahnsinnige diversiteitsdrammer. Duitser bovendien.

NRC: "Bero Beyer, die het dit jaar ook nog eens presteerde om op het festival van Cannes, terwijl de film Benedetta in première ging, een van de Nederlands grootste regisseurs Paul Verhoeven te beledigen en te diskwalificeren als zijnde niet woke, te weinig divers en niet representatief genoeg, dus feitelijk beantwoordde Verhoeven niet aan Beyers morele criteria."

Boomsma, Arie: Hysterisch wijf met baard. Aandachtsjunk die aan het afkicken is in de vergetelheid. Laatste wapenfeiten: riep op tot adverteerdersboycot van VI. Probeerde een Arie-neukpop in de markt te zetten. Claim to fame: werpen van homofiele, mohammedaanse dwergen.

Bouma, Rudy: Vies Magere Mannetjesbaardje. Vriend van de GeenStijl-show. Meest herinneringswaardige quote: "Één van de meest zwakke drogredenen hier: tweeps die het uitblijven van mijn reactie op hun tweets als *bewijs van hun gelijk zien*. Wat een zelfoverschatting. Ik heb meer interactie dan menig journalist maar heb echt wel wat beters te doen dan iedere Harry868403 te beantwoorden."

Brandt Corstius, Jelle: Verzon een #Metoo-affairette met de valste nicht van het Mediapark om aandacht te trekken voor nieuw VPRO-programma en nieuw boek. Dat liep slecht af. Ik ken JBC en Van Dam niet, ze lijken me allebei niet onaardig en ik zou er zo een avondje mee kunnen stappen (no pun intended).

Op mijn 24ste ging ik ook wel eens naar een duur hotel met een meneer en dan was ik dolblij als ie ook nog de drugs betaalde, desnoods donderde ie het in mijn glas. Maar goed, deze jongens waren even oud tijdens die bewuste nacht en avond (volgens mij is Jelle 2 koppen groter en echt fors) en was er sprake van een amicale sfeer. Wein, Mann und Gesang en wellicht wat GHB, MDA, coke of scopolamine, daar wil ik van af zijn. Wat er verder gebeurde zal nooit echt duidelijk worden. De waarheid ligt op het kerkhof.

Bregman, Rutger: Vaste vriend van de GS-show. Als Gerard Reve zou moeten kiezen tussen Rutger Bregman en Rob Jetten, koos hij voor het buitenechtelijke kind van Pechtold. Bij Deugdominee des Vaderlands Bregman moet ik meteen aan De Avonden denken: "Die wordt goed kaal," denkt Frits. "Kaal worden hoeft nog geen verschrikking te zijn, maar als je zulk blauw vel op je hoofd hebt, moet het wel ellendig staan."."

Corton, Eric: De verwijfde versie van Arie Boomsma. GS: een soort Pokémon Max Repel, maar dan met het effect op mensen. Eric Corton is de enige persoon ter wereld die alle aanwezigen op een lustrumfeest van de Vogelverschrikkerclub met de schrik om het hart naar huis kan krijgen. Eric Corton, een vat ruwe olie in een Nissan Leaf-fabriek.

De Koning, Martijn: Professor Kromzwaard. Vriendje van minderjarige lokmoslima Nora. Smeert elke dag oud frituurvet in zijn haar.

Den Besten, Tim: VPRO-presentator Tim den Besten zong tijdens de live-registratie van de Gay Pride bij de NOS ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’. Twitter-ophef volgde als vanzelf, waarop Den Besten tijdens het NPO-radioprogramma De Nieuws BV van presentatrice (en BIJ1-sympathisante) Natasja Gibbs huilend om vergiffenis kwam smeken.

Effe kappe met coke, meth, poppers en xanax, bitch.

Flohr, Miko: Rob Jetten met obesitas.

Heerma van Voss, Daan: Meisje met baard. Gaf met zijn vriendin het meest stuitende en pathetische interview van dit jaar. Aan Vrij Nederland. De twiet van Sylvia Witteman vangt de ellende keurig samen. "Zouden ze wel eens gewoon neuken, vroeg ik me af. Erg gelachen, in elk geval. Elitaire, bekrompen navelstaarders in gesprek over: helemaal niets."

Huff, Philip: Huff, die trouwens sprekend op huilstruik Sybren Kooistra lijkt, is het Gooische sneeuwvlokje dat nooit verwerkt heeft ('een plekje gegeven') dat hij niet aan de bak kwam in het zo diverse New York omdat hij naar eigen zeggen een witte, niet-joodse, cisgender man is. Zag zich daarom genoodzaakt driestuiverromannetjes voor oude dametjes met paars haar te gaan schrijven, een nadrukkelijke oekaze van zijn uitgever. En dan krijg je te maken met Arie Storm, de gewezen gesel van literair Nederland. Deze recensie van Storm begint hilarisch. "Felix Post is nog net geen dertig, schrijver, en hij is in de ik-vorm aan het woord.

Niet alleen is het verhaal dat hij vertelt volstrekt oninteressant, maar hij vertelt ook echt álles wat hij meemaakt. Of juist niet meemaakt, want veel gebeurt er niet. Een citaat, dat verduidelijkt in dit geval veel. Bladzijde 33: ‘Beneden bij de voordeur bedenk ik me dat ik de muts in de kroeg heb laten liggen. Ik hoop dat Eva het niet heeft gemerkt. Als ik naar binnen stap, zie ik dat de trap vol ligt met zaterdagkranten. Al dat papier, ik weet niet wat ik ermee moet.’ Ik val over dat ‘bedenk ik me’, want daarmee wordt gesuggereerd dat de ‘ik’ van mening verandert, en daar is hier geen sprake van: er schiet hem iets te binnen. Verder springt de indirecte wijze van vertellen in het oog. ‘Als ik naar binnen stap’ – hoezo áls? – ‘zie ik’ – ja, wie anders? – ‘dat de trap vol ligt met zaterdagkranten.’ Echt, die hele trap? En dan komt het ‘probleem’: ‘Al dat papier, ik weet niet wat ik ermee moet’."

In het vooraanstaande en deftige Hollands Maandblad reageert Huff bijna huilend op de slopende recensie van Storm. In de stijl van Arie, en dat had de schat nou juist niet moeten doen!

Huijbrechts, Marie Antoinette: Geweldige circusact: piepende kobold op een hinnikend paard. Maakt potkast met ander peerd.

Social

Huys, Twan: Heet eigenlijk Toontje Hoes maar dat bekt niet in Hollywood. Een paar jaar geleden werd hij door Opzij tot de mooiste man van de wereld uitgeroepen en riepen verstokte lesbische abonnees dat ze hun Griekse beginselen zouden verloochenen als ze een uurtje mochten verpozen in de armen van Twan. Schreef een zelfhulpboek over geluk. Ik citeer de achterflap:

Wat is geluk? Hoe krijgen we grip op de ongrijpbaarste, hardnekkigste, niet te beantwoorden vraag? Iedereen zoekt het, niemand lijkt het te vinden. Ik, Twan Huys, reisde de hele wereld over op zoek naar het antwoord op die ene vraag. Mijn geluk is niet meetbaar, ik ben geen onderwerp van welke wetenschap dan ook. Er is geen empirisch onderzoek mogelijk naar geluk, er zijn geen gedragstherapieën voor en antidepressiva verminderen misschien de depressie, maar leiden nooit tot een gelukzalige roes. Tien jaar lang deed ik, Twan Huys, verslag vanuit oorlogsgebieden en zag in Sarajevo, Kabul en Mogadishu slachtoffers die gruwelijk verminkt waren door landmijnen en scherpschutters. Maar ik bleef lachen, vrienden! Daarna vertrok ik naar de Verenigde Staten, het land waar geluk tot grondrecht is verheven. Waarom deelt Fortuna, godin van geluk en ongeluk, genadeloos uit aan de onfortuinlijken en is zij zo royaal naar mij toe? Is het omdat ik haar altijd gunstig stemde en mijn lot zelf ter hand nam?

Vraagje: waarom smeert een moderator van wereldformaat goedkope schoenpoets van de Action in zijn haar?

Jansen, Dolf: Knappe zus van Jack Spijkerman. Steenpuisten en karbonkels joegen Dolf en Jack het cabaret in. Mijn eigen krentenbaard - ik werd zelfs wel eens uitgescholden voor pindarotsje - leidde enkel tot een gemene Clearasil-verslaving.

Jetten, Rob: Minister van Lege Dozen en Natte windjes. Ik noemde hem ooit liefkozen Tinky Winky en werd toen publiekelijk geroosterd door niemand minder dan Marion Koopmans. Het gedonder om mijn vermeende homofobiteit begon toen Rod Stewart (hier te zien met Ronnie Wood tijdens de reünie van de Faces, ook wel bekend als Marion Koopmans) zich ermee ging bemoeien via deze twiet. Koopmans wilde over mijn versleten rug deugpunten scoren en een wit voetje halen bij Sigrid Kaag. De aandachtsjunk is namelijk een juichaapje van D66 en wil natuurlijk dolgraag Minister van Volksgezondheid worden in kabinet-Rutte V. Ik vind alles prima en ze gaat haar gang maar – wel effe naar de kapper voor ze op het bordes mag met Koning Pils – maar ik laat mij door niemand een ‘eclatante’ homofoob noemen en al helemaal niet door zo’n griezelige cisgenderjuffrouw! Het kan natuurlijk zijn dat zij dacht dat mijn opmerking over de ongesteldheid van Jetten homofoob was, maar 'ongesteld' impliceert niet automatisch maandstonden en bovendien kunnen mannen tegenwoordig ook menstrueren.

Koning, Martijn: Bipolaire centenbak.

Kooistra, Sybren: Gesjeesde spindoctor van Jesse Klaver met loodzware rugzak. Van Pieter Klok, hoofdredacteur van de Volkskrant en huisvriend van Siepje, moest ik ophouden met het pesten van het smeltend sneeuwvlokje. Ik ben toen publiekelijk met mijn roomblanke billetjes bloot gegaan.

Kroeger, Pieter Gerrit

Lekkerkerk, Piet: Misogyne haatopa. Anima Mundi: “Hij lijkt iets van een MBO studie gedaan te hebben, en heeft als hobby het maken van twitterdraadjes om mensen met rechtse opinies te ridiculiseren en als extreemrechts weg te zetten. Ik begreep dat hij over een artikel van mij ook een twitterdraadje had gemaakt. Hij pakt een paar stukjes tekst uit het artikel, geeft daar zijn eigen interpretatie aan, en op basis van die interpretatie komt hij dan weer tot eigen conclusies. Onlangs kwam hij weer in het nieuws omdat hij Eva Vlaardingerbroek een 'racistische neo-nazie' had genoemd.”

Lucassen, Leo: Waar moet ik beginnen… Ziet er uit als een oliebol met een toupet en redeneert ook zo. Deze clown moet wel ergens op de loonlijst van Qatar of concurrent Saudi-Arabie staan. Doet alles voor een kwartje. Heeft zijn broer gratis gepepen voor een betere baan.

Luyendijk, Joris: Luyendijk noemde Gloria Wekker de schat (oei, dat klinkt als #Metoo!) die veel zaken die hij in zijn boek beschrijft, al eerder had geconstateerd.

"Toen ik Gloria Wekker las, dacht ik: eindelijk, ik snap het."

Van het een komt het ander, en wellicht vond Gloor Joor zo aantrekkelijk dat ze haar Griekse beginselen heeft geannuleerd.

Ik heb de afgelopen weken gezwegen als het graf gezwegen over de #ZevenVinkjesGate en dat pleit voor mij. Ik heb namelijk veel met Joor opgereisd door Libanon en Iran en bijna waren wij samen vanuit Amman naar Irak gereisd voor de Tweede Golfoorlog, ware het niet dat ik er veel eerder arriveerde. Joris vertelde mij tijdens een glaasje araq in het Holiday Inn in Amman dat ik zijn grote voorbeeld was toen hij nog studeerde, en dat vond ik zo ontroerend dat ik de beste man niet ga beschadigen of op zijn graf ga stampen, zoals al die strontjaloerse collega's van hem, die weerzinwekkende toetsenbordridders. Tfoe!

Magere Mannetjes: Het illustere clubje van Sjoerd Sjoerdsma, Daan Bonenkamp, Felix Klos en Jan Paternotte. De totale griezel is inmiddels hoofdredactrice van Tubantia. Jan Paternotte past eigenlijk niet echt bij het gezelschap spindoktertjes van Kaag, want hij is te dom en te onnozel. In Amsterdam zeggen ze dan: zijn hersens passen op een theelepeltje en zijn IQ is lager dan zijn schoenmaat. De Magere Mannetjes kijken dagelijks oude afleveringen van House of Cards in hun rukbunker op het Binnenhof en bestoken elkaar – tussen het circlejerken en hun geliefde soggy biscuit-spelletje door – met oneliners van Doug Stamper. Het wegvallen van hun mentor Frans van Drimmelen, die de absolute Mephistopheles en Blackadder van D66 was, moet een gevoelige dreun voor de drie kereltjes zijn geweest. De leugenmachine van D66 heeft inmiddels al zo vaak het nieuws gehaald met onfrisse en vooral gluiperige Jezuiëtenstreken (sorry voor het pleonasme), dat ik er het liefst geen woord meer aan vuil wil maken.

Meester, Bart: Claim to fame: wilde Marrekane uit taalboek weren

Is natuurlijk een hartstikke lieve jongen die geen vlieg kwaad doet, maar als ik zijn kop zie, ga ik huilen. En dat doe ik normaliter alleen aan het sterfbed van mijn hondjes.

Middendorp, Peter: Een columnist moet nooit voor eigen parochie preken, zoals Peter Middendorp dat onlangs deed in zijn Volkskrant-column. Die ging een stukje fietsen op het platteland en voelde zich beledigd en buitengesloten door 'die omgekeerde vlaggen'. Die was dus duidelijk deugpunten aan het scoren en naar een aai over zijn knikker door de hoofdredacteur aan het solliciteren. En precies wat Mutsaerts schreef: Peter Middendorp is een bange wezel!

Mudde, Cas: Griezel. GS: Politicoloog Cas Mudde, die op twitter de hele dag boos is op populisten die allemaal dingen roepen die kort door de bocht zijn, heeft op datzelfde twitter Leon de Winter vergeleken met de antisemiet Jean-Marie le Pen. Dat deed Mudde nadat De Winter op overduidelijk sarcastische wijze kritiek leverde op de berichtgeving op Radio 1 over de protesten in de VS (bent u er nog, qua vergelijkingsception?). De Winter gebruikte een zogeheten 'Godwin' en is daarom volgens de hooggeleerde logica van Mudde zelf een nazi. Overigens is bijna de hele familie van Leon de Winter in de holocaust afgemaakt.

De appel valt niet ver van de boom. Neem nou zijn broer Tim.

Social

Nijenhuis, Hans: Maakte van NRC Handelsblad een Wehkampesque folder, een project waar marketeer en Gekke Bril-Belg Peter Vandermeersch mee begonnen was.

Claim to fame: opa zei een keer "kut".

Nijpels, Ed: Edje Raketje is sinds kort Kwartiermaker op Bonaire, met Karels Beach Bar als kantoor. Ik vind het nog steeds raar dat hij maar liefst twee keer met een juffrouw trouwde.

In de LGBTQIA2S +-gemeenschap van Bergen op Zoom weten ze wel beter! Club Diana te Zundert!

Vroeger heette zoiets een carrière-huwelijk. Toen ik correspondent was in Israël, moest Ed daar een keer optreden voor de 3 stokoude leden van de VVD-afdeling in Tel Aviv (die bestaat echt). Edje bivakkeerde in een suite in het Hilton en ik kende de Nederlandse baas van dat hotel erg goed. Hij was op zeer overtuigende wijze de Griekse beginselen toegedaan en kende Edje van vroeger ‘uit het milieu.’ Ze stonden ‘s avonds op het balkon van de suite en keken naar het aangrenzende Onafhankelijkheidspark, de grootste cruiseplek van de Levant. Ed zei toen tegen de baas van het Hilton: goh, wat een gezellig parkje, ik ga maar eens een luchtje scheppen daar! Ik meen dat mijn vriend de hotelbaas ook nog de Spartacus Gay Guide op het nachtkastje van Ed zag liggen, maar dat kan verdichting zijn. Enfin, deze anekdote zegt zoveel over Edje Raketje, dat ik meteen snapte waarom hij de relatie met Linda de Mol had gefabuleerd.

Paas, Stefan: Theoloog des Vaderlands. God en Jezus bestaan niet, maar Allah en zijn Profeet wel, dus mogen er geen cartoons over hullie worden gemaakt van dit blije ei.

Philipse, Sander: Flapdrol die zelfs op Frontaal Naakt wordt bespot.

Römer, Thijs: Vooral bekend door de totale flop Wapen van Geldrop, die hij met de spaarcentjes van Katja Schuurman maakte. Veertig bioscoopbezoekers. Niemand gelooft toch dat je er met de auto drie weken over doet van 020 naar Geldrop?

Bubba is waiting, dude.

Schinkel, Willem: Flapdrol van formaat met zuurkoolsnor. GS:

Willem Schinkel is zo iemand. Deze socioloog (Erasmus, niet eens UvA) is zó radicaal dat ie zelfs Jesse Klaver racistisch noemde en zó woke dat ie geen "rechtse woorden" wil gebruiken. Hij is als strijder voor de achterblijvers uiteraard groot supporter van het politieke G-team: BIJ1.

Schimmelpenninck, Sander Heeft u even?

Sjoerdsma, Rimmer: De allerverschrikkelijkste haatzaaier in de Tweede Kamer. Naast hem verbleekt grootinquisiteur Tomás de Torquemada tot een kruising van Ivo Niehe en Rick Nieman

Spaan, Henk: Speelt Fleischbaum-clown in het Rosa Spier Huis Mag van de zuster een half uur per dag Twitteren op zijn Atari ST.

Van der Laan, Cees: Fout na de oorlog. Vindt dat het roomblanke Trouw nog niet woke genoeg is. Maar wat willen de laatste drie, stokoude, roomblanke ARP-stemmende abonnees eigenlijk, op die wierde in de negorij van Groningen?.

Van der Weerd, Wouterina: De Arie Boomsma van D66 Groningen maar dan gay. Wacht maar tot de boeren je te grazen nemen, buddy.

Van Jole, Franco: De capo van de Joop lijkt me geen type die dagelijks een schone onderbroek aantrekt (kijk maar naar zijn onverzorgde kapsel en zijn pafferige gezicht vol mee-eters), dus vermoedelijk zitten die onderbroeken ook nog eens vol remsporen. Krijgt u al beeld? Overigens werd in Amsterdam vroeger een kindje dat prêt-à-porter van Zeeman en Wibra moest dragen, een Zebra genoemd. Het morele kompas van Nederland – die dag in dag uit zijn 63-genderige kippenhok laat kakelen over racisme, seksisme, mansplaining, manspreading, dwergwerpen, palingtrekken en white guilt – bleek een viespeuk te zijn en draagt dus bovendien die grote witteonderbroeken van de Zeeman en van de Wibra. Zijn bijnaam op de Franse camping: Le Gros Dégueulasse.

Van Muiswinkel, Erik: Klapte per ongeluk uit de school tegen Rob Muntz, heeft totaal geen spijt van zijn foute verleden.

Van Straten, Henk: Lampegats meisje met baard en tattoeages. Deed huiliehuilie over zijn scheiding:

Heeft de scheiding je uiteindelijk gebracht wat je zocht?

‘Dat vind ik irrelevant. De situatie waar ik in zat was niet meer houdbaar, en daar wilde ik uit. De situatie waar ik nu in zit, daar kan ik niet uit, al zou ik het willen. Ik kan hier ontevreden mee zijn, maar dit is waarmee ik het moet doen, ook al is dat soms eenzaam. Ik heb geen andere opties. En in zekere zin is dat fijn. Ik kan inmiddels wel beter alleen zijn. Alleen-zijn is verbazingwekkend moeilijk, voor heel veel mensen, denk ik. Veel mensen verdoven zichzelf, gamen of blowen of zoeken de hele tijd sociaal contact op hun smartphone. Of blijven in een relatie zitten die niet meer werkt.’

Van Tricht, Jens

Ziet er uit als een DDR-voetballer midden jaren zeventig. Eerste millenial-feminist. Spoorloos verdwenen bij BIJ1 na grote zuiveringen. Gerard Reve over de Jens-achtigen: 'Gij, die het wezen gemaakt hebt dat van achteren een kut en van voren een staart heeft.'

Van Weijenberg, Steven: Kloon van Rimmer Tarrel Sjoerdsma

Verkoulen, Michiel: Oplichter en flessentrekker van D66. Ronald van Raak: "Het was een groot succes, de aftrap voor het Nationaal ZorgFonds, op zaterdag 26 november in Den Haag. EenVandaag was erbij en zond een reportage uit. Na afloop kwam in de studio ook ‘zorgeconoom’ Michiel Verkoulen aan het woord, die kwam vertellen dat het ZorgFonds helemaal niets is en dat we echt niet zonder de zorgverzekeraars kunnen. Ik kende de man niet en besloot hem eens te googelen. En wat bleek: Verkoulen is geen onafhankelijke zorgeconoom, maar een bestuurslid van D66 – en oud-kandidaat Kamerlid en nu zelfs ‘fondsenwerver’ voor deze partij. Zijn geld verdient Michiel Verkoulen vooral als consultant bij Zorgvuldig Advies, dat veel opdrachten krijgt van het ministerie. Je moet het maar durven om – zoals Verkoulen – jezelf op te voeren als onafhankelijke zorgeconoom, terwijl je dat helemaal niet bent."

Voermans, Wim: Boomer, overjarige hippie. Opende een schaamteloze heksenjacht op promovenda Raisa Blommestijn. Toen dacht ik: als de hoogleraar er zo met gestrekt been in gaat (ad hominem in deftig Nederlands), dan doe ik dat ook en dan begin ik gewoon over zijn uiterlijk. Dus ik plaatste een foto van Wimmie vijftig jaar geleden (staat gewoon op zijn Twitter), met het het kapsel dat Boudewijn de Groot in die tijd droeg. Voermans heeft een halve eeuw later nog steeds hetzelfde kapsel. Zulk haar zegt iets over de man, die eruitziet als een gepensioneerde player. De man is een vreselijke ijdeltuit, van het type Abraham de Swaan en Ivo Niehe. De vraag is of het hier een midlife of een endlife crisis betreft. En toen dacht ik, empathisch als ik ben: zou Voermans ooit geprobeerd hebben de bloedmooie en hoogintelligente Raisa te versieren en had zij hem wellicht weggestuurd met de woorden: "Ga weg, vieze linkse hippie, ga het met vrouwen van je eigen leeftijd doen. Met Hanneke Groenteman of zo, of desnoods met Hedy d’Ancona."

Wieringa, Tommy: De goddelijke kale. Claim to fame: juichen om aanslag op de Telegraaf.

Voorberg, Rikko: Kent u die grap van die woke fopdominee die met een ouwe stinkbus vluchtelingen ging halen in Griekenland? Rikko komt net als Arie Boomsma uit een domineesgezin. Niet voor niets voerden die twee bitches een snoeiharde en genadeloze media-oorlog die Arie glansrijk heeft gewonnen, mede omdat dat kreng er gewoon veel lekkerder uitziet. Toen Arie bij SBS met transgenderende islamitische dwergen ging smijten, dacht Rikko in paniek: hier moet ik over heen! En toen bedacht hij de actie: haal een pedo in je straat.

Zijp, Dick: Humoronderzoeker. Dick Zijp: "Nomen est omen. Ik ruik mest, pepermunt, het zweet van kerkgangers in hun zondagse pak, donderpreken, de hel, schuld en boete, karnemelkse pap, spruitjes en geronnen zaad in een ouwe panty."

Zwart, Tom: Creepy fopprofessor. Hoereert voor China en Qatar. Academische schandvlek.

Social

Reaguursels

Inloggen

Om een einde te maken aan al die woke-kneusjes met hun geïndoctrineerde marxistische alles verdelende gezwam, stel ik voor dat we kantoortuinen in Nederland veilig houden van deze mafferikken. Naar mijn mening wordt dat in Nederland lastig maar het is te doen. Wat we nodig hebben is een Office Linebacker...

youtu.be/tooY9nLezL0

Zwezerik | 27-11-22 | 08:32

“een van de Nederlands grootste regisseurs Paul Verhoeven te beledigen en te diskwalificeren als zijnde niet woke, te weinig divers en niet representatief genoeg,”
Dit zijn geen beledigingen of diskwalificaties, integendeel.

Rico Tampeloerus | 27-11-22 | 08:23

Goedemorgen, koffie is in de maak.

de uitbater | 27-11-22 | 08:22
-weggejorist-
MadelindeTjepkema | 27-11-22 | 07:57 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Er zitten zelfs namen tussen die me bekend voorkomen.

bergsbeklimmer | 27-11-22 | 07:46

Goedendag u samen

Gister helaas niet echt mijn dag, het gekronkel in de bovenkamer, ging steeds de verkeerde kant uit, zo reageer ik nu eenmaal op, ja het onvermijdelijke.

Afscheid nemen van een vriend.
Verplicht luchtig juist die woorden vermijden die je wel uit zou willen schreeuwen, terwijl je weet dat die keigoeie kerel geen 2 weken meer te leven heeft, maar wel een pracht vrouw, 3 te jonge kinderen, hijzelf amper 45 jaar..

Onwerkelijk, zoveel ellende in 3 regeltjes..
(niet verkeerd opvatten) Ik zou zo met hem ruilen, dat ze mij maar komen halen, hij is nog immers helemaal niet klaar met leven, terwijl ik, nou ik denk toch wel alles al 2 keer beleefd heb..

Ik zeg het dus maar hier, in de krochten van het nachtcafé waar we samen zo vaak om in een deuk gelegen hebben, en in het holst van de nacht de meest bizarre muziekjes, op windkracht 8 op de studiomonitoren de oren lieten martelen.. Gierend om de meest grappige maffe leuke lieve tegels van al die andere mafklappers

GODVERDOMME BERT, HET IS NIET EERLIJK, WAT ZULLEN WIJ JOU MISSEN

Heel veel liefde van je Muziek pa

AldNuut | 27-11-22 | 07:39 | 7

Kop op, gozer.

EEnzame SchizofrEEN | 27-11-22 | 08:04

Bij dezen een steuntje in de rug waarde AldNuut.
Denk aan de mooie tijd uit het verleden.
Deze leeftijd is veel te jong.
Ik kan u alleen maar sterkte toewensen.
Steun aan uw omgeving.

Zitvlak | 27-11-22 | 08:05

Het leven is al klote maar voortijdig afscheid moeten nemen is nog tien keer erger.
Heel veel sterkte toegewenst, en, hou je gedachten op een rijtje.

Sneerpoets | 27-11-22 | 08:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik lees allemaal prachtige dingen over Trevor Horn, nooit geweten dat hij bij zoveel hits betrokken was, het verklaart wel een hoop van mijn muziekvoorkeur.
Mijn zoon is binnenkort jarig, hij wil de huiskamer in disco stijl en vroeg of ik nog LP's had. 'k had nog vijf 12" platen liggen die ik nog niet wil loslaten, hoewel er in het huis al meer dan 25 jaar geen platenspeler te vinden is..
Één van de platen is van Rams Horn Records, ik dacht meteen dat dat Trevor Horn was, maar nee, die was van Guido Weyprecht, misschien iets voor een volgend topic..
Hier dan toch maar de digitale versie van de vinyl thuis in de kast;
Instant Funk - I Got My Mind Made Up
youtu.be/P9pfku7xG1c

Sneerpoets | 27-11-22 | 07:38

Zojuist zoon even naar stage gebracht. Het OV slaapt nog op zondagochtend.

Onderweg Pink Floyd, uiteraard. Die solo klinkt toch wel vet, zo knoertend hard in de auto.

Pink Floyd - Another Brick In The Wall
youtu.be/HrxX9TBj2zY

Versie zonder met tafels smijtende kinderen (verpesten de solo)

Papa Jones | 27-11-22 | 07:29 | 6

Wereldnummer, kan je gewoon niet zacht horen.

Zitvlak | 27-11-22 | 08:06

Toevallig, hier precies hetzelfde (naar stage brengen).
Drie taxis voor ons. Allemaal medewerkers in de zorg die dan maar een taxi moeten betalen.
Afijn, bij ons in de auto stond dit nummer op: youtu.be/i4njPe2_rho
Goldleaf (?) met dont't call us, we'll call you!
Keestelpro, mag ook op de lijst!

EEnzame SchizofrEEN | 27-11-22 | 08:08

@EEnzame SchizofrEEN | 27-11-22 | 08:08: Ha! Die doet het ook goed in de auto ja.

Papa Jones | 27-11-22 | 08:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Het einde van het jaar is de tijd van lijstjes. Binnenkort de top 1000 Nederlandse kwezels?

ratelaar | 27-11-22 | 07:16

Goedemorgen. Draai me nog ff een uurtje om hoor...

Rob de nijs - Zondag
youtu.be/og24Jpqj09M

Zwezerik | 27-11-22 | 06:51

Goedemorgen..

Is "wie is de mol" nou echt zo'n leuk programma..??

neonreclame | 27-11-22 | 06:50 | 3

Nope. Morguh!

horsteknots | 27-11-22 | 07:25

Goedemorgen.. ik weet het ook niet. Mensen bij de koffieautomaat vonden het vaak leuk. Maar die mensen bij die koffieautomaat waren zelf vaak niet zo heel erg leuk, dusss.. oke beetje flauw, ik geef het toe.

anja | 27-11-22 | 07:53

Eén aflevering gezien. Ik kan er niet naar kijken.
Doet me denken aan bedrijfsuitjes waar je opdrachten met collega's moet doen. Brrr.

Ik ga liever met ze naar de kroeg. Of sporten.

Papa Jones | 27-11-22 | 07:57

Hoe komt Arthur aan de bovenstaande namenlijst van GGZ patiënten en hoe heet de kliniek waar ze momenteel in vertoeven eigenlijk? Het hele dossier moet onmiddellijk terug naar de behandelend artsen, stel je voor dat dit uitlek: het land zou te klein zijn en de media hierover niet uitgeschreven.

Ohw, het betreffen figuren uit de … (dan heb ik niets gezegd).

Unsinkable-Sam | 27-11-22 | 06:42

Goede ochtend muziekplempers en proza lezers.
Het is een waterig begin van deze zondag.

Wat een deugverhaal is het bovenstaande.
Kromme tenen en pijn in mijn rug ( heb ik al ) krijg ik ervan.
Gelukkig bestaat de uitlaatklep GeenStijl.
Bijna altijd een heldere blik op de dagelijkse zaken.
De oplossingen die men hier aangeeft, snijden tenminste wat hout.
Genoeg gemekkert, fijne zondag ondanks de regen.
Ps: we waren net voor de regen binnen , u weet wel de doggen.
Groets.
Deep house mix van TSG opzetten en wakker worden.

Zitvlak | 27-11-22 | 06:42 | 5

@MickeyGouda | 27-11-22 | 06:51: Morgen Mickey,
Ik hoop dat het lekker warm is onder de deken.
Waardeloze regeling voor gezinnen en alleenstaanden.
Prijs naar beneden en u kan lekker wonen.

Zitvlak | 27-11-22 | 07:53

@horsteknots | 27-11-22 | 07:15: Goede morgen horsteknots.
Dat slechte slapen is zeer lastig, de omhelsing hmmmmm, toch?
Laat Six niet nat worden, klein speelmuisje toewerpen doet.
Fijne zondag.

Zitvlak | 27-11-22 | 07:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Jeugdsentiment! Dank! Leeft ie nog?

horsteknots | 27-11-22 | 07:34

Tears for Fears - Everybody Wants to Rule the World
youtu.be/aGCdLKXNF3w
Een waarheid als een koe.

MickeyGouda | 27-11-22 | 06:11 | 1

.. wat? Jullie willen dat óók allemaal?! Nou jaaa..! Wat een confrontatie met ijzersterke concurrentie op de vroege zondagochtend.. Goedemorgen MG en andere nachtploegers, even kijken wat er allemaal moois ter tegel kwam in het beste stamcafé van ze allemaal. Zowel de nacht- als ook de ochtendploeg en mooie, vreedzame zondag gewenst!

anja | 27-11-22 | 06:56

Prinses Beatrix vindt dat nummer helemaal kudt.
Die geeft graag namen aan paarden.

keestelpro | 27-11-22 | 04:40

@Robert Haynes | 27-11-22 | 04:47:
Lees 'm nog eens: niet persoonlijk, wel super scherp! Ik moest lachen.

MickeyGouda | 27-11-22 | 06:16

Dat Polen heeft gewonnen van Saudi Arabië is best wel O.P.
Heel het stadion en de arbitrage was pro Arabië en dan ook nog zo'n piraat als hoofdman:
pbs.twimg.com/media/Fifnf-8WIAY_SFY?f...
Die Polen: Hold my Wodka.

keestelpro | 27-11-22 | 04:30

Truste allen.
Kees, leuk gedold!

TheOne48 | 27-11-22 | 04:12 | 1

Same!
*Handdoek uit de ring werpt*

keestelpro | 27-11-22 | 04:23

Herman kwam ieder jaar rond oktober optreden In Donkey Shot Heemskerk.
Kom je daar als Jochie, voor de eerste keer, iedereen me verteld, hoe te gek dat wel niet was , bla bla bla, gaat ie optreden, zo lam als een bal.... echt TOTAAL Drama.
Jaar erop, SUPER, echt spetterend optreden, daarna nog 4x meegemaakt...
En altijd een zooitje lekkere wijven hadden ze mee, weet ik nog...

Torquemada | 27-11-22 | 04:19

Ach, toen ik Reza ontmoete in Dante, werd alles anders.

Robert Haynes | 27-11-22 | 04:27

04:00
Trusten en slaap lief.

K1100 | 27-11-22 | 04:00 | 1

Trust K. Later…

TheOne48 | 27-11-22 | 04:01

Giorgi Tevzadze , ik kon hem nog niet, en ondertussen ook KIA
Voor de BMW M5 fans
Giorgi Tevzadze / OOM-500 / BMW E34 M5
www.youtube.com/watch?v=Jf-ypeveZRU

Torquemada | 27-11-22 | 03:37

Ik had een leuke dag. Mijn kleindochtertje ( 6 maanden) kwam langs, m’n zoon ook.
Vrolijk nummertje in mijn stijl:
Gino Vannelli-A Song and Dance

TheOne48 | 27-11-22 | 03:33 | 3

Mooi, fijne dag gehad dus. Leuk voor je. Was vast genieten.

K1100 | 27-11-22 | 03:39

Helden! Echt!
The Stranglers - No More Heroes (1977)
www.youtube.com/watch?v=-gfIgA-PYyQ
Kijk dan wat ze doen!
(kunnen die caps niet wat groter Joris?) HELDEN!1!!

keestelpro | 27-11-22 | 03:33
-weggejorist-
A.I. van Dee | 27-11-22 | 03:27 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Dienstmededeling: Alle geplaatste links dit stamcafé gaan mee voor de mega mix van volgende week zondag.
Dus schroom niet en plemp groothartig en gul! XD

keestelpro | 27-11-22 | 03:23 | 12

Bescheiden bijdrage alstu: Gorillaz - Stylo (Official Video)

roosvrij | 27-11-22 | 05:00

In dat geval, beste Kees, een stukje rust tussen het heavy metal geweld: Chris. Cross, Sailing.
youtu.be/MEO6gYCFbr0

EEnzame SchizofrEEN | 27-11-22 | 07:23
▼ 9 antwoorden verborgen

Lol! Zij zijn er niet blij mee. Laatste dagen daar voor hem. En ja het is kudtmuziek :-). Hoeft niet in de mjx.

K1100 | 27-11-22 | 03:22

Wat een interessante tegelbakkerij is deze.. *kijkt met open mond naar de driemiljoenmiljard tegels die overal hangen*

anja | 27-11-22 | 07:04

Mateloos populair in Z-Korea, speciaal voor mijn zoon en vriendin die beiden aan dezelfde kant een ontstoken oog hebben.
https://m.youtube.com/watch?v=VXTf84qQlG8
[Simply K-Pop CON-TOUR] SECRET NUMBER(시크릿넘버) - ‘TAP’ _Ep.547 [4K]

K1100 | 27-11-22 | 02:59

Heel leuk al die mainstream muziek linkjes maar voor de echte vernuftige connaisseur muziek moeten jullie bij mij zijn.
Steps Ahead - Beirut (1986)
www.youtube.com/watch?v=6HQa5so4Fow

keestelpro | 27-11-22 | 02:37 | 9

@TheOne48 | 27-11-22 | 03:12:
Op z'n Brabants: Hedde gij gin koekul koekert!1?!
Copy paste van wiki:
(sorry Joris als het te lang is)
Horn als producent. Het Britse popduo Dollar scoorde een serie top 20-hits in eigen land met nummers van het album The Dollar Album, volledig door Horn geproduceerd. Ook schreef Horn mee aan diverse songs. Hij produceerde eveneens het succesvolle album The Lexicon of Love van de band ABC, dat in 1982 verscheen, met bekende hits als The Look Of Love en Poison Arrow'.

Nog grotere commerciële successen dienden zich aan in 1984. Voor de band Frankie Goes to Hollywood produceerde Horn grote hits als Relax, Two Tribes en Power Of Love. Frankie Goes to Hollywood groeide uit tot de best verkopende band van 1984. Horn werd door Bob Geldof benaderd om de single Do They Know It's Christmas van Band Aid te produceren, maar hij was niet beschikbaar. Hij stelde wel zijn studio belangeloos beschikbaar. Midge Ure fungeerde als producer; Trevor Horn zou nog wel een 12-inch mix van het nummer maken.

Een lange reeks artiesten maakte sindsdien gebruik van Trevor Horn als producent. Succesvolle hits waren onder meer Slave To The Rhythm van Grace Jones, Belfast Child van Simple Minds, Left To My Own Devices van Pet Shop Boys, All The Things She Said van t.A.T.u, Can't Fight The Moonlight van LeAnn Rimes en P.Machinery en Duel van Propaganda. Andere artiesten die Horn inschakelden zijn Cher, Tina Turner, Lisa Stansfield, Tom Jones, Paul McCartney, Eros Ramazzotti, Mike Oldfield, Malcolm McLaren, Marc Almond, Charlotte Church, Belle & Sebastian en de Britse band Captain.

Horn drukte een grote stempel op de muzikale carrière van Seal. In de periode 1991-2003 produceerde Horn de eerste vier albums van Seal, die grote hits als Crazy, Future Love Paradise en Kiss From A Rose opleverden. In 2015 zat hij opnieuw aan de knoppen voor het album 7. Ook de Pet Shop Boys, die in 1988 van Horn gebruikmaakten als producent, gingen een tweede keer met hem in zee: in 2006 produceerde hij het album Fundamental.

In november 2004 vond in de Wembley Arena een concert plaats ten behoeve van een goed doel, waarbij het werk van Trevor Horn als muziekproducent centraal stond. Verschillende artiesten met wie Horn samenwerkte, treden op met nummers die Horn produceerde. Rond dezelfde tijd verscheen er een compilatie-album getiteld Produced by Trevor Horn.

Begin 2019 verscheen het album Trevor Horn reimagines: The Eighties, samen met The Sarm Orchestra. Het album bevat orkestrale bewerkingen van twaalf grote hits uit de jaren 80, met diverse gastvocalisten onder wie Robbie Williams, Seal, All Saints en Tony Hadley.

Horn is sinds 1979 ook als songwriter actief. Hij droeg onder meer bij aan het nummer Baby Blue van Dusty Springfield uit 1979, Owner of a Lonely Heart van Yes uit 1983, Buffalo Gals van Malcolm McLaren en Slave to the Rhythm van Grace Jones uit 1985. Horn bezit een groot aandeel in het platenlabel ZTT Records en startte in 1982 een eigen maatschappij, Perfect Songs, gericht op het publiceren van muziek.

keestelpro | 27-11-22 | 03:16

@keestelpro | 27-11-22 | 03:16:
Ja stom, komt weer boven.
Jij bent de echte kenner.
Maar serieus, echt met hem gewerkt? Wow!

TheOne48 | 27-11-22 | 03:23

Wat is - hoe kunnen.. maar welke -wat voor instrumenten worden daar allemaal bespeeld?! Er gebeurt van alles.. fascinerend en sprookjesachtig en anders. Mooi. Het is soms moeilijk om te beseffen hoeveel dingen er zijn die mooi zijn en die anderen kennen maar waarvan ik vaak niet eens had geweten dat ze bestonden.. Dank voor het delen, en fijne zondag verder!

anja | 27-11-22 | 07:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Dat vind ik dus echt de meest intense track van Prince.
Alles aan dat nummer is pure emotie.

keestelpro | 27-11-22 | 02:41

@keestelpro | 27-11-22 | 02:41: Die is super maar ik durf All That Glitter Ain't Gold-lied ertegen te houden qua sterkte en puurheid. Maar misschien vind ik dat gewoon een leuk liedje.. nou ja, allebei sowieso fantastisch.

anja | 27-11-22 | 07:19

Van het program des levens krijgt niemand het concert.
Voor het concert des Megamix moeten jullie nog een etmaal w88.
Maar het program ist fertig. Speciaal omdat ik helemaal naar de kleaute ben nu al de playlist van morgen.

GeenStijl Café Mega Mix 135 Playlist:

1. Rammstein - Adieu (2022) - @keestelpro
2. The Cure - A Forest (1980) - @PietKarbiet
3. Jeff Wayne - The Eve Of The War (1978) @wilderst
4. Status Quo - Pictures of Matchstick Men (1968) - @CLoVis
5. Cris Cab - Liar Liar (2013) - @Ruimedenker
6. Gacharic Spin - Lock On (2022) - @miko
7. Sacred Reich - Who's To Blame (1990) - @GU
8. The Kinks - Tired of Waiting For You (1965) - @K1100
9. Cat Stevens - Father & Son (1970) - @AldNuut
10. Dr Feelgood - Wilco Johnson - She Does It Right (1975) - @Bebopalula
11. Big Country - Look Away (1986) - @MickeyGouda
12. Herb Alpert - Spanish Flea (1965) - @Papa Jones
13. Rammstein - Adieu (2022) - @Spartacus
14. Manfred Mann - Blinded By The Light (1976) - @Bad – Casey
15. Alice In Chains - Man In The Box (1990) - @RickyLaRue
16. Nelly - Hot In Herre (2002) - @Whisky (assist @de uitbater)
17. Prince - Sign O' The Times (1987) - @Koppig (assist @Brulspin)
18. Sash! - Equador (2012) - @Après toi
19. Robbie Williams - Candy (2012) - @Zuma (voor @Jan Dribbel)
20. David Guetta & Bebe Rexha - I'm Good (2020) - @lezeres

Bonustrack: Steve Bobby Bok Jay en Ruhan - Die Land (2022) - @reservebelgië

Bij wijze van.... media.istockphoto.com/id/182061533/ph...

keestelpro | 27-11-22 | 02:15 | 14

@TheOne48 | 27-11-22 | 02:50:
Kan zijn maar Beirut van Steps Ahead staat nu dus al voor de derde keer op repeat.

keestelpro | 27-11-22 | 02:52

Dank je kees, zeer vereerd weer. Goede keus:-)

K1100 | 27-11-22 | 02:53

@keestelpro | 27-11-22 | 02:35: 'niet echt vat op'.. de kenner ziet hier een opening voor mogelijke omkopingsacties. (Grapje) Wat een scoop wel op de zondagochtend! Jij weet dat jij daardoor menig reaguurderstijdgevoel (het woord day je niet zo vaak hoort) in de war brengt.. Diepe buiging en veel waardering voor de mix, altijd indrukwekkend.

anja | 27-11-22 | 07:25
▼ 11 antwoorden verborgen

Ik gooi deze nog maar eens op;
Ooit in Kees zijn lijst gestaan, en mag van mij meer aandacht krijgen !
Mijn ijslandse helden ; KALEO
www.youtube.com/watch?v=0-7IHOXkiV8

MagnificentRon | 27-11-22 | 02:05

Ach.
de Traveling Wilburys.
Kan het wel vinden met hun.
Handle me with care.
Deden maar wat meer mensen dat.
youtu.be/1o4s1KVJaVA

reservebelgië | 27-11-22 | 01:52

Een linkje plaatsen maahw, 20 linkjes plaatsen in een uur is een prestatie.

Jan Dribbel | 27-11-22 | 01:51

Dank u Don Arturito. Enigzins beneveld na een feestje sta ik met tranen in de ogen het tandenpoetsen uit te stellen. En dan moet ik nog op de linkjes klikken. Ik heb mezelf deze bronvermelding als toetje voor morgenochtend toegezegd. Het herlezen inclusief bronmateriaal biedt een voorpret dat zeker tot een welverdiende semicomateuze stand zal leiden over enige minuten. Moge U de medronho wel bekomen

JohnFrederikstadtdt | 27-11-22 | 01:44

Ach ja, die lekkere kont.
youtu.be/IHXK9glwFBg

So far away.
Maar het is u gegund. Slaap wel.
En geniet ervan. De kleinste meest onbeduidende dingen zijn de mooiste.

reservebelgië | 27-11-22 | 01:43

Hoe lang gaat het nog duren voordat hier een Nederlandse versie van toepassing is?
En wie gaan die voortou neem?

Die land behoor aan jou
youtu.be/Kf_BIm2SndE

reservebelgië | 27-11-22 | 01:10 | 9

@reservebelgië | 27-11-22 | 02:15:
Heel lang geleden was ik echt de 0,0001% van de computergebruikers en mijn broer en ik zijn echt pioniers op het gebied van digitale technologie en programmeren. Wij hebben computers altijd gebruikt en geprogrammeerd waarvoor ze bedoeld zijn: om ons te dienen.
Nieuwe generaties kunnen het zich niet eens voorstellen dat je vroeger een computer kocht en dat de computer tegen je zei:
upload.wikimedia.org/wikipedia/common...
Wat zoveel betekende als: at your service.
Zo moet dat!
Jij als mens beheert die computer!
Maar tegenwoordig woorden wij beheerst door technologie.

keestelpro | 27-11-22 | 02:24

Is er al... De Broederschap, Dit land

J.Dokstijl | 27-11-22 | 02:40

@keestelpro | 27-11-22 | 02:24: de definitie van technologie is: een manier van organiseren. Niks meer dan dat. Maar ik snap wat jij bedoelt, denk ik, jij bedoelt de digitalisering, automatisering en robotisering.. door alle gemakken die dat met zich meebrengt worden we inderdaad zeer dociel gemaakt. Maar wie weet hoe het verder gaat. Laat je niet gekmaken, iemand die zo mooi is en zoveel kennis en beheersing van muziek heeft, zou niet zo fatalistisch moeten denken. Niks wordt zo heet gegeten als het opgediend wordt, of zo.. oke, honger nu, even een koelkast-moment voor mij.

anja | 27-11-22 | 07:32
▼ 6 antwoorden verborgen

In mijn dorpje tot nu toe onbekend.. mooi!

anja | 27-11-22 | 07:34

Dat is nou vervelend. Dacht ik iets te plempen bij don Arturo’s aankondiging vorige week van een serie over de dreiging van het patriotisme, en dan blijkt de draad gesloten. Dan nu maar -sorry het is niet anders.
Ben buitengewoon benieuwd naar wat er over Spanje zal volgen. Wie zich een beetje orienteert weet dat in 1936 het stalinisme de democratie verzwolgen had. De ‘republikeinen’ vermoordden duizenden eenvoudige burgers; ondanks een lopende landhervorming werden landgoederen bezet, en kerken verbrand. Vooral Madrid leed onder een onzeglijke terreur. Spanje moest, in de woorden van Largo Caballero, een dictatuur van het proletariaat worden. En het was, zei la Pasionaria, beter honderd onschuldigen te vermoorden dan één schuldige te laten lopen. Daar horen we niets over. Maar wie iets positiefs over José Antonio of Franco durft te zeggen is zondermeer een fascist. Heel Europees rechts heeft de PSOE-propaganda van de nationalisten als ‘fascisten’ blind heeft gekopieerd. Zelfs mijn GS typeerde Vox eens als Franco-aanbidders. Don Arturo, zelden zag ik met meer belangstelling uit naar wat er uit uw pen zal komen.

Friedrich Frayek | 27-11-22 | 01:04 | 6

@Friedrich Frayek | 27-11-22 | 02:12:
Ik deel veel van uw opmerkingen maar Franco had wel een vertragende invloed op de economische ontwikkelingen van Spanje. Na 1975 werd, met de nodige, grote steun vanuit Europa, met name de infrastructuur aangepakt en het toerisme meer geprofessionaliseerd. Spanje werd vijf jaar later lid van de EEG.
Daarnaast staat Franco in een traditie: Spanje is zeer autoritair ingesteld, onafhankelijk wie er aan de macht is. Zie het gesaboteerde onafhankelijks-streven van Catalonië.

IosefTarasov | 27-11-22 | 05:03

Wat een draadje! *Eerbiedig stil blijft staan om gesprek aan cafétafel te volgen*

anja | 27-11-22 | 07:36

@IosefTarasov | 27-11-22 | 05:03: Hier in mijn dorp zijn 6 man dood geschoten, ieder jaar bloemen bij het monument, De oudere mensen lijden nog steeds onder het verdriet van Franco.
Op dit moment is het streven na een vrij Catalunya een beetje weg, de vlaggen zijn verdwenen uit de bomen , moest ook van de regering, maar in ons dorp hant nog steeds de Catalaanse vlag. De gele vlaggetjes zijn weggehaald.

gato | 27-11-22 | 08:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Robert Haynes | 27-11-22 | 01:00 |

Lekker man txxx.

mvgrt

pegaje | 27-11-22 | 01:03

In '93 kocht ik 'Siamese dream' intro 'Cherub rock' en ik was verkocht.

ploppy | 27-11-22 | 02:26

Dank heer Van Amerongen voor deze vermakelijke bloemlezing. Kijk uit naar deel 2

J.Dokstijl | 27-11-22 | 00:56

Die vrienden van Depay... staan die nou onze bondscoach te bedreigen? Helemaal aan het einde...

youtu.be/D__U1pzzALQ

Papa Jones | 27-11-22 | 00:46 | 2

Typisch weer. Als die gasten geen capuchon op hebben dan wel een zonnebril. Het hoofd ten alle tijden deels bedekt, alsof ze kwaad in de zin hebben.

En breek me de bek niet open over Depay zelf. Gisteren mateloos aan lopen storen. Heeft u nog voetballen gekeken beste meneer Jones?

Plaque-doctor | 27-11-22 | 01:07

@Plaque-doctor | 27-11-22 | 01:07: Nou, ik had het wel een beetje gehad, na die dramatisch slechte wedstrijd van vrijdag.

Vanavond kreeg ik mee dat het er pittig aan toeging bij Argentinië - Mexico, ik heb daarna de tweede helft gezien. Ik zag inzet en strijd van twee kanten, het ging ook allemaal veel sneller, ik denk dat ik me maar ga richten op andere teams. Polen - Argentinië lijkt me wel wat, komende week.

Nederland - Qatar sla ik over. Ik kijk wel weer in de volgende ronde. Als ze een aansprekende tegenstander hebben tenminste.

Papa Jones | 27-11-22 | 01:24

Is dit een hitlist voor de miserabelen ofzo?

YoMoms | 27-11-22 | 00:43 | 1

Als het pluche in de duistere achterkamertjes vergaderd wie gecanceld dient te worden mag ook een tegenlicht ontstoken worden.

reservebelgië | 27-11-22 | 00:50

Wat gaat de tijd toch snel: gisteren leerde ik lopen, vandaag keek ik in de spiegels en zag ik rimpels. Vraag maar aan David Bowie-Speed of Life. (live)

https://www.youtube.com/watch?v=luHJqKBfVbU

Après toi | 27-11-22 | 00:28 | 3

Mooi man, ik heb die elpee destijds ook gekocht. Bowie was z'n tijd ver vooruit. Ik vond dit het mooiste nummer op Low: Sound and Vision.

www.youtube.com/watch?v=Q3L58KyHC_M

Phantomas | 27-11-22 | 00:37

@Phantomas | 27-11-22 | 00:37: Even bekeken en beluisterd en dan valt op dat het zingen pas halverwege het liedje begint.
Hier nog een aardige live-uitvoering, in Tokyo.
https://www.youtube.com/watch?v=riW9d_ydlEY

Après toi | 27-11-22 | 00:54

@Après toi | 27-11-22 | 00:54: ook mooi

Phantomas | 27-11-22 | 00:58

Zondagmiddag 14:00 uur WK voetbal België - Marokko
Dat wordt dus in bepaalde steden / buurten in België en wellicht ook Nederland bij winst en ook verlies heel 'gezellig'

Cornelis12 | 27-11-22 | 00:14 | 2

Nieuw Marokko tegen Oud Marokko.

keestelpro | 27-11-22 | 00:28

Beter wint Marokko. Scheelt in de kosten.

Plaque-doctor | 27-11-22 | 01:09

Vet! Zit die nipple-slip er nog in, of is die gecensureerd?

We hebben de video er vroeger door gemold, door 'm telkens daar op pauze te zetten

wilderst | 27-11-22 | 00:31

Veel gelachen tijdens het schrijven kan ik me voorstellen. Teveel (linkse) arrogantie moet ff gecorrigeerd worden om het "universum" weer wat in balans te brengen. Wim Voermans "analyse" vond ik oa erg geestig. Geen flauw idee wie al die gasten zijn op een aantal na. Dus de gezichten bij de namen opgezocht en dan weet je het weer. O die!.. Ook bij Voermans. Lijkt me aardig te kloppen. Die mensen zijn wel erg in zichzelf gaan geloven zou Gijp zeggen. Hilarisch.

dijkbewaker | 27-11-22 | 00:09 | 1

Zo ook bij Maurits Berger. Kleine 10 jaar geleden woonde ik bij de uni Leiden in de historische houten collegezaal van het Kamerlingh Onnes gebouw, een debat bij tussen hem en Afshin Ellian over shariarecht, dat volgens Berger voor 98% overeen zou komen met Nederlands recht, omdat straffen op overspel, alcoholgebruik, afvalligheid, diefstal, familierecht en blasfemie etc. slechts die 2% verschil maakten, volgens hem.

drs.Nee | 27-11-22 | 00:37

Niet een beetje kort ? En moeten ze nog leven ? Moeten ze perse man zijn of zou Sigrid Kaag ook kunnen ?

HaaiBaai | 27-11-22 | 00:04 | 1

Over Eucalypta gesproken, Arnon Grunberg mag er ook wel bij.

bitterpete | 27-11-22 | 00:47

Fijne zondag! #laatOnsBidden

keestelpro | 27-11-22 | 00:00 | 17

@reservebelgië | 27-11-22 | 02:02:
Ik vind dat fantastisch! Deze mensen maken tenminste echte muziek ipv al die DJ mongeaultjes*.

*Uitzonderingen daargelaten

keestelpro | 27-11-22 | 02:06

@reservebelgië | 27-11-22 | 00:42: Reflectie, naast taak-variabiliteit, is één van de drie pijlers van leren. Zeggen ze. Dus ik ben het roerend met jou eens. Voor de derde pijler - hoogwaardige en tijdgebonden feedback - hebben we het stamcafé.

anja | 27-11-22 | 07:43

@keestelpro | 27-11-22 | 02:06: Mijn schoonzoon is DJ en echt geen mongool, Net terug uit Georgie en zit alweer in Madrid, Voorjaar komt hij in Nederland en Belgie, reist op dit moment de hele wereld rond en geniet.

gato | 27-11-22 | 08:36
▼ 14 antwoorden verborgen

Ben een beetje in een miezerige stemming. Sorry.
youtu.be/r5r6_MERHbY

reservebelgië | 26-11-22 | 23:58 | 2

Thx. That makes two of us...

PPuk | 27-11-22 | 00:09

Ongelofelijk, keepen op het WK en tussendoor effe aan dartoernooi meedoen,

Telegraaf: "Van Gerwen, Noppert en Van Duijvenbode in kwartfinale Championship Finals"

Cornelis12 | 26-11-22 | 23:56

De Nachthap.

Vandaag heb ik eindelijk weer eens voor me laten koken. Ik was met een goede vriend uit Tilburg in een zaakje in een dorpje net ten noorden van Limburg.

3 gangen voor/tussen/hoofd voor 42. Dit was het hoofd:

twitter.com/beschaafdrechts/status/15...

Gestoofde varkenswang met eigen jus, 4 bereidingen van pastinaak, prei-creme en prei-olie, hachee van rode ui. En de obligatoire stukjes crunchy iets natuurlijk

wilderst | 26-11-22 | 23:51 | 6

Nou ik vind het super dat je dat kan. Lijkt me idd ook veel lekkerder als je het zelf maakt dan dat het opgewarmd moet worden.

Whisky | 27-11-22 | 00:12

@Whisky | 27-11-22 | 00:12: Tnx, idd.

Maar eens een keer niet zelf 4 uur in die geur staan te werken is dan wel weer een groot voordeel!

Zo kan ik enorm genieten van mijn zelfgemaakte erwtensoep/goulash/hachee/bolognese enzo, als ik ze een andere keer uit de vriezer trek

wilderst | 27-11-22 | 00:21

@wilderst | 27-11-22 | 00:06: Weet je, ooit ga ik jou ontvoeren en dan moet jij de rest van je leven voor mij koken. Geen zorgen hoor, tussendoor mag je heus op GS reageren.

anja | 27-11-22 | 07:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Toplijst. De enige die ik er niet tussen vind passen, is Eric Corton. Mag dan vast een elektrische auto rijden, maar hij houdt zich verder alleen bezig met harde Arische muziek.

Petskast | 26-11-22 | 23:44

Mijn zoon, net 18, heeft een spotify-list voor me gemaakt met 'epische' nummers.
Nummers waarvan hij denkt dat ik ze wel kan waarderen, en hij zelf ook. Hij wil er een cd-tje van branden voor me, voor in de auto.

Deze staat er ook op:

Jeff Wayne - Horsell Common And The Heat Ray
youtu.be/ThSF2bEhhf4

Papa Jones | 26-11-22 | 23:39 | 4

Deze heeft-ie er ook op gezet, voor zijn boomer-vader. Humor heeft-ie wel!

youtu.be/7s6VbOEnsgk

Papa Jones | 27-11-22 | 00:07

@Papa Jones | 27-11-22 | 00:07: Lekker nummer. Altijd leuk om te lezen hoe je met veel liefde over je zoon spreekt. Mooi!

BrulSpin | 27-11-22 | 00:32

@Papa Jones | 27-11-22 | 00:07: goede smaak heeft 'ie! Complimenten aan de makers van hem.

anja | 27-11-22 | 07:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind Sybren Kooistra altijd zo aandoenlijk. Hij is bij de eerste de beste gebeurtenis, hoe klein ook. altijd direct enorm emotioneel uitgedaagd, maar noemt zichzelf wel 'strateeg'. Erg schattig.

Grachus | 26-11-22 | 23:34 | 1

Dat is de perfecte beschrijving van mij. Hm. *Trekt Napoleon-hoedje van eigen hoofd en smijt 'm woedend door het café*

anja | 27-11-22 | 07:48

BB King - you’re Still my woman
Blues, lekker

Whisky | 26-11-22 | 23:34 | 2

Ja! Relaxt

Whisky | 27-11-22 | 00:00

Ha Robert, nog eentje er bij
Shilo uit 1972 Greek Theatre uitvoering

Whisky | 26-11-22 | 23:39

Gaat het nog een beetje, Mijnheer Dröge? Chapeau voor het epistel.

Koppig | 26-11-22 | 23:28

Arthur: 'Geparfumeerde drollen...'

'Het effect van schadelijke chemicaliën op ons lichaam en het milieu.
Het is met name schokkend dat huidallergieën bij kinderen toenemen. Wat je eraan kunt doen is ongeparfumeerde verzorgingsproducten gebruiken.
Het staat als een paal boven water dat toxische chemische stoffen die we dagelijks op ons gezicht smeren, opeten en inademen, een belangrijk aandeel hebben in deze trend. Door vervuiling wordt het leefmilieu steeds toxischer.
Aankomende jaren komen er nog tienduizenden giftige stoffen bij.
Zo is Parkinson het gevolg van blootstelling aan pesticiden in de landbouw die in onze voeding en in ons lichaam terechtkomen. v.a. min. 6:20.
Een op de zes stellen heeft vruchtbaarheidsbehandeling nodig om zwanger te worden. De oorzaak moeten we ook zeker zoeken in toenemende blootstellingen aan al die schadelijke stoffen. Onvruchtbaarheid is een van de meest voorkomende medische klachten - 15% van alle artsenbezoeken - ook interessant is dat het op macro perspectief ervoor zorgt dat we ons minder makkelijk kunnen voortplanten wat een goed idee zou zijn, er zijn veel te veel mensen, maar gifstoffen dragen daar aan bij...'
open.spotify.com/episode/07nkIzQ2yp7n...

drs.Nee | 26-11-22 | 23:24 | 13

@Après toi | 27-11-22 | 01:11: verdomd, dat is waar ook. Heb Barry ooit ontmoet. Aardige, kwetsbare man.

Komjehiervaker | 27-11-22 | 01:21
▼ 10 antwoorden verborgen

Goed ABC-tje.
Ik mis oa Arthur Japin, Freek de Jonge, Jesse Klaver en Felix Meurders.

Roos | 26-11-22 | 23:09 | 7

Oh ja zeker! Mathijs van Nieuwkerk hoort er ook bij, maar ja, daar hoor je tegenwoordig nooit meer van.

Nuuk | 26-11-22 | 23:40

@Roos | 26-11-22 | 23:31:
Klopt. Maar nu maak je het ook vervelend voor me (misschien mijn eigen schuld). Mijn angst (nu) is dat ik bij de volgende oester waar ik van denk te kunnen genieten, een beeld van Jesse/Felix/Arthur of Freek voorbij schiet, waar ik moet bekennen dat Freek's uiterlijk wel erg dicht bij een voor deze categorie weekdieren komt. No offence intended m.b.t. diezelfde weekdieren, trouwens.

PPuk | 26-11-22 | 23:41

Glibber Gijs Groenteman mag niet ontbreken.

bitterpete | 27-11-22 | 00:36
▼ 4 antwoorden verborgen

De lijst kan natuurlijk nooit compleet zijn, maar R. Groot Wasniks had er best bij gemogen...

vladimirows | 26-11-22 | 23:04 | 1

Eens.

goedverstaander | 26-11-22 | 23:26

Och!
Als kind opgegroeid in de jaren zestig en zeventig. Alles was zeker niet beter, maar wel heel gezellig in ons multiculturele landje. Je had katholieken, protestanten, gereformeerden,ongelovigen en dansende bhagwan fans. Die laatsten niet verwarren met oranjefans! Ging je als Amsterdammer werken en wonen in Groningen, dan kon je naadloos overgaan in die andere cultuur. Anders kon je oprotten en dat was vice verca. Ja echt zoveel cultuurverschil in ons kleine landje. Waar in andere landen burgeroorlogen de afgelopen honderden jaren plaatsvonden, konden wij dealen met elkaar. Enfin, ik ben opgegroeid in blijheid en vrijheid. Heb de bezetting niet meegemaakt, maar heb al tijden het gevoel, dat ik ongewenst ben in eigen land. Elke dag lees en hoor ik hoe fout ik ben, als blanke Nederlander van mensen met een Nederlands paspoort, booslanders en het ergste misschien wel van m'n "eigen volk" ! Ooit vijf jaar bezet en nu volledig gekoloniseerd. Wat spijtig! Maar ik wil overigens niet helemaal in negativiteit belanden, want we hebben ook in de afgelopen 40 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt, dankzij de import van gastarbeiders met hun nobele liefdevolle cultuur. Tolerant en zij integreerden hun kinderen, naar de snackbar, carnaval, topless zonnen , drank en al die andere achterlijke primitieve nederlandse gebruiken. Dank. Respect! Nogmaals dank! Waar was de Nederlandse filmindustrie zonder mocro mafia? Nogmaals dank voor deze verrijking! Maar er is tijd van komen en gaan. Ben mij bewust van mijn egoistische instelling, maar ik moet leren loslaten. Er zijn zoveel landen die er erger aan toe zijn dan ons land. We hebben heel veel geleerd van ze en moeten leren op onze eigen benen te staan. Dus het wordt tijd, om ze te laten uitvliegen en hun nobele werk in andere delen van de wereld te laten uitvoeren. Voor een betere wereld! Ik ga jullie missen. Dikke kus. Tja, en van megacultureel naar multicultureel ga ik denk niet meer meemaken ........

dennis8704 | 26-11-22 | 22:59

Rudy Bouma, de meester van het debunken van nepnieuws.

Behalve als Nieuwsuur een scheve schaats rijdt, dan is ie niet thuis. Niet te serieus nemen de MSM want ook daar prevaleert ego boven waarheid en vooral bij Bouma.

Die ontkent zelfs de feiten van het CBS als het hem uitkomt..

Wattman | 26-11-22 | 22:51 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben blij dat er eindelijk duidelijkheid is met deze lijst. Niets aan toe te voegen.
Hulde.

laurentius | 26-11-22 | 22:49

Fleetwood Mac - You Make Loving Fun
Mooie herinneringen!

Whisky | 26-11-22 | 22:48 | 7

Ik hoop dat je het niet erg vindt, maar dan mag deze niet ontbreken: Oh Daddy
youtu.be/cDCXuMtIaVw

PPuk | 26-11-22 | 23:08

Mooi nummer, ppuk cheers

Whisky | 26-11-22 | 23:22

@Whisky | 26-11-22 | 23:22:
Zoveel herinneringen aan deze elpee en de verschillende nummers er van. Om emotioneel van te worden... (gaan we hier niet doen).

PPuk | 26-11-22 | 23:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Pas maar op mijnheer van Amerongen, straks wordt u zomaar uit de EU gegooid en komt u er nooit meer in! Beseft u wel dat u een onwelgevallige mening heeft?

Teluitjewinst | 26-11-22 | 22:47

Ach, meneer Van Amerongen...
Denk toch om de toon!
De to-hoon!

Kapitein Sjaak Mus | 26-11-22 | 22:34 | 1

Ook Tuur gaat wel eens te water. En daar wordt andere taal gebezigd.
U weet.

reservebelgië | 27-11-22 | 00:59

Ondertussen in Den Haag en Amsterdam,

Een persoon is zaterdagavond gewond naar het ziekenhuis gebracht na een steekpartij in Den Haag.

Door een steekpartij aan de C. van Eesterenlaan in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam is zaterdagavond een man gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd, meldt een woordvoerster van de Amsterdamse politie.

Cornelis12 | 26-11-22 | 22:31 | 2

Nou hier in rotjeknor waren ze ook goed doorgedraaid hoor

Therrie | 26-11-22 | 23:38

Rotterdam en doorgedraaid is geen nieuws, me dunkt.

Analia von Solmsch | 27-11-22 | 00:34

Wel, Arthur is in ieder geval niet bang iedereen hard in het kruis te trappen. Benieuwd hoe dit afloopt.
Ik houd het voorlopig toch nog maar op gematigd links, nadat rechts qua klimaatontkenning zo zwaar op zijn bek is gegaan:
nos.nl/l/2452976

cugel | 26-11-22 | 22:27 | 12

@cugel | 26-11-22 | 23:30:
Op Groenland wordt de ijskap op sommige plekken juist dikker, overigens kan dat juist een gevolg zijn van wat meer warmte. Meer vocht in de lucht, meer neerslag en op Groenland is dat op de ijskap dan sneeuw en wordt onderdeel van de gletsjer.

Alle klimaatgedoe vind ik grotendeels hysterie, maar wil niet zeggen dat ik tegen natuur en milieu zaken ben, juist niet. Helaas zie ik dat er heel arrogant gedacht wordt dat de mens wel aan de knoppen van klimaten kan zitten en dat kan niet. Natuur daar kunnen we meer mee. De afgelopen eeuw is er veel vervuiling verdwenen in het westen. Dat is overigens mede een reden dat we in bv Nederland hogere temperatuur hebben. Vuil blokkeert namelijk ook zonlicht en dus minder omzetting zonne-energie in warmte. Ik denk echter niet dat je wil zeggen dat veel vuil in de lucht fijn is.
Wat we nu nodig denken te hebben, in een veel te hoog tempo, aan windmolens en zonnepanelen maakt ons afhankelijk van vooral China en verder is groene energie geheel niet schoon. Overal op de wereld is vernietiging van natuur gaande vanwege die “groene” energie. Het is bos dat gekapt wordt voor die idiote biomassa centrales, het is allerlei grondstoffen die we nodig hebben voor panelen, batterijen enzovoort. Lithium, kwik, nikkel, kobalt. Het geeft afschuwelijke vervuiling en dat moet je echt eens opzoeken. Michael Moore (bepaald niet rechts, en zeker voor natuurbehoud) heeft er een indringende film over gemaakt. Die is op allerlei manieren aangevallen door klimaatactivisten. Die hebben dezelfde age de waar ze de fossiele brandstoffen van beschuldigen. Transitie gaat heel veel geld kosten van de burger, maar het verdwijnt niet. Dat geld gaat naar bedrijven (de groten vooral) die al die windmolens, zonnepanelen, elektrische auto’s ( betaalbaar voor de rijken). Die hebben dus belang bij zo veel mogelijk hysterie.

Nuuk | 26-11-22 | 23:55

Opwarming stoppen en niet over bevolkingsgroei en de bijbehorende verstening (warmteopslag) praten, maar wel over CO2 heffingen maakt eea verdacht. Dat en het afbranden van onderzoeken die een andere oorzaak benoemen (oa Hoogeveen en Hoogeveen) zorgen ervoor dat hen die over ‘klimaatsceptici’ spreken in een kwade reuk staan

Humsico | 27-11-22 | 00:08

@Nuuk | 26-11-22 | 23:55:
Wel, ik moet zeggen dat dat een heel intelligent verweer is, waar ik niet direct van terug heb. Helemaal met je eens dat de vervuiling door batterij technologie etc inderdaad niet best is, maar je hebt het niet echt gehad over de verwarming door broeikasgassen, alleen over hoe alternatieven grote nadelen meebrengen. Omdat ik morgen weer op tijd op moet laat ik het maar even hierbij. Ik denk dat je ongelijk hebt, maar ik kan dat niet aantonen.
@Humsico | 27-11-22 | 00:08:
Idem: ik denk dat de consensus van wetenschappers gelijk heeft, maar ik kan niet alles weerleggen. Welterusten.

cugel | 27-11-22 | 00:37
▼ 9 antwoorden verborgen

Grappig, maar wat is nu precies de bedoeling van dit lijstje?

AdvocatusDiaboli | 26-11-22 | 22:23 | 2

Exact hetzelfde vroeg ik me dus ook af....

PPuk | 26-11-22 | 22:40

Het klapvee laten klappen.

Komjehiervaker | 26-11-22 | 22:58

Haha die Musk. Iedereen krijgt een "unban" van Musk. Prima natuurlijk. Maar de vraag is hoe gaat hem dit in hemelsnaam helpen om zijn nogal slechte aankoop recht te trekken.

Het staande probleem blijft voor Musk dat hij de bedrijven die betalen heeft weggejaagd en mensen die komen om te trollen voor een habbekrats dat laat doen. Denk dat Elon geen idee heeft wat hij doet. Hij had geluk met PayPal en Tesla en SpaceX omdat hij de slimme mensen kon kopen. Maar die heeft hij allemaal ontslagen bij Twitter. Dus wat nu?

Want Trump komt niet terug. De rest, Gab.ai, Parler, Truth Social en Gettr zijn allemaal zielige echoputjes voor heel extreem rechtse mensen.

Schout-bij-Nacht-J | 26-11-22 | 22:23 | 5

Hmmm, ik zou ze alle 4 insemineren met het zaad van een Mongolische renhaan. Niet helemaal mijn type maar ze lijken me ernstig geschikt om een volbloedlijn moordend pluimvee op te zetten. Ikzelf zou ze enkel met een gouden condoom afberen, mocht ik deze vangen tijdens een publieke performance. Maar liever zou ik ze teder stilletjes en terruggetrokken liefhebben, in een bosje aan een riviertje onder maanlicht.

The-loopy-cowboy | 26-11-22 | 23:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Vanessa Carlton - A Thousand Miles
youtu.be/Cwkej79U3ek
Zoveel afstand lijkt er soms te zijn tussen waar je bent en waar je naartoe wilt of moet.

MickeyGouda | 26-11-22 | 22:16 | 11

@letopuwzaak | 26-11-22 | 23:48:
Proost, Louz! Het was inderdaad heel leuk om de persoon achter de nick te leren kennen. In dat kader hoop ik nog meer mensen van hier ooit live te ontmoeten (jou bijvoorbeeld;-)).

MickeyGouda | 26-11-22 | 23:57

@Smoelensmid | 26-11-22 | 23:37:
Ben toch een beetje in verwarring. Op van (sn)Oefse manier het electrisch rijden verzaligmaken en de eerste beste keer dat u vanuit de buitengebieden de randen van de randstad bezoekt een tank benzine verrijden.
Verwarrend.

reservebelgië | 27-11-22 | 00:56
▼ 8 antwoorden verborgen

Sorry dat ik zo laat de kroeg in kom maar ik moest eerst een fucking lang verhaal lezen.
Doe mij maar een whiskey puur en een kwartje voor youtu.be/xHpc8zsEunQ de jukebox.

hero_of_heaven | 26-11-22 | 22:16 | 2

Cheers hero

Whisky | 26-11-22 | 22:29

Nou, nou, een fraaie reeks die Arthur hierboven oplepelt. Ik ken ze niet allemaal, maar bij velen die ik wel ken is Arthur 'spot on'.

Misschien kan hij ook eens een vergelijkbare lijst van dames opstellen. Ik moest er aan denken vanwege de werkelijk tenenkrommende column die Asha ten Broeke gisteren in de Volkskrant schreef, titel:

"Tot mijn schaamte moest ik bekennen dat ik al maanden niet aan de oorlog in Syrië had gedacht''.

De arme schat. En om eea goed te maken volgt dan in haar column een grote opsomming van alle leed over de hele wereld - van verdrinkende vluchtelingen op de Middellandse Zee tot gewapende bendes op Haïti tot honger op Madagaskar tot ''ook landen als Tsjaad, Niger en Kameroen kampen nog steeds met de gevolgen van zware regenval en overstromingen.'' - waarna ze verzucht:

"Blijven kijken. Blijven delen. Proberen zoveel mogelijk mensen in je hart te houden. Dat kan ik doen.''

Nou, prachtig hoor, Asha! Je hebt nu werkelijk aan iedereen 'gedacht', en hebt als troost denk ik wel een grote bak patat met mayo verdiend.

De goedkope, pathetische, vrijblijvende, exhibitionistische, niets-kostende en tot niets verplichtende 'solidaritiet' en 'virtue signaling' van dit soort types make me puke.

Dr_Johnson | 26-11-22 | 22:12 | 7

@AldNuut | 26-11-22 | 22:24:

Aha. Nee hoor, ook die vergeet Asha niet:

"China is niet gestopt met de genocide op de Oeigoeren. Er was en is hoogstwaarschijnlijk ook nu nog sprake van massale opsluiting, marteling, dwangarbeid, verkrachtingen, en gedwongen sterilisatie en abortus.''

Ze heeft erg haar best gedaan om aan 'iedereen' te denken. Ik miste alleen de Oekraïners in haar opsomming, maar waarschijnlijk dacht ze: ja, hallo, daar denkt iedereen al aan; daar hoef ik niet ook nog eens aan te denken.

Dr_Johnson | 26-11-22 | 22:32

Dr_Johnson | 26-11-22 | 22:12 |

Maar was Ruktor in deze of Dominique Weesie.

Mvgr

pegaje | 27-11-22 | 00:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik mis een beschouwing over de Veinzer des Vaderlands.

Phantomas | 26-11-22 | 22:05

Vraag aan Nederlandse verslaggever die midden in het feestgedruis in Buenos Aires staat: hoeveel mensen hebben in Argentinië een tatoeage van Messi. 80 % is zijn antwoord. Benieuwd hoeveel Nederlanders een tatoeage van Cruijff of van Basten hebben.

Cornelis12 | 26-11-22 | 22:05

Zou Máxima ook tattoos van Messi hebben?

Whisky | 26-11-22 | 22:02 | 7

Ja daarom mag ie thuis boven haha, oei wat is deze zin fout, ik zou me er bijna voor gaan schamen, maar neem in plaats daarva nog een kabouter

Whisky | 26-11-22 | 22:17

@Whisky | 26-11-22 | 22:17:
hah, dat duurde wel even zeg..
(mailtje aan premium@geenstijl en als het hullie behaagd mag je je zwitzalletje inleveren)

AldNuut | 26-11-22 | 22:23

Ja ik was met die kabouter bezig die zat in de koelkast verstopt

Whisky | 26-11-22 | 22:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Leuke wedstrijd en terechte winnaar. Gelukkig voorkwamen de gebeurtenissen op het veld dat je in slaap viel bij dat doodsaaie commentaar op de NPO.

goedverstaander | 26-11-22 | 22:01 | 1

Zie bij Gijp en co, dat Messi n band met politieke boodschap draagt. Weet iemand of hij daarvoor geel kreeg?

vladimirows | 26-11-22 | 22:03

Soooooow..

En nu een drankje graag, doe maar iets simpels, cola rum, niet te sterk astuwel..
Het hoofd is weer even leeggewaaid..
50centjes in de jukebox en daar is weer zo'n ooohja momentje

Alannah Miles - Black Velvet (waren niet alle boys niet stiekum een beetje verlievd ??)
youtu.be/tT4d1LQy4es

AldNuut | 26-11-22 | 21:58 | 1

Mooi kerel, Eindelijk muziek !

Wattman | 26-11-22 | 22:11

Als pleister op de wonde de originele uitvoering van Mexico (1953)
Luis Mariano - Mexico
youtu.be/hm9AXfR1sgA

Cornelis12 | 26-11-22 | 21:58

Haha, geen speld tussen te krijgen, eigenlijk best wel tekenend dat er meer afgrijselijke witte mannen in medialand rondlopen dan normale mannen, zal ongetwijfeld met ego, zelfoverschatting, ijdelheid en zelfpijperij en vriendjes politiek te maken hebben, aan hun "positive kwaliteiten" hebben ze hun bekendheid iig niet verdiend.

zwellevertje | 26-11-22 | 21:53

Proost, Arthur! Dank voor je schrijfsels.

letopuwzaak | 26-11-22 | 21:51

2!

Whisky | 26-11-22 | 21:48 | 2

Wat een Goal van Fernandez met zijn muil vol plastic tanden flikt het hem .. prachtig !! ik bedoel die goal;))

Smoelensmid | 26-11-22 | 21:50

Lol ja ik snap het beroepsdeformatie is je vergeven haha

Whisky | 26-11-22 | 21:52

Tis beurt, 2-0

Cornelis12 | 26-11-22 | 21:48 | 2

Wat een klein kiepertje staat er in doel bij de Mexicanen.
Het ventje kan nergens bij.

Die Argentijnen schieten doodleuk in de hoek, die hebben daar schijt aan natuurlijk.

Papa Jones | 26-11-22 | 21:51

Ja best wel flauw eigenlijk dat ze die kleine jongen geen handje helpen af en toe

Whisky | 26-11-22 | 21:58

Ik ben zo klaar met de akelige late macciato met haverdrab drinkende grachtengordel mensjes die zo snowflake zijn dat ze zelfs bij 60 graden niet smelten en op hun zeikerige toon de echte mensen wel eens zullen vertellen wat wij altijd verkeerd doen.

Fedde71 | 26-11-22 | 21:47 | 1

Bier drinkende grachtengordel mensjes zijn heus niet anders ,die zagen ook lekker door na een paar consumpties.;)

Smoelensmid | 26-11-22 | 21:56

Fernandez!
Ook een juweeltje. Altijd mooi wanneer een spits gaat uithalen, maar niet eens kijkt naar de goal. Want hij weet het al.

Deksmaat | 26-11-22 | 21:47 | 1

Tijd voor fietstas!

Whisky | 26-11-22 | 21:48

Heb die zakkenvullende tafeldame nog nooit iets zinnigs horen zeggen dus verwacht het nu ook niet,

Marc-Marie Huijbregts voelt zich niet geroepen om inhoudelijk te reageren op het veelbesproken artikel van de Volkskrant over De Wereld Draait Door (DWDD). De cabaretier, die jarenlang optrad als tafelgast naast Matthijs van Nieuwkerk, vindt de kwestie zo ingewikkeld dat hij liever zijn mond houdt, zegt hij in zijn zaterdag verschenen podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets.

Cornelis12 | 26-11-22 | 21:46 | 3

Te ingewikkeld, hahaha.

Après toi | 26-11-22 | 21:48

Wat een lafbek. Iets ergers dan mensen die radicaal een kant kiezen, zijn mensen die zeggen dat ze vooral de ophef heel ingewikkeld vinden.
Zeg dan niks. Of benoem dat je een loyaliteitsconflict ervaart.

letopuwzaak | 26-11-22 | 21:54

@letopuwzaak | 26-11-22 | 21:54: Minimaal een half miljoen heeft dat brabbelende toupet gepakt met nietszeggend gelul bij DWDD. Misselijk ventje

Cornelis12 | 26-11-22 | 22:00

Gvd wat was dit grappig.

blikjegrolsch | 26-11-22 | 21:43

Dominee Gremdaat (Paul Haenen), de rimmer van Jan Paternottes bilspleet, kan ook aan het lijstje worden toegevoegd. Als hij bij HLF8 zit, ongevraagd met die grote bek en overal met zijn linkse praatjes overal dwars doorheen lullen, schakel ik over. Wat moet die deuger daar?

goedverstaander | 26-11-22 | 21:38 | 9

Rimmer Tarrel Sjoerdsma, hoe kom je erop.

TonAlias | 26-11-22 | 23:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Hij zal het zelf te veel eer vinden, maar ik zeg: ”Gerrit Komrij leeft, hij heet Arthur van Amerongen.”

uwesbeki | 26-11-22 | 21:37

Vader Sanil B. geeft snackkar weg voor gouden tip voor vrijspraak zoon. Veroordeling is schuld GeenStijl,

"Een gerechtelijke dwaling. De hele zaak is echt chaotisch. Ze hebben alleen de groep van mijn zoon onderzocht, omdat op GeenStijl stond dat er een groep jongens uit 't Gooi op oorlogspad was. Ze hebben die andere groepen helemaal niet bekeken."
www.nhnieuws.nl/nieuws/311463/vader-s...

Cornelis12 | 26-11-22 | 21:35 | 5

Younnes kan beter een kaarsje opsteken in de moskee en allah danken dat de doodstraf is afgeschaft.

wijsvinger | 26-11-22 | 21:58

Als GeenStijl werkelijk zo’n grote invloed heeft, dan breken er gouden tijden aan.

Nuuk | 26-11-22 | 22:05

Een Marokkaanse vader die ontkent dat zijn zoon de aanstichter was van een boel narigheid. Waar heb ik dat vaker gezien?

Après toi | 26-11-22 | 22:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Lekker, bier waar kabouters groot in zijn, proost!

Whisky | 26-11-22 | 21:46

Proost! Op je oranje hakken!

letopuwzaak | 26-11-22 | 21:47

@deksmaat - ja, zijn ze oranje?

Whisky | 26-11-22 | 21:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Mary J. Blidge U2 - ONE

Whisky | 26-11-22 | 21:28 | 7

Proost Whisky! Dit mooie liedje had wat mij betreft door twee andere artiesten uitgevoerd mogen worden. Vind ze allebei te rauw, en niet blenden. Maar ik weet dat sommigen dat juist mooi vinden. (Niet om commentaar op je liedje te geven, meer als reactie op brulspin!)

letopuwzaak | 26-11-22 | 22:06

@ Letopuwzaak, no offence taken, want zit inderdaad wat in wat jij en brulspin zeggen, ik ben niet zo van de u2 maar songtitel one paste goed bij de eerste goal! Proost!

Whisky | 26-11-22 | 22:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Een heerlijke lijst en vooral beschrijving van de waarlijk boze witte mannen VN Nederland. Fijn om even een potje stevig te gniffelen voor ik het café in stap.

Overigens ook blij dat ik niet op de lijst sta……

Even een liedje voor Arthur. Geen inhoudelijk gedoe hoor, maar het eerste wat op kwam bij het thema “man?.
Joe Jackson - Real Men
www.youtube.com/watch?v=4ydOAVpVZ00

Vooruit, deze ook.
James Brown - It’s a Man’s World
www.youtube.com/watch?v=H77fRz1rybs

Nuuk | 26-11-22 | 21:28 | 19

@Après toi | 27-11-22 | 00:02:

Mooi verhaal man en ik leer weer wat txxx. Enne

(Ik meende dat er wel een viaduct was, waar ik onderdoor kon rennen. Maar nee hoor, ik moest echt over vangrails klimmen .)

Ha ha

mvgrt

pegaje | 27-11-22 | 00:50

@Après toi | 27-11-22 | 00:02:
Mooi verhaal inderdaad. Ik ben nooit in Warschau geweest. Één keer in P9len geweest, en dat was in de zuidoostelijke hoek, en Krakau, Zakopane, Tatra.

Krakau is echt een schitterende stad, ook een leuke stad. Zakopane is kleiner maar herinner mij de mooie houten huizen.

Nuuk | 27-11-22 | 00:53

@Nuuk | 26-11-22 | 22:17: Geweldig nummer en prachtig duet. Ga ik meteen downloaden, bedankt!

Après toi | 27-11-22 | 01:44
▼ 16 antwoorden verborgen

MC5-kick out the jams,Detroit 1970

Orderic | 26-11-22 | 21:27

Even wat anders. Die liberalen in Canada lopen op alles een beetje voor zoals anders denkenden hun rekening blokkeren etc.

Het volgende geeft ook goed aan waarom D’66 zo graag voltooid leven wilt. Kunne ze lastige veteranen met PTSD zelfmoord aan piraten want dat is goedkoper.

www.cbc.ca/amp/1.6663885

Snap_het_ook_niet | 26-11-22 | 21:24 | 1

Deze is ook leuk. Iedereen loopt wereldwijd te zeuren dat de Russen trump hielpen. Maar dat Chinezen de woke “ liberalen” hielpen is dan weer geen nieuws. nationalpost.com/opinion/trudeau-cant...

Snap_het_ook_niet | 26-11-22 | 21:35

Messi!

Deksmaat | 26-11-22 | 21:24 | 3

Ja !

Wattman | 26-11-22 | 21:24

Schuiver, precies in de hoek. Klasse.

goedverstaander | 26-11-22 | 21:25

Toch weer, yes!

Whisky | 26-11-22 | 21:25

Tig jaar geleden, 1998, had de VPRO een kerst-cdtje gemaakt met de titel "Zo, Dit Is Kerstmis"
Met onder andere 'Hij was maar een neger' door Robbie Muntz, het origineel was van de Mary Servaes.
Dat had toen een provocatief randje.
De goede verstaander begreep het wel.
Maar.
Zouden ze dat vandaag de dag nog kunnen doen.
Nee, want het woord 'neger' zit in de titel.
Of ja, want het is juist een anti-discriminatie liedje, maar dan inmiddels met een extra laag historisch besef erover.

Misschien zou de vraag moeten zijn: zouden ze het nog durven.
Of zou het media-iq zelfs bij de VPRO-leden zijn weggezakt.

AdvocatusDiaboli | 26-11-22 | 21:24 | 4

Of is die provocatie opnieuw nodig omdat woke-exponenten een beetje teveel beginnen aan te branden en vast te koeken.

AdvocatusDiaboli | 26-11-22 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Tot nu toe (60ste minuut) geen Messi show bij Argentinië - Megico. Nog steeds 0-0. Wel spannende en goede wedstrijd

Cornelis12 | 26-11-22 | 21:23 | 2

Update: Messi 1-0

Cornelis12 | 26-11-22 | 21:24

Hahaha well that didn't age well ;-)

Deksmaat | 26-11-22 | 21:25

Fox on the run - Bluegrass Boogiemen

Humsico | 26-11-22 | 21:21 | 3

Zo kunnen we het niet horen, hè. Zelf even een kwartje in de jukebox gooien svp.

Deksmaat | 26-11-22 | 21:23

Ah. Eus voetbalt ook mee, zie ik.

Deksmaat | 26-11-22 | 21:20

Zouden ze meer geld willen, die Surinamers?

Surinaamse commissie: excuses slavernij in december onacceptabel

De manier waarop Nederland in Suriname op 19 december excuses voor het slavernijverleden wil maken, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie Suriname (NRCS).
Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd.

Zunder vindt dat Nederland nu veel te snel gaat met het proces van excuses voor het slavernijverleden. Hij heeft al vaker benadrukt dat de formulering van de spijtbetuiging heel gevoelig ligt. Het is daarom van belang dat alle betrokkenen, onder wie de inheemsen en nazaten van tot slaaf gemaakten in Suriname, hierover meepraten. Als dat niet gebeurt, bestaat volgens Zunder het risico dat de betrokkenen de excuses niet aanvaarden, aldus de Ware Tijd.

Après toi | 26-11-22 | 21:15 | 5

Miljarden is er sinds 1975 naar bodemloze put Suriname gegaan. Dat het in de verkeerde zakken is verdwenen is niet uw en mijn schuld. Vind het mooi geweest. Kom maar eens van je luie reet inplaats je hand op te houden.

Cornelis12 | 26-11-22 | 21:27

Tuurlijk gaat het ze te snel. Dan hebben de bekende slachtofferclubjes geen reden meer om door te mekkeren en dus ook geen reden meer om subsidie aan te vragen. Voort laten woekeren is doorgaan met het verdienmodel "Jank".
Ik sta er heel simpel in, ik vind die selectieve excuses onzinnig maar als ze erom vragen, prima, doe maar, laate Rutte en Wim_lex maar even een ronkend verhaal afsteken wat eindigt met een welgemeende allerdiepste excuses, zijn we als samenleving in ieder geval van dat hete hangijzer af.

Graaisnaaiert | 26-11-22 | 22:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Komt er ook een Ameronkje met een abc van afgrijselijke witte vrouwen.
Of hoeft niet perse wit, eigenlijk.
Anders krijg je daar weer gedoe over.

AdvocatusDiaboli | 26-11-22 | 21:11 | 1

I second that.

inCol | 26-11-22 | 21:43

Geen idee maar wat is Argentinië slecht of Mexico goed

Wattman | 26-11-22 | 21:09

Ja het zal straks schoffelen worden als het zo blijft

Whisky | 26-11-22 | 21:13

Herman Dikke Gehaktbal Bruls, Rutger Klein Wassinkje en Freek de Ouwe Jonge schieten me even te binnen. Ben zo terug.
*even kotsen*

Deksmaat | 26-11-22 | 21:05

Sander Schimmel heeft een inkomen van een half miljoen per jaar zei hij bij die andere staatsruifeter uit Limburg.

Maar hoe dan ? Toch die reclame over pensioenen..

Ps Raisa Blommestijn is geen lelijke dame en gepromoveerd..

Wattman | 26-11-22 | 21:04 | 3

Is dat niet zijn toelage uit het familievemogen? Dat had sywerd ook meen ik..

Whisky | 26-11-22 | 21:10

Geloof er niks van

Whisky | 26-11-22 | 21:26

Vanmiddag in de file op A12 kookte er ook wat door die klimaatvastlijmers.

Rattus | 26-11-22 | 20:59

Das een hele waslijst, tijd voor
Mother’s Finest - Baby Love haha

Whisky | 26-11-22 | 20:54 | 2

Ja lekker hoor dankjewel, Argentinië ondertussen aan het kijken, fijn zo’n vroeg stamcafé!

Whisky | 26-11-22 | 21:08

zeker weten dat je niemand bent vergeten ?
mooie lijst, btw

foxmean | 26-11-22 | 20:54 | 1

Hij begint zo’n beetje met; Het is een volstrekt arbitraire lijst en ik ben heel veel kwasten, geparfumeerde drollen en ambetante zeurpieten vergeten.

Snaajoe | 27-11-22 | 00:34

Peter Middendorp is tijdens zijn studententijd in Groningen nog aangepakt door Justitie toen hij een antisemitische column in het studentenblaadje Nait Soez'n schreef. Meende dat hij toen een tijdje niet mocht publiceren. Of ze dat bij de Volkskrant wel weten...?

De Anne Frank-affaire

In januari 1993 schreef Peter Middendorp van de Nait Soez’n, onder de naam van een verzonnen hoogleraar, dat Anne Frank niet dood zou zijn, maar als Frank van Annen in een villa in Buenos Aires woonde. Hoewel het om een satirisch bedoeld artikel ging, haalde het artikel diverse landelijke media. Het Openbaar Ministerie overwoog zelfs vervolging. De media-aandacht zorgde voor veel rumoer, zowel binnen als buiten de GSb. Uit onvrede met de gang van zaken stapte bijna het hele bestuur op – onder wie penningmeester Hans Moerkerk – en zegden voorts tientallen leden hun lidmaatschap op.

Après toi | 26-11-22 | 20:52

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl