Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Heel Nederland heeft een stevige mening over substantieel omhoog brengen asielinstroom

Niet alleen het kabinet heeft een mening over schier onoplosbare migratieperikelen

De stikstof is tijdelijk neder gedaald, tijd om het over échte crises te hebben in het EenVandaag Opiniepanel. Zoals de Ongebreidelde Instroom van de BV Rutte & Co. Geen idee hoe sturend de vraagstelling geweest is om tot deze verrassende bevindingen te komen, maar ineens wil heel Nederland vvd-leider Mark aan zijn congresbelofte houden, dat premier Rutte de asielinstroom omlaag gaat brengen. Letterlijk de enige kiezers die nog in meerderheid exotische trommelaars en gespierde speerwerpers uit Takkie-Takkie-land in de etalage van hun wereldwinkel willen, zijn de kortpittige moestuinmoekes van GroenLinks. De achterban van alle andere partijen - Consulants66 en en GristenSamaritanen incluis - vindt het MOOI GEWEEST. Bovenstaande tweet van een linkse hardliner komt behoorlijk binnen bij ons, met zijn gure en kille "het komt nu wel heel dichtbij"-retoriek, inzake Eigen Kindertjes die geen huis meer kunnen vinden. De tijd van hele volkswijken omvolken en daarna de OG Buurtbewoners voor rotte vis uitmaken omdat ze van Ome Joop naar Blonde Geert overliepen, is kennelijk voorbij.

Maar ja, niemand denkt dat Schrödingers Kabinet het nog eens kan worden over de asielaanpak - waaronder bijna alle kiezers van de coalitiepartijen. Met een gezellig bitterballenfestival van de vvd voor de deur, kan het grote blaamschamen dus beginnen. Dat wordt weer een boel intimiderende retoriek, online en elders, maar verwacht voorlopig geen oplossing. En waar we 'voorlopig' zeiden, bedoelen we: nooit.

Lees verder

Inez Weski is WEER VRIJ

(maar ze is niet meer de adocaat van Ridouan Taghi)

Social

Leuk nieuws voor iedereen die nog een afspraak had staan om binnenkort gezellig te gaan paintballen met Inez Weski. 's Lands bekendste verdachte met een rechtendiploma is weer vrij. Volgens de rechter is er geen grond (=reden, we hebben gewoon gevangenissen met grond in Nederland, red.) meer om haar vast te houden. Ze is gestopt met Ridouan Taghi (heeft al een nieuwe advocaat) verdedigen, dus nu kan ze zich mooi op haar eigen zaak richten. Waar die zaak precies over gaat is trouwens nog steeds niet duidelijk.
OOK VRIJ: Verpleger Theodoor V., die wordt verdacht van twintig moorden tijdens de coronpandemie, de verdenking is volgens de rechtbank niet sterk genoeg

Martin Bosma Live - Debat over de "persvrijheid"

Maar mevrouw Uslu, wat doet u nu?

Chips, nootjes, bierrr. We gaan rechtstreeks naar de Plenaire Zaal voor alweer een dolkomisch debat over "persvrijheid en persveiligheid". In een land waar het een volks- en overheidssport is om iedereen maar monddood te maken. Verkeerde mening? Cancellen! Ontslaan! Functie Elders! Omroeplicentie afpakken! Geen platform geven! Plopkap uit handen slaan! Heel benieuwd hoe vaak de veurzitter de microfoon vandaag uitzet. We turven!

Blaricumtractor uitgebrand

Autotest - jep, hij brandt

Social

Sommigen noemen 'm Mau en anderen noemen 'm Rits. Eigenlijk hebben we geen flauw of deze bak wel van ene Maurits is. Maar áls het zo is heeft Maurits mooi wel een probleem. Had-ie net zo goed een zak geld in het Gooimeer kunnen smijten. Maar ja, daar hadden wij dan weer minder plezier van gehad. Toch zonde.

Totale shitshow met vergissenator Volt en GroenLinks bewijst: de Eerste Kamer moet kapot

De staat: van de democratie

De Eerste Kamer moet kapot. Het is misschien vervelend voor Toine Beukering, Paul Rosenmöller, Annemarie Jorritsma en al die andere wereldvreemde baantjesjagers die het zo gezellig hebben met elkaar, maar de Eerste Kamer moet echt kapot. Ga maar na. Gisteren bleek dus dat de uitslag van de verkiezing mede is bepaald door een (inmiddels ex-)GroenLinkser die nu al spijt heeft (kijk dat interview: fantastisch, leuk, menselijk en verschrikkelijk tegelijk) van haar stem op Volt, en bleek dat de man die dankzij die stem voor de apolitieke politici van VOLT in de Eerste Kamer komt, gewoon in Ierland blijft wonen. Een totale farce, die Eerste Kamerverkiezingen, waarvan de vierjaarlijkse koehandel om restzetels misschien nog wel het meest democratische aspect is. Of bent u die D66'er met zijn verkeerde kleur pen al vergeten?

En dan: de inhoud. In theorie zou de Eerste Kamer door de echte volksvertegenwoordiging aangenomen wetten nog eens moeten controleren op problemen met andere wetten, en praktische bezwaren. In werkelijkheid tekent de Senaat als de dingen echt principieel en rechtsstatelijk worden (zie: CETA, zie: referendum, zie: Avondklok) gewoon bij het partijpolitieke kruisje. De enige keer dat de Eerste Kamer de afgelopen vier jaar haar inhoudelijke tanden liet zien, was toen de oppositie wetgeving over sociale zekerheid onrechtvaardiger en duurder maakte. We hebben werkelijk niets aan die mensen. Henk Otten, die eerst vier jaar keihard heeft gewerkt om Thierry Baudet aan de macht te helpen, heeft de afgelopen vier jaar zonder enig effect in de Eerste Kamer Thierry Baudet af lopen zeiken, betaald van onze belastingcenten. We hebben niets aan die mensen. Sloop die Eerste Kamer, richt een Constitutioneel Hof of zoiets op en we zijn in ieder geval van die gênante fopverkiezing door Provinciale Statenjokers af. 

TOPinterview: "Als je niet weet hoe mens-erger-je-niet werkt, erger je je kapot"

Huh een normaal mens bij een politieke partij

Amnesty is klaar met Big Brother-gedrag politie

Privacy demonstranten onder druk

Volkomen willekeurige demonstratiefoto

Boos rapportje van Amnesty, bekend van hun eigen AI-slachtoffers, op de mat vanmorgen waarin de politie een veeg uit de pan krijgt vanwege het onnodig vaak opvragen en vastleggen van persoonsgegevens van vreedzame demonstranten in Nederland. Nu gaan wij er blind vanuit dat de A12 blokkerende klimaatwappies zichzelf altijd tien keer meer slachtoffer voelen dan dat ze daadwerkelijk zijn en er valt zeker nog een discussie te voeren over hoeveel vliegvelden u moet bestormen voordat uw demonstraties niet langer onder "vreedzaam" vallen, maar dat mogen anderen uitvechten. Wij werden vooral afgeleid door de conclusies over de identificatieplicht. De boerkafans menen dat de politie deze wet misbruikt om vreedzame demonstranten te controleren, registreren en intimideren. Meer en meer worden boeroepers om hun ID gevraagd zonder verdenking van een strafbaar feit en dat geldt niet alleen voor klimaatdrammers, maar ook voor boosboeren en vreedzame koffiedrinkers in coronatijd. De politie claimt dat dit nodig is om de veiligheidsrisico's in te kunnen schatten, maar het schuurt gevaarlijk dicht tegen een overtreding van het demonstratierecht aan, mede omdat iedere ID-check ten minste vijf jaar geregistreerd staat in politiedatabanken. Nu weten we al lange tijd dat de identificatieplicht vooral een financieel succes is en verder niets bijdraagt aan de beloofde afname van criminaliteit, maar laten we uitkijken dat dit niet een middel wordt om demonstranten te ontmoedigen of te intimideren. Zeker niet voor een falende overheid die steeds meer redenen geeft om te demonstreren. 

Gratis fietsen voor asielzoekers in strijd tegen fietsendiefstal

Ga toch fietsen!

Wat hebben we nu aan onze fiets hangen?


De oplossing voor alle criminaliteit is gevonden in Dronten. Wat te doen bij overmatige overlast door fietsendiefstallen? Iedereen een (vrijwel) gratis fiets! Nee, niet voor de slachtoffers van de fietsendiefstallen, maar voor de bewoners van het azc waar de gestolen fietsen worden teruggevonden. Onschuldige bewoners, benadrukt het COA snel. "Fietsen werden voor weinig verkocht aan bewoners die onwetend waren." Daarom stelt de gemeente Dronten 80.000 euro beschikbaar (belastinggeld mede opgehoest door de burgers wiens fiets is gestolen) voor honderdvijftig fietsen en een bandenplaksetje voor het lokale azc. Lekker bureaucratisch geldsmijten voor ruim 500 euro per fiets, terwijl een meer dan prima omafiets al voor 239 euro bij u wordt thuisbezorgd en deze niet eens nieuw zijn, maar uit het depot komen. In plaats van asielzoekers informeren over het fenomeen heling of de gerichte aanpak van fietsendieven, stoppen we het geld weer in het bestrijden van de symptomen in plaats van het daadwerkelijke virus. We gaan toch ook geen laptops, televisies en mobieltjes uitdelen om inbraken te voorkomen of gratis buskaartjes voor iedereen om een einde aan zwartrijden te maken? Het is de wereld op zijn kop en we zijn er op dit punt niet eens meer verbaasd over. 

UPDATE: Misdaad loont.

Social

Hee kijk. Kabinet heeft wel een mening over substantieel omhoog brengen asielinstroom

PLUS 100

Dat wordt nog wat, op het VVD-congres dit weekend. Rookbommen op het podium, Van der Burg die een aansteker op zijn hoofd krijgt, bierdouche voor Dilan Yeşilgöz-Zegerius, spreekkoren, variërend van "Hij... Is... Een... Leugenaar" tot "Rutte, rot op, Rutte rot op, Rutte, Rutte, Rutte, rot op. Brekelmans die een VVD-supporter een klap geeft omdat hij iemand op de voorste rij voor "kankerliberaal" uitmaakt. ME ingrijpen. Waterwerper op standje "corona" ipv "urgenda". Honderden arrestaties. En dinsdag allemaal foto's van rellende VVD-leden bij Opsporing Verzocht. Van NN001 tot NN900!

Meer. Meer. Meer.

Jij een dildohelm, jij een dildohelm, IEDEREEN EEN DILDOHELM

Hoofdredactie Trouw badend in het zeespiegelzweet wakker van column Ephimenco

Je hebt abonnee C. van Houten heel verdrietig gemaakt

Niet zomaar een foto. Dit zijn 'lezers van Trouw' op het 'columnistenfestival' van Trouw

Hahahaha. Je zou toch iemand met een waterkanon tegen een muur willen blazen om erbij te mogen zijn, op de redactie van Trouw, nippend aan een haverlatte gemaakt door Vlinder van de keuken, iedereen badend in het zeespiegelwater, nadat Sylvain Ephimenco op woensdagavond 20.00 uur zijn column voor de volgende dag heeft ingeleverd. Paniek! Maar ja, ze kunnen ook niet anders, want er zijn nog maar vier redenen waarom er überhaupt wat mensen zijn die Trouw lezen: 1 - Lullige proefabonnementjes van abonnement.nl, 2 - Boomers die niet weten hoe ze de krant moeten opzeggen en het 'dus maar even zo laten' - 3 - Afrika-correspondent Kevin van Vliet en 4 - Ephimenco. Dus wat moet je dan, als er staat:

"Eigenlijk denk ik dat mijn dochters te rationeel zijn om op een zaterdagmiddag op de A12 in bikini te gaan natdansen. Niet dat ze niet over het klimaat bezorgd zouden zijn: ze hebben allebei jonge kinderen en kunnen ook flink ongerust zijn over de toekomst van hun kroost. Maar ze weten ook dat het wanneer je je sleutelbos in een donkere steeg hebt verloren, weinig zin heeft om deze onder de lantarenpaal van een goed verlichte straat te gaan zoeken.

Ik bedoel dat hoe rechtvaardig ook het eisen van het einde van fossiele subsidies in Nederland is, een succes hierin een voetnoot zal blijken in dit mondiale CO2-schandaal. Uit gegevens van de Global Energy Monitor blijkt dat er alleen al in landen als China en India meer dan 700 steenkolencentrales gepland staan of in aanbouw zijn. In absolute cijfers betekent dit dat er in China bijna twee nieuwe kolencentrales per week bijkomen. Daar helpt het blokkeren van de A12 om de acht weken niet echt tegen."

Oooooo jongens dat worden een boel boze brieven en haatsmurf-reacties dat Ephimenco zo'n stijfrechtse zuurpruim is! Ook zin om klimaatramptoeristje te spelen? Moet je HIERRRR in de comments zijn!

Jeugd ongelooflijk DIK

Niet okee

Dat krijg je er nou van als je in een land woont waar ""wetenschapsjournalisten"" doodleuk gevaarlijke crack in een ""kwaliteitskrant"" mogen frituren dat het 'heerlijk' is om 'dik' te zijn. Dik zijn is namelijk NIET heerlijk en we kunnen het helemaal niemand aanraden, want van dik zijn krijg je hartaanvallen, beroertes en dan ga je dood. En als je bij een klimaatdemonstratie op je dikke reet zit, dan rol je om en moet je overeind getrokken worden door je strijdmakkers. Of als je weer eens naar een ver oord vliegt om vakantie te vieren en iemand duwt je op de bagageband. Of als je effe hard moet rennen en het is van dat slome gewaggel. "Van de 2 tot 25-jarigen had 17 procent vorig jaar overgewicht. Een toename is vooral te zien in de groep jongvolwassenen. Een kwart van de jongeren tussen de 18 en 25 was te zwaar." Omdat sport & bewegen in de kabinetten-Rutte ongeveer zo belangrijk is als gebruikt frituurvet zullen we het zélf moeten doen. Minder vreten & bier zuipen, jongelui!

Social
Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl