achtergrond

Geenstijl

GSTV. Met een keppeltje op naar het Stamcafé

Sjaloom moedervrijers

Ze hebben altijd wel over de Joden en zo, maar de antisemieten, dat zijn ook geen lieverdjes. Daarom dragen er dus allerlei lui een oranje keppeltje tijdens Koningsdag want we zijn immers allemaal oranje of zoiets. Wie er ook al tijden opstaan tegen antisemitisme, zijn de boven-ons-gestelden in Den Haag, dus vroegen wij (nou ja, Tom Staal) ons af of er nog iemand deze Koningsdag een oranje hoofddeksel op zijn kop zet.

Koningslied

Weerwind weigert transgenderwet in te trekken

Wat een mannetje

Kansloos cabaret in de Kamer. Er was eens een transgenderwet die D66 wilde ombouwen, dat werd een wetsvoorstel dat na de val van het kabinet met veel drama en tranen van Lisa van Ginneken controversieel werd verklaard. Hartstikke goed nieuws voor de tegenstanders want dat betekent dat de wet pas na het aantreden van een nieuw kabinet ter sprake komt. Maar NSC en SGP wilden niet wachten en eisten dat Franc Weerwind zijn D66-wet nu al zou intrekken. Na hoofdelijke stemming vanmiddag is er een nipte Kamermeerderheid (73 vs.70) voor dat voorstel maar vanavond weigert Weerwind de motie uit te voeren en de wet in te trekken. EEN WET DIE DUS NIET EENS OP TAFEL LAG TOT NSC'STER NICOLIEN VAN VROONHOVEN STAMPIJ BEGON TE MAKEN. Sorry voor de stemverheffing maar zo schiet het allemaal voor geen meter op. Vrijdag buigt de ministerraad zich nog over de kwestie en dan zou Weerwind theoretisch zelfs kunnen opstappen. Onnodig spektakel terwijl er ook nog geformeerd moet worden. Q: Hoe staat  het daar eigenlijk mee? A: Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf nemen na 15 mei de telefoon niet meer op.

Spanjaarden zijn opgepakte Mocro Maffia pandjesbaas Karim Bouyakhrichan kwijt

Taxi is er van tussen (en Politico plust 'm op naar bedreiger van Amalia)

Supertrots was de Spanjaard begin dit jaar toen hij bekend kon maken dat Mocro maffioos Karim 'Taxi' Bouyakhrichan - “delincuente más buscado y peligroso de Países Bajos” (vrij vertaald: na Sywert de grootste crimineel van Nederland) - in de boeien was geslagen en zijn 172 panden in beslag genomen. Maar nu is Taxi er van tussen. De ene rechtbank wist niet wat de andere deed (beetje zoals dit), waardoor ze in Madrid het Nederlandse uitleveringsverzoek aan het behandelen waren terwijl ze in Malaga Bouyakhrichan op borgtocht lieten gaan. Dat laatste mocht MITS hij zich twee keer per maand zou melden maar de laatste keer dat hij dat deed en dat zijn geen grappen was op 1 april. En nu meldt El Pais dat hij dus KWIJT is. Politico plust Bouyakhrichan ondertussen op naar the drug lord who planned to kill the heir to the Dutch throne maar pas totdat John het ook over Amalia heeft geloven we dat niet.

SCP: Armoede is goed voor het klimaat

Maar niet vrijwillig

Zo, even wat open klimaatdeuren intrappen met het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vandaag. Die onderzocht de link tussen religie en de bereidheid om het leven om te gooien voor het klimaat, ontdekte dat daar geen significante resultaten uitkwamen en is toen in de data gaan zoeken naar conclusies die dit onderzoek (pdf) konden rechtvaardigen. En wat vonden ze: rijken leven vervuilender dan arme mensen. Goh. Carice, TimmerFrans en de rest van de Biro-rijdende deugelite spreken weliswaar grote woorden over het aanpassen van ons leven in strijd tegen de klimaatverandering, maar ondertussen zijn deze Nederlanders met een hoog inkomen aanzienlijk minder duurzaam bezig dan landgenoten met een laag inkomen. Het SCP concludeert dat hoge inkomens aanzienlijk meer rijden, vliegen en consumeren, al laten de onderzoekers mitigerende maatregelen zoals het investeren in zonnepanelen of het aanschaffen van een elektrische auto weer geheel buiten beschouwing. En dat verschil ontstaat dus niet doordat alle arme mensen zo betrokken zijn bij ons klimaat en graag duurzaam leven, maar simpelweg omdat ze het niet kunnen betalen. Dat klimaat kan ze gestolen worden, ze maken zich drukker om de woningmarkt of hun bestaanszekerheid, maar als u geen geld heeft om te vliegen en slechts een klein hok warm stookt, bent u al snel duurzamer bezig dan al die elitaire groenroepers die u eerst komen vertellen dat u uw gehaktbal moet inleveren en vervolgens zelf op het vliegtuig naar Bali stappen. Arm zijn is goed voor het klimaat: laat de beleidsmakers het alstublieft niet horen.

Eindelijk volautomatisch .338 Cal voorwaarts met nieuwe Sig Sauer M338 (bijna) zonder terugslag

Duurde sinds 1933 maar dan ben je er wel

Lekker met de meiden .50-achtig volautomatisch uit de schouder voorwaarts wandelen, is dat nou zoveel gevraagd? Blijkbaar wel, want dit is de eerste keer dat het echt lijkt te lukken sinds de eerste .50 Browning M2. 

Zelfs met de onderstaande gloednieuwe Sig Sauer M338 zonder 'recoil mitigation' was het zelfs voor die professionele MG-neushoorn bijna niet te doen: "Goddamn, that just whooped my f*cking ass". En evenzo ervaren, maar iets lichter gebouwde schutter Micah kwam sowieso geen stap vooruit.

Maar goed, nu lukt het bovenstaand wel! En erg grote kans dat dit wapenplatform de M2 Browning gaat vervangen, want de nieuwe US Army assault rifles en light machine guns zijn natuurlijk ook al de Sig Sauer XM5 en XM250 - en die uniformiteit heeft zo zo'n logistieke voordelen.

Als u echt wil zien wat voor een quantum leap dit is, bekijk dan even de terugslag van een heupgevuurde M2 Browning en Chinese Norinco .50 na de breek.

Ter vergelijking: dezelfde Sig M338 zonder 'recoil mitigation' staand/lopend uit schouder was eigenlijk niet te doen

Bas Smit is een enorme klojo

thumb

"Maar nog belangrijker is dat hun reputatie ongeschonden blijft"

Nou het is bal hoor, rond Nicolette van Dram en haar wandelende handtasje Bas Smit. Ze willen twee miljoen ballen van Coca-Cola omdat ze een paar keer schijtlollig zouden doen bij een evenement. Gedoe, want ze zouden zo'n Truus van Coca-Cola hebben gekend. Het is de familie giechelkut nu zogenaamd niet te doen om het geld maar ze willen wél twee miljoen. "Maar nog belangrijker is dat hun reputatie ongeschonden blijft." Nou Coca-Cola, geef die volksklojo des vaderlands in godsnaam z'n twee miljoen zodat hij dat geld lekker in zijn reet kan stoppen, reputatie gered, en misschien dat we dan eens kunnen kappen met het geven van belachelijke hoeveelheden geld aan van die lui met de inhoud van lege sinasfles.

Voor 2,6 miljoen doe ik een paar keer dit!

Of dit

Consumentenbond boos over BEKNIBBELFLATIE

Knibbel knabbel knaatsie, wie knabbelt er aan mijn inflatie

Je had al: graaiflatie. En: krimpflatie. Maar nu heb je ook: beknibbelflatie. Bij de Consumentenbond zijn ze erachter gekomen dat media het leuk vinden als ze gekke nieuwe woordjes bedenken/jatten/gebruiken dus is er weer een nieuw woordje bedacht/gejat/gebruikt. "Fabrikanten hebben een nieuw trucje om prijsstijgingen te verbergen: beknibbelflatie. Ze bezuinigen dan stiekem op dure ingrediënten." Nou zijn wij de lulligste niet, dus hier alvast 17 nieuwe woorden voor de volgende persberichten van de Consumentenbond. 

Pinflatie: dingen worden duurder omdat je extra moet betalen voor pinnen
Woningflatie: huizen worden duurder
All-inflatie: vakantiereizen worden duurder
Kindflatie: dingen die ouders moeten kopen worden duurder
Instaflatie: dingen worden duurder omdat Nicolette van Dam ze aanprijst op Instagram
Belastingflatie: dingen worden duurder door hoge btw
Slaapflatie: dingen worden duurder omdat consumenten niet opletten
Slaapflatie: bedden worden duurder
Stringflatie: ondergoed wordt duurder
Mixflatie: mixdrankjes worden duurder
Chicksflatie: gefrituurde kip wordt duurder
Hipflatie: dingen worden duurder omdat iedereen ze wil kopen
Pimflatie: een onverwachte stijging in de kosten van Pim Fortuyn memorabilia
Kringflatie: duurzame producten worden duurder
Vindflatie: gevonden voorwerpen worden duurder
Bingeflatie: Netflix kijken wordt duurder
Stinkflatie: dingen worden niet duurder, maar ruiken wel viezer

AIVD: Jihadisme terug van nooit weggeweest

Nu nog dreigender

Het is lente, het zonnetje schijnt, de lammetjes lopen in de wei en u krijgt uw jaarlijkse bevestiging dat het jihadisme nog steeds het grootste gevaar vormt voor onze nationale veiligheid. Een waarschuwing van de sleepnetfanaten van de AIVD die rond deze tijd hun jaarverslag presenteren. Normaal wordt het haatbaardengevaar nog enigszins verborgen achter wapperende vingertjes over extreemrechts of anti-institutioneel extremisme, maar met de 7 oktober-aanslag en het daaruit resulterende gedonder in het Midden-Oosten staat het jihadisme dit jaar vrijwel alleen in de spotlight. "De dreiging van jihadistische aanslagen in Nederland en het Westen nam in 2023 toe. Westerse inlichtingen- en veiligheidsdiensten, waaronder de AIVD, ontdekten en verijdelden zeker een tiental aanslagplannen in Europa." Met aanslagen net over de grens, regelmatige arrestaties van terreurverdachten, het opgeschroefde dreigingsniveau en de steeds zichtbaardere boosbaarden in het straatbeeld, mag dat geen verrassing zijn. Ons vrije en relatief progressieve land staat tenslotte voor alles waar deze conservatieve sprookjesprekers tegen zijn. Wen er maar aan: jihadisten waren, zijn en zullen voorlopig de grootste dreiging voor onze poldernatie blijven. In dat opzicht helaas niets nieuws onder de lentezon.

Daar is dan eindelijk: de @UvA_Amsterdam Inclusiekalender

Zin om standrechtelijk gefusilleerd te worden omdat je ze niet allemaal kunt noemen

Legenda bovenstaand. Blauw gaat dus over beperkte, gemarginaliseerde groepen en vraagt daarom volgens de UvA-inleiding o.a. aandacht voor "Internationale Vrouwendag". 

In de inleiding lezen we: "Mis je toch een belangrijke dag? Geef je suggestie dan door aan diversity@uva.nl." Nou, nu je het zegt mevrouw, we missen 6 MEI PIM FORTUYNDAG.

Onderstaand alle twaalf maanden met alle tientallen 'dagen'. Zelf onderzoek doet u hier.

Het onschuldige januari

Mohammeds hemelvaart, Dag v Vrouwen en Meisjes (?) in Wetenschap, Social Justice Day en Black History MONTH

Er is: GEDOE over Jutta Leerdam

Even een topic voor de kliks

Hallo Jumbo, er is gedonder tussen onze nationale ijskoningin Jutta Leerdam en schaatsploeg Jumbo-Visma. Iets met een nieuw contract waar ze niet uitkwamen, waardoor Jutta momenteel zakelijk vrijgezel is en beide partijen elkaar aanwijzen als schuldige. Niet heel boeiend, want het interesseert niemand iets of ze in het geel, blauw of paars schaatst (al zou een bepaalde tint roze haar ongetwijfeld goed staan, red.), als ze maar wint. En winnen doet ze in het leven. Met een steenrijk vriendje op de bank en 4,3 miljoen volgers op de Insta maken wij ons geen zorgen over de toekomst van ons nationale uithangbord en deze sneue vechtscheiding met Jumbo-Visma waait ook wel weer over. Maar hier op GS HQ mogen we een gratis Jutta-topic ook niet in de vriendelijk glimlachende bek kijken, dus klik vooral op de Lees verder voor meer visuele decoratie van dit scheidingsverhaal, want daar kwam u tenslotte voor.

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.