Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Plastic bekertje op de vloer van Het StamCafé

RELLEN!

Weet u wie ook bij De Klassieker was? Joep Schreuder (lol) van NOS Sport in Beeld. En de beschamende beelden van vandaag "gaan de hele wereld over, tot en met Australië", volgens Joep. Zitten ze dan, met hun kurkhoeden, in the outback, met een ijskoude Victoria Bitter, terwijl er een kangoeroe op de BBQ draait en Sheila het met een Flying Doctor doet. "In Holland they throw cups on the pitch!" CRIKEY! Echt heel benieuwd wat Pie-Air, Ibrahim Appelvlaai, Rafael van der Vaart ervan vinden, dus we hebben Studio Voetbal op GROOT SCHERM. En dan nu het goede nieuws: We krijgen de hele week mooi weer. Het wordt wel 28 graden, en dat duurt tot begin oktober. Die mooie zomer is helegaar niet voorbij! Volgende week in het Algemeen Dagblad: André van Duin over nu er geen paard in de gang staat, Rob de Nijs over de blubberkondt van Malle Babbe, Nick & Simon over "Pak maar m'n slurf" & Fluitsma & Van Tijn over 22 Miljoen Mensen. Oant moarn!

Lees verder

Zucht. Yesilgöz kan niet beloven dat ze geen IS-mannen terughaalt

Houdt de optie open

Social

Nee Dilan, we willen dat tuig niet in Nederland. Dan kan je wel betogen dat die IS-mannen daar berecht moeten worden, dat er nog geen plannen zijn om ze hierheen te halen en dat als een Nederlandse rechter eist dat ze hier hun zaak bijwonen het "individueel wordt afgewogen" waarbij "de nationale veiligheid van Nederland voorop staat", maar daarmee sluit je het terughalen van die extremistische haatbaarden niet uit. Fijn dat jij vindt dat deze gasten echt gestraft moeten worden, maar de meeste Nederlanders vinden het enkel belangrijk dat ze deze terroristen nooit meer binnen de landsgrenzen tegenkomen. Die zitten niet te wachten op gerechtigheid en zeker niet als gerechtigheid betekent dat ze na twee jaartjes brommen weer op vrije voeten komen in onze maatschappij. Als ze elders straf kunnen krijgen voor de smerige gruwelijkheden die ze in naam van de opperbaard begaan hebben, zou dat top zijn. Lukt dat echter niet, dan willen we ze simpelweg niet hierheen halen. Nu niet, nooit niet. Wij willen geen "persoonlijke afwegingen", maar gewoon de toezegging dat deze extremisten hun NL-paspoort verliezen, een inreisverbod krijgen en het verder maar uitzoeken in die woestijn van ze. Kom op Dilan, is dat nou te veel gevraagd?
Nu op NPO2: Dilan die met de vuist op tafel slaat in College Tour

Trudeau en Canada's parlement geven staande ovatie aan Waffen SS-veteraan

Waf waf!

Social

Ja, weet je, daar ontkom je nu eenmaal heel erg moeilijk aan in de contreien waar het Azovregiment onder joods-islamitisch bevel staat. Bovenstaand wordt in de nasleep van Zelensky's speech in het Canadese parlement geëerd: de 98-jarige Oekraïens-Canadese Yaroslav Hunka. Zeker, een veteraan in de "strijd tegen de Russen". Maar dan toevallig wel in de niet geheel controverse-vrije 14th Waffen SS Grenadier Division (wiki), onder nette mensen bekend als de First Ukrainian Division. En natuurlijk, er valt iets voor te zeggen om dat rare Slavische nazisme primair te bezien in de context van anti-Russisch sentiment, maar laten we een SS'er wel gewoon een SS'er blijven noemen.

Midden-onder: wel de Yaroslav Hunka uit het verhaal

Lees verder

Ajax-fans bestormen hoofdingang, ME grijpt in, politie gebruikt traangas

Gaat lekker daar

Social

Grappig dat Ajax en Feyenoord altijd van die onderonsjes hebben over joden en Israël enzo want het lijkt hier wel Palestina. Ajax ging in de voetbalwedstrijd tegen Feyenoord af als een gieter (0-3, toen bewust gestaakt door de F-Side met vuurwerk) en toen dachten de capuchonnetjes: goh laten we eens de hoofdingang bestormen. En dan sta je binnen, EN DAN. Samenvatting van de gebeurtenissen: ruzie tussen de trainer en de directeur, veel gedoe, veel glas, veel schade, veel ME, veel politie, veel gezeik, eigenlijk van alles veel. Behalve veel goed voetbal, dat dan weer niet.

Social
Lees verder

Esther Ouwehand treedt tijdelijk terug als lijsttrekker

Beestenboel gaat door

Social

De Partij voor de Dieren zit zonder lijsttrekker. Terwijl het congres in Den Bosch het vertrouwen in Esther Ouwehand uitsprak - 96,3 procent van de 1600 leden in de zaal - treedt ze toch tijdelijk terug. De beschuldigingen van integriteitsschendingen zitten haar niet lekker. Het nieuwe bestuur is niet ingelicht door het oude over wat precies de beschuldigingen inhouden en Ouwehand weet zelf ook van niets. "Ik weet nog steeds niet wat die meldingen precies waren en het huidige bestuur ook niet. Het is ons helaas niet gelukt om vandaag klare wijn te schenken. Dat is naar voor mij, maar ook voor jullie. Het goede nieuws is dat ik er heel veel vertrouwen in heb dat het goed gaat komen", aldus Ouwehand. Tot die tijd gaat ze geen campagne voeren en is ze ook geen fractievoorzitter.

Den Haag is weer eens op uw geld uit

Boeven zijn het

U probeert alleen maar rond te komen. Om aan het einde van de maand een stukje portemonnee over te houden in deze tijden van hoge inflatie en alles duur. Maar daar steken ze in Den Haag weer een stokje voor. Ze proberen u tot op de laatste euro uit te knijpen met meer belastingen, hogere accijnzen, gestegen boetes en nu zelfs door het geld direct uit uw handen te grissen bij de flappentap. De politie vond de afgelopen twee weken al tien cashtraps die over de uitgiftelade van de Geldmaten worden geplakt en daar de biljetten wegsluizen en de automaten in een storing sturen. U uw zuurverdiende euro's kwijt en het geboefte kan later simpelweg het opzetstuk met de gevangen buit ophalen. Wie er achter de oplichting zit, en welk begrotingstekort ze proberen te dichten, is nog niet bekend. Dus let voorlopig extra goed op in die stad achter de duinen: in Den Haag rusten ze niet totdat u uw laatste euro's kwijt bent.

LIVE. De Klassieker

Belangrijk potje voetbal op de Nederlandse velden

MVV en De Graafschap, twee clubs die eigenlijk thuishoren in de Eredivisie. Mooie clubs, mooi volk, prima stadions, lekkere supporters, passie, emotie, belangrijk voor de regio enzovoorts. De Graafschap heeft als doelstelling het behalen van de playoffs naar de Eredivisie. MVV lijkt een ideale tegenstander voor de Doetinchemmers, want van de laatste vijf wedstrijden in Maastricht wonnen de Achterhoekers er vier. MVV begon prima aan het seizoen, maar de laatste twee duels gingen verloren. Staat coach Maurice Verberne al onder druk? Nee, dat durven we toch niet te zeggen. LIVE vanuit De Geusselt, DE KLASSIEKER in de Keuken Liga, MVV Maastricht tegen De Graafschap Doetinchem. Stijlloze voorspelling: 0-1. O ja, er is ook Ajax - Feyenoord.

UPDATE RUST - MVV - Graafschap 1-1. In de ArenA krijgt Ajax Jantje

UPDATE - Aja - Fey gestaakt bij 0-3. Vuurwerk op veld door debieltjes

UPDATE - Graafschap wint met 1-2 bij MVV, attamottamotta

Lees verder

GeldBlog - Banken wederom het haasje?

Het moet wel verdiend worden

Enkele weken terug is er op het Geldblog al geschreven over de Italiaanse regering die de banken een extra winstbelasting wil opleggen. Uiteindelijk zijn wij niet zo verschillend, want tijdens Prinsjesdag kondigde de CU en GL/PvdA aan dat hun plannen om de armoede te bestrijden (hoger minimum loon en ongedaan maken prijsstijgingen openbaar vervoer à raison de >EUR 2 miljard) bekostigd moet worden door de banken extra te belasten. De banken maken immers miljarden overwinsten en de burgers nog meer belasten (bovenop de al aangekondigde plannen) is geen optie meer.

Wat dat betreft zijn banken een godsgeschenk voor politici; aan de ene kant zorgen zij voor de financiering van overheden, overheidsprojecten, bedrijven (meer belasting!) en particulieren (meer belasting!) , en aan de andere kant is het de ideale kop-van-jut als het nodig is. En ja, ondergetekende herinnert zich nog de bankencrisis begin deze eeuw en alle bailouts en het riedeltje dat winsten privaat waren en dat verliezen werden afgewend op het publiek. Dat was veelal een falen van regulering (die, ironisch genoeg, vaak juist de verkeerde impulsen gaf), slechte toezichthouders, fraude, en kortetermijndenken van sleutelfiguren in bankwezen en politiek. Verder had de overheid, op de korte termijn, alle belang bij groeiende banken (tegenovergestelde van de doom-loop). Totdat het fout ging… Maar dat is een verhaal voor een andere keer. Terug naar de dekking van het links groen Christelijke plan.

Het plan van de CU en GL/PvdA is gebaseerd op de absolute winsten van de banken en de aanname dat zij “overwinsten” maken. ING (meest recente kwartaal, EUR 2,16 miljard), Rabobank (EUR 2,5 miljard over het eerste half jaar), en ABN Amro (EUR 1,4 miljard in de eerste helft van 2023), hebben inderdaad miljardenwinsten. De getallen zijn inderdaad hoog, maar zoals de voorzitter van de Vereniging van banken juist stelde op BNR Nieuwsradio, relatief gezien normaal. Als men namelijk kijkt naar het rendement op eigen vermogen dan ligt deze tussen de 10% en 12%.

Lees verder

Bassiehof – De Sigrid Slachtofferkaart rukt op

Klaver, Den Haan en Bontenbal speelden 'm, Van der Plas niet 

Een hele briljante motie was het niet – we willen meer geld en het kabinet moet maar verzinnen waar het vandaan komt – en wat de zaak nog pijnlijker maakte was dat Caroline van der Plas ogenschijnlijk haar Harry Wijnschenk-moment meemaakte. De LPF’er (inmiddels actief bij Wybren van Hagas BVNL) ging twintig jaar eerder bij de Algemene Politieke Beschouwingen onderuit toen hij tot grote hilariteit van kabinet en Kamer (kijken vanaf minuut 15) het afgeschafte Kwartje van Kok tweemaal wilde uitgeven. Deze donderdag lag de kwestie volstrekt anders: de BBB-voorvrouw en mede-ondertekenaar Pieter Omtzigt hadden namelijk wél een suggestie voor de dekking om het minimumloon enigszins te verhogen. Doorvragen van de Tweede Kamer leerde namelijk dat het tweetal wil dat er gesneden wordt in de externe inhuur door de Rijksoverheid. Als dat ook in de motie had gestaan was er niets aan de hand geweest. Maar toen was het leed al geschied: het beeld van een falende Van der Plas en een haar uitlachende Kamer beklijfde. De BBB’ster liet zich op haar beurt zaterdag niet uit het veld slaan. Wie het laatst lacht, lacht het best, zei ze op de Bathmense Kermis waar ze even daarvoor haar kandidatenlijst had gepresenteerd. En dat zou zomaar kunnen. De sympathie van de een boel kiezers zal eerder liggen bij Lientje tegen de rest dan bij het roedel zelfvoldane beroepspolitici dat haar aanviel. Wat Van der Plas in ieder geval niet deed was de Sigrid Slachtofferkaart spelen.

Lees verder

Russell Brand reageert op volstrekt ongekende broodroofpoging door Britse overheid

Een bedrukte Russell vestigt de aandacht - niet onterecht - op het zogeheten "Trusted News Initiative"

Samengevat: Channel 4 en The Times bundelden jaren lang hun mankracht om een aanklacht op te bouwen waarin vier vrouwen Russell Brand beschuldigen van verkrachting en seksueel/emotioneel misbruik tussen 2006 en 2013. Het is niet onwaarschijnlijk dat er - ondanks dat de vermeende incidenten plaatsvonden in het schemergebied van lopende situationships tussen willekeurige meisjes en een wereldwijde bekendheid - een kern van waarheid in die beschuldigingen zit of dat ze zelfs overwegend waar zijn. En het is evenzo onwaarschijnlijk dat Channel 4 en The Times zoveel middelen hadden gealloceerd als Russell Brand altijd gewoon braaf de Hollywood-lijn was blijven zingen. Ondanks hun getuigenissen hebben geen van de vier dames uit de documentaire Russell Brand aangeklaagd. 

Maar vervolgens vergooide een Britse parlementscommissie elk momentum en ruïneerde het alle optics die Channel 4 en The Times hadden opgebouwd. Hoe? Doordat de voorzitter van de Britse Culture, Media and Sport Committee elk mandaat te buiten ging met een volstrekt ongekende oproep aan Rumble en TikTok om net als YouTube - enkel op basis van onbewezen beschuldigingen zonder dat er sprake is van formele aanklachten en rechtsgang - Russell Brands reclame-inkomsten stop te zetten. 

En dan is die voorzitter, Dame Caroline Dinenage MP van de Conservative Party (!) ook nog eens de echtgenote van Majoor-Generaal Mark Lancaster, die van 2018 tot 2020 de Deputy Commander was van de online informatie-eenheid 77th Brigade van het Britse leger, door WIRED omschreven als een "psychological operations unit responsible for 'non-lethal' warfare that reportedly uses social media to "control the narrative".

Nou, de Britse deep state met twee VOLSTREKT onnodige eigen doelpunten de tweede helft in. Van harte jongens echt enorm knap wat zijn jullie slim eigenlijk.

Lees verder
Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland