achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

GeenStijl blog

Hoe zorg je dat je kind van een ledikant naar een peuterbed gaat?

Het is een spannende mijlpaal in het leven van ouders: de overgang van een ledikant naar een peuterbed. Deze overgang kan voor zowel het kind als de ouders best wat vragen en uitdagingen met zich meebrengen. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om deze overgang soepel en vooral ook succesvol te laten verlopen voor zowel jullie als ouders als jullie kind. Vergeet namelijk niet dat dit ook voor je kindje een spannend moment is. Waar ze in een ledikant natuurlijk eigenlijk geen kant op kunnen, hebben ze nu ineens alle ruimte. Het is daarom dus wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet, maar daar zijn wij voor om je te helpen. Dus heb jij het gevoel dat je kind toe is aan een groot bed en wil je graag weten waar je op moet letten bij de overgang en het kopen van een kinderbed voor je kind? Dan zit je hier goed!

Kies het juiste moment

Er is geen vast moment waarop een kind van een ledikant de overstap zou moeten maken naar een normaal bed. Het is daarom dus ook aan de ouders om te bepalen wanneer jullie vinden dat je kind eraan toe is. Zo kan het heel goed zijn dat het ene kind al met 2 jaar naar een ander bed gaat, terwijl het andere kind dit pas met 3 jaar doet. Belangrijk is alleen wel dat je goed kijkt of je kind zelf uit bed kan komen, aangezien ze het anders spannend en zelfs eng kunnen gaan vinden. Bekijk dus goed hoe jouw kind zich ontwikkeld en bepaald op basis daarvan of en welk peuterbed je gaat kopen voor je kindje. Een advies dat we je bij de aanschaf nog wel mee willen geven, is dat je ook goed kijkt naar een peuterbed met opzetrand. Mocht je kindje dan veel bewegen in bed, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat ze eruit kunnen vallen.

Zorg dat het bed er vertrouwd uitziet

Kinderen hechten vaak ontzettend veel waarde aan hun knuffels. Omdat een nieuw bed er natuurlijk totaal anders uitziet, dan dat een ledikant dat doet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind zich vooral veilig en vertrouwd voelt in zijn of haar nieuwe bed. Dit kun je doen door wat bekende knuffels neer te leggen, zodat ze weten dat ze niet alleen zijn. Wat het vaak ook goed doet, is samen in het nieuwe bed liggen. Pas alleen wel op dat dit geen gewoonte wordt, want je bent niet de eerste ouder die iedere avond eerst een half uur in bed moet gaan liggen voordat ze weer naar beneden mogen.

Bereid je kind voor

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk bij de overgang naar een nieuw bed. Praat met je kind over de stap naar een peuterbed en leg uit waarom dit nodig is. Vertel dat het nieuwe bed groter is en meer vrijheid geeft om zelf in en uit bed te stappen. Laat ook wat keuzes aan je kind over, bijvoorbeeld in dekbedovertrekken of knuffels om in het nieuwe bed te leggen. Hierdoor voelt je kind zich betrokken en krijgt het een gevoel dat ze ook zelf iets mogen bepalen.

Dit is wat je kledingstijl zegt over je

Kleding is meer dan alleen stof en mode. Het is een manier waarop we onszelf uitdrukken en hoe we door anderen worden waargenomen. Elke keuze die we maken, van de kleuren die we dragen tot de pasvorm van onze kleding, kan een verhaal vertellen over wie we zijn, wat we waarderen en hoe we ons voelen. Hier zijn enkele manieren waarop je kledingstijl je persoonlijkheid en levenshouding kan weerspiegelen.

1. Persoonlijkheid en individualiteit

De kleding die je draagt, kan veel zeggen over je persoonlijkheid. Mensen die vaak kleurrijke en gedurfde kleding dragen, worden vaak gezien als extravert en avontuurlijk. Aan de andere kant, degenen die kiezen voor meer conservatieve en neutrale kleuren, zoals zwart, grijs en wit, kunnen als serieus en betrouwbaar worden beschouwd. Vintage kleding kan wijzen op een voorliefde voor nostalgie en een waardering voor het verleden.

2. Professionele identiteit

Je kledingstijl kan ook je professionele identiteit weerspiegelen. Zakelijke kleding, zoals pakken en nette jurken, geeft vaak aan dat iemand een professionele en serieuze houding heeft. Casual kleding en tassen op de werkplek kan juist duiden op een ontspannen en creatieve werkcultuur. Veel start-ups en techbedrijven staan bijvoorbeeld bekend om hun informele dresscode, wat innovatie en een vrije geest stimuleert – en daarnaast ook enorm comfortabel is. 

3. Emotionele toestand

Wat je draagt, kan ook je emotionele toestand weerspiegelen. Op dagen dat je je vrolijk en energiek voelt, kies je misschien voor levendige kleuren en speelse patronen. Op sombere dagen grijpen mensen vaak naar donkere en comfortabele kleding. Onderzoek heeft aangetoond dat de kleding die je draagt, daadwerkelijk invloed kan hebben op je humeur en zelfvertrouwen.

4. Sociale groepen

Kledingstijl kan ook je connectie met bepaalde sociale groepen of subculturen onthullen. Goths, punks, hipsters, en sportliefhebbers hebben vaak zeer herkenbare kledingstijlen die hun groepsidentiteit versterken. Door je op een bepaalde manier te kleden, kun je je identificeren met een groep en je daarmee verbonden voelen. Zo lopen vrouwen met een kantoorbaan liever met een laptoptas voor dames in hun hand dan met een rugzak met opdruk.

5. Culturele achtergrond

Je kledingstijl kan ook een weerspiegeling zijn van je culturele achtergrond. Traditionele kledingstijlen, zoals de kimono in Japan of de sari in India, dragen culturele betekenis en erfgoed uit. Zelfs moderne aanpassingen van traditionele kleding kunnen een subtiele manier zijn om culturele trots en identiteit te tonen.

6. Modebewustzijn en trends

Mensen die de laatste mode volgen en vaak wisselen van stijl, worden vaak gezien als modebewust en trendgevoelig. Deze personen houden ervan om met hun kleding een statement te maken en worden vaak als stijlvol en up-to-date beschouwd. Mensen die van fast fashion houden zijn voornamelijk actief op sociale media.

7. Bewustzijn

Kies je voor duurzame en ethisch verantwoorde kleding? Niet iedereen let daarop. Mensen die kiezen voor kleding gemaakt van biologische materialen of die tweedehands kopen, geven aan dat ze waarde hechten aan milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. Als duurzaamheid een kernwaarde van je is, dan is het belangrijk om kleding te dragen die dit echt representeert.

Een fiets in je rugtas dragen? In Japan kan het!

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Niet alleen in Europa, maar over heel de wereld krijgt de trend steeds meer plek in de maatschappij. In Japan zijn ze wel erg innovatief. Hier is de Poimo (Portable and Inflatable Mobility) van de Universiteit van Tokio namelijk enorm populair. Deze opblaasbare e-bike past letterlijk in je rugzak en weegt slechts 5,5 kilo. Een grote stap voorwaarts in draagbaarheid en gemak.

Innovatief ontwerp

De Poimo onderscheidt zich door zijn unieke, opblaasbare frame gemaakt van synthetische rubbers. Dit frame weegt slechts 2,3 kilo en kan binnen zestig seconden worden opgeblazen. Met een druk van nauwelijks meer dan een halve bar vormt het een solide en stabiel 'frame' dat een volwassene kan dragen. De heel fiets, inclusief wielen, motor, accu en draadloze controller, weegt in totaal 5,5 kilo. 

Gebruiksvriendelijk en draagbaar

Wat de Poimo echt bijzonder maakt, is de draagbaarheid ervan. Wanneer de fiets niet in gebruik is, kan de gebruiker deze leeg laten lopen en opgevouwen tot een klein pakketje dat in een rugzak past. Dit maakt het vervoeren van een fiets eenvoudiger dan ooit, ideaal voor stadsbewoners die vaak te maken hebben met beperkte opslagruimte of voor forenzen die hun fiets mee willen nemen in het openbaar vervoer.

Testresultaten en feedback

De Japanse onderzoekers hebben de Poimo in verschillende testsituaties uitgeprobeerd en door meerdere mensen laten testen. De testers vonden de kleine e-bike stabieler dan verwacht en meldden dat het leuk was om op te rijden. Hoewel de actieradius en de maximumsnelheid van het prototype nog niet bekend zijn, zijn de eerste indrukken veelbelovend. 

Toekomstige ontwikkelingen

De Poimo is momenteel nog een prototype, maar de onderzoekers geloven dat het eindproduct nog lichter kan worden. Dit zou de draagbaarheid en het gemak verder verbeteren – en wie weet dat de fiets in de toekomst zelfs in een simpele laptoptas past, alleen verdere ontwikkeling zal dit uitwijzen. Daarnaast werken de onderzoekers aan het verfijnen van de prestaties, zoals de actieradius en de snelheid, om te voldoen aan de behoeften van de gebruikers.

Veiligheid en technologie

De wetenschappers wilden met deze 'soft robotic'-technologie een veilig voertuig creëren waarmee mensen zich gemakkelijk tussen voetgangers kunnen begeven. Het zachte frame vermindert het risico op letsel bij een ongeluk, wat het veiliger maakt om de fiets in drukke stedelijke omgevingen te gebruiken. Dit maakt de Poimo niet alleen een innovatieve, maar ook een veilige keuze voor stedelijke mobiliteit.

Eindnoot

De Poimo vertegenwoordigt een spannende ontwikkeling in de wereld van elektrische fietsen. Met zijn lichte gewicht, opblaasbare ontwerp en draagbaarheid biedt hij een unieke oplossing voor moderne mobiliteitsuitdagingen. Terwijl verdere verbeteringen en aanpassingen nog in de maak zijn, lijkt de Poimo een veelbelovende optie voor diegenen die op zoek zijn naar een handige, draagbare en veilige manier om zich door de stad te verplaatsen.

Deze innovaties laten zien hoe technologie ons dagelijks leven kan transformeren en bieden een glimp van een toekomst waarin mobiliteit flexibeler en toegankelijker is dan ooit tevoren.

Op een mensgerichte werkplek draag je sloffen

Heel dynamisch: in de steeds veranderende kantooromgeving wordt comfort steeds belangrijker. Een van de meest opvallende trends die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, is het dragen van sloffen op kantoor. Wat begon als een informele poging om de sfeer wat huiselijker te maken, is nu uitgegroeid tot een trend die door veel werknemers en werkgevers wordt omarmd.

Comfortabeler én productiever achter het bureau?

Sloffen op kantoor bieden verschillende voordelen die bijdragen aan zowel het welzijn van de werknemers als aan hun productiviteit. Een van de meest voor de hand liggende voordelen is het comfort. Traditionele werkschoenen kunnen vaak oncomfortabel zijn, vooral na een lange werkdag. Sloffen zijn daarentegen zacht, warm en bieden de voeten de nodige ondersteuning en ontspanning. Dit stukje comfort kan de algehele stemming en het welzijn van werknemers verbeteren, wat op zijn beurt weer een positieve invloed kan hebben op hun productiviteit en werktevredenheid.

Naast het fysieke comfort bieden sloffen ook een psychologisch voordeel. Het dragen van sloffen kan namelijk een gevoel van huiselijkheid en ontspanning creëren, zelfs in een professionele omgeving. Dit kan stress verminderen en een meer ontspannen en productieve werksfeer bevorderen. Werknemers voelen zich vaak meer op hun gemak en minder gestrest wanneer ze zich comfortabel en thuis voelen in hun werkomgeving. Dit kan leiden tot meer creativiteit en een betere samenwerking binnen teams.

Een ander belangrijk aspect van het dragen van sloffen op kantoor is de impact op de hygiëne en netheid van de werkruimte. Wat dacht je van het hanteren een 'schoenen-uit’-beleid, waarbij werknemers hun buitenschoenen bij de ingang achterlaten en overschakelen op binnenschoenen of sloffen? Dit zou helpen om de werkruimte schoner te houden, aangezien vuil en stof van buitenaf niet naar binnen worden gebracht. Ook draagt dit bij aan een schonere en gezondere werkomgeving. Wellicht dat sloffen op kantoor een stap te groot is, maar werknemers in de gelegenheid stellen om informele schoenen, zoals de birkenstock boston, te dragen is al een begin.

Sloffen op kantoor introduceren?

Het implementeren van een sloffenbeleid op kantoor vereist echter wel enige overweging en planning. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen in het team zich prettig voelt bij deze verandering en dat er duidelijke richtlijnen zijn over het gebruik van sloffen. Daarnaast moet er aandacht worden besteed aan de schoonmaak en het onderhoud van de sloffen om hygiënische omstandigheden te waarborgen.

Kortom, het dragen van sloffen op kantoor is een trend die niet alleen comfort en ontspanning biedt, maar ook bijdraagt aan een betere hygiëne en een verhoogde productiviteit. Door zorgvuldig na te denken over de implementatie en de behoeften van de werknemers in acht te nemen, kan het een waardevolle aanvulling zijn op de moderne werkplek. Deze trend weerspiegelt een bredere beweging naar meer flexibele en mensgerichte werkplekken, waar het welzijn van werknemers centraal staat.

Waar deze trend bij het ene bedrijf gewoon wordt weggelachen; kan het voor een ander bedrijf de huisregel van de organisatie worden. Passen sloffen bij jullie organisatie?

3 handige tips bij het uitzoeken van een gietvloer

Een gietvloer is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, moderne vloeroplossing. Met zijn strakke uitstraling en praktische eigenschappen, zoals een gemakkelijk schoon te maken oppervlak, is een gietvloer de ideale keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes zoals kantoren en winkels. Het kiezen van de juiste gietvloer kan alleen best een uitdaging zijn, gezien de enorme keuze aan mogelijkheden dat tegenwoordig beschikbaar zijn. Daarom willen we je graag helpen met een aantal handige tips

Bepaal het gewenste type gietvloer

Bij het uitzoeken van een gietvloer is het belangrijk om eerst het gewenste type te bepalen. Er zijn verschillende soorten gietvloeren beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en kenmerken. Een epoxy gietvloer is bijvoorbeeld zeer geschikt voor industriële toepassingen, terwijl een polyurethaan gietvloer beter geschikt is voor woningen en kantoren. Door het bepalen van het juiste type gietvloer kun je ervoor zorgen dat deze perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften en wensen. Wat ook een opties is, is een coatingvloer voor over je bestaande vloer. Dit is hetzelfde als een gietvloer, alleen dan een soort van toplaag, waarbij je een stuk voordeliger uit bent, maar wel dezelfde look hebt als bij een ‘echte’ gietvloer. Goed om te weten is wel dat je dan niet de mogelijkheid hebt om ook vloerverwarming te laten aanleggen en de kans dus bestaat dat je over enkele jaren alsnog een nieuwe vloer moet laten leggen.

Kies de juiste kleur en afwerking

De kleur en afwerking van een gietvloer spelen een grote rol in de algehele uitstraling van jouw ruimte. Het kiezen van de juiste kleur is daarom een belangrijke stap bij het uitzoeken van een gietvloer. Ga je voor een neutrale kleur die goed past bij verschillende interieurstijlen, of durf je juist te gaan voor een gedurfde kleur? Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals mat, glanzend of metallic. Neem de tijd om inspiratie op te doen en ga voor een kleur en afwerking die perfect aansluit bij jouw persoonlijke smaak en stijl. Houd er daarbij wel rekening mee dat de gietvloer prijs per vierkante meter wel anders kan zijn op het moment dat je kiest voor een bepaald type afwerking. Belangrijk daarbij is wel dat je er rekening mee moet houden dat de vloer gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar blijft ‘liggen’ en je dus beter direct een goede keuze kunt maken door wat meer uit te geven.

Vergeet de kwaliteit niet

Naast hoe de vloer eruitziet, is de kwaliteit van je woonbeton natuurlijk ook van groot belang. Een gietvloer moet immers lang meegaan en bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Let bij het uitzoeken van een gietvloer dan ook zeker op de kwaliteit van het materiaal. Kies voor een leverancier die hoogwaardige materialen gebruikt en garant staat voor vakmanschap. Het is ook raadzaam om referenties te raadplegen en ervaringen van anderen te lezen om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit die je kunt verwachten. Aangezien er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is het dus ook per persoon verschillend wat de voorkeuren zijn als het gaat om kwaliteit en uiteindelijk dus ook prijs.

Málaga en omgeving, go or nogo?

Zuid-Spanje, Andalusië, roept direct beelden op van Hollandse pensionado's, Hollandse tokkies, Hollandse drugsboeren, én verdwaalde toeristen. De plek waar je broodjes bal kunt bestellen en een Engelbewaarder hoge ogen scoort. Kortom: een gezellige oer-Hollandse enclave. Dusss: is op vakantie gaan daar een hel, of valt dat allemaal réuze mee?

Natuurlijk is dit beeld schromelijk overdreven, want Andalusië heeft echt nog steeds mooie pareltjes te bieden. Het is heus niet allemaal kommer en kwel, en dat Nederlandse klootjesvolk kun je prima ontlopen; gewoon op een cirkel van 200 meter van het strand blijven van de populaire badplaatsen en een auto huren. Maar wat moeten we dan aan de Costa del Sol?

Ontdek de plek

We dwalen eerst af naar Málaga. Half miljoen inwoners. Niets geen toeristen-mekka, maar echt een mooi authentieke stad; terrasje, hapje, cultuur, oudheden, shoppen. Niets mis mee dus. Om je nog een beetje verder te oriënteren, en af te dwalen naar Marbella, ja dan moet je een auto huren in Malaga. Tenminste, dat wil zeggen als je er niets op tegen hebt om tussen de toeristen te belanden in de pendelbussen. Mensen die wat willen zien, huren een auto. In jetsetoord Marbella kun je de rijken der aarde tegenkomen, hier is het glamour wat de klok slaat. Rijden we even door, landinwaarts, dan tref je daar het bijzondere stadje Ronda. Echt een must see.

Cadiz - must see, must visit

Nog een must see is de straat van Gibraltar: je kunt er Marokko zien liggen - wie daar absoluut geen behoefte aan heeft - rijdt nog even door - op weg naar Cadiz. Cadiz is een engelachtige eeuwenoude stad, waar andere steden bij verbleken. Het zou een decor uit Game of Thrones kunnen zijn. Geweldig. Echt de moeite waard, met natuurlijk een oud kasteel, oude straatjes, witte huizen en noem het maar op.

Voor de surfers onder ons: Cadiz ligt niet aan de Middellandse zee, maar net om de hoek aan de Atlantische Oceaan. Dat betekent dus bij het juiste weer fantastische golven.

Sevilla, even omrijden

Wie geen moeite heeft om een lange, bergachtige tocht te maken van zo'n 200 km, stapt in de auto en rijdt naar Sevilla. Want deze stad die landinwaarts ligt, bezoek je niet zo snel. Grijp de gelegenheid dus aan en maak je op voor een fantastische rit.

Sevilla is natuurlijk een mekka van cultuur. We spreken over Alcázar, de kathedraal, de voetbalstadions, Plaza de Toros, en noem het maar op. De stad is super om te slenteren, indrukken op te doen, kortom: te genieten van wat zuidelijk Spanje te bieden heeft. En dat doen we dan ook.

Kortom, doen of niet doen, een auto huren?

Met de auto op pad in Zuid Spanje is gewoon goed te doen. Wegen zijn prima, je kunt te maken krijgen met tolwegen, houd daar dan rekening mee. Handig is het om een auto met de nodige PK's te nemen, dan blijf je ook op bergachtige wegen vlot doorrijden. Vrijwel iedere huurauto heeft airco, maar toch handig om van tevoren nog even te dubbel checken. Met de auto op pad in Andalusië? Ja hoor, niets mis mee.

De grootste inbraken in Nederland: Een kijkje achter de sloten

In sommige landen, zoals Denemarken en Noorwegen, blijven de voordeuren van het slot, kan je bij elkaar naar binnen lopen, en staan fietsen niet op slot. In Nederland verloopt het er iets anders aan toe en stijgt de vraag naar beveiligingsmaatregelen alleen maar. We hebben overal sloten voor. De fiets, de poort, de tussendeur en de voordeur, en zijn het liefst snel bij een betrouwbare slotenmaker in de buurt om in tijden van nood snel hulp te kunnen krijgen. De cijfers omtrent diefstal liegen er niet om. Wij waren benieuwd en zochten de grootste inbraken van Nederland voor je op. 

De Kunstroof uit het Van Gogh Museum

Een van de meest spraakmakende inbraken in Nederland vond plaats in 2002; in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dieven kregen het voor elkaar om twee beroemde schilderijen van Vincent van Gogh, "Zeegezicht bij Scheveningen" en "Het uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen," te stelen. De diefstal bracht nogal wat reuring in Nederland, iedereen had het erover. En ook de internationale kunstgemeenschap pikte het nieuws snel op. Ondanks de intensieve zoektocht werden de schilderijen pas in 2016 teruggevonden in Italië. Natuurlijk positief dat ze terug zijn gevonden, een afsluiting van een decennium van mysterie en speculatie kan je wel zeggen.

De bankroof van almelo in 1944

De bankroof van Almelo in 1944 blijft een opmerkelijk moment in de Nederlandse geschiedenis. Zeker als je beseft wat de omvang en gewaagdheid van deze operatie was. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, op 29 maart 1944, overvielen verzetsstrijders onder leiding van Gerrit Kastein de Nederlandsche Bank in Almelo. De buit bedroeg maar liefst 46,1 miljoen gulden, wat in die tijd, en nog steeds, enorm veel geld is. De operatie werd uitgevoerd als onderdeel van een grotere strategie om financiële middelen veilig te stellen voor het verzet tegen de Duitse bezetting. De bankroof van Almelo werd een symbool van verzet en moed tegen de onderdrukking van de bezetter. Het gaf de Nederlandse bevolking hoop en liet zien dat het verzet vastberaden was om te strijden voor vrijheid en rechtvaardigheid, zelfs onder de enorm uitdagende omstandigheden. 

De verjaardag van de koningin

Een van de meest gedenkwaardige inbraken in Nederland vond plaats tijdens de verjaardag van koningin Juliana in 1971. Criminelen drongen binnen in de Kunsthal in Rotterdam en maakten buit van onschatbare kunstwerken. Deze roof schokte het land en zorgde voor een grootschalige zoektocht naar de gestolen kunstwerken. Ondanks heel veel onderzoeken en speculaties zijn sommige van deze kunstwerken tot vandaag de dag nooit teruggevonden. De Kunsthal-zaak blijft een intrigerend raadsel. Het zet aan het denken wat de waarde is van cultureel erfgoed, en hoe veel een goed beveiligingssysteem wel niet waard is… Gelukkig hebben de meeste Nederlandse woningen geen miljoenen aan cash of voor onschatbare waarde aan kunst hangen. Wat niet wil zeggen dat ook ‘normale’ rijtjeshuizen doelwit kunnen zijn voor inbraakacties. Een ruitje is zo ingeslagen, of per ongeluk de sleutel in het slot laten zitten… het kan iedereen overkomen.

Gezelligheid kent geen tijd

Je wilt natuurlijk dat je huis een plek is waar jij je echt thuis voelt. En niet alleen voor jezelf is dat belangrijk. Dat geldt natuurlijk ook voor de rest van het gezin, je familie en vrienden. Een veilige haven waar iedereen zich welkom voelt en de deur altijd open staat. Maar om je woning zo uitnodigend mogelijk te maken moet het wel gezelligheid uitstralen. Hier volgen een aantal tips hoe je een gezellige en huiselijke sfeer aanbrengt zodat het voor iedereen prettig en comfortabel is.

Thuis en toch uit

Ben je een echte kroegtijger en zit je graag en vaak aan de bar? Daarvoor hoef je echt de deur niet uit. Met een hoge tafel met krukken is het net alsof je in je lievelingskroeg aan de bar zit. Plaats het in de keuken, een hoekje van de woonkamer of buiten onder de overkapping. Zulke opvallende en handige meubels staan garant voor heel veel uurtjes gezelligheid. Schenk een biertje of wijntje in, serveer er iets lekkers bij en je hebt met vrienden gegarandeerd een topavond met je eigen bar. Maar niet alleen hiervoor is het een handig setje. Ook om ‘s ochtends je ontbijt te verorberen, de krant te lezen of aan te werken op je laptop is een hoge tafel met barkrukken ideaal. Het past in ieder interieur en is ook superhandig wanneer je klein behuisd bent.

Knusse hoekjes

Een grote open woonkamer is erg fijn, maar lastig om een gezellige sfeer te creëren. Deel de ruimte op in diverse hoekjes zodat het een stuk knusser wordt. Een aparte leeshoek met goede verlichting en een fijne relax stoel, een speelhoek voor de kinderen, een eethoek en een loungegedeelte. Om de diverse hoeken extra te benadrukken kun je werken met vloerkleden. Denk bijvoorbeeld aan een schapenvacht voor het leesgedeelte en een hoogpolig tapijt in de loungehoek. Zet de banken of stoelen niet strak tegen de muren, maar midden in de ruimte. Zo ontstaat er een intiem geheel waar je lekker televisie kunt kijken of genieten van het fraaie vlammenspel in de open haard. 

Persoonlijke items en leuke accessoires

Minimalisme en strak in het interieur is dan misschien modern, het komt wel kil en onpersoonlijk over. Jouw leefomgeving hoeft geen model te zijn voor een of ander woonmagazine, maar mag zeker wel jouw persoonlijkheid laten zien. Souvenirs van geweldige reizen, kunstwerkjes van je kinderen of mooie foto’s van je familie zorgen voor een persoonlijke inbreng in je interieur. Niet alleen mooi om te zien, maar ook zeker gezellig en huiselijk. Een paar mooie accessoires zoals een kleurrijk schilderij, een opvallende vaas en het uitgestalde servies van oma in de vitrinekast voegen net die persoonlijke touch toe.

Warme kleuren

Tot slot zorgt kleur in je woning voor een warm ontvangst. Verf een aantal muren in een warme tint zoals olijfgroen, beige, steenrood of roestbruin. Kies voor behang met een bladmotief of een tropische print. Een beetje ‘out of the box’ denken maakt je huis knusser en warmer. En juist dat soort dingen zorgen ervoor dat jouw woning een plek is waar het gezellig is en iedereen graag verblijft.

Populaire vacatures in de zorg

Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de zorgsector? In dit artikel ontdek je de meest populaire vacatures in de zorg. Of je nu net afgestudeerd bent of al jarenlange ervaring hebt, er is altijd een functie die bij jou past. Laten we eens kijken welke mogelijkheden er zijn. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende vacatures die er in de zorg zijn. Dus ben jij op zoek naar een vacature in de zorg, dan zit je hier goed. Lees ze allemaal rustig door en wie weet heb jij binnenkort wel de baan waar je al zo lang naar op zoek bent.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige speel je een belangrijke rol in de zorg. Je bent betrokken bij het verzorgen en verplegen van patiënten. Van het toedienen van medicatie tot het assisteren bij medische ingrepen, jij staat altijd paraat om anderen te helpen. Deze veelzijdige functie vereist niet alleen medische kennis, maar ook goede communicatieve vaardigheden. Wil je net even een stapje verder, dan is een vacature als WMO consulent je misschien wat meer op het lijf geschreven. Binnen deze functie ben jij verantwoordelijk voor het toetsen van de wet maatschappelijke ondersteuning, waarbij jij beoordeeld of mensen bepaalde zorg nodig hebben ja of nee. Dit kan iets eenvoudigs zijn zoals het dagelijks aantrekken van de steunkousen, maar ook het toewijzen van een budget om het huis aan te passen behoort hiertoe.

Verzorgende IG

Als verzorgende IG ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en ondersteuning van cliënten. Je helpt hen met hun persoonlijke verzorging, zoals wassen, aankleden en eten. Daarnaast ben je ook betrokken bij het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen, zoals het toedienen van injecties. In deze functie werk je binnen verschillende zorginstellingen, zoals verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties.

Helpende

Als helpende help je bij de dagelijkse verzorging van cliënten. Je helpt hen bij het wassen, aankleden en eten. Daarnaast bied je ook een luisterend oor en zorg je voor een fijne en veilige leefomgeving. Deze functie is uitermate geschikt voor mensen die graag anderen willen ondersteunen en begeleiden.

Tandartsassistent

Als tandartsassistent werk je nauw samen met de tandarts om de beste zorg te bieden aan patiënten. Je assisteert bij diverse tandheelkundige behandelingen en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Daarnaast draag je ook bij aan een goede hygiëne in de praktijk. Als tandartsassistent is het belangrijk dat je stressbestendig bent en goed kunt communiceren.

Apothekersassistent

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verstrekken van medicijnen in de apotheek. Je hebt veel contact met patiënten, waarbij je hen advies geeft over het gebruik van medicatie. Daarnaast bereid je ook geneesmiddelen en voer je administratieve taken uit. Een apothekersassistent dient nauwkeurig en communicatief vaardig te zijn. Goed om te weten, is dat je binnen de zorg vaak verschillende interne opleidingen kunt volgen, waardoor je de kans krijgt om door te stromen naar een andere functie. Dat houdt dus in dat je prima kunt beginnen als helpende en uiteindelijk zelfs kunt eindigen als arts of OK assistent.

Zorgeloos kamperen? Kies dan voor de glamping

Wil jij kamperen, maar dan wel met de luxe die je normaal bent gewend in een hotel? Dan is de glamping een absolute aanrader. De Glamping is het tegenwoordig helemaal namelijk! Wist je namelijk dat de glamping het beste van twee werelden met elkaar combineert? Dat wil zeggen dat je de vrijheid hebt zoals je deze ook gewend bent op een camping, maar dan wel met de luxe van een hotel. Zo zijn glampings vaak voorzien van allerlei faciliteiten zoals we deze gewend zijn als we op vakantie gaan in een hotel. Hierbij moet je denken aan een prachtige speeltuin voor de kinderen, een zwembad en één of meerdere restaurants. Kies je voor een klassieke camping, dan moet je het vaak doen met alleen een kleine supermarkt, niet erg, maar wel handig om rekening mee te houden. Omdat een glamping nog veel meer te bieden heeft, hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Luxe accommodatie

De voornaamste reden waarom de glamping steeds meer in trek is, is met name omdat de accommodaties een stuk luxer zijn. Zo kun je kiezen voor een mooie luxe lodge of kiezen voor een luxe safaritent uitgerust met eigen sanitaire voorziening, keuken en natuurlijk ook luxe bedden. Waar je op een ‘normale’ camping vaak op een dunne matras of mat moet slapen, zijn deze safaritenten voorzien van een heerlijke boxspring waar je helemaal tot rust kunt komen en de volgende ochtend niet bang hoeft te zijn voor een zere rug.

Allerlei faciliteiten

Waar het bij de meeste campings wel stopt bij een relatief eenvoudige speeltuin, heeft een gemiddelde glamping veel meer te bieden dan alleen dat. Belangrijk is wel dat je even goed kijkt naar het type glamping. Zo heb je vaak de keuze uit een kindvriendelijke glamping, maar kun je natuurlijk ook kiezen voor een wat meer op ouderen gerichte plek. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met jonge kinderen naar een glamping te gaan waar ze zelfs een animatieteam hebben die de kinderen de hele dag door vermaken? Zo hebben niet alleen de kinderen het naar hun zin, maar heb je ook als ouders alle tijd om tot rust te komen. Hoe fijn is dat?

Luxe in de natuur

De mensen die kiezen voor een vakantie op de camping, doen dit omdat ze dol zijn op de natuur. Hoe fijn is het dan dat deze twee werelden bij elkaar komen op een glamping? Zo kun je iedere ochtend heerlijk op je gemak wakker worden met uitzicht op de natuur, terwijl je in je eigen keuken een verse kop koffie kunt zetten en vervolgens buiten kunt ontbijten. Niet voor niets zijn er steeds meer mensen die de rust van de natuur opzoeken en dit doen door te verblijven op een glamping in Nederland of één van de vele andere landen om ons heen. Vooral wanneer je met de kids op vakantie gaat, is het wel belangrijk dat er genoeg te doen is voor ze. Het klinkt heel cliché, maar als de kinderen het leuk hebben, heb je dit als ouders natuurlijk ook!

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.