Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ook al te wit, dus Paul Verhoeven vanavond op groot scherm in het Stamcafé

Subsidie-capo eist meer marxisme op de moviemeter

Paul Verhoeven is in Cannes dus de NPO heeft een diversiteitsteam achter 's lands meest succesvolle filmmaker allertijden aan gestuurd om eens te vragen hoe PROBLEMATISCH de regisseur van totale klassiekers als Robocop, Total Recall, Showgirls, Spetters, Soldaat van Oranje, Basic Instinct en Starship Troopers precies is. Dat er in het filmpje een of andere Spaanse kortharige tapasgender zit te mekkeren dat zijn verkrachtingsscènes "vriendelijker" in beeld gebracht moeten worden, dat zal allemaal wel. Veel, echt véél erger is dat de directeur van het Filmfonds, Bero Beyer, van mening is dat Verhoeven te wit is en dat eigenlijk de hele cinema te wit is en dat het al een eeuw te wit is en dat nu "alles wat verkeerd is in het systeem" door hem en zijn subsidieverstrekkende bende talentenmoordenaars wordt aangepakt. Want Verhoeven heeft maar "in beperkte mate" een bijdrage aan de cinema. Dit is dus echt het kwaad, verstopt in de coulissen van de goede bedoelingen, in een decor van diversiteit. De arrogantie van deze gast is ongelofelijk. Deze man vindt dus dat HIJ bepaalt wie de grote filmers van deze tijd zijn en wat de thema’s zouden moeten zijn. En hij spreekt dat hardop uit zonder enig besef hoe belachelijk dit is. Waarom komt niemand in opstand hiertegen? Want dit is waarom de Nederlandse subsidiecinema alleen lauwe drek draait waar je popcorn zacht en zouteloos van wordt. Dit is écht de dood van de cultuur, van het talent en van de vrije creativiteit. En voor wat? Marxistische propaganda. Period. (Hele repo en nog meer woke waanzin na de breek.)

“Weet het zeker”

Social
Social

Hmm

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

"Ik leef in een witte maatschappij. Ik voel me hier niet thuis. Ik leef in een witte maatschappij. Ik word gediscrimineerd en continu neergestoken in mijn rug en mijn zij. Ik leef in een witte maatschappij."

Kymmora Vrede (Ir. Lely Lyceum, 4 VWO.)

Beste Kymmora,

Ik leef in een witte maatschappij.

Ik ben wit.

Ik heb een zwarte held :

www.youtube.com/watch?v=PkCFgohsfIE

www.youtube.com/watch?v=EKD5ynlQUD4

www.youtube.com/watch?v=KhILihSeKjI

www.youtube.com/watch?v=CSmzN09D-9Q

P.S : Voor de duidelijkheid : Ik ben wit, leef in een witte maatschappij en ik heb een zwarte held.

Dr.Mabuse | 18-07-21 | 21:55

Mooie geldig van Kim!

Otto Normal | 18-07-21 | 18:59

Gekte kent geen grenzen.

poepaanmijngaatsie | 18-07-21 | 18:51

Gisteren nog naar de film 'The Heights' (www.imdb.com/title/tt1321510/) geweest. Mijn vrouw had toevallig kaartjes over. Ik ging er blanco in, maar wat een racistische, politiek correcte klote film. De film was lekker 'divers' (= weinig blanken), maar toch is er vanuit de woke hoek kritiek gekomen, want de Latino cast was niet donker genoeg. De regisseur ging natuurlijk direct door de knieën en heeft inmiddels excuses aangeboden:

www.nrc.nl/nieuws/2021/06/22/een-woke...

Voor zover er blanken in de film voorkwamen waren ze of vrekkig of racistisch. Een beetje zoals Joden vroeger in Duitse films werden neergezet.

Ik ben nooit zo met huidskleur bezig, maar ik voel me met de dag blanker worden. Door de woke sekte word ik geacht me daar de hele tijd schuldig over te voelen. Ze hebben geen idee wat voor primitieve sentimenten ze los maken. In contacten met donkere mensen moet ik steeds vaker de gedachte, 'zal ook wel zo'n zeikerd zijn', onderdrukken. In plaats van meer aandacht voor slavernij op scholen, zou ik zeggen meer aandacht voor recente etnische zuiveringen: Joegoslavië, Rwanda etc. Die religieuze bevlogenheid bij de wokies is gewoon levensgevaarlijk.

ED-209 | 18-07-21 | 15:13

Ik vind Darth Vader wel een toonbeeld van iemand die het goed snapt. Er is goed, er is kwaad. Het goede is het kwade, wat de kwaden vinden. En het kwade is niet goed. Dus de kwaden zijn niet goed, blijven alleen de goeden over, die vinden dat de kwaden niet goed doen. Dus ik ben goed, zwart en wit. Lekker makkelijk.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 14:36 | 1

Je beseft hopelijk wel dat die film vanuit een bepaald perspectief is gemaakt, toch?

Een beetje zoals God al duizenden jaren zijn propganda-apparaat heeft, inclusief internationale distributie en knevelbendes. Wat de Duivel er zelf over te zeggen heeft komen we nooit te weten.

Nee, die Darth Vader, dat weet ik allemaal nog zo net niet. Ik wil eerst horen wat hij er van te zeggen heeft en niet wat anderen zeggen dat hij gezegd zou hebben.

Sans Comique | 18-07-21 | 18:12

Nou Rosemarie Buikema heeft best een puntje. Hardwerkende vrouwen zijn vaak nog heks, Both of Kenau of arrogant en hautain. Datzelfde zal nooit gezegd worden van een Frits Bolkestein of een Theo Hiddema of iedere andere elitaire hardwerkende man. Zo is het wel.

Beste_Landgenoten | 18-07-21 | 13:50 | 2

Spreek vooral voor jezelf, en voor jouw vriendenkring.
Normale mensen hebben geen hekel aan hardwerkende vrouwen. Hooguit aan vervelende vrouwen, waarvan sommigen toevallig ook hard werken. Voor (al dan niet hardwerkende) vervelende mannen zijn ook allerlei scheldwoorden bedacht.

Bolkestein en Hiddema zijn daarnaast ook regelmatig voor racist en fascist uitgemaakt. Niet omdat zij voor vrouwen werden aangezien, maar omdat ze dogma's van de linkse kerk afwezen.

Dandruff | 18-07-21 | 14:27

Normale mensen hebben inderdaad geen hekel aan ambitieuze vrouwen. Daar zeg je het goed.

Beste_Landgenoten | 18-07-21 | 16:58

Arme meid moet in een witte maatschappij leven , is er dan helemaal niemand die haar naar de uitgang wil begeleiden ?

Castor12 | 18-07-21 | 13:41

Er waren dus blijkbaar zwarte en witte maatschappijen. De witte moeten ook zwart worden begrijp ik, en de zwarte mogen zwart blijven.
Ok, logisch.

Veepert | 18-07-21 | 13:32

Ik ben zo benieuwd naar de reacties van Bero en Kymmora!

Hondt | 18-07-21 | 13:26

Wat bedoelt 'ie? Dat ik interraciaal zo nu en dan moet aanklikken op pornhub? Fap the system, dat dan weer wel.

Aap Noot Miesje | 18-07-21 | 13:20

Alles mag kapot ...... maar uiteindelijk komt die complete melt-down er een keer.

Dan zijn we op de bodem aanbeland en kunnen we niet meer dieper zinken en komt ommekeer.

Dan moet er geruimd worden, erg veel geruimd ......... we zullen nog wel eens af en toe kerels met nagebootste mentruaties apatisch door de straten zien rennen maar het zal beter worden.

Ervaringsdeskundige | 18-07-21 | 13:13 | 1

Mannelijke lactatie schijnt een ding te zijn dus het zou zomaar kunnen dat je gelijk hebt.

Aap Noot Miesje | 18-07-21 | 13:28
-weggejorist-
CatalinaMoore | 18-07-21 | 13:03

Heeft gesubsidieerd nikskunner Bero Beybal zijn baan al afgestaan aan een zwarte man/vrouw/het?
Niet?
Heeft fopleraar Buikema eindelijk bewijs gevonden dat Buikhuizen, Janmaat en Fortuyn door links zo hard zijn aangepakt omdat ze zwarte vrouwen waren?
Niet?
Heeft huilbaby Kymmora Rassenoorlog naast honderden holle slogans, ook één (1) concreet voorbeeld van een echte racistische ervaring afgelopen 25 jaar?
Niet?

Een beruchte socialist heeft eens gezegd "de vaak herhaalde leugen wordt vanzelf een waarheid". En zo is het; dit is het enige linkse dogma dat echt klopt. Dankzij deze werkwijze heeft de linkse kerk het inmiddels onmogelijk gemaakt om niet racistisch te zijn. Elke ervaring, zowel negatief als positief (!) kan racistisch worden uitgelegd.

Zo heb ik meerdere subsidie-allochtonen horen klagen dat ze zich aangevallen voelden door de vraag "waar kom je vandaan". Maar dat is een hele normale vraag bij een kennismaking. Dat vraag je ook aan een blanke Groninger, Amsterdammer, Berlijner, New Yorker, etc. Het is deels interesse, en deels "making conversation" met iemand die je niet kent, waar je dus nog maar weinig gespreksstof mee hebt.

Als positieve opmerkingen dus al "racistisch" gevonden worden, hoe zit dat dan met gewone menselijke interacties die wat minder positief zijn? Iedereen is wel eens niet gegroet door een buurman die met zijn gedachten afwezig was. Iedereen is wel eens afgesnauwd door een gestreste collega, of een partner (m/v/h) met PMS. Iedereen heeft wel eens woorden gehad om iets onbenulligs. Normale mensen maken daar geen punt van; achterlijke idioten kunnen daar weken boos over zijn.
En subsidieracisten beginnen om zoiets dus een rassenoorlog.

Zoals gezegd, de vaak herhaalde leugen wordt een waarheid. De bekende fopwetenschapper Gloria Wekker schreef een aantal racistische psychoses, waarin zij enkele tientallen vervelende ervaringen de afgelopen 60 jaar als "bewijs" voor een blank racisme-gen zag. Totaal antiwetenschappelijk natuurlijk, om een duizendtal redenen. Maar los daarvan; als we die "vervelende" ervaringen bekijken dan zijn die ook volstrekt onschuldig.
Zo is Wekker ooit eens voor schoonmaakster aangezien op een congres. Welnu; ik ben in een winkel wel eens voor winkelmedewerker aangezien. Destijds lachte ik daarom, maar ik begrijp nu dat ik daar decennialang om moet blijven janken? Dat ik daar een carrière als subsidieracist op kan bouwen?
Ook klaagde ze op TV meermaals dat ze eens zwart reed; weigerde een kaartje te kopen; weigerde mee te werken; en toen werd opgepakt. Ja DUH, zou een blanke daar wel mee weg komen denk je?

Hele generaties immigranten wordt aangepraat dat elke ervaring in het leven "racisme" is. Dat geldt zowel leuke als vervelende ervaringen; zowel belangrijke als onbelangrijke ervaringen. Alles is racisme.
En dan praat links over "verbinden", "inclusiviteit" en "diversiteit"?

Links noemt zichzelf "antiracistisch", en eist daarom dat huidskleur bepalend wordt voor hoe mensen bestraft of beloond worden; welk werk zij doen en hoeveel zij daarvoor betaald worden. Er moeten quota komen voor meer zwarte acteurs, en voor meer blanke boksers en soulzangers. Kwaliteit mag immers geen rol spelen in een socialistische heilstaat.
Maar de racisme-discussie mag alleen over irrelevante onzin en het stimuleren van kwaliteitsverlies gaan. Echt racisme, zoals racistisch geweld, is een taboe. Pakweg 99% van de kopschopfilmpjes en 99% van de aanslagen is immers gericht *tegen* blanken. Maar wie daar wat van zegt is een "racist"?

Dandruff | 18-07-21 | 12:42 | 6

eindelijk! iemand die het begrijpt. goed geschreven.

Miesmol | 18-07-21 | 14:20

"Ook klaagde ze op TV meermaals dat ze eens zwart reed"

Oud taalgebruik Dandruff. Zwart wordt hier gebruikt in negatieve zin. Je moet zeggen, ze reed zonder kaartje te hebben gekocht. Zwart rijden is veel te koloniaal Dandruff. Jammer hoor, want je hebt verder een leuk stuk geschreven. Ik ben heel benjieuwd of Gloria Wakker zelf ook de term "zwart rijden" heeft gebruikt. Dan viel ze toch een beetje door de mand.

Beste_Landgenoten | 18-07-21 | 17:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Paul Verhoeven: "Ze kunnen beter over je lullen dan van je vreten, niewaar?".

streknek | 18-07-21 | 12:32 | 2

ze kunnen beter over je fiets lullen ,dan andersom.

Miesmol | 18-07-21 | 14:21

@Miesmol | 18-07-21 | 14:21: Zo had mijn zuster eens een snee in haar hand. Toen ik ook zo iets zei als "beter zo dan andersom" zei ze "dat weet ik nog zo net niet".

Sjakie | 18-07-21 | 14:49

Die zin van Kymmora Vrede: "Wijzend en starend kijkt men me aan." Loopt ze in haar blote reet of zo? Come on, it's fucking Emsterdem!
Aan de andere kant is alleen al deze zin bewijs van over-, nee: hyperdrijving.

Organische evolutie | 18-07-21 | 12:00

"Ik leef in een witte maatschappij"
Dondertyf dan op naar een zwarte maatschappij als het hier zo slecht is.

Shadowzz | 18-07-21 | 11:55 | 1

En dan hun privileges kwijtraken zeker. Zo woke zijn ze ook weer niet.

Rotterdammert1965 | 18-07-21 | 15:32

Goed zo Bero, maar ik geloof je pas als jij morgen jouw plek afstaat aan iemand die geen witte babyboomer is,

HoniSoit | 18-07-21 | 11:36 | 2

Trouwens nog ff op jouw website gekeken Bero, maar ga eerst eens even een boel witte mensen uit jouw team de zak geven om die te vervangen. Ik wil graag daden zien Bero niet alleen gelul.

HoniSoit | 18-07-21 | 11:41

Volgens mij bepalen de kijkers (wij dus) wat we van deze films vinden en niet ene Bero te deugkneus. Kan Robocop deze man even oppakken en opsluiten?

Valka | 18-07-21 | 12:09

Dat VWO-meisje kan het niet helpen, zij leeft in een maatschappij waarin al sinds jaar en dag wordt opgeroepen tot haat en agressie tegen blanken. Zij weet niet beter, doet wat alle pubers doen: de dominante volwassenen in haar omgeving napraten.

Zenzeo | 18-07-21 | 11:34 | 3

Ze geeft het probleem zelf aan.. “niemand begrijpt wat er leeft in mij”. Zijzelf dus ook niet.

Epistulae_Morales | 18-07-21 | 11:37

over 10 jaar zijn wij het nieuwe Zuid-Afrika.

Fedde71 | 18-07-21 | 11:51

Niks nieuws onder de zon, Paul Verhoeven is al in de jaren 80 naar Hollywood ´gevlucht´, omdat hij, óndanks Turks Fruit en Soldaat van Oranje, nog steeds moest bedelen om geld bij het filmfonds, meedingen met de talentlozen, aan wie we filmpareltjes te danken hebben die al lang en breed in de vergetelheid verdwenen zijn, waar in de bioscoop een paar honderd bezoekers op af kwamen.

Zenzeo | 18-07-21 | 11:30

GeenStijl is vergeten Floris bij het oeuvre van Paul Verhoeven te noemen. En waarom niemand in Nederland in opstand komt tegen het afzeiken van Verhoeven omdat zijn oeuvre te wit zou zijn is mij allang duidelijk. Een inheems volk dat met zich laat sollen, dat moet accepteren dat het wit in plaats van blank (het woord heeft Latijnse wortels) wordt genoemd omdat het woord neger (komt van het Latijnse negro dat zwart betekend) niet meer mag laat het hele zogenoemde racisme gezeik zien. Ik stel daarom met Herman Finkers voor dat wij als blanken onszelf negers gaan noemen, glanzend zwart. En dan noemen de negers zichzelf voortaan Tukker, domme heikneuter, tot dusverre de geuzennaam van de Twentenaren.

Vuurspuger | 18-07-21 | 11:08 | 6

@Vuurspuger | 18-07-21 | 11:24:

''de Latijnse taal is dat het heel veel naamvalvervoegingen heeft''

Eerste klas van het gym, in het Stenen Tijdperk (schooljaar 1966-1967), waar onze leraar Latijn in één van zijn eerste lessen zei: ''Nee, jongens en meisjes, het Latijn kent geen naamval vervoegingen. Wij noemen dat 'verbuigingen'. ''

Anyway, ondanks dat het woord 'neger' inderdaad van het Latijnse 'niger' afkomstig is, weet iedereen dat je dat woord, ook al lang voor het hele woke gebeuren, niet meer moet gebruiken.

Maar waar ik dan mee zit is dit: de algemeen geaccepteerde policor term is tegenwoordig: mensen van kleur. Maar mag het oude woord 'kleurling' dan wel, of is dit ook 'fout'?

Dr_Johnson | 18-07-21 | 11:35

@Dr_Johnson | 18-07-21 | 11:35: ik kwam eigenlijk helemaal niet zo vaak, als in
: bijna nooit, een situatie waarbij het van belang is dat het woord neger, of blank, of overige ‘kleur’ van belang was voor de conversatie. Ik had het altijd gewoon over werknemers, collega’s of, ook wel, klootzakken en hufters.
Ongekleurd..

Pas sinds Sylvana Simons c.s. dat belangrijk is gaan vinden ben ik pas zelf naar de kleur gaan kijken, en ik snap niet waarom, maar het is er niet positiever op geworden. Dus misschien moeten ze daar zelf eerst eens de winst proberen te halen. Misschien komt de rest dan vanzelf?

Epistulae_Morales | 18-07-21 | 11:44

@Dr_Johnson | 18-07-21 | 11:35: Het schooljaar 1966-1967, toen mocht ik voor de tweede keer met de eerste klas beginnen. Ook met klasgenoten die een weekje jonger waren dan ik maar zij, net in oktober 1959 geboren, waren een jaartje later naar school gegaan. Zo'n hoogvlieger als u was ik niet, tot het Gymnasium heb ik het nooit geschopt, alles wat ik over Latijn weet is zelfstudie geweest. Of het woord kleurling mag.. tja.. weet ik eigenlijk niet, u stelt erg moeilijke vragen ;) Mag je een doorgaans blanke Nederlander of Engelsman die onder de felle Spaanse zon veranderd een rood verbrandde kreeft een kleurling noemen. En kan je een van nature lelie blanke vrouw die veel geld uit geeft om een mooi bruin kleurtje te krijgen onder de zonnebank zonder haar diep te beledigen wit blijven noemen? Vragen waar iemand die er alles aan doet om anderen nooit te kwetsen zijn of haar hoofd over zou kunnen breken.

Vuurspuger | 18-07-21 | 12:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kocht altijd graag kleding via internet. No more, ik behoor tot geen enkele doelgroep. Alle modellen zijn androgene wannabee thugs of color.

Acidstain | 18-07-21 | 11:01

ze leeft in de Nieuwe Maatschappij
waar de neger mag emanciperen hoe het de blanke linksmens uitkomt
ze leeft in de Nieuwe Maatschappij
waar de nation of islam wel ouders aanvalt om een oude legende maar geen ouders beschermd die ver ver ver naar het zuiden hun leven verliezen aan die islam
ze leeft in de Nieuwe Maatschappij waar afbraak van de een samengaat met emancipatie van de ander omdat het geld bij het geld blijven moet
ze leeft in de Nieuwe Maatschappij
waar aardolie en palmolie de grootste ingrediënten zijn over honderdmiljoen lijken heen
ze leeft in de Nieuwe Maatschappij
waar de rijksten al oefenen met wegvluchten van de aardbol die zij vernietigen
ze leeft in de Nieuwe Maatschappij
waar alles duur niet duurzaam betaald wordt
ze leeft in de Nieuwe Maatschappij
al helemaal zoals van haar verwacht wordt

zeurmachine | 18-07-21 | 10:59

Karl Marx geloofde niet in diversiteit. Marxisme ook niet, wel in klassenstrijd en internationale solidariteit van alle proletariërs.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 10:59

Als we willen zorgen dat Bero (die overigens zijn positie niet afstaat aan iemand van kleur).. niet veel invloed moeten hebben moeten we gewoon stoppen met subsidies. Films betalen zichzelf wel uit mits van kwaliteit. Acteurs komen vanzelf mits ze goed zijn.

timmey | 18-07-21 | 10:57

Nu dat we toch zo politiek-correct bezig zijn: Ik had een scherpe afkeuring verwacht van mevrouw Simons over de support van de BLM-beweging voor het regime in Cuba. Het blijft echter oorverdovend stil vanuit die hoek. Mij dunkt dat er vooral in de Amerikaanse media ruim aandacht aan is besteed...

Hendrick9999 | 18-07-21 | 10:55 | 3

Heb je een link?

Rest In Privacy | 18-07-21 | 11:00

Wat zielugh dat dat meisje Kymmora moet leven in een witte maatschappij. Wat een vreselijke misdaad van die witte mensen om wit te zijn. En wie heeft haar zwart gemaakt? Nou, zeg op! Wie? En geen witte die een crowdfunding voor haar start voor een one way ticket naar Afrika, zodat ze in een zwart paradijs kan wonen. Die gore witten zijn niet eens bereid ook maar iets voor haar te doen als wiedergutmachung.

Aisie | 18-07-21 | 10:48 | 6

@Dr_Johnson | 18-07-21 | 11:08:

Ik wilde zeggen: gek is dat toch, in een land dat van oudsher 100% 'wit' was op een continent dat van oudsher 100% 'wit' was.

En ik blijf erbij, Aboutaleb zei het een aantal jaren geleden, nav die slachtpartij bij Charlie Hebdo, op juiste wijze: "En bevalt het je hier niet, mag ik het dan zo zeggen: rot dan op".

Een paar honderd geradicaliseerde moslims hebben die raad inderdaad opgevolgd, en zijn naar Syrië geëmigreerd. En raad eens: allemaal, geen één uitgezonderd, willen ze weer terug naar dat land van de ongelovige honden, varkens, en apen, vanwege de welvaart, de sociale huurwoningen, en de uitkeringen.

Dus ik zou zeggen: hou eens op met dat geklaag, steek je handen uit je mouwen, zet je schouders eronder, en máák wat van je leven. In Nederland kán dat gewoon.

Dr_Johnson | 18-07-21 | 11:14

Kymmora zou eens een paar jaar in de zwarte maatschappij van Suriname moeten gaan wonen ter vergelijking.

FrankVeer | 18-07-21 | 11:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik denk dat we toch 750 terug hadden geleefd in kennis, uitvindingen etc. als er geen "witten" waren geweest......

A333aan | 18-07-21 | 10:43 | 2

Ze hebben alles gebouwd en uitgevonden alleen beneden de Sahara wil het niet lukken. Het kan ook onzelfzuchtigheid zijn, van wij maken eerst ieder ander leven beter dan pas onszelf.

Dattis-Natoer | 18-07-21 | 11:28

En het gros was joods volgens Family Guy

dedwarsligger | 18-07-21 | 11:43

Ik zie op dat filmpje alleen maar blanke mensen rondlopen :)

Stinkend_zadel | 18-07-21 | 10:35

Binnenkort in dit land: de wedergeboorte van de Kulturkammer.
-
‘ Entartete Kunst’, verworden tot ‘ beschwartete Kunst’.

bisbisbis | 18-07-21 | 10:35

Is dit de hoogleraar die Sylvana heeft opgestookt ?

Roze_bril_drager | 18-07-21 | 10:32 | 1

Nee. Die opstoker heet dr. Willem Schinkel.

Henk Zult | 18-07-21 | 10:44

Een blanke in Ghana klaagt: ik woon in een zwarte wereld. Een ajacied in De Kuip klaagt. Een homo in het home van een motorclub klaagt. Een kat in het hondenasiel klaagt. Frans T op de anorexia-afdeling klaagt. Een moslim in de hemel klaagt. Een scheet in de pispot klaagt. En ik ga daar eens een klacht over indienen.

squadra | 18-07-21 | 10:31 | 1

Hiddema had daar in de gouden dagen van Forum een leuk woord voor: klaagindustrie.

jochum1980 | 18-07-21 | 11:16

Schoot me vannacht te binnen: bruiningsstudio. Mag niet meer. Zwartingcenter dan? Wokespeak up yours!

Organische evolutie | 18-07-21 | 10:23 | 4

POC studio?

Acidstain | 18-07-21 | 10:48

pigmentversterkingsinstituut?

FrankVeer | 18-07-21 | 11:15

wat dacht je van " Limburg staat blank". voel me redelijk gediscrimineerd . heb al een aantal uur op 1 knie gezeten.

Miesmol | 18-07-21 | 14:27
▼ 1 antwoord verborgen

Een overdaad aan virtue signalling van deze Bero Beyer. En hij gebruikt naar mijn smaak veel te veel hand- en armgebaren om zijn woke gelul te ondersteunen.

Ik vind hem niet sympathiek.

Hilarisch fragmentje dan maar uit een jaren 70 film. Nee, ook toen leefde men niet in een ideale wereld, maar er bestond wel veel meer gemoedelijkheid en 'relaxedheid', waarin het mogelijk was witten én zwarten op de hak te nemen:

www.youtube.com/watch?v=nmWLEtXOn2o

Dr_Johnson | 18-07-21 | 10:12 | 1

Met als slotzin: “I hope we don’t meet any muslims”.

Verbandmeester | 18-07-21 | 11:17

Hoogleraren die dingen zeker weten. Dat zou interessant moeten zijn. Mjah.. genderstudies dus: weet niets, dus alles zeker. Moeilijke woorden circus erachter aan: transnational memory, cultural critique, feminist theory, postcolonial theory, processes of inclusion and exclusion. Geen wonder dat je daar zo raar van gaat uitzien.

Mazzelstof | 18-07-21 | 10:11

Wat een zeurstukje. Een quote uit een overweldigend positieve context gehaald, niks om je druk over te maken. Alle opgeklopte reacties ten spijt.

Charles Swietert | 18-07-21 | 10:06 | 2

Je bedoelt dat dit niet het enige woke gelul was?

Papa Jones | 18-07-21 | 10:24

@Papa Jones | 18-07-21 | 10:24:
Het is maar hoe je je antenne hebt gericht. Ik hoor vooral heel veel complimenten aan het adres van Verhoeven. En terecht.

Charles Swietert | 18-07-21 | 11:52

Woorden krijgen door de jaren heen een andere lading.
Of dat goed of slecht is, is iets anders, maar er blijft wel eens iets achter, bijvoorbeeld op de aftiteling van een film.

IMDB: Flodder in America (1992)
www.imdb.com/title/tt0104279/fullcred...

Andy Duppin ... Annoying Negro #1
Chuck Jeffreys ... Annoying Negro #2
David S. Lomax ... Annoying Negro #3 (as David Lomax)

Eens kijken wanneer ze het weghalen.
Het zo aardig zijn als ze bij IMDB dan goed kunnen uitleggen waarom ze dat doen. Het staat tenslotte ook op de aftiteling van de film zelf.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 10:04

En nog steeds begrijpen ze niet dat deze houding alleen maar meer aversie oproept. Dombo’s.

Schriever | 18-07-21 | 10:03

Witte mensen die andere witte mensen witheid verwijten. Is dit nou die zogenaamde “white guilt”? Ik zie een narcist die anderen de maat neemt om zijn eigen grootsheid te benadrukken. Wat je ook bij religieuzen ziet: “ik begrijp de Bijbel beter dan jij, dus ik heb de grootste Jezuspiemel”. Nou, succes met je grote witte piemel, Bero.

Trekhaas | 18-07-21 | 09:51 | 1

Als ze daadwerkelijk zo denken zouden ze de ochtend erna met een ontslagbrief aan het bureau van hun manager moeten staan. Maar uiteraard geldt het alleen voor anderen.

VriendjeWip | 18-07-21 | 09:56

Is die Kymmora op dr 34ste begonnen met de middelbare school? Ze ziet er uit als tegen de 40.
Verder, ik kan me voorstellen dat je op het VWO denkt in een witte wereld te leven. Maar dat ligt misschien meer aan de intelligentie van je kleurgenootjes.

VriendjeWip | 18-07-21 | 09:51 | 5

Inderdaad, dat is mij ook al vaak opgevallen. Zelden zie ik een nazaat van een tot slaaf gemaakte in de ochtendspits staan! Ik wil er natuurlijk niets mee suggereren, maar het viel me ineens op. Het kan natuurlijk dat die nazaten van tot slaaf gemaakten een hoge opleiding hebben genoten en dientengevolge een hogere baan hebben verdiend die hen in staat stelt later op de dag met hun werkzaamheden aan te vangen. Zoiets zal het wel zijn of iets totaal anders.

Eminent | 18-07-21 | 10:08

Jij maakt wel duidelijk dat niet alle BLM zonder reden is.

Charles Swietert | 18-07-21 | 10:08

@Eminent | 18-07-21 | 10:08: Inderdaad, als ik 's morgens om 7 uur in de trein zit, is 99% van de mensen blank.

Als ik op een vrije doordeweekse dag om 14:00 in de trein zit, is slechts 20% blank.

Ik ben echt helemaal klaar met het gejank van kleurlingen, zelfs in mijn eigen omgeving zijn bijna alle negers en halfbloedjes van die jankballen geworden die overal racisme in zien en zelf niets maken van hun leven.
De andersafkomstiërs die wel gewoon meedoen in de samenleving, die met mij om 6 uur 's ochtends opstaan om te gaan werken. Die janken niet dat ze in een "witte maatschappij" wonen.
Overigens merk ik dat veel mensen om mij heen het ook echt helemaal zat beginnen te worden.

We gaan, met dank aan al die jankballetjes een hele leuke toekomst tegemoet, not.

Shadowzz | 18-07-21 | 12:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Die whitey helpers, zo NSB.

Acidstain | 18-07-21 | 09:46
-weggejorist-
Cassandra | 18-07-21 | 09:46

Bero is zelf de exponent van de onderdrukkende neokoloniaal. Hij moet vervangen worden door een zwarte lesbische transgender

thanseeuwen | 18-07-21 | 09:42

De Nederlandse speelfilm geeft sowieso een scheef en exclusief beeld van de werkelijkheid. Neem Grijpstra & De Gier (1979). Daar speelt een zwarte acteur (Donald Jones) een drugsdealer, terwijl je in de Bijlmer struikelt over de blanke dealers en straatrovers.

K. Westergaard | 18-07-21 | 09:42 | 5

Dat zou nu niet meer kunnen in een film. Een gekleurd personage doet nooit meer iets slechts zonder een blanke evenknie.
Terwijl de echte wereld zo niet werkt. Alleen al omdat mensen die dezelfde taal spreken nu eenmaal makkelijker samenwerken. Het heeft niet eens met kleur te maken.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 09:54

@Papa Jones | 18-07-21 | 09:52:
Maar welke bedoelden ze daar dan mee? Of alleen die in de film?

peterdh | 18-07-21 | 09:56

@peterdh | 18-07-21 | 09:56: Ze bedoelden de negers met het mes natuurlijk. Het groepje dat de Flodders lastig viel dus. In de film.

Papa Jones | 18-07-21 | 10:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo'n man moet toch weten dat je op die leeftijd met zo'n kop nooit meer activistenmeisjesonderbroeken van binnen te zien krijgt. Hoe woke je ook doet.

Sans Comique | 18-07-21 | 09:39 | 2

Ben bang dat hij zich gevoelsmatig en praktisch(centjes) nog wel binnenwerkt in de desperate woke-scene.

hagelkruis | 18-07-21 | 09:41

Ik gok meer op activisten jongetjes

BASinnic | 18-07-21 | 10:24

Wat gaat de gemiddelde kleurling eigenlijk doen als er straks een laag stof op de discriminatiekaart komt?
Dat het meest getrokken wapen -oke.. na messen dan- niet meer nodig blijkt te zijn?

Cannabooze | 18-07-21 | 09:38 | 2

Honger lijden en burgeroorlog voeren?

Veepert | 18-07-21 | 09:51

Nou, zelf de broek ophouden, betaalde baan en premies en belastingen betalen. Een einde aan de uitzonderingspositie.

DeCynischeAmbtenaar | 18-07-21 | 09:51

Kymmora. De klassieke huilnegor in haar natuurlijke habitat.

Montgomery Burns | 18-07-21 | 09:36 | 6

Ze heeft last van een betrekkingswaan

Thomtidom | 18-07-21 | 09:45

Ze wil geld, veel geld en ze wil het niet verdienen.

Acidstain | 18-07-21 | 09:51

"Ik leef in een witte maatschappij. Ik voel me hier niet thuis."
Wel, je hoeft hier toch niet te blijven? Niemand zal jou missen als je naar Zimbabwe of Ghana verhuist.

MAD1950 | 18-07-21 | 10:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Alleen het links gepeupel zal lijden.... Stalin, Mao, Polpot, Ceaucescu, Kim all over again..... Report: Marxist Black Lives Matter Co-founder Bought Four Homes since 2016 geef maar in in Google.

PokeAWoke | 18-07-21 | 09:33 | 1

lol.... weer een bevestiging: al die ideologie sauciers gebruiken hun sausje weer om hun eigen rottend vlees te verkopen met een lekker smaakje. Greed is good... met sausje.

nobodiesunmighty | 18-07-21 | 09:48

Ook al racistisch: de zon. “De regenboog ontstaat door breking van het witte licht”, aldus mevrouw de hoogleraar.

Cassandra | 18-07-21 | 09:31 | 2

Het wordt nog erger. Bij breking van het witte licht onstaan er er allerlei mooie kleuren. Rood, oranje, groen, geel, blauw.... eigenlijk van alles behalve zwart, bruin, lichtgetint etc. Tellen die niet mee ofzo volgens haar? Rascistisch mens.

peterdh | 18-07-21 | 09:59

Zou dit woke gebeuren door een paar psychopaten in elkaar gezet zijn? Aansturen op een collapse? Want in alle eerlijkheid begin ik als blanke inmiddels alle kleurlingen te verafschuwen, dat komt niet door de persoonlijke ervaringen (nog niet), maar door alle woke rotzooi waar ik niet om gevraagd heb.

davidhasseltoff | 18-07-21 | 09:25 | 5

@Papa Jones | 18-07-21 | 09:38: Donald Jones...

Sans Comique | 18-07-21 | 09:41

@Sans Comique | 18-07-21 | 09:41: Michael Jackson is de King of Pop en hij is zélf slachtoffer geworden van woke geneuzel.

Wat OJ Simpson betreft kan ik nu ook een blanke noemen die zich misdragen heeft, beetje flauw natuurlijk.

Papa Jones | 18-07-21 | 09:45

@Sans Comique | 18-07-21 | 09:41: Donald Jones is van voor mijn tijd, toen tv nog zwartwit was geloof ik.

Papa Jones | 18-07-21 | 09:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Heeft Bero wel eens in de spiegel gekeken? Of op de contact pagina van de website van het filmfonds? Bij de 60 mensen zie ik precies 1 neger en 1 negerin en naast deze 2 misschien nog 3-4 andere ‘mensen van kleur’. 10%. Uiteraard zijn de directie en hoofden 100% wit. (De vrouwen zijn dan wel in de meerderheid)

BASinnic | 18-07-21 | 09:24

Kymmora mag volgend jaar natuurlijk zowel de 4 mei herdenking als Keti Koti toespreken.

2voor12 | 18-07-21 | 09:22 | 2

Keti Koti is Nederlandse cultuur, maar wat is een 4 mei herdenking?

Mazzelstof | 18-07-21 | 09:31

Ach wat zielig toch dat ze in een witte maatschappij woont. Amsterdam nog wel. Die open inrichting waar de witte bevolking inmiddels een minderheid is. En dan ook nog de Bijlmer, waar het aantal blanken op één hand te tellen is. Waar de autochtone bevolking al decennia geleden massaal wegvluchtte voor toenemende verpaupering en straatintimidatie. De stad dus waar elke week wel iemand wordt lekgeprikt. Niet door witte mensen, maar door mensen met hetzelfde kleurtje als Kymmora Vrede.

jochum1980 | 18-07-21 | 09:15 | 5

Een collega wilde doen geloven dat ik als witte Nederlander mij niet kan voorstellen hoe het is om als gekleurde medelander in een witte wereld te moeten leven.

Hoe dan zei ik. Ik woon al 30 jaar als minderheid in de stad en vele subsidiepotjes zijn voor mij onbereikbaar omdat ik geen kleurtje heb. Er is voor het aannemen van overheidspersoneel al jaren een voorkeursbeleid voor mensen met een kleurtje.
"Jij kan je niet voorstellen dat..."; de brutaliteit.

Sans Comique | 18-07-21 | 09:45

@van Oeffelen | 18-07-21 | 09:21: geen huis kunnen krijgen??

dathoujetoch | 18-07-21 | 10:50

@van Oeffelen | 18-07-21 | 09:21: Inderdaad, mijn schoonouders wonen op een van de grachten en in de directe omgeving waan je je nog in een schöne, heile Welt met leuke eetgelegenheden, Artis en de Hortus om de hoek. Da's ook het enige stukje van Amsterdam waar ik nog kom.

FrankVeer | 18-07-21 | 11:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik leef al vele jaren in een verre van witte maatschappij. Het begon met "positieve discriminatie" en het is nu al bij het volledig gestoorde "diversiteit" en "erfzonde ".
Dat mevrouw Vrede de krant haalt met haar "ik voel me niet thuis" en "er is geen plek voor mijn cultuur" maakt pijnlijk duidelijk dat onze gastvrijheid stelselmatig wordt misbruikt en onze welvaart is gekaapt.

Veepert | 18-07-21 | 09:14

Net als blanke racisten is Kymmora volledig vergiftigd door haar omgeving. Ik hoop dat het nog goed komt met haar, dat ze zelf gaat nadenken.

John McClane | 18-07-21 | 09:12 | 2

Nee hoor, dit gaat toch lekker zo voor haar? Die word nu omringd door BIJ1-types die haar verder inprenten dat al haar mislukkingen in haar leven aan de blanken ligt en echt niet aan haar zelf. Die zit binnen de kortste keren in een gemeenteraad haar racisme te spuien en subsidies binnen te harken. Waarom zelf hard werken als je ook je kleurtje het werk kan laten doen?

2voor12 | 18-07-21 | 09:16

Dit woke gedoe gaat nog eindigen in een soort McCarthyism ; het deugfanatisme kent geen scrupules .

Koning BongoBongo | 18-07-21 | 09:08 | 5

@Henk1955 | 18-07-21 | 09:16: Die bek van links is erg groot. Maar dit gaat wel weer een tegenreactie geven. Het wachten is niet of maar wanneer...

PokeAWoke | 18-07-21 | 09:37

@PokeAWoke | 18-07-21 | 09:37: Het linkse platform is veel te groot en overschreeuwt elk realistisch geluid.

Koning BongoBongo | 18-07-21 | 10:03

@PokeAWoke | 18-07-21 | 09:37: Dat weet ik niet. De instituties (omroep, pers, politiek, bedrijven) zijn al woke-doorweekt en nederlanders staan nu niet echt bekend als collectief standvastig. Dus ik denk dat die het elk gewoon gaan ondergaan en de rit gaan uitzitten.

Henk1955 | 18-07-21 | 10:03
▼ 2 antwoorden verborgen

www.colourfulpeople.nl/vacatures/vaca...
Er is nog een functie voor de woke, betaald best goed dat woke zijn.
Natuurlijk geplaatst bij Colourful Peopledat zich "heeft zich gespecialiseerd in diversiteit en inclusie in de brede zin van het woord. "
De Randstad van de woke.
Wanneer gaat nu eindelijk eens een einde komen aan al deze gesubsidieerde onzin?

Damoos | 18-07-21 | 09:05 | 4

@van Oeffelen | 18-07-21 | 09:22: U heeft een punt. Gewoon daar gaan werken waar veel Marokkanen zijn aangenomen door linkse wokeheid dan ben jij de eerste die promotie gaat maken omdat die andere niet opdagen.

PokeAWoke | 18-07-21 | 09:40

@PokeAWoke | 18-07-21 | 09:40: Ze komen soms wel, 3 keer per week te laat, 2 dagen per week "ziek". De dagen dat ze er wel zijn, mis je constant links en rechts allerlei inventaris.
Maar promotie ga je in die omgeving als blanke kaas echt niet maken. Ook al kom je elke dag op tijd, doe je je werk beter dan de rest en ben je moreel niet zo verrot dat je het hele hebben en houden mee naar huis jat. Dan zul je zien dat Mo, die maar ~24 uur werkt op zijn 40 uur contract, welke je afgelopen vrijdag met de kantinemagnetron naar huis zag fietsen de promotie gaat krijgen. En daar moet je blij mee zijn.

Shadowzz | 18-07-21 | 12:10
▼ 1 antwoord verborgen

Paradoxaal: De meest succesvolle Afrikanen klagen het hardst over racisme. Afrikanen die het hardst leunen op onze prachtige instituten in de zorg, huisvesting en onderwijs klagen over institutioneel racisme. Afrikanen praten over blanke schuld, terwijl blanken er schuld aan hebben dat Afrikanen in Nederland het beter hebben dan 99% van de Afrikanen wereldwijd.
Jammer dat er blanke fopwetenschappers zijn die met gesubsidieerde foponderzoekjes het schrijnende racismeprobleem proberen te valideren.

Zeddegeizot | 18-07-21 | 09:01 | 1

De Afrikanen die dit zeggen zijn ook niet zomaar Afrikanen. Dit zijn de briljante negers, zij zouden, als de blanken ze hier niet zo enorm discrimineren gewoon de lakens uitdelen voor heel Nederland.

zuurtjeregen | 18-07-21 | 09:10

Citaat, Belgisch nieuwsblad:
"In Duitsland stijgt de dodentol onverstoord verder na de verwoestende overstromingen. Hoeveel vermisten er zijn, is nog niet duidelijk. De reden daarvoor? Communicatie is er bijna onmogelijk. Daarom wordt intussen met beschuldigende vinger gewezen naar de lokale autoriteiten. En die kijken op hun beurt naar Nederland als mogelijke schuldige."

"En die kijken op hun beurt naar Nederland als mogelijke schuldige."
Zeg, zijn Duits volksvertegenwoordigers die dit beweren, nu ook al full-on wappie geworden ?

Een midden in Erftstadt (Het dorp met die weggeslagen stukken grond, huizen en straten) lachende premier van NRW (Waarvan van de achternaam een heel andere woordspeling kan worden gemaakt), en hier bovenop ook nog eens een compleet en totaal onvermogen eigen verantwoordelijkheden voor eigen gebieden te nemen, m.b.t. behoorlijk en fatsoenlijk watermanagement - Waardoor de onnodige dood van (Zeer waarschijnlijk) honderden mensen voorkomen had kunnen worden.

Dus, niet boos naar ons kijken nu, omdat de grote rivieren in Nederland dit water geweld grotendeels wél aankunnen. De Nederlandse Staat weet wat water kan doen en de schade die het kan aanrichten. We zijn voorbereid. Jaren van werkzaamheden om uiterwaarden e.d. te vernieuwen, te verstevigen en gezonde te houden. Overigens, Rijkswaterstaat - Chapeau! Dit is iets anders dan in (Bv.) dalen in heuvelachtige gebieden, woningen plaatsen zonder dijkbescherming, of geen potentiële overstromingszones aan te leggen, weg van bewoond gebied. Jullie ervaren nu in eigen persoon, hoe ernstig het mis kan gaan. De natuur kijkt niet naar landsgrenzen, door ons zelf bedacht.

Hopelijk leert Limburg hier overigens ook van. Een dorp als Arcen ligt direct aan de Maas, met bv. tuinen vrijwel direct aan het water.

Nederlandop1 | 18-07-21 | 09:00 | 5

@Nederlandop1 En om nog even op dit topic terug te komen heeft u ook gezien hoeveel kleurlingen daar reddingen uitvoeren? In deze ramp gebieden.

aardv@rk | 18-07-21 | 09:27

De overheid is weer de schuldige?

van Oeffelen | 18-07-21 | 09:44

@aardv@rk | 18-07-21 | 09:27: Er zal vast binnenkort een item op de NPO komen, hoe een Syrische vluchteling zich heeft ingespannen met het vullen van zandzakken.

Earl_of_Doncaster | 18-07-21 | 09:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Die films met duo's van een zwarte en een blanke in de hoofdrol en het er constant lekker stereotype aan toe gaat, de zwarte zegt tegen de blanke dat ie een kleine piemol heeft en de blanke zegt tegen de zwarte dat ie een luie zwarte is, die films vind ik geweldig. Maar die worden geloof ik niet meer gemaakt.

SchimmelSchwanz | 18-07-21 | 08:57 | 1

Lol, maar klopt wel. De vriendelijke toon heeft plaatsgemaakt voor iets heel onvriendelijks. Morgan Freeman on Ending Racism: ‘Stop Talking About It’ -- Black History Month is 'Ridiculous'

PokeAWoke | 18-07-21 | 09:46

De hoogleraar komt met anecdotes en ‘open deuren’ als argumenten om te bewijzen (?) hoe slecht het huidige systeem is want ‘blank, man, hetero’. Maar niks less ik over andere oorzaken zoals religie en klassen/populaties die vrouwen en mensen van kleur (…) onderdrukken of niet de ruimte willen geven.

Risingson | 18-07-21 | 08:57 | 1

Je hebt het door. en zo gaat het met elk thema.

horsteknots | 18-07-21 | 09:21

Kunnen al die mensen, die daar klaarblijkelijk zo'n behoefte aan hebben, alstublieft weer terugkeren naar normale religies. Ga lekker in de kerk of moskee zitten i.p.v. de klimaat- (net zo'n geldmachine als de Rooms-Katholieke kerk) en woke-waanzin aan te hangen.

Lood om oud ijzer | 18-07-21 | 08:57

Floortje naar het einde van de wereld:. Nederlandse Gutvrouw die met haar gezin in Brazilië in de jungle woont: ja,, het zou mooi zijn als er een vrijwilliger zou zijn die haar kinderen op middelbare school niveau les kan geven... even met je toverstokje zwaaien, joh.

DeCynischeAmbtenaar | 18-07-21 | 08:52 | 4

Vaak erg sneu voor die kinderen van dit soort egoistische lui.

van Oeffelen | 18-07-21 | 09:46

@Koning BongoBongo | 18-07-21 | 08:56: nee, op Nederlands middelbare schoolniveau, dus kwaliteit en gratis. Dat mens sprak zo hautain over het inheemse onderwijspersoneel... ik vond het gênant.

DeCynischeAmbtenaar | 18-07-21 | 09:47

@van Oeffelen | 18-07-21 | 09:46: nou, dat oudste kind gaf de lokale kinderen al les... koloniale mentaliteit.

DeCynischeAmbtenaar | 18-07-21 | 09:49
▼ 1 antwoord verborgen

Bero is duidelijk geen liefhebber van Quentin Tarantino

Damoos | 18-07-21 | 08:51

Het meisje zou een punt hebben als ze mee ging naar het stadje in wit Rusland waar mijn moeder vandaan komt. Daar nog nooit een buitenlander blank of zwart gezien. Maar in Amsterdam???? Loekaschenkobis kudt, maar dit soort weg met ons geneuzel is Russen vreemd. Is het een vorm van decadentie? Zoeken naar hogere sferen omdat we in de hoogste regionen van de maslov piramide verkeren? Het motief van de blanke wokers bij het Parool is me vreemd.

Zatkniss | 18-07-21 | 08:50 | 2

als het te lang te 'goed' gaat, treedt er altijd een drang tot zelfoverschatting en uiteindelijk zelfvernietiging in. is de natuur.

UpdateAvailable | 18-07-21 | 09:12

Het is decadentie. Rome voor de val.

van Oeffelen | 18-07-21 | 09:23

Paul maakt dingen voor het witte doek en dan kan niet meer, snap dat dan.

Polycynisch | 18-07-21 | 08:47

Zou iemand bij Netflix of ergens anders het lef hebben om een crime-film of aflevering te maken waarbij een zwarte de dader is?

Of kan dat niet meer?
Vreemd. Is er iets speciaals met zwarte mensen dan?
Niet? Dan is er is toch ook sprake een vorm van discriminatie.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 08:47 | 5

Ik zag vanmorgen tijdens het zappen een tekenfilm waarin de man gekleurd was en de vrouw blank dus kindje gekleurd.

dedwarsligger | 18-07-21 | 09:14

@2voor12 | 18-07-21 | 09:04:
Die reclamemakers hebben ook een probleem. Als ze een man gebruiken die een vrouw uitlegt hoe iets in elkaar zit, of een zwarte man even niet zo handig is en een blanke wel, hebben ze meteen een probleem met de Reclame Code Commissie.

Want verschil op basis van huidskleur. Dus discriminatie. Dus racisme.
Terwijl het gewoon over twee mensen gaat. De huidskleur zou er niet toe moeten doen toch?

Alle combinaties van gender en kleur kunnen voorkomen. Behalve in de reclame.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 09:49

@2voor12 | 18-07-21 | 09:04: valt mij ook op. Nagenoeg in alle reclame zie je wat ras betreft gemengde echtparen. Geen enkele verhouding met de realiteit.

JayJay | 18-07-21 | 10:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Rosemarie Onderbuikema:
"Hoe dat werkt laat zich volgens Buikema eigenlijk perfect zien in het nieuws van deze week. ,,We hebben een mannelijke minister-president en een mannelijke minister van volksgezondheid die een grote fout hebben gemaakt door de coronamaatregelen zo snel los te laten. Er is niemand die zegt: ‘die witte mannen ook altijd’.”

,,Ze kunnen eigenlijk redelijk probleemloos fouten maken zonder dat ze de hele groep waartoe ze behoren meesleuren in de afgrond. Ze krijgen geen seksisme of racisme over zich heen. Waren het Kaag en Ploumen geweest, dan weet ik zeker dat er werd gezegd: ‘Zie je nou wel, die vrouwen kunnen die verantwoordelijkheid helemaal niet aan.’ Maar daarmee worden vrouwen ook teruggedrongen in een passieve rol"

==> Er is NIEMAND die over incompetente vrouwen begint. Of het coronabeleid van Rutte en De Jonge aan blanke witte mannen relateert. Behalve Onderbuikema zelf. En die zet daarmee mensen aan het denken: zit wat in? Vuile witte klootzakken ook. En tada. Racisme aangewakkerd. En onderbuikema stelt hiermee in één interview weer haar eigen vervolgonderzoek veilig. Selffulfilling Prohecy met een quasi wetenschappelijk sausje.

Het is trouwens werkelijk waar om te janken hoe een wetenschapper zoveel feitenvrije bullshit mag opperen in een landelijke krant zonder enig weerwoord van de "journalist" in kwestie. Maaike Kooistra zou zich rot moeten schamen. Maar waarschijnlijk scoort ze juist punten op de redactie.

Zo'n type dus:
@MaaikeKooistra (twitter)
Vrolijke Vrouwendag mensen!

de Voorzittert | 18-07-21 | 08:44 | 3

Niemand verweet Kaag haar financiering van Palestijnse terreurorganisaties omdat ze een vrouw is.

Madame Poitiers | 18-07-21 | 08:47

Detail is dat ze zich hoogleraar mag noemen maar dan van iets dat totaal niet op wetenschap gebaseerd is. Het is feitenvrij redeneren naar hun eigen wereldbeeld, meer niet. "Genderstudies" zijn de meest inhoudsloze vrijetijdsbesteding die er is. Modeverschijnselen, meer niet.
De inflatie in de wetenschap is enorm, de titels zeggen op zich helemaal niets meer, je moet het bekijken naar vakgebied.

2voor12 | 18-07-21 | 09:02

@2voor12 | 18-07-21 | 09:02: 'Hoog'leraar omdat niemand d'r redeneringen meer kan volgen en wil volgen.

Koning BongoBongo | 18-07-21 | 10:07

Dat meisje Vrede ( what's in a name) is wel heel erg slim. D'r toekomst begint binnenkort met een uitnodiging voor een talkshow en ze is binnen.

Koning BongoBongo | 18-07-21 | 08:41 | 2

Inderdaad, ze weet al precies hoe het werkt in Nederland. Janken en je huidskleur misbruiken om zo hogerop te komen. Nu nog de slavernij met de haren erbij trekken en het geld gaat binnenstromen.

2voor12 | 18-07-21 | 08:57

EN ze kan twee woorden ‘ poetisch’ aan elkaar rijgen, en dan ben je in Reigersbos al snel een Amanda Gorman...

bisbisbis | 18-07-21 | 10:29

Op de DPGsite taboe.nl een verhelderend interview met Cyrille Fijnaut over het nog op te richten Nederlandse DEA. Voor de liefhebbers.

Hetkanverkeren | 18-07-21 | 08:37

De term “hoogleraar” zou voor dit soort sujetten verboden moeten worden. Ze zijn niet hoog en hebben ook niet veel te leren. Het is kinderprut waarvan door het eigen soort graag betoond wordt hoe “academisch” het wel niet is, terwijl er, behalve een subjectieve mening en een stevige portie ideologie geen enkele wetenschap achter steekt. Niks. Waarom komt niemand in opstand tegen dit soort pseudo-wetenschappers? Simpel: angst. Angst om door de luidschreeuwende, subsidislurpende woke minderheid van de samenleving als “racist” te worden bestempeld en daardoor zèlf gecancelled te worden. En dat terwijl juist dit soort figuren zèlf de racist zijn. Het hele standpunt tegen Verhoeven is zelf doordrenkt van racisme van het zuiverste soort. En tegenspraak wordt niet geduld, daarom ook een stevige portie fascisme. Dit soort figuren wil het dan later “nicht gewusst” hebben. Donder maar op, hoogleraartje, je bent zèlf de oorzaak van de ellende die hierdoor ontstaat.
JIJ bent de racist. Dat je dit niet begrijpt, komt omdat je niet iets fatsoenlijks gestudeerd hebt. Je weet wel, iets waar je je hersenen voor nodig hebt, in plaats van je fantasie. Gladiator kijkt neer op dit soort personen. Bah.

Gladiator Fap | 18-07-21 | 08:36 | 5

@kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 08:41: vergelijk het maar met de inherente fout van diversiteit op werk: er wordt geschreeuwd om meer diversiteit, maar over het topic zelf zijn andere meningen niet gewenst

Gladiator Fap | 18-07-21 | 08:52

@Gladiator Fap | 18-07-21 | 08:50:
Bij een studie leren ze je onafhankelijk te denken en zo tot inzichten te komen. Bij dit soort genderstudies staan de conclusies al van te voren vast en word je aangeleerd naar die conclusies toe te redeneren. En daarom is het per definite geen wetenschap.

2voor12 | 18-07-21 | 09:10

Dat hebben we ook gezien bij vrouwenstudies. Het duurde vrij lang voor dat hoek van de Dolle Mina's wilden accepteren dat er ook rare agressieve vrouwen bestaan waar mannen (en kinderen) het slachtoffer van kunnen zijn (het meeste huiselijk geweld tegen kinderen wordt gepleegd door vrouwen, maar dat past niet in het plaatje). Mannen waren de dader, vrouwen het slachtoffer. Per definitie. Kijk maar naar de posters.

Mannen staan juridisch en bij politiecontact zwakker in die situatie. Dan zou je zeggen dat er sprake is van discriminatie van mannen. Ongelijke behandeling op basis van geslacht.

Inmiddels is er opvang voor mannen, waar nog steeds lacherig over wordt gedaan. Als man ben je immers de fysiek de stoere meerdere. Pas als gaat doorvragen wat je daar dan mee mag doen, zie je mensen gaan twijfelen.

Een journalist die ging uitzoeken waar deze aannames vandaan kwamen, kwam hij uit bij deccennia vrouwenstudie die doorgedrongen waren bij justitie en politie en publieke opinie.

Terwijl het er helemaal niet toe doe wat de gender is van degene die mept. Huiselijk geweld deugt niet. Klaar. Simpel. Daar hebben we die vrouwenstudies helemaal niet voor nodig.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 09:19
▼ 2 antwoorden verborgen

"Ik leef in een witte maatschappij."
4 VWO.
De leeftijd dat mensen met hun identiteit bezig zijn.
En bezig zijn waar ze bij zouden moeten horen en waar niet. Hoe ze eruit zien ten opzicht van de anderen. Wat je denkt ten opzicht van anderen. En boy wat is huidskleur een sterke factor.

De leeftijd dat jongeren gevoelig zijn voor mode, sektes, IS, een geloof, muziekstromingen, tribal denken in criminele organisaties, bendes al of niet met rapmuziek, Groen Links of de FvD, merkkleding, wij en hunnie.

Onder andere door verschillen uit te vergroten of te doen of die verschillen altijd en overal zo zijn. De werkelijkheid is veel grilliger, diverser en grijzer.

Soms geven ze hun eigen identiteit op en vervangen die door die van extreem links of extreem rechts of van een geloof en is elke kritiek op dat geloof kritiek op hun persoonlijk.

Kymmora: Zoek even uit wat een granfalloon is.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 08:30

Volgens mij valt het in de films reuze mee kwa huidskleurverdeling. Waar ik echter geen zin aan heb is dat ik straks in alle films wordt geconfronteerd met vrouwen met baarden, travestieten, zwangere mannen en nog erger, erotische scenes met dat soort mensen.

SchimmelSchwanz | 18-07-21 | 08:29 | 1

Je hoeft niet te kijken.

schijtzat | 18-07-21 | 08:40

Pfffff. Kom ik ooit weer uit die eeuwig durende 4-5 uur slaap cyclus? K-k-koffie!

Lorejas | 18-07-21 | 08:22 | 1

Naar bed gaan als je moe bent s' avonds en niet met je ogen knipperend van vermoeidheid toch naar verleidende en lokkende beeldschermen blijven staren scheelt al.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 08:39

Goedemorgen. Is het prachtig weer druk je toch op dat vimeofilmpje (viel 6x uit, laatste keer dus). Hoogtepunt in deze wederom zeer integere en journalistiek hoogstaande vproproductie is dat Spaanse jongmens die vindt dat je een verkrachting ook lief en leuk in beeld kunt brengen. Dat vond Gaspard Noé waarschijnlijk ook toen hij Irreversible draaide.

Het terecht gewraakte citaat van de held Biro Beyer lijkt mij overigens quasi listig gemonteerd. Mijn indruk is dat hij geen antwoord geeft op de voorafgaande vraag van dat lekkere gekleurde npowijfie met die prima jetsers, ze heeft ook goed vlees aan de botten. Verder is hij namelijk vol bewondering over Paul Verhoeven.

En wat Netflix betreft: mijn voorkeur gaat momenteel uit naar Koreaanse en Spaanse producties, afgewisseld met Italiaanse jaren 80 pulp. Ook de true crime documentaires zijn meestal prima. En over grote negerts gesproken: ik verheug me nu al op de kookshow van Paris Hilton vanaf volgende maand. Alleen al daarom blijf ik nog maar even abonnee.

Koffie, stevig ontbijt en maar weer aan de vitamine D. De samenvatting van de race zie ik later wel. Plukt den dag en vergeet niet om je goed in te smeren. Ciao!

Hetkanverkeren | 18-07-21 | 08:18

Bero is zelf niet erg geslaagd in het film maken.
Won iets Europees voor 1 onbekend filmpje.
Als co-producer en -schrijver.

Hoe wordt zo iemand directeur filmfonds?
Het is (weet ik van binnen uit) een puinhoop daar, een koninkrijkje van narcistische progressiviteitsmalloten.

Sowieso is de ganse filmwereld in Nederland een exponent van subsidie-sponserij.
Een film is altijd grotendeels gesubsidieerd en daarmee van allerlei kanten beïnvloed.

Puur talent gedreven bestaat hier niet.
Dankzij de Berootjes.

Nb Bero is het begin van beroofd/beroven.

Braco.me | 18-07-21 | 08:06

Wat zijn 'energetische stralingen' nou weer.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 08:08

Rond een uur of tien is er nog bijna niemand en nog niet zo warm...

neonreclame | 18-07-21 | 07:50 | 2

Ik ben straks overal. Wat dacht je daar van?

Lorejas | 18-07-21 | 08:20

Een Nederlandse versie van Robocop zou misschien wel wat zijn.
Het jaar is 2029. Het door een Sigrid Kaagachtige vrouw geleide Ministerie van Waarheid heeft Robocop bedoeld als de uitvoerende tak van hun gedachtepolitie. Maar Robocop krijgt kortsluiting en keert zich tegen het systeem. Niemand uit het subsidiecircuit met pronouns in zijn Twitterbio is nog veilig.
De finale zou een prachtige door onze held aangerichte geweldsorgie op een VPRO'66-congres kunnen zijn. Eind goed al goed (en er zou niet eens subsidie naartoe hoeven).

beetje.jammer.dit | 18-07-21 | 07:35 | 1

En dan een eindstrijd tussen Robocop en Robo Jetten! Waar kan ik alvast een kaartje kopen?

Binkoo | 18-07-21 | 10:14

Hoe meer ik hierover nadenk, hoe meer het me stoort. Kijk de Netflixen er maar op nee, geen serie of film zonder een of meerdere donkere personen. Werkelijk elke! Amerikaans, Europees, maakt niet uit. En het gevoel dat ik erbij krijg is dat die erin zitten "omdat het moet"! Niet omdat ze nou toevallig de beste acteurs op de beste plek zijn, maar omdat het zo gequoteerd wordt. Dat is toch niet te harden?

pjisonline | 18-07-21 | 07:29 | 2

Bij een crimi kan het ook nooit een zwarte persoon zijn die de dader is, of in z'n eentje de dader is. Dat weet je van te voren, dus dat scheelt weer bij het puzzelen.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 08:15

Godskolere..!!

Goedemorgen...

neonreclame | 18-07-21 | 07:29

Ach de sexuele moraal van de regisseur in kwestie is dusdanig dat alleen in Frankrijk hij nog een podium krijgt. De rest van de wereld is terug maar toen geluk heel gewoon was, maar dan in regenboog kleuren

3Xniks | 18-07-21 | 06:53

Nietwaar?

streknek | 18-07-21 | 06:42

Ik was eigenlijk net van plan een film te maken. Heeft iemand zijn nummer?

xtree | 18-07-21 | 06:38

Ook goede morgen

Zitvlak | 18-07-21 | 06:20

Wat een ongelofelijke witte droplul is die zeikert Bero, kan er niets meer gedaan worden zonder het kleur gejammer, god wat was het 30 jaar geleden dan beter, ik ben tegen discriminatie maar wat slaat het woke volk door. Er zijn veel donkere top acteurs waar ik graag naar kijk en in noord europa zijn nou eenmaal veel blankes, tering, wat een tijden.

Zitvlak | 18-07-21 | 06:18

Stap op zij, Bero. Maak plaats voor die ultra getalenteerde lesbische trans gehandicapte filmexpert bipoc. Maar nee, altijd moeten anderen plaats maken.

dyslexieman | 18-07-21 | 05:58 | 1

Dat is de reden waarom hij en alleen hij de regels zal gaan aanpassen.
Mee-deugen met de rest is baantje veiligstellen want dat is prioriteit nr1.
In de zakenwereld waar men de eigen broek moet ophouden zitten ze niet te wachten op dit soort allesweters.

Piet-Kietelaar | 18-07-21 | 06:45

Goeie morgen u all'saam!

F. von Zeikhoven | 18-07-21 | 05:08 | 2

Môge! Dank voor het goede nieuws hieronder. Menigeen zal zich storen aan de vroege pepernoten, maar ik ken op dit onderdeel geen enkele schaamte. Eind augustus ligt de eerste zak in onze snoepla.

MickeyGouda | 18-07-21 | 05:26

Ook goedemorgen vanuit deze boreale en rurale omgeving.

eerstneukendanpraten | 18-07-21 | 05:38

Verder duurt het nog een kleine zes weken tot de echte pepernoten er weer zijn, Traditioneel op de laatste zaterdag van augustus, maar uit concurrentiemotieven, zo weet ik uit eigen waarneming, is er ook al een bakker die zijn strooiwaar de dag ervoor, dus op vrijdag al in de winkel heeft...

F. von Zeikhoven | 18-07-21 | 05:06

Als ze bij de sjw-klan echt willen scoren, kunnen ze het beste vuur met vuur bestrijden en zwarte gewaden met hoge, zwarte puntmutsen gaan dragen. En levensgrote dollartekens in de fik steken...

F. von Zeikhoven | 18-07-21 | 04:57

Net zoals lezeres ga ook ik ervandoor. Was weer leuk en tot straks.
Voor earlybird MickeyGouda
Teleac cursus Italiaans, les nummer 46
Federica Carta, La Rua - Sull'Orlo Di Una Crisi D'Amore (2018)
www.youtube.com/watch?v=gnsC7kAXGWw
Buona notte.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 04:40 | 3

Truste Basil, ik ga ook pitten.

TheOne48 | 18-07-21 | 04:47

Grazie per la lezione e dormi bene, Professore Fawlty!

MickeyGouda | 18-07-21 | 04:49

Ciao a tutti, a prossima!

wilderst | 18-07-21 | 04:53

Bero Beyer's ouders voorvoelden bij zijn geboorte vast al dat hij later een lulletje lampenkatoen zou worden en daarom gaven ze hem zo'n stomme, allitererende naam.

MickeyGouda | 18-07-21 | 04:40

Ik ben ervandoor. Kan niet lang genoeg wakker blijven om de ochtendgroep te verwelkomen, jammer. Reaguurders die het nog volhouden, heel veel plezier nog :-)) Mickey, Louz en andere vroege vogels. Ik heb verse pastechi gemaakt voor het ontbijt. Is echt heerlijk! Hoeven alleen maar opgewarmd te worden in de oven. Ook met kaas en vegetarische vulling natuurlijk! Tot gauw! Xxx

lezeres | 18-07-21 | 04:29 | 4

Trusten lezeres! Ik sta voor een uitdaging: ga ik netjes wachten op de rest of begin ik vast aan aan die pastechi? ;-)

MickeyGouda | 18-07-21 | 04:53
▼ 1 antwoord verborgen

Braziliaanse held.
Gilberto Gil - "Roda" - Louvação
www.youtube.com/watch?v=hopOrS6ohYE
Briljante samba eenvoud. Gitaar en dwarsfluit maar de boel swingt. Dan ben je echt goed als je zoiets componeert. En iedere Braziliaanse gooit de heupkes en voetjes los als zoiets horen want dat zit in hun bloed.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 04:25

Mijn moeder (75) vroeg vanavond tijdens het copieuze maaltje alhier op het terras wat ik morgen ga doen. Ik zei: met m'n pik spelen. Waarmee ik niet doelde op het grapje over negers waarom ze zo'n grote hebben, omdat ze vroeger geen speelgoed hadden, maar op het dolce far niente, het zoete niksdoen.

Omdat de situatie er goed voor was, plaatste ik meteen de volgende, waar ze natuurlijk vol intuinde:

Mam, ik ben gisteren de heeele dag bezig geweest. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Waarmee dan, vroeg ze? Met zaad maken, zei ik!

wilderst | 18-07-21 | 04:23 | 3

Zit je nou je allerliefste moeder in de zeik te nemen?
Doe eens lief.

TheOne48 | 18-07-21 | 04:26

@TheOne48 | 18-07-21 | 04:26: Nee, die is dood voor me. Nu is ze medium: soms lief, soms een backstabbing bitch.

wilderst | 18-07-21 | 04:31

@wilderst | 18-07-21 | 04:31:
Tja, geen idee, blijft je moeder denk ik altijd.
Snap dat het niet zo simpel is, Sterkte!

TheOne48 | 18-07-21 | 04:36

Wat betreft Nederlandstalige films maak ik me geen zorgen over de schadelijke invloed van Bero. Nederlandse films zijn al decennia zo slecht dat zelfs Bero er niks aan kan verzieken.

Freezzz | 18-07-21 | 04:02 | 6

@Basil Fawlty | 18-07-21 | 04:16: En stel je dat in de toekomst voor zonder naakt!

wilderst | 18-07-21 | 04:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom is de directeur van het Nederlands filmfonds nog steeds een witte man? Waarom niet Noraly Beyer i.p.v. Bero Beyer?

Watching the Wheels | 18-07-21 | 03:54 | 8

@Basil Fawlty | 18-07-21 | 04:19:
Leuk joh die oudjes, zag net youtu.be/sAQoBqyRyCY?t=12 wat bij ons thuis uit ging ... kon echt niet als je zo heel jong was. Andere tijd.

Watching the Wheels | 18-07-21 | 04:23

@Basil Fawlty | 18-07-21 | 04:09: met het mes op tafel.

van Oeffelen | 18-07-21 | 09:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Echt lekker dit nummer Basil. Sterk! En ik kende dit nummer nog niet.

lezeres | 18-07-21 | 03:58

1st comment onder YT: "I think if we still made music like this today the world would be a better place".

Watching the Wheels | 18-07-21 | 03:59

@Watching the Wheels | 18-07-21 | 03:59:
Ik kijk ook wel eens naar die reacties. Vind het altijd wel mooi als buitenlanders zo positief zijn over een oud nummer van een Nederlandse band.

Freezzz | 18-07-21 | 04:06

Morgen wekker 12.00. Niet voor werk. Niet voor golf. Niet voor Max of voetbal.

Maar voor de zon!

Ik ging vanmorgen pissen en ik zag 'm. Naar beneden gerend en er pontificaal in gaan zitten. Burn MF burn!

wilderst | 18-07-21 | 03:36 | 12

@wilderst | 18-07-21 | 04:33: Werkt ook met geschoonde kwarten van paprika, champignons (eerst de holle kant onder, zodat als ze gaar worden op de bolle kant het sap erin komt te staan, dat wil je ook hebben!), venkel (door het hart gesneden zodat het aan elkaar blijft hangen), raddichio de treviso, witlof.

wilderst | 18-07-21 | 04:39

Ik ging vanmorgen pissen en ik zag 'm niet; moet toch echt eens iets aan dat buikje gaan doen.

Peter Emile | 18-07-21 | 13:25
▼ 9 antwoorden verborgen

Zeikwijven die een kinderwens hebben.
Hebben ze er uiteindelijk een, sturen ze dat jong na drie maanden naar de babydumpvang.

TheOne48 | 18-07-21 | 03:30 | 4

@TheOne48 | 18-07-21 | 03:58: Oh zeker niet TheOne48. Soms kunnen gezinnen niet anders omdat ze financieel het hoofd boven water moeten kunnen houden. Maar om nou te doen alsof het iets geweldigs is dat je baby naar de babydumpvang gaat. Bah!
Leuk je weer te zien :-)) Knuffel!

lezeres | 18-07-21 | 04:06

@lezeres | 18-07-21 | 04:06:
Mijn eigen zoon en schoondochter, allebei superbaan.
Kan niet meer, hoge lasten, duur huis. Snap het wel.
Mijn tijd anders. Maar tijden veranderen. Vind het triest.
Heb niet de indruk dat mijn kleinzoontje er onder lijd trouwens.
Is meer mijn gevoel.
Knuffel terug!

TheOne48 | 18-07-21 | 04:13
▼ 1 antwoord verborgen

Aardbeien met Sambuca Molinari. Nou en?

wilderst | 18-07-21 | 03:26 | 3

Geweldige nachthap. Lekker beknopt ook. Houden we van!

keestelpro | 18-07-21 | 03:30

Erin gedoopt dat is.

wilderst | 18-07-21 | 03:31

Zo vreselijk jammer, en schadelijk, dat kinderen vandaag de dag opgroeien met het idee dat ze slachtoffer zijn van van alles en nog wat. Dat ze worden misdeeld. Heb hele lieve ouders die luisterden als ik wat te klagen had. Maar dan volgde toch ook wel iets van, meid, er zijn heel veel mensen die het veel slechter hebben dan jij! Zet je schouders eronder. Wat doe je met de mogelijkheden die je hebt? Je moet vechten voor jezelf om dingen mogelijk te maken. Er was ruimte om een beetje te zeuren/klagen, maar die ruimte werd wel beperkt. Gelukkig.

lezeres | 18-07-21 | 03:14 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

@keestelpro | 18-07-21 | 03:29:
Een beetje jeugdsentiment en vergeleken met de hedendaagse Nederlandse kutmuziek is dat nummer niet zo slecht niet.

Freezzz | 18-07-21 | 03:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Weet je nog dat de basisscholen gewoon lagere scholen waren?

R. Skickr | 18-07-21 | 03:04 | 4

Toen leerden we ook nog gewoon rekenen, taal, schrijven, beetje aardrijkskunde en geschiedenis en hoefden we nog niet op school opgevoed te worden zoals nu, maar gewoon door onze ouders.

Sjakie | 18-07-21 | 03:11

@R. Skickr | 18-07-21 | 03:19: Ja, die ook. En als je niet netjes genoeg schreef kreeg je een lel met een liniaal op je handen. Als je dat thuis dan vertelde zei je vader gewoon: "moet je het ook maar goed doen". Tegenwoordig krijg je als onderwijzer zo wat een proces aan je broek. In ieder geval, je leerde het wel.

Sjakie | 18-07-21 | 03:28
▼ 1 antwoord verborgen

Die Bero is sowieso zelf een pierlala bleekneusje....

grapjasz | 18-07-21 | 02:57 | 1

Bero is een volslagen idioot. Wat verontrustend is dat we langzamerhand gewend beginnen te raken dat zulke figuren het voor het zeggen hebben.

Freezzz | 18-07-21 | 03:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan je iets nog ondergewaardeerd noemen wanneer het honderden miljoenen keren is bekeken?
Crowded House - Don't Dream It's Over
youtu.be/J9gKyRmic20

R. Skickr | 18-07-21 | 02:50

Manfred Mann's Earth Band - Davy's on the road again.

Theodorik1 | 18-07-21 | 02:48 | 2

Is mijn levenslied. Eerlijk.

R. Skickr | 18-07-21 | 02:51

Viel mij op dat ik vannacht een beetje zurig was qua comments (stukje zelfkennis ;-)) dus effe een opgewekt nummer.
Brian Power feat. Hil St. Soul - A New Day (The World Is Mine) (Radio Edit)
www.youtube.com/watch?v=VYUsufqFR8s

Basil Fawlty | 18-07-21 | 02:45 | 2

Lekker Basil! En een beetje zwart. Keurig. :-))

lezeres | 18-07-21 | 02:52

Toch prettig dat een "witte man" als Bero Beyer zo duidelijk uitleg geeft wat er mis is, lol :-)) Lekker scherp stuk weer van @Van Rossem.

lezeres | 18-07-21 | 02:44 | 4

@R. Skickr | 18-07-21 | 02:54: Hee hallo! Net wakker eigenlijk, lol. Word altijd een beetje treurig van al die woke onzin, maar verder okee. En jij? Alles goed? :-))

lezeres | 18-07-21 | 03:02

@R. Skickr | 18-07-21 | 03:12: Dank R. Skick. Word helemaal blij van dit nummer. Ga hem morgenochtend nog een keer draaien. Heerlijk! X

lezeres | 18-07-21 | 03:20
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn weer heel veel sterren te zien. Tenminste als je geen 13 lampen achter je hebt branden van boomers die ook al achter een hek wonen...

wilderst | 18-07-21 | 02:31 | 2

www.youtube.com/watch?v=6E-geJHTNl0&a...
Vanmorgen werd de zon wakker.
Is het, heeft het je dag al gemaakt
Heggen, verslind je realiteit
Breek eruit
Wandelen door de vroege mist
Zoenen, zoenen, raar en fris
Er is mist voor je ogen man
Waar ben je zo bang voor dan
Verwacht de dag
Doe het allemaal, pluk het uur
Omdat het maar een paar minuten duurt
Seconden van je leven hier
De nanotijd tikt verleden, verleden, verleden, verleden
Morgen is misschien je laatste uur

keestelpro | 18-07-21 | 02:25 | 6

@lezeres | 18-07-21 | 02:34:
Morgen is misschien je laatste uur... zeker als blanke in Suid Afrika... :'-(

keestelpro | 18-07-21 | 02:39

@keestelpro | 18-07-21 | 02:39: Al beter... veel beter! Lolz ;-)) Nu nog ergens het woordje zwart erin stoppen en het is perfect!

lezeres | 18-07-21 | 02:47

@lezeres | 18-07-21 | 02:47:
Wat zijn ze lekker positief die Afrikaners he!
#EnVanJeHelaHolaHoudErDeMoedMaarEtcEtcEtc

keestelpro | 18-07-21 | 02:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Ill Bill - White N word

R. Skickr | 18-07-21 | 02:23 | 3

Bagna cauda gemaakt? Mijne was een droom met de koude gegrilde paprika!

wilderst | 18-07-21 | 02:34

@wilderst | 18-07-21 | 02:34: De Bagna Cauda heb ik nog niet gemaakt. De kip was niet normaal zo lekker. De perfecte gegrilde kip wordt gereserveerd bij Juffrouw Tok en dit was een ode en misschien wel de beste kip die ik zelf heb bereid.

R. Skickr | 18-07-21 | 02:41

She fucked Elvis ! The Saints stranded, Dr. Feelgood, Wanda.... Je draait goeie shit prekert. Nu hier eentje van mijn goede (helaas overleden) vriend Spencer, bekend van the BEASTS OF BOURBON. We zouden samen nog een plaat gaan maken (met 1 knakker van Television en 1 van de Violent Femmes, niet echt mijn favo bands ofzo) maar helaas is het er niet meer van gekomen. Check Spencer's solo platen, allemaal geweldig. Not a happy song in the bunch.
---> watch?v=0DktJN2msR0

Asteroid-B612 | 18-07-21 | 02:39

Dit hele gezeik over zwart en wit werkt bij mij volstrekt averechts. Zodra ik in de kop van een artikel zie dat iemand weer eens wat gaat vertellen op basis van zijn/haar afkomst sla ik dat artikel meteen over. Misschien doe ik die persoon tekort maar ik heb niks aan een verhaal van iemand die de wereld duidt aan de hand van zijn/haar identiteit.
Het Parool stikt van de gekleurde columnisten die stuk voor stuk schrijven vanuit hun identiteit. Zo ook ene Afrifa die bijv. verhuist van 020-Zuidoost naar de binnenstad. Daar hoort natuurlijk weer die verplichte lofzang op dat vreselijke Zuidoost bij. Zuidoost: er is geen plek op aarde die nepper is. Dat gezever steeds over Zuidoost als voorbode van het Nieuwe Nederland waar alle culturen vreedzaam met elkaar leven. Bullshit! Ik kom daar vaak en geloof me: het gros leeft daar in zijn eigen wereldje. Surinamers bij Surinamers, Anti's bij Anti's en Afrikanen bij Afrikanen met de bijbehorende rivaliteit en onderlinge wantrouwen. Maar elke Amsterdammer spreekt volkomen gratuit warme woorden uit over deze vreselijke plek. Zo ook meneer Afrifa die dus verhuist naar de binnenstad en zijn grootste zorg is bij voorbaat dat zijn toekomstige buren willen meegenieten van zijn niet-westerse kookkunst.
Dit haal ik uit de koppen van zijn columns. De inhoud sla ik meteen over. Waarom zijn mensen niet veel meer dan hun kleur? Waarom doen mensen zichzelf zo tekort? Waarom prediken mensen diversiteit maar zijn ze zo geobsedeerd door onderlinge verschillen?

Amsterdamsko | 18-07-21 | 02:08 | 3

Screenshot van gemaakt.

TheOne48 | 18-07-21 | 02:14

@Amsterdamsko
Amsterdam Zuidoost ken ik niet. Wel de Bijlmer en die wijk hangt al vanaf het begin aan elkaar van nepotisme, linkse corruptie en criminaliteit.
En over het Parool. Dat is de het lokale policor sufferdje dat aan de leiband van de Stopera ligt net zoals AT5. De dagen dat het Parool een mooie avondkrant was is al decennia geleden.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 02:35

Mooie, sterke tegel Amsterdamsko!

lezeres | 18-07-21 | 02:37

J. Geils Band - Whammer Jammer.

Theodorik1 | 18-07-21 | 02:05

Waar is HackAzz? Oh wacht ik weet het. Hij is hier.
vimeo.com/477679423

keestelpro | 18-07-21 | 02:04 | 3

John Belushi was groot in z'n tijd. Mooi gevonden!

R. Skickr | 18-07-21 | 02:11

Bedankt nog Kees! Was gezellig! Tot straks! (Ik ben ginne robot wel?)

HackAzz | 18-07-21 | 03:05

@HackAzz | 18-07-21 | 03:05:
Fijn te weten dat je weer veilig thuis bent. Jij ook bedankt voor je hulp met de computers. *Cheers*

keestelpro | 18-07-21 | 03:06

@R. Skickr | 18-07-21 | 02:19:
Mousetrap op de Atari uitgespeeld. Daarna geen spelletje meer aangeraakt:)

TheOne48 | 18-07-21 | 02:23

@R. Skickr | 18-07-21 | 02:19:
Zie dat je nog niet echt in de huid van J.C Denton bent gekropen, heb het over Deus Ex 1 he,uit 1999, nou ja ,smaken verschillen. Blues en rock,lust wel een song van Alvin en Rick Lee. Dubbelaar Live in Frankfurt ligt hier nog.

Theodorik1 | 18-07-21 | 02:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik ben geen robot.

keestelpro | 18-07-21 | 01:59 | 2

Waarom selecteer je dan een boot als ik je om voetpaden vraag?

VP732 | 18-07-21 | 02:28

Bero Beyer voelt aan wat hij moet doen om in functie te blijven. Bero Beyer voelt ook aan hoe hij zijn positie als directeur van het Nederlands Filmfonds kan versterken. Voor Bero Beyer breken gouden jaren aan als hij vanaf nu de juiste taal spreekt en de juiste gebaren maakt. Bero beyer zul je niet kunnen betrappen op een micro-agressie, daar past Bero beyer wel voor op. Bero is, dat had hij net op tijd door, blank, denkt blank en voelt blank, maar Bero Beyer heeft zich op tijd verpopt tot een witte man, een witte man die zich bewust is van zijn witheid en daarom zo feilloos weet aan te geven wat er allemaal niet deugt aan die Nederlandse filmindustrie die witter dan wit is. Bero is Woke, bij Bero moet je zijn om te weten wat er fout is aan die industrie en vooral ook wat er zou moeten veranderen om van die witte filmindustrie een kleurrijk geheel te maken. Bero is van het Filmfonds, de geldstromen lopen via Bero,, dus Bero heeft de macht. Filmmensen van kleur, vraag audiëntie aan bij Bero en hij zal u ontvangen.en welgevallig zijn. Op Bero kunt u bouwen. Bero knielt voor u, want Bero is een groot opportunist, zoals zovelen die dezer dagen hun blanke huid snel verkopen om witter dan wit over te komen, het soort wit dat schuld en boete veinst.

Schoorsteenveger | 18-07-21 | 01:52 | 2

Bero is de échte blanke.

J.Cash | 18-07-21 | 01:59

Koot en Bie: U bent eng.
Zie ook mijn antwoord op xtree | 18-07-21 | 00:31
Dit is zo'n enge linkse moralalistische salonsocialistische en zoals Engelsen zeggen "skinny little rotten oportunistic bastard."

Basil Fawlty | 18-07-21 | 02:07

Ik heb de CPN nog meegemaakt in de jaren 60 en 70. Zelfs de toenmalige communisten waren niet zo op hol geslagen als de huidige crypto-communisten met hun waandenkbeelden over diversiteit enz.
Laten we eens proberen de rug recht te houden en dit gezever geen kans geven...

Hendrick9999 | 18-07-21 | 01:50 | 2

Proberen? Gewoon doen.

VP732 | 18-07-21 | 01:57

De jaren met Meis en Bertus Bakker. Daarna opgegaan in Groen Links. Altijd al marginaal geweest. Maar met het samengaan met Groen Links kunnen ze nu salonfähig hun rommel spuien.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 01:58

Baanbrekend toen. Toen hip hop nog iets te melden had.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 01:55

Blanke pit, pure country.

R. Skickr | 18-07-21 | 01:48

Paul Verhoeven was mijn held, mijn ouders moesten er niets van weten. Was ordinair.
Robocop, Total Recall,  dan heb je ook gelijk twee klassiekers te pakken.

R. Skickr | 18-07-21 | 01:39 | 2

Met alle respect vind ik dit twee kutfilms.

jaja | 18-07-21 | 03:12

Neem dan Soldaat en Turks Fruit. overigens voor Showgirls kreeg hij een Razzie voor de slechtste film. En wie kwam hem als enige regisseur ooit ophalen? Paul Verhoeven. De man heeft humor en zelfspot. www.youtube.com/watch?v=3E7xzEnt2eA

Basil Fawlty | 18-07-21 | 03:27

Ik heb een raar gevoel in mijn longen. Volgens mij heb ik long covid.
Vorige week had ik een raar gevoel in mijn broek. Dat moet short covid geweest zijn.
Tering ik ben echt niet grappig vandaag.

keestelpro | 18-07-21 | 01:39 | 5

Ik heb ook nog een opzetje.

Een jood, een priester en een manke lopen maandenlang geen bar binnen....

R. Skickr | 18-07-21 | 01:52

Heb mn vrouw metbeen dartpijl op de wereldkaart laten gooien met de belofte na de lockdown naar de plek te gaan die ze gooit. Kwam erop neer dat we twee weken achter de koelkast bivakkeren.

R. Skickr | 18-07-21 | 01:57

@R. Skickr | 18-07-21 | 01:57:
Dies wel grappig!

TheOne48 | 18-07-21 | 01:58
▼ 2 antwoorden verborgen

The Cure - The real snow whitehttps://youtu.be/5EIGrUj80Xc

Zuma | 18-07-21 | 01:38

Paul is een van de grootste (en oudste) wokies die er bestaat. Waarschijnlijk is zijn belegen brein geïnfecteerd door typetjes als Halina en Carice.
Gezien zijn pikante carrière vraag je je af of het compensatie is voor het een of ander. Net als bij Peter R.

SIogra | 18-07-21 | 01:36 | 2
-weggejorist-
Gratiskoffie | 18-07-21 | 02:28

Van 6 tot 10 uur wacht mij de zware taak om weer te gaan "waken" bij een dierbaar (schoon)familielid dat op sterven ligt. Dat is de jongste zus van mijn vrouw (69) die gekozen heeft voor een "natuurlijke" dood met palliatieve begeleiding.
Bij mijn eerste beurt is me al opgevallen hoe voortgeschreden die palliatieve zorg in Nederland inmiddels is. Ik heb de indruk dat ze ondanks een totaal door kanker bevallen onderlichaam nauwelijks pijn lijdt en geweldig begeleid en verzorgd wordt.
Bovendien merkte ik ook al bij die eerste keer dat ik, ondanks dat ik de Stoa-maxime "Leer het onvermijdelijke te accepteren" al lang tracht te oefenen , door dat "waken", het sterven toch nog als als vanzelfsprekender ben gaan beschouwen.
Ik denk daardoor, zelf ook niet voor actieve euthanasie - met dat moment-theater met twee artsen, twee spuiten en ook nog omringd door dierbaren - te gaan kiezen.
Wat ik me trouwens afvraag is hoe algemeen gebruikelijk dat zogenaamde afwisselend "waken" bij stervenden door familieleden, nu nog is?
Voor mijn schoonzusje Christel alvast hier het "Panis Angelicus" dat vier van haar broers tijdens de uitvaart, met mijn (keyboard)kerkorgel-begeleiding, meerstemmig zullen zingen:
www.youtube.com/watch?v=y2tshH7_KEQ
En nog haar wenslied "Wied as de Windj" dat mijn bariton-schoonbroer dan zal zingen met tweestemmige begeleiding van mijn melancholische Stagi duet-concertina:
www.youtube.com/watch?v=B7zGQYJw1Y8

WirMachenMusik | 18-07-21 | 01:34 | 5

De palliatieve zorg is niet wat het geweest is. Sterkte makker. Sterven is zeker vanzelfsprekend. Ken je situatie niet maar heftig als je voor zulke keuzes staat.

R. Skickr | 18-07-21 | 02:01

Wat een verhaal.

jaja | 18-07-21 | 03:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Goeie genade, ik leef in een maatschappij. Weet niet welke kleur die maatschappij heeft. Wel dat ik de afgelopen 60 jaar alle kleuren messen in mijn rug gehad heb. En in mijn zij.

Zapata10 | 18-07-21 | 01:24

Jefferson Airplane - White Rabbit.

Theodorik1 | 18-07-21 | 01:20 | 1

Een Nederlandse film als 'de Oost' op Amazon prime kijk ik toch niet. Verkracht door een wappie regisseur om acteurs in een soort SS uniforms te hijsen. Ik heb een teringhekel aan geschiedenisvervalsers. Geen aandacht besteden, hoe minder subsidies.

TRUMP | 18-07-21 | 01:19 | 3

Hij was toch wel goed hoor. Mijn mening uiteraard.

J.Cash | 18-07-21 | 01:20

Nederland heeft zich daar verschrikkelijk misdragen. Het is hypocriet om daar geen aandacht aan te besteden.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 01:23

Niet om te hachelen. Nederland moet ook zo nodig een Vietnam hebben.

Zapata10 | 18-07-21 | 01:26

First they came for the white men, and I did not speak out because I was not a white man
Then they came for ..

radiatorknopje | 18-07-21 | 01:19 | 3

De spekpannekoeken?

Rest In Privacy | 18-07-21 | 01:20

Wat zegt dhr Beyer nu? “We hebben white cino (o.i.d.) weggegooid”
Zal aan mij liggen, maar kan iemand dat beter verstaan en uitleggen?
Bij voorbaat dank. Evocatus

Evocatus | 18-07-21 | 01:18

Lachwekkend narcissistisch gejank van een verongelijkt sneeuwvlokje.
"Ik, ik, ik, ik, mij, mij, mij, ik ik ik ik.."
"Waar ik niet mag zijn wie ik ben" - komplete bullshit. Schei toch uit met je gejammer.

Asteroid-B612 | 18-07-21 | 01:11 | 6

4 VWO. Hahahaha. Niet eens droog achter de oortjes en ze mag al haar sneeuwvlokjes gejank in de krant zetten. Waarschijnlijk vriendinnetje van de dochter van een van de blanke, oeps witte "journalisten" in dat reclameblad. Heerlijk neerbuigend racisme van het linksvolk. Zielig zwart meisje mag haar zegje doen.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 01:23
▼ 3 antwoorden verborgen

AD: “ White male privilege dus, zoals wetenschappers als Buikema constateren. Ofwel: de witte man maakt nog steeds de dienst uit. ,,Dat betekent eigenlijk dat je als witte man met heel veel weg komt, je heel veel dingen niet ter discussie hoeft te stellen. Je hoeft niet uit te leggen waarom je met een vrouw trouwt,”

Dat wordt door ons betaalt om deze waanzin te spuien.
1. Witte mannen moeten iets uitleggen, maar doen dat niet en ook nog ongestraft.
2. Witte mannen die met een vrouw trouwen hebben iets uit te leggen.

Nou, wij trouwden, allebei buhoorlijk wit en bar hetero, met elkaar omdat we van elkaar hielden. Duidelijk zo Onderbuikema?

Tijd in Azië rondgedalfd en heel wat fraais daaro gezien en Afri-dames, sorry, Afri-vrouwen, kunnen bloedmooi zijn en er zullen slimmerds bij zitten, maar ik kwam niks tegen dat mijn aandacht echt trok. Tja, toen liep ik tegen een ex-Sovjetin aan en het raakte aan. Valt weinig aan uit te leggen.(Heb de benen uit mijn lijf moeten lopen om haar te pakken te krijgen, nu dik twintig jaar geleden.)
Sow, Buikemaatje tevreden?

Waarom ik Onderbuikema zeg? Een van de redenen, de onderstroom van haar denken zou ressentiment kunnen zijn, dat ze wel die titel heeft maar eigenlijk te weinig betekent binnen de wetenschappelijke wereld.

De andere reden voor het soort denken wat zij propageert is nogal prozaïsch. Fijne neus voor de stinkende wind van de “nieuwe” tijd, dus meehuilen met de wolven van CRT, diversiteit, inclusiviteit en wat dies meer zij aan mogelijkheden tot geestelijk wangedrag.
Rancune of Gewoon slim meedoen. Evocatus
.
PS
Sorry wolven, maar jullie weten wel hoe ik over jullie denk.

Evocatus | 18-07-21 | 01:09

Die ESPN clip. Mooi cynisch commentaar.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 01:07

Voor het 4 VWO mutsje, nog nooit iets meegemaakt en nu al janken dat ze aan de lopende band gekwetst wordt en er niet mag zijn. Borderline ten top.

Talk Talk - Life’s What You Make It
www.youtube.com/watch?v=l3VqAsMXE7o

Nuuk | 18-07-21 | 01:07 | 13

@Basil Fawlty | 18-07-21 | 01:34:
Dat is wel een voordeel ja.
Ik heb het gedaan in 2015. Bedrijf verkocht, woonde ook aardig in Brasschaat, alleen geen appartement.
Vier verdiepingen vol troep.
Ik heb heel wat werknemers van het bouwbedrijf aan welk ik mijn bedrijf verkocht gelukkig gemaakt, mijn verhuizing was overzee, dus alles meenemen was geen optie.
Hoe dan ook, een karwei alleen al te bepalen wat gaat mee en wat niet.
In 2018 weer terug hier in klein Nederland… weer alles aanschaffen haha.

Maar zoals je weet aquarius… weet van wanten.

J.Cash | 18-07-21 | 01:56

@J.Cash | 18-07-21 | 01:56:
Lol! Inderdaad als er moet worden uitgeruimd dan wordt er uitgeruimd door de aquarius.
Maar de troep die je accumuleert door de jaren. En mijn vrouw en ik zijn echt geen "hoarders" maar het sluipt erin. Dus nu mooi om weer eens schoon schip te maken. Heb er twee a drie weken voor gepland. Naast mijn werk iedere dag tijdens de rustige beursuren effe ruimen. En als ik ruim dan ruim ik. Heb buiten mijn boeken, wat kleine nick nacks uit oa mijn jeugd en sentimentele familiedingetjes dus nul moeite om te ruimen.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 02:24
▼ 10 antwoorden verborgen

Beste Paul.
Ik waardeer je ongelooflijk als regisseur, en ik zie liever Sharon haar benen kruisen dan Oprah.
By the way, wanneer komt je beloofde “De stille kracht” film?

J.Cash | 18-07-21 | 01:05

Acht keer begint dat zwarte mokkeltje met “ik leef in een witte maatschappij”.
Ja excusez moi, Kymmora, je bent nu eenmaal in Europa, niet in Afrika.

J.Cash | 18-07-21 | 00:58 | 2

Valt het je ook op dat het hele opstel van dit meisje aan elkaar hangt van de woorden ik en mij?

Nuuk | 18-07-21 | 01:14

JA, en JA. Panzerchokolade ! Wilko ging er goed op !

Asteroid-B612 | 18-07-21 | 01:14

Over Pervitin gesproken, check het relaas van de Finse soldaat Aimo Koivunen, die per ongeluk de hele voorraad pervitin van zijn komplete compagnie had opgesmikkeld. Echt niet normaal dit. die kerel was 3 weken wakker ofoz, stapte op een landmijn, ski'de met een rotgang dwars door een kampement vol Russische soldaten die meteen op hem begonnen te schieten, enz. Te melig dit.
---> watch?v=MRHm26fKKb8

Asteroid-B612 | 18-07-21 | 01:30

Netflix zou een hoop goed moeten maken voor deze mensen. Daar moet standaard de hele woke ladder in een film of serie zitten en het script komt er daarna pas omheen. Beetje zoals veel diversiteits studies, schrijven naar een beeld toe.

mr_awesome | 18-07-21 | 00:44 | 1

Het leven valt niet mee voor racisten en seksisten.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 01:06

Waarom ziet dat linksvolk in Nederland er altijd zo vies, armetierig, roos op de schouders, slecht gekleed, stijlloos (nee geen GS stijlloos maar links stijlloos), ongewassen uit? Beyer, Buikema en co. Moralistisch vingerwapperend ons kent ons subsidie inteelt grachtengordel, cafe de Heuvel volk.
Bijzonder onaangenaam dat spul. Salonsocialistisch jankende betweters maar wel een 2e huis in de Provence of in Toscane waar ze overigens door de lokale bevolking worden uitgekotst want ook daar arrogant, dom en zuinig. Hebben ze zelf niet eens door want "zaaaaalig daaajr, vooral die lieve back to basic, oojrspronkelijke, puujr natuujr, lokale lieverds. Vooral het eten en de wijn. Nogmaals zaaaalig!" Als je de locals daar echt wil beledigen moet je vooral zo'n houding aannemen.

Zo. Dat lucht op. Moest er effe uit. Lol!

Basil Fawlty | 18-07-21 | 00:41

Begin maar vast films met blanke acteurs veilig te stellen op eigen harddisks want voor je het weet kun je ze nergens meer krijgen. Het wordt met de dag gekker.

Roze_bril_drager | 18-07-21 | 00:36 | 1

.imdb.com/title/tt2193215/

Befkracht69 | 18-07-21 | 01:27

Wat een witte directie dat filmfonds.

xtree | 18-07-21 | 00:31 | 2

En die beslissen met een handtekenening of iets in hun linkse straatje past of niet. Maat van mij is producent en moest bijna op z'n knieen voor die moralistische inquisitie verschijnen. Heeft hij 1 keer gedaan toen hij jong en naief was. Daarna meteen opgegeven want hij had daar geen zin in. Hij is thans succesvol onafhankelijk producent in oa Duitsland, Frankrijk en Belgie voor commerciele zenders. Hij had geen zin in dat zure linksige gezeik en dat was 20 jaar geleden. Volgens hem is het daarna alleen maar erger geworden.

Basil Fawlty | 18-07-21 | 00:56

@Basil Fawlty | 18-07-21 | 00:56:
Dat is dan wat dat betreft in de voetsporen van Paul Verhoeven. Die heeft ook zijn hele leven schijt gehad aan die lui. Heeft toch mooie scènes opgeleverd, o.a die waarbij Sharon Stone haar witte benen over elkaar heen slaat en voor een microseconde haar witte poes lijkt te laten zien aan kwijlende witte mannen en aan ons, de argeloze kijker. Zal nu ongetwijfeld als een micro-agressie gelden en Bero zal er vanaf heden over waken dat er evenveel zwarte poezen als witte poezen door het beeld schieten..

Schoorsteenveger | 18-07-21 | 14:19

Ugh, de lelijkheid van dergelijke bestuurdertjes en directeurtjes.
Verhoeven is mind joe alhier ooit weggepest door filmfondsbonzen annex recensenten als Jan Blokker en consorten, nu krijgt ie weer de strontkar over zich heen van soortgelijke pseudo-elitaire marxisten. Deze generatie blinkt uit in volstrekte nietskunde en nog grotere nietzeggendheid dan hun voorgangers.
Maar afijn; allemaal jaloezie, dat sowieso - zelf kunnen ze nog geen selfie maken.

Trouwens, van Rossem, in je rijtje 'Robocop, Total Recall, Showgirls, Spetters, Soldaat van Oranje, Basic Instinct en Starship Troopers' mis ik toch wel Floris, Wat zien ik!?, Keetje Tippel, Turks Fruit en De vierde man.
De laatste kreeg aardige prijzen en vermeldingen abroad, Keetje Tippel trok alhier 1,8 miljoen bezoekers (de film... ha!), Wat zien ik!? 2,3 miljoen, Turks Fruit staat bovenaan de lijst succesvolste Nederlandse films ooit; 3,3 miljoen bezoekers...

Filmfondsbonzen zijn zo schaamteloos dat ze zich vanwege deze fraaie cijfers niet eens omdraaien in hun graf.

Tierelier | 18-07-21 | 00:27

Die gast die een shirtje wegkaapt bij dat jongetje.
Wat een egocentrische hebberige ikke-ikke-rotzak zeg.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 00:26 | 1

Die vent is mentaal niet ouder dan dat jongetje..

Befkracht69 | 18-07-21 | 00:29

Leuk om de reacties te lezen onder deze youtube:
youtu.be/s2KSJ0ld5Ls

Kijkeensaan | 18-07-21 | 00:19 | 1

'Kuipje en de sneeuwstormpjes' altijd goed, met Harry Muskee, Eelco Gelling
en Herman Brood

Kijkeensaan | 18-07-21 | 00:52

"Iedereen is vrij en beslist over zijn eigen lichaam", zegt een betoger. "Ook de president heeft nooit het recht om te beslissen over mijn en onze individuele gezondheid. Nooit!"
___
Precies

Kijkeensaan | 18-07-21 | 00:54

Zolang regeringen maar het tegenovergestelde doen van wat de wappies roepen komt alles goed.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 01:08
▼ 1 antwoord verborgen

@Kijkeensaan | 18-07-21 | 00:49: Van iemand die het land bestuurt, of wil besturen, verwacht je niet dat die als bijbaantje het poseren voor een sexblad had.

En dat beeld van een politicus in een colbert aan de ene kant, en een fotomodel voor een sexblad aan de andere kant, daar word ik heel vrolijk van, hahaha !!

Papa Jones | 18-07-21 | 00:56

Zo heeft Baudet zijn geliefde Freek leren kennen. Het was liefde op de eerste vuist.

Rest In Privacy | 18-07-21 | 01:09

@Papa Jones | 18-07-21 | 00:56:

Het wachten is op een roze reaguurder die de alle uitgaven van de Gaykrant nog in zijn rukbunker heeft liggen....

Rest In Privacy | 18-07-21 | 01:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Een beetje politiek uit de Bayerische Landtag. Om te lachen, of te huilen.
Om circa 7:10 gaat het over GS ?
youtu.be/5nxWlSdlHY8
Truste.

grapo | 18-07-21 | 00:13 | 1

Is dat een tros bananen daar rechtsboven in beeld om 3:28?

radiatorknopje | 18-07-21 | 00:42

I just farted

Rest In Privacy | 18-07-21 | 00:08 | 4

Ja dat zeg je nu. Maar even daarvoor

Befkracht69 | 18-07-21 | 00:36
▼ 1 antwoord verborgen

Dat films uit de jaren 90 vrij blank dat zal ik niet ontkennen, maar de reclames van nu zijn wel erg gekleurd. Totaal geen afspiegeling meer van de maatschappij, Er zijn nu al producten die ik gevoelsmatig niet meer wil kopen omdat ik me totaal niet kan identificeren met de personen in de reclame. Gouda's Glorie is het beste voorbeeld. Krijg al een vieze smaak als ik die voice over hoor.

small_town_dude | 18-07-21 | 00:08 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor Bero Beyer:¨The world is progressing, the future is bright and no one can change this general trend of history. We should carry on constant propaganda among the people on the facts of world progress and the bright future ahead so that they will build their confidence in victory.¨ Mao Zedong

Leoverig | 18-07-21 | 00:06

Kijken naar het witte doek” en dan die zwartkijkers, woke en deug brigades zijn er maar druk mee.

Hollandse_blauwe | 17-07-21 | 23:58

.. maar het feit dat u zichzelf dus geen racist vindt bewijst dus dat u een racist bent.

www.ad.nl/binnenland/deze-hoogleraar-...

Ah hij staat ook hierboven.

Maar goed: hoe ontkracht je dit? Ik denk dat het probleem is:

Blanke man groeit op en vindt het lastig zijn weg te vinden -> get over it
Niet blanke of niet-man vind het lastig zijn/haar weg te vinden -> zie je wel, sexisme/racisme.

Knufter | 17-07-21 | 23:51 | 9

Als het witte vrouwen waren was het geen probleem geweest?
Over discriminatie en labelen gesproken...

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 00:33

@Papa Jones | 18-07-21 | 00:23: Ras lijkt me sterk maar vrouwen zijn wel een klasse apart. Na twee exen en met een bijdehante dochter heb ik eindelijk begrepen dat mijn manier van denken niet universeel is / best wel onbegrijpelijk kan zijn / regelmatig verwerpelijk en als typisch overjarig-blank benoemd kan worden. Toch ben ik het met u eens, ook mij is gelijkheid bijgebracht. Jongens en meisjes zijn gelijk aan elkaar.

Befkracht69 | 18-07-21 | 00:48

@Befkracht69 | 18-07-21 | 00:48: Ha! Ik ben ontzettend rechttoe-rechtaan. Ik zeg wat ik denk. Ook als ik een conflict heb.
Maar mijn vrouw gaat dan juist dingen zeggen die ze niét meent. Zoals: "Weet je wát, láát maar, ik ga helemáál niet !! ".

Dan heb ik de neiging om te zeggen "Nou goed, dan is dat opgelost!"

Maar dan is het huis helemáál te klein, heb ik geleerd.

Dat is trouwens geen vrouwendingetje volgens mij hoor, dat 'nee' zeggen en 'ja' bedoelen. Dat is gewoon heel onredelijk zijn, en niet in een modus zitten om tot een oplossing te komen.

Papa Jones | 18-07-21 | 01:20
▼ 6 antwoorden verborgen

Van de week woonde ik een diplomauitreiking bij. Jongeren in alle soorten, maten en smaken, waaronder een paar hoofddoekjes. Van een betrouwbare getuige heb ik begrepen dat een schoolcarrière lang niemand is gepest, gediscrimineerd of buitengesloten. Ergo: ik hecht nul waarde aan Kymmora's klaagzang.

MickeyGouda | 17-07-21 | 23:48 | 3

Kymmora klinkt ook een beetje als Klysma. Maar goed, niemand buitengesloten of gepest tijdens een schoolcarrière lijkt me ook wel een beetje stug. Zat er geen satanistische ginger in de klas dan?

The-loopy-cowboy | 18-07-21 | 00:07

@The-loopy-cowboy | 18-07-21 | 00:07:
Niet dat ik weet. Mij verbaasde het ook, maar er was hooguit een incidenteel plaagstootje. Niks structureels.

MickeyGouda | 18-07-21 | 00:20

Kymmora klinkt als Gomorrah, de stad tegelijkertijd met de stad Sodom door God werd vernietigd

Arnold Layne | 18-07-21 | 00:36

Hij is slager ?

Sharon Dijksma in een telegraaf interview over haar man: 'Hij wist vooraf wat voor vlees hij in de kuip had toen we gingen trouwen'

Bibop | 17-07-21 | 23:46 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

I want a 6000 SUX, with blaupunkt…..

P-unit | 17-07-21 | 23:54

IJdelheid der ijdelheden, zegt de prediker; ijdelheid der ijdelheden, het is al ijdelheid.
Wat voordeel heeft de mens van al zijn arbeid, dien hij arbeidt onder de zon?
Het ene geslacht gaat, en het andere geslacht komt; maar de aarde staat in der eeuwigheid.
Ook rijst de zon op, en de zon gaat onder, en zij hijgt naar haar plaats, waar zij oprees.
/bijbel/pred/1.htm

Oant Moarn!

All_yall | 17-07-21 | 23:42 | 6

Prachtig boek, het beste uit de Bijbel. Heerlijke zwartgallig optimisme (als je er oog voor hebt).
Mooi, uit de Statenvertaling.

Nuuk | 18-07-21 | 00:13

Als het in een heilig verklaard boek is moet he wel waar zijn.
Nu ons nog even afvragen waarom dat boek heilig verklaard is.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 00:19
▼ 3 antwoorden verborgen

BBC stelt falen klimaatwetenschappers aan de kaak met hun modellen klopt helemaal niks van.
https://www.bbc.com/news/science-environment-57863205

JanP999 | 17-07-21 | 23:37 | 4

@Papa Jones | 17-07-21 | 23:43: Ze geven nu de schuld aan de computers dat die niet krachtig genoeg zijn en de overheid moet meer geld geven voor meer onderzoek. Bodemloze put en ondertussen wil de zeespiegel maar niet stijgen terwijl de noordpool al bijna gesmolten is als ik de berichten mag geloven

JanP999 | 17-07-21 | 23:48

@Papa Jones | 17-07-21 | 23:43:

Nee maar ze weten wel dat God heel goed businessmodel was. Geld én macht!

MargauxGrandCru | 17-07-21 | 23:50

@Papa Jones | 17-07-21 | 23:43:
Kijk naar hun salaris en geef ze dan eens ongelijk.

Befkracht69 | 17-07-21 | 23:50
▼ 1 antwoord verborgen

Je hebt filmmakers die iets kunnen, zij beheersen het vak, het ambacht en het is vaak hard voor weinig. Dit is de meerderheid van de professionals.
Dan is er een enkeling die echt iets kan. Die over water kan lopen en alles wat zij aanraken veranderd in goud. Of iets dat er op lijkt, na de nodige FX. Zeer inspirerende, zeldzame mensen. Jackie Treehorn was zo iemand. En natuurlijk Paul Verhoeven, is.
Daarnaast heb je filmmakers die in theorie weten hoe het moet maar in de praktijk moeilijk overeind blijven, uiteindelijk gaan ze lesgeven en dat is oké want zij weten dingen. Zij frequenteren de filmacademies voor de tweede keer.
Tenslotte heb je het type dat gewoon niets kan maar wel mensen kent (en vergeet niet, ook zichzelf). Dat type is ooit door z'n ouders op de academie gedumpt. Motivatie: "hij kan heel goed heel veel tv kijken" (+ bijdrage). Die in volle overtuiging de filosofie aanhangt: ik heb geen talent maar je bent wie je kent. Het type netwerker dat zich uiteindelijk in een positie weet te draaien en daarna kan beslissen wie de volgende klont belastinggeld ontvangt. Vervolgens zijn ze dus directeur/bestuurder. Want dit soort types is nooit directeur, of bestuurder. Welnee vanaf de eerste dag dat ze zindelijk waren hadden ze al die dubbele multitaskende functiedrift: ze waren zowel wcrolafroller als pleedoorspoeller.

Befkracht69 | 17-07-21 | 23:36 | 2

Jackie Treehorn Treats Objects Like Women…

P-unit | 17-07-21 | 23:57

Concert van Simple Minds op Nederland 3 nu.

Sinterbikske | 17-07-21 | 23:36 | 4

Bedankt voor de waarschuwing! Wat een kudtband is dat.

Von Knarrenstein | 17-07-21 | 23:47

Dat er mensen nog gaan zitten wachten tot de npo een programma start….

xtree | 18-07-21 | 00:27
▼ 1 antwoord verborgen

Aan alle mensen die vandaag hebben lopen meehelpen in Limburg: Hulde, hulde en nog eens hulde. Ergens zijn we als volk nog niet helemaal verrot als de nood aan de man is.

LV-225 | 17-07-21 | 23:33 | 1

Limburg is wat anders dan Holland. Maar inderdaad heel fijn dat daar cohesie is en men elkaar helpt.

Bataafje | 18-07-21 | 00:49

Sorry hoor maar ‘hoogleraar’ genderstudies. Dat is klagen maar dan op de academie. Een viva stukje typen en dan pretenderen dat het wetenschappelijk is. Je kunt letterlijk alles typen zolang je het maar doorspekt met woke jargon en heel erg slachtoffers benoemd, het hoeft verder niet onderbouwd en bewezen, het mag geplagieerd worden ook al is het mein kampf, en het wordt gepubliceerd in toonaangevende ‘wetenschappelijke’ bladen. areomagazine.com/2018/10/02/academic-...
En als je niets te klagen hebt ben je geprivilegieerd. Ja dahaaag. Nuffige bende.

ratelaar | 17-07-21 | 23:33 | 1

Hoe bestaat het eigenlijk dat er ruimte is voor deze vakken op universiteiten? Het heeft totaal niets met wetenschap te maken.

Sinterbikske | 17-07-21 | 23:42

Ik citeer even uit:
The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life by Mark Manson
ebooksbag.com/pdf-epub-the-subtle-art...

"It’s strange that in an age when we are more connected than ever,
entitlement seems to be at an all-time high. Something about recent
technology seems to allow our insecurities to run amok like never before.
The more freedom we’re given to express ourselves, the more we want to
be free of having to deal with anyone who may disagree with us or upset us.
The more exposed we are to opposing viewpoints, the more we seem to get
upset that those other viewpoints exist. The easier and more problem-free
our lives become, the more we seem to feel entitled for them to get even
better."

"Our lives today are filled with information from the extremes of the bell
curve of human experience, because in the media business that’s what gets
eyeballs, and eyeballs bring dollars. That’s the bottom line. Yet the vast
majority of life resides in the humdrum middle. The vast majority of life is
unextraordinary, indeed quite average.
This flood of extreme information has conditioned us to believe that
exceptionalism is the new normal. And because we’re all quite average
most of the time, the deluge of exceptional information drives us to feel
pretty damn insecure and desperate, because clearly we are somehow not
good enough. So more and more we feel the need to compensate through
entitlement and addiction. We cope the only way we know how: either
through self-aggrandizing or through other-aggrandizing."
*plop*

prekert | 17-07-21 | 23:32 | 1

Dat heb je goed geprekert prekert!

De Treinende Rechter | 17-07-21 | 23:35

Heel de dag Limburg geholpen. Handen uit de mauwen. Intensief. Ben kapot.

RickTheDick | 17-07-21 | 23:29 | 2

Een krat Gulpener op?

SterF... | 17-07-21 | 23:32

Het Vrijheidsbeeld is toch vrij fors (50 meter hoog).
Dan is er nog een Russisch beeld, 'Het Moederland Roept', van 85 meter hoog, ter nagedachtenis aan de Slag om Stalingrad.
En een Boeddha-beeld van 128 meter hoog in Lushan in China.

Maar in India staat een beeld van 182 meter hoog.
Het heet 'Statue of Unity', van Vallabhbhai Patel.
Het heeft 400 miljoen dollar gekost. Geen idee hoeveel rupees dat zijn, maar heel veel.
en.wikipedia.org/wiki/Statue_of_Unity...

182 meter, dat maatje Zalmhaventoren in Rotterdam
Anderhalf keer de Dom in Utrecht
Iets minder dan anderhalf keer de Rembrandttoren in Amsterdam.

Het heeft iets absurds, eigenlijk.

kloopindeslootjijook | 17-07-21 | 23:29 | 13

' Opstandelingen - Hoog spel in Culemborg'.
Notabene van BNN/ Vara met Erik Dijkstra,
1 juli

Roos | 18-07-21 | 00:26

@kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 00:46:
Burgers gaan erin met argumenten.
Maar het grote geld hebben juristen en lobby's en hebben schijt aan de gevolgen voor de burger. Geld willen ze hebben.
Ze denderen er gewoon overheen.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 00:50
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik zit even op thuisbezorgd te kijken.
Heb zin in een half geroosterd varken.
Heeft niemand...

jaja | 17-07-21 | 23:26 | 5

@Sinterbikske | 17-07-21 | 23:28: Ja je hebt nu honger besef ik nu, heb je ook niks aan recepten natuurlijk. Pannenkoeken een idee misschien?

Sinterbikske | 17-07-21 | 23:45

Onlangs in Istrie geweest, rond Vrsar? Ik wil ook speenvarken!

wilderst | 18-07-21 | 00:19
▼ 2 antwoorden verborgen

nl.m.wikipedia.org/wiki/Maasverbeteri...
Om de Maas geschikt te maken voor scheepvaart zijn er dammen en sluizen aangelegd. Zonder deze dammen en sluizen zou de Maas praktisch onbevaarbaar zijn. Door het aanleggen van dammen en sluizen is ook de grondwaterstand beter regelbaar wat leidt tot hogere landbouw opbrengsten. De natuurlijke loop van de rivieren is aangepast naar onze wensen. Door bebouwing en bestrating kan steeds minder water in de ondergrond opgenomen worden. De ramp die nu plaatsvindt heeft alles met menselijk handelen te maken, met klimaatverandering heeft het echter niets te maken.

Sinterbikske | 17-07-21 | 23:23

Blank. Niet wit. Sneeuw is wit. Papier is wit. Huidskleur is blank.

quantumcollider | 17-07-21 | 23:20 | 4

@Knufter | 17-07-21 | 23:56:
Natuurlijk is huidskleur niet altijd blank. Het is een onjuiste uitspraak.
Net zoiets als 1+1=3.
Racisme gaat over labelen van mensen of mensen anders behandelen die een andere huidskleur hebben.
Elk los woordje of losse uitspraak zonder context meteen het stempel racisme geven is zo vermoeiend. Laat dat nou maar aan die fanatieke lieden over die er op jagen en zichzelf graag egocentrisch op een voetstuk willen zetten ermee.

kloopindeslootjijook | 18-07-21 | 00:08
▼ 1 antwoord verborgen

Ik doe een gok: strakke shirtjes, opgepompt, "kuurtje" (anabolen), enz.

ZOMG | 17-07-21 | 23:25

@ZOMG | 17-07-21 | 23:25: Tegen het hoofd schoppen, met zijn twaalven tegen één, hard wegrennen, ik weet genoeg.

Papa Jones | 17-07-21 | 23:47

Ik zie Rosemarie Buikema. Van haar heb ik ooit nog les gehad. Had er niets mee, koude vrouw. Als ik zo grof mag zijn: een theoretikudt.

En nu weten we het inmiddels wel van die witte man. Dat verandert niet door er duizend keer over te zeiken. Het verleden verander je niet en als je het anders wil, dan ga je zelf maar films regisseren.

Succes met je eerste blockbuster. Gokje, 2 mensen in de zaal. Of ben ik nu te ruimhartig?

Roos | 17-07-21 | 23:16 | 3

Herinneringen komen omhoog: Rosemarie Buikema leek een hekel te hebben aan meisjes met lang blond haar, kon geen goed bij haar doen.

Roos | 17-07-21 | 23:30

Deze Buikema? Buikema is er sceptisch over. “Een regenboog ontstaat door de breking van het witte licht, dat uit heel veel kleur bestaat. Dus in die zin is het wel een mooie metafoor. Het is een begin.” Buikkrampen krijg ik van Buikema, “wit breken...”. Waar komt die zelfhaat toch vandaan Roos? Ik begrijp dit gewoon niet. Ik ben best blij met mijn blanke velletje namelijk.

The-loopy-cowboy | 18-07-21 | 00:05

@Cowboy, ja deze Buikema.

Ik denk dat ze ooit uit een bepaalde nieuwsgierigheid is begonnen, maar dat ze na jaren in de academische wereld zich heeft ingegraven in deze overtuiging en alles in die richting op redeneert.

Ik herinner me nog dat ik haar geen hoogvlieger vond. Het was niet iemand die enthousiasmeerde of inspireerde, maar meer iemand die kan reproduceren wat ze ergens heeft gelezen. Kille broodmagere vrouw

Roos | 18-07-21 | 00:14

Over films gesproken: ik vraag me steeds vaker af of mijn abo op Netflix nog wel wil.

Het film- en serie-aanbod is in steeds ergerniswekkender mate, niet alleen kwalitatief ondermaats, maar vooral één grote, lange parade van zwarte spelers. Nog erger dan de gemiddelde Nederlandse tv-commercial.

Wat is dat toch, dat ons zo dwingend de indruk opgelegd moet worden dat we in Afrika wonen. Zwart is de maatstaf geworden. Ik vind er van alles van, maar als ik daar hier lucht aan geef, loop ik het risico van een ban.

Peter Emile | 17-07-21 | 23:15 | 7

@Gulliver | 17-07-21 | 23:25:
Oh kom op, iedereen ziet de huidige tendens op alle tv-kanalen. En als je je niet thuis voelt bij dit soort idyllische wokeshit dan moet je maar naar Stormfromt? Hou toch op man.

Buiten dat denk ik dat @Peter Emile niet geaccepteerd zou worden op Stormfront.

All_yall | 17-07-21 | 23:31

Probeer ‘Dead to me’ eens! Behoorlijk blank, en best wel hilarisch.

Von Knarrenstein | 17-07-21 | 23:50

@Gulliver | 17-07-21 | 23:18: U bent ergens een complete dwaas. Vrijwel alle series zijn kapotgemaakt door dat hele blm gedoe en de woke setting die er in hoort te zitten. Jarenlang Chicago Police zitten kijken, maar nu is het verworden tot een groot anti blank en pro blm gezever. Het past niet in het verhaal, en is er vast snel tussen geschreven. En zo wordt tegenwoordig elke serie kapotgemaakt. Dan noem ik de transgenderverheerlijking en homoliefde niet eens, want als je series moet geloven, is een hetero een uitzondering op deze wereld. Bij de reclames is het ook al zo overdreven en radio1 is helemaal doorgedraaid in het politiek correcte. Die omroep verspreidt daardoor zelfs nepnieuws, terwijl het de nationale nieuwszender hoort te zijn.

LV-225 | 17-07-21 | 23:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Als het gesneeuwd heeft, leef ik in een witte maatschappij.

Usumani | 17-07-21 | 23:15
-weggejorist-
RGV42 | 17-07-21 | 23:12 | 1

Ik leef in een witte maatschappij, maar wordt doodgegooid met gedram over dat mijn maatschappij zo slecht is.
Begin dan je eigen maatschappij, in Afrika of zo.

Nuchternederland | 17-07-21 | 23:07

Die vrouwelijke rare grijze duif is ook zwaar door de ratten besnuffeld.
En is nog hoogleraar ook.
Dan denk je dat er wat intelligentie en redelijkheid in zit.
Helaas, verkeerd gedacht.

jaja | 17-07-21 | 23:03 | 1

De hoogleraar wordt ook niet meer aangesteld vanwege zijn/haar competenties, maar om het woke-gehalte.

wijsvinger | 17-07-21 | 23:15

De zwart/wit films zijn terug!

Rest In Privacy | 17-07-21 | 23:01 | 2

Als ik absolute rust wil, kijk ik een avondje naar 'Les vacances de Monsieur Hulot'.

Heerlijk ontspannend, nostalgisch, en zwartwit.

Papa Jones | 17-07-21 | 23:19

@Papa Jones | 17-07-21 | 23:19: Geweldige film. Jaques Tati.

getzappad | 18-07-21 | 00:39

Ik wist dat ze naar huis zou gaan, samen met haar Australische vriend. Haar nieuwe thuis was in Perth, dichtbij zijn familie. In Australië werd ze onderwijzeres, en samen met haar vriend runde ze een boerderij, met paarden.

Ik wist dat ze zou gaan. We waren nog lekker aan het feesten, de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Ouderwets met zijn drieën stappen: Die Drei Gratiën, net als vroeger. We trokken volle zalen, drommen kerels om ons heen.

Die kwamen vooral voor Dafne. Een van de mooiste vrouwen die ik ooit heb gezien. Gulle lach, zelfs een tikkie verlegen, maar zo mooi. Bloedmooi. Geen spoortje van make-up. Had ze ook niet nodig.

Even later zag en hoorde ik het nieuws. Een vliegtuig neergeschoten, met Nederlanders aan boord. Korte tijd later stond er een lijst met namen in de Gelderlander. Dafne Nieveen. Nee, dat is Dafne niet, want Dafne schrijf je met een f. O wacht. Nee, dat is Dafne niet, want Dafne is veel jonger dan ik. Toen zag ik de geboortedatum en de volle waarheid knalde met volle kracht erin. Het voelde als een trap in mijn buik.

Ik rende naar de wastafel en moest overgeven. In paniek belde ik de derde Gratië. Zij was ontroostbaar en kon niet meer praten.

17 juli 2014.
RIP Dafne
i.imgur.com/3yfukuT.jpg

Deksmaat | 17-07-21 | 22:58 | 18

@wilderst | 17-07-21 | 23:55: Ik schaam me bijna dat ik nog leef. 49 jaar en elke dag 35 sigaretten, een fles wijn en een halve fles sterk. Sinds kind al. Als 11 jarige werd ik door pa uit mijn bierkots gered. Op m'n 12 zwom ik in maart met kleren aan een kanaal over, waar het restijs nog op lag. Voor 5 gulden en een dolk. Op mijn 19 keek ik na het omdraaien van een cassetebandje een vrachtwagenchauffeur in de ogen, scheelde 1 meter. Sindsdien verlaten mijn ogen nooit de weg meer. Downhillen met 80 per uur over keienpaden, 110 met de racefiets op de weg. Goeie smak gemaakt in de Ardennen: niks aan de hand... Honderdduizenden kilometers met 200+ naar alle landen van Europa. Welliswaar met minimaal 1 hand altijd OM het stuur geklemd, zodat het er niet uit kan slaan. Ik ben in Tsjechie zelfs als enige tussen een kettingbotsing van 40 mensen uitgestuurd. Aangewende gewoonte. Net zoals tegensturen als de auto uitbreekt. Ik ging dan ook met 19 met m'n eerste auto al rally rijden in de velden hier, om te oefenen. En in de winter driften op de sneeuw.

wilderst | 18-07-21 | 00:13

Indrukwekkende tegel. Sterkte, Deksmaat.

Graaisnaaiert | 18-07-21 | 02:30
▼ 15 antwoorden verborgen

Ik las ergens dat de waterstanden nu zo hoogstaan komt, doordat we het meer zijn gaan meten.

BrutusBosch | 17-07-21 | 22:58 | 1

Hehe

SterF... | 17-07-21 | 23:19

Zelfs zwart geld probeert men massaal wit te wassen.
Het is zoals het is.

MargauxGrandCru | 17-07-21 | 22:54 | 2

Hoe wil je het noemen dan, ‘ongedocumenteerd geld’?

Sinterbikske | 17-07-21 | 22:59

Lobbyiste gemeente Amsterdam is die mevrouw Vrede. Tsja…

Sinterbikske | 17-07-21 | 22:53 | 1

Typefout. V = W.

wijsvinger | 17-07-21 | 23:19

Maar als ik het goed begrijp hoeven films dus geen indruk meer te maken en moet het ook verrubbertegeld worden?

Ik zie deze instelling ergens anders ook al langskomen maar dan in de context van boeken. Mensen zeiden dat boeken ook waarschuwingen moesten krijgen, zelfs al zou dat het plot verklappen.

ZOMG | 17-07-21 | 22:52

Even gekeken van welke films ik Bero zou moeten kennen. De weinige films die hij gemaakt heeft als producent zijn voornamelijk woke(-light) en hij werkte samen met een scenarioschrijver die fel communist was.

Ik vermoed dat meneer eigenlijk helemaal niet veel kan, maar op deze manier toch probeert een grootheid van z'n sokkel te krijgen, om de eigen status te vergroten.

ZOMG | 17-07-21 | 22:48 | 2

Is een nieuwe beeldenstorm, boekverbrandingen.
Matigheid is de nieuwe norm. En in de pas lopen natuurlijk. Iedereen gelijk, gelijke uitkomsten.

Sinterbikske | 17-07-21 | 22:54

Verhoeven is ondertussen bijna 100 en nooit uit de kast gekomen.
Moet ie trouwens ook maar zelf weten.

jaja | 17-07-21 | 22:48

4VWO, nul daadwerkelijke levens ervaring, maar wel straks toegang tot het hoger onderwijs om wat te maken van je leven. In een land van onbegrensde kansen, enorme rijkdom, en alle vrijheid.

En dan zo'n stukje durven schrijven.
Ik zou zeggen; emigreer dan maar zodra je de kans krijgt. Toe dan? Of denk je misschien over 10 jaar, stiekem: het is hier toch wel lekker wonen, leven en werken.

Ik weet het antwoord wel.

Rest In Privacy | 17-07-21 | 22:46 | 1

Die zit over vier jaar gewoon in de tweede kamer hoor

C1O2 | 17-07-21 | 22:52

Stel je voor dat je de laatste witte neushoorn tegenkomt en die met een man of veertig tegelijk met een zweep gaat slaan. Dat is wat er nu met de blanke mens gebeurt.
In 1914 was 33% van de wereldbevolking blank. In 2019 was dat nog maar 9%. Van de 4,5% vrouwen, is nog maar 2% in staat om zich voort te planten.
Het ‘witte’ probleem is dus al opgelost. Maar zelfs een waardig uitsterven wordt blijkbaar niet gegund.

Poesmobiel | 17-07-21 | 22:46 | 3

De laatste blanke in Nederland blaast alle dijken op.
Wij niks dan hunnie ook niks

komtdatschot | 17-07-21 | 22:47

Omdat ze nog steeds veel geld en macht hebben

MargauxGrandCru | 17-07-21 | 22:55

Op 48 seconden voor de ongeduldigers.

BrutusBosch | 17-07-21 | 22:55

"Er is opeens een watersnoodramp, in zo'n beetje het énige gebied dat boven zeeniveau ligt. Daar hebben wij onze vraagtekens bij".

Aldus Wappie Willem Engel.

Hahahahahaha !!
En dat heeft aan de universiteit gestudeerd?

Papa Jones | 17-07-21 | 23:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Kwam een keer terug uit Nice met vliegtuig, Verhoeven zat er ook in, terug van Cannes festival. Was even verbaasd toen ik hem later tegenkwam in de bus naar P3…

Nietdanjatoch | 17-07-21 | 22:46

Ach als je het Nederlandse filmlandschap te wit vindt, zou ik zeggen: practice what you preach en sta je directeursplekje van het NLfonds af aan een POC. Een beter milieu begint bij jezelf.

Hij doet het toch niet. Hij deugt voor de bühne!

BrokenTipi | 17-07-21 | 22:44

De hoogleraar uit Utrecht bezorgt mij braakneigingen.
Hoe heeft het zover kunnen komen dat deze dame op deze positie dit soort uitlatingen uitbraakt?
Last van zelfdestructie?
Hopeloos
Om moedeloos van te worden

laurentius | 17-07-21 | 22:43 | 1

Ze is een lesbische activiste.. just saying. Het wordt gewoon een cliché zo onderhand.

BrokenTipi | 17-07-21 | 22:47

Waarom heeft die inclusieve en diverse Beromünster Beyer zijn positie nog niet afgestaan aan een cinemafiele neger? Een beetje gladde wokey praatjes verkopen over Verhoeven, maar ondertussen houdt hij vanuit zijn witte privilege toch maar mooi de postkoloniale machtsstructuren in stand.

J.P.Drapeau | 17-07-21 | 22:43 | 1

hij is een "goede witte", en Verhoeven niet.

ZOMG | 17-07-21 | 22:49

"Een maatschappij waar mijn stem niet telt..."

Dan zit je dus in het vierde van het Lyceum, sta je met je column in één van de grootste nationale kranten en heb je nog het gore lef om te klagen dat je stem niet gehoord wordt.

Verder komt deze huilstruik uit de Bijlmer alwaar je de inheemse blanke bevolking met een lantaarntje in de hoek moet gaan zoeken. Wat nou nagewezen of aangestaard. In Amsterdam, en dan ook nog de Bijlmer?!? I call b*ll shit.

"Ik leef in een witte maatschappij..."

Ja, je leeft in een blánke maatschappij omdat de inheemse bevolking hier nu eenmaal blank is. Indien je dat niet aanstaat, dan ligt Schiphol net om de hoek en is er een keur aan Afrikaanse landen waaruit je kunt kiezen om heen te verhuizen. Dan hoef je nooit meer tegen die rot blanken die de euvele moed hebben in hun inheemse gebied te wonen aan te kijken.

"Een land dat ik niet ken omdat dit van mij is afgepakt."

Werkelijk? Suriname ligt nog steeds op dezelfde plek. Er gaan dagelijks vluchten heen. Wat let je?

Ik leef in een witte maatschappij waar normen geen waarden hebben, en waarden geen normen."

Opnieuw; wat dóe je hier nog? Indien ik het land waar ik woonde zó verafschuwde, dan kon geen mens of geldbedrag mij er nog een dag langer houden dan strikt noodzakelijk. Ga. Dán!

En deze tante is helemaal zo zielig niet als ze zich voor doet. Ze heeft kansen gehad waar ik in mijn jeugd alleen van kon dromen. Aanschouw:

- twitter.com/WitdeBerna/status/1416344...

Einde rant.

Sjefke7807 | 17-07-21 | 22:43 | 2

Een tien met een griffel, Sjefke!

VP732 | 17-07-21 | 22:49

Goed zoekwerk, Sjefke.

Wat een leuk kind toen ze 12 was. Nou zo'n zuur wijf. Laten we hopen dat ze nog bijtrekt.

Meid: mocht je dit lezen... ik raad je aan écht zelf na te gaan denken en niet zomaar allerlei jankers na te lullen. Kijk naar Lale Gul. Die laat zich gewoon inspireren door Multatuli ipv de kul die ze gespoonfeed krijgt.

Knufter | 17-07-21 | 22:58

Ik zat even dat zwarte stukje te lezen. kan die trut niet gewoon terug naar haar eiland?
Als je jezelf hier niet thuis voelt dan zal thuis wel een warm bad op haar wachten. Verder herken ik haar doem denken niet zo. Ik ziet nergens haar verhaal op straat, maar misschien heb ik wel een selectief geheugen. Midlife crisis zal ik het maar noemen.

Mr_Pikibelly | 17-07-21 | 22:42

“ je steekt me in de rug of in m’n zij”?
Ik kan je wel wat voorbeelden geven waarin het omgekeerd is mevrouw uit 4. Vwo
Je bent niet echt verbindend bezig !
Alles is de de schuld van de boze witte??
Sorry, zeg alleen iets als je iets zinnigs kunt zeggen…

laurentius | 17-07-21 | 22:39

Ik durf het bijna niet te zeggen.

GKJP | 17-07-21 | 22:38 | 1

Dan lijkt het me verstandig dat je het niet zegt....

ZOMG | 17-07-21 | 22:40

Dat je kind na zes jaar middelbare school aan komt kakken met genderstudies en dat je dat nog moet financieren ook.

Juffrouw op de fiets | 17-07-21 | 22:38

tja verderfelijke ideologie, het nieuwe nazisme

motje013 | 17-07-21 | 22:37

Het Parool was ooit een verzetskrant.. en nu zichzelf volledig overgeleverd aan kritiekloze wokewaanzin. Om te janken.

de Voorzittert | 17-07-21 | 22:36 | 1

Gedrukte oplage 45k door de week en 95k op zaterdag. Geen hond leest die krant.

Lorejas | 17-07-21 | 23:49

Paul Verhoeven is een Nationale Trots. De commentaren bij zijn eigen film behoren tot het best en meest inzichtgevend wat de NL-Cinema ooit heeft voortgebracht. Wie dat probeerd neer te halen maakt zich onsterfelijk belachelijk.

TmC | 17-07-21 | 22:36 | 4

Ja die roo heb ik slecht geraakt. It's the thought that counts, right? Right?

TmC | 17-07-21 | 22:40

Goed punt hoor, maar lees voortaan wel even je tekst na voordat je over belachelijk begint.

Quantum Suicide | 17-07-21 | 22:44

Ik heb iets tegen de letter 's' vandaag.

TmC | 17-07-21 | 22:47
▼ 1 antwoord verborgen

Wat betreft het megasucces dat Paul Verhoeven heeft gehad, en waar deze subsidieslurpende Bero Beyer zijn neus voor ophaalt...

Datzelfde speelt in deze prachtige documentaire over Rogier van Otterloo, de enorm succesvolle arrangeur/dirigent die ook de filmmuziek van Verhoevens nederlandse bioscoopkrakers verzorgde.

Linkse, overgesubsidieerde herriemakers als Willem Breuker (wie ??) haalden óók hun neus op voor commerciële, 'rechtse' muzieksuccessen zoals die van Van Otterloo. Echt te hilarisch voor woorden, dit gedeelte begint bij 25 minuten en 1 seconde. Maar de hele docu is het bekijken waard.

youtu.be/qCss05oU5Ac?t=25m1s

Papa Jones | 17-07-21 | 22:36 | 3

Inderdaad hilarisch. De zelfoverschatting ook he?

ZOMG | 17-07-21 | 23:04

@ZOMG | 17-07-21 | 23:04: Ik verbaas me erover dat de VPRO het zo in beeld gebracht heeft, met die puinhoop die het linkse Bimhuis 'muziek' noemt. Maar ja, deze docu komt ook al weer uit 2005 meen ik.

Papa Jones | 17-07-21 | 23:13

@Papa Jones | 17-07-21 | 23:13: Ik kende vroeger ook van die types die dan "vernieuwend" bezig moesten zijn (maar dan niet met jazz, maar andere dingen). Het leek interessant, maar het was eigenlijk gewoon heel erg kut. Maar ja, als het je vrienden zijn en je bent jong, dan zeg je dat niet zo snel.

ZOMG | 17-07-21 | 23:18

Wat een gejank van dat meisje die dat krantenstukje geschreven heeft. Als je werkelijk ieder moment van de dag buitengesloten, gediscrimineerd en nagewezen voelt moet je even naar psycholoog, want dan zit er iets niet goed in je paasei.
Het kan natuurlijk ook dat je gewoon zulke nare karaktereigenschappen hebt dat niemand je mag, maar dat heeft dan weer niets met huidskleur te maken.
Eigenlijk zie ik maar een échte racist, met je witte maatschappij.

SterF... | 17-07-21 | 22:35 | 3

Leek wel iets "spoken word"-achtigs...

ZOMG | 17-07-21 | 22:36

Ze denkt gewoon dat als je zo'n stukje schrijft ze heel veel schouderklopjes krijgt. Alsof ze achterin de bus moet zitten, zeg.

Maar goed, VWO. Kind nog. Laat maar even. Hoop dat het allemaal goed komt met deze mevrouw. Over een paar jaar gewoon werken, belasting betalen voor de kat z'n kut en dan klagen over de maatschappij in het algemeen.

Knufter | 17-07-21 | 22:40

Een zure negerin die niets kan en niets wil, alleen maar klagen over de zelfgekozen zinloosheid van haar bestaan.

smdyasc | 17-07-21 | 22:41

Voor de liefhebbert: het YouTube-kanaal van The Critical Drinker.
Maakt op weergaloze wijze gehakt van de woke-ifisering, pussy-ficerinng, politi- en feminisering van het huidige Hollywood.

Voorbeeltje:

www.youtube.com/watch?v=chwbM2quspk

o)+ | 17-07-21 | 22:34 | 4

*voorbeeldje

o)+ | 17-07-21 | 23:01

@o)+ | 17-07-21 | 22:34 |
Die kijk ik met regelmaat. Hi-la-risch gewoon! En elk woord raak ook nog. Heerlijk bijtend sarcastische humor heeft die vent. Zo zijn er nog een paar kanalen die de vloer met deze kolderieke waanzin aanvegen. Heelvsbabyface, Nerdrotic om er een paar te noemen.

Sjefke7807 | 17-07-21 | 23:01

@Sjefke7807 | 17-07-21 | 23:01:
Ja, en een talentvolle romanschrijver ook. Ik ze hem, oh ironie, nog wel een keer een Hollywood filmscript schrijven. De andere twee zijn idd ook prima. Met Nerdrotic had hij onlangs een liveshow, die helaas direct gewist werd.

o)+ | 18-07-21 | 00:50
▼ 1 antwoord verborgen

[Songtekst van "Dansen Op De Vulkaan"]

Je moet je het schompes werken
En je doet het, maar waarvoor?
Het kan elk moment gebeurd zijn
Maar ze gaan nog even door
Nog dichter bij de afgrond
Nog dichter op het vuur
En het wordt alleen maar erger met het uur

[Verse 2]
Bommen voor de vrede
Leugens om het geld
En wij moeten betalen
Ook al had je niks besteld
Waar halen ze de lef
En de gore moed vandaan?
Lief, trek iets moois aan
Want we gaan

[Chorus]
Dansen, dansen, dansen
Dansen, dansen met Janssen
Dansen, dansen, dansen
Op de vulkaan
Dansen, dansen, dansen
Dansen, dansen met Janssen
Dansen, dansen, dansen
Op de vulkaan
Dansen op de vulkaan

www.youtube.com/watch?v=pcvr6FdExbU
Of ben ik nu te ver offtopic

photto | 17-07-21 | 22:34

Af en toe zit er echt een pareltje van een cover bij.
Losing My Religion - R.E.M. (Boyce Avenue acoustic cover) on Spotify & Apple
www.youtube.com/watch?v=pmhqMajav8Y&a...

komtdatschot | 17-07-21 | 22:33

Weet je wat, Kymora - zoek eens even de lijstjes op die de VN jaarlijks produceert. Lijstjes die ranglijsten zijn van landen, en die gaan over persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrouwenemancipatie, seksuele vrijheid, economische vrijheid, gebrek aan corruptie en zo voort. Maak een doorsnee van al die lijstjes en sorteer. Dat is je keuze. Bepaal waar je wil wonen. Valt mee, he, dat Nederland?

konjodebonjo | 17-07-21 | 22:33

@Dandruff,
Gezien dat je in het vorige nachtcafe nog net voor sluitingstijd toch een antwoord hebt gegeven, en niet eens een onredelijk antwoord. Jammer genoeg moet ik snel naar Schiphol en daarvoor nog veel doen, dus ga ik niet hier een uitgebreid antwoord produceren. We komen elkaar welweer tegen, hoewel ik daar niet echt op zit te wachten. Mocht je dit lezen, prettige nacht.

Niet toepasselijk, maar wel voor het nachtcafe:
www.youtube.com/watch?v=4QEqLTbEXy0
Lesley Gore's 1963 "You Don't Own Me"

cugel | 17-07-21 | 22:31

Deze is zo indringend dat ik er nog geeneens een beschrijving durf weg te zetten.
Ps,kijken op eigen risico.
www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

komtdatschot | 17-07-21 | 22:31

Oprechte vraag: wat wil zo'n mevrouw nou willen met zo'n stukje tekst? Wil ze aandacht? Wil ze dat ik me schuldig voel? Wil ze verandering? Wil ze subsidie? Wat wil ze?

Odin | 17-07-21 | 22:28 | 1

Een zwarte maatschappij.

JackStick | 17-07-21 | 22:36

Top down strategie van Beyer werkt alleen bij de zgn. Cultuurkamers.
Voor kaskrakers geld de bottum up strategie.

steekmug | 17-07-21 | 22:27

Ik leef net als Kymmora in een "witte" maatschappij. En we mogen allebei daar onze handjes voor dichtknijpen. Niet alleen heeft die maatschappij (of die cultuur, zo je wilt) een ongekende geestelijke en materiële welvaart geschapen, die een dusdanige aantrekkingskracht heeft dat volk uit de rest van de wereld hun leven waagt om hier onderaan de maatschappelijke ladder te mogen meedoen. Die maatschappij heeft ook (in tegenstelling tot veel andere culturen) een ongekende capaciteit voor diversiteit, het tolereren van andere meningen, geloven en culturen, en het onderkennen en repareren van haar fouten. Dat laatste gaat langzaam, ja, dat is nou eenmaal zo.

De "witte" maatschappij heeft zo haar fouten en we kunnen best wat leren van andere culturen, maar die van ons is nog steeds superieur (om maar eens een beladen woord te gebruiken) aan al die andere culturen.

Muxje | 17-07-21 | 22:26

Hoogleraar Buikema slaat de plank flink mis. Zie je nou wel, die vrouwen kunnen die verantwoordelijkheid helemaal niet aan.

Rest In Privacy | 17-07-21 | 22:25 | 3

Zij kan misslaan wat zij wil want zij is een grijze witte vrouw oftewel bevoorrecht ! En dat allemaal in een fijne samenleving die we te danken hebben aan blanke mannen.

Ambiorix | 17-07-21 | 22:51

@Ambiorix | 17-07-21 | 22:51: Zonder vrouwen geen fijne samenleving. En dat bedoel ik niet op een triviale manier (voortplanting, sex). Vrouwen onderhouden vaak de sociale contacten, tussen families etc. Zonder vrouwen werkt een samenleving niet, dan zat elke man nog in zijn eigen grot aan zijn eigen vuistbijl te werken.

Rest In Privacy | 17-07-21 | 23:12

@Sitting_targets | 17-07-21 | 23:12:
Dat was toch een vorig topic ?
Maar goed. Jij noemt het ‘aan je vuistbijl werken’.
Verder de groeten aan de familie.
De mannen zijn bieren en vissen.

Ambiorix | 18-07-21 | 00:11

Uit de Filmkrant van oktober:
‘Dat het Filmfonds snel deze steun kon geven, is te danken aan snel handelen binnen de eigen middelen en het eerste steunpakket van 300 miljoen euro dat de rijksoverheid in april uittrok voor het overeind houden van de culturele sector. De golf van kritiek die losbarstte op het in vergelijking met veel andere sectoren geringe bedrag, leidde tot een tweede steunpakket van 482 miljoen euro.’

Juffrouw op de fiets | 17-07-21 | 22:24

Zou tie het nou toch gedaan hebben met Sharon Stone?

komtdatschot | 17-07-21 | 22:24

Woke? I'd Buy That For a Dollar!

All_yall | 17-07-21 | 22:22 | 4

@All_yall | 17-07-21 | 22:32|
Zeker wel! Zat in de Robocop film.

Sjefke7807 | 17-07-21 | 23:15
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind Verhoevens werk kleurrijker dan dat van BB (Bero Beijer)

Carlos_I | 17-07-21 | 22:21

De grootste filmindustrie heet Bollywood en dat is in India.
Daar spelen blanken de slechterik en als dat niet stereotyperend is …
Enfin, inderdaad, weg met ons, wat ongediplomeerde ‘kansarme’ kleurlingen die alle kansen in NL hebben laten liggen verdienen uiteraard een tweede, derde en vierde kans nodig, en een flinke dosis doekoe uit de subsidie-tiet.

Analia von Solmsch | 17-07-21 | 22:21 | 2

Er is ook nog Nollywood in Nigeria en omstreken.

ZOMG | 17-07-21 | 22:24

@ZOMG | 17-07-21 | 22:24: palliewood niet vergeten. Krijgen ook subsidie uit Nederland. Is wel een niche markt.

P-unit | 17-07-21 | 22:26

Man komt in 2018 met ernstige griep klachten in het ziekenhuis terecht.
Vraagt de dokter of die beste man wel een griepspuit heeft gehad.
Man zegt nee.
Dokter,dan kunnen we u helaas niet helpen.

komtdatschot | 17-07-21 | 22:19

Hoeveel procent van dit soort figuren weten zelf ook wel dat dit de grootst mogelijke bullshit is, maar denken 'hey, hier is nu eenmaal poen mee te verdienen, dus pakken wat je pakken kan zolang deze massahysterie duurt'?

Crusher | 17-07-21 | 22:17 | 1

Ben bang dan velen hierin gaan geloven. Kijk naar het effect. Het is krachtig.

All_yall | 17-07-21 | 22:19

Het verhaal gaat dat tijdens Starship Troopers de acteurs nog preuts waren, en de douchescene niet wilden opnemen. Daarop heeft Verhoeven zijn broek naar beneden gedaan en is gaan douchen waar iedereen bij was. Dat is hoe je om gaat met snowflakes: laat je piemol zien.

The-loopy-cowboy | 17-07-21 | 22:17

Ah. Trammelant in het buitenland door 'onze jongeren'.

Met zijn twaalven tegen één. En toen hard weggerend.
Dan weet je het wel weer he...

www.parool.nl/nederland/nederlandse-j...

Papa Jones | 17-07-21 | 22:16 | 1

En dan snel vervroegd het vliegtuig pakken. Een was de lul, die moest de sleutel van het appartement terugbrengen. Die gaan hun media-aandacht nog wel krijgen.

BobDobalina | 17-07-21 | 22:27

De tyfus aan bero!!1! Kutnaam kutpersoon. Kut mening. Kut alles!!1! En ik heb de link niet eens gelezen. Kut mondkapper!!1!

MondKapper | 17-07-21 | 22:15 | 1

En nu ik er op klik.
Kut rosemarie buikkrampa!!1!

MondKapper | 17-07-21 | 22:19

De vierde man is eigenlijk Verhoeven zijn meesterwerk. Een surrealistische boek verfilming van een afgekeurd boekenweekgeschenk door Nederlands beroemdste schrijver Gerard Reve tevens het ik persoon. Ook de enige film met een goede rol van Krabe. Hij kreeg voet aan de grond niet door soldaat of spetters maar door de vierde man. Dit was een cult klassieker in de usa. Iedereen in de film wereld kent die film. On Nederlands goed. Gemaakt omdat boekverfilmingen makkelijk subsidie konden krijgen. youtu.be/mUJRmw5b2oA

P-unit | 17-07-21 | 22:14 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik langs een Surinaamse loop. Wordt ik nog net niet uitgekotst.. Amsterdam West

niv01 | 17-07-21 | 22:14 | 7

Fliccer leccor op

niv01 | 17-07-21 | 23:01
▼ 4 antwoorden verborgen

The Beatles - Hey Bulldog

UnderTheDevil | 17-07-21 | 22:15

Het is een systeem dat zichzelf in stand houdt, zegt hij. Nog een systeem dat zichzelf in stand houdt, mmmhhhh: het filmfonds. Verhoeven gebruikte naar eigen zeggen guerillatactieken om daar geld van los te peuteren. Hij had geen goed woord voor die mensen over. Maar het filmfonds is er nog steeds. Ze houden zichzelf in stand met telkens weer ander links onzingeleuter. Dor, bar, levenloos. Defunden die toko.

Rest In Privacy | 17-07-21 | 22:12

Wat nun mauwerd, die Kymmora.

TonAlias | 17-07-21 | 22:12

In Limburg staan hele straten blank.
Laat-ie dáár maar eerst iets aan doen!

Kapitein Sjaak Mus | 17-07-21 | 22:11

She caught the katy!

UnderTheDevil | 17-07-21 | 22:16

Blues is culturele toe-eigening.
Kan écht niet meer.
Je moet blue zijn om dat te mogen zingen.
Dat kunnen alleen de Smurfen!

Kapitein Sjaak Mus | 17-07-21 | 22:19

Dat telt niet, want Mel Blanc was Joods. Dat geldt als blank/wit en zijn privilege maakt dat hij ook herstelbetalingen moet doen aan iedere zwarte buiten Afrika, postuum uiteraard.
Aldus alkwasi de slavenverkoper en zijn white helpers.

Analia von Solmsch | 17-07-21 | 22:28

Zijn er nog ivermectineslikkers hier? www.theguardian.com/science/2021/jul/...

Een van de grotere studies waaruit dan een gunstig effect zou moeten blijken, is waarschijnlijk gewoon verzonnen. Wat een giller. Wat zou weinstein daarvan vinden met zijn wappiegasten.

BobDobalina | 17-07-21 | 22:09 | 4

Vanwege ethische bezwaren, zeggen de lui die experimentele vaccins in mensen steken.

TonAlias | 17-07-21 | 22:14

zit weinstein in de COVID ontkenning terwijl hij in jail zit?

MaarFeitelijk | 18-07-21 | 00:02
▼ 1 antwoord verborgen

Weet u, ik ken iemand. Maar ja. Kom er maar eens op.

GKJP | 17-07-21 | 22:08 | 5

@komtdatschot | 17-07-21 | 22:15:

Verdomd!!! U heeft gelijk, wat kan het leven heerlijk gesimplificeerd worden, door deze ene opmerking, heeft u een reeds gelukkig iemand nog gelukkiger gemaakt.

En voor dat, dank ik u. En geloof het of niet, dit meen ik oprecht.

GKJP | 17-07-21 | 22:19
▼ 2 antwoorden verborgen

"Ik leef in een witte maatschappij. Ik voel me hier niet thuis. Ik leef in een witte maatschappij. Ik word gediscrimineerd en continu neergestoken in mijn rug en mijn zij. Ik leef in een witte maatschappij."

Ja, je leeft in een blanke maatschappij. Daar mag je blij mee zijn. En het feit dat je een minderheid bent maakt je niet zielig. Hou op met janken.

coitus reservatus | 17-07-21 | 22:07 | 8

Minderheid.. ? Allang niet meer in a'dam geweest zeker .. daar woont ze toch ..?

Wat een kulverhaal. Lijkt de zuster van airfryer wel..

GeenKwijl | 18-07-21 | 06:59

Ze hebben daar zelf voor gekozen. Dertig jaar geleden keek men bij ons nog om als er een zwarte over straat liep. Nu is het op bepaalde tijdstippen andersom. En als ze graag een meerderheid willen zijn gaan ze gewoon terug naar hun roots. In Afrika.

jochum1980 | 18-07-21 | 09:00

Hij (of zij?) komt ook niet met een voorstel of alternatief. Het is alleen maar zeuren zonder uit te leggen wat er dan precies is en zonder de lezer slimmer te maken.
Als alles wat je kunt is zeuren over je onkunde dan ligt het misschien gewoon aan jezelf en is er niks aan de hand. Het hele verhaal leest als een grote smoes om je huiswerk niet af te hebben.

Bakkeleures | 18-07-21 | 10:20
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is wel zo, maar vind dit geen gezellig intro voor de lange nacht die voor ons ligt.

All_yall | 17-07-21 | 22:06

De NPO wie kijkt ernaar en wie besteed er nog aandacht aan?
Ik ken ze niet.

polletjepiekhaar | 17-07-21 | 22:04 | 5

Meer mensen dan je denkt.
Ze maken af en toe ook wel wat leuks hoor.
En vergeet de radio niet.

kloopindeslootjijook | 17-07-21 | 22:09

De laatste 10 jaar niet meer.
Zelfs voetbal is kut bij de NPO. De duiding laat ik over aan Johan Derksen.

Eén uitzondering: ik heb alle uitzendingen van De Luizenmoeder gezien.

Papa Jones | 17-07-21 | 22:13

altijd de hoogste kijkcijfers ondanks u en uw twee vrienden

MaarFeitelijk | 17-07-21 | 23:49
▼ 2 antwoorden verborgen

LOL

B.Chamel | 17-07-21 | 22:51

Een tijdloos monument in de muziekgeschiedenis. Ontroerend en emotioneel.

Montgomery Burns | 17-07-21 | 23:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen