achtergrond

Geenstijl

Nu ook al WOKE: kinderspeelkleden

Het houdt niet meer op en het wordt alleen maar vervelender

Luister mensen. Niemand gaat er kapot aan als kinderspeelkleden niet meer alleen autowegen hebben, maar ook fietspaden en treinrails. Niemand. Maar laten we even wel wezen: de wereld wordt ook niet opeens een betere plek als kinderspeelkleden niet meer alleen autowegen hebben, maar ook fietspaden en treinrails. En de wereld wordt wel een slechtere plek van kritiekloze juichartikelen over kinderspeelkleden met fietspaden en treinrails, die (aap uit de 'wereld een betere plek maken'-mouw) worden gesponsord door een soort Uber, dat geen Uber heet maar Bolt en de wereld net als Uber ook al zo'n betere plek probeert te maken door rechten van chauffeurs af te pakken

"Bij vrijwel elk gezin ligt-ie op de vloer in de kinderkamer: een speelkleed waar kinderen over rond kunnen rijden met autootjes. Dat geeft een verkeerd signaal, vindt planoloog en Rotterdammer Lior Steinberg. Hij ontwierp een speelkleed met fietspaden, treinsporen en veel groen." Leuk voor je planoloog en Rotterdammer Lior Steinberg. Wij zijn niet enthousiast.

Afgelopen week stond er ook al zo'n wereldverbeteraar in Trouw, die 'queer bier' gaat verkopen. Iedereen die wel eens in een homobar is geweest weet dat al het bier in principe 'queer bier' is, maar ene Sebastiaan Zoet "komt de queer-gemeenschap tegemoet" door queer bier te verkopen, dat trouwens gewoon in een traditionele Belgische brouwerij wordt gemaakt. "In de gemeenschap vond hij geen volledig queerbedrijf dat op grote schaal zelf bier kan maken." Kijk maar daar laat Sebastiaan Zoet zich niet door afschrikken. "Eerder verkocht hij telefoonhoesjes via een webshop, had hij een foodtruckplatform en zat hij in crypto. Maar dat ‘voelde allemaal zo leeg’. Liever wil hij iets bijdragen aan de wereld. Nu zegt hij: “Ik ben een activistische ondernemer”."

Dat is het nou precies hè. Het voelt allemaal zo leeg.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.