Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het Grote Cortés Cortoon Jaaroverzicht 2019

Vanaf nu zijn cortoons ook als tattoo beschikbaar. 

Vergeten burgerdoden in Irak en de eindeloze Brexit. Voorbinddemocratie en het verboden fruit van Femmes For Freedom. De verkettering van de man versus de verering van een pubermeisje. Hitterecords en klimaatpaniek. De boeven van de Belastingdienst en het gebit van Guy Verhofstadt. De parelketting van Anne-Wil Duthler en de smeerolie van Mark Rutte. Het jaar in plaatjes, door onze gevierde huiscartoonist Cortés. En niet alleen de tekeningen voor GS, maar ook voor andere opdrachtgevers (vooral die voor Wynia's Week zal u plezieren). Lees het dubbelinterview terug dat Nieuwe Revu (pdf) hield met hem en Gregorius Nekschot. Of huur de man zelf in.

Alle Cortoons in opklikbare hi res, na de breek!

4 februari - De niet te versmaden Verhofstadt
2019 was het jaar van de EU-verkiezingen. Exit Juncker the Druncker, enter Von der Leyen het Lichtgewicht. En Brexit-baas Barnier bezocht onze premier in het Torentje. Maar op de achtergrond galmt altijd het hysterische stemgeluid van Guy Verhofstadt, de meest agressieve ideoloog van het Europese project. Rrrrr, onweerstaanbaar! 

8 maart - Ingelijste eeh.. aardbei
Minister Hugo de Jonge krijgt een ingelijste eh.. aardbei. Shirin Musa vroeg namens Femmes for Freedom aandacht voor de vele meisjes die jaarlijks uit angst voor eeh.. bepaalde culturele repressie een hersteloperatie van het maagdenvlies ondergaan. (Prent/foto via Femmes for Freedom)

21 maart - Boreale uil bindt 'm voor bij #PS2019
Forum wint de provinciale verkiezingen, en daarmee de Eerste Kamer. Het lijkt een enorme stoot met het voorgebonden rode potlood, in het achterste van de macht. Maar 23 minuten boreaal gebabbel over uilen leiden tot een snelle tweespalt in de groeispurt van FvD. Vvd alsnog de grootste in de senaat, met Groep Otten als bijwagen. De korte moraalpaniek was wel ff leuk.

27 maart - Godwin Glasses
Het voortdurende en zeer laagdrempelige gooien met schadelijke en meestal misplaatste beschuldigingen als ‘nazi’ en ‘fascist’ leverde de 3DWDD-bril met VARA-focus op.

8 april - Hoera brommermeerderjarig!
GeenStijl vierde zijn 16e verjaardag! Doneer voor nóg eens (minimaal) 16 jaar ongein en/of word lid. Wereldheerschappij sticht zichzelf niet.

22 mei - Air Frans
#ItsTime! De Grote Timmerdfrans wilde, moest en zou graag voorzitter van de Europese Commissie worden. Vloog ie het hele continent voor over. Maar ja, achterkamers dicteren en hij bleek toch geen kanshebber. Zelfs Lubach lachte 'm uit.Troostprijs: klimaatpaus, met een budget van een paar honderd miljard. Daar kun je een hoop mondkapjes van kopen...

23 mei - Sjoemelsenator zoveelste parel aan de vvd-ketting
Weer een sjoemelaffaire / clusterfuck met een vvd'er in de hoofdrol: Duthler nam het niet zo nauw met integriteit en netjes zakendoen en mocht uiteindelijk ook vertrekken. Dat was de zoveelste bij de vvd. Telt U mee?

Juni-augustus - Boerkabuddies
De dappere vrouwen van FemmesforFreedom.com voerden in 2019 campagne en kwamen op voor vrouwen die gedwongen worden een boerka/niqaab te dragen en voor vrouwen die gevangen worden gehouden in hun huwelijk en zelfs hun huis. Op 26 juni nam de Eerste Kamer overigens de wet op het verbod op gezichtsbedekkende kleding in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen aan (met voorspelbare protesten door voorspelbare groepen tot gevolg).

20-27 juli - Hitterecords
Het was een HETE zomer: meerdere dagen zelfs met temperaturen van boven de 40 graden Celsius
. De CO2-discussie pookte een en ander nog wat verder op. De hittekaart was als een malse biefstuk op het BBQ-rooster van het land.

10 augustus  - leuk & jeuk
Spotprenten maak je om te krabben waar het jeukt.  Niet alleen Revu belde, ook het Eindhovens Dagblad deed een interview met de Cortés. Prent uit het ED.

September - Kroniek van een faalfabriek
De eeuwige clusterfuck ICT & overheid, in het bijzonder bij het UWV, beschreven op GS in een doorlopend feuilleton door Rene Jan Veldwijk. 

11 september - Brexit
Zal het ooit ophouden? Boris is in de nazomer door de Tories gekozen als nieuwe prime minister of the UK. En recent met overweldigende meerderheid door de Britse kiezer bevestigd. Brexit, eindelijk? Eind januari is de zoveelste deadline.

19 September
 - Derk Wiersum
Advocaat van kroongetuige Nabil B., geliquideerd door - vermoedelijk - Ridoun Taghi's mocromaffia. De Cortoon verscheen twee dagen later bij een column van Feynman.24 september - HOW DARE YOU?
Kindprofeet Greta Thunberg donderpreekt op de VN Klimaattop. Resultaat: een shitload aan memes. En een paar fijne Cortoons.

1 november - Twee keer per jarig!
GeenStijl werd in 2019 zowel 16 als 1 jaar oud tegelijk: 16 jaar sinds de oprichting van GeenStijl, 1 jaar sinds de onafhankelijkheid & zelfstandigheid van TMG Mediahuis. Dat stopt de schrik wel in schrikkeljaar, ofzoiets.

11 november - De Teflon Don
Het zoveelste jaar waar de Teflon Don van de VVD40 weer doorheen glibberde. Bijvoorbeeld bij het terugsturen of -nemen van Kalifatima’s. Het lijstje is lang. Maar de laatste weken zien we toch ineens barsten in het firmament van 's lands flierefluitende filiaalhouder. Is de oliespuit leeg?

23 november - AI
Nee, het is niet Rob Jetten. Het is een tekening bij een artikel over AI. Artificiële intelligentie en robotica rukken steeds verder op, wat allerlei ethische vragen oproept: moet je wel alles willen wat technisch mogelijk is? Voor Eindhovens Dagblad.

3 December - De lul
De Tweede Kamer stemde voor een wet voor een vrouwenquotum in raden van bestuur. Cortoontje is al wat ouder, en is lekker herbruikbaar gebleken bij onder andere de wensen van de SER, en de manban op de TU/e.

3 december - Welke burgerdoden?
De selectieve amnesie van Rutte speelde weer op. Nu om naar schatting 70 burgerdoden als collaterale damage van een bom, gegooid door een Nederlandse F-16 in Irak. Maar ja, het was ook alweer een paar jaar geleden en er komt ook zoveel langs in de vergaderingen, dus je kan onmogelijk alles onthouden. Of zoiets.

12 december - Snel en de toeslagenaffaire
De toeslagenaffaire en de megaclusterfuck bij de Belastingdienst, die vele ouders ten onrechte van fraude beschuldigde en financieel ruïneerde. Dankzij het aanhoudende journalistieke graafwerk van Pieter Klein (RTL) en Jan Nijenhuis (Trouw) en dankzij het noeste kamerwerk door Pieter Omtzigt (CDA) en Renske Leijten (SP) was de lucht van de beerput dan eindelijk niet meer te harden en mocht Menno Snel toch zijn koffers pakken.

19 december - Klokkenluiders
Een heerlijk jaartje weer voor klokkenluiders, die volgens Mark Rutte prima bescherming genieten. Nou niet echt, met klokkenluiders gaat het nog steeds niet goed. Knappe man/vrouw die het gevecht met een overheid volhoudt, laat staan wint. Zo ook Victor van Wulfen, die aangifte deed tegen een arts van de luchtmacht die zijn medisch dossier vervalste, en tegen een voormalig squadroncommandant vanwege laster. Prent voor Eindhovens Dagblad,  maar van Roelie Post tot Belastingambtenaren: de overheid is een bullebak tegen klokkenluiders.

21 december - Verslindmolens
Over het peperdure energiebeleid, de klimaatplannen en windmolens die op subsidie draaien. Prent voor Wynia’s Week, en als uitluider tevens een perfecte voorbode voor het volgende duurzame decennium

Nog niet genoeg gehad of in een terugklikbui? Hier staan de Cortoonoverzichten van 2016, 2017 en 2018.

Reaguursels

Inloggen

Potverdorie... ik heb genoten van deze cartoons. Dat gebeurd mij niet vaak. Iets met ene G... nee, ik noem zijn naam niet. Voor je het weet, ben je weggejorist.

EvT | 28-12-19 | 19:19

Genoten van Cortés, bedankt!

Rest In Privacy | 28-12-19 | 13:52

De Godwin bril is een toppertje. Rest ook erg raak.

Wekkertje | 28-12-19 | 11:31

Mooi getekend, pakkend, soms confronterend, en altijd duidelijk en to the point. Een van de beste politieke cartoonisten van onze tijd. Dat de deugers hem niet kunnen velen versterkt dat gevoel alleen maar. Dit soort cartoons horen een beetje ongemakkelijk te zijn.

Muxje | 28-12-19 | 10:45

Hoe laat is het?

GKJP | 28-12-19 | 09:52 | 2

Goedenavond...

2025...

neonreclame | 28-12-19 | 10:00

Ik vind het prachtig, dan ook nog Teeuwen en een artikel over van Gogh.

Maar het valt me op dat ik het inhoudelijk allemaal al wel ken. De stellingen zijn ingegraven, het kruit van de argumenten zijn over en weer verschoten en toch is er geen winnaar en geen verliezer in de strijd om het vrije woord.

Er is nou nooit eens een zijde die zegt "verdomd, je hebt gelijk".

Met mensen praten die het vrije woord niet snappen is als praten met flat-earthers. Hoe leg je iemand uit dat de aarde niet plat is als hij daar 100% van overtuigd wenst te blijven?

Verder hulde voor het in huis hebben van deze cartoonisten.

Knufter | 28-12-19 | 09:31

Volgens mij allemaal op de computer gemaakt. Wel goed.

kwark001 | 28-12-19 | 09:28

Supervet, scherp en grappig zijn de Cortoons altijd. Kan Greg wat Van leren!

Maar belangrijkere dingen. Hoe is het met Bridget en haar dronkenlap.

overVecht | 28-12-19 | 09:28

Is het al druk in Den Haag?

Fantomas | 28-12-19 | 09:12 | 1

Geen idee want de tractor wilde niet starten...

eerstneukendanpraten | 28-12-19 | 09:20

Cortes behoort tot het beste wat Nederland de afgelopen decennia heeft voortgebracht

Doctor Honoris Causa | 28-12-19 | 08:30

Pakkende cartoons, alhoewel in Het Grote Cortés Cortoon Jaaroverzicht 2019
n.a.v. de recente NPO-uitzending Dit is M - uitgezonden op 1ste Kerstdag
dé overtreffende kerst-cartoon ontbreekt.
Na de schaamteloze vertoning in opdracht van de redactie KRO-NCRV
met een ongekend massaal aantal negatieve reacties tot gevolg,
presteerde een woordvoerder na de gigantische commotie,
om ongegeneerd in een schriftelijke reactie te laten weten,
'dat er negatieve reacties zijn, maar juist ook heel veel positieve reacties'.

Zoek - naar die juist ook heel veel positieve reacties volgens die anonieme woordvoerder - en gij zult die niet vinden.
Overduidelijk blijkt het tegendeel waar,
- 99,9% van de reacties zijn negatief.
Check zelf maar:
twitter.com/KRONCRVtalkshow/status/12...

Hoe kan het, dat een anoniem opgevoerde KRO-NCRV-woordvoerder van de gesubsidieerde omroep waar Jan-en-alleman ongevraagd verplicht aan moet bijdragen, zonder consequenties, een onbetrouwbare uitlating doet waarna dit niet op waarheid wordt gecheckt?
Waar zijn de onafhankelijke onderzoeksjournalisten in Nederland gebleven?

-------
Cortés' cartoon Scare Bear was een schot in de roos.
Shirin Musa, de welbekende vrouwenrechtenstrijdster tevens boegbeeld van de stichting Femmes for Freedom strijdt tegen vrouwelijke genitale verminking.
Zij doet aangifte tegen personen en (islamitische) religieuze organisaties (zoals de As Soennamoskee Den Haag) die na bleek uit onderzoek van Nieuwsuur en de NRC, deze ernstige vorm van verminking werd gepromoot in een online cursus over de slam.

Laat zien dat je voor vrouwenrechten bent:
Steun een goed doel en koop de Scare Bear tas met Cortés Cortoon voor € 10.

Dit bedrag kunt u overmaken naar NL 71 ABNA 0504.2097.44
ten name van Stichting Femmes for Freedom.
Stuur een mailtje voorzien van adres via mailto:info@femmesforfreedom.com waarna de tas zo snel mogelijk wordt opgestuurd.'
www.femmesforfreedom.com/tas-voor-het...

Alvast bedankt.

Ik zou zeggen: Doen!

drs.Nee | 28-12-19 | 06:17 | 1

Mijn eerste impuls is om dat tientje over te maken. Echter, daarna dringt zich onmiddellijk de gedachte op dat het wellicht niet handig is om met deze tas over straat te gaan.
Ik weet niet hoe de moslimgemeenschap in Gouda tegenover besnijdenis staat, maar bij kritiek vanuit vrouwelijke hoek kan ik wel iets bedenken. (Thema-avond 'Integreren of assimileren?' in de moskee, vrouwen niet welkom). Met een "stille" in mijn kielzog doe ik het graag, als testcase. Maar ja, dat kwalificeert een rechter waarschijnlijk als 'uitlokking'.
Gelukkig blijkt uit het linkje naar Twitter dat Nederland ontwaakt. Dat geeft de burger weer een beetje hoop. Dank dus voor het delen.

MickeyGouda | 28-12-19 | 09:27

Cortés.
GIGANT.
Qua kleur impact, kleur CONTRAST!, qua directheid.
Meest bijblijvende voor mij zijn:
-de kruislings pionnen skatende Halsema tussen de Boerka's
-de bezonnebrilde jongeling die het kaarsje op de taart uitblaast met een fart
-de dichtgesnoerde (boven en onder) knuffel/teddybear/mohammedaanse meid.
/
Cortés=King.
Koningsklasse.
Koningsklasse.
En ik BEN niet eens van de monarchie.
Keizer dan.
Ken je nagaan.

chicago river | 28-12-19 | 04:52 | 2

chicago river | 28-12-19 | 04:52
En oh:
Vergat ik nog:
Bij Cortés' prachtige "boomhut" schets, toentestijds, toen met de "verhuizing", werd ik bijkans bijna emotioneel.
Of wie weet werd ik het ook wel.
Mogen jullie best weten.

chicago river | 28-12-19 | 04:57

@chicago river | 28-12-19 | 04:57:

Die was dan ook heel mooi. Ik heb er ook in vervoering naar gekeken. Bracht Cortés maar eens een stripboek uit. Nog één keer dat gevoel dat je als kind had wanneer je een nieuwe 'Suske & Wiske' kreeg.

MickeyGouda | 28-12-19 | 09:44

Glij-Rutte, beste cartoon v h jaar. Applaus + Inktspot prijs!

LeavingLaLaLand | 28-12-19 | 03:31
-weggejorist-
Phreack | 28-12-19 | 03:11

Wanneer de pen harder raakt dan een vuistslag. Mijn complimenten Cortes.

Brabeaulander | 28-12-19 | 01:58

Ik heb een beetje gemengde gevoelens. Technisch is het werk van Cortes heel gaaf, je kunt er daarom alleen al echt met plezier naar kijken. En sommige zijn ook gewoon heel sterk, maar lang niet allemaal. Wat ik een minpunt vind is de matige gelijkenis van bestaande personen, die vind ik maar zo-zo. Ja, je ziet wel wie er bedoeld wordt, maar echt overtuigend is het niet; het is een beetje doods en houterig, ik krijg de indruk dat nauwkeurig een foto wordt nagetekend en achteraf een beetje wordt gestileerd om er een karikatuur van te maken, terwijl een echt goede cartoonist zó met een krabbeltje een perfecte uitbeelding van zo'n bekende figuur kan maken (op dit moment kan ik alleen buitenlandse voorbeelden bedenken).

Niet alleen een goede gelijkenis, maar ook een echte expressie weergeven, dat is de kunst van het cartoontekenen. De enige die ik in dit opzicht wel geslaagd vind, is Rutte als spuitbus. Maar vaak krijg ik de indruk als van een virtuoos pianist die feilloos moeilijke capriolen op zijn instrument ten beste geeft, maar waarvan de muzikale inhoud niet echt kan boeien, op enkele momenten na.

Argyronauta | 28-12-19 | 00:45 | 8

@neonreclame | 28-12-19 | 01:44:
Deze geportretteerde dame vind ik mooier dan beide personen die u noemt maar dat terzijde.
Het valt me op dat hij zijn werken pas met de naam Cortés is gaan signeren toen het echt vakwerk begon te worden. Dat siert hem. Iedere artiest begint met vallen en opstaan. Ik denk niet eens dat Cortés blij is met uw zoek-en-vind werk hoewel niets wat hij in het verleden gemaakt heeft beschamend is.

keestelpro | 28-12-19 | 01:55

@keestelpro | 28-12-19 | 01:55:

Och..

Cortes is bij deze een bekend figuur..

Laat men er over 100 jaar na dato de grijze, en zeer intellectuele, haren er maar eens over hangen..

Over die eerdere Cortes zullen we maar niet hebben...

neonreclame | 28-12-19 | 02:03

@keestelpro | 28-12-19 | 01:55:
Bij nader inzien zou het best kunnen dat dit een andere Cortes betreft. Ik kan me namelijk indenken dat Cortés zijn eerdere werken offline heeft gehaald.

keestelpro | 28-12-19 | 02:04
▼ 5 antwoorden verborgen

De groeten allen, ik ben al bijna 3 dagen wakker, ga een poging wagen nu wel in slaap te komen. Welterusten.

GKJP | 28-12-19 | 00:22 | 5

Wat? Lag plat met griep, ik ga morgen weer los. Even bijkomen :)

Twisted_Faith | 28-12-19 | 00:56

GKJP | 28-12-19 | 00:22
Welterusten, met wat toverdrank komt ook slaap goed, jij kleintje.
Rare jongens, die GKJP'ers.
Mogelijke tip.
Kijk anders, net als ik, 48+hr achter mekaar slechts alleen John Carpenter films.
Slaap je tussendoor en nadien de slaap als seven babies kunnen slapen.

chicago river | 28-12-19 | 06:54
▼ 2 antwoorden verborgen

'moet je wel alles willen wat technisch mogelijk is?'
' Verlindmolens'
Dat maakt de mensen die er tijdelijk geld aan kunnen verdienen niets uit.

kloopindeslootjijook | 27-12-19 | 23:53

Waar is Chicago River?

GKJP | 27-12-19 | 23:46 | 4

Hij was er door de dag heen.

MickeyGouda | 28-12-19 | 00:01
▼ 1 antwoord verborgen

Hahaha. Heerlijke verspreking op RTL7 ( Darts ). Bij de competitie bespreking 'en Fallon ging eindelijk ten onder'.

Hahaha!

Eierbal-is-fijn | 27-12-19 | 23:31 | 2

Who did she go down on :)

goedverstaander | 27-12-19 | 23:41

ok..

Die strapp-on met een potlood.. T dan maar..

En zeker de bebloede band na, eeehhmm , na dat ene incident...

neonreclame | 27-12-19 | 23:25

Top @Cortes

Guust Kadaver | 27-12-19 | 23:24

Prachtig en 2020 zal het qua klimaat, positieve discriminatie , ongelijkheid en politieke correctheid nog weer een stapje extremer worden...# nu al zin in

Hollandse_blauwe | 27-12-19 | 22:53

Ik dacht even dat het over Gregorius ging..

Die verdiendT wel een pluim...!!

Maar @Cortes, altijd scherp..

Kusjes en Kerstgroetjes..

neonreclame | 27-12-19 | 22:52

Cortés is allerbeste cartoonist van Nederland. Al jaren!
Inktspotprijs! Inktspotprijs! Inktspotprijs!

keestelpro | 27-12-19 | 22:49 | 4

@neonreclame | 27-12-19 | 23:16: Peter van Straaten was zelden grappig.
Een Woody Allen qua humor en een Anton Heyboer qua toewijding.
Gekladder, geklieder, geklier & gemier!
Waardeloze deugkunst avant la lettre.

keestelpro | 28-12-19 | 02:10
▼ 1 antwoord verborgen

Wel verdomme. Bedankt, Cortés. Groetjes Peter van S.

Poesman | 27-12-19 | 22:16 | 2

Straaten? Uit het hiernamaals?

kaasfondue | 28-12-19 | 01:43

Die met Rutte als teflonspray vind ik geweldig.

matatwork | 27-12-19 | 22:10

De grappen moet je niet uitleggen! Natuurlijk snapt iedereen dat die scheve tanden van Verhofstadt zijn. Alhoewel, hoe is het met Ad van den Berg eigenlijk?

djs | 27-12-19 | 22:01

Misschien moet het OM aan Laura H vragen hoe ze onwelwillige tegenstanders aan kan pakken.

Alco-de-Holist | 27-12-19 | 21:55

Mwa...

Stijlloze bezoeker | 27-12-19 | 21:52

Liep vandaag met 9000 Nederlanders in het Openluchtmuseum te Arnhem. Zag bij de Jordaan op de reclamezuil een cartoon van Opland. Tegen Apartheid. Uit 1978. Wist dankzij die cartoon in één oogopslag weer van de hoed en de rand. www.theblackarchives.nl/uploads/1/0/1/... Binnen het kader van een tekening dat vast te leggen en vast weten te houden. Haalt Cortés datzelfde niveau, dat er geen begeleidende tekst meer nodig is om uitleg te geven? Ik vrees van niet. Cortés heeft wel het niveau van direct herkenbaar als Cortés te zijn. Maar dat mannetje met zijn streepjespak en die strepen over zijn gezicht, hoe heet die Akaky Akakievich ook al weer? De Brexit gaat door. Waarom heeft Boris van die Mikado-stokjes in zijn haar? Het zijn knap gemaakte tekeningen, maar de context veroudert zeer snel.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-12-19 | 21:44 | 9

@Eeuwig.. Op.. Vakantie | 27-12-19 | 22:37: Dat laatste ben ik zeker met je eens. Ik ben sowieso geen fan van Nekschot, maar zijn cartoons lijken zeker heel veel op elkaar en ik vind ze niet grappig bovendien. Schokkend misschien wel, niet grappig.

goedverstaander | 27-12-19 | 22:49

Vrijwel alle cartoons vereisen context, zeker na verloop van tijd. Vanaf het allereerste begin in de 18e eeuw zijn er maar een paar cartoons die je anno nu nog onmiddellijk begrijpt. De meeste zijn onbegrijpelijk geworden, zelfs van een paar jaar geleden.
Ik heb talloze oude cartoons en spotprenten gecatalogiseerd, van 1750 tot nu, en de meeste pas kunnen duiden na vrij veel onderzoek. Wie, wat, waar en hoe...
Opland doorstaat die test ook zeker niet. Zelfs zijn meest iconische kernwapen-prent behoeft nu toch heus duiding voor de generaties die na 1980 zijn geboren.
Dus ehm... je lult gigantisch uit je nek.

Stormageddon | 28-12-19 | 00:22

@Stormageddon | 28-12-19 | 00:22: Ik beschouw cartoons niet als 'hogere' kunst, maar de ene cartoonist maakt steevast memorabelere cartoons dan de andere. Van Nekschot kan ik me niets herinneren. Bij Cortés is het beter gesteld. Maar bij Fritz Behrendt en bij Opland is het plaatje dikwijls veelzeggend genoeg. Ziedaar mijn rangordening.

Eeuwig..Op..Vakantie | 28-12-19 | 12:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Ha, die dikke onderbuik.
Ik voel m ook hoor, met mn 68 KG bij 1.80 m....

hotmint | 27-12-19 | 21:39

Cortes is gewoon een klasse apart. Daar komt gewoon niemand bij in de buurt.

OT: straks Michael van Gerwen vs fatboy Stephen Bunting op de WK darts. Zin in.

goedverstaander | 27-12-19 | 21:38 | 1

Was een blitzkrieg overwinning. Eigenlijk onsportief van Bunzing dat hij geen weerstand bood.

keestelpro | 27-12-19 | 23:42

Nee, nou wordt 'íe fraai :-)!

Rest In Privacy | 27-12-19 | 21:38 | 1

#Ome Joop

goedverstaander | 27-12-19 | 21:39

Fantastisch, mag van mij nog uitgebreider. Ga vooral door Cortés!

NaughtiusMaximus | 27-12-19 | 21:34

Nu we het toch over lijstjes hebben, mag ik dan een verzoeknummer indienen? Bij het reaguurders-overzicht, als aanvulling op het 'wie de meeste tegels plakt wint', een overzicht van 'wie de meeste reacties oproept wint' ?

Dus geen SELECT count(posts) FROM sjizzlemynizzle;

Maar SELECT count(posts) FROM sjizzlemynizzle GROUP BY parent.user_id ?

Als jullie zelf niet genoeg SQL-fu, dan heb ik dat wel. Heb ik wel toegang tot de DB nodig. Of iig het schema.

Eierbal-is-fijn | 27-12-19 | 21:32 | 11
▼ 8 antwoorden verborgen

Knap hoor!
Wat een talent.

Ruimedenker | 27-12-19 | 21:31

Steengoed, Mooie plaatjes voor een roerend jaar.

Datgingniegoed | 27-12-19 | 21:30

Ok ok,maar dat avontuurtje van hem in Zuid Amerika zit me nog steeds niet lekker. Dat was niet echt lief.

miko | 27-12-19 | 21:13 | 2

In de geest van de tijd heel begrijpelijk.

RickTheDick | 27-12-19 | 21:29

What a killer!

Rest In Privacy | 27-12-19 | 23:51

Die van Mark en de 70 Burgerdoden. Briljant.

Deksmaat | 27-12-19 | 21:13

Cortés heerscht stoeptegel zwaar.....

kat-de-kat | 27-12-19 | 21:12 | 1

Dictatorschap heet dat.
Cartoondictatuur.

Flightless bird | 27-12-19 | 21:17

Voorbinddemocratie :D
Echt, dit zou het woord van 2020 moeten worden... nu al.

De waard zijn gast | 27-12-19 | 21:11 | 1

Juist!

Wilder Wein | 28-12-19 | 01:31

Thermometer in Deelen die 42,8 graden Celsius aangaf bleek toch niet kapot.
De meting is buiten beschouwing gebleven omdat het niet in het patroon paste. Er moet iets bijzonders zijn gebeurd, wat tot nu toe niet te verklaren is.
Onvergetelijk, sloeg op tilt die dag, het was voor mij de dag van het jaar.

snapal | 27-12-19 | 20:59 | 7

@Eierbal-is-fijn | 27-12-19 | 21:25:
Daarom moet je ook niet gelijk alles geloven, het wordt heus niet warmer hoor, de winters beginnen gewoon wat later en de zomers vroeger..

snapal | 27-12-19 | 22:17

Die thermometer staat op een dor grasveld op de hei. Je zou daar een microklimaat kunnen hebben wat in bijzondere gevallen tot bijzondere resultaten leidt. In de zandduinen bij Budel schijnt het soms midden in juli 's nachts te kunnen vriezen.

5611 | 27-12-19 | 23:05

@snapal | 27-12-19 | 21:18:
Thnx, weer een vermoeden bevestigd. Ik ga binnenkort een open haard aanschaffen. Gas wordt me te duur en aangezien onze regering enkel maar prijzen van gas kunstmatig opdrijft en ter compensatie elektriciteit een beetje goedkoper maakt, maar nog niet met betaalbare alternatieven komt voor douchen en huisverwarming anders dan via gas, voel ik mij genoodzaakt. Het artikel van de dame (uit de Volkskrant meen ik), die haar huis klimaatneutraal wilde verbouwen, heeft me aan het denken gezet. Dat er voor de elektrische voorziening voor een warmtepomp een kleine 28 zonnepanelen nodig zijn (samen goed voor zo'n ruim 8000 kWh, het equivalent van 2x het energieverbruik voor een gemiddeld gezin in een rijtjeshuis) gaf de doorslag. Wetende dat ik met mijn gezin ongeveer evenveel per jaar kwijt was aan gas als aan elektriciteit leert mij met een simpele rekensom dat wanneer ik (buiten de aanschaf van zo'n lawaaimaker) een warmtepomp van energie zou moeten voorzien (ga er maar vanuit dat ik geen extra dakruimte heb voor 28 zonnepanenelen), dit mij 3x het bedrag per jaar aan elektra kwijt ben. Pas wanneer de regering de elektriciteitsprijs (all-in, dus incl. transportkosten en belasting) met zo'n 35% goedkoper maakt (wat dus nooooit gaat gebeuren, geloof mij), speel ik alsnog quite, al heb ik dan al behoorlijk moeten investeren in zo'n energieslurper. Dan zeg ik 'fuck it'.
Heb al geïnvesteerd in 14 zonnepanelen, die ik overigens huur dus de komende 10 jaar speel ik ongeveer quite met de besparing qua kosten, maar ik ben er klaar mee.

De waard zijn gast | 27-12-19 | 23:28
▼ 4 antwoorden verborgen

De Lachende Marionet is wederom de ster van het jaar.

Fantomas | 27-12-19 | 20:58 | 2

Ik heb nooit begrepen wie Fantômas nu echt was.

Rest In Privacy | 27-12-19 | 21:38

Niet mijn marionet.

Nivelleermarionet | 28-12-19 | 07:50

Eén goede cartoon zegt meer dan 1000 foto's.

Jimmy Mc Clure | 27-12-19 | 20:54 | 1

Het spreekt boekdelen?

Flightless bird | 27-12-19 | 21:03

Absoluut die kloteprent van Rutte lubricant. Briljant getekend. Staat voor zo'n bak viezigheid. Hulde.

Lorejas | 27-12-19 | 20:52

Goed, heel goed.

schijtzat | 27-12-19 | 20:51

Kunstenaar!

nokkenaskettingklem | 27-12-19 | 20:50 | 18
▼ 15 antwoorden verborgen

Elke cartoon een genot voor het oog en een schot in de roos. Niets minder dan briljant.

MickeyGouda | 27-12-19 | 20:49 | 2

Mee eens, die man is erg goed! Dat 2019 omgekeerd in eros resulteert, je moet er maar weer op komen, erg knap wat die man al jaren op consistent hoog niveau doet.

Watching the Wheels | 28-12-19 | 13:25

@Watching the Wheels | 28-12-19 | 13:25: gespiegeld (i.p.v. omgekeerd).

Watching the Wheels | 28-12-19 | 14:16

Mooi gedaan en moge dit jaar ook de democratie de deur komen intrappen net als bij gregorius, dan weet je dat je op de juiste weg bent.

21 maart link is de belangrijkste en moet zijn:
www.geenstijl.nl/5146829/forum-alsnog...

28 | 27-12-19 | 20:43

Allemaal raak. Prachtwerk Cortes, en moge uw pen nooit uitdrogen!

threeheadedmonkey | 27-12-19 | 20:36

Kan goed tekenen, dus bedankt voor dit topic.

Rest In Privacy | 27-12-19 | 20:32

Geweldig! Wanneer komt de Cortoon scheur kalender?

keestelpro | 27-12-19 | 20:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl