Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Wereld reageert op Greta's apocalypsspeech

Even een aantal oprechte vragen hoor, want we proberen de antwoorden maar gewoon te crowd sourcen. 

Social

Volgens Greta gaan we weer eens allemaal dood en wel morgen, hoe durft u. Maar goed, hier onze vragen, graag uw antwoorden en suggesties in de comments.

1- Er is ongetwijfeld heus wel iets aan de hand met de planeet, en wat we allemaal in de atmosfeer dumpen is ongetwijfeld ongunstig en ongezond. Maar wie of wat spreekt er nu eigenlijk door Greta en de gehele infrastructuur die haar draagt? Zoals Jung zei, mensen hebben geen ideeën, ideeën hebben mensen. Zijn ze gewoon compleet bevangen geraakt door het zondvloedmotief? Heel vreemd zou dat niet zijn. Wereldwijd zijn er minstens 38 grote zondvloedmythes, waarvan degene op verschillende continenten waarschijnlijk onafhankelijk van elkaar zijn ontstaan. De mensheid lijkt dus letterlijk hard wired  om het archetypische zondvloedmotief te zoeken en te vinden, en er is psychologisch dus wel nét iets meer gaande is dan #UniteBehindTheScience.

2- Is de psyche eigenlijk wel in staat van "de planeet" te houden? Of zeggen/denken mensen dat vooral, maar speelt er eigenlijk iets anders? Kun je meer van de mensheid dan van mensen houden? 1 dood is een tragedie, miljoenen doden een statistiek, een beetje dat idee, zeg maar. Zijn we wel echt in staat tot liefde voor zoiets als "de planeet"? Het voelt te abstract ergens.

3- Is het in plaats van liefde voor de planeet niet ook vooral een haat voor mensen? De Greta-kliek spreekt de wereld aan alsof het de nazaten van Kaïn zijn, en niet die van Noah. Maar in de lore is Kaïns bloedlijn al uitgeroeid en wel door de vorige zondvloed. Nja, moeilijk moeilijk, en nu memes.

Social
Social
Social

Nooit echt grappig maar je kunt hem ook weer niet negeren

Social

Er werd ook met confetti gestrooid waar vogels in stikken

Social

Reaguursels

Inloggen

Kom op nou, stormaggeddon, kies je medestanders ietsje zorgvuldiger. Aub niet Goddard.
Nog even over wiskunde: in de wiskunde spreken we niet over conclusies maar over bewijzen. De wiskunde werkt nl niet empirisch maar met afgeleide toepassingen. Vb: wij kennen de vgl i^2 = -1, een ‘onmogelijk’ resultaat en toch toepasbaar in de fysica van frequenties en golven. Nog even over wetenschap: een academische wetenschapper zal meestal een paradigma worst zijn. De meeste wetenschappers zijn specialisten op een beperkt gebied. In mijn vakgebied (informatiekunde) houd ik me bezig met data. Een andere college met kristallen in MRI-scanners die het mogelijk maken om zeer kleine objecten te fotograferen. Weer een andere collega heeft als neuroloog een theorie ontwikkeld over microscopisch kleine lekkages in bloedvaten als mogelijke medeveroorzaker van Alzheimer. We weten weinig van elkaars specialismen maar samen komen we tot iets. Dat geldt ook voor het klimaaatdebat. We hebben niets aan ‘alleswetende’ youtubers, maar des te meer aan rustig voortploeterende specialisten. Overigens reageer ik zelden hier, vanwege het meestal ontbreken van argumenten en des te meer scheldpartijen. Jij bent daari een gunstige uitzondering, en je hebt kennis genoeg om zelf te argumenteren zonder gebruik te maken van nepdeskundigen. Dus doe dat dan maar liever, is mijn advies.

Fchecker | 25-09-19 | 10:50

@Fchecker | 25-09-19 | 10:50: noot: Time-of-flight positron emission tomography requires high timing resolution. In this paper, we determined the influence of scintillation properties on the detector timing resolution for crystals with non-negligible optical transit timespread. In addition to intrinsic scintillation ( collega Ter Weele)

Fchecker | 25-09-19 | 11:03

Tja, wat vallen we toch over elkaar heen allemaal. Kinderen hebben vaak gelijk dat weten we toch wel, de stijl, daarover valt te twisten. De mens is direct verantwoordelijk voor de klimaatverstoring, net als dat de mens verantwoordelijk is voor het uitsterven van veel dieren door habitat vernietiging en een shitload aan vervuiling. We zijn met te veel en zijn niet zo snel tevreden. Dat maakt ontkennen de eenvoudigste stap om op dezelfde voet verder te gaan. Voor dat stukje vlees op je bord moet er toch echt grond worden vrijgemaakt, eten in het beest worden gestopt etc. De aarde is niet onkwetsbaar of zo.. De invloed van de mensen op de (vormgeving van) de aarde is enorm. Natuurlijk who cares, in the long run we are all dead maar in de korte tijd dat je van de aarde mag genieten doe je er beter aan er zorgvuldig mee om te gaan. Daar wordt je meen ik ook een blijer mens van. En skeptici, kom maar met de bewijzen dan dat het niet aan de invloed van de mens ligt. Dat we nog niet alle cycli kunnen doorgronden betekent niet dat wij de afgelopen honderd+ jaren de verhoudingen in de atmosfeer niet drastisch hebben gewijzigd. Kan het eerst nog kouder worden voordat het warmer wordt, dat gaat zeker gebeuren, maar de aarde gaat zich aanpassen aan het huidige CO2 niveau en dat zal met horten en stoten gaan gezien het tempo waarin de toename is gerealiseerd. Eigenlijk boeit het ook niet zoveel of je in de klimaatverandering gelooft. Het tempo waarin de mens de wereld wil consumeren maakt een zorgvuldigere omgang met onze grondstoffen etc sowieso noodzakelijk. Laatste puntje, iemand schreeft nog dat zon en en wind onvoldoende energie zouden kunnen leveren. Ik ben niet tegen slimme kernenergie maar technisch kun je prima de zon in de zomer oogsten en in de winter inzetten en energieverbruik en opwekking over de aardbol balanceren. Als we daar nu eens wat energie instoppen in plaats van een meisje af te katten.

Rest In Privacy | 25-09-19 | 00:09 | 1

Domste reactie van de dag! Er is niemand die klimaatverandering ontkent. Sterker nog het klimaat is sinds het bestaand van de aarde aan verandering onderhevig. Eerlijk gezegd is de klimaatverandering mogelijk een natuurlijk proces om de overbevolking en milieuvervuiling op te lossen. De natuur lost het zelf wel even op met wat ‘rampen’

BluRay | 25-09-19 | 01:22
-weggejorist-
VanderGeelen-Coppens | 24-09-19 | 23:05

Leuk die opmerking over Plasterk, maar toen die nog wel in het Kabinet zat praatte de beste man gewoon met de partijdoctrine mee. Met zijn schaapjes eenmaal op het droge ontpopt deze brokkenpiloot zich nu ineens tot de beste stuurman aan wal. Ontdaan van zijn angel en daarmee machteloos, maar deze keer wel met de beste intenties. De slappe zak bewijst uitsluitend dat het partijenstelsel de democratie zoals deze bedoeld is te functioneren corrumpeert.

Pierre Tombal | 24-09-19 | 22:50

Het is treurig om te zien hoe “valse” klimaat wetenschap met behulp van een mega grote propaganda machine de wereld voor de gek houd. Waarom wordt er nooit eens een uitleg uitgezonden van een zg sceptici ?
Tuurlijk zou het hastikke mooi zijn om een wereld te creeeren met schone brandstof maar die hebben we nog niet.
Nou kunnen we alles op alles zetten om dit met half bakken oplossingen te bereiken en blind zijn voor de neven effecten hiervan.
Ik geloof dat deze “wens droom” genaamd het klimaat akoord geheel niet realistisch is en onze maatschapij veel onodige schade zal veroorzaken. Akoord? ... wie gaan hiermee akoord dan?
Kakt de CO2 hetze een beetje in , dan is opeens stikstof de grote boos doener.
Niets is meer goed en alles is onze schuld maar die zuurstof dieven hebben nergens een oplossing voor.

Datgingniegoed | 24-09-19 | 21:06

Het zijn waarlijk verontrustende tijden. Ieder normaal kind met zo'n extra chromosoom koos vroeger toch voor glanzende carriere in zo'n bandje met gelijkgestemden?

hoocheecoochee | 24-09-19 | 20:45 | 1

Daar is meneer Teeuwen het absoluut niet mee eens.

De waard zijn gast | 24-09-19 | 20:50

Het was of ik naar de reïncarnatie van Adolf Hitser zat te kijken, teruggekeerd in een woedend meisjeslichaam.

De waard zijn gast | 24-09-19 | 20:34 | 1

ik moet aan Ulrike Meinhof denken

edwina56 | 27-09-19 | 14:22

"How could you! How dare you!"
Zeg dat wel.
Hoe kon je 10 vliegtickets kopen om er 2 uit te sparen.
Hoe durf je vervolgens anderen de les te lezen.

Kon je niet weten natuurlijk, want je weet niks. Dat kenmerkt helaas de kinderen van de groene khmer, net als destijds de kindsoldaten van de rode khmer. Geen benul van de wereld om hen heen; gewoon doen wat een paar volwassenen je opdragen.

En vooral wijzen natuurlijk; anderen hebben het helemaal "fout" gedaan. De vorige generatie (die opgroeide zonder internet, computer, scooter, mobiel, etc) is verantwoordelijk voor het co2-probleem. En de generatie daarvoor (die opgroeide zonder auto, zonder vliegreizen, vaak zelfs zonder douche) is minstens zo fout. Want wie spijbelt heeft gelijk, nietwaar?

Aan alle klimaatkalifaat-kinders; ga wat nuttigs doen. Misschien hebben de generaties die rond hun 16e verjaardag moesten gaan werken inderdaad fouten gemaakt. Jullie mogen tot je 25e studeren; doe daar dan wat mee.
Bedenk realistische oplossingen, geen zondebokken. En als dat niet lukt, begin dan in ieder geval ZELF met het verbeteren van de wereld. Ga zelf fietsen naar school en naar sport, in plaats van je door mama met de auto te laten brengen. Zit niet 24/7 op een smartphone, want stroom is NOOIT groen, ook "groene stroom" niet. Mensen kunnen al honderdduizend jaar zonder mobiel.

En bedenk vooral dat je er ook wel eens naast kan zitten. Zeker als je een corrupte en steeds dictatorialer wordende elite napraat. Want dat clubjes als EU en VN liever naar een spijbelaar dan naar een natuurkundige luisteren, spreekt ook boekdelen.

Dandruff | 24-09-19 | 20:30 | 5

@TyrionLannister | 24-09-19 | 20:51:

Klopt.
En de bemanning van dat zeilbootje vloog daarna terug.
Voor de terugweg wordt een andere bemanning aangevlogen.

En ik wil haar dat niet persoonlijk verwijten, want dat wist ze vast niet van tevoren. Maar dat is mijn hele punt; dat kind weet helemaal niks. Ze praat elitaire mensenhaters na die zelf tientallen vliegreizen per jaar declareren (of soms zelf betalen), maar die ons willen verbieden onze huizen op te warmen.
Plastic en overbevolking zijn andere problemen, waarin ik het deels wel met je eens ben. Maar die leugenachtige hype rond Greta moet echt ontmaskerd worden.

Dandruff | 24-09-19 | 21:10

Heel scherp! +veul

Gravin v Kippenbouth | 24-09-19 | 22:55

@Dandruff | 24-09-19 | 21:10: Gewoon in opdracht dat die vuile leugenachtige Europese regeringsleiders en Commissie.
Die willen de gewone hard werkende mens naar de klote helpen en alles laten betalen.
Al dat klimaatgeld gaat naar de bedrijven van hun kinderen of vrienden.

loekdeleeuw | 25-09-19 | 09:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Tip voor de PVV, zoek een leuke jonge meid onder 16 en laat die eens minder minder minder roepen in de media.. lol

Rene046 | 24-09-19 | 19:27 | 1

Leuk bedacht maar dat gaat niet werken ,realisme word namelijk niet gewaardeerd .

iopeth | 24-09-19 | 21:58

Doodeng dat sektarische idealisten (Soros, Bono, Clinton Foundation etc etc) verknipte kinderen inzetten om hun boodschap te verspreiden.

De Ana(a)list | 24-09-19 | 19:17

Komt ze wel van deze planeet? Heb het idee dat ze afkomstig is van een kwaadaardig ras van Alpha Centuri is.

Fi-Bu-Bla | 24-09-19 | 19:04

Niet alle doelen heiligen de middelen.

wegrenner | 24-09-19 | 18:59

Wat een schaamteloze exploitatie van een jong kind. En dan nog applaudisseren ook. Deze mensen gaan letterlijk over lijken.

wegrenner | 24-09-19 | 18:50

Binnenkort zien we waarschijnlijk dat autistische Kees door die linkse boeroepers in 020 wordt ingezet om actie te voeren tegen Duitse toeristen.

PoingPoingPoing | 24-09-19 | 18:38

Meet Their New Leader! www.youtube.com/watch?v=aOE6J8etu0E Dit zegt alles. Opnieuw een generatie die door moorddadige en mind destroying vaccinaties bij voorbaat gesloopt is. Is het niet autisme dan een variant van asperge.

rmstock | 24-09-19 | 18:29 | 1

Ik heb zo mijn twijfels bij je stelling over vaccinatie

Joostmochtnietsweten | 24-09-19 | 21:47

Wanneer Gretha haar ouders echt begaan waren met het millieu dan hadden zij geen kind te wereld gebracht. Net zoals al die zeikerds met hun 4 kinderen. Geboortebeperking is de enige oplossing.

thekolere | 24-09-19 | 18:23

Interessant geval is de zaak Peter Ridd. Deze wetenschapper is een van de weinigen die echt verstand heeft van het Australische Bariere-rif. Hij doet daar al 35 jaar onderzoek.
Hij zegt dat het rif gezond is. Dit in tegenstelling tot de andere alarmistische verhalen. Deze man heeft er echt verstand van en is een integer persoon.
Maar de universiteit ontsloeg hem, nadat hij zijn bevindingen had gepubliceerd.
Zogenaamd omdat hij de gedragsregels had geschonden, want die uni vindt gedragsregels belangrijker dan vrije wetenschappelijke discussie.
Dankzij fundraising (260.000 dollar) kon hij de zaak voor het gerecht brengen.
Een goed voorbeeld hoe in de klimaatkerk ketters worden weggewerkt.
Terwijl de man echt weet waarover hij praat.
Als dit soort middelen worden toegepast, ga je twijfelen over de oprechtheid van het klimaat-alarmisme.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 18:22 | 2

Dat is precies wat mij aan het twijfelen bracht, inderdaad.

Ik dacht heel lang dat wetenschap iets wetenschappelijks was; en eerlijk bovendien. Maar de afgelopen 20 jaar heb ik ontdekt dat een grote groep wetenschappers consequent aantoonbaar liegt. Over uiteenlopende onderwerpen; economie, islam, immigratie, geschiedenis, biologie, criminaliteit, etc. En vaak gaan die leugens gepaard met het belasteren, intimideren of censureren van wetenschappers met een andere mening.

Tja, en toen bleek dat het co2-verhaal (waar ik heel lang in geloofd heb) vooral met drogredenen verdedigd wordt. Waarbij bovendien allerlei dissidente meningen stelselmatig monddood maakt. Hoe meer ik er over lees, hoe meer zaken gewoon niet kloppen. Vandaar dat het klimaatkalifaat censuur en dictatuur eist; om de inhoudelijke discussie te vermijden.

Dandruff | 24-09-19 | 20:43

@Dandruff | 24-09-19 | 20:43:
Ook interessant wat hij aankaartte. Voor herhalingsonderzoeken zijn er vaak geen fondsen beschikbaar. Niet interessant genoeg. Dus blijven foute onderzoeken gewoon staan, en dat is ook mogelijk omdat zulke fouten verder weinig ernstige gevolgen hebben i.t.t. echt technisch onderzoek. Zo kan slecht onderzoek zonder weerwoord blijven, want goed onderzoek moet herhaald kunnen worden.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 21:11

Als ik de reacties op Joop lees is het niet onverstandig dat het onderwijs er wat
bij krijgt, wat een ongelofelijk stupide nivo aan reacties.

oakmont | 24-09-19 | 18:02

Linkse Liefde in beeld. Als de aardbol daarmee gevuld raakt zou ik 'm liever morgen opblazen.

Cor Netto | 24-09-19 | 17:47 | 1

De Linkse Liefde voor de Vredige Islam zou wel eens een clusterfuck van jewelste kunnen veroorzaken. En dan is geen houwen meer aan.

Wiebenick | 24-09-19 | 20:25

Het is maar te hopen dat Rutte teostemming gevraagd en gekregen heeft van Greta om de FI races te organiseren.

watazooi | 24-09-19 | 17:42

zure pruim

george1958 | 24-09-19 | 17:33

De reactie van Donald Trump is de enige juiste. Hij is echt briljant!

Vroeger nog niet zo heel lang geleden, waren er mensen die trouwden op 16 jarige leeftijd, verantwoordelijkheid droegen en zelfs legers (in de middeleeuwen) aanvoerden. Dus ……… Een 16 jarige is een kind, alleen dat is een 53 jarige ook (in beide gevallen weten beide evenveel of even weinig, het is hoe je er tegen aan kijkt, alleen in het geval van een 16 jarige is levenswijsheid nog niet of minder aanwezig, alhoewel de meeste 16 jarige vrouwelijke kinderen kunnen krijgen.). Een 16 jarige kan dus best een nuttige idioot zijn. In mijn ogen is deze jongedame dat. Er zijn machten bezig om de overheid ( met als onderdelen Vader Staat, Moeder Aarde en de Heilige Geest Klimaat) onbeperkte macht te geven. Deze macht zal gebruikt worden om het volk, waarin elk mens een afspiegeling is van God (en daarom onvervreemdbare rechten heeft, gegeven door God), volledig de vrijheid die hij/zij heeft gekregen van God, zal vernietigen en de mensen die "tegen" zijn zullen worden heropgevoed. De atheïstische republieken van Stalin, Mao en Polpot zullen lief zijn in vergelijking met het groot atheïstisch (seculiere) volledig klimaat neutrale rijk wat zal komen.
Wanneer Jezus (God) wordt verlaten, zal het geweldige atheïsme van het communisme/socialisme het overnemen. De overheid wordt God. Dus ik ben blij met Trump!

Jesaja | 24-09-19 | 17:25

Nu ik dit zo zie bedenk ik ineens dat de narco maffia in Nederland wel eens de grootste financier zou kunnen zijn van de antifa en klimaat clubjes. De overheid mooi de handen vol, de dienders op straat mooi druk met milieu overtredingen, de douane mooi zoet met allerlei milieuzoneregels en ondertussen kan men gewoon de containers ons land laten binnen komen. Wie zou Thunberg sponsoren? Ik zag een foto met haar vader en moeder, alledrie een zwarte Antifa trui aan, wat me doet vermoeden dat de opdracht van haar opdrachtgevers verder gaat dan alleen het klimaat.
De dramalessen van haar vader (acteur) mogen trouwens wel wat beter. De gespeelde verontwaardiging is heel goed toe te passen in een Disney film oid maar een gemiddelde tienerdochter die verontwaardigd is komt wel een stuk realistischer over. Check maar voor jezelf.

Tuinhekje | 24-09-19 | 17:16
-weggejorist-
piet7003 | 24-09-19 | 17:15

Ze moesten dat kind haar smartphone en laptop/tablet eens wegnemen omwille van de planeet. Eens kijken hoe boos ze gaat zijn. Volgens mij hebben we nog niets gezien in vergelijking met wat er dan gebeurd.

Bang en angstig in een stil hoekje zitten gaan doet, met tranen om wat de wereld is geworden en ik het niet heb kunnen stoppen.

Peerkeoud | 24-09-19 | 17:12

Zodra dit meisje straks geen aandacht meer krijgt kan ik mij voorstellen dat ze iets ala Ghandi gaat doen. Hungerstrike of iets geks.

ronin1962 | 24-09-19 | 16:58 | 2

Opname en nooit meer eruit.

Trumme | 24-09-19 | 17:17

Ik zie haar liever participeren als de Hunger Games.

TyrionLannister | 24-09-19 | 20:53

Greta vind ik best griezelig. Als een volleerd actrice zo'n boodschap brengen, zich overduidelijk bewust van haar jeugdstatus (en tegelijk over volwassen); die verbetenheid, als openbaar aanklager om de generaties voor haar schuldig te stellen - of je even even je huidige levenswijze wil afkeuren.

Nou moet ik zeggen, het vraagstuk houdt mij ook wel bezig. Ik vraag me af wat je nou eigenlijk nodig hebt in dit bestaan en hoe het zo eenvoudig mogelijk te bekomen. Zo natuurlijk mogelijk. Dit geldt dan ook voor de toekomstige generaties hè.

Hoe zit het dan met een dak boven je hoofd, waarvan de materialen industrieel worden geproduceerd; de keuken met dito geproduceerd gereedschap; de leidingen voor water en energie (ja en vooralsnog gas); het voedsel dat uit alle windstreken mag komen, maar ook lokaal is er enige industrie mee gemoeid.

Hoe zit het met de onmisbaar geachte apparatuur zoals mobiele telefoon en computer (plus mega opslag van een heel leven); met minder noodzakelijke spullen zoals radio, tv, playstation, headphones cq boxen, haarföhn of gewone kam en borstel, kleding met bijzonder snit, vloerbedekking, springkussens, pleisters, printkunst aan de muur en ander behang, plastic speelgoed, patatverpakkingen in pretparken, pretparken zelf, snoepgoed per stuk verpakt, folders van de tandarts en anti-verdriet-coach (grote oplages), zwembandjes, allerhande wieltjes voor step, fiets, scooter, auto, bus, vrachtwagen, vliegtuig (en raket?), het slot op je dagboek... etc.

Kortom, de gewenning aan luxemiddelen is de keerzij van de mega industrie die de mensheid heeft voortgebracht. Willen de nieuwe generaties schoon schip maken met alle vuiligheid die ontstaat bij productie én na afgedankt te zijn het afval (wat niet bestaat, dat is slechts verplaatsing naar elders op aarde), dan rest om te beginnen een Spartaanse levenswijze.

Succes!

Kudtkip | 24-09-19 | 16:32 | 4

Thunberg is een business model voor de ouders die met de handen in het haar zaten met deze enge schepsel. Zelfvoorzienend worden, stoppen met alles vanuit ver te halen, aardbeien in de winter ed. We kunnen zoveel doen met enig verstand, maar deze jeugd vatten niet wat er echt moet gebeuren, en dat gaat ze verschrikkelijk tegenvallen.

lanexx | 24-09-19 | 17:07

Volgens mij wil ze ons allemaal en iedereen dead ende begraven. Opdat de aarde gered wordt.

NorthStar | 24-09-19 | 18:50

Ja Kudtkip, Dat wordt een stapje terug in de welvaart als Greta Adams haar zin krijgt.
Sta je straks weer illegaal turf te steken om het thuis warm te krijgen.

Datgingniegoed | 24-09-19 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Ze hadden er ook een autistische papegaai neer kunnen zetten die continue "jullie zijn allemaal kut behalve ik" schreeuwt!

nietmijnbaardvriend | 24-09-19 | 16:18

Die ouders zouden uit de ouderlijke macht ontzet moeten worden.

knutsel_ | 24-09-19 | 16:06 | 1

Absoluut!

wegrenner | 24-09-19 | 18:53
-weggejorist-
Damien368 | 24-09-19 | 16:02 | 3

Die geperste lippen, de gespannen uitdrukking op haar gezicht, rond haar ogen, haar hele gezicht straalt onderdrukte woede uit, krijg er de kriebels van

hotbrasil | 24-09-19 | 15:54

Het is altijd makkelijk om de mannen met geld aan te spreken vanuit je warme westerse zetel. Maar naar de landen gaan die de echte problemen veroorzaken om die personen aan te spreken, ho maar.

Crp | 24-09-19 | 15:42 | 4

@Beste_Landgenoten | 24-09-19 | 16:01: En dan halen we die mensen hierheen en hebben ze opeens een eco-footprint van 20 ten opzichte van die 8 van jou. Nee, dat zijn geen fabels. Ooit een medelander bij de papier/ plasticbak gezien behalve wanneer ze de halve huisraad snel kwijt willen.

Dirk III | 24-09-19 | 17:25

@Beste_Landgenoten | 24-09-19 | 16:01:
Ga eens naar zo’n vakantie “Arm” land .
Er gaat een “3e” wereld voor je open op het gebied van milieu/ Klimaat.
Rivieren VOL met menselijk afval en iedereen zo’n milieu vriendelijke tweetakt brommer. En gezinnen met 6 kinderen.
Nee, Ik weet het, ik mag niet wijzen.

Datgingniegoed | 24-09-19 | 22:00

@Datgingniegoed | 24-09-19 | 22:00: sterker nog in India worden lijken in de Ganges gegooid die een eind verderop door honden worden opgevreten ,ook de as van wel "wettelijk gecremeerde "lichamen belanden in de rivier en vervolgens staan hele volksstammen zich te wassen in dat zelfde water Maar dit lijken me voor Gretha nu niet de juiste beelden van vervuiling maar het is het wel

berg545 | 24-09-19 | 22:29
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zou mensen en vooral de jeugd aanraden om twee boeken van Simon Rozendaal te lezen, "Alles wordt beter" en "Warme aarde, koel hoofd". Die beschrijft op een eenvoudige manier, op basis van feiten (weet je wel, dingen die echt waar zijn) de toestand van het milieu en het klimaat. Dan zie je dat nergens paniek voor nodig is.
Maar mensen zonder degelijke natuurkundige kennis lopen maar achter die roeptoeters aan. Die boekjes zouden verplicht moeten zijn op middelbare scholen.

Gele Beer | 24-09-19 | 15:42 | 2

Ík zou mensen en vooral de jeugd aanraden niet af te gaan op de mening van 1 persoon, maar pas een standpunt in te nemen na kennis te hebben genomen van verschíllende visies en argumenten.

Zenzeo | 24-09-19 | 15:52

Je haalt ‘mening’ en ‘feiten’ door elkaar.

Gele Beer | 24-09-19 | 18:57

En Trutte vond dit natuurlijk super toppie gaaf, die speech van dit kind. Mijn god wees eens een vent man, spreek je eens uit als volwassene met enige ervaring ipv achter dit soort hypes aan te lopen met je kont omhoog naar diegenen die dit arme meisje ‘financieren’ en souffleren. Rutte wat ben je toch een ongelooflijke zwakke partij!

de directeur | 24-09-19 | 15:33

Onze kleinzoon, Kobusje (18) ongevraagd; Wat een klote chick,'k zou er een kilometer omheen lopen, ha ha!

mevr.Kribo | 24-09-19 | 15:32

De fanatici die dit meisje hun mening hebben opgedrongen, moeten zich dood schamen. Dit is geestelijke kindermishandeling van de ergste soort. Zeker als dit meisje ook nog eens Asperger heeft en autist is. En zoiets wordt gebruikt door een aantal Milieu-gekkies?

De Laureaat | 24-09-19 | 15:30 | 2

Als ze de radicale islam zou aanhangen, had ze zichzelf al opgeblazen met medeneming van zo veel mogelijk ongelovigen.

gestoptmetroken | 24-09-19 | 15:35

Letterlijk rijp voor het gesticht. Enkeltje long stay.

The Russian | 24-09-19 | 15:22 | 1

Nu al knettergek, dat wordt nog wat met al die meeklappers!

old shaterhand | 24-09-19 | 15:35

We are in the beginning of a mass extinction""
Human mass extinction mag ik hopen ? Enige dat de planeet kan redden.
Maar geboortebeperking wordt vreemd genoeg nooit als een oplossing aangedragen door de klimaatgekkies.

Wekkertje | 24-09-19 | 15:18

Net effe stukje video gekeken zonder geluid (meer kan ik niet aan) en dat grietje lijkt me rijp voor de psychiater .....

Wekkertje | 24-09-19 | 15:16

Iedere religie komt op enig moment met een ultiem apocalyptisch toekomstbeeld, een einde der tijden dat voorafgegaan zal worden met aantal duidelijk herkenbare signalen. De islam heeft bijvoorbeeld als tekenen moreel en zedelijk verval, armoede, en grote veldslagen. Een jezusgfiguur verschijnt vervolgens die de strijd met de antichrist aan zal gaan en daarna voor altijd vrede etc. Het christendom heeft soortgelijk verhaal in Openbaringen.

Hetzelfde geldt nu kennelijk voor de klimaatwappies, allerlei tekenen die door sommigen bevestigd worden en door sommigen ontkend. Vervolgens komt een onheilsprofeet die het einde der tijden aankondigt met een aantal objectieve tekenen. Uiteindelijk gebeurt er niks, zijn wel veel geld kwijt en een aantal oorlogen verder.

RenHoek | 24-09-19 | 15:14 | 5

Dankzij de wetenschap, voortgebracht en betaald door economische voorspoed en handel, hebben we nu zonnecellen, zuinige auto's, kunnen we met satellieten de landbouw sturen en meer slimme oplossingen.

Tuinhekje | 24-09-19 | 17:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Prognose , suicidaal binnen paar jaar, profiel psychopaat.........

2CVOcean | 24-09-19 | 14:55

Er zijn inderdaad veel te veel mensen, pilletje om alle linksdenkenden onvruchtbaar te maken en we zijn weer bij in twee generaties.......

Habe das Gewust | 24-09-19 | 14:54 | 5

In Afrika is een groot gezin veelal een methode om in de oude dag te voorzien en daar is de situatie nu eenmaal zo. We hebben ook kunnen constateren dat 40 jaar ontwikkelingshulp en donaties niet echt veel bij hebben gedragen tot een verbetering. Je kan de lokale mensen het niet echt kwalijk nemen. Maar massaal emigreren is ook de oplossing niet. Er zijn grondstoffen genoeg in die landen, maar men zal tot een cultuuromslag moeten komen, en een visie op langere termijn. En dat is gewoon moeilijk daar,

Tuinhekje | 24-09-19 | 17:08

@Tuinhekje | 24-09-19 | 17:08: Ik las laatst een lijstje van de vermogens van de (ex) dictators van die arme landen zitten allemaal rond de miljard euro en Mugabe zelf had een miljarden vermogen, dan weet je waar het geld van ontwikkelingshulp naar toegegaan is ook dankzij Sinterklaas Jan Tromp van de PVDA, die met de commissies nu in Het goedkope Zwitserland woont als rasechte socialist.

Jan70 | 24-09-19 | 18:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Jezus begon ook jong. Misschien is ze na Mohammed de volgende profeet van het nieuwe sprookje?

Hadena | 24-09-19 | 14:52 | 1

Voorwaar ik zeg u, op een dag kwam de heiland aan op een vikinig snekke in de heilige stad. Ze joeg de tollenaars, politici en lobyisten uit de klimaattempel aan de oevers van de east-river. Ze verichte er haar eerste mirakel en liep een rondje over de rivier terwijl zij de zichtbaar geworden wolken met broeikasgassen bij elkaar dreef.

Lt-Kol Kilgore | 24-09-19 | 15:41

Hebben ze daar in Zweden niet iets: wat ze hier kinderbescherming noemen?

LostSandWich | 24-09-19 | 14:51 | 4

@tweetybird | 24-09-19 | 15:22: ik vond pipi toch wat gezelliger en relaxter, ik heb te doen met dat bakvisje Greta

Rest In Privacy | 24-09-19 | 15:45

Pipi was een klimaatwetenschapper avant la lettre:
Twee maal drie is vier wiedewiedewiet en twee is negen.

knutsel_ | 24-09-19 | 16:41

@lingo star | 24-09-19 | 15:45: Was het maar een bakvisje, dan zat ze achterop de brommer bij een leuke boy! Of lekker met vriendinnen naar een pretpark, zwembad of bios. En af en toe naar een leuk optreden van een favoriete artiest. Lekker shoppen met de girls. Iedere dag naar school en door alle puberkuren heen een diploma zien te halen!

Tuinhekje | 24-09-19 | 17:11
▼ 1 antwoord verborgen

"1- Er is ongetwijfeld heus wel iets aan de hand met de planeet, en wat we allemaal in de atmosfeer dumpen is ongetwijfeld ongunstig en ongezond. Maar wie of wat spreekt er nu eigenlijk door Greta en de gehele infrastructuur die haar draagt? Zoals Jung zei, mensen hebben geen ideeën, ideeën hebben mensen. Zijn ze gewoon compleet bevangen geraakt door het zondvloedmotief? Heel vreemd zou dat niet zijn. Wereldwijd zijn er minstens 38 grote zondvloedmythes, waarvan degene op verschillende continenten waarschijnlijk onafhankelijk van elkaar zijn ontstaan. De mensheid lijkt dus letterlijk hard wired om het archetypische zondvloedmotief te zoeken en te vinden, en er is psychologisch dus wel nét iets meer gaande is dan #UniteBehindTheScience."

"Après moi le déluge"

2- Is de psyche eigenlijk wel in staat van "de planeet" te houden? Of zeggen/denken mensen dat vooral, maar speelt er eigenlijk iets anders? Kun je meer van de mensheid dan van mensen houden? 1 dood is een tragedie, miljoenen doden een statistiek, een beetje dat idee, zeg maar. Zijn we wel echt in staat tot liefde voor zoiets als "de planeet"? Het voelt te abstract ergens.
"Don't shit where you eat"

"3- Is het in plaats van liefde voor de planeet niet ook vooral een haat voor mensen? De Greta-kliek spreekt de wereld aan alsof het de nazaten van Kaïn zijn, en niet die van Noah. Maar in de lore is Kaïns bloedlijn al uitgeroeid en wel door de vorige zondvloed."

"Au royaume des aveugles, les borgnes sont rois"

Andrew Deen | 24-09-19 | 14:49 | 2

Waarom dat 'interessante' Frans? Daar bestaan ook gewone Nederlandse uitdrukkingen voor, hoor.

Angelina-a | 24-09-19 | 16:38

@ mede reaguurders,
Wat zegt ie ?

Datgingniegoed | 24-09-19 | 22:09

Greta heeft wel een gezond kleurtje gekregen van haar bootreis. Want ze was eerst zo bleek dat de ijsbeertjes er ongerust van werden. Nu nog even snel terugvliegen naar Zweden om haar achterstallige huiswerk in te leveren.

Nivelleermarionet | 24-09-19 | 14:42

Volgens mij is de kern van het probleem de overbevolking, dus wij zijn het probleem. Er moet dus een dotje af worden geschoten. Begin maar met dat vervelende klimaat jong en kornuiten. Goed voorbeeld doet goed volgen toch ?

Count_Bassie | 24-09-19 | 14:34 | 1

Ja klopt. We moeten meer Chinees en Indiaans eten zijn er toch genoeg van.

EmilioEsteves | 24-09-19 | 15:20

Is die smerige decadente griezel van het laatste filmpje al gesteriliseerd? Zal toch hopelijk wel.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 14:29 | 1

De rillingen lopen over mijn rug, 'k ga spontaan over mijn nek. Jakkes, wat een viespeuk.

Ad_Hoc | 24-09-19 | 17:54

Moeder operazangeres, en kandidaat Songfestival 2009. Vervuilend evenement! En vader acteur, kind heeft dus drama lessen van papa gehad.
Wat een wanvertoning, hypocrisie ten top!

Madamjanet | 24-09-19 | 14:18 | 1

Zo als de hele milieu kwestie. Allemaal toneel spel.

Het leven is zwaar | 24-09-19 | 14:49

Simpel feit 1, (financieel) ontwikkelde landen gaan bewezen (veel) beter met natuur en milieu om dan arme landen.
Simpel feit 2. Als we ons gaan gedragen zoals Greta en haar volgers willen worden we allemaal arm.

HD50 | 24-09-19 | 14:13 | 1

Precies, als je al die maatregelen gaan volgen krijgen we precies hetzelfde effect. Bovendien is het de vraag of we daadwerkelijk uitsterven. Ik geloof dat niet, in het ergste geval krimpt de bevolking flink en ontstaat er armoede. Ik zie het verschil dus niet.

elco485 | 24-09-19 | 14:19

Of het nu gaat om het ´Muljeu´, Het Klimaat, Zwarte Piet, Duujjjzaamheidsvrouwtjes, zogenaamde vluchtelingen of de supermarkt-kippen van Wakker Dier, wat me het allermeest tegenstaat van ´links´ is niet eens het gezeur, het gedram, de opdringerigheid, het bedrijven van emo-politiek, het verhinderen van vooruitgang of de gelijkhebberigheid, maar bovenal het onverteerbare moralisme.

Daar word ik behalve kwaad, ook zeer opstandig van.
En ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

´Links´ zou zich eens moeten gaan afvragen in hoeverre dat gedram en dat morele superioriteits-gedrag eigenlijk heel erg contra-productief is.

Peter Emile | 24-09-19 | 14:04 | 2

Links vindt het onverdraaglijk dat er mensen zijn met andere meningen en dat ze daar geen invloed op hebben.

papieren tijger | 24-09-19 | 14:30

Over het algemeen zijn het 'rechtse' mensen die anti-abortus zijn. Betekent dit dat alle 'rechtse' mensen tegen abortus zijn?

win12 | 24-09-19 | 16:27
-weggejorist-
Lepo | 24-09-19 | 14:02

When SHTF, zit Greta waarschijnlijk hand-in-hand met een groep geestverwanten in een kring op een heuvel met menhirs. We hebben #unitebehindthescience gezien, we hebben emotie gezien, we hebben idealisme gezien, maar waar blijft de praktisch ingestelde klimaatpuber met VOC-mentaliteit, die met concrete tips over 'doomsday preppen' en zelfvoorziening komt? We moeten ons blijkbaar ernstige zorgen maken over de gevolgen van klimaatverandering, maar niet zoveel dat (bijvoorbeeld) de verplichte aanschaf van een warmtepomp nutteloos wordt en wordt doorzien als absurd. M.a.w: Greta mag ons ook weer niet té bang maken, eerst betalen. Zolang is ze bruikbaar voor de miljardenindustrie die er van de klimaattechnologie wordt gemaakt, voor de banken, investeerders en beleggers.

Schulzie | 24-09-19 | 13:56 | 1

Dat, precies Dat.
Het zijn allemaal mooie woorden. Roepen om meer wentelwiekjes en zonnepaneeltjes. Maar het is contraproductief en hypocriet. Dat wil men echter niet horen, dus wat nou #unitebehindthescience als die zelfde wetenschap nu zegt dat het nog niet mogelijk is?

elco485 | 24-09-19 | 14:23

Vraag 1 : Er is ongetwijfeld heus wel iets aan de hand met de planeet, en wat we allemaal in de atmosfeer dumpen is ongetwijfeld ongunstig en ongezond. ?
Antwoord 1 : de planeet zal het een zorg (worst) zijn wat wij als mens doen. Dus nee er is niets aan de hand met de planeet

Vraag 2 Is de psyche eigenlijk wel in staat van "de planeet" te houden? Of zeggen/denken mensen dat vooral, maar speelt er eigenlijk iets anders?
Antwoord 2 : Wat zijn dit voor onzin vragen, de planeet is niets anders dan "the 3d rock from the Sun" waar wij mensen toevallig nu even op vertoeven.

Vraag 3 : Is het in plaats van liefde voor de planeet niet ook vooral een haat voor mensen?
Antwoord 3 : Geen idee, ga een boom of een rots knuffelen, misschien helpt dat.

Voor al het overige, dat kind moet hoog en breed op school zitten en laten we ophouden haar al die aandacht te geven

thephysicist | 24-09-19 | 13:55

Als 16-jarigen crimineel zijn wordt door de Gutmenschen gesteld dat hun brein nog niet ontwikkeld is en zelfs bij 20-25 jarige liquidatiedaders zou dit volgens deskundigen (...) nog niet het geval zijn. Als het de Gutmenschen echter van pas komt, zoals in het geval van dit klimaatkutje, wordt er ineens niet meer gesproken over een nog niet ontwikkeld brein.

DasNouJammer | 24-09-19 | 13:55 | 2

op die leeftijd kunnen ze nog niet eens een pizza bezorgen hun hersenen kunnen dat nog niet verwerken. (is onderzoek naar geweest)

abeltasman | 24-09-19 | 14:26

Gutmenschen zijn hypocriet, niet nieuwswaardig meer toch..?

vic_typh | 24-09-19 | 14:56

Gaf die laatste een impressie van een pijplijn ten beste?

kokkie klaphaak | 24-09-19 | 13:53

Children of the corn.

Acidstain | 24-09-19 | 13:51 | 2

Echt he

Phreack | 24-09-19 | 13:54

Prima en dan rap naar de 18 met dat kind Greta. Problem solved!

SolidRock | 24-09-19 | 13:57
-weggejorist-
Magna_V65 | 24-09-19 | 13:48 | 2

Gretta zit ondertussen in het vliegtuig van New York naar Zweden en ik lekker in eigen land om belastingeld op te brengen. Gretta is een beetje hypocriet, net als iedereen die naar (of van) NYC vliegt om te praten over CO2-uitstoot.

tipo | 24-09-19 | 13:40 | 4

Foto gezien van Gretta en haar ouders in ANtifa shirts?
Foto van haar met Ome Soros waar ze de heel liefdevol naar opkijkt?
Je wordt er misselijk van.

corbiere | 24-09-19 | 14:04

@corbiere Ach, binnen een paar maanden zal het wel wereldnieuws zijn dat ome Soros iets te handtastelijk was met zijn Zweedse volgeling.

Ishetnueensgenoeg | 24-09-19 | 14:58

@corbiere | 24-09-19 | 14:04: mm die met soros is gefotoshopt is een oorspronkelijke foto van haar met Al Gore niet dat dat veel uitmaakt maar toch even nuance

Magerder | 24-09-19 | 16:29
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Eirikur_Petursson | 24-09-19 | 13:40 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Geestesziek engnekje! Next.

LoesjeP | 24-09-19 | 13:38

Dit meisje wordt net zo gebruikt als bv Brittany Spears, of Justin Bieber.. Met de zelfde motieven en het zelfde resultaat.
Het maakt de mannetjesmakers geen moer uit of dit meisje er aan onderdoor gaat, want zoals je kunt zien staat er al weer een nieuwe tiener in de startblokken.
Mooi hè, dat Linkse idealisme. .

Remus McMillan | 24-09-19 | 13:30

Hoelang zou Greta geoefend hebben op de "boze blik" toen Trump binnenkwam? Of is ze zo opgehitst en gehersenspoeld door haar bazen dat ze het misschien werkelijk meent?
Imo lijkt het mij een blik van "ik trek een boos gezicht naar het vriendje van mijn vriendin omdat ik anders ruzie krijg met mijn vriendin".
Een gemiddelde tiener van die leeftijd die echt boos is reageert wel anders hoor!

Tuinhekje | 24-09-19 | 13:27 | 1

Ja dat klopt, dit kinderlijke gedrag past bij een 3 jarige die haar zin niet krijgt. De applausmachine blijft echter draaien totdat het "Gretha-effect" verloren gaat en ze teruggeworpen wordt in de harde maatschappij met alle gevolgen van dien. Trek maar vast een blik professionele (geestelijke) hulpverleners open.

Gravin v Kippenbouth | 24-09-19 | 15:49

Wat een aanstellerij komt er uit die vreselijke zure kop van dat kind zeg.... zelfs de gespeelde verontwaardiging komt lachwekkend over.

Schauspieler | 24-09-19 | 13:26

Logisch dat zij uitroept: How dare talk about the money! Ze wil gewoon niet dat er gevraagd wordt hoeveel pa en ma al hebben verdiend aan Greta. Inmiddels miljoenen dollars opgestreken.

Nebuchednezzar | 24-09-19 | 13:24 | 1

Ze vergeet even dat de idiote klimaatmaffia plannen alleen betaald kunnen worden in een tijd dat de economie booming is.....

Tuinhekje | 24-09-19 | 13:28

Het is makkelijk om een figuur als Greta uit te lachen (en erg moeilijk is dat niet met haar 'ik had liever op school gezeten...' speech) maar de onontkoombare waarheid is dat deze manier van samenleven eindig is (alles is sowieso eindig maar of dat snel of langzaam gaat is een tweede).
.
De mens is onderdeel van de natuur. Wat de mens ook wil de natuur bepaald het raamwerk waarbinnen dat gebeurt. De mens is een organisme dat zich in staat heeft gesteld ongebreideld uit te dijen en dit zal pas stoppen als we onze rol van parasitair naar symbiotisch weten te veranderen.
Maar dat betekent dat we sommige elementen in onze samenleving moeten afstoten en laten afsterven.
Greta heeft gelijk dat, als we op deze weg doorgaan, onze gastheer opgebruiken en zelf zullen uitsterven tenzij we onszelf kunnen verspreiden naar andere gastheren.
Wat Greta niet beseft is dat ze tegen de (menselijke) natuur in loopt te handelen. De mensen tegen wie ze spreekt hebben er geen belang bij om radicaal te veranderen omdat ze simpelweg niet zo geprogrammeerd zijn.

Johanvb | 24-09-19 | 13:22 | 1

Ja, de mensheid zal een keer uitsterven, iedereen gaat vroeg of laat dood en bij het uitsterven gebeurt dat iets vroeger (en vaker in een korte periode). Maar wie is er dan uiteindelijk nog om dat erg te vinden? Na het uitsterven der mensheid herstelt de aarde weer naar een of ander evenwicht ennnn ja. Dat is het. Problem solved.

Joris Draaksteker | 24-09-19 | 13:32

Die blik! Dat doet me denken aan Carrie aka the Firestarter!

josand | 24-09-19 | 13:20 | 1

Carrie is niet dezelfde figuur als de hoofdpersoon van Firestarter.

halfvolle glas | 24-09-19 | 13:26

Waarom wordt dit een zaak genoemd die over het klimaat gaat erwijl het verstopt socialistisch activisme is a la het akkoord van Parijs? Herstelbetalingen door het Westen, de grootste vervuilers worden niet genoemd (China, India) of gevraag om iets aan de ellende te doen en dan wat is "climate justice"???

En dat uit de monden van de meest verwende kinderen van de wereld. Dat ze al tijd hebben om te protesteren met al dat genetflix en de hele dag te staren naar hun mobieltje? Huiswerk maken op een laptop (liefst een dure Airbook anders hoor je er niet bij) en als ze ergens heen moeten kunnen hun ouders ze wel brengen met 1 van de 2 auto's in het huishouden.

Dus ga ergens anders janken. Maar die Greta is niet eens de ergste. Op Youtube kwam er via Marc Dice een meisje voorbij die stond zo hysterisch te schreeuwen en te doen, leek wel een speech van Hitler op die net even speedoogdruppels gekregen had zo ging ze te keer!

Maar beste jeugd, een beter milieu begint bij jezelf dus ik zou zeggen geen nieuwe mobieltjes meer, niet meer op vakantie naar verre landen, geen koffie leuteren bij de Starbucks en dat soort zaken.

Moonwarrior | 24-09-19 | 13:19

Je kan een minderjarig kind met Asperger en andere stoornissen niet zo veel aanrekenen. Ze is een prestigeproject van haar akelige ouders, die diezelfde stoornissen bewust oppoken en aanwakkeren voor eigen gewin. Over een paar jaar is de Greta-hype weer over z'n hoogtepunt heen (zie Malala), en dan is de psychische schade bij dit meisje niet te overzien.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 13:17 | 1

De tekening van Cortés spreekt immers boekdelen..

Rene046 | 24-09-19 | 13:29

Het gaat haar niet om "de planeet" volgens mij maar om een leefbare wereld voor haar eigen generatie en daarna. Ze strijdt dus gewoon voor haar eigen toekomst dus daar hoef je geen Jung bij te halen of abstracties over de planeet. Het is gewoon haar belang dat ze verdedigt.

Beste_Landgenoten | 24-09-19 | 13:08 | 8

@halfvolle glas | 24-09-19 | 13:18: Wereldwijde sterilisatie.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 14:11

Wat heeft de biomassa van de mens te maken met ons energie en grondstoffen verbruik? Hier wordt er iets met de haren bijgesleept om een non-argument te plaatsen. Alsof wij geen invloed hebben op het klimaat, wat bepaald wordt door vele zaken maar ook door de samenstelling van onze dunne laag atmosfeer. Die pompen wij tamelijk snel vol met van alles. Ontkennen dat zoiets invloed kan hebben is nogal kortzichtig.

Beste_Landgenoten | 24-09-19 | 16:10

@Beste_Landgenoten | 24-09-19 | 16:10:
Alles. Metabolisme is CO2 uitstoot, stikstofuitstoot. En dat wordt bepaald door de hoeveelheid massa van de soort. Grondstoffen en energie is slechts een extensie daarvan. De samenstelling van de atmosfeer heeft hoegenaamd geen enkele invloed op de temperatuur, bij gelijke druk, dichtheid en zwaartekracht. Als het volledig stikstof en CO2 was geweest was de temperatuur aan het oppervlak gelijk als met de huidige atmosfeer. O.a. Venus en Titan bewijzen dat. (Nikolov & Zeller, 2017 - www.omicsonline.org/open-access/new-i... )
Voetstoots onzin aannemen omdat het door de MSM wordt rondgekakelt, dat is pas kortzichtig.

Maar los daarvan is dat geen antwoord op de vraag die ik stelde (niet aan jou, maar soit.)
Wat wil je doen dan? En weet je genoeg van de effecten van dat “doen” dat je ook zeker weet dat het medicijn niet erger is dan de kwaal? Als je überhaupt al zeker weet wat de kwaal precies is en wat de kwaal heeft veroorzaakt?
quadrant.org.au/opinion/doomed-planet...

Stormageddon | 24-09-19 | 19:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Wanneer komt klimaathysterie in de DSM ? (Diagnostic and Statistical Manual of Mental disorders)

Nichtsneues | 24-09-19 | 13:05

Vroeger, heel vroeger had je orakels, veelal vrouwen en jonge meisjes. Volslagen wereldvreemd en knettergek. Orakels waren echter nodig om de wereld te duiden omdat men vroeger, heel vroegen de wereld niet helemaal begreep en er met de orakels nog enigszins een zekere ordening mogelijk was. Nu naar hier en nu in de westerse wereld, en zie men grijpt terug op een orakel, een meisje, volslagen wereldvreemd en knettergek. En dat in een tijd dat de volwassenen zo zachtjes aan de wereld toch wel zouden moeten begrijpen, maar deze blijkbaar toch in volledige verwarring ondergaan zodat zij zekerheid zoeken en blijkbaar vinden is het orakel luisterend naar de naam Greta. En dat met een religieus fanatisme dat nu vandaag de dag, alleen nog (maar) te vinden is in de islam.

forecastle | 24-09-19 | 13:04 | 1

Die jonge meisjes gingen hallucineren door voedsel/vitaminegebrek (zie dat wicht dat Maria zag bij Lourdes), door gifige dampen (Delphi) of moederkoorn - een hallucinogene schimmel in het brood gebakken uit besmet graan (Jeanne d'Arc.) Allemaal onderzocht en wetenschappelijk vastgesteld.
En nu hebben we een Aspergerpatiënt. Mensen leren niet van de geschiedenis.

piloot47 | 24-09-19 | 16:32

Idiocracy II.

edTheDodo | 24-09-19 | 13:02

De wereld gaat kapot aan het consumptie gedrag van de mens en het financieel belang van multinationals waar zij haar potje pindakaas van koopt. De Unilever's en Shell's die miljarden verdienen en hun sporen nalaten op deze wereld. En die multinationals blijven ook miljarden verdienen omdat we straks met minstens 10 en wellicht 15 miljard mensen op deze knikker wonen. De omvolking die op dit moment gaande is heeft te maken met winst en verstrengelende belangen om de grondstoffen op deze aardbol veilig te stellen.
Short Term Money makes the world go round

justtheblues | 24-09-19 | 13:02

En we zijn ook weer meer vleesch gaan eten.
nos.nl/l/2303077
Mensen laten zich niet dwingen.
Verkeerde aanpak.
Vraag ‘t netjes en in goed overleg komen we best tot een goed besluit.
Niet met emotionele chantage of dwang of zelf met geweld.
Het werkt niet.

Ruimedenker | 24-09-19 | 13:02 | 1

We zijn gewoon weer meer gaan vreten, vleesvervangers worden meer verkocht maar ook vlees zelf. Elk jaar worden we dikker, verkoop van beide producten kan dus groeien.

LonelyWanker | 24-09-19 | 13:27

Elke windbuil z'n eigen molen......

Elder of Z. | 24-09-19 | 13:01
-weggejorist-
Swoop | 24-09-19 | 13:00 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooie woorden en ze heeft gelijk. De wereld draaide om geld en macht en niet om het ecosysteem totdat het ecosysteem geld ging opleveren in een economisch model. Daarom is er nu veel aandacht voor. Jammer maar te laat. Het gaat er niet meer om klimaat verandering tegen te gaan. Overheden zijn al lang bezig met klimaat adaptatie, accepteer wat gaat komen en stel je daarop in. Hoge waterstanden, onbewoonbare delen, mega stormen des doods en een toekomstige ijstijd. Het is niet anders en zeker niet meer tegen te gaan door wat wij ook gaan doen. The lucky few will Survive en het is te laat voor de blame game.

Dhr. W. Anhoop | 24-09-19 | 12:59 | 2

Alleen als je in die klimaat onzin gelooft.........

Rene046 | 24-09-19 | 13:36

De zeespiegel stijgt sinds duidenden jaren. Vroeger kon je te voet naar de UK. Van een versnelling van die zeespiegelstijging is geen enkele sprake.

Max Headroom | 24-09-19 | 14:17

Bride of chucky,heel eng dit kind.

Gepiel | 24-09-19 | 12:59 | 1

Chucky had nog humor, Greta kan niet relativeren.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 13:13

Vraag me af of het feit dat er een heel leger aan haar touwtjes trekt dit niet onder grooming valt?
Het valt zeker onder onnozele kinderarbeid......

Elder of Z. | 24-09-19 | 12:58

Zin in zweedse gehaktballetjes.
Köttbullar.

MistaRazista | 24-09-19 | 12:57

Buiten de belangen om is het bijzonder te zien dat iedereen over haar diagnose Asperger valt en dit aanvalt en kleineert. Op dezelfde dag wordt er een filmpje van de Sluipschutters bekritiseert omdat er een transgender grap in zit.
Wereld = kapot.

Marmer | 24-09-19 | 12:57

"Wereldwijd zijn er minstens 38 grote zondvloedmythes, waarvan degene op verschillende continenten waarschijnlijk onafhankelijk van elkaar zijn ontstaan."

Serieus Spartacus? "ontstaan"? Het antwoord mept je in je gezicht en je weigert het te noemen... Als er wereldwijd stapels (en er zijn er meer dan 200 hoor, wees maar niet bang... veel meer dan 38) vloedverhalen zijn... Overweeg eens of die niet veel logischerwijs uit 1 oorsprong zouden kunnen komen. Je zou echt eens wat boeken moeten gaan lezen ipv alleen pr0nsites te bezoeken.

Teeweetwee | 24-09-19 | 12:52 | 1

Het is zelfs waarschijnlijk dat veel, zo niet alle vloedmythes een zelfde historische kern van waarheid hebben, namelijk het eind van de laatste ijstijd 12.800 jaar geleden. Moderne mensen hebben die periode geleefd en doorstaan en de weerslag van die herinnering kunnen de vloedmythes zijn.
Sinds kort is er zelfs een directe oorzaak aangewezen, een meteoriet of komeet inslag, mogelijk meerdere, op het Amerikaanse continent en/of Groenland.
Trefwoord: Younger Dryas.
www.sciencedaily.com/releases/2019/03...

Enfin. Spartacus zou eens wat meer podcasts van zijn held Joe Rogan moeten beluisteren, met name die met Randall Carlson, Graham Hancock, John Anthony West en Robert Schoch (of hun boeken moeten lezen), dat zet alles wat je denkt te weten over prehistorie minimaal op losse schroeven.

Stormageddon | 24-09-19 | 13:19

De oplossing voor de over-bevolking.

Schriever | 24-09-19 | 12:50

Een autistische klimaatkleuter met een aandachtsprobleem.

Kanarie_Geil | 24-09-19 | 12:45

Toch maar even de knuppel in het hoenderhok gooien.
Ik vind dat Greta gelijk heeft. Niet zozeer met haar doemscenario en toon, maar wel met haar “how dare you”.
Het is toch van de zotte dat er vier jaar na het zoveelste akkoord nog geen concrete maatregelen zijn genomen? Niet dat je nu de hele aarde moet volplempen met windmolens, maar er gebeurt gewoon niets en de meeste politici hebben een ‘na mij de zondvloed’ houding en ik snap dat een jonge generatie daar verbolgen over is. Er wordt vooral verrekte veel geouwehoerd en niets zinnigs afgesproken.

Verbandmeester | 24-09-19 | 12:42 | 6

@Teeweetwee | 24-09-19 | 12:53:
Dat het een rare muts is lijkt me duidelijk en er zou ook zomaar een verborgen agenda achter kunnen zitten.

Verbandmeester | 24-09-19 | 12:59

De politiek gaat helemaal niets oplossen. Wat die doet is contraproductief: een excel sheet oorlog waar ieder land een voor hun zo gunstig mogelijk rekenmodel aan andere landen probeert op te leggen zodanig dat die andere landen zo veel mogelijk moeten betalen. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt, er zijn heel veel ontwikkelingen gaande (en nee, windmolens zijn niet de oplossing).

Echter: het cruciale punt is dat de huidige voorstellen economisch en qua grondstofgebruik niet haalbaar zijn. Daar moeten we dus ook niet in meegaan want er zijn betere alternatieven. Wat die zijn gaat niemand je vertellen want er is veel geld mee gemoeid.

Max Headroom | 24-09-19 | 14:12

Sorry, maar dat was ook niet de bedoeling van het akkoord.
Het enige wat afgesproken was dat de VS miljarden aan china pakistan en India zou betalen en dat er vanaf 2030, iets aan het klimaat gedaan zou worden.
Van de miljarden die door de VS geschonken"zouden worden zouden er uiteraard wat ferari's gekocht worden door wat Europese politici.
Trump had nog 50 miljoen onderdanen onder de armoedegrens lopen in zijn land, dus zei heel verstandig FY tegen de globalisten.
Ze waren alleen overspannen omdat ze hun douceurtje misten.

corbiere | 24-09-19 | 14:14
▼ 3 antwoorden verborgen

die praat alsof ze 14 jaar getrouwd is en haar man verwijt dat er een natte handdoek in bed ligt.

small_town_dude | 24-09-19 | 12:41 | 1

Ze praat dan nog, een droge is al genoeg voor een executie op het marktplein bij sommige.

Lt-Kol Kilgore | 24-09-19 | 12:43

Ze heeft wel gelijk dat we in een ecologisch cataclysme terecht zijn gekomen en dat dit de komende generaties de leefbaarheid van de wereld sterk zal aantasten en zal bijdragen een de mass extinction van alle levende wezens behalve de mens. Maar om daar nou zo theatraal en hysterisch over te doen...

zeeman73 | 24-09-19 | 12:40 | 1

Dit emo-gedoe is blijkbaar het beste 'argument' dat de linkse klimaatlobby kan voortbrengen.

Max Headroom | 24-09-19 | 12:39
-weggejorist-
donald_en_ronald | 24-09-19 | 12:39

Altijd lachen met ome Donald.

VanBukkem | 24-09-19 | 12:39

Mijn linksachtige collega vroeg mij of het stukje van Greetje had gezien.
Zelfs hij vond ‘t te gênant voor woorden.
En dat was het ook.
Haar kudtjeugd heeft ze aan haar eigen ouders te danken.
Zij hebben dat kind ongeluk aangepraat.

Ruimedenker | 24-09-19 | 12:32 | 2

Leuk een linksachtige collega.
Ik heb er ook zo een gehad.
Die was er van overtuigd dat linkse mensen het goede in de mens vertegenwoordigden, sociaal bewogen zijn, empathie hebben, enz enz.
Terwijl rechtse mensen daar in tegen......
Hij kwam niet helemaal uit mijn vraag, hoe dat dan kon, als iemand die eerst links stemde, rechts ging stemmen en omgekeerd.

Roadblock | 24-09-19 | 12:41

Dat is het probleem. Ze gaat de twijfelaars zo niet overhalen, en ze jaagt een flink deel van hen die al overtuigd waren tegen haar in het harnas. De rest kijkt toe en denkt: “gut wat mooi dat ze zo betrokken is bij het klimaat”. Het enige dat ze echt bereikt is dat een klein groepje fanatici nog fanatieker worden. Haar taal is de taal van lynch mobs. We hebben het straks niet meer over problemen, en al helemaal niet meer over oplossingen, maar over de schuldvraag.

Muxje | 24-09-19 | 12:46

Misbruikte meisje .. die nog liegt ook .. Want dit zei ze gisteren .. en we zijn er allemaal nog ..( op een paar na dan) .. nail her...

Gedachten_breker | 24-09-19 | 12:30

Moet dat kind niet naar school?

VanBukkem | 24-09-19 | 12:28 | 1

klimaatspijbelen heet dat tegenwoordig. Haar hippie mentor maatschappijleer zal wel een briefje schrijven voor de ambtenaar.

small_town_dude | 24-09-19 | 12:44

How dare you ! How dare you!
How dare you speak to adults like that, you little twat.
How dare you speak to adults like that that gave you a future in which you can walk the streets without a yellow star on your chest you little brat.
How dare you speak to adults like that that gave you a future without you having to be afraid for not having a future because polio, rode hond, dktp and other kidkillers you little shit.
How dare you speak like that to those who made it possible for your parents to reproduce, you pubeless puberty beatch.
How dare you, how dare you make me pay for your parents mistake, you little nagger.
How dare you. Go stand in the corner or go find your savespace to cry.

grapo | 24-09-19 | 12:27 | 1

Ty

corbiere | 24-09-19 | 14:16

Schokkend dat de klimaat maffia nu ook al een labiel meisje inzetten. Het wachten is op de eerste tiener die vanwege het klimaat een einde maakt aan haar leven

jack_gouda | 24-09-19 | 12:25 | 3

Een beter milieu begint bij jezelf

small_town_dude | 24-09-19 | 12:39

Een beter milieu begint bij het stoppen van de groei van de mensheid.

Leffe Blonde | 24-09-19 | 12:47

een co2 neutrale zelfmoord op de composthoop ?

Lt-Kol Kilgore | 24-09-19 | 12:54
-weggejorist-
Realism Is All | 24-09-19 | 12:24 | 3

Dit meisje heeft het toch zo slecht... Misschien moet ze even wat verder kijken dan haar gehersenspoelde policor neusje lang is en kijken naar meisjes van een jaar of 10 in Somalië, die, door vier man tegelijk onder dwang vastgehouden, met een glasscherf of scheermes voor het leven genitaal worden verminkt. DAN heb je reden om te janken. Wat dit wicht hier doet is decadente aandachtshoererij en dramaqueen gedrag. Wat een vertoning toch... Je weet gewoon niet wat je ziet.

Motleycrew | 24-09-19 | 12:23

14.500 jaar geleden (ongeveer) eindigde de laatste ijstijd. Vóór deze tijd was het ongeveer 10 graden kouder wereldwijd dan het nu is. Daar kwam abrupt een einde aan met een dramatische temperatuurstijging van 10 graden in enorm korte tijd (paar honderd jaar). Daarna koelde de aarde weer langzaam af tot aan het begin van de "Younger Dryas".

De Younger Dryas werd ingeluid met een plotselinge temperatuurdaling van een paar graden en eindigde 1.5 millenium later met een temperatuurstijging van weer 10 graden binnen een paar decennium.

Een plotselinge temperatuurstijging heeft smeltwater als effect, waardoor een deel van de aarde plotseling onder water kwam te staan. Ook is er onderzoek waaruit blijkt dat aan het einde van de Young Dryas (zo'n 12.800 jaar geleden) waarschijnlijk een komeet of asteroide is neergestort op aarde. Heel veel dierstoorten zijn uitgestorven in deze tijd en een laag as is neergedaald op een deel van de aarde.

Dit is ook de tijd waar de meeste zondvloed verhalen vandaan komen.

Sinds ongeveer 10.000 jaar geleden is de temperatuur op aarde opgelopen tot ongeveer 2 - 3 graden boven de huidige temperatuur. Dit duurde tot ongeveer 2000 jaar geleden waarna er een langzame temperatuurdaling ingezet werd tot de huidige temperatuur, met een aantal uitschieters zoals de middeleeuwse warme periode en de kleine ijstijd.

einz | 24-09-19 | 12:22 | 4

Opwarming is 1 ding. Consequent vervuilen van grondwater en andere manieren van de natuur op veel punten onherstelbaar beschadigen, allemaal voor het produceren van producten waarvan we met zijn allen moeten afvragen of het nodig is, is een ander ding.

De planeet gaat wel door. Maar voor de mensheid creëren we een plek waar je niet meer kan leven. Komende 100 jaar gaan wij in West-Europa daar geen last van hebben, maar dat betekend niet dat het niet goed is erbij stil te staan dat globale machtige corporaties de boel stelselmatig slopen voor de rest van ons.

Alleen gaat geen weldenkend mens dát van een 10-jarig, krokodillentranen persende, jankend kutkind aannemen.

nooitgrappig | 24-09-19 | 12:46

@dorstig! | 24-09-19 | 12:39: Geen specifiek punt. Gewoon wat informatie m.b.t. de veranderingen op aarde en zondvloeden in het verleden, die aangehaald werden in het artikel

einz | 24-09-19 | 13:37
▼ 1 antwoord verborgen

Is dit de trailer voor de exorcist 2019 ??

Dr.P.o.Naut | 24-09-19 | 12:21

Ik heb naar Greta Thunberg's speech geluisterd maar hoorde geen kind.

dihydrogenmonoxide | 24-09-19 | 12:21

Kunnen de ouders van dat kind niet opgepakt worden voor kindermisbruik? Dat arme kind wordt werkelijk van alles wijs gemaakt en overal ingezet als een trekpop van de groene maffia. Ik zou mij als ouder kapot schamen.

SinEstilo | 24-09-19 | 12:20

Ik las Eucalyptaspeech. hehehe.
Moet dat meisje niet naar school?
Dit lijkt me kinderarbeid.
Waar is de Zweedse jeugdzorg om het kind uit huis te plaatsen?

watergeus | 24-09-19 | 12:18

Als je te lang in een afgrond kijkt, kijkt de afgrond op een gegeven moment ook bij jou naar binnen. Thunberg is zo aan het klimaatprobleem gehecht, dat een ander perspectief haar bevattingsvermogen inmiddels te buiten gaat en omslaat in fanatisme. Een en ander is vergelijkbaar met de Verelendungstheorie en de aanhangers daarvan, toen die niet bleek te kloppen ging men het geluk een handje helpen, met de bekende desastreuze gevolgen. Hopelijk blijven die nu uit.

Schulzie | 24-09-19 | 12:17 | 2

Ze heeft het Syndroom van Asperger. Via Wiki:

"De meeste mensen met het syndroom van Asperger wisselen gedurende de kindertijd een paar keer van interesse. In de puberteit komt de definitieve interesse gewoonlijk vast te liggen. Opvallend is wel dat een groot aantal mensen met het aspergersyndroom hierbij vaak voor technische, wetenschappelijke, systematische, en bètavakgerelateerde interesses kiest.

Dergelijke interesses bieden een kunstmatige geordende wereld, die iemand met het aspergersyndroom respijt geeft van de onvoorspelbare en onhandelbare wereld van alledag. Het geeft een doel, uitdaging en bevrediging waarvan men de regie volledig zelf in de hand heeft. Het verlossende effect is wel enigszins te vergelijken met dat van verslavende middelen. Mensen met het syndroom van Asperger hebben het vaak moeilijk met zingeving en religies. Deze sluiten vaak niet aan bij hun wetenschappelijke en rationele instelling. "

Macroglossum | 24-09-19 | 12:31

Nog een jaar of 3-4 en het "kind" is er dan wel af. Dan is de zieligheidsfactor niet meer te misbruiken. Misschien met goede begeleiding wordt het nog wel wat.

Tuinhekje | 24-09-19 | 13:35

De enige vraag die er toe doet: waarom moeten we dit van Greta horen? Dit is geen nieuwe boodschap, er worden geen nieuwe oplossingen geboden of nieuwe inzichten aangedragen. Het enige dat anders is, is de toon. Het is de toon van identity politics maar dan groen. Wij tegen de vijand. Jullie zitten fout. Ik ben slachtoffer. En het effect zal hetzelfde zijn; als dit doorzet dan kan het de milieubeweging tot op het bot splijten, en met name onder de gewone mensen die “wel iets willen doen” alle steun en sympathie als poolijs voor de zon doen verdwijnen.

Dit heeft alles van een cultus.

Muxje | 24-09-19 | 12:17 | 1

Omdat het meer belastingheffing mogelijk maakt. En meer globalisme.

Max Headroom | 24-09-19 | 12:41

Thunberg en die andere komedianten gaan nooit echt bijdragen aan oplossingen van co2-uitstoot noch aan oplossingen van energieopwekking.
Dat is voorbehouden aan kernfysici en andere natuurkundigen. Zij en economen kunnen ons vertellen over de relatie tussen welvaart en energieverbruik. Daartussen is namelijk een causaal verband: meer energiegebruik leidt tot meer welvaart. Meer welvaart zonder meer energiegebruik is onmogelijk. Dat betekent ook, dat het energiegebruik van de wereld niet omlaag zal gaan maar omhoog.
En als de groene komedianten kernenergie blijven uitsluiten van de oplossingen, dan zal dus ook de co2-uitstoot stijgen.

6638-12345 | 24-09-19 | 12:17

Als je kritiek hebt op dat meisje haar boodschap dan komt er meteen een legertje van 'hoe durf je zo'n meisje te pesten' schreeuwers uit hun hol. Ze is een soort schild voor dat klimaatactivisme geworden.

GroetenVanUrk | 24-09-19 | 12:16 | 2

De schreeuwers die ons, gewoon volk, willen manipuleren middels misbruik van een kind?

Ben5570 | 24-09-19 | 12:42

Nog een paar jaar, dan is het een gewone vrouw.

Tuinhekje | 24-09-19 | 13:36

Stom wicht. Ze had 50 jaar geleden eens kind moeten zijn. Kon ze in veel open water niet een pootjebaden, zo smerig was het. De lucht was in steden maar ook in sommige dorpen bovendien niet te harden. In het Ruhrgebied hadden snotneuzen als Thunberg een grouwe huidskleur van de vervuiling. Alsof er dus sindsdien niks is gebeurd, maar zoveel domheid op zo'n locatie achter het katheter zegt ondertussen wel heel veel over de massahysterie.

jochum1980 | 24-09-19 | 12:15 | 1

ZO wordt het ons gewoon volk toch verkocht door onze regeringen?Vanaf de industrialisatie is er alleen maar meer vervuiling gekomen, kortom niets gebeurt om het schoner tedoen.

Ben5570 | 24-09-19 | 12:52

Nou zo zien de jonge Volkertjes er dus uit.

drs. P | 24-09-19 | 12:14 | 1

Ik wilde het net zeggen. Als je die blik in d'r ogen zag toen Trump voorbij liep, zou je denken dat ze er toe in staat is.

His Lordship | 24-09-19 | 14:33

Eng. Doodeng.

Padre Grassi | 24-09-19 | 12:14

Als je haar zo bezig ziet, en het geluid uitzet (sowieso aan te raden), dan lijkt het of ze een duivelse bezwering uitspreekt, en is het een wonder dat de hele VN niet na afloop in kikkers is veranderd.

Roadblock | 24-09-19 | 12:13 | 1

@Roadblock | 24-09-19 | 12:13 |
"(...), dan lijkt het of ze een duivelse bezwering uitspreekt, en is het een wonder dat de hele VN niet na afloop in kikkers is veranderd."

*Koffie van TFT boenen doet*

Sjefke7807 | 24-09-19 | 14:15

Haar moeder is de Izebel achter de Duisenberg-kloon. Ze probeerde eerst haar op het podium van het Songfestival te lanceren, met als gevolg dat nu al haar podia eruit gaan zien als niveautje Songfestival. Zou het trouwens een super act vinden om haar in het Rotjeknorse Ahoy paleis behalve haatspiedend en van het papier haatspeechend ook een haatliedje te horen gillen. Zoals André van Duin al zong: "We zullen dóórgaan (tot het gaatje)." President Trump's tweet is geniaal: "She seems like a very happy young girl looking forward to a bright and wonderful future. So nice to see!". Dit moet door de MSM voor u als onbevangen nieuwsontvanger meteen geframed worden met 'De grote president Donald Trump moest het kleine meisje terugpakken met een flauwe, sarcastische tweet.' Dit is inderdaad niveautje Songfestival. Op de 'Welingelichte Kringen' website prijkt nu de kop: "Boris Johnson leidt spectaculaire nederlaag">>LEIDT i.p.v. lijdt. Zo krankjorum dat je vanzelf meer, meer, meer Greta's wil.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-09-19 | 12:11 | 1

Ja, maar dat is de site van die ultralinkse Driehuis-broer. Dus dat die site onzin uitkraamt is logisch.

Joris Draaksteker | 24-09-19 | 13:49

Mensjes als Greta stelen mijn oude dag.

Ronnie uit Helmond | 24-09-19 | 12:11

Ach ja, nog een jaar of dertig, dan zit Grommende Greta voor een topsalaris met bijbehorende onkostenbvergoedingen bij een of andere grote NGO, met auto en chauffeur er bij.
Want we weten ondertussen allemaal wel hoe de hazen lopen; je begint als bevlogen actievoerder, om dertig jaar later te eindigen als volgevreten kapitalist.

miff | 24-09-19 | 12:10 | 2

Zal de VN wel worden dan.

sprietatoom | 24-09-19 | 12:16

Frans Timmermans en Diederik Samson???

Leffe Blonde | 24-09-19 | 12:53

Wat bizar is dat kinderen de nieuwe LGBTH (?) zijn. Kinderen als Greta moeten gehoord worden. En ja, WTF, krijgen in Nederland een jeugdparlement. En wordt er zelfs geopperd het stemrecht te verlagen. Op dit niveau regeert de politiek tegenwoordig blijkbaar. Wedden dat het kind wat anders denkt uitgemaakt zal worden voor pestkop met de bijbehorende postbus51 spotjes?

roevka | 24-09-19 | 12:07 | 1

Stemrecht verlagen = extra linkse stemmen, tenslotte ben je jong, idealistisch, hebt weinig bezittingen en je denkt de wereld te kunnen veranderen.
Als men het idee had - of er na een ronde achter zou komen- dat het stemmen zou gaan opleveren voor rechts dan gaat het idee weer linea recta in de ijskast.

me163komet | 24-09-19 | 12:18

Zelf terug roeien.

Jos Tiebent | 24-09-19 | 12:06 | 1

Nee! laten ze haar lekker in de VS houden.

Solar666 | 24-09-19 | 12:10

Is zij nu een boos wicht?

Rest In Privacy | 24-09-19 | 12:06

Zou graag willen weten uit wiens koker dat geweeklaag van de Heilige Greta is gekomen, welke machine er achter haar rug draait en wie er voordeel bij heeft. Het was een griezelige vertoning, een schilderij van Hieronymus Bosch. middeleeuws doemdenken. Een eng kind dat visioenen krijgt van het Einde der Tijden, van de Apocalyps, en wanhopige mensen die om haar heen cirkelen, die voor haar buigen en knielen, die haar als een zieneres aanbidden en allemaal bij haar aan boord willen, aan boord van het Stultifera Navis, het narrenschip, op weg naar een Narragonia waar geen CO2 en geen stikstof in de lucht zit.
lintel.typepad.com/.a/6a00d8341c5d3b5...

Schoorsteenveger | 24-09-19 | 12:06

Ik haak net in. Wie is dit, waarom luistert de wereld naar haar en moet ze niet op school zitten?

Lerp | 24-09-19 | 12:04 | 1

Gutmenschen mogen alles.

Ronnie uit Helmond | 24-09-19 | 12:10

Waar ik meer problemen mee heb is dat wij bijzonder mooie combinatie moleculen genaamd olie door een zeer inefficiënte verbrandingsmotor de lucht in schieten. Deze stoffen kunnen wij in de toekomst veel beter gebruiken dan simpel te verbranden. Dus ja veel nieuwe kerncentrales en allemaal elektrisch rijden en olie voor vaste produktie gebruiken met recycle waarden.

allesofniks | 24-09-19 | 12:03 | 1

@allesofniks
Precies. Aardolie hoort als grondstof voor kunststoffen te worden gebruikt. Verbranden is nogal stom. Gebruik daar aardgas voor. Of wek energie op een betere manier op.

DenBeert | 24-09-19 | 16:16

Sara Magdalena Ernman is een Zweedse operazangeres en milieu-activiste.en moeder van Greta Thurnberg haar vader is Svante Thunberg is een Zweedse auteur, kunstmanager en producent, en acteur, die Scener ur hjärtat [Scènes uit het hart] heeft geschreven met echtgenoot en Zweedse opera-mezzosopraan Malena Ernman. Hij wordt ook geassocieerd met het werk van zijn dochter, jeugdactiviste Greta Thunberg. Ze is geprogameerd door haar ouders en hebben vast afgekeken hoe de Hitler Jugend mensen en kinderen konden hersenspoelen,dat politiek zich met deze waanzin inlaat is onbegrijpelijk,geen woord over dat de Ozonlaag gekrompen is,nu gaan ze ten strijde over stikstof!

T.Fortgens3041 | 24-09-19 | 12:03 | 1

Tja, geen wetenschappelijke opleiding, en maar poep praten, ongefundeerd roeptoeteren. En de rest van de onopgeleide meute als vee er achteraan.

Ronnie uit Helmond | 24-09-19 | 12:15
-weggejorist-
frank4444 | 24-09-19 | 12:03

Ooit het boek Ishmaël gelezen, doet me hier aan denken.

Linkse Zakkenvuller | 24-09-19 | 12:01 | 2

Dit gleufje doet als of zij geen toekomst heeft en de wereld vergaat in 2030.Iets wat veel jeugd denkt of moet geloven van de milieu gekken. Waanzin gewoon

dubbletjes | 24-09-19 | 12:06

Misschien kan Greta vriendinnetjes worden met Malala?
Ook al zo'n irritant wezen.

Carmelita | 24-09-19 | 12:00

Word eens tijd dat de zweedse jeugdzorg ingrijpt bij de familie Thunberg en dat het meisje overplaatst word naar een geschikt gezin
Niet te geloven hoe dat meisje geestelijk misbruikt word door oa pa en ma Thunberg en talloze andere volwassen mensen.

komtdatschot | 24-09-19 | 12:00 | 3

Hmm ze werd dit jaar nog uitgeroepen tot Zweedse vrouw van het jaar.
Denk niet dat er maar één Zweedse instantie is die haar of haar ouders een strobreed in de weg gaat leggen.

Berbaar | 24-09-19 | 12:06

Te laat, het komt nooit meer goed met dat kind.

Goofje | 24-09-19 | 12:09

Overplaatsen naar een gesticht lijkt me beter.

HoerieHarry | 24-09-19 | 12:11

Als we de wensen van die trekpop zouden inwilligen, dus de economie stilleggen en weer met paard en wagen of te voet verder gaan, dan is binnen een jaar de halve wereldbevolking een hongerdood gestorven. Sommigen hier maken een vergelijking met Hitler, maar qua apocalyptische gevolgen konden ze wel eens gelijk krijgen.

gekwetst | 24-09-19 | 12:00
-weggejorist-
JackStick | 24-09-19 | 11:59
-weggejorist-
Vlinger | 24-09-19 | 11:59

Top stukje!

Macroglossum | 24-09-19 | 12:08

Idd. Spijker kop

Rest In Privacy | 24-09-19 | 12:11

Ik had de hele lijn alan jones al gelezen maar de onwijs gillend schreeuwende meisjes vind ik werkelijk niet om aan te zien plaatsvervangende borderlineschaamte krijg ik er van brrrrrrr

Magerder | 24-09-19 | 18:38

Ik ga niet naar de "speech" van een kleuter luisteren.... Eens in de zoveel tijd worden we wekenlang lastig gevallen met irritante aandachttrekkerij van zo,n -door de ouders self proclaimed - "wonderkind". Dat zeilmeisje van een paar jaar terug, idem. Sodemieter op!

kotelet | 24-09-19 | 11:58 | 2

Ben bang dat deze langer blijft dan het zeilmeisje

BertusP | 24-09-19 | 12:00

@BertusP | 24-09-19 | 12:00: Het zeilmeisje kon iets. Ze heeft Nederland ook mooi de rug toegekeerd.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 14:17

Te lage CO2 ppm gaat hand in hand met O2 ppm.
Klimafaten hebben een enge genocidale wens

Abu Koop Dan | 24-09-19 | 11:57

Dat arme kind. Ik heb nu al medelijden met haar voor als eindelijk doorsijpelt in haar Asperger-brein dat ze misbruikt is op een slinkse en smerige manier.

Het is overigens ook werkelijk beláchelijk dat een kind van net 16 jaar oud, sociaal interactief beperkt wegens haar Aspergersyndroom, haar psychisch beperkte visie mag preken tegenover de machtigen der aarde.

Alsof je met een zaal vol erudiete muziekexperts naar de Josti band gaat zitten luisteren en na afloop gaat beweren dat Mozart een voorbeeld aan hén had kunnen nemen.

Macroglossum | 24-09-19 | 11:57 | 1

Het past allemaal in het huidige tijdspatroon. Een minderheid of een groep met een gebrek onnodig veel aandacht geven en een podium geven. Ik wil best naar een normale discussie over het klimaat luisteren maar ik pas ervoor om naar het overgeacteerde emotionele gebrabbel van een gehersenspoelde, naieve kleuter te moeten kijken.

drekzooi | 24-09-19 | 12:10

Alleen al die gezicht uitdrukking zegt mij genoeg. En het zooitje wat er achter aan rent zijn nog gekker.

Markknudde | 24-09-19 | 11:57 | 1

Ja, het is niet het klimaat wat het einde aangeeft, maar de schare debielen die hier naar luisteren. VN kunnen we nu dus niet meer serieus nemen. Einde van een tijdperk, laat de astroiden of zo iets maar inslaan.

vmk | 24-09-19 | 12:00

Toen ik een jaar of acht was, kwam het nieuws over de zure regen, gat in de ozonlaag, stijgende zeespiegels. Ik herinner me dat ik het me aantrok en echt bang was dat we zouden verdrinken.
Nu komt Greta als boegbeeld van de jeugd en de toekomst en in combinatie met sociale media, dat al dit nieuws nog even verder indoctrineert vraag ik me af hoe bang de jeugd van nu is en hoe serieus ze dit nemen.

hotbrasil | 24-09-19 | 11:56 | 1

En in mijn jeugd keken we naar 'the day after' en rilden bij de gedachte aan een kernoorlog, we zouden er allemaal aan gaan. Doemdenken is schijnbaar iets wat mensen en dan vooral jonge mensen nodig hebben.

Macroglossum | 24-09-19 | 11:59

Eigenlijk vat het de hele klimaatdiscussie perfect samen.
Hysterisch gejank van een puber.

Barkruk2 | 24-09-19 | 11:56

Afgekeurd voor een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Tja en ga je ons vervelen...

Sjorsch | 24-09-19 | 11:56

Weer zo’n zeilmeisje...

swassannuf | 24-09-19 | 11:55 | 2

Het zeilmeisje Laura Dekker kon echt iets. Ze woont heerlijk in Nieuw Zeeland.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 14:20

Ach, dat kind is echt niet zielig, die geniet!
Ze is zo heerlijk belangrijk. Het klimaat is voor haar een zegen, nu ze zich hiermee zo fijn kan profileren.

Carmelita | 24-09-19 | 11:55
-weggejorist-
frank4444 | 24-09-19 | 11:54 | 1

GS, ik houd van jullie ten allen tijde kritishce blik, en Ik snap wel dat jullie niet zomaar op de Thunbergbandwagon wil springen, dat er multinationals en handige harries zijn die miljoenen gaan verdienen aan de energietransitie terwijl burgers het gelag betalen, en dat er van alles af te dingen valt op geschetste rampenscenario's. Maar hou gewoon eens op de wetenschappelijke concensus over de klimaatverandering in twijfel te trekken, voordat jullie geloofwaardigheid is afgenomen tot die van antivaxxers en area 51-bestormers.

Bebopalula | 24-09-19 | 11:54 | 8

Het probleem is dus dat er helemaal geen wetenschappelijk consensus is over klimaatverandering. Sterker nog, er is vrijwel geen enkel wetenschappelijk bewijs voor antropogene klimaatverandering.

naraga | 24-09-19 | 13:29

Een NOS-artikel linktippen is geen argument. Die ben ik een paar jaar geleden al opgehouden met lezen wegens politieke vooringenomenheid. Dan zou ik u net zo goed een stuk of vijftig artikelen van Breitbart of Rebel media kunnen sturen waarin staat dat die klimaathysterie complete onzin is.

His Lordship | 24-09-19 | 14:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is niet om aan te gluren dit gedoe.

van Oeffelen | 24-09-19 | 11:53

De mensen die dat kind hebben geprogrammeerd, moeten bedenken dat zij meer slecht dan goed doet met haar optredens. Mijn dochter is even oud, zit met prima cijfers op het gymnasium en moet slechts glimlachen als zij dit meisje ziet en hoort.
Zelf vind ik dat dit meisje hulp nodig heeft. Zoals zij met een foute tekst met dat verwrongen gezichtje een klimaat commissie toespreekt is triest en dat neem ik het clubje mensen kwalijk, die dit kind hebben geprogrammeerd .
Haar optredens zijn van nul en generlei waarde, omdat het haar aan elke ervaring en kennis ontbreekt en het lachwekkend is dat presidenten van landen dit kind moeten aanhoren. Welke idioot organiseert zo'n bijeenkomst, waar niks van terecht komt.

outdoor | 24-09-19 | 11:52

Tja, 85% van het volk gelooft in het klimafaat, dan krijg je het klimafaat.
Alleen FvD en PVV zijn tegen.
In de overige partijprogramma's staat overduidelijk beschreven dat CO2 uitstoot naar nul moet gaan. Dat kan alleen door de extreme oplossing, het klimafaat, het land vol zetten met windturbines of zonneparken. Of hoe wij zijn ontstaan door kernenergie. Kernenergie is het volk op tegen, dus blijft de extremistische oplossing over.
Wilders stelt dat er geen gematigde Islam bestaat. Zo is te stellen dat er geen gematigde klimafaat bestaat.
Klimafaat is daardoor extremistisch en dictatoriaal.
Het volk beseft dat nog niet. Op het moment dat het volk dat beseft is het te laat en zal het alleen door bloedvergieten te stoppen zijn. Net zoals 79 tot 74 jaren geleden.

ProAsfalt | 24-09-19 | 11:50

Angstaanjagende beelden gisteren. Hysterisch meisje dat met haar vuurspuwende ogen en op een iets te overdreven dramatische manier de wereld toespreekt. Als dit het boegbeeld van de klimaatacties is, gaat de jonge generatie een angstige tijd tegemoet. Laatst op tv ook al een meisje (jaar of 12) gezien, die bang was voor de toekomst van haar kinderen. Ik vraag me af of ze na de puberteit er nog zo over denken. Dat neemt niet weg dat het klimaat op de wereld er niet beter op wordt en er maatregelen nodig zijn. Goed om daar in de VN over te praten, maar als een grote vervuiler als de VS niet meedoet, zal dit weinig opleveren. Laten we maar eens beginnen door het circuit in Zandvoort op te doeken ......

Mannes | 24-09-19 | 11:50 | 1

Als meisjes van 12 nu al bang zijn voor hun kinderen, is het beste besluit dat ze kunnen nemen geen kinderen te krijgen. Beter voor de planeet ook als ik demense mag geloven.

Peerkeoud | 24-09-19 | 17:27

L'enfer sont les autres, zei Sartre al. Als de wereld maar alleen bestond uit jezelf, je geliefden, dat deel van je familie waarmee je het kunt vinden en nog een handvol andere mensen die je kent en waarvan je weet dat ze 'deugen' dan zou het wel meevallen, maar helaas zijn er daarnaast nog zo'n 6.999.999.000 mensen en die willen allemaal kip eten en poepen en in een huis wonen en in een auto rijden en naar een smartphoneschermpje staren en probeer die maar eens tegen te houden. Wat Greta dus eigenlijk zou moeten zeggen is: you all fucked way too much and just keep on doing it. Wat dat betreft zijn de Scandinaviërs klimaatgevaarlijker dan bijvoorbeeld de Italianen of de Japanners want zij hebben gemiddeld meer kinderen. Als ze daar nu eerst eens haar focus op zou richten...

Hetze Haatstra | 24-09-19 | 11:50

Overdreven gedoe. Als uiteindelijk de mensheid is uitgestorven en de aarde onbewoonbaar is geworden, is er niemand die zich er nog druk om maakt.

Gaz21 | 24-09-19 | 11:48 | 1

Op zulke momenten hoop je dan dat god wél bestaat. Zit ie dan, helemaal niemand meer om mee te fucken...

elfenstein | 24-09-19 | 11:53

Stop making stupid kids famous!
Grote dikke vette schande van haar ouders, greta kan er zelf niet zoveel aan doen dat ma teveel aan de vodkafles hing maar in vredesnaam, doe je ouderlijke plicht en bescherm je dochter tegen haarzelf. En nu dus de hele wereld. Die leiders daar in die zaal zouden allemaal uit piëteit de zaal moeten verlaten tot iemand haar van het podium heeft gehaald. Blijven zitten en applaudiseren maakt je onderdeel van deze beschamende vertoning en daarmee verlies je mijn sympathie. Sterkte greta, ik hoop dat de desillusie niet al te groot is op het moment dat de realiteit, en de kinderbescherming ingrijpen. Lijkt me voor een asperger zoals haar enorm kudt, ze kan toch al niet zo best omgaan met teleurstellingen dus dat kon ook nog wel eens vreselijk naar voor d'r aflopen.

elfenstein | 24-09-19 | 11:47 | 2

Het is inderdaad triest om te zien hoe ze schaamteloos gebruikt wordt. Ik hoop het niet, maar ik zou niet gek staan te kijken als we binnenkort lezen dat die arme meid zichzelf van het leven ontdaan heeft.

threeheadedmonkey | 24-09-19 | 11:58

@threeheadedmonkey | 24-09-19 | 11:58:
Autisten die hun zin niet krijgen of als het niet loopt zoals het in hun constructie wel zou moeten gaan freaken doorgaans knap heftig de pan uit.
Daarom noem ik het ook een beschamende vertoning, niemand met z'n hart op de goede plek zou dit een jong kwetsbaar ziek meisje als haar aan willen doen. Volwassen lui die zelf wellicht ook kinderen hebben moeten dat toch zien? Deze is niet normaal, moet beschermd worden tegen haar eigen waanbeelden tot ze ooit misschien zo ervaren en volwassen is dat ze zichzelf kan handhaven tussen volwassenen zonder in evil-chuckiemode te gaan.
Ik voel slechts medelijden voor haar, de brol die ze uitkraamt is haar ingefluisterd of zelfs door haarzelf verzonnen, dom is ze nameljk ook niet maar wel compleet onverantwoord om haar een zo belangrijk podium te geven.

elfenstein | 24-09-19 | 12:26

Aandacht genereren voor het klimaatprobleen middels dit meiske blijkt fantastisch te werken, zelfs hier.
Doen ze knap.

Berbaar | 24-09-19 | 11:46 | 8

@piloot47 | 24-09-19 | 12:02:
Gisteren zette Jensen een aantal van die 'meiskes' op een rijtje. Goed om deze meiskes eens bij elkaar te zien en hun fantastische werk voor het klimaat te kunnen aanschouwen. Meiskespower!

piloot47 | 24-09-19 | 12:05

Leer eerst eens spellen Brabbelbeer met je klimaatprobleen.

Roadblock | 24-09-19 | 12:06

@Berbaar | 24-09-19 | 11:55:
Nou, topboodschap hoor. We gaan er allemaal aan en we hebben een sneu kind van haar jeugd beroofd. Vroeger stond de dorpsgek dat op een kistje te verkondigen, tegenwoordig is het een gehandicapped kind met een microfoon. Wat de russen doen interesseert me vrij weinig in dit verband, in Russia the climate destroys you.

elfenstein | 24-09-19 | 12:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Binnen 10 jaar ben ik geëmigreerd naar een werelddeel waar dit gezeik gelukkig totaal niet speelt. Nog even volhouden dus.

2voor12 | 24-09-19 | 11:46 | 2

India?

B*tchmeister | 24-09-19 | 11:52

Ergens waar geen wifi is?

Polarisator | 24-09-19 | 11:53

Overbevolking.

JackStick | 24-09-19 | 11:46 | 1

Maar daarover organiseert de VN geen conferenties. Doorneuken zodat Afrika en het Midden-Oosten vollopen en de overloop gaat naar Europa, waar weer verder geneukt wordt. Maar ik ben al klimaat-ontkenner, straks schelden ze je ook nog uit voor seks-ontkenner.

JvanDeventer | 24-09-19 | 11:50

Van Greta kan ik het begrijpen. Zo zingt het vogeltje nu eenmaal (zoals het gebekt) Maar al die applaudisserende en juichende masochistische "wereldleiders" in de zaal baren me meer zorgen.

batvoca2 | 24-09-19 | 11:46 | 1

ik denk dat er wel een aantal niet hebben geapplaudisseerd vooral degene die niet zo goed liggen bij de rest zoals een Trump en een Bolsonaro etc.

ikworstelengadouchen | 24-09-19 | 11:47

Dit wicht is de nieuwe Malala.
Ging niet naar school en werd toch multimiljonair.

Nou dat leek de voorbrengers van dit wicht ook wel wat.
Dus wat doen we?

Verbouwen een kind tot in het debiele stadium en geven haar briefjes om voor te lezen en te huilen

Triest dat je als wereldleider naar een lijdend kind moet kijken

Alt | 24-09-19 | 11:45

ik ben ondertussen van mening dat onze invloed Nihil is en er andere dingen spelen. waarom?

1. ik hoorde pas ergens dat van alle CO2 de mens verantwoordelijk zou zijn voor 3 procent ( was bij Jensen of No Agenda, zeik er op wat je wilt). De rest is natuurlijk.
2. De kerel die The Great Barrier Reef zou beheren ( weer in 1 van bovengenoemde shows) ontkent dat opwarming van 2 graden een hoop schade zou veroorzaken, namelijk de zee meer naar Azie toe is warmer en daar is ook Koraal!
3. Hoe erg gaat die stijging van de zeespiegel nou echt zijn? als de temperatuur toeneemt zal er ook meer water verdampen, en dus zal voor een gedeelte die "smeltende ijskappen" compenseren.
4. er wordt elke x gerept over dat er veel natuur verdwijnt voor landbouw. als al die natuur organisaties nou eens voor een groot deel hier komen kijken hoe je wel moet boeren, en dat leert aan die boeren daar bespaar je de natuur toch?

Ik geloof er niet meer in. er zal vast wel een klein aandeel van ons in zitten maar volgens mij weten we 0,0 over de zonnecyclus en sowieso de cyclus van de aarde, we hebben warmte gehad, we hebben ijstijden gehad, maar niemand die daar een verband mee probeert te leggen want "er waren toen geen goede metingen", miss meten we nu ook wel verkeerd.

Daarnaast al die alarmisten vliegen heen en weer met prive vliegtuigen, vertellen ons vooral hoe het te doen maar doen zelf er geen hol aan, Practice what you Preach or GTFO!

Heel deze onzin is een groot verdien model, namelijk we gaan met z'n alle energie zuinige dit kopen, allemaal een electrische auto, een warmtepomp etc etc. ook die natuur organisaties verdienen er graag aan, op Discovery, History etc wordt je nu dood gegooid met dat iritante spotje van t WWF met die kinderen.... zeg maar de Nederlandse Greta's.

Die Greta is gewoon een kind met een Autisme oid die zo geprogrammeerd is met propaganda dat ze er zelf in is gaan geloven als ware ze een kind van de Hitlerjugend in nazi-Duitsland.

ikworstelengadouchen | 24-09-19 | 11:45 | 5

Ok dan we er bij deze uit. Thanks!

Hypno2050 | 24-09-19 | 11:48

Heel deze onzin is een groot verdien model...
Vergeet de linkse kliek niet die zichzelf met het klimaat nog belangrijk maakt. Gevolg aanhang, macht, aanzien en natuurlijk de broodnodige subsidies om de hypotheek te kunnen betalen.

metdedag | 24-09-19 | 11:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet zelden gaan dit soort mutaties spontaan over tot zelfontbranding. Tegelijkertijd wordt er dan een grote vulcaan actief ergens op de wereld.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 11:45 | 1

Ik zou tegelijkertijd een religie beginnen. Altijd al een succes geweest, probeer een stukje lava van die vulkaan te pakken te krijgen als relikwie. Heb je gelijk iets moois om in je tempel te metselen.

elfenstein | 24-09-19 | 12:33

Wat een belachelijke vertoning! Het grootste werkelijke probleem is de enorme groei van de wereldbevolking. Een probleem wat in de VN en elders (o.a. volkskrant) niet als oorzaak wordt aangegeven omdat dit niet past bij een aantal religies (waaronder de linkse). Een ander probleem is het feit dat de gemiddelde mens niet kan accepteren dat hij/zij niet alles kan verklaren. Dat er gewoon dingen gebeuren waar ze geen invloed op hebben.

metdedag | 24-09-19 | 11:44 | 1

die groei vind vooral in Azie en Afrika plaats, mede geholpen dankzij allerlei Westerse voedselprogramma's.

ikworstelengadouchen | 24-09-19 | 11:46

“Everybody’s going to save something now. “Save the trees, save the bees, save the whales, save those snails.” And the greatest arrogance of all: save the planet. What? Are these fucking people kidding me? Save the planet, we don’t even know how to take care of ourselves yet. We haven’t learned how to care for one another, we’re gonna save the fucking planet?..... Besides, there is nothing wrong with the planet. Nothing wrong with the planet. The planet is fine. The PEOPLE are fucked.”
George Carlin

RickRD | 24-09-19 | 11:44
-weggejorist-
frank4444 | 24-09-19 | 11:44

'The planet is fine, its the people who are fucked up'
George Carlin, Saving the Planet, zie Youtube..

vmk | 24-09-19 | 11:44 | 1

U was me net voor

RickRD | 24-09-19 | 11:45

Als 99,9% in een overdrive schiet. Raad ik iedereen aan om aan de andere kant te gaan zitten. Huizenmanie, tulpenmanie, internetbubble, de wereld was plat enz.:dit eindigt in een bloedbad. Ik zou nooit blind achter een sprekende pop van een communicatiebureau aanlopen. Zeker niet als feiten van een tegenstander overschreeuwd worden. 'Een achter de wetenschap' is gevaarlijk, want het mondt nu uit in wie het meest alarmistisch is, krijgt het geld.

arlen | 24-09-19 | 11:43

2.
Greta en haar groepje doet het niet voor "de Planeet".
Ze doen het voor zichzelf, de eigen soort, het voortbestaan van de homo sapiens.

Dus eigenlijk zijn het een stelletje egoïsten,
want de Planeet redt zich ook wel zonder mensen, of juist zelfs beter zonder mensen.

Angelina-a | 24-09-19 | 11:42

De ideale rijkelui dochter , fijn voor de ouders wanneer ze zich op borrelparties bevinden en alleen maar complimentjes ontvangen en de daaropvolgende zakenafspraakjes maken.

ewout56593235 | 24-09-19 | 11:42

Die blik van dat meisje in het gifje in die link als Trump langs loopt doet vermoeden dat er een klein Volkerthaatkloontje in the making is.
twitter.com/realDonaldTrump/status/11...

pga | 24-09-19 | 11:42 | 2

probleem is Trump heeft iets betere bescherming. daarnaast dat meisje is "geprogrammeerd" om hem te haten.

ikworstelengadouchen | 24-09-19 | 11:55

Ze is eerst even aan het zoeken waar ie blijft, met nog een redelijk normaal bakkes.
Komt ie dan langs, hup: de kenmerkende psychotische linkse moordenaars-blik in de ogen. Uiteraard vol op camera.

Zo overduidelijk gespeeld en vooropgezet dat het triest is. Als je met dat kind de boel wil manipuleren, doe het dan tenminste wat onopvallender cq. slimmer. Dan doe je nog iets goed als milieu-psycho.

Realism Is All | 24-09-19 | 11:57

Kinderen met een aangepraat atlassyndroom. Nu reeds of binnenkort aan de Prozac. Allemaal boos en depressief.

donkieshot | 24-09-19 | 11:41 | 1

Lol , maar zo waar. Ze ontdekt vast snel de beperking van de opgelegde gedachten en kan dat niet rijmen en huppp.... drank drugs Ibu sniff

ewout56593235 | 24-09-19 | 11:48

Asperger he, hele dagen lezen... bezig met onderwerpen ipv vriendjes en vriendinnetjes..... mijn evenoude zoon met asperger legde me gisteren uit waarom atoomwapens een statusquo tussen de grootmachten heeft gecreeerd. Toen heb ik hem snel een voetbal gegeven en zijn neven erbij gehaald en hem naar het veldje gestuurd.

adhd-je | 24-09-19 | 11:41 | 2

Complimenten voor uw aanpak. Ik hoop dat pa en ma Thunberg aantekeningen maken.

MickeyGouda | 24-09-19 | 11:47

verstandig

hotbrasil | 24-09-19 | 11:58

Dat kind is niet helemaal jofel. Geef haar een Barbie en een linksdraaiende draai om haar oren in plaats van applaus. Zoals ze zich nu verbaal en non-verbaal ontwikkelt zien en horen we haar over een tijdje spreken over één Volk, één Rijk en één Greta. Wat een gekkie zeg.

Kloof2012 | 24-09-19 | 11:40

Reactie van Paul Homewood , een klimaat realist, op de toespraak van het verwende monstertje :

Enough is enough!
Am I the only person who is sick to the back teeth having to listen to this whiney, spoilt little child lecturing the rest of us?

Betraying her generation? Stolen her dreams?

If she had not bunked off school, they might have taught her a bit of history.

-Children were often forced to work almost as soon as they could walk. This was not something new to the Victorian period as children had always been been expected to work for hundreds of years. Many were used as cheap labour.

-What was wrong with the working conditions for children during the Victorian times?

-Children worked very long hours with little breaks and no fresh air.
--They often worked in very dangerous conditions resulting in injuries or even death.
-Very young children were expected to work
-There was no education for the poor, so it was very unlikely they could get better paid jobs when they were older.
-Children were paid very little because they were younger
etc etc etc

notalotofpeopleknowthat.wordpress.com...

Zwizalletju | 24-09-19 | 11:40 | 2

Na wat doorklikken een prachtige deconstructie van het fenomeen greta. Zit dus gewoon een activistische organisatie achter met een of andere geflipte zweed aan het roer. Greta is een constructie, een sokpop:
www.theartofannihilation.com/the-manuf...

elfenstein | 24-09-19 | 12:52

@Zwisalletju
Dank voor de link.

toetssteen | 24-09-19 | 14:03

Ieder woord besteedt aan dit wicht is er één te veel.

zwartzondersuiker | 24-09-19 | 11:40

Het klimaat is niet door de mens te veranderen. Lees een boek over het onstaan van het universum na de oerknal en klimaatdrammers zullen een octaaf lager zingen. Het milieu op aarde is wel te beinvloeden. Klimaathysterie creeert een verdienmodel en dat moet vooral beginnen met indoctrinatie van kinderen; hoe jonger men met klimaat-indoctrinatie begint hoe meer "gelovigen" dat zal betekenen. Geld, geld en nog eens geld, dat ligt aan die waanzin ten grondslag. Schandelijk dat linkse politiek en linkse media de drijvende krachten zijn van dit uiterst bedenkelijke en schadelijke "godsdienst-scenario" .

krelus | 24-09-19 | 11:40 | 4

@usb stok | 24-09-19 | 11:50:
En wat denk je dat er met dat geld gebeurt dan? Wordt allemaal in vuilverbrandingsovens gestopt of zo? Als je de hele voorzichtige schatting, van alleen de overheidsuitgaven in Nederland voor het klimaatakkoord (los van de investeringen van bedrijven en particulieren) schat op 500 miljard tot 2030, aan wie wordt dat dan betaald? Er zijn heus mensen en bedrijven die de 500 miljard gaan opstrijken. Het geld word niet uit de economie weggenomen of zo.
En als je dat bedrag extrapoleert coor alle geïndustrialiseerde landen kom je op triljoenen euro’s. Dat geld wordt niet weggemaakt, daar gaan mensen aan verdienen. En de allereersten zijn de bureaucraten. Want er moeten allerlei instanties worden opgetuigd om het regelen.
Dat zijn bedragen waar bijv. oliemaatschappijen alleen maar van kunnen dromen.

Stormageddon | 24-09-19 | 14:17

@Stormageddon | 24-09-19 | 14:17:
Hmm ja oke zou kunnen. Maar als er triljoenen te verdienen valt, waarom houd de olie-industrie dan zo krampachtig vast aan het gebruik van fossiele brandstoffen?

usb stok | 24-09-19 | 16:31

@usb stok | 24-09-19 | 16:31:
Hoeven ze helemaal niet krampachtig te doen. Er rijden 1 miljard auto’s rond, hoeven ze niks voor te doen, behalve leveren.
En ze zaten gewoon aan de klimaattafels van Ed Nijpels. Zij gaan er heus ook aan verdienen. Doen ze al.

Stormageddon | 24-09-19 | 19:28
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie elke dag CO2 in de bellenteller van het aquarium. Ben ik nu familie van dat wicht?

kwark001 | 24-09-19 | 11:38

Toch mooi dit he. Zeiken over dat de millieuvervuilers haar leven IN DE TOEKOMST verpesten.

Maar ondertussen staat dat arme kind daar ten overstaan van miljoenen mensen doodongelukkig te janken. Dus het is de millieuzeikers NU al gelukt te doen wat de millieu-vervuilers pas IN DE TOEKOMST zouden doen.

Dit is gewoon kindermishandeling. Ongeacht of er nu waarheid in zit of niet. De volwassenen die haar geïndoctrineerd hebben hiermee, moeten voor het gerecht komen wegens mishandeling.

DuperSildo | 24-09-19 | 11:38

Zelfs de verbeten Trump-haters zullen toch moeten toegeven dat zijn Tweet hilarisch is. Ik leg de schuld bij de ouders. Kinderen met Asperger hebben extra begeleiding nodig, maar Gretha op deze manier sterken in haar obsessieve gedachtenpatronen is niet de manier.

MickeyGouda | 24-09-19 | 11:37 | 1

Hilarisch inderdaad, haar gewoon op een zeer beschaafde manier totaal voor gek zetten. Het fijne is dat dit meisje binnenkort weer verdwijnt van het toneel want men is haar, en de PR machine achter haar, steeds meer beu aan het worden.

sprietatoom | 24-09-19 | 12:12
-weggejorist-
frank4444 | 24-09-19 | 11:37 | 1

Een beetje clonazepam door haar rooibosthee roeren zou ook geen slecht idee zijn

Botte Hork | 24-09-19 | 11:37

Milieumensen haten de mensheid. Houden alleen van zichzelf en willen alleen een 'aarde' achterlaten voor hún kinderen.

Dit meisje is een proxy-moordenares!!

Polarisator | 24-09-19 | 11:35

Een autistisch kind met 2 mega grote stichtingen op haar naam. Ze loopt vrolijk binnen (ontvangt miljoenen) om te komen zeuren over het klimaat terwijl ze eigenlijk op een school zou moeten zitten. Hoezo de klimaatlobydrammers zijn bezig...

greetopeen | 24-09-19 | 11:35

Ze kan amper alleen naar het toilet, en heeft toch nog het een en ander te studeren ivm chemie, fysica etc voor ze zelf nog maar kennis genoeg heeft om de mechanismen erachter te begrijpen. Maar ja gesteund door ma en pa die zo hun eigen dromen in vervulling zien gaan.

Lt-Kol Kilgore | 24-09-19 | 11:34

De wereld gaat eerder ten onder aan religie dan aan klimaatverandering.

antonconstandse | 24-09-19 | 11:34 | 4

En toch is klimaatverandering voor sommigen een religie.

Wilde Slechtdoener | 24-09-19 | 11:37

klimaatverandering IS een religie.

DuperSildo | 24-09-19 | 11:39

Die ene religie is bijvoorbeeld ernstig slecht voor het klimaat. Al die bommen stoten me toch een verstikkend stof uit, brrr.

elfenstein | 24-09-19 | 12:54
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom deed Greta zo boos?

pibasso | 24-09-19 | 11:34 | 4

Omdat Greta een verstandelijk beperkte spruit uit een activistisch, agressief links haatnest is.

Loodje | 24-09-19 | 11:36

Ze deed boos, maar was het niet echt.... infantiel autistische krokodillentranen

litebyte | 24-09-19 | 11:39

@Loodje | 24-09-19 | 11:36: autisten kunnen over het algemeen slecht liegen en slecht een rol spelen. Heerlijk hoe dat in deze infantiele schertsvertoning naar boven kwam

litebyte | 24-09-19 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Tja wegens het klimaat heb ik greta's foto met het kleine woede mondje nu opgehangen in de keuken en.... het helpt, veel minder vliegen nu.

jan huppeldepup | 24-09-19 | 11:33

5 weken prorogation unlawfull, effect op wetgevende taak extreem, totaal gebrek aan reden waarom zo lang. Advies aan koningin "unlawfull & Void", daarom alles erna niet plaatsgevonden. Parliament has not been prorogued. Het is aan de sprekers van House of Commons en House of Lords om de volgende vergadering weer bijeen te roepen.

Feynman | 24-09-19 | 11:46

Een klimaat-religie heeft volgers die uit hun overtuiging anderen willen bekeren.
En zoals wel meer dan 1500 religies in de wereld zeggen ze dat zij de goeiste zijn.

Reden | 24-09-19 | 11:30

Kijk en luister goed naar wat Greta vertelt. Zij verteld dat zij op school zou moeten zitten aan de andere kant van de oceaan. Aan haar toneel opleiding mankeert niets maar aan haar overige educatie mankeert het een en ander. Ga terug naar school koter!

jij neukt schaap | 24-09-19 | 11:29

Volgens de NASA is er op Mars en klimaatverandering gaande.

Dat brengt mij op een idee: Elon Musk mag dit (helaas) geestelijk gestoorde meisje met haar hele criminele familie inclusief grootvader Soros en al haar volgelingen naar de Rode Planeet knallen.
Kunnen ze zich daar op hun religie botvieren en hier ruimt het zo lekker op...

En dat ze het lef heeft om te beweren dat haar jeugd en haar toekomst gestolen is, is een gotspe van de eerste orde. Misschien dat een jaartje Jemen, Mali, Somalië of een ander hell-hole deur wicht wat perspectieven kan aanleren alvorens met het vingertje de marsmannetjes de les te gaan leren.

Mijn hemel wat zijn we terecht gekomen wanneer "dit" de VN eventjes komt terechtwijzen...

De Droit | 24-09-19 | 11:29 | 9

@usb stok | 24-09-19 | 16:29:
Je impliceert het de NASA met 1 mond spreekt @11:36 en dat je alle informatie van NASA moet geloven als je een onderdeel accepteert.
Dat impliceer je.

Stormageddon | 24-09-19 | 19:26

@Stormageddon | 24-09-19 | 19:26:
Ik impliceer helemaal niks, dat maak je er zelf van. Ik maak alleen een opmerking dat het hypocriet was van bovenstaande reaguurder om NASA in zijn commentaar te gebruiken. Dat jij er vervolgens met je fantasie iets heel anders van maakt kan ik helaas niets aan doen.

usb stok | 25-09-19 | 08:14
▼ 6 antwoorden verborgen

Het gaat juist hartstikke goed met de mensheid.

200.000 jaar om 1 miljard te bereiken en slechts 100 jaar om 7 miljard te halen.

Dankzij o.a. verbrandingsmotor, plastic, kunstmest, etc..
Shell is belangrijker geweest voor de mensheid dan Jezus, Mohammed, Jahweh,God, Allah, en de Paus bij elkaar.

Stikstof Helpt!!

Polarisator | 24-09-19 | 11:29

En trouwens, geldt voor dit meisje niet zoiets als Leerplicht? Die heeft al een tijdje geen school meer van binnen gezien. Waar heeft ze dan dat perfecte Engels geleerd? Spindokters?

JJMS | 24-09-19 | 11:28 | 1

Denen leren al op jonge leeftijd uitstekend Engels

Winter_is_coming | 24-09-19 | 11:35

Hier wordt nu wel weer keihard gelachen om al die klimaatdramatiek. Maar als het een ding aantoont is hoe machtig de lobby is. Ze laten een kind opdraven en zo te zien werkt het ook nog. Iedereen in m'n directe omgeving ziet het klimaat inmiddels als grootste probleem en is bereid daravoor die in de buidel te tasten. Of beter genoegen te nemen met minder inkomen, minder vliegen, minder vlees, verwarming ind ewinter maximaal op 16 graden, etc. etc.

straatsurfer | 24-09-19 | 11:27 | 3

Vraag me af in welke "omgeving" u dan zit....

the namster | 24-09-19 | 11:30

@the namster | 24-09-19 | 11:30: LOL

Graaf Monte Cristo | 24-09-19 | 11:33

@the namster | 24-09-19 | 11:30:
Overheid

straatsurfer | 24-09-19 | 15:12

TRUMP 2020! It will happen!

lachenjoh | 24-09-19 | 11:27

Weet je wat wèl helpt?
Posten op GS!

Einde van de Domheid | 24-09-19 | 11:27 | 3

Op een forum protesteren is beter voor het milieu dan reizen naar steden om daar gezamenlijk actie te voeren.

Crusher | 24-09-19 | 11:34

Met een boot naar de klimaattop en de bemanning laten vliegen kenmerkend voor de linkse logica

bijna_raak | 24-09-19 | 11:41

@Einde van de Domheid | 24-09-19 | 11:27
Zoals o.a. u dat doet? Ja ja.... en ik !

demaup | 24-09-19 | 11:49

De planeet redden, laat me niet lachen. De planeet probeert vooral zichzelf te redden wat mensen te lozen. Bij een gelijkblijvend klimaat zal de bevolking steeds verder groeien met een steeds grotere impact. Je kan de discussie voeren of de impact nu te erg is, of beseffen dat het een kwestie van tijd is voor we megacities zoals in Judge Dredd hebben met akkers zoals in Idiocracy. Afrika heeft al met vele oorlogen, het uitroeien van blanken en een gebrek aan mest hun landbouw om zeep geholpen, andere continenten zullen volgen. Zeker als veranderende temperaturen en verandere neerslag gaat snijden in de opbrengst per hectare. Stijgende CO2 concentraties gaat zorgen voor een halvering in onze activiteit, strategische keuzes, nieuwsgierigheid en andere cognitieve vaardigheden, lang voordat we ingrijpen om onszelf te redden. thinkprogress.org/exclusive-elevated-... Het is niet het idee van onze planeet dat we improviseren, aanpassen en overwinnen. Wij zijn een van de zeven plagen, niet de oplossing.

Feynman | 24-09-19 | 11:27 | 4

@Einde van de Domheid | 24-09-19 | 11:28: Je ziet pas de idiotie van de klimaat religie, als je er een andere tegenover zet.

Feynman | 24-09-19 | 11:30

Wat een onzin Malthus beweerde dit al de club van Rome ook Ehrlich ( Paul R) ook, je hebt ook nog wat varianten met ruimteschepen enzo maar je mag 3x raden hun voorspellingen zijn niet uitgekomen sterker de mensheid is nog nooit zo goed gevoed geweest CO2 helpt trouwens fantastisch bij het groeien en bloeien van planten en dieren met tot gevolg dat onze planeet in tijden niet zo groen geweest is.

bijna_raak | 24-09-19 | 11:37

Ik heb mijn hoop gevestigd op een wereldwijde epidemie die afrekent met 1/3 van de bevolking en dat wij hier de dans ontspringen. Dat dan weer wel.

pibasso | 24-09-19 | 11:38
▼ 1 antwoord verborgen

Al dat gezeik van die linkse milieu gekkies lost niets op. Bouw verdomme nou gewoon eens kerncentrales in plaats van huilie huilie op tv en sla al het afval op in de tuin bij Greta en haar ouders. Wanneer snappen linkse gekkies nou eens dat windmolens en zonnepanelen niet werken als er geen wind of zon is? Is dat zo moeilijk te begrijpen voor deze totaal idioten?

Henk003 | 24-09-19 | 11:26
-weggejorist-
Hebbiehemookweer | 24-09-19 | 11:26

Zou Greta uit de zelfde robot fabriek komen als Robo Jetten? Dat verhaaltje is geprogameerd. Maar wie zijn de progammeurs?

Rest In Privacy | 24-09-19 | 11:26 | 2

Nou? Verzin eens wat! Satan? Putin? Xi?

Einde van de Domheid | 24-09-19 | 11:29

Tsja de munchhausen bv proxy ouders zou je zo denken

bijna_raak | 24-09-19 | 11:43

Er is wel degelijk iets mis met hoe de mensen met de aarde omgaan.
Ik ben ervan overtuigd dat we de aarde naar de kloten aan het helpen zijn, en maak mij daar ook schuldig aan.
En ja, het probleem ligt met name bij het consumeren, oa het eten van vlees.
En dat consumeren komt omdat er gewoon teveel mensen op de aarde zijn.
We hebben een ramp nodig van mega proporties om de boel een beetje leefbaar te houden.
De mensheid moet gedecimeerd worden.
Het zou al helpen wanneer die verkleed meneer uit het Vaticaan condooms zou gaan propaganderen in Afrika.
En wanneer de Midden Oosten mensen eens afstappen van het idee dat ze gemiddeld 8 kinderen nodig hebben.

Dit alles neemt niet weg dat Greta echt tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen.
Het is pure uitbuiting en emotie journalistiek.

Van_hot_naar_her | 24-09-19 | 11:25 | 2

Hup, start je actie tegen het offerfeest! Doe iets, stop met huilen.

donkieshot | 24-09-19 | 11:33

@donkieshot | 24-09-19 | 11:33: De enige oplossing is allemaal een eind aan dit ondraaglijke tijdelijke leven te maken, wie is eerst?

pibasso | 24-09-19 | 11:35

Kinderen inzetten werkt, het lukte namelijk ook om op die manier sympathie op te wekken voor vluchtelingen, en ze vervolgens massaal toe te laten tot fort Europa. Dat u en ik er niet intrappen is irrelevant, het overgrote merendeel naïeve idealistische mensen stemt toch wel op linkse partijen die miljarden willen steken in het milieubeleid, maar heeft geen plannen om iets te doen tegen overbevolking, want dat is politiek incorrect, en dus zal het je beperken tot welk beleid dan ook netto helemaal niets gaan helpen. Overbevolking, mensen, zolang we dat niet durven te benoemen als hèt primaire probleem, kunnen we wel afspreken om minder lang te douchen, minder vlees te eten, of Formule 1 afschaffen, maar het blijft dweilen met kraan open.

JackStick | 24-09-19 | 11:25

Onbegrijpelijk.
Dat meisje is nog een kind, heeft geen enkele relevante opleiding en geen enkele ontwikkeling. Ze is nooit een serieuze deelneemster geweest aan een wetenschappelijke klimaatdiscussie of klimaatconferentie.
Haar enige "verdienste": dat ze doordrenkt is van het kritiekloze politiek correcte klimaatgeloof.
En toch gaan volwassen mensen in op die stampvoetende meid alsof ze iets nieuws of belangrijks heeft gezegd. Donald Trump heeft volkomen gelijk met zijn reactie. Ik ken nog wel een stuk of twintig van die stampvoetende pubers. Die krijgen geen ernstig commentaar, maar gewoon een draai om hun oren. Als ze tenminste opgevoed worden.
In "Asterix en de Hispaniërs" komt ook zo'n kind voor, dat zijn adem inhoudt totdat het zijn zin krijgt. Dat lijkt me ook wel wat voor die Greta.

JvanDeventer | 24-09-19 | 11:25 | 1

Haar ouders spoelen volgens mij haar luiers dagelijks schoon in een beekje achter haar dennenhouten chalet.

Jos Tiebent | 24-09-19 | 12:15

Behalve een bak voorgeprevelde emoties, waarschijnlijk door mama, kwam er feitelijk weinig uit haar mond, behalve wat spuug of zo.

Ronnie uit Helmond | 24-09-19 | 11:25

De moderne mens is in een permanente staat van morele verwarring en vind het fijn bestraffend toegesproken te worden door een kind. De gekte is compleet.

JJMS | 24-09-19 | 11:25

Greta's wereld is niet mijn wereld.

william7055 | 24-09-19 | 11:24

Van A tot Z geregisseerd. Tot en met het gezicht wat plotseling op onweer gaat als ze Trump voor het eerst in levende lijve ziet.
Het is bij links soms alsof je naar een sekte van uitsluitend acteurs en clowns kijkt.

SIogra | 24-09-19 | 11:24

Laatste filmpje.
Die gozer vraagt voor die pipeline in zijn bibs.
.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 11:24

Klimaatactivistisch links weet zijn boegbeelden wel te kiezen. Een gigantischische onnozelaar als Klaver, nu dit gemankeerde meisje weer. Misschien is het bewust gedaan zodat de aanhangers van de nieuwe reiligie zich met hun afgoden kunnen vereenzelvigen.
En o ja, durf geen kritiek te leveren op een meisje dat een opstel voor mag lezen want dan ben je een boze blanke man.

spanarchist | 24-09-19 | 11:24

Ik mag die Trump elke dag meer. Zo prettig om een president te zien die niet meehuilt met de wolven in het bos, maar (voor zijn doen heel subtiel) Greta op haar plaats zet.

Stijlicoon | 24-09-19 | 11:24

Realiteitscheck, Greta zegt de apocalyps te willen voorkomen.

Einde van de Domheid | 24-09-19 | 11:24 | 2

Kan iemand mij uitleggen waarom die menseer zo als hij wellicht bedoeld 'lustvol' met zijn dommer achterwerk staat te draaien?

Einde van de Domheid | 24-09-19 | 11:26

Door een heilzame dictatuur te vestigen

bijna_raak | 24-09-19 | 11:47

Greta sprak net zo als Hitler in de film Der Untergang. Ook hij dramde en dramde en maakte zich woest. Hij gooide zelfs met pennen. Tja Greta, ik lag werkelijk in een deuk, dat zoveel mensen achter deze boodschapper aan hobbelen !!!

Graaf Monte Cristo | 24-09-19 | 11:24 | 1

De Godwin kwam van rechts!

Thegogglesdonothing | 24-09-19 | 11:26

Volgens mij is zij gewoon zeer autistisch en gehersenspoeld. Dat kind hoort op school te zitten, en met barbies te spelen...

born2killn00bs | 24-09-19 | 11:24 | 1

Asperger (o.a.) en dan 2 van "zulke" ouders hebben.
Zielig kind.

NeetNormaal | 24-09-19 | 11:47

In Parijs staken de discipelen van de klimaatreligie alles in de fik waaronder groenbakken. Stelletje hypocrieten.

keestelpro | 24-09-19 | 11:23

Greta, het wunderkind van links.
Vroeger gingen we naar de kerk en synchroniseerde we daar ons met de hive mind, een beetje hoe de borg uit star trek dat doen. Tegenwoordig zijn er door het uit elkaar spatten van de kerk zoveel hiveminds ontstaan dat ze allemaal elkaar proberen te overschreeuwen. Oprotten met je marxisme.

Suncatcher | 24-09-19 | 11:23

'I shouldn't be here', zegt ze. Toch wel wijze woorden voor zo'n meiske.

Mr_Natural | 24-09-19 | 11:22 | 2

Waarom neemt ze dan godverdomme een zeilboot om daar WEL te zijn?

James Lastig | 24-09-19 | 11:49

@James Lastig | 24-09-19 | 11:49: en dan nog. Blijkt haar zeilbootactie per saldo meer CO2 opgewekt te hebben dan als ze met een vliegtuig zou gaan.

Jos Tiebent | 24-09-19 | 12:12

Het hoogste goed lijkt in deze maatschappij het een ander jouw wil opleggen, of het nou klimaat, godsdienst, goede doelen of economie betreft. Het Eigen Gelijk is heilig, wie anders denkt is stom, infantiel, enz. enz. Van enige bescheidenheid en zelfreflexie lijkt geen sprake meer te zijn.
Ik vind dit beangstigend.

L.E. Raar | 24-09-19 | 11:21

Mja, de vorige keer probeerden zij het met een schreeuwende socialist met een raar snorretje. Nu met een autistisch meisje met eveneens een tragisch verhaal.

Kmot die smeerlappen niet, wat voor pakje of sokpop ze ook naar voren schuiven.

Jan Passant mk2 | 24-09-19 | 11:21

Hier moet een exorcist aan te pas komen.

Botte Hork | 24-09-19 | 11:21

Haar ouders zijn antifa-leden.
Daar wil ik het graag bij laten.

Croxifoxio | 24-09-19 | 11:21 | 4

Anti-Fa... wel Nivea? Of gewoon helemaal niet douchen?

Ad Hominem Tu Quoque | 24-09-19 | 11:25

@Ad Hominem Tu Quoque | 24-09-19 | 11:25:
Sinds er geen jetsers meer te zien zijn in hun reclame's ben ik ook antifa.

keestelpro | 24-09-19 | 11:31

Mediageile uitgerangeerde "bekende" Zweden, die ongegeneerd hun dochter met Asperger inzetten om hun drang naar aandacht weer even te kunnen stillen...

NeetNormaal | 24-09-19 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Wat mij toch vooral verbaasd is dat er, volgens de NOS, overal ter wereld klimaat marsen worden gehouden door kinderen. Wie organiseert dit? Wie is de eigenlijke dirigent van deze klimaat symfonie?
Of is dat teveel aluhoedje

dikketietenhardetepl | 24-09-19 | 11:20 | 2

Maar ondertussen wel en masse bij de MacDo gaan vreten en de zooi op straat gooien, los van alle peuken, inclusief de RedBull blikjes uit de lokale super.

Maar ze gaan het wel anders doen. Uhuh!

B*tchmeister | 24-09-19 | 11:24

De NOS (en de NPO for that matter) kun je niet meer serieus nemen: dat is alleen nog maar linkse propaganda.

Aristotalloss | 24-09-19 | 11:44

Hatespeech, Greta Thunberg. Het speeksel staat (op haar leeftijd) nog net niet in de mondhoeken. Niet serieus te nemen vehikel (laatste troef) van de VN. Klimaathype is aan het overwaaien...

Mijnbescheidenmening | 24-09-19 | 11:20

Als jij net een paar weken op een zeilboot gezeten hebt samen met je vader zou je ook zo ontzetten pissig zijn als dit meisje.

Louwke | 24-09-19 | 11:19 | 1

En de crew die de boot bestuurde op de heenreis vliegen alle 12 terug en een 12 koppige bemanning word voor dat hypocriete wijfje ingevlogen zodat zij voor de buhne niet met het vliegtuig komt. Dus ipv 2 tickets voor haar en haar vader vliegen er 24 mensen. How about climate that?

Captain Diehard | 24-09-19 | 11:23

Gaat Greta nu ook pleiten voor geboortebeperking in Afrika en het Midden-Oosten?

kortebroek | 24-09-19 | 11:19 | 1

Condooms promoten. Is het wel een geschikt type voor.

Jos Tiebent | 24-09-19 | 12:10

Mislukte opvoeding?

hxl | 24-09-19 | 11:18 | 1

mislukt. punt.

langzullenweleven | 24-09-19 | 11:19

Wie is dat klapvee eigenlijk? Het zullen de regeringsleider niet zijn denk ik.
Publieke tribune?

Captain Pervert | 24-09-19 | 11:18 | 1

Mp3

Jos Tiebent | 24-09-19 | 12:09

Op wat voor manier zijn haar dromen en haar jeugd precies gestolen?
Dat haar jeugd verpest is is duidelijk, maar ze richt zich met haar klachten aan het verkeerde publiek. Ze zou beter eens serieus met haar ouders en managers moeten praten.

spanarchist | 24-09-19 | 11:17

Ik ben voor meer geld voor psychiatrische inrichtingen.
.

Rest In Privacy | 24-09-19 | 11:17 | 3

ik ben voor meer mensen in psychiatrische inrichtingen

langzullenweleven | 24-09-19 | 11:19

@langzullenweleven | 24-09-19 | 11:19:
En dan geen gesprekken, maar injecties, chemicaliën, broeders in witte jassen, deuren met dikke sloten en 24-uurs bewaking.

JvanDeventer | 24-09-19 | 16:12

Next stop China, Bangladesh, India? Oh wait..!

Blauwe Wafel | 24-09-19 | 11:16 | 3

Nee dus, ze spreekt tegen de verkeerde mensen.
Vraag me ook af hoe ze naar de klimaattop is gereisd. Toch niet met het vliegtuig he?!

Bakkeleures | 24-09-19 | 11:45

@Bakkeleures | 24-09-19 | 11:45: Met een zeilboot. Echt waar. Maar de bemanning en zij vliegen terug en een nieuwe bemanning wordt ingevlogen om de boot terug te varen. Leven de CO2 uitstoot!

Guusje Nadorst | 24-09-19 | 15:12

Ik word met name overvallen door een gevoel van medelijden.
... Een zwakbegaafd meisje als mascotte inzetten ... hoe diep kun je zinken

@jesseklaver

Remi 1 | 24-09-19 | 11:16 | 1

Je kunt veel van Greta zeggen maar zwakbegaafd is ze zeker niet. Eerder het tegenovergestelde.

Graaisnaaiert | 24-09-19 | 14:11

Greta is de belichaming van infantiel Links.

Mahatma | 24-09-19 | 11:15 | 1
-weggejorist-
James Lastig | 24-09-19 | 11:47

Ik vond dit stuitend. Dat dramatische toontje, het geforceerde Britse accent en die ingestudeerde stiltes bezorgden me een instant afkeer van dat meiske.

Superior Bastard | 24-09-19 | 11:15 | 3

wij delen dezelfde emotie bij die klimobitch

langzullenweleven | 24-09-19 | 11:20

Dat hoofd van haar deed mij denken aan chucky.Zag exakt zo'n scene. Waar hij exakt hetzelfde gezicht trok. Yepp de uitbuiting van slinks waarbij alle middelen geoorloofd zijn om de mensen klimaatgekte op te dringen met halve alternatieven zoals windmolens die nrver nooit toereikend zijn. Zelfs in zee juist millieu schade veroorzaken en het pure landschapsvervuiling is. Over een jaar of 15 zijn er vast veel betere alternatieven en kunnen we ze weer slopen. Wat dan waarschijnlijk ook weer millieu schade oplevert. Yep klimaatgekkies ,goed bezig.Denken dat je de wereld van de ene op de andere dag kunt redden met halve alternatieven. Echtgroenslinks.

tweetybird | 24-09-19 | 11:26

Wat dat betreft kunnen al die milieufreaks nog wat leren van Rutte met z'n we hebben het toch goed... Wat een zuurpruimerij zeg...

de dorstige | 24-09-19 | 11:15

Nou eh.. Goed toch?

NiCeY | 24-09-19 | 11:30
▼ 1 antwoord verborgen

Je kan voor of tegen Trump zijn. Maar eelijk is eerlijk. Hij brengt wel enorm veel amusumentswaarde.

2eazy | 24-09-19 | 11:14 | 1

Ik ben daar gewoon openlijk en eerlijk in: ben voor Trump.

De beste president ooit en hij brengt weer licht, lucht, hoop, humor en kansen in de trieste bedompte wereld die de globalisten zo succesvol aan het verzieken waren. Tot de (voor het tuig) zo tragisch afgelopen verkiezing.

Jan Passant mk2 | 24-09-19 | 11:35

Dat kind moet tegen zichzelf beschermd worden. Dit is gewoon zielig om haar zo te gebruiken voor allerlei agenda's.

Mark van Leeuwen | 24-09-19 | 11:13 | 6

@ewout56593235 | 24-09-19 | 11:27:
Dus jij was intensief bezig met het wereldnieuws op je 16e?

Greta is door papa en mama gevoed met deze informatie en met haar Asperger manifesteert dit eenvoudig naar dit niveau...

NeetNormaal | 24-09-19 | 11:45

@NeetNormaal | 24-09-19 | 11:45: Mee eens met je beredenering , ze wordt gevoedt . Ik stelde de vraag omdat ik "het gebruik"niet snapte.

ewout56593235 | 24-09-19 | 11:54

@NeetNormaal | 24-09-19 | 11:45:
Als ik Greta zo bezig zie kan ik me voorstellen dat paps en mans blij zijn dat ze is opgerot, en hoe vaker en langer hoe liever.

Wekkertje | 24-09-19 | 15:22
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl