Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Maffia wint van koffertje

Één maffiamoord was genoeg om de miljoenennota te overschaduwen

De broer van de kroongetuige was al vermoord, nu ook zijn advocaat. Allemaal in een theatraal proces zonder publiek dat hooguit een onuitvoerbaar verstekvonnis zal opleveren. Ridouan Taghi ligt op de grond van het lachen, wij blijven schuiven met ordners, in een strijd tegen kogels.

Femke Halsema kwam direct met de Pavlov-reactie van iedere waaiboompresident. Het zoveelste teken aan de wand werd afgedaan als een totaal onverklaarbaar onverwacht incident. Dit is iemand die doet alsof een hectometerpaaltje langs de snelweg een eenmalige anomalie is. Na een reeks moorden, vergismoorden en een onthoofding zijn nu zelfs academici aan de beurt.

Volgens Femke was dit de eerste keer dat een advocaat was omgelegd. Ze "vergat" de moord op advocaat Evert Hingst. Zogenaamd bankier van de onderwereld, alsof daarmee zijn dood acceptabel is. Duizenden bankiers op de Zuidas die meewerken aan belastingontwijking en -ontduiking hebben geen pensioen meer nodig als dit de norm wordt.

Ferd Grapperhaus ging direct teams formeren en zelfs de NTCV wordt er bijgehaald. Niet langer zijn alleen de strijd tegen kindermisbruik en terrorisme reden voor draconische maatregelen, de veldslagen van de drugsmaffia midden in stedelijk gebied zijn dat eindelijk ook. Het wordt een compleet ongelijke strijd. Jarenlang hebben kabinetten ingezet op meer blauw op straat en de rest verwaarloosd.

Waar Grapperhaus als staatsman een paar grote teams formeert in het kader van adhocbeleid en brandjes blussen, komen deze ervaren rechercheurs vooral uit andere teams. Een fatsoenlijke krant kan een complete zaterdagbijlage vullen met de ernstige zaken die nu op de plank blijven liggen. Gemiddeld wordt 80% niet onderzocht. Ferd vult het ene gat door het andere te graven.

De politie moest zichtbaar zijn. Blauw op straat voor uw blauwe enveloppe. Terwijl je dieven vangt door te sluipen in de nacht. Niet alleen is de recherchecapaciteit zielig, door jarenlange bezuinigingen is veel kennis over dit mensenwerk en over criminele structuren verloren gegaan. Terwijl de drugsmaffia als een geoliede machine door de stad walst, komt de NTCV kijken.

Een papieren tijger die door politici is uitontwikkeld om de illusie te wekken dat er 'iets' gedaan wordt. Een man die de complexiteit van religieuze guerrilla-oorlogen en liquidaties in het bijzijn van kinderen mag samenvatten in een dreigingsniveau. Het ontlast vooral het publieke debat, geen eindeloze discussies hoe erg het vandaag is op basis van anekdotische nieuwsberichten.

De moord op een advocaat maakte pijnlijk duidelijk hoe fictief en vruchteloos de miljoenennota is. Binnen de scrum-filosofie bestaat de term technical debt. De verborgen kosten van vergeten investeringen. Als die te hoog oplopen, kan je in de situatie komen die niet meer oplosbaar is. De drugsmaffia is zo internationaal, gewelddadig, rijk en machtig, dat het ieder ingrijpen zal overleven.

Dit is niet meer een dossier waar een breed lachende wijkagent de orde kan herstellen. Of waar politie en justitie met vervolgingen de ontspoorde trein op de rails kunnen krijgen. De straatdealertjes worden sneller vervangen dan opgepakt. Dit is dweilen met de kraan open. Het levert vooral kosten en onbemiddelbare uitkeringsgerechtigden met een strafblad op.

RIP

Je zou kunnen overwegen dit dossier deels over te dragen aan inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Behalve wat ethische bewaren, zijn deze diensten nog aan het herstellen van de nekslag van minister Plasterk. Die zette eerst fors het mes in de AIVD, om een paar jaar later het geld weer netjes te retourneren. Helaas waren toen al ervaren krachten gevlogen, en kennis verdwenen.

Hetzelfde liedje bij militairen, zwaar onder de NAVO-norm: het beetje nieuwe geld wordt besteed aan nieuwe keukens, om te zorgen dat de militairen niet meer ziek worden, en de keuken niet gesloten door de NWVA. Ervaren krachten verdwijnen omdat kazernes om politieke redenen tegen hoge kosten worden verhuisd naar uithoeken.

Hier kan alleen nog de Koning met zijn verse baard plaatsnemen op zijn witte schimmel en de woestijn intrekken. Zoals in Judge Dredd afzwaaiende rechters als zendeling richting de verdoemde aarde trokken. Een nieuwe kruistocht tegen het kwaad. Om daarna als Paul-Muad'Dib het duel aan te gaan. 

Of Ridouan Taghi de opdrachtgever is weten we nog niet, de beste man is nog nooit veroordeeld, hij heeft geen strafblad. Als hij echt de grote man is zoals het OM beweert, moeten we totaal in paniek raken hoe makkelijk het is uit het zicht van de autoriteiten te blijven. Criminelen leven van dag tot dag, deze strafrechtelijke bedreiging zit ver buiten hun belevingswereld.

Willem Holleeder kreeg in juli 2019 levenslang voor moordaanslagen in 2002 tot en met 2006. Hoe logisch het ook is dat zulke gigantisch onderzoeken en vervolgingen tijd kosten, ondergraaft dat tijdsverloop al het nut. Tegen de tijd dat de ene kop van deze draak is afgehakt, zijn er al drie nieuwe aangegroeid. 

Wie de strijd nog kent die Italië tegen haar maffia geleverd heeft, kent onze toekomst.

Reaguursels

Inloggen

Zolang men zich drukker maakt over klimaat ,waar je helemaal geen invloed op hebt, en niet prioriteiten stelt mbt criminaliteit en immigratie dan ben je verloren. En iedereen die drugs gebruikt moet zoch de ogen uit zn kop schamen

bassieenadriaan | 22-09-19 | 20:14

dit is toch het Nederlands polder model ?

noordende1519 | 22-09-19 | 18:58

Jaaaarenlang is deze Multicul aan ons opgedrongen. Kostenloze advocaten kon men zo gratis krijgen om de mensen die er vraagtekens bij plaatsten voor het gerecht te dagen. Het gewauwel van een Hedy d'Acona over het paradijs van de multiculturele samenleving moesten wij aanhoren. Het linkse krapuul dat de vrouw van Janmaat een dwarslaesie bezorgde. Het linkse OM dat koste wat kost Wilders in een politiek proces wil veroordelen. De Blokkeerfriezen die zomaar een proces aan de broek kregen. Maar deze Marokkanen die na ettelijke vermoordde pompbediendes en zomaar per vergis doden krijgen ze niet . . . . . vreemd hé?

De Laureaat | 22-09-19 | 17:06

Inbrekende asielzoeker wordt slechts een paar uur vast gehouden.
Dit maakt het er niet beter op, die gast lacht toch iedereen uit:
www.omroepbrabant.nl/nieuws/3072040/E...

Ben-Bataaf | 22-09-19 | 16:51

"Jarenlang hebben kabinetten ingezet op meer blauw op straat"

Langs de straat zult u bedoelen. Veiliger is het er althans niet op geworden, politiebureaux zijn gesloten, aangifte alleen nog op afspraak doen, maar het filiaal van de Belastingdienst in Leeuwarden (niet met de blauwe envelop maar van de witte met die paarse band erop) draait op volle toeren.

Chiant | 22-09-19 | 14:27

Soms is het verstandig om eens achterover te leunen en te beredeneren wat er nou precies aan de hand is. En mijn conclusie is onverbiddelijk: Niet de drugsgebruikers zijn de medeschuldigen van de dood van advocaat Wiersum, het is de advocatuur zelf.

Decennia lang zijn de aanstichters van deze terreur met verve verdedigd door advocaten. Dat is te prijzen, maar waar het mis ging, en nog steeds gaat, is dat het verdedigen van dit soort daders met als gevolg vrijspraak of ten minste strafvermindering lijdt tot de aanschaf van een Maserati. . En het verdedigen van klokkenluiders of kroongetuigen doet dat niet.

Het gevolg is dat de daders met de grootst mogelijke smoesjes zijn verdedigd door louche advocaten. Niets was te gek om de straf zo laag mogelijk te houden. Het gevolg was dat de samenleving opgescheept bleef zitten met dit soort minkukels en, en dat is nog zorgelijker, dat ze zich onaantastbaar waanden. Ook ten opzichte van hun eigen raadsman.

De dood van advocaat Wiersum werd gevolgd door een zee aan krokodillentranen. Maar zonder enige zelfreflectie.

De beste manier voor advocaten om zich weer veilig te gaan voelen is dan ook om gezamenlijk af te spreken dat de daders van drugsgerelateerde criminele activiteiten niet meer verdedigd zullen worden zolang de opdrachtgever van deze moord nog in leven is. Advocaten hebben een machtspositie ten opzichte van de criminelen (zonder hen zou de straf altijd maximaal zijn), misbruik die dan ook. Maar accepteer dan ook dat je dat financieel zal gaan merken.

Sqbar | 22-09-19 | 13:29 | 1

De ethiek en zorgplicht zijn bij sommige advocaten compleet afwezig. Als ik het wel heb is er op het eind van de opleiding ooit voor getekend. Dan bestaat er nog zoiets als De Orde Van Advocaten en het Griffie Hof van Discipline, een soort onopvallend clubje wat zijn eigen vlees keurt als er excessen zijn welke niet meer in de doofpot passen… schorsing of uitschrijving proberen ze zo veel mogelijk te voorkomen daar dit de PR van de achterban zou kunnen beschadigen.

Ethisch correcte Advocaten zijn er zeker wel, maar redden het vaak niet van collega’s welke leugens, pressmiddelen (chantage) en bedrog hanteren. Volgens het Hof valt dit allemaal onder de noemer ‘de vrijheid waarin een Advocaat zich mag bewegen’. Aldus grossieren een aantal Advocaten in het negeren van de door hun gezworen ethiek. Als er iets mis is, is dat het.

Veluwse-Eikel | 22-09-19 | 15:25

Meer blauw op straat? Meer Maya de Bij pakjes zul je bedoelen. Maar ik zie ze bijna nooit, en voorheen in Dordrecht ook amper. Een illegaal gokhuis en koffieshop gedogen omdat de 'eigenaar ook moet eten' en een inval doen vroeg in de middag - dan vind je niks en hoef je meer dan een maand of twee geen inval meer te doen.
Het ging al mis bij het opzetten van de 'Nationale Politie'. Waar voorheen de gemeente nog enigszins iets kon doen, werd de politie omgevormd tot een politieke entiteit en houdt deze zich meer bezig met het in het gareel houden van de sputterende burger. Bezoekjes thuis als je nare dingen op facebook zet of dna afname als je een bus lijntrekkers die een kinderfeest willen verpesten, tegen wil houden.
Het al eerder genoemde gedoogbeleid heeft de fundamenten van de rechtsstaat diep aangetast en het ontmoedigen van aangiften geeft de burger de illusie van 'alles is onder controle'. Maar we weten al jaren dat dat niet het geval is. Vroeger had je Opsporing Verzocht met Wil Simon, en die keurige heer vertelde dan hoe bij een woning een videorecorder werd ontvreemd. Tegenwoordig grossiert Opsporing Verzocht in gruwelijk straatgeweld en woningovervallen, en loopt links te zeiken over dat er zoveel allochtonen in beeld komen. Moeten ze de wet maar niet overtreden. Wij zijn het normaal gaan vinden, omdat de politiek er toch niets aan wil doen, jazeker, WIL doen. Indien de wil aanwezig was, was er ook een weg. De politiek weet ook dat als zij daadwerkelijk iets zouden doen, zij de volgende zijn die dood op straat ligt. En dus houdt men zich bezig met gasverboden, zonnepanelen, windmolens en vrouwenquota, het is een parallelle werkelijkheid waar zij in leven. Even een paar jaar uitzingen en dan 'hop' naar Brussel.
En misschien is de huidige chaos vooropgezet plan. Er staat namelijk in die EU grondwet (die wij afwezen) dat de EU kan ingrijpen bij lidstaten waar de openbare orde in het geding is. Welnu, de EU creëert nu een scenario waarbij de openbare orde van alle lidstaten zwaar onder druk staat. En zoals gewoonlijk is het antwoord bij alle problemen: meer meer meer EU. Schrik dus niet als binnen afzienbare tijd de blauwe pantserwagens van de nieuwe Waffen SS door de straten denderen, zij zijn er dan voor uw veiligheid, weet u dat niet?

Datsun_Cherry | 22-09-19 | 13:10

Nederland, het land met het meest onverschillige volk en met de meeste suffe, softe, slappe bestuurders van het westelijk halfrond. Je oogt wat je hebt gezaaid.
succes. I told you so, about 30 years ago. Don't call me, i call you zeggen de bestuurdertjes en politici als het echt helemaal mis gaat.Over about one hundred years. See you. Stuur maar een flessepost. Doet er lekker lang over.

De Evangelist | 22-09-19 | 12:43 | 2

Yep.

Datsun_Cherry | 22-09-19 | 12:57

+veel

grindbak | 22-09-19 | 13:01

Amsterdam is een voorbeeld dat de multiculti geslaagd is,wit blank bruin zwart geel.dieven zakkenrollers overvallers moordenaars,zelfs de burgemeester heeft een wapen in huis,alles kan in Amsterdam.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 11:59

Dat flitsen, ja dat was echt belangrijk als invulling van "meer blauw op straat".
De kassa moest rinkelen bij de overheid, want dat blauw op straat (lees: achter de flits apparatuur) moest zichzelf wel ruimschoots terugverdienen.
En dan die veiligheidsdiensten. Het sleepnet! Dat was superbelangrijk, om de werkende burger hopelijk ergens op te betrappen. En het delen van privacy informatie van burgers met het buitenland, ja dat was ook zo belangrijk in de "bestrijding".
Je ziet nu dat het allemaal geen donder heeft geholpen, wat tegenstemmers destijds al haarscherp inzagen.

Tuinhekje | 22-09-19 | 11:51 | 1

Alles wat de overheid aanraakt loopt uit op een fiasco.

Meer geld voor veiligheid betekent meer flitsen maar verwaarlozing van opsporing want dat brengt niets op. Meer geld voor zorg en onderwijs betekent meer geld voor overhead die vooral uitblinken in het lastigvallen van de mensen op de werkvloer. ICT-debacles hoeven we het niet over te hebben.

Oorzaak is een combinatie van links wensdenken en een volstrekt dedain voor vakkennis en de feitelijke uitvoering.

5611 | 22-09-19 | 14:38

Marotkanen-probleem!
Ja maar, ja maar, als 'we' nu eens gaan spreken over Marotkanen, want dat was wat burgemeester Cohen al in 2002 bedoelde. En 'Marotkaantjes' dan definiëren als een multiraciale groep mensen; merendeels afkomstig uit landen als Marokko en Turkije en verder met als voornaamste kenmerken: het niet geneigd zijn te integreren (in NL), die waarschijnlijk door inteelt "een etnisch monopolie op overlast hebben gekregen" www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/..., die prat gaan op een boevengemiddelde (Freudiaanse typo) criminaliteitsgeschiedenis en die voortkomen uit een islamitische culturele achtergrond. Wie wil er in NL nou niet minder, minder, minder Marotkaantjes behalve zij zelf? Valt daar juridisch wat tegen in te brengen?

Peter-Rissing | 22-09-19 | 11:34

Kent U dat gezegde: "Minder, Minder, Minder", hij had/heeft wel gelijk.
Verder was dit allemaal te verwachten en wordt het alleen maar erger.
Het omslagpunt had ik verwacht na Theo & Pim, maar dat is allemaal weg-geglimlacht en nu gaan de slimme Nederlanders er met bosjes tussenuit en ik wens ze allen veel succes en geluk in hun nieuwe thuisland zonder minder minder minder.

Theo-Pim-Riv | 22-09-19 | 11:28

Maat = Maar

Max Headroom | 22-09-19 | 10:54

Het is natuurlijk een triest voorval. Maat wat ik wel vermakelijk vind is dat politici en bestuurders opeens moord en brand schreeuwen. Omdat er ditmaal een academische vakgenoot, een jurist, is neergeknald. Dat cassieres en medewerkers van pompstations worden doodgeschoten is haast routine maar lijkt toch net wat minder erg. Blijkbaar zijn politici er net iets meer voor zichzelf dan voor iedereen en moet het eerst dichtbij komen om urgent te worden...

Max Headroom | 22-09-19 | 10:52 | 4

Viel mij ook al op. Bij Theo en Pim werd er minder ad hoc en doortastend gereageerd.

RickVogelschrick | 22-09-19 | 11:49

Officieren van Justitie en rechters zijn de volgenden die in de vuurlinie komen te liggen. Daarna zijn de bestuurders aan de beurt, denk aan de aanslag op het gemeentehuis van Waalre. Je oogst wat je zaait....

5611 | 22-09-19 | 13:27

U heeft gelijk. Verschrikkelijk voorval natuurlijk. Maar zeker niet de eerste keer en ik vrees ook niet de laatste.
Dit kabinet.. Voor de zoveelste keer liegen zij als hufters. En de media laat zich weer van haar nsb-zijde zien. Afgelopen week met walging mijn kabinet zien schipperen. Deze koninklijke bananenvlakte.. Zucht

Shareholder II | 22-09-19 | 13:51
▼ 1 antwoord verborgen

Het waren vooral tranen van angst van Grappenhaus. Want het komt nu wel erg dichtbij. Laat een echte NL journalist (nee geen trekpoppen van het type PJ Hagens) eens de vraag stellen: "bent U bereid zich op te werpen als de NL variant van Giovanni Falcone". Ik ben bang dat het bij prietpraat en stamelen blijft, aangevuld met Hollandse broekbrie. Nee, het komt nu allemaal veel te dichtbij voor de jongens in Den Haag.

SugarCandyMountain | 22-09-19 | 10:34

De Romeinen wisten het al:
"Bad money always drives out good money"
maar die wetenschap heeft de ondergang van R.I. niet voorkomen.......

Elder of Z. | 22-09-19 | 10:34

Er is een relatief simpele manier om de groei van de criminaliteit te stoppen en dat is verdere massa-immigratie uit de derde wereld rigoreus onmogelijk maken. De statistieken tonen dat aan, niet alleen in Nederland maar in alle Westerse landen. Maar premier Rutte houdt liever vast aan de liberale mythe van het cultuurloze individu en de andere mythe van de onvermijdelijke integratie. Met het verzwijgen van allerlei zaken die weliswaar feitelijk waar zijn maar niet benoemd mogen worden omdat iemand zich beledigd zou kunnen voelen.
Vasthouden aan wereldvreemde principes geeft misschien een goed gevoel, maar het probleem met goede principes is dat ze geen goede resultaten garanderen.
Het is mogelijk dat de criminaliteit zo groeit dat de staat de strijd tegen de criminaliteit verliest. En hoe meer criminelen de baas worden, hoe meer allerlei mensen die zich nu nog netjes gedragen maar die ethisch zwak in hun schoenen staan, uiteindelijk de kant van de criminelen zullen kiezen. En dan zal de criminaliteit tot epische proporties groeien en de Nederlandse samenleving definitief afglijden naar dat van een typisch derde wereldland.

petersteenkamp | 22-09-19 | 10:26

G*dT, volgens de Celestijnse belofte ben ik spiritueel verbonden met criminele Marokkanen (pleonasme);-)
Daarom zeg ik ‘vuur met vuur en dood met dood’!
*CcMed*

kapitein oosterlng | 22-09-19 | 10:22

de directeur | 21-09-19 | 21:07 |
Man, m'n dochter een boa..
Ik zou me kapot schamen voor het falen van m'n opvoeding.

schoon-schip-maken | 22-09-19 | 10:21

De politie wil meer mensen met verschillende culturele achtergronden (marokkanen). Misschien zit daar wel een gedachte achter dat de politie zo kennis in huis haalt van de mocro's. Maar mocro-agenten verlinken echt niet hun broers, neven en andere bekenden. Nederlands uitziende agenten kunnen niet infiltreren want de marokkanen discrimineren. Als blanke nederlander val je wel erg op. Mocro-agenten kan je niet van op aan want die houden hun broeders de hand boven het hoofd. Het is een leuke spagaat.

Leptob | 22-09-19 | 10:15

Het mag natuurlijk niet, maar spoor de opdrachtgever(s) op in Dubai en geef ze een koekje van eigen deeg. Moet een peulenschil zijn. Niemand die een traan zal laten, ook de moeders niet.

Peerkeoud | 22-09-19 | 10:09 | 1

In dat laatste vergis je je. De eerste reactie vanuit de Marokkaanse gemeenschap zal zijn dat het zo'n lieve jongen was.

5611 | 22-09-19 | 13:29

Dertig jaar geleden begonnen met slappe taakstrafjes voor jonge criminelen en niet etnisch mogen profileren. Inmiddels uitgegroeid tot een maffia organisatie. Krokodillentranen.

Wekkertje | 22-09-19 | 10:03 | 2

Wie wind zaait zal storm oogsten.

Goofje | 22-09-19 | 10:06

Taakstraffen zijn ooit bedacht als opvoedkundige tik zonder blijvende schade.
Niet als bezuinigingsmiddel.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 10:07

Het beeld dat Feyman schetst is inderdaad wat ons te wachten staat. De moordenaar van die advocaat is allang uit beeld en zal dat blijven. De greep op de misdaad heeft de regering allang verloren. Een verhaal uit een koffertje kan zo de prullenbak in. Prinsjesdag is een lachertje. Een regering die in beloftes gelooft is een regering die in leugens gelooft en ze nog vertelt ook. We gaan weer over tot de orde van de dag zoals ze dat zeggen in de kamer. Welterusten Nederland

Therapietje | 22-09-19 | 09:53 | 3

Een regering die leugens verspreid en een kiezersmeute die er in blijft geloven.

ronin1962 | 22-09-19 | 09:57

@ronin1962 | 22-09-19 | 09:57: niet echt.. de kiezer heeft de laatste keer ook duidelijk voor iets anders gekozen.. dat er vervolgens de mogelijkheid bestaat een coalitie te vormen met politieke partijen die deze grote groep kiezers niet vertegenwoordigt is een gotspe.. een referendum mogelijkheid die door de politieke partijen weg wordt gevaagd is een volgende dikke middelvinger naar de kiezers..

fikkieblijf! | 22-09-19 | 10:04

@fikkieblijf! | 22-09-19 | 10:04: idd het maakt ze echt niks uit. Ze zitten voor zichzelf op het pluche, echt niet voor hun idealen of voor het belang van het volk. Compleet moreel corrupt. Dat is precies wat dit land naar de ondergang brengt. Men kijkt niet naar wat het beste is voor het land, men luistert slechts naar lobbyclubjes betaald door belangen groepen, gefinancierd door subsidies. Zo financieren wij onze eigen ondergang.

Gandalph | 22-09-19 | 10:34

Kijk, het residu van jarenlang te socialistisch links (wan)beleid komt eindelijk bovendrijven.

F1802 | 22-09-19 | 09:51 | 1

Lol, mafkees. Politie en justitie worden gesloopt door de VVD om meer belastinggeld naar Shell en Unilever te kunnen scheppen. Noem dat maar links beleid...

* Il Principe * | 22-09-19 | 13:09

Het is de tijd van hoogopgeleide denkers terwijl er op sommige plekken rauwe doeners nodig zijn. De huidige oplossing binnen de overheid is voor alles een manager aannemen of een onderzoek instellen. Beleid schrijven en er vervolgens achter komen dat er niemand is die het beleid kan uitvoeren. Dus plat gezegd minder lullen en meer poetsen. Kappen met het gelul om elke kogel die afgevuurd word door een agent je heb die beste man of vrouw aangenomen om bepaald werk te doen laat hem dat dat dan uitvoeren. De rede dat de criminaliteit wel georganiseerd is en de overheid niet is omdat ze er niet zo verotte veel managers hebben.

Barkruk2 | 22-09-19 | 09:45 | 1

Dit is wel zo'n beetje de kern. Een circulaire lost op zichzelf nul problemen op. Het kan pas wat worden als die circulaire ook wordt uitgevoerd, door de werkvloer dus. Maar daar schort het een beetje aan. Dit is niet alleen een probleem van de overheid, maar het speelt daar wel des te sterker omdat bij de overheid wanpresteren nooit wordt afgestraft.

HoogToontje | 22-09-19 | 10:07

It's the economy... stupid!

ronin1962 | 22-09-19 | 09:37

Dank zij het jaren lang wegkijken en bagatelliseren is het nu ook voor de elite te laat geworden, straks hebben ze allemaal, net als Wilders, bescherming nodig.
Misschien lopen ze in de toekomst niet meer zo hard en opgewonden naar het politiebureau om aangiftes te doen.

meneer Q | 22-09-19 | 09:36 | 1

klopt, dan hebben ze het goed voor zichzelf geregeld en het volk kan betalen en in een narcostaat hopen dat zij en hun kinderen buiten een kogel en schot blijven.

fikkieblijf! | 22-09-19 | 10:05

Het partijkartel aan hun kiezers.
Willen jullie de totale ondergang van nederland?
Kiezers.Jaaaaaaaaaaaa.
Partijkartel.Gaan we regelen.

komtdatschot | 22-09-19 | 09:35

De binnenlandse veiligheid en de bestrijding van georganiseerde, grensoverschrijdende criminaliteit is ondergeschikt aan de import- en exporthandel. Als ze dat nou gewoon toegeven in Den Haag ... maar van bekennen is nog nooit iemand vrijgesproken, weet ook Taghi. Dat heeft hij dan gemeen met een hele trits bewindslieden.

Schulzie | 22-09-19 | 09:35

Grappig, dat stuk over de Maxi Trial in Italië. De oplossing was daar om de organisatie aan te pakken, in plaats van individuele misdadigers. Als je dat hier in Nederland zou doen, dan scheer je alle marokkanen over één kam..

marcoplarco | 22-09-19 | 09:35 | 1

En dat mag dus niet want volgens de Verenigde Naties is dat racisme. En racisme, dat mag niet. Zo hebben we dat met elkaar afgesproken.

Gaat u maar rustig slapen...

HoogToontje | 22-09-19 | 10:09

Kleine dealers worden grote criminelen.
De grote jongens zijn haast niet te pakken maar schakelen gelukkig ook elkaar uit.
Wie nog wel makkelijk te pakken zijn zijn de lokale dealers die de handelswaar verkopen.
Deze kleine criminelen zijn de kweekvijver van de grote criminelen en die moet worden drooggelegd.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 09:28 | 2

Ja Natuurlijk. Net zoals elke medewerker bij Shell ook de grote baas van de organisatie zal worden. Wat een logica...

BluRay | 22-09-19 | 09:38

De harde waarheid is dat veel in Nederland en vooral in Amsterdam wordt betaald met crimineel geld.De onder en bovenwereld zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar .Daarnaast zijn we zo week gemaakt door alle genderneutrale shit dat keihard optreden onmogelijk is in dit land .Voeg daaraan toe dat op Justitie de ene incompetente faalhaas na de andere wordt geïnstalleerd en je snapt waarom Nederland een Gangsta Paradise is.

hoeman | 22-09-19 | 09:26

Wanneer we nu de balans opmaken en terugkijken kunnen we niet anders concluderen dat de multiculturele samenleving finaal maar dan ook finaal mislukt is . Klauwen met geld , ergenis , frustratie en verdriet heeft de waanzin gekost en het gaat ons nog veel meer kosten met dank aan onze verschrikkelijke naïeve vooral linkse politici . Je merkt ook dat de hele sfeer in Nederland op een dusdanige manier verziekt is dat ik me het sterk afvraag of deze waanzin ooit nog goed gaat komen .

leo59 | 22-09-19 | 09:24 | 8

@Ben5570 | 22-09-19 | 09:51: Het is te simpel om het een probleem van links te noemen.Er is ook genoeg "import"waar we baat bij hebben .De meeste Aziaten integreren niet echt maar werken zich het snot voor de ogen en zijn prima belastingbetalende staatsburgers.Dat we het achterlijke deel uit de Rif en het Anatolische platteland hier hebben gehouden is een foute keuze geweest maar hoe het anders gemoeten?

hoeman | 22-09-19 | 10:09

@BluRay | 22-09-19 | 09:46: Christenen zijn watjes. Ze knijpen de katjes in het donker. Nee, niet allemaal. De christenen die ik ken lopen zich de zolen uit de schoenen voor "vluchtelingen". De oogjes gaan glimmen bij het woord alleen al. Net als verliefdheid, doe je niks tegen.

Jezus werd wel heel boos toen er handel werd gedreven in het Huis van zijn Vader, gooide scheldend en tierend tafels omver en zo. Verder was het één en al naastenliefde. Het contrast met de Profeet kon niet groter zijn. Dat past gewoon niet in hun denkraam. En daar komen de linksen uit voort. Ze zullen zich gewillig laten afslachten. Prima, maar sleep dan niet de ganse natie mee.

Wiebenick | 22-09-19 | 10:26

@hoeman | 22-09-19 | 10:09: "prima belastingbetalende staatsburgers"?
Chinezen belasting betalen ? Hahahha. Werken doen ze zeker, maar belasting betalen liever niet.
Zegt SUMO u iets? www.nrc.nl/nieuws/2019/07/08/sumo-roo...

"Ruim vier jaar na de inval dient de zaak nu bij de rechtbank in Rotterdam. Sushiketen Sumo wordt verdacht van grootschalige belastingfraude en oprichter L. is hoofdverdachte. In de periode 2008-2014 heeft de restaurantketen de omzet afgeroomd, waardoor de belastingdienst naar schatting 25 miljoen euro is misgelopen.'

theo-is-dood | 22-09-19 | 13:29
▼ 5 antwoorden verborgen

Nou, ik ben optimistisch en heb goed nieuws: het wordt nog veel erger! En dat is heus positief. De etterbult moet een keer klappen. Dan goed alle pus eruit drukken en grondig ontsmetten. Pleister erop en rustig laten helen. Na een tijdje zie je er dan niks meer van. Kunnen we weer verder...

squadra | 22-09-19 | 09:16 | 4

@BozePaarseMan | 22-09-19 | 09:22:
Misschien zou het een begin zijn te realiseren dat dat pus dan niet verdwijnt. Het was er, is er en zal er altijd zijn. Je moet daar iets mee.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 09:27

Ik ga nog maar iets vaker naar "Dr. Pimple Poppe" kijken. Misschien word ik dan ook zo optimistisch.

MickeyGouda | 22-09-19 | 09:34
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien dat er maatregelen worden genomen als de slachtoffers die vallen belangrijker worden gevonden dan 'gewone' mensen, dus: journalisten, advocaten, rechters, politici van traditionele partijen, of leden van het Koninklijk Huis. Maar dan nog, Gramsci zit nog steeds overal, dus ik denk het niet.

skoftig | 22-09-19 | 09:04

De legaliseer-adepten lezen blijkbaar alleen hun eigen tegels. Nog een keer dan maar: slechts een fractie van de ingevoerde cocaïne blijft in Nederland, de rest wordt doorgevoerd. Als andere Europese niet legaliseren, dan komen er tienduizenden gebruikers van over de hele wereld naar Nederland, met alle 'overlast' (laat ik in Amsterdams gemeentejargon blijven) van dien. Het enige waarmee je de cocaïnemaffia echt in het hart treft is zorgen dat hun waar niet of nauwelijks de landsgrenzen meer over kan, het verbeteren van de controle en handling processen in de havens, (veel) zwaardere straffen voor corruptie en forse, structurele investeringen in personeel, materieel en informatiesystemen. Deze maatrelen zijn volslagen ineffectief zonder de eerste twee, dat is de crux.

Maar wat krijgen we naar alle waarschijnlijkheid (je kunt het bijna uittekenen):

1. Meer budget voor het opleiden van agenten (prima);
2. Een bewustwordingscampagne tegen het gebruik van drugs (krankzinnig);
3. Een afleidende discussie over legalisering van hard-drugs bij de NPO (sabotage);
4. Gezwatel over nóg meer uitwisseling van informatie met de EU-buurlanden (meerwaarde marginaal qua pakkans bij smokkel over land bij open grenzen);
5. Nog meer gezwatel over het aanpakken van illegaal vuurwapenbezit (die net zo makkelijk Nederland inkomen als trekganzen).

Kortom: we moeten zorgen dat we dit keer niet ergens MEE moeten leren leven, maar ergens IN: een narcostaat.

Schulzie | 22-09-19 | 09:03 | 3

Lees! Lees!

Rest In Privacy | 22-09-19 | 09:17

Dank. Wat de zaak nog ernstiger maakt is het gegeven dat er snuivers zijn onder de politici die liberalistisch denken uit hun eigenbelang en dat er wie weet meer 'verbindingen' ("we moeten vooral verbindend bezig zijn") tussen de onder- en bovenwereld bestaan dan 'gedacht' wordt, waarmee NL een witwasland is zonder weerga.

Eeuwig..Op..Vakantie | 22-09-19 | 11:00

Mee eens. Als er al sprake zou zijn van "legalisering" van drugs, dan zou eea in Brussel beslist moeten worden en moeten gelden voor de hele EU.

Als alleen Nederland overgaat tot legalisering, dan opent het Medellin kartel en al hun conculega's hier binnenkort filialen om de distributie naar de andere EU landen soepeler te laten verlopen.

En tot slot: als je er inderdaad in zou slagen het verdienmodel van de drugsmaffia te vernietigen - en ik vind dat je daar wel degelijk naar moet streven - dan verzinnen de boeven wel weer een ander verdienmodel. Ik las laatst dat de maffia in Italië zich aan het nestelen is in de, ja, je gelooft het niet, olijfolieproductie en distributie, vanwege het feit dat een of andere ziekte veel olijfbomen aantast en vernietigt, en de prijs van olijfolie dus oploopt.

Dr_Johnson | 22-09-19 | 11:05

Niet eens zo langzamerhand kunnen we toch wel gaan spreken van de instorting van het regime in Nederland: de val van de autoriteit, de implosie van het gezag.
De ene dwaze maatregel volgt op de andere, van klimaatdictatuur naar negatieve rente, en ondertussen de grenzen wijd open houden in een toch al overbevolkt land. Briljant. Daarbij heeft de staat al geen enkele controle meer over de georganiseerde misdaad. Maar voert ze wel politieke showprocessen tegen een leider van de oppositie.
De huidige stand van zaken in de politiek is zo treurig, dat zelfs de opgeruimde Willem-Alexander er een baard van heeft gekregen.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 08:54 | 1

Rutte is nog steeds de baas hoor..... volgens hemzelf.

Ben5570 | 22-09-19 | 09:59

Nou..ze zijn ook in totale paniek, en om deze paniek te maskeren bagataliseren ze het weer, zoals gewoonlijk. Iedereen schreeuwt moord en brand in linkse talkshows, iedereen pinkt een traantje weg op de social media, vooral met een mooie selfie erbij met het traantje en de pink. Snik, zucht. Gefeliciteerd! Jaren lang is dit gefaciliteerd, weren Marokaanse probleemjongeren op thee getrakteerd in gesubsidieerde pvda clubhuizen. Buurtvaders werden aangesteld, en vooral met respect behandeld, er werd nog net niet voor gebogen. De knuffel Marokkaan Ali.B werd in het leven geroepen, die vooral niets met Taghi te maken heeft. Zorg dat je erbij komt, ook bij de politie werd jaren lang de voorkeur gegeven aan agenten van, ik weet niet eens meer hoe je ze moet of mag noemen, een zekere afkomst. In Den Haag hebben ze al hun eigen sharia politie en het mag allemaal in dit land. Taghi oppakken, nee dat lukt niet. Wat vreemd toch allemaal. Een advocaat neergeschoten, we staan erbij, kijken ernaar en huilen erom. Er was zelfs nog een nieuwsuitzending die het voor elkaar kreeg om bij de plaats des onheils een leger vluchtelingen (profiteurs) te laten poseren met een Spaans sprekende vluchteling die het woord voerde. Hoelang gaat het bedrog nog door? Voor Taghi hopelijk heel erg lang want die lacht zich letterlijk de moeder. In Marokko hadden ze waarschijnlijk diezelfde moeder net zolang vastgezet en gemarteld tot hij zich op de dichtstbijzijnde politiepost in de woestijn had gemeld.

etterletter | 22-09-19 | 08:52 | 4

@grindbak | 22-09-19 | 08:57:

Volgens Jesse is de massale import van islamietjes het beste wat ons land de afgelopen honderd jaar is overkomen dus jij bent gewoon een enorme racist, vraag het maar aan Sylvana!

eerstneukendanpraten | 22-09-19 | 09:27

@grindbak | 22-09-19 | 08:57: Bea zag dat het goed was. Zelfs Willie laat zich adviseren door een afgezant van de kalief.

etterletter | 22-09-19 | 09:45
▼ 1 antwoord verborgen

De eerste reactie is altijd "geschokt". Daarna volgt de poging er een definitieprobleem van te maken: hebben we een Marokkanen probleem, of een probleem met Marokkanen. Waarna in die geval de discussie erover gaat of alle Marokkanen drugsdealers zijn. Zoals eerder de discussie erover ging (en gaat) of alle moslims terroristen zijn. En zolang we discusieren hoeven we niks te doen.

We vragen ons af waarom we in Europa zo weinig gedaan krijgen. Ondertussen exporteren we de duvel en zijn ouwe moer, en mag de rest van de wereld hier legaal belasting ontduiken. Vervolgens lezen we anderen de les over hun begrotingstekorten...

Dr_Prepper | 22-09-19 | 08:40 | 4

Het grootste probleem is dat er gewoon heel veel gebruikt word! Het is net als met naar de hoeren gaan , een taboe sfeertje .

geenhakbar | 22-09-19 | 08:54

ik begrijp van Grappenmaker dat vooral de wiet gebruikers in dit land de schuldigen zijn.. die maken dat er een Macromaffia is ontstaan en blijft bestaan. Grafhuis is weer klaar met het vingertje wijzen en verantwoording afschuiven. Dus beste mensen, zie je een 15 jarige stiekum wiet roken.. meteen uit zijn mond slaan. En die coffeeshops waar het te verkrijgen is... die kunnen nu eenmaal want dat staat ergens dat dat kan.. ze mogen verkopen maar je mag het niet oproken!

fikkieblijf! | 22-09-19 | 08:59

Dat, en het voorfinancieren van onze eigen export en er daarna de Nederlandse belastingbetaler voor laten opdraaien als Zuid-Europa niet over de brug komt. Iets van geleerd: nee! Nu worden onze pensioenen en spaargelden verdampt.

Schulzie | 22-09-19 | 09:10
▼ 1 antwoord verborgen

Drugs bestrijden met OPEN Grenzen?

Theo-Pim-Riv | 22-09-19 | 08:40

Het klinkt heel onaardig en gevoelloos. Naar mijn idee is de gerechtelijke macht meer deel van het probleem dan van de oplossing. Mogelijk door deze brute moord op een collega dat de rechters en OM wakker wordt nu het heel dichtbij komt waar het gewone volk al heel lang last en slachtoffer van is.

Rotterdammert1965 | 22-09-19 | 08:17 | 1

Het is wachten op sneuvelen ve rechter.

ger1306 | 22-09-19 | 08:29

We hebben Batman nodig.

Piep Knars | 22-09-19 | 08:07 | 4

General Bato is ook een wel geschikt, heeft al eerder bewezen de straat (Davao, ooit de meest criminele stad van de Filippijnen) schoon te kunnen vegen.

Bennie Boos | 22-09-19 | 08:32
▼ 1 antwoord verborgen

Als je de drugs uit de illegaliteit haalt, wat rechtvaardigt dan een hoge prijs en dus inkomsten voor criminelen? Dat levert toch meer op? Resources bij politie komen vrij en je hoeft enkel te informeren en plekken te creëren waar gebruikt en verblijft kan worden.

Na jaren drugs bestrijding kun je toch wel stilaan de conclusie trekken dat je niet kunt winnen met de gebruikte tactiek. Dus hoe kun je er dan wel mee omgaan?

upbeat | 22-09-19 | 08:06 | 4

Dan is het de illegale export van legale drugs dat hoge prijzen veroorzaakt.

swassannuf | 22-09-19 | 08:36

@Hollende_Kleurling | 22-09-19 | 08:11: Daar heb je Roundup voor, maar als je niet de juiste middelen voor je probleem wil gebruiken dan blijf je inderdaad dweilen met de kraan open.

Zoon van Boer | 22-09-19 | 09:38

@Zoon van Boer | 22-09-19 | 09:38:
Aangezien mijn tuin geen geïsoleerde Stalinistische dictatuur is, blijft het onkruid terugkomen. Het waait zo over de open grenzen mijn Joods-christelijke borders in.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 09:42
▼ 1 antwoord verborgen

Dijkhoff zou zeggen dat dit wel heel veel associaties zijn

Rest In Privacy | 22-09-19 | 08:03

Gelukkig deugen de meeste mensen, volgens Rutger Bregman, dus we kunnen gewoon doorgaan met alles gedogen of beter nog faciliteren. Ik stel voor dat we volgens de lijn van het D66 gedachtengoed ook liquidaties op onschuldige burgers niet langer strafbaar stellen. Past mooi in het kader van het Voltooid Leven programma en draagt positief bij aan het aantal donororganen. Bovendien zien de criminaliteitsstatistieken er ineens een stuk beter uit, als je de zwaarste criminaliteit gewoon niet meer meer telt.

Hedieho | 22-09-19 | 07:30 | 1

hoho, politiek partijen hebben hier geen mening over nu he.....

Ben5570 | 22-09-19 | 10:09

Een beetje politicus is minstens drie keer in de week 'geschokt', een keer in de week 'verbijsterd' en voegt voordat hij 'politie' uitspreekt het woordje 'hardwerkend' toe. Met deze eigenschappen kun je onder de Haagse stolp zo aan de slag!

Rest In Privacy | 22-09-19 | 07:19 | 2

en daarna gewoon onder werktijd de voetbalwedstijd volgen.. plas, glas en was methode..

fikkieblijf! | 22-09-19 | 09:00

Zo hard werkend dat ze aan werken niet toe komen?ALthans niet voor de goedwillende burger, die wordt alleen maar afgezeken.

Ben5570 | 22-09-19 | 10:11

Veiligheid, was dat niet een dingetje van regeringspartij VVD? Die hebben er een mooi potje van gemaakt.

ratelaar | 22-09-19 | 06:54 | 1

Bazen als VVD-Demmink(20 jaar......) hadden het door hun levenswandel te druk om zelf uit de criminele picture te blijven en erger: personeelsbeleid/selectie bij de top door en door slecht (zie alle resultaten en "kwesties")

grindbak | 22-09-19 | 08:36

SchichtigeSpicht | 21-09-19 | 22:20
Jij en ook andere inclusief Joris snapt even niet wat ik wilde zeggen. Op het moment dat er afrekeningen zijn in het criminele circuit roept iedereen dat het toch maar criminelen zijn. Misschien dat er bij zijn die het verdienen maar genoeg die waarschijnlijk niet meer op hun kerfstok hebben dan een autoritje maken voor de verkeerde mensen. In de advocatuur zijn er flink wat foute baasjes die het hun reet zou roesten waar hun gage vandaan komt. Dat wil niet zeggen dat deze advocaat fout geld aan heeft genomen maar als het geen pro deo man is dan neem ik aan dat de kroongetuige ook nog wat fout geld heeft liggen. Je eigen inlaten met foute mannetjes kan je duur komen te staan. Nu een advocaat,gisteren een vastgoed mannetje en morgen de eigenaar van een belwinkel of shishalounge die witwast. En bespaar me jullie krokodillen tranen hypocrieten.

miko | 22-09-19 | 05:28 | 6

Huilen En dan gebeurder wat met Inez en dan zou ik mortrn huilen.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 09:14

Zit te snotteren ;-).Zie de letters niet meer.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 09:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Jarenlang is het dealen door deze voornamelijk Marokkanen getolereerd. Zolang ze een beetje dealen en een klein zakcentje verdienen zijn ze in ieder geval niet met inbraken en bankovervallen bezig. Tevens bracht dit dealen wat welvaart naar de voornamelijk op een uitkeringlevende Marokkaanse families en was het een indirecte vorm van ontwikkelingshulp naar voornamelijk Marokko waar huizen en overige onroerend goed gebouwd werd met drugsgeld. Zelfs dit onroerend goed wordt door de belastingdienst ontzien! Tolereren, ontzien, polderen, nathouden geef het een naam maar alles wat je nu hoor en lees is allemaal het gevolg van dit beleid. Nu zijn het de Marokkanen, maar vergeet niet de kampers, Turken, Somaliërs, Antillianen en onze autochtonen criminelen waar op een eenzelfde manier mee om wordt gegaan. Prioriteiten van de politie en politiek liggen op het pakken van de brave burger die is niet lastig en dat kost weinig moeite.

allesofniks | 22-09-19 | 03:22 | 4

De grondwet artikel 1 wordt elke keer overtreden, de man/vrouw die wordt gediscrimineerd is Jan met de Pet

sprietatoom | 22-09-19 | 03:59

Kleine dealers worden grote criminelen.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 09:22
▼ 1 antwoord verborgen

Zolang kabinet Rutte vind dat het een mocromaffia probleem is,is het vechten tegen de bierkaai...

steekmug | 22-09-19 | 02:17

Nieuw kinderliedje in de lieve stad a.dam: "we gaan naar buiten, waar de kogeltjes fluiten"

de broeder | 22-09-19 | 01:57

Even off topic: (sorry, Joris) Ik word er echt schijtziek van: vanmiddag het winkelpersoneel van een supermarkt geholpen, met het op zijn plek houden van een (Oost-Europese) winkeldief. Anderhalf uur had de Politie nodig... Die Oostblokkerk kraamde intussen dingen uit als "Thé Police is drinking coffee now, huh?". En waar komen ze dan (na anderhalf uur) in aankachelen? In een electrische brommobiel! Heel relaxt...
Echt de laatste keer dat ik mijn burgerplicht gedaan heb, en ook meteen afgemeld voor 'Burgernet'. Fuck you!!!

kotelet | 22-09-19 | 01:41 | 21
-weggejorist-
Jan Dribbel | 22-09-19 | 02:38
-weggejorist-
Basil Fawlty | 22-09-19 | 03:01
-weggejorist-
Ben5570 | 22-09-19 | 10:17
▼ 18 antwoorden verborgen

We zijn gewoon enorm goed op weg om een echte bananenrepubliek te worden. Politieke tegenstanders worden de mond gesnoerd, corrupte ambtenaren, criminele bendes die steeds meer van zich laten horen in het openbaar. Nederland wordt steeds mooier.

elco485 | 22-09-19 | 01:31 | 2

Het is nooit echt zuiver geweest, ze zijn met zoveel weggekomen dat het nu bijna open en bloot gebeurt.

Flibbage | 22-09-19 | 01:59

We zijn... niet we worden...

Ben5570 | 22-09-19 | 10:18

Italianen zijn wat gewend maar zelfs dit hebben zij nog niet meegemaakt. Rechters, OvJ's? Yup, maar een advocaat van een kroongetuige? Nope.
"Maffiarechter geschokt door moord Wiersum" www.telegraaf.nl/nieuws/878752439/maf...

Sec bekeken. In Italie hebben ze zoveel meer meegemaakt dan hier in Nederland. Totdat Falcone en Borsalino werden vermoord en de Uffizi aanslag deed men eigenlijk weinig. Maar de moord op die 2 rechters was het keerpunt voor Italie. Belangrijkste was, Italianen hebben toen verregaande anti-mafia wetten aangenomen en trokken zich niks aan wat de EU er toen van dacht. Het land was eigenlijk in staat van oorlog en men moest er iets aan doen. Het noorden wist dat politieagenten vanaf Rome naar het zuiden corrupt waren en dus stuurde men Noordelijke politieagenten, OvJ's, rechters, Carabinieri, leger, marine, de Guardia di Finanza, anti-terreur eenheden en geheime diensten. Allemaal natuurlijk qua uiterlijk showboaten, zoals het hoort, in mooie uniformen en coole Alfa Romeo's maar je moest en moet geen grappen uithalen met die mensen het zijn nml geen bullshitters. Ze hebben inmiddels een ongelooflijke ervaring met dat tuig en daar kan Nederland heel erg veel van leren.
Nederland moet nml kappen met dat arrogante, calvinistische poldergelul waar men geen harde beslissingen durft te nemen want oeh, oeh we kunnen iemand tegen de schenen trappen maar gewoon ingrijpen.
D’r is niks mis mee om de hulp en kennis in te roepen van een ander land dat weet hoe het werkt.

Overigens deze moord is ook eng voor Italie. Want deze moord kan de mafia daar op gedachten brengen en daar zit men in Italie niet op te wachten.

Basil Fawlty | 22-09-19 | 00:43 | 20

@Basil Fawlty | 22-09-19 | 00:54: ja mooi. En vergelijk nu eens de Economische groeicijfers van Italië en Nederland... dat willen we niet. Waarmee ik zeggen wil is dat de boven en onderwereld in Nederland tot 1 zijn geworden en tot mooie cijfers leiden.

ronin1962 | 22-09-19 | 09:35
▼ 17 antwoorden verborgen

Legalise it

Botte Hork | 22-09-19 | 00:38 | 7

@koolteer | 22-09-19 | 01:56: Bnt u nu zo naief of heeft u totaal geen verstand van de harde criminaliteit in NL? De coffeeshops halen merendeels hun handelswaar van thuiskwekers (groot en klein) daar komt vrijwel geen Marokkaan aan te pas (met uitzondering van de 'bezorgdiensten'.)

Dit is geen coffeeshop probleem dit is grootschalige handel voor de export. Ridouan en Nabil handelde (toen ze nog vriendjes waren) in hash dat ALLEMAAL voor de export was. Coke is een andere verhaal dat vindt ook zijn weg in Nederland. Zo leverde Ridouan heel veel coke in Utrecht en omgeving - menig televisiepersoonlijkheid uit Hilversum e.o. hebben indirect via hun neus met Ridouan Taghi te maken gehad.

litebyte | 22-09-19 | 02:53

De reden dat er zo gewoon over drugs gedaan wordt is net omdat jullie er nooit wat aan gedaan hebben. In de rest van de wereld bekijkt men nederland als een grote drugs speeltuin. Terwijl ze je in sommige landen gewoon ophangen als ze je op smokkel betrappen. Wat krijg je tegenwoordig voor een container vol coke ?

Lt-Kol Kilgore | 22-09-19 | 07:11

@litebyte | 22-09-19 | 02:53: Die thuiskwekers staan meest ''onder contract'' bij kampers of Turken. Die in Eindhoven en omgeving een soort verbond zijn aangegaan.

theo-is-dood | 22-09-19 | 13:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Bang zijn ze en terecht, dit zijn geen blokkeerFriezen maar echte gekke lui. Heb ze leren kennen in het nachtleven van Antwerpen

sprietatoom | 22-09-19 | 00:37 | 1

Heel justitie is bang

litebyte | 22-09-19 | 01:40

Die laatste zin van het goed samen. Door nu niet in te grijpen zullen misschien nog wel veel advocaten en rechters sneuvelen. Benieuwd hoe grapjas Gfapperhaus en die piassen dit weer eens zonder afdoende begroot geld, wegbezuinigde ervaring en met veel te weinig middelen gaan oplossen? Grote worden van onze grapjas, laat eerst maar wat daden en resultaten zien, praten we dan verder.

Jan, Leiden | 22-09-19 | 00:30 | 4

Ze zijn 'geschokt'. Dat komt mooi in beeld, en dat was het dan.

koolteer | 22-09-19 | 01:58

@koolteer | 22-09-19 | 01:58:
Vooral dat, ferm laten zien, maar die lui zijn blijkbaar intussen al oppermachtig? En ja, ze willen niet onder een bescherming als Wilders, maar wel naar het Binnenhof willen blijven fietsen?

Jan, Leiden | 22-09-19 | 09:36
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 22-09-19 | 00:30

Als ik in Amsterdam op de Wallen loop, zie ik dealers op de brug staan. Waarom worden die niet opgepakt!?!

-=PyP=- | 22-09-19 | 00:23 | 4

Tja net zoals die lachgas verkopende turk met z'n grote bek. Wekenlang gesteggel dat het juridisch niet aan te pakken is. Zou zeggen verander in no time en wet oid en pak dat tuig op en trek ze leeg.

Jan Leul | 22-09-19 | 00:51

@Jan Dribbel | 22-09-19 | 00:30:
En dealen is ethnisch profiteren.

swassannuf | 22-09-19 | 08:59
▼ 1 antwoord verborgen

Het schunnige is dat de huidige politici krokodillentranen huilen.... Het politie apparaat is onder de laatste kabinetten vakkundig ontmanteld... En dan om het af te ronden een diversiteits programma op te zetten waardoor een een Marokkaanse agent zijn neefje moet oppakken... Waar identitijdspolitiek de lijdraad is, zijn er alleen maar verliezers.. de agenten die om verkeerde redenen zijn aan genomen/opgeleid... de collega's die moeten werken met mensen die niet voldoen aan wat er wel van hun verwacht wordt.... maar de mantel der liefde bedekt een hoop waarschijnlijk.. Er zijn banen waar in het best mogelijk is om wat creatief met het aanname beleid om te gaan.... Maar niet met de mensen die een machts/geweldspositie hebben en die wij als burgers moeten/willen respecteren...

enjroe | 22-09-19 | 00:20 | 2

Nou de geweldspositie wordt ook steeds minder. Agenten worden onder een steeds groter vergrootglas gelegd als ze een keer geweld gebruiken. De verdachten, of nee, 'slachtoffers', waren allemaal erg lieve jongens hoor. Er worden stille tochten gehouden etc etc. Agenten worden verdachten en oh wee als er dan blijkt dat er in de chaos en stress een klein foutje is gemaakt.

elco485 | 22-09-19 | 01:37

@elco485 | 22-09-19 | 01:37: dat moet dringend omgedraaid worden. Als de agent zegt dat je op een dear bent gelopen, dan is dat zo begins jij nu maar dat het niet zo is. En omdat je gesugereerd hebt dat de agent loog direct 6 maand extra.

Lt-Kol Kilgore | 22-09-19 | 07:17

Als je kijkt naar de geschiedenis van de georganiseerde zware drugscriminaliteit zie je Nederlanders (met een westerse achtergrond) in de jaren 70/80/90/begin 2000 zowel leiding als uitvoerend. De derde generatie Marokkanen heeft zowel de leiding als handel grotendeels overgenomen in de coke na een leeg gat. Justitie had toen keihard moeten inzetten om de opkomst van de Marokkanen keihard aan te pakken.

Dus een kwestie van oorzaak en gevolg door een combinatie van valse politieke correctheid, electoraal wegkijken, incompetentie, lafheid en vooral ook corruptie.
Geen vinferwijzen naar deze Marokkanen, doe dat maar naar de laffe incompetentie op en bij justitie.

litebyte | 22-09-19 | 00:17

Het havenbedrijf in België en Nederland is al vergeven van de corruptie en de misdaad. Het weekblad Panorama (dat een tijdje terug een antitankgranaat zijn gebouw in zag vliegen), publiceerde hier regelmatig over. Het gaat zelfs zover dat de cocaïnemaffia handlangers rekruteert om een opleiding te volgen waarmee zij een goede baan in het havenwezen kunnen krijgen, volledig gefinancierd door criminelen. Sommige voormalige, zogenoemde 'uithalers' (van zeecontainers met drugs) hebben hun schaapjes dik op het droge, wonen in Dubai of Marokko en bezitten daar meerdere woningen. En dat zijn nog maar de kleine vissen. De binnenlandse markt is peanuts voor die gasten, de meeste drugs gaan via de landsgrenzen het achterland van Europa in. De politiek doet net of ze wakker geschud is en reageert met stoere taal, gerammel met geldbuidels en verwijten aan het adres van Nederlandse gebruikers. Als je dat slappe zootje gelooft, omdat je niet kunt of wilt accepteren dat strenge 100% grenscontroles noodzakelijk zijn om dit een halt toe te roepen, 'be my guest', maar doe dan niet of je het erg vindt van die vermoorde advocaat.

Schulzie | 22-09-19 | 00:16

Vashe prevoskhoditel'stvo

Gollandtsy srochno prosyat vas o pomoshchi. Pozhaluysta! Komandnaya gruppa Alpha, chtoby poymat' prestupnika. Nasha politsiya ne mozhet etogo sdelat'. Zlodey nazyvayetsya: Riduan Tagi. Oni, konechno, mogut. Mnogiye gollandtsy budut vam ochen' blagodarny.
S uvazheniyem, Evokatus

Evocatus | 22-09-19 | 00:13 | 2

Oh ja joh?

IkwilJinekwel | 22-09-19 | 07:54

Oekraiens of Kirchiziesch, met een beetje jiddisch

Busted | 22-09-19 | 08:26

Al behoorlijk wat reaguursels dus misschien al gemeld: het is “NCTV” en “NVWA”. Of zit er een zoekmachine-trollende filosofie achter? Zo niet dan is het irritant.

Nee dus! | 21-09-19 | 23:58

We halen dus mensen uit een gebied waarvan al ruim 1400 jaar bekend is wat hun ideologie, hun cultuur , hun gebruiken en hun gewoontes zijn, kort samengevat een krijgscultuur waarin het recht van de sterkste geldt. Vervolgens zijn we dan nog verbaast ook al deze mensen hun cultuur dus met zich meenemen in plaats van op stel en sprong te veranderen in Vinexsamir en Vinexsamira. Alsof je de kooi van de tijger openzet en dan geschokt bent als de tijger je begint op te vreten. Wie de geschiedenis van Noordafrika een beetje kent ( 4500 jaar lang ) weet wat hij daarvan kan verwachten en helaas, het is inderdaad een patroon van geweld:
nl.wikipedia.org/wiki/Berbers

Graaisnaaiert | 21-09-19 | 23:47 | 4

ja maar..., ja maar..., er is niks aan de hand want er zijn ook mensen die hun stinkende best doen en een aantal daarvan lukt het ook om een nuttige bijdrage te leveren aan de samenleving.

Je hebt dus gelijk, mijn schertsende opmerking is als zeggen dat je niet hoeft te dweilen als de kraan open is omdat er nog een stukje huiskamer niet nat is.

Volgorde voor de mensen die dan in paniek raken: kraan dicht, dwijlen en eventueel opnieuw proberen dat glas in te tappen.

peterdh | 21-09-19 | 23:59

Over Noord-Afrika een artikel uit het RD. van 25-02-2011:
"De verovering van Noord-Afrika door de islam in de zevende eeuw heeft het christendom in die regio de nekslag gegeven. Van de bloeiende kerk die er tot die tijd bestond, is nauwelijks nog iets overgebleven. Verschillende landen staan nu op de ranglijst van staten waar christenen worden onderdrukt, Egypte op nummer 19, Algerije op 22, Libië op 25 en Tunesië op 37.
De christelijke gemeenten in de Noord-Afrikaanse landen bestaan nu vooral uit rooms-katholieken. Protestanten vormen een zeer kleine minderheid. Zendelingen worden niet geduld, vooral omdat ze gezien worden als vertegenwoordigers van het westers kapitalisme.
Europeanen zijn zich vaak niet bewust dat de kerk in Noord-Afrika een belangrijk stempel heeft gezet op de ontwikkeling van het christendom. Een groot deel van de bekende kerkvaders is hier geboren en getogen.
In de Vroege Kerk onderscheidde de christelijke kerk in Noord-Afrika zich van christendom in Europa door een verlangen naar orthodoxie in de leer en zuiverheid van het leven. Vandaar dat theologen in die regio vroegtijdig in het verweer kwamen tegen dwalingen.
De eerste grote aanval op het orthodoxe christendom kwam in de vijfde eeuw door de ariaanse Vandalen. Twee eeuwen later vestigden de moslims voorgoed hun heerschappij. Autochtone christenen werden vervolgd. Alleen buitenlanders werd ruimte gegund om hun geloof te beleven. Een lijn die tot vandaag is vastgehouden".

ccr316 | 22-09-19 | 00:08
-weggejorist-
GetOffMyWify | 22-09-19 | 00:33
▼ 1 antwoord verborgen

Wat het land nodig heeft is een officier die de misdaad omlegt, een Frank Hamer.
Alles wat tegen Nederland is, gaat onder de grond en vooral de criminelen.
en.wikipedia.org/wiki/Frank_Hamer

Ongeblustekalk | 21-09-19 | 23:40 | 12
-weggejorist-
Shareholder II | 22-09-19 | 00:45
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 22-09-19 | 00:49
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 22-09-19 | 01:05
▼ 9 antwoorden verborgen
-weggejorist-
GetOffMyWify | 21-09-19 | 23:35

Veritas vos liberabit.

Robert Haynes | 21-09-19 | 23:27

Deze gevleugelde uitdrukking is nog steeds van toepassing:

'De misdaad is georganiseerd. Nu de politie nog.'

Kijkeensaan | 21-09-19 | 23:24

Bestrijden drugskartels:
Tortuous Convolvulus (Lucius Détritus)

Rest In Privacy | 21-09-19 | 23:19 | 1

Onze regering vecht niet tegen de vijand van hun vijand.
Zij vechten voor een EU leger.. voor onze pensioenpot om de Deutsche bank te redden en de Italiaanse schuldpapier op te kopen.
Mocro Maffia zijn nog kleine jongens die ons nog schokken,maar niet dat trieffel in vak K dat ons onder het mom klimaatopdrachten uit Parijs te beroven met deze comedy,waar ze ons zogenaamd ook voor consulteren over de voortgang en de kosten. Ja,dat consulteren moet omdat ze eerst het referendum hebben uitgegumd, en nu is er dus zonder veel ophef een consultatie ingezet.

Zonder veel ophef, want wij zijn afgeleidt door de aanslag die het OM en de zogenaamde rechtstaat een hart onder de riem moet steken.. er word geroepen om het hardst dat die moet worden beschermd.
Maar heeft u al voldoende info gezien over die klimaat burger consultatie?
Nee he?... hier kun je reageren als de moed je nog niet in de schoenen is gezakt.
www.internetconsultatie.nl/klimaatpla...

En laten we die Mocro Mafia gewoon een Marokkanenprobleem noemen,want zoals feynman het goed ziet.. de hele clan is voor,en als je niet voor bent ben je tegen.

Welles! Nietes! | 21-09-19 | 23:09 | 5

@Jan Leul | 21-09-19 | 23:26:
Daar heeft de beste man zeker een punt.

Berbaar | 21-09-19 | 23:40

Rutte legt dan wel geen eitje voor je deur of ledigt een kalashnikov door het raam maar perst de gemiddelde burger financieel meer af dan het criminele circuit. Tegen dat laatste kun je je nog verzekeren maar tegen de roofridders uit Brussel en Den Haag niet.

B.Spiritus | 21-09-19 | 23:48

@B.Spiritus | 21-09-19 | 23:48:
En men weet dat als je mensen steeds meer geld weg pakt, dat uiteindelijk de criminelen de beste vriendjes worden van de slachtoffers.
komen steeds korter in de buurt van de levensstijl in brazilië.

Rene046 | 22-09-19 | 09:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Zomaar een voorbeeld waar het op staats / ambtenaren niveau al fout gaat: Ben ooit één keer op een veiling van de belastingdienst geweest waar doorsnee auto's die tijdens verkeerscontroles ivm (kleine) belastingschuld in beslag waren genomen. Viel mij op dat slechts een klein clubje mannen van bepaalde afkomst zo'n beetje alles opkocht. Omstanders vertelden mij dat de belastingdeurwaarders deze types bij huisverkoop ook belden voor een bod op een aangetroffen auto. Ter plekke op de veiling vertelde een belastingmedewerker dat die types ooit al een megaboete voor witwassen hadden gehad. Mag ik effe een teiltje.

Jan Leul | 21-09-19 | 23:02 | 4
-weggejorist-
Berbaar | 21-09-19 | 23:39

Mag iemand nooit meer iets kopen omdat hij/zij gepakt is op witwassen? Eens een boef altijd een boef? Die belastingmedewerker zou ook een onderzoek kunnen inlassen naar de herkomst van het geld en zich erop die manier van verzekeren dat alles eerlijk aan het gaan is. Lui en laks zijn de ambtenaren in jouw voorbeeld. Het licht niet aan het systeem, maar aan de mensen die het uitoefenen.

Gandalph | 22-09-19 | 11:42
▼ 1 antwoord verborgen

Kunnen we Rutte niet een jaartje ruilen voor Duterte?

Rest In Privacy | 21-09-19 | 23:01

Apenland, gelukkig komt de overheid elke paar weken met het nieuws dat we allemaal heel gelukkig zjn met z'n allen. Anders zou ik dat gevoel niet delen.

Henk de Vries2074 | 21-09-19 | 22:53

Sommige problemen moet je oplossen.
Sommige problemen moet je ontwijken. Dus legaliseren van alle hard- en softdrugs.

Premier Trutte | 21-09-19 | 22:53 | 5

@Zapata10 | 21-09-19 | 22:59: Ze zitten al in de gokwereld, Nederland is al doorvoerland. In ieder geval snij je grote gedeelten van hun grootste inkomstenbron af door het te legaliseren. En als er iets is dat ze niet leuk vinden dan is het dat wel.

Premier Trutte | 21-09-19 | 23:42

@Zapata10 | 21-09-19 | 22:59:
Die paar keer dat ik met een vriendin naar Holland Casino meemoest ( vreselijke toko ) viel het me inderdaad op dat diegenen die het hardst met de fiches op tafel smeten jonge mannen van Halvemaansnit waren inderdaad, op de voet gevolgd door Aziaten. Autochtone Nederlanders wilden vooral gezien worden, als in, het is een gezellig uitje en kij ons eens opgepoetst en afgestoft zijn.
Niks voor mij, brrr.

Graaisnaaiert | 21-09-19 | 23:58

We zouden ook liquidaties kunnen legaliseren.

Rest In Privacy | 22-09-19 | 00:00
▼ 2 antwoorden verborgen

.. maar goed. Parkeren en (eerlijk) ondernemen zijn in Amsterdam de meest riskante bezigheden. Die activiteiten leveren meer ambtelijke bemoeienis en zwaardere sancties op dan advocaten poppen.
Echte superstad voor criminelen, krakers, illegalen, klimaat-gekken en corrupt links gespuis met- of zonder functie bij het stadsbestuur.
Top.

Jan Passant mk2 | 21-09-19 | 22:49

Wat een geniale cortoon.

keestelpro | 21-09-19 | 22:48 | 1

Ja, die komt als poster geprint naast die van de Godfather te hangen bij veel van die jongens.

Premier Trutte | 21-09-19 | 22:59

Grapperhaus moet nog in al zijn academische wijsheid leren dat de Mocromaffia synoniem is aan een terreurgroep met guerillatactieken. Daar past alleen een militaire aanpak. Een beetje heen en weer schuiven met dienders van het ene naar het zoveelste andere team zal weinig zoden aan de dijk zetten.

B.Spiritus | 21-09-19 | 22:46 | 6

@Gulliver | 21-09-19 | 23:24:
Na "doe is" moest ik helaas afhaken.
Massagrafje nog mee gekregen in Mexico van de week?

Berbaar | 21-09-19 | 23:28

Als Grapperhaus iets zou willen, houden zijn ambtenaren het tegen.

Guido | 22-09-19 | 08:35
▼ 3 antwoorden verborgen

De mafia onderwereld zit al zo diep in de zakenwereld ; zelfs in het klein kan het ook de gemiddelde reaguurder niet ontgaan zijn dat er in piepkleine dorpjes waar de gekookte aardappel mocht het aanbeden volksvoedsel is er altijd wel een bijna onbeklante pizzeria te vinden is of een vermakelijke Chinees waar het onkruidvrij houden van de onbezette parkeerterreinen alleen al een godsvermogen kost. Van Annen tot Zoutkamp. Pizzeria 's te over.

strawdog | 21-09-19 | 22:42 | 3

Denk eerder aan de ontelbare Poolse supermarkten, waarvan de ruiten helemaal dichtgeplakt zijn en waar je amper klanten ziet binnengaan of uitkomen. Die hele veronderstelde verknochtheid van Polen aan hun Poolse of in het Pools geschreven producten is een mythe. Het is een witwaspraktijk. Normaal gesproken zou het hele assortiment in de - 35% aangeboden moeten liggen, want geen klandizie >> producten over tijd (waarmee in Polen trouwens gesjoemeld wordt). Maar uw punt van onderwereld - witwas - bovenwereld is duidelijk.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-09-19 | 22:52

Ik ken in mijn zeer nabije omgeving een fietsenwinkel, 2 kapsalons, 2 pizzabezorg-units en een café die aan deze beschrijving voldoen. Ze bestaan bijna allemaal al zeker 10 jaar, als het niet langer is. De omvang van deze praktijken moet dus gigantisch zijn.

Wiebenick | 21-09-19 | 23:14

Geimporteerde tering-zooi ................... en hou op met zeuren dat er ook goede Maro zijn .............. JaJa dat weet ik ... maar ÉÉN zwaluw maakt nog geen zomer.

Ervaringsdeskundige | 21-09-19 | 22:41

Ontstaansgeschiedenis van de maffia ligt in het feit dat de staat voor de schlemiel ook crimineel was. (en is) Om toch ook een graantje mee te pikken ontstonden illegale organisaties die buiten de "normale" wegen om geld wilden verdienen en macht krijgen.
Natuurlijk naar wat wij noemen criminele organisaties met de facto maar 1 doel, geld zoveel mogelijk geld.
En om dat te bereiken zijn ze rucksichtlos. Maar uiteindelijk is dat het doel van zovele mensen, zovele organisaties, zovele regeringen, zovele landen. Die ook voor hun doelen eenvoudig de wet omzeilen of aan de kant zetten.
O ja ze plegen geen moorden.... dus dan is het allemaal legaal. Nou, in naam van het geld of in naam van een ideologie of godsdienst zijn er heel veel moorden gepleegd. Is er gemarteld of verminkt. Maar dat werd gedaan door soldaten of wetsdienaars en dan is het geen moord.
Wake up, we leven in een wereld die van boven naar beneden en van beneden naar boven totaal verrot is. Er bestaan geen idealen, er is geen groter goed, van de Zuidas tot aan de Noordpool zuipen en snuiven ze zich een slag in de rondte en iedereen op een paar naïeve dwazen na denkt na mij de zondvloed.
Ik geef ze geen ongelijk maar dan is het wel kinderlijk om te verwachten dat we iets wat zo verweven is met wat we werkelijk zijn, namelijk egoïstische klootzakken, kunnen oplossen.
Is er alweer een zuip en hoeren party bij de politie georganiseerd?
Heeft de volgende totaal falende bestuurder alweer een riante vertrekpremie gekregen?
Zijn er alweer wat baantjes geregeld omdat men elkaar kent?

Zapata10 | 21-09-19 | 22:36 | 2

De maffia ontstaat daar waar 'beschermingsgeld' wordt gevraagd (10 % van de omzet) tegen mogelijk ander gespuis. De maffia ontstaat daar waar de Staat ziek & zwak is geworden. In Duitsland schoten in 1918 als paddestoelen de Freikorpsen op, die de verdwenen Staatsorde gingen vervangen en communisten + anarchisten standrechtelijk op straat executeerden. De Weimar republiek van 1919 proclameerde de meest liberale grondwet ooit, men ging over tot een zelfverheerlijkend navelstaren (zoals D66 ten onzent dat bezigt) en men vergat wat er op straat gebeurde. In 1933 werd een Freikorps-adept benoemt tot Reichskanzler. Hij riep stante pede de uitzonderingstoestand uit. Dat alles kon je zien aankomen, tenzij je willens en wetens blind en doof bent voor wat er op straat gebeurt.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-09-19 | 23:02

In alles wat ik lees bij kranten en andere media mis ik de info dat het gewoon Marocmaffia is die de hoofdrol op eist met daarbij wat Surinaamse zooi met een fijne mix van Albanezen, Joegoslaven enzovoorts. Kortom 95% import.
Zo was er de afgelopen week een "brand" in Haarlem waar een zwangere vrouw bij was overleden. Toevallig was de brand aangestoken door de man des huizes, en is de vrouw dus levend verbrand door haar man. nergens lees je er verder over maar feit is dus weer gewoon dat het om een Afgaan ging die zijn tribale shit hier naartoe heeft meegenomen.
Benoem deze zaken een keer en wees duidelijk dan ga je dingen oplossen. Dit constant verhullen maakt de puswond alleen maar groter.
Geef direct een signalement van de dader bij het neerschieten van de advocaat. Politieke correctheid moet in deze gevallen ondergeschikt zijn. Zet zijn porum op tv en je gaat hem misschien wél vinden.

Dirk III | 21-09-19 | 22:33 | 2

Als er niet wordt gezegd dat het om een witte/blanke man gaat, weet je al genoeg. Die politieke correctheid benoemt juist door niet te benoemen. Hoe groot het 'incident' ook is.

gestoptmetroken | 21-09-19 | 22:49

Enige wat zal gaan werken is alle drugs met gigantische hoeveelheden gratis op de markt brengen.
Goed , het zal even pijn gaan doen en we zullen wat afvallers gaan krijgen maar het zal het probleem oplossen.
En nee , ik gebruik geen drugs , integendeel.

nemeton | 21-09-19 | 22:32 | 4

@rmstock | 21-09-19 | 22:37:
Als je het alleen bij legalisatie houdt zeker ja.
Dus dan meteen goed en gratis.
En het bier ook. Gratis.

nemeton | 21-09-19 | 22:46
▼ 1 antwoord verborgen

Laat ze eerst maar es het Openbaar Ministerie, Rechtbanken, Gerechtshoven en de Tweede Kamer schoonvegen op illegaal drugs gebruik. Zolang dat speelt gebeurt er natuurlijk helemaal niets.

rmstock | 21-09-19 | 22:31 | 3

Herkenbaar, wij hebben ook een "es" in de tuin.

Berbaar | 21-09-19 | 22:54

Cocaïne is binnen dag uit het bloed. Afbraakstoffen zijn binnen een week uit het bloed. Dus als het tot is, dan zullen ze het intern voortijdig verklappen. Makkelijk te omzeilen dus.

arlen | 21-09-19 | 23:01

@arlen | 21-09-19 | 23:01:

Onzin met een haartest is het nog veel langer opspoorbaar.
Zie Marco Kroon en Yuri van Gelder.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 23:08

Dit kabinet gaat er niets tegen doen, linkse partijen gaan er niets tegen doen. Het enige wat zou helpen is de PVV of FvD.

BozePaarseMan | 21-09-19 | 22:10 | 5

Nope.

Andrew Deen | 21-09-19 | 22:27

@botbot | 21-09-19 | 22:25: U heeft de humor van een VVD-uitvaartondernemer. Die ging ook graag over lijken.

Busted | 21-09-19 | 22:30

@Busted | 21-09-19 | 22:30:
Voor iemand als Geert die vecht voor onze democratie moet hij wel en luisterend oor vinden.

botbot | 21-09-19 | 22:35
▼ 2 antwoorden verborgen

En dan hebben we nog de AVG-wetgeving waardoor data-analyse gericht op (zware) criminaliteit ook onmogelijk gemaakt is.

The_Black_Knight | 21-09-19 | 22:10 | 1

Nee hoor, dat kunnen ze gewoon doen... Brussel zelf valt er trouwens interessant genoeg ook niet onder...

Fanshitter | 21-09-19 | 22:45

Kortom, we zijn de sigaar, de pineut, de pisang en de lül. Derhalve: Make Greet Great Again. Meer kan je niet doen, voorlopig.

isitsoornot | 21-09-19 | 22:06

Ondertussen gaat 020 de 'misdaad' keihard aanpakken,

Ambtenaren zullen contact opnemen met gesubsidieerde organisaties die gebruik maken van Zwarte Piet voor een gesprek.

Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen van BIJ1-fractievoorzitter Sylvana Simons. Zij vroeg of de gemeente hen erop kon wijzen 'dat de gemeente van gesubsidieerde organisaties verwacht dat zij zich niet schuldig maken aan het in stand houden van een karikatuur met aangetoonde discriminatoire aspecten'.
bron : het parool

Jan Leul | 21-09-19 | 22:03 | 1

Zo is het, er gaat ferm worden opgetreden in Amsterdam.
Waar zouden we zijn zonder crimefighter sylvana simons.

Jan Dribbel | 21-09-19 | 22:08
-weggejorist-
miko | 21-09-19 | 21:59 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Beetje depressief stukkie na zo'n mooie dag Feynman.
Alles goed hopelijk?
Verder was Hingst niet de bankier van de onderwereld, dat was Endstra en is het NVWA en niet NWVA.
Fijne avond.

Berbaar | 21-09-19 | 21:51 | 7

Als het mooi weer is zijn de problemen verdwenen berbaar?

peterdh | 21-09-19 | 22:17

@peterdh | 21-09-19 | 22:17:
Ik heb weinig problemen peterdh en het heerlijke weer vandaag droeg bij aan een fijne zorgeloze dag.
Morgen weer, dagje Amsterdam met mijn betere wederhelft en het belooft weer mooi te worden.
Soms moet een mens eventjes genieten :)

Berbaar | 21-09-19 | 22:25

@Berbaar | 21-09-19 | 22:25:
Fijn dat je het leuk hebt gehad, het was inderdaad een zeer mooie dag.
Dat jij weinig problemen hebt betekent echter niet dat ze er niet zijn.

peterdh | 21-09-19 | 23:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Gelukkig heeft de politieke elite de prioriteiten wel goed op orde. Millieu is het allerbelangrijkste, immers daar kan je makkelijk bij burgers geld uit de zak kloppen. Wie herinnert zich de zure regen nog? En een Stikstof alarm. En wij arme klootzakken trappen er met open ogen weer in. We brengen braaf ons afval naar de rest afval container en stoppen plastic in de juiste zakken. Sneu hoor.

Ondertussen snuiven en spuiten hele generaties zich helemaal de touwtyfus en weten het ook allemaal niet meer omdat ze compleet murw gebeukt zijn door de roverheid die steeds meer geld nodig heeft. Arme werkende paardelul die je bent. Zet door, werk harder en betaal meer belasting. Dan kom je uiteindelijk wel in de hemel.

Mijn land.... Ik heb het zien afglijden van vrolijke mensen die het niet breed hadden, maar wel gewoon de rekeningen konden betalen tot een op krediet gerunde economie. Een economie die steeds meer van ons vraagt waardoor we de stress niet meer aankunnen. En dus een pilletje pakken, of een joint opsteken. 3MMC, GHB, GBL XTC al die rotzooi is bijna op iedere hoek van de straat te koop.
Legaliseren zegt u? Ja graag Maar neem dan ook de verantwoording als je overlijdt aan een overdosis of compleet schizo wordt.
Drugs krijg je de wereld niet uit. Er is domweg te veel geld mee te verdienen. Hoor ik in de media, ben geen ervaringsdeskundige.

Enfin, succes er mee in de grote steden. Wij zitten hier lekker rustig in de polder.

de Jager59 | 21-09-19 | 21:51

Ik ben een goed rechercheur. Ik heb schijt aan de bazen. Doe mijn werk goed en heb menig crimineeltje het gevang van binnen laten bekijken. MAAR daarna gaat het fout. Zij verdwijnen uit het zicht, ik kan ze niet meer vinden.
Jaren later kom ik ze weer tegen onder een wit ( beetje rood soms ) laken en moet ik gaan uitzoeken hoe dat zo gekomen is.
En DAT is geld weggooien. De persoon is dood.
99% zijn drugs gerelateerde doden, lekker laten zo. Begraven en met rust laten.
De 1% die over blijft, Daar wil ik al mijn energie in stoppen, de smeerlap of slappin ( lol ) voor het gerecht brengen en laten veroordelen.
Zo sta ik in het leven.
U kunt zeuren tot U een ons weegt... er gaat niets veranderen.
Groet. Rob.

Gokmaar | 21-09-19 | 21:50

Als we nu gewoon beschouwen dat Ridouan Taghi een voorschot heeft genomen op z’n toekomstige onbegeleid proef verlof, is het probleem toch eigenlijk al opgelost? Dan kunnen de ministers nu gewoon geschokt reageren en overgaan tot de orde van de dag.

echtpaul | 21-09-19 | 21:49

Ik vermoed dat Ridouan Taghi zo langzamerhand zelf een stevig risico loopt op datgene waar hij zich mee bezig houdt, en dat zijn enige uitweg bestaat uit het zichzelf aangeven. Hij heeft waarschijnlijk heel veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd, en het zou mij niets verbazen als meneer inmiddels reeds is geliquideerd.

brekebeen | 21-09-19 | 21:49 | 2

Welnee, die bouwt ergens anders op de wereld een mooi leven op met zn miljarden. Hij kan zelfs een andere identiteit aannemen, zn gezicht laten veranderen zodat zijn eigen moeder hem niet eens herkent. Mogelijkheden zat.

Goofje | 21-09-19 | 22:08

@Goofje | 21-09-19 | 22:08:
Als hij inderdaad de bovenbaas is maar of dat zo is... Lijkt me eerder een afdelingschef die een beetje in het nauw zit en om zich bij zijn meerderen te bewijzen heel snel de losse eindjes aan het afknallen is. Maar in dat geval kunnen we erop wachten dat zijn adjudant het overneemt en hij geperforeerd in een halvemaanzwembad wordt gevonden. Hetgeen an sich een prima oplossing zou zijn. Zolang we de rest van die organisatie maar in beeld hebben, in ieder geval een sterk vermoeden hebben wie het zijn maar nog gen bewijzen tegen ze hebben kunnen vinden.

Graaisnaaiert | 22-09-19 | 00:09

Blablablablablabla,

Parool "Waarom straatjongens moordenaars worden"

De onderzochte jongens pleegden gemiddeld als dertienjarige al misdrijven en waren op hun veertiende in beeld bij jeugdzorg. Dat weer-hield hen er niet van met de criminaliteit door te gaan. Liefst 98 procent van de jongens gebruikte al vroeg geweld; 77 procent deed dat in groepsverband en stond te boek als ‘hardekern­jongere’; 99 procent bleek een slecht ontwikkeld geweten te hebben; 89 procent voelde weinig of geen empathie; eenzelfde percentage was zeer beïnvloedbaar; 86 procent was impulsief en kon zijn agressie niet beheersen. Gemiddeld hadden de jongens een IQ van 80.

Velen zijn zwakbegaafd. In 92 procent van de gezinnen waarin de ‘jongvolwassen gewelddadige veelplegers’ opgroeiden, bleken de ouders ‘pedagogisch onmachtig of onwillig’. Van de groep was 95 procent ‘sterk georiënteerd op criminaliteit en criminele leeftijdgenoten’.
www.parool.nl/amsterdam/waarom-straat...

Jan Leul | 21-09-19 | 21:47 | 5

Waarom laat je dit dan decennialang doormodderen. Waarom komen er elke week 800 jongemannen met een door de islam gevormde persoonlijkheid, dat wil zeggen geen empathie voor ongelovigen, gecombineerd met een laag iq en een extreem kort lontje, wetende, ik herhaal: wetende, dat dit alleen maar kán leiden tot onschuldige slachtoffers en onvoorstelbaar leed. Dan heb je toch geen geweten? Dan ben je niet pedagogisch onmachtig, maar onwillig. Onze overheid is niet onmachtig, ze is onwillig, en daarom is ze misdadig. Wat is hun excuus?

Wiebenick | 21-09-19 | 22:55

@Wiebenick | 21-09-19 | 22:55: Inderdaad, onze overheid is misdadig. Willens en wetens. Jaar in, Jaar uit. Het is net JonesTown zeg maar, maar dan op een wat grotere schaal, en wat dichter bij.

Busted | 22-09-19 | 00:18

Ook mooi stukje over Naoufal ‘Noffel’ F.,

Hij werd in het milieu niet als paria ontvangen, maar als man van aanzien, omdat hij zonder scrupules grof geweld gebruikte of aanjoeg. Op zijn beurt zette hij weer nieuwe ‘straatsoldaten’ aan het werk, ook jonge.

Doet me denken aan de woorden van die haakneus gast Ismail.
Die had het ook steeds over zijn soldaten... met zijn pit pit pit soldaten
het is precies dit soort volk die uiteindelijk de fout in gaan.

Rene046 | 22-09-19 | 10:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Voor de reaguurders die geinteresseerd zijn in de mafia kan ik 4 boeken aanraden. 3 geschreven door John Dickie (Engelse professor gespecialiseerd in Italie).
"Mafia Brotherhoods: Camorra, mafia, 'ndrangheta: the rise of the Honoured Societies" www.amazon.co.uk/Mafia-Brotherhoods-n... "Cosa Nostra. A history of the Sicilian Mafia" www.amazon.co.uk/Cosa-Nostra-History-... en "Mafia Republic: Italy's Criminal Curse. Cosa Nostra, 'Ndrangheta and Camorra from 1946 to the Present" : www.amazon.co.uk/Mafia-Republic-Crimi...
Zeer leesbaar maar zeer depressief. Mocht iemand nog een romantisch beeld hebben van de mafia hebben dan wordt dat in die boeken volledig vernietigd. Je leest nml over de normale bevolking in Italie die zuchtten en zuchten onder het leed van de mafia. Niets ontziend en ranzig.
Heb je die boeken gelezen dan begrijp je ook het inmiddels beroemde boek: "Gomorrah: Italy's Other Mafia" van Roberto Saviano beter. Inmiddels ook TV series van gemaakt. Het is een ongelooflijke ranzige niets ontziende wereld die draait op drugs, illegale immigratie, kledingwereld (jaja ook de grote merken), gokken, prostitutie en dan ook nog het klassieke afpersen van de lokale bevolking, maar dat is dan het meest nette (kuch).
En binnen families? Zit de man in de bak? Neemt de vrouw het over. Kein problem. Intens loyaal en die zijn vaak nog meedogenlozer dan de mannen. Door en door verrot. www.amazon.co.uk/Gomorrah-Italys-Othe...

Basil Fawlty | 21-09-19 | 21:46 | 10

@Basil Fawlty | 21-09-19 | 23:07: maar hebben ze nu kinderen gekregen of was hij van de verkeeeeerde kant?

Dirk III | 21-09-19 | 23:15

@Dirk III | 21-09-19 | 23:15:
1 zoon. Inmiddels een jaar of 12 a 13 denk ik. Maar waarschijnlijk ook door en door verwend door Oma en iedere vrouw daar in de buurt. Italiaans prinsje ivm lage geboortegroei in Italie.

Basil Fawlty | 21-09-19 | 23:22

dat boek over de Turkse maffia is ook goed, die ken je vast wel.

Fra Lippo Lippi | 22-09-19 | 07:30
▼ 7 antwoorden verborgen

'Just as no Roman citizen was left unaffected by the barbarian invasions, so in vast parts of the world no man, woman, and child alive today will be spared the consequences of the newly-emerging forms of war. Even in the most stable societies, the least they can expect is to have their identity checked and their persons searched at every turn.... [S]uch communities as refuse to look facts in the face and fight for their existence will, in all probablility, cease to exist.' (p.223)
Martin van Creveld, The Transformation of War, 1991

Rest In Privacy | 21-09-19 | 21:44

Dit hebben wij kennelijk allemaal zo gewild, in cultuurmarxistisch maakbaarheids walhalla Nederland. Keer op keer op keer trappen massa's kiezers in de leugens van politieke oplichters die uitzijn op het uitleveren van Nederland en haar bevolking aan crimineel tuig uit Noord Afrika, de EU en de islam. En oh oh oh wat zijn ze elke keer geschokt / verbijsterd / verbaasd en oh oh oh wat moeten we meer meer meer inclusief zijn na ieder verschrikkelijk incident, want eigenlijk is het onze eigen schuld. Wij zijn xenofoob namelijk.

HaatbaardKnipper | 21-09-19 | 21:42

Keihard aanpakken. Alle mocromaffiosi "liquideren". Sukkeltjes.

Rationele Mocro | 21-09-19 | 21:33 | 2

Is het al te laat voor ben ik bang. Italiaanse toestanden in een compleet verrot land.

HaatbaardKnipper | 21-09-19 | 21:45

@HaatbaardKnipper | 21-09-19 | 21:45: Italianen hebben dan nog wel het vermogen bepaalde dingen ‘met stijl’ te doen. Dat zit er bij de Mocromaffia niet in.

Toninhocerezo | 21-09-19 | 22:30

Mijn hart maakte een sprongetje bij het aanhalen van Frank Herberts Dune. Top.

Alco-de-Holist | 21-09-19 | 21:31

Depressing.

Bat-Adam | 21-09-19 | 21:30
-weggejorist-
kotelet | 21-09-19 | 21:28

Dat Ridouan Taghi geen strafblad zou hebben, en nooit is veroordeeld, klopt niet.
"Taghi maakt deel uit van de jeugdbende Bad Boys, die in vooral Nieuwegein en omstreken overlast geeft en inbraken pleegt. Van 1992 tot 1998 wordt hij veroordeeld voor inbraken, wapenbezit en het verlaten van de plaats van een ongeval."
Zie: www.parool.nl/nederland/tijdlijn-zo-l...

brekebeen | 21-09-19 | 21:25 | 2

Zou dus nét zonder strafblad kunnen zitten.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 21:30

@Langshetrandje | 21-09-19 | 21:30:

Als hij in 1998 veroordeelt is (hij is nu 41), was dat na zijn 18e.|
edit: Dingetje trouwens.... als je van 1992 ... tot 1998 ... in aanraking komt met justitie en veroordeeld wordt voor inbraken en wapenbezit ed, en dan nu geen straflad hebt, dan klopt er iets niet. Dan moet er iets aangepast worden. Iets richting 3 veroordelingen voor je 18e zijn wel permanent ofzo.

peterdh | 21-09-19 | 22:24

Misschien dat we de misdaad maar weer eens aan moeten gaan pakken; strafjes omhoog, niet proberen om 100 'counts' te krijgen en er dan 99 droppen om 1 veroordelinkje te krijgen, en vooral niet achter bureau's gezeten een en ander "in kaart te brengen".

Daarnaast Type 2 gevangenissen op de heide en andere eenzame plekken, op iedere hoek een GSM/xxx-jammer zodat binnengesmokkelde telefoons waardeloos zijn. Bezoekers alleen achter glazen wand met die telefoontjes die je in amerikaanse series ziet, en uiteraard alles opgenomen. Speciale kamers met sluizen voor gesprekken met advocaten, advocaatje betrapt op het binnensmokkelen van drugs/telefoons/andere contrabande = automatisch 10 volledige jaren brommen.

En uiteraard GEEN internet maar dat zou ik niet eens hoeven vermelden.

EnNouJijWeer | 21-09-19 | 21:25 | 2

De doodstraf herinvoeren voor dit soort zware delicten.

HaatbaardKnipper | 21-09-19 | 21:47

Misschien een nieuwe gevangenis op Rottumerplaat oid

echtpaul | 21-09-19 | 21:55

Hoe zit het trouwens met de branden in de Amazone? Of waren het toch gewoon branden van keuterboertjes die hun akkers aan het 'schoonbranden' waren.

hier openen | 21-09-19 | 21:23 | 1

Landkrakers, die eerst een stukje oerwoud van alle bomen ontdoen, de bruikbare worden verkocht, en de rest wordt verbrand. Het Amazone oerwoud zelf is door het hoge vochtgehalte niet brandbaar.

brekebeen | 21-09-19 | 21:29

Zal wel een roepende in de woestijn zijn, maar heb toch liever minder organisaties als de AIVD, NSA, CIA, MI5, MI6, Mossad, FSB of hoe ze zich verder ook noemen. Gewone politie moet voldoende zijn om binnen de grenzen van de rechtsstaat alleen de schuldigen en de redelijk verdachten te volgen i.p.v. God en iedereen tot verdachte te maken. Beetje vreemd om grondrechten als privacy en schuld tot onschuld bewezen is (ja ik weet het, niet in NL, maar in de VS) in een Grondwet te verankeren om vervolgens een clubje feilbare mensen te ontheffen daarvan.

De Oorlog tegen Drugs is makkelijk te winnen, door ze simpelweg te legaliseren. Je kunt het niet leuk vinden, je kunt er morele bezwaren tegen hebben, vinden dat het ongezond is (al zijn de meeste mensen stuitend inconsequent in de verboden en geboden die uit een vermeende gezondheidsplicht volgen) of wat dan ook. Er zijn heel veel mensen die legale en illegale drugs gebruiken. Vele procenten van de bevolking. Kun je vingerwapperen tot je een ons weegt, zelfs de VS, zelfs hun koploper Staat Louisiana, de recordhouders in gevangen nemen van bevolking, komen hooguit tot 1 á 2 procent van de bevolking in de cel. Het is kolder dat die Oorlog te winnen is zonder grove mensenrechtenschendingen of een gevangenisstaat te worden.

Legaliseer drugs, zoals ze ook gewoon legaal waren voor de Opiumwet van 1919. Voor die tijd verging de wereld ook niet.

En Ridouan Taghi of anderen, tja. Wellicht kan ik, als tegenstander van de doodstraf overigens, opperen dat je voor levensdelicten een kopgeld instelt waarbij een aanzienlijk hoger bedrag wordt gegeven indien iemand, nadat een redelijke termijn voor vrijwillige opkomst verstreken is, levend bij de rechtbank wordt afgeleverd, of een lager bedrag om de verdachte of schuldige in niet levende toestand te deponeren bij de griffie. Maar wellicht dat mijn groeiende haat en ouderdom mij hier parten spelen.

Wol | 21-09-19 | 21:21 | 19

@Wol | 21-09-19 | 22:23: nee maar het is wel dezelfde mindset: gedogen, wegkijken, legaliseren. Dan komt het goed.

echtpaul | 21-09-19 | 22:44

@A la snackbar | 21-09-19 | 22:43:
Dus jij gebruikt verder geen tabak, alcohol of lekker eten of andere zaken die aangenaam zijn?

Wol | 21-09-19 | 22:47

@echtpaul | 21-09-19 | 22:44:
Als we lekker eten, alcohol\drank en tabak accepteren, waarom andere genotsmiddelen niet?

Wol | 21-09-19 | 22:49
▼ 16 antwoorden verborgen

Blablabla

Ten eerste. Als je het beter denkt te kunnen. Doe het dan. Loop niet te janken over kartel-partijen en weet ik veel wat. Zelfs ik. Ik. Ik kan solliciteren bij de gemeenteraad om burgemeester te worden. Ik ga de job niet krijgen want ik ben daar helemaal niet geschikt voor.

Het probleem met de maffia is niet de maffia. Het is de kopers. De afnemers. Dit is met alles zo. Geen doorgesnoven Ajax of Feyenoord fans. Geen drugs maffia. Geen bankiers op seksfeestjes met een lijntje coke of 20? Geen drugs maffia. Het is allemaal vraag en aanbod.

Neem Trump. Hij wil een "muur" bouwen. Alsof dat de illegalen tegen zal houden. De ENIGE reden waarom mensen de grens over trekken is omdat er werk is voor ze. Ze kunnen geld verdienen. In de bouw. Op een boerderij. Dat is het. En dat zet geen zoden aan de dijk.

Wil je geen overlast meer van straatdealertjes. Maffia. Dan moet je hun handel afnemen. Tot die tijd zullen er hoofden afgehakt worden. Onschuldigen vermoord worden. Advocaten geëlimineerd worden.

Het is beter om al die centjes in preventie te stoppen. Mensen moeten gewoon weten dat het kan, mag, beschikbaar is maar wel je leven verkankerd.

Dat is de enige oplossing.

Andrew Deen | 21-09-19 | 21:21 | 10

Denk je? Ik denk dat de crimineel gewoon opzoek gaat naar het volgende illegale product met een hoge marge. Criminaliteit is een onoplosbaar gegeven, het enige dat je kan proberen is het beheersbaar te houden. Net als de zoektocht van mensen naar een roes: eeuwen oud, altijd aanwezig. Waarom willen we daar eigenlijk zoveel repressie op? We kunnen toch gewoon het alcoholmodel toepassen?

De drugshandel is crimineel, met bijbehorende excessen, omdat het product illegaal is gemaakt. Legaliseer en informeer de gebruiker, dan kom je stukken verder. Maar de crimineel zoekt gewoon weer wat anders.

PiPaPiemelhoofd | 21-09-19 | 21:55

Ik ben het niet vaak met je eens maar dit is inderdaad een punt waar ik ook vaak over heb nagedacht. Je hebt in feite gelijk en wanneer je in een land als Amerika, Australië of een ander groot en machtig land woont dan zal dat werken.
Echter Nederland is te klein. Legaliseren we het hier dan krijg je het gegeven dat we alle verslaafde uit alle omringende landen hier krijgen of dat er koeriersdiensten gaan draaien om het naar het buitenland te krijgen. Wat je nu al aan de grens hebt in Limburg.
Je gaat enorm gezeik krijgen met Duitsland en Frankrijk etc. Dus of dit wordt Europees aangepakt of het wordt een nieuwe ramp.
Ik ben nu tegenwoordig meer van de keiharde aanpak.
Pluk ze kaal, zet ze voor schut met naam en toenaam op tv zodat die zogenaamde schaamte cultuur misschien een keer gaat spelen. Ga die lege gevangenissen weer vullen en zet ze gewoon lang weg.
Ook gewoon de politie machtigen direct te schieten bij het zien van een verdachte. Ruim het probleem hardhandig op. Pak letterlijk de ouders van minderjarige koeriers aan door de uitkeringen stop te zetten als kinderen deze kant op gaan. Tref ze waar het pijn doet en leg lange zware straffen op voor wapen en drugsbezit, hi Groenniks. Je zal de oorlog er niet helemaal mee winnen maar je deelt ze wel een tik uit.
We zijn nu zover afgedwaald van een echte oplossing dat we nu toestanden als in de Departed gaan krijgen met mollen die binnen de politie gevoelige info doorspelen maar die ook een gevaar voor andere agenten vormen.
Het is in mijn ogen nooit te laat maar de politie staat wel 5-0 achter.

Dirk III | 21-09-19 | 22:24
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik blijf zeggen dat iedereen in feite vogelvrij is omdat tuig/misdadigers hier gewoon vrij los lopen in deze provincie van de EUnie/Brussel gewoon omdat het kan want de politiek/overheid is te laf is om afdoende maatregelen te nemen.

frisenfruitig | 21-09-19 | 21:21

.. nou ja, het voordeel van de mocromaffia is dat zij niet zo vijandig staan tegenover de Nederlandse cultuur als het stadsbestuur van Amsterdam.
Ze zijn wel ietsje eerder geneigd tot gebruik van geweld. Wanneer je echter nooit in Amsterdam komt om te genieten van het ruime aanbod aan drugs en als slaaf te werk gestelde dames is daar niks mee aan de hand.

Wel vervelend voor de criminele bevolking en -Driehoek onderling.
*messteekpijn zingt voor het DeugGepeupel*

Jan Passant mk2 | 21-09-19 | 21:20

Zoiets lezend denk ik niet dat onze slappe incompetente rechtsstaat in staat is om de echte problemen zoals Marokkanen, immigratie en drugs te tackelen.

BozePaarseMan | 21-09-19 | 21:20

Het enige wat er gaat gebeuren zijn nog meer regels en nog minder vrijheden voor de normale burger. Blackbox in de auto, versneld geen cash geld meer, tracker in elk vervoermidde etc etc.

hier openen | 21-09-19 | 21:20

Volgens mij zit er maar een ding op en dat is dat we drugs gewoon legaal maken.

VanBukkem | 21-09-19 | 21:18 | 5

goed voor de aansnuivende werking.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 21:32

Strak plan! En stelen ook! En mishandeling!!1 En moorden!1! En gewoon alles wat volgens de wet niet mag. Want drugs is goed voor je, je wordt er zo'n leuk en plezierig persoon van. Vooral als je even geen geld hebt voor je lijntje en toch moet presteren! En wie heeft er nou echt last van stelen? We betalen er uiteindelijk toch allemaal voor samen. En kom op, een mishandelingetje. Wordt je hard van. En minder mensen op deze aardkloot is goed voor het milieu. Hebben we V&J niet meer nodig (werkt toch niet + zo corrupt als de pest), rechters niet meer nodig, want niks is strafbaar en blauw kan weer gewoon op straat om toeristen de weg te wijzen en omaatjes te helpen met oversteken. Ik zeg doen!1!!

GWBA | 21-09-19 | 21:40
▼ 2 antwoorden verborgen

"La Piovra" was een topserie, maar het komt op deze manier allemaal wel een beetje dichtbij.

MickeyGouda | 21-09-19 | 21:15

Toen de vvd werd herkozen als grootste partij was de prioriteit het afschaffen van het referendum en het stiekem afschaffen van de vennootschapsbelasting, dat laatste onder geheimhouding van de coalitie-onderhandelingen. Iets met bonnetjes die vergeten waren dat ze bestonden.
#neverforget

Analia von Solmsch | 21-09-19 | 21:14 | 1

On.be.grij.pe.lijk dat zovelen steeds maar weer op die club blijven stemmen. Maar ja, als je goed in je slappe was zit doe je dat natuurlijk. Nu ook weer, mensen krijgen er 1 of 2 procent bij maar de rijken 3%. Is nooit anders geweest. Wim Kan zei het decennia geleden al: "Wiegel sloeg op school de 1e klassen al over".

Goofje | 21-09-19 | 21:24

Nee nee nee, Feynman . Dit onderwerp heeft toch helemaal geen prioriteit.
Laten we ons nou vooral bezighouden met het klimaat en de utopische vergezichten hiervan najagen, Dat is veel belangrijker.
Dat je kinderen op vroege leeftijd in de dancing verslaafd raken aan harddrugs of andere chemische geest verruimende middelen , aangeboden door een minderjarig pushertje,maakt toch niet uit? Die fijnstof/CO2/ en Stikstof zijn het grote gevaar, daar kunnen de tere zieltjes slecht tegen.
Laten we vooral op deze koers doorgaan en zeker geen aandacht besteden aan waar die blonde meneer in de 2e kamer al jaren voor waarschuwd.
Vooral heeel veeel geld uitgeven voor 0,0007% CO2 minderen want dat is het belangrijkst.

Datgingniegoed | 21-09-19 | 21:12 | 1

En toch stemmen er nog miljoenen mensen op die lachende scheerkwast in het Torentje .....

theo-is-dood | 21-09-19 | 21:20

Tsja, de politiek gaat niets doen want zijn immers onderdeel van het probleem, nederland is hardnekking om de mentaliteit te onderkennen van andere culturen die hier gewoon de lakens uitdelen op straat. Gaat nog een hele grote nachtmerrie worden.

Fra Lippo Lippi | 21-09-19 | 21:07 | 1

In Nederland heerst opmerkelijk genoeg een gigantisch blank links superioriteitsdenken ten opzichte van andere culturen & mentaliteiten.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-09-19 | 21:22

Ik moet steeds maar weer terugdenken aan de woorden van een oud-collega die in 2000 zei: over 20 jaar heeft de georganiseerde misdaad hier de macht overgenomen. Wij zijn zo ongelofelijk slap. Het duurt nog 20 jaar, dus je hebt nog even de tijd.
Als ik zo de berichten van de laatste tijd bekijk, was deze man een ziener. Zelfs in zijn timing zat hij er niet ver naast.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 21:06 | 3

min of meer wat ik tegelijkertijd poste, idd de west europese cultuur/ mentaliteit is een lachertje voor deze lui

Fra Lippo Lippi | 21-09-19 | 21:09

Die oud-collega van je was geen ziener. Dit wist toch iedereen en Pim heeft het haarfijn uit de doeken gedaan.

Vespukki | 21-09-19 | 21:21

@Vespukki | 21-09-19 | 21:21: Toegegeven, daar heb je gelijk in. Maar hij was wel de enige die het zei in mijn omgeving.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 21:28

Mijn dochter zit in 5 Gymnasium en wil straks, na haar eindexamen, criminologie gaan studeren. Met als master iets van "georganiseerde misdaad" ofzo, want dat intrigeert haar enorm.
En als ze daarmee klaar is, wil ze bij de politie. Liefst bij de recherche.
Vorig jaar naar een voorlichtingsavond van de politie gegaan.
Wat blijkt? Voor de functie van agent is ze eigenlijk al te hoog opgeleid. Probeert ze het toch, zal ze waarschijnlijk na een paar jaar op straat hoofdagent worden. En als ze dan door wil naar de recherche kan ze alleen doorstromen naar leidinggevende op die afdeling. En van die functie zijn er niet zoveel, dus de kans dat dat lukt ...
Het advies was om over een andere carrière dan bij de politie te gaan nadenken.

Komt er een zwaar gemotiveerde meid met flinke hersenen op je deur kloppen of ze alsjeblieft mag doen waar grote behoefte aan is, stuur je haar weg. Zo gaat het natuurlijk nooit goedkomen.

J. Jarig | 21-09-19 | 21:02 | 13

Zo ongeveer ging het lang geleden - de jaren 60 van de vorige eeuw - ook bij de werving van gastarbeiders in de Rif. Marokkanen die iets van een opleiding hadden, kwamen niet door de selectie, want in Nederland zouden ze ongeschoold, geestdodend, laagbetaald werk gaan doen.

Die selectie op dommeriken destijds verklaart waarom er nu zoveel van die zwakzinnige, jonge "hitters" in Amsterdam rondlopen, die iemand "laten slapen" voor €3000,-

Dr_Johnson | 21-09-19 | 21:59

@Angélica de Sancé | 21-09-19 | 21:50:

"Flapuit" kan heel verfrissend zijn en is in ieder geval nooit saai.

MickeyGouda | 22-09-19 | 00:03

@Jarig: Wat Theo(-is-dood) zegt

Tasb | 22-09-19 | 00:36
▼ 10 antwoorden verborgen

Veiligheid is top prioriteit. Zonder dat is de rest in een rechtsstaat niet mogelijk.
Daarom verdient het justitieel apparaat veel geld, want wij als burgers hebben het immers uitbesteed aan een overheid die we daarin moeten kunnen vertrouwen.
Onderwijs heeft meer geld niet nodig; de fouten zitten daar in een volkomen verkeerde didactiek. Zoals Fortuyn al zei: Goed onderwijs behoeft slechts een bekwame leraar met kennis van zaken en een schoolbord met een krijtje, en schriften en boeken. De rest is overbodige ballast.
Politie moet voorop bij het uitdelen van geld.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 21:00 | 1

Eerst prioriteiten, dan prestaties laten zien , en daarna geld.

theo-is-dood | 21-09-19 | 21:13

Punt 1: voer grenscontrole weer in. Zorg ervoor dat alle Taghi's en zijn klonen niet zomaar ongehinderd per auto naar Spanje kunnen rijden. Tegelijk filter je Bulgaarse en Roemeense bendes uit het autoverkeer.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-09-19 | 20:57

VVD, partij van 'law and order'. Deze wantoestanden komen voornamelijk voor rekening van die partij. Die lapzwans Rutte zou zichzelf en zijn partijgenoten uit zijn broekie-tijd nog eens moeten beluisteren. Schaamteloze corrupte leugenaars die politie, recherche en het leger hebben kapot bezuinigd; en nu in de EU, in het parlement en in Amsterdam aan het rotzooien met landverkwanselende globalisten en communisten, omdat ze pertinent weigeren de samenwerking te zoeken met partijen die door grote groepen voormalige VVD-stemmers worden gekozen.

Fijnstoffer | 21-09-19 | 20:56 | 2

Als Rutte er op aangesproken wordt, begint hij over de crisis. Maar die is tien jaar geleden, het gaat al drie jaar ontzettend goed, hij had dus drie jaar geleden al in moeten zetten op meer agenten. Dat wordt nu pas gedaan en het duurt dus tot 2021 totdat die opgeleid zijn. De 2e Kamer pikt deze praatjes allemaal, zoals er ook totaal niet gereageerd wordt op de massa-immigratie. Dat wordt, of is eigenlljk al, een onomkeerbaar proces. Nergens zijn de uitkeringen zo goed als hier dus het gros van vluchtelingen en gelukzoekers zal hier blijven, met alle gevolgen, financieel en maatschappelijk, vandien. Ook dit laat de Kamer lopen, deskundigen zoals Paul Scheffer, notabene PVDA'er, waarschuwt hier al jaren voor. We zijn lekker met dat stelletje lapzwansen!

Ruud5 | 21-09-19 | 21:15

Leer het nu eens , het is hier vvd.

Zwizalletju | 21-09-19 | 21:24

De echte bronnen van dit gedoe zijn de kiezers met een kort geheugen.

larie | 21-09-19 | 20:55

De Maffia is het koffertje. Mark R. heeft een licentie om te doden. Van Agt had ook al in de tijd van professor Pim. Er is niets veranderd in de tussentijd. En het volk laat het lijdzaam gebeuren.

beter-laat-dan-nooit | 21-09-19 | 20:53

Daar gaan we.

Robert Haynes | 21-09-19 | 20:51 | 1

Ja. Naar de klote gaan we..

Gokmaar | 21-09-19 | 21:17

De term bij de reorganisatie 1994 was meer blauw op straat.
In de praktijk vertaalde zich dat in meer blauw in het gebouw.

F. Jacobse | 21-09-19 | 20:50 | 1

Precies.

Smept | 21-09-19 | 20:55

Je kan toch ook informatie inwinnen bij landen die ervaring hebben met deze problematiek. Zelf kunnen we het niet klein landje als Nederland. Hier is best een vuist tegen te maken jegens die bontkraagjes en aanverwante criminele lieden. Als we het maar niet overlaten aan die iftarrende klaphark van het NCTB wat een slappe lul is dat zeg!

Man-Bijt-Hond | 21-09-19 | 20:50 | 2

Het kan dus wel!
“ Mori took up his post in Palermo in November 1925 and remained in office until 1929. Within the first two months he arrested over five hundred men, a number that would only grow in the following years.[13] In January 1926, he undertook what was probably his most famous action, the occupation of the village of Gangi, a stronghold of various criminal gangs. Using carabinieri and police forces he ordered house-to-house searches, picking up bandits, small-time Mafia members and various suspects who were on the run. Due to the necessity of the nature of the mafia, he was forced to discreetly collect large amounts of evidence and subsequently make arrests en masse to avoid alerting wide swaths of mafiosi into hiding. As he poetically states, "These operations were carried out in considerable numbers and on a large scale: and the rapidity with which they succeeded one another and the exactness of evidence on which they were based completely strangled the criminal associations which for so many years had flourished with impunity. And the whole island raised a hymn of liberation." [14] These sweeping mass arrests, earned him the nickname of "Iron Prefect".

theo-is-dood | 21-09-19 | 21:04

Trouwde, die lui van D zes en zestig en die lui van Ghroen Links in de Tweede Kamer, dus die lui die iets zinnigs moeten zeggen over drugsbestrijding, die staan op de plee in de Tweede Kamer zelf ook allemaal coke te snuven!

Overigens, net as in Teuroparlement, al ut hoed begrepen hep..

Heppie-even-voor-mij | 21-09-19 | 20:45 | 1

Hips

F. Jacobse | 21-09-19 | 21:08

Uiteindelijk krijgen wij hier ook wat er in andere landen allang gebeurt en nee we gaan het niet winnen. Ook al omdat onderwereld en bovenwereld met elkaar verweven zijn en er enorme belangen spelen.
De mens, uiteindelijk een diertje wat allereerst voor het eigenbelang gaat net zoals alle andere dieren. Die mens gaat dit niet oplossen omdat deze problematiek behoort bij de soort mens. Niet sinds gisteren, niet sinds verleden jaar, nee, zolang de mens al bestaat.
Uiteindelijk blijken altijd weer principes, moraal en geweten te moeten wijken voor eigenbelang.
Toch, in het geval van de huurmoordenaar die alleen om een x bedrag iemand vermoord zonder enig gevoel lijkt mij de doodstraf het enige wat nog helpt.
Andere straffen die als doel zouden hebben deze mensen uiteindelijk terug te kunnen plaatsen in de maatschappij hebben geen enkele zin omdat die figuren gewetenloos zijn.
Ik ben altijd tegen de doodstraf geweest maar begin nu te twijfelen.

Zapata10 | 21-09-19 | 20:44 | 1

De doodstraf invoeren voor koelbloedige moordenaars uit de onderwereld heb ik geen problemen mee. Wel voor overige zaken waarbij de bewijslast moeilijker rond te krijgen is, aangezien het OM regelmatig uitblinkt in grove blunders. Dan lopen we teveel de kans om onschuldige mensen om te leggen. Maffiamoordenaars die gewetenloos anderen afslachten, mogen van mij gerust bij 3000 volt gefrituurd worden.

Kopieerapparaat | 21-09-19 | 21:21
-weggejorist-
frank4444 | 21-09-19 | 20:42 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

"Dit is niet meer een dossier waar een breed lachende wijkagent de orde kan herstellen. Of waar politie en justitie met vervolgingen de ontspoorde trein op de rails kunnen krijgen". geldt natuurlijk net zo goed voor de stil oprukkende ideologie van de vrede. Daar ben je eigenlijk ook al te laat mee. En je kan je middelen nu reeds duidelijk niet meer spreiden. Het gaat een sootje worden vrienden.

NiCeY | 21-09-19 | 20:40

Dit is alleen op te lossen door de rechtstaat tijdelijk voor een gedeelte op te schorten. Zoals in Duitsland ten tijde van de terreur door de Rote Armee Fraktion. Als we dat niet doen gaan we dit never nooit onder controle krijgen.

Leon Tosti | 21-09-19 | 20:39 | 2

En dat gaan we dus niet doen. Wij handhaven liever alle spelregels en vechten met twee handen gebonden op onze rug en laten ons in elkaar trappen, schieten of anderszins. Je krijgt de politici pas echt boven op de kast als je het on dit ernstige geval van ondermijning van de samenleving eens een keer niet zo nauw neemt met de spelregels

Ridde Rogter | 21-09-19 | 20:53

@Ridde Rogter | 21-09-19 | 20:53:
Dat zie ik toch niet gebeuren. Zelfs toen de heer Fortuyn werd vermoord deed de regering niets anders dan bij monde van een gristen mp loze taal uiten.
Dat was een politicus en de regering deed niets. Waarom zou de regering dan nu wel iets doen voor een jonge advocaat?

F. Jacobse | 21-09-19 | 21:12
-weggejorist-
Heppie-even-voor-mij | 21-09-19 | 20:38

Helemaal mee eens maar toch één opmerking: het extra blauw op straat zijn vooral BOA's en dat zijn geen handhavers maar ergernis opwekkende domme lieden. Ze kunnen bekeuren vanwege futiliteiten en daar is het om te doen. Voorbeeld: Je belt de politie omdat er iets ernstigs gebeurt, zoals straatraces in de stad door Turken die gas hebben gesnoven. ER-KOMT-NIEMAND!
Maar een vrouw die haar auto in een smalle straat met twee wielen op de stoep had geparkeerd, met een goede bedoeling dus, kreeg van twee BOA's een forse bekeuring en een grote mond toe. Een bewoner had gebeld en binnen tien minuten waren de BOA's present. De bewoner dacht dat het gras van zijn tuintje beschadigd werd door de wielen maar er was niets beschadigd, zo bleek toen de auto wegreed. BOA's komen meteen want er is geld te verdienen. Politie mensen moeten de-escalerend werken en vermijden gevaarlijke Turken liever dan dat ze komen. Vanwege diefstal komt er helemaal niemand en moet je elektronisch aangifte doen. Dan weet je meteen: daar gebeurt nooit iets mee, dus doe je dat niet meer en zeggen de statistici: de criminaliteit is wéér afgenomen. Neen, de moed is de mensen in de schoenen gezakt!

Angélica de Sancé | 21-09-19 | 20:38 | 14

@de directeur | 21-09-19 | 21:59: Lief van u dat u dat schrijft... En ik voel me er wel iets beter door maar zit toch met een kater, de kater van 'flapuit' en daar heb ik vaker last van. Toch hoop ik ook dat uw dochter snel iets anders gaat doen. Dit is onverantwoord. Je stuurt een meisje van 19 niet naar een groep luidruchtige Mocro's. Dan moet je de M.E. inzetten of mariniers.

Angélica de Sancé | 21-09-19 | 22:06

@MickeyGouda | 21-09-19 | 21:30: Ze is 1.66 "kort", normaal gewicht/normaal postuur, rijdt paard, is voor niks en niemand bang en pray the lord geen hipster, millenial achtig sneeuwvlokje....

de directeur | 21-09-19 | 22:15

@Angélica de Sancé | 21-09-19 | 22:06: Komt goed !

de directeur | 21-09-19 | 22:20
▼ 11 antwoorden verborgen

Kleine criminaliteit wordt groot.
Dus moet je dat niet gedogen.
Maar die kleine criminaliteit ontvangt steeds het slachtoffer-etiket van links, en wordt daarmee dus nauwelijks aangepakt.
En ja, dat wordt dat leuke welpje een gevaarlijk beest.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 20:37

Nog recenter is de strijd die de Russische autoriteiten hebben geleverd tegen de Georgische en Tsjetsjeense maffia. Tot op de dag van vandaag worden Kaukasisch eruitziende mannen bij de ingang van de metro eruit gepikt om door een detectiepoort te lopen en staat een team van zo'n vijf tot tien mannen en vrouwen alles te observeren. De politie is verdeeld in goedmoedige bobbies (aan wie je om informatie vraagt) en in het zwart geklede atletische mannen en vrouwen, die het zware werk verrichten: het aanhouden van verdachte personen. Wil Nederland weer Nederland worden, dan moeten we net als Spanje en Italië en Rusland een militaire politie hebben, die met hun ervaring en intuïtie voortdurend boeven vangen. Nu is Nederland de liberale gezagsloosheid ten prooi. Liberalen (van D66- en VVD-snit) WILLEN geen gezag en zijn gewild/ongewild de handlangers van de Marokkaanse, Albaanse, Colombiaanse en Mexicaanse (+ ...) maffia. De lachende Boeddha's van VVD & D66 zijn zelfs te beroerd/doorgesnoven om te leren van wat er mis ging met de Weimar Republiek (1919-1933).

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-09-19 | 20:36

In het FD staat een mooi interview met Marvin Irion, ik raad het van harte aan om te lezen.

Van_hot_naar_her | 21-09-19 | 20:30 | 4

@Fra Lippo Lippi | 21-09-19 | 21:00: klopt. En van straatcoaches.
Voorloper en iemand die het begrijpt.

Van_hot_naar_her | 21-09-19 | 22:40

@lovekila | 22-09-19 | 06:44: Ik ken maar één straatcoach en dat is een houten knuppel die belandt in de nek van zo'n opgeschoren kutventje.

Bakkeleures | 22-09-19 | 09:08
▼ 1 antwoord verborgen

Nou.

Van de week zag ik, 2 agenten die waarschijnlijk op prenten-pad waren.
Op de fiets, ze stopten bij een voertuig met lading. Ze hadden geen idee of dat nu verkeerd/beboetbaar vast zat. Gingen ze eerst overleggen met HQ.

Zoveel minuten later kwam ik er weer langs, was ff gauw heen en weer, stonden ze er nog.

Tsja.

Kleine_Deugniet | 21-09-19 | 20:30 | 2

Afgelopen week in de sarphatistraat zeker een poliltieman/vrouw van 8 a 10 die allemaal aan het wachten waren om scooters te controleren (aantal pks of zoiets). In de buurt reed er minimaal 1 motormuis rond om deze scootertjes op te sporen.
Dezelfde week op de dappermarkt, leek wel of het hele politiekorps, de ME, de brandweer, en de ambulance dienst met veel rollend materiaal waren uitgerukt voor een ramp, bleek het een open dag. Hier in amsterdam weet men waar de prioriteiten liggen, en handhaving, opsporing, boeven vangen zijn dat niet.

thephysicist | 21-09-19 | 21:01

Wat je zaait, is wat je oogst. Jaar in, jaar uit. Ondanks alle waarschuwingen van en problemen voor het voetvolk. Maar goed, dat is slechts het plebs. Daar zal een verheve en zijn dienaren nooit naar luisteren.

(en volgend jaar is er weer een wereldomvattende crisis die Prinsjesdag overschaduwd)

Busted | 21-09-19 | 20:29

Grapperhaus acteerde 'woede en verdriet', even later zat hij alweer voetbal te kijken. In de Tweede Kamer, 'het hart van onze democratie'...

Zenzeo | 21-09-19 | 20:27 | 3

"Het Veinskamertje"

Busted | 21-09-19 | 20:31

Snap de frustratie..... maar het gekke is dat we allemaal s'avonds weer gewoon voetbal zaten te kijken...... ergo, we kijken er eigenlijk niet meer van op en zijn blij dat het "gewoon" weer in A'dam gebeurd..... toch?

de directeur | 21-09-19 | 20:41

@de directeur | 21-09-19 | 20:41: Ten 1e zaten we zeker niet allemaal voetbal te kijken en ten 2e zijn wij geen minister.

Goofje | 21-09-19 | 20:52

Tijd voor de Filipijnse verhoormethode.

Ruimedenker | 21-09-19 | 20:24 | 3

Filipijnse arrestatie methode bedoel je?

ditotje | 21-09-19 | 20:30

@ditotje | 21-09-19 | 20:30:
Moest eigenlijk tussen aanhaaltjes.
Eerst schieten en dan vragen stellen.

Ruimedenker | 21-09-19 | 20:39

Het grote probleem is dat de Mocromaffia als een stam opereert. Ze straffen de *stamleden* van de tegenpartij: De broer, maar ook de advocaat.

De Europese beschaving is ontstaan toen er over dat primitieve stammengedrag, het samen optrekken van nauwe verwanten tegen minder nauwe verwanten ongeacht de oorzaak of redenen van conflict, wist te overwinnen en de eer van stammen wist te vervangen door de eer van geweten. Nu dat we grote groepen etnische minderheden ingenomen hebben zullen wij helaas gedwongen worden deze enorme verbetering weer te verlaten.

De mocromaffia schijnt zo'n 5 miljard per jaar te verdienen, vergelijkbaar met de begroting van Amsterdam. De terugkerende jihadi's zijn nauwere verwanten dan wij. Wil iemand een gokje wagen hoe dit gaat aflopen?

www.nrc.nl/nieuws/2019/09/18/nederlan...

omanders | 21-09-19 | 20:24 | 2

Als Nederland uit de EU stapt, zouden we, volgens de bekende bronnen, de handel verliezen. Een goede zaak dus.

echtpaul | 21-09-19 | 22:17

Jarenlange gerechtszaken tegen de drugsmaffia? Ze zijn nogal gek bij justitie. Liever eentje vijf jaar voeren over een uitspraak van 'drie dezelfde woorden'

pa_niek | 21-09-19 | 20:22

Massaal en tegelijk invallen doen om de wapens af te pakken. Want ze zijn allemaal bekend bij de politie. Daarna met de terrorisme-wet in de hand NL paspoort afpakken. Ga de zandbak maar verstieren.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 20:22 | 6

@PiPaPiemelhoofd | 21-09-19 | 20:29: Als het binnen de perken houden het hoogst haalbare is dan heb je geen keus. Vechten tegen een bierkaai is altijd nog beter dan niets.

Rest In Privacy | 21-09-19 | 21:38

@CalamityJane | 21-09-19 | 21:38: We bereiken hier betere resultaten zonder al te veel burgerrechten door de plee te spoelen.

PiPaPiemelhoofd | 21-09-19 | 22:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Volgens een politiewoordvoerder was men extreem geschokt toen een diender door een allochtone pisvlek van achteren werd neergeslagen omdat hij een stoet eencelligen die naar een bruiloft gingen de verkeersregels moest uitleggen. Nou, zei hij, die meneer die dit gedaan heeft zullen we echt wel snel te pakken krijgen. Het is nu drie of 4 week later en men heeft hem nog steeds niet hoewel
zeker twintig andere eencelligen weten wie de dader is. Maar ja, iemand van je eigen stam verlinken aan de racistische Nederlandse politie, dat doet een eencellige nu eemaal niet...

eerstneukendanpraten | 21-09-19 | 20:20 | 2

@theo-is-dood | 21-09-19 | 20:40:
Gijzelen zou volstaan. Van het bruidspaar. Er zal toch iets van een gastenlijst zijn... Maar ja, we willen natuurlijk wel deescalerend optreden.

Graaisnaaiert | 22-09-19 | 00:32

Vorige kabinetten hebben dit probleem laten voortwoekeren, geweigerd het probleem onder ogen te zien uit angst te stigmatiseren. Ik kan me een debat herinneren van jaren geleden tussen Wilders en Balkenende over het Marokkanenprobleem. Wilders verweet Balkenende een gebrek aan optreden en voorspelde dat Balkenende de geschiedenis in zou gaan als "de premier die het allemaal heeft laten gebeuren." Schande en verontwaardiging natuurlijk alom over die uitspraak, maar Wilders heeft glashard gelijk gekregen.

Barend Braakbal | 21-09-19 | 20:19 | 2

Fortuyn zag het ook aankomen, helaas de kogel niet.

Croxifoxio | 21-09-19 | 20:22

Italiaanse onderzoeksrechter schijnt geschokt te hebben gereageerd. Moord op een advocaat was daar nog nooit gebeurd. Komt bij mij over alsof dit land vogelvrij is. Door slappe rechters, slappe politie, slap alles: als verlepte sla.

paridae | 21-09-19 | 20:18

Handhaven is zo rechts...

BrutusBosch | 21-09-19 | 20:16 | 1

Handhaving pakt alleen rechts tegenwoordig.
Want handhaving is zo links.

keestelpro | 21-09-19 | 23:52

Evert Hingst was zelf een crimineel. Dan hoort een liquidatie een beetje bij het risico van het vak. Als je dat gelijk trekt met de moord op een advocaat die alleen zijn werk doet, en daarmee een fundamentele rol in een eerlijk strafproces vervult, dan is de rest van je betoog niet veel meer waard.

PiPaPiemelhoofd | 21-09-19 | 20:16 | 5

Even een beetje inlezen in Hingst en snapt dat het je Wiersum postuum beledigd als je hun dood vergelijkbaar vindt. Maar moet iedereen zelf weten natuurlijk.

PiPaPiemelhoofd | 21-09-19 | 21:43

@PiPaPiemelhoofd | 21-09-19 | 21:43: Hun dood is niet vergelijkbaar. Wel vergelijkbaar is dat zij beiden een goed belegde boterham verdienden aan het bijstaan van criminelen.

geen koning | 22-09-19 | 13:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Politiek.
Bij een crisis is er geen prioriteit om de crisis te bezweren, maar om de burgemeesteres uit de wind te houden vanuit politieke motieven.
U kan dus letterlijk doodvallen om de fracties in den haag te plezieren.

Ongeblustekalk | 21-09-19 | 20:16

Volgens Denk, GroenLinks en Sylvana is de multiculturele samenleving een groot succes!

eerstneukendanpraten | 21-09-19 | 20:15 | 4

Hoe gaat het btw met je roodharige schoonmoeder, woont ze nog steeds in de binnentuin?

Ongeblustekalk | 21-09-19 | 20:25
▼ 1 antwoord verborgen

Niets aan de hand , doorlopen.

ewout56593235 | 21-09-19 | 20:12 | 1

Over doorlopen gesproken: in Italië is de doorlooptijd van een gerechtelijke procedure meestal nog wat langer (Google "Italiaanse torpedo" maar eens, bijvoorbeeld).

OverdaanDerOnderheid | 21-09-19 | 20:15

Er gaat NIETS veranderen.......

nope | 21-09-19 | 20:09 | 5

Er verandert pas iets als een politicus wordt omgelegd door deze maffia. Dan worden ineens en in paniek alle registers opengetrokken maar vandaag worden alleen krokodillentranen geplengd.
Onze regering weet namelijk niet waar 'ie mee bezig is en laat intussen, tijdens het dweilen, de kraan volledig open staan.

Bakkeleures | 22-09-19 | 09:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Met wetten over, en aanpak van, criminaliteit uit de tijd van Gerrit de Stotteraar gaat het niet lukken. Misdaad ligt voor op wetgeving, altijd, en in NL erg ver voor zelfs.

skoftig | 21-09-19 | 20:09 | 2

De wetten zijn er wel degelijk maar worden vooral buitenproportioneel en met alle beschikbare middelen ingezet tegen autochtonen zoals de blokkeerfriezen en het Kaltstellen van politiek onwelgevallige volksvertegenwoordigers.

B.Spiritus | 21-09-19 | 22:28

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl