Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Onze man in Teheran is een totale lul

Social

Zeg, Thomas Erbdrink, hoe vind je zelf dat het gaat? De GeenStijl-commissie Constructieve Journalistiek heeft hedenochtend na spoedberaad in ieder geval twee werkhypothesen geformuleerd. 1) Door een doorgefokt misplaatst exotisme en een daarmee samenvallende viscerale afkeer van Trump ben je geleidelijk tot moreel gecorrumpeerde ayatollaaf verworden, of 2) Optie 1. Het duurde sowieso twee dagen voordat het door Khamenei's eindredactie was, maar dan kom je hiermee aanzetten. "Protests over the Iranian government’s handling of the economy spread to several cities on Friday, including Tehran, in what appeared to be a sign of unrest. (...) What seems distinctive about the protests this week is how quickly news about them spread on social media and was in turn picked up by foreign-based satellite channels." Economie is ongetwijfeld, zoals altijd, een katalysator, maar wij zien boze menigten in het religieuze bolwerk Qom gewoon kraakhelder "We don't want Islamic Republic, we don't want it, we don't want it" scanderen. Een menigte joelt een goedheiligman uit en zegt dat hij het land moet verlaten. Dat ze Iran terug zullen nemen of zullen sterven. Mensen trekken posters van supreme leader Khamenei van muren terwijl de politie hen aanvalt. Een vrouw die "Death to Khamenei" [noot: dat is de hoogste sjiitische gezant van allah op aarde] in het gezicht van de politie schreeuwt. Een mensenmassa die om de dood van Khamenei schreeuwt. Een gehele menigte die de Revolutionaire Garde de dood toe wenst. Economische grieven? Ongetwijfeld, maar hier speelt heus wel iets meer. 

Maar dat strookt natuurlijk niet zo lekker met het regime-narratief dat Erdbrink al een tijdje gewillig verkondigt. Namelijk, dat de Iraanse bevolking zich achter de leiders heeft verenigd in hun afkeer van Trump. Maar neem het hem eens kwalijk, Iran verstrekt voornamelijk visas aan buitenlandse journalisten die islamitische revolutie vriendelijk gezind zijn. Maar goed, wat weet Thomas nu eigenlijk? Hij schreef het NYT-stuk vanuit Japan, gebruikte dus dezelfde open source informatie alsdan wij, en verzweeg dus moedwillig alles wat er over Khamenei gescandeerd wordt. De naam Khamenei valt exact 0 keer in zijn artikel. Verder alles wat Propria Cures zei.

In tegenstelling tot 2009, toen Obama de Groene Revolutie moedwillig dood liet bloeden, maar twee jaar later wel aanstuurde op het aftreden van de seculiere Egyptische Mubarak, stuurt Imperator Trump wel gewoon netjes aan op regime change. Zou toch wat zijn hè jommes, in twee jaar Trump Saoedi-Arabië een soort high-tech vrijstaat met robots en Perzië weer Zoroastrisch, zoals het hoort. 

Voor verdere verslaglegging, zie de Iraanse NPO.

Social
Social
Social
Social
Social
Social
Social
Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Revoluties beginnen heel vaak niet als revolutie, maar als veel kleiner protest. Vaak om brood. Ik word dus echt ontzettend kriegelig van al die denktank/mediamuppets, vooral in VK/VS met Iraanse wortels, die nu semi-intellectueel zitten te verkondigen dat, ondanks de leuzen, het 'eigenlijk' ordinaire bread riots zijn. Volgens die logica zijn de Franse en Russische Revoluties 'eigenlijk' ook bread riots.

Terwijl de werkelijkheid niet zo moeilijk te bevatten is: al protesterende komt men erachter dat niet alleen om eten gevraagd dient te worden, het systeem dat faalt in het aanleveren van eten moet vervangen worden. Een protest om 'sociaal-economische grieven' verandert dus in een protest tegen het regime als geheel.

Maar er is natuurlijk wel verschil in soort. De vragen die er nu toe doen zijn de volgende:
1) wat doen politie en leger? Het verschil tussen 1905 en 1917 is dat in het tweede geval soldaten hun wapens pakten, de barakken verlieten en op de politie gingen schieten. Het heeft er nu niet de schijn van dat dat gaat gebeuren. Daar moeten de protesten heel groot voor zijn, het moet namelijk duidelijk zijn voor die soldaten dat ze moeten kiezen tussen volk en regime. Naar verluid zijn de protesten nu minder groot dan in 2009, de wapens gaan dus waarschijnlijk gericht worden op de bevolking, niet de staat.
2) Wil je van een revolutie spreken, dan moet er ook echt iets gebeuren. Regeringsgebouwen bezet, politiehoofden gevangengezet. Wie gaat er een paleis bestormen? Om een menigte daartoe aan te zetten, is er revolutionair leiderschap nodig. Revolutionairen zijn die mensen die een protest omvormen tot een revolutie, die de boot kaapt en richting geeft nadat de haven al is verlaten.

Vrijwel iedereen hier heeft natuurlijk maar zeer beperkte kennis van wat er zich allemaal in Iran/Perzië afspeelt, maar ik zie het somber in. En als 2009 het effect blijkt te hebben dat er nu minder mensen de straat op durven, dan zal het neerslaan van deze protesten wel tot gevolg hebben dat het nog een tijd zal duren tot men eindelijk die gekmutsen af weet te schudden en het daar een vrij land kan worden.

aight.. | 31-12-17 | 15:39

70% van de moslims die in een vrij land wonen als de onze willen liever sharia en de andere 30% ''weet het niet''. Ik weet niet wat er werkelijk aan de hand is daar.

Papierversnipperaar | 31-12-17 | 15:23

Onze man in Teheren krijgt het voor elkaar om in 2 dagen 2 tweets over de situatie in Teheran te versturen. Dat is knap over een land waar je woont en in brand staat.

namensmijnhond | 31-12-17 | 15:07

Ik ben totaal geen fan van die theocratische gruppefuhrers alleen dit gaat hem ook niet worden. Meeste protesten zijn in de regio die grenst met Afghanistan & Turkmenistan voor zover ik heb kunnen zien. Hey..! Wacht even... Zijn die koppensnellers van Islamietische Staat en hun neefjes en nichtjes met hun Wahhabisme niet uitgevlogen naar Iraq & Afghanistan? Hummmm...

Wordt er tussentijds ook nog een olie pijpleiding opgeblazen in Iran waarmee Al-Nusra (die afgesplinterde tak van toen nog nog ISIS, die ja) even de credits komt opeisen. Dan was er nog een Amerikaanse generaal met 7 landen, 5 jaar. Oh ja, en Hezbollah dat ook flink wat kont geschopt heeft tegen het ongedierte in Syrië.

Dan nog dat verhaal over centrale banken. Tjah, Noord-Korea en Iran hebben de private bankiers nog niet onder hun portfolio. Zoals alle andere centrale banken (Cuba ook niet). Goh, heeft er allemaal niks mee te maken hoor! Blijf lekker slapen.

Dan nog de timing. Wel heel erg toevallig. En over Saudie Barbaarie heeft niemand het. Nog zo'n stom kutland dat een hoop geld investeert in hun terroristen maatjes en toevallig momenteel zelf even recentelijk een shake down gedaan hebben onder het dubbelspraak van anti-corruptie. Geef even je poen aan ome Mo bin Salmon en we hebben het er niet over. Noemen wij afpersing hier. Maar goed. Zijn onze vrindjes dus dat kan allemaal maar. Die Mo bin Salmon is zo geschift als een deur. Willen wel even de macht grijpen daar. In Yemen ook maar die Houthi's blijken toch wel taai, net zoals in Syrië alles compleet mislukt is. Ach, dan maar weer een proxy oorlog in Iran. De wapenmakers zitten weer in hun handjes te wrijven.

Vraag me af als de geldstromen bekend zijn dat de te voorspellen clubjes ook weer opduiken. Die engerd Soros en zijn minions, zogenaamde denk-tanks van de VS en EU. The usual suspects zeg maar.

Dit is zo doorzichtig. Oh ja, en die yanks zijn ook weer dingen aan het opkloppen over China want die zou wel eens een hypersonische raket aan het testen en produceren zijn dat een lading kan dragen en dat trekt die THAAD weer niet dus mogen de wapenmakelaars weer aub wat bakken met geld?

Nee, ik kijk hier doorheen. Ukraine dacht ook dat het allemaal beter zou worden, Iraq, Afghanistan, Libië... Ja prachtig die vrijheid en democratie daar. Gelukkig is Syrië, dankzij Rusland en co en ondanks de VS en hun coalitie, niet gevallen.

Om over de rol van Israel maar te zwijgen. Zit dat nare mannetje Netanyahu al voor de rechter trouwens? Ook zo'n a la Clinton figuur. Corruptie? en dan zeggen: EN DAN!

Standvastig | 31-12-17 | 12:51

Ja Thomas. Je bent niet intelligent en idd een lul. Je denkt bij een elite te horen die wel uitmaakt wat goed is voor het volk om aan nieuws te horen te krijgen. Het gepeupel zou eens domme dingen gaan doen.
De geschiedenis zal je zo beschamend ongelijk geven.

Rest In Privacy | 31-12-17 | 08:56

Het moet niet door Khamenei's eindredactie maar wel door die van Thomas' Iraanse echtgenote.

Account7 | 31-12-17 | 01:16

Terwijl erdogan het werk van ataturk ongedaan maakt gebeurt in Iran het tegenovergestelde. Geeft mij een beetje hoop. Wat is de reactie van Trump een verademing. Ik begin zomaar te hopen dat er een eind kan komen aan 40 jaar krankzinnige politieke correctheid.

hustler01 | 31-12-17 | 01:10 | 1

Trump kiest alleen maar voor een regime waarmee hij het meeste geld kan verdienen. Daarbij dient opgemerkt te worden dat de Yanks de eigenschap om op het verkeerde paard te wedden uitmuntend beheersen. Trump is daar echt geen uitzondering op.

Brulboei_61SB | 31-12-17 | 13:58

100% Amerikaanse "Colour Revolution." Amerikanen noemen zowel Iran als Noord Korea sponsor van terrorisme. Zoals gebruikelijk beschuldigen ze hun tegenstanders van de misdaden die ze zelf begaan. (zijn namelijk zelf sponsor van IS en Alqaida) US is zo pissig op Noord Korea omdat ze daar niet binnenkomen. Kunnen daar dus de truc van de Colour revolution niet uithalen.

joepiedepeopie | 30-12-17 | 22:06 | 2

Wat een totale onzin. De VS verdedigt uw vrijheid meer dan Iran of Noord-Korea. En zo denken vele inwoners van die laatste landen er ook over. Als u de VS meer veracht dan Noord-Korea, kan ik u niet serieus nemen.

marjen | 30-12-17 | 23:03

@joepiedeidioot
Kom eens met feiten of een goed onderbouwd verhaal ipv een dom rijtje woorden.

donkieshot | 31-12-17 | 10:59

Goed nieuws, zeker om te zien dat het vanuit de Iraanse jeugd zelf komt, het ongenoegen tegen die idiote Ayatolla's met hun binnenlandse terreur. Moeten wij als buitenland ons niet mee bemoeien, maar ook niet tegenwerken. Laat de nieuwe lichting Iraniers hun land maar terugpakken op die religieuze zeloten en een leefbare modus zonder religieuze politie voor iedereen vinden.

Graaisnaaiert | 30-12-17 | 20:46

Waar blijf de staats NOS????

Wat NU gebeurt is BREAKiNG!!

Volg Twitter.... #IranProtests

Paintertje | 30-12-17 | 20:30 | 1

Hoop doet leven. Protesten tegen het regime en tegen de Ayatollah en behoorlijk massaal ook. Helaas dat leger en politie erin niet meegaan, zijn natuurlijk ooit door regime gescreend. Maar wanneer het alleen de intelligentsia in de steden is zal het niet genoeg zijn om het regime om te werpen.

Intussen zegt de NOS dat het vooral voortkomt uit economische onvrede, geloof daar geen snars van.

Jan, Leiden | 30-12-17 | 20:19

eens zien of trump deze mensen, in tegenstelling tot obama destijds, wel steunt. (groene beweging 2009).

win | 30-12-17 | 19:35 | 1

Trump heeft in elk geval wel ballen. Misschien staat over 100 jaar wel in de geschiedenisboeken dat Trump's actie inzake Jeruzalem tot de echte Arabische en Perzische lente heeft geleid 😄

Reaganmania | 30-12-17 | 22:41

En het schieten is begonnen, eerste doden gevallen..

klön | 30-12-17 | 19:29

Een eind aan die religieuze hijskranencultuur zou mooi zijn !

Wekkertje | 30-12-17 | 19:10

I am one of the few Westerners reporting from Iran, and have been based here for the past ten years.......

Jaja Thomas Erdbrink, kom dan ook met nieuws via bijvoorbeeld Twitter.

Zoals je nu via Twitter reageer is USELESS.

New York Times ..... Shame in you!!!

Er is NU iets revolutionairs aan de gang in Iran: berichtgeving: nul, komma nul!!

Terima kasih!

Paintertje | 30-12-17 | 18:32 | 1

Terima kasih? Wat heeft dat hiermee te maken?

hustler01 | 31-12-17 | 01:14

Iran heeft een heel jonge hoogopgeleide generatie die niets met de geestelijke van doen heeft en deze groep word groter en machtiger. Daar hoeft de VS of de Saoedi’s niets voor te doen deze jongeren gaan het regime vroeg of laat omver gooien.

Trumme | 30-12-17 | 18:17 | 1

Helemaal correct. Wat was het ook al weer? Veertig procent van de bevolking is onder de dertig? Zoiets is het. En die jongeren willen hele andere dingen dan die bejaarde en bebaarde ayatollahs.

They want to fight, for their right, to PAAAAARTY!

Tapu | 30-12-17 | 19:18

Ongetwijfeld weer niet te snappen wie nou de good guys en wie de bad guys zijn als er ook daar een burgeroorlog uitbreekt. Als ze deze keer maar de vrouwen hierheen halen en de mannen achterlaten om te vechten ipv andersom. (zelfde geldt voor Jemen trouwens)

je postbode | 30-12-17 | 17:50 | 1

Niemand hierheen halen. Gewoon helemaal *niemand* maar indien nodig: opvang in de regio. Kom op zeg, ons land barst al uit z'n voegen. 6000 miljoen per jaar aan 'ontwikkelingssamenwerking'. En nog is het niet genoeg? Moeten we soms iedereen uit een land waar men weg wil hierheen halen? Gewoon te krankzinnig voor woorden.

Lupuslupus | 30-12-17 | 18:03

Ik denk dat heel wat Perzen hun buik meer dan vol hebben van Khomeiny en zijn opvolgers. Dus die protesten zijn oprecht. Dat Amerika daar achter zou zitten, vins ik net zulke onzin als dat Rusland achter de overwinning van Trump zou zitten.
Probleem bij die Arabische lente was dat extreme moslim-terreurgroepen, van de chaos gebruik gingen maken.
Hier zie ik geen Arabische lente; het zou dan een Perzische lente moeten zijn, wat in feite een terugkeer is naar een eerdere seculiere status die nog in vele Perzische geheugens aanwezig is.

marjen | 30-12-17 | 17:45 | 2

HdJ
U denkt kennelijk dat Perzen niet voor zichzelf kunnen denken. En dat het maar vreemd is dat ze meer dan genoeg hebben van de islamitische repressie sinds Khomeiny. Uiteraard kan men dan steun zoeken bij de VS; terecht. Geen enkele andere natie kan uw vrijheid ondersteunen.

marjen | 30-12-17 | 19:50

en dan nog wat. Je kunt beter een Sjiiet hebben dan een Soenniet. Als uitsmijter zijn de vrouwen in Iran een stuk mooier en vooral slimmer dan die tentendragers in de woestijn. Laat maar komen die vluchtelingen. Apotheker uit Qom is hoogstwaarschijnlijk echt een apotheker, in tegenstelling tot die uit Aleppo.

zeiksmurf | 30-12-17 | 17:33 | 3

Laat maar komen die vluchtelingen? Als de 'seculieren' winnen komen de ayatolla's en hun volgers deze kant op hoor. Nou succes ermee.
Is m.b.t. Afghanistan ook zo'n succes geweest; eerst hebben de Mudjahedin daar enorm de beest uitgehangen en toen die verdreven werden door de Taliban kwamen de Mudjahedin naar Europa.
U weet echt niet(!) wat u wenst.

Lupuslupus | 30-12-17 | 17:49

Wat Lupuslupus zegt! Laat ze het land daar maar opdelen.

BlowingBubbles | 30-12-17 | 17:59

"Je kunt beter een Sjiiet hebben dan een Soenniet"

Inderdaad, iraanse Sjiiten gebruiken hijskranen !

Wekkertje | 30-12-17 | 19:14

nou. ik ben anders een groot fan van Erdbrink sinds zijn docuserie "onze man in Teheran". Fantastisch stukje journalistiek. Wat Geenstijl van m vindt zal me jeuken.

zeiksmurf | 30-12-17 | 17:29 | 2

Ik had nog nooit van de man gehoord (mijn fout, ik weet het) maar het is toch logisch dat wanneer je daar woont en getrouwd bent met een Iraanse vrouw, dat je dan iets anders tegen de zaken aankijkt dan van duizenden kms verderop.

Lupuslupus | 30-12-17 | 17:43

Yep. Dat was een meer dan uitstekende documentaire-serie. Nipkow-schijf heeft hij terecht gekregen.

mirvink3478 | 30-12-17 | 22:18

Hier nog een Thomas Wictor volger, de man is analytisch zeer scherp en heeft bijna altijd gelijk. volgen! en laat Erdbrink met zijn NOS en NYT maar voor wat ie is

twitter.com/ThomasWictor/status/94699...

Zwizalletju | 30-12-17 | 17:07 | 2

Dit is natuurlijk ook een mooie (op dat account gelezen):
"I am all for regime change in Iran, but this guy is a member of Mujahideen e khalq a terrorist group. They were on the international terrorist list until recently w the help of McCain & giuliani they got off. Iranian ppl hate them. They R WORSE"

Lupuslupus | 30-12-17 | 17:27

@Lupuslupus | 30-12-17 | 17:27
Ja klopt zag ik later ook. Maar volg Wictor maar, hij zit in Californië en zal het wellicht corrigeren, begint altijd vrij laat. Dit komt echt vanuit het volk zelf , om dat de mullahs het vertikten en meer met Hezbolla en Jemen bezig zijn .Geen
direkte betrokkenheid US o.i.d. totaal niet., Trump kijkt wel uit.
Trump heeft denk ik wel aan SA duidelijk gemaakt dat ze moeten veranderen en daar is de kroonprins nu druk mee bezig, daar is een revolutie gaande.

Zwizalletju | 30-12-17 | 17:39

Kan verdomme geen filmpje afspelen
Hoe zit dat?
Argh, Evocatus

Evocatus | 30-12-17 | 16:26 | 1

Als je 'Kan media niet afspelen' ziet dan pagina verversen en met rechtermuisknop op filmpje klikken, openen in nieuw tabblad of venster (of klikken op de bijbehorende Twitteraccount bij het filmpje, maar soms wordt dat weggelaten, dan blijft eerstgenoemde methode over).

Crusher | 30-12-17 | 16:55

Voor de "juichers" even dit ter overweging; als de stront daar de ventilator raakt, dan moeten we er op rekenen dat er een stroom vluchtelingen op gang komt, uiteraard richting de welvaart. dus Europa. Mocht die revolutie mislukken, dan krijgen we via "wir schaffen das Merkel" weer een groep vluchtelingen toebedeeld van "gematigde moslims" gemengd met de misdadigers die het regime toch al kwijt wilde. Lukt die revolutie, dan krijgen we er een groep vluchtelingen bij die diep religieus zijn en onmiddellijk ruzie gaan zoeken met soenieten hier te lande.
Hoe dan ook, Europa gaat de prijs betalen.

miff | 30-12-17 | 16:12 | 1

Zeker weten dat Europa de prijs gaat betalen. Maar dat realiseren de 'juichers' zich niet. Vind het trouwens nogal bezopen dat men zich in Nederland druk maakt over Iran. Maar als/zodra de vluchtelingenstroom hierheen komt is het NIMBY. Hoe hypocriet.
Ik wens het volk van Iran alle goeds maar laten ze het maar mooi zelf uitzoeken. Het zijn tenslotte hun ouders/grootouders die de Sjah verjaagd- en Khomeini met gejuich hebben binnengehaald.

Lupuslupus | 30-12-17 | 17:35

Even ter herinnering, die theocratische (en daarvoor de seculiere despoot de "Shah" ) dictatuur zou er niet geweest zijn als de CIA samen met de Britse geheime dienst in de jaren vijftig een democratische leider (Mossadeq) hadden afgezet.. Dat de overheid in Tehran nu islamitische despoten zijn ontkent niemand maar dat hypocriete gedaas van de Amerikanen die zo begaan zijn met de mensenrechten van de Iraniërs (met in hun kielzog de Saoedische despoten) is hemeltergend stupide.. Het gaat om regime-change omwille van geopolitieke redenen, het land is een bondgenoot van Rusland en wat de Amerikanen willen is het uiteindelijke doel; regime-change in Rusland.. door middel van isolatie, je steunt, bewapend, faciliteert groepen als Al Qaeda, tegenstanders van de overheid in Oekraïne (die overigens democratisch gekozen was maar niet gewenst door de NAVO omdat die dicht was met Rusland) , ISIS en andere vuige groepen en zorgt ervoor dat ze het land destabiliseren.. en Europa kan de zure vruchten plukken door massa-immigratie.. Syrië is en was geen "revolutie", het was al langer bekend dat men (NAVO, GCC) de regering van Assad weg wilden omdat zij banden hebben met Rusland en Iran.. dat heeft niets met mensenrechten te maken.. immers er was een opstand in Bahrein en Saoedi-Arabië die bloedig de kop in werd gedrukt en ik hoorde de Amerikanen en de NAVO daar geen enkele woord van afschuw over zeggen.. revolutie komt van binnenuit maar dat maakbaarheidsideologie van de neo-cons, Hillary, McCain en de NAVO et cetera zet de wereld alleen meer in vuur en vlam (vergeten we even de miserabele toestand in Libië niet even? Een gefaalde staat, waar islamisten en stammenoorlog meer regel dan uitzondering zijn).

Hissam | 30-12-17 | 16:08 | 2

Inderdaad, prima beschrijving, mensen moeten maar eens voor de lol zoeken op Kermit Roosevelt Jr. Godomme Mossadeq stond ooit de voorpagina van Time als Men of the Year (1951) (Net zo als Castro trouwens)

Maar ja, maar nee, je moet niet de olie nationaliseren, want springen de Yanks en de Brits op je nek. Exit Mossadeq.

Oh, got, Libië is het meest tragische voorbeeld als je vergelijkt hoe de Libiërs het hadden onder Khadaffi, was toen een paradijs vergeleken met nu.
Here red ons van de machtswellusteingen en olieborenslaven. Evocatus

Evocatus | 30-12-17 | 16:25

Evocatus | 30-12-17 | 16:25
.
Amen.

Lupuslupus | 30-12-17 | 17:21

Destijds op vakantie naar Thailand geweest. Mahan air (Iran) Dusseldorf.
In vliegtuig zijn ze nog gesloten (worden in de gaten gehouden) In Thailand zelf veel met de Iraniers (Perzen) gesproken,ook de vrouwen,hoofddoek af, plezier maken in disco,strand bikini enz enz.
Die gasten willen niets liever dan vrij zijn van dat strenge religieuze gedoe. Het zijn Perzen geen Arabieren.

Rest In Privacy | 30-12-17 | 15:55 | 2

Er circuleren voldoende filmpjes op YT over Saoedies die straalbezopen van hun barkruk lazeren. In.het.buitenland. uiteraard. Allemaal zo hypocriet als de pest.

Lupuslupus | 30-12-17 | 17:12

YT zoektip: "night life party teheran"

HdJ | 30-12-17 | 17:33

Las net een artikel over seksuele vrijheid in Iran: 90% van de vrouwen doet het voor 't huwelijk, dikwijls met meerdere boyfriends tegelijk. Drugs zijn voorhanden als het stof op straat. De extreme repressie veroorzaakt extreme counter expressie.

Eeuwig..Op..Vakantie | 30-12-17 | 15:54 | 2

Wij hebben hier ogenschijnlijk geen repressie en hele volksstammen leven hier op eenzelfde manier.
In beide landen staan deze mensen onder de sturing van een dictator. Niet de man met groot hoofddeksel waar iedereen aan denkt, maar de lusten waar ze aan toegeven. Ze denken dat ze vrij zijn of bevrijd worden, maar wisselen simpelweg de controle door de staat in voor controle door hun lusten.

ZwitsalMet10MinMail | 30-12-17 | 16:35

ZwitsalMet10MinMail
.
Hear hear!

Lupuslupus | 30-12-17 | 17:07

Lijkt me stug dat dit footache van de Iraanse NPO is, maar ik kan het alleen maar beoordelen aan de hand van de NPO footache alhier.

watergeus | 30-12-17 | 15:48 | 1

Een footache (foot ache) is pijn aan de voet. Footage zijn filmopnamen

Margot2973 | 30-12-17 | 19:06

Aansturen op regime change... Tja dat is waar Amerika goed in is. Heeft echt geholpen stabiliteit te creeeren in het Midden Oosten, zoals Libie, Syrie, Afghanistan, Irak en Oekraine. En nu goed bezig met Noord Korea en dus Iran.. Echt top.

Nee alle gekheid op een stokje. Aansturen op regime change, zonder dat je weet wat het alternatief is, is natuurlijk absurd. Mocht kroonprins Reza klaarstaan dan kan het wellicht nog wat worden met Iran. Maar dat moet dan ZONDER buitenlandse inmenging. De vraag is of de bemoeierige VS dat kan...

MPdeH | 30-12-17 | 15:44 | 4

Weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de theocraten niet zitten te wachten op een terugkomst van de sjah van Perzie en democratische verkiezingen desastreus zullen verlopen. Hopen op een geleidelijke hervorming, zoals we hebben gezien in Zimbabwe. Landen moeten zelf dit soort problemen oplossen. Trump moet zich gewoon met zijn Americe First bezighouden en wegblijven uit dit soort hellholes

MPdeH | 30-12-17 | 15:50

Daar kan ik het volledig mee eens zijn.

Graaf van Egmont | 30-12-17 | 15:56

"regime change"?

Is Spartacus getikt. Dat geeft uiteindelijk alleen maar meer doden, godsamme, Amerika dient poten thuis te houden en mensen in Iran moeten zelf orde op zaken stellen, hoe ontstellend moeilijk, tragisch en ook dodelijk dat zal zijn.
Getikt om ook maar te praten over regime change, Evocatus

Evocatus | 30-12-17 | 16:16
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe mooi zou dat zijn, een seculier Iran met een vrije, Iraanse bevolking. You go for it, Iranian people!
Weg onder het islamfascistische juk. De hoog opgeleide Iraanse bevolking kan dat wat de onderontwikkelde Arabieren in nog geen 10.000 lentes zal lukken.

Van Zessen Klaar. | 30-12-17 | 15:28 | 1

Van mij mag Iran gerust een islamitisch/christelijk/joods land blijven, met gelijke grondrechten voor iedereen. Maar zonder geestelijk leiders in een parlement of regering. Gewoon het beste van de werelden kiezen.
Maar ik vrees dat het ijdele hoop zal blijken.

Graaf van Egmont | 30-12-17 | 15:36

Leuk man! Weer een "regime change" in een land met 81 miljoen mensen, dat volgens het IMF een economische groei kent van 4%.. Ondanks dat ik absoluut geen voorstander ben van het Theocratische regime, lijkt me dit toch echt domste plan van de afgelopen jaren. Als een land als Iran, dat stabiel was in een omgeving van landen met door reli-gekkies veroorzaakte burgeroorlogen, ten prooi valt aan de door de CIA verzonnen "regime changes" dan weet ik al waar die mensen die het hardst getroffen worden naartoe komen... Briljant plan.... het voordeel is dat de Iraanse jongeren wel goed opgeleid zijn. Ik zou mijn twijfels hebben bij deze "spontane opstanden" tegelijkertijd in alle belangrijke steden. Kleurenrevoluties kan de rest van de wereld missen als kiespijn.. Deze toejuichen als het weer eens geen westerse vorm van "democratie" betreft is niet leren van in het verleden behaalde resultaten.. want die waren er niet... Anarchie en chaos, burgeroorlogen, vluchtelingen, slavenhandel was het gevolg van de "succesvolle" pogingen daartoe!! Voor het geval het u allen ontgaan is: De CIA en de Mossad zijn geen vredesbewegingen!

ruiZ | 30-12-17 | 15:27

Al-Dente | 30-12-17 | 14:43
Scherp! De Amerikanen en de Saoedi's hebben veel die enge ISIS haatbaarden naar Afghanistan verscheept (inclusief ook vele Europese ISIS strijders), nadat ISIS totaal is vernietigd door Syrische, Russische, Iraakse, Iraanse soldaten en Libaneze Hezbollah strijders. Hé is Afghanistan niet toevallig een buurland van Iran?

www.thelocal.fr/20171210/french-fight...

rachid82 | 30-12-17 | 15:12 | 2

@rachid82 | 30-12-17 | 15:12
ISIS is een soenitische club en die HATEN sjiieten. ISIS gooit net zo graag een sjiietische medemoslim in het vuur als een ongelovige westerling.
Da's de reden dat Iran Syrie al vanaf 2014 hielp met het militair bestrijden van ISIS.

Afghanistan is voor 90% soennitisch en staat bol van de salafistische madrassa's, daar zullen fundamentalisten wel ISIS-strijders willen opvangen. Maar wie over het vaste land van Syria naar Afhanistan wil, zal wel met een gigantisch grote boog boven Iran moeten reizen.

mirvink3478 | 30-12-17 | 15:26

Het beste wat ons in het Westen is overkomen: Soennieten en Sjiieten! Die kunnen we naar believen tegen elkaar uitspelen en elkaar af laten slachten.
#DIVIDE ET IMPERA.

echt_links | 30-12-17 | 15:33

Ook hier betreurenswaardig veel begrip / sympathie voor een totalitaire theocratie. Zoals alles en iedereen die regelmatig "Death to America" brult, kan rekenen op automatische sympathie van een bepaald deel van de bevolking. Zo lang het maar anderen zijn die de prijs betalen voor het hysterische gekrijs over hele grote complotten. Zoals de bevolking van Iran.

Mike_DB | 30-12-17 | 15:09 | 2

Het gaat er toch alleen om dat wij, de gewone mensen, het zat zijn om naar al dat bloedvergieten te kijken? Er bestaan een heleboel onwelgevallige regimes op de wereld, geleid door -ismes of -cratiëen. Kan ik wel een moreel oordeel over hebben, maar het is nooit te billijken dat je een slapende beer moet wakker porren.

Graaf van Egmont | 30-12-17 | 15:25

En hysterisch achter de regime charge agenda aanlopen is bewonderenswaardig in jouw ogen? Op welk bepaalde deel van de bevolking doel je trouwens?
De "death to america" groep staat/stond, naar mijn mening natuurlijk, aan de goede kant in o.a. Syrie, Libië, Afghanistan, Iraq, Vietnam, Iran.

ZwitsalMet10MinMail | 30-12-17 | 15:34

Kijken of het lukt.

Arachne | 30-12-17 | 15:06

"Maar dat strookt natuurlijk niet zo lekker met het regime-narratief dat Erdbrink al een tijdje gewillig verkondigt. Namelijk, dat de Iraanse bevolking zich achter de leiders heeft verenigd in hun afkeer van Trump. Maar neem het hem eens kwalijk, Iran verstrekt voornamelijk visas aan buitenlandse journalisten die islamitische revolutie vriendelijk gezind zijn. "

Dus omdat Erdbrink zegt dat Iraniers anti-Trump zijn is hij een slaaf van de ayatollahs? Het is toch logisch dat iedereen in Iran niks met Trump heeft omdat die van plan is de normalisatie van de betrekkingen met Iran volledig terug te draaien. Iraniers mogen geen familie in de VS bezoeken, handel met buitenland wordt opnieuw geblokkeerd omdat Trump ropetoetert dat Iran zich niet aan de voorwaarden houdt en terrorisme in Irak, Syrië en Jemen ondersteunt. Tegelijkertijd is de VS meer dan goede vrienden met Irans aartsvijand Saudi-Arabië.

Eerlijk gezegd is Saudi-Arabië een veel, veel enger land dan Iran. SA exporteert salafisme naar alle werelddelen en is hierdoor al decennialang de aanstichter van aanslagen tegen het westen. Ondertussen zijn de Saudi's nu in meerdere landen aan het stoken (Syrie) of aan het vechten (Jemen). Dan gaat mijn sympathie nog eerder naar Iran, een land met een duizenden jaar oude cultuur en een jonge progressieve maar onderdruke bevolking) dan naar het cultuurloze, dorre Saudi-Arabie waar enkel en alleen maar haat en olie wordt geproduceerd.

mirvink3478 | 30-12-17 | 15:03 | 6

echt_links | 30-12-17 | 15:08
Klets toch niet wat waren zijn eerste woorden tegen Iran, en het dan nog gek vinden dat zij hem niet luchten of zien kunnen.

botbot | 30-12-17 | 15:25

@botbot: In ieder geval lijkt een (groot) deel van de Iraanse bevolking tegen de Ayatollas in opstand gekomen te zijn. Uiteraard speelt de VS (CIA) hierbij achter de schermen een grote rol. Dat zint neplinks Nederland duidelijk niet, pro-Islamitische landverraders en Ayatolla-likkers als het zoals we allemaal weten- zijn.

echt_links | 30-12-17 | 15:29

We hebben het wel even over je grote vriend en afgod die absoluut niet weet wat tact en stille diplomatie inhoud.

botbot | 30-12-17 | 15:41
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
echt_links | 30-12-17 | 14:59 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Het zal lastig zijn voor een Europese journalist die getrouwd is met een iraanse om open en bloot kritiek te hebben aldaar. Zal ook wel met veiligheid van familie en zichzelf te maken hebben. Daarnaast is het zijn perspectief. Oordeel niet te snel zou ik zo zeggen.

dubbelq | 30-12-17 | 14:58 | 4

Graaf van Egmont | 30-12-17 | 15:03

Graaf van Egmont | 30-12-17 | 15:03

Ze horen aan waarheidsvinding te doen maar wiens waarheid? Omdat hij getrouwd is met een Iraanse zal dit een andere waarheid zijn dan wat wij als de waarheid zien. Dus zijn perspectief vd waarheid is anders dan ons perpectief. Zo simpel is het.

dubbelq | 30-12-17 | 15:12

Graaf van Egmont | 30-12-17 | 15:03
Hoezo hebben we niks aan? Ik vind niet dat je alle schilderijtjes dan maar op de naieve manier moet schilderen.

miko | 30-12-17 | 15:13

dubbelq | 30-12-17 | 15:12
Waarheidsvinding is voor rechtszaken. Daar doen politie, OM en de rechters aan.
Journalisten moeten verslag doen van wat ze objectief waarnemen. Niet meer en niet minder. Wat Egbrink hier doet is verhullen van wat er gaande is. En over één jaar weten we niet eens meer, net als in Syrië nu, hoe een en ander ontstaan is.

Graaf van Egmont | 30-12-17 | 15:19
▼ 1 antwoord verborgen

Erdbrink viel in Zomergasten toch ook al voor een breed publiek door de mand. De man mist journalistiek gogme. Te weinig intellect in combinatie met te weinig dossierkennis. Journalistieke charlatan die bovenmatig ver is gekomen.

de Voorzittert | 30-12-17 | 14:58

Laten we nu alvast afspreken dat de vluchtelingen in de regio opgevangen worden, anders krijgen wij net als i.g.v. Syrie de islamitische hardliners hier ie er daar uitgekickt worden. Laten ze het land maar opdelen daar.

BlowingBubbles | 30-12-17 | 14:57 | 2

Syrie word weer rustig en Irak ook. Die kunnen wel Iraanse oogartsen en apothekers gebruiken want die van hun zitten allemaal hier.

miko | 30-12-17 | 15:12

Iranezen in NL zijn over het algemeen slimme en hardwerkende mensen hoor.

Badd Pritt | 30-12-17 | 19:20

Iran zit tussen een steen en een harde plek, in goed nederlands.
Het huidige systeem met Ayatollas aan de macht wat niet optimaal is, maar in ieder geval stabiel.
Stappen ze hier vanaf en gaan ze op de "democratische" toer dan gaat de deur voor subversie wijd open. Voor je het weet hebben ze de hele progressive stack binnengehaald en staat de straten vol met lqbtqiap-ers die roeptoeteren voor open grenzen en het afbreken van monumenten.
Zonder CIA en oliebelangen was er wellicht ook geen Ayatolla geweest als reactie op de Sjah. En als de democratische regering niet zo "moeilijk" had gedaan over de olie was er ook geen coup + Sjah geweest.
Dit in acht nemende, evenals de recente geschiedenis van de regio is dit hoogstwaarschijnlijk niks anders dan een eerste aanzet tot regime change. Om de geneugden van democratie ook naar Iran te brengen.

ZwitsalMet10MinMail | 30-12-17 | 14:57 | 1

Ik zou eerder stellen dat het tussen de balzak en de anus ligt.

Chemokar | 30-12-17 | 15:12

Dus daar minder en hier meer islam.
(Koffers pakken doet).

nonloso | 30-12-17 | 14:53 | 1

Terecht Geert, je hebt er hard genoeg voor gewerkt al die jaren.

kaasfondue | 30-12-17 | 14:59

Trump heeft in zijn eerste jaar al veel meer bereikt, dan die clown voor hem in 2 termijnen bij elkaar.

En er volgen nog 7 mooie jaren!

UltraViolence | 30-12-17 | 14:50

Vraag me af wat bottehond hier van zou vinden? Was ook al zo bezig met de Groene Revolutie in 2009. Waarvoor trouwens hulde.
Wat we hier aanschouwen is dus de voortzetting van de Arabische Lente zoals die ook in Syrië begon. Vreedzame protesten tegen een dictatoriaal regime, wetende dat de ayatollahs keihard zullen ingrijpen. Daarna zullen door de VS wapens geleverd worden om dit keiharde ingrijpen door de opstandelingen te laten pareren. Voeg er nog wat sektarische groepen aan toe die weten met wapens om te gaan, strooi er wat propaganda overheen en nepnieuws en over 2 jaar ligt Qum in puin. Daarna gaan we op zoek naar een coalition of the willing en Mark staat al te trappelen om mee te mogen doen met zijn beggars army.
Echt, de Amerikanen kennen ook maar één trucje als het om regimechange gaat.

Graaf van Egmont | 30-12-17 | 14:49

We don't want Alexander Pechtold, we don't want it, we don't want it!

Rest In Privacy | 30-12-17 | 14:43 | 2

Hear, hear!

BlowingBubbles | 30-12-17 | 15:02

Capitulatie in Wageningen again!

dubbelq | 30-12-17 | 15:02

Einde 2017 Thomas Erdbrink trekt laatste stukje geloofwaardigheid NPO journalistiek om.
Hoe durf je je nog tussen het verdrukte volk in Iran te begeven?

gebrokenvleugel | 30-12-17 | 14:41

Het oude Perzie is een prachtig land met mooie vrouwen (als je op het type valt) en die islamridders hebben dat op allerlei vlakken behoorlijk verstierd. Dus ja, doe maar wat beters qua bewind. Echter wat hier nu gebeurt is weer de hypocrisie ten top. Ten eerste wordt tegenwoordig open en bloot toegegeven dat de CIA daar ten plaatse uitstekend werkt verricht qua de bevolking opjutten. In Oekraine moest dat feitje bv nog onder de pet blijven. Nou kent de CIA een giga historie van dit soort regime changes, all fine and dandy, maar ga anderen dan niet concyinue de maat nemen aangaande 'buitenlandse inmenging'. Daarbij pakt men het land zgn aan op humanitaire redenen terwijl de trumpster een paar maanden geleden nog aan het bukken was voor de sjeiks uit Saudi-Arabie, een land dat nog vele malen erger is op extreem religieus gebied. Daar worden enorme wapendeals mee gestolen en de VS steunt hun in wat inmiddels op de Yemeense genocide begint te lijken. Essentieel verschil tussen de twee landen los van hoeveelheid oliereserve (en niet nucliar, niet nodg met VS als bondgenoot), Iraan weigert een centrale bank van Rothshild. Wat vinden de Soros hators er eigenlijk van dat diens footprint ook weer volop op deze 'volksrel' aanwezig is als destabilisatie speculant? Is dat nu wel OK omdat het een islamitisch land betreft?

HdJ | 30-12-17 | 14:40 | 3

Kijk je puur naar de mensen dan zeg je dat dit regime op moet rotten . Maar het is maar de vraag of een democratisch regime de kans krijgt. Amerika is in dit geval inderdaad weer super hypocriet en hier roept men weer hoezee over die blonde gorilla die inderdaad met een slakkenspoor rondliep in SA en daar geen tweet wijde aan de vrouwenrechten.

miko | 30-12-17 | 14:52

Als "Soros Hator" ben ik tegen deze opzichtige poging tot regime change. Verder wens ik de Iraanse bevolking het beste toe, enige functionerende land in de regio. Geen democratie maar dat is toch overrated, zeker in die contreien.
Ook Gadaffi en Assad hebben niks verkeerd gedaan.
Vrijwel alles wat je hier in de mainstream leest over die regio dient regime change. Dit artikel op GS valt daar ook onder. Gelukkig zijn er genoeg reaguurders die hier niet achteraan lopen. Geeft toch een beetje hoop.

ZwitsalMet10MinMail | 30-12-17 | 15:17

@miko dat kans krijgen lijkt me geen vraag maar een weet, kijkende naar de heilstaten (voor perpetual war industry income) Irak en Afghanistan die dezelfde behandeling hebben ondergaan. Overigens is Iran het laatste land in de 'seven countries in five years' planning (Wesley Clark), ze lopen alleen wat achter op schema o.a. omdat de Russen en Chinezen het niet zo ophebben met al die proxy groepen in de regio

HdJ | 30-12-17 | 15:21

Wie is Erdbrink? Wat zijn zijn verdiensten? Verdient hij onze aandacht? Vragen, vragen, altijd weer kwellende vragen die, lijkt het wel, niet rationeel beantwoord kunnen worden...

xavier | 30-12-17 | 14:39

Hail Trump. Leve de klare - real humanitairian - lijn.

kaasfondue | 30-12-17 | 14:37 | 3

Trump is knettergek als ie dit knotsgekke CIA plan doorzet. Het kan geen simpele kleurenrevolutie worden. De hele regio, van Syrië tot en met Libanon, Gaza en Zuid-Irak komt opnieuw in brand te staan. Ook Israël en Saudie Arabië zullen het bokje zijn.

Al-Dente | 30-12-17 | 14:56

Al-Dente  | 30-12-17 | 14:56
Het geitje zijn bedoel je.

kaasfondue | 30-12-17 | 15:12

kaasfondue | 30-12-17 | 15:12
Ze doen daar toch (aan) schapen?

lovekila | 30-12-17 | 18:14

Dit is top nieuws. Respect voor dit volk. Vooral ook de vrouwen. De Groene Revolutie is nooit dood geweest. Het volk zal winnen.

Bat-Adam | 30-12-17 | 14:27 | 2

Hadden ze 40 jaar geleden moeten doen i.p.v. met z'n tienduizenden tegelijk juichend Khomeini binnen halen.
En toen het verjagen van de Sjah verkeerd uitpakte lekker als vluchteling naar o.a. Nederland.
We krijgen nu precies dezelfde ellende.

Lupuslupus | 30-12-17 | 14:39

Lupuslupus | 30-12-17 | 14:39
"Lekker als vluchteling". Idioot.

DrumPiet | 30-12-17 | 15:14

De giftige entakels van de nep-nieuws verspreidende msm en haar policor-lakeien reiken ver en diep. Gelukkig dat er GS is om al dat soort bedrog, halve waarheden en minachting voor de burger / lezer bloot te leggen.

krelus | 30-12-17 | 14:27

Trouwens Teheran kent een enorm florerende gay scene... kan dus best wel wat worden.

RenHoek | 30-12-17 | 14:25

Iedereen heeft het over fakenews sinds Trump president is. Steeds vaker is het niet de Donald die met fictie de wereld bewerkt, maar de media die wij ooit vertrouwen. Kwaliteitskranten die al struikelen op een oliebollentest. Ik wens deze journalist in Teheran graag de Muhammad Saeed al-Sahhaf-prijs toe! www.youtube.com/watch?v=yfAeMtcURg0

Feynman | 30-12-17 | 14:25 | 2

Ach ergens had ik best medelijden met die man.

Lupuslupus | 30-12-17 | 14:30

Erger. We hebben 'kranten' die gestopt zijn met evolueren en niet meer veel verder lijken te komen dan Zwarte Piet en de oliebollen- of haringentest en Ome Henk die van z'n fiets viel op zondagmiddag, om 3 uur, toen het regende, en het mistig was.

Al-Dente | 30-12-17 | 15:33

Het maakt mij helemaal niet uit wat ze daar doen zolang ze daar maar blijven en niet de helft hierheen komt na de 'regime-change' zoals in Afghanistan nadat de Taliban het had overgenomen.

Lupuslupus | 30-12-17 | 14:23

Nou na Syrië, binnenkort weer een bak Iraniërs op bezoek. Gezelli!

RenHoek | 30-12-17 | 14:21

Daar willen ze het niet meer... maar de economische vluchtelingen hier willen juist een islamitische staat maken van Europa.

MeneerGuggenheimer | 30-12-17 | 14:19

Iraans ? jummie

newray | 30-12-17 | 14:16

Twee jaar geleden ontmoette ik in Amsterdam een student uit Teheran die hier was vanwege een bruiloft. We raakten in gesprek en hij legde me een raadsel voor: "In welk islamitisch land wonen er geen moslims?". Het antwoord lag natuurlijk voor de hand: Iran!
Hij vertelde verder dat het huidige regime ouders noodzaakt hun kinderen te leren liegen. Van alles wat je thuis meemaakt, ziet en hoort, mag je buitenshuis niets vertellen want je ouders kunnen erdoor in de problemen komen.

Abu Bachouca | 30-12-17 | 14:15

Onze man in Theran is ook behoorlijk chantabel geworden voor de 'heersende' macht in het land van zijn vrouw en schoonfamilie. Hij zal niet de eerste 'buitenlander'zijn, journalist of niet, die ineens verdwijnt en het maar lekker zelf moet uitzoeken in het land van zijn schoonfamilie en vrouw, die meteen ook in een zeer lastige positie terecht zijn gekomen als familie van 'ónze' Westerse man in Teheran..

fikkieblijf! | 30-12-17 | 14:13

Mensen die kwaliteitskranten lezen en staatsjournaal kijken weten niks, the Green Wave een paar jaar geleden weten ze niks van. Iran staat op springen en gaat onze beste vriend worden in de regio.

Bokito ergo sum | 30-12-17 | 14:09 | 1

Als je 'hij wiens naam hier niet genoemd mag worden' zijn twitter een beetje volgt had je alles geweten over de groene golf.

miko | 30-12-17 | 14:45

ideologische subversie. Iran MOET vallen zodat er alleen nog een soennitische fuckfest overblijft daar in het woestijn

Suncatcher | 30-12-17 | 14:07 | 1

Precies dat ja.

Lupuslupus | 30-12-17 | 14:25

Wanneer gaat GS nou eens z'n eigen verhaal vertellen ipv steeds te huilen dat NRC of ene Thomas Erdbrink wtf who cares? een afwijkende mening heeft, because gutmensch gonna wegkijk. Kom zelfs een met bemmende info over Iran en schoffeer en passant deze VPRO-down-dater in de voor hem bedoelde voetnoot. Is chiquer. Ik hoef niet dagelijks te lezen op een blog als GS dat linksmedia gonna linksmedia. Daarom lees ik die ellende juist niet en kom ik hier.

Nanker Phelge | 30-12-17 | 14:06 | 3

Janker Phelge | 30-12-17 |
Kom maar op met dat verdienmodel dan. Wees blij dat we nu eindelijk zo'n luis in de pels hebben.

kaasfondue | 30-12-17 | 14:41

En er voortdurend naar linken met een betaalmuur.

miko | 30-12-17 | 14:42

Amen!!!
Soms lijkt het wel een recensie-site van de NPO, NRC, Volkskrant etc...
Rabiate boosmensjes lezen/kijken die shizzle toch niet, sterker nog die willen dat niet eens weten.
Meer all-round reaguurders nemen dat "nieuws" toch wel tot zich.
Ik vrees dat er geen eigen verhaal is hoewel we een uitzondering kunnen maken voor (gast) columnisten.
Maar ach, jullie site, jullie verdienmodel.

Berbaar | 30-12-17 | 16:21

Al mag dat regime van mij headfirst van een hijskraan natuurlijk.

LibertasSimplex | 30-12-17 | 14:05

Terwijl ze zich in Iran proberen te ontdoen van de religieuze dwingelandij, breek Aboutaleb in Nederland nog maar eens een lans voor het salafisme..
Rot toch op!

Zum_Fotzen | 30-12-17 | 14:05 | 1

Inderdaad. Islam hond met jihad agenda

Rest In Privacy | 30-12-17 | 14:25

Visas? Echt waar? Is dat maximum plurales tantum?

Jos Tiebent | 30-12-17 | 14:04 | 1

Das wat de medias er van maken man!

miko | 30-12-17 | 14:41

Ofschoon ik de reactie begrijp dat we het driemaal zo hard terug zouden krijgen in Europa als er daar een regimechange plaatsvindt + eventueel conflict. Toch hoop ik dat de Iraniërs nu doorzetten en het mohammedanistische regime van zich kunnen afschudden. Wat zouden de kaarten anders geschud zijn als Perzië zich er weet van te ontdoen.. En begrijpelijk na bijna 40 jaar islamofascistisch geweld, de DDR werd ook maar amper 40 jaar oud...

afikoman | 30-12-17 | 14:04 | 1

Indirect is de Iraanse revolutie schuldig aan heel die islam opleving. Het was het eerste nieuwe islamitische land. Anders dan de Baath beweging in het midden oosten dat een meer pan Arabisch seculier karakter had en vele socialistische regeringen in Azië en noord Afrika.

miko | 30-12-17 | 14:40

Watching the Wheels | 30-12-17 | 13:54
Dat he. Wesley Clark deed eerstehands verslag, heel bijzonder, misschien wel uniek, en nog trappen de mensen in al die valse campagnes en oorlogshitsverhalen.

LibertasSimplex | 30-12-17 | 14:02

Wat een onguur rechts onderbuikend islamofoob land is Iran aan het worden.
Kom GroenLinks, D'66... zeg er wat van.

Angel_eyes | 30-12-17 | 14:01 | 1

Plus+++ Links Nederland weet niet hoe ze het hebben. Verdienen ze met hun global kartelpolitiek gestuurde mening.

kaasfondue | 30-12-17 | 14:43

vond deze Erbdrink altijd al veel lijken op een aanhanger van het regime.
dat hij zoiets beweert is dus logisch.hij mag daar zijn als hij mee heult.
net zoiets als de Al Gore fans.
die beweerde in 2008 dat er geen ijs op de noordpool zou zijn in 2017 en ga nu maar eens kijken.

pejoar | 30-12-17 | 13:59 | 1

Ja,het is een record jaar wat betreft minder ijs. Maar er is ijs. Los van de klimaat discussie hoe die wordt veroorzaakt smelten die kappen gewoon.

miko | 30-12-17 | 14:37

In 1979 na de revolutie en het uitroepen van de islamitische republiek in Iran is de ellende begonnen, islam werd geëxporteerd naar het westen en daar door leiders en intellectuelen bijna met open armen ontvangen. Hopelijk gaat nu het tegendeel plaatsvinden.
Volg Thomas Wictor op twitter, zeer goede analyses geo politiek midden oosten.

mobile.twitter.com/ThomasWictor/statu...

vlijtig liesje 50 | 30-12-17 | 13:58

Tja, het is geen Soros-fake-Arab-spring natuurlijk.
Iemand het filmpje op de M5M gezien van de dame die met haar hoofddoek aan een stok loopt te vaandelzwaaien?

Pimp my Voortuin | 30-12-17 | 13:54

Iran is, als bakermat van de Perzische beschaving, een land waar ik nog wel eens naar toe zou willen, tenminste als de arabische invloeden wat afnemen en alle islamisten er uit verdreven zijn.
Hopelijk valt er tegen die tijd nog wat te zien van de roemrijke geschiedenis.

Rommelende Onderbuik | 30-12-17 | 13:53 | 1

Zelfde hier. Staat hoog op mijn verlanglijstje. Net als Irak...

m@rkus | 31-12-17 | 09:48

Dit kan maar op een manier aflopen. Met "♫ je bent weeéélkom in mijn land ♬" zingende deugtrutten.

Botte Hork | 30-12-17 | 13:52

Erdbrink schrijft ook voor de Vlaamsche Meubelfolder. Nuf said.

nick.name | 30-12-17 | 13:51

Vaak in Teheran geweest en ja, als het ergens kan is het daar wel...10% praktiserend islamitisch... mmm. dat gezegd hebbende, dat is hetzelfde percentage als in West-Europa onderhand en daar gaat het juist de andere kant op...

ed.. | 30-12-17 | 13:50

Gewoon de zoveelste poging tot Regime change in het M.O. georchestreerd door de Amerikanen en hun Saoedische slaven. Als Saoedische media beginnen te praten over dat Iran 'vrouwen gigantisch onderdrukt' en dat het regime daarom maar beter verjaagd kan worden, dan weet je al hoe laat het is. Ik zie liever ook geen Mullah's daar, maar ik zit niet te wachten op een nieuwe oorlog daar zoals in Syrië, waar de Amerikanen en de Saoedi's al sinds 2011 hele enge, gestoorde Salafistische haatbaarden van wapens voorzien. Gadverdamme.

rachid82 | 30-12-17 | 13:49 | 9

Watching the Wheels | 30-12-17 | 14:09
Kijk eens goed naar je kaart, ze kunnen alle landen omzeilen als het moet en die pijp van Marokko komt uit in zee dus een terminal. Bovendien heeft Assad nooit gezegd bepaald gas NIET te transporteren.

miko | 30-12-17 | 14:30

@rachid
Ik kan je geen ongelijk geven, Iran behoord tot de as van het kwaad. Ondertussen ligt er een enorme vloot om de Noko’s te vernietigen. De vs hebben al eerder huisgehouden daar en willen het nog eens overdoen. De Noko’s hebben andere landen niet aangevallen, de vs daarentegen...
De islam brengt niets goeds, en de amerikanen testen hun nieuwe bommen.

Implants | 30-12-17 | 14:40

Wat zouden de VS en Saudies met de IS strijders hebben gedaan? Op de trein gezet richting Iran?

Al-Dente | 30-12-17 | 14:43
▼ 6 antwoorden verborgen

heeft Joop de protesten tegen het regime al veroordeeld?

2Alabama | 30-12-17 | 13:49

Verschrikkelijk zo'n islamitische dictatuur maar alsjeblieft.. niet weer zo'n regimechange. Alle onrust daar krijgen wij drie keer zo hard weer terug hier.

Europees_Aanbesteed | 30-12-17 | 13:47

Eerst vrij en democratisch land dat toen met hulp van wat oliebedrijven en wat andere landjes een megalomaan islamitisch kalifaat werd wil niet een islamitische staat zijn. Dat zijn dus 'gewone moslims'....

Mocro070 | 30-12-17 | 13:45 | 4

miko | 30-12-17 | 14:16
Omdat hij herkend werd als een staatsgevaarlijke religieuze terrorist?

kaasfondue | 30-12-17 | 14:52

kaasfondue | 30-12-17 | 14:52 Ja dat als eerste in Iran natuurlijk. Maar er zaten al aardig wat Iraniërs in West Europa. weliswaar ook veel socialisten en zo maar dat was tot voor de revolutie voor Khomeini geen bezwaar. Pre-revolutie waren de socialisten en liberalen de usefull idiots voor de mollahs.

miko | 30-12-17 | 15:01

Pre-revolutie waren de socialisten en liberalen de usefull idiots voor de mollahs.
miko | 30-12-17 | 15:01
Kijk eens aan, niets nieuws onder de huidige West Europese zon dus.

BlowingBubbles | 30-12-17 | 15:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ik het idee dat juist Iran nog de beste plek is in de gehele islamitische wereld waar een mogelijke verlichting binnen de islam plaats zou kunnen vinden. Time will tell. Maar verdorie: De bevolking staat daar maar wel mooi dapper te scanderen dat ze klaar met 't regime zijn. Daarna nog even en masse door de ideologie zelf heenprikken.

klamme.vla | 30-12-17 | 13:43 | 5

IkWilOokWatZeggen | 30-12-17 | 13:50
Uiteraard! Ik ben realist genoeg om te beseffen dat daarna de ruimte is gecreeerd voor een nog harder regime, welke maar wat gretig erin springt. M'n mijmerend bestaan is vol regenbogen in dat opzicht:)

klamme.vla | 30-12-17 | 13:57

Vergeet het, wat je ziet zijn waarschijnlijk de iets hoger opgeleide met een groepje meelopers. In die zin lijkt Iran op Turkije, de steden redelijk seculier het plateland nog in de achtste eeuw of zo.

miko | 30-12-17 | 14:14

ik ben eerder bang wat er gaat gebeuren wanneer ze net als Libie, Egypte enz *kuch* vrij zijn. Blijven ze daar, komen ze hier? vragen, vragen

lovekila | 30-12-17 | 16:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Dusch de verlichting begint!?

Plorkface | 30-12-17 | 13:39 | 4

Ah, dusch het is Nederland waar de verlichting nog moet beginnen!?

Plorkface | 30-12-17 | 14:12

Mocro070 | 30-12-17 | 13:48
Nee vriend, de Sjah heeft zelf een staatsgreep gepleegd, zijn premiertje werd nameliijk te machtig en lag niet goed bij de olie industrie. De revolutie was pas in 79 en toen liet Frankrijk Khomeini die daar in ballingschap zat,naar Iran gaan.

miko | 30-12-17 | 14:13

Mocro070 | 30-12-17 | 13:48
Kom, doe es even de geschiedenis goed bestuderen.

BlowingBubbles | 30-12-17 | 15:14
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl