Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Coronavirus dag 14: '24.6K+ infecties, 494 doden' maar wachtruimtes liggen vol met lijken

Hier beelden en bevindingen van dag 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 en 12. Live officiële infectie- en dodenteller die we officieel niet meer vertrouwen hier.

Maar toch voor de vorm even de officiële cijfers: 24,607 besmettingen, 23,260 vermoede gevallen, 494 doden en 1,010 herstelden. Maandag constateerden we dat crematoria veel harder lijken te draaien dan het officiële dodental zou verklaren, en ook vandaag stapelen de lichamen zich weer op. In dit topic vier nieuwe videocompilaties, eentje van rondslingerende lichamen, eentje van mensen die door barricades rammen of anderszins de quarantaine proberen te ontsnappen, eentje van mensen die met bijzonder harde hand in ambulances gewerkt worden en eentje van massale sproei-operaties met disinfectant. Eerst de onderstaande compilatie. Opent vrij psychedelisch met een zingende man op een verlaten gang waar zo'n 12 lichamen opgelijnd liggen. Dan dit filmpje waar in een ziekenhuis in Wuhan twee lichamen in een behandelruimte en twee lichamen in de wachtruimte liggen te, ja, liggen. Vervolgens dit filmpje waar een lichaam weer met de grootstmogelijke haast in een busje naast vier andere lichamen gehesen wordt. 

En dan afgesloten met het belangrijkste filmpje, namelijk een gesprek met een (hoestende) vrouwelijke arts uit Wuhan. Strekking: 'We hadden 6 tot 7 doden in twee dagen. De funeral homes konden ze niet komen halen, dus de lichamen blijven in onze emergency wards, die nu op een begraafplaats lijken. In die omstandigheden ontbinden de lichamen sneller en verspreid het virus zich sneller. De overheid zegt dat er in ons plaatsje maar 40 doden zijn, maar het zijn er veel meer. We hebben minstens 1 of 2 sterfgevallen per dag, en dat is in ons kleine ziekenhuisje alleen al. Kun je nagaan hoe het bij de grote ziekenhuizen is. Bovendien krijgen we te weinig testkits om vermoede gevallen te diagnosticeren, terwijl we heus wel weten dat het besmette gevallen zijn, maar we kunnen het alleen als 'vermoed geval' registreren.'

Ondertussen dobbert er voor de kust van Japan een cruiseschip rond met 3700 passagiers, van wie drie gewone Nederlanders. Tien medepassagiers zijn besmet, maar "er zijn nog geen aanwijzingen dat de Nederlanders besmet zijn met het virus, zegt een woordvoerder van het ministerie." Drie andere nieuwe compilaties en nog wat verdrietige losse Twitter-filmpjes, na de breek.

Mensen rammen door politie-barricades

Steeds meer mensen besluiten de quarantaine te ontvluchten. Opvallend aan de eerste twee ontsnappingen per auto is dat het lijkt dat de politie ze laat gaan zodra ze voorbij de barricade zijn. Deze arme donders die het per vrachtwagen probeerden redden het helaas niet. En hoe het dit gezin vergaat dat zichzelf over een brug tilt weet ook niemand, maar ze lijken in ieder geval wel een grens over te steken.

Hardhandige arrestaties du jour

Misschien een van de redenen dat mensen de quarantaine proberen te ontvluchten, de medische diensten zijn nogal hardhandig zodra je verdacht bent. In het eerste filmpje wordt deze makker te te Kunshan, Jiangsu, door vijf Hazmats een ambulance in getrapt. In het tweede filmpje ziet u wat daaraan vooraf ging. Een geheel vermoedelijk besmet gezin wordt thuis door een heel team met harde hand opgehaald voor opname, maar de vader "verzette zich fel".

Spray 'n Pay

Bovenstaande filmpjes allemaal van bij Harry Chen PhD vandaan, die er nogal een handje van heeft dissonante commentaren bij filmpjes die waarschijnlijk wel echt zijn te plaatsen. Maar deze durven we wel aan. We weten nog altijd niet met wat er nou precies gespoten wordt, maar gespoten wordt er. Bron filmpje 1, 2, 3, 4 en 5.

De tragiek

Social

Nog meer tragiek: hele familie moet in quarantaine, meisje blijft thuis

Social

En nog meer, niet te doen

Social

Niet geverifieerd, maar djeez.

Social

Niet heel duidelijk wat hier speelt, maar geen beste optics

Social

Social

Mooi

Social

Reaguursels

Inloggen

Maar even serieus. Echt niet normaal HEFTIG dit allemaal. Help ons, wie dan ook! ( zo beter @ joris? iets met vinger en zere plek enzo)

Achenwee | 06-02-20 | 18:20 | 1

Ja prima toch.

JorisPloris | 06-02-20 | 20:31

Jikes!
Arts die waarschuwde voor het virus heeft het loodje gelegd.
34 jaar oud.

Eduardo- | 06-02-20 | 17:40 | 1

Maar wel excuses gekregen van de lokale overheid in China, das ook best uniek. Maar RIP voor hem

lijstneeg | 06-02-20 | 18:51

Wel een mooie oplossing tegen overbevolking.

piet7003 | 06-02-20 | 16:48

Sensatie of feiten? Het is de meest belangrijke vraag van deze topics. Er zijn twee kampen in de topics die hard tegen elkaar schreeuwen. Ik noem ze "kamp go prep fuckers, the end is near" en "kamp meer EU is minder Corona". Jullie hebben niet door hoeveel jullie niet horen van elkaar. Het lijkt haast wel een zwarte piet discussie.

Oke, wat we weten horen we van onze chinese vrienden, maar alle informatie komt van de officiele chinese bronnen. Niet de meest betrouwbare informatie partner als je het mij vraagt.

Maar neem Hubei. Van enkele gevallen (december) naar 200 gevallen (half januari) naar 20000 gevallen (3 weken later). Het duurde ongeveer 8 weken (vanaf december) voordat de eerste gevallen in het buitenland waren. Dus effectief weten we pas over 4 tot 6 weken of onze getallen overeenkomen met de waardes van China. Maar wij hebben "extra" maatregelen, waardoor het momentum hopelijk afremd wordt. Het is nu afwachten tot een potentiele haard ontwikkeld. Er zijn nu twee kandidaten:

Duitsland is de meest waarschijnlijke kandidaat voor uitbraak en waar vrije informatie vergaring meer gegarandeerd is. Daar zijn de eerste tertiaire besmettingen geweest (kinderen van de duitse medewerker) geconstateerd en die kinderen hebben gegarandeerd veel contact gehad met andere kinderen. Veel mogelijkheden daar, onbegrenste mogelijkheden (letterlijk en figuurlijk)

Potentieel nest 2: Het cruiseschip in Japan. Het land met een gegronde diepe haat voor China en een geisoleerd schip met een kritische massa aan mensen. Ik weet niet precies hoe protectionistisch de Japanse nieuwuitingen zijn, maar iedereen en z'n moeder houdt dat schip in de gaten. Over twee weken komen hopelijk de eerste resultaten op gebied van besmettingscoefficient en dan weten we ook of de verantwoordelijkheden bij het RIVM zich zorgen moeten gaan maken.

PatrickD | 06-02-20 | 13:31 | 2

Oke, kamp go prep fuckers, the end is near

China is vreselijk onbetrouwbaar, de vuilnisbakken puilen uit en de lijken liggen dagen lang in de gang. Oke, als het waar is, we're in fucking big troubles. Maar ik denk dat de soep niet zo heet zal worden gegeten. Tja, als jullie gelijk krijgen, dan voorspel ik ook een hoop burger milities en andersoortig gedrag. Niet een fijn vooruitzicht. Oh en mijn buren zijn chinees en in december nog in China geweest zijn, AAAAAAHHHHH

Oke, tijd voor nuance. Er is een term "strategische misrepresentatie", ook wel bekend als politiek liegen. Belanghebbenden presenteren overmatig positieve cijfers. Het belang van China als handelspartner is groot, een uitbraak van SARS 2.0 is niet iets wat ze kunnen gebruiken. Ook beheerst China alle communicatiekanalen, dus weinig controle. Persoonlijk sta ik wel aan de kant dat China niet echt betrouwbaar is als het aankomt op informatie. Ze hebben nogal de neiging informatie te verbergen als het ze goed uitkomt. Moeten we ons ingraven? Ik denk het niet. We weten nog niet wat het effect is op de europeaan, aangezien onze overleef genen significant anders zijn dan de aziaat en de afrikaan. En m'n buren? die zijn al weken geleden teruggekomen en lopen nog steeds fluitend rond. Oef!

Maar gelukkig hebben we nu twee potentiele haarden. Duitsland en het cruiseschip in Japan. Over twee weken weten we of we moeten preppen of niet. Gelukkig ken ik er een paar, dus ik mijn boodschappenmand is snel gevuld als het er op aankomt ;)

PatrickD | 06-02-20 | 13:31

Oke, kamp meer EU is minder Corona

Jullie vertrouwen blind op alle informatievoorziening vanuit de EU, de WHO, het RIVM en daarmee in het verlengde ook de chinese berichtgeving. Ik snap je, de andere waarheid is angstaanjagend en de kop in het zand is een veilige plek. Geen ziekte, is geen zorgen, is lekker consumeren. Blinde paniek is eng, heel eng en mijn enige reactie is alle potentiele enge zaken te ontkennen zodat het niet te dichtbij komt. Immers rij ik in een accu auto en die is groen en niet gemaakt van extreem vervuilende grondstoffen

Tijd voor de nuance. Het meest gehoorde argument is "Ja maar griep veroorzaakt meer doden". Dat klopt, maar de kans op dood is 0,2% en momenteel is het officiele cijfer voor Corona 2%. Dat is tien keer zo erg. De griep infecteerd miljoenen over maanden en maanden tijd, waar het nu winter is, is de griep en dat verplaatst zich gedurende het jaar naar het andere halfrond. Het virus blijft actief en muteert. Corona is relatief nieuw en verspreid in een enorm rap tempo. De vergelijking met griep slaat nergens op. Het virus is nieuw en de snelheid van verspreiding en het aantal doden in zo'n korte tijd is behoorlijk angstaanjagend. Bedenk nou ook eens dat andere mensen die angsten proeven en zoeken naar informatie. Juist het categorisch vergelijken met griep zorgt ervoor dat je deze groep mensen kwijt raakt.

Maar gelukkig hebben we nu twee potentiele haarden. Duitsland en het cruiseschip in Japan. Over twee weken weten we of we de preppers belachelijk kunnen maken ;)

PatrickD | 06-02-20 | 13:31

Ozon O3 vervalt uit zichzelf weer naar O2. Of kijk bij bol. Con naar ozongeneratoren voor in je huiskamer. Blijf maar lekker paniek zaaien.

mono-culti | 06-02-20 | 13:12

Bom erop toch?

Burt Cokain | 06-02-20 | 11:44

Flikker op met je paniekzaaien..!

Bram de Rammer | 06-02-20 | 10:55
-weggejorist-
Roelke | 06-02-20 | 10:20 | 2

Man man wat een sensatiezucht.

Nog maar eens, voor de goede orde: de doodgewone griep vergt per jaar 2000 doden in NL, en tot zo'n 600.000 wereldwijd. PER JAAR dus, hè.

Het heeft er inmiddels alle schijn van dat de mortaliteit van dit virus in eerste instantie sterk is overdreven, en lijkt volgens de laatst bekende cijfers vergelijkbaar met dat van de gewone griep. Dat wil dus zeggen, ja, er gaan mensen aan dood, maar net zoals bij de gewone griep, ouderen en mensen met een verzwakte weerstand.

Redelijk nuchter artikel alhier: www.demorgen.be/tech-wetenschap/coron...

EefjeWentelteefje | 06-02-20 | 10:12 | 5

Uit het artikel:
"Maar bij dit coronavirus kennen we enkel de gevallen van de mensen die effectief de diagnose hebben gekregen, zo benadrukken ook andere experts. Daardoor is het op dit moment nog erg moeilijk om er goed zicht op te krijgen. Het is namelijk niet bekend hoeveel mensen de ziekte hebben gekregen zonder dat een arts er ooit die stempel op heeft gedrukt."
Hieraan zou moeten worden toegevoegd: "Het is onbekend hoeveel mensen zijn overleden zonder dat een arts er ooit die stempel op heeft gedrukt."
Er zijn teveel verhalen/geruchten over mensen die zijn overleden zonder dat een test op het nieuwe coronavirus is uitgevoerd. Deze sterfgevallen krijgen dan niet het stempel 'Overleden door 2019-nCov'.
Een iets genuanceerder beeld is te vinden in het gisteren verschenen interview met Neil Ferguson, een epidemioloog? aan Londen's Imperial College, waarvan ik hieronder ergens de link heb geplaatst. Hij rept over 50000 nieuwe besmettingen per dag (waarvan de meesten inderdaad ongemerkt voorbij gaan), en heeft het ook over de onzekerheid in de voorspellingen.

lekgoot | 06-02-20 | 10:46

@Beste_Landgenoten | 06-02-20 | 10:22: het duurt misschien wel even lang of langer voor ee test wordt gedaan. Dus het gaat ee ook om hoe lang hrt duurt voor een getest persoon doodgaat. Bij sommige doden is de test misschien pas na de dood gedaan.

Hadena | 06-02-20 | 11:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Dom. Het is vooralsnog onbekend of het virus ook overdraagbaar is door het opnemen van uitgeademde virusdruppeltjes via andere lichaamsopeningen dan mond of neus. Het was verstandiger geweest als deze persoon twee maskers had gedragen.

lekgoot | 06-02-20 | 10:53

Misschien beter een paar nukes er bovenop. In ieder geval een snelle dood.

David000000007 | 06-02-20 | 09:28 | 2

Brandschoon

boerk | 06-02-20 | 10:15

Hehe dat ook nog eens.

David000000007 | 06-02-20 | 10:21

Gelukkig konden wij de reis met dat cruiseschip niet betalen , we waren wel aan het rekenen geslagen na de vele reclames... Waarom niet nu ?

blauwe zander | 06-02-20 | 09:14

Weet niet waar ze angstiger voor zijn. Het virus of het regime wat ze van de aardbodem laat verdwijnen.

popeye-de-zeemeermin | 06-02-20 | 09:11 | 2

Het regime is niet fijn, dat is zeker.

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:11

Het doet me denken aan de beelden van de varkenspest en vogelgriep destijds. Preventief ruimen heette dat toen.

popeye-de-zeemeermin | 06-02-20 | 09:14

Ik ben wel benieuwd hoe het met de mensen is, die zondag terug uit China naar Nederland gekomen zijn en in quarantaine zitten.
Is hier een blog van, of ander nieuws?

VW, alles ist vorbei | 06-02-20 | 08:30 | 3

In de VS zou er 24/7 een cameraploeg voor de deur staan denk ik. Hier krijgt men een artikeltje van 150 woorden + foto in de Telegraaf. Dat vind ik wel prima eigenlijk.

sjef-van-iekel | 06-02-20 | 08:33

Sinds zondag zijn ze veranderd in zombies.
Ze vervelen zich dood.
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5009851/thuisquarantaine-coronavirus-evacueren-wuhan-hubei-nederlanders
2 seconden internetten VW.

Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 09:10

@Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 09:10:
Dit had ik al gezien.

VW, alles ist vorbei | 06-02-20 | 09:39

Benieuwd hoe het in het westen zal vergaan als het hier uitbreekt. Toch wel een vuistregel dat zo'n virus prima gedeit bij hoge concentraties mensen en veel heen en weer gereis. Wat dat betreft voldoet NL hier prima aan. Kunnen we het aan of wordt het the survival of the fittest?

Mark van Leeuwen | 06-02-20 | 07:30 | 8

@ZwarteDag | 06-02-20 | 09:25: Als er 1 land goed is voorbereid op een pandemie, dan is het Nederland wel. Daar liggen al lang scenario's voor klaar.

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:39

Waarschijnlijk zoals bij de griep: als je ziek bent blijf je lekker thuis, als het ernstiger wordt ga je naar het ziekenhuis. Normale handhygiëne en mondkapjes voor de artsen en je bent good to go. Zelf bij een hoge besmettingsgraad geen overvolle ziekenhuizen en alleen een paar oudjes die het loodje leggen. Je moet je niet te bang laten maken en beseffen dat in Europa de zorg vrij goed geregeld is, in tegenstelling tot China waar ze niet eens de capaciteit hebben om een vochtinfuusje aan te leggen nu.

breakingbed | 06-02-20 | 09:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Benauwende beelden. Heel verdrietig.

Ben Adam | 06-02-20 | 07:23

Weet niet wat ik ervan moet denken maar Japan vandaag ook 12 gevallen meer. Bijna verdubbeld in 1 dag. Toch niet het minste land. Overigens kost hier een test meer dan een maandsalaris dus kleine kans dat mensen dit zullen doen, zo zullen er een hoop landen zijn waardoor de cijfers dus niet heel betrouwbaar zijn.
Nederland denkt altijd onaantastbaar te zijn dus ook hier zie ik mensen niet gauw voor een test vragen. Misschien tijd voor wat karma.

Forex | 06-02-20 | 07:00 | 3

Op de dobberende cruiseschip bij Japan ook van 10 naar 20 gevallen.

steekmug | 06-02-20 | 07:10

@steekmug | 06-02-20 | 07:10: Als het blijft dobberen 100 van de 100 gevallen. Totdat het uitgeraast is. Het lijkt mij dat men zo'n schip niet gauw binnen haalt omdat men het niet aan kan

Mark van Leeuwen | 06-02-20 | 07:39

"in Japan"
Nee
Op een cruiseschip in de haven van Yokohama.
https://www.theguardian.com/world/2020/feb/05/coronavirus-cruise-ship-carrying-3700-quarantined-in-japan-after-10-test-positive
The ship had been prevented from sailing on Monday after an 80-year-old passenger who had travelled on the vessel late last month was found to have the virus after he arrived home in Hong Kong.

None of the 10 infected people – three each from Japan and Hong Kong, two Australians, one American and one Filipino crew member – had severe symptoms, public broadcaster NHK said.

*Paniek*

Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 09:06

Productiestad van Apple onderdelen Zhengzhou nu ook in lockdown evenals de stad Hanzhou waar Alibaba HQ zich bevind.

steekmug | 06-02-20 | 06:55 | 3

Daar gaat mijn nieuwe IPhone...

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:12

Shenzhen ook

boerk | 06-02-20 | 10:17

@RandyBiel | 06-02-20 | 08:58: Dat las ik ook. Ik begrijp niet waar al die paniekverhalen steeds vandaan komen.

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:13

@Kuifje-naar-Brussel | 06-02-20 | 09:13:
Precies, en verdomde irritant dat GS hier zo vrolijk aan meedoet.
Ik dacht dat we hier behoorlijk nuchter van aard waren, maar dat lijkt tegen te vallen.

EefjeWentelteefje | 06-02-20 | 10:16

@Kuifje-naar-Brussel | 06-02-20 | 09:13: Vrij eenvoudig. Fight or Flight reflex. De RIVM en WHO rapporteren beide braaf de getallen van de chinese overheid en ik geloof de blauwe oogjes van de chinese overheid niet zo. En ik vindt de laksheid van de Nederlandse maatregelen schandalig (elk buurland neemt heel wat hardere maatregelen), alleen al voor de burgelijke rust om te weten dat bekende gevallen achter een hek zitten.

Er is hier een term voor "strategische misrepresentatie". Ook wel bekend als "Politiek liegen". Het is voor de belanghebbenden voordeliger om de cijfers rooskleuriger te presenteren dan de waarheid. Onze overheid is hier koning in, maar voor China is het belang ook extreem groot. Namelijk betrouwbaarheid naar andere landen. Geopolitiek heeft een hoger belang dan de werkelijke feiten. Er is ook niemand die China kan en mag controleren. Het wantrouwen naar overheden is groot.

Maar gelukkig hebben we een mooi geinfecteerd cruiseschip dat nergens heengaat in een land dat een diep gegronde haat heeft jegens China. En Japan is wel zo slim om dat schip aan de ketting te leggen en iedereen en z'n moeder houdt dat schip in de gaten. Over twee weken weten we de betrouwbaarheid van de huidige presentatie van feiten.

PatrickD | 06-02-20 | 12:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Hoorde het nummer beter voorkomen dan Chinezen, op radio 10 en probeer dat te rijmen met de olifant in de Nederlandse porselijnkast.

marrretje | 06-02-20 | 04:51

Hoe zit het met dit onderzoek? www.ncbi.nlm.nih [punt] gov/pubmed/26597631
Daar staat dat influenza, sars en mers tot maanden kunnen overleven op oppervlaktes? Weten we zeker dat aliexpress pakketjes veilig zijn?

albertzwijn | 06-02-20 | 02:53 | 2

Omg

Ben Adam | 06-02-20 | 07:25

Blootstelling aan uv licht kan een virus niet goed hebben en een virus heeft vocht nodig dus als er een silicagel zakie in zit zit je wel redelijk veilig.

Moetjeditzien | 06-02-20 | 09:31

Volgens de Live officiële infectie- en dodenteller die we officieel niet meer vertrouwen is de stand nu 27.705/563.
Iets zegt me dat ze de boel daar niet meer onder controle hebben.

Schietmijmaarlek | 06-02-20 | 01:39 | 1

Schietmijmaarlek | 06-02-20 | 01:39,
Als ik zo deze beelden ( o.a. ook andere beelden en ook door het geluid van de megafoon ) heb gezien, dan ziet het er als een " Noir fiction " film uit.

Bad - Casey | 06-02-20 | 01:59

Wat leuk dat jullie m'n linktip gebruikt hebben in dit artikel!

DeTering | 06-02-20 | 01:38

Dit is en wordt erg.

Bad - Casey | 06-02-20 | 01:32
-weggejorist-
TonyMontana010 | 06-02-20 | 00:54

Hatsoe!
Welterusten.

Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 00:27

De Engelse wikipedia zegt dit:

In early December 2019 a new coronavirus, designated 2019-nCoV,[8] was identified in Wuhan, the capital of China's Hubei province... etc.

Volgens mij is van begin december tot vandaag ruim twee maanden inplaats van 14 dagen. Maar goed dat maakt het allemaal een stuk minder spannend wellicht.

Vero Legata | 06-02-20 | 00:22

Ben er niet gerust op, maar getallen uit Europa en bv. India zullen gauw waarde geven aan de cijfers uit China. 2 weken incubatie tijd is wel heel lang en daarom heel gevaarlijk. Hoofd koel houden en hamsteren, beter safe than sorry.

Schilder58 | 06-02-20 | 00:21 | 2

Schilder58 | 06-02-20 | 00:21,
Het is een communistische land, doe de uitslagen maar ( minimaal ) 20 x, dat zou veel realistischer zijn.

Bad - Casey | 06-02-20 | 01:54

@Bad - Casey | 06-02-20 | 01:54:
Communism is bad... Mkay...

Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 09:07

De Chinezen top faalt en verliest controle. Dat gaat heel wat onderknuppels hun kop kosten want zo rolt de staatspartij. Waarom doen wij zaken met die lui?

Deflatiemonster | 06-02-20 | 00:07 | 1

Zou je denken, misschien krijgen ze wel een andere topfunctie bij een andere organisatie... misschien wel de Chinese belastingdienst.

... vertel eens, wat doet die mislukte minister Verburg nu eigeniljk na het bagatelliseren van de Q-koorts met minmiasal 70+ doden tot gevolg... snel weg gebonjourd 'gepromoveerd' naar een ander topfunctie ver buiten NL.

litebyte | 06-02-20 | 00:21

Nét toen ik me afvroeg waarom er geen besmettingen zijn in Afrika (en Zuid-Amerika) kwam het antwoord voorbij twitter.com/HelenBranswell/status/122...

En als dát meekomt met de EU veerdienst... Ik ga alvast melk en w.c. papier inslaan.

Sandronique | 06-02-20 | 00:01 | 2

Woon in centraal Amerika. Zit nu in Ecuador. Hier de verdenking van een besmetting. Kunnen hier niet eens testen. Gegevens van de persoon naar de US gestuurd en ze wachten een week op de uitslag.
Ik hou mij hart vast.....

buicksquad | 06-02-20 | 00:39

@buicksquad | 06-02-20 | 00:39: dat is dus ook het geval, blijkbaar, in Afrika. Het is niet dat er geen zieken zijn, ze hebben (het geld voor) de tests niet. Ik kon alles nog een beetje bagatelliseren voor mezelf. 400 doden vs 2000 per jaar in Nederland. Maar die tijd is nu wel over. Brrr

Sandronique | 06-02-20 | 08:56

@Dirk III | 05-02-20 | 23:34 "... Met de schattingen van virologen buiten China...", laat eens zien die schattingeni in relatie tot dit getal 24589? Linkjes naar wetenschappelijke org.
beste dirkIII niet kauwen op je aluminiumfolie, alleen om je hoofd vouwen! (Slecht voor je hersenontwikkeling (als daar nog sprake van kan zijn.)

litebyte | 05-02-20 | 23:59 | 8

@Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 00:45: Je bedoelt geen slapende honden wakker maken toch?

steekmug | 06-02-20 | 07:01

@Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 00:45: Dirk is geobsedeerd door dit nieuwe virus. Kom op Dirk, het valt allemaal reuze mee. Zie Mexicaanse griep.

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:15
▼ 5 antwoorden verborgen

Fake fake fakerdefakefake.....

Bram de Rammer | 05-02-20 | 23:57

Vanavond lekkere loempia gehaald bij de plaatselijke chinees. Vrouw achter de balie keek me aan met een blik van als je een grap maakt of over Corona begint dan douw ik die loempia in je smoel. Snel in hoekje gaan zitten met leesmap.

MaatJan | 05-02-20 | 23:54 | 6

sambalbij.............?

grapjasz | 06-02-20 | 00:09

@MaatJan | 06-02-20 | 00:05: Maak maar grapjes, gelukkig weten Chinezen de Nederlandse huiskat wel goed te gebruiken. Dat is alleen al een reden dat ik graag babi panggang bestel, dan weet ik in ieder geval dat het vlees waarschijnlijk niet meer in mn tuin schijt.

litebyte | 06-02-20 | 00:16

Verstandig Jan... hihihi.

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Die van Ono en Lennon werkt nog wel op mijn lachspieren. Dus gelukkig ben ik nog virusvrij. Ik hoef nog niet voor een goed gesprek naar het rivm.

suscrofa | 05-02-20 | 23:47 | 7

@Basil Fawlty | 06-02-20 | 02:47: Funny!

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:16

Dash Omo Jan...!

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Zondag deaud door storm Ciara,
maandag deaud door Corona... hellup!

King Wasimoo | 05-02-20 | 23:44

Hoe verloopt de ziekte eigenlijk? Wat gebeurt er met lichaam/longen waardoor bv mensen op straat 'zomaar' omvallen.

Rest In Privacy | 05-02-20 | 23:41 | 7

Zocht voor de veelste maal op internet en vond het. Wilde gisteravond al vermelden maar stuitte keer op keer op ... faal ongebakken. Nog steeds de zwitsal, daarom geen namen en zo meer.
Longen die vol vocht lopen. Orgaanuitval. Dat!

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:21

Moet dat binnen no time verergeren. Van het ene op het andere moment omvallen. Je zou denken dat je thuis blijft omdat je je al rot voelt. Gek hoor.

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:34

@MickeyGouda | 05-02-20 | 23:53: Mickey en duurloop. Heb er een heerlijk boek over gelezen. Google Cliff Young agronoom Australie. Als je wilt en nieuwsgierig bent. Fijne dag!

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:42
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Achenwee | 05-02-20 | 23:37 | 3

In China overlijden sowieso 50.000 mensen per dag. Een bevolking van 1,3 miljard hè? Er is overigens wel een methode om te voorkomen dat je aan het Corona virus sterft.

lulleficatie | 05-02-20 | 23:37 | 3

Daarom is het ook zo bizar dat ze het blijkbaar niet aankunnen om die 4 a 500 doden beter te verwerken.

trottle | 05-02-20 | 23:44
-weggejorist-
litebyte | 05-02-20 | 23:50

@trottle | 05-02-20 | 23:44: Plus alle andere zieken... tja lastig om dat mee te nemen in je angstbeelden.

litebyte | 05-02-20 | 23:51

Een vrij serieus YouTube kanaal vertelde dat de R0 waarde zoals deze in de MSM gebracht wordt fout is. De vrij lage R0 waarde van de MSM brengt het huidige aantal doden in verhouding met het aantal besmettingen. Maar aangezien je na een besmetting niet meteen dood gaat, moet het huidige aantal doden in verhouding gebracht worden met de besmettingen van een tijd geleden, rekening houdend met hoeveel tijd er tussen besmetting en dood zit.

Overigens is het aantal ernstig zieken zieken nog erger dan het aantal doden. Doden kun je vrij snel verbranden/begraven. Zieken zorgen vrij snel voor volledig overbelaste ziekenhuizen.

Onze beste hoop is dat de ziekte geïsoleerd wordt. Mensen van daar naar hier halen is dan een heel slecht idee.

Peter_K | 05-02-20 | 23:34 | 3

Heb je een link van die Youtube film? Zou hier graag meer over willen weten. Bvd!

tankard | 06-02-20 | 09:07

www.taiwannews.com.tw/en/news/3871594...
Taiwan gelooft er ook niets meer van. Er wordt blijkbaar aantoonbaar gerotzooid met de officiële getallen.
De gelekte getallen komen veel meer overeen met de schattingen van virologen buiten China. Dit is wel een heel ander plaatje zo en verklaart de lockdown-policy van China.

Dirk III | 05-02-20 | 23:34 | 2

24589 doden zijn andere getallen...

Dirk III | 05-02-20 | 23:43

Donder toch op met dat falun gong nieuws.

Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 00:25

Kijk maar uit, op Domino Day valt alles om.

oranjerood | 05-02-20 | 23:20

Het is niet meer interessant, de beurzen zijn er ook al klaar mee. Next.

van Oeffelen | 05-02-20 | 23:20 | 4

@Nehemia | 06-02-20 | 06:38: Dat geloof ik niet. Ik kom cijfers tussen de 2 en 3 tegen, en dat zijn waarschijnlijk al overschattingen.

Rest In Privacy | 06-02-20 | 09:40
▼ 1 antwoord verborgen

https://www.dumpert.nl/item/7838155_e8ddd3b9
Franse maatregelen.

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 23:10 | 1

En ik maar denken dat de Duitsers geen humor hebben

grapo | 05-02-20 | 23:19

Helpt wel tegen de overbevolking..

HenkSchoonmaker | 05-02-20 | 22:58 | 1

Nou, dat schiet echt niet op zo.

EefjeWentelteefje | 06-02-20 | 10:32

In vergelijking met het NL RIVM neemt het RIVM in GB het in ieder geval nu wel wat serieuzer na de enorme flater met de niet beschermde buschauffeurs.
www.bbc.com/news/uk-51392607

Dirk III | 05-02-20 | 22:53 | 3

Dit is dus het probleem: iedereen die thuis doodgaat wordt direct verbrand en deze mensen blijven zo buiten de officiële tellingen.
twitter.com/JaapUrsem/status/12251762...
Ik denk dat het wel te achterhalen is hoeveel mensen er gestorven zijn door een telling te doen via familieleden.
Dus een online dossier waar men kan registreren of er een direct familielid plots is komen te overlijden deze periode met de naam en toenaam van deze persoon zodat het is te verifiëren. Daar een foutmarge op toepassen en duplicaten eruit filteren en dan kom je denk ik aan een meer realistisch beeld van de omvang van deze ramp.
Dit zal in China uiteraard erg moeilijk worden maar het is denk ik de enige manier om er ooit achter te komen.

Dirk III | 05-02-20 | 23:06

In China, 490 people have died and 24,300 people have been confirmed to have contracted the new virus. It has now spread to 25 nations, with two cases in the UK.

Verschil dat het virus WEL in Groot-Britannië is vastgesteld en NIET in Nederland.

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 23:07

@Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 23:07: Feitelijk in alle ons omringende landen. Wat betreft GB ligt er Het Kanaal tussen maar België en Duitsland liggen gewoon naast ons en een virus heeft geen boodschap aan een landsgrens. Gewoon better be save than sorry lijkt me handiger dan visa versa. Als we geld hebben om 600 zij-instromers per week op te vangen hebben we ook geld om dit te regelen tenzij de prioriteiten van de overheid belabberd zijn.

Dirk III | 05-02-20 | 23:16

Vanaf 1 januari tot vandaag zijn er 674 doden in Nederland door de gewone griep. Meestal ouderen. Deze griep is ook een coronavirus, maar een andere mutatie. Al jarenlang hier dus aan de gang. Het aantal doden door virussen in Wuhan en omstreken met meer dan 50 miljoen mensen valt dus erg mee tot nu toe.

ceesreis | 05-02-20 | 22:48 | 8

Griep is een influenza virus, geen corona virus.
Van een normaal corona virus krijg je dus geen griep, maar veroorzaakt wel regelmatig een gewone verkoudheid.

Christ | 05-02-20 | 23:28

@Christ | 05-02-20 | 23:28: Het onderscheid tussen beide ziektebeelden is zeer marginaal en soms moeilijk te maken. Vele 'griepjes' zijn dus in feite verkoudheden, en omgedraaid is de weerstand van sommige mensen zodanig sterk dat bij hen een griepinfectie uitpakt als 'een verkoudheidje'.

EefjeWentelteefje | 06-02-20 | 10:35
▼ 5 antwoorden verborgen

War raar, Mijn favo films 28 Days Later en 28 Weeks Later als realityshow. Alleen zie ik geen zombies, wel dezelfde chaos. Ook het plot is fantastisch, DNA-delen van (gemuteerd?) HIV-virus wel/niet gevonden in een griepvirus, vandaar de hyper-bemettelijkheid met deze combo, van een wel/niet ontsnapt biowapen, wel de bron van de infectie gevonden, maar onduidelijk hoe het is ontstaan, ik zie een nieuwe film voor me: 28 Years Later. Maar toch vind ik het vreemd. op bio-fora lees ik dat vier unieke toevoegingen die lijken op delen van HIV-1 gp120 die in het coronavirus zitten, niet door de natuur toegevoegd kunnen zijn. En dat wordt nu ook erkent. Maar het is geen ontsnapt biowapen. Weer anderen zeggen dat het een nieuw virus is die ineens van dier op mens kan overspringen. Dit wordt echt wel een pandemie. Maakt niet uit hoe het is ontstaan, we zijn de sjaak.

onesizefitsall | 05-02-20 | 22:31 | 13

@Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 22:46:

Ojadasawe | 05-02-20 | 23:12

"Maar toch vind ik het vreemd. op bio-fora lees ik dat vier unieke toevoegingen die lijken op delen van HIV-1 gp120 die in het coronavirus zitten, niet door de natuur toegevoegd kunnen zijn."

Dat verhaal is al uitgebreid gedebunked. Het lijkt helemaal niet zo op HIV-1 en de sequenties zijn dermate veelvoorkomend dat het in vele andere virussen ook voorkomt. Het codeert voor bepaalde eiwitten, die uiteindelijk samengesteld in 3D, enigszins lijken op de uitsteeksels van het HIV-1 virus. Maar dat is flink giswerk en aannaame op aanname gestapeld. Er is dus niks speciaals aan, feitelijk.

Beste_Landgenoten | 05-02-20 | 23:18

Hiv is niet waar.

sjuul69 | 05-02-20 | 23:25
▼ 10 antwoorden verborgen

Hoe groter de angst, des te belangrijker de media en des te meer inkomsten. Ik begrijp wel dat dit als een doorlopende ramp wordt gepresenteerd, ook door GS.

skoftig | 05-02-20 | 22:27 | 3

nouja zodra de full blown pandemie over de planeet raast. denk ik dat we eerst nog meer media hierover zien, en daarna helemaal niets meer qua beeld en geluid

onesizefitsall | 05-02-20 | 22:35

@Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 22:36:
Precies! Abbvie 6%, Mylan en Roche 4% plus in 4 dagen nadat bekend werd dat hun medicijnen lijken te werken tegen 2019-ncov. Dat pak je niet op je spaarrekening. ( behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst)

INTP | 05-02-20 | 23:13
-weggejorist-
frank4444 | 05-02-20 | 22:18 | 1

Het heeft iets morbides, dat iedere dag bijhouden van het dodenaantal, Maar dat wordt mede veroorzaakt door het doofpotgedrag van de Chinese overheid.

lekgoot | 05-02-20 | 22:12 | 2

ik ken wel de Chinese hotpot. Volgende keer ga ik de doofpot proberen.

Rest In Privacy | 05-02-20 | 22:17

lekgoot | 05-02-20 | 22:12
U kijkt teveel NPO.

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 22:18

Nog immer snel stijgend aantal gevallen. Het laat eerder zien hoeveel testkits er beschikbaar zijn dan dat er echte gevallen bijkomen vermoed ik. Dus de groei is mogelijk nog steeds steady 30% erbij per dag en dat is al twee weken zo.

Het begint erop te lijken dat deze uitbraak heel China gaat raken. Het is onmogelijk om heel China quarantaine op te leggen, dan dondert de civil order in elkaar en binnen no time staat de zaak helemaal stil. Geen voedsel meer, geen openbare orde die gehandhaafd kan worden. Binnen twee weken kan dit werkelijkheid worden, als dit tempo zo doorgaat.

Beste_Landgenoten | 05-02-20 | 22:09 | 3

- nee de snelheid van besmetting neemt af zie de toename grafiek
- heel china gaat raken, in de zin dat iedereen het krijgt? (LOL)
- China heeft als land nog wel een grote eigen voedsel productie. Kijkend naar Wuhan zijn er verhalen over tekorten van verse producten, maar niet over chaos en plunderingen

Dit soort stomzinnige bangmakerij heeft geen nut, en slaat niet meer aan, althans bij diegene met een IQ boven de 80. Maar ga er rustig mee door als je er kalm van wordt.

litebyte | 05-02-20 | 22:17

De groei neemt af, maar de vraag is of dit komt doordat het echt afneemt of dat het aantal testkits de vraag niet kan bijbenen. Daar zijn aanwijzingen voor, ik verzin dat niet hier ter plekke. En inderdaad, de vraag is of andere delen van China vrij blijven van dit virus. Het voedsel voor wuhan komt uit andere delen van China maar als die zelf ook in lockdown gaan, wie levert dan aan Wuhan? Als jij het weet mag je het zeggen.

Verder is het niet onmogelijk, als ook andere grote steden in lockdown gaan, wat al voor enkele zo is, dat dit een onhoudbare situatie gaat opleveren voor de overheid omdat die niet overal tegelijk kan zijn met zoveel medisch personeel en overal ziekenhuizen kan bouwen. Het is een kritische twee weken die dat land nu ingaat.

Maar goed, jij weet het vast beter. Dan kan je mogelijk ook begrijpen dat de sterfte meer dan 2% is, omdat je moet kijken hoeveel er doodgaan van het aantal mensen dat een week geleden als ziek was aangemeld. Het duurt namelijk ongeveer een week om eraan dood te gaan.

Beste_Landgenoten | 05-02-20 | 22:42

Als de virusbesmetting niet wordt ingedamd krijgen we met een exponentiële werking te maken.

Nehemia | 06-02-20 | 06:42

Maar effe. Getallen.

WHO zegt dat de mortality rate zo'n 3% is (en we hebben nog geen gerichte behandelmethode). Vergelijk dat even met Ebola (25-90%, gemiddeld 50%, flink lager met behandeling), de Pest (30-90%, of 10% met behandeling), Spaanse Griep (10-20%. Een inschatting van mortality rate met behandeling lijkt niet te bestaan, waarschijnlijk omdat de vrij unieke variant (op zich erg interessant, lees vooral de Wikipedia pagina) niet meer bestaat).

Daarnaast. Officiele getallen tonen dat de verspreiding aan het vertragen is. Half Januari nam het aantal gevallen met zo'n 50-60% per dag toe, nu met 20% (ruw gemiddelde over meerdere dagen).

Kijk ook even naar de dodentallen versus genezingen. Weet niet meer waar ik het las, maar genezen verklaard worden duurt (in tijd) langer dan dood gaan, dus die getallen lopen achter. Wat zien we als we de getallen van GS erbij pakken (uit mijn geheugen)? Doden vs genezingen loopt ongeveer gelijk, maar vandaag is het aantal genezingen opeens twee keer zo hoog als het aantal doden. Waarmee we dus ook zien dat de rate hiertussen dichter bij de mortality rate komt.

---

En al die enge videos? De onbetrouwbare Chinese overheid?

Spanning en sensatie kan je overal vinden. Wat betreft de betrouwbaarheid van de Chinese overheid heb ik twee vragen:

1. Wat heeft de Chinese overheid er in Godsnaam bij te winnen om te liegen over de getallen? Als het een stuk erger is dan ze zeggen, dan zal dat uiteindelijk naar buiten komen (letterlijk en figuurlijk), en dan staan ze voor joker. Daarnaast is de WHO er duidelijk van overtuigd dat hun getallen kloppen.
2. Als de getallen zo veel hoger liggen, als het virus zich zo veel sneller verspreidt dan China zegt... Waarom zijn er niet meer besmettingen in het buitenland? Waarom grijpt het in Japan, Singapore, Thailand, etc niet met die snelheid om zich heen? Sterker - ik doe hier een gok, want ik ga niet alle dagelijkse getallen opzoeken en eraan rekenen - maar volgens mij nemen de Chinese getallen minstens zo snel toe (in relatieve aantallen) als die in andere landen.

En dan nog even een herinnering dat wij betere zorg hebben dan in China (ondanks tien jaar Rutte), en dat er in China nog andere problemen zijn op dit vlak onafhankelijk van het verschil in zorgkwaliteit, zoals dat veel Chinezen nog op traditionele methodes vertrouwen, en dat het beeld van zorg bij sommige (andere) Chinezen is dat je betaalt voor een genezing, en als je die genezing niet krijgt, dan heeft de dokter zijn werk niet gedaan - en sommigen houden de dokters in zoverre verantwoordelijk dat ze hen erom aanvallen als het resultaat niet goed genoeg is.

Leyrann | 05-02-20 | 22:04 | 17

@Langshetrandje | 05-02-20 | 23:24: Dat is geen rare gedachte. Als er geen vrachtwagen meer in of uit mag, dan is er dus ook geen voedselbevoorrading. Geen voedsel of te weinig voedsel resulteert in een zwakker immuunsysteem en dan ben je helemaal ver van huis.

Nehemia | 06-02-20 | 06:44
▼ 14 antwoorden verborgen

Ook al is het voor nu voornamelijk in China dat er doden vallen, deze virus gaat ook het westen financieel hard treffen als het dominosteentje ook hier omvalt met zeer waarschijnlijk een gevolg dat dit jaar al de verwachte grote financiële crisis wereldwijd uitbreekt.
Of men moet op tijd andere productielocaties vinden buiten China want China gaat geheid nat.

steekmug | 05-02-20 | 22:02 | 1

Jazeker, ga de boel ook nog wat opnaaien.
Het is wellicht het moment om te realiseren dat we te afhankelijk zijn geworden van China.
Een hoop spullen die in de winkels liggen, hebben we niet perse vandaag of morgen nodig.

VW, alles ist vorbei | 06-02-20 | 08:43

Inmiddels duizenden doden in Europa, maar MSM en het kartel hoor je er niet over. Schande!

Rest In Privacy | 05-02-20 | 22:02 | 9
-weggejorist-
anti-fatwa | 06-02-20 | 09:28
▼ 6 antwoorden verborgen

T filmpje met de zingende meneer:
Orgineel met karaoke:
https://youtu.be/Uv6-eYc486E?t=71

Veel zing plezier.

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 22:00 | 1

ach je moet er soms toch maar het beste van maken..!

grapjasz | 05-02-20 | 22:26

Stel je nou eens voor dat wij in ons kikkerlandje een dergelijke situatie zouden krijgen............. gaat er dan "gehandhaafd" worden..?... tering de pleuris zou hier wel totaal uitbreken lijkt me zo...................... gummiknuppels/hockeysticks hamsteren doet..!!

grapjasz | 05-02-20 | 21:58 | 2

Cameraploeg SBS6 draait mee met de handhavers die u uit huis komen zetten.
Resistance is futile.

steekmug | 05-02-20 | 22:05

Moet je eens voorstellen dat er hier zo'n uitbraak is... naast de plunderingen en chaos...

Iemand als Jetten of Rutte.. of Baudet vanachter zijn piano met een lavendel besprenkeld mondkapje ons moet inspreekt.... ene willem Alexander die met zijn familie vanaf zijn Argentijnse hacienda ons live toespreekt dat alles goed met ze gaat.

litebyte | 05-02-20 | 21:57 | 4

hahaha... die oranjes zijn al eens eerder "snel" vertrokken.....

grapjasz | 05-02-20 | 22:00

@grapjasz | 05-02-20 | 22:00: Neen het was geen vlucht die U deed gaan...

Geen woord aan gelogen, ze gingen met de boot.

KlauwnBassie | 06-02-20 | 00:11
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zit echt met stijgende verbazing te kijken.
In het eerste filmpje wordt deze makker te te Kunshan, Jiangsu, door vijf Hazmats een ambulance in getrapt. In het tweede filmpje ziet u wat daaraan vooraf ging. Een geheel vermoedelijk besmet gezin wordt thuis door een heel team met harde hand opgehaald voor opname, maar de vader "verzette zich fel".

RickRD | 05-02-20 | 21:55 | 2

Zit je nu te herkauwen?

ikbenerweer! | 05-02-20 | 21:56

Deportatie(ongewilde afvoer) concentratiekamp (ziekenhuis met tralies).... dit is echt heel heel triest voor de normale chinese bevolking. En onze media maar halleluja roepen over dat snel gebouwde hospice ... euh ziekenhuis...

Rest In Privacy | 05-02-20 | 22:03

Is het orgaanafpakcentrum van Dijkstra en Peggold wel voorbereid op deze noodsituatie?

Opajoop | 05-02-20 | 21:53

Nog steeds niet boeiend.

Paniekvoetbal. Wel op Chinese schaal, maar het betreft dan ook China.

Nederland80 | 05-02-20 | 21:46 | 3

@Dirk III | 05-02-20 | 21:50:
Best comment:
I can’t play medical guessing games over twitter...

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 22:01

@Dirk III | 05-02-20 | 21:50: ziet eruit als een extint rebellion actie. Zie je hier ook.

Gazelle | 06-02-20 | 01:17

Die spray, dat is MagicSmoke™. Normaal stoppen ze dat in onze iPhone's, maar het helpt tegen van alles.

ikbenerweer! | 05-02-20 | 21:45

Overbevolking gaat zichzelf wel oplossen.

aartvantiemenvanjand | 05-02-20 | 21:44 | 1

Na u...

litebyte | 05-02-20 | 22:01

En vooral geen grapjes en spotprenten maken: mag niet van de Chinese ambassadeur.

Jan Dribbel | 05-02-20 | 21:41 | 5

@ikbenerweer! | 05-02-20 | 21:53: 'Grapjes' over MH17 werden hier rigoreus verwijderd, maar ja daar zaten ook geen Chinezen aan boord.

litebyte | 05-02-20 | 22:03

@Dirk III | 05-02-20 | 21:48: Dilk, rustag.

Rest In Privacy | 05-02-20 | 22:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Ow vandaar de Merkel Legoblokken, die zijn voor een eventuele quarantaine! Dankje Rutte voor het actief handelen hierop.

Dasright | 05-02-20 | 21:39

Ik heb laatst een film gezien met een Chineze hond erin.
Hatchi!

HoerieHarry | 05-02-20 | 21:37 | 3

Japan hoort niet bij China of heb ik iets gemist?

Capt. Iglo | 05-02-20 | 21:50

@Capt. Iglo | 05-02-20 | 21:50:
Is ie Japans?
Excusee..

HoerieHarry | 05-02-20 | 21:53

Gezondheid!

A.I. van Dee | 05-02-20 | 22:27

Zijn dit de echte cijfers? 25.589 doden. 145.023 bevestigde gevallen.
De officiële overheidssite van China, liet even deze getallen zien. Probeert iemand de echte getallen aan de wereld bekend te maken? twitter.com/timtim081/status/12251397...

Wim Venijn | 05-02-20 | 21:37 | 12

@Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 22:16: Zou je uitleg helpen.... het is ook of je het wil en kan zien....

litebyte | 05-02-20 | 22:26

@Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 22:16:
www.taiwannews.com.tw/en/news/3871594...
Nooit beweerd dat het de waarheid is. In mijn eerste commentaar zette ik al vraagtekens erbij. Blijf vooral sceptisch.

Wim Venijn | 05-02-20 | 22:59

@Wim Venijn | 05-02-20 | 22:59:
2020/02/05 18:59
Dat is later dan het bericht wat ik eerder postte.
Maar goed ik ga niet verder over dat domme plaatje typen.
Falung gong. Verboden in China.

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 23:05
▼ 9 antwoorden verborgen

Als ik die beelden zo zie dan bekruipt mij een naar gevoel namelijk wat gebeurt er als die chinezen dit blijven downplayen en mismanagen en door social media de bevolking de autoriteiten zat worden.... aan die dokters te horen zijn zij al zover, en die chinees in die mini ook.. als de bevolking in opstand gaat komen wordt t pas echt linke koek want dat rode leger ... vul zelf maar in

Rest In Privacy | 05-02-20 | 21:37

Zuiver wiskundig gezien, als de besmetting zo blijft uitbreiden, zitten we over 2 maanden aan 1,6 miljard geinfecteerden. Momenteel is het percentage dat overlijd 2%, reken dan maar uit en nog een prettige avond!

Ko Ranzig | 05-02-20 | 21:33 | 4

2% van 1,6 miljard is 16 miljoen. Op een totale wereldbevolking van 6 miljard is dat niet veel hoor.

halbstark | 05-02-20 | 21:57

@halbstark | 05-02-20 | 21:57: Hey jesse! Op basis van jouw cijfers is dat 32 meloen. Overigens zijn we met z'n 7.8 miljard.

A.I. van Dee | 05-02-20 | 22:13

@halbstark | 05-02-20 | 21:57: is in Nederland toch in 1 keer Almere, Helmond en een derde tuigdorp naar keuze. Een soort Risk.

Sinterbikske | 05-02-20 | 22:25
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 05-02-20 | 21:33 | 2
-weggejorist-
frank4444 | 05-02-20 | 21:30 | 2

Als je "een zingende man op een verlaten gang waar zo'n 12 lichamen opgelijnd liggen" beschrijft als "vrij psychedelisch" dan heb je waarschijnlijk niet erg goed opgelet tijdens al die Joe Rogan podcasts, @Spartacus (met score 7/19; zie www.geenstijl.nl/5151550/drugsdebat-w... ). Anders moeten we ons echt hele grote zorgen maken om je zieleheil.

OverdaanDerOnderheid | 05-02-20 | 21:28 | 1

Ach, taalkundig is het gewoon een drama. Wen er maar aan.

DrumPiet | 05-02-20 | 21:45

We overleven het wel.

3*links=rechts | 05-02-20 | 21:28 | 1

En anders zullen deze blogstukjes op GeenStijl het verhaal vertellen van onze beschaving en dienen als handvaten voor hen die zullen herrijzen uit onze as.

Phreack | 05-02-20 | 21:50

John Lennon met mondkap?
Had Yoko haar onderbroek uitgetrokken ofzo?

HoerieHarry | 05-02-20 | 21:27 | 1

Ze is ook nog eens een Japanse. Tot zover de “humor”.

DrumPiet | 05-02-20 | 21:55

Gelukkig, niks aan de hand.

wilmeister00 | 05-02-20 | 21:27

Zo lang de mensen steeds dichter op elkaar gaan wonen in erbarmelijke omstandigheden, hebben virussen vrij spel. Globalisatie werkt dit nog verder in de hand. Verkeer van informatie in plaats van personen is zuiniger en veiliger.

Het is ook goed dat bedrijven gaan kijken naar hun complete toevoer. Alles importeren uit lage lonenlanden is een doodlopende weg. Bij calamiteiten ontbreekt lokale productie. We missen een lokale back-up. China werd een single point of failure.

Feynman | 05-02-20 | 21:25 | 1

Het sociaal cultureel planbureau en planbureau voor de leefomgeving profeteren nog steeds het agglomeratievoordeel van knus bij elkaar wonen. Zelfs voor de komende 20 jaar wordt ingezet op de verdere verstedelijking van de huidige randstad. Het gaat daarbij om "slechts" een voordeel van 15% dat zou ontstaan voor het bedrijfsleven door kruisbestuiving. Nu leven we hier nog niet in erbarmelijke omstandigheden, maar wat zou de verspreidingsgraad in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag zijn?

Skinkie | 05-02-20 | 21:54

En daar gaat het dunne laagje beschaving, ergens is het maar goed dat die chinese oevrheid de zaak een peetje onder de pet houdt, je zou zomaar alle vertrouwen in de mens kunnen verliezen.

elfenstein | 05-02-20 | 21:23 | 1

De Chinese oplossing voor co2-reductie.

accijnstoerist | 05-02-20 | 21:27

*hatsjie*
Zijn we allemaal al dood? Of zijn er nog ergens wat reaguurders over?
*kuchekuch*

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 21:23
-weggejorist-
Rest In Privacy | 05-02-20 | 21:22 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik heb nog een outfit nodig voor carnaval, iemand een idee.

Johan_Voorhaar | 05-02-20 | 21:21 | 4

Als haat-imam?

Rest In Privacy | 05-02-20 | 21:24

Ga als vleerhond.

HoerieHarry | 05-02-20 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

We gaan er allemaal aan!

HoerieHarry | 05-02-20 | 21:20 | 5

Mocht ik door de drank bezwijken, en zou ik om de donder gaan.
Laat dan op mijn grafsteen prijken, hij kon niet op zijn benen staan.

Oprisp | 05-02-20 | 21:34

Dat is nog maar de vraag. Er zijn wetenschappers die beweren dat de eerste mens die 150 wordt nu al leeft.

small_town_dude | 05-02-20 | 22:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Chinezen zijn niet bepaald eerlijk, dat is algemeen bekend

The Russian | 05-02-20 | 21:18 | 2

Ik zet mijn vpn vaak op st.petersburg bij het reaguren.

accijnstoerist | 05-02-20 | 21:25

Plusje voor statement en bijnaam combo.

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 21:25
-weggejorist-
RickRD | 05-02-20 | 21:18

Dit virus is de enige kans om op acceptabele termijn weer wat beweging te krijgen op onze woningmarkt. Wat ik ook moet doen om verspreiding te ondersteunen... ik doe het.

Joffri | 05-02-20 | 21:16 | 1

Als jij nou even uit je raam springt is er weer een ranzig zolderkamertje vrij ergens.

Dirk III | 05-02-20 | 21:36

Vroeg me daarstraks iets af. Hoe zit het met die gezichtsherkenningssoftware waarmee de Chinese staat haar burgers checkt - dat werkt natuurlijk niet goed meer door de mondkapjes, toch?

Kudtkip | 05-02-20 | 21:16 | 3

Chinezen lijken allemaal op elkaar, dus die software is echt heel goed. Mondkapjes geen probleem.

beldewouten | 05-02-20 | 21:18

Op elk mondkapje staat een nummer dat alleen in infrarood te lezen is.

Beste_Landgenoten | 05-02-20 | 23:22

Dag 14? Het is al in December 2019 begonnen. Dus meer dag 67 oid.

Brokeboon | 05-02-20 | 21:15 | 1

Ach ja maar dat is zo veel minder dramatisch dus dat verkoopt minder kranten, reclameblokken, en clicks enzo.

Vero Legata | 06-02-20 | 00:10

Maar hoe zit het nou met die notenallergie?

Rest In Privacy | 05-02-20 | 21:15 | 2

Erg dodelijk.

schijtzat | 05-02-20 | 21:48

Die noten moeten allemaal op de trein naar het oosten. Ook de cryptonoten (oftewel de fakenood ofwel pinda).

A.I. van Dee | 05-02-20 | 22:25

ok met alu-hoed op, hele provincie's in lockdown. Nike & tesla fabrieken zijn stil gelegd. maar extreme CO uitstoot boven wuhan volgens windy... als dat komt door het desinfecteren. of roosteren van hun lijken is mij niet duidelijk. wel dat dit echt extreme waarden zijn op de wereldkaart.

pieterS | 05-02-20 | 21:11 | 10

Het ziet er naar uit dat het de kolencentrales zijn. Ik neem aan dat er veel electrisch verwarmd wordt en dat door de kou wellicht de kolencentrales extra worden aangezwengeld.

A.I. van Dee | 05-02-20 | 22:51

@Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 21:25:
aqicn.org/city/wuhan/
Ongezond. Alle verkeer is stilgelegd en toch is er nog smog. Een logische verklaring zou inderdaad crematoria kunnen zijn.

#enpassant | 05-02-20 | 23:09

@#enpassant | 05-02-20 | 23:09:
Tjongejongejonge
https://www.bloomberg.com/features/2020-china-wuhan-pollution/
The urban sprawl has made it harder to find locations for incinerators needed to dispose of the 12,000 tons of garbage produced daily by Wuhan’s 11 million residents.

En dan zouden een paar lijken zoveel co2 produceren?
Kom OP zeg!

Is dit nog nieuws? | 06-02-20 | 00:23
▼ 7 antwoorden verborgen

Zijn jullie nou nog bezig met dit domme onderwerp? Het is gewoon goed behandelbaar zoals te zien in Thailand. HIV en griep medicatie, en je bent weer betert.

Mozes Langebroek | 05-02-20 | 21:08 | 4

@Mozes Langebroek | 05-02-20 | 21:09:
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aWERwoA_460swp.webp

Is dit nog nieuws? | 05-02-20 | 21:25

Dat gebruiken ze in China ook hebben Chinese artsen verklaard alleen helpt het niet in alle gevallen. Net zoals een behandeling tegen andere ziektes bij de ene patiënt wel aan slaat en de ander niet.
Ook moet je er op tijd bij zijn, moet er genoeg medicatie zijn maar ook genoeg capaciteit. Aan dat laatste ligt het nu. Een te grote vraag en niet genoeg resources, letterlijk.

Dirk III | 05-02-20 | 21:31

Risico is mutaties en het enorme aantal slachtoffers.

litebyte | 05-02-20 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

Ik leef nog!

beldewouten | 05-02-20 | 21:07 | 2

en hoe gaat het met je russische dwerghamster?

RickyLaRue | 05-02-20 | 21:55

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl