Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kloosried. NPO-akela Shula Rijxman is dronken van haar eigen dogma's

De NPO. Van ons mag het weg. Van henzelf moet er NOG MEER geld naar toe. Want anders worden de mensen bang. Dat zegt Shula Rijxman (foto), akela van de NPO, vandaag in een echokrantje. Een kloosried!

'Voorzitter NPO: koester de NPO'

Rijxman: Doen feiten er nog toe?
GS: Ja. Bij de NPO niet per se, maar ze doen er nog wel toe.

Rijxman: Of hebben we het belang van objectiviteit begraven en geloven we alleen nog in onze eigen alternatieve werkelijkheden?
GS: Ja, zie het debacle, het demasqué en - nog een Frans woord - de canard rond de GroenLinks propagandafilm 'Jesse', die in opdracht van BNNVARA werd gemaakt door een GroenLinks-aanhanger die persoonlijk bevriend is met Klaver.

Rijxman: Lukt het ons nog om tot een gemeenschappelijk beeld van de werkelijkheid te komen? Ik vrees dat we ons zorgen moeten maken.
GS: Wij maken ons al jaren zorgen, want wij zien al jaren hoe VARA-talkshows, NOS Journaals en NPO Nieuwsuurs gevuld worden met gewenste wereldbeelden, persberichten van de Rijksoverheid en een even hardnekkige als krampachtige verzwijging van het woord 'islam' en de oh zo belangrijke maatschappelijke discussie die daarover gevoerd zou moeten worden, óók op de NPO. Maar op die NPO worden zelfs spelshows als De Slimste Mens vervuild met propagandistische tussenshotjes waarin een morsige ouwe man mag mopperen op elke realiteit rechts van de PvdA. Dus nee, op die manier lukt het de NPO niet om tot een gemeenschappelijk beeld van de werkelijkheid te komen. En dat zal ze ook nooit lukken zolang het Staatsjournaal 'Dit is voor Allah' uit getuigenverklaringen knipt.

Rijxman: Wij zijn in Nederland gelukkig gezegend met commerciële omroepen die hun best doen de waarheid te respecteren. Maar op het nieuws na, worden al hun andere programma's inmiddels vrijwel volledig door het bedrijfsleven gesponsord. En kijken we dus onbewust naar betaalde en door die bedrijven ook steeds meer bepaalde content.
GS: De NPO wordt door de burger gesponsord en nog zien we daar iedereen elke dag reclame maken voor zichzelf en de eigen winkel. Niet zelden uit eigen stal omdat het altijd NPO'ers zijn die hun eigen shows, boekjes of spullen komen verkopen - zoals dat KRO-kipje van Boer Zoekt Vrouw dat haar eigen servieswinkel uitstalde op Matthijs z'n TellSell-tafel. En NPO'ers runnen achter de schermen productiehuisjes, talentenkeukens en dagvoorzitterschnabbels om hun dikke omroepsalarissen mee aan te vullen. Hoe is Fons de Poel, die repo's maakt over bankiers maar particulier wordt betaald door bankiers, geloofwaardiger dan een door chips en shampoo gesponsorde spelshow op RTL? Wat een laffe steniging van de commerciële eigenbroekophouders als je zelf zo opzichtig zondig bent.

Rijxman: Angst en feitenvrije retoriek vinden ook in Europa een steeds vruchtbaarder voedingsbodem.
GS: Weet je wat feitenvrije retoriek is? De islam verzwijgen in elk nieuwsbericht over islamitische aanslagen. Bij elke "duiding" van islamitische aanslagen beginnen over 'stageplaatsen', 'racisme' en meer van dat soort regressieflinkse dogma's. Weigeren bij de PVV verder te kijken dan de retoriek van Wilders, het verdommen om oorzaken van onvrede serieus te onderzoeken én er naar te luisteren. En alles wat de EU doet als progressief idealisme neerzetten zonder een greintje kritiek op de handel en wandel van dat geldverslindende, ondemocratische monster dat elk moreel vraagstuk probeert op te lossen met drank, geselende regeltjes en een videopreek van Timmerfrans. En weet je wat angst is? Angst is dat je als NPO zijnde dag in dag uit feitenvrije retoriek inzet om iedereen die kritisch is op de mainstream media, op de slecht geïntegreerde moslimgemeenschap, op migratie, op de Europese Unie en op (linkse) politieke dogma's consequent af te schilderen als hersenloze boostokkies die in je bekrompen staatsmediale geest allemaal racistisch, nationalistisch en borderline fascistisch zijn. Dát is angst, want die critici bedreigen je gewenste werkelijkheid.

Rijxman: In Amerika zien we waar dat in relatief korte tijd toe kan leiden. Tientallen miljoenen Amerikanen krijgen dagelijks alleen nog een zwaar vertekend en eenzijdig beeld van de werkelijkheid voorgespiegeld.
GS: In Nederland kregen miljoenen NPO-kijkers maandenlang een zwaar vertekend en eenzijdig beeld van de werkelijkheid voorgespiegeld. En ondanks al die openlijke steun van de NPO, verloor Hillary tóch nog de verkiezingen, ook al had Eppo Bløf van Tootsthielemans nog zo vaak gezegd dat Donald heus niet zou winnen. En toen won-ie toch, en toen wist NIEMAND in Hilversum hoe dat nou kon gebeuren, omdat NIEMAND in Hilversum ooit verder gekeken had dan zijn eigen echokamer.

Social

Rijxman: Niet de feiten tellen, maar alleen de kijkcijfers en de ideologie van de zender dicteren daar de programma's. FoxNews is een pure propagandazender geworden. Lokale en regionale zenders worden massaal opgekocht door aartsconservatieve mediabedrijven. Het andere geluid of het tegenargument heeft daar geen plaats meer. Met alle ontregelende en beangstigende gevolgen van dien.
GS: CNN, dát is een propagandazender geworden. Fox was het altijd al - en wordt in Amerika ook door iedereen als zodanig gezien. Het is bovendien simpelweg niet waar wart Rijxman zegt, of ze moet bedoelen dat er op bijna geen enkele nieuwszender nog ruimte is om je pro-Trump uit te spreken. Maar wat Amerikanen juist wél doen, en veel béter doen dan wij hier, is sprekers van alle gezindten aan het woord laten. Of dat op televisie - het meest luie medium voor de meest domme kijkschapen - enig nut heeft, valt te betwijfelen. Maar in de VS zijn méér geluiden op méér kanalen te horen dan de NPO hier *ooit* voor elkaar zal krijgen. En verder wordt DWDD helemaaaaaal niet gedreven door kijkcijfers en ideologie natuurlijk. Neeeeuhh. Independent as fuck, die VARA-programmering.

Rijxman: Dit alles lijkt ver weg, maar angst en feitenvrije retoriek vinden ook in Europa een steeds vruchtbaarder voedingsbodem. Kijk naar Hongarije en Polen, waar staatsomroepen tot propagandakanalen van de regering worden omgevormd. We zagen het in Italië, waar Berlusconi dankzij zijn greep op de media de macht wist te winnen, en dat kunstje nu weer wil flikken.
GS: We zagen het in Nederland, waar de PvdA decennialang alle ruimte kreeg om zichzelf op het platform te propageren, en waar Jesse Klaver bij de laatste verkiezingen door iedereen en z'n dode boom in de MSM op het groene schild werd gehesen als De Verlosser, terwijl die andere jonge hemelbestormer, Thierry Baudet, als een soort nazi werd en wordt afgeschilderd omdat ie EU-sceptisch en niet erg islam-inclusief is EN DAT MAG NIET VAN DE STAATSOMROEP.

Rijxman: In eigen land zien we de zeggenschap over mediabedrijven naar een steeds beperkter groep buitenlandse mediabedrijven verschuiven. De vrijheid van het woord, de vrijheid van expressie, pluralisme - wat eens vanzelfsprekend leek, blijkt veel brozer en kwetsbaarder dan we dachten.
GS: Inderdaad. De Persgroep is voor de helft Belgisch en daar belazeren ze hun lezerspubliek met een kruising tussen fake news en verborgen advertenties. Erger nog, ze zijn er nog trots op ook. Slecht voor het pluralisme, maar ook voor de vrijheid van expressie als redacteuren kennelijk rekening moeten houden met de wensen van adverteerders. De andere helft van de kranten is ondertussen van het Mediahuis en die zijn 100% Belg. En in hun handen is het vrije woord inderdaad broos en kwetsbaar, want TMG is nu van Mediahuis en wij van het roze weblog dus ook en als het aan opperMediahuismoraalridderbelg Gert Ysebaert ligt (niet die van Samsom) wordt het vrije woord van GeenStijl begrensd - een ontwikkeling die door bergen hypocriete baflaven van de mainstream media overigens openlijk wordt toegejuicht want pluriformiteit en vrije pers zijn leuk, totdat iemand iets zegt of schrijft wat je niet bevalt. Dan moet het DOOD.

Rijxman: De gerenommeerde Edelman Trust Barometer 2017 spreekt van een wereldwijde vertrouwenscrisis. Een meerderheid van de bevolking gelooft de officiële bronnen niet meer.
GS: Ja, dat krijg je er nou van als je in je trage krant of langs lineair geprogrammeerde lijnen probeert om mensen een beeld voor te schotelen dat niet strookt met wat ze zelf al op internet hebben gezien, gelezen en gevonden. Als je maar vaak genoeg een moslim ziet exploderen danwel op hoge snelheid ziet foutparkeren op een drukke boulevard, maar des avonds bij de Staatsomroep of de volgende morgen in een dode boom moet vernemen dat het 'een gewone jongen' was die 'niks met de islam te maken had' maar wel was 'afgewezen voor een stageplaats', dan wordt het vertrouwen broos. Zeker als je eigen twijfel continu wordt afgeserveerd als FASCISME door BNNVARA-websites als Joop.nl terwijl Jank Eikelboom zijn NPO Nieuwsuurplopkap onder de neus van een Gewone Moslimbroeder douwt opdat die kan zeggen dat het allemaal de schuld is van Wilders' minderminder-quote. Tel daar nog een overheid bij op die bij om het even welke crisis, fout of ICT-faal blijft persvoorlichten dat er niks aan de hand is en de Staatsjournaals hardnekkig die persberichten braaf blijven voorlezen  (hallo MH17, hallo Belastingdienst, hallo eurocrisis, hallo migratiestromen, hallo hallo hallo) en ja, dan wil het vertrouwen wel op zijn paard klimmen en richting horizon galopperen. Mensen zijn beïnvloedbaar, zeker door een dom-makend medium als televisie. Maar ze zijn niet gek. Op een bepaald moment wint realiteit het van voorgekookte werkelijkheid. En dan geloven ze je "officiële bronnen" niet meer. Welcome to the Woke side. Trouwens. Hoe 'gerenommeerd' is dat Edelman? En waarom zouden we jou geloven als jij zegt dat ze 'gerenommeerd' zijn? Neem toch eens niet alles voor lief omdat het toevallig in je straatje past, Shuul...

En laten we Twan 'Rechterarm' Huys niet vergeten

Rijxman: Die meerderheid staat alleen nog maar open voor opvattingen die het eigen gelijk bevestigen. Steeds meer mensen leven in de gesloten echokamers van gelijkgestemden. Worden alleen door hen nog geïnformeerd en geamuseerd. Verharden zo steeds meer in hun eigen opvattingen, de blik gericht op betaalde propagandazenders, gelijkgestemde YouTube-filmpjes en podcasts.
GS: Hier verwijzen we maar even terug naar de NPO-campagne voor Hillary Clinton. Aangevuld met een welgemeend: spreek voor jezelf, Shula. En kijk eens naar binnen in je eigen toko in plaats van naar buiten naar een wereld van stropoppen die jouw eigen gelijk moeten bevestigen. Wat een ambtenarenarrogantie om de vinger naar een zelfbedachte massa te wijzen en te huilen dat niemand naar je luistert. Zou het misschien een ietsiepietsie heel klein beetje aan je eigen verhaal kunnen liggen? Of kan dat niet? 

Rijxman: De publieke omroep in Nederland werkt totaal onafhankelijk van de politiek, onafhankelijk van de commercie en onafhankelijk van de kijkcijfers. Over die onafhankelijkheid mag nooit twijfel bestaan.
GS: Onafhankelijk van politiek? Er is deze week een PvdA-staatssecretaris als NPO-bestuurder benoemd terwijl de rook rond het NPOngeluk 'Jesse' nog niet is opgetrokken. Je hebt de schijn tegen. Onafhankelijk van commercie? Hier nogmaals de link naar de NPO Servieswinkel van Yvon Jaspers. Wilt u daar nog een DWDD-CD bij? Je hebt de schijn tegen. En onafhankelijk van de kijkcijfers? Waarom horen we dan zo vaak NPO'ers klagen dat alles alleen om kijkcijfers gaat? Waarom dan de voetbal niet naar de commerciëlen? Waarom dan überhaupt BZV, De Slimste Mens of alles van Paul de Leeuw (slecht voorbeeld, kijkt niemand meer naar - red.) Ik Vertrek maken? Je hebt. De schijn. Tegen.

Rijxman: De publieke omroep zal altijd het héle verhaal en álle opvattingen presenteren. Zal zijn uiterste best doen om álle groepen te blijven bereiken.
GS: Dat is dus keihard niet waar, maar we hebben gezien alle voorgaande overtuiging van haar eigen gelijk niet het idee dat dit tot het botte, door belastinggeld betaalde breincompartiment van Shula door zal dringen.

Rijxman: Ja, daar is meer diversiteit voor nodig (meer vrouwen en allochtonen wat mij betreft).
GS: Het D-woord! De D van Doelgroepen. De D van Drammen. De D van Deugen. De D van Daarmoeteenpie.... ohneewacht. 'Vrouwen' en 'allochtonen'. De NPO is er voor iedereen, maar laten we eerst hokjes maken om iedereen in te stoppen. En wat een kort lijstje ook, alleen 'vrouwen' en 'allochtonen'. Wat is de definitie van 'allochtoon' bij de NPO eigenlijk? Moet ie moslim zijn? Of mag het ook een Amerikaan zijn? Of een Rus?  Ohnee dat sowieso niet want Russen zijn De Vijand en daar mag je zelfs glashard over liegen, zoals de NOS deed (en het internet de schuld gaf toen we er doorheen prikten):

Rijxman: Ja, daar zijn nieuwe wegen voor nodig (nu onze kijkers en luisteraars steeds vaker via social media en digitale platforms programma's tot zich nemen).
GS: Flikker op. Ga weg. Blijf van ons internet, marktvervuilers. Jullie maken televisie. Dat is al duur genoeg, maar het sterft gelukkig langzaam uit. En als de kijkers op zijn, mag het weg. Blijf met je gratis geroofde belastinggeld weg van het hardwerkende internet. Hier doen we dingen zélf.

Rijxman: En ja, daar is meer geld voor nodig (laat de Googles en de Facebooks die honderden miljoenen in ons land verdienen, ook financieel aan een sterke Nederlandse mediasector bijdragen)!
GS: Daar is de kern van het betoog. LA LA LA LA LA GELD. Nog meer geld. Bovenop de bijna 1 miljard (EEN. MILJARD.) die dat Ministerie van Mediapark nu al per jaar kost. Dat is dus ruim twee miljoen euro per. dag. En dan moeten Google en Facebook ook nog eens bij gaan leggen, via een belastingmodel dat de politiek voor de "onafhankelijke" NPO moet gaan regelen, terwijl de NPO gratis van hun platforms gebruik maakt? Waar zagen we die arrogantie toch laatst al eerder... Ohja, bij Paul Römer - óók van de NPO - die de STER wilde afschaffen en het geldgat wilde laten vullen door belastingbetalers, voor shit die ze niet kijken op zenders die ze niet vertrouwen.

Rijxman: Laten we de publieke omroepen - die werken vanuit publieke waarden - koesteren en bewaken. Juist nu! Daarom vraag ik indringend aan de politiek: 'Wat is onze onafhankelijke, betrouwbare en diverse publieke omroep u waard?' Als we in deze snel veranderende en chaotische tijden niet investeren in een sterk en totaal onafhankelijk mediaplatform, aan wie geven we het dan uit handen? We laten het toch niet gebeuren dat we ons over een paar jaar verwonderd afvragen hoe het ook in Nederland zover heeft kunnen komen?
GS: Lol. Waaaaay ahaed of you. Wij vragen ons al jaren af hoe het zo ver heeft kunnen komen en of de weg terug ooit nog gevonden kan worden. Een onafhankelijke publieke omroep zou ons veel waard zijn, maar aangezien dat onmogelijk blijkt (zoals vandaag wederom werd aangetoond, mag het eigenlijk wel gewoon weg.

Rijxman: Laten we daarom koesteren wat we in Nederland aan publieke media hebben. Onafhankelijk, betrouwbaar en altijd op zoek naar de feiten. We kunnen ons alleen met elkaar verstaan, als we een gedeeld besef van de werkelijkheid hebben.
GS: Die slotzin suggereert dat er maar 1 werkelijkheid is, namelijk die van de NPO, en dat iedereen zich daarin moet voegen. Terwijl wij dus juist altijd het idee hebben dat we naar een parallele werkelijkheid zitten te kijken - inclusief alternatieve feiten - als we de NPO aan zetten. Laten we het zo zeggen: als een miljard euro per jaar nog steeds niet genoeg is om de bankaardappelen van dit land in de dwangbuis van je dogma's te dwingen, en als je nog steeds taxpoetbedelstukjes met onzuivere bangmaakvoorbeelden moet tikken waarin je heel hard moet roepen dat je echt wel onafhankelijk bent, omdat niemand gelooft dat je onafhankelijk bent, omdat je simpelweg niet onafhankelijk bent, dan red je het met tien miljard ook niet. Kijk eens in de fucking spiegel in plaats van in de schatkist, Shuul. En wat minder diep in het glaasje, als je toch bezig bent.

Reaguursels

Inloggen

Die Rijxman is echt van het padje. Zou graag van haar willen vernemen hoe zij die door haar zo geroemde onafhankelijkheid fundeert. Als ze een knip voor haar neus waard was, dan zou ze kritisch dienen te kijken naar die zogenaamde onafhankelijkheid. Het is nu tijd om te evalueren. Inderdaad, een staatsomroep is geen commerciële omroep, dat heeft voordelen en nadelen, maar doe nou niet alsof die staatsomroep boven alle twijfel verheven is. Steek de hand in eigen boezem, als dat vanuit genderneutraal oogpunt nog geoorloofs is.

Schoorsteenveger | 30-08-17 | 14:50

Toch knap om in zo'n korte tekst zoveel glasharde leugens te poneren en dan te klagen over 'gebrek aan vertrouwen.'

His Lordship | 30-08-17 | 13:26

Zolang de NPO op Radio 1 de maatschappij ontwrichtende zwarthemden probeert af te schilderen als idealistische "activisten" is er geen reden om aan te nemen dat de NPO het beste met Henk & Ingrid voor heeft.
Luistert u maar eens naar deze zender vanaf het middaguur waar figuren als Willemijn Veenhoven, Patrick Lodiers, Fascisco van Jole e.v.a. hun bagger mogen verkondigen, en u zult bemerken dat uw belastinggeld wordt besteed aan (uiterst) linkse staatspropaganda.

Nelis SplitBloes | 30-08-17 | 13:24

Hulde

ahlmannn | 30-08-17 | 12:48

TL;DR : Pot verwijt de ketel.

drijflijk | 30-08-17 | 11:28

Het type Rijksman, vergelijk ik altijd met Femke Halsema.
O zo vals links als het maar kan, maar wel zorgen dat ze zelf in een grote SUV auto kon rijden en dat háár kinderen wel naar een "blanke" school gingen.
Vals Links wil eigen lijk zeggen dat je van deze mensen nooit eens gelijk krijgt elke nuance ontbreekt en je met onjuiste argumenten wordt bestookt.

Als je het de gemiddelde Nederlander vraagt wat hij/zij van de NPO denkt, valt dat voor de NPO heel slecht uit.

De meeste Nederlanders, die de NPO goed volgen ( ook in de publiciteit ) vinden dat het een geldverslindende, links partijdige en niet objectieve club is, die eens een heel scherp onderzoek moet ondergaan.
Altijd dezelfde linkse mensen met een "ons kent ons "gevoel.
Het is een pvda 5e colonne club, die daar lang geleden is neer gestreken, niet weg te krijgen is, en ons vaak geregisseerd onjuist informeert en teveel belasting geld eist.
De TV is een oud medium aan het worden, internet TV zal het winnen.
Alleen daarom niet meer gemeenschaps- geld naar die organisatie.

Maar ja, ze hebben net een nieuwe pvda-er ( staatssecretaris van Dam- de man die onze boerenstand de nek heeft omgedraaid ) binnen gehaald.
Het nepotisme daar is nog immer aanwezig.
En in onze nieuwe aankomende regering zie ik geen sterke bestuurder die aan deze wanorde een eind kan maken. Helaas!

outdoor | 30-08-17 | 11:01

das een foto van marijke helwegen

PietGrumpy | 30-08-17 | 10:39 | 1

Nee... je meent 't!

Lompiedompie | 30-08-17 | 10:42

He droeftoeters, zouden we eerst niet ff die foto verwijderen, is de foto van een ander. Niet de juiste persoon.

PietGrumpy | 30-08-17 | 10:38

NPO schotelt ons voor 1 miljard zendtijd 12% relame 28% journaal 20% nieuwsuur 30% aan herhalingen voor. De overige 10% bestaat uit links gelul. Totaal overbodig en log instituut. NPO 2 en 3 direct opheffen van NPO 1 een objectieve journaal zender maken, levert een besparing van 600 mijoen op.

Goedverdoemme | 30-08-17 | 10:27

Zaterdag's om zes uur geeft het NPO ruimte aan de rechts denkende deel van de bevolking, de realisten en debaters, ja, weggemoffeld naar zaterdag einde van de dag.
De rest van de week is voorbehouden aan de misselijkmakende deugers, de Van Jole's en co, luister hoe een paar uitgenodigden allemaal zeer met elkaar eens zijn, nooit een argument, allemaal jaknikkers.
En NPO haal die spot met Jan Terlouw in godsnaam uit de lucht, het frêle geblaat om de "vluchteling" te accepteren die niet naar huis gaat omdat hij geen huis heeft om naar huis te gaan, walgelijk!! Minimaal honderd keer per dag!

lanexx | 30-08-17 | 10:26

Waarom, trouwens, worden de bloksnorren altijd alleen op foto's van mannen gemonteerd en nooit bij vrouwen? Dat had er bij deze foto nog best bij gekund.

JvanDeventer | 30-08-17 | 10:10 | 1

Is niet de juiste foto, is de foto van een ander... foei.

PietGrumpy | 30-08-17 | 10:37

NPO is volledig irrelevant geworden en MTV achterna gegaan. Deze mevrouw met de goedkope facelifts ken ik niet. Dat maakt dit hele item eigenlijk nutteloos, en nu ik er zo aan denk, mijn commentaar ook!

Munchhausen | 30-08-17 | 10:06

Dit is volgens mij een foto van Marijke Helwegen.
Ook een enge vrouw, hoor, daar niet van.

JvanDeventer | 30-08-17 | 10:02

Het pluriforme geluid is er al op op sociaal-media, bottom-up. De Publieke Omroep probeert top-down dat pluriforme geluid na te bootsen, met uitsluiting van alles wat in de ogen van Rijxman 'niet verbindend' is. Dan weet je zeker dat je niet een pluriforme publieke omroep, maar een conflict-mijdend geluid produceert, dat noodgedwongen informatie weg moet laten, want: dat leidt wellicht tot meningsverschillen.

Schaf de publieke omroep af. Het is overbodig en het werkt niet.

tipo | 30-08-17 | 09:58

"We kunnen ons alleen met elkaar verstaan, als we een gedeeld besef van de werkelijkheid hebben".
Als deze uitspraak niet als als eng wordt gezien dan is deze wereld verloren. Dit idee van een gemeenschappelijke werkelijkheid is dé basis voor een dictatuur.
Zoals eerder hierboven(onder) is gememoreerd, wie bedoeld zij met 'wij'. Inderdaad, niet de burger die zij tot dienst zou moeten zijn, maar de overheid en de bevriende politici van mevrouw. Zij zegt met zoveel woorden dat zij en haar instituut er voor zullen zorgen het volk zo aan te spreken dat ze zullen denken en handelen zo als de macht het graag wil zien. Maar dan moet er wel meer geld tegenaan gegooid worden door diezelfde machthebbers. Meer geld, belastinggeld opgebracht door diezelfde burger die hoe dan ook die ene werkelijkheid door de strot geduwd moet krijgen. Het is allemaal zo eng en zo herkenbaar dat ik er neerslachtig van word. Want hoe krijg je deze mensen weg? Moet er weer eerst een oorlog komen waarna de dictatuur en haar vazallen voor het gerecht gesleept zullen worden of wordt het stomweg onderwerping aan de Brusselse dictatuur?

forecastle | 30-08-17 | 09:58

Nog even, maar dat staat los van de discussie:
wat I S dat wijf lelijk

De chirurg die deze schandvlek heeft opgeleukt verdient gevangenisstraf.

mallekater | 30-08-17 | 09:53

De neus van Rijxman doet me een beetje denken aan Octo uit Spongebob.

Captain Pervert | 30-08-17 | 09:52

Geestelijk ernstig gestoorde types als mw. Rijxman moet het verboden worden deel te nemen aan de discussie over freedom of speech, en over integriteit van de media.
Ik bedoel maar, een omgebouwde truffel die meent andere, weldenkender mensen, de wet voor te schrijven is per definitie daartoe niet bevoegd.
Integendeel.
Toen ze dat wijf/mens/omgebouwde de ruimte gegeven hebben haar/zijn/hets mening te ventileren beging men een gigafout.

mallekater | 30-08-17 | 09:49

Wat is de bedoeling van die geverfde mummie op het plaatje?

Argyronauta | 30-08-17 | 09:40

"Het" gebeurde in 1997, toen de toen nog jongbejaarde Marcel nog een Marcelleke was, en in oudlinkse topvorm verkeerde. Met nul argumenten, vele jij-bakken en een paar bijzonder onbeleefde stemverheffingen vertelde hij aan Pim Fortuyn, het publiek bij Het Lagerhuis en aan alle Nederlandse kijkers thuis dat Pim Fortuyn "een minderwaardig mens" was. Waarmee hij de poorten naar de demonisering van de Goddelijke Kale wijd open zette. Van uw geld. Op uw Staatstelevisie. Vijf jaar later, op 06/05/02, bereikte Van Dam zijn doel. 20 jaar geleden dit. Tekst uit een gs artikel van 2015.

P-unit | 30-08-17 | 09:37

Is dat mens soms het verloren zusje van Marijke Helwegen?

Ferdo76 | 30-08-17 | 07:51 | 1

Weerzinwekkend wijf, die zich ad infinitum heeft laten verwanstaltigen tot een karikatuur van een vrouw... en is gezien haar uitlatingen ook een karikatuur van een man, ofwel een karikatuur van een intelligent denkend mens.
Wat dit mislukte schepsel van de cosmetische industrie denkt te moeten melden is bij voorbaat rommel voor de afvalbak.
En dan niet de groene, of de zwarte, maar die van het schadelijk chemisch afval.

mallekater | 30-08-17 | 09:40

Akela R : Lukt het ons nog om tot een gemeenschappelijk beeld van de werkelijkheid te komen? Ik vrees dat we ons zorgen moeten maken.

Ja , wij maken ons zorgen over bv de quote van Twan-wiens-brood-men-eet-Huys en het feit dat die lange sla-dood Terbeeke o.i.d niet wist hoeveel onheil ze moest uitbraken ten tijde van de Brexit verkiezingen .. en hoe ze haar afkeer van niet welgevallige gasten weet om te zetten in verkorte spreektijd .. etc etc ..

daytripper | 30-08-17 | 07:38 | 1

Redenen waarom ik en meer en meer hoogopgeleidde Nederlanders (sorry voor dat woord) het voor gezien houden mbt Nieuwsuur om over Een Vandaag en DWWD en Oom-op-vakantie-Jeroen nog maar te zwijgen.
Mevr Jinek , het moet gezegd , doet nog haar best.. maar zal spoedig bezwijken voor de lange arm van Den Haag en de welriekende taxpoet.

daytripper | 30-08-17 | 07:42

Leuk .. die opgespoten tronie van barbie Marijke ...
maar dat terzijde : briljant stuk heer van Rossem!! Mede daarom ben ik al 8 jaar fervent GS addict ondanks dat Joris wel es boos is .

daytripper | 30-08-17 | 07:27

Schitterend afgeserveerd Van Rossem. Wat mij betreft maar 1, max 2 zenders. En dan iedereen eruit die het met elkaar kan vinden. Ik wil echte discussie en tot op het bot afgesleten puur droog nieuws over alle brandhaarden.

VP732 | 30-08-17 | 02:48

Een bekwame vrouw, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Rest In Privacy | 30-08-17 | 02:19 | 1

Dat zal best Lingo star, jij weet vast meer dan ik, waarin is ze dan bekwaam? Verstoppertje spelen? Ontkennen? Ik doe mijn best om het te ontdekken. Een leuk stukje schrijven?
Ja dat kan ze. Inhoudelijk klopt er dan weer geen reet van.

ristretto | 30-08-17 | 06:40

Zou het kunnen zijn dat Rijxman middels deze uiteenzetting waarin ze het onafhankelijk zijn zo erg overdrijft dat de beslissers in Den Haag zich aangesproken voelen en onderstaande boodschap tussen de regels door lezen?:

Meer geld anders zijn we niet meer zo lief voor jullie.
Met vandaag als drukmiddeltje een juichende menigte bij Trump's bezoek aan Texas primetime in beeld..


Ben-Bataaf | 30-08-17 | 02:07 | 1

Even die rare zin corrigeren:

Zou het kunnen zijn dat Rijxman middels deze uiteenzetting, waarin ze het onafhankelijk zijn zo erg overdrijft, voor elkaar wil krijgen dat de beslissers in Den Haag zich aangesproken voelen en onderstaande boodschap tussen de regels door lezen?:

Ben-Bataaf | 30-08-17 | 02:23

In het programma Brugklas (Zapp): een meisje wordt in het zwembad lastig gevallen door een Nederlandse jongeman. Geen Marokkaan in de buurt....

Koning Koel | 30-08-17 | 01:56 | 2

Gelukkig maar, dan is er weer balans toch?
Raad eens. Voor dat er überhaupt Marokkanen in Nederland waren was er ook criminaliteit. Echt. Het feit is niet verrassend. Wel dat het deze groep een keer niet is. Top.

ristretto | 30-08-17 | 07:03

Ik ken geen enkele puber die sowieso naar deze flauwe stomme soap kijkt. Volgens mij wordt het voor de ouders gemaakt om ze gerust te stellen.

ristretto | 30-08-17 | 07:16

Tjeempie, ik mag weer reaguren...

Benoite | 30-08-17 | 01:26

Uitstekende close/longread, VanRossum. Dank!

De enige NPO-programma's die ik nog bekijk van mijn veel te dure belastingcenten zijn Baardmannetjes, Vroege Vogels en Vrije Geluiden.
En een incidentele (natuur-)documentaire, vreemd genoeg vaak van de EO.

De rest kan linea recta de drekbak in!

EefjeWentelteefje | 30-08-17 | 01:26 | 2
-weggejorist-
EefjeWentelteefje | 30-08-17 | 01:27

Oeps. Sorry! Van Rossem uiteraard...

EefjeWentelteefje | 30-08-17 | 01:27

Goed verhaal, chapeau!
FvD heeft voor dit probleem een mooie petitie: Sanering Publieke Omroep. Teken!

Benoite | 30-08-17 | 01:25

Het grote misverstand van de heer van Rossem en veel reaguurders (waaronder in eerste instantie ook ikzelf) is de idee dat Mevr. Rijxman zich met haar woorden richt tot het volk. Nee, zij richt zich niet tot het volk, maar zij richt zich direct tot de heersende macht. Ze zegt in feite: "Jongens, ik snap jullie probleem. Steeds maar meer van die rare afwijkende meninkjes door dat nare Internet. Geef mij (veel) meer geld en macht en ik zal ervoor zorgen dat de neuzen weer zoveel als mogelijk de zelfde kant op wijzen".

echt_links | 30-08-17 | 01:09

Van @Rossems best in town.
Aanstaande zondag "als groene wijden grazende sheeple" "allah in Europa" mosselrammen op npo.
En vergezichten van bloeiende Europese graslanden.
Rijxman voorziet u van herkauwers.

Dr. Frambozenjam | 30-08-17 | 00:29 | 1

W ij den = w ei den

Dr. Frambozenjam | 30-08-17 | 00:31

Mevrouw Rijxman, zij van de sjieke culturele nevenfuncties, is losgezongen van de werkelijkheid van alledag. Zij heeft geen benúl, niet het begin van een benul, wat zich op de werkvloer van de club waarvan zij baas is geworden afspeelt. in haar wereld is het gewoon dat de grootst denkbare nitwit, lichtgewicht of nonvaleur een declaratie mag indienen voor een arbeidsprestatie die in de echte wereld wenkbrauwen in hoge mate zou doen fronsen en ze heeft geen enkele zeggenschap over de niet-aflatende linkse waanzin die haar dramfabriek iedere dag weer verlaat.

bisbisbis | 30-08-17 | 00:03

En die foto, Marijke Helwegen.

de honden blaffen... | 30-08-17 | 00:01 | 1

Had hetzelfde idee .... een opgeblazen kop en niet interessant om het hele verhaal te lezen.

kereltie_ut_drenthe | 30-08-17 | 01:07

Zo heee, die zit! Zou ze het lezen, zou ze het lezen? En zou ze het dan begrijpen (vraagt hij tegen beter weten in).

sarcastro | 29-08-17 | 23:59

Je kunt er rustig vanuit gaan, dat het lesmateriaal van de school voor journalistiek, geredigeerd wordt door de NOS.

de honden blaffen... | 29-08-17 | 23:59

Ik probeer morele vraagstukken ook altijd op te lossen met drank. Voor de rest +1 voor de kloosried.

knutsel_ | 29-08-17 | 23:41

Veel dank en waardering Van Rossem, voor deze uiterst knappe en ter zake kundige analyse van de talloze veinzerijen en leugens van de NPO / Rijxsman. Ben altijd verheugd over de wijze waarop u / GS de valse argumenten van deze aanmatigende omroep gemotiveerd en vakkundig weet te weerleggen.

krelus | 29-08-17 | 23:37

GS: "Maar wat Amerikanen juist wél doen, en veel béter doen dan wij hier, is sprekers van alle gezindten aan het woord laten."

Moin, moin

Redactie, ja, ok, vanwege dat Fox, maar u zou eens wat meer naar de Duitse zenders moeten kijken en daarover berichten. De Duitsers kunnen ook heel goed in een praatprogramma mensen met tegengestelde meningen tegenover elkaar zetten. Er wordt veel te weinig op Duitsland gelet hier in NL! Geldt ook voor de NPO hoor. Doe er uw voordeel mee.
Tschö, Evocatus

Evocatus | 29-08-17 | 23:33 | 5

Ik gelauff daar kein holl van.

Lewis Lewinsky | 30-08-17 | 00:15

De foute mening wordt ook daar met een zo groot mogelijke massa goeien monddood gemaakt en als dat niet genoeg blijkt, doet de prenstatrice zelf wel een duit in het ongelijke strijdzakje, als een scheidsrechter die even een balletje meetrapt.
Technisch gezien is het dan inderdaad zo, dat de tegensgestelde mening aan het woord kwam ja.
Tchüssi.

sockpuppet | 30-08-17 | 01:34

Presentatrice.

sockpuppet | 30-08-17 | 01:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vraag me altijd af of types als Rijxman weten dat ze hypocriet en leugenachtig zijn of dat ze wat dat betreft een complete blinde vlek hebben?

IslamPislam | 29-08-17 | 23:32

Tot dusverre heeft de Schtaatschindoctrinatie slechts geleid tot een veel diepere segregratie. Joseph Goebbels was in vergelijking met de ongekozen kopstukken van de eu een beginneling.
Inmiddels is NL een land geworden waar 2 entiteiten een onuitgesproken oorlog voeren: hardwerkende, weldenkende NL-ers versus veelal bitter irritante moslims en hun nsb-ende ondersteunende policor deugdrollen. Waarbij de laatste groep weer krachtig wordt ondersteund door een enorme kliek hardcore landverraders, opperlandverrader mprutte voorop.
Vergeten wordt door 070 en brussel dat VERZET tegen onrechtvaardigheid nooit beteugeld zal kunnen worden door corrupte machthebbers.
Want verzet zit in jezelf.
Ergo, ongewijzigd beleid zal eigenrichting, anarchisme en revolutie opwekken.
Liever realistische hervormingen vanuit de staat.
Desnoods deze herinrichting van NL vanuit Het Volk.
Want
Het.Volk.Wint.Altijd
Op naar het Grote Landverraders Tribunaal!

pennestront | 29-08-17 | 23:28

Tja, je kan zo'n close read wel aan die Rijxman adresseren maar dat is dus totaal aan dovemansoren gericht. Je meot gewoon vaststellen dat er mensen op key posities zitten zoals deze mevrouw die totaal het vermogen om kritisch denken heeft verloren. En dan bedoel ik met kritisch denken, je eigen denkbeelden kritisch tegen het licht te houden en andere denkbeelden kritisch te benaderen, i.e. zonder gelijk af te serveren zonder überhaupt erover na te denken.
.
Van gedachten wisselen met deze mevrouw is onmogelijk. Je kan alleen orthodoxie met haar delen.

Zijl5824 | 29-08-17 | 23:27

"Rijxman: Lukt het ons nog om tot een gemeenschappelijk beeld van de werkelijkheid te komen? Ik vrees dat we ons zorgen moeten maken."

Ik maak me zorgen dat dit de wens is van mevr. Rijxman. Bestaat helemaal niet een gemeenschappelijk beeld van de werkelijkheid en kan ook niet bestaan.

Wat is de werkelijkheid? Soms komen we daar pas achter, althans soms slechts gedeeltelijk, na tientallen decaden als de archieven opengaan.

Neem Kennedy, over het algemeen geëerd, zelfs een laan in Amsterdam draagt zijn naam. Nou een onbetrouwbare echtbreker, drugsverslaafde en bereid de wereld aan gort te gooien als Chroestjov niet zo aardig was geweest.

Ps jaren later horen we dat een Sovjetofficier een computervoorspelling goed had ingeschat als zijnde fout en zo de wereld behoedde voor totale vernietiging, was insubordinatie, maar goddank voor Stanislav Petrov.

De werkelijkheid, mevrouw Rijxman; u heeft géén idee, maar dan werkelijk géén idee wat dat is of wordt.
Kullie! Evocatus

Evocatus | 29-08-17 | 23:25 | 1

Inderdaad, bepaald geen Plato, deze Mevrouw.

echt_links | 29-08-17 | 23:54

Hear! Hear! Mevr Rijxman heeft zichzelf weer eens goed belachelijk gemaakt!!

echt_links | 29-08-17 | 23:16

Puike closeread, meer van dit GS . Soms vraag ik me op zo'n onbewaakt moment, als zo'n item tot me komt, wel eens af " ben ik nou zo'n uitzonderlijke gek". Tot ik hier in de gewaardeerde stijlvorm de weerleggingen lees die ik zelf niet zo mooi kan formuleren maar in mijn hoofd al had geconcludeerd.

Moresnetunited | 29-08-17 | 23:15

"Rijxman: In Amerika zien we waar dat in relatief korte tijd toe kan leiden. Tientallen miljoenen Amerikanen krijgen dagelijks alleen nog een zwaar vertekend en eenzijdig beeld van de werkelijkheid voorgespiegeld."

Wat er in de VS gebeurt doet niet ter zake mevr. Rijxman. Het gaat er om wat HIER in NL gebeurt. De Verenigde Staten zijn een totaal ander land dat dramatisch van Nederland verschilt. Heb er gewoond!
Kulkul! Evocatus

Evocatus | 29-08-17 | 23:11

Het Fake News van de NPO is net zo nep als die siliconen botox-kop van Rijxman.

Xirdalan | 29-08-17 | 23:09

Zeg jullie betalen toch wel voor die foto, van ons nationale stijlicoon en voorvechtster van esthetische chirurgie?
Reken op jullie!
Tschö, Evocatus

Evocatus | 29-08-17 | 23:06

Wacht even, wacht even, het begint meteen hier al mee: "Voorzitter NPO: koester de onafhankelijke, betrouwbare publieke omroep"

Als dat eens zou mogen. De keren dat ik schuimbekkend de leuterkoek moest aanhoren zijn niet te tellen.

Nou, ja, schuimbekkend is zwaar overdreven, meer van de ene in de andere verbazing vallend over zoveel onkunde en zoveel keurige te hard aangesnoerde oogkleppen dan weer wel.
Salut les Gars! Evocatus

Evocatus | 29-08-17 | 23:04

Ik kwam als kind nog wel eens in de DDR. Dit stuk had niet misstaan tussen de propaganda en demagogische-artikelen in Neues Deutschland, het partei-orgaan van de SED.

Elessir | 29-08-17 | 22:59

En een prachtig lik op stuk stuk, van Rossem.

bodemloos | 29-08-17 | 22:52

Rijxman vraagt zich af of feiten er toe doen.
Feiten zijn makkelijk te vinden.
De stagiair scant random gekozen, uitzendingen van 1 avond per week vanaf 2007, en noteert wie er in beeld is geweest die niet behoort tot de NPOechokamer. Als dat percentage de 20% niet haalt dan is er géén objectieve presentatie.
Ik denk dat Shula de 3% nog niet haalt.

bodemloos | 29-08-17 | 22:51

Prachtig feitenmateriaal, dat filmpje van Putin met de BBC en dan het commentaar van de NOS verslaggever.

J.Slavink | 29-08-17 | 22:39

Mevrouw is aan het onaneren, stuitend.

i-Wonder | 29-08-17 | 22:38 | 1

Of dementie

Jacktheflipper | 29-08-17 | 23:20

Goed stuk van "Van Rossem". Ik zou er eigenlijk naar moeten kijken en luisteren , want ze worden door mij betaald, dit zooitje inteelt van linkse activisten en propagandisten maar ik doe het niet meer. Ga ook niet meer naar de Slimste Mens kijken want dan loop je inderdaad tegen die zwarte Van Rossum aan met zijn hufterige linkse wartaal.

Ik verneem wel via Twitter en dit medium (GS) wat er aan bagger over het Nederlandse volk wordt uitgestort.
Rijxman wil het nog erger maken en denkt dat we allemaal gek zijn. Wat ze aan publiek overhoudt zijn een paar stumperige D66-ers voor Nieuwsuur en Pauw, die anders de volgende dag bij de koffie-automaat op het departement door de mand vallen, en verder enkele mutsen voor Jaspers en DWDD.

Zwizalletju | 29-08-17 | 22:33

Noem mij geen dom kijkschaap, van Rossem.
Weet je wat dom is? de hele dag achter je Phone aanlopen.
Door beeldscherm-junks die niet door hebben dat op internet het nieuws voor 90% fake is of opgeblazen ge-OH.

Jan Dribbel | 29-08-17 | 22:24

Rijxman ligt nu figuurlijk KO in de hoek van de ring in haar eigen kots te stikken, vlijmscherpe kloosried!

XaleX_2 | 29-08-17 | 22:19

Ze is bijna net zo'n psycho als haar oom Rijksman-Groenink. Bizar.

Taggart | 29-08-17 | 22:13

Er worden teveel woorden vuil gemaakt aan die Rijxman. Ze is de zoveelste pisvlek in het leger van bolsheviks dat ons wil knechten en de vrijheid wil afnemen. Praten heeft duidelijk geen enkele zin meer.

TheOneWhoKnocks | 29-08-17 | 22:10 | 1

Wat had U dan voor ogen als beschaafd debatteren, zoals van Rossem hier, in Uw ogen geen zin meer heeft?

Berbaar | 29-08-17 | 22:26

Van Rossem besteedt veel aandacht aan zijn columns/bijdragen. RTL is geen haar beter.

frisenfruitig | 29-08-17 | 22:10

Dat Twan Huys trouwens niet op staande voet is ontslagen na die schandalige 'rechterarm'-opmerking is een grof schandaal. Als de NPO werkelijk een democratisch platform zou zijn, had men de kijkers hierover geraadpleegd en de meeste stemmen laten gelden. Maar hij kwam ermee weg, net als met de idiote beslissing een psychopatische beroepscrimineel uit te nodigen voor een zaal studenten, 'ter inspiratie'...(hoor je mevr. Rijxman dan weer niét over)

Zenzeo | 29-08-17 | 22:04

De berichtgeving van de NPO over de vluchtelingencrisis was allesbehalve onbevooroordeeld. Het programma Nieuwsuur jubelde op het hoogtepunt van deze crises dat de 'vluchtelingen' grotendeels hoog opgeleid waren en dat zij met enige scholing zo konden toetreden tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Uiteindelijk bleek dat de NPO er volledig naast zat. Ook bij de vooruitzichten van de Arabische Lente zat de NPO er volledig naast. Voordat deze mevrouw Shula Rijxman anderen de maat neemt kan zij beter kritisch zijn op het functioneren van haar eigen organisatie. De NPO hoeft echt niet omgebouwd te worden tot een Nederlandse versie van FOX nieuws maar er moet echt iets gedaan worden aan de vooringenomen houding.

therealbraindump | 29-08-17 | 22:03

Heel informatief filmpje over BBC en Putin en het commentaar NOS verslaggever.

J.Slavink | 29-08-17 | 21:59

Zelfs voor het weer kijk ik naar Canvas. Naast de films natuurlijk.

hhmariavanempel | 29-08-17 | 21:59

Belangrijkste is dat die hele NPO gedepolitiseerd/gedeEUliseerd gaat worden. Mensen als Twan Huys c.s. zijn wanstaltig vooringenomen spreekbuizen/trekpoppen van de zittende kliek. Zelfs in Noord-Korea kennen ze nog meer nuance.

ad melkert | 29-08-17 | 21:56

Vanavond, tegen beter weten in, toch maar weer eens afgestemd op 8-uur-journaal. Item over orkaan Harvey: beelden van President Trump die opvang bezoekt en iets zegt tegen de pers. Rob Trip (met de bekende naar achteren getrokken, verkrampte mondhoekjes) tegen correspondent Wouter Zwart: "Zèwouter, wat vinden de inwoners eigenlijk van dat bezoek van Trump?" met een intonatie alsof Wouter alléén maar kan reageren met: "Nou Rob, daar hebben de mensen hier héle dubbele gevoelens over". Want Trump, dat is immers Het Kwaad, die kan toch niéts goed doen, niewaar...

Zenzeo | 29-08-17 | 21:54
-weggejorist-
botbot | 29-08-17 | 21:53 | 2

Twee films waarvan je weet dat ze nooit door de NPO zullen worden uitgezonden; Nineteen Eighty-Four en Animal Farm van George Orwell.

Nederland was al een eng links gebrainwasht landje in een links progressief Europa, maar we glijden in een rap tempo af richting dictatuur.

Men begint bang te worden in Den Haag, Berlijn, Brussen, Parijs en Londen, en men begint paniekerig de VvMU steeds verder in te perken.

Xirdalan | 29-08-17 | 21:53

LOL, Rijxmann gaat de angst bij ons wegnemen, door de werkelijke problemen gewoon niet te benoemen.
Datzelfde kan ik dus voor een beduidend minder salaris.

Graaf van Egmont | 29-08-17 | 21:50

Marijke Helwegen is een vlammende amazone en enig vergelijk met deze NPO-slak niet waard. Schande van Rossem.

Kudzak | 29-08-17 | 21:47

Allemaal op wachtgeld daar ........... die 3 zenders mogen op zwart. En grote groep zal dat nooit in de gaten gaten hebben want die kijkt al lang niet meer.

Ervaringsdeskundige | 29-08-17 | 21:42 | 1

Maar de rest die wel kijkt weten hun belangen in de media en in de politiek wél onder de aandacht te brengen.
Remember de "Lingo soap".
De NPO gaat voorlopig niet op zwart, geen draagvlak dus dat gaat niet gebeuren.

Berbaar | 29-08-17 | 21:49

Goh, is dat niet Sonja Barend?

Xirdalan | 29-08-17 | 21:37

Eng totalitair mens die vrouw. Dat ze niet scharlaken rood aanloopt of in hysterisch lachen uitbarst terwijl ze een verhaal opdreunt dat één op één haar eigen NPO omschrijft toont welhaast psychopate trekjes of een schokkend gebrek aan kritisch denkvermogen. We moeten een gezamenlijk beeld van de werkelijkheid hebben, echt waar? En ook daar dezelfde subjectieve waardering aan geven zeker? Je werkt voor de NPO, niet voor Pravda, griezel...

Al is het verschil steeds moeilijk te merken. Las net ook weer een onzinnig niemendalletje op hun NOS\teletekst site, over de "do's en dont's van klimaatverandering" van Milieu Centraal. Lachwekkende, bloedirritante onzin over hoe je naast vlees ook geen kaas moet eten, spaarlampen moet gebruiken en niet, of toch wel, of toch niet op vakantie moet gaan met het vliegtuig.

Nergens het feit genoemd dat huishoudelijk gebruik van energie nog geen 10% van het totaal is, en (spaar)lampen een fractie daarvan. Nergens het advies minder kinderen te krijgen wat gelijk staat aan al die bovenstaande adviezen opvolgen plus nog de andere 90% van de uitstoot reduceren. Nergens enige skepsis over de ernst van klimaatverandering of de hoge kosten die gepaard gaan met reductie. Nergens het feit dat ALLE menselijke activiteit energie kost, niet alleen de obsessies van de vega-evangelisten.

Met op de koop toe nog een flinke dot commercie-prop door mensen te adviseren vooral hun goede koelkast of andere apparatuur de deur uit te doen en te vervangen met energiezuiniger varianten, omdat dat zoveel energiegebruik scheelt, ook al is het "een beetje" duurder en pure verspilling. De fabrikanten van die dingen en die spaarlampen lachen zich rot. Zijn er misschien ook andere milieuschadefactoren dan CO2 uitstoot tijdens gebruik wellicht? Wat dacht je van het ontginnen van de grondstoffen om zo'n koelkast of spaarlamp vol giftig kwik te maken? Of de energie die het kost om zo'n ding te produceren in de fabriek en naar de klant te vervoeren en de oude, nog prima functionerende variant vroegtijdig te vernietigen?

Dat mens is gek als ze werkelijk denkt dat de NPO "objectief" of "onafhankelijk" is. Je kunt net zo goed de zendtijd verdelen onder de politieke partijen, naar rato van zetelaantal en\of ledental. Met het logo van de partij duidelijk in beeld zodat je weet naar welke kant de objectieve realiteit gebogen of geïnterpreteerd zal worden. Of nog beter: afschaffen en mensen op school leren dat niemand objectief is en iedereen uit eigenbelang of idealisme kan liegen, ook "autoriteiten".

Wol | 29-08-17 | 21:36 | 1

niemand objectief is en iedereen uit eigenbelang of idealisme kan liegen, ook "autoriteiten".
Ik zou daar gewoon van maken dat iedereen liegt, zeker autoriteiten.

Graaf van Egmont | 29-08-17 | 21:42

Het stuk van Rijxmann leest als een toespraak bij een begrafenis of crematie. Iedereen weet dat wat er gezegd wordt over de dode of helemaal niet waar is, of hier en daar positief aangedikt is om de slechtheid van de overledene wat weg te moffelen.

Graaf van Egmont | 29-08-17 | 21:35
-weggejorist-
Takvanhak | 29-08-17 | 21:35

Van Rossem, topstuk blijven herhalen tot deze propaganda machine op de schroothoop ligt.

Jacktheflipper | 29-08-17 | 21:34

Rijxman is echt heel belangrijk in haar eigen wereldje. Hahah, tsja, je zou je tijd maar verkwanselen aan de nos, npo of whatever het heet

Mark_D_NL | 29-08-17 | 21:30

Goed stuk Van Rossem!
Ik kan me goed voorstellen, hoe je het lezen van dat Volkskrant artikel in eerste instantie ervoer... de tenen kromde tot ongekende hoogte waarschijnlijk. (net zoals ik dat ervoer :)

saintinel | 29-08-17 | 21:29

Waarom heeft Trump niet gereageerd op de laatste raketlancering van Noord-Korea?

Manneke Pislam | 29-08-17 | 21:27 | 3
-weggejorist-
Takvanhak | 29-08-17 | 21:39

Het Witte Huis heeft wel gereageerd hoor.

vanBarchum | 29-08-17 | 21:50
-weggejorist-
Takvanhak | 29-08-17 | 21:54

NPO,het linkse fox. Vooral je eigen mensen uitnodigen en aan zelf pijperij doen.

miko | 29-08-17 | 21:24

Ik ben wel blij met de NPO, ze PROBEREN in ieder geval wel onafhankelijk nieuws te maken en als ze dat niet doen worden ze er op afgerekend. Ja natuurlijk zijn ze links georienteerd, maar ook weer niet allemaal. Ik heb nog nooit RTL-4 afgerekend zien worden op gekleurd nieuws, want ze zijn commercieel, dan mag dat blijkbaar.

Het is zo makkelijk om iets af te fakkelen. De vraag die je je ook moet stellen is: wat krijg je er voor terug als je de NPO afschaft?

-=PyP=- | 29-08-17 | 21:22 | 3

Belastingverlaging en een fractioneel beter functionerende democratie.

jemagookniksmeer | 29-08-17 | 21:28

Vermoedelijk 50k extra dobbernegers.

netniet | 29-08-17 | 21:37

Ach dat is een vooral hypothetische vraag want de NPO gaat helegaar niet afgeschaft worden.
Kijken nog miljoenen mensen met veel plezier naar dus geen draagvlak voor en nu vak K weer wat budget heeft zit de NPO voorlopig prima.
Logisch dat mevrouw van zich laat horen want nú worden de centjes verdeeld tijdens de formatie.
Dus te verwachten dat ze eventjes het belang van de NPO gaat onderstrepen.
En verder ach de NPO, zie er weinig van maar die paar tientjes per jaar heb ik er wel voor over.
Zo betalen we allemaal middels de belasting voor iets waar we weinig plezier of nut van hebben.
Mooie rant van Rossem dat dan weer wel.

Berbaar | 29-08-17 | 21:38

"Wij zijn in Nederland gelukkig gezegend met commerciële omroepen die hun best doen de waarheid te respecteren. Maar op het nieuws na, worden al hun andere programma's inmiddels vrijwel volledig door het bedrijfsleven gesponsord. En kijken we dus onbewust naar betaalde en door die bedrijven ook steeds meer bepaalde content."

Van Rossem beantwoordt 'm met een jij-bak. Prima, is ook helemaal waar.
Maar lees eens goed wat er staat. Ja, elk programma wordt gesponsord ("dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Unileverworst").

Maar de "door die bedrijven ook steeds meer bepaalde content" is erg herkenbaar. Dat hoofdzakelijk de programma's die je op zaterdagmiddag of zondagochtend bij RTL ziet. Woonprogramma's, CampingTV, Harry Mens, etc...

Zodra de NPO ophoudt met het vervalsen van de concurrentie dan is hier ook weer een commerciële markt voor die niet noodzakelijkerwijs door de commercie inhoudelijk bepaald hoeft te worden.

De media-consument is niet gek en waar vraag is kan aanbod zijn.

Lijkt me logisch... | 29-08-17 | 21:19 | 3

unilever weet ook heel goed waar de macht ligt en heeft een groot belang bij het duurzaamheidsevangelie. harry mens is volstrekt onbetrouwbaar met zijn commercieel belang maar zo doorzichtig dat het lachwekkend is. de invloed van unilever op de zogenaamde nieuwsvoorziening is oneindig veel doortrapter en volledig parallel met dat van de overheid. corporatisme in de praktijk.

Glasgow Argus | 29-08-17 | 21:23

het grote verschil is wel dat elk commercieel station zichzelf bedruipt. Dus hoe die wat invullen en maken is hun keuze lijkt me. Dan is het de kijker die of niet kijkt. De NPO vergelijken met de commerciëlen gaat wat mij betreft daarom ook niet op. In NL betaal je theoretisch en zodra je belasting afdraagt mee aan de NPO. Ik vrees eerder dat ze ( NPO ) een PVDA'tje gaan doen.

Stortkoker | 29-08-17 | 21:27

De media-consument is de facto niet geïnformeerd en wordt gekleurd door hetgeen wordt voorgeschoteld. Zeker als deze niet de moeite neemt om zichzelf te informeren. De journalist is omgevolkt door opiniemakende stenografen en ja datvis een probleem. Recentelijk midden in augustus, een item bij het vlaggenschip-programma van de NPO, het NOS journaal. Van alle mensen ket een migratie-achtergrond heeft 17% een uitkering. Neigt dat in jouw beleving naar objectieve verslaggeving ? In de mijne niet, van alle Polen die hier zijn heeft ca 5 % een uitkering terwijl van alle islamitische raketgeleerden en apothekers uit Syrië ca 90 % thuiszit. Gewoon zomaar een voorbeeld en zo zijn er dagelijks talloze te duiden bij de NPO.

netniet | 29-08-17 | 21:45

na een alinea is het al duidelijk dat dit een authentiek interview is...

Einde van de Domheid | 29-08-17 | 21:17

Het meest moet ik toch echt lachen om @ErikMouthaan op de Twitters...

basweetutwel | 29-08-17 | 21:17

Laat het aan de vrije markt over en haal ze van het staatsinfuus, werkt perfect. In USA heb je CNN,ABC, enz als je graag het linkse feitenvrije gedram wilt horen. Wil je een rechtser en evenwichtiger geluid stem je af op FOX-news. Als NPO bestaansrecht heeft dan kunnen dat toch ook zonder belastinggeld waarmaken ?

Roze_bril_drager | 29-08-17 | 21:12 | 1

opmerkelijk dat in de VS zes grote corporates de nieuwsvoorziening in handen hebben en een diversiteit in nieuwsvoorziening hebben die met zo groot is al in de democratische volksrepubliek noord korea. fox is the odd-one out en net zo feitenvrij. CNN springt er uit op dit moment aan de linkerflank, met msnbc als grootste concurrent.
zijn de zenders echt links? nou, nee - "links" is het kleed dat ze omgeslagen hebben, maar in realiteit is het een corporatistische en globalistische propagandamachine. de afdeling propaganda van het moeras binnen de washington beltway, zoals de nederlandse zenders drie keer de volkskrant zijn.

Glasgow Argus | 29-08-17 | 21:19

Nou van Rossem, daar gaat de deur wagenwijd open naar een nieuwe rubriek of zelfs een volgende spin off van GS. NPO debunkt. Kun je Rijxman dagelijks aan haar schaamhaar in de fim steken peace of cake. 1 miljard is ongeveer 3 miljoen ! per dag. Laten we die trut eens flink in het zonnetje gaan zetten.

netniet | 29-08-17 | 21:09
-weggejorist-
Klik_hier | 29-08-17 | 21:09

Ik dacht dat het een item over Marijke Helwegen zou zijn de foto oordelend.

BP Richfield | 29-08-17 | 21:08 | 2

Same here...

Lompiedompie | 29-08-17 | 21:21

Het dure edoch even achterlijke zusje. De Botox wordt duur betaald!

Reinaert | 29-08-17 | 21:26

Wat zei Ebru ook al weer over deze dame??
Excuustruus toch?

miko | 29-08-17 | 21:08

Ik kijk daadwerkelijk alleen nog NPO om me af en toe eens lekker te ergeren.

Behalve Omroep MAX, maar die kunnen makkelijk commerciëel gaan, gezien de kijkcijfers.

Lijkt me logisch... | 29-08-17 | 21:07

npo, het gaat prima zonder jou.
volkskrant? hahaha
Next up: leven zonder google. Lastiger.

Bert Konterman | 29-08-17 | 21:05

Plaag Marijke Helwegen toch niet zo. De lelijkste vrouwen zijn trouwens de liefste.

dedeurs | 29-08-17 | 21:05

npo is de pinoccio van het vierde rijk te Brussel en de islam.En dat allemaal op kosten van de belastingbetalers, die verplicht zijn(via de basis belastingen) daar aan mee te betalen.

komtdatschot | 29-08-17 | 21:03

Shula Dijksman is het alter ego van Marijke Helwegen? Hoe dan ook, geen cent naar de publieke omroep svp. We hebben toch ook geen publieke kranten?

Kiwi45 | 29-08-17 | 21:03 | 2

Rijxmann, Eichmann, whatever...

Kiwi45 | 29-08-17 | 21:04

Marijke Helwegen is lievv.

Glasgow Argus | 29-08-17 | 21:05
-weggejorist-
Harrie Nak | 29-08-17 | 21:02 | 1

En oh ja, Ramadan. Op Radio1 werd je knettergek van de hoeveelheid items. een maand lang. De EO doet het potdomme nog subtieler. En dat is precies het zielige exotische diertjes kijken waar als je echte diversiteit wil propageren, vanaf moet. Laat het activisme over aan het internet, en investeer eens in een redactie. En niet op geslacht, of pigment, maar op inhoud.

Stortkoker | 29-08-17 | 20:57

Ben het eens met dit stuk maar de commerciele zenders doen het in Nederland niet veel beter. Die zijn ook allemaal links georienteerd. Multi culti, opwarming aarde/CO2 verhaal, globalistisch/open grenzen etc...

drollewupper | 29-08-17 | 20:57
-weggejorist-
smdyasc | 29-08-17 | 20:56 | 1

een preek voor de eigen parochie. and not a single f*ck was given, Shula. het gaat al lang niet meer over vrije meningsvorming, vrije expressie en onbevooroordeelde informatievoorziening.
de nederlandse media hebben een lange historie van praten met de mond van de gevestigde orde. neem de affaire greet hofmans, die door een duits weekblad naar buiten kwam. of trix' verloving met een duitse homofiel met besmet oorlogsverleden en naoorlogse amoureuze omgang met een ddr diplomaat van mannelijke kunne.
om erger te voorkomen zijn latere schandalen door de raad van hoofdredacteuren begraven. onder een steen die groot genoeg is om heel veel andere vuiligheid te bedekken.
mevrouw rijxman heeft niet alleen de schijn tegen. maar ook de opinie. niemand gelooft deze onzin. de kijkers consumeren boer zoekt hoer, heel holland kakt en het nos journaal a.k.a de fabeltjeskrant.

Glasgow Argus | 29-08-17 | 20:55 | 1

Off topic: mooi dat jij weer reaguurt, Glasgow! Je bent door je feitelijkheid een aanwinst in de panelen hier.

Benoite | 30-08-17 | 01:42

Het aardige van internet is juist dat er zoveel verschillende nuances zijn. Dat pallet van meningen en gedachten maakt juist zo leuk dat je je eigen mening beide kanten op kunt tweaken na het lezen van gedachten en argumenten van anderen. De Rijksvrouw heeft geen vertrouwen in de massa, veel te bang dat de Wereld door draait zonder viertonners aan de regieknoppen. Komt ze van de Vereeniging van Arbeiders Radio Amateurs? Die willen dat natuurlijk lekker centraal geregeld houden net als destijds nl.wikipedia.org/wiki/VARA#De_VARA_ti...

Watching the Wheels | 29-08-17 | 20:55 | 1

Zij is beyond Parsons.

skoftig | 29-08-17 | 20:55

De NPO is zo fout, zelfs superlatieven schieten daarbij nog te kort om het te duiden.

2voor12 | 29-08-17 | 20:54

Juist. Onder de diversiteitsvlag hoopt de NPO een beetje goodwill te kweken en t budget te verantwoorden. Heel Volendam lacht zich nog steeds de ballen uit de broek. Opmerkelijk genoeg is Omroep max nu wat de VPRO vroeger was, is BNNVARA alleen maar links lullen rechts vullen, houdt KRO/NCRV zich immer op de vlakte met op zich aardige wegkijktv, en AVRO/TROS, zie Volendam. het RTL4 journaal is inmiddels kwalitatief het NOS journaal lichtjaren voorbij. De PVDA is nog niet eens officieel uit te kabinet, maar de baantjes zijn al verdeeld bij de NPO. Teveel subsidie doet rare dingen met mensen.

Stortkoker | 29-08-17 | 20:51
-weggejorist-
Geert Linkers | 29-08-17 | 20:49

Mooie 'close read' maar het is als 'een hoofdoek' proberen te bekeren om haar hoofddoek af te doen. De-npo-iseren is het zelfde laken een pak.

Rest In Privacy | 29-08-17 | 20:47

als ze in het echt op de foto lijkt ga ik direct investeren in Botox en faceliftklinieken. Die moeten toprendementen halen.

Nebuchednezzar | 29-08-17 | 20:46

Rijxman Groenlinks was toch ook die man van dat (marokkanen)jachtongeluk en die 30 miljoen hij kan zo maar vallen?

Watching the Wheels | 29-08-17 | 20:41

Kom er later op teru..

Kruisruiker | 29-08-17 | 20:39

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl