achtergrond

Geenstijl

ONDERZOEK naar SCHRIKBEWIND Khadija Arib

Doe zelf onderzoek!

Oh jee. Er komen tribunalen. Nou ja, er komt een onderzoek naar het SCHRIKBEWIND van ex-Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. Aan de ene kant is dat een lekkere bliksemafleider voor het gestuntel van haar opvolger Vera Bergkamp (hoewel, wij hebben het er nu ook weer over), maar aan de andere kant is deze situatie wel serieuzer dan vorig jaar, toen fluisterende anonymi Arib ook al een dolk in haar rug probeerden te steken. 

Dit keer hebben juristen van de (louche) landsadvocaat het presidium van de Tweede Kamer geadviseerd extern onderzoek te laten doen naar Arib naar aanleiding van twee anonieme brieven "waarin melding wordt gemaakt van „machtsmisbruik”, „een schrikbewind” en „een onveilige werkomgeving"". Dat advies is gelekt aan NRC: "Uit het advies van landsadvocaat Pels Rijcken valt af te leiden dat de gedetailleerde klachten in de laatste brief, van eind juli dit jaar, „passen bij eerdere (concrete en ernstige) signalen van een onveilige werkomgeving”. De in de brief geformuleerde klachten worden „bovendien bevestigd” door de „ambtelijke leiding” van de huidige organisatie van de Tweede Kamer."

Het onderzoek gaat er dus komen, en dankzij Gijs van Dijk en Nilüfer Gündogan weten we dat daar waarschijnlijk niks wijzer van zullen worden, maar wel een hoop sappige quotes van al dan niet rancuneuze al dan niet slachtoffers van al dan niet grensoverschrijdend gedrag in de weekendbijlages van de couranten krijgen. En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze beraadslaging.
ARIB SLAAT TERUG in AD: ****"Vera Bergkamp is hier verantwoordelijk voor. Dit is de lelijke kant van de politiek. De vorige dolk was het stuk op de site van RTL Nieuws, toen ik kandidaat was voor het Kamervoorzitterschap. Daar heeft Bergkamp ook een rol in gespeeld. Dat was kennelijk niet genoeg.’’

Handschoenen uit

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.