Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kabinet komt met strengere integriteitsregels voor kabinet, die niet gelden voor kabinet

Keihard aanpakken!

Zo. Minister Ollongren stuurt vandaag eindelijk een brief van 11 kantjes aan de Kamer over de gevreesde nieuwe aanpak van integriteit door dit kabinet. Dat werd, na jaren van niets doen (nou ja, niets doen, ex-minister Halbe Zijlstra lobbyde zich suf, ex-minister Cora van Nieuwenhuizen ritselde een luizenbaantje en ex-staatssecretaris Stientje van Veldhoven ging werken voor een club die ze zelf had gesubsidieerd) ook wel eens tijd. Maar wat blijkt? De nieuwe regels gelden nog niet voor het huidige kabinet. "De vraag is dan ook of die regels ook nog gaan gelden voor de huidige ministersploeg die, afhankelijk van het formatieverloop, bijna klaar lijkt te zijn. „Realistisch genoeg moet je ervan uitgaan dat de wetswijzigingen onder het volgende kabinet pas door het parlement zullen worden behandeld”, beaamt Ollongren. De verbreding van het lobbyverbod gaat wel per direct in." Zo gaat dat dus. Als er ergens een Spaanse mevrouw met een paar negatieve tests op een vliegtuig stapt zetten we alle formaliteiten overboord en schakelen we de Marechaussee in, maar zodra het kabinet regels moet maken die voor het kabinet gaan gelden, moet je er 'realistisch genoeg' van uitgaan dat ze pas voor 'het volgende kabinet' gaan gelden. Dat volgende kabinet wordt dan ook nog eens geformeerd door precies dezelfde partijen die verantwoordelijk zijn voor de huidige omgekeerde stoelendans waar er iedere ronde een pluche zetel wordt bijgezet. Schakel gewoon een spoedprocedure in en jas die wetten er in drie weken door. Wij regelen de vergadering wel. 

Reaguursels

Inloggen

Is die mevrouw op de foto met die groene trui niet die mevrouw uit een GS-topiek van lang geleden met een titel als "Intussen op de Libelle-redactie"? Een artikel uit 2006, als ik Google goed begrijp, dat na invoering van zoektermen "intussen op de libelle redactie site:[...]", waarbij op de plaats van [...] de URL van GS staat) linkt naar een GS-overzichtsartikel met als titel "2006. De keiharde cijfers".

entwederoder | 30-11-21 | 13:00

Installeer Ollongkreng in een willekeurige, perfect functionerende democratie neer en binnen no-time is het verworden tot een dictatuur. Ja Ollongkreng weet wel hoe je de democratische rechten van de burgers afpakt.

Dutch_Viscount | 30-11-21 | 11:32

je hebt heldere lichten die zie je bijvoorbeeld in het bedrijfsleven of daar waar een streng selectieproces aan voor gaat. Dan heb je dwaallichten die zie je bij politici weleens vaak voorkomen. En frappante is dat de grootste dwaallichten goede lobby posities daarna krijgen met meer dan de Balkenende norm zoals voorzitter van een vage stichting, CEO van KLM of een belangrijke positie/positie die veel schade kan aanrichten in Brussel

HetOorAakel | 30-11-21 | 10:54

Eentje uit den ouden doos "wetten maken kost nogal tijd die moeten uitgebreid bla bla bla. Het identiteitsbewijs was gratis binnen 1 week door Donner streep door gehaald. Betalen maar

dedwarsligger | 30-11-21 | 09:46

Paard achter de wagen spannen. De notoire pluchezitters en baantjesverdelers hebben hun kunstje al geflikt...moet jij als jan met de korte achternaam eens proberen....

Den-Pol | 30-11-21 | 09:30

Maar uitzonderingen op die regels zullen wel mogelijk blijven toch?

Waar-is-niets | 30-11-21 | 07:37

En veel meer luck op stick , stik op lock , lik op stock en stop de luck . Aldus Grappentapper .

Minus Richels | 30-11-21 | 05:35

Te gek voor woorden dat voor politici regels moeten worden gesteld mbt integriteit kennelijk omdat moreel besef ontbreekt. Integriteit kan je niet leren. Je bent integer of niet.

johnyl | 30-11-21 | 00:31 | 3

Ze zijn het dus niet

Rest In Privacy | 30-11-21 | 08:05

Als je integer bent als politicus binnen de Rutte doctrine, dan wordt er gezocht naar een functie elders voor je.

Kicksalot | 30-11-21 | 08:48

Je kunt van politici moeilijk verwachten dat ze ook nog eens echt integer zijn. Politici vertegenwoordigen de belangen van de elite. Dus integriteit voor het plebs en de poen voor de elite.

Rest In Privacy | 30-11-21 | 10:43

Ollonkreng had destijds geen enkel probleem om het referendum met terugwerkende kracht de nek om te draaien. Maar dat gold voor de gewone burgers, en met de zelfbenoemde elite moet je natuurlijk iets coulanter zijn met wetten en regels.

Schmalz | 30-11-21 | 00:06

Even het laatste coronanieuws over die Spaanse mevrouw die met een paar negatieve tests op een vliegtuig stapt en dan gearresteerd wordt. Vandaag is ze samen haar partner opnieuw officieel PCR getest en vanavond kwam de uitslag binnen en wat denk je? Je raad het al, allebei de testen zijn negatief. Maar ze mogen (nog) niet weg uit Haren, Ze zeggen niet te weten wat er gaat gebeuren. "Worden we alsnog vervolgd? We weten het niet."

Het Spaanse stel is nog het meest ontdaan, helemaal van hun stuk gebracht "Dat de indruk wordt gewekt dat ze twee 'criminelen' zijn die 'wilden vluchten'. Dat vinden ze zo zeggen ze nog wel het allerergst aan de 'nachtmerrie' waarin ze zich sinds vier dagen bevinden. Dat als twee criminelen willen vluchten is geen seconde aan de orde geweest, zegt Pimenta. "Ze spelen met ons leven, met onze goede naam, onze vrijheid en onze waardigheid."

Beste, lief Spaans stel. Nu ervaren jullie ook hoe Nederland onder de doctrine van Rutte is geworden. Hoe het land waarin ik 62 jaar geleden ben geboren is veranderd, onze rechtstaat wordt afgebroken. En hoe onze parlementaire democratie met functie elders en met liegen en bedriegen gedoe en... noem maar op door Rutte en co wordt geminacht en steeds wordt meer beschadigd. En raadt eens, Rutte 4 komt eraan die denk ik met nieuw elan op de oude voet verder wil gaan.

Ook de twitter berichten van een Canadese journalist Stephanie Nolen, global health reporter van de New York Times, twitter.com/snolen die ook in jullie KLM vliegtuig zat en de chaos na aankomst op Schiphol meemaakte liegen er niet om. Ze twitterde o.a. met vergrootte letters:

"And in a fun twist, I was given my negative result only orally. No paper. So I have no way to get on my next flight or into Canada. And - as with the rest of this experience - there is no one from KLM or the Dutch govt to help".

In een ander twitterbericht schreef ze:

"And if you would like further evidence of why there is no hope for humans, now we know that stat and still probably 30% of ppl are wearing no mask or only over mouth. Dutch authorities not enforcing. We’re just all in this unventilated room at hour 12, breathing on each other".

En ook: I'm frustrated about this extra time away from my family, and the more I think about it, angry at the Dutch. <..>

Reken maar dat daar binnenkort een artikel in de betreffende Amerikaanse krant over verschijnt. Ik schaam mij zo langzamerhand rot om Nederlander te zijn met de Rutte regering die we al veel te lang hebben. Sorry, het spijt me. Maar een ding kan ik jullie tot slot zeggen. Ik heb tijdens de afgelopen verkiezingen niet op de VVD, CDA, D66 of de CU gestemd. Niet op die partijen die bezig zijn de goede naam (of wat daarvan is overgebleven) van ons land ook in het buitenland te grabbel te gooien. Mijn stem is naar Renske Leijten gegaan, omdat ik zo naar eer en geweten voor het herstel van onze beschadigde rechtstaat en parlementaire democratie heb gestemd.

Vuurspuger | 29-11-21 | 23:32 | 8

Deze mensen hebben geluk dat ze dit in Nederland overkomt. Probeert u iets dergelijks maar eens in Spanje. Simpel gezegd: je doet wat je gezegd wordt. Punt. Uit. Al dat geneuzel en gejank over inspraak, medezeggenschap, eigengereidheid. Als je wat wilt veranderen op democratische wijze zorg dan dat je de helft plus 1 aan zetels krijgt en anders accepteer de democratische meerderheid.

strawdog | 30-11-21 | 09:33

@strawdog | 30-11-21 | 09:33: Heeft u mijn eerste bijdrage goed gelezen? Daarin kunt u alles lezen hoe het volgens de betreffende overstap passagiers is gegaan. Hun verhaal kinkt heel geloofwaardig, evenals het communicatieve en arrogante gepruts van Nederlandse kant. Mensen van de GGD in het opvang hotel hebben zich waarschijnlijk tegen deze passagiers, die de informatie waarom ze beleefd en heel terecht zoals later bleek vroegen maar niet kregen onvoorstelbaar verkeerd gedragen. Nederlands GGD personeel dat uiteindelijk volkomen foute informatie gaf waardoor deze passagiers dachten dat ze zonder consequenties uit het quarantaine hotel mochten vertrekken zijn met grove onzorgvuldigheid van Nederlandse kant helemaal het bos ingestuurd. En wat ik nog veel vreemder vind is dat het Spaans-Portugese stel, na hun naar wat later bleek onterechte arrestatie in het vliegtuig, bijstand kregen van de consul/ambassadeur van hun land waarna in de aanwezigheid van die diplomatieke vertegenwoordigers de Nederlandse politie de aanklacht al introk en zich excuseerde. En dan toch verder vervolgd worden voor een aanklacht die al was ingetrokken? Ik snap hier helemaal niets meer van. Hoe is al dit Nederlandse geblunder in godsnaam mogelijk?

Vuurspuger | 30-11-21 | 10:00

In mijn betoog ligt opgesloten de stelling dat het voor niemand dus ook marechaussee en GGD, nog bij te houden is welke regels, wetjes, uitzonderingen etc etc er nu weer van toepassing zijn. In ons doorgeschoten poldermodel en electorale verliesangst laat elk kabinet momenteel de oren hangen naar het gebral en gebrul van de schreeuwende minderheden. Hierdoor wordt het nemen van heldere eenduidige maatregelen in onze "democratie" een onmogelijkheid. Elk(e) breiclub,, sportbond, kerkgenootschap, winkeliersvereniging moet het tegenwoordig met een uitzondering op de regel naar de zin gemaakt worden. Tel daarbij ook nog eens de oekazes van de EG .Geen wonder dat er geen slagvaardige regering tot stand kan komen. Krijsende, gillende, met geweld dreigende minderheden qua ras, gender en religie maken dat zowel wetgevende als uitvoerende macht allang de draad kwijt zijn.
Marechaussee, politie, douane, belastingambtenaar, militair weten al lang niet meer waar ze aan toe zijn. Behalve dat hun pensioen (premie) in goede handen is.

strawdog | 30-11-21 | 10:34
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik kan me ergens vaag iets herinneren over wetten die met terugwerkende kracht in werking traden. Waarom nu niet dan? Ik heb werkelijk geen enkel vertrouwen meer in politiek of overheid. Volledig afgestompt. En zo zullen velen wel denken.

Hadena | 29-11-21 | 23:01

ik houd me aan de regels, die pas in het volgende kabinet ingaan, Ik kan er toch ook niks aan doen dat we 257 dagen een demissionair kabinet hebben.

Stijlloser_from_NL | 29-11-21 | 22:23

Ik heb het volste vertrouwen in het krachtdadige beleid van Mark de macher. Vergeet de schreeuwers langs de zijlijn

thanseeuwen | 29-11-21 | 22:16 | 2

Das een goeie

Piet Karbiet | 29-11-21 | 22:32

Evev vanaf de zijlijn: krachtdadig is dan weer iets anders dan daadkrachtig.

Cor Netto | 30-11-21 | 07:43

Politici en integriteit.
Dat bestaat niet.Nergens.

van stampij | 29-11-21 | 22:15

'Ik houd me aan de regels zoals we die in dit land hebben vastgesteld', eng, heel erg eng, geen enkel eigen moreel kompas, zoals we teveel kennen van het VVD-tuig.

smdyasc | 29-11-21 | 22:12

Nou een papieren tijger dus die 'strengere integriteitsregels. Zoiets als 'Code Tabaksblat' . Voorts de 'onafhankelijke toetsingcommissie'. Als de leden van deze commissie weer bekenden zijn als : Ed Nijpels, Tjibbe Joustra, Annemarie Jorritsma etc. dan weet je het wel.

Gemeen Mosje | 29-11-21 | 22:08

Tsja, en die treuzeldictatoren gaan maar niet weg, hebben schijt aan alles want toch al demissionair, en blijven liegen over de voortgang van een morsdode en in verre staat van ontbinding zijnde formatie om toch maar vooral geen verantwoording af te leggen in nieuwe verkiezingen.

FirstAnnual | 29-11-21 | 22:08

3 Weken? 3 Uur!! Konden ze ook met iets wat hen onwelgevallig was, toch?

BekiekUtMoar | 29-11-21 | 22:03

,,Het vertrouwen in de overheid is in Nederland tot een dieptepunt gedaald. In maart 2020 toen de coronapandemie uitbrak, vertrouwde nog 69 procent op de landelijke overheid. Nu is dat gedaald tot 29 procent."
https://www.trouw.nl/binnenland/het-vertrouwen-in-de-overheid-is-tot-een-dieptepunt-gedaald~b4d9f392/

Chapeau, chapeau, chapeau.

Brabeaulander | 29-11-21 | 22:00 | 2

als brabander heb je sowieso schijt aan de overheid, zit in je genen ingebakken

Stijlloser_from_NL | 29-11-21 | 22:25

Ik ben blij dat ik eindelijk tot de meerderheid ben toegetreden.

funda | 29-11-21 | 23:19

Triomfantelijk uitspreken doet: "Dit loopt niet goed af."

zevensprong | 29-11-21 | 21:58

Dit kabinet heeft lak aan alles. Schijt aan de burger en ze vinden het dan vreemd dat de bevolking in opstand komt..... totaal los van de realiteit. En rutte is de hoofdman van dit alles...

adam76 | 29-11-21 | 21:57

Die mevrouw had toch een zelftest gedaan? Die zijn niet heel betrouwbaar. Zeker als je daarvoor positief was met een pcr-test. Ik vind het enorm asociaal gedrag om dan in een vliegtuig te gaan zitten.

BobDobalina | 29-11-21 | 21:54

De tijd waarin elk voornemen, besluit of wet door het kabinet genomen een aanfluiting is van een integer en fatsoenlijk landsbestuur.
Als dat al niet inhoudelijk het geval is, komt dat wel voort uit het moedwillig onthouden van informatie aan de TK, benodigd voor een goede besluitvorming.

Menigmaal wordt het gezonde verstand getart, ongeacht links of rechts gedraaid zijnde voor wie er de beschikking over heeft.

Milton_Styx | 29-11-21 | 21:52

"Integriteit moet je niet doen, die moet je voelen".

funda | 29-11-21 | 21:50

Schijt aan integriteit. Je moet pakken wat je pakken kan. Als ik GS beloof een miljoen euro over te maken om een permaban ongedaan te maken, dan komt ook alles goed. Bij wijze van spreken dan. GS zou daar nooit in mee gaan natuurlijk.

Leptob | 29-11-21 | 21:50 | 3

Anders had u dat miljoen direct overgemaakt?

Ik drukte net op F5, en er gebeurde iets vreemds met mijn computertje..

Hoop toch niet dat dat vaker gebeurt

GKJP | 29-11-21 | 21:53

Vind het toch wel uitmaken of we het hebben over gemeenschapsgeld en het algemeen belang, of Leptob met z'n miljoenen.

Duwbak_Linda | 29-11-21 | 21:56

Principes mogen wat kosten.

van Oeffelen | 29-11-21 | 21:57

Geld en macht?

GKJP | 29-11-21 | 21:48

Opportunisme.

van Oeffelen | 29-11-21 | 21:46

Hee, ollongren roept weer eens wat!
Waar zal ze zelf straks landen?

laurentius | 29-11-21 | 21:45 | 2

Een heel mooi goed betaald niets zeggend plekje in brussel.

adam76 | 29-11-21 | 21:57

Ollingren haar kostje is al lang gekocht. Die doet dit baantje er gewoon even bij om voor Bea wat kastanjes uit het vuur te halen.

Bakkeleures | 29-11-21 | 22:45

Eerste keer dat ik al klaar ben met een kabinet dat nog niet eens geformeerd is. Puinhoop in t kwadraat en lak aan burgers. Zwakker en zwakker, een steeds meer aantrekkelijke en makkelijk prooi voor kwaadwillenden, In- en extern.

Kladderadatsch | 29-11-21 | 21:43 | 2

Ik begin ook te neigen naar het standpunt dat deze politieke situatie de ergste is die ik ooit in Nederland heb gezien, en misschien geensceneerd wordt om hier sterke mensen uit de EU te kunnen lanceren a la Draghi.

funda | 29-11-21 | 21:54

Regels zijn regels.
Voor de burger.
Niet voor de lieden van dit kabinet.
WTF waar is de beloofde transparantie, het nieuwe elan, nieuw leiderschap.
De mond er van vol, al 257 dagen.....

MK27 | 29-11-21 | 21:42 | 5

@Incitatus | 29-11-21 | 21:47: er zal nooit verantwoording voor afgelegt gaan worden. Erger nog. Ze gaan gewoon op dezelfde voet verder.. Demonstreren mogen we ook al niet meer. want Corona.... we worden mond dood gemaakt. democtratie word langzaam afgebroken

adam76 | 29-11-21 | 21:58

@MK27 | 29-11-21 | 21:53: Die groningers wachten ook nog op hun schadeloosstelling, en dat was al een item op het nieuws 10 jaar geleden...

ReyNemaattori | 29-11-21 | 22:53

Mk27

Nou er *is* toch transparantie? Ze zeggen toch duidelijk: kijk dit ie zoals we het gaan doen. We maken regels, die niet vooral ons gelden en laten een volgend kabinet dat uit onszelf bestaat er nog eens naar kijken.

Ze leggen luid en duidelijk uit hoe ze je in je reet neuken, da's toch heel transparant?

peterdh | 30-11-21 | 08:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Een vrouw zonder principes zou ik nooit doen.

pibasso | 29-11-21 | 21:37 | 1

Die mij dan juist weer wel. En dat heb ik maar te laten gebeuren.
Huilen kan altijd nog.

NiCeY | 29-11-21 | 21:46

The untouchables…

Gizmo579 | 29-11-21 | 21:35 | 1

Touchable.......

Jimmy Mc Clure | 29-11-21 | 21:36

Al die ritselaars, duivenhouders en geldwisselaars oppakken en in Hotel Badhoevedorp plaatsen. Vrijwillig.

Duwbak_Linda | 29-11-21 | 21:34 | 3

Dat optrekje in Scheveningen staat ook leeg, lekker dichtbij, kunnen ze gewoon met de tram.

Incitatus | 29-11-21 | 21:41

Heb je een elektrische duwbak?

dhrat | 29-11-21 | 21:46

@dhrat | 29-11-21 | 21:46:
Want je wil een nieuw sociaal contract maar wel met aandacht voor het klimaat?

Duwbak_Linda | 29-11-21 | 21:49

' Tribunaal'- kent u dat woord?

bisbisbis | 29-11-21 | 21:31 | 1

Betekent dat onder een hoek van 40-45 graden ?

Gizmo579 | 29-11-21 | 21:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen