achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

VVD gaat nu écht optreden tegen immigratie, heus waar!

Dilan maakt Eric nog verdrietiger: Dwangwet van tafel

Na 13 jaar Rutte en 5 staatssecretarissen van liberale huize op asielbeleid is Dilan Yesilgöz er volledig klaar mee. Het moet en zal anders met het asielbeleid. Migratie wordt dan ook het speerpunt van het verkiezingsprogramma dat ze vandaag presenteert met maar liefst zes pagina's over het onderwerp. Yesilgöz doet ook gelijk boter bij de vis: die zwaarbevochten dwangwet van haar collega Eric van der Burg is wat haar betreft nu van tafel. Pijnlijk voor de staatssecretaris die op de avond van de val van het kabinet zelfs begon te huilen toen hij zich realiseerde dat - op een enkele uitzondering na - eigenlijk helemaal niemand hem aardig vindt. Yesilgöz heeft ook slecht nieuws voor haar eigen Stikstofminister Christianne van der Wal (die al enige tijd in slaapstand staat): die deadline van 2030 voor een halvering van de stikstofuitstoot is van tafel.
UPDATE: Eric van der Burg reageert: "Niet fijn dat mijn partij dit doet." Maar hij stapt niet op. Sterker: hij heeft zich kandidaat gesteld voor de VVD-lijst voor de verkiezingen.

Verder in het program natuurlijk veel bouwen, bouwen, bouwen, rijden, rijden, rijden en kerncentrales (4). Hoeveel ruimte de VVD ú wil geven (en begrenzen) kunt u hier nalezen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.