Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hoe experts hun geloofwaardigheid sloopten

Eigen schuld, dikke middelvinger van de burger-bult

Het vertrouwen van De Burger in de aanpak van de coronacrisis daalt zo'n beetje met de minuut. Daar zijn heel veel redenen voor, waarvan Hugo de Jonge zeker niet de laatste is. Het zijn de onnavolgbare regels, de tegenstrijdige adviezen, de talkshowtafels, complottheorieën die het kabinetsbeleid ondermijnen, een kabinet dat het kabinetsbeleid ondermijnt, de zinloze debatten, de lekken, media die doen of die lekken hun eigen speurwerk waren in plaats van cadeautjes van het kabinet, enfin: vul maar iets willekeurigs in en het is een geldige reden voor wantrouwen. Maar waar dit topic over gaat, zijn de zogenaamde "experts". Die gelooft ook niemand meer, en dat is volkomen terecht volkomen hun eigen schuld. Ja echt. Geloof ons, wij zijn experts. En we hebben een paar .ppt-slides met voorbeelden uit de viruspraktijk meegebracht voor jullie. Te beginnen met:

Jaap van Dissel - mondkapjes en ventilatie

Vandaag op Teletekst 111: 'Ventilatie helpt tegen besmetting'. Daar zijn Jaap van Dissel en zijn mensen na anderhalf jaar eindelijk achter gekomen. Roept Maurice de Hond  pas anderhalf jaar, evenals iedereen die al lang door had dat het virus in de buitenlucht geen schade aanricht, met de massale BLM-demo van 1 juno 2020 als praktijkbewijs. Maar Jaap van Dissel had wat langer nodig. Terwijl Jaap van Dissel, de runner-up hippe schoenendrager na Hugo de Jonge, aan het allerbeginste begin van deze pandemie (die al lang endemisch had kunnen zijn) al een enorme uitglijder maakte door te beweren dat mondneusmaskers in de binnenruimte geen nut hebben tegen virusverspreiding. Dat moest ie liegen van Mark Rutte, omdat Nederland onvoldoende beschermingsmiddelen op voorraad had, en niet bijtijds kon bijbestellen. Het kostte hem (en het RIVM) wel vanaf dag 1 geloofwaardigheid. Dat de computersystemen die dagdagelijks de dagkoersen moeten uitpoepen ook om de haverklap storingen hebben, draagt ook niet lekker bij. En nu dus die aerosolen & ventilatie. Had Maurice toch weer gelijk. Maar bij het RIVM moesten ze eerst nog anderhalf jaar proefopstellingen maken, omdat ze het daar kennelijk erger vinden dat ze terecht gewezen worden, dan iemand anders gelijk te geven. Zeker niet die man die zei dat de klusjesman het gedaan had.

Diederik Gommers - influencers influencen en dodelijke ijdelheid

Diederik Gommers veroverde Nederland met zijn innemende karakter, kalme uitleg en allround vriendelijke uitstraling. De Schoonvader des Vaderlands. Maar IC-arts Diederik Gommers werd al snel TV-Dokter Diederik. De man die influencers die #IkDoeNietMeerMee riepen wilde gaan influencen en daarom zelf ineens op Insta opdook. Waar hij zo populair werd, dat na alle talkshows en radioshows en podcasts nu ook de sociale media een beetje met hem op de loop gingen. Hij dook zelfs op Clubhouse op. Maar moest die man niet op een IC werken of zo? Daar liep al zijn personeel juist weg. Bovendien riep hij begint oktober 2020 dat er meer dan genoeg IC-bedden waren en dat we niet te snel moesten opschalen omdat iedereen zich anders maar ging vervelen. Een maand later was het gillende paniek en werd het hele land weer in lockdown gegooid. Bedankt, "experts"! Diagnose voor Dokter Diederik: omgekomen in terminale ijdelheid. Hij viel in de val van meerdere experts: ze gingen zich bemoeien met onderwerpen waar ze niet over gaan, voor de roem en de aandacht, maar als ze het vervolgens steeds mis hebben én achteraf de media gebruiken om alles om te keren wat je al die tijd eerder zelf hebt gezegd en gedaan, ja, dan verliest het volk z'n vertrouwen

Ernst Kuipers - Plotseling klimaatwetenschapper?

De andere Dokter Diederik is Acute Zorg-chef Ernst Kuipers. Goeie voornaam voor iemand die acute zorg doet. Minder vriendelijk voorkomen dan Gommers, maar dat droeg op zijn wijze toch wel bij aan de geloofwaardigheid van zijn expertise. De strenge arts. Maar ook hij kwam te vaak in beeld en ook hem overkwam wat zo velen overkomt die niet gewend zijn aan een acute diagnose van een overdosis roem: ze gaan zich bemoeien met dingen buiten hun eigen vakgebied, en dat brengt de bijwerking mee dat ze hun geloofwaardigheid in hun eigen vakgebied ondermijnen. In het geval van Kuipers roerde hij zich in het intens gepolitiseerde klimaatdebat: “Als we het klimaat niet regelen, krijgen we grotere problemen dan covid”, zei hij in november bij de chronisch grieperige talkshow Operatiekamer1. Hij onderstreepte daarmee - ongetwijfeld onbedoeld - hoe zeer het coronabeleid een progressief-politieke structuur heeft (namelijk: eentje van betweters die de morele vlaggen hoog hijsen om in je gezicht te wapperen dat ze het beter weten dan jij). Een arts (maar geen viroloog, wel een poepdokter!) waar we zonder corona nooit van gehoord zouden hebben, verklaart ineens op televisie dat Nederland een malarialand wordt, met knokkelkoorts. Overigens hadden we zonder corona ook nooit geweten van zijn belangen in AstraZeneca. Ja, de expertises van Ernst Kuipers zijn breed. Waarom wantrouwt u ze toch zo...?

Marc van Ranst - Expert in islamitische cultuurkwesties

Social

Marc van Ranst, de Vlaamse Jaap van Dissel, is een soort Hubert Bruls: grote bek en veel te zwaarlijvig om anderen te vertellen over de gevaren van onderliggend lijden bij corona. Hij pakt vaak via sociale media de vlucht naar voren om de strijd aan te gaan met viruswappies als Willem Engel. Dat is soms best vermakelijk (hij won vorige week nog een rechtszaak die Engel zelf had aangespannen), maar het schiet ook te vaak door, omdat Van Ranst zich - net als zijn opponenten - te vaak niet in kan houden. Dan gaat ie schelden en tieren en teveel tekeer om nog als een keurige, gedecideerde en geloofwaardige expert beschouwd te kunnen worden. Want als je gelijk hebt, hoef je toch niet zo tekeer te gaan? Deze week ging hij echter nog een stap verder, toen hij Assito Kanko (alhier 'de Vlaamse Ayaan' gekroond) ging verwijten dat ze een hoofddoek geen "sluier" mocht noemen. Het is immers slechts "een stukje textiel". Pijnlijk: Kanko is op haar vijfde vanuit islamitische motieven genitaal verminkt, om het maar in nette bewoordingen te zeggen. En dan gaat zo'n Van Ranst - een viroloog - even doen alsof mevrouw Kanko niet weet waar ze het over heeft als ze haar eigen expertise - de gevaren van een repressief religieuze cultuur - verwoordt op Twitter? Sja meneer Van Ranst, dat kost expertpunten bij veel mensen - en ook híer is weer de progressief-politieke kleuring van het coronabeleid zo glashelder te zien voor allen. Hij werd volkomen terecht gecorrigeerd door Kanko:

Social

Sowieso geen expert: Hugo de Jonge

Als corona niet was uitgebroken, had niemand ooit meer van Hugo geweten dan zijn treurige voorliefde voor dito schoenen. Maar corona heeft een STER van hem gemaakt. Er werd geen prik gezet of hij stond er bij voor de foto, geen glossy gedrukt of hij sierde de cover en geen interview in de krant gezet of de bladmuziek op zijn piano stond ondersteboven. De omhooggevallen leraar, koning van de kromme metaforen, had corona "voor geen goud willen missen" en dat snappen we wel, want als er geen corona was geweest, had wij nooit geweten wie hij was. Nu weten we het wel en als je over zijn toch al totaal onplezierige persoonlijkheid ook nog een sausje gristenmoraal giet, dan sta je aan de vooravond van een prikplicht. En dat, terwijl hij en zijn maatje Mark steeds maar janken dat de bevolking niet doet wat zij hen opdragen. Een bevolking, die steeds minder vertrouwen heeft in "de experts". En dat is natuurlijk nóóit de schuld van de experts. Volgens de experts.

Social

Reaguursels

Inloggen

"Roept Maurice de Hond pas anderhalf jaar, "

Er is een verschil tussen "iets roepen" en iets met onderzoek en feiten kunnen onderbouwen. De Hond is geen wetenschapper, dus die mag maar wat roepen. Dat ie dan achteraf toevallig gelijk blijkt te hebben: leuk voor 'm. Maar het had ook anders kunnen zijn.

Tapu | 16-12-21 | 11:43 | 1

Hij gebruikt wetenschappelijke data onzéttende oelewapper. En alsof Hugo niét zomaar wat roept. En Dissel, en al die andere misselijke figuren.

Blauwdraakje | 16-12-21 | 11:49

Wel goed om te zien dat Mark Rutte weer alles van zich af laat glijden en niet eens genoemd wordt als 'expert'.

B.agger | 16-12-21 | 09:51

De gevolgen van de Covid-19 uitbraak zijn groter dan die van Tjernobyl, hoe vreemd is het dan dat er geen gedegen onderzoek naar oorzaak en plaats van de uitbraak gedaan is. Zonder gedegen onderzoek naar de oorzaak kan je niet van je fouten leren en kan het morgen weer opnieuw gebeuren. SARS is zes keer uit een lab ontsnapt en vorige maand de Delta variant van Covid-19 uit een lab in Taiwan. Er is altijd oorzaak en gevolg, als je niet van de oorzaak wilt leren, zullen de gevolgen blijven komen.
En dan moet Hugo de Jonge, die van gedwongen anticonceptie voor probleem vrouwen, steeds maar weer blijven roepen dat het de schuld van de ongevaccineerden is.

Portemonnee van de A | 16-12-21 | 09:37

Met nu nog maar vier nu permanente boosterpriklocaties voor heel Gelderland (heeft ruim 2 miljoen inwoners) waarvan 3 op de Veluwe en eentje in de Over Betuwe (Elst) laat ook de GGD Gelderland Midden zien hoe bespottelijk de boosterprik organisatie in Nederland is. Vlak voor de kerst komt er, oh grote gut, ook nog een grote boosterprik locatie in de Liemers (Duiven) bij. Maar, ik heb het al geprobeerd, als ik mij voor het einde van het jaar nog wil laten Boosteren dan ben ik pas vlak voor de jaarwisseling aan de beurt, of in Ede of in Elst wat voor mij bijna anderhalf uur reizen (met het OV) vandaan is. En dat geld ook voor alle 60 plus AstraZeneca gevaccineerden die geen bescherming hebben tegen de Omikron variant maar nu niet even voor mogen gaan.

En dan lees je nu dat het gerotzooi in de gezondheidszorg in Rutte 4 gewoon door gaat want daar komen, na alles wat we al hebben meegemaakt, opnieuw bezuinigingen, hoe verzinnen ze het? Laat ze die klauwen vol extra strijkstok geld kostende over onze ruggen geprivatiseerde gefinancierde gezondheidszorg (de zorgverzekeraars) maar reorganiseren. Zelfs Thatcher durfde het niet aan de financiering van de publieke gezondheidszorg te privatiseren, alleen Nederland heeft dat in Europa gedaan.

Vuurspuger | 16-12-21 | 09:20

Ik luister liever naar wetenschappers die hun mening bijstellen dan naar wappies die middelen zoals ivermectine boven vaccinatie verkiezen. Die laatste groep is dom en kwaadaardig, die eerste constructief. Jammer dat GS deze weg is ingeslagen. Mijn vertrouwen in deze site daalt met de minuut, en dat vind ik oprecht jammer.

Bulloch | 16-12-21 | 09:05 | 6

@Pardoes | 16-12-21 | 09:32: Zucht ,, dit klopt maar doe me een plezier en uzelf ook. Kijk eens even op Dr. John Campbell en dan "ivermectine in Japan'. Ik mag helaas geen link plaatsen.

echtepleb | 16-12-21 | 09:58

@echtepleb | 16-12-21 | 09:58: Ik ken die video heus wel. Het enige wat ik erover kan zeggen dat hij het ook mis heeft. Bekijk deze video dan ook even. www.youtube.com/watch?v=UvKVQUsTbCA&a...
Japan gebruikt geen ivermectine! Waarom zouden ze daar ook. Het is inmiddels al lang en breed aangetoond dat het klinisch niet werkzaam is.

Pardoes | 16-12-21 | 10:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Scholen sluiten... iedereen boekt nu een vakantie... Nou als dat niet helpt dan weet ik het ook niet meer!

roevka | 16-12-21 | 08:58

De regel is: alle experts zitten op internet, en de grootste dichtheid van experts vind je bij GS in de panelen. Ik haal dus al mijn informatie hier vandaan.

Draak uit Brabant | 16-12-21 | 08:15

"na anderhalf jaar eindelijk achter gekomen" (dat ventileren helpt).
Dat klopt niet. Was het RIVM laat, jazeker. Maar vanaf begin schooljaar 2020 werd al verplicht met de ramen open lesgegeven vanwege ventilatie. Dat deden scholen echt niet om de jeugd te pesten of voor te bereiden op de hoge gasprijzen.

kobuskuch | 16-12-21 | 08:11

Het lijkt erop dat één van de problemen in de moderne wetenschap is dat het steeds vaker om inter-/multidisciplinair onderzoek gaat omdat de fenomena die bestudeerd moeten worden, complexer worden. Maar in verband met verregaande specialisatie en verdieping van elke wetenschappelijke discipline (nog los van de vraag wat er allemaal 'wetenschap' genoemd wordt tegenwoordig en in hoeverre dat überhaupt passend is - maar dat is een andere discussie) krijg je dan grotere kans op 'vakidioten' (ik zeg dat met liefde en respect voor al mijn vakidioten-collega's, uiteraard) die niet eens de klassiekers van de moderne wetenschap hebben gelezen; dan heb ik het over de Engelse, Franse en Duitse klassiekers uit de 16e tot 19e eeuw. Die literatuur lijkt nu niet meer relevant, maar die literatuur is wel cruciaal om als wetenschapper andere wetenschappelijke stromingen te snappen en om te beseffen hoe verschillend de disciplines denken en wat hun - hier komt 'ie, sorry - ontologische en diensgevolg epistemologische verscheidenheden en eigenheden zijn. Door onwetenheid daarover ontstaat een soort babylonische spraakverwarring, bovenop een basale ontwetendheid over andere wetenschappelijke stromingen, aangevuld en opgediend met enorme ego's in de wetenschap, waarbij de wetenschappers uit de verschillende wetenschappelijke stromingen elkaar niet kunnen/willen begrijpen maar ook nooit geleerd hebben dit te doen. Oh, ik mag niet meer tegelen dan dit lijkt het....

anja | 16-12-21 | 07:49

Ach, de basisvergelijking is nog altijd geldig: {Overheid} = -[competentie]^2

Pferdefotze | 16-12-21 | 07:43 | 1

Verkeerde haakjes. Bovendien op een volledig nutteloze plaats, al wat het maar omdat ze overbodig zijn. In overheidsdienst?

Otto Normal | 16-12-21 | 08:13

Teleurstelling heeft bij mij inmiddels plaats gemaakt voor walging en is hard op weg te muteren naar blinde haat.

Zoelense Hobbyboer | 16-12-21 | 07:28

Die Marcel Levi vind ik ook best erg. Vooral omdat ik zelf heel erg geloofde in zijn bevrijdingsdagverhaal. In juli zouden we klaar zijn, dan hadden we het ergste gehad. Nou bedankt, Marcel. Ik klampte me vast aan jouw fantasiewereld en nu poep ik op je hoofd.

Hetzelfde geldt overigens voor die gladde directeur van Pfizer, Marc Kaptein.

Vanaf nu geloof ik alleen nog het zuinige mondje van Marion Koopmans. Die geeft gewoon toe dat ze het allemaal ook niet precies weet. Ooit wordt het endemisch, maar dat kan ook nog twee, drie, vier jaar duren. Dát is de echte boodschap.

zwaaropdehand | 15-12-21 | 23:38 | 4

@klaas24 | 15-12-21 | 23:48: Die geloof ik ook niet. Vanwege de argumenten die Van Rossem aandraagt.

zwaaropdehand | 15-12-21 | 23:57

Wat betekent endemisch in dit verband dan? Endemisch betekent normaal: permanent aanwezig, maar beperkt tot een bepaald gebied. Daar heeft een (infectie-) ziekte dan een bepaalde constante aanwezigheid op een min of meer constant en voorspelbaar niveau. Bijvoorbeeld AIDS (HIV) is en blijft een pandemie. Maar je kunt het ook beschrijven als endemisch in Botswana of endemisch in Canada. Het punt is eigenlijk je kunt niet de prevalentie van een bepaalde ziekte verminderen door een ander woord voor de mate van aanwezigheid te gebruiken.

Mazzelstof | 16-12-21 | 06:00

@Mazzelstof | 16-12-21 | 06:00: Bijkomend in de definitie van endemisch is dat de ziekte ook in het betreffende gebied moet kunnen worden overgebracht. Stel dat - puur als gedachte-experiment - er in land X een bepaalde besmettelijke ziekte zou heersen Maar ook alleen in dat land besmettelijk is omdat de ziektevector niet in een ander land aanwezig is. Als alle 17 miljoen mensen uit Nederland naar dat land zouden gaan en iedereen zou die ziekte daar oplopen en terug keren naar Nederland, dan heeft 100% van de Nederlandse bevolking de ziekte. Toch is het niet endemisch want in Nederland kan de ziekte niet worden doorgegeven.

Pardoes | 16-12-21 | 08:54
▼ 1 antwoord verborgen

Malaria (kwam vroeger ook voor in Nederland) en Knokkelkoorts krijgen niet opnieuw een kans in Nederland door het eventueel warmere klimaat maar door de invoer en doorvoer van goederen en het feit dat we massaal in Nederland "natuur" aanleggen waar de muggen die deze ziektes overbrengen een goede voedingsbodem hebben.

klaas24 | 15-12-21 | 23:18 | 2

Klopt. Muggen wonen in bomen. Ze trekken zich niks aan van het klimaat, want thuis breien ze hele kleine mutsjes.

Mazzelstof | 16-12-21 | 06:03

Laat Rutte IV aantreden met een wijze maatregel: schaf alle maatregelen af en zet in op een zo snel mogelijke massa besmetting met Omicron. Dan ben je in een maand of wat vrij.

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-12-21 | 22:56 | 2

Dit is een uitstekend experiment dat ik toch het liefst in de zomermaanden (zoals nu in Zuid-Afrika) zou uitvoeren. Laat ‘s zomers een gelukkig-niet-ernstige variant de natuurlijke immuniteit opbouwen.

WelDenkend | 15-12-21 | 23:25

Goed plan .Mede omdat in het regeringsakkoord staat dat we 4 1/2 miljard gaan bezuinigen op de zorg. Ik ben voor !

Koning BongoBongo | 16-12-21 | 05:42

In de afgelopen zeven dagen is in Zuid-Afrika het aantal nieuwe gevallen van Covid-19 met 66% gestegen in vergelijking met de week ervoor, maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waren de ziekenhuisopnames laag .

Voor heel Afrika is er de afgelopen week een stijging van 83% in nieuwe gevallen, aangedreven door de Delta- en de Omicron-varianten. Maar de huidige golf veroorzaakt minder doden in vergelijking met eerdere golven.

Ziekenhuisopnames in Afrika zijn in de periode met 67% gestegen, maar de bedbezettingsgraad voor intensive care-afdelingen blijft laag met 7,5%, waarbij 14% van de patiënten extra zuurstof krijgt.
bron: mg punt co punt za

Bibop | 15-12-21 | 22:32 | 4

Zou mooi zijn als dat hier ook het geval is. Voorlopig ziet het er met de cijfers uit Denemarken minder voordelig uit. Echter de aantallen in Denemarken zijn nog veel te klein om stevige uitspraken te doen

Beste_Landgenoten | 15-12-21 | 23:28

@Beste_Landgenoten | 15-12-21 | 23:28: Ja ,onze regering zoekt en kijkt alleen naar negativiteit . Dat is niet te vinden in Zuid Afrika ,maar het voorbeeld om zeer zorgvuldig te blijven wordt dan Denemarken.

Koning BongoBongo | 16-12-21 | 05:47

@Koning BongoBongo | 16-12-21 | 05:47: Ja, zorgvuldig blijven is supervervelend.

Mazzelstof | 16-12-21 | 06:18
▼ 1 antwoord verborgen

Wat we ons later zullen herinneren van deze "Corona crisis" is dat dit een grote stap is geweest tot de ontmanteling van het aanzien van de wetenschap in de ogen van het grote publiek. Artsen zijn geen wetenschappers en dat kunnen we dagelijks zien ("onbewust onbekwaam in wetenschap"). Geeft niks, ze hebben geleerd klinisch te denken en handelen en dat is ook wat waard. Echte wetenschappers zijn buitenspel gezet door blaaskakende medici. Uiteindelijk blijken de natuurkundigen, scheikundigen en biologen het bij het rechte eind te hebben. Maar de schade aan het huis van de wetenschap is aangericht.

nancystjago | 15-12-21 | 22:25 | 5

Klopt als een bus.
Wat ik me ook zal herinneren is dat het recht hebben op niet hetzelfde is als het recht krijgen.
“art. 1 GW het recht op de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam. Iedereen mag zelf bepalen wat er met zijn of haar lichaam gebeurt, of medische handelen worden verricht en of voorgeschreven medicijnen worden ingenomen.”

Vlasbaard | 15-12-21 | 23:10

@Vlasbaard | 15-12-21 | 23:10: Dat is niet art 1 van de Grondwet. Die luidt: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
U bedoelt waarschijnlijk art 11 maar die luidt geheel anders: "Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam." De bijzin tussen de komma's maakt dat overheden wel degelijk rechtmatig beperkingen kunnen opleggen. Of dat verstandig/wenselijk is in de discussie rondom vaccinatie laat ik in het midden maar juridisch kan dat dus wel.

Pardoes | 16-12-21 | 09:04

@pardoes; ja art 11, tikfoutje.

Vlasbaard | 16-12-21 | 18:07
▼ 2 antwoorden verborgen

De vraag is of je Omicron te vuur en te zwaard moet bestrijden.
Ja, het is besmettelijker dan Delta en zal snel dominant worden, het ziekteverloop is echter een stuk milder, daarom is het vrij lang onder de radar gebleven.
Ondanks dat de symptomen minder heftig zijn, kan het wel zorgen voor veel opnames omdat veel mensen ( ook veel zwakkeren ) tegelijkertijd besmet worden.
Boosters met het oude vaccin gaan daar weinig tegenin brengen, en op de vaccinatie van Pfizer specifiek tegen Omicron is het nog even wachten ( de uitrol begint in maart 2022 )
Daarbij zijn het ook nog 3 spuiten, wat veel mensen tegen staat.
Misschien is het beter om deze milde variant rond te laten gaan ipv vol op het paniekorgel te gaan.

LonelyWanker | 15-12-21 | 22:21 | 5

@botbot | 15-12-21 | 22:29:
Haha, bewijs. Moet jij zeggen.
Wat jij allemaal geroepen hebt, werd allemaal ontkracht het afgelopen half jaar.

LonelyWanker | 15-12-21 | 23:00

@LonelyWanker | 15-12-21 | 23:00:
Dat bestaat niet ik hou me altijd bij de cijfers maar het is wel goedkoop roepen van u zonder het bewijs te leveren dat ik fout zat.

botbot | 15-12-21 | 23:06
▼ 2 antwoorden verborgen

En toen hadden we opeens een wel erg Joopse Marc van Ranst en Hafsa El-Bazioui, met haar: “We zijn veel te lang tolerant geweest voor intolerantie.”
Leuk verzonnen woordspelletje. Maar het is overduidelijk voor meerderlei uitleg vatbaar, dus uiteindelijk heb je er geen moer aan.

SIogra | 15-12-21 | 22:16

Hugo heeft alle corona foto momenten wel zo'n beetje gehad, de enige die nog ontbreekt is de eerste patiënt die sneuvelt door code zwart.

likdoorn | 15-12-21 | 22:11

Waar zijn de journalisten om uit donker Afrika te melden hoe Omicron daar huis houdt? Of houdt Omicron daar helemaal niet huis in de zin dat het virus zeer velen positief besmet maar weinigen velt? Waarom doet de WHO niets met de exponentiële uitbraak in Afrika, die strakjes copycat komt naar Europa?

Eeuwig..Op..Vakantie | 15-12-21 | 22:09 | 3

Ook een persoon die er wezen mag on,e strijder voor hetklimaat Ursula von Leyen, voorzitster EU,, u weet wel vd 50 km met privé vliegtuig doen. Zij is voor vaccinatie plicht en laat haar man nou in de vaccinatiewereld zitten...

ger1306 | 15-12-21 | 22:27

Er zijn geen journalisten meer hiero.

Eric Newby | 15-12-21 | 22:31

Vanuit centraal afrika: Corona, wat is dat? Natuurlijk goedkope facebook campagnes (betaald met heel veel EU geld), veel lokale contrôles (wat je natuurlijk afkoopt en xtra inkomsten voor lokale notabelen) en restricties (Bart en reizen) (komt dat goed uit voor een sinds 30 jaar democratisch gekozen president).

truiz | 15-12-21 | 22:36

Was al even bezig met een koolhydraat arm dieet maar nu nog een tandje erbij..

Wattman | 15-12-21 | 22:20

Pfizer moet gaan investeren in liposuctie.

nobodiesunmighty | 15-12-21 | 22:25

Grappig is dat je van de redactieleden van GS precies zo’n post kan maken. Ook mensen die buiten de paden van hun kennis treden, ook vooral luid schreeuwen etc.

FordPrefect | 15-12-21 | 22:00 | 1

Ga je gang

ruud76 | 15-12-21 | 22:13

Er zaten ooit betere experts op de juiste posten in de maatschappij. Maar toen kwam dhr. Lubbers. En toen de bezuinigingen. En geen partij ging de verkiezingen in met de belofte dat dat afbraakbeleid als concept gestopt zou worden. Nee, er kwam oppostie, ofwel een hoop loos gezeur dat het niet leuk was wat Ruding deed met de centjes. Eenmaal alles de hoek in bezuinigd, begon het vervangen van rijnland model denkende bestuurders op alle vlakken in het land voor neoliberianen met een politiek verleden bij CVVD66A en PvdA. Weg gemotiveerde betrokken experts. En opnieuw 0,0 lieden in de politiek waarop je kon stemmen die het voornemen hadden om het gedrag van politici openlijk af te keuren en hun ideologie een halt toe te roepen. Weer alleen oppositie van niks. Sinds Balkenende is de burger openlijk tot te bestrijden vijand verklaard. Rutte zette de lijn door. Wanneer je nergens meer serieuze experts hebt is er voor de burger geen hoop meer dat er volwassen beleid zal worden gevormd om problematiek aan te pakken. Erger nog, degenen die zich nu experts mogen noemen kenden geen kennisopbouw en carrière zonder directie bemoeienis van precies diegenen die hun voorgangers hebben weten weg te jagen. Al die experts zijn de kinderen van Lubbers.

zeurmachine | 15-12-21 | 21:57

Ja jommes. Dan zullen jullie het toch met mij moeten doen. Nog geen voorspelling van me is niet uitgekomen qua corona, behalve misschien de iets te optimistische schatting dat we na de volledige vaccinaties wel eens langere tijd uit de ellende konden zijn. Dat was niet zo. Maar goed, gratis dan nog eentje. Omikron is minder gevaarlijk maar gaat desondanks nog voor de zwaarste zorgpiek zorgen over een maand of anderhalf. Want wij zijn geen jonge Zuid-Afrikaanse zwarten maar oude blanke dikkertjes. En ik bezit een zakrekenmachine met exponent functie. Dat telt ook.

Beste_Landgenoten | 15-12-21 | 21:45 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

De experts hebben hun geloofwaardigheid verloren toen ze zich lieten dicteren door politici wat ze moesten zeggen.
Heb je als expert jarenlang gestudeerd en jezelf decennia lang gespecialiseerd, maar op het moment dat er een beroep op je kennis wordt gedaan laat jij je tekst dicteren door een politicus die gezichtsverlies wil voorkomen.

Osdorpertje | 15-12-21 | 21:44

Diederik Gommers en Hugo de Jonge vrienden voor het leven.

thanseeuwen | 15-12-21 | 21:42 | 3

Kameraden tot de laatste snik!

Lorejas | 15-12-21 | 21:43

De grap is dat allebei hun voorgangers op hun vakgebied Jozef heetten, of mag dat ook al niet meer?

smdyasc | 15-12-21 | 21:46

Dit gedoe duurt nu bijna 2 jaar. Dat het best iets is om rekening mee te houden, eens. Dat er gelukkig een vaccin is, zij het nog steeds niet volledig goedgekeurd, is een zegen voor velen en daar ben ik blij om.

Maar iedere domme lul/kut/onzijdig/iets kon vanaf vorig jaar ongeveer voorspellen wat er op de rol stond, zo ook ondergetekende, en tot dus ver komt het allemaal uit.

2G? Hoe dan voor mij in dit geval, ik wil mij om mij moverende redenen niet laten vaccineren, dus zal ik genezen moeten zijn van corona.
Maar hoe doe ik dat? Want men zegt, laat je bij de lichtste klachten al testen.
Dan zou ik dus gewoon even heen moeten gaan, "wat zijn uw klachten?".

"Geen.".

"Wat doet u dan hier?".

Tsja. Ik heb gewoon werkelijk geen klachten sinds de afgelopen bijna twee jaar, en daarvoor ook al niet, afgezien van wel eens een beste snotneus.
Ik kan mijn niet heugen ziek te zijn geweest.

Maar ja, plicht komt er, en daardoor ga ik mijn 'diploma's' verliezen, want ik ben vrij eigenwijs. Maar mijn kinderen gaan eronder lijden, dus zal ik wel moeten, een qr code zal ik dus aan moeten. Ik, die al jaren door het leven ga zonder al dat geëikel, geen facebook, instagram, twitter, smartphone, en wat wel niet meer, zelfs geen digid code, en dat is bewust.

Er is een hetze gaande tegen mensen die zich niet willen laten vaccineren, en dat is niet juist.

Ik wil nog wel veel meer neerzetten, maar ik ben er een beetje flauw van, jaren lang hard werken heeft mij deels onafhankelijk gemaakt, en nee, voor diegenen die met schuim op de bek mij zo voor 'wappie' gaan uitmaken, is niet het geval.

Vaccin werkt, maar dat is tijdelijk, en dat moge blijken uit het feit dat prik drie al nodig is. Medicatie is inmiddels ook gereed, maar.

Ik snap dus niet dat alles gericht is op vaccinatie, terwijl medicatie ook een oplossing is. Of ik snap het in mijn achterhoofd wel maar wil er niet aan.

Nou ja.

Sorry voor mijn onsamenhangend relaas, meestal kan ik ontzettend goed formuleren op schrift, maar met betrekking tot deze kwestie en alhier, lukt mij dat gewoon niet.

GKJP | 15-12-21 | 21:41 | 5

Ik heb heel veel klachten, of die ook van lichamelijke aard zijn is een ander verhaal.

knutsel_ | 15-12-21 | 21:46

De focus is nu op jongeren, jongeren en jongeren...

Je zag het van verre aankomen.. "Wie of wat moeten we aanpakken om het in te dammen.. ", was de vraag... Dan hou je nog maar 1 groep over...

Het doel heiligt werkelijk waar alle middelen momenteel....

neonreclame | 15-12-21 | 21:47

Medicatie komt nog wel, er zijn er miljoenen die dagelijks pillen slikken om overeind te blijven. Maar komt pas als er overeenstemming is mbt minder productie prikken en meer pillen en wie de winsten in zijn zak steekt.

Lukiluuk | 15-12-21 | 22:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zat een tijdje het debat te kijken vandaag.
Het valt me op dat Hugo wel vaak wat denigrerend op kamerleden reageert die soms best goeie vragen hebben.
Dan krijg je dat schoolmeester gevoel bij hem van niet zeuren want ik weet het beter.
Vind ik heel slecht.

jaja | 15-12-21 | 21:39 | 6

@Beste_Landgenoten | 15-12-21 | 21:49:
Z'n verhaal is best ok.
Maar soms zie ik dat nare gereformeerde in hem, betweter gedrag.
En als ongelovig katholiek herken ik dat.

jaja | 15-12-21 | 22:10

Yep. Dat met de rug naar Baudet zitten is ook al zoiets. Tuurlijk, Baudet is een nog grotere narcist dan Hugo en hij komt met onzin, maar het gedrag van Hugo getuigt van een soort mokkende kinderlijkheid. Iets wat niet thuishoort in een parlement.

SIogra | 15-12-21 | 22:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Is het niet tijd om alle mislukkingen uit het verleden opzij te zetten en ze allemaal te vervangen door een frisse ploeg?

smdyasc | 15-12-21 | 21:38 | 4

Goede vraag. De ambtenaren blijven grotendeels zitten, heb eigenlijk geen idee meer wat en wie ik moet geloven in het kabinet.

Sinterbikske | 15-12-21 | 21:41

Niet meteen zo hard willen ingrijpen. Eerst het nieuwe elan afwachten.

Lorejas | 15-12-21 | 21:46

Met dezelfde trainer?

nobodiesunmighty | 15-12-21 | 22:28
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
ikvindhelemaalmooi | 15-12-21 | 21:36

Opvallend dat het RIVM 'concertzalen en nachtclubs' noemt, maar niet 'scholen'.

Dat zou verstrekkende gevolgen hebben voor de overheid, natuurlijk.
Zo wappie ben ik dan ook wel weer.

Papa Jones | 15-12-21 | 21:35 | 7

@Lukiluuk | 15-12-21 | 21:44: Ja, onbegrijpelijk. Een raam of deur openzetten is leuk in de zomer, niet in de winter als het een paar graden boven nul is of nog kouder. Waanzinnig dat daar nog totaal geen stappen zijn gezet.

Papa Jones | 15-12-21 | 22:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Vraag mij af wat Peter R de Vries ervan gevonden zou hebben. Hij was ook expert.

Brabeaulander | 15-12-21 | 21:34 | 1

Of Pim.

TonAlias | 15-12-21 | 21:35

Amalia dan?

F. Jacobse | 15-12-21 | 21:34 | 1

Kinderen konden het eerst nog niet krijgen en overbrengen en nu wel.

Astroturfer | 15-12-21 | 21:36
-weggejorist-
BoerKoekoek | 15-12-21 | 21:32 | 3

Ik vind die tekeningen van Cortes nooit zo geslaagd. Ze lijken allemaal op zo'n carnavalszanger.

winkelwagenmuntje | 15-12-21 | 21:31 | 1

Rutte heeft geen visie
Van Dissel geen uitstraling
Hugo kan niks maar weet t zelf niet
Gommers is zichzelf belangrijk gaan vinden
Kuijpers is gewoon een zak
Ik hoorde gisteren bij een of ander actualiteitenprogramma de vraag wie nu minister van VWS moest worden, Marcel Levi werd door als eerst genoemd, maar meteen afgeserveerd want PVDA. Tsja je kunt beter een onwetende ondergekwalificeerde partijlaaf daarop zetten dan iemand met weliswaar een andere politieke kleur, maar wel de bewezen expertise om het goed te doen.

WibionFire | 15-12-21 | 21:30 | 4

@schnitzeljager die Bruins was inderdaad niet gek. Zoek maar gauw een andere usefull idiot!

WibionFire | 15-12-21 | 21:39

Wat belangrijk is op die functie is eerlijkheid. Dat is de kernkwaliteit. Dit naast kennis over de materie.

foxhunter | 15-12-21 | 21:43

@Der Schnitzeljäger | 15-12-21 | 21:35: laatste eens, 1e niet. Van Dissel vandaag live in briefing gehoord, die man gaat af op beschikbare data en modelleert daarop. En daar zitten heel veel marges in. Het is gewoon in de hele wereld een puinhoop met de aanpak.

Lukiluuk | 15-12-21 | 21:50
▼ 1 antwoord verborgen

Nou gaan we weer... zwelgen in negativiteit, hoe kut het allemaal is, de Jonge is een lul, o ja van Dissel ook, Maurice de Hond is een deskundige, Rutte is een leugenaar, berekeningen laten zien dat het beleid niet klopt, grondrechten worden aangetast, vaccinatie helot niet het is maar een griepje, we zijn op weg naar een dictatuur, het hele zooitje moet weg... etc etc... zo vermoeiend om elke keer hetzelfde te moeten lezen. Nationale volkssport : alles beter weten, kekker alles afzeiken en zwelgen in zelfmedelijden.

johnyl | 15-12-21 | 21:29 | 13

Met al die woordvoerders en specialisten die ze ter beschikking hebben had je toch een duidelijker lijn mogen verwachten. Volgens mij maken ze daar op die ministeries gebruik van reaguurders. It takes one to know one ;).

Sinterbikske | 15-12-21 | 21:46

dat er gezeken kán worden is een teken dat er democratie heerst.

nobodiesunmighty | 15-12-21 | 22:31
▼ 10 antwoorden verborgen

Hugo op z'n telefoon. Misschien is hij koortsig aan het googlen tijdens het debat omdat zijn parate kennis nogal tekort schiet.

Muxje | 15-12-21 | 21:28 | 4

Hugo waagt een gokje. Doet-ie al bijna twee jaar.

Cor Netto | 15-12-21 | 21:36

Ik denk dat ie een melding kreeg van Indeed.

TonAlias | 15-12-21 | 21:38
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig valt mijn geloofwaardigheid niet te slopen. Ik geloof niet dat ik zoiets ooit gehad heb.

Lorejas | 15-12-21 | 21:27 | 8

@neon: hond is out op de bank naast me. Geen idee wat Beppie aan het doen is. Het leven is mooi.

Lorejas | 15-12-21 | 21:36

@Mr_Natural | 15-12-21 | 21:30: Scherp. Hierbij een expert sticker, een lintje en een riddertitel (aangezien je daar tegenwoordig alleen maar 18 hoeft te worden...)

Is dit nog nieuws? | 15-12-21 | 21:38

U twijfelt nog .. in iets.. of niets .. of ? Ach laat ook maar.

johnyl | 15-12-21 | 21:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Nu live over naar de commentaren hier, kijken wat jullie als experts te zeggen hebben, komt u maar!

Is dit nog nieuws? | 15-12-21 | 21:26 | 4

We hadden hier een goede nacht-hap expert. Mis 'm wel eigenlijk,

LD69 | 15-12-21 | 21:33

ik mis Gulliver.... snik....

nobodiesunmighty | 15-12-21 | 22:32
▼ 1 antwoord verborgen

Ahgossie, dat de eer van het voor het voetlicht brengen van iets maatschappelijk relevants (een coronamaatregel die wat anders is dan je handen stukwassen en die kennelijk wél helpt) een PVV'er ten deel valt is bij de NOS een zeldzaamheid.
Maar alles steekt ook redelijk af bij Baudet.

SIogra | 15-12-21 | 21:23

“ Er komt een minister voor Klimaat en Energie die de regie voert over het beleid en het klimaatfonds, waarin de komende tien jaar 35 miljard euro wordt gestort”
Bron: Trouw

35 miljard! 35! Kunnen we het daar eens over hebben in plaats van over die corona. Dat weten we nou wel. En daar komen we ook niet meer van af

De overheid smijt met geld omdat er gratis kan worden geleend. Dan lijkt het als het geld gratis is. Maar onze kinderen erven onze schulden. Ooit moet er worden terug betaald

theo-is-dood | 15-12-21 | 21:21 | 6

Datzelfde gajes wat al 20 jaar indexatie van pensioenuitkeringen tegenhoudt, wat toch koopkrachtverliezen van tot 40% van gepensioneerde deelnemers heeft geleid.

"De simpele conclusie is dat er zelfs wanneer er geen pensioenpremie betaald zou worden het fonds moeiteloos de pensioenuitkeringen zou kunnen doen vanuit het rendement zonder in te teren op het vermogen.

Zelfs bij een geïndexeerde uitkering met een inflatie van ca. 2% zou er nog geen spatje pijn zijn."

www.wyniasweek.nl/onze-pensioenfondse...

Milton_Styx | 15-12-21 | 21:35

@Milton_Styx | 15-12-21 | 21:35:
ABP en PGGM hadden allang hun pensioenuitkering met vijf procent moeten korten!
De pensionado‘s eten de kas leeg en hun kinderen mogen tot hun zeventigste levensjaar werken en pensioenpremie betalen.
@Milton; u ging al met de VUT op 58 jaar?

theo-is-dood | 15-12-21 | 21:48

@theo-is-dood | 15-12-21 | 21:48:

U heeft overduidelijk geen kennis genomen van het artikel en papagaait slechts het door de politiek en media opgelepelde propagandamateriaal na.

Begin daar eens mee en ga eens out-of-the-box denken.

Stel uzelf bv. eens de vraag hoe het kan, dat na 20 jaar hoegenaamd geen indexatie het vermogen in de fondsen grofweg verdubbeld is in diezelfde tijd?

Milton_Styx | 15-12-21 | 21:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Feit is dat het hele corona(wan)beleid 1 grote cluster fuck is.
Families, relaties, vrienden, kennissen en het verenigingsleven valt uit elkaar.
Er is zoveel met rotte vis over en weer gegooid dat de stank in alle krochten, hoeken en naden van de maatschappij getrokken is.
Terug naar het normaal zoals vroegah is ONMOGELIJK geworden.

captain-caveman | 15-12-21 | 21:20 | 4

@TonAlias | 15-12-21 | 21:30: zogenaamde vrienden en familie die je een enkele reis met de trein naar een kamp in Polen wensen dat wil je niet meer dat goed komt.

captain-caveman | 15-12-21 | 21:36

Dat is niet overal zo hoor, jammer dat het lot u zo meedogenloos treft ik hoop dat het nieuwe jaar u veel voorspoed mag geven en dat er nog naar u omgekeken wordt.

johnyl | 15-12-21 | 21:43

@johnyl | 15-12-21 | 21:43: Bedankt voor de welgemeende nieuwjaarswens.
Hoop dat U ook een voorspoedig 2022 mag ervaren.

captain-caveman | 15-12-21 | 22:19
▼ 1 antwoord verborgen

Uit de wind van een besmettingshaard, het is zo vaak gezegd, maar wanneer er zoveel inteelt is tussen experts en politici, zullen ze hun fouten pas toegeven als ze denken dat het niet meer opgemerkt wordt. Jammer dat we zoveel doden verder zijn die onnodig waren als er gewoon het gezonde verstand gebruikt was.

smdyasc | 15-12-21 | 21:20

Met dank aan GS dit hele (narcistische) zooitje te kakken te zetten want van de gewone pers hebben we niets meer te verwachten.

Der Schnitzeljäger | 15-12-21 | 21:19 | 1

Inderdaad. Het papagaaid elkander aan in de deugmodus. Dat idee van een soort tribunaal is eigenlijk zo gek nog niet. Men moet er niet te makkelijk vanaf komen.

bqbq | 15-12-21 | 21:26

Ik had liever gehoord dat die "mondkapjes" wel werken, maar we hebben momenteel te weinig. Zijn we mee bezig. Dat was eerlijk geweest. Ja daar ben ik heel raar in.

Duwbak_Linda | 15-12-21 | 21:18 | 7

Of gewoon toegeven dat ze vliegtuigen vol, je gelooft het niet, naar China stuurden om ze daar te helpen in het begin.

'Nederland heeft op 10 februari meegeholpen om een vliegtuig vol mondkapjes, handschoenen, overalls en andere medische hulpmiddelen met een ‘humanitaire vlucht’ via Schiphol naar het Chinese Wuhan te sturen. Dat blijkt uit een reconstructie van de Volkskrant naar de maand februari waarin duidelijk werd dat Nederland niet goed was voorbereid op de uitbraak van het coronavirus.'

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Wattman | 15-12-21 | 21:32

@Wattman | 15-12-21 | 21:32:
Ik weet. Heeft mijn vertrouwen geen goed gedaan. Zelfde als eerst zeggen dat X absoluut niet komt. En dan net zolang schuiven, draaien en zwabberen tot het realiteit is. Dan voel ik me niet serieus genomen.

Duwbak_Linda | 15-12-21 | 21:44

er zijn er niet te weinig en ze werken tegen het verspreiden. Om jezelf te beschermen moet je wel FPP2 gebruiken.

AntiZanicz | 15-12-21 | 22:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Je weet niet waar je bij zoveel onkunde en onnozelheid moet beginnen. Maar laat ik voor mezelf een startje maken. Gommers: 2000 ic verpleegkundigen die niets te doen hebben. Dat houdt je niet lang vol. Dus gooien we het hele land op slot. Laten we scholen dicht. Sportscholen dicht. Horeca dicht en laten we miljoenen mensen thuis zitten niks doen. Oh jawel, kijken naar de brievenbus hoe de doorgaande rekeningen binnen komen zonder een loonstrook te hebben"

Wat een vreselijke LUL.

peterdh | 15-12-21 | 21:16

De enige expert die ik nog vertrouw is de franchisenemer van de lokale witgoedhandel met gelijkluidende naam.
En dan niet om z'n praatjes, maar wegens jarenlange getoonde betrouwbaarheid in leveren naar wat is toegezegd,nakomen van afspraken en open communicatie over voor- en nadelen.

Milton_Styx | 15-12-21 | 21:16 | 6

Witgoedhandel....
Mieles?

TonAlias | 15-12-21 | 21:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Beter ten halve gemauriced als ten hele gedwaald, Jaap Bedissel.

Caparzo*Inc | 15-12-21 | 21:15

Citaat/clipje van Gommers is uit z’n verband getrokken en dat gaat helaas noooit meer weg. Kern van zijn betoog was dat je niet structureel het aantal bedden moet verhogen door meer apparatuur neer te zetten en IC verpleegkundigen in dienst te nemen. Maar het zo ik te richten dat er een flexibele schil IC corona geschoold personeel is die vanuit andere afdelingen ingezet/bijgezet kan worden als de normale capaciteit niet toereikend wordt. Vanaf nu voor altijd de maximale capaciteit die voor een piek nodig is standaard in de lucht houden is onrealistisch. Dat is het punt dat er werd gemaakt.

Trolling for Peace | 15-12-21 | 21:15 | 4

@peterdh | 15-12-21 | 21:20:
“ In 2020 is 116 miljard euro uitgegeven aan zorg en welzijn, inclusief kinderopvang. Dat is 8,9 miljard euro (8,3 procent) meer dan in 2019. Dit bedrag is inclusief de zorgbonus en de compensaties die zorgaanbieders van verzekeraars en gemeenten kregen vanwege gederfde inkomsten als gevolg van de coronacrisis”
Bron: CBS

Hoe hoog mag de rekening voor de zorg worden? En wie gaat de rekening betalen? Hier op GS zeuren ze al over de €385,- eigen risico die je zelf mag betalen

theo-is-dood | 15-12-21 | 21:27

@peterdh | 15-12-21 | 21:20: Nee. En Nee. Een ad hominem is onnodig. Lees, want dat staat er niet.

Trolling for Peace | 15-12-21 | 21:28

@theo-is-dood | 15-12-21 | 21:27: "Hoe hoog mag de rekening voor de zorg worden?" In ieder geval 150 miljoen meer. Wat moeten we in hemelsnaam met een achterlijk schilderij.

keistad | 15-12-21 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Top geschreven Van Rossem!!

toetssteen | 15-12-21 | 21:14

Is het jullie ook opgevallen dat er steeds vaker geschreven en gesproken wordt over 'experts' zonder dat daar verder namen aan verbonden worden?

Mr_Natural | 15-12-21 | 21:13 | 8

@ton elias
Ik als deskundige / expert op het gebied (tegenwoordig de wetenschap van) factchecking heb jouw tegel even gepeer-reviewed en conclusie: 100% waarheid!

peterdh | 15-12-21 | 21:37

In het verlengde van deze observatie:

Is het jullie ook opgevallen dat factcheckers bestaan sinds het moment dat er steeds meer leugens uit de MSM debunked werden op alternatieve media als Geenstijl, en dat deze factcheckers dezelfde 'journalisten' zijn (of van dezelfde organisatie) die deze leugens verspreidden?

DMaN | 15-12-21 | 21:52

@DMaN | 15-12-21 | 21:52: Nee, eigenlijk niet. Maar mogelijk heb je wel gelijk. Noem er eens een paar.

Pardoes | 15-12-21 | 21:57
▼ 5 antwoorden verborgen

Echt die paniekzaaierij over de omikron variant. Het is verschrikkelijk.
i.imgur.com/oM1AcW8.png

Brabeaulander | 15-12-21 | 21:13 | 3

Afrika heeft een jongere bevolking en het is daar zomer. De data uit Denemarken en Engeland zijn helaas zorgwekkend.

Lukiluuk | 15-12-21 | 21:18

@Lukiluuk | 15-12-21 | 21:18: Engeland heeft veel AstraZeneca geprikt. Dat vaccin werkt niet tegen omikron. Zij hebben de boosters nog harder nodig dan wij.

zwaaropdehand | 15-12-21 | 23:49

Dus Diederik heeft een fantastische baan,maar alleen als er voldoende mensen bijna doodgaan.

Crankhead | 15-12-21 | 21:13

Die 'expert' van het RIVM die beweerde dat COVID-19 Nederland niet zou bereiken ontbreekt nog in het lijstje

radiatorknopje | 15-12-21 | 21:11 | 2

En,Carnaval vier je in kleine kring.

Crankhead | 15-12-21 | 21:14

@Crankhead | 15-12-21 | 21:14:
Hahaha, ja, precies!
Al heb je het nooit zelf gevierd, je hebt zeker 100x keer beelden van grote groepen dronken mensen op TV gezien, en dan komen met zo'n uitspraak...

LonelyWanker | 15-12-21 | 21:32

Er is maar 1 expert waar men wijzer van wordt.

sjef-van-iekel | 15-12-21 | 21:09

Tjonge, dat de NPO het uit zijn bek krijgt een vraag van de PVV te publiceren. Je zou bijna hoop krijgen.

Der Schnitzeljäger | 15-12-21 | 21:08

Volgens onderzoek zijn kinderen niet besmettelijk.
Voorjaar 2020.

BrutusBosch | 15-12-21 | 21:08 | 3

Corona is geen kinderziekte.

Mr_Natural | 15-12-21 | 21:10

Dat was een onderzoekje naar waarschijnlijke besmettingrichting in 148 huishoudens.
Totaal onwetenschappelijk en schandalig dat dat als feit naar voren werd geschoven.

letopuwzaak | 15-12-21 | 21:12

En mag ik dan nu ook wat respect voor Maurice de Hond vragen? Dank U.
.
En, nee Jorris, niet doen, want dit mag gewoon ook, volgens jullie regels.

Peter-Rissing | 15-12-21 | 21:07

Maar toch, Het Virus is gewoon kut. Hier in Denemarken was/is de aanpak van de overheid top, ik durf te stellen het beste overheidsbeleid omtrent corona van heel de wereld, en sowieso vele, vele malen beter dan in Nederland. Maar ook hier lopen de besmettingen weer op, en ziet het er naar uit dat het weer heel het voorjaar thuiswerken wordt.. dusja, die experts kunnen kut zijn dat je wilt, ook als ze wel capabel zijn/waren zit je alsnog met de gebakken peren.

Ilyrm | 15-12-21 | 21:06 | 4

Hier in Zweden was de aanpak vooral wegkijken en kop in het zand steken en cijfers manipuleren om het eigen gelijk te bewijzen. Daar is Tegnell wel van teruggekomen en nu doen we braaf mee met strengere regels, net als Noorwegen en jullie.

En je hebt gelijk. Het maakt niet uit hoe oneens je het bent met de echte experts, wetenschap werkt gewoon, of je het er nou mee eens bent of niet. Marion Koopmans omleggen betekent absoluut niet dat daarmee ook dat virus of de regels verdwijnen, ook al schijnen sommige sneue tokkies te denken van wel. Ik hoop dan ook dat ze bescherming krijgt!

Jessinator | 15-12-21 | 21:19

Wat vind je er zo goed aan en wat is het verschil? En wat vinden de burgers?

letopuwzaak | 15-12-21 | 21:19

Hier in zuid Spanje, is het nog niet zo erg. Gelukkig kunnen de provincies hier afzonderlijk maatregelen treffen.

rifraf | 15-12-21 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

In Engeland is het hek al van de dam met Omicron. In februari hier totale lockdown en ic’s overspoeld. Ik hoop het echt niet maar de voorspellingen zijn zeer slecht.

Lukiluuk | 15-12-21 | 21:05 | 4

@Mr_Natural | 15-12-21 | 21:08: Ja fijn hè, de wetenschap. Wees er maar blij mee. Zonder hadden we dit niet geweten en hadden we niet voor kunnen bereiden. Ik ben ze dankbaar.

Juffrouw op de fiets | 15-12-21 | 21:24

@Mr_Natural | 15-12-21 | 21:08: hoezo zou men niet kunnen prognotiseren. Door de grote aantallen is dat betrekkelijk eenvoudig.

AntiZanicz | 15-12-21 | 22:04

Die zijn al vanaf dag één slecht. Blijkt steeds mee te vallen. Laat je niet gek maken door al die doemscenario’s.

Wayfaring stranger | 15-12-21 | 23:38
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een sympathieke vent is die Hugo. Mijn buurman waar ik echt een intense hekel aan heb zou ik eerder uitnodigen voor een kerstdiner dan deze (demissionaire) minister van VWS.

Brabeaulander | 15-12-21 | 21:05 | 1

Zal Hugo ook niet echt erg vinden denk ik

johnyl | 15-12-21 | 21:33

Ik ben geen expert, dat kan ook niet want ik ben nooit pert geweest.

Mr_Natural | 15-12-21 | 21:03 | 1

Dát zeggen al die perverts - en dan halen ze stiekem snél drie letters weg...

bisbisbis | 15-12-21 | 21:20

Iedereen met een beetje gezond verstand wist meteen al dat in binnenruimtes de dood in de hoeken loert, maar het RIVM heeft hier nog ruim anderhalf jaar over gedaan. En zo'n club gaat dan meebeslissen over wat jij in je lijf moet laten spuiten? Ik dacht het niet.

MickeyGouda | 15-12-21 | 21:02 | 5

Er wordt al maanden en jaren geadviseerd te ventileren. Scholen klagen over de tocht en koude omdat ze in al het onderhoudsgeld niet voor onderhoud hebben gebruikt en nu geen ventilatiesysteem hebben.

AntiZanicz | 15-12-21 | 22:03

@theo-is-dood | 15-12-21 | 21:31: Je ridiculiseert het, maar Maurice de Hond blijkt al 1,5 jaar gelijk te hebben. Nu pas dringt dat door bij het RIVM. Effies eerder had mss wel wat onzinmaatregelen en zelfs doden gescheeld.

Wayfaring stranger | 15-12-21 | 23:41

Die twee zaken hebben niet zoveel met elkaar te maken. Ik heb het RIVM niet nodig om de kracht van vaccinaties te waarderen.

Ook alle fouten van het kabinet maken vaccins niet minder effectief.

zwaaropdehand | 15-12-21 | 23:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Expert is het leegste woord wat er bestaat geworden. Oh, en onderzoek.

Mr_Natural | 15-12-21 | 21:01 | 6

@TheseDays00 | 15-12-21 | 21:04: met op de eerste plaats echt diversiteit. Wat een lege huls is dat dan. Oh dus jij eet graag een frikandel, ik heb liever een kroket, kijk ons eens divers zijn!

Ilyrm | 15-12-21 | 21:08

'Respect', nog zo'n woord.

MickeyGouda | 15-12-21 | 21:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Het gaat om mij...!!!

Mij, mij mij mij..!!

Een simpele lulhannes die niet te overtuigen is....

Kom maar door.. Wie weet mij wel te overtuigen..??

neonreclame | 15-12-21 | 21:00 | 8

@neonreclame | 15-12-21 | 21:55: Tsja, Uiteindelijk moet je daarover zelf beslissen. Ik ben ook geen voorstander van verplichte vaccinatie. Ik hoop wel dat de beslissing genomen wordt met kennis van zaken. Persoonlijk ben ik wel overtuigd van de werking van vaccineren. Ik heb hier ook altijd mijn best gedaan om zo zuiver mogelijk informatie te geven in volledige onafhankelijkheid van welke firma of instantie dan ook. Maar het is duidelijk dat de argumenten die ik met mijn achtergrond overtuigend vind, niet door iedereen kan worden overgenomen. Waar ik overigens alle vrede mee heb, behalve dat ik het diep in mijn hart wel jammer vind. Maar nogmaals, beslis zelf maar zoek alstublieft wel naar de juiste feiten. Mijn indruk is dat er soms geshopt wordt naar argumenten die de eigen mening staven. Zal ik ook last van hebben. (Cognitieve dissonantie reductie) Ik probeer daaraan te ontkomen door werkelijk zoveel mogelijk te lezen en te bestuderen. Dat ik de basis van infectieziekten en immunologie al kende heeft mogelijk wel wat geholpen.
Hoewel ik veel vraagtekens heb over het beleid van de overheid, staat een ding echt vast voor mij en dat is dat vaccinaties helpen. Natuurlijk niet voor 100% maar genoeg.

Pardoes | 15-12-21 | 22:12

Biertje?

nobodiesunmighty | 15-12-21 | 22:19
▼ 5 antwoorden verborgen

Iedereen is expert.
Dus je neemt een mening en je zoekt betreffende wetenschapper erbij en tada:
Beleid.

Is dit nog nieuws? | 15-12-21 | 20:57 | 1

duidelijk niet. Louwes heeft de weduwe vermoord en de klusjesman (die dat niet was) heeft het zeker niet gedaan. Wanneer Maurices zulks nogmaals zou beweren krijgt hij een dikke boete per incident. Beter zou de klusjesman een flinke schadevergoeding krijgen van alle mensen die anders beweren.

AntiZanicz | 15-12-21 | 22:12

Experts, van Kooten had er al een hekel aan, dr Clavan.

van Oeffelen | 15-12-21 | 20:51 | 4

'Mijn naam is genoemd, inderdaad

Tobi | 15-12-21 | 21:30

@Lorejas | 15-12-21 | 21:16: Tegenwoordig geeft men liever een emo toelichting van het probleem als antwoord op een vraag hoe het probleem aangepakt gaat worden door de ondervraagde.
We zijn ver gekomen sinds die tijd.

funda | 15-12-21 | 22:30
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl