Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

HET KERSTVERHAAL! (2017-versie)

jezus, de hoofdrolspeler in het kerstverhaal

OM VOOR TE LEZEN TIJDENS HET FAMILIEDINER.

Het verhaal begint in Nazareth, een stad in Israël. In Nazareth woonde de witte timmerpersoon, want timmerman zou impliceren dat vrouwen geen timmerpersoon kunnen worden: Jozef. Hij woonde samen met zijn pikzwarte vrouw Maria, een beeldige Surinaamse die zich al jaren inzette voor Identity Politics. Maria was absoluut niet uitgehuwelijkt ofzo, want ze was een eigenzinnige en sterke vrouw die ieder jaar weer meer salaris eiste. Jozef kwam Maria tegen in een discotheek. Hij keek haar iets te lang aan en werd aanvankelijk weggezet als smerige seksistische knaap, maar wat bleek? Jozef vond Maria gewoon een mooie vrouw en hij wilde graag met haar daten. Hij nam haar mee naar een restaurant met louter glutenvrij eten en daar sloeg de vonk over. Maria kwam goed voor haar belangen op en af en toe zei ze ook gewoon tegen Jozef: "Nu mag jij een keer stofzuigen met je witte privilege!" 

Op een dag kreeg Maria bezoek van een genderneutrale engel die twijfelde over zijn geaardheid (Gabriël) die haar vertelde dat ze een kind zou krijgen die ze de naam Jezus moest geven. Maria dacht eerder aan een hippe naam, zoals Bloem, Storm of Bink, maar ging schoorvoetend akkoord met de naam Jezus. Het geslacht van het kind was niet bekend, want dat zou dat kind verdomme wel zelf bepalen. Waar dacht Maria het gore lef vandaan te halen zelf te bepalen of dat kind een jongen of een meisje zou zijn? Maria snapte er niets van omdat ze nog maagd was, maar ze nam het woord van de genderneutrale engel aan. Vlak na de boodschap van de engel merkte ze dat ze zwanger was. Dat kon best gebeurd zijn tijdens haar menstruatie, want mensen moeten echt niet zo veel problemen maken van seks tijdens de menstruatie. Haar zwangerschap schaadde haar evenwel enorm in de werksfeer: haar baas op het politbureau van de Identity Politics maakte bijvoorbeeld altijd grapjes over haar dikke pens. Die klootzak. Maar ja, dat was dan ook een blanke.

Naar Bethlehem
In dezelfde tijd wilde de Romeinse keizer Augustus, wiens straatnaambordjes later verwijderd zouden worden omdat hij bij de Zeeslag bij Actium waarschijnlijk hartstikke fout was, graag een volkstelling houden. Hij wilde weten hoeveel mensen er precies in zijn rijk woonden. Alle inwoners moesten zich laten inschrijven in de stad waar zij geboren waren. Omdat witte timmerpersoon Jozef in Bethlehem geboren was, moest hij samen met zijn pikzwarte vrouw Maria op een ezel naar Bethlehem. De ezel had eerst nog vertraging en toen riep de eigenaar van de ezel: "Beste reizigers. We hebben vertraging." Dames en heren was al een tijdje uit de mode. Nadat Jozef een riedeltje had gespeeld op een stationspiano kon de reis beginnen. Het was een lange reis, Maria was hoogzwanger en onderweg kregen Jozef en Maria te maken met allerlei dierenactivisten en Vegan Streakers die het dierenmishandeling vonden voor de ezel. Ook was er telkens file en was het Code Rood. Toen Maria en Jozef op Bethlehem Centraal aankwamen begon de ezel te galopperen. Zeven mensen kwamen onder de hoeven van de ezel, die gediagnosticeerd werd met een te lage bloedsuikerspiegel.

Vervolgens moest Maria bevallen van hun genderneutrale kindspersoon. Ze hadden geprobeerd om onderdak te vinden in een herberg, maar daar was geen plaats meer omdat er allemaal expats uit Londen zaten. Alle andere huizen in Bethlehem waren ook geen optie, want die waren allemaal in het bezit van ene Bernhard. Maria verbleef daarom maar samen met Jozef in een stal. In de nacht beviel Maria middels een hippe onderwaterbevalling van haar eerste kindspersoon met nader te bepalen geslacht, en ze noemde hem Jezus. Jezus werd na zijn geboorte in doeken gewikkeld en in een voerbak gelegd. Jozef zette wat foto's op Instagram en maakte nog een grapje over de kleine pik van zijn zogenaamde zoon, maar dat had hij beter niet kunnen doen, want in de regio kwam hij daardoor bekend te staan als seksistische homofoob.

Herders
Vlakbij de stal waar Jezus geboren werd, zaten mannelijke, vrouwelijke, homoseksuele, genderneutrale, biseksuele, twijfelende, queer, transgender en álle andersoortige herders in het veld om tijdens de nacht op de kudde te passen. De dieren waren mannetjesdieren, vrouwtjesdieren, onzijdige dieren en twijfelende dieren. Overigens kregen vooral de vrouwelijke herders een goed salaris, in veel gevallen nog een beter salaris dan de mannetjesherders. Ook zaten er veel vrouwen in de top van het herdersbedrijf, want zo werkt dat nou eenmaal in een inclusieve maatschappij. Als bijbaantje hakten sommige herders af en toe een column in een rotsblok. Dat rotsblok noemden ze dan Joop ofzo. Herder Heleen hakte ook columns in rotsblokken, heel zure, vooral over dat mannen van die gore klootzakken zijn, maar ondertussen likte ze maar wat graag aan de ballen van machtige mannen. Enfin, de herders kregen bezoek van een genderneutrale engel, die heel veel helder licht gaf. Deze engel vertelde de herders over de geboorte van het zelf kiezende kindeke Jezus in de stal vlakbij hen. De engel zei: “Vrees niet, want ik breng u het mooiste nieuws dat u ooit heeft gehoord. Vandaag is in Bethlehem de Redder geboren: Jezus Christus. Het kindje kiest zelf zijn geslacht, hij is in doeken gewikkeld en ligt een kribbe." De herders dachten nog dat het Fake News was, maar toen kwam er een heel leger van engelen die met elkaar het lied 'Ere zij God' zongen. Dat vonden moslimherders dan weer wat minder leuk, zij zongen liever liedjes over Allah, en omdat zij verplicht mee moesten zingen met 'Ere zij God' werd een complete bevolkingsgroep stelselmatig genegeerd en buitengesloten door die andere fascisten.

Hoe dan ook, toen de engelen waren verdwenen, gingen de herders op zoek naar de stal. Daar vonden ze Jozef en Maria, en het kindje Jezus in doeken gewikkeld. Ze waren zo onder de indruk dat ze aan iedereen in de stad Bethlehem wilden vertellen wat ze hadden gezien. Iedereen die hoorde over de geboorte van Jezus was verbaasd.

Apothekers uit het Oosten
Jozef en Maria kregen niet alleen bezoek van de herders, maar ook van drie Apothekers (of magiërs) uit het Oosten. Dit waren drie dappere mannen die hun vrouwen en kinderen hadden achtergelaten om zelf hun reis van Aleppo naar Europa te kunnen maken. Het waren echt superslimme gasten, echt verschrikkelijke fijne mannen. Die mannen zouden Europa echt een enorm stuk leuker maken met hun kunde en ethos. Dat moest ook wel, want ene Judith Sargentini had dat in de sterren geschreven. Die apothekers hadden dus ver in het Oosten een grote ster zien opgaan, en wisten daardoor dat de grote Joodse koning (dat is Jezus) geboren was. De drie mannen wilden Jezus een bezoek brengen om hem zogenaamd eer te bewijzen. Ze volgden de ster en vonden daar het kindje Jezus in de kribbe, samen met Jozef en Maria. De apothekers knielden voor Jezus neer en hadden het plan om hem in een oranje pak te hijsen, zijn kop eraf te hakken en hem van een gebouw te flikkeren. Gelukkig had een anti-terreureenheid al zoiets gelezen in een Telegram-groepje, dus de aanslag werd voorkomen en het leven van Jezus werd gered. Als gevolg daarvan werden er nadien allemaal betonblokken rond de herberg geplaatst. Een van de mannen uit Aleppo wilde trouwens nog zeiken in een urinoir, maar de herberg had alleen maar genderneutrale toiletten, dus piste hij maar over de bril.

Dit is het kerstverhaal van de geboorte van Jezus. Nadat Jezus in de stal werd geboren en bezoek had gekregen van de herders en de drie Apothekers uit het Oosten, hebben Jozef en Maria Hem meegenomen naar Nazareth, waar Jozef en Maria ook woonden voor de geboorte van Jezus. Later trok de familie naar Almere, omdat Nazareth volgens Maria en haar vriendin Tanja wel 'erg wit' was.

Ze leefden nog lang en gelukkig & religie zou in de 2017 jaar daarna nooit ofte nimmer voor gedonder zorgen (via).

EINDE.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
LisaSI | 26-12-17 | 07:27
-weggejorist-
Alexa77 | 25-12-17 | 23:10

Het is alsof ik mezelf hoor ( lees ) praten.

Gokmaar | 25-12-17 | 18:00

Is gewoon een goed en prima verhaal, @mosterd.
Misschien idee om de rest van de bijbel ook te herschrijven. Denk dat de kerken dan weer volstromen.

louis6227 | 25-12-17 | 15:58

dom van josef (nog apart van de cuckold ) als hij gewoon asiel had geregeld had hij huis en uitkering, had hij zelfs nog met kerst of visite kunnen gaan in zijn thuisland zonder gevolgen

pantera | 25-12-17 | 14:47

Geweldig.....

dickg | 25-12-17 | 12:48

Later werd er nogal getwijfeld aan de zoon van G's: waarom had hij die maffe mohammed (vrede zij het hem begraven!) zo een inbreuk op z'n privacy laten maken....?

Mazoeza | 25-12-17 | 11:23

Hahaha.... grandioos stuk!!! Helemaal eigentijds.

meneer Q | 25-12-17 | 10:55

Ik lees de reacties op GS altijd met veel plezier; het meeste is onzin, maar het is altijd wel onzin met humor.

oliebolletje123 | 25-12-17 | 09:40

Fijne kerstdagen iedereen.

Jackanders | 25-12-17 | 09:32

gestopt met lezen bij een kind DIE.

drastic | 25-12-17 | 09:24 | 2

Snap niet? Het is tegenwoordig toch ook "die meisje".

Nuchternederland | 25-12-17 | 10:12

Moet jij weten

eightfour | 25-12-17 | 15:42

Ik ben "Witte Onschuld" van Gloria Wekker aan het lezen. Verhelderend. Ik heb zelden zo'n schaamteloze pseudo-wetenschappelijke klaagzang gelezen. De witte schaamte is dat deze virulent racistische excuustruus een academisch podium heeft gekregen, vermoedelijk uit schuldgevoel over Joden, slaven en het WK'74. Kan iemand haar svp ontmaskeren?

Zeddegeizot | 25-12-17 | 09:15 | 4

Goed dat u het leest, maar ik hoop niet dat u het heeft gekocht, de auteur krijgt namelijk geld voor iedere aankoop (nog zo'n witte samenzwering tegen mevrouw Wekker).

O2Neutraal | 25-12-17 | 10:32

Wekker is vorige week op Saltmines volledig in haar quadroonse blote reet gezet. Zelfs van Foucoult had ze geen kloot begrepen.

BenPakdee | 25-12-17 | 10:39

Het is DIE "witte onschuld" lutser.

Gokmaar | 25-12-17 | 18:01
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom sommige media het christendom pushen is mijn een raadsel.
Kerstmis is niets meer dan het Joelfeest om de zonnewende van de winter te vieren. Vandaag is de dag dat je lichaam merkt dat de dagen weer langer worden. Tijd dus om feest te vieren en een goed feest duurt verscheidene dagen.
Christenen mogen natuurlijk ook de zandbak cultuur van hun voorouders vieren maar doe het gewoon net als de rest van de wereld in januari zodat het werkelijke feest niet wordt verpest met religieuze onzin.
Volgens de christenen is jezus geboren in januari dus vier het dan ook met de rest van de wereld in januari en val de echte Nederlander er niet mee lastig.

the Jackdawn | 25-12-17 | 09:11 | 3

Twee keer gelezen, maar ook na de tweede keer kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de flessen wijn uit het kerstpakket nu op zijn.
"Christus geboren in januari?"
Vandaag merkt je lichaam dat die laatste fles gisteren er 1 teveel was

Nuchternederland | 25-12-17 | 09:42

Gisteren een dominee op t.v. gehoord, die vertelde er waren geen drie wijzen, het waren drie kleuren, kleuren van witte, zwarte en indo , de herberg was vol , vandaar die schuur en de dieren stonden daar al, dus de kribbe was de voederbak van de dieren , En nog meer dingen, maar ja, verhalen veranderen in de loop der tijden, wel iedereeen een prettige Kerst en morgen niet zeiken met hoofdpijn en aan de schijt zijn, En Woensdag kan je alle kados weer inleveren, die je niet leuk vindt.

gato | 25-12-17 | 10:26

Oh neeeeeee. De dagen worden langer???Mijn bio ritme raakt van slag. de koeien worden niet meer op de zelfde tijd wakker. Kunnen we het langer worden van de dagen niet afschaffen en gewoon een standard lengte aanhouden?

echtpaul | 25-12-17 | 13:21

Vrolijk kerstfeest genderneutrale reaguurders. Maak gebruik van de vrije dagen om de zolderkamer eens goed te poetsen.

Rest In Privacy | 25-12-17 | 09:11

Zalig kerstfeest iedereen.

knutsel_ | 25-12-17 | 08:57

Waarom het christendom veel beter is alsdan alle andere religies

"Ik ben de ware Wijnstok, en Mijn Vader is de Landman." [Joh. 15:1]
QED! *hartjes* @Jezus

"Er kwam een vrouw uit Samaria om water te putten. Jezus zeide tot haar: Geef Mij te drinken" [Joh. 4:7]
Zeg majesteit, doe eens bier halen!

Nog eentje dan voor de Aafkes en Anne-Fleurtjes:
"Jezus zeide tot haar: Ga heen, roep uw man, en kom hier." [Joh. 4:16]
Ja ja, leer Jezus de vrouwtjes kennen (patriarchaat! patriarchaat!)

atheïstisch stemvee | 25-12-17 | 08:37

Met de rustgevende wetenschap (heeft Gloria zelf gezegd) dat dit soort gekte alleen in de stedelijke agglomeraties speelt, heb ik alleen het eerste stukje gelezen en vond het toen wel weer welletjes.

Heer Hugo de Waard | 25-12-17 | 08:20

Het staat geschreven, dus is het waar.

roosvrij | 25-12-17 | 05:44

Nou dat begint al goed met "witte timmerman". Zijn zoon Jezus had zeker ook zijn Hollywood blond en met blauwe ogen? Los van het bestaansverhaal en de talloze bijbelrevisies, ff qua logica: Die dude leefde in de woestijn enzo en was niet die kant opgevlogen vanuit Scandinavie. Idem den moeders en daar kunstmatige inseminatie nog niet was uitgevonden betreft dit weer een wereldbeeld dat nagenoeg onmogelijk kan kloppen. Net zoals nogal wat andere aannames die we klakkeloos in den bovenkamer stashen. Anyways Merry Christams volgens het horen zeggen van de buurmans broer zijn zusters overgrootoma.
www.premierchristianity.com/Blog/Jesu...
www.huffingtonpost.com/entry/jesus-wa...
blackjesus.blogs.com/black_jesus/2015/...
Oh en natuurlijk; Vrete op aarde!

HdJ | 25-12-17 | 04:44 | 1

Nog een keer dan
Kerstmis is het en was het feest ter ere van de planeet Jupiter
Sinterklaas- Mercurius
Maria, de maan
Pasen venus
God de zon
Sint Maarten de aarde

Zo en nu oprotten

joppo0 | 25-12-17 | 09:17

Nou, mijn waarde Mosterdt, volgende keer je kerstverhaal schrijven vóórdat de kalkoen op tafel komt...

F. von Zeikhoven | 25-12-17 | 04:22

Een verhaal om van te genieten. Echter verwacht ik dat dit verhaal uitgebreid aan bod komt bij of dwdd, Jinek of (nog waarschijnlijker) beiden. Aangezien Jezus voordat hij zelf zijn genderkeuze gemaakt heeft toch al met hem is aangeduid.
Dit zal wel weer een bus of 3 naar Dokkum opleveren.

Greet_Wilderst | 25-12-17 | 03:17

Doe al jaren niet aan Kerst, lekker makkelijk. Gewoon naar Port Aventura met de kleinkinderen. Bij mij geen bal te vinden , alles weggedaan.

gato | 25-12-17 | 02:32 | 4

Dat was daar niet, dat was in de haven van Salou.

gato | 25-12-17 | 03:02

Tis maar net wat u (net) niet in de buurt noemt.
Wat zal het zijn, 13 km?

D-Fens_1963 | 25-12-17 | 04:34

Denk dat Drie Koningen gevaarlijker is, want dan komt hij daar op die plek aan.
Port Aventura ligt heel ergens anders, ja, zo een 13 km, maar overal kan wat gebeuren, zelfs aan de kersttafel.

gato | 25-12-17 | 10:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben blij dat ik nu weet hoe het zit. Ik was altijd in de veronderstelling dat die Maria een soldatenhoer was voor de Romeinse bezetter, en dat Jozef dat wel best vond, want zo hadden ze een dubbel inkomen.

Rhenium | 25-12-17 | 02:18 | 1

Het kerstverhaal is simpel. Iedereen weet dat je een ster niet kan volgen, je loopt je dan de tyfus omdat het gewoon een tyfus end lopen is. Drie wijze mensen, zoals in de bijbel wordt vemeld, waren geen drie wijze mensen maar wijze mensen Dat het drie wijze mensen waren werd aangenomen en opgenomen in de "bijbel" om dat er drie geschenken werden gegeven. ja duh , ik heb ook weleens drie dezelfde gescheneken gekregen maar van meerdere mensen. De Maagd Maria, ook al zo'n vaag verhaal. Maria beviel, als maagd, van Jesus. Die toen hij geboren werd niet de naam Jezus kreeg. Maria was de dochter van Anna, U weet wel de vrouw van Joachim, een vrouw die geen kinderen kon krijgen maar toch , na een ontmoeting met een engel, zwanger werd. Kortom, kerstmis is Sience Fiction. Vooral als je weet hoe oud de aarde is en heel veel geschiedenis verdwenen of geband is. Maar, desondanks, toch voor alle reaguurders, Prettig onkenningsfeest.

hero_of_heaven | 25-12-17 | 01:52 | 1

Gast, die karakters in dat verhaal zijn symbolianen die de metaboodschap van het verhaal net echt laat klinken. Er hebben nooit echt zulke mensfiguren van bestaan. Vroegah, toen we allemaal nog hippies waren, vierden we feest zoals de Bonobo's dat nog steeds doen. We grijpen alles en iedere kans die zich voordoet. Alleen hadden we dus nooit vleeseters moeten worden, want daardoor gingen we nogal wat van ons denken en wast voor duizenden jaren klaar met de vrije neuquesex. Feessies mochten nog wel, maar aankomen niet meer.
En de rest laat zich wel raden....

F. von Zeikhoven | 25-12-17 | 04:34

@mosterd: een kind dat, niet die.

RowdyYates | 25-12-17 | 01:51

En voordat ze zeggen vuile witte racist met z'n witte privilege ook nog één versie voor andersgeaarde mannen:
youtu.be/imtBIgXFIdA

steekmug | 25-12-17 | 01:40

Iedereen fijne kerstdagen en ... ik heb de boekhouder van Alexander Pechtold gevonden youtu.be/6XRIuq5q0a4?t=334 (Jiskefet alert).

Watching the Wheels | 25-12-17 | 01:12

Dit jaar was zoals gewoonlijk een vrolijk jaar voor de wereldbevolking.
Dit jaar zijn er weer 87 miljoen extra nieuwkomers bij gekomen.
Wie fokten er het best: censuur, censuur.

Jan Dribbel | 25-12-17 | 01:11 | 4

En om nog even met een stichtelijke gedachte te eindigen op deze kerstdag. Waarschijnlijk wordt dit pas opgelost in een holocaust in de letterlijke betekenis wanneer onze moederplaneet haar ware fascistoïde aard laat zien. */doemmodus uit

kaasfondue | 25-12-17 | 01:41

kaasfondue | 25-12-17 | 01:41
Over het algemeen presteren vrouwen niet zo veel, dus ik zou er niet een weddenschap op afsluiten.

Ongeblustekalk | 25-12-17 | 01:51

'gelukkig' is de aarde feitelijk genderdivers.

kaasfondue | 25-12-17 | 09:15
▼ 1 antwoord verborgen

Zeg je kerst dan zeg je betonblokken... Goede uitvinding van Jezus. Benieuwd hoe het over een paar dagen in Keulen gaat. Anders gaat dat MeToo-gedoe in 2018 gewoon door. Haha nee joh, Keulse meisjes moeten hun racistische hoofd houden.

RickTheDick | 25-12-17 | 01:00

Engelen zijn geslachtsloos en bijgevolg altijd genderneutraal. Je ziet de RKK was ooit zeer modern.

Een zalige kerst overigens. Happy Birthday Jezus.

Lt-Kol Kilgore | 25-12-17 | 00:49

Ja iedereen een fijne kerst en gezelligheid op welke manier dan ook.
Behalve dan Ongeblustekalk | 25-12-17 | 00:35, wanneer hij zijn excuses niet aanbiedt. Hij begrijpt de kerstgedachte geloof ik niet.

Graaf van Egmont | 25-12-17 | 00:45 | 1

Ik begrijp de kerstgedachte heel goed. Jij blijkbaar niet wanneer je het woord niet aan mij richt, maar aan jezelf.
Afstand nemen, emotionele prutsers hebben daar opties op.
En je bent niet seksueel aantrekkelijk.

En toch een hele fijne kerst toegewenst. Probeer geen levensprutser te zijn.

gratis tip.

Ongeblustekalk | 25-12-17 | 01:34

Prettige Kerst iedereen.

RenHoek | 25-12-17 | 00:30 | 1

Joe

Sliptong | 25-12-17 | 00:41

De RK-Kerk blijft achter, in een mis op NPO-2 hebben ze het over broeders en zusters.
Dat moet natuurlijk zijn: zij die geboren zijn en gezien als man, resp. gezien zijn als vrouw, gezien zijn als in het verkeerde lichaam, die gezien zijn als twijfelaar enz, enz.
Ze leren het nooit ondanks de Anne-fleur Dekkers en de Wekkers.

Jan Dribbel | 25-12-17 | 00:28 | 1

Wanneer de RK kerk blijft doorgaan met het omhooghouden van een auwel en roept dat dat het lichaam van Christus is, wijken ze niet eens veel af van de gemiddelde cultuurmarxist

Graaf van Egmont | 25-12-17 | 00:43

Jeetje heh, ik ken de foto van die gast, die mee deed met Voice. En daarna Passion. Mosterd, je verhaal is wel lang.
Hoe zit het met de belangrijke dingen des levens?
GS, u dwaalt wel af.
Update appartement
Update restaurant
Update gijzeling.
Updates x 30, ipv het maar vergeten.
GS maakte verschil met Oekraïne, referendum.
Wordt het nog wat, of zijn we nu allemaal alleen onze mening aan het geven? Zonder resultaat?
Wens iedereen trouwens fijne dagen en zo meteen een geweldig 2018! En necrosis, jij bent en hoort bij GS. Miss you.

sunshine&rain | 25-12-17 | 00:24

Briljante update van het kerstverhaal. En nu ga ik aan het kerstdiner en daarna samen bidden met mijn lief alvorens wij elkaar gaan consumeren. Wij denken dan natuurlijk aan Jesus. terwijl wij dat doen en roepen uiteindelijk Tjesus!

Rest In Privacy | 25-12-17 | 00:17 | 1

Je krijgt het druk vannacht.

Kruisruiker | 25-12-17 | 00:41

Volgens de paus zijn vluchtelingen eigenlijk Jozuffen en Maria's die recht hebben op erbarmen. Ja, want Pius hielp ook flink wat vluchtelingen. Vlak na WO II. Vluchtende Nazi-beulen. Naar Zuid-Amerika.

isitsoornot | 25-12-17 | 00:16 | 1

Tjonge, gaan we het dan beleven dat de paus de RK kluizen gaat openen en alle geroofde goud gaat inzetten tbv "vluchtelingen" ? Ik vermoed van niet, maar de doorsnee paus komt nooit veel verder dan wat onsamenhangend geprevel.

Ruikbaard | 25-12-17 | 00:53

Zomaar een Kerstgedachte: ik voel een complete revisie van de maatschappij en de wereld aankomen. Het is mooi geweest in 2017. Nu over tot de realiteit van vóór 1968.

Graaf van Egmont | 25-12-17 | 00:13 | 4

Revolutie is niets meer dan een groep demense die er kotsbeu van hebben.

Sliptong | 25-12-17 | 00:40

Een revisie is niet noodzakelijkerwijs een revolutie. Lees eens wat boeken, of laat de drank staan. En als je zo doorgaat wens ik je morgenavond kotsend op de bank, vanwege de bedorven kerstkalkoen.

Graaf van Egmont | 25-12-17 | 00:40

Mijn bewering na de komma door jou onderbouwd.

Ongeblustekalk | 25-12-17 | 00:48
▼ 1 antwoord verborgen

Welkom in mijn land. Prettig kerstdagen iedereen!

Rest In Privacy | 25-12-17 | 00:12

Ik vind het origineel toch wat relaxter.

Sliptong | 25-12-17 | 00:04

Briljant!

B0kito | 24-12-17 | 23:48 | 4

Riep daar iemand asielherders?

Ongeblustekalk | 25-12-17 | 00:01

Peter-Jaap Aalbergsberg was er ook: hij deelde doeken uit.

Jan Dribbel | 25-12-17 | 00:06

Die Aalbergsberg heeft spijt betuigd en werd toch voor de trein gegooid door verbitterd tuig.

Ongeblustekalk | 25-12-17 | 00:15
▼ 1 antwoord verborgen

Veel mensen wachten op de wederopstanding van God.
Echter dit is reeds gebeurd, maar niemand gelooft mij dat ik God ben verdomme.

A.C.H.M.E.D | 24-12-17 | 23:38 | 5

Jezus , jij bent Lazarus

nemeton | 24-12-17 | 23:46

Altands zo noemde mijn vader DE Oude Heer mijn moeders zwarte gat.

A.C.H.M.E.D | 24-12-17 | 23:47

Ja, begrijpelijk dat je oude heer dat zwarte gat benoemd. Dan had je moeder haar achterwerk maar fatsoenlijk moeten wassen.

Gravin v Kippenbouth | 24-12-17 | 23:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Leuk verhaal Mosterd maar ik mis nog de geschenken: THC, methylfenidaat en XTC of zoiets.

Gravin v Kippenbouth | 24-12-17 | 23:36

Die ster die 3 apothekers, raketgeleerden en fysici de weg wijst is vernoemd naar een zekere Angela. en die wijzen dan weer elk de weg naar hun 4 vrouwen, 13 kinderen en 22 kleinkinderen.

Progresievelng | 24-12-17 | 23:34

Als ik zo een hoop anti-christelijke reaguursels hier lees dan is de toekomst aan de islam. Succes daarmee, en dan niet piepen als u met de reet omhoog in de moskee ligt met uw genikabte wederhelft in een afzonderlijke ruimte.

Nelis SplitBloes | 24-12-17 | 23:30 | 1

Je moet niet zo janken,nergens staat dat we buigen voor islam En het christendom moet naar de filistijnen daar komt het ooit vandaan. Lekker naar de zandbak met die haatreligies.

miko | 24-12-17 | 23:35

Ach, help het Christendom maar naar de Filistijnen. De islam lacht tromfiantelijk.

Nelis SplitBloes | 24-12-17 | 23:24 | 1

Alsof de christen een tegenwicht vormen. Juist in de biblebelt, Gouda, ede, sterft het van de moslimenclaves. Bijna alle moslimkinderen zitten op christelijk onderwijs en CDA noch ChristenUnie steken een poot uit om de islam tegen te gaan. Porcodio en een welgemeende Vaffanculo voor u en fijne dagen.

ristretto | 25-12-17 | 03:36

Dank aan Mosterd. Ik voel me minder alleen nu ik weet dat boze rassies blanke kk kazen al minstens twintig eeuwen bestaan. Ik maak me echter wel zorgen over die apothekers. Ik ben bang dat ze geen bereik hadden op hun iPhone-X. Dat lijkt me erg frustrerend. Vooral omdat de verre nakomelingen van de communicatiegedepriveerden bijna zeker herstelbetalingen gaan eisen van de blanke overheerser.

Nivelleermarionet | 24-12-17 | 23:19 | 2

Of de Nutela is op.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 23:24

Dat wordt vast weer veel verkocht in aanloop naar de Wereld Nutelladag in februari.

EODs | 25-12-17 | 02:37

Het meest bijzondere wordt weer niet vermeld.
Namelijk dat het kindje niet wit en niet zwart was maar alle kleuren van de regenboog had...
Niemand heeft ooit zoiets gezien.
Als een soort kameleon veranderd het kindje elke minuut van kleur !

ZomaarEen | 24-12-17 | 23:16 | 1

Nou, inderdaad. Dat had het moeten zijn en dat was wat geweest geweest. :)

sunshine&rain | 25-12-17 | 00:50

Ok we kunnen vaststellen dat maria een overspelige vrouw was. Maar wat maakt dat god dan? Allereerst een hypocriet, want zoals hij in zijn boekje schrijft gij zult uw buurmans vrouw niet begeren. Doet hij dus wel. En die jezus is dan eigenlijk een bastaardzoon. In latere tijden zijn die allemaal over de kling gejaagd uit naam van diezelfde god. En dat noemt zich barmhartig, wie snapt het nog?

bigs | 24-12-17 | 23:08 | 6

Me dunkt toch dat die Jezus behoorlijk over de kling is gejaagd? Of heb ik het verkeerde testament gelezen?

Graaf van Egmont | 25-12-17 | 00:15

Graaf van Egmont | 25-12-17 | 00:15
Scherp, maar dat was de tweede Jezus.
Je had Jezeus de jonge, daar weten we zijn geboorte van en een chitchat rond zijn achtste en daarna hebben we heeeeel lang niks meer van hem gehoord tot hij met zijn gayfriendse bruiloften crashte en Houdini acts uitvoerde.

miko | 25-12-17 | 00:26

Graaf van Egmont | 25-12-17 | 00:15
Helemaal gelijk maar niet omdat hij een bastaardzoon was maar omdat zijn vader, een sadistische geweldadige god, hem niet in zijn almacht wilde redden van het kruis. Met zo'n vader ben je aardig de klos. Als dat mijn vaders was had ik hem geexcommuniceerd.

bigs | 25-12-17 | 08:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Heb smakelijk gelachen, bedankt! Had misschien een paar keer "hij" kunnen veranderen in "het" want genderneutraal enzo. Fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar gewenst!

HipsterBrood | 24-12-17 | 23:05

Wens alle Moslims een prettige kerst.

Mark_D_NL | 24-12-17 | 23:03

Als je denkt dat het kerstverhaal debiele onzin is, het kan nog veel erger.
Er spoelen wekelijks schepen met lijken aan in Japan. Noord Koreaanse lijken.
Aaahhh sielug. Is de eerste reactie.
Een zoektocht langs de donkere steegjes van het www (En youtube) leert echter dat de Japonezen nog steeds graag weerloze bemanningen afslachten. Net als in WW2, daar heeft nl ook zijn pijnlijke bijdrage aan mogen leveren.
Het is geen nieuws. Maar ik snap echt niet waarom niet.

koolteer | 24-12-17 | 23:00 | 4

@Miko
youtu.be/UXRh2ahZCQQ
Het is een combinatie van snippers nieuws. Ik reaguur met mijn telefoon, en knippen / plakken is lastig.
Zoek zelf maar. Is echt een vergeten verhaal.

koolteer | 24-12-17 | 23:34

In één van de filmpjes "possibly hundreds every year". Zeg maar evenveel als dat er in Nederland gemoord wordt. Denk je dat ze in Japan of Noord-Korea berichten over de moorden in Nederland?

EODs | 25-12-17 | 02:32

Een punt kan zijn dat de noordkoreanen een lnge tijd in Japanse kustdorpen mensen ontvoerden. Ze zijn daarom als de dood voor Noord Koreaanse schepen.
Nou lijkt me dat je ook de politie kan bellen of dat er methoden zijn iemand ongevaarljk te maken zonder meteen dood te maken maar ja.

Shoarmamasutra | 25-12-17 | 12:14
▼ 1 antwoord verborgen

Flauw en saai.

Fridtjof | 24-12-17 | 22:59

Hoezo dan, dat hele kerst gaat over hoeveel je kunt vreten&zuipen toch, elk jaar koop ik m'n zieltje los voor een grijpstuiver bij die glazen huis imbecielen en krijgt mw Plork binnenwaartse stokslagen omdat ze koopt wat ik totaal niet nodig heb. Rest van het jaar krijgt iedereen ongezien de typhus.

Plorkface | 24-12-17 | 22:59

Mijn Maria laat nu de hond uit, ik doe nog een whisky in, yummi.

Hebbiehemookweer | 24-12-17 | 22:55

De vraag is: droeg de zwarte Maria een bril, die haar wijsheid accentueert.

Jan Dribbel | 24-12-17 | 22:52 | 1

Nee, wel een boekrol onder haar arm. Als je haar vroeg eruit voor te lezen scheen ze altijd te weigeren want bril vergeten.

nikolaos | 24-12-17 | 23:00

Ik ben trouwens wel een fan van Jezus: ik heb bijna al zijn cd's.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:46 | 1

Superhumoristisch!

Bedonderstel | 24-12-17 | 22:52

@Mostert: 10 met een griffel.

Orakel1958 | 24-12-17 | 22:44

"En het is allemaal in de Jordaan gebeurd."
*Vrij naar Hans Teeuwen*

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:40 | 2

Jij hebt het door. Een erg vermakelijk en goed stukje vrij naar Hans Teeuwen.
Nou ja, beter goed gejat qua inspiratie dan zelf een degelijk product verzinnen en dat spreekt elkaar tegen.
Op kerstavond moet men vol vergeving zijn, of vol drank.
Miswijntje iemand?

Bedonderstel | 24-12-17 | 22:50

*Plop* Aan de redactie van GS, necrosis en alle reaguurders. En ja beter goed gejat ,dan slecht verzonnen :)
Ik zie god als niets anders dan het 6de zintuig,je voorgevoelens,intuïtie,of onderbuik gevoelens.Visie,een vooruitziende blik,een redanatie Kortom er is altijd meer dan wij nu weten. Maar om daar nu een blanke witte man met een hipsterbaard de schuld van te geven, vind ik te ver gaan. :)

Rest In Privacy | 24-12-17 | 23:30

Damn ik ben ook al een D666 wind vaan aan het worden: Christelijk van huis uit, daar na atheist en nu door dit overtuigende verhaal toch weer christen geworden.

echtpaul | 24-12-17 | 22:38 | 1

Een flipflopper heet zo iemand. :)

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:50

Hilarisch! Thanx! Ga nu mijn vrouw bijbrengen, ik schijn het met de juiste intonatie gelezen (voorlezen) te hebben.

toetssteen | 24-12-17 | 22:34

Mooi kerstverhaal voor de school waar ze Wilders rot op zongen. Beter dan dat ze zelf daar wat gaan verzinnen! Alleen jammer dat Jesse messias ontbrak, maar ja, er kan er ook maar 1 de Messias spelen.

Maar leuk geschreven - gelukkig geen Mosterd na de maaltijd! Dank!

Prettig gestoorde kerst allemaal!

Jan, Leiden | 24-12-17 | 22:31 | 1

*Neemt dubbele dosis pillen *

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:50

Goed verhaal, doen we verder niks mee. Ik geloof namelijk niet in onzin.

je suis bier | 24-12-17 | 22:18 | 2

Maar je stemt wel? :)

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:51

Je gelooft nog wel in Sinterklaas en ZP?
Het is niet perse nodig om alles te geloven, traditie is traditie, even vrij, ff de neuzen allemaal dezelfde kant op..

Als je gelooft dat het dit jaar 2017 is zit je al goed..

Vindt het een aparte houding wel geloven wat de boeken op school je leren, maar het boek dat alle boeken mogelijk maakte moet wel vol onzin staan, het is zo oud en toch wordt het nog gelezen maar er staat vast helemaal niets nuttigs in?

Denk je dat je favoriete Suske en Wiske over 2000 jaar nog bestaat? Zo ja zou dat dan zijn omdat het zo'n diepgaand en complex verhaal bevat met 10 duizenden crossreferences tussen de verschillende hoofdstukken waardoor mensen die hun leven er aan wijden nog steeds niet uitgelezen zijn?

Lionfromzion | 25-12-17 | 00:04

Dus die maria wat de eerste vrouw die vreemdging. En die jozef een soort peter r de vries in een open huwelijk.

bigs | 24-12-17 | 22:15 | 3

Maria was een beetje de Heleen van Royen van haar tijd en Josef,wel Josef was de Ton van zijn tijd.

miko | 24-12-17 | 22:21

Maria, met haar vreemdgeboorteling, Ja hoor.
Eva, geboren uit een rib van Adam, Ja hoor.
Jezus, de narcistische kwast en zelfbenoemde zoon van God. Ja hoor.

Jezus¨Ik ben Gods zoon.¨
chicago river: ¨En ik ben een snijboon.¨

chicago river | 24-12-17 | 22:26

En waar is Maria Magdalena in het verhaal.

gato | 25-12-17 | 02:22

Geschiedvervalsing van de bovenste plank! De apothekers van Aleppo kwamen met een cadeau, te weten een penthouse-je in Scheveningen en TOEN leefden ze nog lang en gelukkig!

Accident_Prone | 24-12-17 | 22:09 | 3

Nee dat penthouse werd geschonken door de CIA! Nogal logisch. want wie wil er nou niet Arrogander afluisteren of chanteren?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-12-17 | 22:13

Naar verluidt werden die apothekers op de snelweg bij Joure tegengehouden.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:47

Hahaha allemaal echt gebeurd!

Accident_Prone | 25-12-17 | 01:54

Top verhaal als je niet beter weet zou je het bijna geloven en er een godsdienst op baseren. Lol

bigs | 24-12-17 | 22:08

Wat een mooi kerstverhaal. Zo beeldend geschreven dat het wel eens voor een nieuwe reformatie of hervormingen kan zorgen.

NeedIsaymore? | 24-12-17 | 22:07

Goede kerst allemaal en probeer eens wat op te vrolijken.

DrumPiet | 24-12-17 | 22:03 | 2

Voordat men van jezus uit de zandbak hoorde vierde iedereen Joelfeest. Hoe christenen de Europese cultuur hebben omgebracht.

the Jackdawn | 24-12-17 | 21:58 | 1

Ja verschrikkelijk. Onderdrukking van de vrouw,oog om oog tand om tand en dat soort dingen. Als die lul van een Jozef niet zo goed gelovig was geweest dan had of maria de breipennen ter hand genomen OF had Jozef ze wel laten stenigen met haar jong.
Maar Allah, het mocht niet zo zijn.

miko | 24-12-17 | 22:19

Alle PVV en FVD stemmers nog een gezellig kerst.

komtdatschot | 24-12-17 | 21:57 | 4

Mannes | 24-12-17 | 22:02
Welke andere dan?

komtdatschot | 24-12-17 | 22:07

@komtdatschot / 22:07
Heinz, bent u dat?

Tobi | 24-12-17 | 23:36

@ komtdatschot
Jij ook fijne dagen. Hetzelfde aan PVV en FvD stemmers.

kempenaer | 25-12-17 | 00:39
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk, en walgelijk tegelijk. Zo ver als we in Nederland zijn afgezakt door een heel klein groepje dat de media beheerst...

Allemaal een zalig KERST feest, en de beste wensen voor 2018

Winston1 | 24-12-17 | 21:55

krijg je ervan als je niet een airbnb via bidden regelt

pantera | 24-12-17 | 21:54

Ik vraag me af; die ster aan de hemel, die de weg wees, is die toen ontstaan en is dan dus nog maar 2017 jaar oud?

Rest In Privacy | 24-12-17 | 21:54

Knap toch he doe de palestijnen een claim durven te leggen van heilige plaats in Israel terwijl
Hun geloof pas 1400 jaar bestaat
En onze calender 2017 jaar geleden begon met de geboorte van Christus aldaar.

Om maar te zwijgen van de Hebreeuwse calender want die tikt 5778 aan dit jaar..

Het enige argument dat een beetje sense maakt is dat die palestijnen waarschijnlijk ook gewoon Joden waren die door Mootje middels het zwaard bekeerd zijn, historisch gezien leefden ze waarschijnlijk dus wel gewoon daar..

Echter heb je na zoveel jaar en een volledige andere identiteit aangenomen te hebben totaal geen recht van spreken meer.

Dat de reclassering die Palestijn verdenkt van een psychose is technisch gezien correct, maar dat geldt voor vrijwel alle Palestijnen zowel daar als wanneer ze hier stennis komen trappen.. Ja klopt je wereldbeeld is anders dan dat van ieder weldenkend mens maar een echte psychose kun je het niet noemen als je hele volk (is directe omgeving) hetzelfde wereldbeeld aanhangt.

Groenlinks en andere westerse groeperingen die zo denken die hebben wel degelijk een psychose, ze trekken de algemeen geaccepteerde geschiedenis in twijfel..

Lionfromzion | 24-12-17 | 21:46 | 2

Je weet dat een grote groep Palestijnen christen is?

the Jackdawn | 24-12-17 | 21:59

Niet elke Palestijn is mossel.Eigenlijk zijn de oorspronkelijke joden ook Palestijnen. Echter met de import van de Joodse migranten gingen de Joodse Palestijnen zich Israëliërs noemen . Een van de beruchtste leden van PFLP (degene die de aanslagen in Munchen organiseerde) was een Christen George habash)

miko | 24-12-17 | 22:09


Zo lang stukjestyperts en cabaretiers zoiets als dit niet durven te doen met Islam.... is mijn tolerantie voor dit soort ‘humor’ op. Alleen lafbekken nemen op dit moment het christendom op de hak terwijl Islam de wereld terroriseert en doet branden en de focus van satire en afzeiken moet zijn.

Parel van het Zuiden | 24-12-17 | 21:39 | reageer
Ik denk dat er een ander dogma wordt aangepakt...

nikolaos | 24-12-17 | 21:44

Zo lang stukjestyperts en cabaretiers zoiets als dit niet durven te doen met Islam.... is mijn tolerantie voor dit soort ‘humor’ op. Alleen lafbekken nemen op dit moment het christendom op de hak terwijl Islam de wereld terroriseert en doet branden en de focus van satire en afzeiken moet zijn.

Parel van het Zuiden | 24-12-17 | 21:39 | 2

Kerstmis is natuurlijk wel een Gristenlijk dingetje.

Ben het wel eens dat tijdens de Ramadan iedere avond een caberatier, Claudia de Brij bijvoorbeeld, op de televee grapjes over Mohammed moet gaan maken. In het kader van 'verbinden' is humor maar al te vaak een succesvolle factor gebleken.
Vraag maar aan de weduwen van Charlie Hebdo.

Mike2054 | 24-12-17 | 22:13

@ Mike2054 | 24-12-17 | 22:13
Nee, het is de langste nacht! Heeft verder niets met het gristen DOM te maken. Uw voorstel voor Claudia,s optreden tijdens de drammadan lijkt mij een win-win situatie, De eerst volgende aanslag mag dan 'bij haar "

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:56

Jozef komt te overlijden was inmiddels de oudste man ter wereld. Hij had altijd gehoopt om in de hemel te komen. Zijn dag breekt aan dat hij bij de hemelpoort aanklopt. Petrus doet open en vraagt wie ben jij en waarom klop je. Jozef zegt laat me alsjeblieft naar binnen ik ben het daar beneden meer dan zat, 2000 duizend jaar geleden had ik wat met een vrouw en daar lullen ze nog steeds over. Ok zeg Petrus kom maar naar binnen. Daar wachten 73 Marietjes op je. Hij blij

alibenbelazer | 24-12-17 | 21:35 | 1

Of: Jozef komt aan bij de hemelpoort. Het is Kerstmis en Petrus heeft vrijaf. Dus trekt J. het roodwitte pak aan en roept: "Ho, ho ho!" "Dat gaat zo maar niet; eerst zeggen wat je daar op aarde gedaan hebt". - "Nou, eigenlijk niks bijzonders; ik was gewoon timmerman". Waarop J. zegt: "Maar je hebt toch wel iets meer te vertellen dan alleen dat?" -"Nou, eigenlijk niet.......... Ja, er is toch wel iets..... Nu, je erover begint...... Ja, ik heb de meest beroemde zoon ter wereld gehad!" "Waarop J. gaat kijken en kijken.... en opeens uitroept: Vader!"
- "Pinokkio!!!!"
Fijne Kerst met humor toegewenst!

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-12-17 | 22:23

Mooi verhaal! Ook fijn om te weten dat ze toen nog geen NPO hadden om de eigen bevolking uit te schelden voor alles dat lelijk is.

O2Neutraal | 24-12-17 | 21:33

Op de bekende, ultralinkse, website Joop.nl staat sinds vanochtend een kerstverhaal over 'eenzaamheid '. Met tot nu toe slechts 1 reactie.

Toch goed dat er een God is.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 21:33

Tranen van het lachen, briljant ! Nog 500 jaar voordat de Mohammedanen zo'n stuk over Alah en Mohammed mogen schrijven zonder onthoofd te worden.

Zwizalletju | 24-12-17 | 21:33

Wat heeft kerst met Jezus te maken?
Fijne dagen allemaal!

LuckyGirl | 24-12-17 | 21:32 | 5

Aan alle reclame uitinge te zien gaat het om vreten, zuipen en kopen...

Mark_D_NL | 24-12-17 | 22:13

Lionfromzion | 24-12-17 | 22:01
De bijbel leerzaam?? Hihi,mallerd ga eens naar school dan leer je wat.

miko | 24-12-17 | 22:26

Ook de boekdruk kunst is een direct gevolg wat de wetenschap later weer gejumpstart heeft en ga zo maar door! Kunst, kathedralen die 100en jaren hebben gekost om te bouwen met miljoenen details.

Welke andere overtuiging heeft mensen gemotiveerd om dat soort grootse projecten van de grond te krijgen?

Wanneer heb je iemand voor het laatst horen zeggen: kom we gaan een gebouw maken, het moet het mooiste kinstwerk worden dat de wereld ooit heeft gezien, we beginnen morgen en over 300 jaar zijn we ongeveer klaar! Als alles volgens plan verloopt..

Er is niets dat zoveel bijdrage heeft geleverd aan onze westerlijke samenleving dan dat boek en het bijbehorende geloof!

Het is dus ook niet verwonderlijk dat sinds het geen verplichte/standaard kost meer is we steeds verder wegzakken in het korte termijn denken.

Je weet wel die westerse samenleving waar we zo trots op waren/zijn en die we nu dreigen te verliezen, iets waar hier sterk tegen geageerd wordt zonder al te veel resultaat ivm een gebrek aan sociale cohesie en aantallen.

Lionfromzion | 24-12-17 | 23:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Tip voor wie niet lezen wil maar luisteren: plemp de tekst van dit mooie verhaal in enkele gedeelten (of in meerdere tabs) in uw webbrowser in Google translate, en druk op het speakertje links onderin. Is best te doen.

Fijnstoffer | 24-12-17 | 21:30 | 1

Familiediner? Nee hoor, ik maak zelf het eten klaar. Laat ik maar niet zeggen dat ik met de kerst boerenkool ga eten, want dan ben ik natuurlijk NSB'er.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 21:30 | 3

Met spekjes.

LuckyGirl | 24-12-17 | 21:33

Ja, NSB'er met spekjes.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 21:35

Ik moest thuis ook bakken alleen voor het gezin.Voor ons is er geen plaats in de herberg.

flesje | 24-12-17 | 22:11

Leuk @Mosterd , lekker in de huidige tijd gezet. Maar sorry, het haalt het natuurlijk niet bij het stuk van Van Rossem.
Weliswaar 2 jaar geleden maar daarom niet minder goed.
Om het geheugen weer even op te frissen:
-https://www.geenstijl.nl/4707651/jetlag/

Von Mutzenbacher | 24-12-17 | 21:23 | 1
-weggejorist en opgerot-
Godnondejusdorange | 24-12-17 | 21:21

Waar is het witte, mannelijke, seksistische zwijn koning Herodes in dit verhaal? Die al die kindertjes liet vermoorden in de hoop dat Jesse - eh: Jezus er ook bij zou zitten?

MAD1950 | 24-12-17 | 21:17 | 3

Herodes was lichtgetint dus geen Viking of Germaan en daarom geen mannelijk sexistisch zwijn. Begrijp je dat niet? Nou vraag het mensen die GroenLinks stemmen of zo want die kunnen je haarfijn uitleggen waarom sommige mannen wel deugen en andere niet.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 24-12-17 | 21:26

Ik mis ook een glazen plafond in de stal.

Schoorsteenveger | 24-12-17 | 21:26

Die zit in vak K.

gsm | 25-12-17 | 01:02

Durf eens een andere religie te nemen. Het is zo peterrdevries om het christendom te bashen.

BozePaarseMan | 24-12-17 | 21:16

Een kerstverhaal dat waarlijk verbroedert, verzustert en verbindt!

Schoorsteenveger | 24-12-17 | 21:14

Leuk stuk Mostâhd!

En iedereen: Fijne kerst of anders sterkte/succes!

nikolaos | 24-12-17 | 21:10

Of heb ik het te snel gelezen..

ZZP-er | 24-12-17 | 21:10

F'in longread. Geen letter van gelezen. It's christmas eve!

Ik wens iedereen een hele fijne kerst. Hieronder een aantal kerstnummers die je meenemen naar kerst eind jaren'50. Kerdt zosls kerst bedoeld is.

Speel ze af op je tv, of op een bluetooth speakertje.

Morgen, bij het kerstontbijt, of vanavond nog. Hier wordt je stil van.

Merry Christmas, everybody!

TC

Chestnuts Nat King Cole

 youtu.be/I65_S78WHJY

White christmas Bing Crosby

 youtu.be/OIVI4cE9PPo

Dean Martin Let it snow!

 youtu.be/o2uvtl-1V70

Silent night Dean Martin

 youtu.be/KCiZybJzj8w

Little drummer boy

 youtu.be/ADbJLo4x-tk

Hark! The herald angels sing

 youtu.be/Xw38pGhPXIk

Voor de rockliefhebbers

Trans Siberian Orchestra oh come on all you faithfull

 youtu.be/hpAzpbQwQfQ

Rest In Privacy | 24-12-17 | 21:10 | 5

Hi Miko! Er is zo veel..... zo veel... Mijn muzieksmaak is zeer breed. Van Bach (de allergrootste van de groten) tot van Halen, Steve Vai, Anton Bruckner, Patti Labelle, Anastacia, Bonamassa, ZZ-top, Rory Gallagher, Händel (Georg Friederich) Man, zijn Halelujah, dat is rock!

Ben alleen niet helemaal kapot van Slayer, of van andere trash-metal. Sorry. Smaken verschillen gelukkig.

Wens ook jou een hele fijne kerst en een gezond 2018, want dat laatste is niet te koop.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Altijd al geweten dat het verhaal in werkelijkheid anders in elkaar zat, toen ik Jezus laatst bij de Albert Heijn tegenkwam. Dank GS voor het debunken.

Nuchternederland | 24-12-17 | 21:10

Bekend verhaal, niks nieuws.

ZZP-er | 24-12-17 | 21:10

En nu 1 over Mohammed en Allah.

spiralcommander | 24-12-17 | 21:08 | 1

Ja,want de Islam word hier erg ontzien,jankerd.

miko | 24-12-17 | 21:49

Hohoho,
Ik mis nog een aanslagen, kerst is niet meer compleet zonder de hele nacht CNN.

MarcS | 24-12-17 | 21:08 | 1

Klopt, Judas Iskariot die met paard en wagen een kerstmarkt aan gort rijdt.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 21:12
-weggejorist-
Godnondejusdorange | 24-12-17 | 21:06 | 3

Leuk verhaal, erg grappig. En seks tijdens de menstruatie is echt een aanrader! Een bekwame en ervaren kapitein vaart immers ook door de Rode Zee.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 21:03 | 4

Nou nou nou. Aanrader aanrader aanrader. Met een regenjas is het nog wel een keer te doen als het moet. Maar de geuren en kleuren is nou niet een aanrader.

Trans_Fimmermans | 24-12-17 | 21:11

Tsja Trans, ik ben kleurenblind en chronisch verkouden.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 21:18

En de dapperste drinken er uit.

miko | 24-12-17 | 23:19
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een kutverhaal.

K.A. Leneet | 24-12-17 | 21:02

Hou die @Mosterd gewoon maar binnen in GS. Knap geschreven. Vooral het einde, ¨Ze leefden nog lang en gelukkig & religie zou in de 2017 jaar daarna nooit ofte nimmer voor gedonder zorgen. EINDE.¨
Was het maar zo.
Want het gedonder gaat door - dat geef ik je op een briefje, het gaat regenen, harder dan je hebben kan.
Ironisch niet, dat je het in Keulen kan horen donderen.

chicago river | 24-12-17 | 21:00 | 1

Goed schrijfsel inderdaad
het zijn die drie apothekers die het 'm doen
Maria dan, welteverstaan
en het lokale policor gilde stond erbij en keek ernaar
en zag dat het Goed was

Tobi | 24-12-17 | 21:33

Mooie Kerst en alvast een prachtig 2018.
2018, een jaar waar ik een rekening ga houden tussen fout bruin/zwart en oké bruin/zwart. Fout bruin/zwart (aanhangers van types als Gloria Wekker en aanhangers) krijgt een reactie van een voorheen goedwillende blanke/roze/witte menspersoon. Ik ben het zat.

paridae | 24-12-17 | 20:53

Maar waar is Jesse in dit verhaal? (9/10)

Panos88 | 24-12-17 | 20:44 | 4

Osdorpertje | 24-12-17 | 21:00
en met de K van Kristus.

De waard zijn gast | 24-12-17 | 21:03

Als hij hetzelfde einde als Jezus ondergaat, geen probleem. Ik zie hem de Vaalserberg al op lopen.

Croxifoxio | 24-12-17 | 21:19

Shit, en binnen drie dagen is hij terug,met de rest van de familie ;)

Rest In Privacy | 24-12-17 | 22:46
▼ 1 antwoord verborgen

Zo blij om op verkansie te zijn tijdens deze gekte

fms | 24-12-17 | 20:43

Is jezus Peter R. akkoord met deze met deze gang van zaken?

Bakerkat | 24-12-17 | 20:40

Fijne kerstdagen allemaal!!!! Zonder jullie zou de wereld er een stuk somberder uit zien. En grote dank aan de Heeren redacteuren van GeenStijl!

Ofzo2 | 24-12-17 | 20:36 | 1

Kudo's mosterd. Leuk verhaal en lekker treffend wat er mis is met mensen die goed bedoelen en anderen die er geheel fascistisch op ingaan. Die hebben het niet begrepen. Goed blootgelegd :)

Ofzo2 | 24-12-17 | 20:45

Ik heb niet eens de moeite genomen om het te lezen, ik ga naar de kroeg om moed in te drinken voor morgen.

Balletje Mayo | 24-12-17 | 20:36

tldr, de werkelijkheid kan altijd gekker en doet dat ook.

Jan Passant mk2 | 24-12-17 | 20:31
-weggejorist-
Godnondejusdorange | 24-12-17 | 20:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl