achtergrond

Geenstijl

WTF. Zes man politie op de stoep bij Hans Teeuwen na persiflagefilmpje Halsema

Politiestaat iemand?

Tering jantje. In de Republiek Amsterdam mag je dus WEL overlevenden van de Holocaust verrot schelden, maar als je een lollige video over burgemeester Femke Halsema maakt, staat er binnen een paar uur zes (zes!) man politie op de stoep. Omdat in de video een luchtdrukpistool te zien was. Voor de duidelijkheid: dat is een artistieke verwijzing naar de affaire waarin de ex-partner van Halsema werd veroordeeld voor het feit dat hij een wapen in de ambtswoning had liggen. Voor de goede orde: toen stonden er niet binnen twee uur zes (zes!) agenten op de stoep. Over chilling effect voor de artistieke vrijheid gesproken zeg. WTF. WTF. WTF. "Schamen jullie je niet een beetje? Voor deze flauwekul?"
UPDATE - Reactie woordvoering Halsema bij de T.: "De zegsman laat verder weten dat de politie in dit geval onder het gezag van de hoofdofficier van justitie staat. Daar heeft de burgemeester geen betrokkenheid bij."
Update - Lol deze NRC-tweet hey: "De politie heeft dinsdag een mogelijk vuurwapen van cabaretier Hans Teeuwen in beslag genomen. Op sociale media deelde hij er zelf een video van."

UPDATE - Halsema reageerde rond 16 uur (dus na inval) op Insta Teeuwen

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.