Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kauthar gooit GroenLinks 1500 jaar terug in tijd

WELKOM WELKOM MOSLIMBROEDERSCHAP

allah heeft een heerlijke

Daar zijn we mooi klaar mee. We hadden al een afvaardiging uit Turkije over de Kamervloer - nu met die malle dubbelspion - en nu hebben we, met voorkeurstemmen nog wel, ook de Moslimbroederschap in de Tweede Kamer. De Tweede Kamer die vanaf nu en per decreet alleen nog toegankelijk is voor mannen. Jammer Arib, maar u bent voorzitter-af, u bent gewoon weer huismevrouw. De fractievergadering van GroenLinks wordt alleen nog gedaan door de mannen. Klaver [nog uitzoeken of Klaver een vent is, red.], Van der Lee en Snels. De vrouwen mogen helaas niet meer in dezelfde ruimte zijn. Jammer dan, Ellemeet, Bromet, Maatoug, Bouchallikht en Westerveld. Jullie gaan door de zij-ingang naar binnen. Ga maar thee maken ofzo. Vrouwen moeten trouwens allemaal een hoofddoek dragen, als blijk van hun trouw en loyaliteit aan Allah. Ze kiezen er helemaal zelf voor! Immers: zet 100 vrouwen op een rij en ze kiezen allemaal voor een hoofddoek. Laat ze eens los op het strand en ze rennen allemaal naar de bak met boerkini's. HEERLIJK die dingen. Handen geven aan mannen mogen de vrouwen van GroenLinks dan weer niet. Nu mag het tijdelijk niet van Rutte, maar van Allah mag het sowieso niet dus komt dat even goed uit! Die mannen zijn trouwens op prachtige en overheerlijke wijze besneden en voor de vrouwen is dat eveneens een hele eer. LHBTI'ers, nee nee die hebben we niet meer, die zijn allemaal van het dak gegaan. Iedereen moet het helemaal zelf weten, die homoseksualiteit, maar het is wel zondig en vies! 

GroenLinks was ooit PROGRESSIEF. Iedereen is gelijk, iedereen hoort erbij, natuurlijk horen ook de moslims erbij en natuurlijk zijn moslims gelijk aan niet-moslims. Maar zijn die niet-moslims ook gelijk aan de moslims? "Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af." Het is het eerste puntje in een paradoxaal probleem en keer op keer op keer stoten (met name) GroenLinksers hun kop, omdat ze de plaat niet zien. De islam in GroenLinks is het Paard van Troje, want hoe blijven je progressieve thema's overeind als de bijvangst een conservatief-patriarchale vrouwonvriendelijke homoverachtende op religie gestoelde ideologie met Middeleeuwse denkbeelden is, waardoor niet iedereen er meer bijhoort? Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de overgrote meerderheid van GroenLinks, op een mompeltje hier en een paar afvalligen daar na, geen stem blijkt te hebben en dus geen oplossing weet te vinden voor die halalworst die ze voor de neus wordt gehouden?

Hoe kán het toch dat niemand (behalve de kiezers dan) afstand durft te nemen van de normen, waarden en wetten van de islam - normen, waarden en wetten die in veel gevallen HAAKS staan op de vrijzinnige idealen waar wij (van GroenLinks) zogenaamd voor staan? Zijn ze allemaal zó bang om op de Linnaeusstraat te moeten slapen? Zo'n voorvechtster voor vrouwenrechten Lisa Westerveld, die een keer in een trein wordt lastiggevallen door PVV-horken en dat (terecht) met veel bombarie in de media blaast. Want die PVV'ers, dat zijn ons toch allemaal een vrouwenhaters. Maar loop voor de lol naar de deur van een willekeurige hoofdstedelijke moskee en wat staat er op het bordje van de hoofdingang? ALLEEN MANNEN. U weet dat GroenLinks strijdt voor Gendergelijkheid, maar dat heeft dus NIKS met feminisme te maken. Nogmaals: het is het Paard van Troje en ondertussen is Rutger Groot Wassink, een wandelende tak met de grootste vagina van Amsterdam, zo trots als een aap met zeven genderneutrale lullen op de bordjesloze toiletten op de Stopera. Het is maar net waar je prioriteiten liggen. En zo'n Westerveld, die is dus echt niet achterlijk en die ziet het heus wel. Maar ze loopt in de pas en ze houdt haar mond.

Je bent geen vrijzinnige feminist als je tof doet bij een antisemitische Hamas-demo. Je bent geen leuke activist als je actief was bij de Moslimbroederschap. Dat ligt dus niet aan Kauthar als persoon, want ze zal heus het beste voor hebben met het klimaat. Dat ligt ook niet aan je buurman, een moslim - hij bakt altijd van die lekkere koekjes en hij zegt je iedere avond glimlachend gedag. Het ligt aan het totaalplaatje, aan de optelsom Koran, Soenna, Hadith, aan de set denkbeelden over homo's, de normen en waarden en de suprematie van die ene God, de wetten, de ideeën van door de imam opgehitste jeugd, de opvattingen van Pakistanen die Geertje de keel door komen snijden. Door sociaal-culturele factoren, door haar opvoeding, door haar opleiding en door haar vriendjes is Kauthar wie ze is en in de islam is er voor haar - helaas - geen weg meer terug. Vraag dat maar eens aan Lale Gül. Kauthar is een wolf in wolfskleren, ideologisch verdwaald in het sprookjesbos, maar ze hoeft niet meer aan te kloppen op de deur van de Roodkapjes van GroenLinks. Ze is namelijk al binnen.

Neem nu een van de thema's van GroenLinks: "We strijden voor de emancipatie van en gelijke rechten voor gemarginaliseerde groepen en tegen iedere vorm van uitsluiting en discriminatie." Iedereen is gelijk, iedereen hoort erbij, ook de islam en die arme moslims horen erbij, prima natuurlijk, maar wat nu als juist de islam een aantal gebruiken, gedragingen, normen en waarden kent waardoor NIET iedereen erbij hoort? Wat moeten we doen met de islam als vrouwen iets minder gelijk zijn dan de mannen? Wat moeten we doen met de islam als de gemarginaliseerde groepen, zoals de LHBTI'ers, er iets minder bijhoren dan de hetero's? Wat moeten we doen met de islam als we tegen iedere vorm van uitsluiting en discriminatie zijn, maar wat nou als moslims superieur aan niet-geloven worden geacht en wat nou als vrouwen alleen door de zij-ingang naar binnen mogen?

Dan steken we onze kop in het zand en iedereen die daar wat van vindt maken we uit voor racist of islamofoob.

Wat de Sybrens en die andere beroepsstruisvogels echter niet snappen is dat juist zij, zodra de politieke islam en de FEMYSO-vriendjes van takkiya-bot Kauthar het daadwerkelijk voor het zeggen krijgen in dit land, als eerste van het gebouw gaan, en dan het liefst tongend met elkaar voor extra spectaculair effect. De islam doet namelijk niet aan zoete tekstjes als 'in diversiteit schuilt onze kracht' en 'trots kunnen zijn op wie je bent en wat je doet'. De islam heeft het niet zo op mannen die hand in hand lopen met andere mannen, de islam heeft het niet zo op meneren die eigenlijk mevrouwen (willen) zijn en de islam heeft het al helemaal niet op mensen die niet (meer) bij de islam willen horen. De islam is een expansieve patriarchale baardenziekte, immuun voor kritiek van binnenuit, immuun voor secularisatie (waar andere geloven wél aan sterven) en immuun voor spot en satire, want iedereen die te ver gaat komt op de Zwarte Lijst. Stukje bij beetje sterft de bereidheid om onze eigen normen en waarden te verdedigen uit en stukje bij beetje krijgt de islam meer grip op ons leven. Door de azaan, die één, twee, drie, vier, nee, VIJF keer per dag door de wijk galmt dat Allah de allerlangste pik heeft. Door zwemlessen alleen voor vrouwen, of zelfs alleen voor mannen. Door islamitische scholen, speciaal voor islamitische kindertjes. Door politie en burgemeesters, die gezellig gaan zitten iftarren in de salafistische moskee. Door de ramadan, dat welhaast een nationale feestdag is. Door de moskeeën, die bijna meer subsidie van de PvdA krijgen dan financiering uit de Golfstaten en Turkije.

Door de Diederik Ebbinges van deze wereld, die vinden dat je niet alles meer mag zeggen. Door de Youp van 't Heks van deze wereld, die bang zijn voor de dood. Door natte kranten als De Volkskrant, die netjes meebuigen met de imam. En door iedereen bij GroenLinks, door te buigen voor de politieke islam.

Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Jesse zal toch wel begrijpen dat de reden dat 50% bij GroenLinks is weggelopen, is omdat hij Kauthar op 9 heeft gezet. Toch .........? Of echt niet .......? Toch wel ? WAKE-UP-CALL

Michael Boss | 22-03-21 | 19:43

Compleet met het vingertje. Gitzwarte aanwinst dit. Waar komen gvd die voorkeursstemmen vandaan? Amsterdam West? Rotterdam Zuid?

Pieterman | 22-03-21 | 15:35 | 1

Vrees de grachtengordel.

Valka | 22-03-21 | 16:37

Zou zo maar kunnen dat de dame in kwestie binnen afzienbare tijd aansluiting zoekt bij DENK wegens onoverbrugbare idealen die haaks staan op wat GL wil en wat deze dame wil.

Rotterdammert1965 | 22-03-21 | 14:36

Islam heeft de zachte onderbuik van nederland gevonden.

inCol | 22-03-21 | 14:15

Job Cohen heeft voor alle bovengenoemde problemen al wel een oplossing bedacht: alle linkse partijen bij elkaar onder een nieuwe naam en hupsakee!

juan Kroef | 22-03-21 | 13:25 | 2

Thee drinken?

snakedogman | 22-03-21 | 15:08

Hupsakee lijkt me een prima naam voor ze.

Stuffed Human | 22-03-21 | 17:27

Heel goed stuk.... langzaam maar zeker sluipt de Islam de 2e en 1e kamer binnen dankzij de 'onafhankelijke' MSM.... Hoog op het paard gezet door de linkse pers gaat ze vol galop ons de les lezen over de tolerante Islam..... En in vol moslima ornaat in alle praatprogramma's aan tafel....

wsoesman79081377 | 22-03-21 | 13:10

Die Kauther is een gevaarlijke moslim maar sluit de D66 Kaag ook niet uit is ook een Moslim lief hebber.

gerrit5042 | 22-03-21 | 13:03

De Islam is de modernste monotheistische religie.
Dus GL is het meest progressief in vergelijk met andere partijen.

Kaan78 | 22-03-21 | 11:59 | 5

Kaan78 | 22-03-21 | 11:59 |

Je vindt een sekte die pedoseksualiteit, slavernij en genocide promoot "modern"?
Dan ben ik liever ouderwets.

Je kunt wel denken dat de Ranzige Roverhoofdman Mohammed zijn tijd ver vooruit was door misdaden te begaan die pas eeuwen later door Stalin, Hitler en Pol Pot werden overtroffen. Maar net als de misdaden van genoemde socialisten hebben ook de misdaden van moslims niks opgeleverd.

Feit is dat de islamitische wereld sinds het jaar 666 alleen maar achteruit is gehold. Vergevorderde culturen van Indiërs, Assyriërs, Perzen, Egyptenaren en Afrikanen werden vernietigd. Vervangen door een woestijncultus. Op dit moment zien we ook Europa achteruit hollen door islamisering en bijbehorende grootschalige fraudes, corruptie, criminaliteit, racisme, extremisme en terrorisme.
De islam kan alleen maar stelen en vernietigen.
Zelfs de primitieve zwervers op het Arabisch schiereiland gingen er op achteruit.

Als jij denkt dat de islam de afgelopen 1400 jaar één positief iets heeft opgeleverd hoor ik dat graag.

Dandruff | 22-03-21 | 15:13

Kaan78 | 22-03-21 | 11:59 |
Je hebt geen gelijk.

Sikhs are people associated with Sikhism, a monotheistic religion that originated in the 15th century in the Punjab region of the Indian subcontinent, based on the revelation of Guru Nanak.

Stuffed Human | 22-03-21 | 17:31

@Dandruff | 22-03-21 | 15:13: Inderdaad een heerlijk geloof systeem om mensen onder de duim te houden of te vermoorden wanneer dat nodig is.

In een individuele samenleving gaan we hier niet tegenop kunnen tenzij er een sterke overheid komt die een soort van Inquisitie organiseerd.

We gaan er of aan of moeten evolueren naar clan structuren om ons staande te houden.

Stuffed Human | 22-03-21 | 17:41
▼ 2 antwoorden verborgen

maar bij de PVV mag alleen een man lid zijn.

Satria | 22-03-21 | 11:51 | 2

Eén man. Ook een profeet roepende in de woestijn. Tegen het partijbestel, tegen de rechters als ze tegen hem oordelen, heeft liever zijn eigen rechtbank wellicht. Echt PVV is gewoon een moderne versie van radicaal geloof en dat lekkere gevoel te denken dat je zeker weet wat iedereen mankeert.

GeenAccount | 22-03-21 | 14:18

@GeenAccount | 22-03-21 | 14:18:

In welk opzicht heeft Wilders dan ongelijk, denk je?
Concreet voorbeeld aub, geen holle slogans.

Dandruff | 22-03-21 | 15:16

Op JOOP vieren ze het als een overwinning op extreem rechts.
Ze zijn compleet van het pad af daar op het Linkse.

Remus McMillan | 22-03-21 | 11:34 | 2

Dat is het frame waarbinnen de komende discussies in de Kamer ook geduid zullen worden. Elke kritiek op wat Bouchallikht doet of zegt zal worden uitgelegd als doorslaggevend bewijs van het bestaan van Islamofobie of zelfs racisme, zeker als die kritiek uit zekere hoek komt. Dat kan cabareteske taferelen opleveren, maar leidt enkel af van waar we op moeten letten, en dat is hoe mevrouw zich geheel los van die kritiek gedraagt, juist daar waar ze zich veilig of onaantastbaar voelt, juist daar waar even het voorhang scheurt en je ziet wat zich werkelijk daarachter in al zijn kracht bevindt.
Als ze zich moet verdedigen tegen aanvallen van Wilders, Baudet, Eerdmans, daar zal ze enkel maar garen bij spinnen, maar daar waar ze schier onopvallend haar kansen neemt, dat zijn de momenten waarop we bedacht moeten zijn. Ze heeft een achterban te bedienen, en ze zal het niet kunnen laten om hier en daar signalen af te geven dat hun stem bij haar in goede handen is.

Schoorsteenveger | 22-03-21 | 11:56

Ik twijfel er ook niet over dat Kauthar door dat soort dhimmis is verkozen, in plaats van daadwerkelijke moslimbroeders.

quantumcollider | 22-03-21 | 12:02
-weggejorist-
SultanErdogan | 22-03-21 | 10:34

Groen is de kleur van de islam. Toeval?

Proud Infidel | 22-03-21 | 10:32 | 1

En ik maar denken dat GroenLinks islamo-fascisme steunt.
Maar ze hebben zich slechts in de luren laten leggen door de overeenkomende kleur!

michelpen | 22-03-21 | 14:49

Fantastisch stuk in een iets andere stijl dan gebruikelijk.
Of ligt dat laatste aan mij?

robvanderLaak | 22-03-21 | 10:25

T. commentaar van vandaag:

Nederlaag
Naïeve GL-stemmers zorgen ervoor dat de omstreden nummer negen van de kieslijst, Kauthar Bouchallikht, alsnog in de Tweede Kamer komt. Dankzij voorkeursstemmen bemachtigt zij een van de resterende acht zetels, melden politici van de partij.

GL presenteerde Bouchallikht als een bevlogen klimaatactiviste. Haar voorname rol bij de Europese moslimjongerenclub Femyso werd verzwegen. Deze koepelorganisatie is gelieerd aan de Moslimbroederschap, die streeft naar een islamitische samenleving en invoering van de sharia in Europa. Bouchallikht speelde de vermoorde onschuld en deed de onthullingen af als haat.

Veiligheidsdienst AIVD ziet de Moslimbroederschap als een potentieel gevaar voor de democratische rechtsorde. De dienst wijst op de geheime agenda van de radicalen om te infiltreren in politieke besluitvorming ’zonder hun signatuur en daarmee hun belangen en intenties kenbaar te maken’. Bouchallikhts ontkenningen passen exact in dit straatje.

Dankzij linkse dromers stapt deze wolf in schaapskleren nu het parlement binnen. Daarmee krijgt de politieke islam voet aan de grond in het hoogste orgaan. Dat is een nederlaag voor onze open westerse democratie. Het is tevens een waarschuwing alert te blijven op islamisten en hun verhullende verkooppraatjes.

swassannuf | 22-03-21 | 10:22

Ze gaat goed werk doen, namelijk Groen Links van binnenuit slopen.
Zo komen we op een eenvoudige manier van Groen Links af.

Johannnes | 22-03-21 | 10:14 | 1

Ja, en de prijs die we betalen is het NIDA/MB in ons parlement.
Zo goed is dat niet.

Remus McMillan | 22-03-21 | 11:36

Zij lijkt me de ideale en logische opvolgster van Klaver. Dan kan ze tzt de nieuwe fractie van GL (2 zetels) leiden.
-

Bernhard de II | 22-03-21 | 09:59

Aylin Bilic doet in haar tweet een belangrijke vaststelling: door de voorkeursstemmen op Bouchallikht zijn er géén extra zetels binnengehaald. Een stem op haar was geen extra stem op GroenLinks. Sterker nog, GroenLinks werd bijna gehalveerd.
Als je de advocaat van de duivel speelt, dan zeg je dat de partij geïnfiltreerd is, als je lief wilt zijn, dan moet je toch op z'n minst stellen dat er een accentverschuiving heeft plaatsgevonden die al begon door haar op nummer 9 op de lijst te zetten ten koste van een andere, wat meer seculier geörienteerde moslimdame.
Het is een verschil, een heel groot verschil, of je een vrouw binnenhaalt met een moslimachtergrond dan wel de Islam binnenhaalt in de persoon van een moslima. Iedereen weet het, iedereen voelt het, maar de deugdzamen hebben met elkaar afgesproken het daar niet over te gaan hebben.
En hoe komt dat? Omdat de deugdzamen überhaupt een taboe in stand houden inzake de pretenties van monotheïstische godsdiensten, het taboe dat nog steeds levend is en de Christenen met fluwelen handschoentjes aanpakt.
Sprekend voorbeeld is de wijze waarop het mini-debatje tussen Ploumen en Seegers door de media werd geduid, en vooral de extra veer die Rutte hem in zijn reet duwde, want mogelijke regeringspartner.
Het is nog niet zo lang geleden dat de SGP gedwongen werd om de vrouw passief kiesrecht te gunnen. Terwijl de wet glashelder was en voor iedereen gold nam die partij gewoon de vrijheid om die aan zijn laars te lappen en openlijk vrouwen te verbieden zich kandidaat te stellen, gewoon omdat God het hen verbiedt. Dat die lui van de SGP zo denken, tja, wat doe je eraan op korte termijn, maar dat ze lange tijd niet aangepakt werden is tekenend voor wat het eigenlijke probleem is: de neiging om nog steeds te buigen voor God en gebod.
Zo lang wij de fundamentalistische Christenen hier te lande extra privileges blijven gunnen, privileges die vooral van doen hebben met morele geboden en verboden, kunnen we het vergeten dat we de pretenties van de Islam het hoofd kunnen bieden.
Zo simpel is het.

Schoorsteenveger | 22-03-21 | 09:47 | 3

Volgens mij gaat het over GL niet over NIDA, GL dat in zijn tegendeel verkeert, van progressief feminisme naar niqab. SGP is , minder fundamentalistisch zoals u zelf al vaststelt en maakt er geen geheim van dat het voor Gereformeerde ideeën staat, en verder vallen de Christelijke waarden grotendeels samen met humanisime en universele mensenrechten terwijl de Islam daar toch veel verder van af staat.

AlexanderVissers | 22-03-21 | 10:03

@AlexanderVissers | 22-03-21 | 10:03:
Dat is altijd het argument. "Het valt met de Christenen best mee, die zijn best volgzaam, tam en kak, dus kunnen we de taboes gewoon in stand houden." Maar dat is nu juist het probleem. Dat die Gristenen zich goeddeels geschikt hebben is prettig om te constateren, maar dat ontslaat ons niet van de morele plicht om het karwei af te maken. En dat hebben we niet gedaan. We hebben het er bij laten hangen. En daarom hebben wij scholen waar een homofiele leraar wel homo mag zijn, maar zich niet als zodanig mag gedragen, en waar ouders een verklaring moeten ondertekenen dat ze het met een dergelijk discriminerend standpunt roerend eens zijn. Godsdienstvrijheid zoals die vandaag de dag nog steeds wordt ingevuld betekent meten met twee maten. De Islam profiteert van onze aarzeling om definitief met de macht van God af te rekenen. Dat is niet een typisch Nederlands probleem, dat is een probleem van de hele Westerse wereld. God is dood, constateerde Nietzsche meer dan een eeuw geleden, maar hij wist ook dat we er erg lang over zouden doen om werkelijk te beseffen dat we hem vermoord hebben. We zitten nu midden in het rouwproces en de begrafenis moet nog plaatsvinden. De communisten hebben een vertwijfelde tot mislukken gedoemde poging gedaan om het geloof in één beweging en onder dwang af te schaffen. Dat gaat niet, het moet slijten.

Schoorsteenveger | 22-03-21 | 10:14

@Schoorsteenveger | 22-03-21 | 10:14: Ontzettend goed geschreven, beide stukken. Ik ben atheïst en geniet hiervan. B.v. Geert moet naar beide of alle religies kijken, voordat je extremen echt kan aanpakken, en GOED kan aanpakken, over de hele linie van de achterlijke sprookjes.
Onze grondwet geeft gelovigen enorm veel vrijheid, bescherming en subsidies. Ook Christenen. Ook Moslims.

Omnisofos | 22-03-21 | 12:17

Ik wordt die artikelen eerder zat dan dat mens, beetje obsessief. Heeft verder geen hol invloed dat mens bij een inmiddels margepartij.

menage | 22-03-21 | 09:35 | 6

@Schoorsteenveger | 22-03-21 | 10:00: klopt, er moeten blijven benoemen dat de islam een gevaar is voor onze open en vrije samenleving. We moeten daarom de instroom van nog islam zoveel mogelijk beperken, eigenlijk moeten er naar 0 maar dit ligt bij sommige partijen heel gevoelig.

ikwilgroenrechts | 22-03-21 | 10:50

@Schoorsteenveger | 22-03-21 | 10:00: RT. Politieke Islam is gevaarlijk. Bougielikht Is MB, zaait twijfel, grossiert in rookgordijnen en heeft een rijke niets zeggende woordenschat. MB heeft overduidelijk een goede selectie gemaakt waar zelfs niet moslims op gestemd hebben. De dommerds.

CousCous-met-Bacon | 22-03-21 | 12:12

@ikwilgroenrechts | 22-03-21 | 10:50:
Gedachtengoed stoort zich niet aan grenzen. Eng gedachtengoed is als een virus, gedraagt zich als een virus en dient als een virus te worden bestreden. Het vaccin bestaat naar mijn stellige overtuiging niet het aan de grens tegenhouden van lieden die mogelijk het virus bij zich dragen, nee, het vaccin bestaat uit het onschadelijk maken van de efeecten die het virus op ons denken kan hebben. Ondergraaf het gedachtengoed, geef het gedachtengoed niet de ruimte die het opeist.

Schoorsteenveger | 22-03-21 | 12:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Met mokkeltjes als Kauthar en Simons aan de ene kant en de gasten van de PVV aan de andere kant gaat het wel heel leuk worden in de Tweede Kamer. Ondanks een aankomend vuurwerkverbod zal het in de Tweede Kamer flink gaan knallen.

Ikblijfnietstil | 22-03-21 | 09:23 | 5

Een kopvod is helemaal niet leuk.

swassannuf | 22-03-21 | 10:18

@Gulliver | 22-03-21 | 09:28: van 2 naar 8 zetels.......... toch ongeveer 550.000 wappies die wakker zijn. #JeSuisWappie

emwee | 22-03-21 | 11:00

“Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt te staan met een ander te trouwen.”

Of donkere mannen gewelddadiger zijn dan blanke ?
“Ik heb de indruk van wel. Maar het is een gevaarlijke uitspraak. Helemaal als ik het zeg. En je kwetst mensen met dit soort generalisaties. Mijn laatste vriend is errug zwart, maar die is absoluut niet gewelddadig. Aan de andere kant: als je niet generaliseert zeg je weer niks.”

Aldus S.Simmons in 2001

Krijgtheenenweer | 22-03-21 | 15:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Net als de Turken van Denk zal zij zich, na een of ander conflict, afscheiden van GroenLinks. En...... begint ze haar eigen partij naar islamitisch model. Bedankt Jesse Klaver, bedankt dat je meer aan aan buitenlanders denkt dan aan je eigen volk. Weet je nog.... na de tweede wereldoorlog. Zij die met de vijand heulden werden met pek en veren door de straten geloodst. Ik ben al bezig met het verzamelen van de veren.......

Ikblijfnietstil | 22-03-21 | 09:14 | 3

Dit is deels zijn eigen volk...

Bill le Koek | 22-03-21 | 09:15

@Bill le Koek | 22-03-21 | 09:15:
Precies

swassannuf | 22-03-21 | 10:19

Yasser is eigenlijk een islamitische infiltrant die zoveel mogelijk moslims naar binnen loodst.

ikwilgroenrechts | 22-03-21 | 10:53

Over een paar maanden geeft Kauthar een interview waarin ze haar religieuze mening over homosexualiteit en vrouwenrechten uit waarna de pleuris uitbreekt bij Groenlinks.
Vervolgens kruipt Kauthar in de slachtofferrol en scheidt zich af van die racistische blanke mensen partij.

Rest In Privacy | 22-03-21 | 09:10 | 3

Ik hoop het, zien ze bij GL misschien welk paard van Troje is binnen gekomen.

ikwilgroenrechts | 22-03-21 | 10:55

Hangt de PSP poster al op haar werkkamer als herinnering aan de roots van ‘haar’ partij.

emwee | 22-03-21 | 11:02

Dat wordt smullen!

snakedogman | 22-03-21 | 15:13

Raar land. Weer een antisemiet met een lading voorkeursstemmen. Maar deze was uiteraard onder het tapijt geschoven. Dat is de kracht van de media.

SIogra | 22-03-21 | 09:09

Bijzonder, op de foto wijst deze islampolitica met haar belerende wijsvinger naar de kijker. Met haar onreine linkerhand. Een belediging, wie weet waar die vinger is geweest. Maar GS zal wel weer de foto hebben gespiegeld, of zoiets.
www.reisbijbel.nl/reistips/rechter-of...

Jan de Vries | 22-03-21 | 09:08

Met vol verstand geloven, dat is toch DSM waardig lijkt me.

Naall | 22-03-21 | 09:05

Ze heeft het boze oog. Links uiteraard. (Voor de kijker rechts).

hoejeheette | 22-03-21 | 09:05 | 1

The eye of Sauron.

Graaf_van_Hogendorp | 22-03-21 | 09:08

Met Lale Gul zouden ze beter hebben gescoord.

MoorCopJoris | 22-03-21 | 08:55 | 1

En die kritiek die ze krijgt 'je maakt ons ten schande'.
Ons.
En daarom mag je niet zeggen wat je wil of denkt.
Mensen houden elkaar in de klem.
Nou beste 'ons', mooie cultuur hoor, echt iets om trots op te zijn.

kloopindeslootjijook | 22-03-21 | 09:08

Groenlinks is ontstaan uit een fusie van de 'pacifistisch socialistische partij', de politieke partij radicalen' en de 'communistische partij Nederland'. Nu gaan er stemmen op om GL te laten fuseren met de 'partij van de arbeid' en de 'socialistische partij'. Er vindt dus een soort homeopatische verdunning van de idealen plaats. Waardoor ze uiteindelijk óveral voor kunnen staan, en dus eigenlijk nergens.

Zenzeo | 22-03-21 | 08:47 | 5

@Graaf_van_Hogendorp | 22-03-21 | 08:52:
Welnee.
Power to the people en zo.

Wat ze alleen steeds vergeten dat welk ideaal je ook gebruikt, er kruipen altijd mannetjes omhoog die goed voor zichzelf zorgen die uiteindelijk de vrijheid afpakken of die de bevolking laten barsten.

Kijk maar hoe de wereld draait. Het begint met een ideaal, en het gaat altijd fout. En als het helemaal vrij gelaten wordt winnen de warlords en de drugsbaronnen. Ook ellende met zelfzuchtige types.

kloopindeslootjijook | 22-03-21 | 09:03

@Graaf_van_Hogendorp | 22-03-21 | 08:52: Dit was al een onmogelijk verbond van splinterpartijen: pacifistische socialisten dus klassenstrijd zonder wereldrevolutie, de PPR, een afsplitsing van iinkse Katholieken van de KVP en de harde kern atheïstische Waarheid lezers, de vanuit Moskou aangestuurde Arbeidersklasse die na de Glasnost en Perestroika de hoop had opgegeven. Hoe deze fanatiek atheïstische feministische en radicaal christelijke fusieclub tot een bolwerk van islamisme heeft kunnen verworden is een van de vele grote mysterie van de Nederlandse politiek.

AlexanderVissers | 22-03-21 | 09:12

Uiteindelijk een soort vvd of cda.

inCol | 22-03-21 | 14:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Heil Hydra (of hoe heet zo'n klimop?)

Ad Hominem Tu Quoque | 22-03-21 | 08:41 | 4

Plant hem tegen je huis en hij vreet heel je cement op. De vergelijking is treffend toch?

Monie | 22-03-21 | 08:51

Hydra is een veelkoppig monster. Elke keer dat je een kop afhakt groeien er weer twee nieuwe. Ik zie authoritarianism wel als een hydra ja, waarbij islam en marxisme een van de vele hoofden vormen.

Graaf_van_Hogendorp | 22-03-21 | 08:54

@Monie | 22-03-21 | 08:51:
Onzin! Een Hedera heeft louter hechtwortels. Die kunnen wel bij poreus cement schade opleveren, maar de plant eet of vreet er niets van

dijkbewaker | 22-03-21 | 11:46
▼ 1 antwoord verborgen

Logisch toch dit? De oude witte (Pol Pot adorerende) mannen, die het bestuursghetto van Groenlinks vullen hebben een voorkeur voor totalitaire ideologieën. Dus volkomen logisch dat een salafistische heks de voorkeur krijgt boven een strijdster voor vrouwenrechten.

Morgenstern064 | 22-03-21 | 08:30 | 1

Ik heb al een tijdje niets meer van Paul Zakkenvöller gehoord, hoe gaat het daar mee? Te druk met z'n commissariaten en raden van bestuur?

Ad Hominem Tu Quoque | 22-03-21 | 08:42

Ik wil graag even de groetjes doen aan Lisa Westerveld. Mijn voorkeurstem heb je. Gewoon blijven doen wat je doet. En ons laten zien dat sommigen van ons ons om niks zorgen maakten. Keep rocking!

j_cuppens | 22-03-21 | 08:27 | 2

Simp Powers activated

klimaatsloper | 22-03-21 | 08:54

Lisa Westerveld: groen links politica ‘huizen zijn om in te wonen, niet om geld mee te verdienen’ staat in het partijprogramma, maar mevrouw Westerveld heeft twee huizen die ze verhuurt ( bron zembla)

Fontanarossa | 22-03-21 | 09:51

Mocht ze an publiek die hoofddoek afwerpen zou dat een gigantische impact hebben op zowel de moslim populatie als op de voormalig GL stemmer. Het zou wel eens kunnen gebeuren.

Misterspok | 22-03-21 | 08:19 | 7

Die theedoek zit juist met groene bison kit aan haar kop bevestigd. Groot Wassink heeft steevast een tubetje op zak.

klimaatsloper | 22-03-21 | 09:02

Weet je nog dat de wolf ook het hoofddoekje van een weerloze oude oma opzette?
Kapje .R, "Oh oma wat heeft u grote oren"
Wolf.G.B. : "Dat is om goed te horen"
Kapje R. : "Oh oma wat heeft u een grote neus "
Wolf.G.B.: 'Dat is om goed te kunnen besnuffelen"
Kapje .R. : "Oh oma wat heeft u een grote bek "
Wolf.B.G,; "Daar kom je nog wel achter als de sharia wordt ingevoerd"

DeviousDick³ | 22-03-21 | 09:05
▼ 4 antwoorden verborgen

En dat dankzij voorkeursstemmen van regressief linkse witte boomers. Wat hebben zij een bord voor hun kop. Nuttige idioten.

Diotima | 22-03-21 | 08:18

Men draagt een hoofddoek of meer omdat men zich dan puurder voelt, meer gelovig. Daar zit een onderdanigheid in die lijkt op een het loslaten van zorgen en stress en verantwoording. De vraag is of je daar een geloof voor nodig hebt.

Of het moet van de familie of omgeving omdat die niet de suggestie wil wekken dat het geloof aan het verzwakken is. Dat zijn mensen die elkaar in de klem houden.

kloopindeslootjijook | 22-03-21 | 08:11

Wat mij opvalt - ondanks dat chachrijnige behaarde haakneushoofd- dat Kouthar toch wel hele fijne afrukhandjes heeft, mooi slank met van die zwarte nagels. Ik word daar op een heel ingewikkelde manier erg opgewonden van. En geef mij nu maar even die hoofddoek aan..

BenPakdee | 22-03-21 | 08:07 | 3

De tijd dat jouw aspiraties jouw ambities overstijgen is voor iedereen ingewikkeld. De sterren raden jou aan geen grote financiele transacties te doen en hou vooral je relaties simpel. Beschaving wint. Of wordt moslim.

Zoltan | 22-03-21 | 08:18

Pannekoek.

donkieshot | 22-03-21 | 08:58

De lockdown hakt er in he ?

DeviousDick³ | 22-03-21 | 09:19

Het is een Trojaans paard. De stemmers zagen het al, GroenLinks zelf niet.

WillemWordtWakker | 22-03-21 | 08:02

Via social media en tv-reclames wordt ons dagelijks opgedrongen dat hoofddoekjes hip en vrijzinnig zijn. Een groot deel van Nederland beseft dat het tegendeel waar is. Daar hebben de marketingclowns bij GL zich goed op verkeken.

Bulloch | 22-03-21 | 07:58 | 1

Dat is niet waar. Dat is een waanbeeld van regressief links. 50 jaar geleden was bloot progressief. Het kan verkeren.

Diotima | 22-03-21 | 08:20

Voor mij zit de crux in dit stuk van @mosterd wel de rechtvaardiging van discriminatie van moslims omdat de islam vooraf jou al veroordeeld of gecategoriseerd heeft.
Jij doet dat uitsluitend achteraf en als reactie op. Volgens mij heeft @mosterd met dit stuk een enorm probleem opgelost; want waarom zou je zo'n normatieve en veroordelende club niet verre van jouw instituties houden? Niet verre van dat wat jou lief is en bescherming moet genieten tegen dogma's? Ook het probleem van de individuele kwaliteit van een islamiet lost @mosterd op: hij laat zien dat de macht van de gemeenschappelijke ideologie niet door een individu doorbroken kan worden. Dus er kan juist vanwege de innerlijke kwaliteiten van de islam generaliserend over gesproken worden.

Zoltan | 22-03-21 | 07:52

Zou ze een kort en pittig kapsel hebben? En dan een bloempot of toch een strakke flat top? De kiezer verdient toch antwoord op dit soort vragen.

klimaatsloper | 22-03-21 | 07:44

Men geloofd nu eenmaal graag in leugens. Hoe groter de leugen hoe harder men geloofd dat het de waarheid is: want wie doet de waarheid nou zoveel geweld aan?
Als je uniek wil zijn en progressief, dan geloof je nu eenmaal het narratief dat je wordt voorgeschoteld. Je bent toch geen virus ontkennende, extreemrechtse fascist?
Nee je bent een vrijgevochten vrouw, net als die stoere Kautar die spuugt op het witte fascistische patriarchaat.
Al die haat die de Ayaan Hirsi ali’s, Ebru Umars en Lale Güls verspreiden daar moet je niets van weten. Je bent toch geen PVV aanhanger?
Maar o wee als je wat vindt van de derde golf ‘feministes’. Ik wens ze de gesluierde, blauwgeslagen en het derde rangs burgerschap toe waar ze nu voor stemmen. Hup, terug naar de keuken, waar díe vrouwtjes thuis horen.

ratelaar | 22-03-21 | 07:26

Verdomme wat een goed stuk zeg !

timtim57 | 22-03-21 | 07:23

Ze heeft exact de zelfde de ietwat arrogante zelfverzekerde blik, houding en attitude als mijn Marokkaanse ex-buurvrouw. Voor het publiek en alles wat ook maar één woord spreekt wat mevrouw niet bevalt laat ze haar tanden zien. Voor alles wat haar Imam zegt (in dit geval dus ook haar MB-vrienden) trekt ze als een schildpad haar nek in. Een heel gevaarlijk type vrouw.

Vals, onberekenbaar en vast-en-zeker voornemens haar pad te volgen en daarbij ieder obstakel vakkundig te ruimen. in 2025 (of eerder) staat ze bij de eerste 5 op de lijst van GL, of als lijsttrekker op haar eigen lijst. Dit is het type Marokkaanse vrouw wat gevaarlijk, en vals wordt als het haar zin niet krijgt.

muggetje | 22-03-21 | 07:22

Iedereen ziet dalijk i.p.v. die olifant dat paard in de Kamer en ze zullen allemaal denken; 'hé, een paard, leuk.'

hoochee | 22-03-21 | 07:22

Wat zullen sommige voorheen-groenlinksstemmers opgelucht zijn dat ze ditmaal D66 hebben gestemd nu Kauthar alsnog met voorkeursstemmen in de Kamer plaatsneemt...

Quichegerechtigde | 22-03-21 | 07:04
-weggejorist-
JoudN | 22-03-21 | 07:02

Alsof die progressieve rotzooi zo fantastisch is. Dat MB fout is, ja, maar om dat te beargumenteren met de teloorgang van de waarden van GL, nee.

JoudN | 22-03-21 | 07:02

Zijn het trouwe GL stemmers die de voorkeur gaven aan Kauthar of wordt de failliete partij gekaapt door oppertunisten en omgevormd naar Links met de halve maan ?

popeye-de-zeemeermin | 22-03-21 | 06:52
-weggejorist-
MondKapper | 22-03-21 | 06:37

Als er een religie is waar gendergelijkheid heerst is het de islam. Iedereen is man en als je geen man bent ben je een gat waar iemand zijn lul in stopt.

bergsbeklimmer | 22-03-21 | 06:21

Met de hubby van Kaag valt deze hoofddoek in het niets.
Maar daar hoor je de media niet over.
Allemaal te bang om de boot te missen met de opkomst van Dictatuur66.
Want stel je voor da je over 10 jaar kaltgestelt wordt door Ollogren herself omdat je ooit eens de onderste steen boven wilde halen.
Alleen als er Rutte op die steen stong geschreven stond je aan de juiste kant van de geschiedenis.

spoilerfreak | 22-03-21 | 06:14

Ach... over een tijdje is alles geassimileerd door ‘de Chinees’, en verdwijnen typetjes als Kauthar in een kamp.

HebjeHemweer | 22-03-21 | 03:24

Misschien zocht GL bewust naar iemand die door zijn/haar radicale moslimbroeders niet op de korrel wordt genomen als hij/zij op een Gayboot staat uit te drukken dat de islam op geen enkele manier een probleem is. Dan moet je juist in het heimelijke milieutje zelf gaan shoppen. Maar blijft een raadsel op wat voor manier GL denkt dat hun partij zonder botsen verenigbaar met de 7e eeuwse woestijn zal blijven.

klimaatsloper | 22-03-21 | 02:56 | 2

Vrouwenrechten in Marokko:
Trouwen met je verkrachter is heel normaal.

‘Zelfs bij de vermoorde vrouw in Casablanca vragen mensen zich hardop af:
ging ze ’s avonds alleen over straat? Wat had ze aan?
Alsof het waarschijnlijk haar eigen schuld is dat ze is vermoord.’
dekanttekening.nl/wereld/vrouwenrecht...
's Avonds alleen over straat? Wat had ze aan? Eigen schuld?
Dit geeft exact het probleem aan.

Moslimmeisjes/vrouwen getooid met een door mannen opgelegde seksistische opgelegde sluier, worden van jongs af aan gewaarschuwd dat zo'n doek hen beschermt tegen seksueel driftige moslimmannen.

Hallo, Nederland is niet islamitisch. Dit is een democratisch vrij land.
Waarom stopt GroenLinks niet met die achterlijke vrouwen-rechtsongelijkheid?

drs.Nee | 22-03-21 | 03:25

@drs.Nee | 22-03-21 | 03:25: gewoon mooi fluiten als je een jonge vrouw met leuk Koppie en met hoofddoek ziet, vinden ze stiekem wel leuk in plaats van dat gessis naar autochtone vrouwen door allochtone jongens

Dutch-Super-Evil | 22-03-21 | 03:48

Pim draait zich om in zijn graf.

JackStick | 22-03-21 | 02:39 | 1

Pim zat toch niet bij Groen Links?

snakedogman | 22-03-21 | 15:22

Dat zij en die hele islam van haar even een heel eind kapotvallen! Er zijn heel veel plekken op deze planeet waar ze prima uit de voeten kunnen met die zieke sekte, maar niet hier! Nu niet, nooit niet!

Nederlanddraaitdoor | 22-03-21 | 02:20

Wat een afgang. Wat een debakel. Mocht ik ooit nog iets Groen Links in mij gehad heben, ok, that's finished. Groen Links heeft hiermee ALLE principes overboord gegooid en bukt lekker voorover om eens goed genomen te worden.
Wat een farce, die club. Ontwapenend, rot een eind op.

Masturwasbeert | 22-03-21 | 02:03 | 1

En daar kom je nu pas achter?

mono-culti | 22-03-21 | 08:25

Worden kamerleden eigenlijk gescreend door de AIVD?

Gravin v Kippenbouth | 22-03-21 | 00:56 | 2

Nee. Voordat zij een bestuursfunctie vervullen - staatssecretaris of ministerspost - wordt er gescreend.

drs.Nee | 22-03-21 | 01:10

Alleen op verzoek van de partij zelf.

Grachus | 22-03-21 | 01:32

Wat ik mij zo afvraag, is het de bedoeling van de GL-staf dat Kauthar de opvolger van Klaver moet worden, als nieuwe posterboy/girl?
Het mens staat namelijk alles behalve natuurlijk op de promotieplaatjes van GL, bijna als een normaal mens dat toevallig een lapje om heeft, terwijl je op overige beelden gewoon de standaard ingepakte Booslima met een sjaggerijnig haatdragend hoofd ziet.
Nou ja, de 16-24 jarige doelgroep zal er wel pap van lusten de komende tijd. Totdat Kauthar zich afscheidth. Met th inderdaad.

Graaisnaaiert | 22-03-21 | 00:54

als je de eerste a 4 plaatsen naar rechts verplaatst is het ineens best grappig

Geenjoris | 22-03-21 | 00:47 | 1

Hehheh

Guusje Nadorst | 22-03-21 | 10:11

Moge allah Kauthar in den peop nemen.

funkyd | 22-03-21 | 00:41
-weggejorist-
Mark zit te Dutten | 22-03-21 | 00:18 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

We hebben Zwarte Piet ook weg gekregen, dat schept mogelijkheden m.b.t. hoofddoekjes. Regenboog doekjes, roetveegdoekjes... geen doekjes

Geenjoris | 22-03-21 | 00:14

GroenLinks is de nieuwe (Marokkaanse) moslimpartij geworden. Niet voor niets is Jesse Klaver fractievoorzitter gemaakt.

Kauthar heeft 19000 voorkeursstemmen gekregen. Dat is de Marokkaanse achterban. Daar zat geen groene kraker tussen.

van heinde en verre | 22-03-21 | 00:14

En zo gaat NL weer 500 jaar terug in de tijd.

Wienerschnitzel mit | 22-03-21 | 00:13

GroenLinks is het paard van Troje.

Henk Zult | 22-03-21 | 00:05 | 1

Het gepronk van GroenLinks met een kandidaat getooid in een door islamitische mannen opgelegd islamitisch seksistisch anti-aanrandings-hoofddeksel - ingevoerd om moslimmeisjes/vrouwen kort te houden, heeft de voormalige progressieve GroenLinks-partij - huidige orthodoxe linkse partij, 6 zetels verlies opgeleverd.
Nou, gefeliciteerd hoor, GroenLinks!

drs.Nee | 22-03-21 | 02:43
-weggejorist-
JanTouwTerlouw | 21-03-21 | 23:50

De wijzende moslimvingertjes, dan weet je al genoeg.

Themistocles | 21-03-21 | 23:49 | 1

Dat maakt al volkomen misselijk.

Wienerschnitzel mit | 22-03-21 | 00:10
-weggejorist-
Topo-Sticky | 21-03-21 | 23:47

Over de wandelende hoofddoek annex islamitische vlag die Kauthar Bouchallikht heet:

- Ze zit met haar hoofddoek in de Tweede Kamer ofwel het 'parlement'. Die benaming komt van het Franse 'parler' (='praten', een dialoog voeren) Maar met haar islamitische hoofddoek wordt een dialoog zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, omdat die hoofddoek een persoonlijke overtuiging VAN ABSOLUTE AARD ten allen tijde als absoluut presenteert ("Iedereen moet dit ten allen tijde van mij weten").

- Die hoofddoek genereert een simpel psychologisch mechanisme dat in extremere context in de jaren '30 door de Duitse nazi's werd gebruikt: SA-studenten aan Duitse universiteiten verstoorden de colleges niet, ze kwamen gewoon in SA-uniform naar college. Dat volstond om eventuele kritische stemmen in de collegezalen te doen verstommen. Zo gaat die hoofddoek in de zaal van de Tweede Kamer (en daarbuiten) óók werken.

Niet dat Kauthar de bewuste bedoeling zou hebben om kritische stemmen in de Kamer het zwijgen op te leggen - tenminste daar ga ik van uit - maar tóch is dat onvermijdelijk het effect. Dat geldt overigens voor elke publieke ruimte waarin discussies of betogen worden gevoerd; zet er een paar ostentatieve hoofddoeken tussen en het grootste deel van de aanwezigen zal eventuele kritische noten achterwege laten. Al was het alleen maar uit angst tot 'racist', 'rechts-extremist' of zelfs tot 'nazi' te worden bestempeld.

- Bouchallikht eist respect voor haar religie (anders zou ze niet zo demonstratief een hoofddoek dragen) maar dat is kletsica, want of het haar bevalt of niet: religie is een idee, meer niet. En haar hoofddoek is een accessoire bij dat idee, ook nog eens opgelegd door uitsluitend mannen. Van kleding én van ideeën - dus óók van religie - kun je veranderen. Vandaar dat in een democratie als de onze, uitsluitend ménsen respect verdienen, ideeën (en daarbij behorende kleding) niet. Want ideeën zijn er om bekritiseerd te worden. Júist en vooral in een parlement.

- In naam van de radicale islam wordt gedreigd, geïntimideerd, gediscrimineerd en gemoord en wordt kritische mensen het zwijgen opgelegd. Dat weet inmiddels iedereen. Zeker na 9/11, na Londen, Parijs, Madrid, Manchester, Brussel, Toulouse, Nice, Keulen, Düsseldorf, Berlijn, Stockholm, de Amsterdamse Linnaeusstraat, en de beestachtige barbarij van IS. Gemeenschappelijk aan alle aanhangers van die radicale, politieke islam is de dwang tót, of op zijn minst het luidkeels bepleiten ván, het dragen van de hoofddoek. Dat maakt de hoofddoek logischerwijs een beladen kledingstuk. En ofschoon veel moslims hun geloof belijden zonder het dragen van de uiterlijke tekens ervan, kiest Kauthar Bouchallikht er heel bewust voor dit symbolisch beladen kledingstuk te dragen. Daardoor draagt ze willens en wetens bij tot het verspreiden van een klimaat van geafficheerde deugdzaamheid en schijnheiligheid die fnuikend is voor de vrijheid en de waardigheid van vrouwen die géén hoofddoek wensen te dragen.
Dus moet ze niet schijnheilig gaan janken over 'discriminatie' als iemand in de nabije toekomst in de Kamer het dan tóch waagt een kritisch geluid te laten horen over het ostentatief dragen ervan.

- Sinds de vestiging van de islamitische dictatuur door ayatollah Khomeini en zijn leger baarddragers in Iran, is de hijab in grote delen van de islamitische wereld één van de populairste anti-westerse symbolen. Als types als Bouchallikht het recht opeisen om in een westerse stad en zélfs in een westers parlement zo'n beladen kleding-accessoire ten allen tijde en overal te dragen, moeten ze niet raar of geacteerd verontwaardigd opkijken als lang niet iedereen dat zo geweldig vindt.

Ik zou zelfs wat verder willen gaan, door dat ostentatieve dragen van de hoofddoek in een westers, seculier en democratisch parlement zoals onze Tweede Kamer, als 'schaamteloos' te bestempelen.

Peter Emile | 21-03-21 | 23:45 | 4

Herinner me dat na die ellende in Casablanca vrouwen in Marokko op zoek naar een baan, geadviseerd werd die hoofddoek af te werpen.
Nou dan weet je wel hoe in het bedrijfsleven in Marokko gedacht werd over die doek.

drs.Nee | 22-03-21 | 03:34

Ja.

P-unit | 22-03-21 | 09:02

Dit dus! Die hoofddoek is het symbool voor het gevaar. Het is zelfs erger als ze deze vrijwillig op heeft gedaan. Een ware gelovige in de kamer waar veel mensen ineens politiek correct van worden. Wat je echt denkt laat je niet meer zien om gezeik te voorkomen. Zo werkt het ook in veel islamitische gezinnen: laat maar gaan, maar ondertussen vreten ze aan je vrijheid..

CousCous-met-Bacon | 22-03-21 | 12:21
▼ 1 antwoord verborgen

Wat veel woorden voor iets wat op de foto al duidelijk is.
Als mannen je haar te sexy vinden dan dragen ze maar een oogkap.

MokumsMoppie | 21-03-21 | 23:41 | 1

De meeste islamitische mannen drágen al zoiets: oogkleppen. Oogkleppen in de vorm van een religieus boekje.

Peter Emile | 22-03-21 | 00:00

Huh ????

Sylvana Simons: 'Geweldig nieuws. Gefeliciteerd Kauthar ! Ik kijk uit naar wat we samen kunnen doen voor een samenleving die werkt voor iedereen!'
brom: twitter

Droom-Vreesman | 21-03-21 | 23:34 | 3

Waarom ging dat mens dan weg bij DENK? Denk ik dan.

MoorCopJoris | 22-03-21 | 00:00

Ze weet haar snel te vinden, is zeker een beetje nerveus om zonder vriendinnen in die grote boze witte kamer te verschijnen.

Roze_bril_drager | 22-03-21 | 00:02

@MoorCopJoris | 22-03-21 | 00:00: Zelfde reden waarschijnlijk als waarom ze erbij ging. Niet vanwege het doordenken van dingen in elk geval. Gevoelsmensen noemen ze dat. Voelde zich niet "geborgen" als marionet van Erdogan. Richtte daarom met succes eigen freakshow op, tot voor kort alleen te zien in het gesticht op stelten aan de Noordzee. Ze willen waarschijnlijk wel graag een klederdrachtpoppetje van de MB in de collectie, maar die hebben inmiddels een dar al islam in de iets hogere sector.

Mazzelstof | 22-03-21 | 06:09

Ik vraag me af of een volksvertegenwoordiger die, bewezen, afstand doet van onze grondwet in onze kamer zitting mag nemen. Ik daag graag deskundigen uit dit te polsen.

Satertje | 21-03-21 | 23:28

Mohammedanisme van de Broederschap
Het is slecht.
Het is slecht voor ons.
Het is slecht voor ons land.

We zijn er nog niet qua regering, maar het wordt er de komende jaren ook niet beter op, want er komen zestig nieuwe kamerleden in de Tweede Kamer. Wat zijn hun qualificaties behalve hun ideologische navelstaarderij?

Neem nu mevr. Simons, tijdje geld verdiend wegens tieten, op zak van mannen geleefd en nu politiek als bussinessmodel. Mag van mij allemaal., zijn er meer die dat doen. Doe haar misschien wat te kort, maar is maar voorbeeld.

Maar als je nu het boek leest van Pieter Omtzigt, dan vraag je je af hoe mevr. Simons en eigenlijk het gros van de nieuwelingen denkt te kunnen opereren. Het fatsoenlijk werkende en controleerbare wetten maken is zo tergend gecompliceerd
Vrees dat de komende vier jaar het er niet beter op wordt.

Hedenochtend sprak dhr. Tjeenk Willink bij Buitenhof behartenswaardige woorden inzake kabinetsformaties, maar of dhr. Rutte daar naar gaat luisteren is vers 200.

www.youtube.com/watch?v=mSGKPXLUHPI
Zorgelijke jaren wachten ons. Evocatus

Evocatus | 21-03-21 | 23:26

Empathie tegen koppensnellers, een makkelijke overwinning in het verschiet. Dag NL.

piet7003 | 21-03-21 | 23:22

Islam is zo 2001

Mr. Squits | 21-03-21 | 23:19

Briljante move van de MB in samenwerking met Jesse Klaver. De tweede kamer zal er politiek correcter door worden en minder kritiek op de islam toelaten

Abu Bachouca | 21-03-21 | 23:18 | 1

Wat is dat toch met moslims met kritiek op de islam? Als ik vind dat je een rukgeloof aanhangt dan is er maar één die daar wat mee zou moeten doen op de dag des oordeels, jij mag me dan ook een dwaler vinden maar als je de superieure religie aanhangt dan boeit je het toch niets wat anderen ervan vinden? Bang dat de religie toch ook weer niet zo volmaakt is en de kritiek wel eens terecht zou kunnen zijn?

sweet_spot | 22-03-21 | 08:16

JurreJan is te licht om langere stukken te schrijven. De halfzachte analyse zonder nieuwe inzichten of sterke gedachtensprongen is geen aanwinst voor deze avond.
--
Laten we er een goede fles wijn op inzetten: ik wed dat KB niet in bad standing GL zal verlaten. Maar ze rolt wel door naar een volgende klus.

masahide | 21-03-21 | 23:18 | 1

Wat is dan de relevantie van je weddenschap? Maakt dat van Bouchallikht ineens geen gegreenwashde orthodoxe moslima met een verleden dat toch wel erg sterk wijst naar weinig wereldse voorkeuren? Of ze in bad standing met GL leeft interesseert me niet. Met wat voor standing naar progressieve waarden deze vrouw leeft, dat zou ik nou wel eens willen weten.

sweet_spot | 22-03-21 | 08:24

Is die Kaag van D66 ook moslima omdat ze getrouwd is met een moslim Palestijn? Ik vraag het voor een vriend

ceesreis | 21-03-21 | 23:08 | 7
-weggejorist-
Wienerschnitzel mit | 22-03-21 | 00:12

@Peter Emile | 22-03-21 | 00:06: Voor de zoveelste keer: een islamitische vrouw mag uitsluitend trouwen met een islamitische man. Een islamitische man daarentegen mag trouwen met een islamitische, christelijke of joodse vrouw. Als hij een huwelijk is aangegaan met een christelijke of joodse vrouw, dan hoeft de echtgenote zich niet te bekeren. Zij mag dus christelijk of joods blijven. Maar de eventuele kinderen dienen in het islamitische geloof te worden opgevoed.

staat het bier koud? | 22-03-21 | 00:44

@Peter Emile | 22-03-21 | 00:06: Dat klopt niet altijd. Zo hebben wij buren gehad waar de vrouw, Indisch, moslim was (zij is overleden) en de man belijdend katholiek. Zij was eigenares van één van de meest beroemde Indische restaurants in Nederland, waar zij in de keuken gewoon zo als het hoort, ook varkensvlees bereidde en uiteraard werd er alcohol geschonken. Wij werden wel eens uitgenodigd in haar huis en kregen wat de pot verschafte, waaronder ook wel eens varkensvlees omdat haar man dat zo lekker vond. Zij at het niet. Zij zag met groot verdriet hoe de Arabische islam voet kreeg in haar geboorteland omdat haar familie in Indonesië bestond uit moslims, christenen en seculieren. Zij vreesde voor hun vrijheid. En heeft gelijk gekregen.

forecastle | 22-03-21 | 08:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Wiki:
'Zihni Özdil hielp Jesse Klaver, de partijleider van GroenLinks, bij het schrijven van zijn boek De empathische samenleving. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017 werd Ozdil verkozen als lid van de Tweede Kamer.
Hij stond als nummer 8 op de kandidatenlijst van GroenLinks.
Op 23 maart 2017 werd hij als Kamerlid geïnstalleerd.

Özdil hield zich in het parlement onder andere bezig met werkgelegenheid en (hoger) onderwijs. Met collega-Kamerleden Bart van Kent en Gijs van Dijk bracht hij in 2017 de initiatiefnota - Vast werk loont - uit. In oktober 2018 gaf Özdil aan om mbo’ers een titel te geven als ze zijn afgestudeerd, net zoals gebruikelijk is in het hoger onderwijs. skilled (sk.), craftsman (crf.) en expert (exp.) waren zijn suggesties voor mbo-diploma's op respectievelijk niveau 2, 3 en 4.
In een interview met Trouw, gepubliceerd op 11 mei 2019, sprak hij zich uit tegen het eerder door GroenLinks gesteunde sociaal leenstelsel voor studenten.
Hoewel zijn partij zich achter dat standpunt schaarde, werd hem een solistische handelwijze kwalijk genomen.

Op 28 mei 2019 maakte Klaver bekend dat er sprake was van een "niet meer te herstellen vertrouwensbreuk tussen Zihni en de fractie". Özdil kondigde daarop aan zijn Kamerzetel op te geven. Hij verliet het parlement op 4 juni 2019.'

Waarom GL de progressieve nr. 8 van 2017 Ozdil, de wacht aanzegde, verkoos om zijn geluid in de Kamer te verruilen voor de nr. 9 op kandidatenlijst 2021 - de omstreden orthodoxe Kauthar gelieerd aan Milli Görüs en Femyso - wordt geheel duidelijk na het lezen van onderstaande.

--> Ozdil: 'Wisten jullie dat dankzij mijn inbreng in de Tweede Kamer, Nederland niet meer overlegt met Milli Görüs, Süleymanci, Diyanet en de Gülenbeweging voor de integratie? Wisten jullie dat mijn volgende plan was om al die ongekozen inspraakorganen vol beroepsallochtonen af te schaffen? Hopelijk maakt iemand anders dat werk af.
twitter.com/ZihniOzdil/status/1370694...

drs.Nee | 21-03-21 | 23:06

Kauthar blijft populair op Geenstijl. Meer nog dan op marokko.nl. Vind ik toch leuk

Rest In Privacy | 21-03-21 | 22:59 | 1

Ze is dan ook meer van Egypte. Of is dat één ppt nat op Marokko.nl. Tja ik weet er dan ook geen klap vanaf... houden zo))

Flow82 | 21-03-21 | 23:51

Op de promo fotos pakken ze haar altijd precies recht van voren.

Schwanzeleber | 21-03-21 | 22:55 | 1

en profil teveel haakneus.

King of the Oneliner | 21-03-21 | 23:46

Overigens best kans dat die hoofddoek op lijst 27 van D66 ook nog in de kamer komt, als er 4 anderen een minister/staatssecretarispost krijgen (o.a. Kaag, Vijlbrief, Sjoerdsma, Jetten zullen er wel voor gaan).

Maar zij is verder wel o.k., doet veel voor achterstandsbuurten in Den Haag, iemand die eigenlijk bij de PvdA/SP zou moeten zitten.

Japannert | 21-03-21 | 22:50

Oh god ik zie de debatten al voor me in dit nieuwe kabinet met nieuwe kamerleden.
Bij elk onderwerp zal de link gelegd worden naar diversiteit, inclusiviteit, discrimatie, witte privilege en ga zo maar door.
Alsof 1 Rob Jetten niet genoeg was heb je er nu 20 erbij.

TERUGVANWEGGEWEEST | 21-03-21 | 22:46

Die vrouw op de verkiezingsposter van de PSP heeft vijftig jaar na dato nog steeds haar op haar kut. Dat vind ik vies. Ik houd van een gladgeschoren vagina.

hoogstetijd | 21-03-21 | 22:25 | 8

Heb je nou drie zinnen nodig om te zeggen dat je niet op echte vrouwen maar op kleine meisjes valt o.O?

DeterioraSequor | 21-03-21 | 23:03

Dan neemt u maar de mevrouw op het plaatje ernaast die een beetje een mannengezicht heeft, ik neem die met het haar erop zoals het hoort, minder p3do gevoel.

piet7003 | 21-03-21 | 23:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Kauthar gaat de ongelijkheid tussen ‘de geslachten’ in de biblebelt aanpakken. Het is 2021. Kan niet meer. Net als bomen en boeren.

RickTheDick | 21-03-21 | 22:24

Religie en staat gescheiden in Nederland! Het parlement moet Vrij zijn van Terrorisme

Bergamo | 21-03-21 | 22:21

Mooi dat de kamerleden straks allemaal moeten knielen voor sylvana. En dat dat dan niet genoeg is want ze blijft boos en de kamerleden racistisch want ontkennen is bekennen en het hele systeem is racistisch verdikkeme.

RickTheDick | 21-03-21 | 22:19

Veel woorden voor de stelling dat de islam niet samengaat met de idealen van GroenLinks. Als Kauthar niet zo'n punt had gemaakt van haar islamitische overtuiging en drijfveer in de politiek had zij kunnen passen in een partij die de vrijheid van religie van haar leden accepteert. Maar nu dus niet, omdat zij zo prominent haar islamitische overtuiging uitdraagt staat die acceptatie ter discussie. GroenLinks had moeten begrijpen dat men niet kon weglopen voor de fundamentele vraag.

Beste_Landgenoten | 21-03-21 | 22:18

Eigenlijk is er nu op dit moment een goede casus om te zien waar Kauthar echt staat. Last haar in het openbaar met ferme woorden Turkije veroordelen dat ze uit het vrouwen verdrag stappen. Krijgt ze wel gelijk DENK over zich heen, maar je kan wel gelijk zien of ze progressief is of toch liever voor het Turkse moslim broederschap gaat waar ze wat cursusjes mediatraining mocht doen,

Snap_het_ook_niet | 21-03-21 | 22:16 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Ben ik toch benieuwd waar die voorkeurstemmen vandaan komen want als ik via de site van de kiesraad naar de uitslagen van enkele allochtone wijken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag kijk dat zie ik vooral veel DENK stemmers.

Droom-Vreesman | 21-03-21 | 22:13 | 1

Je hebt moslims en je hebt de moslim faciliteurs. Die laatsten vind je voornamelijk bij GL en x66. Die vinden het wel hip om op zo'n hoofddoek te stemmen.

Ride_On | 21-03-21 | 22:35

Moslimloeder.

Rest In Privacy | 21-03-21 | 22:11 | 3

En staatsgevaarlijk wellicht.

swassannuf | 21-03-21 | 22:16


Die gaat zich gegarandeerd afsplitsen, een bekende truc die verboden moet worden, maar goed.
Ze kan haar nieuwe partij dan voortzetten onder de naam lijst Kauthar of -suggestie_ Lijst GROEN-, want groen is ook de kleur van de islam.

Als ik gelijk krijg, moeten jullie al mijn boeken kopen, in plaats van er alleen maar in te bladeren.

King of the Oneliner | 21-03-21 | 22:10

Feminisme in Nederland: zo van Aletta Jacobs rond 1900, stemrecht voor vrouwen, naar bezettingen van het maagdenhuis door dolle mina's en topless zonnen 1969-1980, de PSP (voorganger Groenlinks) poster met naakte vrouw en koe. Naar hoofddoek en gescheiden ingangen en een voorpost van moslimbroederschap in de tweede kamer. Tolerant tegen intolerantie

HetOorAakel | 21-03-21 | 22:09

Toch valt het nog mee dat, ondanks het continue gedram en indoctrinatie van Npo, in kranten, op scholen en universiteiten, links is gedecimeerd (afgezien van D’66 dan) en ‘rechts’ het goed heeft gedaan. Zojuist op het NOS journaal weer een treffend voorbeeld van selectieve perceptie. Veel aandacht voor een anti-racisme demonstratie die volgens de enige geïnterviewde demonstrant hard nodig was, omdat “er heel wat partijen in de Kamer zijn gekomen die niet zo tolerant zijn”.

Cassandra | 21-03-21 | 22:07 | 2

Bij die demonstratie kwamen er trouwens ook teveel mensen opdagen. Maar verder geen waterkanonnen en harde laarzen gezien.

Muxje | 21-03-21 | 22:10

@Muxje | 21-03-21 | 22:10: Een linkse laat staan een gekleurde demonstratie doe je nooit uit elkaar knuppelen of kopschoppen. Dat is voorbehouden aan blanke, behaarde (lekker makkelijk) demonstreren die het Gore lef hebben tegen de regering in te gaan. En ja, er waren daar zogenaamd te veel mensen maar ja wat wil je met een politiek gekleurd OM?

5611 | 21-03-21 | 22:49

Het ligt aan de arrogantie van de hoog opgeleiden. Het ontbreekt ze dan ook niet aan intelligentie, waar ze hun bek zo vol van hebben. Het ontbreekt ze aan wijsheid. Die twee zijn bij die extreem linksen met een sociale studie niet in evenwicht. En dan is er nog....

en.wikipedia.org/wiki/Dumbing_down

Zwezerik | 21-03-21 | 22:06 | 6

@Red shirt | 21-03-21 | 22:13:

Nee, ik wil geen halfbakken intellectuelen in bestuurtsfunctie's omdat de meesten useful idiots zijn.

Zwezerik | 21-03-21 | 22:23

@Red shirt | 21-03-21 | 22:13: Ik hief inderdaad geen gestaalde kaders van de UvA die nog nooit hun handen vuil gemaakt hebben, nooit in een bedrijf gewerkt of überhaupt gewerkt hebben en geen idee hebben waar gewone mensen tegenaan lopen.

5611 | 21-03-21 | 22:52

Alles een studie noemen deden ze in Na4zi Duitsland ook., maar nog niet zeggen dat dat ook zo is.

piet7003 | 21-03-21 | 23:30
▼ 3 antwoorden verborgen


Een roze hoofddoek laten aanbieden door Tom Staal. Doen!
Als je durft.

King of the Oneliner | 21-03-21 | 22:05

Zie Iran. Zie Turkije. Zie Indonesië. Etc. Het begint altijd met het hoofddoekje in het parlement.

blikjegrolsch | 21-03-21 | 22:02 | 2

Hoofddoek Zero. Van het briefje van Bruins.

van Oeffelen | 21-03-21 | 22:04

Oh het is net begonnen?

knutsel_ | 21-03-21 | 22:06

[dubbelpost verwijderd]

Muxje | 21-03-21 | 22:01

Beetje een erg lang verhaal, terwijl die poster van dat meisje met die koe eigenlijk alles zegt. En de enige echte vragen zijn niet zozeer voor GL, maar voor Kauthar:
- Ga jij je hard maken voor de emancipatie van moslimvrouwen? (en dan natuurlijk geen geleuter accepteren over emancipatie in de Nederlandse samenleving, maar hameren op de moslimsamenleving)
- Wat ga je doen om de Nederlandse islam te moderniseren?
Maar goed, zelfs als dergelijke vragen gesteld worden, dan zullen ze wel weer worden afgedaan als komende uit de onderbuik.

Muxje | 21-03-21 | 22:01 | 1

Gewoon vragen wat ze van de nieuwste move van Erdolf vindt t.a.v. vrouwenrechten.

5611 | 21-03-21 | 22:54

Dit is niet nieuw, maar Mosterd zegt het prima.
Ook zou iedereen die Geert Wilders verkettert vanwege zijn islamstandpunt nog eens moeten nadenken of het wel zo schandelijk is wat Geert allemaal zegt. Maar dat is natuurlijk wel lastig.
PS De ziekte waaraan Groen Links zo sterk lijdt is ook een ziekte waar geheel Nederland aan lijdt. Hij heet "Weg Met Ons".

JvanDeventer | 21-03-21 | 21:57 | 3

Ja, het merendeel dat Geert Wilders debiteert is schandelijk.

Red shirt | 21-03-21 | 22:15

@Red shirt | 21-03-21 | 22:15: u lijdt ook aan "weg met ons"?

Ride_On | 21-03-21 | 22:47

@Red shirt | 21-03-21 | 22:15: zoals?

Bootsjunge | 22-03-21 | 00:06

Wachtgeldgraaiers!

Marvin_NL | 21-03-21 | 21:56
-weggejorist-
van Oeffelen | 21-03-21 | 21:55 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ach de partij is toch al gedecimeerd. Zo'n moslimgansje helpt het alleen nog maar meer de vernieling in.

knutsel_ | 21-03-21 | 21:55 | 2

Zo is het. Ik zie alleen maar voordelen.

Trumme | 21-03-21 | 21:58

@Trumme | 21-03-21 | 21:58: Bovendien, moeten we het serieus gaan hebben over de idealen van GL?
Who gives a flying fuck.

knutsel_ | 21-03-21 | 22:00
-weggejorist-
Droom-Vreesman | 21-03-21 | 21:53 | 1

Zolang mensen nog blijven denken dat de islam een arabische variant van de hare krishna is zal een type als Kauthar gewoon kunnen doorgaan. Lekker exotisch, wars van de spruitjesmentaliteit en dus de frisse wind die we nodig hebben, aldus de laaglandse polderboertjes die nog niet zijn bijgekomen van de leegte die het nederlands hervormde gedachtengoed hen boodt.
Maar deze vrouw is geen alternatief voor wat we kwijt willen in dit land. En wat we kwijt waren wordt maatregel voor maatregel heringevoerd door de coalitie die om haar heen zal zitten.
Rutte, Kauthar, enz: zij zijn de muur die tussen ons en een vol bestaan in staan. Het leven is net zo grauw als de randsteedse infrastructuur die ons aller tot voorbeeld moet zijn.
Je nest in en uit met niets dan de wetten van rare verweg figuren als eindeloze zorgenstroom in je kop. Tot je omvalt en nog geen tiende van je leven hebt kunnen genieten dan had gekund zonder deze regenten. De planeet kaalgevreten en overbevolkt en een reeks van oorlog en ander geweld. Ja, zonder de conservatief waren we vast niet zo ver gekomen. Je moet daar vooral niet aan denken.

zeurmachine | 21-03-21 | 21:51 | 1

Mooi! Autobiografisch?

horsteknots | 21-03-21 | 22:09

Het voelt als een wraakactie van een stervende partij.

Chipperados | 21-03-21 | 21:51

Wtf! Ziek dit

Ewah1987 | 21-03-21 | 22:08

Deze geweldadige GroensLinkse club zal je 'NOOIT' op deze manier in de MSM, bij nieuwzuur of bij de linkse propaganda omroep NPO gaan zien. #kots.

Paaldanseres | 22-03-21 | 00:22

Ik heb begrepen dat moslims van Allah niet op een wc bril mogen zitten.
In Frankrijk met zijn vele Afrikaanse koloniën, werd daar al vlot op ingehaakt en ontstond het Sta toilet, en noemden wij het onnozel, een Frans toilet, maar beter dus Moslimtoilet.
Daarom zie je in horecagelegenheden wel dat ze die bril maar weglaten omdat ze door gebruik van bepaalde vaste klanten niet aan te slepen zijn. Een goede sta bril bestaat kennelijk nog niet. Op mijn werk lasten we wel eens een stalen traanplaat bovenop de wc om hen tegemoet te komen. Stonden ze er echt stevig op, met iets minder morsen tot gevolg. Ook minder kans op onderuitgaan en ziektewet.
Dus laten wij in de tweede kamer gedoe voor zijn en voor Kauthar een "Frans toilet" maken.

verwonderd | 21-03-21 | 21:50 | 5

...Een muzelman in een horecagelegenheid?? Onze kroegen moeten maar snel muntthee in gaan slaan. En homo's verplichten tijdens de zomermaanden de knieën, dijen en billen bedekt te houden, Allah wordt alleen gruizig van stukjes blote mannenenkel.

naaktslakker | 21-03-21 | 22:29

@horsteknots | 21-03-21 | 22:16:
Moslims; de enige tweebeners die niet kruimelen. Dat is bnest prettig voor onze politici die graag moslimanussen beslobbert, die korreltjes blijven geheid de hele dag in je cariës zitten. Hoge smeltresistentie!

naaktslakker | 21-03-21 | 22:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Islamieten zijn een onderdeel van onze samenleving en het logisch dat er een vertegenwoordiging in de Tweede Kamer zit. Wat is het verschil met Kees van der Staaij van de SGP. Of de dierenkwellers van het CDA?

Red shirt | 21-03-21 | 21:49 | 12

Alle belangrijke Christelijke stromingen (inclusief het Katholicisme) erkennen vandaag de dag de wenselijkheid van de scheiding tussen kerk en staat. De radicale islam niet.

DutchLion33 | 21-03-21 | 22:55

@Dandruff | 21-03-21 | 22:18: Breivik was anti-islam. Is dat ren reden om PVV-ers over dezelfde kam te scheren? Wat een dom gelul.

nieuwe_Deen | 22-03-21 | 06:30

@nieuwe_Deen | 22-03-21 | 06:30:

De PVV riep nooit op tot geweld, de islam is gebaseerd op geweld.
Dat is in theorie al een wereld van verschil.
Maar in de praktijk nog veel meer. Daarom kom jij met een slap voorbeeld uit 2011, terwijl de islam elke dag toeslaat.

De afgelopen 30 dagen viel het gelukkig mee; 103 aanslagen in 17 landen waarbij 580 doden vielen. www.thereligionofpeace.com/attacks/at...
Naar islamitische begrippen dus een vrij rustige maand, maar dat is waarschijnlijk stilte voor de storm. Straks begint de ramadan, en die staat garant voor ongeveer 30% meer aanslagen.

Maar blijf vooral doen alsof je dommer bent dan je schaduw.
Alsof je het verschil tussen appels en olifanten niet kunt zien.

Dandruff | 22-03-21 | 15:29
▼ 9 antwoorden verborgen

Kauthar is de Nederlandse versie van Ilhan Omar uit de USA, Democraat in het Huis van Afgevaardigden en bekend als “progressief” afgevaardigde uit Minnesota. GroenLinks bedenkt niets origineels meer, ze kopiëren wat ze zien in de USA en Canada.

WelDenkend | 21-03-21 | 21:49


Klaver's legacy: " Wij gaan dit land veranderen, wij loodsen de Islam de 2e kamer binnen en daarna de zonvloed"

Mission accomplished

Ervaringsdeskundige | 21-03-21 | 21:46 | 1

Ik vind "zonvloed" een leuke tekstfout. GroenLinks en hun zonneparken.

A_Urelius | 21-03-21 | 21:48

Je kan ook overdrijven natuurlijk. Ik vind haar nog half niet zo eng als de nazi-fetishist van FvD of de gemiddelde SGP’er.

Ze kan er ook niet zoveel aan doen dat ze het kind is van een moslimbroeder en anders dan Lale Gul heeft ze nog niet radicaal kunnen of willen breken met haar achtergrond. Maar het is natuurlijk gewoon wel duidelijk dat ze zelf behoorlijk in de knoop zit tussen haar jarenlange religieuze indoctrinatie en de idealen die ze later als jonge vrouw ontwikkeld heeft, alsook haar loyaliteit aan haar familie en omgeving.

Ze heeft gewoon volledig duidelijk aangegeven de standpunten van groen links, ook lgbt-rechten, homohuwelijk,vrouwenrechten, recht om te breken met religie etc. te onderschrijven, waar ze natuurlijk uit de moslimhoek ook heel veel gezeik krijgt, die vinden haar ook een afvallige, ondanks dat kopvod.

Tegelijk gelooft ze kennelijk nog erg, en wil ze dat uiten door middel van dat domme hoofdeksel, en is emotioneel kennelijk ook nog niet staat om te breken met haar familie. Het is gewoon een en al naieve tegenstrijdigheid.

Hoort ze op de lijst en in de tweede kamer, nee natuurlijk niet. Hebben GL/Yasser Klaver en zijzelf verkeerd gereageerd op de ophef, ja, absoluut, ze had gewoon haar verleden toe moeten geven enzeggen dat ze er nu anders naar kijkt heeft in plaats van het onder het tapijt proberen te vegen.

Maar is ze het kwaad zelf zoals Mosterd hier schijnbaar met het schuim op de lippen heeft neergepend? Nee, dat is natuurlijk onzin. Ik vind haar een beetje een zielig, naïef, idealistisch meisje die nog midden in het proces zit van ontsnappen aan haar afkomst. Laten we haar niet met haat terugjagen in die grijpgage klauwen.

Yasser Klaver is hier de boosdoener, niet zij.

Japannert | 21-03-21 | 21:45 | 11

@Dandruff | 21-03-21 | 22:46: Klaver is juist wel het probleem. Hij manoeuvreert zijn partij in een onmogelijke positie. Zonder zijn bescherming was dit niet gebeurd. Het is onvermijdelijk dat er iets gaat knallen in GL hierdoor. Bedenk even wat er was gebeurd als Klaver haar niet had beschermd. Dan was er niets aan de hand geweest.

nieuwe_Deen | 22-03-21 | 06:39

Ik denk dat je haar gevaar onderschat. Dit type heeft ontdekt dat een hoofddoek en kennis van de islam macht geeft. Daar gaat ze echt niet mee breken. Ik ken ze, heb tantes die 'gestudeerd' hebben. Het gezellige Berber dorp waar mijn ouders vandaan komen heeft 1 zo'n tante in een paar jaar in een pinguïn kolonie veranderd inclusief het arbeidsethos. Op het land werken ging niet meer in die zwarte lappen, daarna liep het leeg. Het gif van types als Kauthar verspreidt zich via gedrag naar het hoofd, daarna is een weg terug heel moeilijk. En nog iets, een radicale feminist van haar leeftijd woont niet meer thuis bij haar moslimbroeder vader. Mocht het haar nog steeds niet gelukt zijn om zich los te maken van 'dat gedachtengoed' (haar woorden), dan heb ik er een hard hoofd in dat ze in staat is om anderen te helpen. En dat gelul van haar over de GL-idealen, geen moslim neemt dat serieus. Ze weten allemaal dat ze die woorden moet gebruiken om binnen te komen. Ben bang dat ik straks op zoek moet naar een land waar ik wel lekker afvallig mag zijn als dit niet op tijd wordt gestopt.

CousCous-met-Bacon | 22-03-21 | 12:32

@nieuwe_Deen | 22-03-21 | 06:39:

Die onmogelijke positie wordt veroorzaakt door het gedachtegoed van Kauthar. Als Kauthar van onbesproken gedrag was geweest had dit helemaal niet gespeeld.

We kunnen Klaver van alles verwijten, maar Kaag, Rutte, Ploumen en al die andere kartelpolitici hadden dit niet anders aangepakt. Dat kritiek op isis-aanbidders "racisme" wordt genoemd valt de hele Politiek Corrupte Kerk te verwijten. Klaver is slechts een onbenul die voorleest wat anderen hebben opgeschreven, en in paniek raakt als hij een serieuze vraag krijgt.

Dandruff | 22-03-21 | 15:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Met zo'n doek om je hoofd tegen onderdrukking strijden. Ik ben te dom om dat te begrijpen.

A_Urelius | 21-03-21 | 21:45

Probleem is dat veel van die linkse lui een complete obsessie met 'rechts' hebben net zoals veel van die anti-rascisten een pigment obsessie hbben.
Ze vinden zich openminded, empathish en begripvol en vervolgens delen ze de wereld heel rechtlijnig in goed en fout. Alle verstand wordt uitgeschakeld wanneer uit het 'foute kamp' kritiek op Kauthar wordt gegeven. Dat momentje om je als rebel te profileren en jezelf met holle frasen zoals gelijkwaardigheid en vrijheid op de borst te kloppen moet je niet laten liggen natuurlijk.

JanFTE | 21-03-21 | 21:42

"Vrouwen moeten trouwens allemaal een hoofddoek dragen, als blijk van hun trouw en loyaliteit aan Allah. Ze kiezen er helemaal zelf voor!"

Als die hoofddoek inderdaad Kauthars eigen keuze is, laat haar dat dan bewijzen door zich te conformeren aan de - ongeschreven - regel dat men in de Tweede Kamer geen opzichtige, ostentatieve symbolen van zijn/haar persoonlijke levensovertuiging etaleert, en die hoofddoek afleggen in 's lands belangrijkste democratische (seculiere) vergaderzaal. Zodra ze het Kamergebouw verlaat, zet ze hem maar weer op als ze wil. Dán kiest ze er zelf voor; zo niet, dan wantrouw ik haar en haar verklaring omtrent 'radicale gelijkheid'.

En zoals ik in een eerder topic over haar al bepleitte: Thierry en Joost, en vooral ook Geert moeten er geen enkel woord aan vuil maken straks, géén negatieve opmerkingen over die hoofddoek, maar wel elke keer als Kauthar het woord neemt, een vergiet op hun hoofd zetten. Want dat mag dan natuurlijk ook. Kijken hoe dat uitpakt.

Dr_Johnson | 21-03-21 | 21:40 | 4

Precies: je bent intrasectioneel. of je bent het niet. Of gewoon een opsvest naar de kansel. En dan de hele kleine stap naar een bomgordel. Niet te verwarren met handgranaten: andere tak van sport.

Hetkanverkeren | 21-03-21 | 21:47

Als ze dat ding opdoet, denk ik dat er gelijk een motie van Wilders komt. En dan mag de VVD kleur gaan bekennen.

Japannert | 21-03-21 | 21:50

@Japannert | 21-03-21 | 21:50: Nope. Geen gezichtsbedekking, no joy. Overigens ben ik zelf een fervent voorstander van een verbod op geblondeerde heren van zekere leeftijd. Dat is pas echt geen gezicht.

Hetkanverkeren | 21-03-21 | 21:56
▼ 1 antwoord verborgen

Even de twitterdraadjes gevolgd na de verkiezingen.
Dolblij waren de groenlinksers met de moslimbroederschap mevrouw.
Nu zijn ze pas echt inclusief. Een overwinning voor het progressieve ideaal volgens deze luchtfietsers

Nico1000 | 21-03-21 | 21:39

Links en een ideologie.
De geschiedenis leert ons dat dat meestal misgaat. In de Sovjet-unie bijvoorbeeld Stalin, in China onder Mao, in Noord-Korea, in Birma, in Cuba, in Duitsland van weleer, ga maar door.
-
Maar goed we proberen het gewoon nog een keer.

bananabanana | 21-03-21 | 21:38 | 1

What could go wrong...

Rohin | 21-03-21 | 21:48

Kiezersbedrog is heel normaal in ons landje,kijk maar naar de versoepeling in het vooruitzicht gesteld door Rutte.
Nu geen versoepeling de komende maanden.
Maar Ja de leugen regeert alleen heeft een groot deel van de Nederlanders Alzheimer.

likdoorn | 21-03-21 | 21:37 | 3

U bent tegen democratie...? *proest*

serieusgenomen | 21-03-21 | 21:46

@serieusgenomen | 21-03-21 | 21:46: U begrijpt alles waarschijnlijk veel beter, onze buren hebben een zoontje die in quarantaine moet zijn zusje mag gewoon naar school.
De regels van uw Rutte kabinet.
Hoezo de besmettingen moeten omlaag.

likdoorn | 21-03-21 | 22:15

Natuurlijk komt er wel versoepeling. De ramadan komt er aan. Wat denk jij nou?

Mokum Kosher | 21-03-21 | 22:21
-weggejorist-
TeresaDunbar | 21-03-21 | 21:36 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

De discussie zou moeten gaan over controleerbare feiten;
- bij welke clubjes zat Kauthar, en wat deed ze daar;
- wat zijn de doelstellingen van die clubjes;
- waarom loopt zij in het door clubjes als isis en hamas verplichte uniform?
Maar helaas, die vragen mogen niet worden gesteld. Links maakt hier weer een "wie niet voor ons is, is tegen ons" feestje van. Dus iedereen met kritiek op het doen en laten van Kauthar is een extreemrechtse neonazi, en alle zelfbenoemde "antiracisten" bejubelen blind elke natte scheet die ze laat.

Eerlijk is eerlijk, dat is wat links heel goed doet. Elke inhoudelijke discussie stelselmatig onmogelijk maken door overal allerlei stempeltjes op te zetten. Bijvoorbeeld;
- islam = "vrede", ondanks honderden aanslagen per maand;
- islamkritiek = "islamofobie", ook al is de islamcriticus zelf moslim;
- biomassa = "groen", ook al is het 3 x zo vervuilend als gas;
- kritiek op biomassa = "klimaatontkenning", ook al ontken je niks;
- immigratie = "verrijking", ook al kost het 30 miljard euro per jaar;
- onderzoek naar immigratiekosten = "racisme", ongeacht de onderzoeker;
- etc.

Links controleert zo elke discussie. We moeten dus snel af van al die stempeltjes die naast allemaal onjuist, vooral ook allemaal irrelevant zijn. Want stel dat het "racisme" zou zijn om onderzoek te doen naar immigratiekosten (onzin natuurlijk). Dan neemt dat niet weg dat die immigratiekosten hoe dan ook betaald moeten worden; of je ze nu onderzocht hebt of niet.

Anders gezegd; dat Hitler de zwaartekracht erkende is geen reden de zwaartekracht voortaan te ontkennen. Ook extremisten kunnen soms gelijk hebben, dus focus op de feiten. Durf die ook te onderzoeken, misschien levert dat wat op.

Helaas is islam geen vrede, nergens ter wereld. Linkse stempelaars moet zich eens afvragen hoe linkse politici, journalisten, vakbondsmensen en feministen in islamitische landen behandeld worden. Ik kan ze melden; dat is niet best.
Sommigen zullen de schuld leggen bij Westerse inmenging afgelopen eeuw. Maar de islam was al een gruwelijke doctrine lang voor het Westen de overhand kreeg; en lang voor Amerika ontdekt was.

Kern van alle islamproblematiek is de islam zelf. De islam verplicht moslims tot jihad en sharia; er is geen imam die dat ontkent. Dus wat is jihad en sharia?
Welnu, jihad is de strijd tegen "ongeloof", tot overal ter wereld de sharia geldt.
En die sharia is het islamitisch "rechtssysteem" dat;
- oa verkrachting, eerwraak en slavernij legaliseert;
- maar doodstraffen zet op onder andere atheïsme, polytheïsme, homofilie, overspel, hekserij, ketterij, afvalligheid, etc.

En nogmaals; geen imam zal het belang van jihad of sharia ontkennen.
Maar ieder weldenkend mens kan zien dat beide islamitische deugden lijnrecht tegenover alle mensenrechten staan. En ook lijnrecht tegenover alle Westerse waarden staan, zelfs lijnrecht tegenover sommige waarden van GroenLinks. Kauthar heeft niks in de tweede kamer te zoeken.

Dandruff | 21-03-21 | 21:36 | 6

Zolang de linkse msm het hier voor het zeggen heeft zal er niets veranderen. Misschien komt er nog is een krant met normaal nieuws en geen Belg als eigenaar.

jan huppeldepup | 21-03-21 | 21:53

Goeie post. Eens dat we af moeten van stempeltjes, maar hoe ga je dat doen? We hebben teveel stempelaars die daar niet op aangesproken worden. Daarnaast is het ook gebrek aan het willen plaatsen van stempeltje of in ieder geval de stempel op een dusdanig abstract niveau plaatsen dat het compleet onzin wordt. De meeste criminaliteit gebeurd door mannen.

JanFTE | 21-03-21 | 21:53

Super goeie tegel.

2tribes | 22-03-21 | 10:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een ellende hebben we toch binnengehaald in de jaren 60 en 70. Qua gastarbeiders hadden ze het gewoon bij Italianen en Spanjaarden moeten houden.

Greetjee | 21-03-21 | 21:35 | 4

Er zijn destijds nauwelijks Marokkaanse gastarbeiders binnengehaald, toen het uitnodigen van gastarbeiders in 1974 stopte waren het er maar 72.000. In de 30 jaar daarna is dat uitgegroeid tot ruim 335.000 in 2008.
Een groei van zo'n 1500%, oa door gezinshereniging en importhuwelijken.

Best een dingetje als we bedenken dat er nog steeds 75.000 tot 100.000 man per jaar dit land binnenkomt; met de nadruk op *man*, en dus met recht op het later hierheen halen van vrouw en kinderen.

Dandruff | 21-03-21 | 21:47

@Dandruff | 21-03-21 | 21:47:

"Marokkaanse gastarbeiders binnengehaald, toen het uitnodigen van gastarbeiders in 1974 stopte waren het er maar 72.000."

Als ik het me goed herinner, was dat wel het totaal aantal in 1974, dus niet alleen Marokkaanse gastarbeiders, maar inclusief Turkse gastarbeiders.

Voor de rest heb je uiteraard gelijk, dat ná de officiële werving in Turkije en de Rif, die in 1973 of 74 stopte, de enorme 'ketenmigratie' begon.

Dr_Johnson | 21-03-21 | 22:06

@Dandruff | 21-03-21 | 21:47: 22.000 niet 72.000. Die "ketenmigratie" spoot vooral eind jaren '80, begin jaren '90. Tot ver na de milleniumwisseling haalde meer dan 85% een partner uit land van herkomst.

Grachus | 22-03-21 | 01:55
▼ 1 antwoord verborgen

Staat ze nou achter een zogenaamde huilstruik, of waren de geraniums op?

Met_baard | 21-03-21 | 21:35

bisbisbis, je was mij net voor. Binnen een jaar krijgt mevrouw ruzie met GL en gaat ze met haar eigen zetel verder, Zo werkt de infiltratie van de islam in de Nederlandse politiek.

Vrijheidsstrijder | 21-03-21 | 21:33 | 2

Nederlandse politiek ? Ik beschouw mezelf als Hollander...

serieusgenomen | 21-03-21 | 21:35

Het zou logischer zijn om de MB binnen Groen Links meer invloed te geven, omdat Groen Links veel plekken van macht bezit in het land. Invloed uitoefenen gaat makkelijker als je partij al invloed heeft. Via Groen Links dus. Dat lukt echt niet met een 1 zetel partij.
En laten we wel wezen, veel Nederlanders kun je alles wijs maken, de zijn zo naief. NPO vindt het geweldig, (hoger) onderwijs vindt het geweldig, nu alleen politie en rechtspraak nog bijvoorbeeld. Ook dat lukt via politieke druk vsn binnenuit beter dan van buitenaf....

Bataafje | 21-03-21 | 21:47

De politiek is een kwestie van keuzes, dat memoreerde Rutte perfect.
Jammer dat niet echt via de stemwijzers naar voren kwam.
-
Of 60.000.000 miljoen als extra Kaag donatie aan de Palestijnen of 3.000 studenten voor 20.000 aan studieschuld kwijtschelden.
Wat Kaag en de NX66 aanhangers is wel duidelijk, dit is dan nog een extra donatie kun je nagaan als je wat verder gaat bezuinigen op het bestedingspatroon van Kaag.
-
Of je slacht dieren halal of je gaat respectvol met de dieren om en slacht ze pijnloos. Wat kiest Kauthar namens GroenLInks?
Of je schaft de apartheid tussen mannen en vrouwen af of het valt je geeneens op dat mannen vrouwen gescheiden voor je zitten. Wat vindt Kauthar namens GroenLInks?
Of je roept op tot het verantwoord nemen van kinderen tegen de overbevolking ten gunste van het klimaat of je vindt dat bijvoorbeeld een imam mag roepen dat je zoveel als mogelijk kinderen moet nemen om de wereld islamitisch te maken. Wat kiest Kauthar namens GroenLinks?
-
Het zal nogal wat worden met de dilemma's die je als islamitische intersectionele klimaat activiste moet nemen.

bananabanana | 21-03-21 | 21:31 | 2

Dilemma wil zeggen dat je voor een keuze staat, de islam staat nu eenmaal niet voor keuze, maar voor een doel. En dat doel heiligt alle middelen, ongeacht de keuze...

serieusgenomen | 21-03-21 | 21:40

studieschuld kwijtschelden is voornamelijk subsidie van rijken.

ZOMG | 21-03-21 | 22:27

Hoe graag groenlinks dit ook wil (inclusiviteit = inhoudsloos modewoord) weet iedereen binnen de partij dat dit schuurt en wringt. Duimen ervoor dat mw. Kauthar de eer aan zichzelf gaat houden en haar plek opgeeft in plaats van de zetel te roven na de partij een tijdje beschadigd te hebben en te verdelen. Ik vind het echt sneu dat het zover heeft moeten komen in plaats van inhoudelijk erop vooruit proberen te gaan. De kamer zit steeds voller met dit soort problemen en wordt steeds meer versplinterd. Jammer, jammer. Een kiesdrempel van 3 is wat mij betreft een oplossing. groenlinks nooit mijn stem, maar nu zelfs voor de mensen die er wel in geloven: ga wat anders doen.

TheseDays00 | 21-03-21 | 21:29 | 2

Dubbel paspoort, is een betere benadering....

serieusgenomen | 21-03-21 | 21:32

@serieusgenomen | 21-03-21 | 21:32: Dubbel paspoort is in sommige gevallen heel moeilijk te voorkomen: vraagt om Europese rechtlijnige aanpak van Turkije en Marokko met name. Erg vervelende regeringen daar wat dat betreft. Is niet alleen een kwestie van 2 paspoorten willen in veel gevallen. Ja, aanpakken die twee landen wat mij betreft (en weg uit de westelijke sahara en inmenging in allerlei dingen voor de ander, heeft niks met soevereiniteit te maken).

TheseDays00 | 21-03-21 | 22:19

Wie?

beldewouten | 21-03-21 | 21:28

Draagt Kauthar Bouchallikht al de titel van "Maangodin"?

naaktslakker | 21-03-21 | 21:26 | 1

Bij onze godenzonen (en ik spreek voor mezelf), had ze nog niet mogen cheerleaderen...

serieusgenomen | 21-03-21 | 21:34

De groenlinks veestapel is gehalveerd

stipjes | 21-03-21 | 21:26

Gaat ie weer, editie #135351910971, om en nabij...:

Moslims.
Zijn.
Geen.
Ras.

Of is de schizofrene gek Arnoud van Doorn (eerst PVV en nu streng Moslim, hoe ziek en verknipt kun je zijn...?) een tijd geleden van ras veranderd? Knap...

En verder: we zijn helemaal niet allemaal gelijk. Gelijkwaardig (in de basis), maar niet gelijk.

Onuitroeibare domheid mbt. de simpele betekenis van begrippen.
Daar hebben we in dit land tot in de hoogste regionen mee te maken.

En het blablaat maar door en lult elkaar allemaal maar na...

Realism Is All | 21-03-21 | 21:26

Met Islam als de snelst (en overigens enige) groeiende religie in Nederland is het toch logisch dat deze Islam vertegenwoordigd wordt in haar pure vorm binnen de politiek? Een ongewenst symptoom maar toch helaas niets meer dan dat: een symptoom.

ChristianV | 21-03-21 | 21:24 | 1

Klopt ze wilde eigenlijk woontorens bouwen maar nu staan er moskees

stipjes | 21-03-21 | 21:28

geenstijl is net zo blij met deze dame als CNN met Trump. Heerlijk zo'n kop van Jut. Kun je elke dag op gaan hakken. Levert views op en dus adverteerders.
Maar in dit geval is het echt nodig. Ik hoop dat jullie elke uitspraak van haar wegen en elke scheet uit haar zogenaamd niet onderdanige achterwerk beoordelen op resten van fundamentalistische stank. Want reken maar dat de loftrompet de komende vier jaar geblazen gaat worden in de nrcees, de volkskrantjes en op de enpeeooo over dit paard van Troje.

Montu | 21-03-21 | 21:22 | 4

Ik probeer te bevatten dat zwartgelakte nagels voor een moslima niet hoerig zijn. In rode nagels heeft altijd hoerigheid gezeten,, zelf onder Gereformeerden Lite. En al ben ik niet gereformeerd, nu vind ik zwarte nagels ineens heel Beppie van de Zeedijk. Dankzij deze opgeverfde mevrouw gaan mijn morele waarden helemaal naar de klote!
Zeg eens-- maakt ze een kans op het Premierschap?
Dan lanceer ik mezelf naar Mars. Eentje van het Marokkaanse moslimzusterschap als minster-president, die stank verdraag ik niet.

naaktslakker | 21-03-21 | 21:51

@jan huppeldepup | 21-03-21 | 21:55: Nee. Dat is gewoon vies.

staat het bier koud? | 21-03-21 | 22:06
▼ 1 antwoord verborgen

Mosterd, maak je niet druk.
Over een jaartje is ze uitgehuwelijkt en staat ze achter het aanrecht.

Hiram | 21-03-21 | 21:21 | 2

Beter nog, in 1 of ander isis kalifaat als broedmachine...

serieusgenomen | 21-03-21 | 21:24

Van een poster met blote vrouw naar eentje met een IS vingerwapperend moslimtante.

Carlos_I | 21-03-21 | 21:21 | 1

Bij een knappe jongedame probeer ik (als persoon die niet menstrueer) me nog iets voor te stellen qua naakt, maar bij dit stuk nageboorte lukt het mij echt niet...

serieusgenomen | 21-03-21 | 21:30

Het is allemaal niet zo ingewikkeld. GrL is altijd al een antisemitische club geweest en dus zijn de Kauthars van deze wereld welkom. Dit is nog maar het begin. Nieuwe leden bij GrL zijn binnenkort verplicht een niet-Jood verklaring te ondertekenen, vermoed ik. Ik kijk tegenwoordig nergens meer van op.

isitsoornot | 21-03-21 | 21:21

Maar dan die liberale minderheid: de partijen van Sjaantje Hennis en Sigrid Kaag: alsof Rudolf Valentino de voorloper van Mohammed Bin Suleiman was. Als ik een man in een jurk zie weet ik het wel: Good Times. Maar met al mijn emancipathie: de vrouwelijke beleving van zulks.

Niet ik dat nou echt denk dat mijn penis me in de weg zit. Maar toch zit me dat plaatje dwars.

Hetkanverkeren | 21-03-21 | 21:21 | 1

En droegen die alfamannetjes nou maar geen onderbroek onder hun dag & nachthemden....ik ben flink uitgekeken op pastoorkes met zichtbaar bevingerd boordje en vochtig tentje in hun soutane.

naaktslakker | 21-03-21 | 22:07

Bedankt, deug stem van UVA idealisten en eco provincie drammers. Een conservatieve hoofddoek die jullie een deug stijve kan geven als ze in debat Wilders of Baudet kan interrumperen met voorbereide stukjes tekst. Hoop dat ze snel afsplitst.

P-unit | 21-03-21 | 21:20

"Kom op bezoek bij Barbapapa ... kunnen wat ze willen worden, lid van GroenLinks, kort vierkant lang ... er is een Barbapapa, Barbamama, Barbabenno, Barbabella, Barbabientje, Barbaborre, Barbabob, Barbabee, Barbalala, Barbakauthar!"

Watching the Wheels | 21-03-21 | 21:19 | 1

LOL. Iemand heeft destijds goed zitten opletten in zijn pyamaatje voor de buis.

MickeyGouda | 21-03-21 | 21:25

En Kauthar hoeft over controversiele vraagstukken de fractiediscipline niet te volgen. Ze is immers in de kamer gekomen door de kiezer.

de euro middenweg | 21-03-21 | 21:19 | 1

Het is inderdaad kansloos voor ons.

entredeuxbieres | 21-03-21 | 21:21

Dit maakt fuseren op links wel makkelijker met bv DENK en BIJ1

Diederik_Ezel | 21-03-21 | 21:16 | 1

De programma's van DENK en BIJ1 liggen toch best ver uit elkaar. DENK is conservatiever dan je denkt.

ZOMG | 21-03-21 | 21:22

Ik mis dit fanatisme een beetje als ik Kees van der Staaij vrolijk een paar uur lang Goedemorgen WNL zie mede-presenteren, maar verder prima stuk hoor.

Quantum Suicide | 21-03-21 | 21:15 | 4

Religies zijn niet gelijk, en Gristendom was hier altijd al, daar zijn we aan gewend.

skoftig | 21-03-21 | 21:20

Dat fanatisme hebben we met name vanuit links - en terecht - decennialang gezien en toen verruilde de Nederlandse arbeider de VARA voor de TROS en werd het geseculariseerde lompenproletariaat als stemvee moeiteloos vervangen door het streng gelovige zandbakproletariaat en die moet je natuurlijk te vriend houden.
Het lijkt me een goed idee om nu maar eens een jaartje of 50 uitsluitend moslims te bespotten (zeg ik als vocaal atheïst).

Hetze Haatstra | 21-03-21 | 21:25

@skoftig | 21-03-21 | 21:20: Gristendom tolereert de Islam naast zich als godsdienst als het aantal christenen groter is dan het aantal islamieten. Andersom? Ik denk dat kerken verboden worden.

P.redgleuf | 21-03-21 | 21:38
▼ 1 antwoord verborgen

Goed stuk. Helder. Alleen begrijp ik niet waarom ik weggejorrist ben in een ander topic toen ik vrij neutraal vroeg of Kaag een dubbel paspoort heeft en of zij tzt ook gesluierd naar het werk komt.
Joris’ wegen zijn ondoorgrondelijk?

Carlos_I | 21-03-21 | 21:14

Kijken of Lubach weer zo lief is voor zijn baas.
Invloed of niet? Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) haar levenspartner, Irene van den Brekel, produceert met haar tv-bedrijf Human Factor opinie- en satirische programma’s voor de publieke omroep.

dhrat | 21-03-21 | 21:14 | 2

Zijn vader is/was hoogleraar en later advocaat.. van de duivel dat is.

All_Anonymous | 21-03-21 | 21:18

Waaronder M en Lubach.

Bab01 | 21-03-21 | 21:30

Zucht, Kauthar moe....

Schepvogel | 21-03-21 | 21:12 | 1

Heb ik slecht nieuws voor je. Dit gaat nog even duren helaas.

Montu | 21-03-21 | 21:25

Zoals ik van de week al zei, hoe kan een pascifistisch socialistische partij in godsnaam een vrouw die onderdrukt wordt door een gestoorde religie die niet in vrijheid leeft in zijn gelederen opnemen? Of wilde ze zeggen dat ze die hoofddoek vrijwillig draagd? Zo ja waarom dan?

Rest In Privacy | 21-03-21 | 21:12 | 1

Omdat ze moslims zielig vinden.

skoftig | 21-03-21 | 21:16

We've got your neck.

Cor Netto | 21-03-21 | 21:11
-weggejorist-
Leptob | 21-03-21 | 21:10 | 1

Vier van de vier lijsttrekkers van het demissionair kabinet hangt een religie aan. Tot zover scheiding van kerk en staat.
Een Kauthar heeft een grote teen tussen de deur maar meer ook niet.

Dr. Blechtrummel | 21-03-21 | 21:09

Velen snappen niet waarom Kauthar perse op die lijst moest, en een beetje hoog ook (zonder haar GL historie en achtergrond).

Groenlinks had eindelijk een moslima met hoofddoek (vrouw, Marrokaans, feminist, klimaat) die ook nog is beweerde voor alle progressieve waarden te zijn.

Kauthar zou HET bewijs aan rechts Nederland moeten worden dat er helemaal niets engs is aan die Islam en hun gekleede volger.

Inferi0r | 21-03-21 | 21:09 | 1

Laten we wel zijn, dit zou nog steeds kunnen uitkomen natuurlijk.

C1O2 | 21-03-21 | 21:13

Tot voor enkele jaren geleden had ik nog nooit van soenna, hadith, niqab, taqiyya, azaan, haram, halal, boerka of hijab gehoord. En de rest.
Nou word ik er mee doodgegooid. Mee geconfronteerd. En ik moet dat allemaal maar normaal vinden. Krijg er steeds meer een hekel aan. Bleh.

Deksmaat | 21-03-21 | 21:09 | 2

Hier nog één, Deksmaat. Ik kan het niet meer zien of horen.

MickeyGouda | 21-03-21 | 21:40

Inderdaad in en in triest dat wij ons hier als verlichte Westerse maatschappij anno 2021 mee bezig moeten houden.

snakedogman | 22-03-21 | 15:26

Did y’all just assumed Klavers gender!!!1!!1!

Swedishchef | 21-03-21 | 21:09

Ho ho niet overdrijven he. Dacht dat de Islam bedacht is rond het jaar 600 (ong 1400 jaar geleden dus).

Diederik_Ezel | 21-03-21 | 21:09 | 1

Precies 1400 jaar geleden.

Kane | 21-03-21 | 21:26

Stel overigens wel voor dat de hele pvv/fvd/volt/ja21/bbb nu onmiddellijk intersectioneel feminist in de bio zet. Dat vrijwaart je blijkbaar van alles!

Shortganger | 21-03-21 | 21:07 | 2

Maar wat is intersectioneel nou???? Kan iemand haar dat vragen aan het begin van de nieuwe 4 jaren of hell?

Dirk III | 21-03-21 | 21:09

Die deugdenkers hebben echt een IQ van 0. De mengverhouding voor bepaalde medicaties alsook de aanbevolen bloedwaardes verschillen namelijk van gender en ras. De uiterlijke indicaties van een naderend hartfalen verschillen ook tussen man en vrouw al heb je je 10 keer laten ombouwen. Een medicus of een arts heeft wel degelijk je originele gender/ras nodig om een indicatie of medicatie te kunnen bepalen. In een aantal gevallen kan verzwijgen levens kosten. Dat een naderend acuut hartfalen niet tijdig opgemerkt wordt of dat je bij je aandoening een foute medicatie krijgt waarbij een verslechtering van de situatie of een voortijdig overlijden niet uitgesloten is. Dit zijn feiten, geen mening. Onderzoek het maar.

Tuinhekje | 21-03-21 | 21:35

''Wat moet ik met mijn lul in de lockdown oelalala"

Snoepbroekje | 21-03-21 | 21:06

van tuinbroek naar hoofddoek

Shortganger | 21-03-21 | 21:06 | 1

Van geen onderbroek naar een hele enge hoofddoek.

Dirk III | 21-03-21 | 21:07

Ik vermoed dat Kauthar gewoon een goede vrouw is, amper te zien in de Kamer omdat ze zoals het hoort, voornamelijk het huishouden doet. Het maakt in de TK toch niet uit hoeveel uurtjes je komt inklokken?

Leptob | 21-03-21 | 21:05

Deze naturist ziet de meerwaarde van een sluier als weinig anderen: www.youtube.com/watch?v=Y2fUbld3x9I Salomé en het hoofd van de Eerste Minister op een dienblad. En hoe we met zijn allen nog net niet zo ondergedompeld zijn. #teamLuxor

Hetkanverkeren | 21-03-21 | 21:05

Het meest vervelend is nog dat de ophef hierover binnen hooguit enkele weken geluwd zal zijn en men verder gaat met waar men was. De islam maakt gebruikt van democratische regels om diezelfde democratie te ondergraven. Dat is al vaker gezegd en elke keer wordt men daarop teruggefloten. Interessant om te zien hoe dit proces verder vorm gaat krijgen. DENK met 3 zetels is een blijvertje, GroenLinks haalt een van oorsprong vrij extremistische moslima de Tweede Kamer binnen en NIDA heeft het geprobeerd maar is het niet gelukt. Dat zal de volgende keer zeker wel het geval zijn.

Willibald von Klúúúk | 21-03-21 | 21:05

Dankzij GL:
Het moslimbroederschap in de 2e kamer.
Biomassa centrales die hele bossen wegstoken.
Exploderende hoeveelheid "incidenten" met jongeren in A'dam maar niet preventief fouilleren.
Vóór duizenden nieuwe woningen zodat alle weide dieren verdwijnen. (Kievit, konijnen)
Vóór massa immigratie die extreem vervuilend is en het sociale systeem opblaast terwijl jouw kind op zijn 40ste nog op zolder woont straks.
Vóór woningen voor uitgeprocedeerde asielzoekers terwijl jouw kind op zijn 40ste nog op zolder woont straks.
Vóór onverdoofd slachten want zo win je moslim stemmen ofzo. Dat de dieren hierdoor lijden boeit ze niet.

Wat een klotepartij!

Dirk III | 21-03-21 | 21:04 | 4

Ik was vergeten te melden de hele enge partij NIDA hebben we ook dankzij GL.
Waar zijn jullie mee bezig GL??

Dirk III | 21-03-21 | 21:16

@Dirk III | 21-03-21 | 21:16: GL wil, net als al die extreemlinkse marxistische groeperingen maar 1 ding: de kapitalistische democratische maatschappij stukmaken.

richardsp1 | 21-03-21 | 21:54
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi clubje daar in de 2e kamer. Een PLO-er, een erdoganer en nu een moslimbroederschap. Echt we gaan vooruit in dit land. Alleen samen kunnen dit doen. Huh huh......

Eddy67 | 21-03-21 | 21:03

Tja, dit is wel wat ook heel veel witte medelanders willen. Dus wen er maar aan. Een mossel mattie chick in commissie stiekem. Samen met haar geloofsgenoot mevrouw Fatah. Jullie hebben er zelf voor gestemd.

Graaf_van_Hogendorp | 21-03-21 | 21:01

Kauthar wordt the gift that keeps on giving. Die gaat full sharia.

Rest In Privacy | 21-03-21 | 21:01

Nou, Maar eens afwachten wat voor mooie plannen deze mevrouw preekt achter het spreek gestoelte. misschien komt ze straks wel met met een prachtig mooi plan voor een fusie reactor onder haar gordel aanlopen en zijn we in een keer van al onze klimaat/energie problemen af?
Mhhwa... denk t niet?

Datgingniegoed | 21-03-21 | 21:01

GroenLinks was indertijd toen met Tofik Dibi nou ook niet bepaald vrijzinnig. Ik kan me zijn boek Djinn nog herinneren waarmee hij uit de kast kwam. Het woord homoseksueel kwam geen een keer voor.

van der g | 21-03-21 | 21:00

Met alle respect, maar dit stuk voegt weinig toe. De meeste bezoekers van GS hoeven niet overtuigd te worden van de dubbele tong van GroenLinks en de achterlijkheid van de islam. Kom met een onthulling of, nog beter, ga haar interviewen. Met de prikkelende ironie en ook de zelfspot die we kennen van deze blog. Biedt haar een bakje baklava aan of zo en iets typisch Nederlands, maar geen haring, drop of jenever, maar wel iets ludieks. Een bosje bloemen of zo en maak haar duidelijk dat ze nog veel te stellen krijgt met de roze blog, maar dat ze in den beginne goed bejegend wordt.

Arnold Layne | 21-03-21 | 20:59 | 1

Ik heb wel een suggestie voor een typisch Nederlands presentje voor bij het interview van GS: een luxe roze haarklem, om heur haren bij elkaar te houden. Oh, wacht.... Iemand een ander idee?

JohannesdenDoper | 21-03-21 | 21:13

Mammeloe zit na twee confrontaties met Wilders en de rechtse helft van de Kamer overspannen thuis.

fram | 21-03-21 | 20:59 | 1

Watt heeft Sylvana hier nou mee te maken...?

Harvey2Face | 21-03-21 | 21:06

Het blijft toch een beetje onduidelijk wat hier speelt. Hebben we hier te maken met een intersectioneel feministe en moslima. Dat kan goed samengaan met de identity politics. Ook in de UK en VS zien we vnl moslima's die identity politics omarmen waarbij ze de islam deconstrueren. Ik vermoed dat deze groep bezig is de is islam te deconstrueren en dat de islam daar op termijn moeilijk een antwoord op zal hebben.
Echter kan het ook zo zijn dat mevrouw een mol is. De toekomst zal het uitwijzen.

ultraman | 21-03-21 | 20:59 | 1

ik ben bang dat u wat naief optimistisch bent. Intersectionaliteit gaat uit van het opeisen van je plek in de maatschappij vanuit gender, ras of religie. Zeg maar de verzuilde samenleving op steroiden. Hier komt geen hervorming van gender, ras of religieuze identiteit bij kijken, maar juist een bekrachtiging. Dit past perfect in de strategie van moslimbroederschap. Intersectionalitiet is een cadeautje dat zer zomaar in de schoon geworpen hebben gekregen en waarmee ze min of meer openlijk hun maatschappelijke agenda kunnen uitrollen, zolang ze strategisch zijn met hoe ze hun rechten opeisen. Het woord sharia ligt toch wel wat gevoelig nog.

parlinone | 22-03-21 | 00:41

Moslima's beweren vrouwen in landen als Iran en SA te steunen door hier een hoofddoek te dragen, wetende dat de vrouwen in die landen ze voor gek verklaren. De bewering is er slechts een voor in het gastland, als houvast, van de mannen, voor de vrouwen, om de plicht zich te bedekken als progressief aan het westen te kunnen verkopen.
Een vuile denkfout, en schandalig dat het zich zo ver in de openbare samenleving tot uiting brengt. Steeds meer meisjes zullen een rolmodel in Kauthar vinden. Niet hun rolmodel, maar dat van hun man, vader of broer. Met het GroendLink-stempel 'progressief'. Deprimerend.
En op opportunistisch-linkse blogs wordt alle kritiek alvast als racisme bestempeld...

nsfl | 21-03-21 | 20:58

DENK hadden we al aan de PvdA te danken, en nu dus een soort NIDA 2.0 met dank aan GL

Diederik_Ezel | 21-03-21 | 20:58 | 4

NIDA is al een islamitische afsplitsing van GroenLinks, dus dit wordt de tweede moslimpartij doe uit GroenLinks voortkomt.

bananabanana | 21-03-21 | 21:03

Groen links is helemaal van het padje af als je ziet wat Halalsema vandaag weer flikte. 58 man met een waterkanon en Romeo's aanvallen op het Museumplein en tegelijkertijd 500 man in het Westerpark laten demonstreren en géén strobreed in de weg liggen.

revolte | 21-03-21 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Pedronegro | 21-03-21 | 20:54 | 2

Dat geknuffel met Kauthar c.a. is zo niet wordt de Waterloo van GroenSlinks.

Geil Kippetje | 21-03-21 | 20:54

Ach. Als je naar haar kijkt zie je al dat ze een hersenaandoening heeft... zo’n hang oogje

richardsp1 | 21-03-21 | 20:53

Ja, van Ros.... Mosterd, dat begrijp jij, dat begrijp ik, dat begrijpt bijna iedereen hier. Je zegt het zelf al, die sybrens niet. Dat zijn eigen Pijpers die heel stoer doen van kijk ons eens goed zijn. De reden waarom ook Halsema niet aangepakt kan/mag worden. Zij moet én zal verdedigd worden als burgemeester. Want ze is eerste vrouw die dat is van de hoofdstad. Dat ideaal is belangrijker dan en waard alle fouten die zij maakt.

Zo ook kauthar, het ideaal is belangrijker. Dat dat totaal niet te rijmen valt op geen enkele manier met andere idealen, daar wordt een oogje toegeknepen. De reden waarom Klaver neer dubbelde voor haar. Het moet en zal verdedigd worden. Desnoods met geweld. Dat laatste is (nog) niet gebeurd. Het eerste wel. Zo erg dat zelfs dat Klaver bij Nieuwsuur het ook niet meer wist. En dit was een vraag die je aan had moeten zien komen. Dus of ze konden er sowieso geen antwoord op verzinnen, of er mocht geen discussie zijn intern, of ze hadden van Nieuwsuur niet de aanval verwacht. En dat laatste is onaannemelijk. Ook al hadden ze niet verwacht, had het antwoord klaar moeten staan.
Dus of werd het ontkent, of er mocht geen discussie over zijn. En beide zijn schadelijk genoeg. Dus op naar de een zetels. Voor Kautharvdie toch zo zielig is dat die enge mensen van GeenStijl haar zo aanpakken. Want ze is een vrouw(!) Met een Hoofddoek (!) En hoe durven ze!!

Harvey2Face | 21-03-21 | 20:53 | 1

Eigenpijpers ja, want zij mogen wel aan yoga doen!

ZOMG | 21-03-21 | 20:55

Knettergek!

sgaapje | 21-03-21 | 22:45

Mooi toch. Als amateurklasse-politicus in een interview met amateur-media kom je daar mee weg. Straks zien we hoe ze door de mand valt als er wél wordt doorgevraagd hoe ze tegen bio-industrie kan zijn en tegelijkertijd halal slachten niet veroordeelt. Zin in!

nieuwe_Deen | 22-03-21 | 07:09

ik en enkele andere reaguurders hadden voorspeld. Nu nog wachten op de zetelroof.

homieguerneville | 21-03-21 | 20:51 | 2

Zekers. Onvermijdelijk. Ze zal zich afsplitsen en dan komt haar ware agenda op tafel. De moslimbroederschap gaat niet meer weg uit de Kamer.

Lafayette | 21-03-21 | 20:53

Slechte zaak. Onsympathiek ook.

van Oeffelen | 21-03-21 | 20:50

Zit met de racisme kennis test op de NPO te kijken.
Zou dit land stuk zijn,?

polletjepiekhaar | 21-03-21 | 20:50 | 1

Je moet hout op het vuur blijven gooien. Links heeft zichzelf betiteld als strijders tegen racisme, de andersdenkenden zijn dan de vijand. Want die moeten dan ook racistisch zijn.
Vreemd dat de racisme- en klimaatkennistest niet net voor de verkiezingen zijn uitgezonden.
Heerlijk dat Netflix enzo.

bananabanana | 21-03-21 | 21:02

Rechts is het nieuwe progressief.
Links is het oude conservatief.

De gasten die in de jaren 60 en 70 op de barricaden stonden, hebben, de schaapjes op het droge, de laatste 25 jaar al hun idealen ingeruild voor een volle bankrekening gecaumoufleerd met deugleugens als verbinding, inclusiviteit en diversiviteit.

Lafayette | 21-03-21 | 20:49 | 3

Hear, hear. Als ze enkel hun bankrekening hadden gevuld dan soit, maar het hypocriete deugen voor de bühne erbij... om te kotsen.

Kicksalot | 21-03-21 | 21:00

Klopt. Die mevrouw van de Boer Burger Beweging zei dat heel mooi bij Jinek: als je vroeger veel geld had, dan stemde je rechts. Als je arm was en weinig kansen had, dan stemde je links. Nu is het precies andersom.

Cassandra | 21-03-21 | 21:05

En dan het liefst een huisje op het Franse platteland waar ze dan zoveel mogelijk tijd doorbrengen, zodat ze de ellende in Nederland niet hoeven te zien.

FrankVeer | 21-03-21 | 21:13

Eindstand: 3 Türkü islamofascisten bij Denk, 1 Moslimzuster bij GL, 4 Sorosoïden bij Volt, 1 x totaal intersectioneel racismewappie bij Bij1, wat antisemieten bij Forum en de baas van D66 een PLO groupie. Hoe denk je zelf dat het gaat Democratisch Nederland?

nonfortiscedtenax | 21-03-21 | 20:48 | 3

Gewoon een kwestie van demografie. Nederland wordt etnisch gezuiverd via assimilatie. Valt niets meer tegen te doen.

Lafayette | 21-03-21 | 20:51

Heel D66 zit ook al vuistdiep in indentiteitspolitiek zoals ook alle links partijen. Allemaal Wekkerfans, dan weet je dus genoeg.

ultraman | 21-03-21 | 21:02

Elke keer als ik denk dat dit land niet verder kan afzakken...

Upendo | 21-03-21 | 20:48

Het is gewoon zo fuckin' gemakkelijk om jonge jongetjes zo te indoctrineren en je vrouw in de hoek te zetten. En als je maten ook zo denken. Wat kan er misgaan? Mooi stuk GS. Voor in het archief!

horsteknots | 21-03-21 | 20:46

Heeft deze activiste ook al eens geageerd tegen het andere klimaat?
Ik bedoel het klimaat van vrouwenhaat en van homohaat? Het klimaat van afvalligenhaat en van onderdrukking van minderheden? Het klimaat van geweld en regressie? Het klimaat van genitale verminking? Het klimaat van dood en verderf om satire? Het klimaat van gefundeerde kritiek op de islam vertalen naar "islamofobie" (en dus einde discussie)? Het klimaat van tijdelijk meerijden met de trein van de democratie totdat het gewenste station is bereikt?
Zo maar een paar vragen aan Jesse.

NPOlitiekgekleurd | 21-03-21 | 20:46

Goh, tsja dat krijg je met een middelmatig volkje die zo arrogant zijn dat ze denken dat ze alles kunnen maken. Ik zeg het al zo vaak en ik blijf het zeggen, Nederland is een land vol met Useful Idiots (met name de hoog opgeleiden) en iedereen denkt het beter te weten. Dat is onze ondergang geworden.

i.pinimg.com/736x/dc/ae/4b/dcae4b6366...

Zwezerik | 21-03-21 | 20:45 | 1

Dat dus. Ik kan me er zo boos om maken.
Als het eruitziet als poep, het ruikt naar poep en het smaakt naar poep dan zal het wel geen chocolade zijn...
We zijn zo focking arrogant en dom hier in Nederland.

Dirk III | 21-03-21 | 20:48

Wat zijn jullie weer lekker zuur... pffff. Het lijkt de fucking Joop wel. Heb nou toch geduld!!! Wacht op de Gayparade en kijk wie er op de eerste lesbische schuit staat te zwaaien in een leren thong en met een regenboogvlag... nou? Nou? Inderdaad, Elly Lust. Zucht.

Pedronegro | 21-03-21 | 20:45

Het kan lang duren of kort, maar we gaan die kant op.

Toverkol | 21-03-21 | 20:44

Ik heb een boel gelezen over Kauthar. Ik heb ook een boel foto's gezien van Kauthar. En mijn onderbuik is flink gevoed. Nu wil ik eerst eens wat horen, vanachter de spreekdesk, van Kauthar. Vind ik wel zo eerlijk.

Leptob | 21-03-21 | 20:44

Het komt er op neer dat de islam niet te verenigen is met onze westerse waarden. Er bestaat ook niet zoiets als een gematigde islam. De enige partij die zover is dát te erkennen is de PVV. Jammer dat de rest enerzijds lult over emancipatie van vrouwen en LGBTQJSHJSDHJALKAS rechten en anderzijds hun ogen dicht doen en vingers in hun oren en schreeuwen "lalalala Islam is niet vrouwonvriendelijk, anti-homo, onverdraagzaam tegen alle andere religies en zwaar anti-joods, lalalalal". Het is een groot etterend probleem dat ontkent wordt, erg gênant.

Old_Spice | 21-03-21 | 20:44

Er is een belangrijke groep binnen progressieven die moslims zien als de ultieme progressieve troetel groep die met agressie tegen critici, fascisten dus, moet worden verdedigd. Hoe conservatief ook het is progressief omdat het islamitisch is.

thanseeuwen | 21-03-21 | 20:44

Dat de redactie nog zulke frisse foto's kan vinden van haar, de moderne muslimvrouw. Tijdens de uitzendingen op verkiezingsavond zag ik haat even tussendoor flitsen en daar had ze een heel ander aura.

photto | 21-03-21 | 20:43

Die Lisa heeft haar zeteltje natuurlijk ook te danken aan Pingu. Alle mensen die op nummer tien stemden bedoelden dat immers als een 'fuck you' naar nummer negen.

C1O2 | 21-03-21 | 20:41

Volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam [wrijft in handen].

Koonkluk Huis | 21-03-21 | 20:41 | 1

Coalitie D66, Bij1 en Denk daarna. Heel Amsterdam vol met gesluierde zwarte windmolens.

C1O2 | 21-03-21 | 20:43

Een beetje vooringenomen van Mosterd om te denken dat een GL'er niet achterlijk is en in de pas loopt. Dat zal voor een enkele GL'er wellicht gelden, maar het merendeel van de GL'ers is daadwerkelijk achterlijk. Ze hebben geen idee hoe dingen werken c.q. in elkaar steken en stap 2, het maken van logische gevolgtrekkingen, ligt toch echt ver buiten hun competenties.

Grachus | 21-03-21 | 20:39 | 3

De jongeren tak nam het Klaver kwalijk dat hij te "realistisch" was geworden. Ik las het 1x, 2x en na 3x kon ik het nog niet geloven maar ze schreven het echt.
Dat wil dus zeggen dat ze niet realistisch willen zijn blijkbaar.

Dirk III | 21-03-21 | 20:43

@Dirk III | 21-03-21 | 20:43: '
Niet realistisch ? Zoals biomassa centrales en geen kernenergie ?

Der Schnitzeljäger | 21-03-21 | 20:44

@Dirk III | 21-03-21 | 20:43: ja, dat was een verrassend domme woordkeuze vanuit hun kant bezien

JohnLocke | 21-03-21 | 20:45

Antiracisme debat op NPO3 en wie is erbij? Peter R de Vries. WTF. Wat een klote uitzending overigens. Word er helemaal down van. Begrip is de basis van een goede verstandhouding, maar begrip is er niet. Dus als je iemand aanspreekt met slechte ervaring dan ben je meteen de lul, want bla bla bla.

ET007 | 21-03-21 | 20:39 | 9

@Der Schnitzeljäger | 21-03-21 | 20:43: Peter R. Diepvries zul je bedoelen, in de Donald Duck.

Cassandra | 21-03-21 | 21:21

@Prieelvogel | 21-03-21 | 21:07: Dan moet ze even naar de 'Nederlandse TV-reclame' kijken. Er is geen spotje zonder neger.

marcoplarco | 21-03-21 | 21:21

Heb naar aanleiding van uw tegel het staartje van de show meegepakt. Mijn hemel. Dat had ik beter niet kunnen doen. Op alle fronten tenenkrommend.

Juffrouw op de fiets | 21-03-21 | 21:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Mwah, altijd al het zwakke punt van de Geen PVV redactie. De islam, net zoals de meeste echte, volwassen zaken in het leven zijn geen kwestie van wel of geen lid zijn, wel of niet alles onderschrijven, wel of niet in alles meegaan, wel of niet bij grote verschillen van inzicht de boel maar de boel laten. Je kunt het wel zo simpel maken maar is het niet. Is het nooit.

Het gaat er om wat Kauthar vindt, gelooft, praktiseert en ambieert voor de Nederlandse medeburgers. Of welke groep, kliek of cult ze openlijk steunt of aanhangt. Maar de islam behoort niet tot die categorie in het grote ingewikkelde leven buiten je eigen krottenwijk waar sociale issues alle ogen lijken te vertroebelen.

GeenAccount | 21-03-21 | 20:38 | 4

Nou, daar denkt de islam anders over.

Gewone_mevrouw | 21-03-21 | 20:43

Je hebt gelijk dat het niet om de islam in enge zin gaat - iedereen zijn eigen religie. Het gaat @mosterd, zo lees ik, juist om het brede culturele begrip 'íslamitisch', zoals zich dat in Nederland de afgelopen 20 jaar sterk heeft ontwikkeld. De voorbeelden in het artikel zijn glashelder. En daar gaat het wèl om . Daar gaat het júist om. Het gaat om de jongeren die ik tijdens de ramadan in RDam West de laatste jaren in djellaba zie lopen. Dat deden ze in 2000 zeker niet. Het gaat erom dat er nog steeds massa's ouders van mijn leeftijd (45-50) erg slecht Nederlands spreken en geen enkele idee hebben (!) wat er in Nederland speelt, maar prima wat er in Marokko of Turkije gebeurt (mijn leeftijd!). Die met de rug naar onze maatschappij leven en daartoe worden aangemoedigd. Daar staat Kauthar voor.

Elpefo | 21-03-21 | 20:44

U bedoelt het ongetwijfeld goed, GeenAccount, maar u komt op mij over als een Dhimmi. In uw geval zie jet het pas als het te laat is; het hele eiereneten met Islam is namelijk dat er een levensgroot verschil is tussen zeggen en doen. Bent u bekend met het verschijnsel taqqya?

Graaisnaaiert | 21-03-21 | 20:46
▼ 1 antwoord verborgen

Op die foto heeft ze trouwens blote armen en gelakte nagels. Qahba

YoMoms | 21-03-21 | 20:37 | 2

Dat wijst er waarschijnlijk op dat zij liberaal is en de hoofddoek vermoedelijk draagt uit traditie en om de familie te pleasen.

ccr316 | 21-03-21 | 21:37

Hans Jansen zei het al jaren geleden: de vijand is al binnen de poorten. Helaas.

Ceristimo | 21-03-21 | 20:36 | 1

Eerst maar eens de dubbelpaspoortiers de toegang tot het politieke proces ontzeggen.
Als begin van oplossing om infiltratie terug te dringen.

Kijkeensaan | 21-03-21 | 20:53

Ja jongens, we kunnen ook eens met z'n allen daadwerkelijk opstaan en duidelijk maken dat het genoeg is.We laten het eigenlijk ook maar gewoon gebeuren.

Kowalski11 | 21-03-21 | 20:36 | 2

Dat heet stemmen en op dat gebied zijn heel veel mensen niet geinteresseerd of snappen niet welke koers we aan het varen zijn. Gevaren worden ook niet waargenomen.... allemaal te vermoeiend.

Koning BongoBongo | 21-03-21 | 20:40

Dat heet demonstreren, en dat mag zolang het over het klimaat of racisme gaat. Zodra je demonstreert tegen iets wat de elite niet zint, dan wordt de demonstratie verboden, wordt er een noodbevel uitgevaardigd, en word jij met grof geweld van het terrein geknuppeld door politie-hitsers.
Succes met opstaan.

marcoplarco | 21-03-21 | 21:20

Even een vraag. En ik meen het serieus.
Wat heeft zo'n hoofddoek voor zin als je zulke ordinaire nagels hebt?

Gewone_mevrouw | 21-03-21 | 20:36 | 5

Ordinair? Dan hebben we een verschil van inzicht.

Normpje | 21-03-21 | 20:40

De hoofddoek is er om te voorkomen dat je mannen verleidt en afleidt. Als je dat dan weer gaat compenseren met hippe kleding, nageltjes en een laag makeup..

ChristianV | 21-03-21 | 21:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Mag ik een lansje breken voor een heleboel Moslims in ons land?

Een boel zijn gewoon hardwerkende behulpzame burgers die er iets moois van willen maken en hun kids vooruit willen helpen.

En ja, er zijn ook religieuze gekkies die repressie willen en alles en iedereen willen onderwerpen aan een vroeg middeleeuws sprookje. Meestal hele vrome of hele machtsgeile bebaarde mannen. Mensen onderwerpen via religie.

Om een lang verhaal kort te maken: Kauthar vertegenwoordigd de stroom haatbaarden die macht en onderwerping willen. Maar wellicht willen we voorkomen dat het Moslimbroederschap invloed krijgt op die groep Moslims die wel gewoon mee willen doen?

Odin | 21-03-21 | 20:36 | 6

@Koning BongoBongo | 21-03-21 | 20:42: Dat geldt voor iedereen. Iedereen kan vallen voor haat en een totalitaire ideologie zoals dat al honderden keren is gebeurd in de geschiedenis, of die ideologie nu links, rechts of religieus is.

Japannert | 21-03-21 | 22:13

@Japannert | 21-03-21 | 22:13: Ehm ja maar ... we hebben het toch nu over moslims ? Waarom breed uitmeten als het euvel voor je neus ligt?

Koning BongoBongo | 22-03-21 | 10:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Groen in de naam maar met een bruin hemd!

Bena | 21-03-21 | 20:32

Het ergste vind ik nog dat Groenlinks nu voor de rituele slacht is. Dat zeggen ze een beetje anders natuurlijk, ze willen een balans tussen dierenwelzijn en respect voor religieuze gebruiken. Dus dan weet je het wel: eerst wordt de koe de keel doorgesneden, en als het lijden langer duurt dan zoveel minuten mag de dierenarts een spuitje geven. Wat een ongelofelijke kutpartij is dat.

Poes Fiep | 21-03-21 | 20:32 | 3

In sommige slachthuizen gebeurt dat nu machinaal en dat is echt gruwelijk om te zien. Ik snap waar het gebruik vandaan komt: mensen hadden niet heel veel vee en als je dan een koe ging slachten, dan sprak je een dankwoord uit of zegende je het vlees (aangepast aan de religie natuurlijk). De koe werd dan helemaal verwerkt en ging dan de nodige tijd mee (weken/maanden). Nu is die schaarste helemaal verdwenen en bij de grote slachterijen hebben ze niemand met die de hele dag met een zwaard staat te zwaaien.

ZOMG | 21-03-21 | 20:36

GL is gewoon gek.

Dirk III | 21-03-21 | 20:41

Heel goed punt! Overigens altijd al een zwakte van GL.. Voorstellen van de PvdD over ritueel slachten zijn om die reden nooit gesteund door GL, Ze hebben al vaak bewezen geen enkele aanspraak op de term 'groen' te maken..

Frits_Binkestein | 21-03-21 | 20:46

Weer een potentiële naar-Denk-overlopert.

RichardBandler | 21-03-21 | 20:31 | 6

Denk is het filiaal van Erdogan’s AK-partij. Kauthar stapt uit GL en begint een éénvrouws-fractie, geleid door de moslimbroederschap.

Cassandra | 21-03-21 | 20:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Jesse Klaver, de totale lam lul.
De hypocriete hond.
Die Jesse spuugt alle moslima`s die keihard vechten voor een beetje meer waardigheid en zelfstandigheid kei en kei hard in hun gezicht.
Die Jesse die wegkijkt naar wat er in Iran gebeurd met moslima`s die geen hoofddoek willen dragen.
Die ontstellende eikel vond het een goed idee om Khautar en daarmee de achterlijkheid binnen te halen.
Mijn afkeer voor die enorme lul is gewoon niet te beschrijven.
Totale hypocriete klootzak.

En Khautar meid, lekker vol blijven houden met je hoofddoek en je trouw aan allah opdat wij zeker weten dat GL naar de 2 zetels gaat.
Of nog minder.
Met je radicale kudtgeloof.

Maya de Blij | 21-03-21 | 20:31 | 9

@Maya de Blij | 21-03-21 | 20:42: LOL

entredeuxbieres | 21-03-21 | 20:44
-weggejorist-
dirac | 21-03-21 | 20:51

@dirac | 21-03-21 | 20:51: Precies. En steun van Khautar hoeven “vrijzinnige” moslima`s niet te verwachten.
Maar probeer dat maar eens aan GL uit te leggen.

Maya de Blij | 21-03-21 | 20:59
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
NeedIsaymore? | 21-03-21 | 20:30 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Beetje offtopic: Ik kom net thuis en had de televee nog aan staan en wat zie ik? Peter R. de Vries die aangeschoven is bij de "De Racisme Kennistest" op NPO3. Zou Peter nooit in de spiegel kijken en denken van;.....

Brabeaulander | 21-03-21 | 20:29 | 5

Ka-ching. Weer 1500 Eurootjes.

marcoplarco | 21-03-21 | 20:36

Brabeaulander | 21-03-21 | 20:29
Je weet toch dat Peter echt OVERAL verstand van heeft !

Der Schnitzeljäger | 21-03-21 | 20:37

“Zou Peterr nooit in de spiegel kijken”!! Hahaha. Hij doet niet anders, de man is een narrcist. Hij is enorrm tevrreden met wat hij ziet. Dat err iets niet deugd aan hem zal nooit bij hem opkomen.

Nuuk | 21-03-21 | 20:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zag net in een flits Peter R. De Vries ...

Fi-Bu-Bla | 21-03-21 | 20:29

Een massamoordenaar als Mohammed aanbidden.
Sommige mensen kunnen dat.

Eduardo-2 | 21-03-21 | 20:28

Iets over voorkeursstemmen. Met een soort van kwart op de partij kom je de kamer binnen. Als een kandidaat zonder zittende zetels met meer dan het dubbele aan kiezers is het jammer maar helaas: Kiesdrempel.

Femke Merel versus Wybren van Haga. Paaldansen met een kleurtje: blieft u nog bananen? www.youtube.com/watch?v=AXN11CayfSI

Hetkanverkeren | 21-03-21 | 20:27

Ik denk dat we trouwens op een punt zijn aangekomen waarop links stemmers niet meer bij linkse standpunten over b.v. milieu en sociaal beleid de pakketjes die erbij onder de deur door geschoven worden zoals massa immigratie, biomassa centrales en religieuze onderdrukking automatisch accepteren.

Der Schnitzeljäger | 21-03-21 | 20:26 | 2

We mogen het hopen. Wat betreft milieu: ik zie niet in waarom dat per se een links standpunt zou moeten zijn (en ik denk dan ook dat sommige rechtse partijen hier een hele grote kans hebben laten liggen).

ZOMG | 21-03-21 | 20:31

Links en rechts zijn gewoon hopeloos eendimensionale begrippen in het huidige tijdsgewricht..

Frits_Binkestein | 21-03-21 | 20:42

Fraaie tekst Mosterd!

NeedIsaymore? | 21-03-21 | 20:26 | 2

Inderdaad. Een combinatie van een hoop harde waarheden met een mooie snelle stijl in taal.
Een machinegeweer dat inconvenient truths vuurt.

Nuuk | 21-03-21 | 20:33

Tja, de ene realiteit na de andere!
Chapeau!

J-van-de-Bontekoe | 21-03-21 | 21:12

Wat is hier de consensus? Gaan we er bij voorbaat vanuit dat ze een pion van de moslimbroederschap is? Of is het een naïef jong meisje tussen 2 werelden? En zou het dubbeltje dan ook 'onze' kant op kunnen vallen?

Frits_Binkestein | 21-03-21 | 20:24 | 7

Kijk naar de geschiedenis. Ellende hangt aan elkaar van ook veel jonge mensen die dan “naïef”. Zijn?

Nuuk | 21-03-21 | 20:42

Ik zie een Isis wijsvingertje.

Cassandra | 21-03-21 | 21:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Ooit schreef de bekende Duitse publicist dr. K. Marx dat het communisme begon, waar de religie ophield te bestaan. Religie was immers opium van het volk. Daar waar Groen Links toch op zijn minst een gedeeltelijke voortzetting van de CPN is, staan de opvattingen van dit kamerlid wel compleet haaks op de ideologische wortels van de partij. Een wonderlijke ontwikkeling, die de problemen binnen Groen Links alleen maar zal aanscherpen.

Bralleput | 21-03-21 | 20:24

Wilders lust haar rauw.
Dat wordt vuurwerk tijdens de debatten.

Rest In Privacy | 21-03-21 | 20:24 | 2

Ja, dat werkte erg goed tegen Kaag laatst: ik heb van meerdere personen gehoord dat ze Kaag stemden omdat "Wilders zo gemeen was" (ja, vrouwen).

ZOMG | 21-03-21 | 20:29

@ZOMG | 21-03-21 | 20:29: Wilders heeft niet zo'n uitgebreide woordenschat als Bosma en daarom vervalt hij met grote regelmaat in oneliners. Erg jammer....

Koning BongoBongo | 21-03-21 | 20:33

Wie kan het mij uitleggen? Geert heeft hier sinds 2004 tegen lopen roepen. Pim Fortuyn niet minder. Ik stem nou al bijna 20 jaar op eerst Pim en toen Geert en toen ook Thierry en nu ook JA21 en ik wil Syl erbij want Surinaamse vrouwen zijn altijd spannend. En toch gebeurt ons dit, zelfs Moslimbroederschap in de Tweede Kamer. Wat is de reden dat wij Nederlanders dit niet konden voorkomen. Waar is Jenny Douwes?

Twee Jeetjes | 21-03-21 | 20:21 | 3

Het probleem is dat een groot deel van de stemmers nog tussen de spruitjes woont en daarnaast alleen NPO kijkt. Die zien dit niet aankomen. En zodra ook zij het zien is het te laat.

Der Schnitzeljäger | 21-03-21 | 20:34

Zoals een aantal Marokkaanse jongens die Wilders stemmen laatst zeiden: de partijen die zich niet durven uit te spreken zijn angsthazen. De meeste Nederlanders zijn laf. Het is not done om als niet-tokkie kritiek op de islam te hebben. Er is hier dus geen "serieuze" partij zoals in Denemarken de sociaaldemocraten die WEL kritisch durft te zijn over massamigratie.

Kicksalot | 21-03-21 | 20:47

@Der Schnitzeljäger | 21-03-21 | 20:34: De NPO die behoorlijk gedomineerd wordt door kartelpartijen en met name D66 is ook een fikse factor inderdaad.

Kicksalot | 21-03-21 | 20:49

Nederlanders stemmen al ruim 20 jaar rechts. En de voordeur blijft al twee decennia even uitnodigend openstaan voor iedere zandhapper en zijn moeder. De linkse gekkigheid wordt alleen maar gekker en gekker. Een klein kliekje zelfvoldane grachtengordelsocialisten maakt de dienst uit op universiteiten, in de media en in Den Haag. En de rest van het land moet het maar slikken. Lijdzaam kijken we toe hoe de moslimbroederschap in de Tweede Kamer kruipt, naast de lange arm van Erdogan en withatende Syl. Je moet en zal woke zijn zijn. Deugen. We gaan dingen beter terugbouwen. En in 2030 heb je niks meer, maar ben je gelukkig. Dank Rutte, Kaag, Schwab. Fijn dat jullie niet luisteren naar de stem van het volk, maar gewoon lekker verderbouwen aan je eigen agenda.

Dordter | 21-03-21 | 20:21

6 zetels opofferen om een gelovige binnen te halen. Goed gedaan, Jesse!

Mahatma | 21-03-21 | 20:20

De komende jaren wordt het een soort Evil Muppet Show in de TK en blijven we onze laatste centen afstaan aan mensen die het allerslechtste met ons voor hebben.

Poesmobiel | 21-03-21 | 20:20

Het wegmetonzen zo serieus doorvoeren in je beleid en standpunten dat je zelfs versneld je eigen partij wegjorist. GroenLinks heeft bij de PvdA afgekeken hoe je dat doet. Merkwaardige strategie maar uiteindelijk in het landsbelang. Bedankt.

de Voorzittert | 21-03-21 | 20:19 | 2

Lekkere tegel. Je hebt een borrel verdiend.

BobDobalina | 21-03-21 | 20:20

Lol, mooi beschreven.

Maya de Blij | 21-03-21 | 20:37

Laat nu die zondvloed maar komen. We zijn er klaar voor.

antonconstandse | 21-03-21 | 20:18

Balkenende zou zeggen " wat kijkt u lief".

MoonBeebe | 21-03-21 | 20:18 | 5

@Koning BongoBongo | 21-03-21 | 20:47: hulde!

BobDobalina | 21-03-21 | 20:48

@Koning BongoBongo | 21-03-21 | 20:47: Die onthouden we. Duim omhoog :-)

MoonBeebe | 21-03-21 | 21:06
▼ 2 antwoorden verborgen

De PSP poster zegt alles wat er nu aan de hand is.
Opgegroeid met borsten op het strand.
Nu muslim gezeik......
Minder minder..
Waar is m'n land gebleven..

Longhorn | 21-03-21 | 20:18 | 2

Die poster met de blote koe?

Pleegzuster B | 21-03-21 | 20:25

@Pleegzuster B | 21-03-21 | 20:25: mooie tijden, en dat bedoel ik niet erotisch. Met vrienden/vriendinnen van school naar de sauna, geen gegniffel, geen problemen. Vrijheid, blijheid, homo’s gewoon mee. Net als de “gekleurde” klasgenoten. Die waren misschien een andere tint, maar dat zagen we niet. Man man man.
Wat leven we nu in een eng bekrompen land. Hoe zou dat nou komen.

J-van-de-Bontekoe | 21-03-21 | 21:08

Kortom: regressief links in optima forma. Toch zie ik het zonnig in. Ze graven uiteindelijk hun eigen graf.

Spring Bruissteen | 21-03-21 | 20:16 | 4

Begin jaren '90 dachten we ook dat we door geëvolueerd waren en we de linkse gekkigheid achter ons hadden gelaten. Eindelijk werden we beschaafd. 30 jaar later is wat voorheen een extremistische niche was in de linkse wereld ("witten" zou destijds nooit door PvdA'ers overgenomen worden) staand beleid van onze overheid geworden. Als ik jou was zou ik toch meer kijken naar die donkere wolken die aan den einder opdoemen.

Grachus | 21-03-21 | 20:50

@Grachus | 21-03-21 | 20:50:
Er komt een moment dat de naïevelingen de consequenties van hun dwalingen gaan ervaren. Hopelijk is er dan nog een weg terug. De tijd zal het leren.

Spring Bruissteen | 21-03-21 | 21:03

@Koning BongoBongo | 21-03-21 | 20:25: en het komt te laat

Ride_On | 21-03-21 | 22:29
▼ 1 antwoord verborgen

Leuk een activist.
Ik zeg actie.

rein9576 | 21-03-21 | 20:16

Die photo shopper is echt goed.

dedwarsligger | 21-03-21 | 20:16

Berouw komt na de zonde. We kiezen zelf voor D66 die via de media dit soort gif een podium geeft. Het zal meer en meer een “ieder voor zich” maatschappij worden. Ik kan geen greintje compassie opbrengen voor een ieder die benadeeld zal worden door dit soort woestijnratten.

De Pilsvogel | 21-03-21 | 20:16 | 4

GL. Je zegt D66. Maar beide dikke troep natuurlijk.

Normpje | 21-03-21 | 20:22

Ik zou de kieslijsten iets beter doornemen voordat je D66 stemt

BobDobalina | 21-03-21 | 20:23

@BobDobalina | 21-03-21 | 20:23: Bij D66 stond ook een soortgelijke griebus op de lijst. Die is er gelukkig (vooralsnog) niet ingekomen.

Grachus | 21-03-21 | 20:52
▼ 1 antwoord verborgen

GroenLinks heeft alvast 1 strijder uit het paard van Troje vrijgelaten. Net als de pvda deed lang geleden, dat geeft inmiddels te denk(en). Over een paar jaar zit de 2e kamer vol met islam wappies, erdogan lovers etc. Kortom burgers, boeren en buitenlui stel u strijdbaar op of pak uw biezen.

Rdock | 21-03-21 | 20:15 | 1

Dan heb je bij de PvdA kunnen zien hoe dit afloopt en dan gewoon nog doen. Dommer heb je ze niet.

5611 | 21-03-21 | 21:45

Ik blijf erom gniffelen dat die progressieve appeltjesgroene bende zich in hun deugradicalisme zo in hun eigen voet schieten. Misschien is het wel goed als ze zich later afscheidt en lijst moslimbroederschap opricht. Dan wordt het probleem in ieder geval zichtbaar, met name voor hen die nu horende doof en ziende blind zijn.

Zwiebelsuppe | 21-03-21 | 20:15

Ria Beckers draait zich in haar graf om als ze hoort wat er uiteindelijk met de voortzetting van haar PPR is geworden. Die had dit nooit gepikt.

FrankVeer | 21-03-21 | 20:12

Deze Molotov-Ribbentroppact tussen de islam en een links-progressieve westerse partij anno 2021 gaat geen stand houden, dat geef ik u op een briefje.

moonshiner3519 | 21-03-21 | 20:12 | 2

Uitstekende Godwin! Wie is in dit geval Molotov en wie Ribbentrop? Dan weten we wie er uiteindelijk gaat winnen.

Zwiebelsuppe | 21-03-21 | 20:17

en wie speelt dan Polen?

MaarFeitelijk | 22-03-21 | 09:04

moslims, christenen en azc's hebben al sinds jaar en dag een te hoog R getal, daar hoor je het kabinet dan weer niet over. Nietemin moet je er wel voor waken !!

InSight | 21-03-21 | 20:11 | 1

Christenen ook? Geloof er niks van.

zwartzondersuiker | 21-03-21 | 20:15

Even uit de wiki geknipt. Nederlandse vertaling:
4 x Allah is de grootste
2 x Ik getuig dat er geen god is dan Allah
2 x Ik getuig dat Mohammed Allah's gezant is
2 x Haast U naar het gebed
2 x Haast U naar het welslagen
2 x Allah is de grootste
1 x Er is geen God dan Allah

5x daags innemen.

überholprestige | 21-03-21 | 20:11

Op ned3 anderhalf uur lang tv over hoe alle nette blanke nederlanders eigenlijk allemaal gore rascisten zijn. En dan zit sylvana met haar woke freakshow nog niet eens in de Kamer!

Marius | 21-03-21 | 20:10 | 1

"Bepalen of je racistisch bent, is juist niet de bedoeling van de test. "Dat punt zijn we voorbij. Wij willen niet een discussie of mensen wel of niet racistisch zijn. Iedereen heeft racisme in zich."

Met dank voor de sticker.
Was dat bloot programma voor de kinderen vandaag er nog voor, xof hadden ze dat stilletjes op het laatste moment toch afgeschoten?

Met_baard | 21-03-21 | 21:32

Het allermooiste is dat Allah helemaal niet bestaat.Kortom ,knettergek het hele zooitje.

van stampij | 21-03-21 | 20:10

Na de zomer nieuwe verkiezingen het zooitje is weer gevallen einde Rutte en dan bestaat groen links ook niet meer .

kuus | 21-03-21 | 20:10 | 1

En daarna worden ze weer herkozen met grote zetelwinst......

Koning BongoBongo | 21-03-21 | 20:48
-weggejorist-
FrankVeer | 21-03-21 | 20:08

Wist niet dat jullie al met een topic bezig waren wat meer bij mijn weggejoriste vraag aansluit. Kijk deze mw zit nu bij de Racisme Kennis Test op staatstv 3.

Fi-Bu-Bla | 21-03-21 | 20:08

Nu op NPO3, de Racisme kennis test.

HD50 | 21-03-21 | 20:06 | 10

Is de film "White men can't jump" al gecancelled?

marcoplarco | 21-03-21 | 20:32

Jij bent een racist, jij, en jij, allemaal wit, jullie zijn allemaal racisten. Wie zit in godsnaam op dit soort tv te wachten? Ik zou wel eens kijkcijfers willen zien hiervan.

5611 | 21-03-21 | 21:53
▼ 7 antwoorden verborgen

Vreemd dat GroenLinks zo'n spagaat aangaat. Laffe policor ? Gaat op den duur pijn doen.

Der Schnitzeljäger | 21-03-21 | 20:04 | 1

Ene Maarten daar in die Twitter link ziet de hijskranen graag in schone lucht staan. En 'intersectioneel feministe' met hoofddoek is een lachertje.

Der Schnitzeljäger | 21-03-21 | 20:10

De oorzaak van minus zes zetels tussen de restanten van je fractie zetten... ik kan niet wachten om te zien hoe dat gaat uitpakken.
-
Ik voorspel nu alvast de ' lijst Kauthar' - met ruim 19.000 fans.

bisbisbis | 21-03-21 | 20:04 | 1

ook vreemd is de obsessie hier met een partij waarop duidelijk niemand gestemd lijkt te hebben. Hoewel de partners, voorzover beschikbaar, natuurlijk wel op Jesse gestemd hebben.
Ook vreemd dat Haga meer stemmen heeft dan Vald listenführer Baudet.

MaarFeitelijk | 22-03-21 | 09:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl