Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kauthar versus een andere GroenLinks-casus

Kauthar is niet één casus, het is een patroon van omgekeerde progressie

Dat Kauthar Bouchallikht maatschappelijk betrokken is bij klimaat, identiteit en wereldpolitiek, dat is wel duidelijk. Los van wat je van haar opvattingen vindt: haar bevlogenheid is evident.  Een paar jaar terug hadden ze bij GroenLinks ook zo'n bevlogen 'buitenlander': Zihni Özdil. Links op het marxistische af, maar ook progressief ten aanzien van vrijheid van meningsuiting, onderwijs en burgerrechten. Uitstekende kandidaat voor een werkelijk progressief GroenLinks. Maar ja, hij kreeg praatjes hè. 

Begin 2018 al, net een jaar Kamerlid, weigerde Zihni om achterin de bus zaal te gaan zitten omdat er een donkergetinte negroïde negerneger op zijn plek op de eerste rij moest zitten bij een debat, omdat Klaver die nodig had om een politiek frame tegen Baudet op te zetten. Zihni weigerde. Hoe durft ie!

Een jaar later ging hij na een hoorzitting in de Tweede Kamer, waar hij in debat de vloer aanveegde met zolderkamerspengler Sip Lukkassen, vrolijk met de rechtsrevolutionaire LARP'er op de gevoelige plaat. En DAT had hij niet moeten doen. Onder deze luchtige foto's stroomden de (groenlinkse) haatreacties binnen:

Social

Dit is waar we de brug slaan over de Khyber naar Kauthar, want één casus is geen casus, het gaat om het totaalbeeld van het partijbeleid (cc @D66): Kauthar komt al wekenlang moeiteloos weg met haar banden met de Moslimbroederschap, foto's waar ze onder "antizionistische" hakenkruizen staat die gedragen werden bij demo's waar de complotten over joden uit de speakers kraakten, en vanmorgen zagen we dat ze in de periode rond Zihni's weigering om achterin de zaal te gaan zitten, zelf NIDA een betere rang gaf dan het GroenLinks waar ze nu op lijst staat. (De slotzin over 'beste bedoelingen' uit dit topic willen we derhalve bij dezen alsnog rectificeren.)

"Dit gaat echt niet goed"
Over Zihni's vrijzinnige knuffel met een ideologische opponent in het huis van onze democratie regende het klachten van bekrompen links. Zo veel, dat vice-fractievoorzitter Kathalijne Buitenweg hem sms'te met de opdracht om niet meer te twitteren. Het ging niet alleen om klagende leden, ze werd gebeld door lokale fractievoorzitters. "Dit gaat echt niet goed", stuurde ze hem. Zihni is flabbergasted maar onvermurwbaar: "Laten we voor jouw bestwil en voor de geloofwaardigheid van GroenLinks als vrijzinnige partij, doen alsof je dit bericht, waarin je een Kamerlid het zwijgen probeert op te leggen, niet hebt verstuurd”, stuurt hij terug.

Een maand later, in mei 2019, wordt hij uit de partij getrapt na (principiële en gefundeerde) kritiek op het studieleenstelsel, die door de Jessias (te) persoonlijk wordt opgevat. Zihni wordt als een soort halve handtastelijke alcoholist geframed en daarna bij het oud vuil gezet. Lelijke politiek, bekent Klaver later in twee infaam & fameus geworden woorden.

Dus een eigengereide maar oprecht progressieve historicus past niet bij de onderdanige anatolie anatomie van GroenLinks, wordt met een burnout en een halve identiteitscrisis gedumpt (lekker sociaal!) en vraagt zich tot de dag van vandaag af: waar is "progressief links" mee bezig (zie hier, hier, hier, hier en ook zeker ff daar). Ondertussen blijft de partij van Klaver wel achter een dame staan die nog geen oprecht antwoord gegeven heeft over haar overtuigingen in het heden en verleden terwijl de groenlinkse boosmensen over elkaar heen tuimelen om Kauthar Carel Brendel & GeenStijl de schuld te geven.

Ondertussen bereiken ons van links en rechts nog linkser geluiden van gemor dat het intern steeds onrustiger wordt over Klavers keuze voor Kauthar op nummer 9. Zouden ze nog een soort Zihni achter de hand hebben om haar te vervangen, of is die deur definitief dicht gegooid door de drang naar """diversiteit""", die GroenLinks op het duistere pad naar de Moslimbroeders heeft gezet?

Onderstaand trouwens nog een bonuskwoot uit een interview dat Kauthar Plaatsdelikth maakte met "feministische moslima's". Tot de volgende keer maar weer!

En over bonuskwoots gesproken..

Social

Reaguursels

Inloggen

En de VVD, die wil gewoon met GL in zee... "Helder", om "M" maar te quoten....

Nederlanddraaitdoor | 12-12-20 | 17:20 | 1

VVD wil met iedere sloerie.

inCol | 12-12-20 | 17:48

Links extremisme wordt altijd vergoelijkt. Olaf Kemerink (Voorzitter Rood, communist, geroyeerd door de SP) roept op tot geweld als dat nodig is de communistische heilstaat te regelen.
Dus links komt hier ook mee weg.
Janmaat kreeg een bom door het raam. Nooit iemand gepakt.

Jan Lange3373 | 12-12-20 | 15:37

Ultrarechtse haatheksen die meeliften met de domme gansjes van GroenLinks. Het zal niemand meer verbazen.

K. Westergaard | 12-12-20 | 13:47

Echt een clusterfuck voor groen links. Hoop dat ze nog even volhouden. Als progressief heb je in elk geval niks meer bij die partij te zoeken. Als intellectueel zowiezo al niet met klaver als leider.

WaltKowalski | 12-12-20 | 13:40 | 1

Wel heel raar eigenlijk, in een App-groep zitten er wat appjes die een kink hebben met de 2e wereldoorlog. De hele media van NPO tot de VK en NRC staat er bol van. Nu is er iets soortgelijks aan de hand bij GroenLinks, waarbij de beelden en berichtgeving niets aan de verbeelding over laat.
Media van NPO tot NRC en VK, is muisstil.
Sterker onze objectieve NPO had M ingeschakeld om de heisa in de kiem te smoren. Geen enkele kritische vraag, sterker een beetje deugend kinderlijk gegiechel.
Toch zou je als vrije progressieve media juist willen weten hoe zij de islam van binnenuit gaat verbeteren. Dan nodig je ook Kaag uit, die daar vast haar steentje aan bij wil dragen. En dan vraag je.
Hoe kunnen jullie samen met de EU vrinden de vrouwen die niet onder het islamitische juk willen leven bevrijden van hun hoofddoek? Te beginnen in Iran bij de vriend van Kaag.
Hoe gaan jullie samen optrekken om de homorechten in de hele islamitische wereld te verbeteren, zodanig dat daar in 2022 al de eerste Gay-Pride kan plaatsvinden.
Nou M jij als professioneel interviewster kan vast nog veel meer en betere vragen verzinnen. Laten we eens wat progressieve daadkracht tonen in plaats van enkel luchtballonnen oplaten.

bananabanana | 12-12-20 | 11:07 | 5

@Toverkol | 12-12-20 | 11:24: Het verschil is, dat iedereen weet dat Linda de Mol geen journalistische achtergrond heeft. Dat hoor je te weten als je naar haar programma's kijkt. Olav Mol, die de F1 verslaat, heeft dat over zichzelf al meermaals verteld, wanneer er weer commentaar op zijn racecommentaar kwam. Een talkshow, waar velen naar kijken heeft die luxe niet. Daar moet je objectief zijn en geen politiek gekleurd gezwam uitkramen, wanneer er een serieus onderwerp aan bod komt. Als je als M, op Kerstavond 2019 dan Laura Hansen op een podium gaat lopen hijsen, dan maak je ergens een enorm morele blunder. Dan denk je dat dit een foutje is. Dat kan. Maar nee, daar waar nazi's terecht aan de hoogste boom worden opgeknoopt, mogen de moderne nazi's/fascisten/moslims onder luid goedkeurend gejuich hun verhaal doen, zonder weerwoord. Dat hele M hoort definief van de TV afgeschopt te worden. We hebben al genoeg valse profeten die met een stok in de samenleving lopen te peuren, op een kwaadaardige manier.

Klappernoot | 12-12-20 | 11:44

Kwamen er maar screenshots van app groepjes van dat palli komitee of de nida jugend boven tafel. Denk dat het er daar een stuk uitgesprokener aan toe gaat dan bij de Fvd jeugd.

P-unit | 12-12-20 | 11:56

"zodanig dat daar in 2022 al de eerste Gay-Pride kan plaatsvinden"

Zoals algemeen bekend is een vrije gay-pride in Turkije (Istanboel) de afgelopen jaren onmogelijk gemaakt: daar hoor de M niet over (laat staan dat er massale protesten hebben plaatsgevodnen, zelfs niet van de broepsdemonstranten...)

Zoals bekend zijn er minimaal twee verschillende plannen verijdeld om terroristische aanslagen op gay-prides in Nederland te plegen: ook daar kijkt M niet naar.

Je zou bijna denken, dat bepaalde ideologieën van kritiek gevrijwaard worden (dat beschouwt de desbetreffende ideologie van de vrede, overigesn als een recht!)

"de islam van binnenuit gaat verbeteren"
Dus jij verwacht en acht het een reeële optie, dat buitenstaanders(!) een wereldwijde fascistsische ideologie, gaan verbeteren....?

michelpen | 12-12-20 | 13:05
▼ 2 antwoorden verborgen

En het volgende fikkie: Israel =IS. Kijken hoe lang GL dit nog volhoudt. Misschien moet ze uit zichzelf maar eens opstappen.

Toverkol | 12-12-20 | 11:06 | 1

Dit houden ze heel lang vol.
Want volgens Links Nederland is dit een heksenjacht op een onschuldige moslima die geinstigeerd is door GS.
Het is dus GS en Rassies en Baudet en Wilders en sowieso zijn moslims zielig dus ja... Die houden het nog wel ff vol.

Remus McMillan | 12-12-20 | 12:14

De realiteit is dat massaal mensen vrijwillig uit hun islamitische paradijzen en heilsstaten vertrekken en naar westerse niet islamitische landen afreizen.

Eenmaal daar gevestigd maken ze gretig gebruik van alle vrijheden, (gratis) privileges en (gratis) geboden kansen.

Zo ook zeker de aangeboden uitkeringen en subsidies die ze gulzig en volop naar binnen blijven harken en blijven opslurpen.

Na korte tijd start echter bij velen van hen het bizarre en schaamteloze proces van het gulle en vrije gastland te beschuldigen van alle vormen van xenofobie, islamofobie en imperialistisch wit racisme.

Ze beginnen te gillen, huilen en klagen. Te rellen en (be)dreigen.

Maar weggaan uit die oh zo verderfelijke landen ho maar.

Ze zijn immers niet gek, ze blijven. Massaal.

"Je moet maar durven" denken velen van ons in die westerse niet islamitische landen dan.

Die klagers, schoppers en dreigers denken (dat) niet.

Ze durven het, doen het volop en komen er keer op keer moeiteloos mee weg.

Dr.Mabuse | 12-12-20 | 11:05

@Dr.Mabuse | 12-12-20 | 11:05: And they have a plan.... Moslims zijn bezig met hun grotere plan. Ophef maken onder het te veroveren volk, is daar onderdeel van. Uitspelen van de troefkaart doen ze nog niet, maar kunnen ze wel over 5 minuten doen als het nodig is. En ze hebben de afgelopen decennia heel veel troefkaarten in handen gekregen. Stap voor stap het volk dat onderworpen moet worden, uit elkaar spelen, zodat niks en niemand kan tegensputteren. Over 10 jaar loopt immers uw dochter vrijwillig gehuld in doeken, en heeft uw zoon een lange baard en jurk aan. En als je dan ook nog effe snel een politieke partij kan overnemen, dan is dat alleen maar meegenomen. Dat is de andere pijler van de islam. Het invreten in een systeem. En zo glijden we heel geleidelijk af in een soort Libanon scenario.

Klappernoot | 12-12-20 | 12:13

Als het de Groen Fascistische Linkshunde uitkomt zijn ze niet zo objectief en divers zoals ze richting anderen altijd zijn. Vingers in de oren en erdoorheen drammen die Moslimbroederschap kip!
Alles voor de ziekelijke blind-Linkse idealen tenslotte.

Van Joole kruipt uit zijn hol, Asha legt even de chips en chocola weg om ook te reageren etcetc.

Daarna nog even tegenstanders van Plaatsdelikth racisten noemen, want moslims zijn zoals iedereen weet een ras in deze open inrichting die Nederland heet, en het plaatje is weer af en cirkeltje rond.

Hypocriete huichelaars. Wat mij dan totaal weer niet verbaast.

Op naar de ondergang van het land. Maar wel mooi groen en divers!

Realism Is All | 12-12-20 | 09:11

Laat die mensen eerst eens iets bereiken waar het echt nodig is. Zoals in Beiroet. 850.000.000 euro om een inmiddels dode aanslagpleger op een premier te berechten.

pipo8399 | 12-12-20 | 08:19
-weggejorist-
KeizerTraianus | 12-12-20 | 08:11 | 2

Groenlinks is net zo vrijzinnig als dat 50Plus vernieuwend is.
Dat GL stiekem een haatclubje van onmetelijke proporties is mag al erg genoeg zijn, het wordt met de pretenties van 'we doen het voor het algemene goed' een soort bolsjewieken-feest. GL'ers hebben kennelijk vaak het idee dat ze Übermensch mogen spelen omdat hun ideologie zo "progressief" is. Waarom zou je überhaupt naar anderen luisteren als jouw Messias al het woord van de ultieme waarheid heeft verkondigd? GL is een religie zonder enige rem, daar maken de betreffende politici dankbaar gebruik van om vervolgens hun handen in onschuld te wassen als er weer misdaden worden gepleegd in naam van de groenen.

Hypocriet & haat, dat zijn de kernwaarden van deze beweging.

Nederland80 | 12-12-20 | 07:58 | 2

De bolsjewieken waren niet bepaald vrienden van bijvoorbeeld de islam. Hoe moet dat nu met Kauthar in een partij van bolsjewieken?

Rest In Privacy | 12-12-20 | 08:21

Tsja, een veel betere typering kan ik zo even ook niet bedenken. Hoewel, laat dat stiekem er maar van af. Ze doen het gewoon openlijk en het wordt getolereerd in dit land. Dit omdat alle kritiek gelijk met emotionele en moralistische argumenten wordt bestookt. En dat wil je natuurlijk nooit, als untermensch worden weggezet.

Peerkeoud | 12-12-20 | 09:50

Misschien weet Thierry Baudet nog een leuke appgroep voor Kauthar Plaatsdelikth.

Jan de Vries | 12-12-20 | 06:58 | 2

Die eerste 'a' moet in de tweede lettergreep

Hedieho | 12-12-20 | 07:42
-weggejorist-
DooieKapotte | 12-12-20 | 07:54

Het zou moeten zijn kom ik ergens in een ander land pas ik me een beetje aan , want ik weet niets over normen en waarden.
Ben ik hier langer weet ik meer over normen en waarden van een land pas ik me meer aan ,door meer kennis van dat land.
Ben ik hier geboren is dit land mijn norm, en niet de norm van het vakantie land waar ik een paar weken per jaar bent geweest.

Ronn | 12-12-20 | 06:50 | 1

Tenzij u op een heilige missie bent en de ongelovige ratten goedschiks of kwaadschiks uw geloof en de enige juiste normen en waarden moet opleggen. Dan verwacht ik van u dat u uw goddelijke verantwoordelijkheid neemt en die perfide samenleving zo snel mogelijk kapot maakt. Doe dan wel alsof u een onschuldig jongetje bent en spreek uit dat u de wereld wilt redden en van iedereen houdt. Dat maakt het makkelijker, want schapen gonne be schapen. Dinges zij met u.

Graaier | 12-12-20 | 08:39

Waarom toch dat blijven bashen. Laat dit veulen van Troye gewoon haar gang gaan. Niets is beter dan die partij van binnenuit te bestrijden.

twents neuqkevertje | 12-12-20 | 06:45 | 3

Misschien is dat ook haar bedoeling. Ze past meer bij NIDA of Bij1. De oprichter van NIDA kwam trouwens ook uit groenlinks.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 08:13

Omdat hypocrisie zo onuitstaanbaar is. En omdat we ook moeten werken om zo iemand via de belastingpot te betalen.

Realism Is All | 12-12-20 | 09:14

@Realism Is All | 12-12-20 | 09:14: links is hypocriet. Elleke keer worden ze weer betrapt met het tegenovergestelde doen van wat ze beweren maar het eerste wel verborgen houden. Keer op keer op keer

Slough | 12-12-20 | 10:51

Eigenlijk heeft ze gelijk. De westerse waarden zouden ook superieur moeten zijn. Fijn dat ze constateert dat dat het geval is. Pas als deze waarden niet meer superieur zijn hebben we een probleem.

TheManiac | 12-12-20 | 01:18 | 1

In het citaat ontkent ze die superioriteit juist.

Reaguurdeskundige | 12-12-20 | 01:53

GroenLinks gewoon beschouwen als vrijwillig aangeboden vrachtwagen voor de Vijfde Colonne der Mohammedanisten die uiteindelijk de shariaregeldwang als enige echte wet beschouwen ter regeling van het totale intermenselijke verkeer.
- Verder geen discussie aangaan met deze onbetrouwbare zeloten.
- Jesse Klaver is een soort van land- en mensverrader.
- Verder gewoon wachten op het moment dat deze dame overstapt naar Denk. Als we haar deze mogelijkheid vaak aanwrijven, wacht ze er misschien mee of ziet er vanaf.
Houd de zaak warm GeenStijl! Evocatus
.

Evocatus | 12-12-20 | 01:03

Hoofddoek = signaal dat vrouw zich onderwerpt. Aan de wil van Allah, en aan de superioriteit van de man.
Want als de man zich niet kan beheersen is het haar schuld, niet de zijne. Had ze maar niet zo verleidelijk moeten zijn.
Dus een verstandige vrouw draagt haar hoofddoek en buigt voor de boven haar gestelde machten. Want anders is ze een hoer.

euroka | 12-12-20 | 00:58 | 3

Ga dat maar eens uitleggen aan een intersectionele feminist.

Abject | 12-12-20 | 02:15

Nee, volgens Hans Teeuwen is ze gewoon een hoer met een doek om haar kop.

DooieKapotte | 12-12-20 | 07:53

Hier in Nederland heeft de hoofddoek niks met onderdrukking te maken, maar met de afkeer naar de Nederlandse samenleving.

trekarm | 12-12-20 | 11:33

Zigni, vertel eens wat precies je hebt opgestoken dan. Deze twee eenheden zijn namelijk volstrekt onafhankelijk van elkaar. Vooral als je bedenkt dat zovele allochtonen nog steeds kansen vergooien en vergallen. Ben erg benieuwd.

Pieterman | 12-12-20 | 00:42

Moslimvrouwen met zo'n stoffen slavenketting om ZIJN geïndoctrineerde wezens zonder zelfbeschikking. Intellect kan ik niet over oordelen, de rest kan ik wel objectief vast stellen

Rest In Privacy | 12-12-20 | 00:41

Dat geklets over identiteit hè, gaan we dat koppelen aan een retourticket bij gefaalde integratie?

Pieterman | 12-12-20 | 00:38

Zulk wit feminisme gaat ervan uit dat westerse liberale waarden superieur zijn. Ja, hier is dat zo.

Hoe-nu-verder | 12-12-20 | 00:25 | 1

Beste Hoe-nu-verder,

Daar heeft u meteen al het probleem bij de kop, want of die waarden nu beter zijn of niet ze worden op een stompzinnige debiele arrogante manier opgedrongen aan mensen die de ontwikkeling tot die waarden niet van generatie op generatie op evolutionaire wijze hebben meegekregen.

Daarbovenop, letterlijk, flikkert het zgn. Vrije Westen kilotonnen bommen op ander landen om “democratie” te brengen. Logisch dat ze daar zeggen: “Lazer op en nu komen we langs om wat koppen te snellen.”

Wat denkt u dat vele Oosteuropeanen vonden van D66? Die zien het als een club neo-fascisten die hun euthanasie-ideeën in Nederland aan de man hebben weten te brengen. Zo ook de abortus. Russen? Dat zijn in wezen Euraziaten, de Orthodoxe kerk wordt daar flink gepousseerd, maar mensen vind daar nog steeds een vruchtbare bodem voor hun geloofsbeleving.

Wij hier in het Westen veroordelen anderen als gekken door hen weg te zetten als gekken.
Dat Werkt Niet.

Als tragisch voorbeeld kan ook gelden de opname van landen uit het Oostblok in de EU. Dat is gedaan ter bevrediging van de machtswellust der leiders en hun haast om zich te verdedigen tegen de USSR. Nu zitten we met de gebakken peren. De schuld ligt niet bij de Poolse en Hongaarse leiders, in de eerste plaats ligt de schuld bij de EU.
Fatsoenlijke oplossingen heb ik niet op zak, maar ik heb dan ook geen enkele pretentie, lust of ambitie om de baas te willen zijn over anderen.
Het is alleen maar erger geworden. Evocatus
Snik ...

Evocatus | 12-12-20 | 01:31

Ooit links begonnen: welk zinnig mens is er nu tegen rechtvaardigheid en vrede? Tot ik er achter kwam dat rechtse mensen ook voor rechtvaardigheid en vrede zijn. Ze hebben er alleen een minder grote bek over dan die linksen.
Groen Links is onder de linksen wel het clubje waarvan de "idealen" het holste klinken en waarvan de praktijk het duidelijkst in tegenspraak is met die "idealen". Maar uiteindelijk zijn alle linksen hypocriet en vol gebakken lucht.

JvanDeventer | 12-12-20 | 00:11 | 1

Die partij is meer een dekmantel van hele extreme mensen, en daar mag je best bang van zijn want het zijn echt geen lieverdjes. Maarja ik zal wel last hebben van groenlinksofobie.

mr_awesome | 12-12-20 | 00:17

Wat vindt Kauthar van Jesse zijn eikeltjespyama? Is dan wel genderneutraal genoeg?

Broekpaling_bezitter | 11-12-20 | 23:51

"Kauthar is niet één casus, het is een patroon van omgekeerde progressie"

"Omgekeerde progrssie..."

Het woord wat auteur waarschijnlijk zoekt is 'regressief'
Regressief Links.

michelpen | 11-12-20 | 23:30

Ik kijk naar de kwestie Bouchallikht ook met de vraag in het achterhoofd: Hoe diep is critical theory nou echt in de haarvaten van links doorgedrongen. De keuze om haar op plek 9 te zetten is volkomen onlogisch. Eveneens volledig onlogisch is de steun die ze uit de queer en zwarte hoek krijgt. Moslims zijn niet zo ondersteunend voor wat betreft LHBTQIIA+ enz. en ze hebben de slavernij alleen afgeschaft omdat het westen ze ertoe dwong. Hun steun is echter wel weer volledig verklaarbaar als je bedenkt dat de activisten uit die hoek, geboren zijn uit het gedachtengoed van critical theory. En die critical theory is ook de enige reden die ik kan verzinnen waarom men binnen GL dacht dat het plannetje met Bouchallikht een goed idee was. De lijstjesmakers hebben blijkbaar geen tegenwerking gevoeld van de strategen en ideologen van de partij, waarom niet? Als GL Bouchallikht handhaaft, dan ga ik dat opvatten als een teken dat critical theory de boel daar volledig heeft overgenomen en dan kunnen we nog een heel erg activistisch GL verwachten.

Blauwpetje | 11-12-20 | 23:21 | 2

Lees 'de wetten van het progressieve denken' van Bart Croughs en je begrijpt voor altijd het (Groen)Linkse denken.

Grachus | 12-12-20 | 01:14

Critical theory is toch een hobby van oudere zure academische dames die tegen rationeel denken zijn, tegen democratie, tegen vrijheid van meningsuiting, tegen individualisme zijn, en voor conservatieve religies zolang die niet-westers zijn.

Rest In Privacy | 12-12-20 | 08:29
-weggejorist-
panthoseen | 11-12-20 | 23:17 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Leuk om nog even in herinnering te brengen wat Tofik Dibi over de aanhangsters van deze partij schreef, toen hij eenmaal zijn wachtgeld volledig had geïncasseerd
fragment: "Ze begint elke dag met een kopje groene thee en welgemeende excuses voor haar huidskleur"
Ik weet niet hoeveel ik hier mag citeren i.v.m. auteursrechten, maar hier is de link. Zeer vermakelijk.
degladiool.nl/groenlinksmeid/

Arnold Layne | 11-12-20 | 22:39 | 1

Leuk stukkie van Tofpik.
En nog waar ook.

Ruimedenker | 11-12-20 | 23:12

De Communistische Partij Nederland is gefuseerd met GroenLinks. De communisten hebben meer leed veroorzaakt dan de Nazi's. Denk je eens in dat PVV of FvD gefuseerd zouden zijn met een fascistische partij. GL is gewoon onaanvaardbaar. Maar ja, de gevestigde macht wil regeren zonder de PVV hè, dus dan maar met GL, CU, SGP. etc.

Peter_K | 11-12-20 | 22:39 | 1

Het communistische ideaal in maar een klein onderdeel van de weidverspreide groep linkse idealen. Het binnen oud-links nooit een dreiging geweest, want ideaal. Het communisme werkt niet in het echt, want de Mens is daar niet geschikt voor. Het moderne links heeft niets met het ideaal van communisme te maken. Het is een giftige spuit die in de linksdenkende wereld is gejaagd. En dat is heel erg en ook erg gevaarlijk, want ze maken bontjes met hele foute figuren met een andere agenda. Dat moeten we niet laten gebeuren, ookal ben je een klassiek rechtsdenkend mens of middenmens. Het zuivere linkse gedachtegoed hoort totaal geen bedreiging te zijn voor de samenleving. GL is in zee gegaan met de Duivel en dat is diep kwaadaardig.

Klappernoot | 12-12-20 | 13:17

Uit dat interview van Kauthar:
"Zulk wit feminisme gaat ervan uit dat westerse liberale waarden superieur zijn"

De westerse liberale waarden ZIJN toch in feite ook superieur? Alle stromen immigranten onderstrepen toch alleen maar dat het bij ons beter is dan waar ze vandaan komen?

Frits_Binkestein | 11-12-20 | 22:24 | 6

Het zijn ook precies de waarden die Kauthar beweert uit te willen dragen.

woestecentrist | 11-12-20 | 22:59

@woestecentrist | 11-12-20 | 22:59: Maar tegelijk ook niet, want religie gaat voor, want anders droeg ze die hoofddoek niet... hetgeen lijnrecht tegen over diezelfde waarden staat.

ReyNemaattori | 11-12-20 | 23:20

Beste Frits_Binkestein,

“ De westerse liberale waarden ZIJN toch in feite ook superieur?”

Nee dat zijn ze in wezen niet. Het is een menselijke afspraak. Wij VINDEN ze superieur. Er zijn migranten die inderdaad hierheen komen om die redenen, maar hele volkstammen komen hier omdat naar hun idee, het geld hier voor het opscheppen ligt. Die Bulgaren hadden dat nog beter gezien, daar thuis blijven en geld van hier naar daar over laten maken.
Zie ook mijn bijdrage elders. Evocatus

Evocatus | 12-12-20 | 01:46
▼ 3 antwoorden verborgen

Heerlijk om te zien hoe wanhopig die progressieve minderwaardige deug kuikens wel niet zijn. Hopelijk barst de bom.... letterlijk voor ze.

Hollandse_blauwe | 11-12-20 | 22:21

Duidelijk die quote. Kauthar gaat eenmaal in de kamer steigeren. De vraag is nu hoe snel.

Deflatiemonster | 11-12-20 | 22:20

"leerzame rondetafelgesprek". Jammer. Het zal nooit wat worden.

Cor Netto | 11-12-20 | 22:19 | 1

Prima kerel, die Zihni.. Alsof je in de reaguursels nooit een taalfout tegenkomt..

Frits_Binkestein | 11-12-20 | 22:26

Wat mij maar blijft verbazen is dat links het zo nodig vindt om alles kapot te maken wat anderen hebben opgebouwd, terwijl het zelf in 100 jaar niets zinnigs heeft voortgebracht. Het is alleen maar gelul, gelul over gelul en nog meer gelul terwijl anderen het werk doen waaruit zij bakken met subsidie jatten om NOG meer te kunnen lullen, maar iets van structurele waarde opleveren doet het nooit. Populistische leuke dingen voor de mensen, dat wel.
Links is een surrogaatreligie geworden en geen wonder dat totale nonvaleurs als Akwassie en religieus verscheurde mutsjes als Kauthar daar met open armen worden ontvangen; en moet tenslotte iets overblijven om te vernielen en om over te kunnen lullen. Op andermans kosten uiteraard, want waarom zou je zelf betalen voor je eigen stupide tijdverdrijf??
Het probleem is dat een idioot meer vragen kan opwerpen dan een wijsgeer kan beantwoorden, mede omdat er wel degelijk domme vragen bestaan die geen antwoord waard zijn. Ga er maar aan staan.

Eric Newby | 11-12-20 | 21:58 | 4

@Wees_welkom | 11-12-20 | 22:33: Een beleid van pappen en nathouden en nooit es benoemen waarde problemen liggen plus een te linkse pers zonder beroepsethiek, die elke actie die niet uit eigen koker komt meteen bestempelt als Extreem-Rechts helpt een boel.
Beetje jammer dat die "journalisten" niet snappen dat ze ons dezelfde gepolariseerde maatschappij opdringen die Amerika nu is. Maar dat zal wel de bedoeling zijn van dat inclusieve volkje.

Eric Newby | 11-12-20 | 22:50

@Wees_welkom | 11-12-20 | 22:33:
-
En dat is dus precies het verschil. Nederlanders gaan niet de straat op,
-
Die zitten vanaf hun IKEA-bureaustoel op hun zolderkamertje reaguren en denken dat dat helpt.

bisbisbis | 11-12-20 | 23:00

Pardon Eric Newby,

“ Wat mij maar blijft verbazen is dat links het zo nodig vindt om alles kapot te maken wat anderen hebben opgebouwd, terwijl het zelf in 100 jaar niets zinnigs heeft voortgebracht”

Uw alias past wel bij u, want u bent toch wel een nieuwelingetje in het vak geschiedenis. Als er geen “linkse” mensen in de 19e eeuw waren opgestaan tegen de ongelofelijke uitbuiting van de gewone mens dan waren vele sociale verworvenheden nu u misschien niet ten dele gevallen. Misschien was u als dertienjarige al gestorven aan een stoflong bij het kloppen van cokes, had u in die tijd geleefd.

Het meest mensonterende kapitalisme diende gesmoord te worden en meestijds van onderen af, door de werkers, is dat ook enigszins gelukt en hebben we de wereld her en der ietwat leefbaarder gemaakt.

Kan het niet vaak genoeg zeggen, door de gemiddelde Chinees wordt u vierkant uitgelachen, want die leeft in een socialistische maatschappij, waar millioenen mensen het stukken beter gekregen hebben dankzij een linkse regering. En nee, ze zijn geen kapitalisten geworden, want dat is slechts de handschoen waarin de plaatstalen vuist van de CPC verkeert.
U moet Deng Xiaoping’s werken eens lezen. Evocatus

Evocatus | 12-12-20 | 02:03
▼ 1 antwoord verborgen

Klauwthaar Bouchbilt is nu nog jong, onervaren, ambitieus.
Naar mate zij ouder wordt, zal ze steeds religieuzer en conservatiever worden.
Ik geloof niet dat ze lang bij GL blijft.
De islam is voor haar uiteindelijk belangrijker dan klimaat, feminisme, diversiteit etc.
Je kunt erop wachten.
Klaver is een lafaard, hij had allang moeten zeggen “sorry meisje, dit gaat niet werken en daar baal ik enorm van.”
Hoe langer hij wacht hoe groter de schade.
Ik durf te beweren dat een groot deel van de GroenLinksFans zich niet kunnen verenigen met de conservatieve, politieke islam, hoe lief het koppie van Kauhtbad ook is.
Maar hé! Klaver is natuurlijk zelf een Halvekaanse Marolander, dus kan ie moeilijk kiezen.
Stuurt ie haar weg, is ie islamofobische racist, laat ie haar zitten, neemt ie een groot risico.
Mooi om te zien dat GS een slinger heeft gegeven en eerst werd weggezet als rechtse kudtsite.
Nu zie je van links naar rechts mensen, van allerlei pluimage, een mening hebben, die niet gunstig is voor Jesse Klauther & Co.
De dolk die KB in haar rug kreeg van het Palestina comité was helemaal een giller.
“Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.”
Ga gewoon naar de muslimbrotherhood, daar hoor je thuis moppie.

Ruimedenker | 11-12-20 | 21:44 | 2

Ik geloof ook niet dat ze lang bij GL blijft. Maar ja, je moet eerst in de TK voordat je je voor NIDA kan afsplitsen, toch?

marchbrown | 11-12-20 | 23:59

Wanneer wordt het journaille in Nederland eens wakker en begint na te denken over het verval in hun land en de gevolgen voor hun kinderen?

Koning BongoBongo | 11-12-20 | 21:34 | 2

Niet

Air van Boven Dorens | 11-12-20 | 22:05

Helaas uwe Hoogheid,

De links-regressieve oogkleppen zitten vast gelast of zijn zo met de hersenen vergroeid dat er geen denken aan is dat men van mening veranderd. Neem nou de VPRO, zoek eens op wie daar de leiding heeft en waar die politiek vandaan komt.
U weet dan genoeg. Evocatus

Evocatus | 12-12-20 | 02:08

Als al zelfs het Parool naar GS gaat verwijzen inzake Bouchallikht dan weet je dat het echt goed mis is,

"De storm rond GroenLinks-kandidaat Bouchallikht gaat maar niet liggen"
www.parool.nl/nederland/de-storm-rond...

D.Onderop | 11-12-20 | 21:32

Waarom heeft god allah geschapen? Wat zijn zijn wegen toch ondoorgrondelijk.

Mr_Natural | 11-12-20 | 21:32 | 6

@ger1306 | 11-12-20 | 21:54: Wat was er voor de oerknal en als het heelal ergens stopt wat zit er dan achter.

D.Onderop | 11-12-20 | 21:57

@D.Onderop | 11-12-20 | 21:57: Dat noemen we een ander heelal, maar dat noemen we een multiversum. Ons heelal is niet het enige in zijn soort, maar voorlopig onbewijsbaar. Wie het als eerste kan bewijzen wint de Nobelprijs voor de Fysica. Ik heb er al 3, want UN- medewerker. Zwarte materie bestaat overigens niet, maar dat is nu niet van belang.

Klappernoot | 12-12-20 | 14:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Wit feminisme..
Gekkies.

Ben Adam | 11-12-20 | 21:28 | 1

Leuk hè, dat ze zo ontstellend dom zijn dat ze denken door klakkeloos Amerikaanse woorden als White letterlijk te vertalen en over te nemen nog woker zijn. Te stom om hun eigen stupiditeit in te zien.

Eric Newby | 11-12-20 | 22:08

Ik ben jaren geleden uit de linkse kerk getrapt, omdat valse profeten de macht kregen, en mijn soort idealisten in de weg liepen. Dat is de tijd, dat de linkse kerk nog bestond uit splinterpartijen. GL bestond nog niet. De idealen zijn met de oprichting van GL voor macht. Het omzetten van eeuwige idelealen zonder enige dulding van kritiek, inwisselen voor iets Duivels. De ouwe garde is weggetrokken. Een deel naar de PVV, wat zonderlingen naar de SP en de rest doet niet meer mee aan het spelletje. Dat gebrek aan basisfundemanten gaat ook weer GL nekken. Zuiver links is geen gevaar, maar dan moet je ze niet verketteren.

Klappernoot | 11-12-20 | 21:27

GS..... Klavers nemesis . One down Rutger !

Koning BongoBongo | 11-12-20 | 21:26

"t, omdat Klaver die nodig had om een politiek frame tegen Baudet op te zetten. Zihni weigerde. Hoe durft ie!" ...

Ja dat zou GS nooit doen he, frames opzetten tegen Baudet...

peterdh | 11-12-20 | 21:26 | 5

@Koning BongoBongo | 11-12-20 | 21:29: Ik denk niet dat hij een narcist is. Gewoon iets te hoog in de bol en te blij met zichzelf, meer niet.

Eric Newby | 11-12-20 | 22:13

@Klappernoot | 11-12-20 | 21:35:
Ik kom op geenstijl.nl om het geluid van GS te horen. Ook als ze Baudet door het afvoerputje proberen te spoelen. Daar ben ik het dan HE-LE-MAAL niet mee eens, maar da's mijn persoonlijke mening. Als ik alleen wil horen waar ik het mee eens ben, dan laat ik me wel brainwashen en ga in Noord Korea wonen. Nee, ik ben blij dat GS roept wat zij vinden dat ze moeten roepen. Maar dan ga ik er vanuit dat ze ook accepteren dat ik roep dat ik het niet met ze eens ben.

peterdh | 11-12-20 | 22:35

@Klappernoot | 11-12-20 | 21:35:
-
Tara Singh Varma. En vergeet appeltjesgroene Mariko Peters niet - minstens even flagada, maar die had een terugkomstgarantie bij Buitenlandse Zaken en die heeft daar de ene dikbetaalde baan na de andere gekregen.

bisbisbis | 11-12-20 | 23:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Willen alle niet moslims, collega's, studenten of vrienden die ooit bij haar thuis over de vloer zijn geweest zich melden ?

krekels ………...

InSight | 11-12-20 | 21:21

Die landen rond de Middellandse Zee. Dat je er geweest bent en er dan met een dameskappersoog je helemaal in de gloria waant. Niet dat ik denk dat die hoofddoekjes c.s. er nou zijn om toeristen de ogen uit te steken. Maar toch.

Ik snap het niet. Al die strijdbare mannekes hier naar toe en al die hunkerende wijfies thuis laten? Islam is heel erg dom: www.youtube.com/watch?v=Kkrb4h4weW4

Rest In Privacy | 11-12-20 | 21:19

Goed stuk.

Maar :

"Los van wat je van haar opvattingen vindt: haar bevlogenheid is evident."

Nou, die bevlogenheid is / was er ook bij Baudet.

Alleen werd die, voor zover ik dat heb kunnen vaststellen en onthouden, nergens van stal gehaald.

Toen hij en FvD (terecht) werden geradbraakt in de "Baudet Monologen".

Gelijke monniken, gelijke kappen graag.

Dank u.

Dr.Mabuse | 11-12-20 | 21:18 | 1

Weet je wie er ook bevlogen was?

Cor Netto | 11-12-20 | 22:20

Goed stuk die Kauthar! De nieuwe kalief (lbhtq etc) in de Groene Brigade van het Klavenierkorps der Lage Landen laat zich er niet onder krijgen.
Anyhoe I.z.h.d. want kwaliteitsslet. Dreaming on.

masahide | 11-12-20 | 21:17

Laten we eerlijk zijn, iedereen boven de 23, die belasting betaald en enige ratio en intellect heeft zal niet GL stemmen.
GL electoraat bestaat uit een paar verdwaasde boomers en studenten.
Gelukkig gaat het aantal geboortes in Nederland hard naar beneden.
Behalve bij bepaalde religies natuurlijk.
Daar werpen de dames nog steeds als een dolle.
Zou er een langere termijn politiek achter zitten bij GL?

Maya de Blij | 11-12-20 | 21:15 | 4

@bqbq | 11-12-20 | 21:25: wel gestaald, geen strategische/vooruitziende denkers. De enige die dat een beetje heeft, vanwege zijn kwaadaardige inborst, is Duyvendak.

Grachus | 11-12-20 | 21:53

Veel kiezers zijn autochtone nette burgers die in de non-profitsector werken en in goede buurten wonen waar de enige diversiteit de bestuurder van het PicNic wagentje is. Ja, dan zijn milieu en ‘vluchtelingen’ heel belangrijk.

Risingson | 12-12-20 | 07:43
▼ 1 antwoord verborgen

"Het maakt niet uit hoe vaak je als gesluierde moslima zegt dat je je goed voelt in een hoofddoek of niquaab, uiteindelijk zullen types al Femke Halsema je willen bevrijden.
Dit is problematisch want zo lijkt de moslimvrouw een geïndoctrineerd wezen zonder zelfbeschikking of intellect. Zulk wit feminisme gaat er van uit dat westerse liberale waarden superieur zijn."

Er zijn nogal wat vrouwen die helemaal niet aan de hoofddoek willen. Deze vrouwen willen vrij zijn om te dragen wat ze willen. Westerse liberale waarden is zelfbeschikking voor individuele mensen. De schrijfster (neem ik aan) noemt dat superieur in de negatieve betekenis, als arrogant. Kennelijk wil de schrijfster geen persoonlijke zelfbeschikking als vrijheid van meningsuiting, religie, of zelfs maar kleding, want dat is waar we het hier over hebben.

De schrijfster mag dan misschien zelf graag in die kleding lopen, maar moet dat voor anderen vrij laten. Als ik de tekst lees, twijfel ik aan de bedoeling van de schrijfster.
Dat is waar we het hier over hebben.

Mr.Crowley | 11-12-20 | 21:13 | 7

Ik vind het op z'n minst vrij onbeschoft van dit soort grieten om het over vrijheid te hebben terwijl ze weten dat in Iran vrouwen die weigeren dat symbool van onderdrukking te dragen twintig of dertig jaar de bak in worden gesmeten, ik dacht dat ze in Saudi Arabia een nog effectievere methode voor het in toom houden van dit soort afvalligen vrouwen hadden maar daar zal je dat schattige moslim meisje nooit over horen.

zwellevertje | 11-12-20 | 21:25

@zwellevertje | 11-12-20 | 21:25:
Volgens mij gaan de vrouwen in Saoudi Arabië steeds minder pikken.
Ik denk dat ze daar zo hun probleempjes hebben.

Mr.Crowley | 11-12-20 | 22:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Al die politci met een voorbeeldfunctie. De meeste kan ik niet serieus nemen. Sorry.

padbuffel | 11-12-20 | 21:11 | 1

Je bedoelt voorbindfunctie.

DooieKapotte | 11-12-20 | 21:13

Van Drimmelen zal wel blij zijn met al die aandacht voor Kauthar.

Mr_Natural | 11-12-20 | 21:08 | 3

En Kauthar met Van Drimmelen.

Gewone_mevrouw | 11-12-20 | 21:14

Was het maar 1 week eerder dan had Thierry er nog wat aan gehad.

Trumme | 11-12-20 | 21:20

Alleen als de Volkskrant, NRC, Parool, AD of de NOS zijn bevindingen de cosmos in zend zal Groenslink acteren.
Anders is het domrechts en kijken we zo lang mogelijk naar links.

Vlasbaard | 11-12-20 | 21:06

Is het ook niet gewoon een beetje grappig, we.

IQ the Straycat | 11-12-20 | 21:05
-weggejorist-
Sinterbikske | 11-12-20 | 21:04 | 2

Eh, ja westerse liberale waarden zijn superieur.

Galois256 | 11-12-20 | 21:02 | 1

Zonder westerse liberale waarden zouden hier überhaupt geen moslims met hoofdfoekjes rondlopen. Onze liberale waarden gunnen iedereen die vrijheid zolang zij anderen maar diezelfde vrijheid gunnen. En met dat laatste gaat het dus mis.

Muxje | 11-12-20 | 21:05

Het gekleurde behang van GroenLinks moet niet denken dat ze ook mee mogen praten en beslissen, daar zijn ze niet voor neergezet .

Castor12 | 11-12-20 | 21:02

Voor een ongelovige is dit niet te geloven.

Mr_Natural | 11-12-20 | 20:56

Wie gaat er mee? Lijkt me verstandig om een "Nieuw Nederland" ergens rond de evenaar op te tuigen. Met een kabinet zonder geheimschrijvers en lachende leugenaars. Zonder VVD en andere linkse klieken en gratis geld voor de "die hard" Hollanders.

Ommezwaai | 11-12-20 | 20:55 | 10

Ik wil wel mee.

zwenkwieltje | 11-12-20 | 22:26

Waarom moeten we helemaal naar de Evenaar? Veel makkelijker is Nederland gewoon op te delen. Linkse gekkies blij, wij blij.

Grachus | 11-12-20 | 22:42
▼ 7 antwoorden verborgen

Is er eigenlijk iemand die de moeite heeft genomen eens te duiken in die ongeveer dertig engerds die Kauthar "plotsklaps" niet meer interessant genoeg vond en met onmiddellijke ingang ontvolgde op Twitter? Daar kon ook nog wel een spraakmakend artikeltje uit voort komen hehe.

zwellevertje | 11-12-20 | 20:55 | 1

Jawel, het stikt van het volk dat meer weet, maar niet alles kan via een mail naar GS worden overgestuurd. Die engerts zijn juist een extra dingetje dat je cadeau krijgt. Als degenen die de troefkaarten in handen hebben, dan geloofd niemand ze. Dan verandert het spel en dat verlies je.

Klappernoot | 11-12-20 | 22:20

Westerse liberale waarden zíjn ook superieur en nou opgetieft rare muts.

knutsel_ | 11-12-20 | 20:54 | 1

In het westen gelden westerse waarden. Dat moet gerespecteerd worden. Anders op-tief-en inderdaad.

Ramsesz | 11-12-20 | 22:20

Hier nog een stukje Kaag, Buitenhof 1996. Iedereen mag zijn mening hebben, maar ik stel toch vragen bij de geschiktheid van Kaag als minister als ik haar op deze manier hoor: m.youtube.com/watch?v=7uG63qXFnxY Ze klinkt meer als een activiste, al is het wel even geleden natuurlijk.

Sinterbikske | 11-12-20 | 20:50 | 5

@Beau_Reaal | 11-12-20 | 21:18: ze doet het super, en heeft ook een duidelijke voorkeur. Is dat verenigbaar als minister, dat is volgens mij de vraag.

Sinterbikske | 11-12-20 | 21:27

Niet doorheen te komen.

Binnenbaan | 11-12-20 | 21:33

Even geluisterd, maar ze heeft een vermoeiende manier van praten.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 22:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Kijk, hierom houd ik zo van GS en ben ik lid. Gewoon doorgraven en de stront naar boven halen daar waar het moet; ongeacht links of rechts.

RGV42 | 11-12-20 | 20:47

"Dat Kauthar Bouchallikht maatschappelijk betrokken is bij klimaat, identiteit en wereldpolitiek, dat is wel duidelijk"
O ja joh?
Ik zie een geniepige opportunist die bezig is met haar CV optimaliseren om zich zo binnen te likken in de gevestigde orde om daar haar kwaadaardige hidden agenda ten uitvoer te brengen.
Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat dit mens geen ene fuck geeft om klimaat, en wat betreft identiteit en wereldpolitiek uitsluitend voor zover het islamitische overheersing ten doel heeft.

jemagookniksmeer | 11-12-20 | 20:47 | 5

Alsof er bij groen links ook maar iemand iets om het milieu of klimaat geeft. Het is gewoon een riedeltje om stemmen te trekken en voor een deel van het kader een verdienmodel.

witwas | 11-12-20 | 21:10

Zo denk ik er ook over.
Ontmosselen moeten we.

Veepert | 11-12-20 | 22:16
▼ 2 antwoorden verborgen

'Allochtone feministen' en dan een foto van hoofddoekjes erbij ?

Der Schnitzeljäger | 11-12-20 | 20:45 | 3

Het is een foto van de Baas in Eigen Boerka demonstratie.

Mr_Natural | 11-12-20 | 20:47

Je zou je wat in Shirin Musa moeten verdiepen voor je wat roept.

Dr_Prepper | 11-12-20 | 20:52

@Dr_Prepper | 11-12-20 | 20:52: Absoluut, deze moedige vrouw die gesubsidieerd belasterd wordt door orthodoxe Turken. Opdat wij nooit vergeten. Naast Jenny, mag er voor haar ook een standbeeld komen.

Grachus | 11-12-20 | 21:31

'De schoen, de hoofddoek en de eikeltjespyama', mooie titel voor een boek.

Mr_Natural | 11-12-20 | 20:44

There's are green light. We have a green colour. We are Islam. So we're good? Yep.

IQ the Straycat | 11-12-20 | 20:37

Linkse rakkers hebben hun best gedaan om het Christendom te verbannen en een decennium later omarmen ze een nog strengere religie. Schiet mij maar lek.

BozePaarseMan | 11-12-20 | 20:32 | 1

Lief klein moslimaatje heeft een vliegje op haar neus
Lief klein moslimaatje heeft een vliegje op haar neus
En nu allemaal. Tralala

Rest In Privacy | 11-12-20 | 20:35

Beste RuckRD,
Dank u voor de link. Prima tirade van mevr.. Umar! Evocatus

Evocatus | 12-12-20 | 02:19
▼ 11 antwoorden verborgen

leuk en aardig dat gedoe rond groenlinks en d66 maar de pvda kan hierdoor nog een grote verassing gaan worden met de verkiezingen. Dat maakt me nou niet echt vrolijk.

yeps | 11-12-20 | 20:29 | 5

Mij wel. Saai, slap en ambtelijk. Kun je als VVD'er (die komen helaas op zeker in de regering) prettig mee samenwerken. Het belangrijkste wat dit land nu nodig heeft is dat GL&D66 zo klein mogelijk blijven. Hoe groter die twee, des te meer schade zal de Nederlandse samenleving oplopen. Ik zie natuurlijk ook liever dat die GL/D66 stemmers naar de SGP overlopen, maar men moet wel realistisch blijven qua verhoudingen.

Grachus | 11-12-20 | 21:38

Dat gaat toch wel de grote winnaar worden, als ze het gajes eruit flikkeren, dat de PvdA heeft vergiftigd. Ook de PvdA heeft te maken met valse profeten. Schop ze eruit en de balans wordt hersteld. Dat is dus een PvdA dat niet in de marge loopt te opereren, terwijl je eigen kudde ergens anders allang onderdak heeft gevonden, maar eigenlijk weer weg wil trekken naar het het oude linkse bolwerk van vergezichten en onmogelijkheden, zonder schade aan te richten aan de samenleving. Het huidige GL, SP en PvdA heeft niks met links te maken. Ik hoop dat mensen dit in hun achterhoofd houden, wanneer of hoe de wereld ook zal lopen.

Klappernoot | 11-12-20 | 22:44
▼ 2 antwoorden verborgen

“Het maakt niet uit hoe vaak je als gesluierde moslima zegt dat je je goed voelt in een hoofddoek of niqab, uiteindelijk zullen types als Femke Halsema je willen bevrijden. Dit is problematisch, want zo lijkt de moslimvrouw een geïndoctrineerd wezen zonder zelfbeschikking of intellect. Zulk wit feminisme gaat ervan uit dat westerse liberale waarden superieur zijn.
---
Precies

appeltjesgroeneweide | 11-12-20 | 20:24 | 1

Klopt helemaal, bij meisjes zit het er van nature in. Ze willen het liefst in een hoofddoek en als ze echt helemaal zichzelf kunnen zijn in een boerka rondlopen. Uit respect voor hun omgeving doen ze dat laatste niet.
Die Halsema laat vrouwen geen vrouw zijn, maar legt enkel haar beeld van een vrije vrouw op aan andere echte vrije vrouwen.
Wat een rare redenering toch van die Halsema, tijd dat de NIDA tak van GroenLinks haar daar eens goed over bijpraat.
Dan staat ze deze zomer nog in het zwart met haar button en hoofddoek op de dam bij haar demo dinnentjes.

bananabanana | 11-12-20 | 20:35

Deze barbaar: the true riddle of steel. Antwoord is goud. Links, rechts, arm. rijk, wit, zwart, man, vrouw, keurig, ruig, harmonie, dissonant: in me moerstaal: watskebeurt? De Islam was er anderhalf millennium geleden al.

Trek eens aan mijn diversiteitsvinger?

Rest In Privacy | 11-12-20 | 20:24

Islam is vrede
Islam staat voor artistieke en culturele vrijheid
Islam is tegen overmatige bevolkingsgroei, waardoor het milieu wordt overbelast
Islam is open voor alle culturen
Islam staat voor vrije en blije vrouwen
Islam staat voor homo emancipatie
Kortom de Islam past bij GroenLinks, net als het communisme wat ook zo goed werkte, maar marketingtechnisch niet meer handig was in de naam.
Gelukkig hebben die naïeve mokkels die op GroenLinks stemmen het allemaal niet door.
Straks gaan we weer massaal in de stemwijzer antwoord geven op van die uitgekookte stellingen. Vindt u ook dat je samen sterker staat als EU tegen dreigingen van buitenaf, iedereen JAAAA en het stemadvies is X66/PvdA of NIDA-GroenLinks (nieuwe naam is in de maak).
Waarom geen stelling, bent u bereid als werkende ieder jaar 10.000 EUR per gezin af te dragen aan de EU voor infrastructuur projecten in de Oekraïne en andere nieuwe lidstaten? NEEEE, maar dan is het stemadvies niet X66/PvdA of NIDA-GroenLInks.

bananabanana | 11-12-20 | 20:23

Als een gek de directeur van een gekkenhuis kan overtuigen dat ze niet gek is, wie is er dan gek?

Mr_Natural | 11-12-20 | 20:20 | 4

@Mr_Natural | 11-12-20 | 20:49: Die aanname is zelfversterkend bij voldoende herhaling.

Ik verzet me daar tegen - en ik hoop dat ik niet de enige ben.

Yrrab | 11-12-20 | 21:25
▼ 1 antwoord verborgen

Interessant stuk over de sekte van ayatollah Klaver

ArieR68 | 11-12-20 | 20:18

Ik denk dat Klaver er echt van overtuigd is dat hij een instrument van Allah is. Die hier op aard wel eventjes orde op zaken stelt.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 20:17 | 1

Ja, daar is allah heel goed in, orde scheppen.

Mr_Natural | 11-12-20 | 20:17

Met die quote over halsema geeft kauthar aan dat ze diep van binnen best weet hoe het zit.

inCol | 11-12-20 | 20:12 | 2

Er zijn lieden binnen GL die Halsema niet links genoeg vinden terwijl ze al extreem-links is.

BozePaarseMan | 11-12-20 | 20:15

Daar lijkt het inderdaad wel op. Als dat zo is rest er voor Kauthar nog maar één keuze: 'op' of 'af'. Komop meid, dit is je kans om jezelf te bevrijden of voor eeuwig in een naargeestige sekte rond te dwalen.

Grachus | 11-12-20 | 20:49

Groen Links? Well, ik kan me vergissen?

Sounds like a project.

But is it?

IQ the Straycat | 11-12-20 | 20:11

En ja, westerse liberale waarden zijn superieur aan achterlijke religieuze gedragingen en ideeën. Inderdaad, dat lijkt niet zo, maar is zo. Je mag dat westerse erbij weglaten wat mij betreft, ik doe niet aan cultural apropriation.

TheseDays00 | 11-12-20 | 20:10

Ja Moslimbroederschap dat krijg je er nou van als je een vrouw alleen op pad stuurt.

Sarcastica | 11-12-20 | 20:10

OT: Die Ollongren begint er ook niet mooier op te worden. Jezus.

Dwarsdenker | 11-12-20 | 20:10 | 10

@zwellevertje | 11-12-20 | 20:38: Serieus?

Ik vind Ollongren helemaal niks. Maar haar lesbischeid als beetje eng bestempelen?

Nu baal ik echt van je, want nu moet ik het opeens voor Ollongren op gaan nemen.

Dr_Prepper | 11-12-20 | 20:54

@Dr_Prepper | 11-12-20 | 20:54: Ik heb goede vriendinnen die lesbies zijn maar de combinatie minister die een relatie heeft met een toonaangevend NPO programmamaker die op allerlei wazige manieren privé en zakelijk weet te mixen vind ik eng ja.

zwellevertje | 11-12-20 | 21:00

@BozePaarseMan | 11-12-20 | 20:17: Dat mens is in- en inslecht. Buiten het vermoorden van dat kleine beetje directe democratie, wat heeft ze als minister gepresteerd? De helft van de tijd ziek geweest en de andere helft zonder enig bewijs lopen blaten over nepnieuws.

5611 | 12-12-20 | 11:47
▼ 7 antwoorden verborgen

The Unbearable Lightness of Being spagaat waarmee Kauthar en Lieke S. mee geconfronteerd en verscheurd worden. Kauthar beschimpt door haar geloofsgenoten waar zij nog als vice-voorzitter mee te maken heeft versus groenlinksers die twijfel aan haar hebben. En moet zij nog ergens expliciet afstand van doen of blijft zij doormodderen met vroeger was ik een naieve tiener tot ik moest opzoeken wat moslimbroederschap voor iets was. Lieke S. die de bombardementen op IS genocide vindt maar geen woord rept over de slavenhandel en onthoofdingen. Nog steeds achter het Kalifaat gedachtengoed staat maar terug in Nederland is in plaats van Pakistan, Qatar of Saudie-Arabie waar ze meer aansluiting zal vinden echter dan wel een karige tot geen bijstandsuitkering. zielige kerstverhalen voor bij een compassievolle gristelijke kerstboomsfeer

HetOorAakel | 11-12-20 | 20:08 | 1

Geen Joris kerstboom dit jaar helaas hier op de Parade, en voor haar verhaal is sowieso weinig interesse hier lijkt mij.

Sinterbikske | 11-12-20 | 20:44

Goedbeschouwd is Klaver voor de politiek wat Angelina Jolie is voor de entertainmentindustrie. Die wilde ook koste wat kost een regenboogfamilie, omwille van haar ego en deugimago.

MickeyGouda | 11-12-20 | 20:04

In zo'n hobbezak kan iedereen wel zeggen dat zij Nederlandse zijn!! Lekker laten zitten, er komt vast nog wel een leuke geiten herder of sandalen reparateur langs!!

TijdelijkOptimist | 11-12-20 | 20:04

Werkelijk waar, ik ben zo klaar met dit mens dat ik nog liever Asha ten Broeke in de vrijmibo zie.

The-loopy-cowboy | 11-12-20 | 20:03 | 6

Joris, kan dit?

Grachus | 11-12-20 | 20:54

U kunt ook overdrijven hoor, Ten Broeke in de vrijmibo.....

H.J.W. | 11-12-20 | 21:05
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom toch al die loftuitingen weer voor GS/Van Rossem? Ze doen gewoon het werk van een rechtgeaarde journalist.
Echter niet eeuwig gratis. Dus doneren/Kroontje kopen. Wel zo correct. Voor het landsbelang.

Normpje | 11-12-20 | 20:03 | 2

Ach, een week geleden waren er nogal wat minder positieve geluiden te horen over het journalistieke niveau hier, uiteindelijk is de enige doorslaggevende thermometer het loonzakje dat Bart en CS iedere maand mee naar huis brengen, vandaar dat ik uw suggestie aangaande dat kroontje van harte ondersteun, GS heeft gewoon bestaansrecht en sterker nog, zorgt voor een meer dan gezond tegengeluid tegen de toch wel heel erg luie en gezapige meerderheid van de Nederlandse nieuwsgaring.

zwellevertje | 11-12-20 | 20:14

Paard van Troje in optima forma

robdeventer | 11-12-20 | 20:01 | 2

Nou.... Paard van Troje zag men niet aankomen...... dit daarentegen .

Koning BongoBongo | 11-12-20 | 21:42

"Ze blijft dan ook gewoon op de lijst staan."
Dit is tegenwoordig dus links.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 19:59

Tja, gaat GL een moslima buiten smijten vanwege een paar artikelen op GS? Dat maakt hoe dan ook een nogal beroerde indruk bij de achterban, zowel de blanke grachtengordelmoekes als de progressieve streepjeslanders. Kan me voorstellen dat ze er nog even over nadenken.

Muxje | 11-12-20 | 19:56 | 2

GL is sowieso de pineut. Wippen ze haar dan worden ze beschuldigd van islamofobie, houden ze haar dan halen ze de conservatieve Islam in huis. Langs beide kanten gaat het GL stemmen kosten denk ik.

Sinterbikske | 11-12-20 | 20:14

@Sinterbikske | 11-12-20 | 20:14: Ja, ik zie hier ook geen ander scenario dan een lose/lose voor GroenLinks. Ik hoop dat die losers de schade beperkt houden.

Grachus | 11-12-20 | 20:57

Een beetje neger met enig zelfrespect zal nooit bij zo'n racistische groene nazi-club als GroenLinks terecht willen komen. Wie vertelt Klaver dat de slavernij al sinds 1863 is afgeschaft en hij ook vanuit partijpolitieke motieven geen negers als slaven mag houden?

smdyasc | 11-12-20 | 19:55 | 1

Ho ho, in de praktijk in 1873, las ik ergens op een button.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 19:56

Net die Van Jole-rant tegen GS even beluisterd. Zijn enige argument is dat de demonstratie-foto door GeenStijl is gepubliceerd en dat het daarom geen nieuws is. Wat een armzalige manier van debatteren.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 19:55 | 7

@Muxje | 11-12-20 | 19:57: Hij begon ook door Peter Kee heen te schreeuwen. Dat doet ie altijd als hij tegengas krijgt. Kunnen ze echt niks beters krijgen op de radio?

Rest In Privacy | 11-12-20 | 20:05

Peter Kee is een prima journalist, met een fijn sarcastisch toontje. Niet aan iedereen besteed.

oldandwise | 11-12-20 | 20:10

@oldandwise | 11-12-20 | 20:10: Die vind ik ook niet slecht. Maar Van Jole is verschrikkelijk. Hij staat voor alles wat mis is met linkse (actie-) journalistiek.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 20:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Vandaag ook een stukje in het Parool.
Ook zo’n krant voor rechtse klootzakken.
GeenStijl wordt genoemp, dit keer niet als “schuldige”.
Ik denk dat Kauwthè Boursgedicht de kerst niet haalt.
Happy Chanoeka!! Mevr.Bouchabon.

Ruimedenker | 11-12-20 | 19:55 | 2
-weggejorist-
DooieKapotte | 11-12-20 | 21:13

Ik wacht gewoon op de duiding van Petra Stienen.
.
*baard zien groeien doet*

Piet Karbiet | 11-12-20 | 19:53 | 3

Petra Stienen? Letterlijk en figuurlijk het paardenmeisje van D66.

oldandwise | 11-12-20 | 19:58

Klaver heeft het CV van een lulletje rozewater, geen serieuze opleiding, nooit een serieuze baan gehad maar wel anderen de les lezen

Diederik_Ezel | 11-12-20 | 19:52 | 19

@BobDobalina | 11-12-20 | 20:56: Het is niet zozeer het gebrek aan opleiding, maar vooral het nogal eenzijdige arbeidsverleden. Heel veel ambtenaren, onderwijzers en mensen met een vakbondsachtergrond, en weinig lieden met ervaring in het bedrijfsleven.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 22:18

@Kuifje-naar-Brussel | 11-12-20 | 22:18:

Zeg Brusselaartje,

Pastu ern beetje op met het onderwijzers op een hoop gooien. Want anders daag ik u nog eens uit tot een duel, ergens in het vochtig ochtengrauwen op een weiland of zo. In mijn jonge jaren was ik aardig goed met sabel en uw oor of neus ligt er al gauw af.
Pasturop, hè! Evocatus 8-))

Evocatus | 12-12-20 | 02:30
▼ 16 antwoorden verborgen

Er zal nog heul moeilijk over gedaan worden maar dat schattige hoofddoekje is en blijft trouw aan de ideeën die vergroeid zijn met die lap op haar hoofd maar het tij is aan het keren, daar kan geen NPO met honderd "M"s tegenop deugen, zelfs op de Joop beginnen de reaguurders langzamerhand meer en meer te muiten tegen het constant promoten van die geweldig fijne aanvulling op onze cultuur door de geneugten van een achterlijke ideologie die zich als religie probeert te profileren.

zwellevertje | 11-12-20 | 19:51

Waarom gaat GL niet voor een lid van de Yaifo-stam uit Papoea-Nieuw-Guinea? Met een koppensneller ben je pas echt lekker divers en inclusief bezig.

MickeyGouda | 11-12-20 | 19:51 | 6

En nog diervriendelijk ook!

Abject | 11-12-20 | 20:03

Er zitten al peniskokers genoeg in de kamer.

Mr_Natural | 11-12-20 | 20:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Het is de boomers hun schuld... Hadden zij 50-60 jaren geleden de poten uit de mouwen gestoken en zelf het vuile werk opgeknapt hadden we dat dagelijkse terugkerende gezever over de religie van de naarheid hier nimmer gehad...

Pittzz | 11-12-20 | 19:50 | 5

Lul niet zo dom, er kwamen toen uit alle richtingen gastarbeiders, die gewoon naast die boomers lantaarnpalen stonden te lassen en daar gewoon voor betaald kregen, alleen de meeste, uit landen als Spanje, Portugal Italië en Griekenland gingen gewoon terug toen er minder vraag naar hun werk was, de reden waarom ze idd "GASTarbeider"genoemd werden, alleen de Turken en Marokkanen zijn blijven hangen om ons sociaal stelsel tot de laatste drup uit te melken, dit onder aanmoediging van met name Joop den Uyl. Dus niet die boomers blamen maar gewoon die Turkse/Marokkaanse parasieten en de politieke partijen die dat gedrag faciliteerde.

zwellevertje | 11-12-20 | 20:31

@zwellevertje | 11-12-20 | 20:31: Het lag wel iets genuanceerder. Maar onder Den Uyl mocht er gezinshereniging plaatsvinden, en sommige gastarbeiders bleken 4 keer getrouwd en hadden 20 kinderen. Die mochten naar Nederland komen en hadden in veel gevallen ook recht op sociale uitkeringen. Tsja...

Rest In Privacy | 11-12-20 | 22:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Is eigenlijk bekend wie de negert was de Jesse had willen gebruiken om te laten zien hoezeer Groenlinks deugde? Kan GS daarachter komen en is er wellicht een interview te regelen? Of is het hele verhaal verzonnen, of op zijn minst aangedikt door Özdil? Dit is wel een onderzoekje waard zou ik denken.

Arnold Layne | 11-12-20 | 19:50 | 1

Als hij een beetje zelfspot, intellect en mannelijkheid heeft, stapt hij uit de coulissen met 'ik ben die neger omdat het moest'. Succes verzekerd!

Grachus | 11-12-20 | 21:01

De arme Zihni vraagt zich af of hij het met zijn geweten nog wel eens kan zijn om zichzelf links te noemen.
Juist wel Zihni juist vanwege mensen zoals jij, of andere echte links liberale mensen voel ik me ook links.
Alleen wel jammer dat echt links in Nederland op sterven na dood is.
Opgeofferd aan cancelculture, woke, identiteitspolitiek, ideologische scherpslijpers, zogenaamd racisme, diversiteitsneuzels en marginale groepjes die heel veel kabaal maken maar niets voorstellen.

Zapata10 | 11-12-20 | 19:48 | 14

U brengt met deze tegel heel precies mijn zorgen en bedenkingen onder woorden. Omdat ik dat zelf minder goed kan dan u wil ik u graag hartelijk bedanken. Spijker kop is de dan de term toch?

dikketietenhardetepl | 11-12-20 | 21:57

@Zapata10 | 11-12-20 | 20:23: De Nederlandse verzorgingsstaat is langzaam opgebouwd na WO-2. Het idee was om niet al te scheutig te zijn met allerlei uitkeringen, omdat mensen vooral moesten gaan werken voor hun geld. Werk dat er in de jaren 50 en 60 voldoende was. Maar na het ontdekken van de gasbel in Slochteren is de welvaartsstaat in de jaren 70 in rap tempo uitgebouwd, wat leidde tot een verschijnsel dat ook wel The Dutch Disease werd genoemd. Met als gevolg dat werken voor een groot deel van de onderkant van de samenleving niet meer zo interessant werd gevonden. Daar is onder Lubbers en onder Kok een einde aan gemaakt. Een uitdijende overheid en een uitdijende overheidsbegroting was slecht voor de economische groei. Onder Lubbers deden er bijna een miljoen mensen een beroep op de WAO, een uitkering die vooral was bedoeld om mensen die een ongeluk kregen op het werk, of die ernstig ziek raakten en niet meer konden werken, te ondersteunen. Maar in de jaren 80 en 90 stroomden duizenden werknemers met onduidelijke klachten -vaak psychosomatisch van aard- in, en dat kostte de schatkist erg veel geld. Logisch dat aan dergelijke misstanden een eind aan werd gemaakt. Je moet het mensen ook niet te makkelijk maken om een beroep te doen op een -te royale- uitkering.
Verder werden slecht presterende overheidsbedrijven -soms- geprivatiseerd (KPN) of verzelfstandigd (NS). Dat pakte soms goed uit, maar niet altijd.
Anno 2020 kun je niet met droge ogen beweren dat Nederland een neo-liberaal land is. De overheid neemt een grote hap uit de economie -bijna 50 procent van het BBP gaat die kant op- en de overheid heeft bij veel economische activiteiten een grote vinger in de pap. Daarnaast is de overheid ook een -steeds grotere- werkgever. Of dat goed is, is de vraag. Mijn ervaring is dat private bedrijven flexibeler zijn en innovatiever. Er wordt ook harder gewerkt en ze trekken de betere- want gemotiveerdere- werknemers. Je zou Nederland ook eens moeten vergelijken met Frankrijk, waar veel grote bedrijven in overheidshanden zijn, of beschermd worden door de overheid. Bedrijven die vaak opvallend slecht presteren, omdat ze niet worden blootgesteld aan de tucht van de markt. Ik hoop niet dat Nederland ook die kant opgaat.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 22:38
▼ 11 antwoorden verborgen

Wat is die Klaver toch een afschuwelijke vent. Nare domme lul. Wat me opvalt de laatste tijd is hoe laag het niveau is van de relatief nieuwe partijen. GL, FvD en PVV. Zit niet een zwaargewicht bij. Domheid, kortzichtigheid en eigen belang eerst. Geen eergevoel, geen enkele nalatenschap. O ja, D66 doet ook leuk mee.

BobDobalina | 11-12-20 | 19:47 | 7

Omzigt en Hoekstra prima in kamer, maar of het zwaargewichten zijn die de partij grootste kunnen maken en/ of leiden betwijfel ik. Rutte doet het verder inderdaad goed, al ben ik het voor geen meter met zijn beleid eens, maar zoals ik al zei zit er achter Rutte ook niet veel. Was niet om tegengas te geven maar mis eigenlijk bij alle partijen een echt zwaargewicht, VVD heeft na Rutte ook niet echt iets. Alles beetje armoedig momenteel.

Lorejas | 11-12-20 | 20:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Die vrouwen op de foto, is dat nou radicale gelijkheid?

Mr_Natural | 11-12-20 | 19:47 | 1

De Inclusitie

Piet Karbiet | 11-12-20 | 19:52

GroenLinks is een opportunistische principeloze partij die Benettonmethodes gebruikt om naar stemmers te hengelen.

Koonkluk Huis | 11-12-20 | 19:47

Wil niet weten waar ze zijn, zolang dat maar niet hier is.
Af & toe namen en rugnummers checken bij de sociale dienst.

bqbq | 11-12-20 | 19:45

Life is like a woman in a burka, you never know what you're gonna get.

Mr_Natural | 11-12-20 | 19:44 | 1

But you're guaranteed to go out with a bang.

elfenstein | 11-12-20 | 20:13

Petje af @redactie. DeugPersGroep-media neemt jullie werk vrijwel letterlijk over, het kromzwaard is door de moskee, ze is exit.
Uiteraard zal Jesse eerst zijn moed (en ballen) bijeen moeten rapen, maar daarna gaan we hem met het schaamrood op de kaken stamelend zien toegeven dat de liefde voorbij is.
www.bndestem.nl/politiek/de-storm-ron...

Wil ik bij deze ook meteen Nida feliciteren met hun geslaagde infiltratie-troll-poging en het maandenlang kapen van de GroenLinks campagne.
Ik wens ze veel plezier met Kauthar en al de stemmen die zij in haar kielzog mee neemt vanuit GroenLinks en de overige betuttelracisme-partijen.
Ik hoop dat al die roomblanke "I stand by Kauthar" GroenLinksers nu oftewel de komende tijd hun bakkes houwen, oftewel overstappen naar Nida.

Knap werk. Proost!

Abject | 11-12-20 | 19:44 | 1

Mijn inschatting dat ze binnen een jaar in de tweede kamer zich zou afsplitsen en naar NIDA overstapt blijft staan..

Wijze uit het Oosten | 11-12-20 | 21:32

Het probleem met een boerka is wel dat je niet kunt zien of iemand een mondkapje draagt.

Mr_Natural | 11-12-20 | 19:42

Doen alsof je de lieve grootmoeder bent, maar je blijkt de wolf. Geen grijze, maar niettemin een wolf.

Bram8918 | 11-12-20 | 19:41

Oh ja trouwens:
Moslimvrouwen hebben geen zelfbeschikking.
Doe de hoofddoek maar eens af.
Met je zelfbeschikking.

Is dit nog nieuws? | 11-12-20 | 19:41 | 2

Vraag dat maar aan Sigrid Al Haq

JdV030 | 11-12-20 | 19:46

Groen Links alles lekker Hamas inclusief.
Is zo een ploflim wel klimaat neutraal gedetoneerd voordat ie de 72 maagden krijgt ?

captain-caveman | 11-12-20 | 19:40 | 3

Krijgt een plof vrouw 72 jochies over zich heen?

echtpaul | 11-12-20 | 19:49

2e Van rechts op die bovenste foto: Kamelenteen?

Is dit nog nieuws? | 11-12-20 | 19:39 | 1

Kan ik niet met zekerheid zeggen, ze draagt gympies.

Lorejas | 11-12-20 | 19:48

Kauthar en zelfs de islam is niet het probleem. Ons grootste probleem zit in de driehoek Hilversum-Den Haag-Brussel.
En bij de Verenigde Nazi's.

Veel extreemgroenLinks gedachtegoed daar, in combinatie met de wens tot staatsvorming die ook de oude socialist uit de vorige eeuw zo warm uitdroeg.

Jan Passant mk2 | 11-12-20 | 19:39 | 1

Troelstra?

Piet Karbiet | 11-12-20 | 19:51

Lekker laten zitten, elke week tot de verkiezingen een klein berichtje. Op naar de nul zetels.

hoevenpe | 11-12-20 | 19:38 | 1

Graag!

Wijze uit het Oosten | 11-12-20 | 21:25

Het is Lukkassen.

toetssteen | 11-12-20 | 19:37 | 6

@Piet Karbiet | 11-12-20 | 20:07: Ik las ooit op GS dat het broers waren. Ging er toen vanuit dat dit serieus was bedoeld. Blijkbaar niet dus.

Rest In Privacy | 11-12-20 | 20:09

@Piet Karbiet | 11-12-20 | 20:07:
Veel beter wordt het in ieder geval niet.

Ommezwaai | 11-12-20 | 20:49
▼ 3 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl