Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jesse Klaver zette donkergetinte negroïde negerneger in om Thierry Baudet te framen

GroenLinks-spindokter vroeg aan het toenmalige Turks-Nederlandse Kamerlid om plaats te maken voor 'een zwart iemand', zodat Klaver Baudet kon framen tijdens een Baliedebat

Social

Even Zihni Özdil uit de boosblanke krochten van NRC Haatzaaiblad redden, want zijn eerlijke ontboezemingen aldaar zijn paarlen voor de zwijnen. De heer Özdil heeft het namelijk gewaagd om een eerlijk vergelijk te maken tussen het populisme van FvD enerzijds, en het populisme van D'66 en GroenLinks anderzijds. En DAT MAG DUS NIET van de (overwegend roomblanke, D'66 stemmende) goegemeente, die uit hun pantoffel schieten door fijne zinnetjes als "Zoals Baudet vier agressieve Marokkanen zag, zo ziet Sigrid Kaag bekrompen kaaskoppen die vanachter de dijken populisme en fake news (lees: Baudet) een handje helpen." Het enige populisme is immers rechts populisme, en op links bestaat het niet. Hoe we dat frame moeten plaatsen in het kader van de volgende anekdote, mag u ons uitleggen: 

"Het is begin februari 2018. Er staat een debat gepland in een volledig uitverkochte Amsterdamse Balie. Of ik mijn plek in de zaal wilde opgeven. 'Want [Jesse Klaver] wil dat we een zwart iemand regelen' (pdf), aldus de rechterhand van de linkse partijleider. 'Die moet in de zaal zitten zodat hij die achter de hand heeft.' Achter de hand? Waarom dan? vroeg ik. 'Hij wil Thierry Baudet kunnen vragen of hij aan een zwarte uitleg wil geven.' Dat ik dat een heel slecht idee vind, maakt niet uit. 'De leider heeft al besloten dat hij het beeldend wil maken. Het gaat om het beeld.' Geïrriteerd geef ik aan dat het een absurd plan is. Dat je racisme niet op deze manier kunt bestrijden. En dat ik mijn plaats in de zaal niet opgeef. Van een vrouwelijk collega-Kamerlid hoor ik later dat zij dan maar haar plekje in de zaal heeft opgegeven."

Reaguursels

Inloggen

Laat de Nationalistische Racisten Courant maar vragen aan die kwiebus stellen over Armenië.

piet7003 | 17-02-20 | 16:54

Ik vind deze negeractie van JFK eigenlijk helemaal niet zo erg.
Stel, je wilt een leuke anekdote vertellen over plastic stoelen. Dan kan het leuk zijn als er zo'n stoel in de zaal aanwezig is. Je helpt de omstandigheden een beetje. Stel, je wilt, zoals Klaver, een punt maken over negers of de discriminatie van negers. Dan is het mooi als er een Echte Neger in de zaal zit. Zonder neger kan het ook, maar met is het leuker.
Klaver heeft de omstandigheden een beetje geholpen. Is dat nou zo erg? Zijn verhaal blijft hetzelfde (gewoon hetzelfde waardeloze verhaal dat ze altijd bij GL hebben) en zijn gelijk wordt niet groter of kleiner. Als ik een verhaal houd over dierenmishandeling neem ik ook altijd een dood varken mee.

JvanDeventer | 17-02-20 | 14:31

"Het enige populisme is immers rechts populisme, en op links bestaat het niet." aldus GS.
Spijker en kop !
Vanochtend in Trouw in het commentaar van de hoofdredactie over CETA:
"(..) Of er nu enige kern van waarheid zit in die argumenten van populistisch rechts en bij andere gelegenheid, meer weldenkend links, (..)

Dus rechts is populistisch en links is weldenkend. Ongelooflijk !

LucaBrasi | 17-02-20 | 13:25

Klinkt toch een beetje als een ouderwetsche mop: zitten een Belg, Duitser en Fransman in een vliegtuig.... ik noem maar lukraak wat rassen in de hoop niemand voor het hoofd te stoten en een jorisje achter m’n naam te krijgen ;)

Carlos_I | 17-02-20 | 12:57

Toch weer die valse voorstelling dat Yernaz gezegd zou hebben dat negers dommer zijn.
Lees toch eens dat artikel. Het enige dat hij belicht is onderzoek tussen nationaliteiten. Niet tussen rassen, maar tussen landen. En tussen die landen zijn verschillen in IQ. Het IQ van Nederland wordt ook medegevormd door alle immigranten en zo geldt dat ook voor al die andere naties. Het zegt meer over de staat van onderwijs in Suriname, dan dat het zegt over een raciale correlatie tot IQ.
Wie racisme leest in zijn betoog, die is of heel erg dom, of gewoon kwaadaardig. De meeste nemen echter niet eens de moeite om het te lezen.

Joostmochtnietsweten | 17-02-20 | 12:34

Heb e.e.a. gelezen in de NRC.
Het is hoognodig tijd dat die smeerlap van een Jesse Klaver verbaal wordt aangepakt in de media om voor goed een einde te maken aan de smerige praktijken die Groen Links en natuurlijk ook D66 er op na houden.
Als je nu nog stemt op deze partijen kom je er niet meer mee weg dat je van niets zou kunnen weten.
Enfin de snotneusjes vallen steeds meer door de mand, kan ook niet anders als je hele campagne gebaseerd is op leugens.
Trouwens waar is Ollonkreng om dit aan de kaak te stellen?

oakmont | 17-02-20 | 12:04

Waar heeft Klaver het aan verdient, dat hij letterlijk door RTL en alle NPO omroepen wordt gezien als "de messias" ? Hoe komt het toch dat zelfs Jinek ademloos luistert naar hem en Jetten zonder 1 kritische vraag te stellen. Hoe komt het dat bijna alle BN'ers links zijn, samen met de media?. Door deze eenzijdigheid is er een totaal gebrek aan objectief nieuws ontstaan. Ik was ook kritisch over die Tweet van Baudet maar merk dat het Groen Links adepten het geen bal kan schelen wat Klaver inzet om FVD als extreem rechts neer te zetten. Gelukkig zijn er mensen als
Zihni Özdil, daar hou ik me dan maar aan vast...

Realist-1 | 17-02-20 | 11:42 | 1

Klaver heeft weinig te melden, dat valt me iedere keer weer op.

Rest In Privacy | 17-02-20 | 11:51

Dit item gaat het NRC niet halen dus het is fake news. GeenStijl probeert Klaver te framen.

ILF2 | 17-02-20 | 11:23

Als Baudet een ook door hem terug gedraaide verkeerde opmerking maakt over Marokanen in een trein, staat het journaal bol van dit nieuws, nieuwsuur, eenvandaag, radio een ( de hele dag !) probeert ons klootjesvolk te intimideren met dit "nieuws".

Nu Jassar Klaver heeft ( en we weten dit van zijn vroegere kompaan in Groen Links meneer Ozdil ) gesteld dat hij om Baudet te kunnen uitdagen en te provoceren , een zwarte man daarvoor in zijn gevolg c.q. partij met zijn tactiek te gaan gebruiken, maar daarover hoor je op journaal: niks, op nieuwsuur: niks, op eenvandaag: niks, op de NPO radio: niks.

Dat is nu het Nederland van vandaag de dag. Vorm uw mening er maar zelf over.
Splinter partijtjes van die nare gozer Klaver en D66 met die onnozele Jetten maken dit land kapot.

outdoor | 17-02-20 | 11:04

Het artikel maakt nogal wat beschuldigingen van racisme over de FvD, zoals links natuurlijk altijd doet. Ze kunnen niet de feiten of de argumenten omver lullen, maar ze kunnen wel de boodschappers zwart maken.

Neem bijvoorbeeld de volgende uitspraak: zwarte mensen hebben gemiddeld een lager iq dan blanke mensen. Het is gewoon een feit dat je kan falsificeren. Je merkt echter dat links dit nooit probeert, maar altijd de booschapper voor racist uitmaakt.
Zo ook met het twitterbericht van Baudet over de 4 Marokkanen die zijn vriendinnen lastig hebben gevallen. Er is helemaal niet bewezen dat die mannen de vrouwen niet hebben lastig gevallen, maar slechts dat ze conducteurs waren. Het is nooit bewezen dat ze dit niet in hun hoedanigheid als conducteur gedaan hebben, net zoals Harvey Weinstein in zijn hoedanigheid als producer vrouwen zou hebben lastig gevallen.
Het meest walgelijke is nog wel hoe links altijd doet alsof zij de bewaarders van al het goede zijn, alsof alle veranderingen die ze willen aanbrengen 'progressie' zijn en daarmee vanzelfsprekend iedereen die dat tegenwerkt 'conservatief' of 'achterhaald' is. Daarbij vormen persoonlijke aanvallen de voornaamste strategie.
Ook in dit artikel dat geschreven is alsof het kritiek op progressieven geeft, gaat het eigenlijk om de persoonlijke aanval tegen Baudet. Hij is een 'racist', 'fake news' en 'wij zijn allemaal tegen hem'. De ideeën kunnen ze niet verslaan, maar de persoon denken wel te kunnen vernietigen.

FilosoofMetErvaring | 17-02-20 | 10:03 | 1

"Zo ook met het twitterbericht van Baudet over de 4 Marokkanen die zijn vriendinnen lastig hebben gevallen. Er is helemaal niet bewezen dat die mannen de vrouwen niet hebben lastig gevallen, maar slechts dat ze conducteurs waren. Het is nooit bewezen dat ze dit niet in hun hoedanigheid als conducteur gedaan hebben, net zoals Harvey Weinstein in zijn hoedanigheid als producer vrouwen zou hebben lastig gevallen."
Daar heb je gelijk in. Stel je een situatie voor waarin vier Duitse conducteurs in nazi Duitsland op een onvriendelijke manier kaartjes controleren van twee joodse vrouwen. Of stel je een situatie voor waarin vier Amerikaanse politieagenten achter twee zwarte mannen aan rennen en er word een schot gelost en één van die twee mannen gaat dood.

Middensteun | 17-02-20 | 11:19

Gisteren ging het eenzijdig bashen van Baudet bij en door bij Lubach gewoon door, wat ik wel moet toegeven die linkerflank is wel een sterke tegenstander. Ze zijn saamhorig, dit in tegenstelling tot CDA/FVD/VVD/PVV die elkaar de tent uit vechten. daarom kan links wel eens flink gaan profiteren volgend jaar en met name de PVDA. De eerste tekenen waren al zichtbaar bij de EU-verkiezingen helaas ..

Realist-1 | 17-02-20 | 10:00 | 2

@Realist-1 | 17-02-20 | 10:00 |
CDA en VVD zijn allang niet 'rechts' meer. Het zijn kleurloze zo-de-wind-waait-waait-mijn-jasje partijen geworden die met de vooral linkse wolven in het bos mee huilen als het hen zo uitkomt. We hebben hier niet eens echt 'rechtse' partijen. De PVV bijvoorbeeld heeft een program dat behoorlijk naar links buigt als het op sociale aangelegenheden aankomt. Ze zijn alleen bijzonder streng qua immigratie en de islam. Wat niet per se fout hoeft te zijn gezien de bakken met ellende dat we daar van hebben.

Het FvD is wel conservatiever, maar om die nu 'rabiaat rechts' te noemen is ook wel een behoorlijke stretch. Maar als je als partij zelf steeds verder naar het radicaal/ extreemlinkse gedachtegoed opschuift is alles dat daar maar een beetje rechts van staat al 'extreemrechts'. Wat het natuurlijk niet is, maar het frame-t zo lekker want dan hoef je niet op argumenten te debatteren.

Sjefke7807 | 17-02-20 | 10:22

Zo, Jesse maakt gebruik van loknegers.

Carryon | 17-02-20 | 09:50

Door o.a. de Jesse Klavers, de Rob Jettens en Lodewijk Aschers zijn al 2 maten van me en 2 kinderen van mij in het buitenland gaan werken en wonen, Dank jullie wel linkse fanataci.

Nerderlander | 17-02-20 | 09:48 | 1

Dat vinden ze alleen maar mooi. Weer ruimte voor nieuwe ´´Nederlanders´´

SpicyMchaggis | 17-02-20 | 15:08

Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Als je krampachtig géén verschil wil maken in huidskleur dan ga je dus selecteren op... huidskleur. Wil je krampachtig géén racisme, dan krijg je dus... racisme.

Het is niet moeilijk, alleen voor mensen als Klaver blijkbaar wél.

Macroglossum | 17-02-20 | 09:41 | 1

Precies !!! Krampachtig vasthouden om niet voor discriminatie beschuldigd te worden dat werkt averechts. Dan geef je ook aan dat je degene met een andere huidskleur niet voor vol aan ziet.
Maar er zit ook een politiek strategische kant aan. Afgeven op het blanke ras om vervolgens stemmen te krijgen van de mensen die niet blank zijn. Alleen om meer stemmen en meer macht te krijgen. Daarom willen de linkse partijen zoveel mogelijk kansloze niet blanken naar Nederland halen. Een vuil spelletje van identiteitspolitiek wordt er gespeeld door links.
Zum kotsen !!

luto333 | 17-02-20 | 11:24

De lulkoek komt helemaal achteraan.
"Maar gelukkig voor Sigrid Kaag houden wij weldenkende mensen niet van populisme en fake news. Daarom zijn we allemaal tégen Thierry Baudet en vóór de progressieve politiek."
Man, wat een berg vooringenomenheden in die twee zinnetjes.
Als je weldenkend bent, ben je dan als vanzelf links?
Als je weldenkend bent, ben je dan als vanzelf tégen Baudet?
Als je vóór Baudet bent, ben je dan niet tegen populisme?
Als je vóór Baudet bent, ben je dan niet tegen fake news?
Is er wel een "de" progressieve politieK?
Creëert progressieve politiek geen fake news?
Is progressieve politiek nooit populistisch?
Enzovoorts.

Schoorsteenveger | 17-02-20 | 09:17 | 2

Wat men hier zegt is gewoon een herhaling van de giga fouten die Hillary heeft gemaakt. The deplorables. Wij zijn goed, zij zijn stom, dom en slecht. Laat dus maar lekker raaskallen op links, uiteindelijk vang je meer vliegen met stroop dan met azijn tenslotte.

Macroglossum | 17-02-20 | 09:38

Dat is volgens mij gewoon sarcastisch het denkbeeld van de progressieven herhalen om te laten zien hoe hypocriet (gezien de inhoud van de rest van het artikel) eigenlijk is.

KopfSchmerz | 17-02-20 | 11:03

Is al grappig genoeg dat Klaver een “zwarte” moet regelen. Ben benieuwd waar die dan normaliter op stemde...

Rest In Privacy | 17-02-20 | 09:09 | 3

PvdA

Afrikanerhart | 17-02-20 | 09:17

Dat is inderdaad tekenend. Die zwarte is er dus niet gewoon, die moet er met de haren bijgesleept worden.
"De leider heeft al besloten dat hij het beeldend wil maken. Het gaat om het beeld.” Blackface dus, in volle glorie.

Schoorsteenveger | 17-02-20 | 09:24

Token negro

djs | 17-02-20 | 09:49

Vroeger werd vaak gevraagd: is er een dokter in de zaal?. Nu vragen de gutmenschen: is er een neger in de zaal om de populisten te framen. Je suis neger.

Zatkniss | 17-02-20 | 09:07 | 3

Het is de vloek van "een neger omdat het moet, "een lesbo omdat het moet", "een transgender omdat het moet", de gesel van afgedwongen diversiteitsdenken dat noodzakelijkerwijs ontaardt in een nieuwe, subtiele maar daarom niet minder verderfelijke vorm van racisme.

Schoorsteenveger | 17-02-20 | 09:20

@Schoorsteenveger | 17-02-20 | 09:20: Correct. Bepaalde mensen voortrekken is net zo racistisch/discriminerend als ze uitsluiten. Namelijk voor de mensen niet behorende tot die groep.

culture_vulture | 17-02-20 | 09:38

@Schoorsteenveger | 17-02-20 | 09:20: Zoals iedere avond waarneembaar op NPO en andere indoctrinerende media.
Deug,deug ieder zijn meug,ten koste van de samenleving,dat wel natuurlijk.

De Profundus | 17-02-20 | 11:39

Jesse bedoelde eigenlijk te zeggen: "Sorry, meneer Özdil, maar u bent niet zwart genoeg."

En dat geeft precies aan wat het probleem is met deze 'Victimhood Olympics'. Er worden rangen en standen gecreëerd, waar mensen die voor zichzelf kunnen zorgen als laatste eindigen, en waar politici uw stem vragen om voor de slachtoffers op te komen.

Maar trap er niet mensen, Jesse wil alleen uw stem, niet uw mening, en het lot van de vermeende slachtoffers interesseert hem niet. Hij komt namelijk niet verder dan het opzichtig etaleren van zijn geclaimde deugden: Als je slachtoffers aanwijst en deze alleen met woorden 'helpt' of met daden die verder geen invloed hebben op je eigen leven, is het niets anders dan 'virtue signalling'.

Chuck the plant | 17-02-20 | 08:44 | 2

Letterlijk etaleren, door het lijdend voorwerp opzichtig in de zaal te positioneren. De slavendrijver.

marrretje | 17-02-20 | 08:54

Iets met noord Afrikaans bloed

likdoorn | 17-02-20 | 10:23

Ga direct staatsjournaal kijken voor het item dit lijkt mij toch opingsnieuws

oldskoolhollander | 17-02-20 | 08:42 | 1

Hahahahaha! Hij is leuk!

H.E. van Putten/Koor | 17-02-20 | 08:50

Dit land dus. Door-en-door verrot. De Jesse Klavers, de Rob Jetten, de Lodewijk Aschers van deze wereld, hypocriet tot op het bot. Zij verkopen hun eigen moeder des nood om de waarheid te kunnen framen. Dit land dus. Reddeloos verloren. De exodus van autochtonen, is begonnen. Met dank aan hen die dit mogelijk hebben gemaakt, opdat de overblijvers nooit zullen vergeten. RIP.

De Evangelist | 17-02-20 | 08:41

Ach ja. Moren zetten tot op de dag van vandaag zwarten in als hun slaven, waarom wordt daar nu ineens een probleem van gemaakt?

Graaf_van_Hogendorp | 17-02-20 | 08:25

Er wordt altijd maar gehamerd op de Marokkaanse wortels van Klaver. Maar de naam ‘Jesse’ is volgens mij een verbastering van ‘Jezus’ dus dan is het wel weer heel verklaarbaar dat hij zichzelf als de Messias ziet.

Braboblanke | 17-02-20 | 08:19 | 2

Hij heet helemaal geen Jesse, deze marxistische vmbo-er heet gewoon Yasser Feras in zijn paspoort.

mr_awesome | 17-02-20 | 09:28

De GroenLinkse Leider Yasser Klaver is een racist.

Even de week beginnen met een open deur.

Nederland80 | 17-02-20 | 08:19

Halve moorkop Klaver wil een neger om te scoren. Zieliger wordt het niet.

Vrijhetzelaar | 17-02-20 | 08:16

Een Turkse man die een opdracht van zijn Marokkaanse chef Negeert om op te staan voor een zwarte man waarna een vrouw opstaat en achter in de bus plaats neemt. Verwarrende tijden. Benieuwd naar haar verhaal.

Carlos_I | 17-02-20 | 08:03 | 1

Lol, super tegel dit. (Ricky Gervais, jij hier?)

lezeres | 17-02-20 | 09:18

Waarom zo verbaasd? Waarom word alles wat D66 en GL doen zo snel vergeten? Rob 'stikstof verstikt' Jetten orerende in een praat programma, terwijl iedereen deze idoterie zit na te knikken. Klaver en Jetten samen met de interviewer tegen 'klimaat kost ons 1000 miljard' Baudet. En wat blijkt maanden later... Hoe groter de leugen....
Het mislukt in de markt zetten van 'mijn ouders hebben ruzie' en 'mijn papa verdient dik aan klimaat' Lars. Dit komt toch rechtstreeks uit de handboeken van Goebbels en Stalin.
Nee, laten wij met allen vallen over het onhandig, en onhandig en stupide is het, getweet van Baudet. FvD zou veel groter zijn als hij zijn emotie eens onder controle zou krijgen. Maar dan krijg je het koude kille gespin dokter van terrorist Duijvendak en whoever de reclame in elkaar draait bij DDR66.

HetLichtInHetZuiden | 17-02-20 | 07:57

Iemand die een artiestennaam aanneemt om te verhullen dat hij gewoon een berber is, dus zich voor zijn afkomst schaamt, had nooit de politiek in gemogen. Zijn hele bestaan berust op een grote leugen. Het is een charlatan en vooral een copy cat, die zijn toespraken van echte grootheden jat. Hij is niet Jesse Klaver, dat is een verzonnen naam, hij heet gvd gewoon Yasser Ferat, met de nadruk dus op de laatste drie letters van zijn achternaam. Wat een mega-walgelijk personage, een volksmenner van het zuiverste soort. Dit moeten we niet willen in Nederland.

Graeme Reaper3779 | 17-02-20 | 07:51 | 1

GroenLinks is ook niets groens aan, het is een partij die voornamelijk bestaat uit communisten van de voormalige CPN. En natuurlijk de PPR (politieke partij radicalen). En ze hebben zich nu samen VERMOMD onder de naam GROEN want daar trappen al die huppelkutjes in.

Graaf Monte Cristo | 17-02-20 | 08:19

De spindokters van Groen Links zijn het niveau van de lagere school blijkbaar nog niet ontgroeit. Zihni Özdil heeft er goed aan gedaan deze vorm van ‘list ende bedrog’ aan te kaarten, als is het wel aan de late kant. Links is met hun ‘rassen-obsessie’ het landsbestuur niet waard in ieder geval. Ze zien spoken en geloven er zelf ook nog ‘es in, en als het niet blijkt te kloppen met de werkelijkheid dan framen ze het zodat het net echt moet lijken, zo nu blijkt. Best wel ’n trieste gang van zaken eigenlijk. ‘n soort van D66 methode om hun belangrijkheid te veinzen…

Er is niets aan verloren als GL en D66 opgedoekt zouden worden wegens het opzettelijk veroorzaken van tweespalt in de samenleving. Er zijn er voor minder voor de Rechter verschenen. De pot verwijt de ketel, aldus.

Sw.Dwaallicht | 17-02-20 | 06:43

Links beschuldigt rechts altijd van de dingen waar ze zelf schuldig aan zijn. Rechts is zogenaamd racistisch, terwijl alleen links een fixatie heeft op huidskleur. Rechts is zogenaamd EXTREEM rechts, terwijl ze zelf terroristen als Duyvendak hoog in de partij hierarchie hebben staan.

Fijn_dat_je_er_bent | 17-02-20 | 05:19 | 3

En om het fascisme te bestrijden trekt gemaskerd tuig door de straten om kinderen winkeliers en arme politiepaarden te terroriseren. En politici thuis op te zoeken.

Sans Comique | 17-02-20 | 06:13

@Sans Comique | 17-02-20 | 06:13: en neer te schieten.

Rest In Privacy | 17-02-20 | 06:56

En de honderden aanslagen in Nederland komen allemaal uit linkse hoek, welgeteld één kan je er opnoemen die je misschien kunt linken aan rechts.

Mo het varken | 17-02-20 | 07:47

Jesse Klaver kende deze “El Negro” nog van WhatsApp (zal er maar geen foto bij plaatsen)

Osdorpertje | 17-02-20 | 04:33

Klaver kent z'n klassieken. Zijn idee stamt al uit de 19e eeuw en draagt de naam Agent Provocateur

batvoca2 | 17-02-20 | 03:19 | 2

Klaver is een marionet in de handen van Duyvendak en Rosenmoller. Hij staat onder streng toezicht van watchdog Kathalijne Buitenweg.

Rest In Privacy | 17-02-20 | 07:01
-weggejorist-
LeavingLaLaLand | 17-02-20 | 02:22 | 1

Dus Jesse Klaver, of Yassar Feras om precies te zijn, maakte gebruik van figuranten om politieke macht te krijgen. Weet je wie 80 jaar geleden ook gebruik maakte van figuranten om de macht te krijgen?

Tuinhekje | 17-02-20 | 01:45 | 4

Volgens mij ook iemand met zo’n akelig snorretje. Hij heette Dolf of zoiets

akoya | 17-02-20 | 07:46

Yasar er Rob hebben geluk dat ze niet in die tijd leefden beiden weinig arische uitstraling

likdoorn | 17-02-20 | 10:34
▼ 1 antwoord verborgen

Goh, het zou me niets verbazen als Jesse Klaver een negert zou vragen achter in de bus, euhhh zaal, plaats te nemen. Heel eng mannetje waarvan ik vermoed dat hij op zijn nachtkastje het boek "Joseph Goebbels, Hitlers Spindoctor" zou hebben kunnen liggen. Hele enge politicus die Klaver.

Ruikbaard | 17-02-20 | 00:48

Waar zijn de voorgedrukte aangifte biljetten?

dutch bikkel | 16-02-20 | 23:58
-weggejorist-
Theo-Pim-Riv | 16-02-20 | 23:55 | 2

Als blanke politicus je punt willen maken over de rug van de zwarte medemens. Dan ben je een... kom, hoe heet dat ook alweer.

En oh, jezelf 'de leider' laten noemen door je ondergeschikten... Ook dat komt me ergens bekend van voor.

Maar het zal allemaal vast niks met elkaar te maken hebben.

Professor Superhirn | 16-02-20 | 23:30 | 1

Wijnand Duyvendak als vriend en eigenlijke partijleider hebben, zal ook wel niets met elkaar te maken hebben. Yasser is eigenlijk op zijn bargoens gezegd een katvanger.

Theo-Pim-Riv | 16-02-20 | 23:58

Nee joh!!!

BMW320 | 16-02-20 | 23:24

Door mijn werk heb ik onder andere geleerd dat als iemand zijn zin niet krijgt/ergens schuldig aan is en ik hem daar op wijs, en desbetreffend sujet gelijk "rasiesst, jij bent rassiiestt !"gaat schreeuwen, ik mij dat niet persoonlijk aan moet trekken, en vooral niet meer moet denken, "ligt het aan mij?" Nee, dat ligt aan die ander, die voor het gemak (lees: eigen gewin) met een monoloog de infame racismekaart trekt, om uit de situatie te komen die hij of zij zelf veroorzaakt heeft op deze verderfelijke handelswijze. Diegenen die constant, maar dan ook de hele tijd roepen, (hoi mevr. Simons!) die is een racist, en hij is een racist, en zij is een racist, die is dus mooi ZELF een racist. Dus, dhr Jetten, en dhr Klaver, jullie kunnen wel raden wat ik ervan vind, dat jullie Baudet continu als racist wegzetten. Juist, in 1x geraden.

onesizefitsall | 16-02-20 | 23:22 | 2

Van wat ik her en der lees lijkt het er sterk op dat veel Chinezen nu de racismekaart trekken om hun inkomstenbron (het restaurantwezen) te beschermen tegen 'besmetting' met een slechte naam. Maar of dat nu de manier is? Dacht 't niet.
Het geeft wel weer aan dat er bij het racismegeschreeuw vaak meer belangen spelen dan je op het eerste gezicht denkt. In het geval van de Chinezen proberen een aantal dus zo snel mogelijk van het coronavirusimago af te komen vanwege zoiets banaals als geld.
Wie weet gaat het bij andere groepen om een doodsimpel iets als macht over de ander.

SIogra | 17-02-20 | 01:25

@SIogra | 17-02-20 | 01:25: De premissen lijken me tamelijk bizar en de logica volg ik helemaal niet. Maar is het de bedoeling dat we een hekel aan Chinezen moeten hebben nu? Ik vraag dat even want ik krijg ook niet altijd alles mee.

Mazzelstof | 17-02-20 | 06:16

De betreffende FVD-kandidaat waar alle ophef om begonnen was, de getinte Yernaz Ramautarsing, is ondertussen niet lang daarna geroyeerd uit de partij.

MaatJan | 16-02-20 | 23:14 | 4

Die kerel werd trouwens ook compleet geframed. Slimme vent die een keer in een niet-politiek interview wat multi interpretabele dingen zei. Ik hoop dat hij na zijn studie opnieuw wat kan gaan betekenen voor de partij.

Fijn_dat_je_er_bent | 17-02-20 | 05:03
▼ 1 antwoord verborgen

Beeldvorming?
Hoe moet die neger zich voelen die nu dus excuusneger op zijn CV mag bijschrijven? Mag tenminste hopen dat hij geld kreeg om zichzelf zo te laten misbruiken. Hoe bedoel je geen zelfrespect?

Overigens word ik in RL soms een racist genoemd omdat ik woorden gebruik als neger en ook grapjes over het negroïde ras maak naast andere rassen, nationaliteiten en wat mij verder maar grappig lijkt om te zeggen.
Maar "zwarte"?! Nee! Dat beschouw ik dus wél als racisme en hoewel ik dus soms wel het stempeltje krijg ben ik geen racist.
Racisme is jezelf beter voelen omdat je geboren bent en ik ben echt niet beter omdat ik geboren ben, ik ben beter vanwege de dingen waar ik voor sta en in geloof. Dingen die voor iedereen bereikbaar zijn dus. Iemand "zwarte" noemen staat voor mij gelijk aan nikker, het is nog lager dan kaffer. Een neger is een aanduiding als aziaat en dergelijke, maakt duidelijk over welk ras je het hebt als in een sierduif of houtduif zijn beide vogels.

Slinks Nederland staat echt voor niks. Hoe haal je het in je hoofd!

BootleggersSmurf | 16-02-20 | 23:07 | 2

Hadden ze maar sneller moeten zijn. Waren ze misschien ook geboren geweest.

Mazzelstof | 17-02-20 | 06:33

De enige reden waarom 'neger' taboe is, is omdat het op het Engelse 'nigger' lijkt. Dat gelijkende woorden in een andere taal een andere betekenis kunnen hebben ('false friends' in taalologie) is zwakbegaafd politiek correct Nederland (dat tegelijk ook ontzettend paternalistisch is t.o.v. andere etnieën, op het racistische af) natuurlijk ontgaan. Dat 'blank' en 'bruin' nu 'wit' en 'zwart' moet worden, is natuurlijk compleet idioot. Het is alsof we plots beslissen dat gras niet meer groen mag zijn, maar vanaf nu blauw is van kleur. En de zwart-wittegenstelling werkt verder alleen maar polarisatie in de hand.

Zyprexa20mg | 17-02-20 | 07:58

Geweldig boekwerkje is dat. Zou verplichte kost moeten zijn voor alle identeitsdrammers.

LeavingLaLaLand | 17-02-20 | 02:29

Ik geloof dat ik dat debat gezien heb op YouTube . Het was een vooropgezette lynchpartij van Baudet. Heel onsmakelijke insinuaties over bruinhemden. Echt beneden ieder peil.

Simon_GS | 16-02-20 | 23:01

Wel opvallend dat er dus helemaal geen enkele neger in de zaal zat, dat er een geregeld moest worden. En typisch links, het gaat om hoe het er uit ziet, niet om de inhoud. Daarom is een kind van 17 het boegbeeld tegen klimaatverandering. Linkse mensen zijn nu eenmaal wat dommer dan gemiddeld.

BorisBonkestoter | 16-02-20 | 22:57 | 3

En hebben minder humor

laurentius | 16-02-20 | 23:00

En schuwen geweld ook niet.

Graaf Monte Cristo | 16-02-20 | 23:22

@Graaf Monte Cristo | 16-02-20 | 23:22: Dat is dan wel weer logisch, als je én dom én humorloos bent blijf alleen geweld of geld over om gehoord te worden. Dat laatste mag dan weer niet, dus.

Blauwpetje | 17-02-20 | 00:40
-weggejorist-
Kompromat | 16-02-20 | 22:54

Populisme is sowieso een linkse uitvinding; talrijke landen zijn in de afgelopen 100 jaar in de totalitaire klauwen van het communisme gevallen door toedoen van volksmenners - populisten dus - als Lenin. En in eigen land kon Pieter Jelles Troelstra er ook wat van.
'Alle macht aan het proletariaat'. Nou, dat hebben ze geweten. 75 jaar lang. En nog; zie Noord-Korea en de 'volksrepubliek' China.

Peter Emile | 16-02-20 | 22:46 | 1

Ook Wim Kok vroeger als vakbondsleider op een sinaasappelkist in de menigte kon lekker populistisch tekeer gaan .... Actie actie actie

laurentius | 16-02-20 | 22:59

Ik stoor mij nogal aan het woord “ook”

me_paranoia | 16-02-20 | 22:41

Jesse Klaver is een rat wanneer dat inderdaad zijn opzet was. Waar ik bij Klaver ook altijd kotsziek van word zijn zijn gefingeerde ontmoetingen met mensen die hem dan iets vertellen wat Groenlinks gaat oplossen. De man is domweg niet te vertrouwen met zijn gekopieerde maniertjes.

namensmijnhond | 16-02-20 | 22:38 | 3

Overigens is het je reinste racisme als je een neger misbruikt om er zelf een politiek slaatje uit te slaan.

namensmijnhond | 16-02-20 | 23:07

Hij heet Yasser Feras.

Theo-Pim-Riv | 17-02-20 | 00:00

Ja Jesse Klaver is zijn artiestennaam. Waarschijnlijk verzonnen door een reclamebureau. In GTST spelen ook figuranten met een verzonnen artiestennaam. In de 2e Kamer dus ook.

Tuinhekje | 17-02-20 | 01:41

Moslims, zoals Klaver, weten precies hoe ze negers moeten behandelen.
Namelijk als slaaf, alleen interessant als ze gebruikt kunnen worden.

watergeus | 16-02-20 | 22:30 | 3

Deze!

skoftig | 16-02-20 | 22:44

Hebben we eindelijk een echte raketgeleerde vluchteling binnen in Nederland, blijkt hij weer meisjes van 9 jaar uit elkaar getrokken te hebben. Heb ik ook ergens ooit iets over gelzen, maar ok de vader van het meisje heeft de man hier in Nederland opgespoord en op laten pakken. Mij zou het nou niet verbazen, als deze pedo uit syrië opeens weer op straat loopt.
"Amsterdam - Een van kindermisbruik verdachte Amerikaanse Syriër vluchtte naar Nederland, vermomd als asielzoeker. Husein A. (30) deed zich voor als oorlogsvluchteling, maar bleek in werkelijkheid een ruimtevaartingenieur, die in de VS de benen had genomen om celstraf te ontlopen. De Amerikaanse vader van het slachtoffertje trok alles uit de kast om de verdachte op te sporen – en vond hem. Nu zit Husein A. in de cel, wachtend op uitlevering aan de VS."

Theo-Pim-Riv | 17-02-20 | 00:15

Indonesiërs zijn juist minder vaak geregistreerd als verdachte dan de autochtone bevolking.
En als je aan Nederlanders zou vragen, als je met een toverstafje alle Marokkanen zou kunnen vervangen door Indo's, zouden veel Nederlanders dat een goed idee vinden.
Dus die cultuur-kaart of die huidskleurkaart kun je niet spelen, Klaver.

kloopindeslootjijook | 16-02-20 | 22:29 | 9

@koter | 16-02-20 | 22:42:
Je kan het ook anders zien: Nederlanders zijn gewoon onbeleefder en lomper dan Indo's.
Indonesische jonge mensen zijn gewoon beter opgevoed en kennen een soort gemanierde trots.
Vergelijk dat eens met de afdeling Mocro-tuig dat op straat loopt klieren met een grove brutale waffel en van alles loopt te verpesten, buschauffeurs lastig vallen is er maar een van.
Indo's mogen terecht blij en trots zijn met hun cultuur en verdienen over het algemeen respect.

kloopindeslootjijook | 16-02-20 | 23:04

Het tragische is dat fanatobooslims steeds meer de macht krijgen. Vroegah, was dat veel minder. Trouwens 't is wat moeilijk om over Indonesiërs te praten, want er zo zoveel onderscheiden culturen, dat je nauwelijks van een culturele eenheid kan spreken. Natuurlijk heb je ook het hindoeisme, hoewel voornamelijk op Bali. Maar dat is al zo vroeg geïntroduceerd, dat het toch een behoorlijke invloed gehad heeft.
Ruilen? Ja, hoor. Evocatus

Evocatus | 16-02-20 | 23:05

@kloopindeslootjijook | 16-02-20 | 23:04:

Het speelt niet alleen bij Indo's maar bij Aziaten in het algemeen. Je ziet het ook bij Chinezen, Vietnamezen, Hindoestanen en zelfs tot een zekere hoogte bij Iraniërs.

koter | 17-02-20 | 00:03
▼ 6 antwoorden verborgen

Wie komt u ‘s nachts in een stil steegje liever tegen: een bekrompen kaaskop of een agressieve Marokkaan?
U mag nooit meer raden, racist!

Bolder | 16-02-20 | 22:17 | 2

Een bekrompen marokkaan of een agressieve kaaskop?

Balgesjaakt | 16-02-20 | 22:19

Jesse klaver:
"is er een huisneger in de zaal?! “

Kamikazepiloot | 16-02-20 | 22:16

Stuiptrekkingen van Links.
Het duurt nu niet lang meer.
Dit ligt helemaal in lijn.

Ray69 | 16-02-20 | 22:15 | 1

Er zijn ook goede dingen te melden zoals Jussie Smollett die een hatecrime in scene zette en nu alsnog vervolgd gaat worden.

Nehemia | 16-02-20 | 22:27

Baudetteketet deugt, Klaver deugt niet, en Zihni probeert wanhopig genuanceerd over te komen en zwalkt daarbij van links naar rechts als een morele dronkaard.
Zo simpel is het allemaal.

SIogra | 16-02-20 | 22:14
-weggejorist-
tata1981 | 16-02-20 | 22:07

Zou het eens op Bijlmerplein proberen met dat “zwarten”......
Hoop dat je heel hard rennen kan

MokumsMoppie | 16-02-20 | 22:02

Heeft Hanna Verboom geen neger op zolder zitten?

Alco-de-Holist | 16-02-20 | 21:57 | 1
-weggejorist-
eridol | 16-02-20 | 22:03

Wat toch smerige politiek wordt er in dit land bedreven, gadver!

vluchtelingallergie | 16-02-20 | 21:53 | 1

Hatsjoe 💦

Antifamongool | 16-02-20 | 22:37

"Yernaz Ramautarsing, die een zwarte vader en een Hindoestaanse moeder heeft, was ook in de zaal. Hij was de betreffende FVD-kandidaat waar alle ophef om begonnen was. Baudet riep zijn zwarte vriend en collega Ramautarsing het podium op, zodat hij zijn eigen ideeën zelf kon verdedigen"

K*t dacht Klaver, had ik maar een blanke meegenomen.

MaatJan | 16-02-20 | 21:51 | 4

@Nehemia | 16-02-20 | 22:07:
Nou nee, dat kon Freek de Jonge misschien wel, maar zo liep het gesprek niet.
Helaas bleef Ramautarsing doorratelen en De Jonge negeren en ging op geen enkele vraag van de Jonge in, die echt probeerde de dialoog aan te gaan.
Gemiste kans van Ramautarsing dus, beetje jammer was dat.

kloopindeslootjijook | 16-02-20 | 22:36

Daar zag je ook die kramp van de andere kant, niet in staat om normaal om te gaan met de realiteit. Het sloeg meteen vast.

kloopindeslootjijook | 16-02-20 | 22:40
▼ 1 antwoord verborgen

Dat debat was 2/3 jaar terug, lekker dat Zihni Özdi daar nu pas mee naar buiten komt. ja hoor, goed bezig, als je echt kloten had had je een week er na aan de bel getrokken.

Shortganger | 16-02-20 | 21:50
-weggejorist-
marcoplarco | 16-02-20 | 21:47 | 1

"Plaatsmaken voor een neger" wat moet ik me daar bij voorstellen? Het eerste middelbare schoolvriendje van Anouk?

skoftig | 16-02-20 | 21:45

Jesse en de rest van Groen Links: check de maidenspeech van Hiddema even:
www.youtube.com/watch?v=q-i8IFA64Go
1 minuut 15 seconden
"Het forum van democratie vindt discriminatie en racisme dom en bekrompen
en de liefhebbers daarvan vreugdeloos en verbeten
en als het aan forum zou liggen zou ons devies zijn
laat ze gaar koken in hun vooroordelen en chagrijn"
Met daarna het Hiddemateske 'einde verhaal'.

kloopindeslootjijook | 16-02-20 | 21:44 | 1

Misschien moet Hiddema dat aan Baudet vertellen.. wie is er nu naïef?

Epistulae_Morales | 16-02-20 | 22:10

Ik distantieer me in ieder geval totaal van die idiote Klaver, no way dat ik mijn negers zo behandel.

skoftig | 16-02-20 | 21:42 | 1

Indertijd, in de jaren 1543 ofzo, hebben de Hollanders aldaar veel kunnen bereiken voor de ronddolenden aldaar. Beste docu van HR —> www.ardmediathek.de/hr/player/Y3JpZDo...

bij gelegenheid | 16-02-20 | 21:54

Hoernalisten en voorliegers, onze democratie is gewoon een smerig stukje marketing geworden.

Abject | 16-02-20 | 21:42 | 2

en sock-puppets. Die ook nog. Duyvendak die Klaver bestuurt en Robo-Jetten. Niets authentieks, de Nederlandse AOC's

Glasgow Argus | 16-02-20 | 21:45

@Glasgow Argus | 16-02-20 | 21:45: Och ja, politici, die zijn er ook nog, de minst belangrijke schakel van het proces.

Abject | 16-02-20 | 21:53

Jesse de raspooier.

NietRonBrandsteder | 16-02-20 | 21:40 | 1

Met zijn pronkneger.

gestoptmetroken | 16-02-20 | 21:44

-"Een neger regelen..."
-"Hij wil Thierry Baudet kunnen vragen of hij aan een zwarte uitleg wil geven."
-"Een zwart iemand achter de hand houden houden..."
?
Par-don?
(gnahahahahagnheheh! - *richting grond dubbelliggen moet*)
.
Zozo.
Nee, deze gevlekte eikeltjespyjama ligt er goedgekleurd bij. Geen wolwas, geen fijnwas, niks synthetisch, maar "geweaun> gekleurde was> maar oh jee, per ongeluk de lange hete trommel rondrit op 60 graden, kom je als babykleertjes zo kleingekrompen uit de trommel gekropen, Jessy baby boy.
.
Wilde gok; nieuwe pyjamaprint. Iets met wilde kastanjes? Of everzwijntjes.
*SKRONTSJ!* /Broeva! Haro!

chicago river | 16-02-20 | 21:39 | 2

?

Antifamongool | 16-02-20 | 22:40

Ach de huistel van Consciëntieusheid
Kan je verwachten

steefbeen | 16-02-20 | 21:39

Jesse Klaver begint een heel eng mannetje te worden.

Bovendien zou de 'clubfoto' van Forum niet zo blank zijn als die van GL. (Not that there's anything wrong with that -seinfeld)

letopuwzaak | 16-02-20 | 21:38 | 2

Begint..... begint????

Kaas de Vies | 16-02-20 | 21:39

Is.. Is.. Is!

MoonBeebe | 16-02-20 | 22:27
-weggejorist-
Farrier | 16-02-20 | 21:36

Zihni Özdil & Geerten Waling zijn goed bezig!

Mogwai | 16-02-20 | 21:36

Daar moet een tegenhanger voor komen, een jager.

BozePaarseMan | 16-02-20 | 21:33

@Hetkanverkeren | 16-02-20 | 21:53: dat ‘schier’ enzo,
1) Bebroed maar onbevrucht 2) Bedorven 3) Bijkans 4) Bijna 5) Bijwoord 6) Bijwoord van graad 7) Grauw 8) Grijs 9) Haast 10) Lange krulpruik 11) Nagenoeg 12) Nauwelijks 13) Onbevrucht 14) Slangvormige vis 15) Temet 16) Welhaast 17) Zuiver
Opdat uwerzelve soms begrijpt wat er wordt geschreven.

bij gelegenheid | 16-02-20 | 22:04

@bij gelegenheid | 16-02-20 | 22:04: Toch lief dat u mijn schuchtere pogingen der dichtkunst buiten beschouwing laat. Dus deze voor de B(ritish) B(roadcasting) C(orporation): werktitel Prime Minister BJ.

Lelieblanke lamslulletjes
dartelend door den wei
wervelend in onschuld
Maken ze Europa blij

Uitgelaten, bijna voorjaar
door weergoden gestraft
Op heur groene zoden
een hogesnelheidstrein

Die tunnel onder het Kanaal
scheelt wellicht een tocht naar Chatham
maar dat licht aan het eind

De kunst van het zaken doen
als vroegrijp kostschooljongetje
Conciërge in The Shining.

Morgen gelukkig weer maandag :-)

Rest In Privacy | 16-02-20 | 22:34

@Hetkanverkeren | 16-02-20 | 22:34:

Als ik binnenkort pasgeboren lammetjes naast hun moeder zie in de wei weet ik nu al dat door mijn hoofd flitst "Ah, wat schattig, lelieblanke lamslulletjes!".

MickeyGouda | 16-02-20 | 22:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Grappig wel. Op de Amerikaanse Tour (golf, elite, bah) zie je steeds meer zwartjes tussen de witjes. En Aziaten, veel Aziaten. Tiger Woods is bijkans heilig verklaard; zelfs als hij speelt als een dweil (zoals nu) is het commentaar enkel dat dit beneden zijn kunnen is (iswelzo).
En in Nederlandje blijven we maar slachtoffers zoeken en nazi's en faksisten achter elke boom. Stop hier gewoon eens mee. Echt.

Rest In Privacy | 16-02-20 | 21:32 | 2

De maakbare samenleving wordt vooral vanuit linkse uitgangspunten opgedrongen.

BozePaarseMan | 16-02-20 | 21:37

@BozePaarseMan | 16-02-20 | 21:37:
Er is niets mis met streven naar goede en toegankelijke gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting. Er is niets mis met sociale mobiliteit. Daarvoor heb je enige herverdeling nodig. Dát zijn linkse uitgangspunten.
Dit is alleen maar "groepen tegen elkaar opzetten". Het is luiheid en duivels.

Rest In Privacy | 16-02-20 | 21:44

Hahaha, een neger gebruiken om Baudet zwart te maken! Te belachelijk voor woorden.

Binkoo | 16-02-20 | 21:31 | 1

Yasser denkt blijkbaar nog steeds dat het afgeeft.

Frau Merkel | 16-02-20 | 22:28

"Regel een zwarte voor me. Dan heb ik die achter de hand.." Manmanman, zouden al die lui die de goegemeente voor racisten uitmaken enig idee hebben hoe diep racistisch ze zelf zijn? Het gaat om het beeld.. wat ben jij toch een lul, Jasser..

BRR76 | 16-02-20 | 21:31

Is er een wervingsbureau voor negers?

NietRonBrandsteder | 16-02-20 | 21:30 | 3

Het COA.

Rest In Privacy | 16-02-20 | 21:33

Bij een normaal modellenbureau ( heet dat zo? ), kan je gewoon om een neger of een aziaat vragen en die krijg je dan ook gewoon.

Waarom je dan bij een normaal uitzendbureau niet om juist geen neger mag vragen ... dat moet je mij niet vragen.

ikbenerweer! | 16-02-20 | 21:35

Misschien Anouk even een belletje geven.

Turbulentie? | 16-02-20 | 21:42

je gaat het pas zien als je het door hebt (JC).
GL en D66 zijn de meest christelijke partijen van Nederland: Een schier oneindige hoeveelheid schuldgevoel en zondebesef (bijv het opofferen van Nederland aan de klimaatwaanzin) waarbij elke Nederlander schuldig is vanaf de geboorte. En dan het natuurlijk minderwaardig verklaren van niet-blanken: de anders-gekleurden zijn zielig, kunnen niet voor zichzelf zorgen en moetn stapje voor stapje geholpen worden (zeg maar het missionaris-idee). Dat deze deugende gemeenschap al een jaar of 40 niet meer naar de kerk gaat is slechts een heel dun vernislaagje dat eraf is geschraapt. daarom hebben ze ook zo’n hekel aan andere christelijke partijen

skoftig | 16-02-20 | 21:30 | 1

Zoals Fortuyn het omschreef, de Linkse Kerk.

de honden blaffen... | 16-02-20 | 21:36
-weggejorist-
ikbenerweer! | 16-02-20 | 21:29 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Waarom wordt links als progressief gezien terwijl communisten alleen maar afbreken?

Ongeblustekalk | 16-02-20 | 21:27 | 8

Er is iets vreemds gaand in NL; als we onze progressieve en liberale vrijheden willen beschermen, moeten we juist conservatief stemmen.

Jimmydepimmy | 16-02-20 | 22:19

@bij gelegenheid | 16-02-20 | 21:32: linkse mensen zijn, natuurlijk erg kort door de bocht, dom, bang of beide.

Guiseppe | 16-02-20 | 22:21

@therealbraindump | 16-02-20 | 21:51: Dat is wat ze willen. Iedereen dient zich te onderwerpen aan het systeem wat zij goed voor ons achtten. De rest moet uitgesloten worden omdat ze het wagen een andere visie dan hen te hebben.

Nehemia | 16-02-20 | 22:34
▼ 5 antwoorden verborgen

Jesse Klaver is een walgelijk man, hij noemt Baudet gevaarlijk. Zelf is hij echter het grootste gevaar voor Nederland, met zijn linkse haat. !!

Realist-1 | 16-02-20 | 21:26

Elite racisme noemde advocaat Mohammed Enait dit ooit bij P&W. En zo is het.

MaatJan | 16-02-20 | 21:26

Kaag heeft nooit iets over kaaskoppen beweerd. Dit is gewoon een stromannetje.

MaarFeitelijk | 16-02-20 | 21:24

"Donkergetinte negroïde negerneger"

Potverdikkeme, da's wel heel zwart.

Padjepejer | 16-02-20 | 21:24 | 2

Ik heb gemerkt tijdens mijn verblijf in Suriname, dat er onderling bij de Creolen ook racistisch gereageerd wordt op huidskleur.
Hoe lichter hoe beter.
En met dedain over Bosnegers praten, terwijl ik dat nou juist trotse mensen vond, die weer neerkeken op de stadscreolen.

Roadblock | 16-02-20 | 21:42

@Roadblock | 16-02-20 | 21:42: Zo was er ooit eens een schitterende uitzending met Prem in de hoofdrol. Prem zat aan tafel met een of andere progressieve trut en het onderwerp was discriminatie. Prem beweerde dat het racisme in de Surinaamse samenleving vele malen groter was dan de Nederlandse. De progressieve trut die niets van Suriname wist was geschokt en kon alleen maar stamelen dat Prem zulke dingen niet mocht zeggen en dat het niet waar was.

Grachus | 16-02-20 | 22:09

De vraag die je eigenlijk beantwoord wilt zien: delen de jettens&klavers van dit deughuis een zelfde excuus vriendin. Kaas, where art thou.

bij gelegenheid | 16-02-20 | 21:23 | 1

Interessante gedachte.

Kaas de Vies | 16-02-20 | 21:38

Sociaal constructivisme, waarbij de linkse elitair op de stoel van de sociaal beeldend architect is gaan zitten om hier zelf politieke garen bij te spannen.
Dit doet me een beetje denken aan de de voormalige brand in de Reichstag en wat andere gebeurtenissen waarbij fascisten het een en ander in scene zetten om vervolgens een bepaald ander ras met de grote neus te kunnen vervolgen.
Zo zie je toch maar weer dat extreem links en extreem rechts meestal meer met elkaar gemeen hebben dan ze zelf (willen) weten en hier heeft Zihni Özdil de spijker recht op de kop geslagen.
Over spijkers gesproken, populistisch links houdt er wel van andersdenkenden aan het kruis te nagelen en daar moet, al was het maar omwille van de democratische rechtvaardigheid een stokje voor gestoken worden.

ZSU-23-4 | 16-02-20 | 21:21

Er komt een dag, oh kinderlijk naïef Nederland, dat Sylvana Simons een baken der Verlichting gaat worden in Nederlandje. Dat zij Yemaz Ramataursing aan heur romige negerborstjes drukt, met de verzoenende woorden: ach, als negers zijn we allemaal wel eens een beetje dom toch?

Het soort van slaafgemaakte introspectie dat ik bij de Jesse Klavers van deze wereld dan weer wel mis. Want de herstelbetalingen branden me in de portemonnee. Bij wijze van spreken dan.

Rest In Privacy | 16-02-20 | 21:20 | 3

Die scène zou best wel eens uit de toekomst gegrepen kunnen zijn. Enige mate van domheid kan Sylvana immers niet worden ontzegd. In 2001 zegt deze voorvechter voor de zwarte medemens nog in de Volkskrant: “Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten."

MickeyGouda | 16-02-20 | 21:29

Ik heb het me al vaker afgevraagd. Wanneer ben je nog een zwarte? Als je 1 zwarte ouder hebt? Of een zwarte opa?

small_town_dude | 16-02-20 | 21:20 | 2

Interessante vraag. Zou Gloria Wekker hier antwoord op weten?

BigKnor | 16-02-20 | 22:33

Dat gaat naar RAL kleur. GifLinks heeft daarvoor een speciale kleurenwaaier ontwikkeld.

Frau Merkel | 16-02-20 | 22:35
-weggejorist-
Rest In Privacy | 16-02-20 | 21:19 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Populisme wordt doorgaans uitgelegd als voorstellen van een versimpeling van zaken. Als iemand daar aan doet dan is dat Jetten wel. Kritiek op een hogere bijdrage aan de EU wordt bijvoorbeeld weggewuifd als "kruideniersmentaliteit". Net als het voorbeeld van Özdil gaat Jetten nooit echt in op tegenargumenten maar blijft hij de plaat herhalen van goedkoop geklets in de ruimte waar hij bij de MSM ook altijd prima mee weg weet te komen.

jochum1980 | 16-02-20 | 21:18

Neger. Ik ben gek op het woord neger. Vanwege de vermeende controverse. Ik heb er al met diverse negers over gehad, van jong tot oud, en geen van die negers had problemen met het woord neger. Eentje zei nog wel dat je hem geen zwarte moest noemen, dat dan weer wel.

Weet je wie echt problemen heeft met het woord neger? Ron Jans.

ikbenerweer! | 16-02-20 | 21:17 | 7

@OverdaanDerOnderheid | 16-02-20 | 21:50:
Behalve voor sommigen, als ze elkaar onderling Nigger gaan noemen, dan vinden ze het allemaal wel weer prima.
Wel lekker inconsequent om als een blanke het zegt, meteen in de hoogste boom te klimmen en onderling het als een .soort geuzennaam te gebruiken.

tsjajaja | 16-02-20 | 22:34

Die Ron Jans wordt binnenkort bepekt en beveerd de stad uitgejaagd.

BigKnor | 16-02-20 | 22:36
▼ 4 antwoorden verborgen

Ras is nu eenmaal een dingetje op links. Care /

Rest In Privacy | 16-02-20 | 21:17

Ze proberen alles op alles om Thierry uit de kamer te houden. Ze doen het dun in hun broek voor het FvD maar ook voor de PVV. Stumpers zijn het. De uitslagen van verkiezingen zullen het vertellen.

Marvin_NL | 16-02-20 | 21:13 | 1

Ja dat is zo, de keuze voor ons Nederland en onze tradities heeft al veel deuken opgelopen. Heb je een hekel aan onze tradities dan is daar de uitgang. Rutte gedraagt zich als een weekdier. Vreselijke man en niet vóór het volk.

foxhunter | 16-02-20 | 21:37

Ik ken ook een neger.
Als ie boos wordt moet je maken dat je weg komt.

HoerieHarry | 16-02-20 | 21:11 | 4

Ik zeg dan altijd zoiets van: 'ik zie dat het je raakt. Klopt dat?'

Rest In Privacy | 16-02-20 | 21:23

Eentje met vreselijk dikke tetten?

Kopieerapparaat | 16-02-20 | 21:31

Dan kun je dat moeilijk négeren.

BigKnor | 16-02-20 | 22:39
▼ 1 antwoord verborgen

Van Baudet zijn trein tweet kan je nog zeggen dat het ongepland reactionair is met een onjuist voorstelling van zaken.
Van deze Jesse Klaver tactiek spreekt gewoon een kwaadaardig vooropgezet plan.
Ik ben benieuwd of de mainstream media hier net zo fel op gaan duiken als op dat trein tweetje of dat ze lieve Jesse met rust laten. Het antwoord laat zich helaas raden.

GroetenVanUrk | 16-02-20 | 21:11

Duyvendak: “Wat flik je me nou man!?”
Klaver: “Da'was ik nie.. dat was iemand anders.. dat was een
neger.."

beldewouten | 16-02-20 | 21:10

Puike column!

Hunter S. Thompson | 16-02-20 | 21:09
-weggejorist-
Ik_ben_geen_robot | 16-02-20 | 21:05 | 1

Het is ontzettend vals, maar dit soort dingen zijn van alle tijden natuurlijk. Alleen de gevestigde middenpartijen hebben bij veel mensen nog het beeld dat ze hier boven staan. Goed dat Zihni dit in een grote libtardbode heeft kunnen zetten.

Schwanzeleber | 16-02-20 | 21:05 | 1

Zihni is het voorbeeld van ontspanning wat we op links meer zouden willen zien. Aan zn bourgondische postuur te zien vermoed ik dat de alcohol hem heeft geholpen. Onder de streep lijkt hij me een force for good.

Schwanzeleber | 16-02-20 | 21:07

Jesse Klaver die een "zwarte" achter de hand wil hebben?!? Het is geen object, geen slaaf, geen neger. GroenLinks heeft hier zeker iets beeldend gemaakt. Hun eigen beeldenstorm, ze zijn een olifant in hun eigen porselijnkast. Het probleem met identity politics, is dat het nooit een coherent stelsel wordt. Net zoals de term LBQT. Bij de B is sekse nog binair, bij latere letters niet meer. Die lijst wordt nooit compleet, omdat de mens te complex is om in een limitief aantal hokjes te plaatsen. Noem mensen geen sekswerker, transgender of anders. Net zoals we elkaar ook geen heteroseksueel noemen. We zijn allemaal mens en uniek. Welk geslacht we hebben is maar een detail in onze voortplanting, een detail van onze identiteit. Net zoals de kleur van onze huid niet bepaald wie we zijn. Noem elkaar gewoon bij de voornaam. Groetjes aan Nikki! www.youtube.com/watch?v=QOOw2E_qAsE

Feynman | 16-02-20 | 21:03 | 13
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 16-02-20 | 22:12
-weggejorist-
De waard zijn gast | 16-02-20 | 23:02
-weggejorist-
Apollo | 17-02-20 | 09:33
▼ 10 antwoorden verborgen

Er bestaat geen links populisme,
het woord voor links populisme is fascisme.

TijdelijkOptimist | 16-02-20 | 21:03

Ok , Niet zo sterk maar rekenen kan ie..... ehh nou ja ,laat maar zitten.

Datgingniegoed | 16-02-20 | 21:01 | 1

Nou inderdaad was het nu 140 of 14?

Plat-forum | 16-02-20 | 21:12

Klaver houdt het bij één neger.

Jetten wil er 60.000 bij halen.

Toetsenbordcomplex | 16-02-20 | 21:01 | 2

per jaar.

Glasgow Argus | 16-02-20 | 21:03

200.000

Jan Dribbel | 16-02-20 | 21:27

Ze zetten ook altijd ja knikkers of nee schudders in tijdens debatten. Dat is al ergelijk, dit is ronduit schandalig. Tijd voor een cordon sanitaire

Petroselinum crispum | 16-02-20 | 21:01

Jesse is gewoon een vreselijk iritante praatjesmaker, die bijna door alle media met fluwelen handschoenen wordt aangepakt. Als ze hem een kritisch gaan bevragen blijft er niets over van deze nare betweter.

Ruud5 | 16-02-20 | 21:01

Had ie wel een RAL waaier bij om de juiste kleur te dubbel checken.

ManusMann | 16-02-20 | 20:58 | 1

De REL-neger kende ik al wel (Afriyie / Gario / Simons e.d.), de RAL-neger is blijkbaar weer een geheel nieuwe variant.

Kapitein Stijlvol | 16-02-20 | 21:02

Modene slaveij, we nemen een zwarte en straks vaart de VOC replica uit om 180 slaven te halen olv Rob Jettenz Coen en vist oog aar on illigale grnalen op

Dodaar | 16-02-20 | 20:57 | 4

"... en vist oog aar on illigale grnalen op"
Hier raakte je van opwinding zelfs even van het padje. Geeft niks, gewoon tot 10 tellen en adem halen, dan komt de rust weer tot je. Mocht het je nog een keer overkomen een gouden tip: wordt lid van GS en je hebt na een volgende vaatvernauwing nog de gelegenheid om je koeterwaals te corrigeren ;-)

De waard zijn gast | 16-02-20 | 22:08

Lol!!

letopuwzaak | 17-02-20 | 02:56
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Carlos_I | 16-02-20 | 20:56

Smerige spelletjes in de politiek? Dat is de norm in onze schijndemocratie.
Ik kan dan ook smakelijk lachen om opmerkingen die doen geloven dat ons stemgedrag iets uitmaakt. Keer op keer bewijst de politiek dat onze mening enkel en alleen maar uitmaakt als er verkiezingen aankomen. Zodra de uitslag bekend is gaat men de achterkamer in en poef, weg is de zogenaamde democratie.
De Nederlandse politiek speelt per definitie een smerig spel waarbij de deelnemers veelal sociopaten zijn. Die zitten er voor zichzelf en hebben totaal geen moeite om dat over uw en mijn rug te doen. Schijntegenstanders (want dat zijn het) tegenwerken past perfect in het plaatje.

eigen-mening | 16-02-20 | 20:55 | 4

Dat geldt voor PvdA, VVD, CDA en D66. Mensen die daarop stemmen zijn dan ook niet goed snik.

Reaguurdeskundige | 16-02-20 | 21:03

Niet specifiek in de politiek zijn smerige spelletjes aanwezig, de berbaartjes en kuifjes zijn overal vertegenwoordigd, sommige mensen zijn slecht maar gelukkig de meesten niet.

Ongeblustekalk | 16-02-20 | 21:04

@ja-ja-nee-nee | 16-02-20 | 21:00:

Ik geloof geen enkele partij. Daarbij maakt het ook niets uit. Het is 99% kans op een coalitie. Wanneer heeft u voor het laatst op eventueele coalitiepartners gestemd?
Overigens maakt dat ook niet uit. Wij zijn hard op weg om een Europese staat te worden.
Stemmen blijkt al zinloos, dat gaat absoluut niet minder worden.

eigen-mening | 16-02-20 | 21:16
▼ 1 antwoord verborgen

Wat kun je verwachten van een man die zijn verleden dramatisch aanzet om kiezers voor zich te winnen?

MickeyGouda | 16-02-20 | 20:54 | 9

@de directeur | 16-02-20 | 21:21:
Rob Jetten daarentegen houdt wel van een worst experience.

Binkoo | 16-02-20 | 21:51

@Roadblock | 16-02-20 | 21:48:

Mijn ervaring is dat mannen die buiten de gehoorsafstand van de vrouw een grote bek hebben thuis niets in te brengen hebben.

BigKnor | 16-02-20 | 22:43
▼ 6 antwoorden verborgen

"Van een vrouwelijk collega-Kamerlid hoor ik later dat zij dan maar haar plekje in de zaal heeft opgegeven." Die vrouwtjes toch.

Baron Clappique | 16-02-20 | 20:54 | 2

Ze heeft de rest van de avond achterin het GroenLinks-busje gewacht.

Kapitein Stijlvol | 16-02-20 | 20:58

Ter compensatie heeft hij haar na afloop flink uitgewoond.

Reaguurdeskundige | 16-02-20 | 21:04

Als ik miljardair ben en tot het establishment behoor, dan huur ik die neger in om mij op lineaire TV, bij Jinek, uit te laten leggen dat ik niet woke genoeg ben, waarmee ik dan bewijs het meest woke te zijn van allen.

Rest In Privacy | 16-02-20 | 20:53 | 2

regeleenneger.nl
Nog beschikbaar.

Muxje | 16-02-20 | 21:09

Kon Jesse het zelf niet af? Hij is immers zelf van kleur.

Rest In Privacy | 16-02-20 | 20:51

Het is weer hele lelijke politiek van Yassar Klaver, net zoals toen hij Ozdil uit de partij mieterde.

IndoFortuyn | 16-02-20 | 20:50

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind 'zwarte' veel racistischer klinken als 'neger'... Als ik een zwarte zou zijn, werd ik liever enger genoemd...!

Witte_Willem | 16-02-20 | 20:49 | 3

*neger (kudt correctie)

Witte_Willem | 16-02-20 | 20:49

Ah.. Ik gebruik echter wel de app... Waar zitten die knoppen...?!

Witte_Willem | 16-02-20 | 20:55

Vandaar dat Jetten actief wil gaan importeren. Hij zoekt gewoon figuranten voor de komende 4 jaar.

Macroglossum | 16-02-20 | 20:48

wij genderpigment variabelen maken hier bezwaar tegen.

Shortganger | 16-02-20 | 20:48

Het OM heeft geen aangiften nodig om zelfstandig tot vervolging over te gaan, morgen wordt Jesse van zijn bed gelicht, het OM is onafhankelijk en laat zijn beslissingen om tot vervolging over te gaan niet afhangen van hun eigen politieke voorkeur.

smdyasc | 16-02-20 | 20:47 | 1

Dan kunnen ze een naaste concurrent in een verkeerde daglicht plaatsen.

BigKnor | 16-02-20 | 22:46

Deze actie van Jesse Klaver om in die Balie iemand anders van de stoel te willen halen om een donker persoon te willen plaatsen om aan te wijzen voor politiek gewin. Mag ik een emmer, dan barf ik deze zo vol met mijn avondeten, ga over de nek van die kwibus. Terwijl Ramatursing op die video wetenschappelijk onderzoek aan het uitleggen was en dat werd geframed door die Jesse als rascisme. Laat die emmer maar, liefst barf ik nog over die Jesse zelf persoonlijk heen. Spreekwoordelijk dan.

En dan dat stukje over die Kaag, die CETA ondanks alle groepen, deskundigen, vakbonden die ervoor waarschuwen voor het gedrocht er door wil drukken, terwijl bijna niemand als burger dit wil. Wanneer er niet meer kots inzit om te barfen, dan maar maagzuur oprispen? En zij wilde ook nog eens partijleider worden lees ik nu? Bah.

Jan, Leiden | 16-02-20 | 20:46 | 4

U lijkt bijna verbaasd over de houding van mevrouw Kaag. We hebben al zo vaak gezien dat de mening van mensen buiten de politiek totaal geen waarde heeft. Sterker nog, die mening is ongewenst. Zie het verdwijnen van het referendum. Gevolg van teveel ongewenste meningen.

eigen-mening | 16-02-20 | 21:08

@Ruud5 | 16-02-20 | 20:57:
Ik vraag mij altijd af of haar kinderen moslim zijn.
Technisch in ieder geval wel.
Als een moslim man trouwt met een ongelovige vrouw, zijn de kinderen moslim.
Een moslim vrouw mag natuurlijk niet met een ongelovige man trouwen.

Roadblock | 16-02-20 | 21:33
▼ 1 antwoord verborgen

Of je nou door links of rechts gebeten wordt; framen kunnen ze blijkbaar allemaal als de beste.

Crossing_The_Rubicon | 16-02-20 | 20:46

Ik draag altijd een foto van een neger bij me om te bewijzen dat ik geen racist ben..

NietRonBrandsteder | 16-02-20 | 20:46 | 3

Ik neem er altijd eentje mee en die draagt mij.

Kaas de Vies | 16-02-20 | 20:48

@Kaas de Vies | 16-02-20 | 20:48:
Dan ben jij geen haar beter danJesse Klaver maar wel eerlijker.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 16-02-20 | 20:53

Een anekdote uit 2018..... Dat was het vorige decennium. Inmiddels weet Klaver ook dat racisme en discriminatie uitingen zijn van op waarheid gebaseerd realisme.

Leptob | 16-02-20 | 20:44 | 1

Klinkt ver weg, wat het niet is. Bovendien begint het volgende decenium volgend jaar pas!

Kukooo1 | 16-02-20 | 21:45

.. extreemGroenlinks heeft u niets te bieden dan beschuldigingen van racisme en klimaatpraat. Klimaatpraat, die u zowel beschuldigt als tot gehoorzaam betalen moet dwingen.

Voelt u zich al schuldig/beschaamd? Zo neen, de politie is onderweg.

Jan Passant mk2 | 16-02-20 | 20:42

Excuusneger.

Toetsenbordcomplex | 16-02-20 | 20:42

Ja, even een neger regelen!! Om met dat donkere slaafje te kunnen scoren tegen Baudet.
Er zijn natuurlijk levels in hypocrisie, maar dit is een klasse apart.
Het cynisme van die Klaver, en zijn botheid en hypocrisie, kennen klaarblijkelijk geen grenzen. En dat is dan de hoofdman van een partij die tegen Zwarte Piet, als 'racistisch stereotype' is! Wat een asshole!

KeesBruin | 16-02-20 | 20:41

Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor. Dit is niet zomaar smerige politiek, dit is politiek van het zuiverste ............

IJzervreter | 16-02-20 | 20:41

Gebeurt in de reclamewereld constant of dacht u dat alles wat u ziet per toeval gecast was?

Ome Gijs | 16-02-20 | 20:41

Ik zie Yasser FeraS er niet voor aan dat ie dit soort strategieën bedenkt en oplegt.
Het is een neuzelaar in een eikeltjes-pyjama die zich bedient van dom populistische oneliners waar HBO- geschoolde bakfietsmoeders op soppen.

Het zal wel die Duivendak of een dergelijk fascistisch sujet in zijn entourage geweest zijn, die dit heeft bedacht.

De verwarde man | 16-02-20 | 20:40 | 4

Zeker wel dat deze marokkaan dit zelf bedenkt met wat hulp.

Ongeblustekalk | 16-02-20 | 20:58

@gemeentereiniging | 16-02-20 | 21:08:
Mja, Onkruit, Kraakbeweging, betrokkenheid bij RaRa, (deelname niet bewezen), maar de slagroom op de taart is wel Redacteur Bluf!
Een tijdschrift van de harde kern van de kraakbeweging wat gedetailleerde handleidingen voor het maken van brandbommen publiceerde, en een beloning van f 15.000 uitloofde voor het vermoorden van de paus bij zijn bezoek aan ons land.

Roadblock | 16-02-20 | 21:23
▼ 1 antwoord verborgen

'Een zwarte'. Ik blijf het een vreselijk beledigende term vinden en ik zal het woord nooit gebruiken om te deugen.

keestelpro | 16-02-20 | 20:40 | 2

Eens, ik blijf ook gewoon donker zeggen.

ZonderNaam | 17-02-20 | 08:38

soewarte dan?

Nuchternederland | 17-02-20 | 09:08

Sorry, ik blijf het proberen maar ik kom tot nu toe nog steeds niet verder dan:
Jesse Klaver is een lul.

TinusVlugOpDeKut | 16-02-20 | 20:39 | 2

Met vingers

Botte Hork | 16-02-20 | 20:42

Scherpe waarneming. Eens.

Crossing_The_Rubicon | 16-02-20 | 20:47

De neger omdat het moet.

Schepvogel | 16-02-20 | 20:39 | 1

Een neger kun je niet negeren.

gemeentereiniging | 16-02-20 | 21:04

Wanneer er geen sprake van racisme is, creëert men het gewoon.

En dan roep je: Zie je wel!

Toetsenbordcomplex | 16-02-20 | 20:38

Misschien is het een gat in de markt voor voetbalplaatjesproducent Panini om een speciaal plakboek uit te brengen voor Groenlinks leden waarmee ze racismekaartjes kunnen sparen.

keestelpro | 16-02-20 | 20:37

Pdfje gelezen. Much ado about nothing.

hotnot | 16-02-20 | 20:37

Als je denkt het kan niet dieper met kartelpolitici.

van stampij | 16-02-20 | 20:36

Links is geobsedeerd door huidskleur. Dus de neger zat er op basis van huidskleur?.Als dat geen racisme is.

shimanski | 16-02-20 | 20:36

Tijd voor een foei gesprek met Yasser Feras.

BubbelWater | 16-02-20 | 20:36

Je. Verwacht. Het.........

Wel.

Toetsenbordcomplex | 16-02-20 | 20:36

Wat een smerige, achterbakse politiek. Mooi van Ozdil dat hij dit aan de kaak stelt.

Tarak | 16-02-20 | 20:35 | 1

Ik heb destijds geflyerd voor FvD en werd door een creoolse man aangesproken op wat Ramautarsing zei. Tot mijn eigen verbazing was die man van mening dat FvD achter Ramautarsing had moeten blijven staan en zei hij dat deze discussie gewoon gevoerd wordt in Creoolse kring. Dat laatste weet ik dus totaal niet. Wat mij wel opviel is dat mensen die ik volg op Youtube zoals Josephine Mathias (er was nog een donkere man, maar ik ben naam vergeten) juist mensen als Stephan Molyneux volgden op Youtube die helemaal in dat IQ debat zit. Oftewel: het is niet zo dat mensen niet weten dat dit debat bestaat of hierdoor in paniek raken. Je kan er als individu gewoon verder niets mee.

Tarak | 16-02-20 | 20:49

@Frau Merkel | 16-02-20 | 22:31: maar ik kan nog steeds geen prijs ontdekken . . . meer als de maandelijkse Oetkering . . ?

ROADHOGG | 17-02-20 | 01:03

Tot zover het diversiteitsdenken van links. Je probeert eerst een Turk de zaal uit te krijgen omwille van een neger. Daarna wordt een vrouw eruit getrapt. De deugorde is dus de blanke man onderaan, dan een vrouw, alwaar een Turk bovenop komt en bovenaan torent de neger. Geef Yasser een spiegeltje en hij is blij.

Frau Merkel | 16-02-20 | 20:33

"Een zwart iemand regelen".
Ik zou 100x zo beledigd zijn bij zo'n uitdrukking van Klaver dan van 100 moorkop reclames.
Een linkse partijleider die zelf blijkbaar zo racistisch is, dat de persoon hem niet uitmaakt, alleen de huidskleur om een politieke opponent mat te zetten.
Bah.

Roadblock | 16-02-20 | 20:32 | 1

Kan iemand het originele mailtje of SMS-je lekken van- en naar Klaver? Dank!

Crossing_The_Rubicon | 16-02-20 | 20:47

Ik kwam niet verder dan het woordje 'kaaskoppen' in dit artikel. Kan ik ergens een aanklacht doen? Ik voel me zwaar beledigd namelijk

Henk003 | 16-02-20 | 20:32 | 1

Natuurlijk! Op het politiebureau liggen de aangifteformulieren klaar! Het OM maakt al een filmpje.

Frau Merkel | 16-02-20 | 20:34

Het is ook net een klein kind, die Klaver. Man, man, man. Ga buitenspelen. Oh ja, kunnen we organiseren dat die Kaag ergens in Palestina terecht komt? Enkeltje uiteraard.

Kopieerapparaat | 16-02-20 | 20:31 | 2

Jesse Klaver heeft het gewoon moeilijk toen hij erachter kwam dat zijn grote voorbeeld Justin Trudeau een onvervalste racist bleek te zijn.

Nehemia | 16-02-20 | 22:38

De leider... ahahaha. Mijn moeder heeft ook een eileider.

Poesman | 16-02-20 | 20:30

Dat is dus letterlijk de racisme kaart spelen. Wat een vreselijke persoonlijkheid deze Jessias Klaver.

keestelpro | 16-02-20 | 20:29 | 1

Terwijl hijzelf, getuige zijn naamsverandering, grote afstand neemt van Afrika. Afrika bestaat niet meer voor hem, tot iemand van de FvD er iets over zegt. Hypocriet.

goedverstaander | 17-02-20 | 06:59

Jesse Klaver, hoeveel mensen zouden daar echt van houden? Mensen die volmondig zeggen zonder te liegen; ik houd van Jesse. Schrikbarend weinig vrees ik.

Rollins | 16-02-20 | 20:28 | 5
-weggejorist-
Hermanstraat | 17-02-20 | 08:54
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl