achtergrond

Geenstijl

Jesse Klaver zette donkergetinte negroïde negerneger in om Thierry Baudet te framen

GroenLinks-spindokter vroeg aan het toenmalige Turks-Nederlandse Kamerlid om plaats te maken voor 'een zwart iemand', zodat Klaver Baudet kon framen tijdens een Baliedebat

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Even Zihni Özdil uit de boosblanke krochten van NRC Haatzaaiblad redden, want zijn eerlijke ontboezemingen aldaar zijn paarlen voor de zwijnen. De heer Özdil heeft het namelijk gewaagd om een eerlijk vergelijk te maken tussen het populisme van FvD enerzijds, en het populisme van D'66 en GroenLinks anderzijds. En DAT MAG DUS NIET van de (overwegend roomblanke, D'66 stemmende) goegemeente, die uit hun pantoffel schieten door fijne zinnetjes als "Zoals Baudet vier agressieve Marokkanen zag, zo ziet Sigrid Kaag bekrompen kaaskoppen die vanachter de dijken populisme en fake news (lees: Baudet) een handje helpen." Het enige populisme is immers rechts populisme, en op links bestaat het niet. Hoe we dat frame moeten plaatsen in het kader van de volgende anekdote, mag u ons uitleggen:

"Het is begin februari 2018. Er staat een debat gepland in een volledig uitverkochte Amsterdamse Balie. Of ik mijn plek in de zaal wilde opgeven. 'Want [Jesse Klaver] wil dat we een zwart iemand regelen' (pdf), aldus de rechterhand van de linkse partijleider. 'Die moet in de zaal zitten zodat hij die achter de hand heeft.' Achter de hand? Waarom dan? vroeg ik. 'Hij wil Thierry Baudet kunnen vragen of hij aan een zwarte uitleg wil geven.' Dat ik dat een heel slecht idee vind, maakt niet uit. 'De leider heeft al besloten dat hij het beeldend wil maken. Het gaat om het beeld.' Geïrriteerd geef ik aan dat het een absurd plan is. Dat je racisme niet op deze manier kunt bestrijden. En dat ik mijn plaats in de zaal niet opgeef. Van een vrouwelijk collega-Kamerlid hoor ik later dat zij dan maar haar plekje in de zaal heeft opgegeven."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.