achtergrond

Geenstijl

LIVE. Kanarie in de Kamer antisemitismedebat

Van de middag tot de nacht

Keppeltje op, keppeltje af nu. Op verzoek van Caroline van der Plas van de middag tot de nacht een antisemitismedebat op de laatste dag voor het meireces. Niet alle fractievoorzitters doen mee maar Frans Timmermans wel dus die kan gelijk uitleggen waarom zijn partij opeens voor sancties tegen 'apartheidsstaat' Israël is (leuk ook voor Derk Boswijk die namens het CDA het debat doet). Bikkertje - nog maar net bekomen van de lafhartige aanslag op het CU-partijkantoor (update: door een Joodse Nederlander) - is er ook bij en wil een Catshuisoverleg. Wellicht komt ook deze jullie'ende D66'er nog aan bod. Eén partij ontbreekt maar die heeft het te druk met op het hondenfluitje de misthoorn blazen. Sjaloom moedervrijers.
Update 20:09 - OPGELOST! Dilan Yesilgöz: Er komt een Catshuissessie.
Update 20:24 - Yesilgöz gaat samen met Eric van der Burg onderzoeken of het mogelijk is om - net als in Duitsland - een nieuwkomer bij naturalisatie verplicht te stellen om een verklaring te ondertekenen waarin hij belooft 'het Joodse leven te beschermen'. Komen ze tegen de zomer op terug. 
Update 20:32 - Weird. Het OM wil volgens Yesilgöz alleen VERTROUWELIJK met de Kamer in gesprek over het bestraffen van From the river-leuzen. Justitie worstelt al langer met de kwestie.
Update 21:18 - Tijdens het debat bericht uit 020: "Maccabi Zaalvoetbalteam kwam zojuist aan in Calvijn Sporthal (Nieuw-West) om een wedstrijd te spelen. Marokkaanse tegenstander weigerde tegen Maccabi te spelen omdat zij familie in Israelische leger zouden hebben."
Update 21:37 - Onderwijschef Robbert D66ijkgraaf is er ook. Hij wil doodenge Carice Columbia University-toestanden in Nederland voorkomen door universiteiten hier hun huisregels te laten aanscherpen en kijken 'hoe we ze kunnen implementeren en waarborgen'. Ondertussen op de UvA vandaag.
Update 23:21 - Eind mei komt het kabinet met een brief over veiligheid in de sport en dan gaat het ook in op het Maccabi-incident van vanavond, zegt Yesilgöz. LOL want ergens in Den Haag zit iemand nu Kamervragen te pennen. Voorstel BBB om Israëlische vlag op overheidsgebouwen te hijsen op 7 oktober wijst ze af omdat de Rijksoverheid daar niet over gaat.
Update 23:38 - AFGELOPEN! Conclusie: Er komt een Cathuisoverleg. Antisemitisme binnen PvdAGroenLinks en D66 kwam niet ter sprake. Nu afwachten hoe Dodenherdenking en op 6 mei de Jom Hasjoa Herdenking in de Hollandsche Schouwburg verlopen. En nu u toch de agenda trekt: donderdag 16 mei debat over de situatie in Gaza!

Was gezellig vanochtend

Sprekerslijst

Geinig, DENK wil een Nationaal Coördinator Moslimbestrijding

Caroline van der Plas vindt het maar slappe hap

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.