achtergrond

Geenstijl

Ministerie Ollongren verspreidt zelf nepnieuws

Gratis Kamervragen voor wie wil

1. Is de minister (beterschap, trouwens) bekend met het bericht 'Ministerie hield rapport over falen ruimtelijke ordening tegen' in NRC Handelsblad?

2. Krijgt de minister zo langzamerhand geen punthoofd van al die ministeries die onwelgevallige rapporten in de doofpot stoppen?

3. Is de minister het met ons eens dat het werkelijk van de ratten besnuffeld is dat haar eigen ministerie druk heeft uitgeoefend op de inspectie om de kritische conclusies niet naar buiten te brengen?

4. Is de minister het met ons eens dat de Inspectie Leefomgeving en Transport in haar jaarrapport keihard nepnieuws heeft verspreid?

5. Denkt de minister dat, in plaats van dure rapporten en nog duurdere campagnes, de overheid nepnieuws beter kan bestrijden door zelf geen nepnieuws meer te verspreiden?

6. Is de minister bereid om eens even een flinke pas op de plaats te doen bij al die decentralisaties waardoor essentieel beleid wordt gemaakt door incapabele gemeentes en/of oncontroleerbare lokale samenwerkingsverbanden? 

7. Gaat de minister binnenkort weer krokodillentranen huilen als burgers de 'onafhankelijke instituten' van de overheid niet meer vertrouwen?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.