achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Chinezen pesten Nederlands marineschip Zr. Ms. Tromp

Werd een POTENTIEEL ONVEILIGE werkomgeving

Spanning en sensatie op de internationale wateren. Vrijdag is het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Tromp meermaals omcirkeld door Chinese gevechtsvliegtuigen. Er kwam ook een Chinese helikopter poolshoogte nemen bij een Nederlandse helikopter en dit leidde volgens minister Kajsa Ollongren tot een "potentieel onveilige situatie".

Het gebeurde allemaal in de Oost-Chinese Zee, waar onze jongens in de gaten moeten houden of er niets stiekem naar Noord-Korea wordt verscheept.

Volgens marineschepen.nl zetten de Chinezen zwaar geschut in bij het potje Nederland pesten. "Het ging om in ieder geval een Xi'an JH-7 Flounder gevechtstoestel. Dit toestel werd begin jaren negentig geïntroduceerd. De helikopter die China inzette was de Harbin Z-9 Haitun, een marinehelikopter die China in licentie bouwde van de Franse Dauphin."

Waarom we de aandacht van de Chinezen trokken is volgens deskundigen onduidelijk. Wij vermoeden dat het alles te maken heeft met het tegenvallende resultaat van NL Plan bij de Europese Parlementsverkiezingen.

De boosdoeners

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.