achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVEBLOG. Rechtszaak tegen Ali B. (2) - Strafeis

Steek de handen in elkaar, want dan staan we sterk
Nee, we kijken niet toe, we gaan aan het werk

Vandaag dag 2 in de Rechtszaak van het Jaar - die tegen fapper Ali B. De beste man liep vaker rond met een paal in z'n broek dan met een microfoon in z'n hand maar of dat ook STRAFBAAR was, daar mag de rechter zich lekker over gaan buigen. Wat we wel weten: Geili Beer is een notoire vreemdganger die doet aan naargeestige serieviespeukerij en daarmee schilderde hij toch zeker donkergrijs in het grijze gebied. Ali gaf er gisteren blijk van het hele verhaal toch vooral heel erg zielig te vinden voor Ali zelf, terwijl de schuld voornamelijk zou liggen bij media / BOOS / beleving van de slachtoffers / anderen. Vandaag het requisitoir van de officier van justitie, met de strafeis, en daarna het pleidooi van de advocaten. De redactie van BOOS heeft alvast gereageerd dat de claims van Ali aan hun adres (geen tijd gekregen, enzovoorts) niet kloppen. Wat zou je doennnnn? Nou regelmatig op F5 rampeneren in dit LIVEBLOG natuurlijk!
Update 9:08 - Nieuwe ontwikkeling: "Er heeft zich gisteren een getuige gemeld bij het OM, die gisteravond is gehoord."
Update 9:15 - "De officieren willen dat de verklaring van een vrouw wordt toegevoegd aan het dossier. Zij was in 2018 ook in Heiloo en vertelde dat ze een huilend meisje trof bij de bushalte, die ze op de fiets een lift gaf." Nadeel voor Ali dus
Update 9:24 - Iedereen zaal uit, rechtbank in beraad of deze verklaring wordt opgenomen in het proces
Update 9:34 - Rechtbank heeft tot 10.00 uur nodig. KOFFIE
Update 10:30 - Nieuwe getuige is opgeroepen & zit in de zaal & WEYOOOOO. "Deze nieuwe getuige verklaart ook dat ze in een huis was waar Ali B ook was. Ze zegt ook dat ze door Ali B was aangerand of verkracht." Update in de update: Aran Bade heeft deze tweet weggehaald. Het lijkt ook niet te kloppen: het gaat vermoedelijk om een vrouw die een huilend meisje heeft meegenomen bij een bushalte. Dat meisje verklaarde te zijn verkracht, maar ze voldoet niet aan het signalement van Naomi. De rechtbank wil eerst uitzoeken WIE dat meisje dan wel was
Update 10:34 - "Ali B barst uit. Hij slaat op de tafel voor hem, slaakt een diepe zucht. Tranen. "Ik ben moe! Ik ben moe!" De voorzitter legt hem uit dat het niet anders kan. "Een strafzaak gaat om waarheidsvinding. Dit is hoe het soms gaat in een zaak."
Update 10:41 - ZAAK ONDERBROKEN
Update 15:46 - En we zijn er weer, hele bende gaat morgen door. Dan (als het wel opschiet) requisitoir én pleidooi van de advocaten. "Als het morgen niet lukt om de zaak af te ronden, dan is er volgende week geen ruimte om de zaak voort te zetten, waarschuwt de voorzitter. Dan wordt de vertraging aanzienlijk groter"

Rechtbanktekening voor de eeuwigheid

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.