Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Memo Belastingdienst vlak vóór herstelplan Toeslagenaffaire: geen nieuwe plannen aub

Uiteraard nu pas openbaar

November 2020: gaat echt niet zo

Opvallend zijpaadje van de Omtzigtman bij het nieuws dat de Belastingdienst de komende tijd EVEN HELEMAAL NIKS MEER aankan qua belastingvernieuwingen, omdat eerst alle ouwe meuk moet worden vernieuwd en/of onderhouden. Stas Van Rij heeft namelijk ook nog een paar stukken die hij nog op zijn bureau had liggen aan de Kamer gestuurd, en daar zit een interessant memo bij. Het memo is gedateerd op 30 november 2020 en door staatssecretaris Vijlbrief (een van de twee opvolgers van de toen al afgetreden Menno Snel) gelezen op 16 december, exact één dag voordat het vernietigende rapport Ongekend Onrecht verscheen. 

En hoe het toen ging is toch wel behoorlijk alleszeggend over hoe het fatsoenlijke kabinet van vvd, D66, CDA en ChristenUnie, allemaal hele fatsoenlijke partijen, omging met de onfatsoenlijke toeslagenaffaire en na het fatsoenlijke aftreden vervangen werd door een nieuw fatsoenlijk kabinet met allemaal dezelfde fatsoenlijke mensen van weer dezelfde fatsoenlijke partijen.

Gaat u maar na. Op 16 december leest Hans Vijlbrief dus een memo waarin staat dat de Belastingdienst al die politieke plannetjes niet meer aankan, omdat er anders een 'continuïteitsrisico op de middellange termijn' (Vijlbrief wijst er in zijn aantekeningen terecht op dat dat nogal een vage omschrijving is, red.) ontstaat. Een week (!) later besluit het kabinet dan nog om niet af te treden (dat deed het pas drie weken later), maar in plaats daarvan een politiek plannetje te verzinnen: alle toeslagenouders krijgen opeens 30.000 euro en worden daarna snel geholpen. We weten nu allemaal hoe dat herstel van de toeslagenaffaire verloopt (naatje pet), maar het kabinet wist dat dus al van tevoren. De Belastingdienst had er EEN WEEK voor de aankondiging namelijk voor gewaarschuwd. En die waarschuwing wordt nu, meer dan TWEE JAAR LATER, alsnog openbaar gemaakt. Fatsoenlijk hoor!

Draadje

Social

Reaguursels

Inloggen

Via De Correspondent:

“ Bij de organisatie die gedupeerden van de toeslagenaffaire moet compenseren, stapelen signalen van overcompensatie zich op. ‘Gedupeerde’ ouders krijgen tienduizenden euro’s als ze een keer een botte brief van de Belastingdienst hebben gekregen, of een maand geen toeslag. De compensatieregeling kost inmiddels meer dan 5 miljard euro. Maar in de politiek wil niemand weten hoe groot het probleem is.”

“ Een voorbeeld: een ouder had in enkele jaren vele tienduizenden euro’s aan kinderopvangtoeslag ontvangen. De kinderopvanginstelling waar het kind verbleef had indertijd aan de Belastingdienst laten weten dat het bij hen veel minder opvang genoot dan de ouder aan toeslag had aangevraagd. De moeder kon zelf ook maar voor enkele maanden opvangfacturen overleggen. Op een brief met het verzoek aan te tonen dat het kind meer opvang had genoten, had de moeder nooit meer gereageerd.

Toch luidde het genadige oordeel van de UHT: de ouder is gedupeerd. Waarom? Omdat er geen tweede brief van de Belastingdienst/Toeslagen was gevonden waarin om extra facturen werd gevraagd. Het ontbreken van zo’n zogenoemde ‘rappelbrief’ volstaat inmiddels om als slachtoffer van de toeslagenaffaire te worden gekwalificeerd.

Zodoende kreeg de ouder meer dan honderdduizend euro aan compensatie. En daar houdt het niet bij op: gedupeerden zoals zij kunnen daarnaast aanspraak maken op 2.000 tot 10.000 euro per kind, plus 10.000 euro voor de ex-partner, plus kwijtschelding van publieke schulden (waaronder studiefinanciering, belastingschulden, verkeersboetes), plus het overnemen van alle private schulden (waaronder zakelijke schulden van het eigen bedrijf tot een bedrag van twee ton), plus compensatie van de ‘werkelijke schade’, plus hulp van de gemeente bij bijvoorbeeld het zoeken van een woning.”

decorrespondent.nl/13592/na-de-toesla...

theo-is-dood | 21-02-23 | 14:10 | 2

Oftewel: de afhandeling is al net zo ruk als de initiële opzet....

ReyNemaattori | 21-02-23 | 14:35

Wacht zoiets is bij ons ook een keer misgegaan. Ik ga eens even mijn administratie in. Wellicht kom ik in aanmerking.

Dlareg | 21-02-23 | 16:23

De Omtzigtman, is het standbeeld al af?
Komt dat op het Binnenhof?
Wat een hoop goede komt daar uit.

Braco.me | 21-02-23 | 14:05

zolang de aandacht in oa praatprogramma's gaat naar paar fakkeldragers , potentiele vechthonden , uitsluiten van extreem rechts / alles van rechts is van D66 blijft de rot met dank aan D66 VVD CDA. Met rot dus Groningen , Toeslagen, digitale euro , boeren in de vernieling brengen, digitale ID op EU niveau , massaimmigratie uit veilige landen , uitholling pensioenen

HetOorAakel | 21-02-23 | 14:03

Ze was indirect al het onderknuppeltje van Kaag, misschien kan dat nu officieel worden gemaakt. Iets van persoplichter of zo....

Maggiesfarm | 21-02-23 | 13:11 | 1

skuzie

Maggiesfarm | 21-02-23 | 13:11

Website SVB:
“ Dubbele kinderbijslag thuiswonend kind met intensieve zorg

Heeft uw kind intensieve zorg nodig en woont het bij u thuis? Dan kunt u dubbele kinderbijslag krijgen als uw kind 3 jaar of ouder is, maar nog geen 18 jaar. Wij kunnen zelf niet bepalen of uw kind intensieve zorg nodig heeft. Daarom vragen wij het CIZ ons hierover advies te geven.

Door een vertraging bij het CIZ duurt het helaas langer dan 8 weken voordat u een besluit van ons krijgt. Over dit uitstel krijgt u een brief van ons. In deze brief staat wanneer u uiterlijk een besluit krijgt.”

Deze regeling is een voorbeeld van hoe ingewikkeld de zaken worden gemaakt. Immers, als jouw kind zorg nodig heeft dan wordt die zorg al vergoed en geregeld door de ZORGverzekering. Waarom dan weer een extra ingewikkelde extra geld regering erbij verzinnen?

www.svb.nl/nl/kinderbijslag/dubbele-k...

theo-is-dood | 21-02-23 | 13:08 | 2

Omdat niet alles met extra (betaalde) zorg op te lossen is. Ik heb er eentje met epilepsie, autisme, adhd, dubbele medische indicatie voor een beugel en een bril. Dit alles bij elkaar brengt een miljoenmiljard zorgafspraken en controles met zich mee. Los van de zorgverzekering betaal ik per maand nog genoeg extra wat niet vergoed wordt. Dan de reiskosten, tijd, moeite; wat je als ouder met liefde doet. Maar ook de intensieve opvoeding die met bepaalde kwalificaties heel erg veel extra inzet vergt. Ik kan je melden dat je die dubbele kinderbijslag niet zomaar krijgt. De eisen zijn streng, maar wel rechtvaardig. Het wordt vaak opnieuw bekeken en er wordt veel research gedaan door daadwerkelijke artsen en niet door bureaucratische marionetten. Voor mij betekent deze regeling iets minder om me zorgen over te maken. Best een verademing kan ik je melden.

Robin Hood | 21-02-23 | 15:41

Om je afhankelijker te maken. Als je nu nog niet voor dat extra overheidsgeld gaat doe je dat straks wel als er wéér extra belasting op je auto, vermogen, inkomen, basis levensbehoeftes worden geheven. Toch handig, die extra zorgtoeslag, huursubsidie, kinderbijslag enz.. Dat is ook de reden dat de Kartelpartijen er zo goed voor staan npog steeds in de peilingen (maar na de verkiezingen blijkt de stemmer toch altijd weer conservatiever dan de peilingen aangaven, wat ironisch is). Dat zijn de partijen aan wie ze al dat extra geld te danken hebben. En waar ze nu van afhankelijk zijn. Natúúrlijk zijn w voor meer EU. Want dat willen zij die ons voederen elke dag opnieuw.

Sans Comique | 21-02-23 | 17:25

Ik vermoed dat Rutte en zijn medeplichtigen op een acute klimaatsverandering gokken waardoor de zeespiegel dramatisch stijgt en NeDDRland van de kaart verdwijnt inclusief alle hoofdpijn dosiers. Een andere uitweg is er niet (meer)

Dutch_Viscount | 21-02-23 | 12:27 | 1

Met een vrieskist als Kaag, hou je de opwarming wel tegen !

Maggiesfarm | 21-02-23 | 12:53

De pappen en nathouden cultuur "het pamperen" hier in Nederland begint absurde problemen op te leveren. Iedereen kan hier z'n hand ophouden, want er is overal wel een toeslag voor of er wordt een steunpakket toegezegd. Voor velen is dit niet genoeg, want er wordt driftig op los gefraudeerd. De belastingdienst moet het allemaal maar even "regelen" en is verstrikt geraakt in z'n eigen financiele doolhof en bureaucratie. Het is te makkelijk om met z'n allen met het vingertje naar de belastingdiens te wijzen. Stoppen met alle toeslagen en bijdrages. Gewoon werken voor je geld (maar dan wel de lonen omhoog of de prijzen naar beneden) en alle zaken die je extra wil zal je dan ook zelf moeten betalen.

johnyl | 21-02-23 | 12:17 | 4

Je mist een punt: de belastingdienst systemen zijn krakkemikkig en dreigen om te vallen, rutte doet hier al 12 jaar niets aan. Is allemaal al bekend, maar ze stellen het maar weer even uit en uit en uit.
Dat de gevraagde btw verlaging voor groente en fruit niet uitgevoerd kan worden is een teken aan de wand.
Prio 1 is uiteraard op en neer vliegen naar kiev om handjes te schudden.

Analia von Solmsch | 21-02-23 | 12:43

@Analia von Solmsch | 21-02-23 | 12:43: "Dat de gevraagde btw verlaging voor groente en fruit niet uitgevoerd kan worden is een teken aan de wand." Dat geeft juist aan dat de belastingdienst uitmaakt wat er wel of niet doorgaat. 1 extra veld in aangifte omzetbelasting. De splitsing hoeven ze helemaal niet te maken of te bepalen, dat doet de middenstand. Als er omvangrijke software moet worden gemaakt om alle steunmaatregelen te verwerken tijdens de corona epidemie, dan is er wel ruimte voor in de systemen van de belastingdienst. Niet voor een simpel nul-tarief in bij omzetbelasting. Idioot.

TisTochGeenStijl | 21-02-23 | 12:50

Ik denk dat veel mensen die een toeslag krijgen best zonder willen, als ze dan dus minder belasting betalen en voor zichzelf gaan zorgen. “Werken voor je geld”: heel veel toeslagen gaan juist naar mensen die werken voor hun geld. De hoge belastingen en levensonderhoud maken echter dat men een toeslag nodig heeft voor huur, zorg, kinderopvang enzovoorts.

Het is de overheid die dit graag wil want veel mensen afhankelijk maken van toeslagen = afhankelijk van de overheid. Het zorgt tevens voor een leger aan ambtenaren die de maatschappij in een ijzeren greep houden namens de politieke machthebbers.

Ooit schijnt er een WAO geweest te zijn met iets van een miljoen gevallen, dat was dan lang geleden, misschien op 15 miljoen mensen. Bizar gewoon, maar bleek een een-tweetje tussen grote werkgevers die de minst rendabelen graag wilden lozen op kosten van de belastingbetaler en zo meer arbeidsproductiviteit bewerkstelligen.

Het probleem ligt bij de overheid en de lobbygroepen die ze bedienen, niet bij burgers “die niks zouden willen”. Lijntrekkers zijn er altijd maar veruit de meeste mensen zijn dat niet.

Nuuk | 21-02-23 | 12:53
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
bisbisbis | 21-02-23 | 12:14 | 2

Zorg ervoor dat uitkeringen en lonen meestijgen met de inflatie en schaf dit hele toeslagencircus gewoon af. Het is mij wel duidelijk dat een groot deel van ons ambtenarenapparaat niet veel meer dan verborgen werkloosheid is en óók nog eens grof overbetaald wordt voor wat het levert, namelijk: Niks. Ik zal je het hele verhaal besparen, maar ik heb onlangs een medewerkster van de Gemeente meegemaakt die geen Engels kon. Kortom, daar sta je dan, met formulieren waar binnen één dag een handtekening en een stempeltje onder moet. En die krijg je dan niet. Omdat mevrouw niet weet wat er staat.

VBO_B_Niveau | 21-02-23 | 12:09 | 3

Maar u moest toch hopelijk wél vooraf een afspraak maken? Want stel je toch eens voor dat er gemeentes zouden bestaan waar je zó maar naar binnen kunt lopen, een nummertje trekt en waar dan bemande hokjes zijn waar je zó maar een .... ambtenaar (- de Nederlandse taal al dan niet machtig zijnde...) kunt spreken. En dat je dan ook nog binnen een redelijke tijd geholpen wordt, je vraag beantwoord is of je probleem opgelost....

bisbisbis | 21-02-23 | 12:18

Ja hallo! Waar moeten die afspraken maak ambtenaren dan heen? En de afspraak controleer ambtenaar? En de manager van de afspraken ambtenaar? En de hr verregenwoordiger van deze afspraak ambtenaren? Maar denk ook eens aan de it afspraak ambtenaar? En de afspraak ambtenaren teamuitjes ambtenaar? Naar welke ambtenaar moeten die dan allemaal om een uitkering aan te vragen? Zonder die afsprakenambtenaren door het hele land heb je waanzinnig veel werkeloosheid. Dat moet je niet willen!

dasechtgeenstijl | 21-02-23 | 12:30

Maar kon ze wel Nederlands ? Alles zou in principe in het Nederlands beschikbaar moeten zijn.

HaaiBaai | 21-02-23 | 15:08

Totdat meneer Poetin zich met dit systeem gaat bemoeien…
Ik ben benieuwd..

aardv@rk | 21-02-23 | 12:08 | 2

@aardv@rk,
20% is verantwoordelijk voor 80% van de oplichtings gevallen.

De Profundus | 21-02-23 | 12:36

Heb je het idee dat er onder Poetin een efficiënte overheid is zonder overbodige ambtenaren? Of wil je dat hij in één klap overal een eind aan maakt?

MAD1950 | 21-02-23 | 12:48

En nog steeds is niet bekend, hoe groot het aantal WERKELIJKE fraudeurs is inzake de toeslagenaffaire !
Bij de claims is die in elk geval erg hoog, net zoals bij de pgb's.

Nederland, voor velen een supermarkt zonder kassa !

Maggiesfarm | 21-02-23 | 12:07 | 1

75%

theo-is-dood | 21-02-23 | 12:37

We hebben een grote reset nodig, snap inmiddels dat zoiets de enige oplossing gaat zijn. Niet alleen voor NL of EU, maar de hele wereld.

davidhasseltoff | 21-02-23 | 12:04 | 2

Spreek voor uzelf.

small_town_dude | 21-02-23 | 12:17

Die reset is al in volle gang.

zwenkwieltje | 21-02-23 | 12:46

Kan uit eigen ervaring vertellen over wat een NSB clubje de belastingdienst is geworden. Dien je een klacht in en geef je aan mondeling te willen toelichten (een recht) dan probeert de directie daar onderuit te komen met een telefoontje in de trant van:
“we weten wel genoeg, voor ons is die toelichting niet nodig”
Toch wil je door laten gaan. Ze wisten inderdaad genoeg. Ze schrijven
het gespreks-verslag/rapport al voordat je er bent geweest. Uitspraken
die ze zouden willen horen staan daar uitgebreid in. Niets over de werkelijk
besproken zaken. (geven ze toe, brief lag al klaar toen jij daar was)
Daar ga je niet mee akkoord. Boze brief terug. Dat begint een jarenlange
terreur om alles van je kapot te maken wat kapot kan. Jarenlang bakken met
blauwe post. (als zzp’er een record van 54 blauwe brieven op één dag)
Jarenlang lopen deurwaarders meerdere keren per jaar de deur plat om
je te slopen. Je staat bijna continu met al je huisraad, auto enzo op internet
en aangeplakt als SCHULDENAAR met naam en adres.
Een dag voor de executie verkoop weer een invorderaar met “hebt u al betaald, want anders dan OhOh”
Op de datum staan de kopers voor de ramen, verdwijnt de verkoop van de website en slaan ze zich op de knieën van het lachen.
Buig je niet voor die terreur, dan ben je jarenlang aan de beurt. Geld en tijd
speelt geen enkele rol, dit ondanks alle gejank over werkdruk.
Ga als ZZP’er er maar aanstaan te overleven.
Teveel letters helaas nu, wil nog wel verder gaan.

TisTochGeenStijl | 21-02-23 | 11:57 | 4

Had dan Pieter Storms gebeld... die lost het in een halfuur op

small_town_dude | 21-02-23 | 12:15

@johnyl | 21-02-23 | 12:10: Je zou eens moeten weten hoeveel brieven ik heb geschreven aan de belastingdienst en ministerie. Eën keer een brief terug van von Blokpoel himself. "Contact met Zwolle gehad, ze vinden jou niet lief, buigen of we slopen je" Gaat niet op valsheid in geschrifte door zijn eigen directie. Ze moeten zelfs hun teamleiders officieel administratief medewerker maken om hun verantwoordelijkheden te verdoezelen. Heb zelfs met vorig Landelijk dir MKB belastingdienst F. Schippers gesproken. "Ja, de gemiddelde belastingdienst medewerker is gefrustreed, ongeïnteresseert, niet collegiaal, zal zeker niet aanpakken waar ze af kunnen blijven. Moeten ze echt wat oppakken, dan slaan ze volledig door."
Voorzitter kennisgroep conflictmanagement bel. dienst A. van Leewen. "Uw brieven lagen overal, en u denkt dat er wat gedaan wordt, u overschat de belastingdienst, veel laag opgeleid en onkundig volk, hebben we niets aan. Ja, dat is uw probleem, niet het onze" Ik schaam me er ook voor dat ik bij de belastingdienst werk als ik reactie van de directie lees" Die tante wordt landelijk ingezet om de belastingplichtige te manipuleren. Als haar collega roept "Nu gaat de belastingdienst maar eens excuses aanbieden" dan is zij er als de kippen bij (binnen een dag) met een mail, "die collega is druk elders en niet meer beschikbaar, ik neem het over". Die excuses, vergeet het maar. Regel je belastingzaken maar met een dienst waar de directie openlijk valsheid in geschrifte pleegt.

TisTochGeenStijl | 21-02-23 | 12:24

@johnyl | 21-02-23 | 12:10: Je boeltje regelen met een frauderende machtige overheid, ga daar maar aanstaan. De belastingdienst zegt zelf die idiote vracht blauwe brieven slaan eigenlijk nergens op, je bent gek als je ze al opent, laat staan verwerkt. bron: A. van Leeuwen, voorzitter kennisgroep conflictmanagement bel. dienst. Intern mediator belastingdienst, conflict deskundige. Ministerie bood na 10 jaar mediation aan, draaide deze interne mediator accuut weer terug. Lekker onafhankelijk, een mediator die bij de belastingdienst werkt tussen haar eigen belastingdient directie en de belastingplichtige......
Als de mediator bepaalt wanneer wel of geen mediation is het wel lekker makkelijk. Oh, zijn we onverdedigbaar, dan lekker niet, doei..

TisTochGeenStijl | 21-02-23 | 12:36
▼ 1 antwoord verborgen

We kunnen natuurlijk weer afgeven op de "frauderende ouders", maar di laat wel zien dat de belastingdienst door en door verrot is en tegen beter weten dat zo wil houden.

Reebensteeltje | 21-02-23 | 11:55 | 3

Juist niet. De belastingdienst meldt eerlijk aan de politieke leiding dat de ICT op klappen staat. Het is de politieke leiding, dwz minister en staatssecretaris, die deze constatering onder de pet houden.

theo-is-dood | 21-02-23 | 13:03

@theo-is-dood | 21-02-23 | 13:03: Zo gaat het toch altijd?
Er wordt hier vaak smalend gelachen over de dwangsommen die de IND moet betalen omdat ze niet tijdig beslissen bij asielzaken. Maar... de IND heeft destijds het dringende advies gegeven aan de politiek om de dwangsomwet niet van toepassing te verklaren op de IND omdat kon worden voorzien dat de IND vaak helemaal niet in staat is om tijdig te beslissen.
Uiteraard wist de politiek het beter.
En vervolgens blijkt dat de IND gelijk had.

staat het bier koud? | 21-02-23 | 13:11

@staat het bier koud? | 21-02-23 | 13:11:
Bij de voorstellen voor het Toeslagensysteem heeft de Belastingdienst eveneens duidelijk verteld dat hun systemen waren ingericht op het OPhalen van belastinggeld. Maar niet op het UITdelen van geld.
De populistische politiek beslist toch anders.

theo-is-dood | 21-02-23 | 14:05

Afschaffen van alle geld-rondpomp-regelingen, ook HRA. En dan een vlaktax met belastingvrije voet. Eventueel twee schijven IB. En ja, consequentie is dat we minder ambtenaren nodig hebben, maar daar kan toch niemand op tegen zijn?

DenkenDanDoen | 21-02-23 | 11:55 | 1

Hoe zat dat ook alweer tijden geleden met dat eeuwige dagboek over UWV en automatisering? Zolang het probleem niet is opgelost, ben je zeker van je baan en je functie. Daarom liever rotte zaken in stand houden dan oplossingen aandragen.

FrankVeer | 21-02-23 | 12:12

Kan chatgpt niet even een nieuw belastingstelsel verzinnen en scripten?

sjoene_kerel | 21-02-23 | 11:54

Als je het met vijfentwintigduizend (25.000!!!!!!) man nog niet redt, zijn er twee mogelijkheden: het belastingsysteem is volkomen belachelijk geworden of de medewerkers zijn totaal incompetent. En als het de tweede optie is, is de eerste eigenlijk sowieso ook waar.
Durf het nou eens aan om ALLES te schrappen en opnieuw te beginnen. En dan zonder dat toeslagen/heffingen-circus. En ook zonder dat je alle geitenpaadjes moet kennen wil je krijgen waar je recht op hebt.

John McClane | 21-02-23 | 11:49 | 5

Het begint met incompetente politici. Die verzinnen puist op puist.

Papa Jones | 21-02-23 | 11:59

Het zijn de door u gekozen politici die telkens opnieuw met idiote politieke plannen komen die de Belastingdienst maar weer moet uitvoeren.

theo-is-dood | 21-02-23 | 12:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou ben ik toch benieuwd.

Hoeveel vrienden heeft u nog in uw netwerk die VVD, D66 stemmen?

gaffelbaard | 21-02-23 | 11:49 | 6

Al mijn vrienden stemmen juichend VVD en D66 en kijken minzaam met begrip en medelijden naar mijn politieke keuzes want ze zijn tolerant en progressief.

thanseeuwen | 21-02-23 | 12:06

Nou Gaffelbaard, mijn netwerk bestaat uit Geenstijl en daar zitten toch best een hoop rotte appels tussen die op 1 van de door u genoemde partijen menen te moeten stemmen...

Pa Nadol | 21-02-23 | 12:25

@John McClane | 21-02-23 | 11:50:
Ik heb een redelijk groot en heel divers netwerk maar ik tel er ook 0. Voor zover bekend dan.

Zomaarwat | 21-02-23 | 11:56
Zonder VVDers en D66ers in mijn netwerk is het leuker en gezelliger, is men toleranter en worden verschillen uitgesproken i.p.v. dat de ander wordt uitgescholden en uitgesloten.

small_town_dude | 21-02-23 | 11:58
Ik vraag er ook niet naar maar sommigen vertellen het uit zich zelf.

gaffelbaard | 21-02-23 | 13:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb nog nooit van mijn leven een toeslag ontvangen, alleen een bijslag (kinder-). Wat doe ik fout?

small_town_dude | 21-02-23 | 11:44 | 2

Niks. Je doet het juist uitstekend ;))

chicago river | 21-02-23 | 11:47

Er zijn twee mogelijkheden.
Of u weet niet hoe u het aan moet vragen.
Of u verdient genoeg en heeft daarom er geen recht op.

gaffelbaard | 21-02-23 | 11:50

Als ze nu is beginnen met die zweverige en mysterieuze toeslagen te stoppen en gewoon alleen maar het kindergeld voor mensen die in Nederland wonen en werken te verhogen, sparen we al een hoop.

jan huppeldepup | 21-02-23 | 11:40

In één zin:
De belastingdienst is om te innen, niet om uit te keren; behalve bij: teveel betaald,

Maggiesfarm | 21-02-23 | 11:40

Met een ZX Spectrum en een Dino mentaliteit zal de belastingdienst nooit wendbaar worden.

TanteJuut | 21-02-23 | 11:37 | 3

Hee, zo'n ZX Spectrum heb ik nog steeds, wel lang geleden.

jan huppeldepup | 21-02-23 | 11:42

Pffff. Koop een Amiga. Fat Agnus.

Lorejas | 21-02-23 | 12:03

Binnenkort allemaal weer op deze Kliek stemmen. Beeeehhh

polletjepiekhaar | 21-02-23 | 11:36
-weggejorist-
GPZ550 | 21-02-23 | 11:23 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Pieter Omtzigt is een geweldig kamerlid. Hij heeft ook de sleutel in handen om Rutte naar huis te sturen en de bezem door Den Haag te halen. Hij moet zich alleen even aansluiten bij b.v. BBB of Ja21. Verder hoeft hij dan niks te doen en kan als kamerlid (met ondersteuning en meer spreektijd) gewoon zijn goede werk blijven doen maar dan kunnen VVD, D66 CU en CDA niet meer dwarsliggen. Helaas hij doet het niet...... dit zegt genoeg over hem. Op hem kunnen we dus niet op bouwen en wij blijven met het huidige kabinet zitten die geen problemen oplost alleen maar nieuwe creëert.

Blonde Nel | 21-02-23 | 11:19 | 2

niet helemaal mee eens, hij is oprecht, dus heeft hij zijn redenen

mainman | 21-02-23 | 11:26

@mainman | 21-02-23 | 11:26: Vermoedelijk als hij zijn plannen nu al bekent maak, zal de hele media zich op hem storte om hem kapot te maken. Dus hij wacht nog even en dan komt hij ( hoop ik).

jan huppeldepup | 21-02-23 | 11:36

Had het ook gelezen maar raakt allemaal ondergesneeuwd nu door de arme Kaag die haar kans schoon zag en fakkels.
Er zit geen enkel fatsoen bij de politici van de coalitie en de gewillige oppositie.
Al heb je het alleen maar over de scheldkanonnades die je over je heen krijgt als je een kritische vraag durft te stellen.

Zapata10 | 21-02-23 | 11:17

Onbegrijpelijk dat 1/3 van de bevolking afhankelijk is gemaakt van dat toeslagencircus. Allemaal plannetje van links om de mensen die wel voor zich zelf kunnen zorgen op te zadelen met nog hogere lasten.

Jan_Pietersen | 21-02-23 | 11:16 | 3

Eens, ik krijg van de belastingdienst alleen maar aanslagen.
Laten we subiet stoppen met alle toelages.

2_amazing | 21-02-23 | 11:24

Toeslagencircus is opgetuigd tijdens Balkenende 1 en 2. Ik begrijp dat alles hier links genoemd wordt maar sociaal economisch was er geen enkele partij links in die twee kabinetten. Dat er zogenaamd Brahmin left in zat (D66) maakt het sociaal economisch nog niet links.

Zapata10 | 21-02-23 | 11:28

Duidelijk een teken dat de overheid werken te duur heeft gemaakt.

Deflatiemonster | 21-02-23 | 11:39

Kaag is nu politiek hier voor verantwoordelijk. Haal haar naar de Kamer. Wat? Verhinderd? Ziek? Gisteren nog in een toktafelshow en toen ziek geworden? Ach, gossie.

dathoujetoch | 21-02-23 | 11:16 | 2

Nee, bombardementen voorkomen, ergens...

nobodiesunmighty | 21-02-23 | 11:22

IT zzp’er bij de belastingdienst en je zit voor je leven gebakken.

Do-na-zi | 21-02-23 | 11:15 | 4

Kan ik me voorstellen, totale departimentalisatie, totaal alles wat nodig is voor The Office (1999), een schitterend sociaal experiment van Babel
nl.wikipedia.org/wiki/Toren_van_Babel...

nobodiesunmighty | 21-02-23 | 11:24

En je zit je leven lang te vergaderen en het alleen maar over procedures te hebben terwijl je geen zak opschiet en wat pleisters aan het plakken bent over oude rommel en tal van software wat niet op elkaar aansluit.

Zapata10 | 21-02-23 | 11:31
▼ 1 antwoord verborgen

Ga jij het oplossen?
Ik weiger principieel mee te werken aan software die tegen je gebruikt kan gaan worden.

Meneer Gastodines, de uitvinder van de Flitspaal, is ook menigmaal geflitst.
Meneer Guillotine is met zijn eigen uitvinding ter dood gebracht.

Haberdoebas | 21-02-23 | 11:14 | 4

Ojee, ik geloof dat mijn overgrootvader het pijpen heeft uitgevonden, hij is wel jong gestorven.

jan huppeldepup | 21-02-23 | 11:46

De uitvinder van de boemerang, was ook zo lullig.

Kouwe Kees | 21-02-23 | 11:48

Marlboro man, gestorven aan longkanker

small_town_dude | 21-02-23 | 11:51
▼ 1 antwoord verborgen

Al jaren is bekend dat de ict een puinhoop is bij de belastingdienst. Daar heeft de hele politiek aan bijgedragen.

druif | 21-02-23 | 11:07 | 1

Maak je geen zorgen, stas Huffelpuf heeft voor het Europees ID getekend, dat zal alle problemen oplossen, oh nee, toch niet.

4HoogAantWater | 21-02-23 | 11:12

Waarom verbaasd mij dit niet eens meer

Bong-Grijp | 21-02-23 | 11:07 | 2

d = t
Sorry hoor.

J-van-de-Bontekoe | 21-02-23 | 11:09

Onze regering heeft van alle dossiers een gigantische teringbende gemaakt en komt er nooit meer uit. Ze doen alsof alles onder controle is maar proberen feitelijk de rit uit te zitten tot over 2 jaar. De komende PS verkiezingen gaan ook wat dat betreft niets veranderen.
Nog 2 jaar doormodderen dus.

Bakkeleures | 21-02-23 | 11:06 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Verrassend. We proberen het onder de pet te houden en als dat niet lukt is het shit...

pete1023 | 21-02-23 | 11:05 | 1

Als we het niet onder de pet kunnen houden, nemen we een grote hoed.

jan huppeldepup | 21-02-23 | 11:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl