achtergrond

Geenstijl

LIVE. Inhoudelijke behandeling kopschopkakkers (VII) - Spreekrecht en vorderingen nabestaanden

Hier dag 1, hier dag 2, hier dag 3, hier dag 4, hier dag 5, hier dag 6, vandaag dag 7

Dag 7 in het proces tegen Sanil Boughlalah, Mees Telkamp, Daan van Stapele, Kaan Birinci, Hein Busschers, Lukas Onrust, Stan Franken, Martijn Tibbe en Lars van den Hoed uit Hilversum, die in een meedogenloze explosie van geweld geprobeerd hebben meerdere mensen van het leven te beroven. Dat is ze bij één persoon gelukt, want Carlo Heuvelman overleefde de aanval niet. Vandaag staat in het teken van de nabestaanden en de andere slachtoffers. De vader, moeder en vriendin van Carlo maken gebruik van hun spreekrecht. Ook worden de vorderingen besproken - eerder werd al bekend dat de vriendin van Carlo 300.000 euro schadevergoeding eist. "Een standaard overlijdensschadeberekening", aldus Edwin Bosch, de advocaat van de familie Heuvelman, maar geen bedrag is hoog genoeg om de door die Hilversumse wezels toegebrachte schade te kunnen compenseren. Niet alleen omdat Carlo nooit meer aanschuift voor het eten, ook vanwege de achteloosheid waarmee de kopschopkakkers praten over mensenlevens, de nonchalance, de samenzwering, de vooropgezette plannetjes, de intimidatie van getuigen en de weigering (ook van de jongens die misschien niets hebben gedaan) om de arme ouders van Carlo helderheid te geven over wat er precies met hun zoon is gebeurd. Het belooft een emotionele dag te worden, riemen vast. Later meer - updates volgen hieronder.
UPDATE - Lisa, de vriendin van Carlo: "Ik word steeds opnieuw misselijk van het feit dat er mensen zijn die dit op hun geweten hebben en niks zeggen."
UPDATE - Vader Carlo doet 'klemmend beroep' op kopschopkakkers maar ook op hun ouders. "Om het zwijgen te doorbreken. We hebben niets aan misplaatste sympathie of medeleven. We willen antwoorden."
UPDATE - Vriend van Carlo noemt Sanil Boughlalah een leugenaar. Sanil zei tegen zijn vader dat hij nooit iemand tegen het hoofd zou schoppen. Vriend Carlo: "We hebben gezien dat dat een leugen is."
UPDATE - Vriend Timo: "De verdachten waren die avond zo stoer. Maar nu niet meer."
UPDATE - Een jongen die klappen kreeg bij café De Zaak (dus de andere vechtpartij): "Voor mijn ogen zag ik hoe mijn vrienden geslagen werden. En maar schoppen die gasten." Deze jongen brak zijn neus, een vriend van hem brak zijn pink.
UPDATE - Vrienden van Carlo eisen p.p. zo'n € 10.000 (precieze bedragen hier, hier, hier). Vriendin Lisa eist € 287.652 (gederfd levensonderhoud, affectieschade). Ouders Carlo eisen in totaal zo'n € 69.000 (overlijdensschade, letselschade). 
UPDATE - Ging zojuist vooral over het samenwonen van de vriendin van Carlo met Carlo (was dat wel zo, blabla). Dat is belangrijk voor de hoogte van de schadevergoedingen. Nu einde. Maandag strafeis.

De vriendin van Carlo

De vriendin van Carlo

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.