achtergrond

Geenstijl

Ook nog steeds op oorlogspad: J.K. Rowling

Deelt foto's van krijgsgevangenen en schendt daarmee de Geneefse Conventie!

We waren het natuurlijk vergeten omdat hier elke dag vrouwendag is, maar afgelopen dinsdag was het dus Internationale Vrouwendag. En door het Oekraïense front zagen we dat andere front - J.K. Rowling versus de New York Times, Hollywood en elke faculteit sociale wetenschappen - even over 't hoofd. 

Maar waar ging deze eindstrijd ook alweer over? Oh ja: Rowling insisteert dat je vrouwen die als biologische vrouwen geboren worden zowaar "VROUWEN" mag noemen en dat mannen die zich om laten bouwen tot vrouw biologisch gezien geen vrouwen zijn. Haar tegenstanders nemen het tegenovergestelde standpunt in: vrouwen die als biologische vrouwen geboren zijn mag je GEEN VROUWEN noemen, maar "mensen met een baarmoeder", "mensen die menstrueren" enz. 

Waarom? Omdat het intersectionalisme de term 'vrouwen' agressief heeft geserveerd voor iedereen die zich als vrouw identificeert, en daar vallen mensen die geboren zijn met een XY-chromosoom en niet kunnen menstrueren, nu dus ook onder. Kortom, iedereen die zichzelf een vrouw noemt is een vrouw,  en biologische vrouwen zijn people who menstruate

En volgens Rowling is het precies die ontkenning en marginalisering van de "female experience" waar ze zich zo heftig tegen verzet. Desoriënteert al het bovenstaande u trouwens? Nou, dat is precies de bedoeling van die hele leer: een beschaving dusdanig desoriënteren dat ze zichzelf niet meer voort kan zetten. 

Meer OORLOGSRETORIEK na de breek.

Discuss

Fijne vrouwendag!

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.