Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Uw nieuwe elan babbelt bij Rutte: Deel 2

Nieuwe dag, nieuwe koffie

Mark Rutte trok ook vandaag weer zijn beste mediagrijns aan om nieuwe clowns te ontvangen in hetzelfde circus. Liefst acht nieuwe kabinetsleden bezoeken hem vandaag, dus we hopen dat hij een extra pakje biscuitjes heeft ingeslagen. Daarna zullen de nieuwe kabinetsleden buiten bij de nationale pers in wat algemene termen aangeven dat ze er zin in hebben, maar alle moeilijkere, inhoudelijke vragen ontwijken met het simpele argument dat ze nog niet beëdigd zijn. Maar wie zijn deze nieuwe marionetten aan Rutte's touwtjes? We stellen ze even aan u voor.

Alexandra van Huffelen

Was voor D66 al wethouder in Rotterdam en lid van de Eerste Kamer en volgde in januari 2020 de afgetreden Menno Snel op als staatssecretaris van Financiën, waardoor ze verantwoordelijk werd voor de afwikkeling van de toeslagenaffaire. Ondertussen weten we dat dit voor geen meter liep. Van Huffelen kwam met het plan om alle slachtoffers minimaal 30.000 euro te geven ongeacht de geleden schade. Hield verder delen van een rapport over hoe cruciale informatie jarenlang werd achtergehouden opnieuw achter en toonde hiermee haar nieuwe elan. Nu mag ze het nog een keer proberen als staatssecretaris van de random verzamelportefeuille Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Fijn dat Den Haag in 2022 eindelijk eens het belang van digitalisering inziet, jammer dat het terecht komt bij iemand die geen enkele achtergrond in die sector heeft. 

Marnix van Rij

Een echte politieke tijger uit de gelederen van het CDA. Ruziede al in 2001 (!) als partijvoorzitter met Jaap de Hoop Scheffer om een hoge plek op de kieslijst en verloor, waardoor uiteindelijk ene JP Balkenende de kar trok. Verliet de politiek een tijdje om goed geld te verdienen bij Ernst & Young, maar liet zich door het CDA overhalen om tussen 2015 en 2019 in de Eerste Kamer te gaan zitten. Werkte sinds de verkiezingen als interim-partijvoorzitter en is medeverantwoordelijk voor het uit de partij werken van Omtzigt, waarna de partij in de peilingen in een vrije val raakte. Mag zich nu gaan bewijzen als staatssecretaris Fiscaliteit.

Aukje de Vries

Afkomstig uit Leeuwarden (goed voor de diversiteit) en via gemeenteraadslid en lid van de Provinciale Staten uiteindelijk sinds 2012 Tweede Kamerlid voor de vvd. Stond niet te springen om 2G, maar sprong toch en dat zegt misschien wel genoeg. Wordt nu staatssecretaris Toeslagen en Douane en krijgt dus de toeslagenaffairepuinhoop van Van Huffelen op haar bordje. Daarmee grote kanshebber om als eerste van het clubje te moeten aftreden.

Christophe van der Maat

De 'Koning van Brabant' zit al sinds 2015 namens de vvd in de Gedeputeerde Staten in de zuidelijke provincie. Ging daar zelfs de samenwerking met Forum aan (tot groot ongenoegen van Jetten), totdat dat uiteraard op de klippen liep. Kreeg afgelopen november nog een motie van afkeuring aan zijn broek omdat hij voorafgaand aan een journalistieke onthulling over onrechtmatig gebruik van een dienstauto wel de coalitie inlichtte, maar de oppositie niet op de hoogte bracht. Dankzij de steun van de coalitie haalde motie het niet. Het klinkt alsof hij de Rutte-methode al goed onder de knie heeft. Van der Maat wordt staatssecretaris van Defensie en komt dus op het ministerie van Kajsa Ollongren te zitten. 

Karien van Gennip

Werkte tussen 2003 en 2007 al als staatssecretaris van Economische Zaken in Balkenende II en (het hele korte) III en was daar in 2004 het eerste kabinetslid dat zwangerschapsverlof nam en ook de eerste bewindsvrouw in functie die een kind kreeg. Dat beviel zo goed dat de CDA'er hetzelfde trucje eind 2005 nogmaals herhaalde. Ze keerde nog een paar maanden terug als staatssecretaris maar kwam niet in het volgende kabinet. Na twee jaar in de Tweede Kamer stopte ze in de politiek om geld te verdienen bij ING. Ze groeide in november 2020 door naar voorzitter van de Raad van Bestuur van VGZ, maar geeft die functie nu op voor de rol van Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Mark Harbers

Een oude bekende van de vvd. Was vanaf oktober 2017 staatssecretaris van Justitie en Veiligheid in Rutte III, maakte zich niet populair bij mariniers en diende op 21 mei 2019 zijn ontslag in nadat hij de Kamer verkeerd had geïnformeerd over misdaadcijfers van asielzoekers waarbij de belangrijkste vergrijpen (moord, doodslag, verkrachting, enz) onder het kopje 'overig' werden verstopt. Moest slechts een paar dagen zijn tranen deppen met wachtgeld en keerde op 11 juni van dat jaar alweer terug als Kamerlid, omdat partijgenoot Malik Azmani de overstap maakte naar het Europees Parlement. Nu wordt hij minister van Infrastructuur en Waterstaat waar hij het achterstallig onderhoud van bruggen en tunnels mag wegwerken. 

Vivianne Heijnen

De CDA'er uit Limburg die zo nieuw is dat ze nog geen eigen Wikipedia-pagina heeft. Was eerst acht jaar raadslid in Maastricht en klom in 2018 op tot wethouder in de Limburgse hoofdstad. Wordt staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in het ministerie van Harbers, ondanks dat ze allebei geen achtergrond hebben op dit terrein. Zat in #TeamOmtzigt, maar is blijkbaar door het CDA vergeven.

Micky Adriaansens

Een vvd'er die sinds 2016 voorzitter van de raad van bestuur van consultantbureau Twynstra Gudde is, dat voornamelijk opdrachten voor de overheid uitvoert. Dus een soort ambtenaren, maar dan duurder. Sinds 2019 zittend in de Eerste Kamer en wordt nu minister van Economische Zaken. In het laatste RVD-persbericht is dat opvallend genoeg zelfs Economische Zaken en Klimaat, terwijl Klimaat en Energie juist een Rob Jetten-post is. Blijkbaar is de verdeling van de portefeuilles nog niet helemaal rond. Wiki-trivia: Tijdens haar studie zong ze bij de Hermes House Band.

Reaguursels

Inloggen

Die van huffelen, komt die niet uit de sprookjes van Grimm? Zo niet dan zou ze zo gecast kunnen worden

darmflora | 04-01-22 | 17:51

uhhh Alexandra van Huffelen .. ik dacht dat ze na de toeslagen affaire al lang was weg gejorist en opgerot ..... IT zaken bij de groot geld graaiers heeft ze ook niet onder controle gekregen ... en nu weer IT zaken???

FapMaster | 04-01-22 | 17:08

Nieuwe ronde! Nieuwe kansen!

inCol | 04-01-22 | 16:45

Je zou bijna verlangen naar een systeem als in Wit-Rusland. Dan weet je vooraf dat je genaaid wordt. Hier heb je toch nog steeds dat sprankje hoop dat het goed komt.....

KkKkKkannniewaarzijn | 04-01-22 | 16:12 | 2

Ik verlang helemaal niet naar een communistische dictatuur met één leider die de avant-garde van het proletariaat vertegenwoordigt.

Rest In Privacy | 04-01-22 | 16:16

VN-chef marteling vergelijkt aanhouding Haagse demonstrant met George Floyd.
Volgens nieuws nieuws is deze man van het padje omdat de agenten al vervolgt worden.
Gelukkig heeft deze man ook nog even gekeken naar de beelden van dit weekend waar een demonstrant door een politiehond over straat gesleurd werd bijgestaan door meppende agenten.

likdoorn | 04-01-22 | 15:58

Alexandra van Huffelen, ook zo 1-tje die er niet veel van heeft gebakt bij de belastingdienst. Maar o jee, wat zijn het toch goede bestuurders.

Rotterdammert1965 | 04-01-22 | 15:43

De uitslag van gisteren, in de Telegraaf bij 'WUZ / Wat u zegt':

"De meeste respondenten zijn van mening dat er met deze ploeg weinig gaat veranderen. Een reactie: „Dit kabinet is gevallen om een ongelofelijk schandalige toeslagenaffaire. Dezelfde partijen met dezelfde hoofdrolspelers vormen wederom het nieuwe kabinet."

En verder: "Optimistisch over het nieuwe kabinet - 5% eens, 3% geen mening, 92% oneens."

Link:
www.telegraaf.nl/watuzegt/1293810991/...

Nederlandop1 | 04-01-22 | 15:35

Er staat een foutje in het artikel. Het is Joop de Schaap Heffer

RobMoen | 04-01-22 | 15:19 | 1

De broer van Jaap?

Wilde Slechtdoener | 04-01-22 | 15:49

Wie van dat rijtje, en het rijtje al bekende ministers en staatssecretarissen zit eigenlijk gekozen in de kamer? Op Rutte, Aukje, Harbers(?!?!?), Wopke, Schouten, Vijlbrief, Al-Kaag en Jetten na (ps Hugo de Schoenen, Orwellongren en Huffelpuf bijvoorbeeld niet). Dus van de 30 bewindslieden zitten er maar 8 in de kamer. ACHT! De rest is her en der vandaan geplukt. Wat een schande dat de uitzondering, regel is geworden. Ome Roon trok ik nog wel (en is inmiddels weer goed bezig) maar Robbert Dijkgraaf ... Die had in Princeton moeten blijven. Dit is een beetje dom.

Louter Leuter | 04-01-22 | 15:11 | 3

Kabinetsleden hoeven niet gekozen te zijn. Beter nog: waren ze allemaal maar vakgekwaam op het terrein van hun ministerie.

Leffe Blonde | 04-01-22 | 15:20

@Leffe Blonde | 04-01-22 | 15:20:
Ook de kamer zou vakbekwaam moeten zijn in plaats van grijs klapvee. En of deze onbekende kabinetsleden vakbekwaam EN in staat zijn een ministerie te leiden en politiek te bedrijven valt nog maar heel erg te bezien.

Louter Leuter | 04-01-22 | 15:35

Met je eens zonde van zijn mooie baan.

Uw Verzekeringsadvis | 04-01-22 | 15:54

Oude wijn in nieuwe vuilniszakken. Wat kan daar voor goeds uitkomen mevrouw Sandra van Puffelen? U bent er ook weer bij? Oude vrouwtjes die geen verstand van computertechnologie hebben moeten zich daar vooral niet mee bezighouden, anders komen daar nog veel meer problemen van. En de post koninkrijk relaties, met zes Caribische eilandjes die internationaal niets voorstellen en waarvan er drie tegenwoordig bij Nederland zelf horen. Die job zou ik wegens vermoedelijke ondeskundigheid voor slechts 2000 euro bruto per maand op mij willen nemen, u ook?

Vuurspuger | 04-01-22 | 15:02

Net onder dat Sinterklaas-topic gedropt (over subsidies die onnodig en duur zijn), maar hier is ie wellicht relevanter:

Eigenlijk zou elk ministerie, elke overheidstak, structureel, jaar na jaar, moeten streven naar -1% uitgaven. Maar in eigen vlees snijden is eng en impopulair. Knal er desnoods een Ministerie van Mini-ministeries tegenaan om dit te borgen en wiens taak het is om altijd te streven naar een zo klein mogelijke overheid.

Simpele voorzetjes:
- Laten we het koningshuis niet meer financieren. Ik zeg niet dat we er vanaf moeten, maar ze kunnen door al die miljoenen te investeren toch wel generatie na generatie rentenieren? Misschien zou de koning principieel alleen kunnen beleggen in Nederlandse ondernemingen?
- Zoals hierboven gezegd: afschaffen hele toeslagencircus en sterk versimpelen belastingenstelsel.
- Afschaffen Eerste Kamer. Laat het toetsen van wetten aan een hof over. En ik vind dat de wetten die door de Tweede Kamer (dat wordt vanaf dan dus gewoon "De Kamer") ook gewoon van betere kwaliteit moeten zijn. Die zouden door henzelf al getoetst moeten worden.
- Halvering De Kamer. Met 75 man heb je ook een oneven aantal. Zorg ervoor dat gekozen volksvertegenwoordigers het aantal zetels krijgen waar ze recht op hebben (systeem met "stemkracht"). Bijvoorbeeld Omtzigt, hij kreeg stemmen die goed waren voor 5 zetels. In het huidige systeem gaan die stemmen naar de partij, terwijl we volgens de grondwet alleen volksvertegenwoordigers hebben, geen partijen. Dus in mijn voorstel krijgt volksvertegenwoordiger Omtzigt 5 zetels (stemmen), hij gaat er op 1 zitten, krijgt backstage 4 hulppersonen die hij zelf uitkiest, en zijn stem telt 5x mee bij stemmingen.
- Nog meer ideeën om het allemaal wat simpeler (en dus goedkoper!) te maken?

Timide_Aso | 04-01-22 | 14:29 | 1

Ontsla de helft aan ambtenaren.
Vooral bij de fiscus kunnen er een hoop uit na de hervormingen.

ChatBot | 04-01-22 | 15:02

Zucht geen enkel persoon welke een eigen lijn zal doorvoeren en van aanpakken weer gok ik. Worden weer een paar trieste doelloze jaren waarin we niks oplossen

Baksteenbakker | 04-01-22 | 14:24

Wanneer de eerste vvd’er door Rutte onder de bus is gegooid, welk interim fossiel wordt dan weer van stal gehaald? Blok, Opstelten of toch weer Kamp?

Guy_Tare | 04-01-22 | 14:16 | 1

Je vergeet de belangrijkste, de man die overal bij is immers, Halbe Zijlstra wordt dan persoonlijk weer uit de datsja van Poetin getrokken.

breakingnews | 04-01-22 | 14:18

Hoor dus net op Radio1 die Aukje de Vries, die de toeslagenaffaire moet oplossen. Ze zegt iets over snel beginnen etc., en haar wordt gevraagd of ze die klus gaat klaren in de tijd totdat ze stopt (normaal gesproken over ruim drie jaar). Antwoord: "laat ik nu niet gelijk dingen gaan beloven".

Och verrukkelijke zoetheid van het nieuw elan!

breakingnews | 04-01-22 | 14:14

Wat een breedbekkikker. Nieuw elan warempel

ofarim | 04-01-22 | 14:13

Die Van Huffelen speelde toch ook in een van de Harry Potter-films? Ze lijkt er wel iig op. Wellicht tovert zij nieuwe verkiezingen?

Geil Kippetje | 04-01-22 | 14:10 | 1

Ze was the red queen in de film Alice in wonderland

Sinclair | 04-01-22 | 14:52

Dat nieuwe elan dat maar wat graag over zijn graf heen regeert: www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5... Dat geeft onze Vlaamse influencers ook nog even tijd om naar dat specifieke elan om te schakelen.

Gelukkig maar!

Jammer dat we geen minister van Intensieve Zorgcapaciteit krijgen. Ik zeg: gemiste kans voor een strijder als Diederik Gommers. Ook al omdat ze zich daar bij voldoende capaciteit nogal gauw schijnen te vervelen.

Leefde Famke Louise nog maar.

Hetkanverkeren | 04-01-22 | 14:07 | 2

Famke Louise was een wijze vrouw. Wijzer dan dat hele OMT bij mekaar. Die OMT leden beschouwen de wereld door een microscoop, maar ondertussen zien ze niet dat ze het land ten gronde richten.

VanBukkem | 04-01-22 | 14:26

@VanBukkem | 04-01-22 | 14:26: Het is pure culturele appropriatie, maar Mejuffrouw Louise is een mensch. Niet gehinderd door enig talent wel gewoon succesvol heur ding doen. Haar gun ik het.

Maar die ambtenaren, externe deskundigen en politici, voor zo ver nog enig onderscheid: volcontinu met je snuit in de belastingtrog.

Zonder het fatsoen je kapot te vreten.

Nu alleen nog even trouwen met de vader van je aanstaande spruit, Famke :-)

Hetkanverkeren | 04-01-22 | 14:36

Het is wachten op de oppositie die deze mensen massaal gaan aanvallen op hun kennis en kunde en afvragen door wie hun kennis is ingefluistert. Ik voorzie een hoop discussies.

Sinclair | 04-01-22 | 14:01

Ik weet nog wel dat ik dacht dat we na Balkenende niet veel dieper konden zinken.

VanBukkem | 04-01-22 | 14:00 | 3

Ik sluit inmiddels niet meer uit dat we hierna Jetten I krijgen. Of Klaver I.

VanBukkem | 04-01-22 | 14:02

@VanBukkem | 04-01-22 | 14:02: Ik heb nog wat ijdele hoop dat de keldering bij de regeringspartijen in de peilingen doorzet en ze met het catastrofale Rutte IV hun hand overspelen. Vraag is wel of het volk bij de eerstvolgende verkiezingen weer last van amnesie heeft of andere partijen een kans geeft.

Guy_Tare | 04-01-22 | 14:11

@Guy_Tare | 04-01-22 | 14:11:
Die hoop heb ik inmiddels opgegeven. Bij de volgende verkiezingen gooien ze gewoon weer wat door het drinkwater heen, net zoals de vorige keren, en vervolgens gaat het weer vreselijk mis in het stemhokje.
Of we krijgen vlak voor de verkiezingen weer een docu voor de kiezen bij de NPO: 'Jetten, premiersmateriaal', of iets dergelijks. En heel NPO kijkend Nederland trapt er weer in.

VanBukkem | 04-01-22 | 14:20

Ik had eigenlijk verwacht dat Kees Verhoeven op digitalisering gezet zou worden, want hij weet er tenminste nog een klein beetje van. Met de keuze voor Van Huffelen ben ik niet blij, want digitalisering gaat een heel belangrijk dossier worden (denk cyberveiligheid, privacy, lerende machines, enz.).

ZOMG | 04-01-22 | 13:56 | 3

Ik zou die Huffel niet eens op de vuilnis zetten.

Toede_Le_Dokie | 04-01-22 | 14:02

Of Elias?

Louter Leuter | 04-01-22 | 14:51

Ik zat net een artikel in de Groene Amsterdammer over Ronald Reagan te lezen. Die won in 1980 de Amerikaanse presidentsverkiezingen met de leus "Bent u nu beter af dan vier jaar geleden?" Onthouden, die leus, voor de volgende Kamerverkiezingen: "Bent u nu beter af dan vier (acht, twaalf, ...) jaar geleden?"

MAD1950 | 04-01-22 | 13:51 | 1

Goed punt Maddie!

Stoned Hengst | 04-01-22 | 14:02

Kaag en Jetten: Die vormen het rampenduo. De een zit op de poen, de ander op de monsterlijke uitgaven. Met klimaat als verbindende factor. Kaag “klimaat is doen of doodgaan” en klimaatdrammer Jetten gaan miljarden en miljarden door de versnipperaar halen om hun klimaatpsychose te bevredigen.
Klimaatwinst: Nul
Milieu: De natuur wordt een windmolenpark en de laatste bomen zijn biomassa.
Portemonnee: De jeugd gaat nog lang bloeden voor de waanzin van dit duo.

Zeddegeizot | 04-01-22 | 13:51 | 3

Dan moet de jeugd massaal PVV gaan stemmen ;-)

Toede_Le_Dokie | 04-01-22 | 14:02

Dit is ook waar ik me ernstig zorgen om maak. Gelukkig beslissen zij niet alles in hun eentje...

Gervano | 04-01-22 | 14:04

Welkom in de parallelle wereld van onze samenleving. Waar fopoplossingen voor zogenoemde problemen worden gefundeerd met luchtkastelen. De luchtkastelen worden bewoond door deugridders. Veel hiervan zitten in de politiek.

Valka | 04-01-22 | 14:07

Het aftellen tot de volgende mega-affaire kan na de beëdiging beginnen met dit nieuwe elan in oude zakken.

Tiscali-2 | 04-01-22 | 13:48 | 1

Mark heeft er weer genoeg om onder de bus te flikkeren.

likdoorn | 04-01-22 | 13:50

Alles leuk en aardig, maar is het kabinet al gevallen ?

Karel Kruizenruiker | 04-01-22 | 13:44 | 4

@wiers | 04-01-22 | 14:02:
Ja, . . . En dat dan de bliksem genadeloos hard inslaat, 5 x achter elkaar.

Hebbiehemookweer | 04-01-22 | 14:43
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn slachtoffers bij de toeslagen maar velen zijn gewoon fraudeurs geweest, ondanks alle krokkedillentranen. Door de stupiditeit van de ambtenarij krijgen de bedenkers van de fraude (de bulgaren) nu zonder enige inspanning Euro 30.000 gestort.
Is men volkomen geschift geworden?

AntiZanicz | 04-01-22 | 13:43 | 6

Lul niet.Er waren een klein aantal fraudeurs maar een veel en veel groter aantal was helemaal geen fraudeur. En die 30000 euro was een plannetje van van Huff om de kamer tevreden te stellen, maar dat gaat helemaal niet door.
De mensen die wel geld hebben ontvangen, veel geld zelfs, zijn de ambtenaren van het batteljon dat opgericht is om uit te zoeken wie wat precies heeft gedaan, waar wat verkeerd is gegaan en waar de overheid vervolgens nog wat van terug kan vorderen. Daar is al een paar miljoen weggepist.

JanVergoor | 04-01-22 | 13:49

"Ja, maar als het onterecht is dan wordt dat weer teruggevorderd.."
[/sarcasme]

marcoplarco | 04-01-22 | 13:52

Ja.

En schaamteloos.

Dr.Mabuse | 04-01-22 | 13:56
▼ 3 antwoorden verborgen

De eerste kamer leden besteden maar een dag per week aan die kamer. Hun baan kunnen ze gewoon houden. Wle krijgen ze een mooie beloning voor het erebaantje. Voor andere mensen is dat een jaarloon bij 40uur/week

AntiZanicz | 04-01-22 | 13:41

Dat het kabinet Rutte IV niet de populariteitsprijs wint bij de reaguurders was natuurlijk wel een beetje te verwachten. Maar wat mij opvalt is dat de meeste reacties van lezers bij de zogenaamde kwaliteitsmedia, het redelijke midden zegmaar, ook niet van de lucht zijn. Het lijkt er op dat op een paar babyboomers na echt helemaal niemand in Nederland zit te wachten op Rutte IV.
Maar goed, daardoor laat die machtswellusteling zich niet tegenhouden natuurlijk. Wat kan hem de wil van het volk schelen.

VanBukkem | 04-01-22 | 13:39 | 3

Waarom stemt 80% dan op deze lieden? Geloof er helegaar niks van dat 'men' zo ontevreden is. Iedereen vindt het wel goed zo is alleen met zichzelf bezig.

Graaf_van_Hogendorp | 04-01-22 | 13:42

@Graaf_van_Hogendorp | 04-01-22 | 13:42:
Tachtig procent? Volgens mij halen ze op dit moment amper zestig zetels in de peilingen. Daarom krijgen we ook geen nieuwe verkiezingen. (Want daar valt op zich genoeg voor te zeggen: nieuwe verkiezingen. Na alles wat er gebeurd is.)

VanBukkem | 04-01-22 | 13:47

@Graaf_van_Hogendorp | 04-01-22 | 13:42: Volgens mij stemt een kleine 48 % juist NIET op deze lieden en als er weer gestemd zou moeten worden zou een dikke 60% NIET op deze lieden stemmen.

ReyNemaattori | 04-01-22 | 13:59

Positief is dat wij op- danwel uitvreter Christophe van der Maat kwijt zijn.

JanVergoor | 04-01-22 | 13:39 | 1

Echt geen idee wie dat is, dus ik denk dat je geheel gelijk hebt. Ik ben zelf blij met vertrek Sander "ik maak niks af" Dekker.

Lorejas | 04-01-22 | 13:49

Bekende politica of onbekende,
de treurnis blijft een beetje hetzelfde
alleen de inwissel snelheid gaat omhoog!

De_Middelvinger | 04-01-22 | 13:38

Het zal kloof tussen burger en overheid absoluut gaan verbeteren.

spamzuiger | 04-01-22 | 13:37 | 1

Die gremlin gelijkende, is dat een hybride?

donkieshot | 04-01-22 | 13:41

Het profiel is duidelijk. Des te meer bewuste dan wel onbewuste fouten maken des te beter het is volgens de sollicitatie commissie.

dijkbewaker | 04-01-22 | 13:31
-weggejorist-
buffalotom | 04-01-22 | 13:27 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een fantastische mensen toch!

Merkwaardeloos | 04-01-22 | 13:26

Schrijnend dat zelfs een pleefiguur als Mark Habers weer terug komt. Hoe kan zoiets in godsnaam?

Do-na-zi | 04-01-22 | 13:26 | 1

Nieuwe bestuurscultuur

Spartaan1888 | 04-01-22 | 13:31

De baantjescarousel draait als nooit tevoren. Er is zelfs niemand blijven zitten voor een nieuwe ronde (afgezien van de grote roerganger)

apek00l | 04-01-22 | 13:25

Barbara Visser? Hans Vijlbrief? Raymond Knops? Andere ingevlogenen om Rutte demissionair tot een einde te brengen? Afgeserveerd om plaats te maken voor minder capabelen. Raar.

RGV42 | 04-01-22 | 13:22 | 1

Barbara Visser capabel? In welk universum leeft u ?

oldandwise | 04-01-22 | 13:31

Mevrouw Van Huffelen als afleidingsmanoeuvre richting Big Tech inderdaad: zie de krokodillentranen van Henk Kamp en Kajsa Ollengren eerder deze week in de Vlaamse vodjes. Cyberterroristen hebben vrij spel omdat de veiligheidsdiensten onder min of meer democratisch toezicht staan. Al die speciale ministers en staatsecretarissen met een eigen titel: van André Rouvoet op Jeugdzorg tot Sandertje Dekker op Rechtsbescherming. Ik moet dan altijd aan één van de laatste sociaaldemocraten denken, Jan Schaeffer: in gelul kun je niet wonen.

Hetkanverkeren | 04-01-22 | 13:22

Niet heel veel beter, maar tenminste de helft van de ploeg heeft nog iets gestudeerd in de richting waar ze nu minister van zijn geworden
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

kapotte_stofzuiger | 04-01-22 | 13:20

Samen met de pers ben ik trots op deze bekwame bewindvoerders

thanseeuwen | 04-01-22 | 13:19

De kartelbenoemingen lopen weer als een Zwitsers uurwerk. Genoemde mensen worden stuk voor stuk bewindslieden omdat dat goed is voor hun carrière en omdat het lekker schuift. Landsbelang? My arse!

Tietmier | 04-01-22 | 13:17 | 2

De eerste altruïstische politicus moet ik nog tegenkomen.

kapotte_stofzuiger | 04-01-22 | 13:19

En omdat ze, vanwege gebrek aan ervaring en karakter, geen gevaar vormen voor de autocraten Rutte en Kaag.

hatsikidee | 04-01-22 | 13:27

Omtzigt heeft nog altijd het touwtje in handen waarmee hij Rutte IV in één keer kan doen ontploffen.... Pieter, kom op, laat je tanden zien en trek minstens 5 CDA kamerleden naar je nieuw partij. Maakt niet uit hoe het gaat heten. Wat vind je van Omtzigt Democratisch Appèl (ODA) oid? Red ons AUB SVP.

hatsikidee | 04-01-22 | 13:17 | 8

Vergeet het. Omtzigt is uitgespeeld. Wie hoort nog iets van deze man? Bij de eerstvolgende verkiezingen is hij al lang vergeten. En hij heeft nog geen partij dus stemmen op hem kan sowieso niet.

Kattie | 04-01-22 | 13:33

Omtzigt is de laatste persoon op aarde die u gaat verlossen. Hij zou u verwijzen naar zijn Heer.

Graaf_van_Hogendorp | 04-01-22 | 13:40

@Kattie | 04-01-22 | 13:33:
Blijf maar hopen. Ik denk dat het vies tegen gaat vallen voor alle CDAers.
Daarnaast was Omtzigt alweer de enige de in het Kerstreces WEL de stukken las die Hugo weg had proberen te moffelen. Dat jij er niets van 'hoort' is omdat je met je vingers in je oren zit.

JanVergoor | 04-01-22 | 13:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Die Hermes House Band is toch een afsplitsing voor leden die niet genoeg IQ hebben voor de Jostiband?

gestoptmetroken | 04-01-22 | 13:15

Alexandra van Huffelen? Rutte had nog beter Rian van Rijbroek kunnen nemen. Maar ja, Rijbroek ligt waarschijnlijk minder goed in de markt bij twijfelhomoïden.

hatsikidee | 04-01-22 | 13:13 | 5

Alexandra van Huffelen, de vrouw die het buskruit weliswaar niet heeft uitgevonden, maar die wel met haar bek vooraan stond toen het ontplofte.

VanBukkem | 04-01-22 | 13:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een armoede en wat een zootje incompetente prutsers. Ik geloof niet meer in deze politiek, niet in deze overheid. Emigreren is denk ik de oplossing want het kan alleen maar erger worden met dit kabinet....

Blonde Nel | 04-01-22 | 13:13 | 3

Probleem is dat elk land een regering heeft... Je ontkomt er niet aan helaas.

Lorejas | 04-01-22 | 13:38

Haha ja Nel, het gras is bij de buren niet groener hoor

Roos | 04-01-22 | 13:50

Ik zeg: Doei.

The_Black_Knight | 04-01-22 | 14:29

Een rariteitenkabinet.

Ray Skak | 04-01-22 | 13:13

Nou, geweldig hoor, deze nieuwe talenten. Die gaan samen met de minister van hoog en laag water, Robbie Jetten ons land redden. Mag ik nog even opmerken dat wij inmiddels twee kamerleden hebben die het nodig vinden dat zij buiten de voordeur altoos met een kopvod op dienen te lopen omdat zij zo ontzettend veel van Mohammed houden? Dit land gaat langzamerhand naar de verdommenis…

eerstneukendanpraten | 04-01-22 | 13:11

Is dat de schoonmaakster op de foto die de Komo zakken buitenbaan het zetten is?

Super Grover | 04-01-22 | 13:10

Heerlijk, je hoeft totaal geen kennis van zaken te hebben om een silo ambtenaren aan te sturen die denken dat ze experts zijn vanwege 32 uur (fulltime) per week uit het raam te staren.

kapotte_stofzuiger | 04-01-22 | 13:09

Van Huffelen doet digitalisering er gewoon ff bij. Anno 2021 is de Digitale Wereld natuurlijk bijzaak. Alexandra weet er in elk geval met een opleiding Bestuurskunde én een Vakopleiding Openbare Financiën voor Hogere Ambtenaren echt álles van. En anders krijgt ze gewoon advies van Capgemini. Wat kan er mis gaan?

de Voorzittert | 04-01-22 | 13:09 | 2

Ik vermoed dat ze tweede keus is, nadat Rian van Rijbroek de baan weigerde.

quigg | 04-01-22 | 13:15

Ze wordt geadviseerd door de ambtenaren.
Waarom blijven mensen toch denken dat bestuurders zelf alle parate kennis hebben?

Roos | 04-01-22 | 13:51

Wordt ze nu aangevallen door komo zakken?

Kaal-dik-en-lelijk | 04-01-22 | 13:08

Ja stom is dat, als je je kind zo'n leuke kindernaam geeft, en vergeet dat ze op een gegeven moment gewoon oud is, en dan nog steeds Micky heet.

John McClane | 04-01-22 | 13:08 | 1

Héé?
Wil je met wat meer respect over onze geliefde reaguurster uit Gouda schrijven, ja?

Kapitein Sjaak Mus | 04-01-22 | 13:12

e-Lan?
Is dat zo'n nieuwerwets computernetwerk?

Kapitein Sjaak Mus | 04-01-22 | 13:07

Bestaat er ook zoiets als een placebo effect waarbij mensen bang worden gemaakt voor iets waardoor ze er dan ook daadwerkelijk klachten door krijgen

jeweettochniet | 04-01-22 | 13:06 | 1

Yep.
Dat heet een nosebo.

Kapitein Sjaak Mus | 04-01-22 | 13:08

place your bets , wie gaat er als eerste omhelst worden door Rutte en dan voor de VVD partijbus geduwd worden

HetOorAakel | 04-01-22 | 13:06 | 1

Dat ligt eraan hoeveel fuckups Rutte weer begaat, of nog moet afdekken!
Het benoemen van anonieme trekpoppetjes maakt dat Rutte zijn verantwoordelijk helemaal niet meer serieus hoeft te nemen!

De_Middelvinger | 04-01-22 | 13:32

Mijn nieuwe elan spuit er na een kwarytiertje Pornhub zo weer uit

deministerpresident | 04-01-22 | 13:05

Vandaag niet de sterkste figuren. En waarschijnlijk ook vier die er snel uitvliegen

dathoujetoch | 04-01-22 | 13:03

Ik word elke ochtend wakker met nieuw elan. Na vijf minuten is dat vervlogen.

Leptob | 04-01-22 | 13:02 | 1

In deze regio heet dat een odol.

marcoplarco | 04-01-22 | 13:43

ik ruik nieuw elan

Pretba | 04-01-22 | 13:02 | 2

* proest *
Tijdelijk nieuwe ingevlogen tussenpauzen loyaal aan Rutte?

Jan, Leiden | 04-01-22 | 13:30

Nee het stinkt enorm

retba | 04-01-22 | 18:28

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl