Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Medische privacy van Pieter Omtzigt in Zoom-meeting door Wopke Hoekstra besproken

350 partijleden kregen te horen op welke manier het CDA Omtzigt zijn "rust" wil gunnen

Hee Huug. Alwéér aan het prikken?

Partijleider Wopke Hoekstra en CDA-voorzitter Marnix van Rij via @CDAVandaag, vier dagen geleden: "Wij wensen Pieter een spoedig herstel. En wensen hem en zijn familie het allerbeste en hopen dat hij de rust kan krijgen die hij nodig heeft."

Partijleider Wopke Hoekstra en CDA-voorzitter Marnix van Rij op Zoom, dinsdagavond in een Zoom-call met 350 (!) partijleden: 'We hebben tientallen uren op Pieter ingepraat, Pieter zou medische hulp zoeken en zo'n document van 76 pagina's zegt iets over zijn gemoedstoestand. En ohja, het lek komt uit Pieters eigen kring.'

In die fluistercampagne Zoomcall waren een paar journalisten naar binnen gesmokkeld, waaronder Auke van Eijsden (#FF) van de kwaliteitskrant van chrrristelijk Nederland, het ND. Dat was niet de bedoeling, laat het CDA achteraf weten, maar kennelijk was het wel prima om persoonlijke en private gezondheidsdetails van Omtzigt te delen met honderden leden. Vergis u niet: het is allemaal opzet. Er komt een noodcongres aan, met gele en groene briefjes en de afgrijselijke Henri Bontebal die naar Wopkius Pilatus gaat salueren en zo, en Hoekstra wil graag zo veel mogelijk zieltjes in zijn uit elkaar scheurende kerk houden. De helft van de achterban is #TeamOmtzigt dus, Omtzigt moet zo labiel en onberekenbaar mogelijk worden afgeschilderd. Bij de NOS werken ze gewillig mee, getuige de aangepaste headlines die zich 180 graden met de spin mee bewegen. Want Omtzigt was immers ook kritisch op de media, en dat mag niet van de H. Parlementspers.

Update: ze wisten WEL dat journo's mee keken

Social

Het lek uit welke kring?

Over die "gemoedstoestand" waar Ank Bijleveld naar verwees en waarin Omtzigt zijn vernietigende analyse voor de interne onderzoekscommissie geschreven zou hebben: het CDA ontkent alleen dat 'drie sponsoren'-verhaal (en dat verhaal rammelt), aan de andere 75 pagina's over het toeslagenschandaal, de labiel verlopen lijsttrekkersverkiezing, de ideeënleegte bij de partijtop, de interne tegenwerking van het beste controlerende Kamerlid van Nederland, het publicatieverbod op zijn boek voor de verkiezingen en de verziekte onderlinge verhoudingen in het algemeen durft niemand zich te branden. Dat zegt meer over  de "gemoedstoestand" van het CDA dan over die van Omtzigt.

Of het lek bij Pieter zelf zat? Wij weten tamelijk zeker dat hij het in ieder geval niet graag naar buiten wilde hebben. De 'kring' uit zijn (vermeende) citaat "Helaas Marnix, iemand uit de kring waarmee ik het document heb gedeeld, heeft het naar de pers gestuurd" kan ook slaan op mensen in de partij zelf: hij schreef het document voor de commissie Spies, niet voor zijn schoonmoeder. Het document dat wij in handen kregen, kwam niet via een CDA'er bij ons, maar is getuige de kenmerken van het originele Word-bestand wel bewerkt op/door/met/vanaf de (voormalige?) machine van oud-senator Pia Lokin, de ambtsopvolger van Liesbeth Spies in de Eerste Kamer. Daar hebben we vooralsnog geen nummer van weten te achterhalen, maar dat is een stukje van de puzzel. Wilde gedachte: als het inderdaad iemand uit Pieters eigen kring was, wilde die hem misschien wel bevrijden uit een onmogelijke strijd tegen de windmolens van Wopke, het pluche en de formatiebelangen van een partij die in zijn eigen modder weg aan het zakken is, en daarmee de weg vrijmaken voor werkelijk herstel. Want zelfs nu hij zijn lidmaatschap heeft opgezegd, is hij niet veilig voor voze fluistercampagnes.

Reaguursels

Inloggen

In mijn tijd was de praeses collegii van Minerva een vent, een kerel. Dit sujet gedraagt zich nu al maanden als een achterbakse knor. Wat een treurige vertoning is die Hoekstra

SteilAchterover | 16-06-21 | 13:25

Eventjes een citaat uit een stuk uit het Parool, waar lokale CDA-ers hun mening gaven:

"Een ander wijst erop dat er al sinds 2010 ‘rot in de partij zit’. “Dit rapport van Omtzigt staat echt voor een groter probleem,” zegt hij. “De partij is gekaapt door de rechts-conservatieve vleugel. En wie het daar niet mee eens is, moet maar opdonderen. Zo was Chris van Dam een goed Kamerlid. Maar omdat hij zich hard maakte voor het kinderpardon, kreeg hij een onverkiesbare plek.”

In 2010 dreigde het CDA ook al te scheuren. De samenwerking met de PVV destijds zorgde voor hoog oplopende ruzies. Zoals nu Pieter Omtzigt zich boos maakt over de koers, was het toen CDA-minister Ab Klink. Onder druk van de partijtop trok Klink zich uiteindelijk terug uit de politiek".

www.parool.nl/nederland/de-tweespalt-...

Dat het gedrag van bepaalde beleidsfiguren binnen 't CDA jegens Omtzigt smerig is (geweest) staat buiten kijf.

Maar 't CDA is nog altijd in meerderheid géén typisch linkse partij, waar men met de meest krankzinnige visies over massa-immigratie en islam rond loopt.

Weet u nog Rotterdam? Waar dat 'Linkse Verbond' tussen NIDA, GroenLinks, SP én 'middenpartij' PvdA ineens uit de diepte omhoog kwam borrelen? Dat dit Verbond uiteindelijk uit elkaar spatte door een tweet van NIDA, waarin Israël met ISIS werd vergeleken betekent niets; vorige maand zagen we al hoe ver de anti-Israëlische retoriek bij linkse partijen (en hun achterbannen!) inmiddels gevorderd is.

Dus zo'n nieuw Links Verbond, aangevuld met DENK, zit er echt wel aan te komen.

Binnen het CDA zijn er dus verschillende vleugels. Tot welke vleugel Omtzigt nou precies behoort weet ik niet precies. Maar ik weet wel dat de linkse vleugel (pro-kinderpardon, 'humaner' asielbeleid, tegen samenwerking met partijen rechts van de VVD et cetera) nu garen denkt te kunnen spinnen uit de huidige shitstorm om zo de 'rechts-conservatieve' vleugel eruit te wippen.

Of je het nu leuk vindt of niet, voor een toekomstig VVD-CDA-JA21-? immigratie-kritisch kabinet heb je een 'rechts-conservatieve' CDA-leiding nodig.
Dus mét types als Hoekstra c.s. Want anders slaat deze partij onder druk van luidruchtige linkse CDA'ers naar links af en zitten we in Nederland straks opgescheept met een CDA-PvdA-D66-GroenLinks-SP kabinet, eventueel 'gedoogd' door BIJ1 en DENK.

Het CDA is niet mijn partij. Toch richt ik mijn gifpijlen liever op partijen links van 't CDA, omdat dáár het echte rot zit en een 'rechts' CDA voor een rechtse coalitie noodzakelijk is.

Stemmen van kiezers die twijfelen tussen PvdA en CDA, zie ik uiteindelijk daarom dan toch liever naar een 'rechts' CDA gaan.

En voor zo'n CDA-koers heb je de Hoekstra's van deze wereld toch nodig.

Kompromat | 16-06-21 | 13:01 | 1

Goed doordacht stuk. In de euforie van de bewieroking van Omtzigt lijkt deze kant van de zaak behoorlijk onder te sneeuwen.

Wiebenick | 16-06-21 | 13:14

Je zal maar (net als ik) op Pieter hebben gestemd, en bij God niet omdat hij een CDAer is maar vanwege zijn inzet als kamerlid, In totaal 342.000, ca 5 zetels, aan voorkeursstemmen. Er zitten er dus nog 4 op het pluche waar ze eigenlijk niet horen te zitten, je mag (spreekwoordelijk) bidden dat er nog 4 de overstap maken.

Tjemig | 16-06-21 | 12:05 | 3

Ja, zoals ik dus. Omtzigt gestemd en het CDA er op de koop toe genomen. Zonder Omtzigt was mijn stem naar JA21 gegaan.

Janneus | 16-06-21 | 12:33

@Janneus | 16-06-21 | 12:33:
Bedankt voor uw stem op Wopke Hoekstra en Rutte IV met PvdA en GL in het kabinet.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 12:44

@Janneus | 16-06-21 | 12:33: Ik stond voor hetzelfde dilemma, en koos daarom JA21. Als Omtzigt alleen verder gaat, dan heeft hij mijn stem. Maar eerst kijken wat hij gaat doen.

AdPatat1960 | 16-06-21 | 20:17

Maurice de Hond, kom er maar in. Hoeveel zetels heeft het CDA nog?

Sjakkie van de Hoek | 16-06-21 | 11:48 | 4

@Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 11:51:
Dan scheid ik me af en word ik autonoom. of zoiets dan toch. Dat is geen democratie meer, dat is democratuur en daar doen wij in Huize Graai niet aan mee.

Graaisnaaiert | 16-06-21 | 11:53

Zetels? Dat is.meervoud?

Shoarmamasutra | 16-06-21 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

Elke keer als je denkt dat het niet nog kwaadaardiger kan. Gisteravond had ik het nog over de Pied Piper maar dat is onvoldoende. Hercules en de Augiasstal dan maar? Sodom en Gomorra? Of toch maar - spreekwoordelijk - napalm en vlammenwerpers?
Tering, wat een tuig, wat een kwaadaardigen met een agenda en wat een psychiatrische patienten, avonturiers, viezerikken, nepotisten, extremisten en domweg 5e kolonisten zit er tegenwoordig in de Kamer en klit om de macht heen. En netjes over alle partijen heen verdeeld. Eerlijk waar, een beter argument om het instituut politieke partij af te schaffen is er niet. Ik zeg, districtenstelsel en kandidaten op persoonlijke titel de Kamer in en dus ook hoofdelijk afrekenbaar stellen voor de gemaakte beslissingen. Dit systeem is zo rot als een mispel.

Graaisnaaiert | 16-06-21 | 11:44 | 8

@Wiebenick | 16-06-21 | 14:00:
U snapt het niet zo he, waar ik tegen ageer. Even heel simpel, het stelsel van politieke partijen werkt niet meer. Dat is geen aanklacht tegen de democratie. Sterker nog, ik ben voorstander van het Atheense model inclusief veiligheidsklep ( schervenrecht ). Google maar even en lees dan mijn tegel opnieuw. En waarom u er vvmu bijsleept is beyond me.

Graaisnaaiert | 16-06-21 | 14:28

@Graaisnaaiert | 16-06-21 | 14:28:

Kritiek op Omtzigt wordt door u ervaren als een kwaadaardige aanval.

Hij kan niet meer veilig over straat door dit tuig, het zijn allemaal gekken en viezerikken, enfin, de lijst is eindeloos. Terwijl, wat is er aan de hand? Omtzigt heeft in overspannen toestand een woedende aanklacht van 76 kantjes geschreven, met als logisch gevolg heftige reacties. Lovende, en ja, ook boze en kritische. Omdat in dit land iedereen gehoord en kritisch bevraagd mag worden. Tegenspraak is nuttig en noodzakelijk, altijd. De vvmu staat voorop, je kunt er niet omheen.

Wordt u niet moe van uzelf?

Wiebenick | 16-06-21 | 15:39

@Graaisnaaiert | 16-06-21 | 14:28: Het schervengericht, ja! Als we dat hadden, zou Rutte er dan nog zitten? In de praktijk hebben we intussen steeds minder te zeggen over hoe en door wie we geregeerd worden. Zelfs dat magere referendum dat we hadden is ons afgepakt door een partij die zich Democraten noemt, maar voor precies het tegenovergestelde staat.

MAD1950 | 16-06-21 | 16:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Als ik op een kwade dag zou lezen dat Omtzigt het zelfde lot als Pim Fortuyn is overkomen zou mij dat niet verbazen. Omtzigt weet te veel wat voor het CDA het daglicht niet kan verdragen.

Colin.Fart | 16-06-21 | 11:40 | 12

@Janneus | 16-06-21 | 12:36:
Omtzigt stemde altijd mee met het partijkartel. Daar gaat het om. Niet wat politici gillen of zeggen of tweeten, al lijkt iedereen steeds daarin te tuinen. Mbt peilingen, boeien, kijk eens waar Kaag op stond in januari en wat ze haalde in maart na 1 NPO uitzending waarbij werd verklaard dat de Jessias nu stom was.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 12:41

@Janneus | 16-06-21 | 12:36: Dat is waar en dat is ook een interessant idee. Bij nader inzien deed ik hem tekort, als het gaat om de verhouding tussen overheid en burgers is hij wel degelijk inhoudelijk vernieuwend. Maar ja, die EU en immigratie, dat is toch wel het belangrijkste. Vergis je niet: Omtzigt stemde gewoon voor Marrakeshpact. Dat dreigt hier ondergesneeuwd te raken.

Tashtego | 16-06-21 | 12:46

@Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 12:41: je spreekt jezelf tegen "Omtzigt stemde altijd mee met het partijkartel. Daar gaat het om. Niet wat politici gillen of zeggen of tweeten, al lijkt iedereen steeds daarin te tuinen" Als iedereen daarin tuint gaat het daar dus wel om..

louis6227 | 16-06-21 | 12:53
▼ 9 antwoorden verborgen

Als ik de situatie inschat, lijkt het mij waarschijnlijk dat een lid van de commissie Spies (in opdracht van Wopke?) bewust gelekt heeft - ik heb al eens eerder gevraagd of een lid van die commissie soms in Limburg woont.
De hele toestand lijkt op een 'Operatie Beschadig Pieter'.

L.E. Raar | 16-06-21 | 11:38 | 4

Er is zo op het eerste gezicht geen lid dat met een voor de hand liggende Limburgse connectie. Misschien als je dieper graaft wel, maar dan nog kan de keuze voor De Limburger anders gemotiveerd zijn.

Tashtego | 16-06-21 | 11:58

@L.E. Raar | 16-06-21 | 11:54:
Behoorlijk ja. Maar we gaan ons niet tot zijn niveau verlagen.

Graaisnaaiert | 16-06-21 | 14:25
▼ 1 antwoord verborgen

Als ongelovige troost ik mij met de gedachte dat mocht de God, waar deze huichelaars heilig in geloven, echt bestaan, zij allen zullen branden in de hel.

MeneerDunderneus | 16-06-21 | 11:16

Wat een kwestie zeg, er zijn me nog steeds een aantal dingen die ik me afvraag:
- Waarom schrijft Omtzigt niets over 'zijn' MH170- en Demmink-dossiers?
- Wat hield nou CONCREET het sensibiliseren van Omtzigt in?
- Achter de schermen bij het kabinet: hoe benaderen ze de toeslaggenaffaire zonder enkel de 'problemen te benoemen of weg te moffelen'?
- Speculatie over Omtzigt: wat gaan zijn volgende stappen zijn?

In het algemeen: wat vinden wij als reaguurders van dit versplinterde landschap? Omtzigt moet straks alle dossiers in z'n eentje dragen, krijgt geen steun meer van een fractie en heeft minder spreektijd. Wat zou een nieuwe partij van zijn hand tevens doen: groeien? Ook meedoen op provinciaal en gemeentelijk niveau? Allemaal vragen, vragen, vragen....

GMC01 | 16-06-21 | 11:15 | 4

“Waarom schrijft Omtzigt niets over 'zijn' MH170- en Demmink-dossiers?”

Wellicht omdat hij van plan is om, nu hij niet meer teruggefloten kan worden door zijn CDA overlords, dit weer te gaan oppakken?

JackStick | 16-06-21 | 12:20
▼ 1 antwoord verborgen

Het is officieel; Youtube censureert in opdracht van de overheid. Dat zou ook bij geenstijl een item moeten zijn.
BLCKBX

mikes43357369 | 16-06-21 | 11:11 | 5

@Als_je_me_nou | 16-06-21 | 11:25:
Melding van youtube;"we hebben je account van overheidswege opgeschort"
Kijk naar BLCKBX TV (puntje op spatie)
Ik mag hier geen linkjes plaatsen

mikes43357369 | 16-06-21 | 11:43

Wat voor onzin had je nou weer neergeplempt dan?

Graaisnaaiert | 16-06-21 | 11:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik voel me politiek gezien thuis in het politieke midden en Omtzigt was daar wat mij betreft de spelverdeler. En de sociale rechtstaat als volksgoed, daar zag ik wel een zeteltje of 35 mee voor mij. Top-idee van Omzigt! Met Wobke om het in iets groots om te zetten. Ik begrijp eerlijk gezegd nog steeds niet hoe je met zo-n winnende strategie in deze beerput beland.

adhd-je | 16-06-21 | 11:09

Als zo’n klucht zich binnen pakweg Forum of PVV plaats zou hebben voorgedaan was er vast veel belastinggeld naar juridische procedures gegaan. De talkshows zouden weken materiaal hebben en cabaretiers uitgenodigd hebben om daar “leuke” dingen mee te doen.

Mallenmoe | 16-06-21 | 11:06

Als zo;’

Mallenmoe | 16-06-21 | 11:03

Zulke mensen zijn staatsgevaarlijk en voor het volk nog gevaarlijker.

Ray Skak | 16-06-21 | 10:54 | 1

Over wie heb je het?

Rest In Privacy | 16-06-21 | 11:00

Tot nu toe bezigde ik het woord 'slangenkuil' voor dit schorem, zoek nu naar iets krachtigers

naxapinu | 16-06-21 | 10:50 | 1

Gifslangenkuil.

Kijkeensaan | 16-06-21 | 10:59

Is het niet opvallend dat die Hugo de Schoenen tot Botox nog slechts terloops op de buis is om een kleine patriarchale natte wind te delen? Iets met geschoren worden en stilzitten?

P. Breidel | 16-06-21 | 10:49

Als Omtzigt een partij opricht zou die denk ik veel kiezers kunnen trekken die genoeg hebben van het Haagse gekonkel. En in tegenstelling tot PVV, LPF, FvD zou die partij dan wél een partijleider hebben met substantiële inhoud. Maar het staat of valt met de andere partijleden die zijn partij weet aan te trekken.

lekgoot | 16-06-21 | 10:46 | 4

Het feit dat Rutte gewoon doorgaat als premier zegt idd genoeg hoe de NL politiek ervoor staat. En dan maar "geschokt zijn" als er een algeheel moreel verval plaatsvindt

Slough | 16-06-21 | 10:53

Als Pieter in de peilingen vlak voor nieuwe verkiezingen richting de 20 zetels gaat kan hij niet meer veilig oversteken, ben ik bang. Er is er altijd eentje die dan snelle broem doet...

Graaisnaaiert | 16-06-21 | 11:48
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi inkijkje hoe het in de rattenburcht van de machtspolitiek allemaal rolt.
Als je voor recht en gerechtigheid van de burger gaat wordt je op alle mogelijke en vooral achterbakse manieren tegengewerkt en besmeurd.
Chips en nootjes terwijl de ratten over elkaar heen buitelen om nog te redden wat er te redden valt.
Ik zou tegen Pieter willen zeggen;
Leun lekker achterover, geniet van het zonnetje en neem vanmiddag een lekker pilsje. Je hebt het dik verdiend.

Eppo | 16-06-21 | 10:43 | 1

Pieter, president van GeenStijlland?

Graaisnaaiert | 16-06-21 | 11:51

Wat is het toch ook een grandioze kudtpartij, dat CDA. Sans gene karaktermoord plegen op Omtzigt die +340.000 stemmen binnen haalde voor diezelfde club. Het zegt alles over hoe rot dat hele Haagse kliekje in elkaar zit. Als één ding de afgelopen maanden kraakhelder is geworden dan is het wel dat deze mensen daar niet aan het werk zijn voor u.
Nee, functie-elders-Omtzigt is nu een nog grotere, mentaal geretardeerde lul gebleken want 76 kantjes...
Ik wed dat de man nog vele boeken kan produceren over misstanden in die Haagse beerput en laat-ie dat vooral doen.

Ad Fundum | 16-06-21 | 10:35 | 1

Penose. Bouwtuig. Verslaafd aan het binnenhengelen van opdrachten en concessies gefinancierd vanuit gemeenschapsgeld. Dit land is door- en door verrot. In BoeloeBoeloe zijn ze minder corrupt dan hier.

Graaisnaaiert | 16-06-21 | 11:50

Het kan best dat Omtzigt een CDA nodig heeft dat er niet meer is.
Een partij zonder visie en intern machtsgekonkel.

Dus wegwezen als Christendemocraat die voor een land en de burgers wil vechten. Dan verdien je beter.

kloopindeslootjijook | 16-06-21 | 10:26

GeenStijl op zijn ouderwets! Dit is prachtig roeren waar het stinkt. En stinken zal het nog wel even doen.

Vraag mij wel af, Bontebal was Omtzigts vervanger, wie gaat Omtzigt nu vervangen? Persoonlijk hoop ik op FMvKA, moet ze alleen wel het woke gedoe thuislaten.

Harvey2Face | 16-06-21 | 10:10 | 2

Niemand. Bontebal blijft zitten tot Omtzigt terugkomt. Grote kans dat er dan een kabinet is en Bontebal alsnog kamerlid kan blijven omdat aantal kamerleden minister of staatssecretaris wordt.

Vula | 16-06-21 | 10:13

@Vula | 16-06-21 | 10:13: hoe werkt dat dan? Bonte al is CDA. Dat zou betekenen dat nu Omtzigt ziek thuis zit dat Bontebal een CDA lijn gaat stemmen die Omtzigt nu hij van die last af is, mogelijk niet zou volgen.
Ja de leden zitten er niet voor een partij dat weet ik, ik denk alleen dat Bontebal die les vroeger bij maatschappijleer heeft gemist...

Harvey2Face | 16-06-21 | 10:21

16 maart 22...gemeenteraadsverkiezing....grote gelijkmaker of toch maar weer hetzelfde clubje?

Den-Pol | 16-06-21 | 10:09

Bontebal is overigens een uitstekend keuze voor een kamerlid. Deskundig op energie. Daar zijn er niet veel van. Die kan tenminste inhoudelijk bijdragen aan energietransitie.

Vula | 16-06-21 | 10:05 | 2

Waar weer een hoop cda'ers hun zakken door kunnen vullen (subsidies).

Watching the Wheels | 16-06-21 | 10:09

@Watching the Wheels | 16-06-21 | 10:09: U was me net voor...

knalrode lippenstift | 16-06-21 | 15:42

Vreselijke mensen. Heb ooit persoonlijk te maken gehad met Ploum, die nu beweert dat hij Omtzigt niet beloofd zou hebben dat hij fractievoorzitter zou kunnen worden als Hugo af zou haken. Destijds hadden hij en een advocaat van zijn kantoor geen enkele moeite met leugens zwart op wit te stellen. Beweerd werd dat een bejaarde bij aankoop van een nieuw product geweten zou hebben van bepaalde gebreken (nieuw product), wat natuurlijk onzin was. De bejaarde had een zaak moeten beginnen om z'n recht te halen, maar zag daar niet doorheen (maanden gedoe) en heeft het uiteindelijk gewoon geaccepteerd. Heb destijds zelf Ploum aangeschreven in de hoop dat hij (normen en waarden) iets zou doen om de leugens van zijn advocaat in te trekken (de bejaarde was uiteraard niet op de hoogte van gebreken bij een nieuw product), maar hij zei doodleuk 'breng het maar voor de rechter' en dat viel me destijds zo tegen (de feiten waren duidelijk voor allen). Dit soort mensen komt altijd zo netjes over, maar vooral schone schijn. Ze redden het door hun netwerken en zijn zelf ook een grote schakel in het overeind houden van bedrijven die niet altijd deugen. Een cda'-raadslid in de lokale politiek zei ooit "het gaat er niet om wat je kent, maar wie je kent" en zo is het (zie dat verhaal met Sywert, hoewel ik die nog hoger heb zitten dan Ploum, Van Rij enz.). Omtzigt had zich nooit met dat soort keurige boeven in moeten laten. Hoop dat Omtzigt zich morgen beter meldt en een eigen partij begint. Zou hem wel willen helpen ook (geen idee wat voor hulp hij kan gebruiken). Denk dat voor hem het beste is als hij morgen weer op een laag pitje aan de slag gaat. Je knapt er ook niet van op als ze je ziekte dagelijks blijven gebruiken om te proberen je in diskrediet te brengen. Gewoon weer rustig aan beginnen, vasthoudend zijn en je niet gek laten maken.

Watching the Wheels | 16-06-21 | 10:01 | 3

Normen en waarden, prachtige naam voor de nieuwe partij van Omtzigt. NEW!

Watching the Wheels | 16-06-21 | 10:12

@Watching the Wheels | 16-06-21 | 10:12: Top idee! Ik doe mee!

Als_je_me_nou | 16-06-21 | 11:28

Dat zou wel het beste zijn, echter een burnout is geen sinecure, dan is er geen energie, voor wat dan ook, met de nodige paniekaanvallen, herbelevingen en nachtmerries. Dat is een diepe en inktzwarte put, waar hij zelf uit zal moeten klimmen. Dat is wat ik heb meegemaakt met een naaste. Zaak is om dat stukje levensvreugde weer te herontdekken, en een doel te hebben waar energie uit geput kan worden. Misschien kan hij de moed vinden om langzaam op te starten met een eigen partij, met de nodige onvoorwaardelijke steun van enkele vertrouwensmensen, zodat ook zijn vertrouwen weer een beetje kan herstellen. De tijd moet genezen.

Lubitch | 16-06-21 | 12:13

"Document van 76 pagina's" is in werkelijkheid een document van 34 pagina's. De rest is inhoudsopgave en bijlagen. Maar voor mensen die, net als criminelen, zaken het liefst mondeling regelen om maar zo weinig mogelijk schriftelijke sporen achter te laten is dat natuurlijk nog steeds veel.

J.P.Drapeau | 16-06-21 | 09:52

Het CDA was eens een partij die een noemenswaardig aantal zetels in de 2e kamer warm hield en boven op de bok zat t.a.v. regeringsverantwoordelijkheid. Maar die tijden zijn reeds lang vervlogen. Gaandeweg is het CDA gekrompen tot een splinterpartijtje die sneller zetels verliest dan Max Verstappen kwalificeert. Maar blijkbaar is de zelfkennis bij het CDA dusdanig arrogant dat men van enige bescheidenheid geen weet heeft. Men waant zich nog steeds de partij die de lakens helpt uitdelen. Een soort FC Dordrecht die meent de opstelling van het Nederlands elftal te dirigeren. Dan ben je dom en blind tegelijk. Het CDA is afgedankt, doet niet meer mee, wen daar alvast maar aan. En Hoekstra niet alleen al minister ben je gezakt (belastingdienst) maar als partijleider ben je helemaal mislukt.

Broadsquire | 16-06-21 | 09:52

Ha, het CDA ontkent nu al weer de informatie van de journalist over de medische hulp. De partij heeft haar eigen leugencampagne niet op orde.

Schmalz | 16-06-21 | 09:48 | 2

Ze denken dat ze Rutte kunnen nadoen en dat ze overal mee zullen wegkomen. Helaas voor deze CDA-minkukels zijn ze bezig hun eigen politieke graf te graven. De verleden tijd van Wopke en Hugo staat voor de deur.

Usumani | 16-06-21 | 10:43

Bij de verboden motorclubs kunnen ze hier nog wat van leren.

likdoorn | 16-06-21 | 09:48 | 1

Zijn ook maar mannen met motoren die werkschuw zijn. En daarom boefjes worden.

sjef-van-iekel | 16-06-21 | 09:50

En er was ook niemand van die 350+ leden die Hoekstra kon vertellen dat hij geen medische info kan gaan zitten delen? Fijne mensen! En die Hoekstra, echtgenoot van een arts, die weet dat ook niet?
En nog lukt het deels om zoveel mogelijk oorzaak en gevolg om te draaien in het voordeel van het CDA. Maar naar aanleiding van dit gedrag hoef je niet te weten wat er precies met Pieter Omtzigt aan de hand is. Het CDA is smerig, onfatsoenlijk, laag en een totaal verwerpelijk setje engnekken.

Poesmobiel | 16-06-21 | 09:47 | 8

@Vula | 16-06-21 | 10:00: Precies. Die mag ook niet gedeeld worden. Als een krant weergeeft wat Hoekstra heeft gemeld, worden privacy rechten geschonden.

Poesmobiel | 16-06-21 | 10:06

@Poesmobiel | 16-06-21 | 10:06: Klopt! Dan moet Omzigt zijn oude partij aanklagen wegens schending van gevoelige persoonlijke gegevens. Het is natuurlijk van een amateurisme van hier to Tokio... tenzij ze dit heel bewust hebben gedaan, wetende dat een eventuele boete minimaal zal worden.... wat een zooi!

Als_je_me_nou | 16-06-21 | 11:30
▼ 5 antwoorden verborgen

De AVG geldt kennelijk niet voor onze overheids-laven.
Moet je als bedrijf eens de fout in gaan ergens in het brede spectrum van de privacy. Bam, gelijk boete en verbetertraject.
Dit is een mooi voorbeeld om niets meer te hoeven betalen mocht je als bedrijf eens de fout in gaan. Voorbeelden te over waarbij de overheid faalt en hier geen (financiële) consequenties aan verbonden worden.

pibasso | 16-06-21 | 09:46 | 3

Het CDA is wel goed bezig zo. Eerst Grapperhaus met zijn domme gedoe, nu dit. Hebben ze niet door dat op deze manier niets overblijft van de geloofwaardigheid van het CDA.
Dat terwijl het CDA ten tijde van Balkenende tenminste wat deed aan de massa-immigratie en ze daar heel veel punten mee zouden kunnen scoren als ze het niet via achterkamertjes regelden dat er een paar jaar meer emigratie was dan immigratie.

Shadowzz | 16-06-21 | 09:48

Ze hebben afgelopen maand wel een boete aan de opgelegd PVV Overijssel opgelegd voor het schenden van de AVG. Doe daarmee wat u wil.

DeBlijeGeit | 16-06-21 | 10:02

@DeBlijeGeit | 16-06-21 | 10:02: Dat is dus aanvechtbaar bij de rechter, want er wordt met 2 maten gemeten. Oh, wacht, de PVV, die moet natuurlijk bloeden. Want iets met rassies...............

pibasso | 16-06-21 | 10:37

Het beeld kantelt idd: de media kiezen zoals gewoonlijk voor de gevestigde orde. Tenslotte zorgt die voor de benodigde centjes....

Rationa | 16-06-21 | 09:46 | 1

Wiens brood men eet........

likdoorn | 16-06-21 | 09:49

Overigens is "tientallen, tientallen tientallen uren inspreken" op iemand die overwerkt thuis zit het slechtste wat je kan doen.

Sqbar | 16-06-21 | 09:46 | 4

sterker nog, als werkgever is het CDA hier gewoon strafbaar. Ik als werkgever mag alleen via/met de ARBO dienst communiceren met een zieke werknemer juist om te voorkomen dat ik druk uit oefen. Maar ja, ik ben een commerciële werkgever en geen politieke partij. Zelfde geldt voor de ziekte beelden, de collega's mag ik niet op de hoogte brengen van de toestand van de zieke medewerker vanuit AVG en zo. Torenhoge boetes en al wat daar bij komt. Maar de privacy waakhond slaapt ook hier weer lekker verder. Behalve als ik iets fout doe, dan laat het zijn tanden zien.

wegenbouwer | 16-06-21 | 10:25

@wegenbouwer | 16-06-21 | 10:25: Ik vrees dat u gelijk hebt.
Vijftien jaar geleden ben ik ook een tijdje uit de running geweest vanwege een directeur die kennelijk voorloper was van de malafide praktijken die Hoekstra c.s. nu laten zien. De situatie was zo schofterig, dat de ARBO-arts mij niet alleen volkomen gelijk gaf, maar aanbood mij buiten de arbeidssfeer te houden tot aan het moment dat ik met prepensioen zou mogen (4 jaar later). Dat heb ik geweigerd, omdat ik met opgeheven hoofd met pensioen wilde gaan. Uiteindelijk is dat, met het breekijzer van de ARBO-dienst, gelukt.
Als de ARBO-arts niet zo doortastend was geweest en voortdurend mijn belang voor ogen had gehad, was het heel anders gelopen.
Die directeur liet een bemiddelingspoging bewust in het honderd lopen, en probeerde tijdens het ziekteproces mij over te hevelen naar een andere locatie, 20 km verderop. Hij is er nooit voor bestraft.
Kennelijk gelden voor overheidsinstellingen andere regels dan voor commerciële - uw verhaal is schrijnend duidelijk.

L.E. Raar | 16-06-21 | 10:46
▼ 1 antwoord verborgen

Wopke is de vleesgeworden gristelijke schofterigheid.

Colin.Fart | 16-06-21 | 09:43 | 5

@nobodiesunmighty | 16-06-21 | 09:53:
-
Aparte analogie.... loopt u nu ook te hopen dat Wopke op een soortgelijke manier aan zijn eindje komt als Jezus?

bisbisbis | 16-06-21 | 10:15

@bisbisbis | 16-06-21 | 10:15: Jezus is niet aan zijn einde gekomen. Hij is nog steeds partijleider van het CDA, maar dan achter de schermen.

Usumani | 16-06-21 | 10:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Je merkt idd in de mainstream media dat men de zijde van het CDA kiest. Volgens het CDA en de media ligt het allemaal aan Omtzigt. Dat is het beeld wat nu geschetst wordt. Ik hoop echter dat Pieter nog wat intressante dingetjes of bewijzen achter de hand heeft, zoals appjes, E-mails, gesprekken, etc. Dan kan het nog een hete zomer worden voor het CDA.

Drostemannetje | 16-06-21 | 09:39 | 3

Was te verwachten, Omrzigt moet kapot, want bedreiging. Onafhankelijke msm bestaan niet meer in Nederland, msm wordt juist gebruikt als communicatiebureau door politici. Omtzigt wees hier zelf ook op.
Gaat alleen nog maar erger worden, binnen no time framet msm Omtzigt als racist, fascist, klimaatontkenner, seksist. Na jah, we kennen de riedel inmiddels.

Bataafje | 16-06-21 | 09:59

Mainstream is as we speak heel hard bezig Groen-Links in de volgende regering te masseren ...

bisbisbis | 16-06-21 | 10:17

Viel mij ook op (MSM kiest duidelijk cda-kant). Zou dat komen, omdat Omtzigt geen interviews meer geeft? Hij moet gewoon weer rustig aan de slag, het is niet anders. Straks even reces, kan hij nog even uitrusten, maar hij moet weer wat gaan doen anders blijven ze hem slopen.

Watching the Wheels | 16-06-21 | 10:31

En aanstaande zondag vooral weer vroom een cent in het zakje van de collecte doen Wob.

DeBlijeGeit | 16-06-21 | 09:39 | 1

Eerder een oude knoop

Risingson | 16-06-21 | 09:53

+t

deBoel | 16-06-21 | 09:38

Pieter geef nooi op!

deBoel | 16-06-21 | 09:38

Dacht altijd dat de C van de DA voor Christelijk stond, maar het bleek voor Corruptie te staan. Je hebt een showdown tussen 2 kopstukken. De ene wint de anders verliest nipt onder best aparte omstandigheden.
Dan zou je denken dat waneer de ene partij er mee stopt dat de andere dan de kar moet trekken. Maar nee Wopke een wereldvreemde politicus die vooral goed is in vergaderen in achterkamertjes staat er ineens.
Dat is niet waar de helft van je zetels mee hebt binnengehaald.
Als er nog een verkiezingsronde komt, gaat de halve fractie van het CDA in de wachtgeld regeling. Vandaar dat er nu zo met modder gegooid wordt.
Ze weten allemaal dat het einde van de partij in zicht is.

Hiesjes | 16-06-21 | 09:37

Beste wat Pieter Omtzigt kan doen is rustig op de been komen. Half jaartje voor nemen of zo. Ondertussen sleept de formatie zich voort en wordt het CDA het kabinet ingerommeld. Er is een CDA-congres geweest, en de briefjes werden verkeerd geteld (of zo). En het stof daalt zo rond de kerst een beetje neer.
En dan, als Rutte IV met moeite in oktober in het zadel gehesen is, Pieter voelt zich weer helemaal vrij van last en ruggespraak, zo vlak voor de jaarbeschouwingen, doet Pieter van het boekje enkele bladzijden open. Een teasertje. Een voorpublicatie. En daarna weer wat meer inzichten in hoe dingen gegaan zijn. Onder die 76 pagina's gecondenseerde informatie zit nog veeeel meer.
De betonrot komt naar buiten.
En als het dan mooi geweest is, dan kan hij zijn eigen visie in het voetlicht zetten. Wellicht een lijst Omtzigt, wellicht een beweging, of een collectief van wijze mannen en vrouwen waar je op kunt stemmen. Hoe dan ook, rustig laten leegbloeden om daarna te herrijzen.

ole guapa | 16-06-21 | 09:36

Hoe kunnen ze Flopke nog een dag langer handhaven?

JJMS | 16-06-21 | 09:33

Komt de KVP weer terug!

laurentius | 16-06-21 | 09:33 | 1

Klub Van Pieter.

Rest In Privacy | 16-06-21 | 10:55

Ik woon zelf in een CDA gemeente en het zal niemand verbazen, na het bewust lekken en het kalt stellen van Omtzigt, dat hier in 40-45 de meeste NSB'ers rond liepen.

Therapietje | 16-06-21 | 09:32

Pieter Omtzigt heeft het aura verdiend, van een verschrikkelijk integer mens. En dus lukt het, CDA en hun MSM-vazallen maar niet, een ingang te vinden om hem weg te zetten zoals Wilders.

Hoe langer het duurt hoe erger de zaak wordt en voor het formeren is het simpelweg een drama. Daarnaast blijft zijn aanwezigheid verschrikkelijk gevaarlijk voor de Machiavellisten die oververtegenwoordigd zijn in het huis van de Tweede kamer.

Iedereen die zich niet meer kan of wil scharen achter zijn eigen partij heeft in potentie een verschrikkelijk goede uitweg.

netniet | 16-06-21 | 09:32

Een stuk van 76 kantjes zegt meer over het CDA dan over de "gemoedstoestand" van de heer Omtzicht.
Men wil gewoon van hem af voordat er nog meer bagger naar boven komt en als dat niet linksom kan dan maar rechtsom. En dat lukt ze inmiddels aardig goed..

petshopboy_mike | 16-06-21 | 09:32 | 3

Metdat laatste ben ik het niet helemaal eens. Omtzigt is een pitbull en die laat niet zo snel los als hij slecht behandeld is.

MoonBeebe | 16-06-21 | 09:35

En onder die 76 pagina's (leest dat stuk!) zit nog veeeeel meer ellende. Dit is slechts de managementsamenvatting.

ole guapa | 16-06-21 | 09:38

Aan stuk #2 wordt momenteel hard gewerkt. Wordt minimaal triologie. .

apek00l | 16-06-21 | 10:13

Schandalige insinuaties. Puur paniekvoetbal van zijde van het CDA.

balustrade | 16-06-21 | 09:31

Allemaal opzet? Bij het CDA is helemaal niets opzet, het is een zooitje. En medische details? Als je maanden niet je werk kan doen is het inderdaad een goed idee medische hulp te zoeken. Niets spannends aan. En dacht Omtzigt daadwerkelijk dat het document niet zou lekken als hij het zelf zou rondsturen? Dat is toch niet serieus te nemen? Als je op de Send knop duwt weet je dat het document binnen aantal dagen bij de pers ligt. Hij had het ook alleen naar de commissie kunnen sturen, maar dat deed hij niet.

Vula | 16-06-21 | 09:30 | 7

Rutte wist de memo Palme anders behoorlijk lang uit beeld te houden.

likdoorn | 16-06-21 | 09:55

en.., so what, dat het zich verspreid heeft en openbaar geworden is? Wat is er tegen , dat de CDA-achterbaksheid onderbouwd en met bewijs aangetoond wordt ?

louis6227 | 16-06-21 | 10:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Wopke is dus ook klaar. NEXT. O en verder: "Het lekken kwam uit Pieters eigen kring".... die gaan we onthouden. Want voor mij is het CDA gewoon nog steeds het CDA.

zevensprong | 16-06-21 | 09:30 | 3

Rutte was ook door iedereen doodverklaard. Zit nog gewoon op zijn plek.

Vula | 16-06-21 | 09:34

Wipke was al lang klaar en af .. net als de rest, maar die zitten er ook nog steeds, we hebben geen overheid nodig (en geen vijanden met dezelfde overheid).

All_Anonymous | 16-06-21 | 09:43

@Vula | 16-06-21 | 09:34: Nog wel. Ik denk nog steeds dat hij niet de nieuwe premier gaat worden. Bij de stemming van de motie is er veel wisselgeld betaald en ik denk dat dat het premierschap was. Maar het is maar een vermoeden.

zevensprong | 16-06-21 | 10:04

Diverse CDA (oa Relus Breeuwsma, Jack de Vries) beweren dat het niet waar is trouwens. Hoe geloofwaardig het is, is natuurlijk de vraag.

SailingDuck | 16-06-21 | 09:25 | 1

Jack "scheve schaats" de Vries, de betrouwbaarheid zelve

Diederik_Ezel | 16-06-21 | 09:28

Gaat het CDA de Kerst halen?

Mr_Natural | 16-06-21 | 09:23 | 5

@de euro middenweg | 16-06-21 | 09:37:
Velen hier denken dat Omtzigt links is. Denk dat dat wel meevalt eigenlijk. Rechtvaardigheid is geen exclusief links thema (al wordt dat vaak wel zo gebracht).

All_yall | 16-06-21 | 09:40

@All_yall | 16-06-21 | 09:40: Sterker nog, de laatste jaren/decennia is links alles behalve rechtvaardig. Ze doen alleen heel hard alsof.

Shadowzz | 16-06-21 | 09:51

@de euro middenweg | 16-06-21 | 09:37:
Wat is er nog rechts aan het CDA?
Hollen vooral achter peperdure linkse hobbies aan, t.w. meer EU, transferunie, immigratie, klimaat en milieu.

Milton_Styx | 16-06-21 | 10:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat lekken de bedoeling was, lijkt me niet onwaarschijnlijk.

laurentius | 16-06-21 | 09:22

Het hele verhaal doet mij een beetje aan de autobiografische film "The Insider" denken. Een kijktipje waard op een warme zomeravond. Jeffrey Wigand was net zo'n held als Pieter omzigt.
Hup Pieter! Houd je sterk.

Derechtselutser | 16-06-21 | 09:22

Dat mensen hier nog intrappen ..... wat een smerige corrupte bende. Pure smeerlapperij, en die gasten van de media kunnen hun functie beter neerleggen. Hoe kijken die gasten naar zichzelf in de spiegel?

Von Bliksum | 16-06-21 | 09:22

Hallo, ik heb een geneesmiddel voor Dhr Omtzigt waarbij Lourdes verbleekt!
De doodstraf invoeren, Malek Ramadan met z'n misdadige bende landverraders
voor 't gerecht en vervolgens naar de guillotine!

Ik garandeer dat Omtzigt in 1 klap genezen is en 10.000den burgers zullen zich eveneens op slag een stuk beter voelen.

EdmundF | 16-06-21 | 09:20 | 3

Tja, dat is ook een soort van sociaal contract. Denk ik.

All_yall | 16-06-21 | 09:23

Nou Joris, verbleek niet maar doe je werk.

jan huppeldepup | 16-06-21 | 09:24

@jan huppeldepup | 16-06-21 | 09:24: Kunt u zich voorstellen dat Joris het soms eens is met tegels en ze laat staan? Kunt u zich voorstellen dat Joris het soms niet eens is met tegels en ze laat staan omdat ze vallen binnen de regels?

F. Jacobse | 16-06-21 | 09:31

En komende zondag weer vooraan in de kerk.

Deksmaat | 16-06-21 | 09:18 | 3

Welnee, dat doen alleen CU'ers en SGP'ers nog.

Mr_Natural | 16-06-21 | 09:21

Dat knellende keurslijf.

Acidstain | 16-06-21 | 09:22

Nee, Max.

Normpje | 16-06-21 | 09:34

Verbaast het eigenlijk iemand dat Omtzigts epistel gelekt is?

Diederik_Ezel | 16-06-21 | 09:18

Ik vind het bijzonder sneu voor Omtzigt maar tegelijkertijd werkt het wel in zijn voordeel. Nu krijgen we tenslotte een goede inkijk in de stronthoop die het CDA heet.
Nu begrijp ik alleen maar beter waarom Omtzigt thuis zit. Er knakte iets en dat was niet dat het Kabinet hem voorloog maar dat zijn eigen partij bestaat uit extreem foute meneren. Als er ook maar iemand binnen de CDA fractie een klein beetje testikels heeft hangen dan sluiten ze zich in de toekomst aan bij Omtzigt.
Overigens is het nu ook overduidelijk waarom Chris van Dam niet op de lijst terugkwam. Eén van de weinige binnen het CDA die, net als Omtzigt, wel testikels heeft.

Meneert | 16-06-21 | 09:18 | 1

dan sluiten ze zich in de toekomst aan bij Omtzigt.
‐------------
Ik zou wel uitkijken voor cda-mollen.

Kijkeensaan | 16-06-21 | 09:51

Pers:
[Mil. Woordenboek, spelling van 1861 ``Pers``] Velddrukpers. Men voert te velde bij den grooten generalen staf, alsook bij de staven van legerkorpsen gewone boekdrukkers- als ook steendrukkerspersen mede, ten einde orders, proclamatiën, enz. met snelheid te vermenigvuldigen.

Pers:
de pers zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [pɛrs] 1) apparaat om sterke druk mee uit te oefenen.

De MSM pers:
- Met grote snelheid de opvatting van beleidsmakers vermenigvuldigen.
- Sterke druk uitoefenen op al diegenen die zich tegen de opvattingen van beleidsmakers verzetten.

Gebrek aan realisme en integriteit bij de parlementaire pers valt inmiddels als een besmettelijke aandoening te classificeren.

Milton_Styx | 16-06-21 | 09:18 | 1

Amen.

NPOlitiekgekleurd | 16-06-21 | 09:25

Pas op dat Rutte en z'n VVDertjes hier nu niet mee weg komen. Het is niet CDA versus Omtzigt, maar VVCD66A versus Omtzigt met Rutte voorop.

zeurmachine | 16-06-21 | 09:17 | 2

Je hoort even niet veel van Rutte. Hij laat zijn leugens en manipulaties rustig overwaaien. Het suffe stemvolk heeft al net zo'n lekkend geheugen als hijzelf.

NPOlitiekgekleurd | 16-06-21 | 09:30

De klap voor de vvd komt nog wel.

All_yall | 16-06-21 | 09:32

Macht maakt corrupt.

Dirk III | 16-06-21 | 09:16 | 2

Onmacht ook.

Mr_Natural | 16-06-21 | 09:17

Pieter, laat het los. Wat gebeurd is, is gebeurd. Je kunt hier niet tegen blijven vechten. Ga een paar weken in de zon zitten zonder wifi op een mooie plek ver weg bij het Haagse gespuis. Kom terug en richt je op de toekomst. Je bent te goed om je met lastercampagnes van huichelaars weg te laten werken. Blijf sterk.

osolemio | 16-06-21 | 09:13 | 1

Ik heb Omtzigt eigenlijk al maanden niet gehoord, dank dat hij heel erg hard probeert dingen los te laten. Geloof dat dat memo op verzoek van de commissie Spies geschreven is.

SmurfenSlurfje | 16-06-21 | 11:59

Als het gelekt is door een vriend van Pieter kan het geen CDA'er zijn geweest.

Mr_Natural | 16-06-21 | 09:13

Wie nu nog niet in de gaten heeft dat Wopke een machtsgeile s.... t is, is ziende blind en horende doof. De man is door-en-door slecht. Dag CDA!

L.E. Raar | 16-06-21 | 09:12 | 1

Dat was ook mijn eerste gedachte. Door-en-door slecht.
En tientallen uren inpraten op iemand met een burn-out lijkt me ook niet gezondheidsbevorderend.

ChalinaRosa | 16-06-21 | 09:18

Henri Bontebal is een aanwinst voor de kamer. Een realistisch geluid in het klimaatdebat. Met oog voor economie en industrie en is voorstander van kernenergie.

bamitoren | 16-06-21 | 09:09 | 2

Klikaatdebat met oog voor de industrie. Het kinderpornodebat met oog voor de oudere man?

Beste_Landgenoten | 16-06-21 | 09:13

Waarom zou Pieter zelf lekken?
Hij kan toch ook weer een boek schrijven?

Nuchternederland | 16-06-21 | 09:06 | 3

Dat kan hij toch ook schrijven zonder dit rapport te lekken?

Meneert | 16-06-21 | 09:09

@Meneert | 16-06-21 | 09:09:
Sorry, las uw reaguursel iets te snel.. Vergeet mijn eerdere reaguursel maar.

Meneert | 16-06-21 | 09:10

hij had het document enkel met wat maten gedeeld, een van hen heeft gelekt.

sioux_ | 16-06-21 | 10:05

Ach, het blijven Christelijken, vroom naar buiten, maar als je mekaar kan verraden dan laten ze het niet.

tis_wat | 16-06-21 | 09:05 | 1

Allemaal?

kloopindeslootjijook | 16-06-21 | 09:15

Hoe de 'geoliede machtsmachine van weleer' steeds verder de stront in rijdt.

All_yall | 16-06-21 | 09:05

Benieuwd of Camiel Eurlings tijdens de aankomende ledenvergadering met overslaande stem en tranen in de ogen Wopke tot God verklaart.

Carlos_I | 16-06-21 | 09:04 | 3

Die mept doorgesnoven zijn wijf eerst even vooraf.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 09:07

Lol, moet hij niet zijn vriendin in elkaar slaan uit frustratie voor zijn geaardheid waar hij niets mee kan door zijn positie binnen het CDA...

Dirk III | 16-06-21 | 09:12

@Dirk III | 16-06-21 | 09:12: Waarom zit hij dan bij het CDA? Met zijn kwaliteiten had hij keuze uit PvdA, D66 en GL.

Arachne | 17-06-21 | 01:00

Ik geloof best dat Omtzigt in een bepaalde gemoedstoestand verkeert. In Gods aardse onderkomen zijn het zelden de gewetenloze, zelfdienende hufters die ten onder gaan.

MickeyGouda | 16-06-21 | 09:03 | 3

Lex P. is dan ook bijv. een zeer gewaardeerd lid van het kartel die volop baantjes krijgt (geen functie elders) ondanks dat het een gewetenloze en zelfdienende hufter is.

En dat zien alle gesjeesde politicologie en bestuurskunde studentjes met aspiraties bij CDA, VVD, D66, GL, PvdA ook. En blijf je deze neerwaartse spiraal van cynische corruptie en egoisme houden.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 09:06

Amen

kloopindeslootjijook | 16-06-21 | 09:12

"The takers get the honey, the givers sing the blues"

Sqbar | 16-06-21 | 09:28

Bewuste schending van privacy: kan zo íemand aangeklaagd worden?

dathoujetoch | 16-06-21 | 09:03
-weggejorist-
gristengekkie | 16-06-21 | 09:02 | 3

youtu.be/T6h1BV7FZqs
All they wanna do is take your place, the backstabbers.

Acidstain | 16-06-21 | 09:00

Het is dus heel erg dat dit naar de pers is gelekt. Het had de openbaarheid niet moeten bereiken want dat is volgens Pieter niet wat hij wilde.

Maar wie is die pers eigenlijk, die dat tegen de wil van Pieter in de openbaarheid brengt? Ik heb wel een ideetje beste reaguurders. Denken jullie even met mij mee?

Beste_Landgenoten | 16-06-21 | 08:56 | 6

Het is de normaalste zaak van de wereld dat bepaalde stukken intern zijn en blijven in iedere organisatie of bedrijf.

Beste_Landgenoten | 16-06-21 | 09:10

Het is meer tegen de regels van fatsoen wat Wobke doet, als dat het belangrijk is dat dit naar de pers gelekt is.
Als je het bovenstaande gelezen had, zou je weten dat het stuk van Omtzigt vanaf de burelen van Spies gelekt is.
Hier liegt Wobke gewoon over.
Net zoals hij loog, dat hij pal achter Omtzigt stond, en hem intussen wilde sensibiliseren.
Dit is puur damagecontrol en een afleidingsmanouvre van het CDA.
Dat verhaal van die verkiezingsbijdrage is inmiddels wel door de pers als corruptie betiteld.
www.nrc.nl/nieuws/2021/06/11/beschuld...
En daar willen ze geen vragen over op het congres.

Roadblock | 16-06-21 | 09:14
▼ 3 antwoorden verborgen

De NOS vind het ook weer belangrijker te melden dat "het lek komt van iemand uit zijn eigen omgeving" dan inhoudelijk verder in te gaan op het rapport van openheid.

NiCeY | 16-06-21 | 08:55 | 1

Er is informatie dat van belang is en informatie dat goed verkoopt.
Is niet helemaal hetzelfde.

kloopindeslootjijook | 16-06-21 | 09:02

Niet de bedoeling.... Lid worden is de meest simpelste manier om toegang te krijgen. Hoezo denk je dat daar geen journalisten bij zitten? Inderdaad is het delen van privacy gevoelige info met 350 "onbekenden" ook niet de bedoeling

Sinclair | 16-06-21 | 08:55

Matteüs 23.

deugallergie | 16-06-21 | 08:54 | 5

Geen wonder dat Jezus opgeruimd moest worden.
Kritiek op de leiders. Lastig zijn. Hun aanzien en macht aantasten.
Dan wordt je weggewerkt. Wit Rusland, Turkije. Met vreemde verhalen erbij. Want het gaat niet om de waarheid, maar om de macht.

Bijbel in Gewone Taal (BGT)
debijbel.nl/bijbel/BGT/MAT.23/Matte%C...

kloopindeslootjijook | 16-06-21 | 09:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Schitterend. En nu doorpakken richting de nul zetels!

kenny harder | 16-06-21 | 08:54

Tja, de gristenen hebben nou eenmaal ervaring met het vervolgen van ongelovigen.

FirstAnnual | 16-06-21 | 08:53 | 2

Alle gelovigen hebben ervaring met de vervolging van ongelovigen.

inCol | 16-06-21 | 09:20

@inCol | 16-06-21 | 09:20: De franse, russische en chinese revolutie vervolgden en vermoordden en masse christenen en vernietigden de kerken. En alle drie vanuit hun nieuwe atheïstisch gestoelde ideologie.

Arachne | 17-06-21 | 00:56

Leuk of niet, het is allemaal natuurlijk gedrag van de mens (helaas) die vooral handelt uit eigenbelang. Gebeurt voortdurend en overal, in het klein en groot, alleen nu staan er wat journalisten bij … ik wens Pieter veel sterkte.

rman | 16-06-21 | 08:51

The Invention of Lying is een film, geen handleiding.

Mr_Natural | 16-06-21 | 08:51

En Van Oef zag dat het goed was

NeedIsaymore? | 16-06-21 | 08:50

En in de verte kraaide de schorre haan voor de zoveelste keer.

Mr_Natural | 16-06-21 | 08:50

Fluistercampagne 2.0

Diederik_Ezel | 16-06-21 | 08:50

Wouter van de T. doet ook vrolijk mee...

tantesidonia | 16-06-21 | 08:50 | 1

Ja, die had gisteren al een vilein stuk , ter ondersteuning van de CDA partijtop.
Viel me wel tegen, had toch wel een gebalanceerd stuk verwacht, geen aanklacht tegen Omtzigt.

Nuchternederland | 16-06-21 | 09:09

Volgens mij is het publiek bespreken van de medische toestand van een zieke collega niet geheel volgens de wet.
Liggen er al voorbedrukte aangifte formulieren klaar?

JanVergoor | 16-06-21 | 08:49

De Vader, de Zoom en de Heilige Geest.

Mr_Natural | 16-06-21 | 08:48 | 2

De Heilige Geest is uit de fles bij de Unholy Alliance van het CDA.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 08:49

Een leugenaar, een Arabische paaldanseres en een verrader. Daar zult u het mee moeten doen.

Jos Tiebent | 16-06-21 | 08:53

Omtzigt is niet ziek, het overgrote merendeel van de politiek is ziek. En als je dat als politicus zo niet ziet dan ben je het zelf ook.

Sqbar | 16-06-21 | 08:48 | 2

Ja dat dus.

gnidegna | 16-06-21 | 08:53

"Wij zijn gek, maar niet zo gek als zij"
Siamo fuori di testa, ma diversi da loro

Nuchternederland | 16-06-21 | 09:11
-weggejorist-
Demanvan9miljoen | 16-06-21 | 08:46 | 3

Het feit dat de partij nu in de peilingen maar 4 zetels minder heeft baart mij meer zorgen.

DeJaVu5225 | 16-06-21 | 08:44 | 1

Heeft u gezien wie tegenwoordig op CDA (en PvdA) stemt? Mensen die denken dat Biesheuvel en den Uyl nog leven.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 08:45

Zoals Pechtold eens zei: het is allemaal nog veel vuiler en vunziger dan je denkt. En dat maal honderd, blijkt.

Koning Willy | 16-06-21 | 08:43 | 1

Alexander Penthouse kon het weten, hij is vuiler en vunziger dan de rest.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 08:47

Allemaal Farizeeërs en protestant, Rutte ook, de lachende Farizeeër genaamd

benbaruch | 16-06-21 | 08:42 | 1

Rutte is Pontius Pilatus. Segers en Flopke zijn farizeeërs.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 08:44

Wat ik nog het meest zorgwekkend vind, is dat van die 350 partijleden er niet één is die even meldt dat dit echt niet kan. Wat is dat voor club?

Stijlicoon | 16-06-21 | 08:42

Christenen zijn net mensen.

Quib | 16-06-21 | 08:42 | 1

Je zou denken dat ze na verloop van tijd op hun baasje gaan lijken, maar dat is dan weer niet zo.

knutsel_ | 16-06-21 | 08:44

Stelletje christelijke valse honden zijn het, behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden. Daar hebben ze iedere zondag op de voorste rij de mond van vol. Moet je nu eens zien.... the shit hits te fan. Opdoeken dat valse neppe partijtje.

DeJaVu5225 | 16-06-21 | 08:41 | 1

Wopke fluit op zondag de hockey wedstrijden van zijn dochters; die heeft geen tijd voor kerk.

Arachne | 17-06-21 | 00:53

Enger dan van Rij vind je ze niet.

Uw Verzekeringsadvis | 16-06-21 | 08:40
-weggejorist-
Demanvan9miljoen | 16-06-21 | 08:39 | 1

Jezus Christus.

Sexopolis | 16-06-21 | 08:39 | 2

Ik zie ook gelijkenissen.

Mr_Natural | 16-06-21 | 08:41

Zou de tafeltjes van het CDA congres omgooien wegens blasfemie.

Graaf_van_Hogendorp | 16-06-21 | 08:41

De huichelaars van het CDA, je moet maar durven.
En bizar dat de nos zich weer eens laat lenen.
Maar dat wisten we al natuurlijk, de indoctrinerende macht van dit kabinet.

Beterschap Pieter, ik hoop dat je oergezond terugkomt om met een nieuwe partij een monsterzege te halen.

Maya de Blij | 16-06-21 | 08:39 | 1

De staatsomroep? Zo lang het cda nog effectief in het kabinet zit, schrijft de Nederlandse Propaganda Omroep braaf de teksten van voorlichtings-laaf over.

TheEgg | 16-06-21 | 08:49

Ik ben er helemaal niet zeker van dat Omtzigt dit document niet gelekt wou hebben. Het is van de andere kant ook wel heel lekker om iedereen te laten weten wat voor tyfusbende het is bij het CDA waarvan o.a. Omtzigt het slachtoffer is. (Laten) lekken uit woede onder het mom van ja maar ik wou zaken intern aan de kaak stellen. Omtzigt heeft nu lekker aan iedereen zijn verhaal gedaan. Dat kan wel eens opluchten.

Leptob | 16-06-21 | 08:39 | 4

Precies dit. Ik schreef het hieronder al, waarom moet dit in een document van 79 pagina’s? Kan de boodschap niet korter of wilde hij de boel even lekker ‘exposen’.

BobDobalina | 16-06-21 | 09:24

@BobDobalina | 16-06-21 | 09:24: De boodschap kon niet korter. Maar ik heb het document dan ook gelezen, dus kan ik dat beoordelen.

Rest In Privacy | 16-06-21 | 10:47
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zeg aangifte doen.

rifraf | 16-06-21 | 08:38 | 1

En toen volgde de vvd. Ook zo gek op baantjes voor de "eigen club". Nu nog gered door de Nationale Pinokkio. De schaapjes/mediakartel zijn zo gek op hem. Zou wel eens, net als de onderzoeksjournalisten, de echte verkiezingsuitslag willen weten.

Kamervraag | 16-06-21 | 09:27

Ik hoop zo dat het in hun gezicht explodeert bij de volgende verkiezingen. Tevens hoop ik op snelle nieuwe verkiezingen.

knutsel_ | 16-06-21 | 08:38 | 3

Boeren en vissers zouden wel eens naar BBB kunnen gaan, maar het collectief geheugen is soms wonderbaarlijk slecht.

Quib | 16-06-21 | 08:44

@Quib | 16-06-21 | 08:44:
Van weglopende vissers zullen ze bij het CDA niet zo'n last hebben. Katholieke vissers uit Noord-Holland hebben iets met de PVV en grefo vissers stemmen SGP.

Niet_Van_Hier | 16-06-21 | 08:56

@Quib | 16-06-21 | 08:44:
Voorlopig wordt dat geheugen, qua CDA, dag in dag uit opgefrist door de tragikomedie die zich nu afspeelt. Dat congres moet er volgens de statuten komen. Dat wordt smullen.
Rutte en Kaag houden zich gedeisd, zeker Rutte, die zit nu met zijn doctrine lekker in de luwte. We mogen hopen dat ons geheugen rond zijn rol in de toeslagenaffaire opgefrist wordt met wat nieuwe feiten en feitjes, en dat Renske de energie blijft vinden om het werk voort te zetten dat ze samen met Omtzigt was aangevangen.

Schoorsteenveger | 16-06-21 | 10:02

Lekken “functie elders”, nu dit per ongeluk verspreid….
Goh, toevallig hè.
Zoals al eens eerder gememoreerd, mijn instinctieve reactie op nagenoeg elke politicus is bijna een fluim in de bakkes.
Gedegenereerd schorem.

J-van-de-Bontekoe | 16-06-21 | 08:38

Dus de CDA-top lekt dat er niet door de CDA-top gelekt is, maar door Omtzigt c.s.

Geloofwaardig.

Rest In Privacy | 16-06-21 | 08:37

En zo ziet de christendemocratie er anno 2021 uit, Wopke en Marnix zijn twee viezerikken.

amateurrr | 16-06-21 | 08:37

Als je niet wil dat zo’n document lekt, schrijf het dan niet. Houd die man toch eens verantwoordelijk voor zijn eigen daden en keuzes. Mensen die 79 pagina’s vullen met aanklachten tegen anderen zijn meestal hele vervelende figuren.

BobDobalina | 16-06-21 | 08:37 | 15

Dat is nou precies het spel dat het CDA speelt en eigenlijk altijd gespeeld heeft, Omtzigt afschilderen als een heel vervelend persoon en suggereren dat die persoon zó vervelend is dat een hele partij daardoor ontwricht raakt, een partij die bovendien boven alle verdenking verheven is zélf vervelende trekjes te hebben.
Misschien hebben we in dit tijdsgewricht wel veel te weinig heel vervelende personen, heb je vervelende personen nodig om politieke partijen er no toe te kunnen bewegen het volk te dienen. Misschien is het wel zo dat het gebrek aan vervelende personen heeft geleid tot die verstikkende kadaverdiscipline's en die sferen waarbinnen het enkel nog gaat over hoe de boodschap overkomt bij de kiezer en al lang niet meer om het beleid en het bestuur dat zou moeten volgen op de zo wollig geformuleerde boodschappen. Misschien zijn er wel heel vervelende personen nodig om de verregaande decadentie binnen de parlementaire democratieën aan de kaak te stellen en de woekerende macht der EU-bureaucratie een halt toe te roepen.
Leve de heel vervelende persoon die ertoe doet. Het gaat niet om de poppetjes en hoe ze dansen, het gaat om wezenlijk rendement.
En weet je, het volk, het domme argeloze volk dat eens in de vier jaar zich toch weer in de luren laat leggen door mooie, gladde praatjes over nieuwe politiek en hoe de wegen zich scheiden, uitgesproken door glad getrokken koppen, dat domme volk voelt feilloos aan wie er waarachtig is en wie niet. Dat is waar het CDA nu tegen vecht, tegen dat onderbuikgevoel. Omtzigt moet kapot, want als Omtzigt niet kapot gaat komt het spel met de poppetjes in gevaar. Het is al lang niet meer "functie elders", het is nu "functie nergens", het is hij of wij voor het CDA. Zo rot is dat CDA, zo doorgerot.

Schoorsteenveger | 16-06-21 | 09:51

Vervelend voor wie?
Voor de carrière-vergadertijgers bij het CDA?

kloopindeslootjijook | 16-06-21 | 10:29
▼ 12 antwoorden verborgen

Wopke wast zijn handen in onschuld. Sint Pieter is verraden door een getrouwe. Waar doet dit me aan denken?

DeCynischeAmbtenaar | 16-06-21 | 08:35 | 5

@Hellsmurfje | 16-06-21 | 08:39: Ik heb die film ondertussen de afgelopen dagen al minstens zes keer voor mijn geestesoog voorbij zien komen...

Wijze uit het Oosten | 16-06-21 | 08:49

Verraden? Het is meer dat iemand vreesde dat er alleen een slappe versie openbaar zou worden.

MaarFeitelijk | 16-06-21 | 09:04
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl