Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Mark Harbers Opgehoepeld

Overig Rechtstreeks Parlementair Nieuws

Daar ga je al

Kijk. Daar staat het. "Overige: 1000". En dat overige bleek helemaal niet zo overig als bijvoorbeeld abortus, euthanasie en werkende vrouwen, maar moord & doodslag, aanrandingen en verkrachtingen, door criminele asielzoekers, in azc's enzo. Geert Wilders in de gordijnen omdat hij een debat eiste vóór de verkiezingen, Wilders in andere gordijnen omdat mevrouw de voorzitter een en ander van de agenda haalde. Een hoge pipo van de politiebond die dit twitterde, Mark Rutte die zich afvroeg of die 31 doden ook daadwerkelijk doodvermoord waren en dan vandaag een VVD-stas die toegeeft dat er hele natte ambtenarenpoep van de ambtenarenventilator floept. Chips, nootjes, bierrr. LIVE-debat HIERRR.
Update: 18:26 uur. Mark Harbers stapt op na dolkstoot in eigen rug.

Bam. Paf. Klets. Kedeng.

Social
Social

toedeledokie

Reaguursels

Inloggen

Gelooft nou iedereen dat de staatssecretaris hieraan schuld heeft? Laat ik het zo stellen: de staatssecretaris zou erjuist beter van worden als hij de werkelijke cijfers zou publiceren. Kan dan extra middelen vragen voor beleid. De ambtenaren winnen er ook niets mee. De enige die dit wil verzwijgen is ons liegende lachebekje Rutte. We zien weldra hoe de ex staatssecretaris een mooi baantje (burgemeester ergens in het land) aangeboden krijgt als vergoeding voor het uit de wind houden van ons liegend lachebekje.

len

punkie | 22-05-19 | 13:16 | 1

Het probleem zit dieper en de top v.d. Politie maakt zich hier ook schuldig aan. Er zijn in het verleden al meerdere klokkenluiders geweest uit die hoek met nul resultaat. Het gaat dus niet enkel om manipulatie met cijfers over criminele asielzoekers, maar over criminaliteitscijfers in totaliteit in Nederland. Die dalen zogenaamd al jaren…

Het betreft hier geen ‘incident’, maar vuige leugens welke de situatie rooskleuriger voor stellen dan dat zij daadwerkelijk zijn. Alle berichten en hulpgeroep uit bv. asielcentra en volksbuurten worden aldus schriftelijk afgedaan als ‘niet bestaand’, en op deze cijfers wordt toekomstig beleid uitgevaardigd.

Kwaadwillige opzet over de ruggen van mensen, aldus. Het zou een parlementair onderzoek waard zijn, deze beerput van cijfer-manipulatie.

Veluwse-Eikel | 22-05-19 | 15:13

Weer een duidelijk voorval met hoe weinig respect om wordt gegaan met ons volk. Dit onnozel verzwijgen en net doen of je gek bent. Tbs loslaten kan ook, volk gaan we niet beschermen. O jaaa Marracash hebben we gewoon getekend schijt met het volk. Wacht een probleem wie gaat dit betalen? Wat denk je het volk natuurlijk. Wij staan erbij en kijken erna. Wanneer gaan we er iets aan doen?

foxhunter | 22-05-19 | 13:01

Verantwoordelijkheid nemen door weg te lopen en geen verantwoordelijkheid te nemen..
Alleen logisch in de politiek.. blijft me verbazen.
Wat een dappere, eerbare man toch, die Harbers

eekeek | 22-05-19 | 12:41

Is het een hele vreemde gedachte als ik zou denken dat er bij dat Ministerie een groepje linkse lullen doende is om iedere baas van rechtse signatuur via vuile vieze trucjes eruit te werken? Ze zijn goed herkenbaar, ze zitten nu aan de champagne (op onze kosten). Alleen een totale reshuffle maakt het mogelijk die ellendelingen de mond te snoeren.

langzullenweleven | 22-05-19 | 10:23 | 1

Ja. De logica is:
rechts = kleine overheid = minder (top)raamkijkers.
links = expansieoverheid = meer gratis geld voor ambtenarij en hobby.

Rechts moet dus geelimineerd worden zodat je jezelf instandhoudt.

Het is niet moeilijk.

Overnijd | 22-05-19 | 12:06

@fikkieblijf! | 22-05-19 | 08:14:
Marrakesh wordt de doodsteek... Amsterdam is als enig stad in Europa begonnen met het bieden van onderdak en zakgeld aan uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen.
Dit veroorzaakt een stroom van 100.000-en illegalen die naar Nederland zullen komen.
Waar is Rutte III mee bezig?

sociaal_econoom | 22-05-19 | 10:10 | 2

Rutte III is als een kankergezwel dat of andere dodelijke ziekte die ons land ten grave zal dragen. Maar die grijnzende mee-eter zit dan allang in Brussel

langzullenweleven | 22-05-19 | 10:25

en wat op de lijst staat ook het weggemoffelde zware en ernstige misdrijven waar voor de Nederlander forse straffen op staan met TBS mogelijkheid en onder overige, onderaan is gezet.. is alleen nog maar de cijfers DIE met een aangifte zijn toegevoegd.. Ik hoorde een Rutte vrijdag geiiriteerd melden dat er eerst 'jongens' laten we rustig blijven en onderzoek doen of die cijfers van moord ook allemaal doden betreft.. echt hij zei het echt.. of de moord en doodslag ( die dus al wel op de lijst staan) ook echt doden zijn.. werkelijk ongelovelijk dat hij zelfs een lijst van moord gaat framen als mogelijk niet juist.. of dat mensen niet zijn vermoord maar slechts een poging is gedaan tot..

fikkieblijf! | 22-05-19 | 10:32

Zo doorgaan wordt de doodsteek voor Nederland - steeds meer inwoners met steeds meer woningnood, veel problemen en een onbetaalbaar kostenplaatje.

Mark Rutte zegt: ''opvang en zorg in eigen regio is beter en goedkoper''.
Dit moeten we verplicht gaan invoeren... we stoppen en sluiten de AZC's in Nederland en verplaatsen dit naar moslimgebieden waar opvang mogelijk is.

sociaal_econoom | 22-05-19 | 10:06

Terecht dat Harbers opstapt. Maar wat het meest beschamend is dat je in asielzoekerscentra, waar -daar mag je vanuit gaan- mensen op de vlucht voor willekeur en geweld, slachtoffer worden van willekeur en geweld!
Dan komt er nog bij dat de geweldsplegers waarschijnlijk gewoon in Nederland blijven. Het beeld dat zich aftekent is in ieder geval niet dat van een barmhartig en humaan systeem. Er wordt gewoon keihard gefaald. Het lijkt erop dat de regeringspartijen (en eerdere coalities) zich gewoon geen raad weten. Pure zwakte en incompetentie!
En dan nog durven zeggen dat je verantwoordelijkheid neemt !?
Dat klinkt als een hele slappe en ongepaste sneer naar de PVV!
Ik vraag me af of ik nog wel bij de VVD pas.

ratelaar | 22-05-19 | 08:57 | 3

Ben het helemaal met je eens. Zelfs echte vluchtelingen zijn de dupe van dalend beleid. Erg is dat.

Willem_Oltmans | 22-05-19 | 09:18

Falend. Al is het ook dalend.

Willem_Oltmans | 22-05-19 | 09:18

te bedenken dat momenteel Yezedi's terug worden gestuurd tijdens de asielprocedure omdat er opvang in de regio is voor deze echte vluchtelingen.. nee, er moet plaats zijn om Marokkanen en nog wat van dat spul te huisvesten en te verzorgen tot in de eeuwigheid.. want daar is in de regio geen opvang voor want ze komen er gewoon niet meer in.. de Keuning van Marokko wil ze niet terug.. en dat is niet omdat er wat aan gemist wordt in eigen land.

fikkieblijf! | 22-05-19 | 10:34

Het opstappen van Mark Harbers is GEEN oplossing - zijn vertrek geeft aan dat ons migratiesysteem onbetaalbaar en onbeheersbaar is geworden.

De schuld ligt bij de linkse partijen PvdA, D66 en GroenLinks - maar ook bij Rutte III waar VVD, CDA en ChristenUnie deel van uit maken.
Een onbetaalbaar en onbeheersbaar migratiesysteem - terwijl we zien dat het katholieke Polen en Oost-Europa GEEN opvang en huisvesting van migranten uit Afrika en moslimlanden doen.
Zweden, Denemarken en ook Duitsland zijn na ''wir schaffen das'' in 2015 strenger geworden en hebben een limiet en stop ingevoerd.

Rutte is als een kip zonder kop met hetzelfde systeem doorgegaan, waarbij mensen uit Afrika en moslimlanden hier onder de NOEMER van ''vluchteling'' opvang en verblijf krijgen in een AZC.... daar wordt uitgezocht of men recht heeft op asiel (verblijfsvergunning).
Het uitzoeken kost veel mankracht en is vreselijk duur omdat al deze mensen iedere dag eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld behoeven in het AZC, soms wel drie jaar lang.
Op het moment dat het oordeel is dat iemand geen recht op asiel heeft dan wil niemand terug - begrijpelijk als je drie jaar lang alles gratis hebt gekregen.
Intussen zijn er kinderen geboren waarbij we ze niet meer kunnen terugsturen.

Uiteindelijk krijgt het merendeel een ingerichte woning met extra aandacht en recht op een levenslange bijstandsuitkering.
Een substantieel deel blijft langdurig soms levenslang in de bijstanduitkering.
Het CBS en Rutte weten dit... deze dingen worden niet verteld ook bij de NPO wordt alles verzwegen.

Het gevolg is dat de woningnood alsmaar groter wordt met onbetaalbare huren waarbij jongeren en dertigers geen koopwoning meer kunnen kopen.
Het kostenplaatje voor opvang, huisvesting, zorg en uitkeringen is onbetaalbaar geworden.
Potverdorie... Mark Harbers weet dit en samen met Rutte doet hij zijn mond NIET open.
Ze zijn nota bene van de VVD en samen met het CDA en de ChristenUnie net zo onverantwoord bezig als D66, GroenLinks en de PvdA.

Het wordt nu nog veel erger - via Marrakesh gaat GroenLinks in Amsterdam als enig stad in Europa uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen onderdak en zakgeld aanbieden... met als gevolg dat 100.000-en illegalen dadelijk deze kant opkomen.

Heb nog nooit zo'n zwak en onverantwoorde premier meegemaakt als Mark Rutte... al 6 jaar stuur ik mailtjes naar hem naar hem.
De heer Rutte staat erbij te lachen... wat een kerel - hij moet zich doodschamen.

Wie zijn hiervan de dupe?
Juist ja - onze autochtone en allochtone kinderen, zij leven dadelijk in een volgepropt Nederland met 20 miljoen mensen en 4 miljoen moslims.
Met nog meer woningnood, onvrede, armoede, onveiligheid en grote spanningen --> waar je zult zien dat rijke en werkende Nederlanders met hun gezin dit land zullen ontvluchten.

Dit schrijven stuur ik naar Rutte, de Eerste + Tweede Kamer en de NPO.
Meer kan ik niet doen.

sociaal_econoom | 22-05-19 | 08:00 | 2

je vergeet dat er een recht ontstaat op een forse vergoeding als de asielprocedure te lang duurt, na 3 maanden meen ik.. dat alleen al is de uitnodiging aan de veilige landen jong volwassene om massaal over te komen en in een AZC met een graties advocaat te gaan procederen terwijl iedere jan l*l weet dat er geen enkel recht is op asiel. Na een jaar in de AZC's willen ze niet weg maar kunnen ze ook niet terug omdat het land van herkomst dit spul liever kwijt dan rijk is.. het Marrakesh verdrag is omwille hiervan door Harbers getekend dat landen mee gaan werken.. dat doen ze dus niet. Zoals Harbers dat gisteren ook verklaarde in zijn vertrekspeech, de landen nemen ze niet terug, ze willen zelf niet terug en er is nog een wetsartikel die verbied om ze hup de grens over te zetten. Nederland gaat volstromen met migranten uit landen die volkomen veilig zijn en bij voorbaat niet asielgerechtigd. De AZC's stromen vol met jongvolwassene die maar 1 doel hebben. zo lang als mogelijk verblijven met een gratis dak en voedsel en uiteindelijk een forse vergoeding vanwege te lange procedures. Daarna worden ze de AZC's uitgezet de straat op, ondertussen hebben ze van alles uitgevreten gewoon omdat het kan en ze onaantastbaar zich wanen.. en ook is! Stop met die vergoedingen en zet ze apart in een speciale AZC alleen voor dit soort gasten, spoed procedure van enkele dagen en hup terug naar land van herkomst.. ook al wil deze ze niet terug.. gewoon doen!

fikkieblijf! | 22-05-19 | 08:14

Geen speld tussen te krijgen.

Rochegrosse | 22-05-19 | 12:24

Maar hoe kan dat nou..?
Even serieus nu, de meeste macht zit ‘m in de laag net onder de top. Dus als de hoogste baas verplicht opstapt (kuch) volgt er wel weer ’n andere stropop. To the point, welke door de hell gezonden idioot heeft deze gore leugen op z’n geweten en wie ondersteund dit? 30 doden en nog veel meer getraumatiseerde mensen – welke volledig moesten vertrouwen op de Overheid - worden weggemoffeld onder de noemer ‘overige’ zaken. Aldus is de leugen belangrijker dan het leed van deze mensen, bijkomend het bedrog richting het Nederlandse volk. De hufters.

Maar goed, dit - wat niet genoemd mag worden - was al jaren bekend. Bewust de boel traineren. Ik ruik oude pVDa stront.

Veluwse-Eikel | 22-05-19 | 07:22

Theater van het absurdisme. Het was blijkbaar niet nodig om Harbers tot de orde geroepen toen hij op 2 mei 2018 de intentieverklaring m.b.t. migratie van Marrakech ondertekende. En moet nu ineens opstappen omdat hij één van de intenties die zijn vastgelegd in deze verklaring implementeert: "Stimuleer een gebalanceerd verhaal over migratie en benadruk de positieve bijdrage van migranten aan de maatschappij"
ec.europa.eu/home-affairs/sites/homea...

#enpassant | 22-05-19 | 02:08 | 1

inderdaad... poppenkast

Joostmochtnietsweten | 22-05-19 | 06:47

Harbers is duidelijk opgeofferd. Zelden iemand zo zijn best zien doen om het falende OM en politie buiten schot te houden. Ofwel er zijn daar een aantal ongelooflijk debiele ambtenaren aan het werk ofwel die debiele ambtenaren hebben instructie gehad om de cijfers te verbloemen. Of beide, dat kan natuurlijk ook nog. Harbers is de zoveelste die sneuvelt door wanbeleid, maar de verantwoordelijke faal-ambtenaren blijven gewoon zitten zoals te doen gebruikelijk. Het wordt onderhand de hoogste tijd eens de bezem door het ambtenarenapparaat te halen en medewerkers aan te stellen die wel op hun taak zijn berekend. Helaas geldt voor de meeste nog steeds dat het verstand op nul wordt gezet zolang de baas maar die 3% jaarlijks verhoging van het salaris geeft. Duidelijk is in ieder geval dat Harbers de klappen opvangt en de geloofwaardigheid van de politiek is nog verder gedaald. Het zou erg prettig zijn als dat eens helemaal tot te bodem zou worden uitgezocht, maar ik vrees dat er dan een enorme beerput open gaat, dus de kans op een deugdelijk en onafhankelijk onderzoek is bijzonder klein. Te veel poppetjes zouden erg nerveus worden van een dergelijk onderzoek.

Ruikbaard | 22-05-19 | 01:16

@afdankert... Mark Rutte werd in 2006/2007 door de partijtop van de VVD naar voren geschoven ten koste van Rita Verdonk ...

De VVD top heeft in 2006/2007 een vies spelletje gespeeld.
Rita was geliefd bij het Nederlandse volk omdat zij eerlijk was in haar asielbeleid en toegaf dat het in Nederland strenger en anders moest.
Tijdens de Kamerverkiezingen in november 2006 haalde ze 70.000 voorkeursstemmen t.o.v. Mark Rutte.
Het leek erop dat zij de partijleider zou worden... echter de Partijtop heeft op het laatste moment voor de onervaren Mark Rutte gekozen.
Op 14 september 2007 werd Rita uit de VVD fractie gezet.

Rutte is na Balkenende... premier geworden, hij heeft van het asiel en migratiebeleid een grote puinhoop gemaakt --> onbeheersbaar en onbetaalbaar.
Dit gaat ons land opbreken, hiermee gaat Rutte de geschiedenisboeken in.

sociaal_econoom | 22-05-19 | 00:45 | 2

De geschiedenis boeken gaat Rutte zeker in, maar niét in positieve zin.

Muuke | 22-05-19 | 00:59

Dat kwam dus omdat Rutte binnen de partij campagne heeft gevoerd. Op die manier is hij verkozen en heeft hij Rita Verdonk opzij geschoven.
Over vies en achterbaks gesproken.

ratelaar | 22-05-19 | 09:01

Nou, maar goed dat we het vandaag niet hoeven te hebben over miljardenbedrijf Shell dat in Nederland met NUL EURO winstbelasting geen rooie cent bijdraagt aan de maatschappij. Als dat geen staatssteun is, weet ik het ook niet meer

wapster | 21-05-19 | 23:22 | 1

Tja, het koningshuis (grootaandeelbezitter Shell) heeft zo zijn privileges.....

Slipsnifter | 22-05-19 | 01:16

VVD offert een staatssecretaris op om de rust te bewaren zo net voor de verkiezingen.
Ik denk dat er binnenkort ergens een VVD burgemeester wordt verkozen die Mark Harbers heet.

tsjajaja | 21-05-19 | 22:29 | 4

HA! Verkozen....
U is optimist.

DeJemelscheet | 21-05-19 | 23:45

@DeJemelscheet | 21-05-19 | 23:45:
Verkozen door een select clubje die er naar eigen zeggen “verstand van hebben” en zeker niet door het volk.

tsjajaja | 22-05-19 | 01:28
▼ 1 antwoord verborgen

De puslagen onder Harbers moeten weg: hoge maar onzichtbare ambtenaren, tbs-kliniek directeuren en verrotte rechters. Optyfen met die faalhazen.

Ronnie uit Helmond | 21-05-19 | 22:19 | 2

Ja, de regel zou moeten zijn dat de verantwoordelijke SG van het departement of directeur van de overheidsinstelling per direct ook ontheven wordt uit diens functie als een bewindspersoon moet aftreden.

Buerman | 21-05-19 | 22:59

Laten nou net tal van ambtenaren gewaarschuwd hebben dat je gezeik krijgt als je de zware delicten onder "overig" of "nog zo wat dingetjes" wegmoffelt.

wapster | 21-05-19 | 23:24

Het wordt tijd dat Rita Verdonk terugkomt.
Zij was de vrouw met ballen.... ''niet links, niet rechts - maar recht door zee''.
Destijds (2007) ging het bij de VVD tussen Rita en Mark Rutte.
Rutte heeft toen op het nippertje (dankzij de partijtop van de VVD) gewonnen.

sociaal_econoom | 21-05-19 | 22:17 | 2

Inderdaad, uit mijn herinnering ging dat toen op een vreemde manier. Met een nipte overwinning voor Rutte die als totaal onbekend 'gozertje' plotseling naar voren geschoven was, ten koste van vetraan Rita.

afdankert | 21-05-19 | 22:59

Met dank aan Frits Huffnagel die als stemmenteller in het achterkamertje van de feestzaal glimlachend de uitslag aan zijn vriendjes overhandigde, en heel het ministerie o.l.v .SG Demmink knikte en zag dat het goed was. Nederland is rotter dan ooit op dit moment incl. het OM.

grindbak | 22-05-19 | 09:14

Er zou best weleens opzet geweest kunnen zijn bij uitvoerende ambtenaren die het niet eens zijn met het huidige immigratiebeleid en bewust de boel hebben laten klappen. Als dat zo is kan daar sympathie voor opbrengen.

lacucaracha | 21-05-19 | 22:12

En dat is 10!
En nog krijgt een partij als de VVD (en in mindere mate PvdA) stemmen.
Er wordt nog steeds op deze partijen gestemd. Met het (volle?) verstand.
Afgetreden bewindslieden (staatssecretarissen en ministers) onder Rutte (VVD)
Rutte II
01. Co Verdaas - PvdA - Staatssecretaris Economische Zaken - 6 december 2012
02. Frans Weekers - VVD - Staatssecretaris Financiën - 30 januari 2014
03. Ivo Opstelten - VVD - Minister Veiligheid & Justitie - 9 maart 2015
04. Fred Teeven - VVD - Staatssecretaris Veiligheid & Justitie - 9 maart 2015
05. Wilma Mansveld - PvdA - Staatssecretaris Infrastructuur & Milieu - 28 oktober 2015
06. Anouchka van Miltenburg - VVD - Tweede Kamervoorziter - 12 december 2015
07. Ard van der Steur - VVD - Minister Veiligheid & Justitie - 26 januari 2017
08. Jeanine Hennis-Plasschaert - VVD - Minister Defensie - 3 oktober 2017
Rutte III
09. Halbe Zijlstra - VVD - Minister Buitenlandse Zaken - 13 februari 2018
10. Mark Harbers - VVD - Staatssecretaris Veiligheid & Justitie - 21 mei 2019

Fi-Bu-Bla | 21-05-19 | 22:11

De ambtelijke top bestaat natuurlijk nog voornamelijk uit PvdA-ers. Zagen ze hier een buitenkansje of hebben ze een enorme politiek correcte bord voor hun kop? Conclusie: doe als in de VS, als er na verkiezingen een nieuwe politieke leiding komt dan moet de oude ambtelijke top, net zoals de vorige politieke leiding ook wegwezen.

BASinnic | 21-05-19 | 21:50 | 2

Zo werkt het in de USA helemaal niet. Zo'n Donald Rumsfeld liep al in de Vietnamoorlog rond in de politieke kringen. Da's een van de architecten van de post 911 modus operandi van de USA in de wereld. Eigenlijk de eerste Balkanoorlog, maar dat gaat te ver voor nu. De poppetjes veranderen, maar de personen die achter het gordijn verstopt staan, veranderen niet zo snel. Dat is hier exact hetzelfde. Daarom zijn verkiezingen een grote farce.

LV-223 | 21-05-19 | 22:25

Dat zal niet, want dit ministerie is nota bene opgericht door de VVD.

wapster | 21-05-19 | 23:28

op de holandse dimi-bo(reaal) treffeni n Haags cafe. wit u Holands bitterganituur, 31 stuks bitterballen, kaassoufflees, friandellen en vietnamesche loempiaatjes (een Forumpie),of een portie "Overig", 31 stuks Hallal vermoorde medeburgers", leverbaar ui Ter Apel, per bus langere levertijd,
Dat is de keuze donderdag . FVD of VVD.

Dodaar | 21-05-19 | 21:43

Even afwegen wat ik belangrijker vind: een grote horde asielzoekers die moordt, verkracht en plundert, of de verdraaide uitspraken uit Baudet's essay.

caspert79 | 21-05-19 | 21:36 | 2

Lastig man.

lacucaracha | 21-05-19 | 22:26

De keuzestress is enorm.

1977 | 21-05-19 | 23:46

Maar. ---Waarom--- mogen wij eigenlijk de echte cijfers niet weten?

Wienerschnitzel mit | 21-05-19 | 21:20 | 7

Omdat er dan geen draagvlak meer is voor immigratie uit Afrika en het Midden-Oosten in zijn geheel.

lacucaracha | 21-05-19 | 22:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Zoals Geert al benoemde, het is ontluisterend dat weglacher Rutte en Vaas Dijkhof de grote afwezige zijn in dit toneelstukje. Dat Harbers opgeofferd moest worden staat als paal boven water overigens. Rutte en Dijkhof zullen vast ergens één of andere Iftar bijwonen, dat is veel belangrijker (kuch). Huidige politiek en ministerie van justitie is morsdood. Mede ondertekend door de EU, NPO en huidige regeringscoalitie!

Slinkse Klerk | 21-05-19 | 21:10

Nou eh, duidelijk, stemadvies voor de zwevende kiezers die de VVD overwegen;
Nee.

Is dit nog nieuws? | 21-05-19 | 20:57

Het NOS achtuurjournaal begon zojuist met dit onderwerp. Maar waar was nu bij dit onderwerp de algehele verontwaardiging die een dag eerder Baudet zo moest ontgelden ? De verontwaardiging, ze was er niet, enkel bij Wilders dan. Het ging hier toch duidelijk over concrete zaken, zoals moord en doodslag. Desalniettemin duidt de NOS dit slechts als een vormfout. De meest interessante vraag over wat deze (al dan niet achtergehouden) informatie nu wel betekent werd door de NOS niet gesteld, ... natuurlijk niet.

Mentor | 21-05-19 | 20:44 | 2

Vormfout? Geloof er niets van. En afgeven op Wilders? Zorgt hij voor die criminaliteitscijfers binnen en vanuit asielcentra door niet erkende vluchtelingen van veilige landen en voor moord, aanranding of diefstal? Ja, verontwaardiging van de NOS is heel gericht, maar waarop NOS?

Jan, Leiden | 21-05-19 | 21:11

@Jan, Leiden | 21-05-19 | 21:11:
"Vormfout? Geloof er niets van. En afgeven op Wilders?"

Uiteraard. Die moorden en verkrachtingen worden niet gepleegd door zielige cultuurverrijkers.
Die worden gepleegd door Wilders en Bosma, vermomd als cultuurverrijkers.

Historicuck_Han | 22-05-19 | 10:37

Wat zouden eigenlijk de werkelijke cijfers zijn?
Hier worden ze bewust onder het tapijt geschoven, maar hoe zit het met de cijfers die niet eens onder het tapijt zitten?
Uit censuur land Zweden hoor je vrijwel niks, wat doen hun beter bij de opvang en het integreren? Misschien kunnen we daar een hoop van leren.
Hoe gaat het in Duitsland, worden daar ook de cijfers opgeknapt? Zodat het voor het beeld voornamelijk vrij onschuldige vergrijpen zijn, zoals melkpakken bij het plastic afval gooien.

bananabanana | 21-05-19 | 20:44 | 2

In Duitsland worden ze niet opgenomen in de statistieken heb ik van een duitse politiecommissaris vernomen. Tot ze een Duits paspoort hebben, dan wel. Dan zijn het gewoon duitse criminelen.

Zoemert | 21-05-19 | 21:50

@Zoemert | 21-05-19 | 21:50:

Duitse statistieken zijn sowieso prachtig.
Een groepje Yusseffi's die een homo kreupel slaan of een jood met keppel met stenen bekogeld wordt in de statistieken als rechts extremistisch geweld neergezet.

Historicuck_Han | 22-05-19 | 10:46

Het grappige van dat Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Ministerie van Justitie en Veiligheid of wat dan ook, is dat die hoge ambtenarenkoekenbakkers die keer op keer de boel besodemieteren en beflikkeren, gewoon mogen blijven werken. Ik bedoel, dan kan je er om de vier weken wel een minister of staatssecretaris uit pleuren, wat deze keer overigens zwaar terecht was in mijn ogen, maar de onzin blijft voortbestaan om de rest van die appetjoeken mag blijven doorgaan... Het lijkt mij tijd om iedereen bij dat hele ministerie naar buiten te naaien en helemaal overnieuw beginnen... Er zijn maar weinig ministeries zo rot als die van Justitie... Compleet failliet gewoon...!

Expertus_Dico | 21-05-19 | 20:39 | 5

@infidel103 | 21-05-19 | 22:03: De bevoegdheid tot het ontslaan van topambtenaren berust niet bij de vakminister, die berust bij de minister van BZK.

SjonnieC | 21-05-19 | 22:26

oef daar gaat jonkvrouw Karin haar D66 vingers niet aan branden

vranac | 22-05-19 | 08:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet bewust, wel bewust, het leugenpraatje van Halbe wordt gecopycat. Ambtenaren waarschuwen voor deze lijst. Maar Harbers blijft bewust zich niet bewust en strooit in de slaperige oogjes van VVD-kiezers: niet gewusst, wel gewusst... waarop ze gerust kunnen inslapen. De MinPres komt er met zijn vrome gezicht bij. Zodra het vroom begint te ruiken dan is het oppassen geblazen. De oude vertrouwde truc wordt uit de kast gehaald: aanvallen voorwaarts! >>'zo creëer je de indruk dat er iets achter werd gehouden en dat is natuurlijk niet de bedoeling'.....<< Hij liegt tegen de klippen op: het is wél de bedoeling. Dobberend of apothekerend vond het Sargentini volkje de weg naar NL. Ook Sargentini is bekend met het geitenpadje van in de aanval gaan en tegelijk daarbij een vrome tronie trekken: hoe komt u erbij om te denken dat er (Al Nusra) terroristen zijn die zich onder deze dekmantel verschuilen! De halo van onaantastbare emo-zieligheid moet intact blijven. Vanwege dit bewust onbewust / gewusst nicht gewusst wegdromen van de linkse kerk werd de stelpost 'overige' in leven geroepen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-05-19 | 20:35 | 1

en waar was Rutte, Dijkstra? aan dit kabinet kleeft bloed met 31 moorden, door GL, D66, Cu,, cda, vvd, kom maar binnen met je knecht beleid. Donderdag FVD it giet oan!

Dodaar | 21-05-19 | 22:14

Mensen ga alsjeblieft stemmen op een EU kritische partij, om mee te beginnen. Mobiliseer je ouders, desnoods via een machtiging.
-
Doe het voor de jongere generaties die komen en nu al bewust of onbewust de ellende ervan ondervinden.

bananabanana | 21-05-19 | 20:25

Easy exit. Volgens mij wil ie gewoon meer tijd met zijn kinderen.

horsteknots | 21-05-19 | 20:21

Dit zijn de cijfers in Nederland. Ik zou wel eens willen weten hoe omvangrijk diezelfde cijfers zijn in Duitsland, waar meer als een miljoen van dat volk is binnengehaald! Je hoort er niks over, namelijk. Misschien komt dat omdat men de wijze tip gaf om zulke mensen op armlengte afstand te houden?
Persoonlijk vind ik 1 incident van dien aard al te veel! Deze mensen zijn zgn te gast en slachtoffer! De EU laat ze ons niet terugsturen.
How come?

Accident_Prone | 21-05-19 | 20:14 | 3

Duitsland telt 67033 geregistreerde misdaden onder de glucksfalle.
Bron: Refcrime . de

joppo0 | 21-05-19 | 20:25

Niet bewust gebeurd zegt ie.
Waarom verdoezelt men juist de ernstigste vergrijpen en dacht men ermee weg te komen?
Ik mis nog in het lijstje het weggooien van een sigarettenpeuk, zal wel niet strafbaar zijn, anders had dat er ook wel in gestaan.
Dat kan geen kwaad..

snapal | 21-05-19 | 20:10 | 2

Zeker bewust bekokstoofd. Geloof me. Alles om de EU in leven te houden.

Accident_Prone | 21-05-19 | 20:16

Haha... Die Bosma op het einde van dat filmpje op de achtergrond...

Expertus_Dico | 21-05-19 | 20:02

Harbers zijn laatste woorden zijn tekenend. www.youtube.com/watch?v=I_VNciO6uvI Terroristen, moordenaars, verkrachters, dieven en rovers afdoen met "overlastgevenden". Gewoon een debat over het verhullende woord "overigen" afsluiten met een vergelijkbaar eufemisme. Niets geleerd, alles blijft zoals het was.

Feynman | 21-05-19 | 19:58 | 8

Inderdaad. Het geeft aan hoe dit soort lui er over denken. Overiglastgevende....
Ik ben blij dat hij weg is. Hij was ook diegene die dat belachelijke Marrakesh verdrag verdedigde. We hebben iemand van de law en order nodig. Niet deze slappe hap. Denk ook maar aan het kinderpardon. Je moet op alle manieren duidelijk maken dat hier niks te halen valt.

Rochegrosse | 21-05-19 | 20:23

@Rochegrosse | 21-05-19 | 20:23:
Het is gewoon beleid van het kabinet (Rutte).
De EU wil dat de landen migranten/vluchtelingen worden opgevangen.
En zoals we weten doet Rutte alles als de EU daar om vraagt. En Rutte wil voorkomen dat de mensen echt te horen krijgen wat er aan de hand is. Stel je voor dat er steeds meer mensen op PVV en Fvd gaan stemmen. Dus, dan gaan ze liegen en bedriegen.

Gemeen Mosje | 21-05-19 | 22:41
▼ 5 antwoorden verborgen

De zindssnede 'per ongeluk onder overige gezet' zegt alles, maar dan ook alles over de deplorabele staat van 'onze' overheid. En dat Harbers ophoepelt is prima I.v.m. politiek eindverantwoordelijk enzo, maar die enge "dit is niet goed voor de beeldvorming!"-ambtenaren met hun ziekelijk drang om die hele multiculturele waanzin te pamperen en uit de spotlight te houden als het gaat om deze kapitale misdrijven. Onder 'overige'. Echt???

Sliptong | 21-05-19 | 19:58

Er is bewust voor gekozen voor een top-10 weergave van de meestvoorkomende delicten. Maar door wie is dat besluit genomen (die moet je wieberen) en wat zijn de beweegreden geweest. Dat laatste is meestal het meest interessant. Het minst interessant is dat Harbers is opgestapt. Die heeft in ieder geval de ballen te bevestigen dat bewust voor deze weergave is gekozen. M.a.w. jammer dat Harbers weg is, want nu wordt er niet doorgegraven. Alles ligt nu de komende week plat op dit ministerie.

Atlantis-95 | 21-05-19 | 19:58 | 1

Nee hoor. Gaat "gewoon" door. Men heeft er zelf geen last van, schijt aan de burger en weet wat goed voor ze is.

bqbq | 21-05-19 | 20:04

Ik hoop als de FvD in de kamer komt en de grootste wordt, dat de hele NPO wordt opgedoekt, dus ook de linkse dictators bij de NOS die iedereen voor liegen!!!

Ze hebben al decennia laten zien, dat ze alleen maar links geluid hebben laten horen en daar is een publieke omroep niet voor.

Laat die linkse rooie rakkers maar een eigen omroep beginnen, maar niet met belastinggeld, gewoon lekker commercieel, ha, ha, ha, ik denk dat ze het nog geen jaar uithouden, kijken of ze dan nog salarissen betalen van andere halve ton voor een Quizmaster of linkse praatjes maker enz.

Niet links | 21-05-19 | 19:55 | 4

Gaat niet gebeuren. De VVD sluit Monsterverbänden met GroenLinks en demonen '666.

Sliptong | 21-05-19 | 20:00

@Sliptong | 21-05-19 | 20:00:
Zeg maar met élke kartelpartij zolang FvD en PVV geen meerderheid hebben in 2e kamer. Het is 1 pot nat.

Jan, Leiden | 21-05-19 | 20:15

@Jan, Leiden | 21-05-19 | 20:15: welnee joh, allemaal glashelder en in des lands belang.

Sliptong | 21-05-19 | 20:18
▼ 1 antwoord verborgen

en weer gaan die topambtenaren vrijuit

Rest In Privacy | 21-05-19 | 19:55 | 3

Goed dat u dit belicht. Bij het min. v. Justitie & Veiligheid werken vele ambtenaren van D'66 en GL en DIE willen geen kwaad woord horen over asielgeboefte. Harbers is volgens mij slachtoffer van die gasten maar die beerput blijft dicht. Hiddema zei het heel erg goed. Met zulke ambtenaren kun je wel inpakken al zitten er wel tussen die voor openbaarheid kozen. Met andere woorden: dit ministerie is totaal verdeeld. De grootste leugenaar van NL blijft helaas ook zitten. Dat is heeeel slecht voor NL!

Angélica de Sancé | 21-05-19 | 20:05

Dat zijn de werkelijke criminelen. Maar voor de NL dat doorheeft is het kalf al gedronken.

Ze flikken het gewoon om aangenomen moties te negeren op departementen. Daar hoort de burger niks over natuurlijk maar ik heb hier van kamerleden het bewijs liggen. De georganiseerde misdaad zit al dik in de ambtelijke top, maak u vooral geen illusies.

pickalilly | 21-05-19 | 20:08

De VVD'er die Mark Harbers opvolgt gaat zeer waarschijnlijk OOK geen schoon schip maken in het departement dus alles blijft zoals het was...

Wasbakplasser | 21-05-19 | 20:34

Met zo'n achterban van criminele kötambtenaren verbaasd het mij dat hij die baan überhaupt ooit heeft aangenomen.

Het wordt tijd voor een fikse zuivering op dat ministerie !

Elder of Z. | 21-05-19 | 19:55 | 3

Dan moeten ze 110% ontslaan op al die ministeries!!!

Niet links | 21-05-19 | 19:59

@Niet links | 21-05-19 | 19:59: niks verkeerd gezegd!

pickalilly | 21-05-19 | 20:09

Valt wel op dat kaltstellen van VVD'ers...

Sliptong | 21-05-19 | 20:28

[quote Mark Rutte] Harbers heevvt een "zuivere afweging" heeft gemaakt. "Maar ongelooflijk spijtig dat we als kabinet afstand moeten nemen van deze talentvolle en betrokken liberaal." [/quote]

I am motherfucking speechless... De Premier vindt het ongelooflijk spijtig dat een van zijn talentvolle en betrokke liberale onderdanen zelf het veld ruimt...

Weer een 'gevallen VVD-engel'. En Rutte met zijn gestreken liegbek maar glimlachend zijn respect betuigen over zij eigen faalbeleid...

Barf.

darmflora | 21-05-19 | 19:52 | 4

@ger1306 | 21-05-19 | 19:55: Die hardcore linkse deugkliek blijft elke coalitie de boel ongestraft van binnenuit saboteren. "Zag te beren broodjes smeren...

... Hi hi hi, ha ha ha
'k stond erbij en ik keek ernaar"

darmflora | 21-05-19 | 20:04

In de politiek staat een 'zuivere afweging' gelijk aan 'het beperken van verder gezichtsverlies en het behoud van wachtgeld'.

Sliptong | 21-05-19 | 20:27
▼ 1 antwoord verborgen


Dus, om een volgend debacle te voorkomen zien we nu helemaal geen criminaliteitscijfers en asielzoekers in rapporten terug.
Welkom welkom welkom...

Is dit nog nieuws? | 21-05-19 | 19:49

Zo die kan ook op vakantie naar de dacha van Putin

ZwarteRiek | 21-05-19 | 19:49

Toch wel interessant. Mevrouw Becker zegt dat de PVV weggelopen is om het asielbeleid strenger te maken.
A. Ze geeft aan dat het "strenger maken" de wens is van de VVD en geeft tegelijkertijd andere partijen de schuld alle zeden/moorddelicten onder het kopje "overige" te plaatsen. Becker is verantwoordelijk voor het asielbeleid.
B. Welke partijen zijn dat dan waarmee de VVD haarzelf gedwongen voelde om d.m.v. handjeklap alle zeden/moorddelicten onder het kopje 'overige' te plaatsen om tot een kabinetsformatie te komen?
B. Wat heeft zoiets in vredesnaam met de PVV te maken? Heeft de VVD de PVV uitgenodigd tot een kabinetsformatie?

klowiepowie | 21-05-19 | 19:41 | 3

C. Stem ze weg!

klowiepowie | 21-05-19 | 19:43

Mevrouw Becker weet donders goed dat het CDA in overleg met de VVD, want dat is later wel gebleken, expres en met voorbedachte rade er op heeft aangestuurd om dat kabinet te laten vallen.

Kom nou, wie denkt ze voor de gek te houden?

Rest In Privacy | 21-05-19 | 20:34

Hoe het ook is, het leidt in ieder geval lekker de aandacht af van de klimaatwet die vandaag nog even door de eerste kamer wordt gejast voordat Forum daar zit.

osolemio | 21-05-19 | 19:36 | 3

Je wordt helemaal kriegel van die lui. Hopelijk weet Forum dat weer terug te draaien.

klowiepowie | 21-05-19 | 19:57

@fonsa1944 | 21-05-19 | 23:23: Het belangrijkste waarmee Baudet moet komen in het debat, is Rutte wijzen op al zijn leugens en zijn vieze grijnslach. Rutte heeft heel Nederland belazerd en woont onder de grootste steen die er bestaat in ons landje. Het wordt tijd dat die steen opgeblazen wordt terwijl hij ligt te slapen.! Ik haat die man. Al jaren. Een dergelijke huichelaar moet gewoon optiefen en SNEL. Alles is beter dan nog een periode met Rutte. Slechter kan het echt niet worden.

fonsa1944 | 21-05-19 | 23:32

Zoek de hoogste verdoezel-ambtenaar op dat Ministerie eens op. Dat is geheid geen VVD-er.

Wat denk je nu, dat je in dit politieke klimaat dergelijke cijfers kunt laten wegvallen in een disproportioneel cohort? In welk overleg vond men dat een goed idee?

Trek die notulen maar eens naar boven.

Overnijd | 21-05-19 | 19:36 | 1
-weggejorist-
Zwizalletju | 21-05-19 | 19:52

Ik zelf denk dat die statistieke waar over aangifte is gedaan, 1500% te laag is gehouden.

Ook is er nog eens miljoen aangifte verdwenen en in de onderste la beland en maar niet gesproken over al die niet opgenomen aangiften, dat door de politie die dat niet nodig vond om al deze aangifte op te nemen. De politie vond dat deze lieve allochtonen gestigmatiseerd worden, door al die aangifte tegen hun, terwijl ze alleen maar hun volgens hun cultuur leven.

Het is mij wel duidelijk dat de overheid net doet of al die buitenlanders van zulke lieve mensen zijn, dat wij blij moeten zijn dat deze lui hun cultuur met ons willen delen.

Gek hé, dat niemand meer vertrouwen heeft in de overheid, die willens en weten de boel belazeren en vinden ze het raar dat PVV en FvD zo groot worden!!!

Niet links | 21-05-19 | 19:32

Maar de hamvraag is natuurlijk van welke gemeente hij burgemeester gaat worden.

drs. P | 21-05-19 | 19:31 | 3

Amsterdam

Niet links | 21-05-19 | 19:33

Groningen komt beschikbaar.......

vranac | 21-05-19 | 19:35

Zekers, want hij deugt wel, de misdaadcijfers in zijn toekomstige gemeente zullen gaan dalen en dat is zeer politiek correct.

snapal | 21-05-19 | 19:40

Iemand vond het niet de moeite waard om moord, doodslag en verkrachting te vermelden, zelfs gesplitst naar de expliciete misdaad zou de duizend "overigen" nog respectabele cijfers opleveren.
En dan gaan ze zeggen dat hij niet doorgevraagd zou hebben, wat een rotsmoes om het verdoezelen te verdoezelen.

snapal | 21-05-19 | 19:30 | 1

Wat echt ASO is, dat zijn al die lui in Friesland, die de snelweg blokkeerde, voor die zwarte Pieten, activisten!!! Oh, oh wat was dat erg!!!! Die turken en Marokkanen die doen dat bij iedere bruiloft en daar hoor je nooit iemand over.

Niet links | 21-05-19 | 19:40

NEP is het woord wat in mij op komt. Net als Rutte tijdens dat ongeplande bezoek van die Turkse minister. Toen kon hij plotseling wél. En nu een soortgelijke actie. Ik weet niet wie nepper is, Mark's integriteit, het nepparlement, de "europese" nepdemocratie of de gespeelde geplande en getimede spindocterij van het vvd. Wat een NEPHEID, walgelijk.

Mijnbescheidenmening | 21-05-19 | 19:30

Tja. Moord, doodslag, aanrandingen en verkrachtingen zijn al gauw minder erg dan belediging. Hier worden wel heel overduidelijk dingen onder het kleed geveegd. Maar in wiens belang? Wat schieten iemanden hier mee op?

Rest In Privacy | 21-05-19 | 19:23

Over framing gesproken bij de NOS. Het contrast kan niet groter zijn. Gisteren nog, commotie en verontwaardeging alom vanwege Baudet's mijmeringen. Vandaag, een serieuzer onderwerp - moord en doodslag - en niets van enige verontwaardiging te bespeuren. ... Denkt men bij de NOS + NPO dat kijkers dom zijn ?

Mentor | 21-05-19 | 19:20 | 6

Je hoeft niet per se dom te zijn om naar de NOS te kijken, maar verwacht niet er slimmer van te worden. Of beter geïnformeerd.
Dat laatste is ook niet het doel, de redactie beoogt u te vormen in het als gewenst geachte gedachtegoed.

Jan Passant mk2 | 21-05-19 | 19:30

Hoelang moeten wij deze ondemocratische journalistiek van de NOS nog accepteren ?

Mentor | 21-05-19 | 19:36

@Jan Passant mk2 | 21-05-19 | 19:30: En voor deze "diensten" ontvangen NOS journalisten bovengemiddelde salarissen cq. vergoedingen.

Mentor | 21-05-19 | 19:51
▼ 3 antwoorden verborgen

En toch zat ik stiekem te hopen dat hij net voor zijn vertrek zou zeggen. Ik heb bepaalde cijfers achter moeten houden omdat er partijen belangen aan hechten dat de allochtone medemens ook positief in het nieuws kan komen, helaas is de werkelijkheid anders. Als je dan toch je biezen pakt, doe het dan in stijl

brie-de-penis | 21-05-19 | 19:20 | 1

Of dat hij nog een paar namen van corrupte top-ambtenaren zou noemen. Maar inderdaad, Harbers lijkt volledig uitgekocht te zijn en van hem zullen we dus geen onvertogen woord horen.

obominotie | 21-05-19 | 19:47

Dit was wel echt een treurige termijn van Harbers. Werkelijk niks positiefs achtergelaten qua legacy. Grijze muis en dan deze afgang. Die ministeries zouden flink opgeschoond moeten worden.

de Voorzittert | 21-05-19 | 19:17 | 3

De ministeries schonen? Kleine kans. De ambtenaren aldaar hebben zoveel informatie verzameld over de politiek, over de jaren heen, die weten als geen ander hoe ze hun posities vast kunnen houden.
Die bedanken dan ook hartelijk voor al te publieke posten; dan ben je zichtbaar.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 19:18

Voor het kartel, de EU, VN en Sjors Soros een prachtig nalatenschap achtergelaten. Illegalenopvang Amsterdam gelegaliseerd en Marrakesh getekend. Zichzelf opgeofferd voor het kartel en Rutte. Heeft het uitmuntend gedaan. Voor zijn collega's dan. Voor de rest van Nederland buiten extreem (s)links wellicht iets minder...

Graaf_van_Hogendorp | 21-05-19 | 19:25

Ja wel iets. Het was niet een echte vvd-er. Een echte VVD-er zou namelijk gelijk de kuierlatten genomen hebben. Deze kwam nog naar de kamer om toch iets van verantwoording af te leggen. Verder denk ik dat de man zeer opgelucht was dat hij af was van dat baantje als kop van jut voor de VVD. Want je zag gewoon dat de man nooit gelukkig is geweest met die taak. Hij was eigenlijk te aardig. Raar maar waar.Waar een opstelten een zeer onsympathieke hork was was hij juist het tegenovergestelde.

tweetybird | 21-05-19 | 19:27

Harbers geofferd voor Rutte en onze suzerein in Berlijn. Met hem komt het wel goed. Maar ik ben benieuwd of het voldoende is voor Rutte komende debat met onze Tjer. En dat de weifelende kiezer (die de moeite nemen om op te komen dagen) toch maar kartel zal stemmen.

Graaf_van_Hogendorp | 21-05-19 | 19:12

Had in geen tijden een live-debat gevolgd in de Kamer, maar die Wilders is lachen, gieren en brullen zeg. En het cynisme van Hiddema mag er ook zijn.

pissebed | 21-05-19 | 19:11

glas, plas en was.. en over tot de orde van de dag.. maar he.. een toename in een jaar tijd van x aantal overige delicten die overige staat dan vooral voor de hoogst ellendige en meest heftige delicten. Mooi Harbers dat je nu opstapt nadat je in december je kruisje hebt gezet over nog meer van dit soort "overige" toeristen die heel makkelijk en simpel het land inlopen maar er never en nooit niet uit geflikkerd kunnen worden.. in nog geen half jaar tijd een ramp georkestreerd die nu niet meer in schijnwerpers staat nu hij af is getreden. Want wat gaat er nu gebeuren met de toename van overige delicten..

fikkieblijf! | 21-05-19 | 19:11

En Halbe Zijlstra was erbij!

born2killn00bs | 21-05-19 | 19:09

Komt straks wel een verbod op dit soort statistieken denk ik....

b3n | 21-05-19 | 19:06 | 1

Het brengt weer niet wat ze ervan hadden verwacht.

mqdv | 21-05-19 | 19:51

Overigens, onbegrijpelijk dat de NOS op NED 1 de 'toelichting' van Harbers om 18 uur afbrak voor het Staatsjournaal... terwijl dat op NED 2 ook live te zien was! Een simpele verwijzing naar NED 2 in deze was voldoende geweest.

pissebed | 21-05-19 | 19:05 | 3

Zie hier een argument voor het opheffen van iig 1 vd zenders

peterdh | 21-05-19 | 19:15

Dat was inderdaad een rare beslissing en ook net toen Harbers aan zet was...

number668 | 21-05-19 | 19:29

@peterdh | 21-05-19 | 19:15: Doe ze maar alle 3... TV is zoo 1955, alleen hoogbejaarden die geen internet hebben, kijken er nog naar.

Keyboardspeler | 21-05-19 | 21:19

Een zeer pijnlijke gang van zaken, voor de ogen van kijkers en het VVD pr-bureau, om zo aan te zien, twee dagen voor de verkiezingen. De zoveelste VVD-er op VenJ die eruit vliegt. In het begin was het dagenlang behoorlijk trekken en duwen, toen nog met een VVD Minister op Justitie erboven, maar de ingeschatte levensverwachting voor overgebleven VVD-ers op het departement van Veiligheid (en justitie) zit momenteel in een soort MH17 duikvlucht.

rmstock | 21-05-19 | 19:05 | 1

Ongelofelijk zeg. Ik post hier iets met MH17 en krijg meteen een ongelofelijk UDP storm op m'n pc : pastebin.com/HqgrWQ3C zo op het oog vanuit de Oekraine.

rmstock | 21-05-19 | 19:44

Ik ben cum laude geslaagd voor het VWO.

Voor Engels een 9, voor wiskunde een 8, en voor de andere vakken een 'overige'.

Papa Jones | 21-05-19 | 19:04 | 2

Engels en wiskunde zijn inderdaad belangrijke vakken. Heb je goed gedaan!

Rest In Privacy | 21-05-19 | 19:10

Some people got some grades.

Graaf_van_Hogendorp | 21-05-19 | 19:14

En dan te bedenken dat er leugens zijn waar de vvd/dit kabinet wel mee wegkomt. Echt duivels.

HanabKu | 21-05-19 | 19:03

Een kleine twee jaar geleden in het noorden van Nederland ging een asielzoekersclubje met het COA op pad. Asielzoekers de stad in. Eentje grijpt een meisje van 4 jaar van haar fietsje en begint haar onder haar rokje te betasten, kussen, likken noem het maar op.

Vader vanaf terrasje erheen gerend en die asielzoeker flink wat klappen gegeven. Politie erbij, COA riep: "dit is normaal, dit gebeurt elke dag". Meneer mocht eigenlijk geen aangifte doen van het COA, maar die asielzoeker wel.

De wereld op z'n kop.

Koekkeloere | 21-05-19 | 19:01 | 1

Inderdaad , het linksvergiftigde COA heeft stapels aan "'incidenten"'
onder het tapijt geveegd, dat tapijt staat tegen het plafond.
Ben er werkzaam geweest, maar ja moest geheimhouding briefje tekenen, weet u !

joppo0 | 21-05-19 | 19:07

Doordat het onzeker was waar Lili en Howick destijds uithingen en er ondertussen misschien iets ergs met hun gebeurd zou kunnen zijn voelde hij zich verantwoordelijk en door hen onder druk gezet.
Hierna was hij naar mijn idee niet meer gemotiveerd en is denk ik opgelucht dat hij nu weg kan.

Roosx | 21-05-19 | 19:01
-weggejorist-
hansvanvoren | 21-05-19 | 18:59

Dat wordt weer stemmen tellen, voor de 2e kamer verkiezing. Of gaan we weer doormodderen tot 17 maart 2021?

W_F | 21-05-19 | 18:58

Bijna de “hoge-ambtenaar-legt-verantwoording-af” bingokaart vol!
Ik mis alleen nog de uitspraak: “dat verdient een excuses..”. (Zonder de daadwerkelijke excuses te maken uiteraard).

Of heb ik ‘m gemist?

J.Luns | 21-05-19 | 18:57

Waar waren Rutte en dat gekke dikke mannetje met dat brilletje om hun verantwoordelijkheid te nemen....
Iets van eindverantwoordelijk, lafbekken!

Franklin45901812 | 21-05-19 | 18:55 | 1

Die waren druk bezig met bierdrinken om hun loyaliteit jegens hun medewerkers te demonstreren.

obominotie | 21-05-19 | 19:09

Puik werk van De Telegraaf, nu graag doorpakken op het ministerie zelf. Welke ambtenaren hebben de rapportage opgesteld? Wie is daadwerkelijk eindverantwoordelijk voor de rapportage? Waarom worden uitgerekend VVD'ers gepiepeld?

pissebed | 21-05-19 | 18:54 | 6

Beter kijken ze inhoudelijk naar de post "overige" en wat ze er aan gaan doen. Asielzoekers zijn per definitie vluchtgevaarlijk dus horen vast te zitten tot de rechter hun straf bepaald heeft, en eventueel vast te blijven tot alle schade voldaan is. Daarna uitzetten naar land van herkomst of naar keuze. Die tijd kunnen we beter steken in de asiel aanvragen van mensen die hier wel willen zijn.

W_F | 21-05-19 | 19:07

Omdat hij zijn goedkeuring heeft gegeven. Als hij wat geschikter voor zijn functie had geweest had hij gevraagd wat er allemaal onder dat onderste kopje zit, dat meer dan 20% van alle incidenten vormt. En ik denk niet dat Harbers zo dom/onkundig is. Is gewoon een bewuste keuze, met medeweten van hem.

deBelastingplichtige | 21-05-19 | 19:10

Harbers heeft zeer gretig het Marrakesh pact getekend, voert gewoon uit wat daar in staat, punt.

lanexx | 21-05-19 | 19:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Het was duidelijk dat Harbers geen zin meer had in dit ondankbare werk. Dijkhoff was de grote afwezige. Hij kwam pas als laatste in de lange rij Kamerleden zijn partijgenoot nog even "condoleren". Tegenvaller ook voor Wilders, die nog wel probeerde Bente Becker te attaqueren, maar die bleef redelijk overeind. Hiddema was ook vrij onzichtbaar. Het hele debat had iets van een "showproces", waarbij iedereen tevreden is met de uitkomst. Je kunt merken dat het aftreden van bewindslieden ook al gewoonte is geworden. Wie durft het nu aan om in de slangenkuil van het ministerie te stappen? Ik stel Madeleine van Toorenburg voor.

Mannes | 21-05-19 | 18:54 | 6

@TeeJee | 21-05-19 | 19:10: Dat was ook de favoriete zin van Didi als de PvdA weer eens zwaar had verloren... beter uitleggen... Nee hoor, de uitleg was prima. Het is de inhoud dat voor problemen zorgt.

deBelastingplichtige | 21-05-19 | 19:15

Johh je merkt wel dat het die VVD wat dat betreft het echt geen ruk meer kan schelen. Dat schoolgrietje maakte totaal geen kans tegen wilders en ze werd werkelijk weggehoond. En wie goed oplette niet alleen door de pvv.Dat was echt een trutje zonder enige ervaring. Wilders bleef nog aardig omdat hij dat ook wel doorhad. Dat ze voor hem totaal geen partij was en hij haar niet belachelijk hoefde te maken. Dat deed ze namelijk zelf al.

tweetybird | 21-05-19 | 19:17

@tweetybird | 21-05-19 | 19:17: Dat hebben ze al een heel tijdje hoor. Ik heb het die Nepperus in het verleden ook zien doen, toen nog bij Opstelten. En later ook nog die Van Oosten bij, wederom, Opstelten en ook bij Van der Steur. Zulke slappe verhalen dat ik er plaatsvervangende schaamte door kreeg. Maar wel goed voor de carrière blijkbaar.

deBelastingplichtige | 21-05-19 | 19:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Next!

Zuma | 21-05-19 | 18:52 | 1

U bent de 'i' vergeten.

Zwizalletju | 21-05-19 | 18:57

Je veinst dat je het vreselijk vind dat het allemaal zo gelopen is en het volstrekt niet de bedoeling is geweest om de kamer verkeerd te informeren. De kamer te informeren, als er iemand niet met de strontemmer had gerammeld was er helegaar niets naar buiten gekomen en waren deze zgn. 'overige' delicten onder het tapijt geveegd. M.a.w. De hele kamer loopt gewoon de boel te flessen en houd elkaar allemaal de hand boven het hoofd. Laat het hele zooitje maar opstappen want de geloofwaardigheid van het huidige kabinet laat zeer te wensen over. Motie van wantrouwen van de bevolking naar de kamer graag. Nieuwe verkiezingen! Als over dit soort zaken de bevolking voorgelogen word en alles in de doofpot word gestopt dan hebben de regeringspartijen niets te zoeken in de 2e kamer.

clockandhammergame | 21-05-19 | 18:51 | 5

@Keyboardspeler | 21-05-19 | 18:54: Je zou trouwens denken, alweer een VVD-er. Zouden ze soms express de VVD slecht uit de verf willen laten komen zodat een eventuele coalitie met een FvD bij een volgende verkiezingsstrijd al bijvoorbaat zal stranden want geen meerderheid.

clockandhammergame | 21-05-19 | 18:58

Het is ook wel tekenend dat geen van die 150 ervaren Kamerleden de moeite had genomen om even na te vragen wat er in de groep "overige" zat. Leuk dat een krant het alsnog doet, maar controleren is waar we die 150 pluche-plakkers al voor betalen.

W_F | 21-05-19 | 19:11

@clockandhammergame | 21-05-19 | 18:58: Nou, ik denk eerder dat de VVD daar zelf aan schuldig is... het is niet meer de partij van Wiegel, ondanks dat ik nooit op hem stemde, had ik wel respect voor hem.... ook toen hij als senator dwars tegen zijn fractie in ging in de 1e kamer (of je het nu wel of niet met hem eens was)... met zijn : Teugen !

Keyboardspeler | 21-05-19 | 19:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Jammer van zo'n spektakel altijd dat men dan wel een uitlaatklep heeft maar geen oplossing

Mark van Leeuwen | 21-05-19 | 18:49

Het was ook een grote blunder, dus goed dat Mark opstapt. Maar, dat moet gezegd, hij neemt zijn verlies als een man. Ook dat is de VVD.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 18:47 | 11

@Zwizalletju | 21-05-19 | 18:55:
Die zat veilig ver van vervelende vragen wat hij zou kunnen weten bij Mutti kom mijn land in Merkel op schoot.

Jan, Leiden | 21-05-19 | 19:56

De VVD heeft doelbewust mensen om de tuin proberen te leiden en Harbers wist dat deze vermetele poging hem de kop kon kosten , kun je nagaan hoeveel er de VVD er is aan gelegen om de migrantenstroom aan te houden zonder al teveel strubbelingen. En dat weet jij net zo goed als ik . Dit was allemaal gepland mocht e.e.a uitlekken .

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 21:19

En nu lekker op riant wachtgeld

Coolcalmcollected | 21-05-19 | 22:58
▼ 8 antwoorden verborgen

De VVD heeft Harbers keihard laten vallen, ondanks de toch wel vergoelijkende toon van Beckers (terecht dat ze op haar nummer werd gezet door Wilders). Rutte en Dijkhoff niet bij het debat aanwezig - spreekt boekdelen. Wat een ongelooflijk stel ......... (vul maar in, geen zin in debat met Joris).

L.E. Raar | 21-05-19 | 18:46 | 5

@TeeJee | 21-05-19 | 19:04: Een partij met 2 zetels in de Tweede Kamer heeft die problemen inderdaad niet.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 19:09

@Kuifje-in-de-EU | 21-05-19 | 19:09:
Die partij haalt jouw groepje corrupte leugenaars vanzelf in. Nederland is wel klaar met Mark Rutte en zijn farizeeërs.

Weet je wat nou zo grappig is? Jij weet het ook wel, maar je kunt simpelweg niks meer dan inhoudsloos getrol brengen. Dat is nou het echte VVD-niveau!

Rest In Privacy | 21-05-19 | 19:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Wilders had een terechte vraag... waar waren Rutte en Dijkhoff... ik noem het lafbekken om niet bij dat debat aanwezig te zijn, overigens Dappere Dodo (Jetten lijkt er sprekend op) was er ook niet bij... bang om af te gaan a.s. donderdag bij de EU verkiezingen??

Keyboardspeler | 21-05-19 | 18:46

Het blijft een slecht verhaal. Hij kon nog steeds niet aangeven hoe het fout heeft kunnen gaan dat ze zo een diverse groep incidenten onder de kop 'overig' hebben gegooid. Hij blijft maar herhalen dat het fout is gegaan en dat hij daarvoor politiek verantwoordelijk is. Ook op pogingen van Voordewind en die ene van het CDA om het duidelijk te krijgen kreeg hij maar geen antwoord.
Daarbij, als je als een van de top-bestuurders van NL (zou het gezien zijn positie moeten zijn) niet doorvraagt bij het zien van het tabelletje wat er onder het kopje overig valt, ben je gewoon niet slim genoeg voor het werk. Zeker als je zo hamert op het willen geven van zoveel mogelijk transparantie. Oké, voor mij is het makkelijk roepen natuurlijk. Ik weet niet hoe lang hij naar die tabel gekeken heeft/hoeveel tijd hij daarvoor had. Maar toch ben je in mijn ogen dan of niet slim genoeg, of het is gewoon één groot lul-verhaal en was het wél bewust. Ik denk zelf dat laatste, en dat hij gewoon maar weer door de VVD-woordvoering onder de bus is gegooid zodat Markie nog steeds verder kan.

deBelastingplichtige | 21-05-19 | 18:45 | 3

Pff, volgende keer eerst nog een keer doorlezen voor je op 'bakken' drukt...

deBelastingplichtige | 21-05-19 | 18:46

Dat ministerie is door en door verrot. Zolang het gezwel Demmink niet met wortel en tak wordt weggesneden blijft het een ongeloofwaardige organisatie.

watazooi | 21-05-19 | 18:44 | 2

Het door en door verrotte is de VVD. Liegen en bedriegen is daar blijkbaar normaal. En pas als ze het niet langer kunnen downplayen cq ontkennen, komen ze over de brug met weer een 'smoesje'. En dat alles onder regie van de grootse leugenaar Rutte.

Gemeen Mosje | 21-05-19 | 19:03

@Gemeen Mosje | 21-05-19 | 19:03:
Ptecies, ministerie de schuld geven, maar wat wist die VVD ervan? Geloven doe ik ze allang niet meer.

Jan, Leiden | 21-05-19 | 19:58

Misschien moet er eens nagedacht worden over de vraag voor wie politici, bestuurders en ambtenaren nu eigenlijk werken. Lijkt mij de Nederlanders, maar zal wel iets over het hoofd zien

ArieR68 | 21-05-19 | 18:43 | 1

Ik heb er even over na gedacht.... Voor zichzelf.

bqbq | 21-05-19 | 20:00

De echte rotte appels zitten er nog , de ambtenaren. De bezem zal toch echt van onder af door de hele organisatie moeten. Telkens de "baas" laten aftreden is symboolpolitiek en zal niets veranderen.

JeWeetToch!? | 21-05-19 | 18:41 | 2

Iets en/of iemand heeft flink vat op dat departement.
De politiek krijgt er geen vinger achter.
Nu (weer) niet, en ik vrees nooit niet!

demaup | 21-05-19 | 18:43

Uhh de allergrootste baas zit er nog. Heet pinnokkio Ruttegraat.Was in geen velden of wegen te bekennen om deze staatssecretaris te verdedigen. Dat hebben we wel eens anders gezien. Bij opstelten en teeven. Maar ja na de zoveelste heeft dat spelletje ook geen zin meer. Die vvd is en blijft een super corrupte partij.Die ons de burger vol in de bek uitlachen.En nu net zo makkelijk een staatsecretaris slachtofferen als dat jij een koekje eet.Denk dat de enige pijn nu bij die VVD is dat het best vervelend zo afstraalt op de EU verkiezingen.Met een EU steelclub die ons nog meer van die boeven willen opdringen en een VVD die dat al die jaren klakkeloos heeft gedaan. Rutte zal voor de verkiezing nog wel zeggen dat u zich geen zorgen hoeft te maken. U bent veilig. Waarna hij dat weer iets afzwakt door te zeggen maar 100 procent veiligheid kunnen we natuurlijk nooit garanderen.Zo was zwarte piet ook zwart. Nu pimpelpaars en zo zijn er afgelopen vele zaken waar het ene werd beweerd en precies het tegenovergestelde werd gedaan of gebeurde. VVD partij der corrupte.

tweetybird | 21-05-19 | 18:53

Morgen blijkt dat er geen 4600 criminele feiten (oeps sorry incidenten) zijn gepleegd maar 46000. Sorry nulletje vergeten!

allesofniks | 21-05-19 | 18:38 | 3

Dat zou zo maar kunnen. Temeer omdat lang niet alle delicten worden gemeld. Een winkelier meldt echt niet elke diefstal, omdat dat toch niets uithaalt. Een deel van de pogingen tot doodslag wordt door slachtoffers niet gemeld omdat ze bang zijn voor de dader. In werkelijkheid liggen deze getallen dus veel hoger.

BonSens | 21-05-19 | 18:44

Ja, maar nul = niks; dus zijn ze niks vergeten. Dus niets aan de hand.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 18:46

Dan kan het niet anders dat die groenslinkse jesse de berekening heeft gedaan.

tweetybird | 21-05-19 | 18:55

Er klopt iets niet hoor.
Hele Harbers lijkt fukqing content met het feit dat hij van dat kuDtdossier af is, zo eager om te vertrekken lijkt hij. Geen greintje echte spijt in de verste verte niet.
Tussen de gesproken regels door hoor je de zucht van opluchting. Ik zeg; scam, lang vantevoren in gang gezet. Trap.er.niet.In.
Harbers juicht in zijn vuistje.
Buiten het zicht van de camera's gaan de tandjes bloot.

chicago river | 21-05-19 | 18:38 | 3

Eerst even op wachtgeld half jaartje sabbatical vieren en dan een nieuw dik betalend baantje via het kartel. Geen wonder dus dat deze man content oogt.

HaatbaardKnipper | 21-05-19 | 18:45

@HaatbaardKnipper | 21-05-19 | 18:45:
Geen nieuw baantje heeft hij dat wachtgeld de komende tien jaar nog. Aftreden kost hem geen ene reedt. Bij die Corrupte VVD stijgen ze daarna in aanzien en worden ze er meestal beter van.Moet jij zoiets op je werk flikken krijg je op staande voet ontslag en kun je sappelen.

tweetybird | 21-05-19 | 18:58

Zou het kunnen dat hij ook blij is het vuile spel niet meer te hoeven spelen en verdedigen. Iets van geweten, verantwoordelijkheidsgevoel of zoiets....?

Rest In Privacy | 21-05-19 | 19:48

Gaat de bezem nu eindelijk eens door dat PvdA-bolwerk 'Ministerie van Justitie'?

pissebed | 21-05-19 | 18:38 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Het was beter geweest als alleen Harbers op het ministerie bleef, samen met een koffiejufrouw, en dat de rest van het ministerie opgeheven werd, zodat er uitsluitend nieuwe mensen aangenomen kunnen worden.

tipo | 21-05-19 | 18:37

Wie wordt de opvolg(st)er? Gaan er al namen rond in de wandelgangen?

Rest In Privacy | 21-05-19 | 18:36 | 2

Hans van Baalen heeft binnenkort tijd over. Dus zal hij de boel verder verklooien, zoals het een VVD-er betamt.

tipo | 21-05-19 | 18:42

Zag hierboven dat ze het over een koffie jufrouw hebben dus verwacht hennis.

tweetybird | 21-05-19 | 19:01

Het was dus gewoon (zoals velen al dachten) een downplay.
Met z'n "Want die top 10 was al schrikken".

Toch ergens wel sneu.
Maar goed, de rattenboel die dit soort plannen bekokstooft zit er gewoon nog.
Vanaf nu zal het niet meer gebeuren hoor, HEUS NIET!

Gazzerop | 21-05-19 | 18:35 | 2

Liegende en verhullende soort zoekt soort? Die blijven er gewoon op stemmen. Leve de ongebreidelde import van óók criminelen!

Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:38

Had hij niet in het bedrijfsleven hoeven flikken. En dat mankeert er bij de ambtenaren, geen ons verantwoording!

lanexx | 21-05-19 | 19:45

Hopelijk komt er geen D’66 staatsecretaris voor in de plaats. Een softe ultralinkse vervanger hebben nu niet nodig.

BozePaarseMan | 21-05-19 | 18:34 | 3

Is hetzelfde, VVD of D 66. De ene doet voor de verkiezingen wat straffer voor de Bühne. Na de verkiezingen is dat toneelstukje weer over.

HaatbaardKnipper | 21-05-19 | 18:37

En weer zoveelste staatssecretaris weg van VVD die kamer niet juist informeerde met grote afwezige Rutte en Dijkhof die wegduiken blijkbaar?

Maar dit lost het probleem niet op. Alleen niet meer stemmen op die VVD lost het op. Raar genoeg gebeurt dat weer niet, VVD kiezers nemen het blijkbaar niet zo nauw met de waarheid en gaan alleen voor eigen gewin, liefst blijkbaar met liegen, list en bedrog? Lekker volk is dat.

Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:34

Ook Mark moet hiervan geweten hebben.

am*dam | 21-05-19 | 18:33 | 1

Hij kon niet worden ondervraagd helaas. Maar Marakesh import verdrag is belangrijker dan veiligheid van echte asielzoekers en burgers. Zo waait dat bij de VVD.

Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:36

Korte samenvatting van Harber's betoog: Iedereen heeft zijn best gedaan, niemand heeft verkeerde bedoelingen, niemand kan er eigenlijk iets aan doen, niemand hoeft weg behalve ik ook al bedoelde ik het nog zo goed maar dat doet er niet toe want ik ben verantwoordelijk dus ik ga weg, en verder zoekt iedereen het maar uit.

obominotie | 21-05-19 | 18:33 | 2

Verantwoordelijkheid nemen begint in mijn beleving met het eruit schoppen van criminele asielzoekers om burgers te beschermen.

BozePaarseMan | 21-05-19 | 18:38

Lang leve de nieuwe staatssecretaris! Welkom in uw nieuwe kantoor, uw voorganger heeft zijn eigendommen al meegenomen...alleen het tapijt ligt er nog.

Myckleby | 21-05-19 | 18:33 | 2

Schitterende tegel.

Willem_Oltmans | 21-05-19 | 18:45

Ik denk dat ze daar wel wat aaninnovatie hebben gedaan. Een buro op wieltjes en een stoel op wieltjes.En aan de deur zo'n naamkaartje wat je uit een houder kan schuiven.

tweetybird | 21-05-19 | 19:05

Wat vind ik hier van?
Wat mij betreft had hij mogen blijven zitten (ondanks dat ik anti vvd = anti neoliberaal ben) want de grote schoonmaak (Operation The Big Clean) was beter geweest zowel onder de criminele asielzoekers (hoewel gratis arbeiders beter op zijn plaats is) en vooral onder de ambtenaren op het bewuste departement. Het is schering en inslag daarginder. Het lijkt net dat de ambtenaren het erom doen of zo.

ProAsfalt | 21-05-19 | 18:33 | 1

Ook het ministerie zou eens gecleaned moeten worden van Nederland hatende wegkijkers.

HaatbaardKnipper | 21-05-19 | 18:39

Wie volgt. Mark R. naar Brussels, buma naar een anderstalige provincie. VenJ als vanouds op de oud minervavoet deur. @stemzeweg.

bij gelegenheid | 21-05-19 | 18:32

Op zich keurig gedaan, had niet gehoeven in principe. Het probleem is nu weg, oh nee, wacht..

van Oeffelen | 21-05-19 | 18:30 | 2

"Het probleem, meneer, dat blijft"...

spinselsinjehoofd | 21-05-19 | 18:33

Hebben ze de werkelijke TOTAAL kosten van de hele asiel- en immigratie industrie al eens aan de Nederlander bekend gemaakt...... zal me niets verbazen dat dit jaarlijks tot 20 miljard Euro oploopt.

Oepsie1234 | 21-05-19 | 18:30

Niemand zit op duiding van mij te wachten, maar jullie krijgen hem toch. Twee opvallende zaken:

1. De (top)ambtenaar welke het geweten had moeten zijn zit er nog, dus wederom alleen symptoom is bestrijd.
2. D’66 en CDA waren bijzonder hard aan het aasgieren en profileren voor zijn job!

LuNaTeeQ | 21-05-19 | 18:29 | 4

Maar gelukkig is er een "verbeteringsplan"... *proest*

threeheadedmonkey | 21-05-19 | 18:36

D66 en CDA hebben wel een punt als zelf opgevraagd hadden wat er in "overige" zat. Nu reageren ze pas nadat een krant het werk van 2ekamerleden deed.

W_F | 21-05-19 | 19:16

@W_F | 21-05-19 | 19:16: D66 en CDA hebben boter op hun hoofd want die hebben zonder twijfel zelf ook alles geslikt dat dezelfde topambtenaren ze voorschotelden. Feit is dat geen enkel nieuw Kabinet (of College) de bezem door de organisatie haalt. Voor zover er op zo'n moment al mensen bij ministeries verdwijnen betreft dit uitsluitend de mindere goden en is dit het gevolg van veranderde budgetten waardoor hun salarissen niet meer opgebracht kunnen worden. Niemand is verantwoordelijk en degene die met veel bombarie die verantwoordelijkheid alsnog claimt wordt twee maanden later ergens burgemeester.

Pierre Tombal | 21-05-19 | 20:53
▼ 1 antwoord verborgen

Hoppa, weer een VVD-er Mark Harbers weg.

Moestuinier | 21-05-19 | 18:29

Oh dat was het. Makkelijk zo. Tijdje terug hebben ze mensen opgehangen die massale moorden verdoezelden

Repetitive Beats | 21-05-19 | 18:28

de dader heeft een bril en een lange zeer lange neus en zit momenteel onder de tafel weg gedoken , wie volgt ?

witchmaster | 21-05-19 | 18:28

Finito.

zijvanhiernaast | 21-05-19 | 18:28

Als je nou ergens enorm slecht in ben, bijvoorbeeld liegen, dan moet je niet in de politiek gaan. Dat zijn ze vergeten te vertellen tegen Berbers, ik bedoel Herbers

zoalsikhetzeg | 21-05-19 | 18:27 | 1

Hoeze.... Rutte zit er toch ook

Rene046 | 21-05-19 | 18:36

Geenstijl, is het niet mogelijk misdaadtellers aan te stellen? Net als nu de stemmentellers?

Repetitive Beats | 21-05-19 | 18:27

Nou dag he. Harbers. Je was zwak.

paridae | 21-05-19 | 18:27 | 1

Je was een echte VVD ert met andere woorden. Een voor Brussel en policor buigende faalhaas dus. Moven.

HaatbaardKnipper | 21-05-19 | 18:33

Neemt wel afscheid als een man.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 18:27 | 5

@ghetto-is-back | 21-05-19 | 18:29:
VVD stemmers zijn net Farizeeërs, kijken altijd even de andere kant op en kleuren doodleuk het VVD vakje weer rood.

Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:44

@Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:44:
Deze liberaal is van Oud/Wiegel/Bolkenstein. Nooit gestemd op Nijpels/Voorhoeve/Dijkstal.
En Rutte was natuurlijk altijd al van eeeh, kom, hoe heet die partij ook alweer?
Ben dus al jaren dolende.

reservebelgië | 21-05-19 | 18:55

@Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:44:
Dat gaan we donderdag zien ! We houden de score bij :)))

ghetto-is-back | 21-05-19 | 19:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Blabla... we hebben het geprobeert met meneer Wilders en die liep toen weg blabla. Als je het maar vaak genoeg tegen jezelf zegt wordt het vanzelf wel waar denken ze kennelijk bij de VVD. De werkelijkheid is dat VVD en CDA het lobbyen bij andere partijen zó leuk vonden dat ze totaal niet meer op het budget letten en de belastingen verhoogd moesten worden. Hoezo wij nemen verantwoordelijkheid? Je weet amper hoe je het woord spelt domme doos.

Pierre Tombal | 21-05-19 | 18:26 | 1

Precies, ze spelen op de man en niet op de bal.

Alco-de-Holist | 21-05-19 | 18:30

And he is gone!

Rest In Privacy | 21-05-19 | 18:26

Hij neemt veel te veel de schuld op zich. Reken maar dat dit veel dieper gaat. De stroman neemt er een voor het team.

Repetitive Beats | 21-05-19 | 18:25 | 2

In Nederland kennen we in tegenstelling tot in Frankrijk een permanente Cohabitation. Elke centrumrechtse regering wordt door een centrumlinks of soms zelfs extreemlinks ambtenarenapparaat afgestompt.

Toninhocerezo | 21-05-19 | 18:28

Exact wat ik er ook van denk.

spinselsinjehoofd | 21-05-19 | 18:29

Volgens Harbers is er geen opzet in het spel dat zware criminele feiten van asielzoekers onder tafel wordt geveegd door zijn ministerie. Enkel omdat er in het relaas geen opdracht tot of overleg over die opzet is gevonden. Maar er is wel doelbewust voor gekozen om niet alle cijfers open, objectief en transparant te presenteren. Het moest zonodig 'geduid' worden en door een filter zodat het op een A4-tje pastte. Iemand bedenkt dat toch?

tipo | 21-05-19 | 18:25 | 4

En niet te vergeten moest rutte steeds iedere keer kunnen zeggen dat de criminaliteitscijfers omlaag gaan.. lol
Net zo als hij steeds zegt het gaat goed met de economie...

Rene046 | 21-05-19 | 18:42

Ja, natuurlijk. Deze cijfers zijn gewoon voor ons als burgers weggehouden waarschijnlijk. Maar wíe er allemaal in dat geval van wist zullen we nooit vernemen.

Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:47

@Rene046 | 21-05-19 | 18:39: Leuke WOB-klus voor Omtzigt. Maar die gaat dat niet doen want het CDA heeft zijn zin al gekregen en zal hem korthouden.

Deflatiemonster | 21-05-19 | 18:55
▼ 1 antwoord verborgen

Aaah, een top tien, was het doel.. haha, terwijl het eigenlijk een top 40 had moeten zijn.
Diversiteit he, dat wil iedereen zo graag, laat het dan maar ook zien.

Yumi | 21-05-19 | 18:25 | 2

Er zijn max 15 categorieën, dat past toch makkelijke op een A4tje, waarom 5 onder overige douwen?

allesofniks | 21-05-19 | 18:29

@allesofniks | 21-05-19 | 18:29:
Precies, maar das dus vanwege de openheid en transparantie, schijnt. :) Anders zou er verwarring kunnen ontstaan, maar dan had 'overig' natuurlijk wel de zilveren medaille moeten krijgen ipv (niet alleen naast t podium maar zelfs) buiten de chart te vallen.

Yumi | 21-05-19 | 18:34

En na het debat krijgt harbers van iedereen een handje voor zijn gelieg en bedrieg.

komtdatschot | 21-05-19 | 18:24 | 1

Vergeet niet wachtgeld:

"Als een minister of staatssecretaris aftreedt heeft hij of zij recht op een uitkering van:

- 80 procent van de laatstgenoten bezoldiging in het eerste jaar;
- 70 procent van de laatstgenoten bezoldiging vanaf het tweede jaar."

BakkerHenk | 21-05-19 | 18:26

Er zijn een kleine 15 categorieën, en toevallig de zwaarste zijn onder “overige” geplaatst.

Die Harpers liegt dat hij barst, hier zit opzet achter en waarschijnlijk moet je daarvoor iets hoger in de boom klimmen om de schuldige aan te wijzen!

allesofniks | 21-05-19 | 18:20

Das van ooi(of zoiets)van buitenlandse zaken.

komtdatschot | 21-05-19 | 18:19 | 1

ruim als je het goed wilt doen de gehele vvd op

witchmaster | 21-05-19 | 18:20

Continu ministers de laan uit sturen veranderd niks. Ontsla de voltallige top van justitie en het IND, daar zit het probleem.

Abject | 21-05-19 | 18:18 | 5

Helemaal waar. De top van de ambtenarij zit vol met PvdA-ers GL en D66. De sub top en lokale ambtenarij bestaat bijna geheel uit PvdA. Het duurt echt decennia om dat via natuurlijk verloop er uit te krijgen. Geef mij maar een systeem waarbij ambtenaren geen lid mogen zijn van een partij of beter nog, na een verkiezing ook de top ambtenaren vervangen.

Lochos | 21-05-19 | 18:29

@Lochos | 21-05-19 | 18:29:
Amerikaans systeem, (top)Ambtenaren zijn benoemd door, loyaal aan en onderdeel van de zittende regering.
Direct doen!

reservebelgië | 21-05-19 | 18:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik kan één ding niet rijmen. Volgens Harbers is er geen sprake van ‘doelbewuste verdoezeling.’ Tegelijkertijd hadden ambtenaren wél opgemerkt dat er cijfers op een hoop werden gegooid, maar is toch besloten om dat zo te houden. Hoe kan het dan geen verdoezeling zijn?

Phat_Phuc | 21-05-19 | 18:17 | 2

Dat heet VVD-logica. Hun achterban smult hiervan.

obominotie | 21-05-19 | 18:41

Oh 31 moord en doodslag maar... fuckers

AliBhaBha | 21-05-19 | 18:17 | 1

Meldingen van.

Promedio | 21-05-19 | 18:18

Harbers knijpt er tussenuit. Hij weet dat er nog veel meer lijken in de kast liggen en is blij dat hij dit smerige klusje op een nette manier kan doorschuiven. Ik zeg je: wij zien slechts het topje van de ijsberg.

spinselsinjehoofd | 21-05-19 | 18:16

Het partijkartel.
Wij bedanken harbers voor zijn gelul in de ruimte maar we gaan nu onze zetels tellen voor het geval dat.

komtdatschot | 21-05-19 | 18:16

Geen vooropgezet plan om dit zo te presenteren , maar dan dus wel totale incompetentie bij zijn ambtenaren.

Zwizalletju | 21-05-19 | 18:14

Eerst laten gebeuren, dan proberen weg te moffelen om vervolgens op te stappen.. Dat noemt die zwangere verantwoordelijkheid nemen?

BozePaarseMan | 21-05-19 | 18:14 | 2

Zwangere vrouwen zijn weleens meer in de war.Heeft iets van doen met hormonen,augurken en ijsjes.

komtdatschot | 21-05-19 | 18:20

Zwaar overtrokken woord: verantwoordelijkheid nemen! Dat doe je door op te stappen en wachtgeld te incasseren?

Verantwoordelijkheid nemen doet hij pas indien hij het halve departement naar huis stuurt en herindeelt. Daarnaast die criminelen eruit tieft, en vanaf nu wel iedere maand correcte cijfers en acties.

Verantwoordelijkheid nemen, doei ik vertrek, lulhannes!

allesofniks | 21-05-19 | 18:26

Toorenburg. Die trek ik echt niet.

paridae | 21-05-19 | 18:14 | 1

Ik trek die D-66er ook niet, vreselijke figuur.

Zwizalletju | 21-05-19 | 18:17

Harbers weet wanneer er wordt verdoezelt of niet. Knap hoor.

paridae | 21-05-19 | 18:13 | 3

Hij is tenslotte geen gewoon mens.

mqdv | 21-05-19 | 18:17

Hij is met de helm geboren.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 18:22

"integendeel; draagvlak krijg je alleen door maximale transparantie, maximale openheid".. tjongejonge en dan 1000 zaken onder overig proppen, slap gelul.

Nou die opdracht is er wel geweest, want het staat nergens op dat je zware misdrijven op 1 hoop gooit, juist DIE cijfers zijn van groot belang.

Yumi | 21-05-19 | 18:13

@Harbers: tja, miscommunicatie he?
Harbers heeft niks gemerkt van doelbewuste acties van verdoezelende ambtenaren. Maximale openheid. Misschien zat hij in een ivoren toren?

paridae | 21-05-19 | 18:12 | 1

Habers, dacht hoe kan ik al die mensen nu de mond snoeren die ik opdracht heb gegeven al die jaren voor mij te liegen over zulke cijfers, ja zelfs situatie´s te voorkomen dat men zulke gevallen in behandeling neemt, en vooral als het migranten of niet 100% Nederlanders betreft en over vertegenwoordigt zijn, dat zou een enorme vieze smaak geven bij de stemmers terwijl we in opdracht van de EU dit graag willen voortvoeren voor een leuke positie daar.
Ga er maar vanuit dat die 1000 gevallen en die top 10 maar een klein percentage is van de werkelijkheid.

Rene046 | 21-05-19 | 18:53

Een klassiek voorbeeld van de werkwijze van het ministerie van Vuiligheid. Dit is de Demmink Doofpot.

Ozturk wil de komende 5 jaar een verbod op VVD'ers op het ministerie en dat is een goed plan. Geen VVD'ers en geen oud-leden van Minerva.

Harbers en zijn man zijn goed bevriend met Mark Rutte en Jan-Wolter Wabeke. Laatstgenoemde was rechter in Den Haag en wanneer je iets meer van zijn integriteit wilt vernemen, luister eens naar de uitzendingen van Argos over "De zaak Lisa".

Een zichzelf respecterende rechtsstaat stelt het Ministerie nu onder curatele. Om meteen ook even de haperende rechtspleging, inclusief het tbs-systeem aan te pakken. Plus de handhaving, zowel van de strafrechtsketen als van de IND.

Harbers treedt af. Mooi. Schiet je verder niks mee op wanneer de stal niet wordt uitgemest. En het zou ook mooi zijn wanneer een faalbestuurder als Harbers niet ook gewoon gedurende het diepgaande onderzoek op het ministerie gewoon gevangen gezet zou worden.

Glasgow Argus | 21-05-19 | 18:12 | 4

Pikmeer arrest, gaat niet ukkn. Óf men zal de wet hiermee verbandhoudnde bij het vullis moeten pleuren en zich gaan herbezinnen of dit soort ambtenaren plus zij die bij het departemnt van VenJ werkzaam .., te vervolgen zijn door een onafhankelijk O.M.

bij gelegenheid | 21-05-19 | 18:18

Don't wish ... Die Wopke Hoekstra (MinFin) is oud-preases van Minerva.

Mammeloe | 21-05-19 | 18:22

Kan iemand mij uitleggen waarom 5 jaar, raar getal met om de 3 jaar verkiezingen!
Misschien is hij in de war met Turkije

allesofniks | 21-05-19 | 18:32
▼ 1 antwoord verborgen

Ik stem mijn hele leven op de tegenpartij, Pim, Thierry, Geert en zo. De rest boeit me niet. Het werkt dikwijls goed. Een hoop lawaai en opgestapte politici en de PvdA naar een splinterpartij. Geert wilde niet meedoen aan kiezersbedrog, daarom stapte hij uit het kabinet. Niet omdat hij geen verantwoordelijkheid wilde dragen. Moordenaars en verkrachters onder overig zetten, hoe erg kun je de nabestaanden en slachtroffers niet kwetsen.

Ik ga donderdag weer stemmen op die andere partij die maximaal tegen doet. En m'n koelkastje is propvol gevuld met halve liters bier en kipvleugeltjes om Frans Timmermans zijn ondergang te zien ondergaan donderdagavond. Had ik ook die nacht dat Florida naar Trump ging in plaats van Hillary. Toen trok ik m'n eerste blikje bier open.

HebpermabanvanPvdA | 21-05-19 | 18:10 | 1

Haha, still going strong?

ScottMcBeanie | 21-05-19 | 18:36

@Harbers: OM vragen om cijfers. Hebben die lui het niet druk met allerlei andere niet relevante zaken?
En als ze aan te werk gaan: duurt het weken voor je de info krijgt.

paridae | 21-05-19 | 18:10 | 3

Infantiele video's maken over BlokkeerFriezen, weet u nog?

Mammeloe | 21-05-19 | 18:24

Ze hebben het veel te druk met alle zaken betreffende buitenlanders- migranten weg te wimpelen..

Rene046 | 21-05-19 | 18:57

@Rene046 | 21-05-19 | 18:57: Niet 'buitenlandersmigranten'. Het betreft (vooral) gelukszoekers (of rotzooitrappers) uit veilige landen (zoals Marokko, Algerije, Tunesie). Verblijf hier is een betaalde 'vakantie'. All Inclusive.

paridae | 21-05-19 | 19:02

"niet op afkomst wordt gerangschikt".... gerangschikt??
Dat doet er niet toe, die gegevens kun je ook op een andere manier verwerken en aldus afleiden én duidelijkheid geven.

Yumi | 21-05-19 | 18:09 | 1

Gerangschikt... zegt hij. Wat is dit voor een smerige fascistoïde gedachtengang om zo te denken. Gerangschikt houdt een volgorde en waarde in. Volgens mij gaat het om de wetenschappelijke informatie waarop beleid gebaseerd kan worden. In het voordeel van iedere inwoner van ons land. Gerangschikt... godverdomme (sorry) wat een enge hersenen heb je als dit woord bij je opkomt binnen deze materie.

Willem_Oltmans | 21-05-19 | 18:39

Politie registreert niet op afkomst.... ook zo'n lekker besluit.

Zwizalletju | 21-05-19 | 18:09 | 1

Ze liegen dan toch niet..
Ze laten gewoon de meeste zaken verdwijnen of geven mensen het advies om geen aanklacht in te dienen... behalve als het Nederlanders betreft.
Den Haag blij dat het zo geweldige mensen zijn die hier komen...
Jammer voor de echte vluchtelingen, die nu ook over dezelfde kam geschoren worden.
Openheid, de echte misbruikers, gewoon het land uit richting thuisland, niet uitzetten gewoon op een vliegtuig zetten met enkeltje zo ver als mogelijk.
Weg...

Rene046 | 21-05-19 | 19:07

Doe al die cijfers maar x 5. In een intern politierapport van het ministerie stond dat de politietop uitging van daadwerkelijke misdaadcijfers maal de factor 5. Nooit meer wat van gehoord, overigens. 500%.

Mammeloe | 21-05-19 | 18:08 | 3

@Mammeloe
Inderdaad. Het meeste is in mist gehuld, maar daarom wel degelijk aanwezig.

toetssteen | 21-05-19 | 18:11

Was vanmiddag nog een interview met oud PVV-er en politieman Hero Brinkman op de radio (ik dacht Rijnmond maar niet zeker van). Kwam tijdens een opruimactie enorme aantallen tegen maar moest zijn mond houden. Zette de Telegraaf daarna op het spoor door een WOB te suggereren.

spinselsinjehoofd | 21-05-19 | 18:27

De brutaliteit van VVD er Bente Beckers is weergaloos. Geslaagd voor de VVD cursus leugen en bedrog vergeet ze dat de motie Fritsma, over het wegsturen van criminele asielzoekers, niet gesteund werd door de vvd, negeert ze de handtekening van Harbers onder het marrakesh verdrag, doet ze net alsof het niet ook de VVD is die al maanden lang kansloze en criminele Noord Afrikanen de hand boven het hoofd houdt door AZC's te verplichten ze onderdak te verlenen ipv ze naar een hotel te verwijzen. En dan vol op de ad hominem trom Geert Wilders afbekken met leugens dat hij zou zijn weggelopen, terwijl CDA-er Verhagen de smeerlap is in dit verhaal en de VVD meester -leugenaar Rutte, achter de rug van de PVV om, het met 5 partijen op een akkoordje gooide. Had niemand ons gemeld dat ze bij de VVD hoort, dan had iedereen dat aan haar wartaal wel geraden.

eastender | 21-05-19 | 18:08 | 3

Precies. Maar ze kon niet anders want inhoudelijk verloor ze het op alle punten van Wilders en daarom ging ze die onzin uitkramen.

Rochegrosse | 21-05-19 | 18:10

Grotere bedriegers met grote import uit veilige landen met Marakesh verdrag bestaat niet. Kan alleen de VVD, glashard liegen het ene te doen maar voor vrije doorgang tekenen?

Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:12

@Rochegrosse | 21-05-19 | 18:10: Zo gaat dat altijd en is i.p een TK onwaardig. OP inhoud zijn ze uitgeluld, dan maar op de persoon verder. Rutte, Azmani, en bij het CDA Toorenburg, het zijn de sterren van dit wangedrag.

eastender | 21-05-19 | 18:12

@ Harbers: "nog meer fouten" (dan nu al). Wow.

paridae | 21-05-19 | 18:07

Mark Harbers is VVD (D66, GroenLinks en PvdA).
Rita Verdonk was VVD... petje af voor Rita.

sociaal_econoom | 21-05-19 | 18:07

‘Ieder incident is er 1 te veel’
Klopt Harbers, en nu de verantwoording nemen voor het bestuurlijk falen van de dienst die mede door u wordt aangestuurd.

bij gelegenheid | 21-05-19 | 18:06

Waarom wil de VVD toch altijd het departement justitie?
de 1 na de ander sneuvelt.
Ik zou het mooi aan het CDA overlaten,
Of zijn die te links?

drastic | 21-05-19 | 18:05 | 7

Minister Grapperhaus = CDA.

Mammeloe | 21-05-19 | 18:16
▼ 4 antwoorden verborgen

DENK: Cijfers over criminaliteit worden misbruikt door de FvD en de PVV om haat te zaaien.
Laten we er niet meer woorden aan vuil maken.

Brabeaulander | 21-05-19 | 18:05 | 7

@Koning BongoBongo | 21-05-19 | 18:07:
Dat zijn er twee hè.

redthehaghue | 21-05-19 | 18:24

Ach Denk is het er mee eens dat het fout is, maar wel boos op FvD en PVV, omdat er een enorme hoeveelheid betrokkenen ook nog de islam volgen.

Rene046 | 21-05-19 | 19:13
▼ 4 antwoorden verborgen

@Harbers: geeft toe : de vorm van de rapportage is inderdaad uit zijn koker. Hij heeft akkoord gegeven op de vorm van rapportage. Hij geeft toe dat hij fout zit.

paridae | 21-05-19 | 18:05

Wel grappig hoe Öztürk (Denk) de PVV/FvD beschuldigde van provoceren. Muahaha!
edit: Wat een slap gelul van Harbers zeg... Gewoon opbokken.

threeheadedmonkey | 21-05-19 | 18:03 | 2

Hiddema en Wilders reageerden niet. Zo dom was het.

Rochegrosse | 21-05-19 | 18:05

provoceren.... lol ja
Als je iemand verkracht... is PVV of FvD degene die ze dat heeft opgedragen..
Met andere woorden, doe wat de islam zegt met kafirs, en geeft PVV of Fvd de schuld, dan komt het wel goed..

Rene046 | 21-05-19 | 19:18

Doei, weg met ons fukker!

funkyd | 21-05-19 | 18:03

Erg doorzichtig toneelspel van Harbers/VVD. Als het geen verkiezingstijd was geweest, was hij blijven zitten.

BakkerHenk | 21-05-19 | 18:03 | 3

Ging wel erg makkelijk idd. Wie wordt hier uit de wind gehouden?

Rest In Privacy | 21-05-19 | 18:03

Het gebouw van de Tweede Kamer heeft draaideuren. Die zien we 24 Mei dus weer terug.

Osdorpertje | 21-05-19 | 18:08

Die turk maakte een verwarde indruk

Eddy67 | 21-05-19 | 18:02 | 3

Toch alleen als hij zijn mond open doet !

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 18:09

Zeker de ganse nacht gebanged tijdens de ram me dan.

Ronnie uit Helmond | 21-05-19 | 18:24

Ik kon geen reedt verstaan van zijn primitieve gebrabbel.

obominotie | 21-05-19 | 18:46

Ik wacht op het tromgeroffel van het partijkartel na de woorden van harbers

komtdatschot | 21-05-19 | 18:02

Het opgezegde versje van dat Becker-ding toont maar weer het morele verval van de beroepspolitici aan. De status van de stas is belangrijker dan het leed van de slachtoffers van de 'categorie overigen'. En haar repliek op de uithaal van Wilders slaat helemaal nergens op, en is nog pertinent onwaar ook, weten wij allemaal inmiddels.

Guido | 21-05-19 | 18:00 | 3

Becker, nooit van gehoord, is gewoon een simpele ambtenaar , totaal geen bevlogenheid voor wat ze op haar bordje heeft gekregen , wat in haar portefeuille zit, het asiel gedoe. Hoe anders is dat bij o.a. Wilders.

Zwizalletju | 21-05-19 | 18:05

Bente Becker heeft geen idee wat ze zegt of daar in de Tweede Kamer te zoeken heeft. Rutte en Dijkhoff laten haar het ondankbare klusje opknappen om de boksbal van de Tweede Kamer te zijn en ze doet het als onnozel wicht ook nog.

tipo | 21-05-19 | 18:06

Bente Becker. Is dat iets dat je bij IKEA kunt kopen of zo?

Cor Netto | 21-05-19 | 18:10

Harbers werd willens en wetens geslachtofferd door een erg slechte gok . Maar net als haaietanden staat er weer een volgende slachtoffer klaar als staatssecretaris en als het nodig is wordt ook die ingezet om iets te verdoezelen enz. enz .

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:59 | 1

De leugen en het verhullen viert hoogtijdagen bij die ranzige VVD-ers. De waarheid verstopt onder Overig. Hoe kun je nog met zuiver geweten op zo'n partij stemmen, je zou er toch een crimineel geweten voor moeten hebben?

Jan, Leiden | 21-05-19 | 18:08

Wanneer is een incident geen incident meer maar structureel gedrag.
Vraag ik me af omdat het altijd maar gaat over incident hier en incident daar.

komtdatschot | 21-05-19 | 17:59

Wat hier is gebeurd is de ultieme metafoor voor de totale onbetrouwbaarheid van dit kabinet. Komt nooit meer goed. Wegwezen en heel snel nieuwe verkiezingen.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:59 | 1

En dat helpt? word dan het ministerie van justitie opgedoekt?

botbot | 21-05-19 | 18:06

Nou, doei Harbers.

bij gelegenheid | 21-05-19 | 17:58

Zou nog geen tweedehands auto van Harbers kopen. Wat een onbetrouwbare uitstraling heeft die 'man'.

Willem_Oltmans | 21-05-19 | 17:55 | 6

Klopt. Herken patronen van mensen, lastig en waardevol. En laat je niet in de luren leggen door wat mensen zeggen, kijk vooral naar wat ze doen.

Willem_Oltmans | 21-05-19 | 18:04

Vageling. En in de huidige tijd weten ze dit vooraf. Erg is dat. We lullen het wel recht. De erfenis van Rutte.

Willem_Oltmans | 21-05-19 | 18:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus... Ja? En nu? Er is een zondebok opgeofferd. Suikerfeest valt vroeg bij de vvd. Harbers halal geslacht. En verder? Hoi polloi moet tevreden zijn met een opgestapte stas en verder blijft alles als het was. Wat een Muppetshow. Ik pas.

Vageling | 21-05-19 | 17:54

De NPO laat hier niets over horen.
De NPO is paraat... als Baudet een reactie geeft over iemand die een boek heeft geschreven.
Mark Rutte, Mark Harbers en de NPO stoppen al de dingen over asielzoekers en migranten in de doofpot.
Rutte is goed bezig.

sociaal_econoom | 21-05-19 | 17:54

Er is geen haat naar echte vluchtelingen die niet crimineel zijn. Wat denkt die Turk wel niet.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:53 | 3

De fout zit in ons maf migratiesysteem... Rutte III vindt het normaal dat migranten uit Afrika en moslimlanden onder de noemer van vluchteling hier opvang krijgen in een AZC met daarna een ingerichte woning en een uitkering.
Over 5 jaar hebben we hier 20 miljoen inwoners met veel woningnood,
onvrede, armoede en grote problemen.
Rutte bedankt.

sociaal_econoom | 21-05-19 | 18:01

Denken kan hij niet. Het is een bèta lulletje, verwijfd en feminine, die alleen op emotie inspeelt. De Robin no good. Denken doen ze in Ankara al voor hem. Zielepoot en een slap excuus van een vent. Ja, dan zit je goed daar.

Vageling | 21-05-19 | 18:32

LOL. Kuzu: "Laten we vier lessen trekken uit dit debat". Wilders: "messen trekken?"

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:52 | 2

*Öztürk

threeheadedmonkey | 21-05-19 | 18:01

Wat een domme Turk..

Wasbakplasser | 21-05-19 | 17:52 | 1

Ja volgens hem valt het allemaal wel mee, dat is eigenlijk zijn conclusie, het gaat maar om een hele hele kleine groep. De cijfers geven aan dat dat helemaal niet het geval is.

Rochegrosse | 21-05-19 | 17:55

Dit zijn de cijfers om ons enigszins zoet te houden. Maar hoe hoog liggen de werkelijke cijfers? Als je moord en verkrachting onder overig wegstopt dan zijn er een hele hoop zaken wat niet helemaal als verkrachting gerekend worden bijvoorbeeld. Of waarvan geen aangifte of dader is. Topje van de ijsberg dit

Repetitive Beats | 21-05-19 | 17:51 | 1

Zoals gebruikelijk, zullen dit uitsluitend de zaken zijn waarvan het de pliesie heeft behaagd om als een aangifte te behandelen.

Guido | 21-05-19 | 18:02

Het begin van de Turk was goed maar je zag het al aankomen: Wilders is de boosdoener hier.

Rochegrosse | 21-05-19 | 17:51

Nu Kuzu aan het woord. Allemaal de schuld van haatzaaier Wilders.....

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:51 | 1

@McFlym
Öztürk !

demaup | 21-05-19 | 18:00

Misselijke kerel die Turk.

Superior Bastard | 21-05-19 | 17:51

Die Turk moet candlelight gaan presenteren dan lig ik echt blauw aangelopen van het lachen op de bank.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:50

Trap er niet in.
Het achterhouden van geweld door asielzoekers wordt in elk noord Europees land verzwegen.
Dit is standaard beleid.

Ray69 | 21-05-19 | 17:50 | 4

Geen standaard beleid, of je zou dat ergens moeten kunnen teruglezen?
Wat het des te bedenkelijker maakt, dat wel. Het is niet eens onlogisch, vind ik. Het is eerder zo, dat het moet verbloemen wat men zelf verkeerd aanpakte. Dat is waar ik mij aan stoor. Er zijn geen oplossingen en dingen worden gemaskeerd en politiek uitgebuit. Schiet allemaal voor geen meter op met die EU..

Shareholder II | 21-05-19 | 18:13

@Shareholder II | 21-05-19 | 18:13: Zeker standaard beleid, afkomstig van de EU; specifieke instructies aan de Duitse politie staat op het internet o.a. bij JD report com zoek naar Duitse politieagent; staat in de tekst van Straatsburg en Marrakesh, daarom ontstaat er nu een knoop. Enerzijds de verdragen moeten uitvoeren van de Arabische meesters, anderzijds verwacht de bevolking naar goed Europees fatsoen een verslag naar waarheid.

eastender | 21-05-19 | 18:51

Exact.
Alleen als het echt niet meer te verbloemen is komt het gedownplayed in het nieuws.
Die invasie moet doorgaan tot er geen weg meer terug is.
En wat dan de volgende zetten zijn!? Denk daar maar eens rustig over na.
Maar gemengde relaties worden het niet.
Ik hou het op ordinaire genocide.

Ray69 | 21-05-19 | 19:28
▼ 1 antwoord verborgen

Bij ozturk haak ik af. Iemand die niet eens fatsoelijk Nederland kan spreken, heeft niks in een parlement te zoeken.

bqbq | 21-05-19 | 17:50 | 1

Je kan er hier zelfs "Kamervoorzitter" mee worden. Maar owee als je je stropdas thuis laat!

Guido | 21-05-19 | 18:03

Tútúrtúrk doet even een pot verwijst de ketel...

redthehaghue | 21-05-19 | 17:50

Usturrek in beeld betekent zonder uitzondering geluid op mute. Kan die stem domweg niet aanhoren.

JJMS | 21-05-19 | 17:50

Wat doet die turk daar?

Eddy67 | 21-05-19 | 17:50 | 2

Bedenkt hoe hij dit de PVV in de schoenen kan schuiven?

EEnzame SchizofrEEN | 21-05-19 | 17:51

@EEnzame SchizofrEEN | 21-05-19 | 17:51: dat is het natuurlijk

Eddy67 | 21-05-19 | 18:00

Die turk heeft het nu over erdogan.

komtdatschot | 21-05-19 | 17:47 | 2

Die is zijn beste vriend.

Pelforth | 21-05-19 | 17:54

ik zet ff het beeld en geluid uit

witchmaster | 21-05-19 | 17:47

Hiddema legt het keurig uit.

van Oeffelen | 21-05-19 | 17:47 | 1

Fantastisch weer, die tegenstrijdigheid halen uit die brief en het wegmoffelen zo duiden door Hiddema. Het moet nu toch echt exit VVD worden bij de EU verkiezingen. Tenzij je farizeeër bent kun je toch niet meer met fatsoen op die gore wegmoffelende VVD stemmen?

Jan, Leiden | 21-05-19 | 17:54

Heerlijk die Hiddema!

paridae | 21-05-19 | 17:47 | 1

Heerlijk helder Hiddema!.

Pelforth | 21-05-19 | 17:51
-weggejorist-
_washier | 21-05-19 | 17:47

Zieke geest om zo een lijstje de zware gevallen onder overig te plaatsen. Ik zou juist belediging en bedreiging onder overig plaatsen. Ik kan er met mijn pet niet bij. Past wel bij de niet negatief over migratie uitlaten politiek.

sjef-van-iekel | 21-05-19 | 17:47

Hiddema als advocaat kijk en hoor eens goed deze man leest tussen de regels iets wat een ander weg laat en verwoordt het goed hup hup Hiddema

witchmaster | 21-05-19 | 17:46

Het lijstje had bijna uit 2 categorieën bestaan, moord en overigen.

Osdorpertje | 21-05-19 | 17:45

De VVD moet zich diep schamen. Ik denk dat dit onder een PvdA of GL minister niet eens was weggemoffeld.

Middensteun | 21-05-19 | 17:45

Hup Hiddema !

Mammeloe | 21-05-19 | 17:43

Hiddemeister!

redthehaghue | 21-05-19 | 17:43

Ah Hiddema,Die mag ik wel.

komtdatschot | 21-05-19 | 17:42

En vanavond Opsporing Verzocht met 050, vorige week, mes steek dood :

www.dvhn.nl/groningen/Politie-geeft-c...

Lichtgetint, je verwacht het niet. Ben benieuwd of hij ook illegaal verblijft.

ikbenerweer! | 21-05-19 | 17:41 | 5

Dat klopt, dat was voor ze de compositie klaar hadden. Voortschrijdend inzicht?

ikbenerweer! | 21-05-19 | 17:48

Marokko ligt ook ten zuiden van Europa. Zuid-Europees, de nieuwe fin.

ikbenerweer! | 21-05-19 | 17:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij de verkiezingen a.s. donderdag gaat mijn stem naar Wilders.
Zijn aanpak van de VVD tijdens het Harbers debat heeft de doorslag gegeven.

demaup | 21-05-19 | 17:41 | 2

De mijne ook.

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:46

en de mijne

Jan70 | 22-05-19 | 00:35

Wat een toneelstukje van het partij kartel in hun pogingen om hun zeteltjes te behouden.

komtdatschot | 21-05-19 | 17:41

Het gepamper van deze lieden hebben we
te danken aan de EU-resolutie 1743.
Dus stem verstandig a.s. donderdag.

wiener mit pommes | 21-05-19 | 17:40

2030 winkeldiefstallen geregistreerd. Gelooft iemand dat? Dit is het topje van de ijsberg. In Ter Apel staan er meerdere beveiligingspoppetjes om het in goede banen te leiden. Dat doe je niet als er eens per week een fles wijn verdwijnt. En dat is 1 winkelcentrum naast 1 AZC. In Zeeland bleek het COA aangiftes bij winkeliers af te kopen om de beeldvorming onder controle te houden. En zou ik nog even een paar schermen door kunnen gaan.

Deze minister treed straf af, maar de echte cijfers krijgen we nooit.

Feynman | 21-05-19 | 17:40 | 6

Wel goed voor de werkgelegenheid en dan met name beveiligingsbedrijven . ...

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:45

De beveiligers doen hun werk blijkbaar. Winkeliers in gemeenten die verder van de AZC's afliggen zullen bij hun aangiftes wellicht niet weten dat een geringe stijging in het aantal winkeldiefstallen te wijten kan zijn aan asielzoekers en zullen deze niet meegenomen worden in het totaal.

Promedio | 21-05-19 | 18:35
▼ 3 antwoorden verborgen

ai de huichelaars bij uitstek satan komt in velen gezichten

witchmaster | 21-05-19 | 17:39

Waar de neuk is Rutte?

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:38 | 1

Bij Mutti thuis, klagen over die vervelende Baudet, die zijn stemmers afpakt.

Pelforth | 21-05-19 | 17:41

Wilders maakt Becker helemaal af. Wat een tutholla en zo zo naief. Het gaat hier om oorzaak en gevolg. Dus inderdaad bootjes terugsturen en grenzen op slot, heel simpel. En als er iemand toch door heen glipt en iets doet keihard aanpakken en meteen terugsturen. Kan wel. Waar een wil is is een weg.

Rochegrosse | 21-05-19 | 17:38 | 2

Wat hep die Boris een leijke dochter, zeg.

Pelforth | 21-05-19 | 17:42

De wil is er niet. Past niet in het plaatje van Eurafrika.

bqbq | 21-05-19 | 17:43

op z.n Rotterdams op zouten heel dat vervloekte vvd zooi als er een god bestaat laat aub dit kabinet in elkaar donderen

witchmaster | 21-05-19 | 17:38 | 1

Op zijn Amsterdams , die Rutte kan me de bout hachelen.

Pelforth | 21-05-19 | 17:44

Afspraken maken met Afrikaanse landen zodat er nog meer Afrikanen de EU inkomen maar dan legaal. Neen.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:35 | 1

En Erdogan miljoenen geven voor elke vluchteling die hij aan de grenzen kapotschiet. Ook neen.

obominotie | 21-05-19 | 17:54

Ha ha ha. Becker wil afspreken met 'Afrika' dat ze "daarblijven".
De stakker.

paridae | 21-05-19 | 17:35 | 1

Kunnen we haar uitleveren?.

Pelforth | 21-05-19 | 17:45

Ik schat een d cup.

komtdatschot | 21-05-19 | 17:35

Wat een zootje incompetente eurofiele zakkenvullers. Met uitzondering van de SP en PVV en voor hoop op verandering het Forum voor Democratie.

frisenfruitig | 21-05-19 | 17:35

Wat een domme politiek correcte muts die Becker. Man, man, man. Stompzinnig gewoon, dom en goedgelovig. Gewoon triest.

Zwizalletju | 21-05-19 | 17:35 | 1

Werkelijk iedere zin, ieder woord van deze mevrouw is onzin. Duidelijk uit het hoofd geleerd vvd-riedeltje, alle argumenten al talloze malen gedebunked en ontkracht, maar gewoon weer achter elkaar uitpoepen. En natuurlijk afsluiten met de dooddoener dat Wilders nooit oplossingen biedt - gek word je eravan. Dit mens zal later nooit meer naar deze bijdrage Kunnen kijken zonder onder de tafel te kruipen van schaamte. "Heb ik dat echt gezegd?" Ja doos, woord voor woord uit je eigen vvd-mond.

piloot47 | 21-05-19 | 17:40

Iemand moet wel een hele erge hekel hebben aan de VVD dat dit nu net voor de verkiezingen ontploft. Natuurlijk mag een dame dit rechtpraten, doet het altijd goed. En natuurlijk laat men Harbers vallen zodat de VVD kan laten zien dat met graag zuiver verder wil. Mooi steekspel.

Mark van Leeuwen | 21-05-19 | 17:34 | 1

Was toch te doorzien? Zijn eigen medewerkers nota bene. Vroeg of laat raakt er eentje zo geïrriteerd dat ie gaat zingen? Zo gaat dat, in elke laag van de criminaliteit. Rond verkiezingen komt die poep het mooist van de fan af.

Shareholder II | 21-05-19 | 18:04

1000 + verkrachtingen van de asielstatushouders. Als er had gestaan 1000 verkrachtingen van rechts-extremisten in drie jaar tijd ging heel Nederland met spandoeken woedend de straat op. Niet alleen de asielzoekers maar ook de hele industrie daaromheen is verantwoordelijk voor de verkrachtingsgolf.

Wilders riep het in 2015 al. #Wilderswhatelse?

www.elsevierweekblad.nl/nederland/art...

K. Westergaard | 21-05-19 | 17:34

Wilders heeft gelijk:
Het is te laf voor woorden dat Rutte en Dijkhoff niet aanwezig zijn bij dit debat. Daar waar Halbe Zijlstra en Ard van der Steur nog live mochten uithuilen op de schouder van Rutte blijft hij vandaag lekker weg uit vak K. Alsof je dan je staatssecretaris niet een enorme trap na geeft. U zoekt het lekker zelf maar uit.

Beroep = Boerenlul | 21-05-19 | 17:33 | 1

Pinokkio zit zich voor te bereiden op zijn debat morgen. Harbers is een pion die geofferd wordt.

bqbq | 21-05-19 | 17:45

Het maakt me zo kwaad en is zo slecht voor mijn bloeddruk Weg met Rutte. Weg met dit kabinet. Weg met de Eunie/Brussel. Weg met de Euro. Weg. Weg. Weg.

frisenfruitig | 21-05-19 | 17:33

Respect voor Geert Wilders. Dat roffelen op de tafels zegt genoeg over de rest van het zooitje.

bqbq | 21-05-19 | 17:33

@Becker: Nexit suffie

paridae | 21-05-19 | 17:33

Het wordt hoog tijd dat de ambtenaren achter dit soort ministeries eens verantwoordelijk gehouden worden voor hun beleid. Het valt niet te verdedigen dat een -overwegend linkse- schaduwregering van ambtenaren jaar in jaar uit beleid maakt zonder daarvoor ooit verantwoording te hoeven afleggen. Het hele idee van democratie wordt hierdoor ondermijnd, want in de huidige situatie veranderen na de verkiezingen steeds alleen de poppetjes terwijl de onzichtbare beleidsmakers achter de schermen altijd dezelfde blijven.

Lefty-Messup | 21-05-19 | 17:32 | 2

Kan de Kamer niet eens alle topambtenaren van dit ministerie naar de Kamer roepen om hen uitgebreid onder ede te bevragen? Zien wij ook eens de koppen achter dat corrupte ministerie bestuderen.

piloot47 | 21-05-19 | 17:43

@piloot47 | 21-05-19 | 17:43:
Goede vraag, maar je zou ook meteen de verantwoordelijken kunnen ontslaan. Als dat volgens de wet niet kan: wet aanpassen.
Let op, het gaat hier niet om mensen die een foutje maken (dat doet iedereen op z’n tijd) maar om van belastinggeld goed betaalde lui die de boel willens en wetens belazeren. En niet voor de eerste keer!

duh! | 21-05-19 | 19:23

Wilders zit in de Zone. Top.

paridae | 21-05-19 | 17:32

Komt zij ook weer met haar Turkije deal dat daardoor de instroom is ingedamd.

AliBhaBha | 21-05-19 | 17:32

Wat een walgelijks vrouw van de vvd. Hautaine heks met haar gestotter.

R. Skickr | 21-05-19 | 17:32

Er is geen streng en rechtvaardig immigratiebeleid trutje. De VVD wil dat ook niet, die willen het beste jongetje in de EU-klas zijn.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:32

Becker is een soort Jetten. Zit ze wel bij de goede partij? (niet dat het wat uitmaakt)

paridae | 21-05-19 | 17:31

Schuif net aan.Is Baudet er ook?

komtdatschot | 21-05-19 | 17:31 | 3

Zijn moeder is hem nog aan het aankleden.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:34

Hup Wilders!

LV-223 | 21-05-19 | 17:31

Hij heeft zelf in december het VN pact van Marrakesh getekend, daarin staat dat niet negatief over migratie mag worden geschreven. Dit was een vingeroefening. Over een paar jaar is het 100% overig. En dan bestaat het niet meer, snapt u?

Mammeloe | 21-05-19 | 17:31

Heb nou al medelijden met die baby die in dr baarmoeder zit.

komtdatschot | 21-05-19 | 17:31

Tis dat ik geen vuur spuwende draak heb maar anders.

komtdatschot | 21-05-19 | 17:30 | 1

Hij moet ergens rond vliegen.

Pelforth | 21-05-19 | 17:46

Eigenlijk geeft Harbers met zo'n foute lijst toe dat er buitensporig veel zware criminaliteit is hier in Nederland met die 'gasten ' . Wel buiten de NPO gehouden natuurlijk ! En natuurlijk hopen dat deze lijst zo snel mogelijk overwaait. Wel weer een goed debatpunt voor Baudet , buiten alle andere leugens van de VVD.

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:30 | 2

Nee hij doet het enige hoffelijke en vertrekt. En redt zo de eer van zijn medewerkers een beetje. Hij kon niet veel anders doen. Er zijn dan ook debiele fouten gemaakt direct onder hem, of in zijn hoofd. Dan functioneer je dus niet.

Shareholder II | 21-05-19 | 17:33

@Shareholder II | 21-05-19 | 17:33:
dat zijn kwalificaties uit de vorige eeuw, "enige hoffelijke", "niet functioneren".

Het zal wel zo gegaan zijn, zijn baas de minister heeft hem verteld dat hij op moet stappen, want er spelen nog grotere zaken en belangen, dit dient als afleiding. Vreemd toch net voor 23 mei.
Ingefluisterd door weer zijn baas rutte, die nog even een baantje in Brussel wil veilig stellen.

Ze zeiden er ook bij, "Joh, geniet even van je wachtgeld, over een jaartje of zo, hebben we wel een leuke lucratieve baan voor je, maar tot die tijd even de lippen op elkaar."

Verder of hij nu opstapt of niet, absoluut onbelangrijk, voor de buhne (u umlaut). Er komt gewoon weer een uitermate capabele persoon voor in de plaats en het gelieg, gekonkel, het "politieke" spel gaat gewoon weer verder, niets aan het handje, althans tot de volgende 2e kamer verkiezingen.

thephysicist | 21-05-19 | 18:16

Krijg toch de indruk dat de aantallen zijn afgerond, naar beneden!

Eucalyppta | 21-05-19 | 17:29

Op de Witte Onderbroek zijn ze al meteen aan het downplayen geslagen:
"Zware misdrijven als moord en verkrachting daarentegen komen maar zeldzaam voor en werden daarom in het rapport samengevoegd onder het kopje ‘overig’, zonder verdere specificatie."

Schoorsteenveger | 21-05-19 | 17:29 | 1

@Schoorsteenveger
Las het. Blijkbaar hebben ze daar nogal moeite met statistiek. Als ik de rest van de best wel alarmerende cijfers erbij te, dan gaat het niet over kruimels.

toetssteen | 21-05-19 | 18:09

@Becker: Verbeterplan op Justitie? Welke versie? Uit welk jaar? De boel stinkt daar - er is nog nooit wat veranderd.

paridae | 21-05-19 | 17:28 | 1

Justitie heeft een aparte afdeling genaamd 'Onder de pet ' ....

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:51

Nog zo'n lakei van het volksvervangende multikul regime des heils. Ze vegen alles onder het tapijt, net weer een leider van de jihadisten opgepakt in Zeeland, die permanent asiel had gekregen. Ondanks Wilders en Baudet, gaan de landverraders nog steeds hun onverstoorbare gang. Onaantastbaar zijn ze in hun morele arrogantie, en niemand kan hun project van islamisering en uitverkoop stoppen. Baudet en Wilders zijn te aardig om ze af te stoppen, veel te aardig en te redelijk.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:27

Mevrouw Becker bakt er niks van. Blablabla

paridae | 21-05-19 | 17:26

Graag ook een keer een debat over de verandering van het leefmilieu en sfeer in de samenleving door de massa-immigratie.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:26 | 2

Die verandert altijd? Entropie. En waarom daar achteraf over debatteren? Met welk doel daar nog kleurmenging uit te herleiden? Daarbij, een debat is geen evaluatie.

Rutte zou vragen: welke massa-immigratie? Onze goede vriend Thierry is zich enkel aan het verdedigen, tegen wat ik zie als zijn nevenactiviteiten. En daar heeft Rutte mogelijk al genoeg aan. Ik verwacht een mat debatje. Maar ik hoop stiekem de ware renaissance kapitein te zien floreren...
In de linkerhoek kapitein Mark met dode papegaai op de schouder. Rechterhoek voor kapitein Thierry, geflankeerd door boreale uil. Meneer Pauw is een Spitting Image pop en ik mis mijn zorgeloze jeugd.

Shareholder II | 21-05-19 | 17:53

Veranderingen gebeuren natuurlijk altijd. Nu is de maatschappij in een relatief klein tijdsbestek heel erg verandert en ontstaan er parallelle samenlevingen. Ook staan links en rechts steeds meer tegenover elkaar op dit punt en staat de verzorgingsmaatschappij op het spel. Dit is niet wenselijk en misschien kunnen we er van leren voor de toekomst.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 18:03

Het is razendsimpel. Het is het ongelukkige lot van den ambtenaar om zijn politiek verantwoordelijke bewindspersoon uit de wind te houden. Wat precies is wat de ambtenaren bij Mark Harbers hebben geprobeerd. Die adviezen heeft hij in de wind geslagen. Wat een sukkel.

Weg ermee. Maar dit asielzoekersdossier. Laat staan immigratie. Wat valt daar politiek gezien nog voor eer aan te behalen?

Voor de goede orde: asielzoekers, vooral de echte, zijn ook mensen.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:25 | 2

Terwijl de neppers parasiteren op onze samenleving, slecht uitstralen op de 'echte' en onmogelijk uit te zetten zijn.

'De politieke wil meneer, die ontbreekt.'
Pim Fortuyn

padbuffel | 21-05-19 | 17:35

Het zijn door-de-bank-genomen ook de ambtenaren in de door met het linkse deuggif verpeste ministeries die in dit land de dienst uitmaken, je komt het overal tegen dus zelfs als de politieke wind 180 graden zou draaien zitten we nog opgescheept met een vergiftigd ambtenaren apparaat waar binnen op alle mogelijke manieren het hoogdravende linkse flutmoraal wordt doorgedramd.

swebe | 21-05-19 | 17:23 | 1

Zie de analyse op opiniez over de uitspraken van Stef Blok over failed states en de kongsi van de kranten, NPO en de activistische ambtenaren die uit waren op zijn val, ten gunste D66 volidioot Kaag.

Mammeloe | 21-05-19 | 17:35

Goede interruptie van Wilders: waar zijn Rutte en Dijkhof? Ergens sherry drinken terwijl ons land door uit niet erkende vluchtelingen compleet onveilig wordt gemaakt! Stelletje lachwekkend, secretaris laten vallen en zelf wegduiken?

Jan, Leiden | 21-05-19 | 17:23 | 3

Zeker, en dan allemaal in de war. Terwijl met een beetje verstand en internet media volgen dit wel bekend was. Verkiezingen, en nu weten ze wel wat er moet gebeuren.

AliBhaBha | 21-05-19 | 17:27

Rutte en Dijkhoff zijn als de dood voor Baudet cs en zitten in Berlijn bij Mutti om de orders op te halen.

Pelforth | 21-05-19 | 17:49

Als je naar de omschrijvingen van de 10 rubrieken kijkt, zie je dat er alles aangedaan is om het aantal rubrieken op te rekken naar 10 om de zware gevallen maar in overige te kunnen stoppen. Kijk eens naar 6 en 8.

Tronald_dump | 21-05-19 | 17:22 | 3

Scherp gezien en waarschijnlijk heeft u gelijk

Eddy67 | 21-05-19 | 17:25

Fietsendiefstal is echter wel mega-zwaar, hoor.

Gajus | 21-05-19 | 17:28

Correct. Waar zijn zware mishandeling, doodslag, poging tot moord, moord met voorbedachte rade etc.

Mammeloe | 21-05-19 | 17:39

Mooi. En door met de put ruimen. Waarom zit Rutte nog steeds niet achter de tralies voor het bewezen leveren van Toyotas aan terroristen twitter.com/beek38/status/11289354069...

HdJ | 21-05-19 | 17:20 | 1

Plus het overtreden van de exportregels voor die levering.

ChatBot | 21-05-19 | 17:23

Goed punt van Wilders, waar is Dijkhoff waar is Rutte, bij zo'n belangrijk punt. Sturen ze als VVD een onbekende backbencher.

Zwizalletju | 21-05-19 | 17:20 | 1

Logisch. Zo lang mogelijk doen of er niets aan de hand is en pas gaan bewegen als het echt niet anders kan. Ook de journalistiek moet de tijd hebben om zich te zetten natuurlijk. Niet voor niks dat het Zwarte Schaap zich reeds gemeld heeft vóórdat de bom echt barst. Harbers is vóór de troepen uitgestuurd om de eerste klappen op te vangen.

Schoorsteenveger | 21-05-19 | 17:23

Het probleem ligt uitsluitend bij de ambtenaren van het ministerie. Die hebben de belangrijke gegevens verdoezeld. Zou het waar zijn dat ook veel ambtenaren linkse figuren zijn? Dit neemt overigens niet weg dat Harbers zelf beter op had moeten letten en die “overige 1000” had moeten laten specificeren.

Zonder erg | 21-05-19 | 17:18 | 6

@Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:53: En hij lijkt er niet mee te zitten. ??

Rest In Privacy | 21-05-19 | 20:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Harbers lijkt mij geen verkeerde vent eigenlijk. Vind het eerder geweldig dat er (weer) een VVDer op moet rotten zo net voor de verkiezingen.

born2killn00bs | 21-05-19 | 17:17 | 4

@Carmelita | 21-05-19 | 17:22:
Ik wil geen leuke vent.
Ik wil een kerel/dame die koud, klinisch, efficiënt en beredeneerd politiek bedrijft.
Zodat ik weer wat ontzag voor ze krijg.

Gajus | 21-05-19 | 17:26
▼ 1 antwoord verborgen

Niet alleen Harbers de laan uit. De betrokken kring van hoge ambtenaren op zijn ministerie verdienen eveneens een hele harde trap onder hun kont.

Stratum | 21-05-19 | 17:17 | 5

Precies een nog hardere trap omdat die verzaakt hebben, nooit meer een ambtelijke functie.

lacucaracha | 21-05-19 | 17:23

Op een platte kar met pek en veren door de Haagsche sfraten met deze boevenmaatjes.

De Briemusketier | 21-05-19 | 17:23

Zal niet gebeuren. Die beschermen hun eigen geledingen met hand en tand.

EEnzame SchizofrEEN | 21-05-19 | 17:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Het volk willens en wetens besodemieteren, dat heet dan "een verkeerde afweging maken"...
Een grof schandaal is het, een grof schandaal.
"Op verschillende momenten hebben medewerkers van het ministerie opgemerkt dat de categorisering zoals voorgesteld zou leiden tot vragen en opmerkingen."
Lees:
"Meerdere keren is hardop gezegd dat dit zo echt niet kan, dat hier sprake is van de kluit belazeren, maar men vond tóch dat het zo moest gaan en niet anders, dat het risico genomen moest worden het volk te bedonderen en te belazeren, voor de goede zaak."
Baudet hoeft helemaal niks te doen, het wordt hem in de schoot geworpen. Het Grote Zwijgen is opnieuw een bewezen feit. En we hebben het hier niet over een complot, maar over iets veel ernstigers, we hebben het over een breed over de ministeries ingevreten deugmoraal, een cultuur die taboes heeft gecreëerd en deze tegen beter weten in in stand wenst te houden omdat anders het totale met zoveel overgave in elkaar geknutselde cyclopenbouwwerk instort. Men zwijgt omdat men niet de kans wil lopen in vertwijfeling te geraken. En eenieder die duidt en benoemt wordt op agressieve wijze verketterd, want de duiders en benoemers zijn de Duivel, zijn het monster dat de zo gekoesterde waarden en waarheden dreigt te vernietigen.
Het volk besodemieteren, puur uit angst de waarheid zelf onder ogen te moeten zien. De lafbekken. Het is een schandaal, een grof schandaal.

Schoorsteenveger | 21-05-19 | 17:16 | 3

Deze reactie knippen en plakken onder elke internettekst waarin de vraag wordt gesteld "waarom mensen in hemelsnaam PVV/FvD stemmen"...

Gajus | 21-05-19 | 17:23

Ja, vreemd hoe men inmiddels wel erkent dat het een bewuste afweging was - die achteraf helaas fout uitpakt - maar niet hoe men tot zo'n foute afweging gekomen is. In welk universum op welk ministerie en bij welke topambtenaren zou er ueberhaupt een afweging mogelijk kunnen zijn tussen het niet openbaren van moord, doodslag en verkrachting, terwijl men wel vol trots de gestolen twix bij het pompstation weet te vermelden.
Want nu lijkt het bijna een politieke moord van zijn departement.

Magdatkandat | 21-05-19 | 17:40

Mooi gesproken, schoorsteenveger!

Wering | 21-05-19 | 20:47

Dit volk is gehersenspoeld door jaren lang naar de NPO te kijken. Ze gaan morgen gewoon weer massaal voor meer immigratie stemmen.

Tronald_dump | 21-05-19 | 17:16 | 4

U is scherp! U wel, padbuffel.

borgmonster | 21-05-19 | 17:24

Denk het ook ; de haat jegens andersdenkenden is vele malen groter dan de realiteitszin . Raar maar waar.

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:56
▼ 1 antwoord verborgen

Criminaliteit onder allochtonen wordt onder het tapijt geschoven. What else is new?
In de tijd van Janmaat mocht het woord Turk nog niet eens gebruikt worden.
Dus wie kijkt waar van op?

Carmelita | 21-05-19 | 17:15 | 3

Vol=vol, daar werd hij voor veroordeeld. Die rechter(s) moeten volslagen debiel geweest zijn.

Tronald_dump | 21-05-19 | 17:18

@Tronald_dump | 21-05-19 | 17:18: Ja, inmiddels is het al heel veel te vol. Maar dit wordt morgen wel amusant met het Baudet /Rutte debat. Zal me niet verbazen als Rutte morgen niet komt opdagen, wegens te druk ofzo.

bqbq | 21-05-19 | 17:27

@Tronald_dump | 21-05-19 | 17:18: Ik heb bij de meest rechters na al die jaren nog geen verbetering gezien. De debiliteit viert hoogtij in de hoogste regionen.

ellullo | 21-05-19 | 17:36

Hahahahahahahaha, Harbers. Van 'the law and order' partij.

HaatbaardKnipper | 21-05-19 | 17:14

Gek he? Check ik toch eerst op teletekst of dat beoogde aftreden van Herbers echt waar is of een verzinsel van GeenStijl.

borgmonster | 21-05-19 | 17:14 | 2

Ja vind ik idd gek.

R. Skickr | 21-05-19 | 17:15

Ja, dat vind ik gek.

padbuffel | 21-05-19 | 17:16

Politoek correct blijven met zulke cijfers valt ook niet mee. Vandaar dus.

Mark van Leeuwen | 21-05-19 | 17:13

Overgrote meerderheid van mensen die hier komen zijn gelukszoekers. Overgrote meerderheid daarvan is vuilnis. Vraag me af of mensen die zulk afval hierheen wilt halen, dat nog zou willen als een naaste van hun iets zou overkomen door toedoen van zo'n stuk stront.

R. Skickr | 21-05-19 | 17:13 | 1

volkomen mee eens

Hurdy Gurdy Man | 21-05-19 | 20:04

Voer voor Baudet in het debat met Rutte. EU open grenzen, massamigratie, criminaliteitscijfers, het niet kunnen uitzetten van criminele asielzoekers, de zaak totaal niet in controle hebben met de val van een VVD minister als kers op de taart.

GroetenVanUrk | 21-05-19 | 17:12 | 4

Die Al-Nusra pipo in Zeeland die net is opgepakt is dan bonus-voer, neem ik aan?

borgmonster | 21-05-19 | 17:17
▼ 1 antwoord verborgen

Is beste_landgenoten er niet met zijn onverbloemde mening?

nisaframo | 21-05-19 | 17:12 | 2

Dit gaat over feiten, iets waar BL niet zoveel mee op heeft.

ChatBot | 21-05-19 | 17:18

Nee die sock puppets zijn dan net allemaal net even niet thuis. Behalve van Oeff, die heb ik wel stuipend langs zien komen. Wát een held.

D-Fens_1963 | 21-05-19 | 17:18

Het kan natuurlijk ook dat Harbers het niet gewusst heeft, en weigert te tekenen voor een Beleid dat 31 moorden, verkrachting, mishandeling, roof en diefstal legitimeert.
Dat zou m sieren, maar dan istie nog steeds een natte vvd tosti en een faalhaas.

De Briemusketier | 21-05-19 | 17:12

Cultuurverandering op Justitie? Toe zeg, dat is de afgelopen decennia nog nooit gelukt.

paridae | 21-05-19 | 17:11 | 3

Stuur een peleton of tien mariniers naar het ministerie, en dan de lange lat erover heen.

De Briemusketier | 21-05-19 | 17:13

@De Briemusketier | 21-05-19 | 17:13: ministerie-mariniers! Weer een nieuwe!

boerk | 21-05-19 | 17:15

@boerk | 21-05-19 | 17:15:
De normale Mariniers dus, die al eerder links langharig tuig hebben gecorrigeerd. Naar ik hoop gaan Onze Jongens ongegeneerd hard los op het Justitiele Gajes, en rammen ze er op in sat het een aard heeft.

De Briemusketier | 21-05-19 | 17:21

Prachtige eufemismen binnen de politiek.
Verkeerde afweging (de boel verknallen), verkeerd informeren (liegen) en ga zo maar door.

Wekkertje | 21-05-19 | 17:10 | 1

Misstappen (ook de moorden en verkrachtingen)

Promedio | 21-05-19 | 17:12

Weet iemand over welke periode dit lijstje gaat?

Fatwabuster | 21-05-19 | 17:09 | 1

Gezien het aantal fietsendiefstallen (maar 90) op dit lijstje is deze van de eerste week van februari..

Wijze uit het Oosten | 21-05-19 | 17:17

Ik was woest, ik heb meteen Lilian Helder gemaild, ik ben de moeder van een slachtoffer. Wilders heeft groot gelijk. Knettergek zijn ze.

Lubitch | 21-05-19 | 17:09 | 3

Sterkte!
Machteloosheid voelt kut.

Gajus | 21-05-19 | 17:16

@Gajus | 21-05-19 | 17:16: Gelukkig wel voor elkaar gekregen dat hij is uitgezet, maar nog wel bedreigingen als toetje. Zooitje schorem, allemaal ophoepelen.

Lubitch | 21-05-19 | 17:33

Zoals ik in het andere topic over Harbers al zei: van mij persoonlijk had hij voor dit akkefietje niet hoeven opstappen. Het is niet fraai, zeker niet, maar indien hij had verzekerd: "Ik ga de desbetreffende ambtenaren eens flink van onder uit de zak geven, en ik beloof dat dit niet meer zal voorkomen", dan was wat mij betreft de kous af geweest.

Maar goed, hij neemt het kennelijk zwaar op, en trekt de zwaarste politieke consequenties. Dat is misschien op zich ook wel weer te prijzen.

En dan die top tien. Ja, die was natuurlijk wel al eerder te zien, maar het valt me eigenlijk nu pas echt op. Kijk, bij zaken als winkeldiefstal, mishandeling, bedreiging, etc. kan ik me wel enigszins een voorstelling maken van de delicten........ maar: belediging? 80x maar liefst. Wat moet je je daar nou bij voorstellen? Ik zou graag eens een paar voorbeelden van "beledigingen" door asielzoekers willen zien, die het doen van aangifte kennelijk waard waren.

Dr_Johnson | 21-05-19 | 17:08 | 4

“Van meet af aan was mijn doel om volledige openheid te geven over de gegevens rond alle openbare orde incidenten met asielzoekers. Dat is noodzakelijk want alleen door dat inzicht te bieden kan er draagvlak blijven voor de opvang van vluchtelingen. Hier is het fout gegaan. Door de wijze van rapporteren in top tien vorm, zijn juist de ernstigste incidenten onderbelicht gebleven.”

De woorden van Mark Harbers, en ik geloof hem wel. Waar ik alleen bezwaar tegen heb, is het schermen met het zg "draagvlak". Ik vind dat daar eindelijk eens een gedegen onderzoek naar gedaan moet worden door een onafhankelijke instantie.

Want ik heb de indruk dat er van een "draagvlak" zo goed als niets over is onder de Nederlandse bevolking. Op een handjevol GL en PvdA stemmers na - nou vooruit, en CU stemmers - is iedereen "fed up to the back teeth" met de voortdurende instroom van klaplopers die hier niets te zoeken hebben, bakken vol aan gemeenschapsgeld kosten, en in hun eigen land niet hoeven te vrezen voor hun leven vanwege persoonlijke vervolging door hun overheid. De overgrote meerderheid wil dat "de nul in zicht komt" wat betreft de immigratie, en dat lieden die hier niet mogen zijn - illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers - nu eindelijk eens voortvarend worden uitgezet.

Dr_Johnson | 21-05-19 | 17:40

@Dr_Johnson | 21-05-19 | 17:40:
Precies maar daarentegen gan we dus in A'dam noord een AZC openen, tegen de wil van de bevolking, voor uit-ge-pro-ce-deerde migranten. Als dan ook nog eens een politicus, vanwege "draagvlak" *willens en wetens* de cijfers voorspiegeld als zijnde: "valt wel mee", terwijl hij hiervoor gewaarschuwd was, mag ie opflikkeren. We gaan net zolang door met het 'opflikkeren' totdat er iemand komt die wel orde op zaken stelt.

peterdh | 21-05-19 | 19:06

@Dr_Johnson | 21-05-19 | 17:40:
Ik denk eerder dat men met het verdoezelen van die cijfers geprobeerd hebben om dat draagvlak niet nog verder naar beneden te halen. Hoe willen ze in godsnaam het draagvlak (voor zover het er al is) behouden met zulke daadwerkelijke cijfers?

Lompelul | 21-05-19 | 22:18
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een achterlijke dramafiguur die D'66-er , zich verschuilende achter idiote stupide EU regels die door zijn partij en ambtenaren zijn gepushed.

Zwizalletju | 21-05-19 | 17:08

Hee.. heb ik nou toch op die dildo banner geklikt..?

Shareholder II | 21-05-19 | 17:08 | 2

die d666 bukt zo kan je hem als nog gebruiken

witchmaster | 21-05-19 | 17:09

En "per ongeluk" ook besteld zeker?

peterdh | 21-05-19 | 17:11

Wilders is prima op dreef. Groothuizen D66 staat te bazelen.

paridae | 21-05-19 | 17:07

Dat Marrakechpact kan ook met terugwerkende kracht in de prullenbak.

lacucaracha | 21-05-19 | 17:07 | 3

Wat een lulverhaal was dat weer dat dat pact ons ten goede zou komen. En de politici komen er mee weg, steeds maar weer.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:09

@Patje2011 | 21-05-19 | 17:09: Klein lichtpuntje dat Harbers nu weg is en terecht. Helaas is de schade al gedaan.

lacucaracha | 21-05-19 | 17:14

is niet bindend he...

HaatbaardKnipper | 21-05-19 | 17:17

Het systeem is heel eenvoudig. Al die knakkers en knakkerinnen krijgen dat baantje om als katvanger of Kop van Jut te fungeren voor het moment waarop we er achter komen dat de bazen van de slavendrijversbataljons er een puinhoop van hebben gemaakt. Niet de generaals of topambtenaren gaan dan tegen de muur maar daar gaat dan de huurling staan die ze voor dat baantje hebben gevangen.

Breinbrouwsels | 21-05-19 | 17:07

Om zogenaamde bonafide asielzoekers te faciliteren, nadat die ongeveer tien a twintig veilige landen hebben doorkruist, wordt vervolgens de grens opengegooid voor crimineel tuig dat hier de boel komt leegschudden. En dat wordt verdoezeld, onder het tapijt geveegd, of regelrecht verzwegen.

Door Ons Bestuur.

De Briemusketier | 21-05-19 | 17:07 | 1

Door dat tuig dat bij Justitie werkt.

ChatBot | 21-05-19 | 17:11

Ik snap niet dat Harbers hier om moet wieberen

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:06 | 4

Zou je het wel snappen als een politicus die de kamer voorliegt mag blijven?

peterdh | 21-05-19 | 17:13

Omdat er donderdag verkiezingen zijn, duh!

duh! | 21-05-19 | 17:16

Omdat tie politiek verantwoordelijk is. Was het spelletje goed afgelopen had tie met misleidende cijfers voor u nog veel langer in het pluche kunnen hangen

Mark van Leeuwen | 21-05-19 | 17:19
▼ 1 antwoord verborgen

Ook blijkt weer dat de IND nog veel faalt bij het uitzetten van veroordeelde statushouders die volgens de wet geen recht meer hebben op verblijf.
Ook Harbers z’n verantwoordelijkheid.

Trumme | 21-05-19 | 17:06

Wanneer gaan de Syriërs terug?

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:05 | 2

Hier een Syrier die een andere woning toegewezen kreeg omdat ie ruzie had met de buren maar de nieuwe woning weigerde omdat deze geen oprit had voor zijn auto (VW Touran). Jaartje in Nederland en al verpest. Dit ter illustratie.

Wekkertje | 21-05-19 | 17:17

Belde laatst een Russische kennis. Die zei dat ie in Damascus zat. Ik zei ‘Wat? Moet je daar voor Poetin naartoe?’ Waarop hij zei dat dat niet zo was en het in Damascus goed toeven was, in maar 10% van het omvangrijke Syrië zou nog enige vorm van conflict woeden...

Toninhocerezo | 21-05-19 | 17:23

Geert wilders staat weer eens te raaskallen. Tjonge tjonge...

Red shirt | 21-05-19 | 17:04 | 12

@Red shirt | 21-05-19 | 17:28:
De messenger shooten valt m.i. wél onder wegkijken.
Je doet het er maar mee.

Gajus | 21-05-19 | 17:29

@MickeyGouda | 21-05-19 | 17:13: Stiekem en ruimdenkend als het wat oplevert zelfs. Als trol bijvoorbeeld. Karakter is overbodig als je belang hecht en in bezit bent van het rode partijboekje die jou vertelt hoe om te gaan met andersdenkenden.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:46

@CalamityJane | 21-05-19 | 17:46:

Op sommige dagen zijn dit soort reaguurders beter te verdragen dan op andere. Jouw theorie in dezen zou best wel eens kunnen kloppen, want het lijkt soms wel berekend effect.

MickeyGouda | 21-05-19 | 18:30
▼ 9 antwoorden verborgen

Ach. Er komen weer verkiezingen aan en dit leidt mooi af. Er gaat niemand aftreden en er gaat niks veranderen.

LV-223 | 21-05-19 | 17:04

#stemzeweg

duh! | 21-05-19 | 17:04

De ene helft van Nederland wil geen (nep) vluchtelingen de andere helft wel. De laatste helft krijgt zijn zin zonder maar iets tegemoet te komen aan de andere helft.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 17:04

Tja dat komt ervan als Orwelliaanse deugleugens aan het licht komen

Roger Gene II | 21-05-19 | 17:03

Eigenlijk maakt het geen moer uit of hij nu oplazert of niet....
De volgende staat alweer klaar om zijn plaats over te nemen, en ze zijn allemaal hetzelfde.

Slipsnifter | 21-05-19 | 17:01 | 2

U heeft helaas gelijk. Er zou een vorm van celstraf moeten bestaan voor het plegen van dit soort feiten / zaken. Nu komen ze er mee weg door simpel af te treden.

Droogloopmat | 21-05-19 | 17:23

@Droogloopmat | 21-05-19 | 17:23: Precies.
Die Harbers krijgt nu ergens anders een goed betaald baantjescarrousselbaantje in de luwtje, en over een paar jaar als iedereen alles weer is vergeten duikt hij weer op op het binnenhof.
Dat trucje werkt altijd.

Slipsnifter | 21-05-19 | 17:43

Harbers treedt af en alles blijft zoals het was...... die ministeries worden gemanaged door (zeer waarschijnlijk) linkse wegkijkers die hun perfecte multiculturele wereldbeeld niet verstoord zien willen worden door keiharde cijfers en statistieken. Zo glijden we dus direct de afgrond in.......

Blonde Nel | 21-05-19 | 17:01 | 1

Nee,jetzt geht löss.

De Profundus | 21-05-19 | 17:38

Wie gelooft er dat dit geen opzet was en dat Mark Rutte zich daadwerkelijk is rotgeschrokken (dwz niet van het politieke probleem dat opdoemde)?

duh! | 21-05-19 | 17:01 | 3

Niemand.....

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:04

Het moment is in ieder geval zeer verdacht ....

Wekkertje | 21-05-19 | 17:12

Ik meen me te herinneren dat er niet negatief over migranten mag worden gesproken? Als dat klopt, is de kans groot dat het beleid is/ was.

Mogwai | 21-05-19 | 19:05

Telegraaf over zijn aftreden: Harbers maakt eerste en laatste stevige beslissing.
In een paar woorden een falend "bestuurder" afzeiken. Top!!

langzullenweleven | 21-05-19 | 17:00 | 1

Het debat met de fvd komt er aan kan Markie zeggen dat een vvdert zijn verantwoordelijkheid neemt haha

likdoorn | 21-05-19 | 17:02

Vreemd. Voor dit al aftreden? Of is hij er achter gekomen dat dit structureel is, en al jaren aan de gang is, en de stront het plafond anders raakt?

Shortganger | 21-05-19 | 16:58 | 2

nee, hij heeft gelogen. anderen mogelijk ook maar die zijn al weg.

langzullenweleven | 21-05-19 | 17:01

Ze zijn allemaal weer verbijsterd, onthutst etc. Schijnheilig zooitje.
Die asielgieren hadden hier niet moeten zijn, dan had dit niet gekunt.

bqbq | 21-05-19 | 16:58

Een PvdA die asielzoekers uit wil zetten?

Bill le Koek | 21-05-19 | 16:58

Hoeveel vvd koppen zijn er tot nu toe gerold!?
Kunnen er wat mij betreft nooit genoeg zijn,
hoewel linkse koprollen me net wat meer bevrediging geven..

Halul gebakken | 21-05-19 | 16:58 | 1

Geen fan van Harbers, en er was duidelijk geen goede politieke aansturing van het departement en zo, maar toch blij dat hij zijn politieke verantwoordelijkheid neemt.

Hoop dat een opvolger de bezem door het department haalt want (politieke) verantwoordelijkheid is leuk en nobel, maar met dit soort medewerkers op een departement is geen beleid te voeren.

Rolliebollie | 21-05-19 | 16:57 | 2

En zijn niet verkiesbaar, maar wel verantwoordelijk voor een hoop ellende.

bqbq | 21-05-19 | 16:59

Slechte gokker die Halbers..... en dom ook. Hij ging er van uit dat de 'onderbuikers 'wellicht te dom waren om achter de feiten te komen .

Koning BongoBongo | 21-05-19 | 17:06

Er zijn twee scenario's mogelijk : Of Harbers wist van het feit dat er zoveel weggestopt was onder het kopje 'overig' en baalt nu dat dat uitgekomen is.
Of Harbers wist niet dat zijn ambtenaren dit gedaan hadden en loopt nu in zijn hoofd de top van zijn ministerie te vervloeken dat ze hem voor de bus hebben gegooid...

Wijze uit het Oosten | 21-05-19 | 16:57

We krijgen ze niet het land uit. Uh verdrag van Marrakech? Of was dat ook een verdrag dat alleen ten goede komt van de nepvluchtelingen zoals heel GeenStijl al aangaf? Aanpakken die politici.

Rest In Privacy | 21-05-19 | 16:57

Maarrrrrr waar is nu het volledige lijstje?

peterdh | 21-05-19 | 16:56 | 4

Jah, terecht dat er hier een kop rolt door deze misleiding,
maar nu wel ff openheid van zaken geven.
Zodat buurtbewoners van nieuw geplande AZCs,
weten wat waar ze "statistisch" op kunnen rekenen
qua toename in ernstige criminaliteit...

hotmint | 21-05-19 | 17:16

@Wijze uit het Oosten | 21-05-19 | 17:01:
Bij fietsendiefstal weigeren de agenten om de aangegifte aan te nemen. Die moet je online doen. “Verwacht u er maar niet te veel van”

Osdorpertje | 21-05-19 | 17:41

Dat lijstje is zo leugenachtig als de pest.
Valt het je niet op dat alle cijfers zijn afgerond op tien en honderdtallen?
Nou dan volgt de vraag zijn die getallen naar boven of beneden afgerond.
Het antwoord laat zich raden...
Het gaat hier gvd over menselijk leed!

keestelpro | 21-05-19 | 17:47
▼ 1 antwoord verborgen

Alweer een VVD leugenaar ontmaskert. Hoeveel stemmen gaat dit de VVD kosten?

i-Wonder | 21-05-19 | 16:55 | 1

Hoeveel moeten er nog komen, hoeveel moeten er nog gaan?

Croxifoxio | 21-05-19 | 16:57

Goed verhaal van Wilders.

vliegende knorrepot | 21-05-19 | 16:53

Er is een verkeerde afweging gemaakt. Weloverwogen, maar toch verkeerd.

de visser | 21-05-19 | 16:53 | 2

Weloverwogen maar verkeerd = misleiding.

peterdh | 21-05-19 | 16:54

Geeft wel een eerlijk inkijkje hoe daar werkelijk gedacht wordt door een aantal onvoorstelbare linkse gnomen.

van Oeffelen | 21-05-19 | 16:51

Bye bye Harbers......... weer een VVD leugenaar ontmaskert!

Fatwabuster | 21-05-19 | 16:50 | 7

@van Oeffelen | 21-05-19 | 17:09:
Ja, ik lees het.
Blijft dus de vraag staan of hij de verantwoordelijkheid niet ordinair aan het afschuiven is.

Gajus | 21-05-19 | 17:12

@van Oeffelen | 21-05-19 | 17:09: ambtebaar hè, ja die vast ook..., en berbaar..., en jij, en jij, allemaal gewaarschuwd.

D-Fens_1963 | 21-05-19 | 17:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Mafia die druk zich goed uit en is de waarheid + 1000 kudo.s voor Greet

witchmaster | 21-05-19 | 16:50 | 1

kunt u dit vertalen in het Nederlands? Begrijp absoluut niet wat u bedoelt.

langzullenweleven | 21-05-19 | 17:47

Ambtenaren nooit zelf laten nadenken, levensgevaarlijk !

van Oeffelen | 21-05-19 | 16:50

De leugens van het ministerie had ik zelfs in de ergste aanval van paranoia niet verwacht! Hoe kun je zulke leugenaars vertrouwen?

dr Rechts | 21-05-19 | 16:49

Dus pak hem beet 50% is overige... ach ja hou het volk maar dom.

myrna1965 | 21-05-19 | 16:47 | 2

en de volksvertegenwoordiging.
Mijn probleem is nog steeds dat 150 gekozenen dat stuk hebben ontvangen en dat er niet een uit zichzelf - al dan niet gevoed door een slimme assistent die ook door ons betaald wordt - heeft gevraagd wat de "overige" waren.

langzullenweleven | 21-05-19 | 17:49

@langzullenweleven | 21-05-19 | 17:49: Inderdaad, je kan er donder op zeggen dat een journalist in een helder ogenblik gaat vragen wat "overige" inhoudt. En wat had je dan willen zeggen? Maar misschien hoopten ze dat door het GP nieuws en het Songfestival nieuws het op de achtergrond zou raken, zoals men wel vaker belangrijke wetten er doorheen fietst als de burger druk geacht wordt te zijn met andere zaken. Goed voorbeeld is de afschaffing van het referendum door Kasja Ollongren van D66. Op 3 dagen voor kerst even de wet aanpassen... Het is gewoon bij het volle verstand verzwegen.

Tuinhekje | 21-05-19 | 19:38

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl