Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Kamer rommelt ons de QR-samenleving in

Dit demissionaire kabinet heeft NIETS geleerd

Als we één ding geleerd hebben van meer dan anderhalf jaar coronagezeik, dan is het wel dat dit kabinet helemaal niets leert. Of nou ja, het kabinet (al meer dan negen maanden demissionair) heeft geleerd dat het overal mee wegkomt. Want wéér zwabbert het beleid, wéér wordt het kabinet 'verrast' door exponentiële groei en wéér stonden Rutte en De Jonge te doen alsof alle ellende die we over ons uitgestort krijgen allemaal de schuld is van 'het virus' en 'ons gedrag', in plaats van een gevolg van HET BELEID. 

In september waarschuwde de gedragsunit van het OMT al: het risico van de anderhalve meter afschaffen, is dat je hem daarna al snel weer in moet voeren. En dat is dus precies wat het kabinet nu doet. Maar ondertussen wordt de coronapas (die in plaats zou komen van die anderhalve meter) juist uitgebreid. En hoe: niet alleen voor een bezoek aan pretparken, sportscholen, dierentuinen of musea moet je een code laten zien, maar zelfs voor sporten (!) in de buitenlucht (!). En nog veel ingrijpender: het kabinet wil een wetswijziging zodat werknemers een QR-code voor hun werkgevers verplicht kunnen maken en sluit ook 2G-beleid niet langer uit. Dit, terwijl nog steeds niemand eigenlijk weet of zo'n QR-code nou echt werkt tegen de verspreiding van het virus en in de technische briefing wordt gerommeld met de percentages uit de ziekenhuizen. 

Maar het werkt wel tegen ongevaccineerden, want tussen alle (begrijpelijke) algehele maatregelen om de verspreiding van het virus te stoppen, worden de duimschroeven voor hen nog een stuk harder aangedraaid. Niet (of: moeilijk) naar de sportschool kunnen is alweer een stap verder dan niet (of: moeilijk) naar de kroeg kunnen. En niet (of: moeilijk) in de buitenlucht mogen kunnen voetballen is weer een stap verder dan niet (of: moeilijk) naar de sportschool kunnen. En niet (of: moeilijk) naar je werk mogen is heel erg veel stappen verder dan niet (of: moeilijk) in de buitenlucht mogen voetballen. 

Mark & Hugo vs. de ongevaccineerden

Wie zijn die ongevaccineerden eigenlijk? Het is natuurlijk lastig om iets te zeggen over alle ongevaccineerden als geheel, omdat er altijd (medische en niet-medische) uitzonderingen zijn en ook de drie groepen die wij onderscheiden niet bepaald homogeen zijn, en ze kunnen overlappen, maar we gaan het toch even doen. Komt ie. We denken dat de drie grootste groepen ongevaccineerden bestaan uit de wappies, de christenen en de (voornamelijk allochtone) inwoners van achterstandswijken. 

De eersten, de wappies, zijn eigenlijk de ideale vijand voor het kabinet. Die hebben er de afgelopen maanden namelijk alles, maar dan ook alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de Rest van Nederland een zo groot mogelijke hekel aan ze heeft. Wij komen ook wel eens op internet, en we zijn al die zelfingenomen idioten die denken dat 'feiten' hetzelfde zijn als 'dingen die ik niet heb gecheckt maar die toevallig precies aansluiten bij wat ik al dacht', 'democratie' hetzelfde als 'een samenleving waarin ik mijn zin krijg' en (jahaaa, dit is een kleine uitzondering, maar toch) 'verzet' hetzelfde als 'geweld gebruiken tegen mensen die wel bezig zijn anderen te helpen' ook spuug- en spuugzat. Maar zo werkt dat nu eenmaal met grondrechten: die zijn er ook voor narcistische egoïsten.

En dan de tweede groep, de christenen, die hebben pech gehad. Christenen bashen is in Nederland sowieso al meer dan vijftig jaar volkssport nummer 1 (en het is ook hartstikke leuk, daar niet van, red.) dus daar kom je altijd mee weg. Maar goed, de christenen komen dan weer in de hemel, dus ze hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken.

En dan is er nog de grote groep (veelal allochtone, maar ook autochtone) inwoners van achterstandswijken met slecht betaald of geen werk, een gebrekkig begrip van wat de overheid eigenlijk is en een begrijpelijk wantrouwen tegen wat die overheid allemaal doet. Dat is een groep die zich moeilijk organiseert, vrijwel niet vertegenwoordigd wordt in de politiek en dus sowieso geen grote bedreiging vormt voor Rutte, De Jonge en alle anderen mensen met wie het eigenlijk helemaal zo slecht nog niet gaat en die "gewoon weer verder willen". 

Nog even over de toeslagenaffaire

Dat brengt ons op een ander ding waar dit kabinet niets van geleerd heeft: de toeslagenaffaire. Ten eerste heeft het kabinet van de toeslagenaffaire niet geleerd dat problemen alleen maar erger worden als je ze probeert weg te stoppen in een doofpot met een hoop politieke spin als deksel. Maar misschien nog wel belangrijker is dat het kabinet niet geleerd lijkt te hebben hoe verschrikkelijk de overheid zich kan gaan gedragen tegen mensen, van wie wordt aangenomen dat hun ellende hun eigen schuld is.

Want de belastingdienstmedewerkers die de uitvoerders waren in de toeslagenaffaire zagen zichzelf niet als boemannen. Die zagen zichzelf als strijders voor de goede zaak die verschrikkelijke fraudeurs aanpakten. Zij waren de 'goeden' die alles uit de kast trokken om de 'slechten' te straffen. We weten allemaal hoe hard die 'slechten' werden gestraft en we hebben gezien (bijvoorbeeld in het verhoor met Wiebes bij de POK) hoe hardnekkig de Belastingdienst bleef volharden dat er heus echt wel iets aan de hand was hoor, bij die gezinnen die kei- en kei- en keihard kapotgemaakt zijn. Totdat er niks aan de hand bleek.

Het is natuurlijk zo dat de samenleving als geheel last heeft van de individuele keuze van mensen die geen vaccin nemen en daarna ziek wordt. Maar degene die uiteindelijk het meeste last heeft van een ongevaccineerde die ziek wordt, is nog altijd die ongevaccineerde zelf. Niemand laat zich voor de lol opnemen in het ziekenhuis en al helemaal niemand gaat voor zijn lol aan de beademing op de IC. En, nee, natuurlijk niet, onschuldige slachtoffers van de toeslagenaffaire zijn niet hetzelfde als vaccinweigeraars. Maar de overheid die nu zware middelen inzet om vaccinweigeraars het leven zuur te maken, is wel dezelfde overheid die vermeende fraudeurs het leven zuur maakte. 

De QR-samenleving

En wie de echte pijn gaan voelen van de uitbreiding van de QR-samenleving, zijn de mensen met slecht betaalde banen die niet kunnen thuiswerken en die straks door hun werkgever gedwongen gaan worden een QR-code te tonen. Dat zijn mensen die niet zomaar van baan kunnen veranderen en mensen die al helemaal niet zomaar zonder inkomen kunnen. Vinden we het acceptabel dat zij dan moeten kiezen tussen stoppen met werken, zich iedere dag opnieuw laten testen of een vaccin nemen dat ze niet willen?

Als we het voor werkgevers mogelijk maken een QR-code te verplichten, dan is het echt volstrekt onmogelijk om vol te houden dat vaccineren een vrije keuze is. En ja, ook andere maatregelen om corona te stoppen grijpen diep in in onze vrijheden. Maar vergeet niet wat de vijand is: het virus, niet een bepaalde groep mensen. Laten we dat virus bestrijden.

Oh ja

Waar ging dit topic ook alweer over? Oh ja. Een debat. De Tweede Kamer, die is gekozen na een campagne waarin het vrijwel niet is gegaan over de voorspelbare dilemma's waar we door corona mee geconfronteerd zouden worden, maar meer over wat mensen vonden van een bordkartonnen pop van Mark Rutte, die gaat hier nu dus over debatteren. Livestream na de break (nou doe die break maar wat eerder, red.). 
ZIEKENHUISCIJFERS: 33 nieuwe opnames op de IC = veul
INSTANT WISSELGELD: Nog even geen QR-pas bij de voetbal
UPDATE: +9195 (wel veel, maar valt toch ook weer mee, soort van)

Reaguursels

Inloggen

De Haan die meegelift is op wat verdwaalde oudjes, na 4 jaar zien we haar niet meer terug. Wat een karteldame is dat zeg.

Wattman | 04-11-21 | 00:50

Bijna iedereen is nu wel gewend aan de noodzakelijke preventiemaatregelen

stipjes | 03-11-21 | 23:43

Zit nu met de rug naar de TV... Hugo spreekt.

Wattman | 03-11-21 | 23:11

Je hebt natuurlijk ook nog de vierde groep die deze zeer dodelijke ziekte op een natuurlijke wijze hebben overleefd en daarom gewoon niet op redundante kunstmatige rommel in hun lichaam zitten te wachten. Overigens zou ik een gratis frikandel van de overheid ook weigeren. Ik kies zelf wel waar ik mn junkfood koop, dank u.

Haatejaculaat | 03-11-21 | 23:00

Wat is die Hugo waanzinnig. Letterlijk dan.

Teluitjewinst | 03-11-21 | 22:37 | 1

Begrijp dat hij de woordvoerder is van het ministerie, de regering en het RIVM.
Hij bedenkt niks, begrijp dat nou eens.
Hij verdedigt het beleid maar bedenkt niks zelf.
Ik ben geen fan van hem maar hij is alleen maar de boodschapper.
Hij was onderwijzer op de lagere school.

jaja | 03-11-21 | 23:14

Jammer dat geenstijl niet neutraal kan blijven. Je bent maar een rare als je niet overtuigd bent van dit vaccin. Nee hoor deze M-RNA techniek is natuurlijk volledig bewezen en zonder verdere belangen ingezet, alles voor de gezondheid van wat pharmaceuten en politici met hun klanten en volkeren voor hebben.
Beperkte journalistiek hier over feiten en cijfers; jammer...

Boompjeoud | 03-11-21 | 22:35

Haha de mense die 5 maanden geleden een Jansen vaccin hebben gehad zijn nu net zo beschermd als niet gevaccineerd en haha, maar die mogen overal naar binnen hahaha, te grappig allemaal dit. LTS zwakstroom politiek. Misschien is de de truc, we gaan op zo'n infantiel niveau de dingen er doordrukken dat niemand er nog iets van snapt. Hahaha, geniaal.

Ragnar_Lodbrok | 03-11-21 | 22:32 | 1

Dat is ook het enige redmiddel want dit flopt compleet. De meute heeft geen weet van wat er allemaal gerommeld wordt momenteel.

Boompjeoud | 03-11-21 | 22:42

Ik mis wel een categorie in dit stukje. De ongevaccineerde die gewoon weloverwogen hebben besloten om het vaccin (voorlopig) niet te nemen zoals ikzelf. Heeft vooral te maken met de Corona ervaringen uit mijn directe en indirecte omgeving. Er zijn 10/15 mensen die ik ken die tot op heden besmet zijn geweest met Corona. Op 2 na allemaal leeftijdsgenoten van een jaar of 30. De "ergste" gevallen waren een dag of 3 ziek/grieperig. Zelf ben ik net 30, gezond/ geen overgewicht etc dus ik zie voor mij het nut nog niet zo. Als ik het krijg is het nog maar de vraag of ik er serieus ziek van wordt. Ik ken echter nu al 2 mensen die van de vaccinatie zelf behoorlijk ziek zijn en al weken lang. Gezonde jonge mensen die tot de vaccinatie nergens last van hadden maar nu wel bij de huisarts te horen krijgen dat hun klachten niet in relatie staan met hun prik. Voor mij allemaal redenen om nog even te wachten maar blijkbaar ben je dan dus een wappie.

Mocht iemand me kunnen/willen overtuigen dat dit niet logisch is en ik toch vooral snel die prik moet gaan halen hoor ik het graag.

TheChef | 03-11-21 | 22:05 | 7

@Kaposi_Sarcoom | 03-11-21 | 23:56: Heb er ook al een paar keer over nagedacht om er maar vanaf te zijn. Maar krijg deze flut reden gewoon niet aan mezelf verkocht. Testen is voor mij niet zo'n probleem, locatie zit op 5 minuten rijden en uitslag krijg ik binnen 15 minuten. Alleen vind ik dit weer een totale verspilling van onder andere mijn belastingcentjes. Elke keer als ik ergens wil gaan eten kerngezond en zonder klachten zo'n testje doen.

TheChef | 04-11-21 | 01:02

@HeadY` | 04-11-21 | 00:57: omdat dit herleidbare gegevens zijn, dus niet anoniem. En dat mag niet met medische gegevens. Jij en ik hieven niet van elkaar te weten of we gevaccineerd zijn. Zo is dat vastgelegd bij wet in de AVG.

Glaspaswas | 04-11-21 | 07:01

Ik heb precies hetzelfde als hier beschreven. 15/20 vrienden allemaal corona gehad, veelal snotneus en een paar grieperig.

swagmachine | 04-11-21 | 08:16
▼ 4 antwoorden verborgen

@Beste Landgenoten:
Door die opmerking van je over die BOA tussen mij en mijn vrouw in bed, dringen mijn perverse gedachten weer tussen de mazen van het net door. Bedankt hé! Nu ben ik de vraag helemaal vergeten. Lol

Opblaas_boot | 03-11-21 | 21:41

Thuis lekker luchten, ramen tegen elkaar openzetten, krijgen we compensatie voor het extra gasverbruik?

photto | 03-11-21 | 20:52 | 7

Nee, ik was Welkomklant. Ongevraagd nu op Eneco gezet voor tenminste een maand. Vraagt lachend 1.80 waar ik eerst 80 cent betaalde en ook dubbele voor stroom

Shoarmamasutra | 03-11-21 | 22:56
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik denk ook dat er naar de toekomst gekeken moet worden. Het smelten van permafrost is een zorg. Hierbij kunnen virussen vrijkomen die 1000den jaren oud zijn en waarvan we het bestaan niet eens weten. Een goed uitgerust ziekenhuis met een grote IC capaciteit is geen overbodige luxe. We kunnen kennelijk deze geringe stijging niet eens aan. Dus ik zou pleiten voor het opleiden van IC personeel en deze op reserve te zetten en op te roepen wanneer nodig. Een soort reserve brigade, zeg maar. Ik denk dat we goed voorbereid moeten zijn voor toekomstige uitbraken.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 20:52 | 2

@Abject | 03-11-21 | 21:09: Voor de duidelijkheid. Ik heb het over de natuurlijke klimaatverandering wat al bestaat sinds de oprichting van onze planeet. Ik heb het niet over de klimaatgekte. Maar ik vind wel dat we voorbereid moeten zijn op allerlei soorten uitbraken, wat de oorzaak dan ook is. Meegenomen uit een lab, natuurlijk, antieke virussen, ongelukjes met gemanipuleerde virussen, virussen uit de defensie industrie, virussen mee genomen door "vluchtelingen", etc. We leven in een rare en gevaarlijke tijd wat dat betreft. Het kan maar zo écht helemaal fout gaan.
En dan zijn voldoende IC's geen overbodige luxe

Opblaas_boot | 03-11-21 | 21:31

Potver, Kuzu is scherp vandaag. Goed punt.

elfenstein | 03-11-21 | 20:47

Rutte begint steeds meer op een typetje van André van Duin te lijken.

smdyasc | 03-11-21 | 20:37 | 1

Soms denk ik, als ik 'm zo zie pruttelen, dat 'ie er ook zo over denkt.

demaup | 03-11-21 | 23:24

aHAAAAA, De Asielzoekers!
Die hebben de schuld.
En ruim 8 jaar voor Corona had Rutte de IC capaciteit zomaar moeten ophogen?
Hahahahaha.
Geert...
Get a life.

Beste_Landgenoten | 03-11-21 | 20:37 | 11

Dat 100 keer liever dan naar die andere "onzin" als asiel, ontwikkelingshulp of (zuid) Europa.

ceriel82 | 03-11-21 | 21:17

Rutte heeft 1000 IC bedden wegbezuinigd.

En ja je kunt een euro maar 1 keer uitgeven en graag voor onze eigen mensen in plaats voor vreemden. Is dat humaan ? Ja dat is humaan.

Wattman | 03-11-21 | 21:17
▼ 8 antwoorden verborgen

Dat Rutte zegt dat er meer geld naar de zorg is gegaan klopt.
Dat heeft te maken met inflatie (prijzen zijn gestegen, ook van alles wat er in de zorg nodig is) en door vergrijzing.
Maar wat Wilders zegt klopt natuurlijk ook.

jaja | 03-11-21 | 20:33 | 8

@elfenstein | 03-11-21 | 20:42:
Weet ik niet.
Te zwaar?
Te weinig waardering?
Te weinig salaris?
Zeg het maar.
Maar waarom willen Nederlanders niet asperges steken en Oostblokkers wel?

jaja | 03-11-21 | 20:47

@jaja | 03-11-21 | 20:47:
Omdat de wergever in die sectoren, net zoals de vrachtwagensector via allerhande vieze constructies die oostblokkers uitknijpt op manieren die "wij" nooit zouden accepteren. Met dank aan schengen en de EU.
Alle redenen die u verder plempt zijn inderdaad legitiem om te bedanken voor dat werk, en dat kan je dan weer ome Rutte voor de volle honderd aanrekenen. Zijn kabinet, zijn show, zijn faal.

elfenstein | 03-11-21 | 20:50

@Opblaas_boot | 03-11-21 | 20:47:
U denkt het, ik weet het wel zeker! Rutte weet dat ook, maar hij komt steeds weer weg met die miljarden. 2e kamerleden: papieren tijgertjes.

demaup | 03-11-21 | 23:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Is er geen vaccinatiedwang/drang dan komt er wel een qr-code dwang/drang.

photto | 03-11-21 | 20:30

Ah. Geert.
Schandalig!
De afgedraaide plaat draait nog een rondje verder.

Beste_Landgenoten | 03-11-21 | 20:29 | 9

@Opblaas_boot | 03-11-21 | 20:45:
Tsja. Zo bakt Geert ze bruin. De besmettingen komen toch niet zomaar in dat huis? Die doe je op in de openbare ruimte. En daar kan de overheid ingrijpen, niet door thuis een boa tussen jou en je vrouw te leggen.

Beste_Landgenoten | 03-11-21 | 21:15
▼ 6 antwoorden verborgen

De aal is glad vanavond.

Ik herhaal: de aal is glad vanavond.

Rutte-naar-P.I.Vught | 03-11-21 | 20:25 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Van Haga heeft Rutte bij zijn ballen, gewoon eisen dat er echte wetenschap achter de maatregelen zit, Rutte valt weer door de mand, is gewoon niet geschikt om een intelligent debat te voeren.

smdyasc | 03-11-21 | 20:23

Ha de meesterbabbelaar aan het woord.

Wattman | 03-11-21 | 20:16 | 9

@photto | 03-11-21 | 20:29:
Er zijn veel woorden op rutte van toepassing maar gepassioneerd hoort daar echt niet bij. De man is een eunuch, een lachende, brabbelende trekpop die misschien nog wel erger robotachtig is dan wat wij hier altijd schertsend opmerkten over robojette. Geloof me nou maar, bijna alles wat rutte doet en zegt is aangeleerd, het zijn trucs en psychologisch onderlegde methodes om je eruit te kletsen en mensen te manipuleren. Daar is hij weliswaar meester in maar gepassioneerd is het niet, enkel goed uitgevoerde glamour.

elfenstein | 03-11-21 | 20:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik zie concessies voor de bühne aankomen.
Precies zoals bij de avondklok is gebeurd.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 20:14 | 3

Er wordt druk gewerkt aan de schijn van dualisme. Om te kotsen.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 20:15

Script is allang geschreven en alle poppetjes spelen hun rolletje, de oppositie is machteloos en zo gaat dit demisionaire stel hufters vrolijk door met Nederland voor achterlijk verslijten.

elfenstein | 03-11-21 | 20:17

Poppenkast begonnen, sport buiten etc wordt teruggetrokken mevrouw CDA is tegen alles al geregeld.

dedwarsligger | 03-11-21 | 20:13 | 3

Inderdaad. Diegenen die dát niet zien, zijn stekeblind. Dit is een spel wat goed is voorbereid.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 20:18

Wisselgeld

photto | 03-11-21 | 20:19

@Opblaas_boot | 03-11-21 | 20:18:

Zou zomaar kunnen, veroorzaak ophef om iets wat ingecalculeerd volstrekt belachelijk is om af te leiden van de bende die ze er weer van maken.

Brood en spelen.

Wattman | 03-11-21 | 20:20

Telkens wanneer ik die voorzitter hoor benadrukken dat ze de minister met titel aan moeten spreken, dan denk ik: "OK, DEMISSIONAIR minister."

FrikandelSpeciaal | 03-11-21 | 20:05

Factcheck; naar de dierentuin mag je zonder corona bewijs.

Dr. Blechtrummel | 03-11-21 | 19:24 | 3
-weggejorist-
elfenstein | 03-11-21 | 19:37

Maar mag je daar ook naar binnen naar het toilet?

Lomo | 03-11-21 | 20:08

@Lomo | 03-11-21 | 20:08:
Ja hoor.
Even een verzorger roepen en dan mag je schijten in het leeuwenhok.

jaja | 03-11-21 | 20:10

Vaccinatie vs baanbehoud?
Ben benieuwd hoe het kabinet dit juridisch dichttimmert ihkv we aanvraag. Verwijtbaar ontslag is géén ww. Maar er is geen "drang of dwang", dus verwijtbaar kan geen argument zijn om een we uitkering te weigeren. Dat ik hier over na moet denken is opzich al erg genoeg. Die hele Coronadiscussie is wat mij betreft een farce. Als de Kamer en Regering net zoveel energie zouden steken in de woningnood, het "vluchtelingen"vraagstuk, etc en met net zoveel voortvarendheid met oplossingen aan zou komen, zou je geneigd zijn te denken dat dat wel opgelost zou gaan worden. Maar realistisch gezien, is de kans groter dat óók dat een nog grotere puinhoop zal worden. Aangezien het afgetreden kabinet zichzelf heeft vergeven en vlg jaar gewoon weer op het bordes staat, zal er in dit land niets veranderen. Ik hou mijn hart vast voor de toekomst.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 19:23 | 4

U verwacht nog best veel eerlijkheid van een demissionair kabinet dat is weggejorist vanwege een grof schandaal bij de belastingdienst die zonder enige juridische basis mensen bij de duizenden kapot maakten en waar datzelfde joriskabinet tot de dag van vandaag laconiek over doet en rustig over doorliegt.

elfenstein | 03-11-21 | 19:35

Juist goed dat je daar over denkt, het is wettelijk gewoon van den zotte wat er gebeurt.

En inderdaad, de existentiële problemen die je noemt, daar zetten ze bejaarde dames van 75 op.

Wattman | 03-11-21 | 19:36

@elfenstein | 03-11-21 | 19:35: Ik verwacht helemaal niets van dit kabinet, en zeker geen eerlijkheid. Mijn afkeer en minachting van dit kabinet is groter dan de omvang van Timmermans.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 19:45
▼ 1 antwoord verborgen

Dit alles heeft iets Duits. küdt chinezen.

Brabeaulander | 03-11-21 | 19:22

Zelf heb ik 1 vaccin, dat op dat moment afdoende zou zijn. Nu ik er eigenlijk blijkbaar beter een 2e zou moeten krijgen laat i.v.m. huidige zware hartmedicatie dit niet toe. Liefst zou ik zoen dat iedereen zich zou laten vaccineren. Of er tenminste over na willen denken, niet alleen voor henzelf, dan wel voor hun omgeving. Ik behoor zeer tot de risicogroep, ik moet nog geen griep krijgen, dat is al zeer gevaarlijk, vandaar gisteren een griepprik, die ik gelukkig wél kon laten zetten.

Maarrr... dat laat onverlet dat ik tegen het opleggen ben van beperkingen in een democratische vrije samenleving en daar gaat het nu toch naar toe. Zonder QR code bepaalde dingen niet meer kunnen doen vind ik een best wel zware opgelegde beperking die volgens mij niet strookt met de bewegingsvrijheid die een mens zou moeten en mogen hebben alles tot zijn/haar beschikking te hebben: cultuur, restaurant, sport of wat dan ook. Het is raar om vanwege een keuze uit de samenleving buitengesloten te worden, je kunt niet verwachten dat mensen in een vrij land zich om de 2 dagen laten testen om een QR code te kunnen laten zien lijkt me om ze uit wanhoop tot vaccineren te laten bewegen.

Spreek de hoop uit dat dit niet nodig zou zijn en mensen toch een overweging willen maken zich te laten vaccineren. Praat erover wanneer u het nog niet heeft laten doen. Luister niet naar zenderschotels, vage websites of wat vanaf een kansel wordt geroepen, maar praat met medici die er verstand van hebben.

Jan, Leiden | 03-11-21 | 19:21 | 9

Helaas Jan, de huidige vaccins houden geen besmetting tegen en daarom neem je hem alleen voor jezelf, en niet voor een ander. Een goede reden om hem niet te nemen zijn de bekende en de nog onbekende bijwerkingen.

JP Balkenbrij | 03-11-21 | 20:25

Het mooie is dat deze retoriek straks algemeen toepasbaar wordt. We zijn ook met zijn allen verantwoordelijk voor de andere grote onzichtbare vijand 'het weer'. En daar gaan we dan ook met zijn allen voor moeten bloeden. Wie niet mee doet is af. Benieuwd wat reacties dan zullen zijn.

luistukvreten | 04-11-21 | 09:11
▼ 6 antwoorden verborgen

In de schoenenkast heb ik een laag zand gestort. Al de hakken staan nu in het zand.

JorisV | 03-11-21 | 19:20 | 1

Haha

Wattman | 03-11-21 | 19:22

Bij mijn weten zijn veel ongevaccineerden toch vooral bezorgd over de bekende en nog onbekende bijwerkingen van het z.g. vaccin. Is dat nou reden om ze uit te schelden of razend te worden? Als je gelooft in je vaccin, hoef je niet bang te zijn voor een ongevaccineerde. En als je denkt dat je vaccin niet werkt, dan werkt het toch ook niet voor een ander? De veronderstelde noodzaak van een derde shot indiceert overigens dat het nogal snel voorbij is met de werkzaamheid.

JP Balkenbrij | 03-11-21 | 19:16 | 1

Goed verwoord

TahPhallus | 03-11-21 | 19:25

En als QR komt
Dan lig ik in mijn nette pak, diploma's en mijn cheques op zak
Mijn polis en mijn woordenschat - aaoeiii

Kouwe Kees | 03-11-21 | 19:15 | 4

Wil weten wie jij bent.

JorisV | 03-11-21 | 19:19

Ik heb er geen hoop op dat de losgeslagen trein van het demissionaire kabinet een functionerende rem heeft. Vandaar, maar *hartjes hartjes* ..
"Onder de flatgebouwen van de stad naast jou" Oh kut:
Ik moet nog huiswerk maken, voordat QR komt

Kouwe Kees | 03-11-21 | 19:24

Doe Maar.

van Oeffelen | 03-11-21 | 19:25
▼ 1 antwoord verborgen

En weer die mondkapjes op. Je zit 3 uur bij elkaar in de nek te hijgen. (of dat nu 1,5 meter afstand of 3 meter is). Je zult zeker wel wat aerosolen van elkaar inademen. Maar nee, als we gaan lopen dan is het mondkapje toch wel een must.

remmersmaaak | 03-11-21 | 19:15

Neemt u allemaal preventief even uw kalmeringspreparaautje van keuze, de grote ergernisshow gaat zo beginnen.

elfenstein | 03-11-21 | 19:15

Hahaha, het is weer een briljante tactiek van Rutte en zijn onderknuppels: eerst weer wat halfslachtige maatregelen doorvoeren, om dan over twee weken vast te stellen dat het te weinig helpt, en dan BAM, QR-code op het werk (wat eigenlijk nu al gemoeten had, maar net te weinig draagvlak). Dan kun je zonder coronapas echt nergens meer heen, en dat trekt de resterende twijfelaars wel over de streep. Dan blijven alleen de echte wappies en de relifundies ongevaccineerd over, en kunnen alle andere beperkingen weer van tafel. Let op mijn woorden, over twee weken gaat de kamer akkoord met coronapas op het werk.

Azijnist | 03-11-21 | 19:12 | 19

@Wiebenick | 03-11-21 | 20:3

Jack Nicholson in één van zijn beste rollen. Leeft tegenwoordig trouwens als een kluizenaar ook door zijn dementie zag ik toen ik de correcte spelling van zijn naam googlede.

Wat een acteur is dat, heerlijke zelfingenomen klootzak in bijna al zijn rollen.

Wattman | 03-11-21 | 21:03
-weggejorist-
Diepstrotje | 03-11-21 | 23:01
▼ 16 antwoorden verborgen

Ben wel benieuwd hoe dat gaat als werkgevers hun personeel die qr onzin opleggen. Vooral in vitale beroepen waar een schrijnend tekort aan mensen heerst zoals de zorg en de transportsector. Er zijn er toch nog wel een flink aantal niet gevaccineerd en die moeten dan nog wegblijven ook. Nog grotere tekorten en chaos alom.
*Alvast tanken en hamsteren doet*

Kopieerapparaat | 03-11-21 | 19:10 | 10

@van Oeffelen | 03-11-21 | 19:26:

Nee want Natural Gas stijgt juist met dik 2,5% en de winter is nog niet eens begonnen.

Wattman | 03-11-21 | 19:27

@van Oeffelen | 03-11-21 | 19:43:

Nog even de ballon verder opblazen, des te harder de klap.

Wattman | 03-11-21 | 19:58
▼ 7 antwoorden verborgen

'Er is maar een handje vol schuldigen en die zitten daar in vak K', Sylvana.

smdyasc | 03-11-21 | 19:04

Tuurlijk willen ze pas in het voorjaar met leeftijd 30-40-50 beginnen te boosteren, want als weer weer mooi wordt en de besmettingen afnemen, dan kunnen ze dat verkopen als "zie je wel de vaccins en boosters helpen echt heus wel". En dan als de besmettingen oplopen volgend jaar nazomer dan kunnen ze weer de schuld aan die drie of vier procent van de samenleving die zich niet heeft laten prikken... goed verhaal !
En die VOLT zit inderdaad zo diep bij VVD erin dat je niet eens meer weet waar die ene stopt en waar die ander begint.
En Hugo moet echt een paar corrigerende tikken krijgen over zijn gedrag tijdens de debatten, wat een walgelijke pedante kakker is het... criminele lul!

Trekpleister | 03-11-21 | 19:02 | 1

Amen!

marielle | 03-11-21 | 20:17

Herstel de draagkracht onder de gehele bevolking, in plaats van tweedelig zaaien. De gevaccineerden gaan los in het leven alsof het 2018 is en de ongevaccineerden gaan overal met een gestrekt been in, want boos en beledigd tot op het bot.

BrulSpin | 03-11-21 | 18:59 | 1

Het grote probleem daarmee is wel dat beide kampen gelijk hebben.

elfenstein | 03-11-21 | 19:18

Haha Kuzu: "wat een opgewonden standje."' tegen die Turkse dame van VOLT.

Mooi dat de kamer een echte afspiegeling is van het land.

Wattman | 03-11-21 | 18:54 | 2

Mooi hè?

Opblaas_boot | 03-11-21 | 19:28

@Opblaas_boot | 03-11-21 | 19:28:

Turkse man van de ene partij tegen een Turkse vrouw van een andere partij en een Marokkaanse voorzitter van een 3de partij die ingrijpt.

Dat kan alleen in Nederlandistan.

Wattman | 03-11-21 | 19:32

Wat is dat VOLT-mormel toch moralistisch iedereen de maat aan het nemen.
De teef.
PVV-corvee is er niks bij.
Ze hapt keer op keer als iemand naar haar toekomstig baasje (Mark) Bijt.
VOLT zit voor de volle 100% zeker in Rutte 4.

Abject | 03-11-21 | 18:53 | 1

Zeker, volgens mij is Volt ook opgericht met dat doel; gewoon als liefdesbaby van VVD en D66. Een paar zeteltjes meepakken en veiligstellen en die later aan de gewenste coalitie toevoegen. Je kunt het trucje niet eeuwig blijven doen, maar je zit toch weer minstens 4 jaar veilig.

Lomo | 03-11-21 | 20:06

Meldpunt vaccinatiedwang, held!

SailingDuck | 03-11-21 | 18:45

Goed punt van Kuzu, niet klakkeloos achter de 'deskundigen' aanlopen.

smdyasc | 03-11-21 | 18:43 | 8

@van Oeffelen | 03-11-21 | 19:27:
Dat denk ik ook wel, en bovendien is hij wel gevaccineerd, in tegenstelling tot Van der Staaij en Baudet.

jaja | 03-11-21 | 19:31
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Banaanrepubliek | 03-11-21 | 18:42 | 1

Helpt niet om de obese Turken weg te houden van de IC zo, Kuzu!

van Oeffelen | 03-11-21 | 18:39 | 1

Ervaring leert dat je die sowieso nogal moeilijk weg kan houden, van waar dan ook.

elfenstein | 03-11-21 | 18:44

Van der Staaij houdt weer een mooi verhaal over dat we samen moet leren leven met het virus en de coronapas serveert hij af.
Zeg dan eerlijk dat het grootste deel van zijn achterban die vaccinaties absoluut niet wil.

jaja | 03-11-21 | 18:35 | 9

@Cannabooze | 03-11-21 | 18:45:
Als je leert lezen en niet gelijk conclusies trekt dan zou je door hebben dat het omgekeerde het geval is.
Hij staat daar voor zijn achterban dus benoem wat die achterban van hem beweegt in het leven.

jaja | 03-11-21 | 18:46

@jaja | 03-11-21 | 18:43:

Nu vallen die 2 dingen toevallig samen, de SGP wil gewoon dat het grondwettelijk en staatsrechtelijk klopt en je kunt je bij heel wat maatregelen afvragen of dat wel zo is.

Wattman | 03-11-21 | 18:47
▼ 6 antwoorden verborgen

Dit demissionaire kabinet is mij veels te niet demissionair genoeg

darmflora | 03-11-21 | 18:29

De wappies zijn een door GS bedachte groep mensen die door selectief uit te lichten onder andere (of voornamelijk) door GS zijn groot gemaakt en in de maatschappij een plek hebben verworven.

Balgesjaakt | 03-11-21 | 18:25 | 1

Zo is dat. Fuck de empirische gevolgen van de statistiek.

Zookrates | 03-11-21 | 18:28

'En dan de tweede groep, de christenen, die hebben pech gehad. Christenen bashen is in Nederland sowieso al meer dan vijftig jaar volkssport nummer 1 (en het is ook hartstikke leuk, daar niet van, red.) dus daar kom je altijd mee weg. Maar goed, de christenen komen dan weer in de hemel, dus ze hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken.'

Ik wil hier graag nog even blijven. Geef dus geen commentaar. En dat op de Dankdag voor Gewas en Arbeid.

PolderTaliban | 03-11-21 | 18:21 | 4

Heb je die reaguursel gestolen van een reaguurder?

Adriel | 03-11-21 | 18:30

12% Zwarte kous, 40% niet Westers op de IC.
De media-hetze van de laatste tijd zou wel eens aan de kaak gesteld mogen worden. Zouden ze met dezelfde felheid dergelijke aanvallende en beschimpende reportages durven maken over die allochtone 40%?

Abject | 03-11-21 | 18:32

@Abject | 03-11-21 | 18:32:

De gebruikelijke fluwelen handschoentjes. Christenen bashen is lekker veilig, in het ergste geval krijg je als verslaggever een schop onder je kont en daar blijft het dan ook bij.

Probeer maar eens datzelfde kunstje bij een moskee als Powned.

Wattman | 03-11-21 | 18:37
▼ 1 antwoord verborgen

Het lijkt alsof Hugo de Jong bang is voor Baudet. Denk dat hij de argumenten niet kan pareren.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 18:18
-weggejorist-
brutus68 | 03-11-21 | 18:18 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Teringtandjes, wat is die Baudet een irritante pedante kleuter geworden. Al heeft hij alle gelijk van de wereld (heeft hij niet....) werk dat aub aan je presentatie.

PolderTaliban | 03-11-21 | 18:15 | 4

Waarom zou hij dat niet kunnen hebben? Alle gelijk van de wereld?
Heb jij tegenargumenten?

Opblaas_boot | 03-11-21 | 18:20

@van Oeffelen | 03-11-21 | 18:17: Misschien in La Suisse in Apartment 'Ollande van Oef, maar hier in de polder is het gewoon 'Teringtandjes'.

PolderTaliban | 03-11-21 | 18:22

Baudet heeft wél alle gelijk van de wereld. Feitelijk klopt alles wat hij zegt. Maar inderdaad, hij zal niet iedereen bereiken. Want de toon... 'Hij zal nou nooit eens fijn meedoen'.

JP Balkenbrij | 03-11-21 | 20:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zeg maar wat ,geen QR controle verplegend personeel vanwege angst wegloop of ontslag nemen van personeel.
Laten we dat eens gaan overnemen voor het gewone bedrijfsleven of winkels die dit gaan eisen ,natuurlijk kan je bij een winkel geen ontslag nemen als je er niet werkt,maar je kunt deze dan wel mijden,maar als een bedrijf een tekort heeft aan personeel dan denk ik dat de werkgever zich wel twee maal bedenkt om dit in te voeren.

Simpele Drenth | 03-11-21 | 18:12 | 1

Ik denk dat beroepen met veel deeltijders hier hinder van gaan ondervinden. Deeltijders die geen hoofdkostwinner zijn maar meer 'voor de luxedingen' werken. Denk aan zorg en onderwijs.

lekgoot | 03-11-21 | 18:18

Discussie wordt eindelijk inhoudelijk en dát levert problemen op.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 18:11 | 1

Omtzigt valt weer eens door de mand, nee hoor de kamer heeft helemaal geen belang bij gedetailleerde cijfers. Je haalt het CDA er gewoon niet uit dat blijkt we weer.

elfenstein | 03-11-21 | 18:13

Baudet heeft gelijk. Hugo moet gewoon een vette boete krijgen voor een land besturen met een mobiel in z'n klauwen. Zó onvoorstelbaar onbeschoft, precies wat je van een doorgesnoven sjon verwacht.

elfenstein | 03-11-21 | 18:09 | 2

Je zou bijna vermoeden dat hij z'n stinkende best doet dit niet te zien of horen, opdat hij later kan ontkennen ooit van die gegevens te hebben gehoord.

Abject | 03-11-21 | 18:15

Escaleert lekker daar.

En kan iemand Hugo's mobiel aub afpakken?

Abject | 03-11-21 | 18:08 | 1

Daarmee krijgt hij orders wat hij moet zeggen van z’n spindoctors en farmaceutische industrie.

WibionFire | 03-11-21 | 18:17

Hugo de Jonge blijft met zijn rug naar Baudet zitten, niet goed.

Wattman | 03-11-21 | 18:08 | 9
-weggejorist-
MoonBeebe | 03-11-21 | 19:34

Ook al ben je het niet met iemand eens, het is gewoonweg respectloos en heel onbeschoft. En dat moet de samenleving vertegenwoordigen?

MoonBeebe | 03-11-21 | 19:34

@smdyasc | 03-11-21 | 18:31: en wat denk je van de burger die op Baudet gestemd heeft. Die minacht hij ook door Baudet te rug toe te keren.

Cherrybouwdet | 03-11-21 | 20:01
▼ 6 antwoorden verborgen

Plaatjes kijken met Baudet.

van Oeffelen | 03-11-21 | 18:07 | 3

Ja, heeft u echt goed gekeken? En? Wat vindt u daarvan heer van Oef?

elfenstein | 03-11-21 | 18:10

@van Oeffelen | 03-11-21 | 18:13: Wel een mooie hockeystick omhoog aan het eind, allemaal gevaccineerden die tóch bellyup gaan. Ik moet het nog even rustig na gaan zoeken maar als dat klopt, wat moeten we daar dan mee? Da's brisante informatie. Ergens begrijp ik Baudet wel, waarom wil de kamer niet alle informatie hebben en drammen ze zonder nuance hun qr en vaccin halleluja door? Hij schiet weer heerlijk van de baan af met z'n billgates onzin maar zo hier en daar stelt hij wel de goede vragen. Het uitblijven van antwoorden daarop is m.i. veelzeggend voor de intenties van ongeinteresserde zak hooi Hugeau. Wat een aso, meine güte.

elfenstein | 03-11-21 | 18:17

Simons "dank u voorzitter" die stem gadverdamme.

dedwarsligger | 03-11-21 | 18:06 | 1

Overigens lekker fel tussen de dame van Volt en Baudet die nu spreekt..

De Jonge krijgt zijn orders van Bil Gates, LOL.

Sylvana Simons wil VMU in de kamer beperken, dom mens. Versla mensen met inhoud.

Wattman | 03-11-21 | 18:02

"Als we het voor werkgevers mogelijk maken een QR-code te verplichten, dan is het echt volstrekt onmogelijk om vol te houden dat vaccineren een vrije keuze is."

Laat dan inderdaad alle pretenties vallen, pak mensen op en laat ze onder dwang vaccineren. Misschien kan Hugo nog tips krijgen van de CCP (veel ervaring met het onder dwang medische procedures uitvoeren bij in dit geval de Oeigoeren).

sioux_ | 03-11-21 | 18:01 | 5

@president osama | 03-11-21 | 18:46:
Tuurlijk wel, je trekt die dooie voetballer z'n telfoon uit de hand en scant z'n code. Daarna even autopsie doen, kijken waar de fout zat en voila, bewijs, ook al is gansch de wereld (muv heer elfenstein natuurlijk) volgespoten. Baudet ging wel heel kort door de bocht maar medisch gezien zal het niet heel moeilijk te vinden zijn, als dat verband er is tussen vaccins en omvallende jonge gasten kan je dat zo isoleren.

elfenstein | 03-11-21 | 19:29

@president osama | 03-11-21 | 18:46: Goed punt. Laten we de groep wappies zo groot mogelijk maken om te bewijzen dat iets een bijwerking is van vaccinatie. Dit is bijna geniaal!

Wiebenick | 03-11-21 | 19:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Er is minimaal nog een groep: kinderen… die al voor zo veel boomer-gerelateerde shit mogen opdraaien.

Root_Of_All_Evil | 03-11-21 | 18:00

Het slopen van Grapperhaus , eerder deze dag , door Gideon van Meijeren had hier eigenlijk ook als topic opgevoerd moeten worden.. Wat een politiek talent !

Frank1387 | 03-11-21 | 17:58 | 1

die kerel zou ik wel als president willen zien een even wat oren wassen en hier en daar een corigerende tik mijn zegen heeft ie

kale tornado | 03-11-21 | 18:07

" Maar misschien nog wel belangrijker is dat het kabinet niet geleerd lijkt te hebben hoe verschrikkelijk de overheid zich kan gaan gedragen tegen mensen, van wie wordt aangenomen dat hun ellende hun eigen schuld is."

Op de dag dat het rapport 'Klem tussen balie en beleid" aangeboden werd hebben UWV en andere uitvoeringsorganisaties zich weer spijkerhard en hardvochtig opgesteld, overal in het land. De rot zit heel diep in deze organisaties.

Wattman | 03-11-21 | 17:58 | 1

Vanwaar die drang om het beste te doen voor de baas, de overheid ?

Laat de mensen gvd niet vallen en in de steek, het geld wordt toch wel bijgedrukt. Stop met die belachelijke zuinigheid ten bate van de schatkist.

Wattman | 03-11-21 | 23:42

In mijn omgeving zie ik vooral een vierde groep: de jonge vrijeschool achtige bakfietsgezinnen waar men er niet voor kiest om zich te vaccineren en daar verder niet veel ruchtbaarheid aan geven. Vandaar dat ik ze niet wil scharen onder de wappies. Vooruit, misschien een soort wappie-light. Ze vertrouwen de vaccins nog steeds niet en zelfs het altruïstische argument (bescherm niet jezelf maar juist ook anderen) is voor hen onvoldoende om zich te laten overtuigen.

sioux_ | 03-11-21 | 17:57 | 5

Precies wat Jehova getuigen zeggen. Als je geen vertrouwen hebt in mijn waarheid, ben je een ketter, ongelovige. Dat argument heeft mij nooit kunnen overtuigen.

president osama | 03-11-21 | 19:09

Dit soort mensen (ja, moet even) schuren tegen het antroposofische gedachtegoed aan maar willen voor geen goud antroposofen genoemd worden. Rudolf Steiner, je weet toch...

Wiebenick | 03-11-21 | 19:19

Ik heb hoofdpijn, kan jij even een ibuprofen innemen? Ik heb er zelf al 1tje geslikt, maar deze werkt niet als u ook geen ibuprofen neemt.

Diepstrotje | 03-11-21 | 22:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Waar is dancing wappie als je hem nodig hebt ?

Den-Pol | 03-11-21 | 17:57

"We denken dat de drie grootste groepen ongevaccineerden bestaan uit de wappies, de christenen en de (voornamelijk allochtone) inwoners van achterstandswijken.'

We denken dus dat de drie grootste groepen bestaan uit idioten, idioten die in een toverman geloven die vaccinaties verbiedt, en domme ongeletterde andere idioten die ook nog eens in een toverman geloven.
Allemaal geestelijk minder valide.

Het kan niet anders of jullie hebben ook geen hoge pet op van die kleine andere marginale groepjes.

Sans Comique | 03-11-21 | 17:57

De SP wil Vaccin-Jehova's langs de deuren.

General Dripple | 03-11-21 | 17:30 | 3

Een beproefde methode. Op zich niks mis mee. Deze keer nuttig gebruikt.

Wiebenick | 03-11-21 | 17:37

@Sans Comique | 03-11-21 | 17:57: Ja de nieuwe staatsreligie verspreiden

president osama | 03-11-21 | 19:11

De openingstijden van veel testlocaties zijn zeer beperkt. Voor veel werknemers is het daardoor logistiek onmogelijk om altijd een geldige qr code bij zich te hebben. Dat kan wel eensveen probleem gaan worden.

lekgoot | 03-11-21 | 17:28 | 3

Nee dat is geen probleem, dat is een oplossing.
Dan wordt de druk hoger en gaan ze alsnog prikken.
Geheel in lijn van de strategie van het kabinet.

General Dripple | 03-11-21 | 17:35

Dat word dan in de baas zijn tijd testen.

SailingDuck | 03-11-21 | 17:36

niet alleen de testlocaties, ook de vaccinaassielocaties, zouden open zijn volgens GGD, zonder afspraak, sta ik voor gesloten deur met een stel anderen. t Werkt zelfs oo kleinste nivo niet. Erg vermoeiend.

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 17:48

Al die klagers die achteraf altijd hadden geweten wat er had moeten gebeuren. Het leuke is, als je ze confronteert met hun eerdere uitspraken, vallen ze door de mand als opportunisten. Neem nou deze SP-er. Beweerde een maand of twee geleden nog doodleuk dat alle maatregelen wel weg konden. Wat vinden we daarvan? De politiek in een notendop.

Beste_Landgenoten | 03-11-21 | 17:23 | 5

@nobodiesunmighty | 03-11-21 | 17:50: Kijk, als je nu een beetje druk opvoert, dan weer de stoom van de ketel, kun je achteraf altijd zeggen; we hebben alles geprobeerd maar ja, het virus en die vermaledijde Nederlanders die niet in de pas willen lopen. Die hebben elke keer weer de boel verkloot. Niet diegenen aan de knoppen.

Sans Comique | 03-11-21 | 18:00

@Sans Comique | 03-11-21 | 18:00: Dat is toch ook zo?

Wiebenick | 03-11-21 | 19:00

Je kunt op deze site teruglezen dat ik al meer dan een jaar pleit voor een stuk of 5 centrale ziekenhuizen strategisch verspreid over het land waar alleen maar COVID patiënten worden behandeld.

Voordeel: repeterende taken die geen jarenlange opleiding vereisen en bovendien een heel duidelijk beleid want je weet dat je een hoog besmettelijk zone ingaat en moet daar ook naar handelen.

Kuipers is laatst tot hetzelfde inzicht gekomen... beter laat dan nooit.

Wattman | 03-11-21 | 19:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik denk dat de geenstijl columnisten kunnen worden ingedeeld in…

Zak hooi, Ronaldo, dat je er bent..

Zogenaamd onafhankelijk, maar doodsbang voor een afwijkend standpunt.
Geen vaccinatie (tot nu toe), omdat ik geen antwoord krijg op de vraag:

Is de samenstelling van het vaccin hetzelfde als in het begin ?
Als het veranderd is qua samenstelling, waarom zijn er dan vanuit “geen vaccinatiestatus” nog steeds 2 nodig ?

Op wie kan ik, als zelfstandige, met nog 10 jaar te gaan tot aow, mijn financiele schade verhalen als bijwerkingen zoals trombose, met hersenschade tot mogelijk gevolg, ervoor zorgen dat ik niet meer KAN werken ?

Je hoeft geen strengelovige ongelovige te zijn om vaccinatie (nog) niet te willen. Alleen maar kijken en luisteren naar die politieke laml*llen die maar niet op willen rotten…

By the way: komen al die ratten van nu weer terug op dezelfde ministers- en staatssecretarissenposten waar ze nu zitten ?

jvc | 03-11-21 | 17:22 | 4

Ik zit er ook zo in. Ben zelfstandige en kan niet bij het UWV terecht als ik ziek wordt. En ik heb wat dat betreft geen vertrouwen in de werking van vaccins op termijn.
Maar ik heb gelukkig ook geen werkgever die om een QR code kan vragen. Dus ze stikken nog maar even in die vaccins. Geld dat ik bespaar door niet uit te gaan geef ik straks wel in het buitenland uit waar ik een huis heb gekocht.

president osama | 03-11-21 | 17:42

Inderdaad. Ik ben geen zelfstandige meer maar heb ook geen zin in de nauwelijks geregistreerde bijwerkingen. Voor mijn kinderen van onder de twintig zijn de risico's van het vaccin bovendien groter dan die van corona. We gaan het zien.

snokkertje | 03-11-21 | 17:44

Hier nog een niet-ingeente zelfstandige. Maar al was ik in loondienst, dan was ik nog steeds met een grote boog om die dubieuze spuit heengelopen. Aan mijn lijf geen polonaise…

marielle | 03-11-21 | 20:22
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom noemen jullie wel de drie groepen die D666 zonder grond aanwijst en de vierde groep vaccinweigeraars niet, GS?

De mensen die dat nog steeds experimentele vaccin niet willen omdat ze de lange termijn effecten niet kennen? Mensen die zich Softenon en DES nog kunnen herinneren?

En de vijfde groep: mensen die immuun zijn geworden omdat ze al Corona hebben gehad en waarvoor het vaccin dus absoluut geen toegevoegde waarde heeft maar wél een risico met zich meebrengt?

vraagstaart | 03-11-21 | 17:19 | 3

Goed punt.

Nuchternederland | 03-11-21 | 17:19

Hoppa, Bassie P. probeerde 'm net al te debunken met een onderzoek van de CDC ofzo dat survivortjes eigenlijk helemaal niet goed beschermd zijn en toch een prikje moeten. Werd wel prima gepareerd door dat vrouwke door te wijzen op de pienter onderzoeken die precies het tegenovergestelde gevonden hebben namelijk dat survivors wél beter beschermd zijn, ook nog na een jaar.
Waarom GS "ons" niet noemt? NIet sexy genoeg. Overlevers zijn saai, niet nieuwswaardig, ze leveren geen vette koppen op, je kan ze niet in een slecht hokje stoppen en overtuigen van een vaccinatie ga je ze ook niet.

elfenstein | 03-11-21 | 17:29

@elfenstein | 03-11-21 | 17:29: journalisten zijn de meest intelligente mensensoort op aarde, sorry, correctie, godensoort. Althans de meeste. Voor hun cocnceptie waren ze al perfect en onovertrefbaar in hun analysen en commentaren. Aanschouwt de godenkaste der journalisten, zij die alles mogen zeggen en enige vorm van kritiek als aanval op het vrije (goddelijk) woord zien en daarom de bescherming inroepen van de gevestigde Orde.

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 17:57

Die kunstmuur met die brokstukken blijft toch vreemd. Totaal geen symmetrie in de marge tussen de vlakken, waarschijnlijk door een stel gehandicapten er tegenaan gekwakt en voor de hoofdprijs verkocht. Wat zou men in het buitenland ervan denken? Man op de maan?

Watching the Wheels | 03-11-21 | 17:16 | 6

Neuh, die denken idiote Nederlanders.

ChalinaRosa | 03-11-21 | 18:35

@Sans Comique | 03-11-21 | 18:07:
Ik denk niet dat het een goed idee is dat een of andere reaguurdert zich eens even lekker open gaat stellen tegen die muur.

elfenstein | 03-11-21 | 18:37

Ik zie er wel wat in. Een perfecte uitbeelding van het postmodernisme.

Wiebenick | 03-11-21 | 19:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Gevaccineerd of niet, allochtoon of autochtoon, er is maar een overeenkomst van allen die op de IC zijn opgenomen en dat is een veel te hoge BMI. Als de overheid maar iets effectiefs had willen doen dan had het preventie door een gezonde leefstijl moeten zijn. Bijna 2 jaar de tijd voor gehad maar alleen maar gewerkt aan maatregelen voor controle en inperking van de burgelijke vrijheid.

Franker | 03-11-21 | 17:16 | 1

Bewijs!

B*tchmeister | 03-11-21 | 18:29

Rutte een mondkapje op in de 2de kamer... tjonge jonge jonge..

Bello de Hond | 03-11-21 | 17:15

Baudet blijft covid met griep vergelijken en kijkt alleen naar het aantal doden.
Hoeveel meer zouden er ziek en zwaar ziek zijn geworden, zonder maatregelen, of zelfs dood zijn gegaan aan covid?
Dat weet niemand, maar ik denk veel meer dan aan de griep.
Dus Baudet houdt lulverhalen.

jaja | 03-11-21 | 17:15 | 6

Net als u dus: hij heeft in ieder geval voor 50% gelijk. Net als de weerfiguren bij het nieuws.

jvc | 03-11-21 | 17:25

u is veearts ?

kale tornado | 03-11-21 | 18:11

Kijk naar Florida, valt uiteindelijk mee

Ron_Paul | 03-11-21 | 19:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie is die krullenbol die zijn stoel 120 graden heeft gedraaid om met dat vrouwtje 3 rijen hoger te kunnen klappen tijdens de pauze?

van Oeffelen | 03-11-21 | 17:10 | 1

Vooral alles blijven kijken, toch niets anders te doen in het rusthuis.

dathoujetoch | 03-11-21 | 17:34

Mag deze neocommunistische samenleving iets minder snel gerealiseerd worden? Wat een stel prutsers.

De Blauwe Baviaan | 03-11-21 | 17:10

Vreemd dat een afwijkende mening onder nepnieuws geschaard wordt. Een andere mening is een andere mening. Kom met feiten om het onderuit te halen of te onderstrepen. Maar bij het ontbreken van argumenten is de kwalificatie "nepnieuws" natuurlijk een ideaal geitenpaadje.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 17:08 | 6

@Opblaas_boot | 03-11-21 | 17:31:

Baudet zegt dat het aantal doden per miljoen inwoners in Brazilië (2850) in dezelfde orde van grootte ligt als België (2224). Maar het is dan wel weer opvallend dat België, met een strenger regime dan Nederland, weer meer dan 2 keer zoveel doden per miljoen heeft dan Nederland(1053). Dus het is ook maar net hoe je registreert en rekent, je maakt me niet wijs dat soortgelijke landen als NL en BE zo kunnen verschillen.

Wattman | 03-11-21 | 17:40

@Wattman | 03-11-21 | 17:40: Belgie telde vanaf het begin heel ruim, Nederland alleen gevallen met een positieve test. Het Nederlandse aantal is te laag. Een groot deel van de doden in de verzorgingshuizen is niet als coronadode geteld.

Schmalz | 03-11-21 | 17:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Lekker drammen over aantal overlijdens terwijl wachtlijsten voor allerlei operaties oplopen. En vaccins zijn ook onnodig. Baudet leeft lekker in z'n eigen wappie realiteit. Hallucinant dat dit soort mafklappers in de TK zit.

Diederik_Ezel | 03-11-21 | 17:04 | 6

@van Oeffelen | 03-11-21 | 17:12: het merendeel van de mensen die niet gevaccineerd zijn komen niet in het ziekenhuis. Snap alle ophef niet goed. Waarom wordt een persoon van 20 gelijk behandeld tov een persoon van 65plus.

Casus Lou | 03-11-21 | 17:17

@van Oeffelen | 03-11-21 | 17:12: Ook bij jou ontbreekt dat nivo. Jij zet ook mensen weg die een andere zienswijze of mening hebben. Beargumentatie ontbreekt ook bij jou.
Of je het nu eens met iemand bent of niet. Mensen wegzetten en hier een Bepaald nivo aanhangen werkt contraproductief en is zwak.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 17:18

Was het niet Fortuyn die al schande sprak over wachtlijsten in de zorg?

ChalinaRosa | 03-11-21 | 18:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Langer vasthouden aan anderhalve meter toen de cijfers laag waren was sowieso niet geaccepteerd door "de samenleving". Die bekijkt alles namelijk op nog kortere termijn dan het kabinet, dus ik denk dan ook: Ieder volk krijgt de regering die het verdient.

Een Nieuw-Zeelands (effectief) beleid dat stuurt op besmetingen en niet op IC-bezetting was hier nooit goedgekeurd want de basis bestaat daar uit verplicht testen en per staatswege afgedwongen keihard isoleren. Kan niet bij ons want "onze vrijheid" en zo.

En omdat het volk een nog korter lontje heeft dan Hugo of Mark, krijg je belied dat steeds achter de exponentiele feiten aanhobbelt, op een snelheid die net wel slash net niet wordt geaccepteerd.

Beste_Landgenoten | 03-11-21 | 17:03

Dodental per miljoen is in Brazilië bijna drie keer zo hoog dan in NL maar volgens hem is er daar nauwelijks iets aan de hand, met z'n zwetsverhaaltje.

zwellevertje | 03-11-21 | 17:02 | 6

Ik heb het zelf nagerekend en het dodental per miljoen is inderdaad bijna 3 keer zoveel in Brazilië dan in Nederland. Kom op 2850 voor Brazilië en 1053 voor Nederland. Bron allecijfers voor het totaal aantal doden en inwonersaantal.

Wattman | 03-11-21 | 17:15

@Casus Lou | 03-11-21 | 17:18:

Meten is weten, nietwaar beste.

Wattman | 03-11-21 | 17:19
▼ 3 antwoorden verborgen

'Ik heb weleens een ongeluk in Thailand gezien' is toch echt wel de quote van de dag.

van Oeffelen | 03-11-21 | 17:01 | 1

Hahaha. Lol.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 17:34

Iedere week komen er 1000 ongevaccineerden binnen.
Gistermiddag wilden mijn vrouw en in NL inrijden. Dat mocht, echter pas na het accepteren van twee boetes à €95 p.p. Dus twee gezonde personen moeten bewijzen dat zij gezond zijn om het land in te komen. Op mijn opmerking dat ik wel open TBC en builenpest had werd gezegd dat dat geen enkel probleem was.
Welkom in gekkenhuis Nederland.

K1100 | 03-11-21 | 17:00 | 3

U werd gediscrimineerd. Eigenlijk niet, want die persoon volgde de regels, maar het gaat om het principe.

Adriel | 03-11-21 | 17:00

@VoltaireJohn | 03-11-21 | 17:00:
De douanier neem ik niets kwalijk. Deed ziijn werk. Had je dit twee jaar geleden aan iemand verteld dan werd je keihard uitgelachen.

K1100 | 03-11-21 | 17:06

Kwestie van op de snelweg blijven

Ron_Paul | 03-11-21 | 19:56

De druk is inmiddels zo opgevoerd dat het mij helemaal duidelijk is dat dit niet meer om het bestrijden van een virus gaat. Hoe wap het ook klinkt, ik geloof echt dat er een plan achter zit en dat dat social credit systeem een feit gaat worden. Ik ga eens even goed nadenken wat ik daarvan vind.

JoshuaJulez | 03-11-21 | 16:59 | 5

Zeker wanneer je als je er iets van vindt je meteen in de waphoek geduwd wordt. Ook hierboven weer.

Nilfisk | 03-11-21 | 17:15

Richting samenleving zonder contant geld, Ze zijn al bezig een digitaal geldsysteem op te zetten, natuurlijk in handen van ' de overheid'.
Bevolking aan een basisinkomen. Totale dominantie door het creeeren van totale afhankelijkheid.
Bij genoeg schaarste/ onrust / angst gaan we allemaal akkoord.
Of niet..?

Ben Adam | 03-11-21 | 17:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo'n medische theocratie gebaseerd op statistiek is echt een verademing ten opzichte van dat middeleeuwse geneuzel.

Zookrates | 03-11-21 | 16:56 | 1

Ik vond de therapeutische middelencultus gebaseerd op ritmische patronen uit eind vorige eeuw eigenlijk wel het beste. God is a DJ. Klaar, niks meer aan doen.

elfenstein | 03-11-21 | 17:00

Die laatste alinea is natuurlijk wrang. Baudet heeft echt wel campagne gevoerd op dit thema, en hij had volkomen gelijk dat de rest irrelevant is. Dat virus is heus wel echt, en heus wel nasty. De powergrab die ermee gepaard gaat is dat ook.

FrikandelSpeciaal | 03-11-21 | 16:53

Je denkt toch niet dat ik ooit in mijn leven een advies van de Jonge of van 1 van zijn mafia maatjes ga opvolgen.
Rug recht, poot stijf, middelvinger gestrekt. Lieve groetjes!

entredeuxbieres | 03-11-21 | 16:51 | 1

Heel simpel: Zou je van Hugo een tweedehands auto kopen?
Dus.

elfenstein | 03-11-21 | 16:55

De duimschroeven nog verder aangedraaid voor de ongevaccineerden terwijl de gevaccineerden zich massaal in dance events storten en zo voor meer dan 1000 besmettingen zorgen. Met de QR code en het groene vinkje en ondertussen toch positief besmet zijn vrolijk uit eten of op vakantie? Want hé, ik wordt er niet meer ernstig ziek van? Zelf let ik op mijn gezondheid, rook niet, drink, snuif en slik niet. Mijn BMI is perfect en toch wordt ik met de nek aangekeken, uitgekotst omdat ik weiger een vaccin te nemen wat in rap tempo is ontwikkeld en waarvan men ( op de huidige meldingen bij Lareb) nog steeds niet precies weet wat de bijwerkingen op langere termijn zijn. Maar ik vind het prima hoor, ik zit mijn tijd wel uit want ik gun jullie, in tegenstelling tot mij, echt alles.

MoonBeebe | 03-11-21 | 16:50 | 2

Precies, gewoon doen wat kan, en kan iets niet dan wachten we wel tot het weer kan en anders maar niet. Wordt met 3 kinderen wel moeilijker maar we gaan nu de winter in, dus lekker thuis kan ook prima vermaak gevonden worden.

Theo? | 03-11-21 | 16:53

Eens

RobbievanD | 03-11-21 | 16:59

12% zwarte kous, 40% niet westers.
De media heeft wat uit te leggen na die hetze van afgelopen weken.

Abject | 03-11-21 | 16:49

Erogene transmissie? Moet ik nu een groen vinkje hebben om toegang te krijgen om toegang te krijgen tot de erogene zone's?

Opblaas_boot | 03-11-21 | 16:48 | 3

Oh... dubbel. Ben helemaal van mijn slag gebracht.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 16:49

Nee, gewoon een rubbertje gebruiken, en vergeet je mondkapje niet!

Abject | 03-11-21 | 16:50

@Abject | 03-11-21 | 16:50: Rubbertje gebruiken? Ik was mijn voeten óók niet met mijn sokken aan. #rubberweigeraar

Opblaas_boot | 03-11-21 | 16:55

Hoeveel interrupties heeft die Paternotte eigenlijk?

Met_baard | 03-11-21 | 16:46 | 2

Het hele leven van die Paternotte is niet meer dan een interruptie.

Cor Netto | 03-11-21 | 16:50

@Cor Netto | 03-11-21 | 16:50: Was het maar bij coitus intterruptus gebleven.

Sinterbikske | 03-11-21 | 16:51

Wilders zegt nu al een aantal keer ‘erogene transmissie’.

Sinterbikske | 03-11-21 | 16:46

we leven in een wereld waar 3 werkwoorden belangrijk zijn geworden:
verbieden
verplichten
uitsluiten

peter de groote | 03-11-21 | 16:46 | 4

U vergeet er nog eentje. Die is wat ondergesneeuwd maar ohw jonge wat gaat die nog zeer doen.
Tekorten.
In alles. In combinatie met uw drie woordjes het recept voor heel veel ellende.

elfenstein | 03-11-21 | 16:53

@Friepeltje | 03-11-21 | 17:02:
Tekort aan werkers, tekort aan brandstof, tekort aan geld, tekort aan vreten en tekort aan woningen. Er zijn oorlogen om minder begonnen.

elfenstein | 03-11-21 | 17:22
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zit te trillen op m'n stoeltje door de spanning die ik hier van krijg. Weer steeds vaker huilbuien. Burn-out all over again. Waarom doen ze ons dit aan?

wilderst | 03-11-21 | 16:45 | 4

Omdat ze gezichtsverlies erger vinden dan de ellende die mensen ondervinden van hun falen.

Sinterbikske | 03-11-21 | 16:50

Ik ook. Je staat niet alleen. Wij zijn er ook nog.

RobbievanD | 03-11-21 | 17:02

Ik herken dit.
Kan alleen maar zeggen wat een ander mij zei en wat enorm hielp:
"Touch Grass"

General Dripple | 03-11-21 | 17:03
▼ 1 antwoord verborgen

Erogene transmissie...?

Lomo | 03-11-21 | 16:45 | 1

Ha, je was me al voor zie ik. Het zal het licht Limburgse accent wel zijn, of we horen wat we willen horen.

Sinterbikske | 03-11-21 | 16:47

Erogene transmissie?

Corona is een soa?

Abject | 03-11-21 | 16:44 | 2

@Watching the Wheels | 03-11-21 | 16:57:
Bijzonder onfris gevoel kreeg ik toen ik gister in de auto mark het woord sekswerkers hoorde uitspreken. Getver. Geen wonder dat die jongen nooit van bil gaat.

elfenstein | 03-11-21 | 17:02

Gvd Paternotte wat een nsb'er

Klaasje | 03-11-21 | 16:43 | 4

Lid van '66, krijg je gratis bij het lidmaatschap.

Abject | 03-11-21 | 16:46

Dan heb je toch een balk "wij zijn nu bezig met meer verpleegkundigen op te leiden " ja lulletje dat had Wilders in augustus 2020 dus al gevraagd.

dedwarsligger | 03-11-21 | 16:49

Paternotte staat met beide benen stevig aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 16:51
▼ 1 antwoord verborgen

Waar ik zo langzamerhand nieuwsgierig naar word, is of je een QR code nodig hebt om de Tweede Kamer in te mogen. Ergo, wie er niet gevaccineerd is van de Tweede kamerleden.

Roadblock | 03-11-21 | 16:41 | 2

In het Europarlement inmiddels al wel dus dat zal hier ook gaan komen. Gewoon dagelijks testen voor Thierry dus.

Lomo | 03-11-21 | 16:47
-weggejorist-
isotope 465 | 03-11-21 | 16:41 | 1

Ha, het hoge woord is er uit, als je antivacs bent, ben je in het goede gezelschap van 40% conservatieve mossels en 10% religekkies, echt een duidelijke aanwijzing dat de rest van die groep zeker "hoog opgeleid" en/of "onafhankelijk denkers" zijn, lol.

zwellevertje | 03-11-21 | 16:40 | 1

Één ding wat ik wel geleerd heb van de overwegend mosselige bevolking in Amsterdam is dat je je beter geen ruk aantrekt van de overheid, ervan pakt wat je pakken kan en verder lekker je eigen plan trekken. Of hun plan nou zo goed is, dat laat ik hier even in het midden (ahum) maar de mentaliteit is zo slecht nog niet. Die weten wel feilloos aan te voelen wanneer ze genaaid worden door hun overheid/leiders. In hun realiteit is dat gewoon mogelijk en houden ze daar rekening mee, ze gaan er zelfs vanuit dat de overheid je gaat naaien. Wij suffe schapen in Nederland zijn nog steeds zo naief om te denken dat onze overheid te vertrouwen is....
Proest.

elfenstein | 03-11-21 | 16:44

'Een verlamming in uw tong'.

van Oeffelen | 03-11-21 | 16:36 | 1

Geweldig.

Mr_Natural | 03-11-21 | 16:38

Ik ben hoogopgeleid en wantrouw de overheid ook. Een overheid die liegt en bedriegt, steelt en rooft, negeert en bagatelliseert. Ben ik nou een wappie?

Rest In Privacy | 03-11-21 | 16:36 | 6

Ja. Het ene sluit het andere niet uit. Zou u toch moeten weten?

Wiebenick | 03-11-21 | 16:55

Thomas Jefferson zag dit ook al.

Louter Leuter | 03-11-21 | 17:07

Autochtone, niet christelijke, hoog opgeleide mensen kunnen dus nooit ongevaccineerd zijn.

president osama | 03-11-21 | 18:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Ach, met 10.000+ besmettingen per dag heeft iedereen in 3-4 jaar tijd natuurlijke immuniteit of is dood.
We zijn zo'n beetje halverwege denk ik.
Nog even volhouden, we doen het samen.

Nuchternederland | 03-11-21 | 16:35

Wel logisch al die maatregelen toch. Zolang er nog zo ontzettend veel doronadoden vallen, is er geen keuze. Ik ken er inmiddels tallozen. In m'n familie, onder collega's, in de straat. ook heel veel jongeren. Echt vreselijk. Misschien lopen die wel het meeste gevaar. Daar vallen al die bijwerkingen bij in het niet. Dat wil zeggen de korte termijn bijwerkingen. Waar is het beloofde licht aan het eind van de tunnel?

Rest In Privacy | 03-11-21 | 16:34 | 2

Mijn moedertje claimde vandaag dat 90% van de mensen met corona in het ziekenhuis jongeren waren.
Nou, zelfs als ze iedereen die jonger is dan zijzelf beschouwd als een jongere is dat totale kolder. Maar ja, ze had het van televisie.

C1O2 | 03-11-21 | 16:37

Nee helemaal niet logisch.

Casus Lou | 03-11-21 | 17:20

Een vierde groep die volledig buiten de boot valt en een volstrekt logische reden heeft om zich niet te laten vaccineren. Dit zijn veelal gezonde jonge mensen die een misschien een weekje hebben gekucht, niets konden ruiken en positief zijn getest. Of zelfs helemaal niet zijn getest omdat dat destijds niet eens mocht. De bijna 3 miljoen mensen die corona op natuurlijke wijze hebben doorlopen en zodoende een superieure en langdurige immuniteit hebben opgebouwd voordat het hele QR-circus werd opgetuigd en waar serologische testen niet geldig zijn. En zich vervolgens uitgesloten, gedemoniseerd en onder druk gezet zien worden wanneer ze niet conformeren.

sir Ockels | 03-11-21 | 16:34 | 4

@Wachtmaar! | 03-11-21 | 16:38:
We gaan toch niet eisen van deze mensen, die het toch al zo moeilijk hebben gehad (om hier te komen), dat zij zich laten vaccineren?
Iedere moslim weet trouwens, dat dit vaccin door de Mossad is samengesteld om moslimvrouwen onvruchtbaar te maken.

Roadblock | 03-11-21 | 16:44

ware woorden.

Fedde71 | 03-11-21 | 16:46

Denk u nu echt dat die 3 miljoen wappies dat zijn gaan testen? De wens was hier heel erg de vader van de gedachte, vrees ik.

Wiebenick | 03-11-21 | 17:42
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een treurnis onze overheid.
In plaats van een logisch consistent beleid, tweespalt zaaien, stigmatiseren en een zondebok aanwijzen. Ook in de sociale omgeving hier vooral mensen die lang in de schoolbankjes hebben gezeten, ook prima verdienen veelal 3x modaal en meer en wonen letterlijk in de wijken waar de kansen het grootst zijn.
Desondanks hier een behoorlijk aantal dat er vrijwillig voor kiest om niet te vaccineren. Daarnaast steeds meer die geen heil zien in een boostershot. Helaas ook veel te weinig mensen die daadwerkelijk het probleem van een QR-code systeem niet inzien.
Een wijs man zei eens: "Principes zijn voor mensen die geen honger hebben." Deze overheid laat door machtspolitiek mensen honger lijden totdat men, hoe zinloos soms ook, gehoorzaamt.
Dit alles heeft niks meer met de volksgezondheid te maken.
De controlepas is het doel.

Ikbenbeteralsjedenkt | 03-11-21 | 16:32 | 1

U kent veel mensen. Welnu, als er zoveel slimme welgestelde mensen zijn die net zo denken als uzelf, en u zelf ook goed in de slappe was zit, dan moet het wel waar zijn. Waarvan akte.

Wiebenick | 03-11-21 | 17:04

En weet je waarom? Als je uit een land komt met een totalitair systeem, dan vertrouw je per definitie de overheid niet. Hier loopt iedereen blind achter Rutte aan. Ook al liegt hij en De Jonge alles aan elkaar.

Rest In Privacy | 03-11-21 | 16:43

Toegeven? Waarom? Is alleen maar een constatering. Daar moeten coaches, hulpverleners, subsidiekranen etc. naar toe.
Helpt ws ook geen moer.
De mededeling op zichzelf verhult in feite de onderliggende vraag, namelijk of de ic's nu zo vreselijk bezet zijn. Dat is helemaal niet zo. Ga niet nog eens het linkje naar de rivm plaatsen, maar vergeleken met vorig jaar, toen er nog nauwelijks gevaccineerd was, zijn de ic's nu veel leger.
Iets wat Gommers niet leuk zal vinden, getuige z'n uitspraak dat het vreselijk is om door lege ic-zalen te lopen, of woorden van gelijke strekking.

Ichneumonidae | 03-11-21 | 16:44

@Wachtmaar! | 03-11-21 | 16:43:
Hear hear, precies mijn punt ook. Dat weten de mossels dan weer wél beter dan kaaskoppen. Overheid = Onbetrouwbaar. Wij hier denken dat de overheid helemaal top is. Vandaar ook een zekere minachting van mossels jegens ons, ze vinden ons dom en goedgelovig, te soft. En ze hebben nog gelijk ook, snik...

elfenstein | 03-11-21 | 16:48

Er komt een lockdown. Dus ga svp naar de kapper nu het nog kan.

rachid82 | 03-11-21 | 16:31 | 6

@elfenstein | 03-11-21 | 16:35: Whahahhaha idem , ik lijk overigens op Jezus , heb er nog een baardje bij genomen .

alexanderpechtold | 03-11-21 | 16:40

@van Oeffelen | 03-11-21 | 16:38:
Niet gelezen zeker dat in Spanje de lockdown's onrechtmatig bevonden zijn. Nog over nagedacht waarom? Ze betalen niet zomaar alle uitgedeelde boete's terug.

Rest In Privacy | 03-11-21 | 16:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Als je dit stomme antivax gelummel hierboven leest, dan denk je wáár in hemelsnaam is het gezond verstand van de mensen gebleven; als iedereen gevaccineerd zou zijn zou het probleem nu veel minder erg zijn. Maar breng alle duizenden en duizenden woorden gebruikende-wappies dát maar eens aan het verstand. Hier 3e prik al gehad en nog steeds geen Covid!

BoerinFrance | 03-11-21 | 16:31 | 2

Als jij je derde prik al hebt gehad, dan zou je toch menen dat je dan geen covid zou krijgen.
Of vind je het bijzonder, als in: ik geloof eigenlijk niet echt in die vaccins? Waar reden voor is, want heel erg lang werken ze nou ook weer niet. Daarin niet verschillend van de normale griepprik (die ook van te voren gemaakt wordt, op zo redelijk mogelijke gronden, maar griepdoden uiteraard niet voorkomt - domweg omdat het virus muteert).
Da's met het covid-vaccin niet anders.

Ichneumonidae | 03-11-21 | 16:37

@boerinFrance Je geheugen is wel korter geworden. Ze hadden aanvankelijk 95% bescherming beloofd. Op basis waarvan eigenlijk? Cijfers van Israel zeker nog niet gezien. Daar zijn ze al met de 4e bezig. Ik ook nog steeds geen Covid en dat zonder spuit.

Rest In Privacy | 03-11-21 | 16:51

De zorg is voor de helft weg bezuinigd onder 10 jaar Rutte. Wat weten we over de gemiddelde leeftijd van de opgenomen patienten? Daar wordt namelijk (bijna) niet over gerept. Hoeveel mensen komen in het ziekenhuis met ondeliggende kwalen waarbij dan ook corona wordt vastgesteld? Wordt ook (bijna) niet over gerept. Misschien is het een idee om de echte feiten eens op een rijtje te krijgen en niet als makke lammetjes de loze woorden van het demissionaire kabinet te geloven. Die lullen zowiezo alleen in de richting die ze goed uitkomt. Die hele qr samenleving is gewoon compleet van de pot gerukt. Breng de zorg terug naar het niveau van 10 jaar geleden en je zult zien dat het allemaal wel mee valt. Blij dat ik niet meer in de bananenrepubliek Nederland woon. MH17, Toeslagenschandaal, Coronabeleid en zo nog een reeks schandalen en miskleunen maar lekker allemaal deze demissionaire regering blijven geloven en volgen mensen.

badboydutch | 03-11-21 | 16:30

Wat mij bij alle toestanden nogal verbaast, is dat men het heel makkelijk heeft over de biblebelt, maar nooit over de moslimbelt.
Dat gare gebash van orthodoxe christenen vind ik in dit geval werkelijk te zot, en ook nogal te ziek, voor woorden. Zo makkelijk.
Alsof de ic's vol liggen met orthodoxe christenen, manmanman.

Ichneumonidae | 03-11-21 | 16:29
-weggejorist-
Trekpleister | 03-11-21 | 16:28 | 1

Dus ik ben een wappie, omdat ik de meerwaarde niet zie van vaccin wat totaal geen voordeel heeft voor mij.

Ik ben 35, bmi 24 geen onderliggend lijden, dus waarom zou ik mij vaccineren? Risicogroepen zijn toch al gevaccineerd? Ouderen toch ook?

Ik hoor graag van u waarom ik dit zou moeten doen.

swagmachine | 03-11-21 | 16:27 | 10

Er zijn meer mensen dan je denkt. Op dit moment laten ze je graag geloven dat je geïsoleerd bent. Niets is minder waar. En het zijn echt niet alleen de wappies.

Casus Lou | 03-11-21 | 17:22

@Casus Lou | 03-11-21 | 17:22: Jawel hoor, de groep die beslist geen vaccin mag hebben is echt verwaarloosbaar. Corona is juist voor die mensen zowat een doodvonnis.

Wiebenick | 03-11-21 | 17:45

Ik heb astma, zit dus blijkbaar in een ‘risicogroep’, maar ik ben niet van plan me onder al deze drang te laten inenten. Heb in juli Corona gehad, lag 2 weken in bed met koorts, spierpijn en hoofdpijn maar niet benauwd geweest of gehoest. Dus nu immuun. Gratis tip: blijf ver, ver weg van de vaccinatiestraat.

marielle | 03-11-21 | 20:35
▼ 7 antwoorden verborgen

Kabinet is demissionair dus wat willen ze dan???

dubbelicious | 03-11-21 | 16:25

Kan iemand even de temperatuur opnemen van die dame van Volt? Volgens mij ijlt ze.

Jooperishoop | 03-11-21 | 16:25
-weggejorist-
Ronny | 03-11-21 | 16:24

Men maakt zich druk over de verscherping/uitbreiding van de huidige maatregelen. Knijp je handjes maar stevig dicht als het hier bij blijft. Mijn persoonlijke inschatting is dat met de huidige zorg ontwikkelingen nog veel strengere maatregelen voor de deur staan. De 'feestdagen' konden wel eens een forse illusie worden.

Broadsquire | 03-11-21 | 16:23

Ik vond het ook een moeilijke kwestie. Tot ik me bedacht dat als je de levens die het afschalen van zorg met zich meebrengt meetelt. Ongevaccineerden op de IC? Prima. De zorg afschalen voor meer IC bedden met een overschot aan ongevaccineerden op de IC? Nee, dan liever iemand weigeren op de IC omdat die er vrijwillig voor gekozen heeft zich niet te laten vaccineren en oa hart en kankerpatienten gewoon de zorg geven die ze nodig hebben.

Salutis Humanae | 03-11-21 | 16:22 | 1

Hart en kankerpatienten na een heel leven roken bedoelt u?

snokkertje | 03-11-21 | 17:52

Weer zo'n lang artikel over rechten,
Maar zonder het noemen van doden, zieken en invaliden.
Een beetje balans graag, GS...

hotmint | 03-11-21 | 16:21

De scheidslijn tussen een middel ter milde gezondheidsbescherming te vergelijken met een condoom (ook niet geheel bulletproof) en een ausweis (ter uitsluiting van een deel der bevolking) is erg dun en wankel.
Verstandige methodes om besmettingen laag te houden als anderhalve meter en mondkapjes is niks mis mee.
Grote festivals en carnavalsfeesten als afgelopen weekend waarbij 12000 QR- gecodeerde doch bezopen zwetende mensen over elkaar buitelen en dansen, doet mij als wat minder slimme of gezonde keus aan, zacht gezegd.

GuruOuwehuru | 03-11-21 | 16:21 | 3

Even wat basiscijfertjes:
Besmettingen gebeuren vooral thuis, over de 50%, dan komt werk, sport en school met rond de 6-10%, dan pas de horeca met 5% en dan nog wat verder pas festivals met een paar procent. Bronnen zat, google maar. Dus dat laatste is een onderbuikgevoeletje maar niet waar.

elfenstein | 03-11-21 | 16:25

@elfenstein | 03-11-21 | 16:25: Mwoah, niet zozeer, eerder logisch denken, ADE heeft minstens 1000 besmettelingen opgelevert

GuruOuwehuru | 03-11-21 | 17:22

@GuruOuwehuru | 03-11-21 | 17:22:
U snapt statistieken, procenten en grote getallen niet zo heel goed? Maakt niet uit verder maar onthoudt u dan gewoon van commentaar. Dit ziet er zo knullig uit.

elfenstein | 03-11-21 | 17:32

Wat een schijnheilige is die Paternotte. Hij weet steeds wat gevraagd wordt, maar kletst er steeds opnieuw in zijn straatje bewust naast.

Watching the Wheels | 03-11-21 | 16:19 | 2

Dat is de gebruikelijke partijlijn bij d666. Hij wordt minister in rutte4

dathoujetoch | 03-11-21 | 16:29

Zoals over het aantal mensen aan de beademing in Denemarken. Volgens Paternotte zijn dat er nu 15. Worldometers houdt het op het dubbele 30. En ook in Denemarken stijgen de ziekenhuisopnames ondanks die hoge vaccinatiegraad van 97% onder 50-plussers.

GiorgioBasta | 03-11-21 | 16:33
-weggejorist-
JaEchtZekerWel | 03-11-21 | 16:17 | 3

Elle vorm van proportionaliteit is zoek in het corona debacle. 17 miljoen mensen voor het derde jaar op rij vrijheden ontnemen want het is corona.

De zorg staat op instorten, en daarvoor moet iedereen bloeden. Maar hé het zijn de wappies en de christenen en de allochtonen. Nee, het zijn 17 miljoen mensen die nu al bijna 3 jaar op rij leefregels krijgen opgelegd en 10 duizenden mensen die hebben - en gaan- liggen te reutelen op de ic aan de kunstmatige beademing en 10 duizenden mensen die te horen hebben gekregen dat (noodzakelijke) behandeling wordt uitgesteld. We doen het om lastige keuzes te voorkomen.

Bullshit!

Er worden wel degelijk keuzes gemaakt, namelijk: 17 miljoen leefregels opleggen om te voorkomen dat we die ene dikzak voor de trein te gooien om het leven van 3 mensen verderop het spoor te redden. Omdat die ene dikzak voor de trein gooien nou eenmaal persoonlijker en daardoor immoreler aanvoelt. De keuze om niet te handelen levert drie doden op ipv 1.

De opgelegde leefregels hebben consequenties en leveren ook gezondheidsschade op. Depressies en zelfdodingen stijgen, behandelingen worden uitgesteld, sociale kringen worden gebroken, om maar te zwijgen over de economische schade. Zoals ik het zie lappen we op korte termijn een probleem maar ettert het fundamentele onderliggende probleem door net zolang totdat het onhoudbaar is geworden.

We zijn als de militair die blind op zijn gewonde collega afrent om hem te helpen en zelf ook wordt neergeschoten, waarop een derde militair de eerste twee komt helpen ook wordt neergeschoten, etc. youtu.be/-8VB2QEVAc0

De QR-code is een monster, daar gaat in de toekomst steeds meer aangehangen worden. Langzaamaan glijden we af in een technodictatuur. Statistieken en bureaucraten zullen steeds meer beperkingen opleggen. Vrijheid, het komt nu even niet uit. Weg ermee, want het is corona ja. En de zorg moet toegankelijk blijven hetzij beperkt. Wat een doffe ellende.

Een troost, iedereen springt van de brug, dus wij ook.

ratelaar | 03-11-21 | 16:17

Van Haga, toch weer sterk.

elfenstein | 03-11-21 | 16:16 | 2

Waarin?

van Oeffelen | 03-11-21 | 16:25

@van Oeffelen | 03-11-21 | 16:25:
Alles. goede vragen, hij weet heel goed waar hij het over heeft en spreekt op een heel prettige, professionele wijze. Geen euh, teken van een vakman.

elfenstein | 03-11-21 | 16:27

Het zou veel makkelijker zijn in plaats van zo'n poppenkast de mensen financie

Dattis-Natoer | 03-11-21 | 16:13 | 1

Te belonen, misschien €2000. Er zal een kantelpunt komen met principes.

Dattis-Natoer | 03-11-21 | 16:16

Wilders is wel sterk hoor. Kuzu er nog een keer overheen.
vvd66 staat met zijn mond vol tanden. Nep-liberalen.

Watching the Wheels | 03-11-21 | 16:09

Ik zou groot voorstander zijn van een kabinet Kuzu - Wilders. Ze zijn het niet vaak met elkaar eens, maar als ze het met elkaar eens zijn hebben ze altijd gelijk dus samen zouden ze prima dit land kunnen leiden.

C1O2 | 03-11-21 | 16:09 | 4

Ik let altijd extra op als Wilders en Kuzu het eens zijn. Meestal hebben ze dan een ziekelijk stukje politiek van het kabinet te pakken. Datzelfde zie je bij het toeslagenverhaal.

BBRDWR | 03-11-21 | 16:17

@BBRDWR | 03-11-21 | 16:17: Dat is mij ook opgevallen. Wat dat betreft iets dat ik nooit bij DENK had gezocht.

WaterMoutHop | 03-11-21 | 16:23

Eigenlijk niet zo'n slecht idee, iedereen verdient een kans.
Slechter dan Rutte of Balkenende kan het niet worden, Kuzu of Wilders for president.

Reebensteeltje | 03-11-21 | 16:25
▼ 1 antwoord verborgen

Groepsindeling ongevaccineerden mist nog wel een groep. Ik ben zelf niet laagopgeleid (dubbele universitaire titel), geen christen (überhaupt streng ongelovig) en geen wappie (maar oordeelt u zelf). Maar beredeneer op basis van (zoveel mogelijk gecontroleerde) feiten en (echte) cijfers dat er nog geen doorslaggevende reden is om weloverwogen te besluiten iets in mijn lijf te stoppen. Ik kies onder meer liever voor het gebruiken van mijn gezond verstand in relatie tot Corona, en het zorgen dat ik zo fit en gezond blijf als redelijkerwijs kan. En zo ken ik in mijn omgeving nog wel meer universitair geschoolden, sommigen zelfs met een medische achtergrond, die er net zo over denken.
Is meteen ook de lastigste groep, want je kunt ze niet diskwalificeren als dom, christen of wappie. En ga je er inhoudelijk het debat mee aan, moet je van goede huize komen.

Magna Carta | 03-11-21 | 16:09 | 9

En die groep is groter dan vaak wordt gedacht, hoger opgeleid, 30-40jaar oud en bewust in het leven staand.
Door een gezonde levensstijl na te streven is de kans dat iemand in deze groep in het ziekenhuis terecht komt met COVID vrij klein, dat weten ze zelf ook.
Met een vaccin kan het virus nog steeds opgelopen en verspreid worden (de mate waarin zijn de specialisten het nog niet over eens) alleen de symptomen zijn milder.

Kortom weinig aanleiding om te laten vaccineren..

stainz | 03-11-21 | 16:25

Er schijnen mensen te zijn zónder een dubbele universele titel, die deze mening óók zijn toegestaan. Intelligentie heeft niets met opleiding te maken. Je kunt met deze mensen óók het debat aangaan en moet je ook van goede huize komen. Dus laten we "hoogopgeleid" svp hierbij achterwege laten want daardoor zijn laagopgeleiden wél Wappies?

Opblaas_boot | 03-11-21 | 17:44

@Opblaas_boot | 03-11-21 | 17:44: Het debat aangaan met wappies is hetzelfde als discussiëren met een jehova: ze overspoelen je met hun eigen gebrouwen "kennis" en verslaan je door ervaring. Horendol word je der van.

Wiebenick | 03-11-21 | 17:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Paternotte. Wat een eikel. Er zijn 1000 IC verpleegkundigen weggegaan. Betaal ze, samen met hun collegas, tot maart 2022 2K met 2K (netto) corona toeslag. Dan komt de helft weer terug hoor. Is gewoon onwil.

BBRDWR | 03-11-21 | 16:08 | 5

@theo-is-dood | 03-11-21 | 16:18: Bruto? En dan in deze omstandigheden werken en met Gommers als baas? Ik zou gillend wegrennen.

De Blauwe Baviaan | 03-11-21 | 16:31

Probleem wordt mede veroorzaakt door het feit dat het gemiddelde contract van verpleegkundigen in NL 28 uur/week is. Zelfde als in het onderwijs, er wordt teveel parttime gewerkt.

Dampende_aardappel | 03-11-21 | 16:34

@Dampende_aardappel | 03-11-21 | 16:34:
Dat geldt ook voor artsen. Dure opleiding en daarna in deeltijd. Komt er nog steeds modaal binnen. Doe je dat met zijn tweeën dan is dat prima leven. Waarom zou je dan nog uren maken?

Louter Leuter | 03-11-21 | 17:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Geert stelt een duidelijke en goede vraag. Paternotte haalt er allemaal onzin bij, wat een walgelijk mannetje is dat toch. Allemaal dit soort ventjes bij dat 66, jetten, sjoerdsma en paternotte. Welk gek stemt op dit soort soyboys.

Rutte-naar-P.I.Vught | 03-11-21 | 16:08 | 1

Zum kotzen. Zodra politici geen antwoord geven weet je dat hun communcatiemiepjes hebben gezegd dat het niet verstandig zijn om daar eerlijk over te zijn.

BBRDWR | 03-11-21 | 16:15

Voor cojona hadden socialisten de mond vol over woke, inclusiviteit, solidariteit en meer van dat soort holle kreten. Daar is nu niets meer van over. Het ware gezicht van den socialist: een wolf in schaapskleren. En er zijn, als ik de panelen induik, vrij veel van die wolven onder ons. Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen met Australische dictatoriale maatregelen in het vooruitzicht.

Tha Analyzer | 03-11-21 | 16:06
-weggejorist-
Lutz64 | 03-11-21 | 16:03 | 3

Je mist de 4e groep, jonge mensen, onder de 30 die helemaal geen vaccin nodig hebben. De meeste vaccinatieafspraken op dit moment worden in die leeftijdsgroep gemaakt. En dat is erg jammer. Er wordt namelijk ook vanuit de wetenschap volop gewaarschuwd tegen vaccinatie van jongeren.

Vandeanderekant | 03-11-21 | 16:03 | 1

Inderdaad vergeten ze deze groep elke keer. Over het wetenschap punt heb ik niets aan of op te merken

MondKapper | 03-11-21 | 17:25

Het gaat er niet om om het virus uit te dammen maar om de zorg te ontlasten. Dat virus blijft en zolang wappies meer kans maken om het ziekenhuis in te raken moeten het virus misschien nu nog alleen even rondgaan onder gevaccineerden. Besmettingen gaan door het vaccin minder snel en de kans om ernstig ziek te worden is minder. Simpel toch?

BobDobalina | 03-11-21 | 16:03 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Gevaccineerden die positief zijn en niet in quarantaine gaan, zijn net winterbandrijders die gewoon 130 blijven rijden in een halve meter sneeuw.

SilkySteve | 03-11-21 | 16:03 | 4

Chapeau !

DeAapUitDeMouw | 03-11-21 | 16:06

@Lutz: ga lekker op Facebook reaguursels met gezichtjes plempen. Huisregels blijven huisregels.

Lorejas | 03-11-21 | 16:15

Het is precies andersom. Winterbanden zijn trouwens niet nodig want wappies kunnen fantastisch goed rijden. Dan klopt het wel. Als je dat quarantaine gelul wegdenkt.

Wiebenick | 03-11-21 | 16:17
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe dan ook, anti vacs zijn bang, bang voor het vaccin,bang voor god, bang voor de lange termijn effecten, bang voor Big Pharma, bang voor de regering of gewoon bang voor hun wijf, dat via zelf onderzoek te doen het licht gezien heeft.

zwellevertje | 03-11-21 | 16:00 | 12

@JohanF | 03-11-21 | 17:00: Verder ook nog iets inhoudelijks te melden of was dit het wel wegens gebrek aan argumenten? Verder is er geen touw vast te knopen aan je verhaal, pak nog een snuif, kerel.

zwellevertje | 03-11-21 | 17:20

@zwellevertje | 03-11-21 | 17:20:
Overduidelijke hint niet begrepen?
Geeft niks hoor. Je had je onnozelheid al duidelijk aangegeven.

JohanF | 03-11-21 | 17:58

@JohanF | 03-11-21 | 17:58: Ach, wat een held, durf je dat niet onder je eigen account te melden?

zwellevertje | 03-11-21 | 21:00
▼ 9 antwoorden verborgen

Gevaccineerden zouden zich ook moeten laten testen, al is het met een thuistest. Stuur iedereen gewoon een stapeltje op, kosten geen drol.

www.youtube.com/watch?v=80OvNaEgmmw

Stijl_Loos | 03-11-21 | 16:00 | 2

Nee, je krijgt er eenmalig 2, per huishouden, op aanvraag, met unieke code.
Dat is Nederland...

General Dripple | 03-11-21 | 16:02

@General Dripple | 03-11-21 | 16:02:
Omdat ze bijna over datum waren ook nog. Afval is nog net goed genoeg. Je vraagt je af of die cake destijds tenminste nog vers was.

elfenstein | 03-11-21 | 16:08
-weggejorist-
Ronny | 03-11-21 | 16:00 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vind opmerkingen mbt corona en wo2 echt veel te ver gaan en totaal niet kloppend. Het ligt veel dichterbij, dit is gewoon de Stasi.
Burgers die elkaar controleren en verklikken aan de overheid, tweedeling uit angst voor elkaar, bepaalde privileges als je aan voorwaarden voldoet en meedoet.

General Dripple | 03-11-21 | 16:00

Sterk hoor Greet!

Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:59 | 1

En wat is die Paternotte dom of hij doet net alsof.

Watching the Wheels | 03-11-21 | 16:03

Nederland heeft meer dan 5x zoveel nieuwe besmettingen als Zwitserland. Krankzinnig.

van Oeffelen | 03-11-21 | 15:59 | 4

En toen? De meeste besmetten hebben nergens last van. Oh, ze kunnen gevaccineerden besmetten... is dat wat je, nogal onbeholpen, onder woorden probeert te brengen?
Is maar een vraag hoor, niet janken.

Ichneumonidae | 03-11-21 | 16:03

@Koning BongoBongo | 03-11-21 | 16:01: gezond verstand staat altijd op 1.

van Oeffelen | 03-11-21 | 16:04

5x of 5 miljard?

dathoujetoch | 03-11-21 | 16:33
▼ 1 antwoord verborgen

Na bijna twee jaar is alles eigenlijk wel gezegd en is er niets meer toe te voegen. Iedereen zou toch onderhand wel moeten zien dat het de regering helemaal niet (meer) gaat om de volksgezondheid. Letterlijk *alle* maatregelen schaden de gezondheid (op de lange termijn). Mensen die het nu niet zien, gaan het waarschijnlijk ook niet meer zien. Ik ga er geen energie meer in steken, na mij de zondvloed.

2Little2Late | 03-11-21 | 15:57 | 1

Lijkt mij juiste observatie. Om volksgezondheid gaat het al helemaal niet meer, dat zie je zelfs op de site van het rivm.
Waarschijnlijk de griepseizoenen in vorige jaren vergeten mee te nemen in de vergelijkende cijfers. Iets wat ik meer dan stuitend vind.

Ichneumonidae | 03-11-21 | 16:01

Daarom: minder overheid!

MargauxGrandCru | 03-11-21 | 15:57

Een rood kruisje in de app na een positieve test zal er vooral toe leiden dat mensen zich niet meer zo snel zullen laten testen.

Lomo | 03-11-21 | 15:55

Op rivm site, helemaal naar beneden scrollen voor grafiek en eens kijken wat het verloop is op de IC's sinds 24 februari 2020.
Lijkt me vrij zichtbaar dat het we idd alleen maar een qr-samenleving worden ingerommeld.
coronadashboard.rijksoverheid.nl/arti...

Ichneumonidae | 03-11-21 | 15:53 | 1

Je zou het zeggen.

Lood om oud ijzer | 03-11-21 | 16:02

Het kabinet wil haar macht behouden, en dat doen ze goed. Heersers gonna heersch...

mozaard | 03-11-21 | 15:52

Het is altijd hetzelfde. De meerderheid leidt onder de minderheid. 80% van de bevolking moet zich nu gaan aanpassen omdat 20% geen prikkie wil of er bang van is.
Hoe kan het dat een verzorgende bij demente bejaarden nog steeds geen prik heeft en wil maar nog steeds op de afdeling werkt. Dus die kwetsbare oudjes kan besmetten.
Geen prik dan ontslag zonder WW.
De overheid moet nu maar eens snel doorpakken.
En die gedogers die zeggen niet te gaan controleren, meteen zaak dicht.
Niet leuk maar moet nu maar, effe doorpakken.

Kattie | 03-11-21 | 15:52 | 11

Je komt aardig in de buurt van de domste tegel van de dag

badboydutch | 03-11-21 | 16:17

Even wachten hoor.
Een gevaccineerde kan geen kwetsbare oudjes (die natuurlijk ingeent zijn) besmetten?
Valt u voor de onzin die ze op de NPO verkondigen?

Roadblock | 03-11-21 | 16:38

@Conabonita | 03-11-21 | 15:53: verre van. Ben jaren mantelzorger voor mijn ouders geweest. Begrijp verband niet tussen mijn opmerking en uw reactie.

Kattie | 03-11-21 | 21:29
▼ 8 antwoorden verborgen

O, Rutte en consorten zijn ook slachtoffer, want bedreigingen...

Lomo | 03-11-21 | 15:52

Al die extra maatregelen zijn er alleen maar om een kleine groep allochtonen met obesitas te beschermen die zich weigeren te vaccineren.

Osdorpertje | 03-11-21 | 15:52 | 7

Mooi, dan voel ik mij niet aangesproken.

DeAapUitDeMouw | 03-11-21 | 16:10

@Koning BongoBongo | 03-11-21 | 16:05: Maar wat is dan het probleem? Als je gevaccineerd bent en je hebt je qr-code ben je toch klaar. De ic's lopen niet vol hoor, dat zie je zelfs op de site van het rivm. Waar die mee bezig zijn is mij een raadsel.
coronadashboard.rijksoverheid.nl/arti...

Ichneumonidae | 03-11-21 | 16:14
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ronny | 03-11-21 | 15:50 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Groen vinkje blijkt dooie mus.

Mr_Natural | 03-11-21 | 15:49 | 6

Zet ze bij de blinde vinken, die trappen er nog wel in.

Lutz64 | 03-11-21 | 16:15

De groene vink blijft braaf in zijn kooitje zitten, terwijl het deurtje gewoon open staat...

King of the Oneliner | 03-11-21 | 16:24

@King of the Oneliner | 03-11-21 | 16:24:
LOL!

prekert | 03-11-21 | 20:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Men heeft het maar steeds over “ik vind dat”, “ ik denk dat”. Op welke feiten is dat ik vind en denk gebaseerd? Is dat een persoonlijke mening of is dat beleid?

swapper | 03-11-21 | 15:48 | 3

Ik denk dat.... mensen zich inlezen en vanuit daar zich een mening vormen.

Ook al kijken ze enkel NOS, als ze dan wat vinden of denken dan vinden of denken ze maar.

sjef-van-iekel | 03-11-21 | 15:51

Dat heeft te maken met het feit dat niemand meer weet wat wijsheid is en in hoeverre we met cijfers gemanipuleerd worden . De waarheid is tegenwoordig moeilijk te vinden in allerhande commentaren.

Koning BongoBongo | 03-11-21 | 16:08
-weggejorist-
Krachtkoe | 03-11-21 | 15:48 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

De conformistische calvinist rol zichzelf de QR maatschappij in. De kamer geeft enkel de handvaten, groepsdynamica doet de rest.

INTP | 03-11-21 | 15:47

Waarom heeft niemand het over het VK.... daar lopen ze toch een paar maanden voor op ons vwb vrijheid. Daar kwam ook een golf (met een aanzienlijke lagere vaccinatiegraad) en men deed niets. Nu lijkt de curve flink af te vlakken omdat de pieken prima opgevangen konden worden door de IC capaciteit.

GeenOpsmuk | 03-11-21 | 15:45 | 7

@C1O2 | 03-11-21 | 15:47: ok eens. Maar als oppositie lult men ook maar wat: Ik snap niet dat bv Wilders niet eist dat men met een staatje komt waarin is berekent wat de IC capaciteit per vaccinatiegraad (categorie) is. Ofwel, we weten dat sowieso 12% zich niet laat vaccineren. Elk jaar neemt de werking af en ouderen worden krakkemikkeger en hebben een grotere kans om te overlijden. Dit staatje zet je af tegen het feit dat je geen enkele beperkende maatregelen wilt nemen en hoppa: dit is je IC capaciteit. Pouw-Verwij ging net een beetje die kant op maar liet na dit te eisen. Hiermee heb je het kabinet bij de ballen namelijk en kun je precies uitrekenen welk geld het Kabinet niet wilt uitgeven aan de IC/Zorg maar wel door de maatschappij wilt laten absorberen.

GeenOpsmuk | 03-11-21 | 15:57

@theo-is-dood | 03-11-21 | 15:53: Een samenleving waarin mensen als ze iets willen doen eerst een QR code moeten gebruiken om hun goede gedrag aan te tonen.
En de eerste aanwijzingen zijn dus de invoering van de QR code voor horeca, werken en winkels.

C1O2 | 03-11-21 | 15:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Gradualisme. Stapje voor stapje verliezen we steeds meer vrijheden. Stapje bij stapje zodat grote protesten uitblijven. En als er toch protesten komen zijn het wappies.

ZoltarTheMagnificent | 03-11-21 | 15:45 | 1

Het Juncker principe inderdaad. Works like a charm... over and over again.

Koning BongoBongo | 03-11-21 | 16:10

Allochtonen en bible belt, het hoge woord is er nu uit. Vd Staaij nu pissig.

van Oeffelen | 03-11-21 | 15:45 | 2

Opnieuw het aanwijzen van zondebokken. En opnieuw gaat u er gewoon in mee.

bart1234 | 03-11-21 | 15:46

@bart1234 | 03-11-21 | 15:46: De langspeelplaat van Van Oeffelen past zich steeds aan hoor, er gaan alleen altijd wat weekjes overheen, voordat het licht gezien wordt.

Lood om oud ijzer | 03-11-21 | 15:49

Een QR code geeft alleen aan dat je gevaccineerd bent ,verder niets . Iedereen met of zonder de code kan besmet zijn en kan iemand anders besmetten. De code is een binair ding en doet niets af aan de werking van het virus en houdt besmettingen niet tegen....... dus meerwaarde ?

Koning BongoBongo | 03-11-21 | 15:44 | 4

@bart1234 | 03-11-21 | 15:48:
Goede samenvatting beiden, het is een drukmiddel en dat hadden die schijnheiligen (Hugo en Mark) nou juist beloofd niet te doen.

Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:52

@bart1234 | 03-11-21 | 15:48: maar HOE controleer je de bevolking met die QR-code?
Hoe zorgt die code er voor dat :
- er geen slijterijen worden overvallen;
- er geen belastingfraude plaats vindt;
- de Leerplichtwet niet wordt ontdoken;
- er minder asylanten naar Nederland komen;
- enz

theo-is-dood | 03-11-21 | 15:57
▼ 1 antwoord verborgen

Ha, daar hebben we de wekelijkse vergoelijking weer op de besmettingscijfers. #TIsNietZoErg
"Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat."

Met_baard | 03-11-21 | 15:44

Hier mijn gepeperde mening (nou nou nou):
Die QR-code voor buitenluchtactiviteiten is puur treiteren.

Duwbak_Linda | 03-11-21 | 15:43 | 8

toont wederom het domme denken der macht.

Fedde71 | 03-11-21 | 15:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Ok, we zitten dus bijna op het piekniveau van aantal positieve testen van voorgaande golven. Juistem, we hebben de uitweg uit de crisis gevonden me dunkt.

Lood om oud ijzer | 03-11-21 | 15:43

Ik herken me niet in de genoemde 3 groepen. Ik denk gewoon "ik wacht het een Seizoen af". En dat denk ik nog steeds. Eerst even afwachten of de vaccins wel effectief zijn. En ik heb in maart 2020 al Corona gehad (werd niemand getest). Daarna gewoon gewerkt en contact met anderen gehad, ook tijdens de lockdown. Niemand besmet en niet besmet geweest. Wel heb ik weinig vertrouwen in de overheid. En denk dat mensen zich massaal ziek gaan melden bij de invoering van een coronapas voor werkgevers. Net als in andere landen waar dit is ingevoerd. En terecht, een Coronapas biedt schijnveiligheid en is buitenproportioneel. En hoe komen we er ooit weer vanaf...?

MeppieRocks | 03-11-21 | 15:42 | 1

Ik herken mijzelf wel in jouw standpunt.

Diepstrotje | 03-11-21 | 22:40

GL: "wat is de strategie met die QR-codes?"
vvd: "de kwetsbaren beschermen" (proest)

Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:40 | 3

En die kwetsbaren zijn dan de elite die 24/7 wil weten waar iedereen is? Of hoe moet ik dat opvatten? Corrigeer me gerust als ik er naast zit.

Rest In Privacy | 03-11-21 | 15:44

@kweethetooknietbeter | 03-11-21 | 15:44:
Iemand met een groen vinkje en een geldige QR-code kan gewoon corona hebben en het virus verspreiden. Het is dus schijnveiligheid en alleen een dwangmiddel (mensen uitsluiten om ze te bewegen zich te laten vaccineren; je zin doordrijven). Je kunt niet zeggen dat de QR-code de kwetsbaren beschermt. Gewoon onzin. Het vaccin ongetwijfeld wel, maar de QR-code beschermt niemand.

Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:55

De CTB werkt alleen maar op basis van negatieve tests van maximaal 24 uur. Zowel voor gevaccineerden als voor ongevaccineerden.

Conabonita | 03-11-21 | 15:40

Ach dat showtje weer dat wordt opgevoerd voor het buitensporten... Wat zijn ze toch toegeeflijk, wat willen ze graag het beste voor de mensen doen.... Tuurlijk joh.

Lood om oud ijzer | 03-11-21 | 15:40

Heb iemand in de schoonfamilie die bij Jansen werkt en daar de procedures vastlegt van de productie van het vaccin. Zeer hoog opgeleid, neemt zelf geen vaccin. Mijn zusje ( één van de vier) en schoonbroer beiden ook hoog opgeleid nemen het vaccin ook niet. Zus van schoonbroer heeft Corona gehad en daar lange tijd heftige klachten aan overgehouden, toch laat zij zich ook niet vaccineren. Ze horen absoluut niet bij één van de drie beschreven groepen in bovenstaand artikel.

Sinterbikske | 03-11-21 | 15:40 | 10
-weggejorist-
Sinterbikske | 03-11-21 | 16:13
▼ 7 antwoorden verborgen

Kabinet houdt zich alleen bezig met dagkoersen. Je ziet aan alles dat ze nergens bezig zijn met de toekomst. Alles dondert langzaam maar zeker in elkaar. Politiek is vooruit zien. Maar niet voor dat gekozen zooitje ongeregeld.

roevka | 03-11-21 | 15:39 | 2

Wie zegt dat ze niet bezig zijn met de toekomst? Het misschien niet de toekomst die jij en de gemiddelde burger wenst...

Rest In Privacy | 03-11-21 | 15:49

en maar zeiken over dat niet gevaccineerden niet alles mogen.... maar uiteindelijk waren we nu niet op dit punt geweest als we 99,9% vaccinatie grada hadden gehad.... wel niet vaccineren maar wel een ic plekje willen want ow jee al happend naar lucht doodgaan is niet zo leuk..... zak erin zou ik zeggen.

Hellsmurfje | 03-11-21 | 15:38 | 1

99,9 % vaccinatiegraad. De spuit bij de bevalling dus. Je bent niet goed snik. Kinderen zou ik helemaal niet inenten met een niet volledig getest medicijn, zeg ik als DES dochter.

MeppieRocks | 03-11-21 | 15:45

Het schrappen van de corona-test uit de QR code (2G) maakt van de Corona testpas een medisch document. Dat gecombineerd met de plicht van de QR code op de werklocatie maak dat je straks dus medische gegevens aan je baas moet tonen.

Sqbar | 03-11-21 | 15:37 | 1

Interessante stelling inderdaad. Bel Aleid.

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 19:01
-weggejorist-
Banaanrepubliek | 03-11-21 | 15:37 | 1

Rutte zit met Hugeau te appen, kijk maar hoe ze naar elkaar gedraaid zitten of samen aan het gamen. LuckyTV kom er maar in ...

Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:37

Met z'n allen verliezen is opzich wel heel sportief

je.moeder | 03-11-21 | 15:36 | 1

Gezamenlijke lasten dragen, wie doet dat nog?

Zitvlak | 03-11-21 | 15:39

Nieuw IC personeel is blijkbaar niet te krijgen. Hoe zou dat nou komen.

van Oeffelen | 03-11-21 | 15:35 | 5

Nee die zitten allemaal nog vast op Lesbos, voordat ze eindelijk hier met open armen ontvangen worden.

Quantum Suicide | 03-11-21 | 15:40

Hoge werkdruk en lage moraal.

Diederik_Ezel | 03-11-21 | 16:01

Zie Diederik. 17 miljoen mensen stonden dit toe en hebben dit laten gebeuren. Ik ook. Meerdere beroepen waar tekorten te vinden zijn: wij stemden en lieten het gebeuren, aangezien we te stom zijn om op politici te stemmen die... dit... laten... gebeuren.

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 19:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Jullie missen nog een vierde groep ongevaccineerden: degene die niet in een risicogroep vallen en het voor de rest ook geen fuck kan schelen.

Transgender-Airlines | 03-11-21 | 15:35 | 3

En die groep kan zich gewoon laten prkken, als het je dan toch niks kan schelen.

Insan3 | 03-11-21 | 15:37

Als het die groep niets zou schelen, hadden ze wel "gewoon die prikjes" genomen en van de teruggekregen vrijheid -weliswaar in ruil voor het tonen van een QR code- geprofiteerd.
Misschien kan het hen juist wel wat schelen, hebben ze hun kansen afgewogen en zijn ze tot de conclusie gekomen dat die prikjes misschien wel meer risicos met zich meebrengen, dan het mogelijk ziek worden. In tegenstelling tot wat menigeen lijkt te denken, is het krijgen van corona zeker geen doodvonnis. Myocarditis daarentegen....

bart1234 | 03-11-21 | 15:45

Ik zal nu wel de hele wereld over me heen krijgen maar ik wil het tóch gezegd hebben:

De superspreaders van vandaag zijn de ongevaccineerden.

Dat er meer ongevaccineerden op de IC liggen is logisch want onbeschermd.
Deze verhouding gaat veranderen binnen niet al te lange tijd.
Gevaccineerden zijn beschermd maar niet zo besmettelijk als ongevaccineerden. Korter, dat wel maar besmettelijk is besmettelijk.

Daarom corona toegangstest overal en voor iedereen is de oplossing.

Opblaas_boot | 03-11-21 | 15:34 | 9

Gewoon nee.
Iedereen een QR slot op het huis. Niet gevaccineerd dan gaat de deur vandaag mooi niet open mannetje!

JanVergoor | 03-11-21 | 15:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Het wordt tijd voor een andere strategie. Deze werkt niet.

baskb | 03-11-21 | 15:34

TWINTIG maanden de tijd gehad om een fijmazig, laagdrempelig test / vaccinatienetwerk op te zetten, IC capaciteit op te schalen, versnelde opleidingen voor IC-verpleegkundigen op te zetten, container-noodhospitalen aan te schaffen, werken binnen de gezondheidszorg aantrekkelijker te maken, de administratieve belasting te verlichten...
-
De onbeschrijflijke, jánkende, gíllende incompetetentie....

bisbisbis | 03-11-21 | 15:34 | 2

U denkt toch zeker niet dat daar geld voor uitgetrokken wordt?
Het gaat liever naar de open cheque van het COA.

Zitvlak | 03-11-21 | 15:37

Dit dus.
En deze regering wil nu een voorbeeld zijn in de aanpak van klimaatproblemen. "Action, action, action" bralde de faalhaas.

Schmalz | 03-11-21 | 15:41

—“ Maar het werkt wel tegen ongevaccineerden, want tussen alle (begrijpelijke) algehele maatregelen om de verspreiding van het virus te stoppen, worden de duimschroeven voor hen nog een stuk harder aangedraaid.”—

Nou eindelijk! Het werd tijd. Wie niet horen wil, moet maar voelen.

theo-is-dood | 03-11-21 | 15:34 | 3

Ik voel niks.

DeAapUitDeMouw | 03-11-21 | 15:52

Op welke manier worden er duimschroeven aangedraaid? Ik zie het niet.
Als je echt de ongevaccineerden wilt treffen moet je andere maatregelen nemen waarbij ongevaccineerden veel vrijheden kwijtraken en andere niet.
Als je alle besmettings wil tegenhouden moet iedereen testen (vaxxed en ongevaxxed).
En als je geen flauw benul hebt waar je mee bezig bent maar toch daadkracht wil uitstralen neem je de maatregelen uit de perco (en laat je Bruls af en toe iets roepen. Die doet dat wel want hem is een ministerspost beloofd)

JanVergoor | 03-11-21 | 15:58

alle immuungecompromiteerden duimschroeven aandraaien, alle patienten die heftig reageerden op vaccinaties en op dringend doktersadvies geen 2e (of meer) vaccins moeten nemen: duimschroeven. En dat zijn er maar een paar 10.000. Er zijn er meer: allemaal aan de duimschroef. Er is meer nuance nodig. Maar, lachen: dit... is... Geen.. Stijl! haha

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 18:57

Deze discussie is onzin.
Elkaar de maat nemen met woorden, de daden blijven uit.

Zitvlak | 03-11-21 | 15:34

Waar heb je straks geen QRcode nodig wanneer je de deur uit gaat? Dat is een betere vraag.
Antwoord: wandeling/fietstocht/sporten buiten in de openbare ruimte en in essentiële winkels. Klaar.

Lomo | 03-11-21 | 15:33

Interessant om te kijken wat principes waard zijn. De hele teringzooi weer naar de klote laten gaan voor de principes van paupers die te serieus genomen worden. Mijn zaak naar de klote voor de principes van figuren die nog nooit een enkel principe hebben gehad. Goede zaak, stik er maar in ongevaccineerd tuig!

PIS-Alchimis | 03-11-21 | 15:32 | 4

Al pruttelend zeik ik er nog een keer overheen ook!

PIS-Alchimis | 03-11-21 | 15:39

Even rustig nadenken. Dat is niet de schuld van ongevaccineerden of van besmettelijke gevaccineerden maar het komt door het virus waar iedereen last van heeft. Het spijt me heel erg van uw zaak, heel erg.

ChalinaRosa | 03-11-21 | 15:45

Hoeveel oplossingen wil je nog hebben?

PIS-Alchimis | 03-11-21 | 15:46
▼ 1 antwoord verborgen

+33 op de IC is heel slecht nieuws. Hoeveel allochtonen en religekkies zijn hierbij

pibasso | 03-11-21 | 15:31 | 10

@Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:34: En de herfstvakantie, komt daar ook nog wat?

ChalinaRosa | 03-11-21 | 15:43

@Tha Analyzer | 03-11-21 | 15:38: Het is een feit dat de immigranten zonder zorgpremie te betalen een groot beroep doen op de zorg.
die vader van dat verdronken jongetje, Aylan meen ik, die ging met de rubberboot vanuit Turkije naar Griekenland, met als reden om zijn scheve gebit in Zweden te laten renoveren, met de dood van zijn zoontje tot gevolg, brrr.

pibasso | 03-11-21 | 16:28

@Neuth | 03-11-21 | 15:40:
Misschien heb je wel gelijk, maar die beelden ... dat leek toen wel link en hetzelfde geldt voor die hossende stadions in de Eredivisie en CL. Je ziet wat er recent bij ADE is gebeurd (1027 besmettingen). Het is eigenlijk raar dat ze niet ergens bijhouden, waar mensen het hoogstwaarschijnlijk opgelopen hebben, dan kunnen we wat leren.
www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/graf...

Watching the Wheels | 03-11-21 | 17:08
▼ 7 antwoorden verborgen

VVD boerinnetje roept iets over QR pas dat bedoeld is om weer zaken mogelijk te maken. Maar dat is nu dus niet meer het geval. Want nu beginnen ze gewoon groepen met een lage vaccinatie graad te irriteren, namelijk amateursport. En denk aan voetbal. Wie voetballen er vaak? Precies, marokkanen en turken. Die zijn niet gevaccineerd. Lekker irriteren. Hugo, pak je biezen, vriend.

BBRDWR | 03-11-21 | 15:30 | 3

Denkt u echt dat een voetbalclub met 95% allochtonen aan de poort QRcodes gaat staan scannen van spelers/ouders/bezoekers?

Lomo | 03-11-21 | 15:35

Humor, de vvd heeft een simpele vrouw uit een achterstandswijk als woordvoerder en de SP een man die keurig met een hete aardappel in zijn keel spreekt.

Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:29

Ik ben altijd vrij meegaand geweest in het hele gebeuren. Doen wat er gedaan moet worden en verder niet zo zeiken. MAAR ik heb wél steeds gezegd: als ze de wet gaan wijzigen om die QR-code *permanent* onderdeel van onze maatschappij te maken, dan gaan we over de rode lijn en is het tijd voor actie. Het ziet er naar uit dat het nog nodig gaat zijn ook. Fuck.

CoffeeDick | 03-11-21 | 15:29 | 3

Mee eens, ze slaan door.

Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:30

Goh, dat je dat nu al doorhebt....

DeAapUitDeMouw | 03-11-21 | 15:53

@Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:30: ja, maar denk toch aan Oma! En u wilt uw kleinkinderen toch veilig kunnen blijven zien?

Dezenaamhier | 03-11-21 | 15:59

Joh. Geen QR bij de voetbal. Wie had dat gedacht?

Dit is niet per ongeluk, dit is geen foutje. Het is onderdeel van de strategie.

In iedere trits idiote maatregelen wordt wisselgeld gestopt. Dan kan het kabinet die terugtrekken, staat de kamer en het volk te juichen, en wordt de rest van de idioterie er alsnog doorheen geramd.

marcoplarco | 03-11-21 | 15:28 | 4

Amen!

De mooie man | 03-11-21 | 15:32

@Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:31: lastig pijpen met een mondmasker, me dunkt!

pibasso | 03-11-21 | 15:39
▼ 1 antwoord verborgen

Een gedeelte van de mensen die zich niet willen injecteren is intelligent en hebben karakter.
Het kabinet ontbreekt een paar punten tot de honderd te denken dat die nu gaan zwichten. Een lachertje.

De slecht geïnformeerd, meest buitenlandse inwoners kun je misschien overhalen met geld.
Echter niet met de toegang te ontzeggen tot de zoo, Efteling of musea.

J.Cash | 03-11-21 | 15:28

De stem van mevrouw de Vries doet echt pijn aan mijn oren.

Rutte-naar-P.I.Vught | 03-11-21 | 15:27 | 2

Niet te doen. Meteen uitgezet.

Lorejas | 03-11-21 | 15:29

Deze mevrouw Westerveld van GL klinkt anders als Harry Nak.

Met_baard | 03-11-21 | 15:37

Waarom nog een debat?
NOS: "Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het coronapakket dat het kabinet gisteren presenteerde. In ieder geval VVD, CDA, D66, Volt en fractie Den Haan stemmen met de plannen in."

Met_baard | 03-11-21 | 15:27 | 2

Kijk, de nieuwe fascisten van Volt laten hun ware gezicht zien.

C1O2 | 03-11-21 | 15:28

@C1O2 | 03-11-21 | 15:28: D66 is basically een Volt-light, dus dat die met elkaar meestemmen kijk ik niet van op.

ReyNemaattori | 03-11-21 | 15:46

Geen non-verbale communicatie, juist ja. En ook geen klimaatsticker op je laptop (in beeld). Stoor me er al langer aan.

Abject | 03-11-21 | 15:27

V. Haga heeft gelijk, dat irritante gekloot op die mobieltjes moet gewoon verboden worden. Pauper gedrag, meer passend bij millennial dan bij kabinetsleden de zich voor de kamer aan het verantwoorden zijn.

zwellevertje | 03-11-21 | 15:26 | 1

Volgens mij klopt dat gedrag juist precies bij die lui. Paupergedrag idd en dat zijn het ook.

DeAapUitDeMouw | 03-11-21 | 15:55

Het echte maar onderliggende probleem is dat er groot wantrouwen is ontstaan tegenover de overheid. Dat verlamt nu de samenleving.

Rest In Privacy | 03-11-21 | 15:25 | 3

Bepaalde lieden hadden dat vroeger ook al, lijkt van alle tijden, vooral bij de marginalen.

van Oeffelen | 03-11-21 | 15:26

@van Oeffelen | 03-11-21 | 15:26:
maar nu speelt het ook bij de hoogopgeleiden die eerder de gevestigde partijen steunden.

Rest In Privacy | 03-11-21 | 15:55

Een groep die ironisch genoeg afhankelijk is van dezelfde overheid dmv uitkeringen, toeslagen, sociale huurwoning etc.

Diederik_Ezel | 03-11-21 | 16:00

Alleen samen krijgen we de overheid onder controle.

ProefopdeSom | 03-11-21 | 15:24 | 4

Alleen als je samen een revolte start. Op straat, niet vanuit je moeder's zolderkamer.

marcoplarco | 03-11-21 | 15:30

Dat is complete onzin. De Nederlander kijkt naar de overheid als een hond naar zijn baasje. Voor elk probleempje komt een financiële regeling en een gratis telefoonnummer om de burger te helpen. In dit land krijgen maar liefst zes miljoen huishoudens al de een of andere Toeslag. Uiteraard vaak meerdere.

theo-is-dood | 03-11-21 | 15:39
▼ 1 antwoord verborgen

@Ronaldo, wat als er een 4de groep is die goed tot hoog opgeleid is, een goede baan heeft en zich doelbeweust niet laat vaccineren omdat ze er zelf over hebben nagedacht dat sterven een odnerdeel van het leven is maar juist NIET mee wil doen aan een digitale QR samenleving?

be_careful | 03-11-21 | 15:23 | 14

@DeAapUitDeMouw | 03-11-21 | 15:58: Het komt allemaal op het zelfde neer: ze nemen geen vaccin en zijn daarmee een onderdeel van het probleem en houden dat probleem in stand.

Wiebenick | 03-11-21 | 16:30

@zwellevertje | 03-11-21 | 16:30: Sinds wanneer heb je een mobieltje nodig om een winkel binnen te komen? Of om op een terrasje te zitten? Of om (als alles straks rond is) naar je werk te gaan? Dat alles is namelijk gekoppeld aan uw vaccinatie (en dus aan uw QR code). Echt, uw vergelijk slaat als een tang op een varken.

2Little2Late | 03-11-21 | 18:04

@Wiebenick | 03-11-21 | 16:30: Wat is het probleem en waarom. elk antwoord verkrijgt weer een waarom en ga zo door totdat er niets meer te waarommen valt. Welk boekwerk van begrip is er dan ontstaan?

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 18:54
▼ 11 antwoorden verborgen

Of krijgen we nu allemaal een cryptowallet die je krijgt met QR code die dient als basisinkomen.

Haha. Wat een gepruts in de wereld. We verdienen ook echt niet beter dan een komeet op onze bol.

CryptoFurby | 03-11-21 | 15:23

Ben benieuwd of mij werkgever (een overheids orgaan) de QR gaat toevoegen. Kdenk t niet.

SinisterNL | 03-11-21 | 15:21 | 2

Ik durf te wedden dat zij (overheid als werkgever) de eersten zijn.

knutsel_ | 03-11-21 | 15:23

Gelazer in de gelederen.
De qut ruk code is straks niet meer weg te denken in onze maatschappij.
Dat hebben ze toch maar mooi voor elkaar in de rukbunker van P rutte.
Bij de eerstvolgende griepprik even informeren of er geen nanostick in zit.
Algehele controle op de burgers.
Je wordt er schijtziek van.

Zitvlak | 03-11-21 | 15:21 | 3

Die nanostick vind je achter je rits.

Rest In Privacy | 03-11-21 | 15:28

@Zitvlak; heeft u al eens gekeken naar uw aangifteformulier Inkomstenbelasting.
Praktisch alles aangaande uw ‘witte’ inkomen en vermogen is daar al VOORingevuld. Dus wat nou algehele controle. Die is er al lang.

theo-is-dood | 03-11-21 | 15:42
-weggejorist-
Hellforce1 | 03-11-21 | 15:20

De overheid is de vijand. het virus is het wapen. Iedereen die nu nog denkt dat we ooit weer terug naar (zelfs maar een soort van) normaal gaan is niet wijs.
Een paar maanden geleden geloofde ik het nog een beetje. Toen de Scandinavische landen besloten te stoppen met corona kreeg ik nog wat meer vertrouwen. Inmiddels is wel duidelijk dat we nooit meer terug gaan. Het virus gaat nooit meer weg en de ziekenhuizen zullen vol blijven, zelfs met 100% gevaccineerd en onze overheid komt niet verder dan vingerwijzen. En dan krijgen we daar straks de klimaatregelen nog overheen.

C1O2 | 03-11-21 | 15:20 | 4

Als een virus muteert, kan het besmettelijker worden, maar het zal ook minder effectief (gevaarlijk) worden. Uiteindelijk blijft er slechts een verkoudheidje van over. Dus nee, van covid komen we niet meer af, maar dat geeft niks.

PlatteHoofd-IpneHaar | 03-11-21 | 15:42

@PlatteHoofd-IpneHaar | 03-11-21 | 15:42: Klopt maar de druk op de zorg zal blijven zolang er niet wordt opgeschaald. Ook met de griep liggen de ziekenhuizen namelijk vol. Dus we gaan niet meer terug naar "normaal".

2Little2Late | 03-11-21 | 15:53

Ook hier ben ik het met je eens.

ratelaar | 03-11-21 | 16:47
▼ 1 antwoord verborgen

Het is zo opzichtig, ik snap niet dat de kamer hier steeds in trapt. Vorige keer de terrassen en nu het amateurvoetbal.

Weer de hele dag doen alsof er een debat is, maar iedereen weet dat einde van de dag alles blijft en dat de oppositie sier maakt met het voorkomen van QR bij amateurvoetbal.

BRAAP | 03-11-21 | 15:20 | 2

Terwijl die QR code bij amateurvoetbal weleens de grootste groep ongevaccineerden kan dwingen toch die shot te nemen...

ReyNemaattori | 03-11-21 | 15:51

Mevrouw Aukje de Vries van de VVD. Een sterkere persoonlijkheid dan Sophie Hermans waar ik bij het vorige debat bijna medelijden mee kreeg.
Maar mevrouw de Vries zou een goeie opvolger van Rutte zijn. Ze liegt net zo erg (een voorwaarde!) als Pinnokkio.

hotnot | 03-11-21 | 15:19 | 3

En ook geen moeite om onnozel over te komen. Zie haar ook wel makkelijk zeggen dat ze ergens geen actieve herinnering aan heeft.

Watching the Wheels | 03-11-21 | 15:20

Toen ik haar net zag kwam gelijk een vergelijking met een uiterst verlepte uitvoering van Fleur Agema bij me op.

zwellevertje | 03-11-21 | 15:24

Ze reageert dermate verbeten en kribbig, die haalt dit jaar niet, net als al haar voorgangers.

Abject | 03-11-21 | 15:29

Precies, ga gvd. bewegen!

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 18:49

Wel tof dat Wilders niet meer de schuld krijgt van tweedeling in de maatschappij.

NLgaatnaardeklote | 03-11-21 | 15:18 | 2

Ok, ik moest lachen. :)

knutsel_ | 03-11-21 | 15:19

Hij is goed!

J.Cash | 03-11-21 | 15:35

Extra IC-personeel? Maar die gaan zich dan toch vervelen? Niet mijn woorden.

Rest In Privacy | 03-11-21 | 15:18 | 2

En dat is het ALLER ergste als je je verveelt.

General Dripple | 03-11-21 | 15:35

Nee, we moeten meer coaches hebben. Die zijn nodig, Ik had inderdaad de IC-coach vergeten te noemen: die kan de IC medewerkers coachen hoe ze met hun professionele IC leven moeten omgaan.
Waardevolle professie, IC coach.

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 18:48

Ik ben het hele gezeik zat. Spuugzat. Als ze die code willen? Dan kunnen ze hem krijgen. Het voelt de laatste maanden alsof ik mijzelf in de palliatieve zorg begeef. Ik ben er spuugzat van. Ik heb mij nu 2 keer laten inenten en voor de rest zie ik het wel.

Met een beetje geluk blijven die anabole spierbundels nu ook weg uit de sportschool. Dat zal mooi zijn.

CryptoFurby | 03-11-21 | 15:18

Zucht .. EERST verplicht je QR voor het aanvragen van WW/bijstand, DAN verplicht je QR op de werkvloer.

dugo | 03-11-21 | 15:17 | 3

@dugo | 03-11-21 | 15:17 |
Ja joh, breng ze nog op ideeën ook.

Sjefke7807 | 03-11-21 | 15:31

Voor de bijstand vind ik niet erg. Je moet iets doen voor je geld.

J.Cash | 03-11-21 | 15:36

Denk dat ik me maar laat besmetten, kan ik een jaar met QR vooruit zonder vaccin en zonder constant te testen.

Zoelense Hobbyboer | 03-11-21 | 15:17 | 7

moet je dat wel lukken, valt niet mee kan ik je zeggen

Spychopaat | 03-11-21 | 15:25

@van Oeffelen | 03-11-21 | 15:28: Ach een beetje jeuk in de schaamstreken kan er ook nog wel bij...

HornoxNL | 03-11-21 | 15:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Als de werkenden straks de sjaak zijn, en je als niet gevaccineerde niet meer welkom bent op kantoor of fabriek, dan moet de overheid dit ook doortrekken naar de niet werkenden. Niet gevaccineerd, dan korting op bijstand en toeslagen.

Cookieman | 03-11-21 | 15:17 | 7

@Sjefke7807 | 03-11-21 | 15:59: ik geef alleen aan dat als er dwang richting werkenden komt, dit ook voor niet werkenden moet gelden. Dit kan je alleen doen door een financiële prikkel.
De huidige gebruikers van onze sociale voorzieningen zie ik niet echt als groep die voorop gaat lopen in de revolutie.

Cookieman | 03-11-21 | 16:15

@Sjefke7807 | 03-11-21 | 15:28: Je kunt de mensen ook wijsmaken dat ze niets meer te verliezen hebben. Daar bent u al een hele tijd druk mee bezig. U meneer, bent een bangmaker en ophitser.

Wiebenick | 03-11-21 | 16:41
▼ 4 antwoorden verborgen

"niet zomaar" Nee muts, het gaat om de afgelopen 10 of 12 jaar.

knutsel_ | 03-11-21 | 15:15

Blij als het nieuwe kabinet straks zit, zal de boel een stuk stabieler worden.

Lorejas | 03-11-21 | 15:15 | 4

"Straks" is pas volgend jaar, volgens hun eigen inschatting.

Met_baard | 03-11-21 | 15:45

@geen koning | 03-11-21 | 15:59: Dan zijn er andere verkiezingen.
Gisteren in het nieuws: "De vier partijen willen het liefst voor de kerst een coalitieakkoord waarin de belangrijkste afspraken in het kort zijn opgeschreven. Vervolgens komt er een formateur die een ministersploeg gaat zoeken en pas daarna volgt de traditionele bordesfoto.

Nieuw is dat de ministersploeg zelf een regeerprogramma gaat maken, waarin staat hoe de plannen uit het coalitieakkoord precies uitgewerkt worden. Dat wordt sowieso 2022, is de huidige voorspelling."

Met_baard | 03-11-21 | 16:18
▼ 1 antwoord verborgen

Oogkleppen

poëpjes | 03-11-21 | 15:13

"We willen niet dat groepen tegenover elkaar komen te staan." Too late, LOL, #fail.

PolarWolf | 03-11-21 | 15:12 | 1

Alsof ze net een auto gecrashed hebben en nu snel wegglippen van het ongeval.

Egerius | 03-11-21 | 15:14

Ik weet het niet hoor. Volgens mij bestaat er helemaal geen beleid om een pandemie in goede banen te leiden. Ik neem ze het niet kwalijk. Ik ben blij dat ik niet in Mark of Hugo's schoenen sta wat betreft dit pandemie gedoe. En wat hebben we dan straks geleerd van deze pandemie? Helemaal niets. Een volgende keer verloopt een pandemie weer totaal anders.

Leptob | 03-11-21 | 15:12 | 3

Als ik in hun schoenen stond was ik lekker thuis gaan werken, 130000 e per jaar gepakt. Zou wel in Rutte zijn schoenen willen staan aangaande de schoenen, het baantje van Hugo zou mij zelfs wel lukken, maak ik mezelf wijs.

geen koning | 03-11-21 | 15:58

Ik vind het wel jammer dat u niet in hun schoenen staat. Dan zou het heel anders gaan denk ik.

DeAapUitDeMouw | 03-11-21 | 16:04

zie historie der pande/epidemieën. Zijn diverse wetenschappelijke boeken over. Veel analogie qua handelen. Voor de geïnteresseerden zullen we maar zeggen.

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 18:45

Over het kabinet gesproken, hoe gaat het met de formatie? Iemand?

P-unit | 03-11-21 | 15:11 | 7

Democratie is zò twintigste eeuws. Dat moeten we in deze tijd toch niet meer willen?

DenBeert | 03-11-21 | 16:01

Ik geloof niet dat de betreffenden er veel zin in hebben.

ChalinaRosa | 03-11-21 | 16:03

Formatteren die brakke schijf

Ragnar_Lodbrok | 03-11-21 | 22:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Een QR zegt niks over je gezondheid, het zegt alleen of je twee vaccinaties hebt gehad.

Naall | 03-11-21 | 15:11 | 4

Een QR of uberhaupt vaccinatie enkel voor personen met te hoge BMI, leeftijd en/of onderliggend lijden zou beter zijn.

WilburScoville | 03-11-21 | 15:58

@marcoplarco | 03-11-21 | 15:36: Bij 10 krijg je een lekker wijntje naar keuze uit Apulia. Bestellen via uw Pfizer-AH bonus QR kaart. 20% korting op Holiday on Ice en 15% korting op badhandoeken bij de Gamma.

nobodiesunmighty | 03-11-21 | 18:43
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom zouden we medelijden moeten hebben met anti-vaxxers die op bepaalde plekken een QR code moeten laten zien. Die lieden nemen risico's met andermans gezondheid (ie besmetten meer anderen) en hebben 0,0 empathie voor anderen. Je moet als anti-vaxxer maar wat overhebben voor je principes.

Diederik_Ezel | 03-11-21 | 15:10 | 14

@Transgender-Airlines | 03-11-21 | 15:17:
Daar hoef je helemaal geen medelijden mee e hebben. Je bent alleen verantwoordelijk voor jezelf.
En ook voor hen geldt dat zij alleen voor zichzelf verantwoordelijk zijn.
Punt.

DenBeert | 03-11-21 | 15:59

@IndoorexpaT | 03-11-21 | 15:24: Merkwaardig, dat u sympathie verwacht van de mensen die u zelf veracht. De vaccinatiegraad is niet zo niet hoog als deze had kunnen zijn, maar dat zal u aan de reet roesten. Geen vaccin nemen is uw mantra. Echt iets om trots op te zijn.

Wiebenick | 03-11-21 | 16:49
-weggejorist-
IndoorexpaT | 03-11-21 | 20:04
▼ 11 antwoorden verborgen

Als ongevaccineerde hoor ik tot geen van de stigmatiserende groepen. Alhoewel, ik woon dan wel weer in de Bijlmer, maar in tegenstelling tot vele alhier betalen ik en mijn vrouw ons scheel aan belastingen, accijnzen en premies. Dat hoort nou eenmaal bij gedwongen solidariteit. En dan zijn er koekwauzen die mij de zorg willen ontzeggen ondanks de tienduizenden euro's die ik bijdraag aan de schatkist waar menig vaccin mee is aangeschaft? Het fascisme is kennelijk diep geworteld in vele Nederlandse medemensen. Ironisch genoeg zijn dat dan vaak van die Anti fascisten.

Tha Analyzer | 03-11-21 | 15:10 | 5

@van Oeffelen | 03-11-21 | 15:31: ik heb uw reactie nu 10 keer gelezen, maar hij is toch echt warriger dan van de heer/mevrouw Analyzer. Gaat u nu ook doodvallen?

Ikdoemisschienmee | 03-11-21 | 15:45

@ Analyzer; als u tienduizenden euro’s aan IB en premies betaalt, waarom woont u dan in De Bijlmer???
Dat snap ik werkelijk niet.

Overigens is het nogal overdreven om die boterzachte QR code meteen met facisme te vergelijken

theo-is-dood | 03-11-21 | 15:49

@theo. U snapt wel meer niet.

Tha Analyzer | 03-11-21 | 15:56
▼ 2 antwoorden verborgen

wel typisch hoor qr pas verplichten voor burgers terwijl het kabinet zichzelf kan vrijpleiten zonder enig bewijs. De 2de kamer doet geen moer voor haar kiezers terwijl ze allemaal zo hard 'werken'

Sjefke_pro | 03-11-21 | 15:10

Heel goed

Diederik_Ezel | 03-11-21 | 15:11

Is natuurlijk opmerkelijk:
kom je eens naar een priklocatie, is het wéér niet goed

Tobi | 03-11-21 | 15:47
-weggejorist-
nobodiesunmighty | 03-11-21 | 18:39

Dat gaat weer een paar uur jengelen worden voor de schijn van inspraak voor een paar minieme aanpassingen die vanaf 12 november toch ook niet meer relevant zijn want alsnog ingevoerd. Het hele gebeuren is weer zo deprimerend. En ik wil maar zo niet meedoen aan die QR onzin. En nu moet ik nog ineens gaan controleren ook.

PolarWolf | 03-11-21 | 15:08

Yes, Geert mag aftrappen.
*plop*

Abject | 03-11-21 | 15:08 | 1

Viel opnieuw op door een matig betoog.

van Oeffelen | 03-11-21 | 15:31

coronafascisme

beavis | 03-11-21 | 15:07

Ik kom hier alleen voor de roast van Neppie & Jokkie door Wilders.

General Dripple | 03-11-21 | 15:06

Dat jij als arbeider je inspanningen verleent aan je werkgever is simpelweg een deugd. Het is van de zotte dat je voor jouw dienstbaarheid een ausweis moet laten zien. Da's net zo gek als het idee van de overheid om geld te betalen om belasting te betalen. Dit haalt bij de burger ieder animo weg om zich nog in te zetten voor de maatschappij. Waarom zou je nog werken als je zo ontzettend tegengewerkt en vernederd wordt?

keestelpro | 03-11-21 | 15:05

Live? Die lamzakken zijn alweer 20 minuten te laat. Zou om 14:45 al moeten beginnen.

Abject | 03-11-21 | 15:04 | 1

Er is geen orde in de Tweede Kamer. Wanbeleid leidt tot wanorde.

Adriel | 03-11-21 | 15:07

Vandaag is Corona Roulette Dag.

Adriel | 03-11-21 | 15:03

Loopt het kabinet nu al met mondkapjes op? Goed voorbeeld doet goed volgen!

remmersmaaak | 03-11-21 | 15:01 | 1

Diep triest..

Bello de Hond | 03-11-21 | 17:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland