Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – 99% ouders onschuldig

Toen de commissie-Donner ruim 300 kinderopvangtoeslagzaken onderzocht, bleek bij eerder onderzoek onregelmatigheden en vraagtekens geconstateerd met betrekking tot enkele vraagouders.

De fiscus had "geen tijd voor een individuele toetsing" (PDF p13). Alle andere gezinnen werden zonder enige reden vermalen. Liever 100 dode vogels in de hand, dan 1 in de lucht. Het leidde niet tot de nacht van Menno S. VVD, CDA, D66, CU, GroenLinks en SGP vinden het prima.

Deze steekproef is volgens Donner representatief voor de tienduizend gezinnen die via knevelarij beroofd zijn van bedragen oplopend tot een ton. Bedragen die politici met wachtgeldregelingen en reiskostenvergoedingen elkaar toespelen, bedragen die voor werkende gezinnetjes meerdere jaarsalarissen vormen. Kamervoorzitter Arib maande slachtoffers te zwijgen.

Menno S. verwees zijn slachtoffers naar de belastingtelefoon. Een nummer dat nauwelijks opneemt en vaker verkeerde antwoorden geeft dan goede. Belastingwetgeving is zo complex en het is zo'n puinhoop, dat ze het daar oprecht ook niet meer weten. Ouders die al hun schade willen verhalen, worden verwezen naar de rechter. 

Jarenlange procedures met als hamvraag of de gedwongen verkoop van huizen en auto's, gestrande huwelijken of verloren banen wel een direct gevolg waren van de illegale en criminele acties van de belastingdienst. De boodschap is duidelijk: vecht je dood of neem je verlies. Deze #toeslagenaffaire is zo groot dat netjes uitbetalen te complex, arbeidsintensief en duur is. 

De uitvoerende macht heeft zich hier gedragen als meedogenloze dictator, en de controlerende macht heeft haar zegen gegeven. Het is onderdeel van een nieuwe tijdsgeest. De staat doet maar, stelt de rest van de maatschappij voor voldongen feiten en kijkt benieuwd naar onze uitblijvende reactie. Hoe ver moeten ze gaan voordat ze echt worden teruggefloten?!

Het maakt daarbij niet meer uit welk voorbeeld je neemt. Een complete landbouw die gesloopt wordt met een stikstofnorm die 140 keer strenger is dan Duitsland. We willen onze natuur tuin behouden. Het laatste oerbos is al in 1871 gekapt, dus wat proberen we precies te "redden"? Het leidde tot een filerecord, een kapotte deur en verder niets.

De bouwsector wordt gesloopt met een PFAS-norm die zelfs na verhoging nog steeds een kwart van die bij de buren. Een moeilijk te meten stof, dit gaat om microgrammen per kilogram. 1 op een miljard. Ondertussen mogen fabrieken PFAS per kilogram blijven uitstoten en mogen producten die tijdens gebruik PFAS in woningen verspreiden verkocht worden. Het gaf een file, verder niets.

Tijdens het eerste Wildersproces bleek een raadsheer van het Hof met een deel van de beschikking in de binnenzak getuige-deskundige arabist Hans Jansen te bespelen. (Vanaf 37ste minuut). Tijdens het tweede Wildersproces besloot het ministerie eenzijdig bewijs nog langer achter te houden. Gelukkig lekte het uit, hier is weer directe beïnvloeding, maar toch gaat het showproces door.

Syriëgangers met alleen een Marokkaanse nationaliteit werden door Erdogan naar Nederland uitgezet. Criminele Marokkanen zonder Nederlandse verblijfstitel worden ook niet teruggenomen door Marokko, de Marokkaanse ambassadeur weigert diplomatiek contact. Bureau Burgwallen laat de effecten zien, dweilen met de kraan open, onder toezicht van kabinet en kijker.

Vanaf 28m40s gaat Femke Halsema in gesprek met een agente die volledig in elkaar getrapt is. De daders hoefden haar maar 900 euro schadevergoeding te betalen. De agente: "Dat heb ik gekregen doordat ik akkoord ben gegaan met mediaton”. Ze heeft geen kruisband meer in haar knie, een ingescheurde meniscus en vocht in haar knie, een maand thuis met een hersenschudding. Deze kopschoppers lachen, wij kijken TV.

Blijkbaar verstrekt de gemeente Amsterdam geen gratis advocaat om agressief de volledige schade van politieagenten op criminelen te verhalen. Inclusief ziekteverzuim, zorgkosten en eigen risico. Femke belooft te gaan lobbyen bij de minister om strenger beleid, terwijl ze zelf verzaakt en compleet bruikbare instrumenten in de kast laat liggen. Femke luistert, Femke praat.

De fiscus heeft aangetoond structureel burgers te benadelen terwijl ze dondersgoed weten dat het gezin recht heeft op het geld. Waar is de rijksrecherche voor deze strafzaken? De fiscus heeft rechters misleid en hele dossiers achtergehouden. Daardoor konden burgers zich niet verweren, soms wisten ze niet dat ze verdacht en vermalen werden. We doen niet eens aangifte.

Verdachten hebben recht op de onschuldpresumptie. Het OM moet onomstotelijk aantonen dat iemand een delict heeft gepleegd, boven iedere twijfel verheven. In civiele zaken gaat het gelijker op, wie eist bewijst, maar het meest aannemelijke verhaal telt. De fiscus mag schatten, het is aan burgers om met een waterdichte administratie het tegendeel aan te tonen.

Rechtbanken varen nu nog blind op de fraudefantasie van de fiscus. Is dat privilege nog wel terecht voor een organisatie die zich zo strafrechtelijk misdraagt, door interne problemen het meestal zelf niet eens weet en als ze het wel weet die informatie niet met burgers of rechters deelt? Is deze lakse, naïeve en slaafse houding van Vrouwe Justitia nog wel van deze tijd? 

De fiscus zit dankzij sleepnetten en ongekende onderzoekbevoegdheden op de grootste databank van Nederland. Wordt het niet eens tijd dat zij als eisende partij bewijslast krijgen? Zeker na deze strooptocht ten laste van werkende minima met kinderen? Of kiest de rechtelijke macht hier blind partij voor haar eigen werkgever? Zijn rechters nog onafhankelijk?

Bestaat de barmhartigheid die de rechtbank heeft voor criminelen, ook voor kinderen & agenten?

Coalitie en gedoogpartners vinden dit allemaal a-okay. U ook?

Reaguursels

Inloggen

Vanwege de link even naar Bureau Burgwallen gekeken. Mijn Got, zeg, die agente draagt een heel leven deze fysieke beschaging en de geestelijke mega-knauw mee. Wordt afgescheept met € 900 pleurop, wegens mediation.
*Stoom uit oren en neusgaten*
De krankzin, de krankzin! Kun je nog slechter voor je personeel zorgen?
Moet er eerst een agent helemaal doodgetrapt worden of zo?
Wat Feynman zegt: Waarom geen advocaat die het aftuighschorem geheel plukt.
Gatverd'Amsterdam! Evocatus

Evocatus | 08-12-19 | 17:57

Mooie vlag met een tros bananen,waar kan ik deze bestellen ?

Coolcalmcollected | 08-12-19 | 16:28

Nu hebben we een debat gehad met publiek dat op de tribune in de Tweede Kamer gillend gek werd. Een motie van wantrouwen die zoals gewoonlijk weer is verworpen en dat is het dan? Je kunt inmiddels hele boeken volschrijven over alle schandalen en het wanbeleid van Rutte en zijn 40 rovers.
Ik lees zo vaak inmiddels, en nu dus ook Feynman, over het uitblijven van publiek protest. Hij vergeet echter dat sinds het recente boerenprotest fijne partijen als de PvdA het leger willen inzetten en tractoren willen verbieden. Ook vergeet hij dat protesteren in dit land niet veel uithaalt, men doet toch wat men wil. Als men hier iets voor mekaar wil krijgen, zal men een zaak bij het Europese hof moeten aanspannen, niet wachten op de politiek. Daarnaast mag men niet vergeten dat het leeuwendeel van de Nederlanders totaal geen interesse heeft in dit of welk dossier ook. Men wil het niet weten. Men verliest zichzelf liever met uitstapjes naar de sauna of het wellness centre, de mannen proberen hun mannelijkheid te redden door als een soort Sonja Bakker met baard vlees te braden op een grill. Men leeft in hele kleine nauwe bubbeltjes en heeft zich voor de boze buitenwereld afgesloten. Vingers in de oren en 'lalala' roepen, dat doet de Nederlander.
Het rondpompcircus gaat gewoon door, het kabinet zit er nog steeds en morgen is er weer een nieuw schandaal.

Datsun_Cherry | 08-12-19 | 12:54 | 2

Klopt helemaal. Compliment!

Here's Freddy | 08-12-19 | 13:11

@Here's Freddy | 08-12-19 | 13:11: De spijker op zn kop!

Artt | 08-12-19 | 18:30

Jemig wat een negatief stuk!! Er gaat toch best heel veel goed? De zorg, politie, leger of uhhh... ow wacht Europa daar zijn ze lekker mee bezig.

David000000007 | 08-12-19 | 12:40

Als ik recht op kindertoeslag zou hebben gehad, had ik dat nooit en te nimmer rechtstreeks naar de opvang laten uitbetalen. Kijk eens naar de slachtoffers van dit misbruik ?

Bolder | 08-12-19 | 12:36

Weer een fraai J'accuse, Feynman.
De kern van de toeslagen-zaak is natuurlijk dat er geen enkel bewijs is dat deze werkende minima-ouders daadwerkelijk ooit hebben gefraudeerd. Mensen beschuldigen en veroordelen zonder enig bewijs is inderdaad bananenland-'waardig'.

Het meest verontrustende vind ik nog dat dit - veroordeling zonder enig bewijs - kennelijk gepikt wordt door de goegemeente. Snel blijft gewoon plakken, de vvd wordt wel een ietsje kleiner, maar blijft de grootste. Kennelijk vindt men het allemaal wel best. Of is men inmiddels murv geslagen?

NB: zoals velen hier al gezegd hebben, uiteraard is het volslagen van de gekke dat we inmiddels opgescheept zitten met een ridicuul rondpompsysteem waar het klaarblijkelijk mogelijk is om voor maar liefst een ton aan onterecht (?) ontvangen toeslagen te kunnen ontvangen. En natuurlijk komt fraude voor, de vraag is alleen in hoeverre er dan bewust gefraudeerd is. Het lijkt mij maar al te aannemelijk dat mensen de hele regelgeverij rondom de toeslagen niet (meer) begrijpen.
Hoe dan ook, deze kanttekeningen doen niets af aan het schandelijk handelen van de belastingdienst, en daarmee dus aan de overheid, waar helaas nog zovelen 'zoveel vertrouwen' in hebben.
Niet voor niets vinden ze ons in de USA stapelgek, om deze reden.

EefjeWentelteefje | 08-12-19 | 11:59

Het is een grote schande wat er is gebeurd. Maar het is volstrekt onheus om dat allemaal in de schoen te schuiven van Menno Snel.
Snel zat nog helemaal niet in de regering toen de gewraakte besluiten werden genomen.
Wel is hij uiteraard politiek verantwoordelijk, maar dat is heel iets anders en zeker geen reden om hem met Menno S. te gaan aanduiden.
Is uiteraard bedoeld als "grapje" van de redactie maar veel reaguurders zijn niet zo slim en denken nu dat hij de echte hoofschuldige is.
En dat is hij niet.
De echte schuldigen zijn degenen die het toeslagencircus hebben bedacht en die riepen dat er zeer strenge controles moesten komen toen er mee werd gefraudeerd.

ArjenZH | 08-12-19 | 11:18 | 3

Snel is zowel politiek verantwoordelijk, als medeplichtig aan het ontkennen va de problemen en zo bewust onschuldige mensen zwaar te duperen. Hij is inderdaad niet de enige, maar wat mij betreft is dat meer dan zwaar genoeg om hem met pek en veren met kaalgeschoren kop over onze landsgrenzen te schoppen.

* Il Principe * | 08-12-19 | 11:36

Snel is inderdaad niet de aanstichter van deze ellende maar heeft wel actief er aan meegewerkt om bepaalde stukken, bewijsmateriaal etc. op een externe geheugendrager te zetten waardoor die informatie niet meegenomen in het onderzoek. Dus aftreden en het hele kabinet mag vallen.

Fedde71 | 08-12-19 | 12:32

Je legt met je tegel ook een vinger op 1 van de zere plekken. De 'echte' verantwoordelijken kunnen schijnbaar niet (meer) aangepakt worden. Ze zijn via de baantjes carrousel inmiddels op een nieuwe lucratieve post aangekomen. De ouders zijn en blijven slachtoffer en hebben schade geleden. Een deel is te meten in euro's, een veel groter deel is emotioneel, een verlies in vertrouwen dat de overheid en bestuurders rechtvaardig handelen.

Belast | 08-12-19 | 12:35

"Doctor Honoris Causa | 08-12-19 | 08:41
7 euro per uur per kind
4 jaar kinderopvang
47 weken per jaar werken
36 uur per week werken
Geeft al een halve ton aan kosten per kind"...
... maar dit geld is blijkbaar nodig omdat zowel mama als papa werken? Als 1 van de 2 nou eens gewoon zelf op de kids gaat passen, dan is die opvang niet nodig. Waarom moet IK die opvang van andermans kinderen via mijn belastingcentjes betalen? Ja ik weet wel waarom, papa en mama willen een groot huis en 2 auto's en 4x per jaar op vakantie kunnen, en als de kinderopvang wordt betaald door de buren, kunnen zij van dat 2e salaris lekker leven. Dus.... gewoon stoppen met deze subsidie. Wil je kinderen? Zorg er ZELF voor.

Soefkoet | 08-12-19 | 11:10 | 3

Alles wordt of is ook niet al duur ofzo... of is absurd duurder gemaakt..

All_Anonymous | 08-12-19 | 11:16

"Dan worden we maar wat armer met zijn allen."

knutsel_ | 08-12-19 | 11:27

De meeste ouders werken met z'n tweeën om gewoon het hoofd boven water te kunnen houden. Zeker als je beiden voor een mager loon werkt is dat gewoon hoogstnodig om gewoon rond te kunnen komen, niks geen 'dat grote huis, die twee auto's en 4 x per jaar op vakantie'.

Dat er eens flink de bezem door de rondpompindustrie gehaald moet worden ben ik overigens met je eens. Weg met die toeslagen, voer gewoon weer een belastingvrije voet in en verlaag de tarieven, zodat mensen weer gewoon van hun netto salaris kunnen rondkomen.

EefjeWentelteefje | 08-12-19 | 12:04

Wat mij opvalt is dat de belastindienst er een puinhoop van maakt, mensen kapotmaakt en dat er vervolgens geen correctie komt. In alle gevallen gaat het om belastinbetalende Nederlanders die hun recht niet krijgen. Aan de andere kant kunnen kansloze asieleisers ons socialestelsel en rechtsysteem eindeloos onder druk zetten. Waarom kan er in dat laatste geval niet iets anders worden opgetreden? Komt er capaciteit vrij om de eertse groep netjes hun recht te geven.

Kukooo1 | 08-12-19 | 11:05 | 1

Oh maar we hebben straks wel een f1 circuit.

All_Anonymous | 08-12-19 | 11:17

Stel. We gaan ons boerenverstand weer gebruiken. Daaruit volgt dan toch logischerwijs de gedachte: "Als je alleen maar kan rondkomen in afhankelijkheid van subsidies, dan wéét je toch dat er in basis iets niet goed is aan je situatie?" Daar kunnen mensen dan toch zelf mee aan de slag? Subsidies zijn per definitie symptoombestrijding...

Rest In Privacy | 08-12-19 | 10:45 | 3

Bijstand, WIA, WW, AOW, huurtoeslag, weduwen- en wezenuitkering, kinderbijslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget, Waijong, hypotheekrente aftrek. Werkelijk élke doelgroep móét aan de subsidie want dan heeft de overheid recht om onuitgenodigd bij je binnen te komen.

Sandronique | 08-12-19 | 11:11

Maakt heel veel mensen helemaal niks uit, waar hun geld vandaan komt. Sterker nog: er zijn veel mensen voor een basisinkomen. Levenslange subsidie. Subsidie - van uw belastinggeld - is mega en is het fundament onder de linkse meerderheid. Als je je boerenverstand gebruikt idd, stop je daar dus mee. Maar het boerenverstand gaat niet regeren. Helaas.

Cepalislam500mg | 08-12-19 | 11:12

- U ook? Natuurlijk wij ook. Maar het grootste deel van de schapen blijft op ze stemmen. Voorlopig, want je ziet het zelfs in het überschuldige Duitsland flink kenteren. Dat laatste snappen de msm nog steeds niet, dus in plaats van de winst van Afd te verzwijgen, laten ze zien wat een schande dat is. Maar steeds mensen zien zeer overtuigende, welbespraakte rechtse politici. Zo heb je naast Wilders nu vaak Bosma.

Cepalislam500mg | 08-12-19 | 10:20 | 1

Die politici stellen niets voor. Het zijn de ambtenaren die alles verzinnen en doordrukken.
Alleen het geval Menno Snel kun je opknopen omdat deze tugssen 1997 en 2009 topambtenaard was bij de Belastingdienst.

Haberdoebas | 08-12-19 | 11:20

Iets zegt mij dat de hele samenleving er van opknapt als jonge gezinnen proberen de kinderopvang zoveel mogelijk te omzeilen. Dit betekent misschien dat één van de twee tijdelijk een stapje terug doet op het carrièreplan. Dan is er misschien nog maar geld voor één auto en één vakantie per jaar, maar verder zie ik alleen maar voordelen. Minder belasting van het ambtelijke apparaat en het opvangsysteem enerzijds, meer rust in de tent anderzijds (minder gesleep met kinderen, tijd om op te voeden zonder ADHD-medicatie, etc.). En passant levert het ook nog voordelen op voor het milieu (minder verplaatsing, minder vliegen, minder overconsumptie).

MickeyGouda | 08-12-19 | 09:54 | 6

@janleuk | 08-12-19 | 09:59: tja, daar werken stellen voor.
Ik ben het wel met je eens, maar de staat faciliteert dit natuurlijk middel toeslagen.
Denk ook aan het PGB debacle.Maar we zijn inmiddel zover uit elkaar gespeelt dat we blij zijn dat het ons niet overkomt, en we vervolgens verder gaan met ons eigen leven.Geen actie, geen protest, helemaal niets.Een ander zit in de problemen en wij niet.WHO'S NEXT?

Ben5570 | 08-12-19 | 10:36

In België kost de kinderopvang gemiddeld 14,16 Euro/dag. Ja per dag! Hier is alles duur door: Regels regels regels, de overheid en de belastingdienst. Verder een verstikkend ambtenaren corps.
En twee keer zoveel verpleegkundigen en onderwijzers per inwoner in Nederland dan in Duitsland!

ja-ja-nee-nee | 08-12-19 | 11:59

Dit past niet in de plannen van de overheid. Iedereen moet werken, iedereen moet belasting afdragen zodat de overheidsbegroting sluitend is. En nog belangrijker is de inmenging van diezelfde overheid en bestuurders in het leven van de burgers. Zij bepalen of en wie er samenwonen, samen werken, hoeveel kinderen geboren worden (toekomstige belasting betalers), hoe een huwelijk eruit ziet (aanpassing wetgeving naar de nieuwe standaard onder huwelijkse voorwaarden), wie afhankelijk van wie is (bij voorkeur de burger afhankelijk van de overheid). Van de wieg tot het graf ziet de overheid graag zijn invloed terug in de vorm van beleid......

Belast | 08-12-19 | 12:43
▼ 3 antwoorden verborgen

vvd -3
forum +1
pvv +1

Kamervraag | 08-12-19 | 09:50 | 3

Dit gaat toch veel te langzaam?

lightpole | 08-12-19 | 10:03

@lightpole | 08-12-19 | 10:03:
Eén foute tweet van Baudet en de Fvd zetel gaat weer terug naar de VVD. Maar in Duitsland en Frankrijk gebeurt ook veel. Hep gewoon nog veel meer tijd nodig.

Cepalislam500mg | 08-12-19 | 11:03

Er is een simpele ongeschreven regel die vrijwel altijd wordt toegepast in de rechtspraak. In een geschil kiest de rechter de kant van de overheid of semi-overheid, ten koste van het individu, behalve als het individu een activist is die meer overheidsingrijpen eist. De letterlijke tekst van wet, bewijsvoering en argumenten spelen vrijwel geen rol.

dihydrogenmonoxide | 08-12-19 | 09:40

Geen behoefte aan nog iets inhoudelijks. Dat stadium heb ik gepasseerd.
Ik heb een hooivork gekocht, voor mij het symbool van verzet. Hij staat in de kamer, naast de Friese vlag en een portret van Jenny.

Rest In Privacy | 08-12-19 | 09:34 | 2

Niet doen die hooivork. Je krijgt een rubberkogel doelbewust in je oog. Met de hartelijke groeten van VV/'66/PvdA/GL/CU.

Cepalislam500mg | 08-12-19 | 11:17

@De Jager ; Hypotheekrenteaftrek is GEEN subsidie. Door die aftrek bevordert de staat dat mensen een huis kopen i.p.v. huren. Dat levert de staat (tijdelijk) minder belasting op, maar dat valt wel mee door het huurwaardeforfait (een theroretische winst voor de koper, omdat hij geen huur betaalt).
Maar de staat bespaart zich hiermee het langdurig betalen van huurtoeslag en woningbouwsubsidie. Bovendien betaalt de ontvanger van die rente wel degelijk winstbelasting. U dacht toch niet dat het echt gratis geld was.

mickey99999 | 08-12-19 | 09:18 | 4

Het gaat mij niet eens zo zeer om de HRA, als wel om het diepgaand veranderen van een volstrket onhoudbaar systeem. Er is geen mens meer die nog oprecht kan zeggen dat hij of zij d ebelastingwetten en regels nog snapt. Maak het simpel. Dat is waarvoor ik een lans zou willen breken.

de Jager59 | 08-12-19 | 10:39

@3*links=rechts | 08-12-19 | 10:11: Bij de aanvraag was er uiteraard voldoende inkomen, maar een terugval in dat inkomen maakt het aanhouden van een woning onmogelijk. Zelfs als diezelfde burger al jarenlang heeft afgelost op die woning en er lagere maandlasten zijn dan voor een gesubsidieerde huurwoning. De regeldwang is zo kromgetrokken dat het onhoudbaar gaat worden en zoals de statistieken al aangeven er steeds meer mensen onder een brug belandden.

Belast | 08-12-19 | 12:48
▼ 1 antwoord verborgen

Doctor Honoris Causa | 08-12-19 | 08:41
7 euro per uur per kind
4 jaar kinderopvang
47 weken per jaar werken
36 uur per week werken
Geeft al een halve ton aan kosten per kind voor iemand die geen pauze heeft op het werk en geen reist van en naar KDV. Per kind. Gemiddeld hebben mensen twee koters en betalen dat twee keer.

Daarna komt ook nog de achtjarige buitenschoolse opvang periode met een vergelijkbaar verhaal. Als iemand ergens tussen minimum en modaal verdiend, gaat de overheid bijna alles betalen, omdat je anders niet meer rond komt. Dat gaat dan om enorme bedragen, waarvan je hoopt dat alles goed komt. web.archive.org/web/20190503165828/ht...

Zeker bij mensen met wisselende uren wordt dat een ramp. De ene dag is meer opvang nodig dan de andere. Dus per week krijg je dan urenstaten van opvang en van werk, waarvan de fiscus verwachtte dat die altijd matchen. Mocht dat 1 keer niet lukken, bijvoorbeeld omdat je werkgever uren niet erkende & betaalde OF het KDV een kind factureert dat al opgehaald was, dan ben je fraudeur en kan je alles terugbetalen en kan je erna nooit meer een toeslag aanvragen die je wel nodig hebt.

Of nog leuker, stel dat lukt niet bij een paar (allochtone) ouders bij het gastouderbureau, dan noemen we dat gastouderbureau een facilitator van fraude, dat bureau vervolgen we NIET, want er is geen bewijs, maar we gaan wel ALLE ouders van dat bureau ZONDER onderzoek of bewijs vermalen.

Dit is eigenlijk het gevaar van BIG DATA samen met blind vertrouwen in grote organisaties. Dankzij data over ANDERE klanten bij een gastouderbureau, zetten we een vinkje bij dat bureau en gaan we ALLE klanten van dat bureau financieel ruïneren. Geen onderzoek, geen menselijke maat, niet reageren op bezwaren, geen bewijs richting slachtoffers, rechters of parlement, maar gewoon doorgaan.

Er wordt dan aan gegevens arbitrair enige waarde toegekend die er niet is, en vervolgens vaart iedereen daar blind op. De fiscus zal wel gelijk hebben. Slachtoffers wisten niet eens, dat ze op deze manier beoordeeld en financieel gestraft werden. Echt ieder rechtsstatelijk principe is hier het raam uit.

Nu ga ik weer wild door mijn dagverblijf heen springen en een banaan eten.

Feynman | 08-12-19 | 09:14 | 5

Als een gastouderbureau fraudeert, dan frauderen de klanten mee, zo is dat nu eenmaal. Je maakt mij niet wijs dat ouders hier niets van mee krijgen. Je ziet heus wel op de factuur dat je geld krijgt voor uren dat er geen oppas is geweest. Bijvoorbeeld. Het toeslagensysteem werd op alle mogelijke manieren in hun aller voordeel toegepast, en dat was kinderlijk eenvoudig. Horen zien en zwijgen is dan uiteraard het devies. Begrijpelijk, maar dat neemt niet weg dat ze meedeelden in de onrechtmatig verkregen poet. Om alle betrokkenen, zoals de huilende "slachtoffers" op de tribune, al bij voorbaat vrij te pleiten lijkt me nogal voorbarig, gezien de enorme omvang van de fraude.

Natuurlijk is het erg om grote sommen geld terug te moeten betalen. Ze hadden beter uit hun doppen moeten kijken, en goed bijhouden of hun oppas wel te vertrouwen was. Ze hebben jarenlang klauwen met geld van de overheid ontvangen voor de oppas van hun kinderen - kennelijk in goed vertrouwen - en nu zitten ze inderdaad met de gebakken peren. Onvergefelijk naïef van die overheid, erg sneu voor de hiervan jarenlang profiterende ouders. Ouders: regel het zelf. Dan kan dit nooit mee gebeuren. Een harde les, maar that's life.

Wiebenick | 08-12-19 | 11:50

@ Feynman: dat dat gastouderbureau niet wordt vervolgd heeft niets met bewijs te maken. Google eens 'Tripartite Overleg'.
Afhankelijk van het belastingnadeel, de urgentie en vooral de vervolgingscapaciteit wordt door OM/Belastingdienst/FIOD besloten om de zaak te vervolgen (dus via het strafrecht) of fiscaal af te doen (door naheffingen & boetes).
Ik kan uit werkervaring zeggen dat negen van de tien keer wordt besloten om de zaak via de fiscale weg aan te pakken. De strafrechter komt er dan niet aan te pas. De Belastingdienst heeft ook te maken met het 'Una Via'-beginsel. Google maar.

theo-is-dood | 08-12-19 | 12:29

@Wiebenick | 08-12-19 | 11:50: volgens mij is het hele punt in dit criminele debacle dat die ouders juist helemaal niéts verkeerd hebben gedaan. Maar het kan aan mij liggen dat ik ál dat journalistieke graafwerk, het niet volledig tot helemaal niet informeren van de TK, de frauduleuze praktijken van de landsadvocaat en het debat (of zelfs meerdere) helemaal verkeerd geïnterpreteerd heb?

Sandronique | 08-12-19 | 12:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Binnen de ambtenarij is het per definitie onmogelijk om rekening te houden met de mens. Ambtenaren (in functie) zijn er alleen om de wetten en regels, subregels en uitzonderingen erop uit te voeren. De burger ziet ambtenaren ook niet als mensen. Het weekt ook niet. Maar er wordt nu wel verwacht dat de burger de politie ziet als mensen. Terwijl de overheid de politie zelf dan weer niet ziet als mensen, wanneer zij een selfie maken bij een ingestorte eettent, Zij laten met zo'n selfie ook alleen maar de werkelijkheid zien waar zij als mens mee moeten dealen.

Leptob | 08-12-19 | 09:08

Als ik hoor dat sommige ouders 100.000 euro moesten terugbetalen voor kinderopvang, dan vraag ik me af of we niet een beetje te veel geld aan het herrverdelen/rondpompen zijn.

Doctor Honoris Causa | 08-12-19 | 08:41 | 5

Schoolkeukens, schoolbus, schooluniform.

Rest In Privacy | 08-12-19 | 09:12

@2voor12 | 08-12-19 | 08:46: Dat was vroeger: je krijgt nu alleen de uren vergoedt die je daadwerkelijk werkt

Weerduivel | 08-12-19 | 09:40

@Weerduivel | 08-12-19 | 09:40: Dat loopt al scheef wanneer BSO of dagopvang afrekenen in blokuren of dagdelen.......maar de ouders frauderen....

Belast | 08-12-19 | 12:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Mij verbaast het dat er nog niemand die hier slachtoffer van is geworden uit wanhoop helemaal flipt en iemand van de bel-dienst iets vreselijks aan doet.

DrachiR | 08-12-19 | 08:33

Waarom wordt er niet keihard ingegrepen door onze bewindsvoerders? Waarom wordt er niet domweg gezegd: We gaan de trap schoonvegen en ontslaan de 500 leidinggevenden? Allemaal, beginnend bij de directeur/stas/minister. Vervolgens introduceren we een flat-taks tarief voor iedereen. 15% van je bruto salaris gaat naar de roverheid voor algemene middelen. De rest besteed je zelf maar op een manier die jou goeddunkt. ALLE toeslagen (ja dus ook hypotheekrenteaftrek) worden afgeschaft. Op die manier ben je van een gigantisch rondpompcircus af en kan je ook nog eens kijken hoe dat effect heeft op je personele bezetting (lees kosten) die wel eens schrikbarend zou kunnen afnemen.

Afgezien van het bovenstaande is het natuurlijk een grof schandaal hoe onze roverheid mensen naar de kloten helpt. Een roverheid in een democratie zou er moeten zijn om mensen te beschermen, te helpen, het tegendeel is echter waar. Onze roverheid besteelt mensen, benadeelt ze op alle mogelijke en onmogelijke manieren.
Maar bij de volgende verkiezen gaan we weer braaf op de gevestigde orde stemmen he jongens, lekker veilig...

de Jager59 | 08-12-19 | 08:19 | 4

@GPZ550 | 08-12-19 | 08:27:
Vele mensen verdienen een dikbelegde boterham aan die complexiteit. Ambtenaren, belastingconsultants enzovoort. Die willen dit circus koste wat het kost in stand houden.

2voor12 | 08-12-19 | 09:00

Weet je wie ook alle leidinggevenden ontsloeg? ( en het is niet de usual suspect )

Eierbal-is-fijn | 08-12-19 | 09:04

@Eierbal-is-fijn | 08-12-19 | 09:04: Stalin, was er een van, maar ook Hitler, Mao en wat recenter, die knul in Noord Korea. Wat wil je er mee zeggen?

de Jager59 | 08-12-19 | 10:51
▼ 1 antwoord verborgen

Regeldrift, klimaatpaniek, incompetente bestuurders, kunstmatige maakbaarheid van een samenleving.
De economie draait goed en daar vinden de meeste talentvolle mensen een baan.
De talentlóze mensen werken voor de overheid.
Een geldverslindend, stroperig orgaan met aan het hoofd een linkse wurger.
Verantwoordelijken, voor de puinzooi, krijgen promotie, terwijl zij ontslagen zouden moeten worden.
-Schijnprocessen
-falende ict projecten
-bestuurlijk falen
-justitiële blunders
-absurde, onuitvoerbare regelgeving tav klimaat.
-oneindige instroom van kansloze, onopgeleide buitenlandse mensen.
Enz enz.
Tijd om te gaan ontbijten.
Bakkie doen bij opa & oma en verder een luie zondag.
Pleurt gauw op! Ons leven gaan ze niet verneuken.

Ruimedenker | 08-12-19 | 08:16 | 1

doen ze toch, een nu?

Inter-D | 08-12-19 | 08:32

Na dit uitstekende artikel (hulde voor Feynman) resten eigenlijk twee vragen:
1: is de overheid er nog wel voor de Nederlandse staatsburgers;
2: is de rechtspraak nog wel onafhankelijk.
Op beide vragen luidt helaas het antwoord: NEE.

Leffe Blonde | 08-12-19 | 07:41 | 4

@Je_zeulende_zusje | 08-12-19 | 07:48: Tweede kamer is niet tandeloos, maar bijt niet meer. Vriendjespolitiek viert hoogtij. En dat hele groepen en sectoren door corrupte ambtenaren en rechters benadeelt en om zeep geholpen worden zal ze een worst wezen.
Nederland is zelfs geen bananenrepubliek meer. En het wordt met de dag erger en erger.

Mart6037 | 08-12-19 | 08:14

@Mart6037 | 08-12-19 | 08:14:
Zolang de minister die verantwoording komt afleggen altijd kan rekenen op steun van de helft +1, is er geen sprake van daadwerkelijke controle. Daarnaast zou gescheiden verkiezingen (vak K en TK) meer kansen bieden voor werkelijk Onafhankelijke Kamerleden Zonder Last van partijdiscipline. Zoals het ooit bedoeld was zeg maar.
Goed, gaat niet gebeuren natuurlijk. Maar vind het een interessant idee.

Rest In Privacy | 08-12-19 | 08:28

@Je_zeulende_zusje | 08-12-19 | 08:28: Ach, u kan het nooit zeker weten. De Romeinen dachten ook dat hun wereldrijk onoverwinnelijk was. Ik verwacht niet dat we in 2951 het duizendjarig bestaan van het Vluchtelingenverdrag vieren...

Rhenium | 08-12-19 | 12:01
▼ 1 antwoord verborgen

hustler01 | 08-12-19 | 04:59
Het lukt me voor de tweede week op rij niet om de crue van deze affaire te delen. Mea Culpa.

Dat je op afkomst selecteert wie je controleert, is onethisch, maar daar zou je nog een intellectuele discussie over kunnen voeren.

Dat je op afkomst een paar ouders selecteert, controleert en vervolgens iets aantreft om op te handhaven kan ik mee leven. Alleen die controle is er in de meeste gevallen NOOIT geweest, en het bewijs ook niet. Hier is afkomst niet een voorselectie middel, niet een bewijsmiddel, maar misbruikt om direct beslissingen te nemen, een privilege dat de fiscus nog heeft.

Hier is alleen iets compleet anders gebeurd. Hier zijn bij een aantal ouders onregelmatigheden gevonden, en dat als steekproef beschouwd voor het COMPLETE gastouderbureau. De rest van de aangesloten allochtone ouders zijn toen NIET individueel behandeld, maar ZONDER hun dossier te lezen OOK als fraudeur weggezet. Ze mochten nog voor de vorm langskomen om bewijs van het tegendeel te brengen, maar er werd niet verteld wat de fiscus wilde hebben, of hoe dat beoordeeld werd.

Toen uitlekte dat de eerste golf van deze terreur vooral moeilijke achternamen en dubbele paspoorten raakte, is deze methode ook uitgebreid naar roomblanke hollanders. Die mochten ook op het matje komen, zonder te weten hoe ze hun onschuld konden aantonen en werden daarna ook financieel geruïneerd.

Er is vervolgens van ALLE ouders ZONDER controle jaren aan kinderopvangtoeslag teruggevorderd, hun bezwaren niet behandeld, en tijdens rechtszaken gelogen tegen de rechtbank. Dan heb je dus OOK ieder systeem dat die fouten kan herstellen gesloopt.

Anekdotisch bewijs bij enkele ouders werd bepalend voor de groep. En dat "bewijs" zien we nu in de panelen verschijnen, met de fiscus "ziet 16x" dit... enz. Dat is leuk, maar dan heeft de fiscus 16x iets gezien om een maand terug te vorderen bij 16 verschillende ouders. Hier zijn alle jaren van dat kind teruggevorderd bij ruim 9000 gezinnen. Als je in een willekeurige wijk iedereen aanhoudt en in de cel gooit zal daar ook echt wel een crimineel tussenzitten, alleen zo werkt het niet.

De fiscus had zelfs zo weinig bewijs dat het gastouderbureau waar al deze ouders zaten NIET strafrechtelijk is vervolgd. Laat dat even op u inwerken. Dat gastouderbureau is aangemerkt als facilitator in de CAF 11 zaak, vervolgens bij 300 ouders tienduizenden euro`s teruggehaald en in latere jaren nooit meer verstrekt ZONDER die ouders INDIVIDUEEL te beoordelen. Daar was GEEN vermoeden, GEEN controle en GEEN bewijs voor.

Een fraude van orde grootte 300 x 33.333, rond de TIEN MILJOEN euro NIET strafrechtelijk vervolgen bij de facilitator omdat je geen bewijs hebt, maar wel 300 gezinnen verneuken?

Hier is in het voortraject geen due process, tijdens niet, en achteraf al helemaal niet. Er zijn zaken die etteren vanaf 2005. Om vervolgens bewijs achter te houden voor de rechter, en zelfs tijdens het kamerdebat tegen de kamer is echt een gotspe. Er hebben nota bene ambtenaren nog TIJDENS het debat info gelekt om aan te tonen dat Menno S woensdag nog niet volledig eerlijk en transparant was.

Hier worden niet alleen 10.000 gezinnen financieel vermalen, hier wordt de rechtsstaat ontmanteld. De controle vanuit de wetgever en vanuit de rechterlijke macht is dermate verminkt door de uitvoerende macht, dat ook de trias politica faalt.

Als je daarvoor niet hoeft af te treden, niet wordt weggestuurd door de Kamer, wat moet je dan nog als kabinet doen om te ver te gaan? (de hamvraag van deze week) Moet je echt als Brutus het mes laten zakken in Caesar voor het oog van tientallen draaiende camera`s en een volle tribune? Ik weet het oprecht niet meer.

Feynman | 08-12-19 | 07:23 | 1

Ik vind wel dat hier iets waarschuwends vanuit gaat.Denk ook aan het PGB debacle waar ook vele burgers zijn vermorzelt.Ik bedoel dat de staat, RECHTSSTAAT / democratische staat in staat is dit te doen zonder ook maar wat voor gevolgen voor die staat.Want iedereen die het niet treft is blij dat het hem / haar niet treft.

Ben5570 | 08-12-19 | 10:53

Inderdaad Feynman! All the above én ze hebben sinterklaas naar de kloten geholpen!

Accident_Prone | 08-12-19 | 07:12

Gewoon een vlaktax invoeren en alle maar dan ook alle subsidies afschaffen. Kun je niet werken omdat je kinderen hebt, dan heb je fuck.ng pech. Zoek zelf maar een oplossing. Als je 100.000 euro aan kinderopvang moet krijgen dan gaat er iets heel erg mis in dit land. Maar goed dat gaat het op de meeste fronten hier. Het zit n.l. zo: in Nederland betaald 20% van de werkende bevolking 100% van alle belasting. De rest (de andere 80%) wordt op de een of andere manier gecompenseerd door de belastingdienst. Dus een vlaktax en een streep door alle subsidies geeft ook een veel kleinere overheid! Ik die de groeten aan alle subsidie ontvangers.

Rdock | 08-12-19 | 06:54 | 4

U probeert een oplossing te vinden voor het belasting- en toeslagenprobleem. Maar het echte probleem zit in de ambtenaren, de controlerende macht, het falende kabinet en de rechtspraak. Daar moet de bezem doorheen.

Leffe Blonde | 08-12-19 | 07:57

Geld rondpompen geeft ook werk....
Overbodig werk voor ambtenaartjes...

M13 | 08-12-19 | 08:49

Geen vlaktaks, want het gaat om de appels die op de grond vallen.Liever nog wat mee staatsbijdragen, want nog meer appels.

Ben5570 | 08-12-19 | 10:55
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom werd geselecteerd op afkomst? Omdat uit ervaring was gebleken dat allochtonen nogal vaak frauderen. Heel fijn dat de BD hier de algo's op aanpast. Als het zelflerende algo's waren, was dit al veel eerder gebeurd. Data discrimineert niet.

hustler01 | 08-12-19 | 04:59 | 1

Wat die data dan schijnbaar dan weer niet zag was dat al die mensen werkte. Want anders hadden ze die toeslag niet aangevraagd.Het was namelijk een kinderopvang toeslag die ze aanvroegen om dat hun kinderen opgevangen moesten worden omdat ze werkte voor BV nederland.Het was trouwens niet die data maar mensen die spraken van afpakjesdag. Zeg maar als je geen jansen heten.Dan had je een streepje voor.Dat was al voor de data.Dus zover de onzin die u brengt.Die sukkels brengen ons iedere dag via de NPO. Gij zult niet discrimineren of racisties zijn. Maar zijn achter de schermen yep. Schijnbaar juist wat wij niet mogen zijn.En geloof mij maar ben keihard in mijn stellingen. Opsporing verzocht noem ik in de hoofdrol en mislukt multikul programma. Maar ik kan er niet tegen als mensen een onterechte rol in de schoenen geschoven krijgen. Dit is te wijten puur aan een faal van die knuppels aan de top.

tweetybird | 08-12-19 | 05:22

Maak kinderopvang gratis, zo ook de hele schoolcarrière -indien er overgang wordt behaald.
Heb nooit goed begrepen waarom mijn ouders kinderbijslag kregen en dan mijn school moesten betalen.
Alle gezondheidszorg die latere kosten bespaard als tandarts, fysio mag gratis.
De overheid mag wat mij betreft niks faciliteren dat de geestelijke gezondheid aan kan tasten, of roept om fraude.
Dus het hele toeslagen circus dient zo spoedig mogelijk te verdwijnen. Dat gaat zoveel onnodige mensuren aan geld en energie opleveren, daar kunnen we iedereen een energietransitie van cadeau doen.

geen koning | 08-12-19 | 03:14 | 3

Niet te realistisch eh!

schoon-schip-maken | 08-12-19 | 06:00

Fysio werkt niet, kom eerst maar met bewijs dat het beter werkt dan placebo. Fijn dat je gemasseerd wordt maar dat kan vast goedkoper.

Nichtsneues | 08-12-19 | 08:17

Ik ben vanavond en vannacht een beetje Geenstijl moe.
Alle betweters hier veroordelen de overheid op alles wat mislukt.
Maar er is werkelijk niemand hier die iets aandraagt om het tij te keren.
Zaniken zonder met oplossingen te komen vind ik niet best.

HoerieHarry | 08-12-19 | 02:48 | 13

Elke oplossing doet weer nieuwe problemen ontstaan. Wat dat betreft hebben de mensen die roepen om een kleinere overheid gelijk; hoe minder een overheid doet, hoe minder kan misgaan. Maar zelfs een kleinere overheid zal elders weer andere problemen veroorzaken vanwege hetgeen zij dan niet meer doet.

In dit geval lijkt het erop dat de fiscus niet integer heeft gehandeld en en dat sprake is van machtsmisbruik. Tegen een corrupte overheid is bijna niet te vechten.

Rest In Privacy | 08-12-19 | 07:16

@HoerieHarry | 08-12-19 | 03:43: Zullen we eens beginnen om de winnende partijen bij een verkiezing te dwingen zich te houden aan alle beloftes die ze maken ? Dit om te beginnen ? Dan de drie grootste partijen het meeste zeggenschap geven ?

Koning BongoBongo | 08-12-19 | 08:35
▼ 10 antwoorden verborgen

Als je binnen enkele jaren tijd een ton aan gemeenschapsgeld moet binnenharken om je gezin draaiende te houden, dan moet je je misschien eens achter de oren krabben. Waarschijnlijk zijn dat euro's slecht besteed voor de samenleving.

Bulloch | 08-12-19 | 02:41 | 4

@tweetybird | 08-12-19 | 02:53: kinderen krijgen is nog altijd een keuze. De kosten die dat met zich meebrengt, zijn eenvoudig te calculeren. Deze ouders hebben bewust aanspraak gemaakt op toeslagen, omdat ze niet zelf wilden opdraaien voor de kosten. Dus mag de gemeenschap dat doen. Wat mij betreft stoppen we lekker daarmee. In ieder geval hoop ik dat niet alle ouders nu rücksichtslos hun schuld kwijtgescholden krijgen.

Bulloch | 08-12-19 | 07:39

@Bulloch | 08-12-19 | 07:39:
Moeder de vrouw moet ook zo nodig werken voor 500 euro in de maand. Met als gevolg dat de laafjes naar de opvang moeten die 2000 euro kost. Maar dat maakt niet uit, de gemeenschap hoest wel even die 2 mille op zodat moeders trots kan vertellen dat ze ook aan het gezinsinkomen bijdraagt.

2voor12 | 08-12-19 | 08:09

@Bulloch | 08-12-19 | 07:39: De staat vaart wel bijde toeslagen.Ze geven een euro, en vangen in de loop der tijd 4 euro middels belastingen terug.Intussen betalen nu belastingbetalende mensen deze toeslagen, dus die betalen zich scheel aan belastingen ten faveure van de 2 verdiener.

Ben5570 | 08-12-19 | 11:05
▼ 1 antwoord verborgen

Bandieten zijn het, die regenten uit het westen.

FogerRederer | 08-12-19 | 01:59

Besturen blijkt wel degelijk een vak nu blijkt dat menig bestuurder zijn vak niet verstaat.
De onkostenregeling hardop kunnen citeren is een ding, goed bestuur een ander.

De Briemusketier | 08-12-19 | 01:49

Dit is waar ik voor wil betalen:
-Infrastructuur, je zorgt er maar voor dat ik op een 4-baansweg met 150 kmph naar mijn werk kan karren of maakt het openbaar vervoer gratis bijvoorbeeld
-Onderwijs, je zorgt er maar voor dat de kennis op peil blijft bijvoorbeeld.
-Gezondheidszorg, je zorgt er maar voor dat bevolking betaalbaar naar de dokter kan bijvoorbeeld.
-Veiligheid, je zorgt er maar voor dat de criminaliteit afneemt bijvoorbeeld.

Voor heeeel veel andere dingen wil ik niet meer betalen: Ontwikkelingshulp, een intussen overbodige NPO, subsidies voor je hobby, Mieles voor immigranten, advocaten voor immigranten, megalomane projecten, het koningshuis, energietransitie, falende overheidsprojecten, externe adviseurs, TBS. Om maar een paar dingetjes te noemen.

knutsel_ | 08-12-19 | 01:46 | 3

Denk dat je je knip niet vaak hoeft te trekken kijkende naar je wensenlijst.

Dr. Blechtrummel | 08-12-19 | 01:58

Absoluut wel. Je kan ook zeggen ieder voor zich. Maar dan ben je dus afhankelijk van degene die het aanbiedt. Als niemand het kan betalen wordt het niet aangeboden.

knutsel_ | 08-12-19 | 02:03

Is een wekenlange staking niets, wat je ook van de Fransen vindt ze doen het gewoon. Respect voor die Fransen want ze doen gewoon wat wij hier jaren typen, ze verzetten zich. Overigens moeten ze maar heel snel de pensioenleeftijd opleggen vanuit de EU, dat wel. Wij maar doorwerken tot ons 70 om mogelijk te maken dat zij met 62 al kunnen genieten van de rest van hun leven.

sprietatoom | 08-12-19 | 02:07
-weggejorist-
merkdolden | 08-12-19 | 01:23 | 1

Mooi man. Heb een geheugen dat een olifant zijn geheugen doet verbleken. De VVD begon dan ook met hun eerste loze belofte. Minder regels voor een betere overheid. Dat zelfde jaar kwamen er 14.000 regels bij. Nu zijn we zover dat we door de regels de bomen en het bos niet meer zien. Belofte 1003 die we dus kunnen schrappen.Zelfs ambtenaren bij politie gezondheidszorg belasting en nog vele andere organisaties snappen al die regels en administratieve rompslomb niet meer. Wat vandaag regel is is morgen weer anders door weer een nieuwe regel.En als je die regel volgt kan het zomaar zijn dat die regel weer overruled wordt door weer een andere regel. We hebben hier twee woorden voor. Pure chaos!!!

tweetybird | 08-12-19 | 01:13 | 6

@sprietatoom | 08-12-19 | 01:51:
Ach ik heb om eerlijk te zijn niks met extreem links en niks met extreem rechts en eigenlijk helemaal niks met extreem.

Ik reken mensen enkel af op falen en teveel hun eigen ik. Maar wel de leugen brengen dat ze er zijn voor de mensen en volk.

Aan die mensen heb ik echt een hekel.

Bijvoorbeeld een uitspraak van een MP. Ik ben de premier van het hele volk.Maar nooit een standpunt durven innemen. Alles weglachen. En altijd dezelfde dooddoeners om verantwoordelijkheid te vermijden. Ik heb er geen weet van. Uit belang van de staatsveiligheid en meer van dat soort gezwets.

Hier het ene zegge. Op reis gaan en daar precies het tegenovergestelde doen.Yep aan dat soort zaken heb ik een hekel.Dat is vvd.

Maar heb ook geen compasie met een cu en een cda. Laatste debat heb ik uitgebeeld met muziek. Heette speciaal voor de gelovige partijen van dit kabinet een gebed. Muziek jeezes to a child. Wel aanzwengelen bij debat snel. Maar laatste preek. Running with the devil.Je keutel intrekken terwijl je weet. Ze hebben mensen hun leven kapotgemaakt met falend beleid. En dat wellens en wetens.

Men denkt mischien die gekke tweety. Vaak heb ik onzin. Maar soms heb ik een echte boodschap.En dat was er 1. Een omzigt die zei in de oppositie toen, en niet in kabinet. Bulgarenfraude en weekers was na drie verhalen veranderen over en sluiten. Maar snel die een klokkeluider op staande voet liet ontslaan was dan weer geen probleem.

Nee omdat nu dat cda in het kabinet zit en dat is pluche. Iemand die het hele gebeuren van blunders en falen bekend maakt waardoor hij de mogelijkheid heeft om het bespreekbaar te maken. Ik had een hoge pet op van die omzigt. Maar ik vind het nu gewoon een lul. En ben zwaar telleurgesteld in de man. Hoe een mens zich toch kan vergissen.

En uiteindelijk zie je in dat dat kabinet niet voor het volk zit maar voor hun ik. Nieuw is wel dat ook de meeste knuppls van de oppositie precies hetzelfde voor hun ik zitten en totaal niet voor het volk.. Kabinet en meeste van die oppositie is dus gewoon 1. Dat noemen ze 1 pot nat.
De slachtoffers. Het volk.

1 ding is wel gelukkig. De wereld vergaat daar niet mee. Dat doet het klimaat.Vraag maar aan chucky Greta en pinokkio ruttegraat.En zijn volgers yasser klavert en robojetten.

Welterusten. En morgen gezond weer op.

tweetybird | 08-12-19 | 02:26

@sprietatoom | 08-12-19 | 01:51: de overheid helpt, ze zeggen het zelf. Landen met veel overheid doen het beter, vraag maar aan de USSR. Of China. Of Nederland. Het is een heilloze weg. Oplossing: kleine overheid en vrijheid voor de bevolking. Eenvoudige Regels en geen onnavolgbare om het “eerlijker” te maken oid. Dat hebben we nu, niemand snapt het meer dus is het willekeur ipv duidelijker.

Nichtsneues | 08-12-19 | 08:22
▼ 3 antwoorden verborgen

"Coalitie en gedoogpartners vinden dit allemaal a-okay. U ook?"

Ja, want het volk stemt de facto steeds op dezelfde dus verandert er niets.

ProAsfalt | 08-12-19 | 01:11 | 3

Noem een partij die dit anders wil. Die concrete voorstellen heeft over de kinderopvangtoeslag.

knutsel_ | 08-12-19 | 01:13

@knutsel_ | 08-12-19 | 01:13: Rondpompen van geld uit toeslagen. Ja, er zijn partijen die dat nonsens vinden.

Dr. Blechtrummel | 08-12-19 | 01:20

Misschien. Maar die zitten dan ook weer in een coalitie. Ik zou willen pleiten voor een vereenvoudigd systeem dat boven politiek uitgaat. Waar een partij niet eens een programma met verkiezingsbeloften voor nodig heeft.

knutsel_ | 08-12-19 | 01:24

"Femke (..) en compleet bruikbare instrumenten in de kast (..)."

Ik geloof niet dat ik wil weten welke bruikbare instrumenten dat dan wel niet mogen zijn, die bij Femke in de kast liggen...

Rest In Privacy | 08-12-19 | 01:04

Heeft er al iemand rekening gehouden met ambulance's en politieauto's die zich door de file van 100 km/h rijdende mensen moeten wurmen op weg naar een spoedgeval? Of interesseert Mark Rutte het niet dat er doden gaan vallen door zijn handelen? Of zal hij reageren met dat hij het gewoon "rot" vindt voor de slachtoffers dankzij de rotmaatregel?

Tuinhekje | 08-12-19 | 01:03 | 4

Trutte is een gewetenloze narcistische imbiciel. Dat bewees hij nogmaals in Madrid met de klimaattop. Hij is echt knetter en knettergek. Extreem links zegmaar....

anti-fatwa | 08-12-19 | 02:40

Het interesseer hem niet.Kijk naar verhoging pensioenleeftijd:tussen 60 3n 70 jaar verlaten heel veel mensen deze aarde.Misschien wel de helft, ik weet het niet.
Dus, its all for the money, meer niet.

Ben5570 | 08-12-19 | 11:17
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe kun je nou recht hebben op een ton aan toeslagen, dat kán toch helemaal niet?

Johan1235 | 08-12-19 | 00:55 | 1

Tel het maar eens een aantal jaren op, met boetes, en overige kosten, dan kom je er wel hoor, laat dat maar aan onze incompetente belastingambtenaren over

tsjajaja | 08-12-19 | 01:02

Maar de extremen zijn ook wel extreem. 100.000 euro toeslag is best veel belastinggeld. Daar koop je een mooie Tesla voor.

sprietatoom | 08-12-19 | 00:39 | 5

@tweetybird | 08-12-19 | 00:59:

Best veel geld ook al is het over 10 jaar. Wanneer spaarde jij voor het laatst een ton bij elkaar ? Me in 2009 maar het is ook weer bijna op haha.

sprietatoom | 08-12-19 | 01:04

@sprietatoom | 08-12-19 | 01:04:

Is met boete en rente en zo.en dit loopt al heel lang. Niet betalen weet je wel wat dat kost. Begrijp je verbazing. Had ik ook. Maar het kan echt.Voor die mensen gelde echt. Werken loont niet. Had maar wachtgeld aangevraagd.

tweetybird | 08-12-19 | 01:23

@sprietatoom | 08-12-19 | 01:04:

Over mijn situatie praat ik niet.Maar 100.000 euro. Nope. Heb zoveel geld echt nog nooit gezien. Kun je nagaan als je dat moet terug betalen.

tweetybird | 08-12-19 | 01:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Uw Overheid haat U.
Uw Overheid wil U vernietigen. Er is geen enkele ruimte voor Uw leven dat Uw Overheid U wil gunnen. Uw leven is zinloos voor Uw Overheid als U geen nut meer heeft. U moet en zult geld ophalen voor Uw eeuwig hongerige Overheid. Frans Timmermans wil dat U nóg harder werkt voor Uw Overheid.
U moet snel een kind op de wereld zetten voor Uw Overheid. Uw Overheid haat Uw kind nog voordat deze geboren is. U moet Uw Kind op tijd aangeven bij Uw Overheid. U heeft geen enkel recht over Uw Kind voordat Uw Overheid dat recht zich toegeëigend en uitgevoerd heeft. Uw gedachten komen voort vanuit Uw brein terwijl U in een graf ligt, 3 meter onder het maaiveld. Uw Overheid wil dat U in een graf ligt. Uw Overheid haat U.

Boris Poepnagel | 08-12-19 | 00:34 | 9

Bij een communistisch land hoort een Nomenklatoera, een klein groepje dat alles mag wat het gewone volk niet mag. Dat zijn de Ollongrens, die het volk de weinige rechten afpakken die het nog heeft. De Dijkhoffs, die onbekommerd graaien. Als jij probeert te flikken wat die man flikt, lig je de rest van je leven krom om de boete te betalen. De Snels, die wegkomen met het ergste wanbeleid. Jij vliegt eruit als je maar een tiende fout doet van wat Snel "presteert". De fabulant Rutte. Met een kwart van de leugens waar hij mee wegkomt, maak jij je in de maatschappij onmogelijk. Ja, we hebben een Nomenklatoera, dus we zijn een communistisch land.

MAD1950 | 08-12-19 | 01:37

@sprietatoom | 08-12-19 | 01:36: Nederland kent een gemengd systeem, met een grote rol voor de overheid. En geef eens namen van economen die zeggen dat het 'kapitalisme' op zijn laatste benen loopt? Ik ken ze niet.

Rest In Privacy | 08-12-19 | 09:26
▼ 6 antwoorden verborgen

Vandaag een nieuw geval van oplichting door de overheid ontdekt. We ontvingen een brief van de SVB dat we geen kinderbijslag meer ontvangen voor onze 17-jarige zoon, omdat die is gaan studeren en dus studiefinanciering kan aanvragen. Maar met studiefinanciering zadelen we hem op met een lening en een lening is het omgekeerde van kinderbijslag. Dus we worden genaaid door de overheid, die denkt dat een lening een goede vervanging is voor gratis lala geld (dat we natuurlijk eerst allang via belastingen hebben betaald). Koekje van eigen deeg ontploft nu in eigen gezicht.

gekwetst | 08-12-19 | 00:31 | 2

En als je een minder begaafd kind hebt gebaard, zeg maar laag IQ of gewoon aartslui, dan plukt hij wel voordelen uit de grote subsidieboom.
Nederland, het land waar degenen die willen en kunnen worden genaaid om de incapabelen en weigeraars te onderhouden

Olleke | 08-12-19 | 00:58

Wie moet die studie dan betalen? Ik?

Baron-barry | 08-12-19 | 03:31

Het toeslagencircus is slechts een klein deel. Er wordt een bepaalde complexiteit in het leven geroepen die zogenaamd maatwerk levert. Ik ben van mening dat we af moeten van die complexiteit, want het zogenaamde maatwerk levert meer problemen op dan dat het oplost.

Neem bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslag. Als je kinderopvang vanuit de belastingen gefinancierd, gratis zou maken voor iedereen, zou iedereen kunnen gaan werken wanneer het hem, of misschien wel beter gezegd, haar, past. Je kunt het hele ambtenarenapparaat dat zich met die toeslag bezig houdt terzijde schuiven en je hebt nooit meer gezeik met fraude. Geen geschuif meer met uren in de deeltijdbanen, waarvan je weet dat dit een enorm geregel is. Er kan meer gewerkt worden waardoor er meer belasting binnenkomt. Op dit moment betalen we voor een systeem dat nodeloos ingewikkeld is.

Ik wil een kleine overheid die bepaalde dingen mogelijk maakt waarvoor ik wil betalen. Je zou ook vanuit een libertarische gedachtegang kunnen redeneren dat je helemaal geen overheid nodig hebt, maar zo groot is Nederland nu ook weer niet. We kunnen sommige dingen makkelijk collectief regelen. Zoals de kinderopvang.

knutsel_ | 08-12-19 | 00:21 | 8

Dan maak je het weer ingewikkeld. Gewoon gratis van 08:00 tot 18:00 uur. Met als enige voorwaarde werk hebben.

knutsel_ | 08-12-19 | 00:54

@knutsel_ | 08-12-19 | 00:39:
Het gaat zeker over opvoeden en de tijd die jij zelf erin wil investeren en dat niet aan de samenleving overlaten.
Typisch een slechte moeder excuus van je omdat je zelf niet de capaciteit hebt en hebt gehad om je kroost op te (willen) voeden en dat in zijn algemeenheid als mening hier te willen poneren.
Goed gedaan mama!

Ongeblustekalk | 08-12-19 | 01:03

Nogmaals kalkie, het gaat over werken, niet over opvoeden, As jij meer tijd met je kinderen wil moet je dat doen. Misschien juich ik het zelfs wel toe.

knutsel_ | 08-12-19 | 01:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Tja we willen een systeem. Belasting. En dan progressief. En wie een auto heeft betaalt wat meer. Maar zielepieten wat minder. En wie kinderen heeft wat minder, die krijgen dan kinderbijslag. En mensen met een huis, da's ook wat, die moeten hypotheekrenteaftrek. En dan tja, de armoedeval als je vanuit een uitkering gaat werken. Ook zielig. Weer een regeling. En die uitkeringen zelf, ook allemaal regelingen. En zo nog een tijdje door. Gehandicaptenregelingen, gescheiden, wel gehuwd, niet gehuwd, allemaal regelingen.

Nederland krijgt gewoon wat het besteld heeft: een systeem zo ingewikkeld en van de pot gerukt dat men gewoon niet moet klagen. Zelf allemaal voor gestemd.

Knufter | 08-12-19 | 00:14 | 3

Is wel zo.

Rest In Privacy | 08-12-19 | 00:26

Ah poldermodel ... toch?

Rest In Privacy | 08-12-19 | 00:57

"... Deze #toeslagenaffaire is zo groot dat netjes uitbetalen te complex, arbeidsintensief en duur is.  ..."

Het kan zomaar zijn dat dat expres gebeurt.
10% gaat naar de rechter.
De 90% die dat niet doet = winst.

Deze ouders worden gefucked.
Keihard.
Had ik dat niet al voorspeld?
Ja, dat had ik wel al voorspeld.

gaffelbaard | 08-12-19 | 00:09

De prijs van 20 jaar rechts afbraakbeleid. Ik snap niet dat heel GS zo verontwaardigd is...

* Il Principe * | 08-12-19 | 00:08 | 5

@Dr. Blechtrummel | 08-12-19 | 00:59: Wel eens van de WAO gehoord?

Rest In Privacy | 08-12-19 | 01:08

@Kuifje-in-de-EU | 08-12-19 | 01:08: Natuurlijk. Maar waar wil je heen? Zelfs wanneer je terminaal bent is 'ie WAO al niet meer zekerheid.
Mijn gedachte; verzorgingsstaat uitstekend, moeten we voor blijven zorgen.

Dr. Blechtrummel | 08-12-19 | 01:33

Noem eens 1 rechtse partij die nu in de regering zit? Volgens mij zitten daar allemaal EU communisten.

anti-fatwa | 08-12-19 | 02:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is allemaal nog veel rotter dan het lijkt... Dit zijn slechts de paar zaken die de oppervlakte bereiken... Niet alleen dat belastingschandaal maar alles wat Feynman beschrijft... De overheid doet iedere keer verbaasd, verontschuldigd zich en laat ons denken dat het excessen zijn, maar de realiteit is dat dat het resultaten zijn van calculatief en strategisch uitgevoerd beleid dat jarenlang voor de burger verborgen gehouden is... Althans de grap is dat het niet eens echt verborgen is gehouden, het staat echter in vriendelijk klinkende 'codetaal' beschreven in rapporten en onderzoeken. Ingewijden weten of zien dit al langer en werden door hun omgeving als aluhoedjes weggezet, maar door de snelheid van openbaringen tegenwoordig zien ook steeds meer 'normale' burgers dit in... Onze overheid is slecht van vertrouwen en misbruikt, verdraait en herschrijft de wet om ons in bulk te kunnen controleren. Ze zijn op zoek naar de goedkoopste en makkelijkste manier... Met een vriendelijke glimlach vragen ze steeds meer van u. Een klein beetje meer van uw geld, een klein beetje meer van uw privacy, meer van uw data, meer van uw zeggenschap, etc. Ze hebben het nodig voor 'uw' veiligheid, welzijn, zorg, voor het klimaat en zo nog duizend dingen... Ze willen steeds meer en er komt steeds minder voor in de plaats terug... En wij simpele zielen gaan er steeds maar mee akkoord... Best knap toch...?!

Nemo_Tenetur | 07-12-19 | 23:59 | 2

De zieligheidsindustie moet betaald worden en wel op zo’n manier

Rest In Privacy | 08-12-19 | 00:59

Precies, goed gezegd.

gato | 08-12-19 | 08:49

Overigens hulde @Feynman. Spijker/kop.

RickRD | 07-12-19 | 23:55 | 1

Ondanks dat het een lang verhaal was. Het levert veel stof op en toont eigenlijk het gehele falen van die overheid aan op steeds meer fronten.

tweetybird | 08-12-19 | 00:00

Je zal als staatssecretaris zo'n kolos van een vastgelopen overbeladen vrachtschip moeten vlot trekken. De ervaren matrozen zijn in de reddingssloep gesprongen en de opdrachtgever blijft maar containers aanvoeren. Vindt die Snel een zakkenwasser van een flutpartij maar ruilen wil ik zeker niet.

Dr. Blechtrummel | 07-12-19 | 23:54

Het PGB, ook een walhalla voor fraudeurs.
Probleem is dat dit soort regelingen oncontroleerbaar zijn.
Tenzij elke burger zijn persoonlijke ambtenaar krijgt.

de honden blaffen... | 07-12-19 | 23:33

Ondertussen in Coevorden. 5-jarige jongen na vijf uur uit puin grillroom Coevorden, 'toestand zorgwekkend' Agenten maken selfie bij ingestorte grillroom twitter.com/poldrenthe/status/1203409...

RickRD | 07-12-19 | 23:25 | 2

Dat krijg je als een 'politie agent' niets anders is, dan een op sensatie belust iemand.

vluchtelingallergie | 07-12-19 | 23:56

Okay, hier ook maar een keer:

Grootschalige fraude gepleegd inderdaad.
Enorm veel gevallen van ouders en gastouder die samenspannen om de boel op te lichten.
Voorbeelden:
-10 uur werken per maand, en 230 uur kinderopvangtoeslag aangevraagd per maand.
- Enkel in januari gewerkt; maar het hele jaar KOT aangevraagd

Begin eens te lezen bij 3.3 in dit document:

www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/...

zetje01 | 07-12-19 | 23:07 | 4

@Zapata10 | 07-12-19 | 23:26: Hoezo niet gepleegd? Die data die zetje01 noemt klopt gewoon. Mensen hebben bijvoorbeeld op dagen als 32 januari KOT geclaimed. Alleen heeft de belastingdienst procedurefouten gemaakt en is er blindelings vanuit gegaan dat er op 32 januari nooit kinderopvang heeft kunnen plaatsvinden!
Er is wel degelijk grootschalige fraude gepleegt en dat de belastingdienst te veel zijn best gedaan heeft dit te tackelen doet daar niks aan af!! Het is ook jouw belastinggel, Zapata!

du Roi Soleil | 08-12-19 | 00:01

@du Roi Soleil | 08-12-19 | 00:01:

Man praat geen onzin. Een belastingdienst die fraude gebruikt om mensen fraude in de schoenen te schuiven valt niet goed te praten.Hoe je het went of keert.Fraude is fraude. Als die mensen fraude plegen worden ze keihard afgerekent. Dus dat hoirt ook te gelden voor dit kabinet en opperbazen bij die belastingdienst. Niet gaan lopen meten met twee maten heet dat.

tweetybird | 08-12-19 | 00:19

Half bulgarije , marokko, turkije en polen krijgen iedere maand dik geld van deze club, laten ze daar ook maar eens naar kijken, maar die kosten worden afgeboekt als zijnde oninbaar.

tsjajaja | 08-12-19 | 01:06
▼ 1 antwoord verborgen

Boeien dat toeslagen verhaal. schaf al die toeslagen en handouts eens af en verlaag de belastingen. Laat mensen de keuze of ze op andermans kinderen willen passen voor half minimum en stop eens met die belachelijke eisen aan een kinderdagverblijf om een paar koters stil te houden voor een paar uur.
Wanneer word de roze kleur rood hier?

miko | 07-12-19 | 23:05 | 2

Rose is leuk voor vrouwen. En rood groen en paars geven een slechte nasmaak.

tweetybird | 08-12-19 | 00:01

Hulde! Die omgekeerde bewijslast _moet_ er af bij de fiscus, begrijp al tijden niet waarom kamerleden zich hier niet over roeren...

ruud76 | 07-12-19 | 22:57

Maarreh GS: ondertussen belanden we zo in ronde 9 van het mooie gevecht tussen Joshua en Ruiz. Hier eerder zwaar gepromoot maar nu lees je er niks over.

De waard zijn gast | 07-12-19 | 22:51 | 20

@Zoloft | 08-12-19 | 00:38:
Dat speelt al een tijdje. Men verwijt de familie Hearn (management van Joshua voor de mensen die dat niet weten) dat zij "gemakkelijke" tegenstanders uitzoeken, dat viel effe tegen bij het eerste gevecht met Ruiz. En de hele bokswereld, journalisten en liefhebbers zitten eigenlijk te wachten op Joshua vs Wilder en of de "bare knuckle gipsy boxer" Tyson Fury.

Basil Fawlty | 08-12-19 | 00:54

@Zoloft | 07-12-19 | 23:46:
Inderdaad, wat een domme opmerking. Hij won met dat lichaam het WK heavy weight, staat de wedstrijd daarna 12 rondes vol vuur te boksen. Dat lukt je niet ongetraind. In plaats van zo'n denigrerende opmerking te maken over dikke mensen zou je juist voor degenen die meer doen dan de gemiddelde Frans_Gender qua sport respect moeten hebben.

De waard zijn gast | 08-12-19 | 12:49

@tweetybird | 08-12-19 | 00:11:
Dat laatste :D
Maar true, Ruiz was continue aanvallend, ondanks zijn kortere reach. Hij probeerde iedere keer Joshua binnen zijn bereik te krijgen en Die was vervolgens alleen maar bezig om niet in de touwen te belanden. Wat ik al zei: respect voor die Mexicaan! Maar aangezien boksen meer is dan alleen maar klappen uitdelen, het vereist ook tactisch inzicht. En daar heeft Joshua dan weer handig op ingespeeld, van de speelruimte die hij had. Zou je er een ring van 1 meter omzetten dan zou je er een andere sport met andere regels van moeten maken. Of bestaan kooigevechten al?

De waard zijn gast | 08-12-19 | 12:55
▼ 17 antwoorden verborgen

Vreemd he, al deze dingen vind je dan weer niet terug in een rapportje van Amnesty International , maar ze zijn wel tegen het boerkaverbod.

Kim-Jung-Un | 07-12-19 | 22:47 | 1

Of zwarte piet, die verward wordt met blackface omdat men dat wel kent

Mark van Leeuwen | 07-12-19 | 23:58

Het zittende regime zit op ramkoers met het volk. Clash is onvermijdelijk.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 22:36 | 8

@Berbaar | 07-12-19 | 23:08:
Hij heeft gelijk. De ECHTE hagenees weet dat het goed aan het borrelen is hier in ons mooie stadje achter de duinen berbaarTje... denk jij dat dat de relletjes hier echt alleen over de afgelaste vreugdevuren gaan,over het paard getild vvderTje?

anti-fatwa | 08-12-19 | 02:49

Gaat echt nix gebeuren gast

Inter-D | 08-12-19 | 08:08
▼ 5 antwoorden verborgen

Wachtregelingen hebben hier niets mee te maken.

Het toeslagensysteem is extreem fraudegevoelig, DUS werd er extreem veel gesjoemeld, gesjacherd en gejokkebrokt. Door de burgers. Mega falende overheid strooit jarenlang met geld als een malle, mega veel burgers lopen jarenlang te graaien. Weinig verrassend. Overheid ontwaakt op enig moment uit een diepe sluimer en probeert redden wat er te redden valt. Maar zo zijn we niet getrouwd! De burgers worden mega boos, ze willen het helemaal niet teruggeven. Het hele land begint nu te schelden en te tieren op die faalhazen van een ministers, en de graaiende burgers zijn ineens allemaal mega zielig. Want niet iedereen heeft gegraaid hoor, de meesten stonden alleen maar te kijken. Maar wel huis kwijt, echtscheiding, zelfmoord. Wat een onrecht! Wekenlang gehuil en geweeklaag op Geenstijl. Die gemene overheid. Zomaar geld terug willen dat ze zelf lopen uitdelen. Burgers in het ongeluk storten, terwijl ze zelf uit riante wachtregelingen lopen te graaien..

Wachtregelingen hebben hier niets mee te maken. Wel met massapsychose. En een falende overheid.

Wiebenick | 07-12-19 | 22:29 | 24

Ja, het was weer eens de kleine groep (Turken) die het voor de rest verpestten. Dat krijg je met een decennialange staat van dienst als frauderend uitkeringstrekkert. Want daarvan zitten er zat vrijdags in de moskee, om maar niet te praten van al die vrouwelijke partners die niet mogen werken van manlief en ondanks dat, want zielig, een uitkering ontvangen. Ik ben tegen willekeur en keur absoluut af wat de belastingdienst heeft gedaan, maar laten we vooral niet stoppen met fraudegevallen aan te pakken, ongeacht achtergrond.
En laten we dan ook die zakkenvullers in het kabinet aanpakken en verplicht onterecht verkregen vergoedingen op hun rekening laten stoerten, en dan te beginnen met Rutte, die gewoon hooghartig 'nee' op tegen de vraag of hij de onterecht ontvangen reisvergoedingen (want: continue auto met chauffeur) wilde terugstorten.

De waard zijn gast | 08-12-19 | 17:10

@De waard zijn gast | 08-12-19 | 17:01:
Ik denk niet dat het een goed voorbeeld is voor je kinderen om te gaan profiteren van een toeslagensysteem dat zoveel ruimte laat voor fraude, sterker nog, daartoe (ik mag hopen ongewild) uitnodigt. Dat de groenteboer zijn appels buiten zet betekent niet dat zij die mogen pakken, ook al hebben ze nog zo'n trek en zijn hun ouders nog zo arm. Dus armoede vind ik geen excuus, bovendien komt de schrijnende armoede van weleer niet meer voor. Er zijn veel voorzieningen voor minima en voor hun kinderen. Armoede wordt niet opgelost door te frauderen, dat blijkt nu ook wel, want het moet in de meeste gevallen worden terugbetaald. Dat er daardoor juist nog meer problemen zijn ontstaan is nu wel heel duidelijk geworden.

Dat een kind niet op voetbal kan is niet de schuld van de overheid. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden en voor de gevolgen daarvan. Ook als ze niet wisten dat hun dagverblijf structureel meer uren declareerde, of ome Jan en tante Mien helemaal niet op kinderen pasten maar wel riante toeslagen ontvingen, wat onwaarschijnlijk is, behoren ze te weten of de toeslagen die ze jarenlang kregen wel kloppen. Anders zijn ze nalatig geweest, met grote gevolgen zoals nu blijkt.

Wiebenick | 08-12-19 | 21:00
▼ 21 antwoorden verborgen

Alle lof voor 2de kamerleden Leijten en van Nispen vd SP. Hadden een ijzersterk optreden deze week. Dat mag ook wel eens gezegd.

Trumme | 07-12-19 | 22:26 | 1

Yepp

tweetybird | 07-12-19 | 23:57

Je werkt en hebt een goed inkomen. Hop, 50% belasting. Daar bovenop nog een flinke stapel heffingen die de werkgever afdraagt. Dan koop je een auto, 20% btw. 20% bpm, dus al 40% belasting en dat betaal je van je netto inkomen waarop je al die meer dan 50% (werkgeversdeel erbij) belasting hebt betaald. Dan krijg je belasting op de benzine en wegenbelasting. Daarmee kom je wel op een 90% belasting uit. Dit geldt voor alles wat je koopt. Als je kinderen je huis erven waarover je belasting hebt betaald bij kopen en bij het bezitten en je betaalt dat van je inkomen waarvan je al 50% hebt afgegeven: dan mogen de kinderen nogmaals belasting aftikken en moeten je huis wel verkopen om de belasting te kunnen betalen. Al met al gaat 90% van je inkomen naar de overheid. En nu weet je ook waarom.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 22:22 | 4

Natuurlijk, de belastingkortingen van shell en Unilever moeten ergens vandaan komen. Rechts beleid vraagt offers. Je kunt niet verwachten dat rijke mensen wat extra inleveteren. Die hebben er immers hard voor gewerkt.

* Il Principe * | 08-12-19 | 00:13

@* Il Principe * | 08-12-19 | 00:13:
Ja de linksen willen graag andermans geld met bakken door het toilet spoelen. Ik begrijp je frustratie klimaatkiddo.

anti-fatwa | 08-12-19 | 02:51

@anti-fatwa | 08-12-19 | 02:51:
Jij haalt links en rechts door elkaar. Rechts pakt mijn geld af (inkomstenbelasting ca 50%) en geeft het aan grote bedrijven en rijke mensen die er niet zoveel voor hoeven te doen. Ik zou het fijn vinden om eens een volkspartij te zien die niet heel graag snoepreisjes maakt met ondernemers en mijn geld aan hun vriendjes weggeeft.

* Il Principe * | 08-12-19 | 15:44
▼ 1 antwoord verborgen

Van Mierlo draait zich in zijn graf om.

Frank1387 | 07-12-19 | 22:20 | 3

Alweer ? Die man moet ondertussen een hoogtoerige bromtol zijn.

ja,diedus! | 07-12-19 | 22:56

Die heeft dat afgelopen jaren al zo vaak gedaan dat ie nou zichzelf uit zijn graf heeft geboord.

Deksmaat | 07-12-19 | 23:01

Frank1387 | 07-12-19 | 22:20 Slingerend

janleuk | 07-12-19 | 23:07

Menno Snelrechter ligt in elk geval nergens meer wakker van; als zoveel partijen je wanbeleid gedogen dan moet je toch wel een hele toffe peer zijn.

De waard zijn gast | 07-12-19 | 22:20

wat hier bij/door die ambtenaren is gebeurd is ongehoord en puur schofterig. Dat de verantwoordelijken, ambtenaren en politici, blijven zitten is nog ongehoorder en nog schofteriger.

langzullenweleven | 07-12-19 | 22:11 | 8

@Kuifje-in-de-EU | 08-12-19 | 00:32:

We zijn geen extremisten maar bezorgde burgers. Extremisten is heel wat anders.Maar ja dat zal jij niet begrijpen. Wat maar weer duidelijk maakt hoe jij er in staat. Ik en voor de rest stik.

tweetybird | 08-12-19 | 00:48

@Kuifje-in-de-EU | 08-12-19 | 00:32:
Er is niks zo extremistisch als een blinde vvder,waar stonden jullie vroegah eigenlijk voor? En waar staan jullie vandaag de dag voor? Weet jij het? En je stemt er nog steeds op? Dan ben je een extremist pur sang. Met oogkleppen als betonnen vloerplaten.

anti-fatwa | 08-12-19 | 02:53

@tweetybird | 08-12-19 | 00:48:
Kuifje is zelf een extremistenknuffelaar, dat maakt hem een extremist, maar dan helemaal aan de andere kant van de middelijn. Degene die hij extremisten noemt zijn niet de neo-nazi's, dat zijn alle mensen die jij 'de bezorgde burgers' noemt. Dat zijn in Kuifjes ogen ook nazi's en daarmee is zijn denkbeeld een groter gevaar voor onze samenleving dan het denkbeeld van 'de bezorgde burger'.

De waard zijn gast | 08-12-19 | 13:03
▼ 5 antwoorden verborgen

Belastingwetgeving is ook veel te complex. Het kan echt wel simpeler. In, ik meen Estland, hebben ze al jaren de 'flat-tax' gewoon heel simpel. Je betaalt een percentage van je inkomen ten goede van je land en dus jezelf en that's it. Nu is het allemaal regeltjes en trucjes en ditjes en datjes en als je de mist in gaat (bewust of onbewust) heb je een gigantisch probleem.

Theodorus.Goldbach | 07-12-19 | 22:10 | 2

Natuurlijk is dat bewust. Een simpel belastingsysteem is niet in het belang van de overheid.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 22:28

"Maar de fiscus had wel degelijk concrete aanwijzingen van fraude door gastouders en klanten van Dadim, hoewel de dienst om onduidelijke reden in 2014 heeft besloten Dadim niet voor fraude te vervolgen. De fiscus en een extern bureau onderzochten de facturen en administratie van zestien, deels willekeurig geselecteerde, Dadim-gastouders. Op één na was er in al die dossiers iets mis. Zo declareerden gastouders opvanguren voor 32 januari, 32 juli en op 29 februari 2013, datums die niet bestaan. Facturen kwamen niet overeen met de urenregistratie en kinderen zouden het jaar rond, ook in de vakanties en op feestdagen, negen uur per dag bij de gastouder hebben verbleven. Gastouders en vraagouders bleken vaak familie van elkaar en pasten soms op elkaars kinderen. Bij controlebezoeken waren kinderen niet aanwezig, die er volgens het gastouderbureau wel hadden moeten zijn. De rechtbank in Den Haag stelde Gökce in februari dit jaar – in een nog niet eerder opgemerkt vonnis – dan ook op alle punten in het ongelijk."
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
15 van de 16 ouders van dit gastbureau Dadim, waar het allemaal om gaat, hadden overduidelijk gefraudeerd. En dan nog is in 2015 besloten de boel de boel maar te laten en deze fraude door de vingers te zien. Maar dat was blijkbaar niet genoeg, de fraude moest gewoon doorgezet kunnen worden.

du Roi Soleil | 07-12-19 | 22:07 | 23

@Berbaar | 07-12-19 | 23:12:
Dat ben ik van jou al helemaal niet gewend. En buiten dat: ik lees hier heel veel onderbouwingen, maar misschien moet je eens verder lezen dan enkel de reacties op jou getrol en gezever.

De waard zijn gast | 08-12-19 | 17:17

@Wiebenick | 08-12-19 | 00:33:
Van Wilders kun je nog zeggen dat hij gezegd heeft wat hij gezegd heeft, bij hem gaat het om de willekeur (nou ja, hetze eigenlijk) wanneer je naar gevallen kijkt van politici die ergere dingen zeggen maar er mee weg komen.

De waard zijn gast | 08-12-19 | 17:21
▼ 20 antwoorden verborgen

Beetje naïef betoog, waarde Feynman. Hele volksstammen frauderen, daar helpt geen moedertjelief aan.

Rest In Privacy | 07-12-19 | 22:05 | 11

Het verschil voor de gewone burger als lot boete gevangenisstraf en voedselbank. Voor die elite veel wachtgeld en nog een betere baan met meer inkomen. Ik zeg eens komen die rieken en mag u rennen. En hard ook.

tweetybird | 08-12-19 | 00:56

Vooral vvders,maar die komen er mee weg.

anti-fatwa | 08-12-19 | 02:56
▼ 8 antwoorden verborgen

@Feynman,

U legt de vingers weer precies op de zere wond. Toch een vraagje.
Ik citeer; "Femke belooft te gaan lobbyen bij de minister om strenger beleid, terwijl ze zelf verzaakt en compleet bruikbare instrumenten in de kast laat liggen. Femke luistert, Femke praat".
Ik neem aan dat u bedoelt "Femke luistert *NIET*, Femke praat?

Verder eens, iedereen die wel eens op "maximumstraf" heeft gegoogeld weet dat we in principe streng genoeg kunnen straffen. Dat dat nooit gebeurt is een politieke keus van d66-rechters, die vinden dat gewelddadige gekken op straat horen in plaats van achter tralies.

Ik denk dat rechters die de bevolking aan dergelijke gevaren blootstellen daarvoor beboet moeten worden. Of zelfs vervolgd als een moordenaar na een fopstraf wéér een moord pleegt. Een buschauffeur die dronken rondrijdt kan ook rekenen op boetes, intrekken rijbewijs of zelfs gevangenisstraf.

Dandruff | 07-12-19 | 22:00 | 1

Femke luistert, Femke praat" maar doet niets.....

dijkbewaker | 07-12-19 | 23:28

Gewoon belasting verlagen en de minst verdienende een aanvulling op salaris geven, dan is heel het ingewikkelde toeslag systeem en hypotheekrente aftrek niet meer nodig.

Bintzak | 07-12-19 | 21:59

Goed betoog en diep verontrustend. Laat geen andere optie:

Si vis pacem, para bellum !

Bakschuif | 07-12-19 | 21:57

Waarom is het zo ingewikkeld? Waarom niet gewoon: "Jij verdient dit, je betaalt zoveel procent belasting." En meer niet. Klaar!

Rest In Privacy | 07-12-19 | 21:56

We zitten in de 21e eeuw in het post-democratische tijdperk in NL. Ambtenaren en gelieerde carrieëre politici hebben de macht. De burger is slechts vervaagd tot belastingafdrager, en dat elk jaar meer en meer. Onder het mom van participatie hoeft de overheid geen enkele tegenprestatie meer te leveren voor alle belastinginkomsten.

Het systeem heeft ervoor gezorgd dat er vrijwel geen controlerende media meer zijn en de intellegentsia bestaan niet meer omdat die afhankelijk gemaakt zijn van de overheid.

Nederland is gewoon geen leuk land meer.

Maffia regeert op straat, achter de voordeur wordt je berooft door de politieke en bureaucratische allianties. De politie wordt vooral ingezet om de burger te controleren en te beboeten. Criminelen hebben vrij spel.

En stemmen heeft in dit Eu tijdperk geen zin meer. Een bewijs hiervoor licht in de politieke rechtszaak tegen Wilders, met democratische spelregels konden de machthebbers niet winnen van hem blijkbaar...

Tee Of Cup | 07-12-19 | 21:52 | 3

Kiezers op traditionele partijen hebben geen moer te vertellen, er wordt uitgevoerd dat wat er niet in de verkiezings programma's staat, zie de huidige klimaatdictatuur.

Zwizalletju | 07-12-19 | 22:06

@Zwizalletju | 07-12-19 | 22:06:
Dit. Daarnaast stel ik, en dat doe ik uitsluitend op persoonlijke basis, vraagtekens bij de uitslagen van de laatste twee verkiezingen. Puur darmgevoel.

Deksmaat | 07-12-19 | 22:55

Deze week al eerder gememoreerd aan het goed werkende 1/3 systeem tot 2004. Toen de politiek ook dit tot haar werkgebied ging claimen. Werknemer en werkgever betaalde ieder 1/3 van de kosten voor kinderopvang, de Belastingdienst verrekende haar 1/3-deel op basis van het aantal gewerkte uren van de ouder. Voor werkgever en werknemer overzichtelijk en geen rompslomp achteraf. Tot ene Sharon Dijksma (PvdA) het beter wist. En er direct een half miljard naast zat.

Piet Karbiet | 07-12-19 | 21:41 | 2

2004 was ook een andere tijd. Ieder systeem van sociale uitkeringen kan alleen maar werken wanneer de overgrote meerderheid van de gebruikers bereid is om aan het systeem bij te dragen en er geen misbruik van te maken. Als er teveel mensen zijn die het niets interesseert of ze onrechtmatig het systeem misbruiken dan gebeurt dat. Het is nooit waterdicht te maken, het hangt echt af van de eerlijkheid van de gebruikers.

du Roi Soleil | 07-12-19 | 21:53

De grote mogelijkheid tot fraude werd meteen al geroepen in de Kamer maar Dijksma verwachtte dat het wel mee zou vallen.

Mahatma | 08-12-19 | 09:52

***De fiscus zit dankzij sleepnetten en ongekende onderzoekbevoegdheden op de grootste databank van Nederland. Wordt het niet eens tijd dat zij als eisende partij bewijslast krijgen?***
Als ouders duizenden Euro's aan kennelijk onterecht uitgekeerde Toeslagen hebben ontvangen, dan mag redelijkerwijs worden verwacht dat die ouders hun vermeende aanspraken onderbouwen met bewijsstukken. Dus als jij stelt dat jouw kind vier dagen per week werd opgevangen door gastouder Sarah, dan moet je een schriftelijke overeenkomst en bewijzen van betaling (bankafschriften) kunnen overleggen. Is dat zo moeilijk? Dan blijkt dat er urenstaten worden overlegd waarin uren op 29 februari zogenaamd worden verantwoord (in een jaar dat GEEN schrikkeljaar is).
We vergeten hier dat het gaat om gemeenschapsgeld. Daarvoor betalen we belasting. Bij fraude is de fiscus dan verplicht om dat geld terug te vorderen.

theo-is-dood | 07-12-19 | 21:40 | 3

Dit dus. Iedereen loopt hysterisch te gillen tegen de belastingdienst, maar ze vergeten dat het hun eigen belastinggeld is dat hier bijvoorbeeld voor gastouderopvang op 30 februari is uitgekeerd! En zelfs dat geld mogen die ouders nu tóch in hun zak houden!!
Ik snap niet waarom dit niet beter uitgelegd wordt in de media.

du Roi Soleil | 07-12-19 | 21:56

Wat onhandig is, is dat toeslagen zonder enig bewijs vooraf worden verstrekt. Daarom konden de Bulgaren ook zo makkelijk frauderen. Alleen bij hen was dat nooit terug te halen. Daarna is bij een vermoeden van fraude bij de belastingen een rode waas voor de ogen gekomen, en was elke vorm van nadenken verdwenen.

Het brein erachter | 07-12-19 | 22:56

Het probleem is dat de Belastingdienst op basis van bevindingen bij een paar ouders, alle ouders heeft aangepakt. Van die ouders was er niets vastgesteld en toch werden zij beschuldigd van fraude.

Mahatma | 08-12-19 | 09:50

De belastingdienst is door meneer Zalm boven de wet geplaatst, de bewijslast ligt sindsdien bij de (99% minvermogende) burger. Dat betekent dat iedere inspecteur een willekeurige aanslag kan opleggen en u dient te maar bewijzen dat het onterecht is. Dat gaat dus veel te ver, het moet minimaal aannemelijk gemaakt worden door de belastingdienst dat het subject belastingfraude pleegt. Een selectie uit een database voldoet niet.

vlotterik | 07-12-19 | 21:38 | 1

Bedoelt u hier de vermogensrendementsheffing?
Dan heeft 'bewijzen' als burger totaal geen zin toch? De bewijzen dat je spaart (en dus NIET belegt) moeten banken jaarlijks aanleveren bij de BD.
Maar zelfs als de bewijzen bij de BD liggen, veroordeelt de BD de braaf voor zijn pensioen sparende burger tot het betalen van IB over een inkomen dat die burger niet heeft.... de BD zegt alleen maar te "veronderstellen" dat je belegt....

Enige manier om als burger je schade te beperken is voortijdig stoppen met werken zodat je niet aan alle kanten (dubbel) wordt gepakt.

Wering | 07-12-19 | 22:13

Die gedupeerden ouders die nu krokodillentranen huilen hebben vaak wel 50 uur kinderopvangtoeslag per week ontvangen terwijl ze niet of maar 8 uur per week werkten.
Dan zal de belastingdienst best wel wat procedurefouten gemaakt hebben, maar het wordt nu wel heel erg geframed alsof de ouders niks op hun kerfstok hebben.

du Roi Soleil | 07-12-19 | 21:36 | 9

@Kamikazepiloot | 07-12-19 | 21:41: U bent blijkbaar erg slecht geinformeerd en deze zaak pas gaan volgen toen de belastingdienst de kwaaie piet kreeg. Er is op veel fronten ongehoorde fraude gepleegd!

du Roi Soleil | 07-12-19 | 21:57

Witwas heeft zeker gelijk. Al moet er bij echte fraude onverkort worden opgetreden.

Het brein erachter | 07-12-19 | 22:58

@Kamikazepiloot | 07-12-19 | 21:41:
Grootschalige fraude gepleegd inderdaad.
Enorm veel gevallen van ouders en gastouder die samenspannen om de boel op te lichten.
voorbeelden:
-10 uur werken per maand, en 230 uur kinderopvangtoeslag aangevraagd per maand.
- Enkel in januari gewerkt; maar het hele jaar KOT aangevraagd

Begin eens te lezen bij 3.3 in dit document:

www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/...

zetje01 | 07-12-19 | 22:59
▼ 6 antwoorden verborgen

Of "VVD, CDA, D66, CU, GroenLinks en SGP het prima vinden, is misschien wat kort door de bocht , maar het lijkt me wederom voor de zoveelste keer bewezen , dat, in tegenstelling tot 20 jaar geleden , de veiligheid van het pluche boven alles gaat .
Dat wachtgeld is voor velen ook niet alles meer, laat staan het UWV . Vroeger waren Kamerleden mensen van naam en faam die zo elders aan de slag konden. De huidige " fractiediscipline" komt de vele lichtgewichten in de Kamer goed uit .

daytripper | 07-12-19 | 21:31

Het toeslagen systeem is pervers. punt

Ghibli | 07-12-19 | 21:31 | 1

Absoluut. Het rondpompen van geld moet stoppen. Weer nieuwe onderzoeken aangekondigd. Maar niemand durft het stelsel echt te wijzigen. Allemaal te bang dat een groepje er voor en een ander erop achteruit gaat.

Vula | 07-12-19 | 21:36

Ik heb het al in een ander topic gezegd: de oppositie moet zijn pijlen richten op de partijen met principes. Daar is er eigenlijk maar één van, de CU. Die moet je aanspreken. Wat zij doen is goddeloos. Zij zijn de stem van de antichrist. Door dit beleid van tollenaars en farizeeërs te ondersteunen zijn zij schuldig. De andere partijen kun je niks aanrekenen, dat is per definitie maffia. Maar die CU, dat zijn mensen die zich niet thuisvoelen bij het CDA, en de SGP weer een stapje te ver vinden. Zoek uit hoe ze aan te spreken. er ligt genoeg ruimte.

hotnot | 07-12-19 | 21:30 | 1

De gristenen van de CU hebben twee belangrijke, aan hun bijbel ontleende principes:
- de overheid is door god boven ons gesteld en dient gehoorzaamd te worden
- geef de keizer wat des keizers is.
Verwacht dus niets van de Gristen unie, want als puntje bij paaltje komt wenden ze het hoofd af en verdiepen ze zich snel in hun heilige boek. En laat ons nu bidden.

piloot47 | 07-12-19 | 21:48

De partij die komt met een alomvattende hervorming van de belastingdienst heeft goud in handen, dat verbindt de burger pas. Het probleem is dat de belastingdienst de motor is van het kabinet, dat wordt weleens vergeten.

smdyasc | 07-12-19 | 21:30

We hebben een bestuur dat losgezongen is van de burger.
Reken maar op veel meer ellende.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 21:25

Zijn rechters nog onafhankelijk? Nee, en dat zijn ze ook nooit geweest.

Baron Clappique | 07-12-19 | 21:25 | 1

Vandaar de roep om meer kunstmatige intelligentie en slimme algoritmes in de rechtspraak. Maar dat wil maar niet van de grond komen, al is er reeds een programma (Juribot) voor ontwikkeld.

piloot47 | 07-12-19 | 21:58

Weet u wat? Ik wens u allen een hele leuke kerst.

In dit pokkeland.

GKJP | 07-12-19 | 21:24 | 5

@Vula | 07-12-19 | 21:32:

Mijn land. Slechts 1450 m2, met kinderen, speeltoestellen, bomen en vooral, ikke.

Hoe laat is het eigenlijk?

GKJP | 07-12-19 | 21:40

@Vula | 07-12-19 | 21:32: Na een valse start doet Denemarken het niet verkeerd. Ik houd deze in de gaten met vacatures, evenals Hongarije en Polen. Daarnaast zijn de Canarische eilanden (wel Spanje maar status aparte) ook niet verkeerd. Misschien wel sommige eilanden van de Antillen? Why not. Kan er nog wat van leren.

Deksmaat | 07-12-19 | 22:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Dit is zo hard. Zo triest. En dan te bedenken dat Rutte met zijn Roedel overal staat te lachen. Ga ervan schuimbekken.

Ik heb zelf zoiets mogen meemaken met de berekening van mijn WW. Het bedrag bleek niet te kloppen, het ging om honderden euro's per maand te weinig. Een financieël mannetje gevonden via het Stip en na maandenlang bellen en mailen incl. de berekeningen kregen we per mail het geniale antwoord dat 3 x €600 per week hetzelfde is als 6 x €300 per week.

Ik kon er niets aan doen, maar ik begon keihard te lachen. Tegen zoveel stompzinnigheid kun je niet op.

Anyhoo, na een half jaar kreeg ik met terugwerkende kracht een herstelbetaling. Alleen was er intussen een nieuw jaar begonnen. De herstelbetaling werd op het nieuwe jaar geboekt en daarom extra zwaar belast. Ik ging er voor duizenden euro's in. Ja, dan lach je even niet meer.

Deksmaat | 07-12-19 | 21:22 | 2

Daarvoor is "middeling" uitgevonden.

theo-is-dood | 07-12-19 | 21:45

@theo-is-dood | 07-12-19 | 21:45: Had ik dus ook, via het Stip. Anders was het helemaal fout gegaan. Je voelt je door de mangel genomen. Om niets.

Deksmaat | 07-12-19 | 22:16

Waarom wil Rutte zijn reiskostenvergoeding niet terugbetalen?

Rest In Privacy | 07-12-19 | 21:22 | 1

Nou, dat zit zo: "Dat ga ik gewoon niet doen. Hahahahahahahahaha!"

piloot47 | 07-12-19 | 22:00

Als we nou eens gewoon allemaal stopten met belasting betalen.

VanBukkem | 07-12-19 | 21:20 | 4

Hier in dit land? Waar je je eigen buren niet eens kunt vertrouwen...!

aardv@rk | 07-12-19 | 21:36

Nou inderdaad dan is het zo over. De belastingdienst kan geen processen voeren tegen -, en deurwaardes sturen naar, 6 miljoen huishoudens. Maar dan moet wel iedereen daaraan meedoen, en dat gaat dus niet lukken. Zeker niet in het NL met de mentaliteit van nu.

vlotterik | 07-12-19 | 21:45
▼ 1 antwoord verborgen

Citaat: "Een van de eerste onderzoeken in dat kader richtte zich op een gastouderbureau X in Y (zoals eerder vermeld, CAF Hawaii of CAF 11 genoemd). Aanleiding waren signalen van de GGD ( van Rotterdam-Rijnmond en Den Haag) aan Toeslagen en een bevindingenoverzicht dat betrekking had op een aantal gastouders dat bij het gastouderbureau X was aangesloten. Het daarop volgende actualiteitsbezoek aan een aantal gastouders en het onderzoek bij het gastouderbureau van dossiers van vraagouders bracht een (relatief) hoog aantal onregelmatigheden aan het licht die de (vraag)ouders betroffen. Bij zestien bezoeken bij gastouders werd een aantal onregelmatigheden geconstateerd. Een aantal opmerkingen van de controlerend ambtenaar in dat kader zijn: “creatieve” urenverantwoording, opvang was feitelijk al gestopt, meestal geen kinderen aanwezig, geen contracten, urenstaten of facturen aanwezig. Het ging ook om gevallen waarin gastouders niet via het gastouderbureau maar rechtstreeks werden betaald (hetgeen niet meer was toegestaan); gevallen waarin gast- en vraagouder regelmatig van rol wisselden en op elkaars kinderen pasten of waarin de gastouder familie was van de vraagouder; gevallen met onvolledige, ontbrekende of juist opvallend uniforme ingevulde urenstaten (zelfs voor feestdagen en 29 februari, terwijl geen sprake was van een schrikkeljaar); urenstaten die niet overeen kwamen met de uren in de aangevraagde KOT of niet overeen kwamen met de gefactureerde uren."

Zestien bezoeken afgelegd, dan concludeer ik dat de fiscus niet over een nacht ijs gaat. Wat er dan aan fraude met gemeenschapsgeld boven water komt is stuitend.
We kunnen er lang over blijven praten. Maar voor mij staat vast dat we van dat bizarre Toeslagensysteem af moeten. Inkomstenbelasting omlaag en ouders gewoon voor hun eigen kinderen laten zorgen, dan wel er zelf voor laten betalen. Of (zoals in de IB1964) een hogere belastingvrije voet per kind. Lekker simpel en niet fraudegevoelig.

theo-is-dood | 07-12-19 | 21:19 | 5

@theo-is-dood | 07-12-19 | 21:19:
@VanBukkem | 07-12-19 | 21:27:

Probleem is inderdaad dat hele toeslagencircus. Dat wordt door voortdurend veranderende en aangepaste wetten en procedures bijna per dag iets ingewikkelder. Waardoor steeds minder mensen er wijs uit kunnen, zelfs binnen de betrokken berepsgroepen. Uiteindelijk leidt dat tot gigantische fraudes enerzijds, terwijl anderzijds hardwerkende mensen die niet opletten flink benadeeld worden.

En ondertussen zijn er letterlijk duizenden kantoren, bureaus, advocaten, ministeries en andere duurbetaalde (semi-) overheidsinstellingen die hiermee hun dagelijks brood verdienen. En dat zijn echt geen goedkope krachten.

Subsidies schrappen en belastingen omlaag; zo simpel is het. Als mensen meer geld overhouden kunnen ze zelf kijken waar ze dat aan besteden. Dus zonder dat Roemeense dagjesmensen dat zuurverdiende geld aan een gemeenteloket afhalen.

Dandruff | 07-12-19 | 21:45

Zeker, helemaal juist.

vlotterik | 07-12-19 | 21:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Een aantal probleempjes in dit land samengevat in een topic.
We kunnen er weer op los zeiken met z'n allen maar veranderen zal er niets.

HoerieHarry | 07-12-19 | 21:18 | 1

Het gaat wel veranderen.
Het verandert in de hel.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 21:27

Goed verhaal Feyman.
Ik heb dit 'dossier' van de uitkeringen totaal niet gevolgd maar weet inmiddels wel dat Menno S. een nog grotere lul als een van zijn voorgangers Eric W.
Groot schandaal dat S. mag blijven dankzij de kabinetspartijen en godsdienst en klimaatwaanzinnigen van de SGP en GL

De rest van je verhaal laat de machteloosheid zien. Je zou die gasten wel met de koppen bij elkaar willen slaan om ze tot de orde te roepen maar ze zijn al te ver heen met hun irrationele wandenkbeelden en ondemocratische werkwijzen (oa. het hele klimaatdictaat waar ze ons en de uitvoerende gemeentes en provincies hebben opgezadeld, die allemaal zonder de burgers te raadplegen, JA hebben gezegd)

Zwizalletju | 07-12-19 | 21:11 | 1

Excuses , mz : @Feynman

Zwizalletju | 07-12-19 | 22:11

Classic Feynman: alles wordt weer bij elkaar geveegd zodat een niet te volgen verhaal ontstaat.

Vula | 07-12-19 | 21:09 | 8

Prima te volgen. Wie dit niet kan volgen is excuseer me,... een beetje heel erg dom...
Het is de staat in alle almacht die burgers kapot maakt en haar taak niet vervult....
En dat onder een liberaal... En zogenaamde liberale partij.
Weet je wel: Liberalen streven naar een samenleving waarin burgers grote vrijheden genieten, zoals de burgerrechten die het individu beschermen en de macht van de staat en de kerk beperken. Ook streeft het liberalisme naar een vrije markt waarin de overheid zich terughoudend opstelt.
---
de macht van de staat en de kerk beperken.!!
Terughoudend??
Waar is het misgegaan?
En waarom nooit meer VVD met deze nep liberalen incl Rutte? Niet moeilijk toch?

dijkbewaker | 07-12-19 | 22:26
▼ 5 antwoorden verborgen

In Frankrijk is de staking van de transportbonden verhard. Slechts 10-15% van de treinen rijden en in de Parijse metro functioneren alleen de bestuurderloze lijnen 1 en 14 normaal. De vorige staking van 1995 duurde drie weken en resulteerde in het toegeven van de overheid. In Frankrijk gaan de bonden door, net zolang tot ze het resultaat van 1995 boeken. In Groot Brittannië zijn er Donderdag landelijke verkiezingen. Wat niemand ooit voor mogelijk hield, gaat daar nu gebeuren: De Noord Engelse 'zwarte districten' gaan blauw kleuren. De arbeidersklasse is Corbyn spuugzat. Ze willen brexit. Exit labour. Zowel in Frankrijk als in Groot Brittannië valt op, dat er geen slappe hap wordt opgediend zoals nog wel in Nederland gebeurt. De acties van de Nederlandse boeren werden in Parijs en Berlijn dunnetjes overgedaan, maar in Nederland is de de polderbodem te zacht, te slap en te liflafjes voor harde actie. Of worden de bakens hier ook verzet?

Eeuwig..Op..Vakantie | 07-12-19 | 21:08 | 3

Conservatives gaan een mega overwinning behalen. De arbeiders zijn het inderdaad helemaal zat en dat ondanks de dagelijkse anti Brexit en anti Johnson campagnges van de BBC. Hoeveel lezen we er hier eigenlijk over in NL, dat dit er aan zit te komen ? Bij de NOS, de NPO, de VK, de Telegraaf ???

Zwizalletju | 07-12-19 | 21:42

Dank weer voor een mooie bijdrage feynman!

VonHabeNichts | 07-12-19 | 21:08

Nederland is te complex geworden. Viva Cuba.

Poesman | 07-12-19 | 21:06 | 8

@MickeyGouda | 07-12-19 | 21:22:
Jeetje U zou zou eens op moeten houden met het hangen met gedemotiveerde mensen.
Eerst artsen en nu weer docenten.
Gedemotiveerd zoekt gedemotiveerd schijnbaar. lol

Berbaar | 07-12-19 | 21:26

@Berbaar | 07-12-19 | 21:26:

Dit zijn de mensen die hun beroep serieus nemen en het beste voor hebben met hun patiënten c.q. leerlingen. Die willen niet gewoon 'hun ding' doen tegen beter weten in omdat ze toch hun salaris wel gestort krijgen. Mensen met principes dus, maar dat krijg ik aan jou natuurlijk niet uitgelegd.

MickeyGouda | 07-12-19 | 21:32

@MickeyGouda | 07-12-19 | 21:32:
L*lkoek natuurlijk, voor die ene gedemotiveerde arts of onderwijzer die U kent, ken ik er tientallen met juist wel de motivatie.
Jankeballers zoals U zoeken jankeballers.
Best sneu maar begrijpelijk, lekker samen klagen.

Berbaar | 07-12-19 | 23:05
▼ 5 antwoorden verborgen

Als burger en ondernemer heb ik de Belastingdienst altijd een zeer fatsoenlijke organisatie gevonden.

Het kan best zijn dat de aantijgingen mbt de toeslagen correct zijn, maar ik ben altijd correct en zeer redelijk behandeld.

Eierbal-is-fijn | 07-12-19 | 21:05 | 8

@azijnseikerT | 07-12-19 | 21:28: Je krijgt geen 50% boete bij een klein foutje. Vijftig procent boete wordt opgelegd bij (voorwaardelijke) opzet om te weinig belasting te betalen.
Belasting betalen is ook mijn hobby niet. Maar als het om een klein foutje gaat, dan wordt u echt geen boete opgelegd.

theo-is-dood | 07-12-19 | 21:50

Ooit een BTW akkefietje gehad bij overdracht van een artikel van bedrijf naar privé waarbij de betreffende inspecteur mij meer wilde laten betalen dan marktwaarde. Ik had een taxatie met een lager bedrag. Hij dwong mij de aanslag te accepteren, of anders het betreffende artikel aan hem te verkopen voor de taxatiewaarde. Bleek dat artikel meneer's privé hobby te zijn. Ik had er aangifte van moeten doen, maar ik zag de bui al hangen en heb mijn verlies genomen.

marcoplarco | 07-12-19 | 23:05

@theo-is-dood | 07-12-19 | 21:50: Dat klopt toch niet helemaal. Een keer vergeten op tijd aangifte te doen van de omzetbelasting (sterfgeval in de familie, dus even geen erg in gehad). Kreeg meteen een aanslag met een door de belastingdienst volslagen irreëel bedrag aan omzet (10 keer meer dan in de afgelopen kwartalen opgegeven) + gemiste rente + boete wegens te laat aangifte doen. Als het andersom is moet je maanden op je geld wachten en krijg je niks.

2Little2Late | 07-12-19 | 23:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Gedwongen verkoop van huizen en auto's!?
Ik dacht altijd dat toeslagen en uitkeringen voor de armlastige waren!! Er was in de tijd dat ik door de overheid werkloos werd gemaakt door een of andere recessie, altijd wel werk te vinden, niet het niveau of salaris wat je gewend was, maar beter dat dan de hele zooi te verkopen.

Plorkface | 07-12-19 | 21:02 | 3

Achteraf toets of je er recht op had. En geeft dat je ineens een heul groot bedrag moet terug betalen en hop alles kwijt. Zo werkt dat.Je praat al zo over tienduizend euro.Jij verkoopt het dan zelf niet. Dat doen zij wel voor je.

tweetybird | 07-12-19 | 21:19

Het gros claimde 60 uur p/w kinderopvangtoeslag terwijl ze maar 10 uur werkten en waarschijnlijk helemaal niks aan kinderopvang betaalde. Dat liep op tot 60K euro! Dan is er geld genoeg voor huizen, auto's en boten!
Ik vraag me af waarom dit geframed wordt als een fuck-up van alleen de belastingdienst. Punt is dat er op allerlei onthutsende manieren fraude werd gepleegd van belastinggeld. Ouders die op elkaars kinderen "pasten" (op papier) en maximaal toeslag vingen, mensen zonder baan die 50 uur per week toeslag kregen, mensen die elkaars zorgverlener waren (dus allebei een indicatie en voor elkaar zorgen voor 40K per jaar, man en vrouw!) etc etc etc..
Nu is de belastingdienst misschien te kort door de bocht geweest door al die fraudegevallen rucksichtlos meteen het geld terug te vorderen. Maar feit blijft dat het gros gewoon heel veel belastinggeld in hun zakken heeft gestoken waar ze geen recht op hadden. Dat de belastingdienst procedurefouten maakt, maakt hen nog niet onschuldig!!
Dit is net zo'n geval als die Turken met bijstand en onroerend goed in Turkije. Dat de belastingdienst ook hier door de rechter is teruggefloten verandert er niks aan.

du Roi Soleil | 07-12-19 | 21:44

Van de acht miljoen huishoudens in Nederland vangen er vijf miljoen één of meerdere toeslagen. Dat is dus ook Jan Modaal en zijn gezin. Die hebben wellicht een huisje, en waarschijnlijk wel een auto.

60% ontvangt toeslagen omdat het inkomen niet toereikend is. Zestig!! Procent!!
Zeg eens dat het systeem niet totaal kapotstuk is.

marcoplarco | 07-12-19 | 23:00

Dat hebben ze slecht geregeld dus terechte ophef.
Verder is het weer een hak - tak verhaaltje van Feynman.
Focus een keer op één onderwerp man.

Berbaar | 07-12-19 | 21:02 | 4

@Piet Karbiet | 07-12-19 | 21:08:
Feynman en een grote lijn?
Proest.

Berbaar | 07-12-19 | 21:12

@Berbaar | 07-12-19 | 21:12:

En daar is de ongeletterde Rutte-lover weer met een niet onderbouwde sneer. Naar figuur bent u toch.

Randall3.0 | 07-12-19 | 21:24

Je kan denken dat Alnitak, Alnilam en Mintaka totaal niets met elkaar te maken hebben. Dat mag. nl.wikipedia.org/wiki/Gordel_van_Orio... Ik zie hier een bepaalde bestuurscultuur repeterend aan het werk. Een soort experiment hoe ver ze kunnen gaan.

Feynman | 08-12-19 | 09:31
▼ 1 antwoord verborgen

De manier waarop de overheid naar de burger kijkt is compleet doorgerot. En dat werd nog eens bevestigd door een klein berichtje deze week over een financiele tegenvaller van vijftig miljoen op de geplande inkomsten van boetes. Zo'n post hoort elk jaar op nul euro begroot te worden want als fatsoenlijke overheid ga je in principe uit van fatsoenlijke burgers. Elke euro boete die wordt uitgeschreven is een tegenvaller. Vijftig miljoen euro te weinig is dus een meevaller. Dus geef het volk een compliment.

Leptob | 07-12-19 | 21:02 | 1

Rekenkundig heeft u volkomen gelijk maar de NL begroting draait op boetes en de Belastingdienst dacht daar een stevige bijdrage in te kunnen doen.

Busverhuur | 08-12-19 | 10:07
-weggejorist-
tweetybird | 07-12-19 | 20:58 | 1

De overheid je kent ze wel. Zo twitterde de burgemeester van Coevorden om 14:22 dat de pizzeria om 15:00 uur de lucht in zou vliegen. Met foto en al voor, tja waarvoor eigenlijk. Je zou zeggen dat hij crisis coordinator is en geen 112 fotograaf. Ohohoh, moet je als burger eens proberen, krijg je een boete wegens onsmakelijk of hinderen van hulpdiensten.

InSight | 07-12-19 | 20:57 | 1

Had ie ook de NVU en KOZP uitgenodigd?

Piet Karbiet | 07-12-19 | 21:05

De belastingdienst. Een grotere vijand van de hardwerkende vrijheidslievende eerlijke burger bestaat er niet. Ik probeer al jaren mijn abonnement op te zeggen, maar dat lukt gewoon niet. Ze laten je gewoon niet gaan.

VanBukkem | 07-12-19 | 20:53 | 1

Ik heb geen abbo genomen. Ze hebben het gewoon opgedwongen. Zelfs jehova's zijn niet zo opdringerig.

tweetybird | 07-12-19 | 20:56

Afrekenen kunnen de kiezers helaas pas uiterlijk 17-3-2021.
Tegen die tijd zijn we een paar honderd miljard verder. En daarna verandert er ook niks.

Stormageddon | 07-12-19 | 20:53 | 1

18-3-2021: "Dank voor uw mening, we doen wat we zelf willen."

marcoplarco | 07-12-19 | 22:56

Het moet allemaal zo drastisch anders dat ik niet eens zou weten waar te beginnen. Met één keer in de vier jaar iets stemmen komen we er in ieder geval niet meer heb ik het idee. Het roer moet om.

knutsel_ | 07-12-19 | 20:50

"Wordt het niet eens tijd dat zij als eisende partij bewijslast krijgen? ", dat is echt de kern van de zaak en het antwoord is natuurlijk, ja.

smdyasc | 07-12-19 | 20:48 | 5

@Plaktong | 07-12-19 | 21:23: Kom nou, er is sprake van zeer duidelijke aanwijzingen van fraude. Als dan aan de ouders die duizenden en duizenden Euro's aan toeslagen hebben ontvangen, om bewijsstukken wordt gevraagd, dan klopt ook daar geen zak van.
Mijn vermoeden is dat er in bepaalde gevallen sprake was van een gastouderroulettesysteem. Daarmee bedoel ik dat Marietje geld ontving om op de kinderen van Liesje te passen, en Liesje weer op de kinderen van Marietje paste. En dat beiden daarvoor Toeslagen ontvingen en die weer over en weer aan elkaar uitbetaalden.

theo-is-dood | 07-12-19 | 21:30

@theo-is-dood | 07-12-19 | 21:30:
Het moet voor u zeer vreemd zijn dat er hierdoor zo een commotie in de samenleving is ontstaan.

Mr.Crowley | 07-12-19 | 22:04

@Plaktong | 07-12-19 | 21:23: helemaal mee eens. Systeem deugd niet. Kinderopvangtoeslag zoals die nu is, is absurd. 2 a 3 dagen gratis opvang ook. Belasting op werken moet voor jan modaal omlaag. Naar 25% ofzo. Dan is alles te betalen.

sjef-van-iekel | 08-12-19 | 01:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Liegen, bedriegen en belastingen verhogen : dat is het enigste dat dit linkse vvd flutkabinet heeft gedaan... Je zou ze stuk voor stuk een rotschop moeten geven wegens nalatigheid en het bedonderen van Nederland. Zum kotzen!

FrankOngerust | 07-12-19 | 20:47

Niemand protesteert, niemand demonstreert. De overheid kan rustig lekker doorgaan. Niemand wordt afgestraft. Iedereen stemt nog braaf op de gevestigde partijen die dit laten gebeuren.
Ik zou ook verbaasd zijn als politicus. Maar de kiezer accepteert het, dus ze gaan lekker door met het liegen en bedriegen.

Wim Venijn | 07-12-19 | 20:47 | 2

Heb je de demonstratie van de boeren, docenten en bouwers niet meegekregen ?
Het is de illusie van de keuze, de kiezer heeft niets te kiezen. Direct na de verkiezingen de achterkamertjes in, allerlei schimmige deals sluiten, fictieve problemen verzinnen met kant en klare "oplossingen". Wie zich niet conformeert, is een ...... (populist, nationalist, etc). De kiezer is slechts noodzakelijk vanwege de demos in de "democratie" en om de boel te financieren als belastingbetaler.

thephysicist | 07-12-19 | 21:03

@thephysicist | 07-12-19 | 21:03:
De politicus is doodsbang voor een ontevreden volk. Boeren demonstreren, afwentelen op de automobilist. Geen demonstratie, mooi. Maatregel is getroffen. Maatregel voor een fictief probleem overigens.
De overheid creëert een fictief probleem, levert een oplossing en wordt door alle makke schapen van de kiezers blij ontvangen. Weer meer belastingen en minder vrijheden voor het volk. Maar de domme kiezer is heel blij ermee, wat is de overheid toch goed bezig. En de domme kiezers blijven erin tuinen. Ze verdienen deze regering wel.

Wim Venijn | 07-12-19 | 21:26

Nee

Piet Karbiet | 07-12-19 | 20:45

Ik ga er in de Kerstvakantie maar weer eens even staan, het is vlakbij en ik heb dan weer even een uurtje lol. Eén van de keren dat ik er stond kwam Ad Melkert het Min. van Financiën uitgelopen en toen hij mij van een afstandje zag deed hij zijn kraag omhoog en probeerde ongezien anoniem langs mij te lopen. Ik heb zelden iemand zo (wel netjes) de huid vol gescholden.
www.geenstijl.nl/4647532/burgerleed_i...

Roadsurfer | 07-12-19 | 20:44 | 3

Succes!

Piet Karbiet | 07-12-19 | 20:50

Knap dat u zich zo weet te beheersen. Respekt.

VanBukkem | 07-12-19 | 21:09

Ik zou graag willen weten of uw acties destijds ook het gewenste eer- en geldherstel hebben opgeleverd.

BekiekUtMoar | 08-12-19 | 11:23

Dit trieste verhaal van een treiterende overheid is ook naadloos van toepassing op het CBR, UVW en CJIB.

leaupveaugel | 07-12-19 | 20:41 | 2

Dan moet je wel enige mate van kritisch denken tonen want bij elk hardrijd topic heerst het hier van de rijbewijs afpakkers en "dan moet je maar niet hard rijden" knikkers. Daarnaast een vleug eigen schuld is goud waard met een sprankje ramp toerisme en leedvermaak, dan begrijp je hoe 150 idioten ons land in opdracht van het stemvee onleefbaar maken. Dat we 400000 man een uitkering toeschuiven zonder een wederdienst te vragen is ook zo lamlendig, een werkende heeft op geen enkel vlak zoveel rechten als een werkloze, en dat houden we ook juichend in stand.

28 | 08-12-19 | 00:33

@28 | 08-12-19 | 00:33: Ik heb het niet zozeer over de boetes zelf, het strafbare feit is gepleegd, dat had je zelf moeten voorkomen maar meer over de situatie als je -door wat voor omstandigheden dan ook- te laat betaalt. Er zijn schrijnende gevallen, vorig jaar nog één bij de Rijdende Rechter, mr Frank Visser, waarbij een boete van oorspronkelijk €85.00 door een stapeling van het dossier dit uit kan groeien tot een volstrekt belachelijke € 10000.--. In onderhavig geval veroorzaakt door een verhuizing en het niet door -of terugsturen van de post. De familie in kwestie werd door hardvochtige bureaucraten volledig geruïneerd en niemand die daar wat aan KAN doen!

leaupveaugel | 08-12-19 | 12:19

Stem tegen het kartel of zwijg anders.

bijna_raak | 07-12-19 | 20:41 | 1

Ik heb al nooit voor het kartel gestemt. Telt dat ook.

tweetybird | 07-12-19 | 20:47

Het is echt schandalig hoe hier door de belastingdienst is gehandeld. Liegen, bedriegen, bedreigen, manipuleren, machtsmisbruik, negeren, etc. Gezinnen financieel en emotioneel kapot gemaakt zonder ook maar 1 politieke consequentie. Zum kotzen!

Rest In Privacy | 07-12-19 | 20:39 | 4

@RickyLaRue | 07-12-19 | 20:44:

Mischien iets omdat de politiek dat klimaat geschapen hebben daar.De hoogste knuppels.

tweetybird | 07-12-19 | 20:46

@RickyLaRue | 07-12-19 | 20:44:
Dat probleem aanpakken is nou juist de taak van eindverantwoordelijke Snel.
Dat heeft ie verzaakt, hij was volledig op de hoogte maar heeft besloten te zwijgen, liegen en bedriegen.
Het probleem los je niet direct mee op met zijn vertrek, maar het is een begin. Zet er maar iemand neer die wel de ballen heeft.
Werkelijk een gotspe dat Snel nog op zijn plek zit.

Harry Turtle | 07-12-19 | 22:17
▼ 1 antwoord verborgen

Wat voor een ander slecht is , is ook slecht voor mij maar onder de streep een plusje.
Dat is de reden van alles waar we nu inzitten, men wordt er beter van, ook als het niet zo lijkt te zijn weet de kruidenier waar de winst zit.

28 | 07-12-19 | 20:39

Hierom en nog wat andere akkefietjes had dit rariteitenkabinet in een diep zwart gat moeten vallen tot in een ander universum.
Om nooit meer terug te komen.
Wat een stelletje idioten daar.

MooseNL | 07-12-19 | 20:38 | 1

Het valt niet omdat niemand ze daartoe dwingt, FvD breekt ook geen potten, het is allemaal een gezapige boel. Tot de volgende verkiezingen kabbelt dit rustig voort en ook bij die verkiezingen worden dezelfde partijen weer gekozen. Ons land is stuk.

Busverhuur | 08-12-19 | 10:03

De overheid. Je vergat nog het gesjoemel met de gegevens van Schiphol en Lelystad. De burger wordt immer bedrogen.

BrutusBosch | 07-12-19 | 20:36 | 5

@frank In economisch goede tijden ga je natuurlijk niet werken voor die criminele organisatie, de personeelstekorten zullen pas deels opgelost worden in de volgende crisis. En misschien zelfs dan niet.

witwas | 07-12-19 | 21:22

@tweetybird | 07-12-19 | 21:09:
Toeslagen zijn door links gecreëerd, niet door de VVD. Links volk als jij graait miljarden, maar daar moeten we niet over praten want dat gaat over de zorg en sosiale zaken.
Links ziet de balk in hun eigen oog niet.
Verbieden dat socialisme, het is gewelddadig en legt mensen hun wil op.

Ongeblustekalk | 07-12-19 | 21:30

Wilders proces
Mh17 onderste steen
Racen op Zandvoort

Is dit nog nieuws? | 08-12-19 | 10:39
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl