achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

A28 houdt blijvende herinnering aan coronaverzet, weghalen te duur

Remember

Op de geluidswand langs de A28 bij Zwolle is in 2022 een aantal leuzen gekalkt tegen de toen geldende coronamaatregelen. Het meest in het oog springt de tekst "QR gaat te ver". (Dat ging 'ie ook, red.) Op de burelen van RTV Oost vroeg men zich af wanneer deze zouden worden weggehaald en besloten ze te bellen met Rijkswaterstaat. Ze bleken de eerste te zijn, want volgens een woordvoerder zijn er tot op heden "geen klachten binnengekomen". 

Wat blijkt: in tegenstelling tot de omgekeerde vlaggen bij de snelweg worden de leuzen niet weggehaald. "Het weghalen van graffiti, want daar hebben we het feitelijk over, is een kostbare zaak. De weg moet worden afgesloten, er moet een aannemer worden ingehuurd en dan nog het reinigen zelf. Kortom, een hoop gedoe. En dan hebben we het nog niet eens over de overlast voor het verkeer."

Reteduur dus. Daarom bij dezen een oproep aan de burelen van RTV Oost en alle anderen die aanstoot nemen aan deze leuzen:

Laat het ritje over de A28 bij Zwolle voortaan een moment van reflectie zijn. Reflectie op een periode waarin bijna niemand zich van zijn beste kant liet zien. Waarin mensen totaal doordraaiden, maar waar media en gezag ook een niet-hersendood deel van de bevolking zo van zich wist te vervreemden dat danseleraren met dreadlocks zich tot ware volksmenner konden ontpoppen. 

Of we gaan nu alsnog schuimbekkend  Rijkswaterstaat opbellen om te klagen. Kan ook he, zelf weten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.