Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Discriminerende coronapas is bedacht door KPMG-consultants en het moet DEAUD, DEAUD, DEAUD.

Spreadsheetsletjes die mogen beslissen over grondrechten, joh, wat kan er mis gaan?

Die coronpas hè, die vanaf zaterdag de samenleving in tweeën splijt en van horeca, musea en bioscopen ongewilde hulpsherrifs van Hugo's huichelende draaileugens maakt. Die is niet tot stand gekomen op basis van "ethische kaders" (die Hugo zogenaamd graag wilde). Die is gewoon door de duurbetaalde consultantshoeren van KPMG voor veel geld "geadviseerd" (hier, krantjes-PDF gestolen voor de lezers benedendeks). De spreadsheetneukende vriendjes van het WEF hebben Hugo en Mark en Wopke omgekocht om een infrastructuur op te tuigen die zorgt voor tweedeling, polarisatie, ongelijke behandeling en wie weet wat voor QR-gebonden ellende in de (nabije) toekomst. En dat ondanks allerlei onderzoeken en rapporten die zeggen dat het middel niet werkt, niet leidt tot meer vaccinaties en bovenal discrimineert. Een middel dat een jaar geleden volgens dezelfde TIEFUSLUL die het nu invoert nog zou leiden tot "een averechts effect".

"Deze maatregel is onwettig, strafbaar, woordelijk in strijd met de Grondwet, tal van internationale verdragen én resolutie 2361 van 27 januari 2021 van de Raad van Europa (zie https://lnkd.in/gcY44BXC onder 7.3.1 en 7.3.2) en mist bovendien elk nuttig effect. Dat geldt a fortiori voor jongeren tot 18 jaar. Voorts wordt deze historische maatregel genomen door een demissionair kabinet", citeren we een jurist die een dagvaarding tegen de staat voorbereidt (meer onderaan dit topic). Of misschien moeten we ons zelfs weer tot Rosanne "Vijf Reeten" Hertzberger wenden, die schrijft dat dwang en uitsluiting vrijwilligheid vervangen, en waartegen het 'tijd is om je uit te spreken.'

Klinkt eigenlijk nog te zwak maar als we het zelf onder woorden moesten brengen, gaan we al heel snel uit machteloze woede schelden met kanker en bijna hardop hopen op ongeregeldheden tijdens Prinsjesdag, morgen. Want wanneer is genoeg een keer genoeg?  De coronapas, het toeslagenschandaal, de absurde formatiefarce, de overheidsgestuurde tweedelingen en de ondergraving van de democratie - door ambtenaren en eliteklassen die zelf nauwelijks gehinderd worden door regels die toch niet voor hun kaste gelden, alleen voor de servile classes die hen bedienen: die moeten maskers dragen terwijl de sterren grappen maken. Er zijn voor minder vierendeelsessies op het Groene Zoodje gehouden. 

Maar dat willen we allemaal niet hè, in een land waar een tamme Holocaustvergelijking door (vermeende) coronawappies al tot Grote Morele Fophef en krokodillen-moralistische huilbuien leidt in couranten die al decennialang niets anders doen dan Fortuyn of Wilders plus iedereen die twee keer rechts kijkt voordat ie oversteekt met het fascisme vergelijken. Die huichelende honden, die knipmessende mediawoordvoerders van de doe wat ik zeg, niet wat ik doe-trogbiggen van de Orwelliaanse Orde, dat tuig van de richel.

Enerzijds laat weliswaar 40 procent weten minder plekken met de apartheidspas te bezoeken, waaronder een kwart van de dubbelgevaccineerden (waarvoor hulde), maar anderzijds betekent de keuze om je niet te laten discrimineren nog niet dat de discriminatie, polarisatie en tweedeling ophoudt te bestaan. De coronapas komt er gewoon, vanaf zaterdag, ook al werkt het systeem voor geen meter, en een meerderheid vindt het best. Het schijnt dus allemaal niet netjes te zijn om godwins te maken, maar je snapt wederom waarom in Nederland de meeste joden op de trein zijn gezet, toen. Verdomme, doen we het tóch.

Het is onvoorstelbaar en gewoonweg beangstigend met welk gemak grondrechten ondergeschikt worden gemaakt aan diep verankerde rechten, nota bene nadat we eerst ruim een jaar moesten horen hoe Rutte en zijn dieprotte demissionaire slippendragers echt nooit tot drang of dwang over zouden gaan. Maar ja, KPMG heeft een WEF-spreadsheet onder hun neus geschoven en toen gingen ze toch maar overstag. Heel het land ruzie met heel het land, en die klootzakken zitten lekker in vrijetijdskleding te ontkennen dat hun eigen huis in de fik staat.

Wat rest, is proberen de humor te zien van al die lemmingen die al maanden boos zijn op Sywert en dan vanaf zaterdag vol trots hun QR-code laten zien op een coronapas die bij elkaar is gesywert door KPMG. Losers in een laf land, geleid door ongure ondermijners van de democratie en de rechtsstaat via systemen die door het bedrijfsleven gedicteerd worden en door de politiek misbruikt zullen worden voor nog veel verdergaande vormen van sociale controle. Ons hoor je niet lachen. 

How To de coronapas omzeilen

Wij ook, Geert. Wij ook.

Hup Huib Modderkolk

Wie denkt dat het hier ophoudt, moet eens naar Australië kijken, dat quarantaine-KAMPEN bouwt, of Canada, waar de "progressieve" totalitair Trudeau zegt dat het een "pandemie van de ongevaccineerden" is - woorden die Joe Biden ook al gebruikte en die worden aangewend om burgers te discrimineren op grond van het feit dat zij in vrijheid besluiten iets niet te doen. Dichterbij huis: Frankrijk en Italië. Maar hee. Dankzij Attje Kuiken kunnen we in Nederland nog wel afhaaleten scoren zonder QR-code. Ook mooi!

De zeephelling:

Social

Coronapas?

Nou, wat vinden we van dat kutpaspoort?


Poll is Verlopen.

Coronapas?

Nou, wat vinden we van dat kutpaspoort?

Reaguursels

Inloggen

Beetje rekenend met bronnen van RIVM en Coronadashboard zijn er gelukkig veel minder QR codes nodig. Geen 1,8 mln niet volledig geprikten, maar 4,3 mln en 3,2 mln zonder 1e prikje.
Het wordt ingewikkeld rekenen blijkbaar als de cijfers uit de reclame moeten worden gematcht.

EEGlivesagain | 21-09-21 | 14:09

Wacht ff… mogen Godwins vanaf nu wel op GS? Lees ik dit nu goed? Is dit een kantelpunt? Geen gejoris meer omdat jullie bang zijn adverteerders te verliezen? Dat zou een mijlpaal zijn. Zo’n mijlpaal dat ik zou overwegen om een premiumpje te worden. Maar ff serieus, het is toch ook van god los wat er gebeurd?

Mr Moore | 21-09-21 | 13:46 | 2

Weet je wie ook van god los was?

Rest In Privacy | 21-09-21 | 14:36

PS. De Duitsers hadden trouwens een soortgelijk mantra: "befehl ist befehl".

_Roy_ | 21-09-21 | 13:11 | 7

Not impressed ey? Juist.
U heeft niets inhoudelijks te melden dan wat domme afkeuringen van het geschrevene. Zodra een versie van wat ik net heb neergepent in praktijk zal worden gebracht zal ik een groot deel van mijn tijd vrijmaken om u hartelijk uit te lachen.
Blijft u maar braaf buigen, want zolang u meewerkt gebeurd u niets, maar laf is het wel.

Remus McMillan | 21-09-21 | 14:30

@Remus McMillan | 21-09-21 | 14:30:
Dat mag. Maar dat gaat niet gebeuren.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 15:04

We zullen zien.
Maar zodra het zover is zal u er toch achter staan, want u buigt uw hoofd met plezier... Of is het uit angst? .. Hmmm.. Misschien is dat het.. U bent gewoon een bangerik.

Remus McMillan | 21-09-21 | 16:13
▼ 4 antwoorden verborgen

"Het schijnt dus allemaal niet netjes te zijn om godwins te maken, maar je snapt wederom waarom in Nederland de meeste joden op de trein zijn gezet, toen. Verdomme, doen we het tóch."

Oftewel: hersendoden die niet verder komen dan hun "regels zijn regels"-mantra.

_Roy_ | 21-09-21 | 13:07 | 3

U vat het goed samen

ecobubble | 21-09-21 | 13:48

En toen ik op de lagere school zat was Juliana nog koningin. We dachten dat in de 2e WO in elke straat een aantal kelders waren met ondergedoken Joden . Het verzet was zeer heldhaftig en onverschrokken . Bleek achteraf dat Nederland alles zo goed had geadministreerd en de Duitsers hier een ‘field day’ hadden met deporteren en factuurtjes betalen van de NS. De perceptie die ook op mijn oranje gezinde lagere school meekreeg had niets met de werkelijk van doen . Als je de comments van BL leest dan is er niet veel verandert . Perceptie is geen werkelijkheid . Werkelijkheid is dat we al twee jaar worden gegijzeld door een virus dat de status heeft van een zware griep qua alle beschikbare cijfers wereldwijd .

Deugnie | 21-09-21 | 13:52

@Deugnie | 21-09-21 | 13:52: Als je de analogie doortrekt zijn wappies de nieuwe dienstweigeraars, je weet wel, die van het gebroken geweertje. Moreel verheven en wereldvreemd.

Wiebenick | 21-09-21 | 14:26

Een meerdporenbeleid is onze machthebbers vreemd. Waarom zouden ze ook, als ze menen de waarheid in pacht te hebben.

Laten we eens naar India gaan…Uttar Pradesh (241 miljoen inwoners) is de leidende staat in India met een van de vijf laagste COVID-gevallen van alle staten in India, ondanks dat er slechts een lage vaccinatiegraad van 5,8% volledig gevaccineerd is in vergelijking met de VS, die 54% volledig gevaccineerd heeft.

Wat is het succes? Vroegtijdige introductie van Ivermectine.. zat links over te vinden en het medicijn is onlangs geïntroduceerd in het nationale protocol voor behandeling en beheer van Covid.

Je wil van Covid af als land, of niet.. en dan met rekken en strekken gauw wat andere maatregelen invoeren die er niets mee te maken hebben.

HebjeHemweer | 21-09-21 | 13:02 | 7

@HebjeHemweer | 21-09-21 | 14:06:
Ik ben toch benieuwd. Missschien eens omrekenen. Ik denk dat die 3% 70+ uit Uttar Pradesh, omgerekend 7 M mensen, waarvan er 27 000 sterven. Dat zijn er 1 op de 277. Voor 70 jarigen is dat een relatief laag aantal, maar dan nog weinig obesitas in dat land, dus mogelijk is dat de kans om eraan dood te gaan zo ongeveer. Enige onrerapportage lijkt me daar ook niet onmogelijk dus zeg dat het x2 is, dan zit je op 1 op de 150 dode 70 jarigen.

Ik denk toch nog steeds een gevalletje groepsimmuniteit. En niks Ivermectine of de wil van god. En dat werd betaald met en flink aantal dode oudjes. Vertalen we die 1 op de 150 door naar Nederland, dan krijgen we ongeveer 15% is 70+, dat is 2.5 M. Delen door 150 is 17.000.

Willen wij ook 17.000 dode 70 plussers voor groepsimmuniteit? I don't think so.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 15:16

Ach ach wat een drama die mogelijke 17.000 doden.... op 17.5 miljoen mensen oftewel 0,1%. Pijnlijk? Jazeker en natuurlijk niet minder erg voor de betrokkenen maar in alle eerlijkheid hadden we die aantallen enkele jaren geleden ook aan de griep en toen was er niemand in paniek.

Heel simpel: groepsimmuniteit is een fantastisch iets!

be_careful | 21-09-21 | 18:36

@Beste, dank u toch voor uw blik op de zaak, er zijn minder overwogen inzichten in de panelen.

Het is heel makkelijk voor overheden om door te schieten met ingeslagen beleid.

Daarover moeten vragen gesteld worden. Als vaccineren alleen niet de weg eruit zal blijken te zijn en alternatieven worden onthouden, dan is de overheid minimaal nalatig.

HebjeHemweer | 21-09-21 | 20:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik loop achter. Wat QR code's betreft. Ik had me er nooit echt in verdiept. Ik kreeg de afgelopen tijd het gevoel van "wat voor (eventueel verborgen) data kan er allemaal nog meer op worden gezet"?. Ok en wat blijkt ? Niet zoveel dus.
Maximaal 3 Kb per QR code oftewel ongeveer 4000 karakters. Theoretisch kan je er dus wel een plaatje op zetten, of zelfs een stukje geluid, maar dat is praktisch gezien zowat nutteloos (bv 1 seconde geluid of een ultra-mini-plaatje wat zeer vaag is....).

Op een een of andere manier doet me dit goed, had wel 100 KB of meer verwacht.... Wie weet wat de toekomst brengt met deze QR barcode's !

Omnisofos | 21-09-21 | 11:18 | 2

U bent beperkt? Het gaat om de toegang en registratie van de persoon. De logboeken worden op de achtergrond bewaard

moonshiner3519 | 21-09-21 | 11:41

Het is een hele rit altijd, om de comments door te lezen. Wat me opvalt. is dat er geen enkele reactie is mbt tot het mastercard filmpje. Die overstijgt mi toch wel alles en zou de ogen moeten openen van alle naievelingen.

NerdAlert | 21-09-21 | 10:27 | 8

@zegmaarwij | 21-09-21 | 12:57:
Nu we het er toch over hebben, over die creditcard en de overheid zeg maar. Het is een discussie waard, nu een stevige wetenschappelijke basis bestaat voor de aanname dat we ons in een zeer lastig parket begeven met de CO2 uitstoot, of overheidsingrijpen niet harder en dwingender zou moeten zijn in het bepalen van een strategie. Ik heb daarin nog geen bepaalde overtuiging, maar vind het ook een open vraag of we ook maar iets gaan bereiken qua klimaat als we het zomaar aan de willekeur van de dag overlaten. Anders gesteld: Wie anders dan overheden zouden moeten ingrijpen op dit vraagstuk?

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 13:08

Eerst problemen creëeren, dan de held uithangen door in te grijpen.
Ja ja.

Remus McMillan | 21-09-21 | 13:27

@Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 12:06: Vrijwillig ja, maar wie in godsnaam gaat dit vrijwillig gebruiken? Je kunt je altijd bedenken dat er een bepaalde infrastructuur wordt opgetuigd die nooit werkelijkheid mag worden. Maar ondertussen is die er wel en hier wordt het voor grote bedrijven en overheden alweer extra aantrekkelijk om dit systeem breder door te pakken.

BrulSpin | 21-09-21 | 15:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat een smerige diktator is die Mark Rutte, hij wil koste wat kost een splitsing in de samenleving.
de hele dag lopen gevacineerden in de maatschapij door en naast elkaar maar aan een tafeltje in een restaurant ben je plotseling een gevaar als ongevacineerde.

likdoorn | 21-09-21 | 09:54 | 3

Blijf mij overigens ook verbazen dat maar weinig mensen verder kijken dan onze landsgrenzen. Mark Rutte staat onder druk, net als elke leider van hun land. Hij heeft geen andere keuze. Als je afwijkt van het WHO advies moet je van goede huize komen. Dat is het grote politieke schaakbord waar we mee te maken hebben. Zelfs Bolsanaro is gezwicht.

Dewijzekat | 21-09-21 | 10:43
-weggejorist-
Mverwoond | 21-09-21 | 12:03

Wat een felheid.
In mijn omgeving leven de naturellen en de genetisch gemanipuleerden gewoon broederlijk naast elkaar.

Ben-Bataaf | 21-09-21 | 09:49

Prachtig stuk! Maar helaas toch nog een hoop 'het is maar een prikkie' in de comments.
In Australie heeft de politie inmiddels toegang tot alle internet activiteiten van iedereen, ook mogen ze zich uitgeven voor burgers om zo reacties bij andere burgers uit te lokken. Joe Biden heeft geregeld dat hij de bankrekeningen waar meer dan $600 op staat mag inspecteren zonder toestemming van de rekeninghouder.
Dat is het hellende vlak waar we met z'n allen van af aan het glijden zijn.
Dat hellende vlak gaat leiden tot een sociaal krediet systeem, met als belangrijkste component: het bestrijden van extremistisch gedachtegoed. U wordt al een tijdje in de week gelegd; nepnieuwsbestrijden met Frans Timmermans en Kajsa Ollongren, factchecks die zeker weten dat Putin zeker wel vekiezingsfraude pleegt maar Trudeau zeker niet, en iedereen die ergens tegen is waar hij beter voor had kunnen zijn blijkt ineens een white supremacist die regenboogvlaggen in de fik steekt. En voor zo'n white supremacist is er geen plaats op sociale media (en niet lang daarna ook niet meer in de supermarkt).
De QR-app (maar ook het prikkie zelf) brengt Ollongrens droom een stuk dichterbij.
Gebruikt u uw laatste restje vrijheid maar liever niet om te zeggen dat u haar een naar mens vindt want het internet onthoudt alles.

beetje.jammer.dit | 21-09-21 | 09:31 | 9

@DeAapUitDeMouw | 21-09-21 | 13:43:
"Gevaxte deugstatus." Nou nou. Daar druipt het dedain alweer vanaf. Hoe meer reacties ik lees, hoe meer ik er van overtuigd raak dat ik geen enkel probleem meer heb met die QR-codes. Als ongevaccineerde kan je in alle vrijheid je koffie weer zetten omdat de mensen om je heen zich lieten prikken. Dat besef dringt maar niet tot je door geloof ik.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 13:54

@Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 13:54:
Je vergeet de rest van de zin die ik schreef met gevaxte deugstatus. Maar goed, de meeste die ik ken hebben zich laten prikken uit angst, struisvogelgedrag, of omdat ze anders niet op vakantie konden. Of nu niet naar de kroeg kunnen. Dus daar heb ik dit aan te danken? Het leeuwendeel doet het vanwege de chantage vanuit de overheid en is het er helemaal niet mee eens (en dan toch doen, maar goed dat mag iedereen zelf weten vind ik). Dat zie ik toch wat anders en ga ik niet in mee.

DeAapUitDeMouw | 21-09-21 | 14:01

Wist u dat het hellend vlag een drogreden is? Een fout argument. Dus ook niet geldig om te rechtvaardigen dat u een vaccin weigert tijdens een pandemie. Uw beroep op vrijheid is al helemaal potsierlijk.

Wiebenick | 21-09-21 | 14:37
▼ 6 antwoorden verborgen

Het lijkt er steeds meer op dat dit alleen gaat eindigen door geweld

moonshiner3519 | 21-09-21 | 09:27

Is maar 1 middel tegen en dat is een corona-check app FAKE pas.

2_amazing | 21-09-21 | 09:25

De ergernis bereikt bij mij - en ik vermoed ook bij anderen - een nieuwe hoogte. Over het feit dat die 15% zanikende wappies met hun vrijheden en grondrechten gratis meeliften op de bereidheid van die 85% die WEL een vaccin haalden, ondanks eventuele bezwaren en twijfels en bedenkingen en door welke 85% het leven nu grotendeels weer voortgang kan vinden, minus enkele kleine beperkingen.

Die 15% is ook nog te beroerd, verwend, eigenwijs, of asociaal om enige dankbaarheid te tonen aan die 85%, dank zij wie zij in alle vrijheid inmiddels hun demonstratietjes weer kunnen houden, dank zij wie zij weer zonder avondklokje over straat kunnen, bij vriendjes op bezoek kunnen en dankzij wie straks die mondkapjes weer af kunnen. Nee integendeel, wij gevaccineerden zijn de "schapen", de "overheidssukkels", kortom we krijgen het ook nog voor de kiezen, omdat we The Great Reset dichterbij brengen of de gaskamers alweer aan het opstarten zijn voor ongevaccineerden. Mijn grondrechten! Mijn lichamelijke integriteit! UItsluiting! Boe boe boe!

Persoonlijk boeit het me weinig, dat mensen zich niet willen laten prikken wegens allerlei vage flauwekul, religie of wappie-nonsens, ze doen maar. Maar graag laat ik binnenkort de treinen weer naar het oosten vertrekken voor al die mafklappers die in hun eigen waantjes verkeren van apocalyptische visioenen over staatscontroles en de 5G overheid en MIJ daarover de les gaan lezen. Instappen graag op perron 1. En gauw een beetje.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 09:07 | 57

@BrulSpin | 21-09-21 | 15:39:
"Ik doe mijn hele leven al mijn best om een waardevol deel van de samenleving te zijn en nu ben ik dat blijkbaar niet meer omwille van 2 prikken en een app."

Ik dacht van wel, alleen.... je mag niet meer zonder QR naar het cafe. Een tijdje. Verder niks over minderwaardig of tweederangs. Dat hele "tweederangs" wordt er vooral bijgesleept door de anti's. Het gaat ook nergens over, een paar gemiste horeca-bezoekjes. Je mag nog steeds je begeven op 99.99% van het NL grondgebied.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 16:19

@BrulSpin | 21-09-21 | 15:39: Vol op het orgel BrulSpin, de treurige achtergrondmuziek ontbreekt nog. Maar weet je, een suikerlaagje overheen gooien verbergt het niet hoor, de volbloed wappie, die het vaccin hier onophoudelijk verdacht maakt met insinuerende hersenspinsels, de ware gelovige in de kwade bedoelingen van de overheid, en wat al niet. Alles precies volgens het wappie boekje. Er komt geen einde aan het wappie evangelie. Je hoopt helemaal niet, je weet. Misselijkmakende zalvende praatjes maken het nog erger. Ga weg.

Wiebenick | 21-09-21 | 16:57

@Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 16:19: Is ook zo. En hoef niet voor werk naar dergelijke locaties ofzo. We gaan het zien! Glazen bol zou nu wel makkelijk zijn ;-)

BrulSpin | 21-09-21 | 18:26
▼ 54 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mverwoond | 21-09-21 | 08:46 | 1
-weggejorist-
Deugnie | 21-09-21 | 08:42 | 3

Auw. Die doet pijn aan de rede. Het argement dat de besmettelijkheid van de gevaccineerden en ongevaccineerden even groot is. Klinklare onzin.

jdb1979 | 21-09-21 | 08:36 | 5

@Diederik_Ezel | 21-09-21 | 08:39: De gevaccineerden zijn minder besmettelijk voor COVID-19. Het virus wat men als referentie gebruikte in 2019 ja, is ondertussen onzalig veel keren gemuteerd en in tegenstelling tot de pokken kan het schuilen in het dierenrijk. Waarom denk je dat ze in Israël een derde en vierde booster shot injecteren ? Ezeltje je bent inderdaad beter beschermd tegen de 2019 variant, maar die is niet meer.

Deugnie | 21-09-21 | 08:50
-weggejorist-
echtepleb | 21-09-21 | 09:31

En als je immuunsysteem sterker is als het virus waarom dan maar eeuwig blijven prikken. Voor de ouderen oke prima, neem maar die vaccinaties. Jongeren daarintegen belachelijk. Door je continue te laten vaccineren ben je straks toegankelijker voor andere ziekten.

P47Thunderbolt | 21-09-21 | 13:01
▼ 2 antwoorden verborgen

"je snapt wederom waarom in Nederland de meeste joden op de trein zijn gezet, toen"
Soortgelijke opmerking leverde me gisteren een Joris op

Der Schnitzeljäger | 21-09-21 | 08:34 | 4

Hadden die ook corona of zo? Van de week die uitzending over dat nieuwe monument gezien met die stenen. Werkelijk onvoorstelbaar dat een regime op zoek gaat naar een bepaalde groep en bijna iedereen uit die groep vermoord.

Watching the Wheels | 21-09-21 | 09:32

+t

Watching the Wheels | 21-09-21 | 09:39

@Watching the Wheels | 21-09-21 | 09:32:
Het was een reactie op een opmerking in de trend dat bepaalde reaguurders wel erg graag en klakkeloos het regeringsbeleid wilden uitvoeren. Netjes geformuleerd.

Der Schnitzeljäger | 21-09-21 | 09:51
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Bamberger Reiter | 21-09-21 | 08:33

In het gelekte contract tussen Pfizer en Albanie staat onder punt 5.5 iets wat best wel interressant is.

"Purchaser acknowledges that the Vaccine and materials related to the Vaccine, and their components and constituent materials are being rapidly developed due to the emergency circumstances of the COVID-19 pandemic and will continue to be studied after provision of the Vaccine to Purchaser under this Agreement. Purchaser further acknowledges that the long-term effects and efficacy of the Vaccine are not currently known and that there may be adverse effects of the Vaccine that are not currently known."

Google maar eens op "contract pfizer albania".

Maar toch blijven bepaalde mensen beweren dat het vaccin absoluut veilig is. Knap hoe ze dat toch weten!

PeterKlaagVaak | 21-09-21 | 08:26 | 6

@Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 12:11: En als u een nieuwe auto koopt en de fabrikant zegt: "Nou de auto is nog lang niet door de testfase heen maar koopt u de auto dan is het risico voor u". Bent u dan deze koper?

P47Thunderbolt | 21-09-21 | 13:12

@P47Thunderbolt | 21-09-21 | 13:12:
Als het noodzakelijk is dat ik die auto moet rijden, omdat er geen andere is en ik toch van A naar B moet, ja waarom niet.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 13:18

@Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 13:18: Exact, het gaat om noodzaak. Voor veel mensen is een vaccin geen noodzaak. Laat staan voor kinderen. En toch wordt iedereen geacht dat ding te laten prikken, dat is het scheve.

Thuinman | 21-09-21 | 13:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Ja Bart Maes. Die tweedeling ben ik het helemaal mee eens. Gewoon uit principe, niet omdat ik bang ben voor Corona. Het alternatief is namelijk de uitsluiting van iedereen, zoals we zagen de afgelopen anderhalf jaar. Dus die 85 procent voor wie vaccinatie de weg opent naar meer vrijheid, zou zich moeten neerleggen bij de lockdown voor iedereen omdat 15 procent met hun keuze het beleid zou bepalen? Omdat ze bang zijn voor een prikje? Wie zijn die 15 procent, dat ze menen de boel te kunnen bepalen voor die 85 procent? En ff duidelijk, het gaat om zaken als een café bezoekje. Geen grondrechten zoals op straat lopen, boodschappen doen, kunnen verder leven met behoud van 99 procent van je normale vrijheid.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 08:16 | 13

@PR0FESSOR | 21-09-21 | 08:56:
Ah je hebt het over China? Wil je echt weten hoe ze daar de pandemie onder controle hebben gekregen? Mensen in hun huis achter de deur lassen? Zeer vergaande controles, quarantaines en beperkingen? Het afsluiten van hele miljoenensteden door het leger? En wij hebben QR-codes. Oei oei.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 10:36

@Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 10:36: Nee ik heb niet over China. Reis af naar uttah pradesh. De teller staat op nul, 0!. 225 miljoen inwoners en 6 procent gevaccineerd. Neemt u een trofee mee om daar uit te reiken? Ik kijk vol verwachting uit naar uw verslag.

PR0FESSOR | 21-09-21 | 12:16

@PR0FESSOR | 21-09-21 | 12:16:
Dat kwam wel met een bepaalde kostprijs. Die situatie is betaald met de lijken van de vele gestorvenen in april dit jaar.

"1708965 people are so far affected in Uttar-pradesh by novel coronavirus covid-19. 1685761 out of 1708965 have recovered. Sadly, 22785 patients have died due to coronavirus in Uttar-pradesh. 419 patients are still in hospital and recovering. The last recorded case of coronavirus in Uttar-pradesh was 2 minutes ago."
UIt
https://coronaclusters.in/uttar-pradesh

Let wel: Een veel jongere bevolking, weinig dikke oudjes en desondanks 22.000 doden. gefeliciteerd, groepsimmuniteit. Ik weet nog dat Rutte dat voorstelde, toen heel de natie over hem heen rolde van verontwaardiging.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 12:49
▼ 10 antwoorden verborgen

De volgende vragen zou ik graag tijdens een persco beantwoord willen zien:
1. Wat is het doel van de coronapas?
2. Welke bijdrage in dat doel wordt verwacht van de coronapas?
3. Hoe lang blijft de coronapas van toepassing?
4. Op basis van welke informatie wordt de toepassing van de coronapas al dan niet voortgezet?

Wensbaar Denken | 21-09-21 | 08:12 | 1
-weggejorist-
Mverwoond | 21-09-21 | 08:51

"Gedifferentieerd beleid" gaat een heel groot ding worden.

dihydrogenmonoxide | 21-09-21 | 08:04

Versnelde uitrol van digitale samenleving,digitale euro
Vermogensregistratie,onteigening bezit.

Rang | 21-09-21 | 07:53

mooi man, 15% slikt alles gewoon. De rest blijft lekker thuis zitten zeggen dat het tijd is voor opstand omdat ze als ze echt in opstand komen voor domme wappies worden uitgemaakt. Vooral hier, door die 15% schijnbaar fanatieke en erg volgzame reaguurders.

Balgesjaakt | 21-09-21 | 07:48

Het is toch echt het OMT wat het aangeraden heeft. Dat het in een rapport van KPMG staat maakt het meer een suggestie.

tiku99 | 21-09-21 | 07:38 | 1

Dat lijkt me geen aanbeveling.

dihydrogenmonoxide | 21-09-21 | 08:06

wat betreft de poll: het is al jaren tijd voor opstand, laat onverlet dat ik een voorstander ben van het coronapaspoort.

Wilders heeft gelijk, dit kabinet regeert door alsof ze niet demissionair zijn. Ze leggen moties naast zich neer, de politieke controleurs onder de naam Raad van State hebben ze in hun zak, dus daar heb je niets te verwachten. Niemand in Nederland is in staat de rechtsstatelijkheid op de agenda te krijgen, want de grondwet is een dode letter zolang er geen constitutioneel hof is. Overigens heeft zo´n hof weinig zin in ad hoc situaties, als ze een uitspraak doen is de crisis al voorbij.

De leden van dit demissionaire kabinet zouden strafrechtelijk vervolgd moeten worden, jammer genoeg is half politiek Nederland al deel van dit kabinet geweest.

betreffend het corona paspoort: Als een groot deel van de (vaak geimporteerde) mensen weigert elke optie om de crisis te bestrijden te ondersteunen is alles geoorloofd die ondersteuning te krijgen, als een corona paspoort hierbij helpt vind ik dat OK.

In landen van Europa waar de vaccinatiegraad hoog is, een corona paspoort verplicht is, een mondkapje verplicht is lopen de cijfers snel terug. Op IC´s zijn 95% van de patiënten niet ingeënt, dat zou toch al die mensen die niet ingeënt zijn te denken moeten geven.

bergsbeklimmer | 21-09-21 | 07:09 | 5

Er zijn hier nog steeds geen officiële cijfers van. In juli werd dit al gemeld. Toen was het trouwens zo dat er volgens onofficiële cijfers 57% ongevaccineerd was.

Zunsjine | 21-09-21 | 07:53

Kijk eens slimmerd. Als uiteindelijk 100 gevaccineerd is, liggen er straks alleen nog gevaccineerden op de IC. Alleen wel heel veel minder dan voorheen. Get the picture?

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 08:21
▼ 2 antwoorden verborgen

S03E01 Black Mirror: "Nosedive" says it all...
*Netflix nog eens aanslingert*

Air van Boven Dorens | 21-09-21 | 04:19

Als mensen zich als kinderen gedragen, en dat doen de recalcitranten, dan moet je ze als kinderen behandelen.

Leviticus_ | 21-09-21 | 02:51 | 3

Stop jij je kinderen in een quarantainekamp dan!?

Dan moet je wel heel erge kudtkinderen hebben, om dat te doen.

gaffelbaard | 21-09-21 | 03:40

Precies dus krijgen de kinderen precies wat ze vragen. Een overheid die heel bevoogdend is. Ja Leviticus, ook die vervelende kindjes die brutaal zijn en niet luisteren. Die krijgen straf, die mogen voorlopig niet buiten spelen, zodat ze het vieze medicijn wel gaan nemen. Jij bent braaf, ga maar fijn buiten spelen.

ratelaar | 21-09-21 | 06:54

Dat zeiden in het verleden ook hele enge mensen. Stop die recalcitranten in heropvoedingskampen dat zal ze leren…brrr

Isditandersgenoeg | 21-09-21 | 08:10

Ik heb geen zin om me langer te laten gijzelen door een groepje lockdownverslaafde wappies dat liever mondkapjes draagt dan een theoretisch beetje privacy opgeeft. Serieus hè, je hoeft de kroeg niet in. Maar misgun het de mensen niet die de pandemie uitroeien door zich te laten prikken. Alternatief is dat helemaal niemand iets mag.

Horkiporki | 21-09-21 | 02:32 | 5

Wat is er in hemelsnaam gebeurd met mijn recht om fe sterven. Ik hoef helemaal geen 120 te worden.

luistukvreten | 21-09-21 | 06:48

Het alternatief is de boel open gooien. Gevaccineerden kunnen dan milde COVID-19 krijgen en zijn daarna immuun. Alle ongevaccineerden gaan dood. Win-win toch?

quazi | 21-09-21 | 07:35

Je laat gijzelen door de overheid en het dan nog steeds totaal niet door hebben. Best knap.

Isditandersgenoeg | 21-09-21 | 08:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Tweederangs burgers. *proest*

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 01:47 | 1
-weggejorist-
[x]-Ongeschikt | 21-09-21 | 10:27

Oh ja jongens vol op het orgel, the great reset! Paniek, tweedeling. Grondrechten! Onze vrijheid! Wat gaat dit heen? China, Social Credit! Oh oh oh!

Maar graag iedereen die tegen de QR code is, dan ook graag de volgende zaken weg doen.
Facebook
Google
Je mobieltje
Je pinpas
Je DigiD
Je BSN
Je bankrekening
Je auto
Je belastingen
Alle camera's
Internet
Je smart TV
Je EPD

Want al die dingen registreren alles en meer waarbij je vaccinatie middels een QR code verbleekt in schending van je privacy. Dat gejammer zeg. Die grote woorden. Voor een café bezoekje! Man man man.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 01:42 | 17

Lichamelijke integriteit. Ja joh. Een prikje! We geven dagelijks onze integriteit op, met van alles. Wat we inademen, binnen krijgen, wat we eten aan smerige rommel en dat is ook allemaal niet honderd procent vrijwillig. Heb je ook je prikjes als kind geweigerd? En dan nog, dan kies je ervoor niet te prikken. Prachtig! Die vrijheid heb je. Maar keuzes hebben gevolgen. Je kan dan heel even niet naar het café. En vervolgens vergaat de wereld?

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 08:30

Uit eten of eten in de bedrijfskantine is er ook niet meer bij, bruiloften, festifals en ja, ook de kroeg zijn niet meer toegankelijk zonder testen. Je kan het wel downplayen, maar het blijft een overtrokken reactie op een virus waar we ook immuniteit tegen kunnen opbouwen. Maar goed, dat wil je niet weten, rechten afpakken past je beter.

GoedGaan | 21-09-21 | 08:49
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 10:22
▼ 14 antwoorden verborgen

Mooi hoor, die grote taartpunt van mensen die vinden dat het tijd is voor een opstand. Het is altijd wel opvallend dat die opstand dan maar wel door iemand ánders moet worden georganiseerd, dan kijkt die taartpunt wel live mee op NPO1 ofzo.

GraafSteno | 21-09-21 | 01:35 | 1

Aber natürlich. De opstandigen winnen immers nooit. Ze zijn echter wel nodig voor het te vullen hiaat. Dus ga de straat op, ik kom er zo aan.

luistukvreten | 21-09-21 | 06:52

Appie Happie juni 2023:

Man bij de kassa geeft z’n kaart af en juffie begint te scannen. Halverwege zegt ze: meneer ik kan u helaas nu al vertellen dat u de hamlappen en het bier terug moet leggen want u heeft te veel CO2 punten deze maand.
Maar hoe kan dat? Mijn vrouw en kinderen zitten op de natuurcamping en ik heb bijna niets gekocht deze maand?
Eh, ik zie hier twee keer een boeket bloemen en chocolaatjes en u heeft drie keer vol getankt. Ik zie b.v. ook dat er momenteel licht brandt in uw huis en de PC staat staande bij.
Ja maar mijn moeder in Friesland lag in het ziekenhuis en had nadien niemand die naar haar om keek.
Ik waardeer uw zorgen om uw moeder maar naastenliefde mag natuurlijk nooit ten koste gaan van het collectief. U had vorige maand wat zuiniger kunnen zijn en kunnen sparen. Da’s altijd handig voor als zich calamiteiten voordoen, dat blijkt nu wel. U was een weekend op hotel, at drie keer vlees en bent een keer naar een concert geweest. Zo’n nieuw elektrisch scheerapparaat hakt er ook behoorlijk in trouwens.
Hier heeft u een folder met tips hoe u beter kunt spreiden en sparen. Fijne dag nog. Oh en u kunt het vlees uiteraard meenemen en ook het bier maar dan moet u zich even aan die balie melden en 112,75 bij betalen. U krijgt dan helaas wel ook een aantekening wegens overschrijding. Goede middag nogmaals.

Thuisgekomen hing Jansen zijn jas op de kapstok en merkte dat iemand een grote groene sticker op zijn rug had geplakt, een vrolijk lachende boom met de tekst: Verminder uw uitstoot voor een eerlijk klimaat.

fokkewoelf | 21-09-21 | 01:14 | 1

Mooi.

luistukvreten | 21-09-21 | 06:54

De grote vraag is hoeveel kan de zorg aan na 10 jaar Rutte. 200 corona patiënten op de ic is weinig, net als het personeel dat op de ic’s loopt, of liever gezegd: Wegloopt.
Kortom, ik vrees dat Rutte de bui voelt hangen. Er zijn meer bedden, dan personeel. Dus defacto zijn er te weinig bedden.

ratelaar | 21-09-21 | 00:50 | 1

De meeste coronapatiënten zijn alleen maar positief getest en liggen er voor wat anders.

Gezonde_Roker | 21-09-21 | 01:01

Hah, een puntensysteem bij uitslag die je naar keuze kan 'opmaken' aan activiteiten, dat gaan we nog wel terug zien.
Zat dus al ingebakken in het ontwerp, als dat geen alarmbellen doet rinkelen...

ReyNemaattori | 21-09-21 | 00:42 | 1

Dat doet zeker alarmbellen rinkelen. En weet je hoe die klinken? Je moet je niet zo aanstellen wappie. Je doet toch ook gewoon dit en dat... Als je dat hoort weet je dat de nood aan de man is.

luistukvreten | 21-09-21 | 06:57

Uitstekend artikel. Iedereen met gezond verstand ziet hopelijk dat het totaal de verkeerde kant op gaat. Wie nog gelooft dat dit nog maar iets met de volksgezondheid te maken heeft moet toch heel eens hard na gaan denken over wat die voordelen dan precies zijn. En wat voor consequenties deze segregatie gaat hebben voor de samenleving. Ik kan hier nog een paar alinea's over schrijven maar ik laat het hier maar even bij. Even een rondje lopen, nu ik nog naar buiten mag zonder QR code. Eens nadenken over op welke wijze gelijk gestemden zich tegen deze wandaden tegen de samenleving kunnen verenigen en een vuist kunnen maken. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand is die met droge ogen aan zijn nageslacht kan uitleggen dat dit toch echt de beste weg was voor iedereen, ons vrije bestaan.

zegmaarwij | 21-09-21 | 00:31 | 4

Nee totaal niet. Het is paniek zaaien. Om niks.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 01:44
▼ 1 antwoord verborgen

KPMG is toch dat clubje dat advies schrijft zoals de klant dat wenst a la 'controle' van de jaarverslagen?
Oh dus nou dan, inderdaad, waar zijn de argumenten?

rechtsom | 21-09-21 | 00:22 | 1

Boekhouders die hun ziel verkopen aan de klant

Gezonde_Roker | 21-09-21 | 01:03

De strijd tegen de coronapas zal uiteindelijk gewonnen worden, op argumenten.
Of als er nog onafhankelijke rechters bestaan, door gerechtelijke uitspraken.

de honden blaffen... | 20-09-21 | 23:58 | 4

"Of als er nog onafhankelijke rechters bestaan, door gerechtelijke uitspraken."

Er zijn vast heel wat onafhankelijke rechters. Maar ook die kunnen worden geïntimideerd. En soms gebeurt dat ook: www.mdr.de/nachrichten/thueringen/mit...

Boeser_Onkel | 21-09-21 | 00:37

Helaas.

luistukvreten | 21-09-21 | 07:01
▼ 1 antwoord verborgen

Goed plan de coronapas. Ben zeker voor. Een mooie overbruggingsmaatregel. Ik wist niet dat het door KPMG bedacht was, maar goed uitgevonden dan. Een puntensysteem klinkt ook interessant, maar moeilijker om uit te voeren denk ik. Hopelijk ook allemaal niet meer nodig van zodra de vaccinatiegraad hoog genoeg is. Maar tot die tijd, prima.

Mr Proper | 20-09-21 | 23:50 | 6
-weggejorist-
SailingDuck | 21-09-21 | 01:10

Het is niet door KPMG bedacht, dit soort bedrijven zijn gelieerd aan The Commons Project,

Damoos | 21-09-21 | 06:44

Proper geformuleerd.

luistukvreten | 21-09-21 | 07:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Op zich wel goed gespeeld door team vax, door eerst een meerderheid op vrijwillige basis te creëren, want anders ziek, zwak, ic en zelfs deaud. Toen de meerderheid eindelijk bereikt was na een wat twijfelachtige start konden de duimschroeven langzaam worden aangedraaid onder het mom van zij zijn slecht en wij zijn goed en de slechten verpesten het voor de goeden. De slechten worden gepersonificeerd als waren het allemaal Willems en Thierrys en de MSM heeft haar uiterste best gedaan om dit beeld zoveel mogelijk te benadrukken, journalisme vaarwel zeggend en ventriloquisme te omarmen.
Kamp antiprik gesteund door wat mensen met ruggengraat is straks herkenbaar als blauwbekkende terraszitter al pissend in lege glazen, zo nu en dan geflankeerd door mensen met stickers op hun borst waarop staat 'alleen even buiten om te roken'.
Al met al dus een prima tactiek die wereldwijd met veel succes wordt toegepast en waar de dissidenten zoals Denemarken spoedig worden geassimileerd.
Ben benieuwd wat er nog komen gaat en of dat het nieuws überhaupt gaat halen.

EEGlivesagain | 20-09-21 | 23:35 | 3

Cynisch genoeg moet je dus knettergek zijn om zoiets aan te zien komen... waarvan akte.
In 2021 sterft de vrije wereld onder daverend applaus en wat we ervoor terug krijgen zal nauwelijks beter zijn dan de Sovjet Unie...

ReyNemaattori | 21-09-21 | 00:14

Haha de Sovjet-Unie. Bestond er maar wat beter geschiedenis onderwijs. Dan werden niet van deze absurde vergelijkingen gemaakt.

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 01:46

Wat heeft Denemarken hier nu weer mee te maken?

De vries, Henk. | 21-09-21 | 08:34

Hoe kan je de 1,5 meter loslaten als we die allang niet meer toepassen. Kijk in de supermarkt, f1, stadions, scholen, werk etc. De pas is NIET nodig. Dat het notabene Wilders is die zich hier druk om maakt laat zien dat hij begaan is met elke NLer. Het zijn namelijk de mensen met een migratie achtergrond die niet gevaccineerd zijn en het zijn vooral de ouderen en digibeten die amper weten hoe ze aan doe QR code moeten komen.

Zunsjine | 20-09-21 | 23:27 | 5

@Mark zit te Dutten | 20-09-21 | 23:37: niemand houdt zich aan die 1,5 meter, al een hele poos niet. Het wordt als wisselgeld gebruikt en is geen teruggegeven vrijheid. Die was al teruggenomen.

VP732 | 21-09-21 | 00:02

@Mark zit te Dutten | 20-09-21 | 23:37: niemand houdt zich aan die 1,5 meter, al een hele poos niet. Het wordt als wisselgeld gebruikt en is geen teruggegeven vrijheid. Die was al teruggenomen.

VP732 | 21-09-21 | 00:02

Als dat de doorsnede is van de ongevaccineerde, dan wordt het alleen maar gezelliger in het café

RockingM | 21-09-21 | 11:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik vraag me weleens af of de schrijver van dit artikel nog wel eens terugdenkt aan zijn topics van een aantal maanden geleden waarin Thierry Baudet, die dit vrijwel tot op de letter heeft voorspeld, tot op zijn enkels werd afgezaagd. En dan mag je van de man verder vinden wat je wilt, wat mij betreft is hij in zijn zelfpresentatie ook een doorgesnoven koorbal. Maar het is wel de enige persoon in de Nederlandse politiek die hier al vrijwel vanaf het begin voor waarschuwt.

Veritas_ | 20-09-21 | 23:26 | 4

Het gaat om het uiterlijk. Misschien als Thierry zich in dezelfde hippe kringloopkleding steekt als onze Grote Drie (ik reken wopke even mee), dat mensen hem weer serieus nemen. En natuurlijk "poten af, klauwen, pleur op, en doe zelluf ff lekker normaal haha" zegt zoals de echte populisten des Vaderlands dat doen.

funda | 20-09-21 | 23:35

@knutsel_ | 20-09-21 | 23:30: Dit is inderdaad eeuwig zonde, maar hij is ook echt te lijp en ongeschikt. Als hij nou net even wat minder zou snuiven en janken hadden we best iets aan hem kunnen hebben.

luistukvreten | 21-09-21 | 07:09
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is echt een kansloos achterhoede gevecht van mensen die elkaar de hele dag een beetje zitten op te fokken en te bevestigen in kleine niches van het internet, of het hier nou elke dag dezelfde reaguurders zijn of mensen in vage Facebook groepen. 85% van de mensen is inmiddels gevaccineerd en de overgrote meerderheid daarvan wil gewoon weer door met z’n leven en als een qr code dat mogelijk maakt is dat een kleine moeite. Jullie kunnen jullie tijd beter nuttig gaan besteden.

Capt. Iglo | 20-09-21 | 23:24 | 8
-weggejorist-
knutsel_ | 20-09-21 | 23:59

Mensen zonder vaccinatie, al dan niet met een goede reden, willen ook gewoon leven dus wat doen we moeilijk met elkaar... Het is alleen schokkend om zoveel in angst te zien verkeren nu terwijl ze zichzelf hebben laten vaccineren. Hoe gaan die allemaal vanaf nu in de toekomst om met welk virus dan ook?

Het gevaar van wat er nu gebeurd is dat we vanaf 25 september aanstaande mogelijk bij elk griepseizoen of bij welk virus dan ook een pas in het leven roepen / houden. Is dat om weer door met leven te kunnen of om de angst erin te houden en daar prettige machts/controle neveneffecten bij te krijgen als bonus?

Als je weer wilt leven dan moeten we stoppen met de maatregelen en accepteren dat er een aantal mensen zullen overlijden met covid19 en hoogstwaarschijnlijk onder liggend lijden/hogere leeftijd.

oh no | 21-09-21 | 00:20

Je hebt in essentie gelijk, maar als we alles aan de meerderheid over moesten laten, gebeurde er helemaal niets. Je kunt ook prima door met je leven en ondertussen je afkeur uitspreken voor de immorele praktijken die gaande zijn. Dat de meerderheid liever prikt en slaapt vind ik niet relevant voor die afweging.

luistukvreten | 21-09-21 | 07:16
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
LinkeLotje | 20-09-21 | 23:06 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Parmenidis | 20-09-21 | 23:04

@Bullshit | 20-09-21 | 22:49 | 2 | reageer

Ik weet nog goed dat types als u zich het pis uit hun blaas lachten om die achterlijke Chinezen die in maart 2020 een app invoerden om te controleren of iemand wel gevaccineerd was...dat soort big brother praktijken was ondenkbaar in de EU.

Het is geen tijdelijk app, het is een blijvende app. Die is namelijk nodig om toekomstige inentingen tegen deze aanverwante van het griepvirus mogelijk te maken.

Het is ook geen crowd control, dat is het beperken van ongewenst groepsgedrag. Het gaat hier juist om individuele keuzes.

Ik heb inmiddels een buitenlands inentingsbewijs uit Liberia, die mag niet worden geweigerd, niet bij restaurants niet bij voetbalwedstrijden etc.

LoremIpsum | 20-09-21 | 23:02 | 1

Waar koop je zo’n ding?

deugallergie | 20-09-21 | 23:24
-weggejorist-
heppykemper | 20-09-21 | 22:56 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Heb die hele aflevering met huib modderkolk gezien en hij zei hele zinnige dingen. Hopelijk steken z’n vk collega’s er iets van op.

Carlos_I | 20-09-21 | 22:52

Die consultant van dat rapport zegt dat ie arts is, maar heeft iemand m al gevonden in het big register? Ik zoek en kannie vinden. Gevalletje titelmisbruik?

el Signor | 20-09-21 | 22:51

Dus hellemaal ongelijk hebben de complot theoristen niet.
Het gevaar van Corona is schromelijk overdreven en is aangegrepen om ons te knechten middels een sociaal paspoort.

Remus McMillan | 20-09-21 | 22:50 | 1

Knechten. Want Hugo wil dat jij bij hem in de tuin komt werken, voor niks? Als knecht? Of als slaafgemaakte?

Beste_Landgenoten | 21-09-21 | 01:54
-weggejorist-
Bulloch | 20-09-21 | 22:49 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Van Rossem for president!

HaveXS | 20-09-21 | 22:47 | 1

Lock him up!

jo jo ! | 21-09-21 | 00:02

Plak die roze QR voor je ramen of op je bumper en geef je buren er ook een paar. Nostalgisch kleur bekennen en een steuntje in de rug voor de horeca. Voor dit controle systeem is geen meerderheid. Laat dat elkaar op vriendelijke wijze zien in het straatbeeld. De kracht van samen.

INTP | 20-09-21 | 22:46

HeerVanStand boycot alles en iedereen die meewerkt aan de illegale praktijken van de QRyptofascisten. HeerVanStand blijft graag aan de goeie kant van de geschiedenis staan. Ieder café, iedere sportclub, ieder theater, iedere bioscoop en iedere andere gelegenheid die ook maar één coronacheck uitvoert, wordt door HeerVanStand nooit meer bezocht. HeerVanStand gaat meer dan ooit tevoren zijn eigen eenzame weg. Of... doen jullie mee?

HeerVanStand | 20-09-21 | 22:40 | 11

@keistad 23:17
Proost! Als we nog ergens terechtkunnen is de volgende van mij.

HeerVanStand | 20-09-21 | 23:45

I'm in!

Kaposi_Sarcoom | 20-09-21 | 23:53

Tuurlijk.

entredeuxbieres | 20-09-21 | 23:57
▼ 8 antwoorden verborgen

Ben al drie weken in Italië. Niks geen gezeur of gedoe. Als men een markt op loopt doet iedereen inclusief de kinderen boven de 10 schat ik zo een mondkapje op. Als je zit gaat het mondkapje af. De bediening heeft allemaal een mondkapje op, ook op het terras. Restaurant binnen: mondkapje op en QR code in de hand; iedereen. Museum hetzelfde. Winkel binnen zelfde verhaal wat mondkapje betreft. Gaat prima en kost geen tijd als iedereen meewerkt. Wat een verademing; iedereen die ik tegen kom, werkt mee en maakt het makkelijk voor de ondernemers.

JayJay | 20-09-21 | 22:37 | 11

Niu, wat helpen die vaccinaties goed in Italië tegen besmettingen als iedereen een kapje omdoet. Waarvoor eigenlijk? Een kapje tegen andere gevaccineerde mensen? Misschien is het wel tegen die knoflook die ze daar in der eten douwen.

dathoujetoch | 20-09-21 | 23:13

@JayJay | 20-09-21 | 22:45: Mooi toch, dan ben je al wat getemd! Hier in Nederland komen er in de volgende maanden vast nog wat meer onduidelijke en niks toevoegende regeltjes bovenop, succes want niet mee doen heeft nu eenmaal consequenties.

BadPatNL | 20-09-21 | 23:21
-weggejorist-
J.Cash | 21-09-21 | 01:15
▼ 8 antwoorden verborgen

Ze doen maar, na bijna 2 jaar covid-bullshit en terreur mag het wmb nu eindelijk wel eens financieel gaan escaleren. Die QR code mogen ze stoppen in een plek waar de sun doesn't shine. Het interesseert me echt niet meer. Dan gaan we toch iets anders doen? Boeien!

Botte Hork | 20-09-21 | 22:36

Er zitten hier heel wat vaccin-fanboys die hun eigen paardjes berijden en geen woord hebben begrepen van het topic. Als dat het niveau is zou je eigenlijk liever 'wappie' zijn.

goedverstaander | 20-09-21 | 22:35

Siewert al gesignaleerd?

dathoujetoch | 20-09-21 | 23:13

Het is al heel erg lang mogelijk om tegen een leuk bedrag je te laten prikken met niets. Ze gooien het spul dan gewoon in de prullenbak.
Zo weet ik dat er al tientallen mensen om mij heen rond lopen met een QR code en nooit het spul hebben laten injecteren.

Bbb3862 | 20-09-21 | 23:23

Hoe komt een vriend van me voor wie ik dit moest vragen eventueel aan zoiets?

Veritas_ | 20-09-21 | 23:23
▼ 1 antwoord verborgen

Bedrijven nemen de rol van de overheid over, omdat zij de relatief schaarde goederen beheren. Een overbevolkingswereld vol dreigingen proberen ze op deze manier rustig te houden. De wereld is van iedereen, iedereen kan alles als hij/zij alles goed doet, da's de leugen. Bij alles wat je doet zullen bedrijfsoverheden je echter belemmeren. Enkel om de hoeveelheid goederen te kunnen distribueren over te veel mensen. Bijkomend 'voordeel' is dat de consument zo voortdurend gestuurd kan worden. Ook politiek, want wie te vreten heeft zet dat niet makkelijk op het spel om zijn/haar overtuiging. De gevaarlijkste groepen in deze wereldsamenleving krijgen op sommige vlakken meer ruimte, maar alleen wanneer ze bijvoorbeeld het sociale puntensysymteem accepteren zoals iedereen dat zal moeten. Voorbeeld: zitten er een miljoen Oeigoeren in kampen alleen omdat ze gevaarlijke moslims zijn, of omdat ze als moslims niet met de staatscontrole willen meedoen?
Het great gereset is in feite niets anders dan een rantsoenering om op zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk winst te maken. Er wordt geen woud gered. De onderdrukking gaat de wereld niet uit. Dat opgedrongen besef dat jouw handelen tot een betere wereld moet leiden is de smoes om jouw je als bange schuldbewuste consument in het economisch gareel te houden.

zeurmachine | 20-09-21 | 22:30

Je drukmaken om niks. Is ook een vak.

Jimmydepimmy | 20-09-21 | 22:27 | 6

Helemaal gelijk, al die mensen die zich druk maken over corona. Mensen die zelfs willen dat voor een cafe-bezoek je eerst een QR-code moet laten zien. Belachelijk.

mikes43357369 | 20-09-21 | 22:55

@mikes43357369 | 20-09-21 | 22:55: Mike, was je nu gestopt met de dagelijkse cijfers? Moet wel eerlijk toegeven dat ik veel van de COVID hoofdstukken reaguursels niet meer zo doorneem als in het begin, kan best zin dat ik er overheen lees.

BadPatNL | 20-09-21 | 23:24

@BadPatNL | 20-09-21 | 23:24:
Ik heb ze inderdaad een aantal dagen niet meer gepost. Ik wil eigenlijk meer nu naar een wekelijkse vergelijking tussen landen met een QR-pas en degene zonder.
Het punt wat ik wilde maken was;
Vanaf 1-1-2020 zijn 8769 van de 18111 coronadoden overleden in verpleeghuizen.(48%)
Vanaf 1-7-2020 zijn 5877 van de 11893 coronadoden overleden in verpleeghuizen.(49%)
Van de 110873 besmettingen onder thuiswonende 70 plussers zijn 4281 overleden.(3,9%)
Van de 1673107 besmettingen van mensen onder de 70 die niet in een verpleeghuis zitten, zijn 880 overleden.( 0,05%)

Het zijn de ouderen(vaak met onderliggend lijden) die risico lopen om aan corona te sterven.

mikes43357369 | 21-09-21 | 09:18
▼ 3 antwoorden verborgen

De staatskas gaat straks weer gespekt worden met boetes voor wildplassen.

deugallergie | 20-09-21 | 22:27 | 1

Of tegen de bar als je niet ongevaccineerd mag pissen.

J.Cash | 21-09-21 | 01:19

Ja, ik kennie skennen van hetzelfde sgerrempie, Joris?! Maar qua wat anders, ik las vanmiddag toevallig dat KPMG in de VS eind jaren '70 verantwoordelijk gesteld voor het witwassen van een boekhoudfraude door Zerox. De waarde van de fraude liep in de honderden miljoenen dollars. De aandeelhouders van Xerox kregen via de rechtbank een schadevergoeding van enkele dollarcenten per aandeel door Xerox. KPMG kreeg een miljoenenboete. Sindsdien is het bedrijf, waar oud-CDA premier Balkeneinde werkt en belangen in heeft, nog vaker over de scheef gegaan. Het heeft er nooit toe geleid dat KPMG uit elkaar gehaald werd door overheden. Dat zak ook niet gebeuren, want KPMG ís een overheid binnen de overheid geworden. Die er blijkbaar niet voor terugdeist om een heel land af te persen via een regering

F. von Zeikhoven | 20-09-21 | 22:23 | 2

Sorry voor de tiepvautuh, komt door bijwerking van meds. Komt wel weer goed...

F. von Zeikhoven | 20-09-21 | 22:29

@F. von Zeikhoven | 20-09-21 | 22:29: Die bijwerking doen net iets meer: J.P. Balkenende werkt niet bij KPMG, hij werkt bij EY oftewel Ernst&Young.

BadPatNL | 20-09-21 | 23:33

ik heb schijt aan de overheid, het enige waar ik niet onderuit kan komen is belastingbetalen. Voor de rest laat ze maar met hun megalomane projectjes, ik doe er toch niet aan mee.

Trofl | 20-09-21 | 22:22 | 5

@Red shirt | 20-09-21 | 22:26: ongeveer 45% inkomensbelasting en 21% BTW, of is dat nog niet genoeg?

Trofl | 20-09-21 | 22:47

@Remi A. | 20-09-21 | 22:45: Gelukkig geldt dat niet voor de grote bedrijven. Solidair met mensen, hoe haal je het in je hoofd zeg.

dathoujetoch | 20-09-21 | 23:15
▼ 2 antwoorden verborgen

*staande ovatie doet* Het is inderdaad hoog tijd voor wat vreedzaam verzet. Tot hier en niet verder.

keistad | 20-09-21 | 22:21 | 3

"Lig naakt op straat voor ons klimaat?"

funda | 20-09-21 | 22:37

@funda | 20-09-21 | 22:37: Klimaat was het vorige paradepaardje, ook erg irritant maar daar kon ik nog mee leven tot nu toe. Maar mocht dan ook altijd bij het café naar binnen, zelfs na een uur douchen voor niks, of als ik een stoofpot maakte op de grootste gaspit. Maar ook dat geneuzel moet maar eens afgelopen zijn, alsof speldenknop Nederland enig verschil gaat maken terwijl China er nog even 20 kolencentrales bijbouwt. Geef me verdomme mijn rietjes terug en de lepeltjes in de slaatjes.

keistad | 20-09-21 | 23:01

@keistad | 20-09-21 | 23:01: Daar kan ik het allemaal mee eens zijn; wat we hier allemaal aan 'keuringen', katalysatoren, optimalisatiesoftware betalen terwijl 99% van de wereld gewoon op bananenschillen en stookolie rondrijdt grenst aan financieel masochisme.

funda | 20-09-21 | 23:05

As a strategic partner of the World Economic Forum (WEF), KPMG provides essential leadership to support the Forum’s mission to improve the state of the world. Our partnership provides us a unique opportunity to champion public-private cooperation and aide in strategic decision-making on some of the most important industry and cross-industry issues.
home.kpmg/xx/en/home/about/the-world-...

Dus niet langer het democratische proces is leidend, maar de toekomstvisie van het WEF. Het commerciële KPMG zou niet langer een hogere winst na streven maar hogere ideële doelen. Als je dat gelooft geloof je alles.

mikes43357369 | 20-09-21 | 22:19 | 6

Daar komt de aap uit de mouw.

de honden blaffen... | 20-09-21 | 23:31

Waar komt dat WEF eigenlijk ineens vandaan? 5 jaar geleden hoorde je er niets van en nu sturen ze regeringen aan. Dat is knap en potentieel een enorme ondermijning van de democratie.

Trekhaas | 21-09-21 | 07:54

@de honden blaffen... | 20-09-21 | 23:31: Present !

DeAapUitDeMouw | 21-09-21 | 11:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Het slachtofferdenken heeft Geenstijl ook te pakken. Huillie huillie heet dat toch?

Selassie | 20-09-21 | 22:19 | 2

Nee, het is huilie huilie en huilie huilie werkt ontzettend goed dit decennium.

Super Vaagstra | 20-09-21 | 22:31

Nee, er is een punt waar het gewoon opkomen voor je rechten heet. En dat punt hebben we ruimschoots bereikt.

keistad | 20-09-21 | 22:33

En dan krijg je tegels over vaccinaties. Ze begrijpen en zien het niet Van Rossem.

Dubbelepunthoofd | 20-09-21 | 22:16 | 3

Inderdaad, ziende blind. Ongelooflijk.

VP732 | 20-09-21 | 22:18

"Paarlen voor de zwijnen" zoals een echte profeet ooit zei.

HaveXS | 20-09-21 | 22:28

Precies dat. Dat hele gevaccineer is afleiding.

TheDr | 20-09-21 | 22:30

Blijkt de EU al jaren voor corona met een vaccinatiepaspoort bezig te zijn, die toevallig net komend jaar zou worden geïmplementeerd.

twitter.com/Ton_257/status/1440038904...

Je zou bijna in complotten gaan geloven...

Abject | 20-09-21 | 22:15 | 4

Dat was net op tijd 'net op tijd' klaar voor event201 en het echte main event. Wat een toeval!

HaveXS | 20-09-21 | 22:38

"never waste a good crisis" Zei Winston Churchill ooit eens. En in mijn ogen is die erg passend vandaag de dag. Ze misbruiken Corona om hun agenda erdoorheen te trappen, en veel van deze agenda punten zijn best al wel even te vinden mits je saaie documenten wilt lezen.

keistad | 20-09-21 | 22:46

Laten de wappies dit nou al begin 2020 toen corona net opkwam al hebben geroepen en de link naar het officiele EU document (deze: ec.europa.eu/health/sites/default/fil...) overal hebben laten zien. Wel heel toevallig gepland dit allemaal heh...
Oh ja, de patenten voor een vaccin zijn ook begin 2019 al aangevraagd. Das nou ook al zo toevallig.... Je zou er inderdaad bijna in gaan geloven.

DeAapUitDeMouw | 21-09-21 | 11:32
▼ 1 antwoord verborgen

Je zal zo’n bewust niet gevaccineerde thuis hebben zitten. Regelmatig gezemel over vrijheid en hoe wel of niet besmettelijk Corona is en dat je een meeloper bent omdat je zelf wel gevaccineerd bent. En dat allemaal vanwege een simpel prikje in je arm. Meer niet. Knap dat je jezelf over zoiets kleins heel belangrijk kan vinden. Sommige denken zelfs dat ze een mening hebben.

Drukvandaag | 20-09-21 | 22:13 | 12

@Red shirt | 20-09-21 | 22:29: Iedereen die in Moskou woont moet gewoon z’n bek houden als het om dit soort zaken gaat.

Super Vaagstra | 20-09-21 | 22:34

@Red shirt | 20-09-21 | 22:29: daar heb ik tot op heden geen enkele last mee gehad ,overigens waar zal een gevaccineerd persoon zich dan druk over maken die is beschermd toch ?

bowlfabriek | 20-09-21 | 22:36

@Red shirt | 20-09-21 | 22:31: Dat lijkt mij ook ja .

bowlfabriek | 20-09-21 | 22:38
▼ 9 antwoorden verborgen

Ze kunnen de groene vinkjestering krijgen.
Liever buitengesloten dan ingesloten.
Vrijheid is erg kostbaar geworden maar onbetaalbaar.
Ik zal zo nu en dan eens door de tralies naar binnen kijken om te zien hoe ontzettend vrij het achterlijke QR-volk is, in hun kooi. De gelukkige slaven.

entredeuxbieres | 20-09-21 | 22:12

Er komt geen pas en alle speldenkussens zullen balen dat ze dat prikkie hebben genomen in de hoop dat ze er privileges voor terugkrijgen.
Lekker TerRuG nAaR NoRmAaL!

Transgender-Airlines | 20-09-21 | 22:11

En KPMG zijn medische experts? Waarom gaat zo'n audit bureau hierover?

Graaf_van_Hogendorp | 20-09-21 | 22:11 | 2

En ze staan bekend om hun integriteit. Echt waar.

De Blauwe Baviaan | 20-09-21 | 22:15

De BV Nederland wordt door specialisten op alle mogelijke vlakken gerund *proest*

funda | 20-09-21 | 22:29

moet je eens opzoeken hoeveel ziekenhuisbedden Nederland in de laatste tien jaar heeft wegbezuinigd. Die op intensive care als eerste. In 2010 bezat het er nog 2.800. Vorig jaar, bij het begin van de pandemie, bleef daar minder dan de helft van over. Per honderdduizend inwoners komt dat neer op 6,4. Ter vergelijking met België en Duitsland: die scoren respectievelijk 25 en bijna 30 bedden.

Bucky_Lastard | 20-09-21 | 22:09 | 7

@TRUMP | 20-09-21 | 22:13: Daarom is het zo geweldig dat dit demissionair kabinet eindeloos geld strooit aan gratis testen, teststraten, geld voor controleurs die vanaf zaterdag iedereen mogen controleren die in een horeca-gelegenheid zit. Maar totaal geen cent uittrekken om meer personeel aan te trekken of het huidig personeel te belonen voor hun inzet.

loser | 20-09-21 | 22:22

@TRUMP | 20-09-21 | 22:13:
In 2010 hadden we 2800 IC bedden met personeel. Wat is er met dat personeel gebeurd? Die zijn wat anders gaan doen om allemaal verschillende redenen. Het moet niet zo moeilijk zijn om dit personeel weer terug te winnen met juiste stimulansen.
- Meer salaris
- Flexibele werkroosters
- Persoonlijk onwikkelplan
De vraag moet zijn waarom kan de zorg dit soort hoog opgeleide zorgmedewerkers niet vasthouden. Antwoord; omdat degene die over deze zorg gaan helemaal niet willen dat de IC capaciteit wordt uitgebreid. Ze waarderen ook het zorgpersoneel niet anders hadden ze wel voor een betere behandeling gezorgd.
www.youtube.com/watch?v=v3Hx5pvlQBs

mikes43357369 | 20-09-21 | 22:32

@BenBinnen | 20-09-21 | 22:20: medisch personeel lijdt je niet in een anderhalf jaar op. En jonge studenten van tegenwoordig willen geen vuile handen maken. Dat is nou het probleem.

TRUMP | 20-09-21 | 22:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Trouwens van Rossem, wanneer ga je eigenlijk ten strijde trekken tegen chirurgen die tegen Hepatitis B gevaccineerd moeten zijn? Of kinderdagverblijven die ongevaccineerde kindertjes weigeren? Of verplichte TBC screening van medisch studenten?

Diederik_Ezel | 20-09-21 | 22:09 | 10

Ik vermoed dat dat gaat gebeuren als Hepatitis B en TBC net zo gevaarlijk blijken als C19

HaveXS | 20-09-21 | 22:41

@van Oeffelen | 20-09-21 | 22:21: Laatst hoorde ik iemand zeggen: "Ik sta boven (en vooral buiten) de maatschappij. Ik kan het als katteliek heel goed af zonder mijn naaste." Vreemd, verward.

dathoujetoch | 20-09-21 | 23:10

Oh verdomd, moeten die allemaal goedgekeurd worden met een QR code voor ze een biertje in de kroeg mogen doen? Die had ik even gemist.

Upendo | 21-09-21 | 00:55
▼ 7 antwoorden verborgen

Mensen die zich niet laten vaccineren zonder dat hier een medische reden voor is vind ik ronduit asociaal. Nu al lopen ic-medewerkers op hun tandvlees en hebben ondernemers is verschillende sectoren het zwaar. Nu de zomer is afgelopen neemt de kans dat de besmettingen weer toenemen significant toe. Dankzij de wappies neemt daarmee de kans dat de ic's opnieuw significant overbelast raken. Wanneer u bewust een gezondheidsrisico wilt nemen: prima. Maar val daar geen andere mensen mee lastig. Dat is geen discriminatie maar het gevolg van hun eigen gedrag.

Red shirt | 20-09-21 | 22:08 | 14

Ik schenk mijn prikjes aan de 3e wereld. Ben ik dan nog asociaal volgens u of jij?(kan mij het schelen).

MoorCopJoris | 20-09-21 | 22:55

Dat is de volgende.. laatste dagen veel in het nieuws, is ook veel gevaarlijker dan C-19, voorheen leefde we hiermee, straks gekopieerd aan je QR, logisch dat je straks veel meer mag/kan met je griep prik in je digitale zak.

MarzHimSelf | 21-09-21 | 03:06
▼ 11 antwoorden verborgen

Iemand die het over een tamme Holocaust vergelijking heeft neem ik niet serieus maar veracht ik diep. De rest van zijn verhaal slaat nergens op maar duidt wel op veel opgekropte frustratie.

neolib | 20-09-21 | 22:08 | 3
-weggejorist-
HaveXS | 20-09-21 | 22:43

Mee eens. Treurig dat die types niet inzien dat dit heel wat anders is dan van een flat gekieperd worden omdat je Rosenbaum heet. Walgelijk.

Bulloch | 21-09-21 | 09:40
-weggejorist-
EnToenWasIkEr | 21-09-21 | 11:39

Helemaal prima de QR samenleving. Zonder wappies de kroeg in! :)

Ruud-i | 20-09-21 | 22:06 | 2

Als je bang bent om ziek te worden hoor je niet thuis in een kroeg.

Transgender-Airlines | 20-09-21 | 22:09

Een jaar of tien geleden stond het nog blauw van de rook in de kroeg, bleef je toen ook thuis in verband met angst voor longkanker?

knutsel_ | 20-09-21 | 22:16

Er gaat helemaal niemand controleren, wat ze in Den Haag ook roepen.

Hiesjes | 20-09-21 | 22:05 | 1

Nee, maar de wapperds zijn zo lekker op gang, laat ze maar even razen.

funda | 20-09-21 | 22:30

Meh vind t eigenlijk niet zo interessant wie iets bedenkt. Beetje guilty by association redenering. Misschien is het ding wel afgekeken van Frankrijk, of hebben ze daar ook hetzelfde kpmg advies gekregen.

Belangrijker is of dat ding zinvol is. Zo ja, dan is t goed bedacht. Zo nee, dan is t slecht bedacht. Kans bestaat dat dit slecht bedacht is. Gewoon nog even die 1,5 volhouden misschien ook prima. Hoef je niemand te discrimineren

Martin007 | 20-09-21 | 22:05 | 1

Ja joh, van de bakker om de hoek kun je ook virologische adviezen krijgen. Maakt helemaal niet uit of iemand daar een opleiding in heeft gehad.

Rest In Privacy | 20-09-21 | 22:14

Ach, ach, al die mensen die hun "maatschappelijke verantwoordelijkheid" hebben genomen. Dat klinkt zo stoer en lekker voor de buitenwacht. Ondertussen dacht een gros gewoon aan vakantie, kroeg en ""vrijheden"" en had t niks meer met ziektebestrijding te maken. Succes met de volgende QR code en beperkingen.
www.trouw.nl/binnenland/door-de-coron...

matrixbluepill | 20-09-21 | 22:04

ik ben gevaccineerd en heb een qrcode. Ik vind Seywert een handige zakenman. De fout zit bij lamlendige ambtenaren die nog te dom om te poepen zijn.
En dan ben ik een Lemming?
Ik wil vrijheid, meer niet, effe scannen en schenk die glazen laars maar vol met Paulaner bier. Gaan jullie maar binnen zitten mokken.
Om de verkeerde redenen een vaccinatie weigeren, dan ben je een wappie en een meeloper met facebook lariekoek.

fabeltjesland | 20-09-21 | 22:02 | 3

“ik wil vrijheid”
Dat gaat een overheid je niet geven.
Terug naar fabeltjesland

Transgender-Airlines | 20-09-21 | 22:06

Dus na een jaartje restricties met mondkapjes, een samenscholingsverbod, verbod op bezoek in je eigen huis en een avondklok, noem je deze QR toegangspoortjes-maatschappij vrijheid? Jij buigt inmiddels al zo ver voorover, dat Hugo de volgende maatregel zonder glijmiddel zo je reet in kan schuiven.

edelfigurant | 20-09-21 | 22:21

Je hebt je dus laten registeren om een QR-code te krijgen om een biertje te drinken ?! En dat noem je vrijheid ? Knap hoor dat je zulke waanideeen hebt.

loser | 20-09-21 | 22:27

Ik snap dat scannen van QR codes niet. Ik heb toch een relatief moderne smartphone (Samsung uit 2017) maar als ik de camera richt op zo'n ding gebeurt er helemaal niks. Mis ik iets?

UnderTheDevil | 20-09-21 | 22:01 | 5

Ik maakte een eifoon van zeep en inktte de QR-code erop. Nu kom ik overal in en uit.

funda | 20-09-21 | 22:32

Verstand

neolib | 21-09-21 | 12:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze dus met name. De pas:

Dubbelepunthoofd | 20-09-21 | 22:00

Ophitsers hier als je vraagt hoeveel doden en zieken de sturende berichten hier tot gevolg hebben hoor je niets.

dhrat | 20-09-21 | 21:58

www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10454133...

teststraat door om naar je cubicle te mogen..
Ongezien de tyfus ,dan werk ik wel thuis....

hoezo zijn er veel files btw sinds deze week
is de koffie thuis echt slechter dan op de zaak

Triple2K8 | 20-09-21 | 21:57

Geen smartphone.
Geen facebook.
Geen linkdin.
Geen weet ik veel wat voor social media er nog meer is.
Geen digidcode.
Ik heb nagenoeg niets.
Ik heb een aversie tegen medicatie als die niet nodig is.
Bij een snotneus wordt de laatste jaren al teruggevallen op diverse middeltjes
Een vaccin ter voorkoming van, houd ik ook niet van.
Ik zou hem eventueel nemen, mits volledig getest en goedgekeurd, en dan nog t.b.v. mijn kinderen.

U zou zeggen, die is 85 +.

Het tegendeel is waar, ben net over de helft daarvan.

GKJP | 20-09-21 | 21:57 | 7

@Ruud-i | 20-09-21 | 22:02:

Welke leeftijd moet je daarvoor hebben om zo genoemd te worden?

Als gezegd, ik ben verstoken van diverse 'informatiekanalen', ik zie de term weleens voorbij komen maar heb geen idee wat het inhoudt en of ik er onder val.

Geen grapje.

GKJP | 20-09-21 | 22:11

Ik denk niet dat je veel mist.

heavydigit | 20-09-21 | 22:27

@Schemerlamp | 20-09-21 | 22:05:

46, als u het wilt weten.

Hiesjes | 20-09-21 | 22:07

Ik werk mij mijn hele leven al de pleuris, daarom kan ik mijn kinderen geven wat ze verdienen.

Heb de juiste keuzes gemaakt, daarom ben ik nu goed voor een aardig kapitaal, in mijn begrip.

Covid gooit roet in het eten, net nu ik alles voor elkaar heb.

Niet zo lullig doen tegen mij, ik heb ook gevoel.
Al zijn de meningen daarover verschillend.

GKJP | 20-09-21 | 22:31
▼ 4 antwoorden verborgen

De coronapas is over de hele wereld al ingevoerd en gewoon eerder een logische ontwikkeling dan uitvinding. Ik begin die hysterie onderhand zat te worden. We moeten ook een rijbewijs hebben toch? En autogordels om. Er zijn altijd wetten en regels geweest en voor deze regels is gewoon een goed onderbouwing.

JanP999 | 20-09-21 | 21:56 | 8

@EEnzame SchizofrEEN | 20-09-21 | 22:06:
Of achter in de bus, is dat een ideetje ?

Gizmo579 | 20-09-21 | 22:17

@bowlfabriek | 20-09-21 | 22:13: JanP999 bedoelt dat alles kan, mits onderbouwd. Zo had een besnord Oostenrijkertje ooit een goed onderbouwd plan voor vakantiekampen voor miljoenen ongewensten.

goedverstaander | 20-09-21 | 22:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Om dezelfde reden dat ik er best mee kan leven dat Mocro zelf dat portie klappen krijgt, of die wielrenner een kofferbak kopt kan ik er best mee leven dat de lutsers in de samenleving zelf de neveneffecten van het geluts ervaren.

Alle gasten die ik ken die nog niet gevaccineerd zijn passen bij een groep die zich sowieso niet druk maakt, anti zijn, of de taal niet spreken.

Denkhetnjet | 20-09-21 | 21:52 | 2

Er zijn ook nog mensen die zo slim zijn om even te wachten tot het najaar als het coronaseizoen weer begint.

Rest In Privacy | 20-09-21 | 21:57

@Gulliver | 20-09-21 | 21:57: Dat was ik initieel van plan. Maar ik word zo moe van al dit gepush dat ik denk ik toch maar oversla.

C1O2 | 20-09-21 | 22:01

GS roept op tot een opstand, schuimbekkend OM trekt de champagne open. "Eindelijk munitie om dat nare blog kalt zu stellen"

HankHill | 20-09-21 | 21:51

Wil graag demonstreren tegen dit. Waar online kan ik vinden welke demonstraties er zijn.

hierombenikreaguurdr | 20-09-21 | 21:50 | 1

Stel uw vraag aan Willem op zijn FB, hij kan u vast wel verder helpen. m.facebook.com/dancalegria

Schemerlamp | 20-09-21 | 22:03

Hooivork: Check
Fakkel: Check.

knutsel_ | 20-09-21 | 21:50 | 2

Ga je met één hand een hooivork gebruiken?
Pas maar op dat je niet in je voeten prikt!

Rest In Privacy | 20-09-21 | 22:36

Vanwaar de aanval op KPMG? Ik heb echt geen idee door wie het kabinet zich allemaal laat informeren en adviseren en dat is helemaal niet interessant. Wat telt is dat het kabinet na advisering, uiteindelijk met voorstellen naar de Kamer gaat en die beslist. Daar heeft KPMG helemaal niks in te brengen.
Wie ergens boos over is, moet het kabinet en de Kamer aanspreken.

Amsterdamsko | 20-09-21 | 21:50 | 5

@Graaier | 20-09-21 | 22:02:
Sorry hoor, maar kunt u mij één geval noemen waarin het kabinet zich verschool achter een advies, op de wijze zoals u dat beschrijft? Nu al weet ik dat dit nooit zo gebeurt.
U heeft totaal geen idee hoe dit soort zaken écht werkt.

Amsterdamsko | 20-09-21 | 22:26

@Muxje | 20-09-21 | 22:03:
Maakt niks uit want uiteindelijk zal de bestuurder het advies of product moeten overnemen en dat gaan verdedigen. Op dat moment is het volstrekt ridicuul om de adviseurs aan te vallen. De bestuurder: die moet aangesproken worden.

Amsterdamsko | 20-09-21 | 22:31

@Amsterdamsko | 20-09-21 | 22:26: Sorry hoor, maar Ik kom uit die wereld. En ik heb een totaal ander beeld dan u. De laden / schijven van overheidsinstanties zitten boordevol rapporten van KPMG etc. om eventueel verantwoording af te leggen. Het is vaak zo dat ministeries het van uitvoerende instanties vragen of een externe ook een rapport wil schrijven. En ook de disclaimers van de KPMG's zijn standaard. Vaak omdat ze moeten afgaan op informatie die een (opdrachtgevende) overheid geeft. Het systeem werkt overigens prima voor beide kanten.

Graaier | 21-09-21 | 05:50
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
wapster | 20-09-21 | 21:49 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

volg het spoor in het konijnenhol: oud-politici en KPMG draaideur: Jolande Sap Groenlinks, Wouter Bos PvdA, Roger van Boxtel D66. hoe worden adviezen witgewassen

HetOorAakel | 20-09-21 | 21:49 | 3

Zoek eerst maar op wat "witwassen" is, voordat je dit soort gelul opschrijft.

wapster | 20-09-21 | 21:53

Tjeeeezus, dat wist ik niet. Wat een rotzooi.

ChalinaRosa | 20-09-21 | 21:54

@wapster | 20-09-21 | 21:53: Eerst leren termen als "witwassen" in een brede perspectief te zien voordat je een tegel bakt.

HaveXS | 20-09-21 | 23:18

>99,9% van de doden, 90-95% van de ziekenhuisopnamen en 80-90% van de positieve testen zijn ongevaccineerden. Ongevaccineerden besmetten ook relatief meer anderen. Het is inderdaad dus een pandemie van ongevaccineerden, van Rossem. Misschien kun je uitleggen waarom dat volgens jou niet zo is.

Overigens mbt die pass sanitaire; lijkt me dat dat gewoon afgekeken is van het buitenland waar het prima werkt.

Diederik_Ezel | 20-09-21 | 21:49 | 10

@Diederik_Ezel | 20-09-21 | 22:14: Op de website van het CDC (een Amerikaans instituut die nul komma nul bijhoudt over de Nederlandse ziekenhuizen) is niets te vinden over gevaccineerde vs. ongevaccineerde stergevallen. Idem wat betreft ziekenhuisopnamen. En ten slotte het percentage positief getesten, daarbij is het van belang om ook te kijken hoe groot de groep gevaccineerde testers vs. ongevaccineerde testers is. Het is evident dat vandaag de dag ongevaccineerden zich sneller laten testen dan gevaccineerden (welke reden heeft een gevaccineerde om zich te laten testen behalve als hij ziek is). Dus alleen de uitkomst 80-90% positief getesten is ongevaccineerd zegt nog niet zoveel, voor zover die 80-90% al hard te maken valt.

Thuinman | 20-09-21 | 22:43

Zelfs wanneer 'slechts' 10% van de ziekenhuisopnamen gevaccineerden betreft, is dat al teveel voor onze IC's. Met vaccins die slechts tijdelijk beschermen en afnemen in kracht zitten we in Nederland zelfs bij een vaccinatiegraad van 90-95% met overbelasting van de IC's volgens de huidige rekenmethoden.

Lomo | 20-09-21 | 23:46
▼ 7 antwoorden verborgen

Veel enger is dat tot dusver niemand in de coalitie zich hiertegen heeft uitgesproken, behalve dan de CU. Niemand heeft principiële bezwaren, genoeg in elk geval om te protesteren tegen de partijdiscipline in? Dat zegt een hoop over het soort volk dat ons bestuur vormt.

Muxje | 20-09-21 | 21:46

In mijn omgeving hoor ik steeds vaker dat ik tegenwoordig zo negatief ben. Ik wil helemaal niet negatief zijn maar wie niet inziet dat dit zo ontzettend fout is is stekeblind en als er straks nieuwe verkiezingen komen dan zal er geen kut veranderen. Mijn vertrouwen in vele Nederlanders en politici is tot een dieptepunt gedaald. Oh Brabeaulander zal vast een "FvD wappie" zijn. Nee verre van.

Brabeaulander | 20-09-21 | 21:46 | 3

Herkenbaar

Thuinman | 20-09-21 | 21:56

Hoezo had U ooit vertrouwen in politici?
Nooit geschiedenisles gehad ?
Nooit een documentaire op den beeldbuis gekeken?
Nooit een krant of boek gelezen?
Tsss.....

Montgomery Burns | 20-09-21 | 22:01

Voor de optimist is realist al snel een pessimist.

naglfar | 20-09-21 | 22:34

Toch fantastisch dat GS precies weet wat goed voor je gezondheid en de maatschappij is!

dhrat | 20-09-21 | 21:45 | 1

Neem jij lekker die frikandel en ga dansen met Janssen.

GroetenVanUrk | 20-09-21 | 21:48

Ein 49-jähriger Mann aus Idar-Oberstein ist wegen des dringenden Mordverdachts in Untersuchungshaft genommen worden.
Der Mann steht im Verdacht, einen 20-jährigen Tankstellenmitarbeiter in einer Tankstelle erschossen zu haben.
Das Motiv für die Tat soll ein Streit um das Tragen einer Corona-Maske gewesen sein.

theo-is-dood | 20-09-21 | 21:45 | 4

De wappies worden steeds gekker....

Rest In Privacy | 20-09-21 | 21:51

Daarmee hebben de maskertjes in Duitsland dus een leven meer gekost dan dat ze er gered hebben.

C1O2 | 20-09-21 | 21:57

Harry, wir brauchen den Wagen sofort!

Schemerlamp | 20-09-21 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is slechts een faxistisch opstapje naar de vax campagne voor de volgende bevolkingsgroep, uw kinderen (onder 12).
Die mogen er begin volgend jaar aan geloven.

ecobubble | 20-09-21 | 21:45 | 2

Kan dat niet wat sneller?

Rest In Privacy | 20-09-21 | 21:52

Gelukkig zijn opa en oma al een vroegtijdige dood gestorven.

Watskebizziebeurt | 20-09-21 | 22:21

Hoeveel mensen, die nu in het ziekenhuis of op de IC liggen, zijn gevaccineerd? En hoeveel heeft een niet-westerse achtergrond?

Zijn daar überhaupt rapporten van?

Het gebrek aan duiding van cijfers is echt een gotspe.

Gervano | 20-09-21 | 21:44 | 10

@BobDobalina | 20-09-21 | 21:55: Ik vind cijfers wel interessant ja. Vooral om te duiden hoe groot het 'probleem' is.

Er is zoveel aan te rekenen en te dimensioneren, maar dit wordt allemaal niet echt publicitair gemaakt.

Gervano | 20-09-21 | 23:10

@Gervano | 20-09-21 | 23:07: U maakt een rekenfoutje met 0,01%. Het is namelijk 0,1% (18k op 1,9M). Maar toch, ik denk dat het lager dan 0,1% vanwege uitleg hierboven.

Thuinman | 21-09-21 | 07:55
▼ 7 antwoorden verborgen

Accountants. De boekhouders die de andere dan de hands on route hadden gekozen. Ik heb er als trouble shooter veel aan gehad. Juist ook om de dingen die ik van accountancy wist.

Dat was een kwestie van vertrouwen, puur op techniek. Hoe raar dat ook klinkt. Weten dat niets is wat het lijkt, zeker cijfers niet. Dat spelletje.

Godver. Ik zal het nooit meer doen. En dat ligt niet aan de cijfers.

Hetkanverkeren | 20-09-21 | 21:42

Over een aantal jaren is een Chinees sociaal krediet systeem bv voor de zorgkosten in Nederland een feit

thanseeuwen | 20-09-21 | 21:42

Virologen: Amsterdam moet coronapas in de horeca wel actief handhaven

Het is ‘een verkeerd signaal’ dat de Amsterdamse burgemeester Halsema alleen bij excessen zal handhaven op de coronapas. Dat zegt viroloog en OMT-lid Menno de Jong (Amsterdam UMC). Ook andere OMT-leden waarschuwen dat het virus opleeft als de coronapas niet grootschalig wordt gebruikt.
bron: parool

Bibop | 20-09-21 | 21:39 | 4

Voorlopig daalt het aantal positieve testen als een speer.
Zonder coronapas.

de honden blaffen... | 20-09-21 | 21:42

Dat is ook een verkeerd signaal. Men maakt regels, maar ze worden alleen toegepast als het mevrouw uitkomt? Wat je ook van de Coronapas vindt, dat soort gedrag zorgt voor rechtsonzekerheden en willekeur in het beleid. Het zou anders zijn als ze een principieel standpunt zou innemen en zou verklaren dat er helemaal niet op het gebruik van de pas gehandhaafd gaat worden.

Muxje | 20-09-21 | 21:49

Menno de Jonge staat over een paar jaar bij het Corona Tribunaal als een van de eersten terecht.

goedverstaander | 20-09-21 | 22:10
▼ 1 antwoord verborgen

We hebben binnenkort een toegangspassenmaatschappij en 'ze' fantaseren over het invoeren van een sociaal krediet systeem zodat vadertje staat je voor goed gedrag kan belonen met stickers die je kan opsparen zodat je leuke dingetjes kan doen. Dat is handig voor ons Co2 budget.

Maar gewoon wappie blijven tetteren, want dat alles is een complottheorie immers. Horende doof en ziende blind.

GroetenVanUrk | 20-09-21 | 21:37 | 2

Ik zou van de psychedelische middelen afblijven

Autist | 20-09-21 | 21:41

@Autist | 20-09-21 | 21:41: Jammer genoeg is dat de realiteit. Anders lees je het artikel nog even, en lees je af en toe een krant.

GroetenVanUrk | 20-09-21 | 21:49

Joh, dit is alleen nog maar glijmiddel zodat je niet zo hard meer sputtert als je kinderen ook zo'n pokke-QR mee naar school moeten.

dugo | 20-09-21 | 21:37

Nou beste reaguurders. Gezien de poll uitslag zullen velen van u sinds jaren van uw zolderverdieping komen en dat is ook een mijlpaal an sich. Komend weekend en de weken erna is het erop of eronder. Ik bljif hopen op gezond verstand en groot verzet tegen deze WEF bullshit.

Milovsky | 20-09-21 | 21:36
-weggejorist-
Mark zit te Dutten | 20-09-21 | 21:35 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Als het om volksgezondheid ging zou er Ook exact worden uitgezocht bij welke 700.000 gevaccineerden het vaccin niet werkt en die dezelfde status geven als ongevaccineerden. Ben benieuwd ook welke reaguurders met een fanatieke hang naar uitsluiting bij deze 'ongevaccineerde' groep horen.
www.google.nl/amp/s/amp.nos.nl/artike...

VP732 | 20-09-21 | 21:35 | 2

Ligt het aan die mensen, of is het vaccin toch iets minder goed dan gehoopt?

heavydigit | 20-09-21 | 21:48

of op zijn minst de antistoffen test net zo beschikbaar maken als de pcr test. Dan weet je pas echt waar je staat qua immuniteit. Sanquin gaf al een mooie voorzet maar blijkbaar is het belangrijker dat iedereen zich hoe dan ook laat vaccineren, want...tja.. zeg jij het maar.

Thuinman | 20-09-21 | 22:03

Fight the power!

Reebensteeltje | 20-09-21 | 21:35

De cijfers zijn al wekenlang constant. Ik snap niet waarom er nu nieuwe maatregelen nodig zijn. Kennelijk moeten we ook nu weer het buitenland volgen.... Vroeger vroeg mijn moeder altijd: "Als iedereen in de sloot springt, doe jij het dan ook?" Toen was het antwoord duidelijk, nu ook, maar wel 100% tegenovergesteld!

EenGoedBegin | 20-09-21 | 21:32 | 2

Maar heeft u dan niet goed naar de spindoctors geluisterd? We laten de maatregelen juist los! Alleen even een coronapasje erbij voor de zekerheid en een extra zak geld voor de gemeente erbij om die zooi te handhaven want met volksgezondheid moet je niet lichtzinnig omgaan he.

Thuinman | 20-09-21 | 22:05

Het kwartje valt ook bij u, gelukkig maar. U was natuurlijk ook verblindt door de woorden 'versoepelingen' en 'loslaten' waarmee u lekker bent gemaakt de afgelopen week. Feit is gewoon dat je voor hele normale dingen zoals cafébezoek of bioscoop straks een bewijs van gezond zijn moet overhandigen.

Lomo | 20-09-21 | 23:55

Mooi stukje Van Rossum. Beschrijft goed mijn gevoel en waarschijnlijk van vele anderen met mij.

Jonkerman | 20-09-21 | 21:32

Met volksgezondheid heeft het in ieder geval geen klote te maken.

Kwelbeller | 20-09-21 | 21:32
-weggejorist-
Kolenboer | 20-09-21 | 21:31 | 12
▼ 12 antwoorden verborgen

Enge mensen gaan steeds engere dingen doen. En de Nederland kijkt toe. Soms tikt hij een boze melding op zijn computer (zoals deze) en verder doet hij helemaal niets. Wat zou je moeten doen? Met een volk dat als sinds 1672 naar "Boer zoekt vrouw" kijkt op de televisie? Om maar een van de vele stompzinnige bezigheden te noemen? Nee, misschien dat er na het kabinet Rutte 37 iets verandert maar eerder niet.

jan-lul-de-behanger | 20-09-21 | 21:31

Ik vond de stijl nogal Brussen, maar het standpunt niet. Van Rossem dus. Ik vraag me af of Bert deze woedeaanval nog kan overtreffen. Hoe dan ook, ik ben heel erg te spreken over de invloed van Bert op van Rossem. Hoe kwaad kan een mens worden?

Rest In Privacy | 20-09-21 | 21:31 | 1

Bert vind het allemaal best. Snapt volgens de laatste TPO podcast de ophef niet zo. Het is toch maar tijdelijk?

General Dripple | 20-09-21 | 22:07
-weggejorist-
Kolenboer | 20-09-21 | 21:31 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Lijkt me een prima werkgever voor Rutte. Die rekt de boel nog een paar maanden zodat hij ' langstzittende premier van Nederland' op zijn CV kan zetten en gaat daarmee lekker solliciteren.

Lomo | 20-09-21 | 21:30

Ik deed heel lang mee maar vanaf zaterdag doe ik niet meer mee.

Brabeaulander | 20-09-21 | 21:27

Price en EY een keer niet erbij betrokken?

van Oeffelen | 20-09-21 | 21:26 | 2

Deloitte?

PolderTaliban | 20-09-21 | 21:33

Verkeerde belangetjes gekocht in die kantoortjes?

dathoujetoch | 20-09-21 | 21:38

Probeer maar eens als 65+++ een papiren code te krijgen(waarom zou ik een smartfoon moeten hebben?)
1. je moet al ooit met je een account me/voor je ID kaart hebben aangemaakt.
2. je moet beschikken over een recente microsof computer en een printer
3. Je moet een SMS code kunnen ontvangen
4. Je moet vaak 3-4 dagen wachten op een brief met een inlognaam.
Daarna kan je pas een blokjespatroon uitprinten om je daarna te laten vervloeken bij de schouwburg(weer zo'n stomme bejaarde, dat houdt maar op)

ritter vn hüpfburg | 20-09-21 | 21:26 | 2

En dan blijkt ie onleesbaar te zijn na 16 maal vouwen....

Lorejas | 20-09-21 | 21:34

Mijn papa is 65+++ en is niet verder gekomen dan een gsm, geprobeerd na lang aandringen.
Maar die viel steeds in het water bij het vissen, dus hij heeft gezegd stop er mee. Dus laat staan informatica etc etc.. Hij doet veel vrijwilligerswerk in de natuur en wordt daar niet lastiggevallen. Maar als ik met hem praat merk ik dat hij ergens angstig is geworden door die vaccinatiedrang overal. Want hij wíl dit gewoon niet.

Ja-vroeger | 20-09-21 | 21:38

Die advocaat is niet de beste schrijver. “hellende vlakken opgaan”, “laten inzinken” en het feit erbij haalt dat hij grote bedragen aan belastingen moet betalen, niet sterk.

Normpje | 20-09-21 | 21:26 | 3

Gelukkig is de inhoud dat wel, ijzersterk.

VP732 | 20-09-21 | 21:28

Thx taalnazi!

Gervano | 20-09-21 | 21:42

Ik denk dat vaccineren werkt en hoop dat veel mensen dat gaan doen. Maar die zeephelling, die zie ik ook. En die is beangstigend steil met huidige technieken.

Duwbak_Linda | 20-09-21 | 21:25 | 8

@Duwbak_Linda | 20-09-21 | 21:49: Dat is misschien nog wel de meest slechte bijkomstigheid van de afgelopen tijd. Los van af en toe een uitwas, had de overheid altijd nog wel de schijn van 'betrouwbaar' en er 'voor alle burgers zijn'. Dat beeld is nu bij iedereen wel stuk denk ik.

Eigenlijk is dat heel treurig.

heavydigit | 20-09-21 | 21:56

@heavydigit | 20-09-21 | 21:56:
Is proces van jaren geweest. Toeslagenaffaire was wel de druppel. En nu, telkens als ik Mark en Hugo zie met hun presco's. Man man man.

Duwbak_Linda | 20-09-21 | 22:01

@Duwbak_Linda | 20-09-21 | 22:01: Het is misschien wel altijd zo geweest. Zelfs in de oudheid. Maar goed, lange tijd had men nog het fatsoen om aan de buitenkant te doen alsof. Nu is het de schaamte voorbij.

Op dat vlak zie ik de toekomst somber in. Beschavingen gingen vroeger ook ten onder aan machtsmisbruik en decadentie.

heavydigit | 20-09-21 | 22:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Nu wordt het zonneklaar dat het vanaf dag 1 gaat om een Social Credit Systeem te implementeren. Onder het mom van volksgezondheid.
Wat een vuile honden, ze liegen al tijden dat het gedrukt staat.
Tijd voor een opstand, inderdaad!

LonelyWanker | 20-09-21 | 21:25 | 1

Je trekt het niet meer?

Rest In Privacy | 20-09-21 | 21:26

Gevaccineerd, ga ik gebruiken.
Maar ik maak er al gebruik van om naar mijn favoriete sekstent te gaan. Zonder kom je niet binnen.
Maar eigenlijk is het tijd voor opstand, opstand tegen al die desktop virologen en andere potsenmakers waar dat rapaille van het demissionaire kabinet naar luistert!

Analia von Solmsch | 20-09-21 | 21:24

KPMG, doen nooit iets onoirbaars, komen nooit met schandalen in het nieuws, vertrouwen in.

Rest In Privacy | 20-09-21 | 21:24 | 2

KPMG is een commerciële adviestent die betaald wordt om advies te geven. Wat precies doen ze dat niet mag volgens jou? Het is (nog) geen communisme hier hè

PikinhetBlik | 20-09-21 | 21:35

@PikinhetBlik | 20-09-21 | 21:35: Och och een KPMG-ertje, zich van geen kwaad bewust. Of iemand die niet in staat is op de combinatie KPMG+schandaal te googlen.

Rest In Privacy | 20-09-21 | 21:41

Iedereen die zich niet laat vaccineren is een aso, dus pas prima, wat mij betreft.
Punt is nl; ongevaccineerden worden ziek en overbelasten de zorg. Er zijn nu al te weinig IC verpleegkundigen en er is nog steeds geen ruimte om alle uitgestelde zorg bijtijds af te handelen. Daarbij zijn ze een risico voor kwetsbare mensen, die nu dus in hun bubble moeten blijven.

Poes Fiep | 20-09-21 | 21:23 | 9

en toen ging de wekker....

sinecker | 20-09-21 | 21:41

Ongevaccineerden overbelasten de zorg niet. Er is onlangs advies gegeven om het aantal IC-bedden naar beneden te schalen tot 1140 bedden. Dus wie zorgt er voor dat de zorg wordt overbelast ?

loser | 20-09-21 | 21:47

laat me raden; geschiedenis was niet je sterkste vak.

Milovsky | 20-09-21 | 21:51
▼ 6 antwoorden verborgen

Hugo: Er is geen enkele dwang.
Maar als jij je niet vaccineert is het terecht als je ontslagen wordt. Mag je niet naar de kroeg om het verlies van je baan weg te drinken. En kan je ondanks alle vrije tijd die je nu ineens hebt niet neer een festival.
Maar er is geen enkele dwang.

Laat die gesjeesde schoolmeester alsjeblieft weer een kleuterklas in het gareel brengen in plaats van ons als kleuters te behandelen.

Osdorpertje | 20-09-21 | 21:23 | 2

Laat die gesjeesde schoolmeester hééél ver weg blijven van tere kinderzieltjes! Laat de bevolking eindelijk eens een streep in het zand trekken en deze pleefiguur en zijn trawanten met pek en veren op een platte kar het land uit rijden!

marcoplarco | 20-09-21 | 21:50

Oh wat erg! Je mag niet naar het café. En het mooiste is dat als het over cafébezoek of voetbal gaat in combinatie met coronamaatregelen dat de grootste wappies dan meteen over grondrechten beginnen

theo-is-dood | 20-09-21 | 21:55

Nederland heeft ook niet fel genoeg gereageerd op die avondklok. Laat zo'n monster toe en je verlegd de grenzen.

In mijn boekje zijn de verantwoordelijke politici en partijen van de avondklok fouter als fout, en er was wel veel weerstand, maar bij lange na niet genoeg.

Dan moet je ook niet verbaasd opkijken dat zulke enge en fouten politici/ partijen rare enge gevaarlijke ideeën blijven pushen. Er zijn zelfs legio mensen die op opnieuw op de avondklok-partijen hebben gestemd. Hoe moreel fout ben je dan wel niet?

DerUnterMensch | 20-09-21 | 21:22 | 1

Nederlanders reageren in de trant van 'nou, ik kwam 's avonds toch al niet buiten dus zo erg is het niet' en of zo'n avondklok nou 2 weken, 2 maanden of 2 jaar duurt interesseert ze ook niet, want 'dat is nodig, zonder avondklok zouden er miljarden mensen sterven'.

GroetenVanUrk | 20-09-21 | 21:43

"[...] grondrechten ondergeschikt worden gemaakt aan diep verankerde rechten [...]"

Huh, wat? Ik neem aan dat dit een hersenscheet van @Van Rossem was, want deze zinsnede slaat echt helemaal nergens op. Grondrechten *zijn* namelijk juist de diepst verankerde rechten.

OverdaanDerOnderheid | 20-09-21 | 21:22 | 1

Las t ook, maar begrijp zijn punt.

obimikkel | 20-09-21 | 21:58

Corona moet deaudt, dan kunnen we daarna weer allemaal gezellig zonder pas in een volle kroeg staan. Neem gewoon die spuit, stelletje koppige complot-ridders

bamitoren | 20-09-21 | 21:21 | 19
-weggejorist-
EnToenWasIkEr | 21-09-21 | 10:45

@EnToenWasIkEr | 21-09-21 | 10:45: dat gebeurt ook: iedereen moet of gevaccineerd, of getest, of eerder besmet zijn. (En voor je er over begint: ja, Vaccinatie beschermt ook goed tegen besmetting. Kijk maar naar de data in de laatste presentaties van het rivm.)

bamitoren | 21-09-21 | 10:49
-weggejorist-
EnToenWasIkEr | 21-09-21 | 18:42
▼ 16 antwoorden verborgen

Wie hoor ik daar hardop lachen? Ben jij dat Tjer?

pjotr nicknaamtov | 20-09-21 | 21:20

Some rob you with a six gun
Some with a fountain pen
youtu.be/OtJ0eUEiVm0
De fountain pen is vervangen door een spreadsheet.

smdyasc | 20-09-21 | 21:19
-weggejorist-
wapster | 20-09-21 | 21:19 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

KPMG, dat is toch dat pensioenpotje van Wouter Boskont?

Normpje | 20-09-21 | 21:19

Ik ga voor het eerst van mijn leven demonsteren, nooit verwacht dat het zo diep zou gaan zinken hier.

Reez | 20-09-21 | 21:19 | 1

Waarvoor of tegen?

theo-is-dood | 20-09-21 | 22:01

Ben ongevaccineerd, maar heb niks tegen dat vaccin. Wel tegen dit systeem die iedereen met een beetje verstand al lang en breed aan zag komen. Ik kan dat vaccin heus wel nemen, maar die app/code hoef ik niet. Waarom zou ik het dan doen? Dat griepje boeit mij niet en verantwoordelijk voor een ander voel ik mij ook niet. Alsof een ander iets om mij geeft. De tyfus met die hele regering.

Jiet Panssen | 20-09-21 | 21:18 | 3

Als je leest dat er zwangerschappen bij gevaccineerden plotseling wordt afgebroken dan ga ik ook dat vaccin wantrouwen. En.. naarmate het langer duurt wantrouw ik het steeds meer.

davidhasseltoff | 20-09-21 | 21:23

@Poes Fiep | 20-09-21 | 21:26: Nee, de grote problemen liggen bij de gevaccineerden met zwangerschap.

Arachne | 20-09-21 | 23:24

Als ik op de link maes@maeslaw.nl klik krijg ik dit:
You are about to log in to the site “maeslaw.nl” with the username “b%2Emaes”, but the website does not require authentication. This may be an attempt to trick you.

Is “maeslaw.nl” the site you want to visit?
Wat is dat?

Bucky_Lastard | 20-09-21 | 21:17

The Commons Project, opgericht mede door WEF

Damoos | 20-09-21 | 21:16

Ik hoop echt dat ze deze overheid kapotprocederen. En als activistische rechters mee gaan werken, dat internationale verdragen een uitweg gaan bieden via het Europese Hof of zelfs het Internationaal Strafhof.

Het gore lef van politici om snel moreel te oordelen over de "toon van het debat" en ondertussen iedere moraliteit gewoon te vertrappen is ronduit stuitend.

U moet en zal onder submissie gebracht worden. Via de belastingen. Via "het klimaat". Via de EuropeseUnie /of via "Corona"... maar hoe dan ook, u gaat "eronder"...

Odin | 20-09-21 | 21:15 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb echt een bril nodig, ik las ' a fartiori', en moest direct aan een manier van scheten laten denken.

Vreemde wereld wel, we worden gedwongen een vaccinatie te nemen op straffe van uitsluiting. Ok. Maar mijn oudste van 13 zo ook. Minder ok. Ik moet binnenkort weer een drietal examens doen om mijn papieren te houden. Hoe gaat dat? Werkgevers gaat binnenkort toegestaan worden vaccinatie als 'vereiste' te stellen. Interessant. Maar dan, éénieder die niet is gevaccineerd, wordt nu al aangewezen als potentiële 'besmetter', het zou mij niets verbazen als het strafrecht hier zometeen ook een rol gaat spelen.
Maar draai dat eens om naar werkgeversaansprakelijkheid.

Nogmaals, interessante tijden.

Het zal me worst zijn dat ik op gegeven moment gedwongen wordt de prikken te nemen, bij wijze van spreken, maar dat zou ik dan doen ten behoeve van mijn kinderen, maar dan moeten zij er van gevrijwaard blijven, tot er een definitieve goedkeuring op het vaccin is.

GKJP | 20-09-21 | 21:15
-weggejorist-
Rest In Privacy | 20-09-21 | 21:14 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Natuurlijk is het tijd voor opstand, maar dar heeft niks met pasjes te maken.

funda | 20-09-21 | 21:12

Hulde GS voor deze niet-aflatende strijd tegen iets dat in alle opzichten verkeerd is. Kan toch bijna niet anders dan dat andere media dit ook in gaan zien, zeker omdat verzet tegen coronaregels geen kwestie van links of rechts is maar een appel doet op het gezond verstand.

Magna Carta | 20-09-21 | 21:11 | 2

Gezond verstand.
Schaarser dan een betaalbare woning.

Montgomery Burns | 20-09-21 | 21:20

Dat artikel over dat het coronapas-idee afkomstig is van KPMG stond in de Volkskrant van gisteren, wat ik nogal bijzonder vond, en Barbara Baarsma vertelde een tijdje terug in het FD dat het invoeren van de coronapas volgens haar spelen met vuur was. Het wantrouwen tegen de overheid was zo al groot genoeg, vond ze. 't Is in ieder geval iets.

grietmetgroenefiets | 20-09-21 | 21:37

WTF van de dag, het zit nog smeriger in elkaar dan je kon denken.
Echt, hier draait mijn maag van om, het gaat echt alleen maar om een puntensysteem op te tuigen, wat ik al langer roep.
Ik ben gevaccineerd, maar ga NIET mee in een samenleving die anderen uitsluit.

LonelyWanker | 20-09-21 | 21:11 | 1

hear hear

van heinde en verre | 20-09-21 | 21:14

Waar zijn al die mensenrechtenadvocaten, die klaar staan als het eten wat asielzoekers krijgen niet aan hun eisen voldoet.

de honden blaffen... | 20-09-21 | 21:10 | 1

Inderdaad, behalve die mafkees van een advocaat van Engel blijft het oorverdovend stil, De lafaards

LonelyWanker | 20-09-21 | 21:12

Ik heb principiële bezwaren tegen het delen van mijn medicistatus met de overheid.Dus laat mij niet testen of vaccineren.

Raetsheer | 20-09-21 | 21:10 | 6

@Poes Fiep | 20-09-21 | 21:27: Hoezo? Geven ziekenhuizen de medische gegevens door aan de overheid?

ChalinaRosa | 20-09-21 | 21:49

@Poes Fiep | 20-09-21 | 21:27: ben jij dat, poffertjesmix?

revolte | 20-09-21 | 22:03

Kijk even naar wat de kans is voor een persoon onder bijvoorbeeld 50 jaar om op de ic terecht te komen. Oxford heeft daar een tooltje voor.
Wat volgens het cdc naast obesitas en diabetes wel heel erg de kans vergroot op een nadelig beloop van een COVID besmetting is angst. Iets minder angstig zijn vergroot uw kansen op een sneller herstel.

Ro_std | 20-09-21 | 22:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Wij, de Van Knorresteins zeggen het al jaren: Koopt aandelen in die quarantaine-kampen. We hebben daar al vaker goede financiële resultaten mee geboekt.

dathoujetoch | 20-09-21 | 21:10 | 1

Aandelen wachttorens, prikkeldraad, zoeklichten en Duitse herders gaan het ook goed doen.

Incitatus | 20-09-21 | 22:24

Indrukwekkende redenering van mr Maes. Ik ben er stil van. Helemaal nadat ik het liet ‘inzinken’ (is dat Nederlands). Zou hij ook al zijn vreemdelingenrechtzaken op deze manier winnen?

BobDobalina | 20-09-21 | 21:10

De ouderwetse gezelligheid waar wij al eeuwen zo trots op zijn, gaat ook al verloren zoals zoveel van de waarden en normen waar we nog een beetje van ver hebben........

grapjasz | 20-09-21 | 21:09 | 1

Ouderwetsche gezelligheid is problematisch en vaak racistisch. Weg met ons.

funda | 20-09-21 | 21:16

Ik ga me niet onder nog een topic door alle zwart-wit reaguursels worstelen maar lekker uitloggen en de leesbril erbij pakken. Leven en Lot, nog maar 785 pagina's te gaan.

JJMS | 20-09-21 | 21:07 | 3

Nice! Zou ik eigenlijk ook moeten doen, maar ik wil de ezels nog even meepikken voor het slapen gaan.

BadPatNL | 20-09-21 | 21:12

het is toch ook een bogus verhaal

AntiZanicz | 21-09-21 | 00:02

Zij die lekker hip denken te zijn en menen NICE te moeten roepen twee weken in quarantaine zetten en verplicht reaguursels lezen.

Degrelle | 21-09-21 | 03:40

Ik zou zeggen plan een project x feestje in Den Haag. Kijken of er net als in Groningen destijds mensen wat zenuwachtig worden in de tweede kamer. Want we moet allemaal te pissen daar.

de SENSEI | 20-09-21 | 21:05

Operatie lockstep loopt precies volgens plan.
Hadden wij maar een echte eerlijke overheid zoals El Salvador.
Die heeft haar gehele bevolking een gratis covid medicatie pakket gestuurd.
Geen locksteps, geen QR codes, gewoon alles open.
Het Nederlandse wanbeleid kent geen grenzen.

keestelpro | 20-09-21 | 21:01 | 7

Hup, naar El Salvador dan. Ga maar.

jo jo ! | 21-09-21 | 00:06

@jo jo ! | 21-09-21 | 00:06:
Ik heb geen QR code. Wat nu?

keestelpro | 21-09-21 | 00:08
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl