achtergrond

Geenstijl

Taliban, islam in Nederland en wegkijken

Mogen we eigenlijk wel zo'n pedante bek hebben over 'dat het zo erg is' in Afghanistan?

Nou we hebben iets ontdekt hoor! Blijkt namelijk toch zomaar dat die knappe jongens van de Taliban door het leven gaan als fundamentalistische moslims. U weet wat dat betekent. Voor de vrouwen is het vanaf nu verboden te werken. Verboden de straat op te gaan zonder mannelijke begeleider. Boerka verplicht. Verboden te studeren. Kindhuwelijken. Ronselen van vrouwen. Zweepslagen bij seks voor het huwelijk. Stenigingen bij overspel. Afgehakte handen voor dieven. Doodstraf voor ongelovigen. Homoseksuelen worden afgemaakt en omgebracht. Westerse films en boeken worden verbrand.

Maar hoe anders is het eigenlijk in Nederland, waar vrouwen niet door de hoofdingang naar binnen mogen? Hoe anders is het eigenlijk in Nederland, waar vrouwen niet aan de hoofdtafel mogen zitten? Nederland, waar een islamkritische politicus al jaren beveiligd moet worden omdat zijn kop er anders wordt afgezaagd. Nederland, waar een schrijfster moet onderduiken omdat ze haar verhaal vertelt. Nederland, waar salafistische engnekken invloed kunnen uitoefenen binnen de moskee. Nederland, waar cartoonisten een doodsvonnis tekenen als ze hun identiteit prijsgeven. Nederland, waar je vrouwen in boerka op het Plein '40-'45 achter hun mannetje aan ziet hobbelen. Nederland, waar schaars geklede vrouwen op een boulevard door ""jongeren"" worden nageslist dat ze 'sletje' zijn. Nederland, waar meisjes worden geclaimd door hun oom om te trouwen met hun neef.  Nederland, waar imams in de moskeeën de on- of andersgelovigen vergelijken met varkens. Nederland, waar homo's worden toegetakeld en in het gezicht worden getuft door religieus achtergesteld tuig.

Dus hoe anders is het nou eigenlijk in Nederland? In Nederland zijn we supergoed in polderen. In pamperen. In wegkijken. Het heeft namelijk niks (NIETS) met de islam te maken. Die vrouwen die niet door de hoofdingang naar binnen mogen, die kunnen en gaan toch gewoon naar de moskee? Nou wat zeuren ze dan? En die tafel, die is gewoon te klein. Die politicus die beveiligd moet worden is een islamofobe racist en die schrijfster heeft het er helemaal zelf naar gemaakt, zo hoorden we bij die NPO-toyboy. De salafisten vallen ook wel mee want de burgemeester van Rotterdam is ook een salafist. Die cartoonist is gewoon een haatzaaier en die vrouw met die boerka op dat plein, die kiest daar zelf voor! Hup vrouwen die er zelf voor kiezen of ze een boerka of nikab dragen! Overigens moeten die sletterige wijven ook gewoon wat minder sletterige kleren dragen, het is hier geen zomer. Die uithuwelijking is zo gek nog niet, lazen we in de Volkskrant, en ach ja, en die varkens. Alsof kerkklokken zo leuk zijn! En rapporten over homohaat schuiven we gewoon onder het tapijt. We willen het niet weten en we willen het ook niet zien.

Gewoon lekker zo blijven doormodderen. Vrijheden inleveren. Dan ontploft er vanzelf een keer een bom. Misschien in de samenleving. Of misschien wel eentje van de Taliban.

Dit soort groene Gerda's

Dit soort groene Gerda'sDit soort groene Gerda's

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nu ook al WOKE: kinderspeelkleden

Het houdt niet meer op en het wordt alleen maar vervelender

@Ronaldo | 18-04-24 | 14:00 | 174 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.