achtergrond

Geenstijl

LIVE. Hoorzitting islamisering van Nederland

De Tweede Kamer die openlijk bespreekt hoe gevaarlijk de islam is, dat we dat nog mee mogen maken. Alsof we naar een naakt kunstwerk kijken!

Qua keiharde actie in de aanpak van samenleving verziekend salafisme moet je niks verwachten van dit schijnproces (want de belangrijkste gifmengers zijn niet genodigd door de commissie), maar dat neemt niet weg dat we wel de hele week allerlei goed geïnformeerde mensen (agenda) hardop gaan horen zeggen hoe problematisch de radicale islam en de groei van het salafisme in Nederland zijn. Zoals op dit moment, met het verhoor van Dick Schoof, die zelf ook al zijn hele carrière met dubbele tong slist maar tegelijkertijd ook weet hoe erg het echt is. En erg is het. Jammer dat het met deze enquete wel wat duidelijker zal worden, maar verder tot niets zal leiden. Want in Nederland denken we dat we met eindeloos babbelen over existentiële uitdagingen een mantel der liefde kunnen breien waar we met ons allen veilig onder weg kunnen kruipen tot het probleem vanzelf overwaait. Voor wie niet live kan kijken, Niels Rigter doet citaten uit de zaal.
Update: Schoof is klaar. “De veiligheid van Nederland staat niet acuut onder druk maar op langere termijn is er wel degelijk gevaar.” Pauze tot 13u, dan terreurdeskundige Ronald Sandee (veelbelovend).
Update 15u30: We gaan door met (hele mond vol alert) dhr. M. Roscam Abbing, voorzitter Taskforce Problematisch Gedrag en Ongewenste Buitenlandse Financiering (PG&OBF). Die schreef een position paper (pdf) waar deze fijne slotzinnen in staan:

Waarom nog enquetes houden als ze er zelf open over zijn?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.