achtergrond

Geenstijl

Tweede Kamer houdt schijnproces tegen salafisme

Parlementaire Mini-Enquete naar radicaal-islamitische financiering is één grote pijnlijke schijnvertoning

De oplettende GeenStijl-lezer weet al jaren dat nedermoskeeën hun oorlogskassen vullen met strategische salafistenfondsen uit twijfelachtige sheiklanden als Koeweit en Saudie-Arabië. Nieuwsuur is daar recent ook in gedoken. Het programma bevestigde wat we al jaren wisten, en wat nu dan eindelijk tot een parlementaire mini-enquete heeft geleid. Dat is op zich goed nieuws. Alleen: het is een fopfacade van fakeniels vanuit Vadertje Staat.

Wat Nieuwsuur op televisie heeft gemeld (zie video), doet Nieuwsuur-redactrice Milena Holdert op Twitter nog eens duidelijk uit de doeken, en dat is dat deze hele ondervraging een soort oplichterstruuk is van de overheid.

Nieuwsuur laat namelijk weten dat de parlementaire commissie die buitenlandse financiering van moskeeën onderzoekt, informatie heeft opgevraagd bij diverse ministeries, maar opvallend genoeg NIET bij Buitenlandse Zaken, "terwijl daar juist via ambassades van Golfstaten informatie terechtkomt". Ook worden er geen ambassademedewerkers van Koeweit of Saudie-Arabië op het parlementaire matje geroepen, terwijl uit onderzoek van Nieuwsuur bleek dat ambassades wel "een cruciale rol" spelen bij financieringsaanvragen van moskeeën. 

Oftewel. Misschien worden niet de verkeerde mensen bevraagd. Maar de júiste personen zijn sowieso niet op het bidmatje geroepen. En je verwacht het niet, maar de commissie die is ingesteld om openheid van zaken te krijgen over salafistische sponsoring in de polder, wil zelf geen openheid van zaken geven. Misschien zijn er te veel vvd'ers betrokken die te veel weten, maar wat wij niet mogen weten.

Maar goed. Een commissie oprichten die onderzoek doet naar buitenlandse beïnvloeding en daar Tunahan Kuzu in benoemen, is natuurlijk net zoiets als Marthijn Uittenboogaard lid maken van de Werkgroep Kinderpornobestrijding. Of een vvd'er die het ministerie van justitie moet  opruimen. Lucille Werner in je estafetteploeg opnemen. Of een veganist aan het werk zetten met een recept waar roomboter en slagroom op de ingrediëntenlijst staan.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Ondertussen, openlijk in vele moskeeën

Wie begrijpt waarom dit vrijuit kan, mag het ons uitleggen

@Van Rossem | 26-10-23 | 19:33 | 382 reacties

Kogel door moskee. Geen hoofddoek bij pliesie

Eindelijk. Minister Dilan Jeweetzelf-Hysterieus gaat ergens over

@Pritt Stift | 28-06-23 | 09:25 | 212 reacties

Nieuw sociaal fenomeen: Ramadanonderbreking

Ook spelers hebben nu het bord op schoot TIJDENS de wedstrijd

@Van Rossem | 02-04-23 | 15:15 | 302 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.