achtergrond

Geenstijl

Toch knap. Moslims laten koning knielen

Willy ging lekker iftarren in bruisend Rijswijk

Alsof het nog niet mal genoeg is dat WE tegenwoordig voetbalwedstrijden stilleggen tussen aftrap en zonsondergang omdat spelers met een overschot aan umlauts of keelklanken in hun naam even een hapje shoarma willen nemen, onderbreken we nu kennelijk ook al de monarchie om tijdelijk aan te schuiven in een kalifaat. Ja verwijt ons de cynische retoriek maar weer want natuurlijk zitten er alleen maar hoogbeschaafde, breed lachende en ongetwijfeld zorgvuldig door de RVD op bomgordels en kromzwaarden gescreende broeders & zusters aan tafel met de Sultan van Oranje Shoarma. Hee weet je wat, we geven gewoon toe dat wijzelf degenen zijn met achterwaartse ideeën over de islam, religie van liefde en vrede en samen gezellig brood breken. Als ons land middeleeuws genoeg is voor een koningshuis, dan is het ook middeleeuws genoeg voor de islam. Smakelijk eten allemaal.

Persbericht van Koninklijkhuis.nl

**Koning schuift aan bij Iftar-ontmoetingsmaaltijd
**Nieuwsbericht | 03-04-2023 | 21:30

Zijne Majesteit de Koning heeft maandagavond 3 april een Iftar-ontmoetingsmaaltijd bijgewoond in Wijkcentrum Stervoorde in Rijswijk. De Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan genuttigd wordt direct na zonsondergang. Deze Iftar stond in het teken van ontmoeting, saamhorigheid en verbinding. Gastvrouw was de burgemeester van Rijswijk, mevrouw Sahin.

De Koning werd begroet door een dominee, pandit en imam die tijdens de avond vertelden over de betekenis van vasten binnen hun overtuiging. Daarna schoof de Koning aan bij de Iftar-maaltijd die begon met de traditionele dadels en melk. Hij sprak aan tafel met inwoners over hun wijk en verbindende activiteiten. Ook vrijwilligers van de Wereldkeuken die de Iftar-maaltijd bereidden zaten aan tafel.

Buurtbewoners van alle achtergronden kunnen maandelijks aansluiten bij de Wereldkeuken die in Wijkcentrum Stervoorde wordt georganiseerd. Vrijwilligers bereiden dan maaltijden uit hun land van herkomst. De Iftar-ontmoetingsmaaltijd werd georganiseerd door Welzijn Rijswijk, een organisatie die zich inzet om het welzijn van de inwoners te versterken door de verbinding te zoeken en de sociale samenhang te verbeteren.

[bron]

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Ondertussen, openlijk in vele moskeeën

Wie begrijpt waarom dit vrijuit kan, mag het ons uitleggen

@Van Rossem | 26-10-23 | 19:33 | 382 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.