Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Imam: 'Docenten die cartoons laten zien zijn fout'

Wat bereiken we er eigenlijk mee dat dit soort mensen serieus worden genomen?

Gisteravond. Op de NPO. Niet weggeschakeld. Niet keihard onderbroken. Niet een bandje dat onderin meespeelde waarin stond 'Wat hier gezegd wordt is van de pot gerukt en schadelijk voor de Nederlandse maatschappij'. En terecht ook. Want in een vrije samenleving horen wij liever rechtstreeks hoe imam-ondernemer (huh, red.) Azzedine Karrat (welbekend) denkt over de vrijheid van meningsuiting na bedreigingen in Nederland en de onthoofding (een echte, daadwerkelijke red.) van leraar Samuel Paty in Frankrijk. We hebben eerst een overweging. Het taalgebruik in de uitingen van het dreigtuig op sociale media (na de breek: 'repressent', 'racistisch', 'onrespectvol', 'excuses') verschilt eigenlijk helemaal niet zoveel van een gemiddelde post op de NPO-websites van BrandpuntPlus en/of Dit is M. En we eindigen met een vraag. Als deze Karrat een gematigde moslim is. Hoe zit het dan met de rest?

En dat is één

Social

Hee Karrat. Deze bagger praat jij goed

gespuis

tuig

Islamisering, wat is dat?

Social

AZZEDINE, hier ook te zien

Reaguursels

Inloggen

Na 11-9 stonden 60 % van de moslims ( blijkens meerdere onderzoeken) te juichen of in iedere geval veroordeelde het niet. Nu nogsteeds de discussie wat is een extremist of een " gematigde " moslim. Ik zie geen verschil bij deze 60%. Ik lees steeds respect, geweldloos geloof etc. Dan kijk ik zeker door een andere bril want zie heel heel veel geweld. En respect !! Moet ik als ongelovigen niet dood en ben gelukkig geen homo anders werd ik van een hoog gebouw gegooid. En lees ik niet dagelijks in de krant over criminaliteit veelal gepleegd door noord Afrikaanse moslims. Het woord respect en geweldloos heeft voor mij toch een hele andere betekenis.

Ron101 | 07-11-20 | 07:54

Lees gewoon: “ons geloof leert ons mensen respectvol te behandelen”. Tja, met dat soort gehersenspoelde dimwits is niet te praten. Deze gelovigen snappen niet eens dat de niet-gelovigen (kaffirs) onthoofdingen, steek- en schietpartijen en bomaanslagen uit naam van een stel sprookjesfiguren gewoon niet zo respectvol vinden. Zeg maar respectloos.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 05:53

Waarom gaat het niet over die koppen die afgesneden zijn? Het zal je maar overkomen, meneer de imaaaam.

SIogra | 07-11-20 | 02:56

Islam heeft sowieso niets met plaatjes. In (streng) islamitische huishoudens zie je nog geen foto van de kinderen, noch een schilderij of ets van een vogel ofzo. Zodra de slag om de cartoons gewonnen is, moeten de andere plaatjes eraan geloven.

Hopenschauer | 07-11-20 | 00:23
-weggejorist-
Mickeyblueyes1981 | 06-11-20 | 19:51

Ik kan mij voorstellen dat velen hier totaal depressief van worden. Wat heeft Nederland bezield om een Trojaans paard binnen te halen met zodanig kleingeestige en bekrompen opvattingen dat verwacht en geëist wordt dat autochtonen zich moeten aanpassen aan hen, kunnen wij dat ook in hun thuislanden? Nee! Uiteraard kan dat niet, maar zij hier wel. En waarom krijgt dit volk steeds weer een podium? Waarom loopt deze religie in uniform en wordt geweld niet direct veroordeeld en kunnen ze doorzeiken over de profeet terwijl er mensen onthoofd zijn en zijn ondergedoken?

kalescheet | 06-11-20 | 18:58
-weggejorist-
jan huppeldepup | 06-11-20 | 18:35 | 1

Nou, vooruit dan maar weer.
Hans Jansen (Arabist en korankenner) in Goede Duitsers
Hoeiboei, 9 juli 2009

Mijn ouders hebben goede Duitsers gekend. Nog voor de oorlog begonnen was, hadden die goede Duitsers al voor het gevaar van Duitsland gewaarschuwd.
Die goede Duitsers zeiden niet dat je Hitlers Mein Kampf maar niet zo letterlijk moest nemen. Evenmin scholden ze op wie Duitsland kritiseerde, of uitten ze bedreigingen jegens zulke mensen.
Goede Duitsers beoordeelden Duitse gruweldaden niet als incidentele excessen. Zij veroordeelden daarentegen zulke gruweldaden als onvermijdelijk gevolg van de ideologie die Duitsland in zijn greep had gekregen. Zij waren niet van oordeel dat de nieuwe Duitse ideologie (afgezien van de excessen) voor het overige verder wel invoegbaar was in onze democratie.
Goede Duitsers zeiden niet dat zij tot in het diepst van hun hart geprovoceerd en gekwetst werden als Nederlanders bij hen navraag deden over Duitse gewelddadigheden. Zij stelden niet dat zij het ‘echte Duitsland’ waren, en dat Nederlanders de ogen maar moesten sluiten voor wat er verder in Duitsland omging.
Goede Duitsers namen het dan ook niemand kwalijk dat sceptische Nederlanders scherp op bleven letten wat voor plannen de niet-goede Duitsers aan het maken waren. Goede Duitsers hadden geen principiële bezwaren tegen huwelijken tussen Duitse vrouwen en Nederlandse mannen.
Goede Duitsers probeerden niet met overheidssubsidies projecten op te zetten om het Nederlandse volk op de hoogte te brengen van de goede kanten van Duitsland. Ze waren niet van oordeel dat Hollanders alleen zo bang waren voor Duitsland omdat ze er te weinig vanaf wisten: onbekend maakt onbemind.
Goede Duitsers ijverden er niet voor de Duitse wetgeving gedeeltelijk al vast maar in Nederland in te voeren om de spanningen in de wijken tussen Duitsers en Nederlanders onder controle te krijgen. Ze legden geen deftige verklaringen af dat het Duitse recht en het Nederlands recht toch al voor meer dan 95% identiek waren.
Goede Duitsers waren niet van oordeel dat hun landgenoten niet anders konden, vanwege de vele vernederingen die het Westen hen had aangedaan, en de onderdrukking die hen jarenlang van de zijde van de Westerse wereld ten deel was gevallen. Dat, met alle respect maar toch, om het zo te zeggen, de niet-Duitsers het aan zichzelf te danken hadden. Aan hun eigen arrogantie.
Die goede Duitsers zouden het zorgelijk gevonden hebben als in sommige wijken de openbare orde niet meer gehandhaafd werd door de Nederlandse politie naar Nederlands recht, maar door een ongecontroleerde militie van Duitse rijpe huisvaders.
Die goede Duitsers zouden niet kunnen begrijpen hoe het mogelijk was dat in sommige straten en pleinen van Nederland de openbare orde bepaald werd door individuele jonge Duitsers die in vechtsporten waren getraind op kosten van de Nederlandse overheid.
Goede Duitsers betoogden niet dat je om het nieuwe Duitsland en Mein Kampf te begrijpen en te mogen beoordelen, wel heel erg goed Duits moest kennen. Die probeerden niet journalisten en (hoog)leraren die vraagtekens bij aspecten van het nieuwe Duitsland zetten, de mond te snoeren, te belasteren en ongeloofwaardig te maken. Of erger.
Goede Duitsers drongen er niet op aan dat ter wille van de dialoog er speciale Polderhoofdkwartieren ingericht werden. Die vroegen niet om overheidsgeld om rondreizende buitenlandse gematigde Duitsers Nederlandse jongeren te laten toespreken.
Goede Duitsers lieten geen fotografie in een krant plaatsen van zichzelf, met een deel van het verzameld werk van Goebbels op schoot. Die brachten hun vakantie niet in Duitsland door. Die gingen niet op audiëntie in Brechtesgaden. Die namen niet deel aan jaarlijkse, rituele partijbijeenkomsten in Neurenberg.
Goede Duitsers drongen er niet op aan dat iedereen die met de goede kanten van het nieuwe Duitsland sympathiseerde, in volle vrijheid in een Duits uniform over de Nederlandse straten zou moeten kunnen lopen, compleet met goed herkenbare Duitse hoofdbedekking.
Goede Duitsers maakten geen processen aanhangig tegen Nederlanders die de Duitse leider, het hoogste goede voorbeeld voor alle Germanen, beledigd hadden, of verondersteld werden dat gedaan te hebben. Die dienden geen klachten in bij Discriminatiebureau’s tegen tekenaars, schrijvers en cabaretiers die iets negatiefs over de ideologie van het nieuwe Duitsland beweerd hadden.
Goede Duitsers vroegen er niet voortdurend aandacht voor dat niet alle Duitsers misdadigers waren. Goede Duitsers wezen er normaliter niet op dat de Duitse ideologie ook heus wel Duitse slachtoffers maakte: de Nederlanders moesten niet denken dat zij de enigen waren die van de wreedheden van de aanhangers van deze ideologie te lijden hadden.
Goede Duitsers plaatsten geen oproepen in de krant om met hen over de goede kanten van het nieuwe Duitsland te komen discussiëren. Die grepen niet elke gelegenheid aan om er op te wijzen dat de nieuwe Duitse heersersideologie toch ook een hele mooie spirituele kant had.
Tot slot twee raadseltje. Wie heeft er gezegd: ‘Doodt elke Jodenman die in uw handen valt’? En wie: ‘De Joden zijn uw ergste vijand’? Goede Duitsers vonden het niet afgezaagd en flauw om zulke vragen te stellen en te beantwoorden.

J.Thee.Cohen | 06-11-20 | 17:56 | 2

Thanks, man

Moeimaker | 06-11-20 | 18:08

Die goede duitsers waren of ras vertrokken of dood.

inCol | 06-11-20 | 19:26

Het begon met douchen met een onderbroeken aan. En nu buigen wij? Never.....

Moeimaker | 06-11-20 | 17:52

Doe als Oostenrijk: sluiten die hele bende en schaf het geschreeuw van hun overwinningsminaretten gelijk af...... wat achterlijk een kötvolk!

J.Thee.Cohen | 06-11-20 | 17:52

Wat een ranzige bunzing.

inCol | 06-11-20 | 17:22

Tijd voor hires pakketje foto's.

mundusvultdecipi | 06-11-20 | 17:06

Wat was Jezus toch een toffe peer vergeleken met mohammed. Kon over het water lopen, zorgde voor volop wijn op bruiloften, deelde brood en vis uit, liet arme mensen uit de dood opstaan, genas kreupelen, blinden en melaatsen, had een lieve moeder, gaf het gepeupel een leuke dag door zich te laten kruisigen, etc. etc. Ik bedoel maar: wat heeft die mo nou eigenlijk te bieden?

Naadblaffer | 06-11-20 | 16:44 | 2

@watazooi | 06-11-20 | 17:39: Hij kan dus nog alleen maar tongzoenen en likken, was dat al die moeite waard?

jan huppeldepup | 06-11-20 | 18:37

Salami-tactieken van de moslims: Eerst mogen wij geen afbeeldingen van Mo zelf tonen, nu mogen we geen afbeeldingen van een Jihadstrijder laten zien. Eigenlijk mag je in de islam geen enkele afbeelding van een mens en dier en zelfs geen plant maken. Dus de volgende stap zal zijn dat geen enkele mens op een schilderij of foto mag worden getoond en als we ons daaraan onderwerpen zal iedere foto of video van een hond, poes, paard of ezel verboden worden. Dan maar enkel bloemen tonen? Nee ook dat is haram. Alleen wiskundige figuurtjes zijn toegestaan. Daarom zul je in een moskee ook nooit een afbeelding zien alleen eindeloze figuurtjeskunst. Maar goed, de westerse gutmensch trapt er in en geeft de muzelman telkens zijn zin. Binnen 10 jaar is de TV verboden of alleen koranteksten op beeld toegestaan, begeleid van jengelgezang.

lulleficatie | 06-11-20 | 16:42 | 1

Gelukkig heb ik de DVD's van Harry Potter en Catarine Valente nog bewaard.

jan huppeldepup | 06-11-20 | 18:39

Geweldig: Vrijheid is racisme. West-Europees leven is racisme. Samenleven is nazistisch. Humor is opruiing. Rechts reetvegen is haram. Doelloos rondlopen met wapperharen is haram.
Topless en rokje betekent: verkracht mij aub. LHBTplus betekent:dood mij aub. DENK es na!

Pieterman | 06-11-20 | 16:35

Het begon met een spaarvarkentje dat niet meer kon.
Toen moesten kruisen en kerstbomen weg uit gemeentehuizen en onwelgevallige schilderijen, lingeriemeidenposters uit bushokjes etc.
Vervolgens het gescheiden zwemmen en gymnastieken.
Toen werd men zo stom om ze in besturen op te gaan nemen overal en ergens.
Leegloop verenigingen...etc.
Vervolgens de eigen scholen en koranscholen....
Nu komen de cartoonaanvallen en het pleiten voor een blasfemiewet....

Gelukkig vinden onze bestuurders het allemaal;
"onacceptabel" ....
Toch nog iets om "blij" over te zijn !!!

A333aan | 06-11-20 | 16:19 | 2

En het doodgeslagen geef-ons-heden-ons-dagelijks-biertje van Jinek heeft ook al moeten wijken voor prikloze cola. Zonder tic uiteraard.

Pieterman | 06-11-20 | 16:42

En het domme volk stemt maar door op de grote wegkijkers. Zelf weten. Het kan mij hier geen reet meer schelen.

inCol | 06-11-20 | 19:29

Het aantal moslims in Nederland is boven de 5%. Dan beginnen ze met deze toestand. Zoals het beledigen van mo strafbaar stellen.

Thoth | 06-11-20 | 16:17 | 2

Aha, aandeelhouders belang?

Pieterman | 06-11-20 | 16:36

En toch meer dan 100.000 handtekeningen kunnen verzamelen... niet slecht

Themouse | 06-11-20 | 16:52

Het meest foute wat die gast zegt is aan het eind waar hij zegt "Geweld en belediging dienen we als samenleving op geen enkele manier te verdragen".
Die gast hoort hier niet thuis in Nederland. Want hij begrijpt er niks van, zoals al die islamisten.
Ik zeg: naar een opvoedingskamp met die gast, ergens in Saudi Arabië bijvoorbeeld.

SaintNick | 06-11-20 | 15:52

Als je iemand die een cartoon laat zien wil laten vermoorden, oproepen daarvoor op internet plaatst, dan mag dat! Als je tenminste moslim bent. Anders ben je namelijk gewoon een smerige moordenaar of iemand die tot moord oproept en daarmee ook schuldig is aan moord of posing tot moord. Let wel: als je moslim bent geldt dit natuurlijk niet en mag dat en is dat goed en wordt dat geaccepteerd en kom je op tv en krijg je ook heel veel subsidie die je in eigen zak mag steken.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 15:06 | 1

Probeer het is met zijn tekst, alleen alah dan vervangen door Jesus. Kijken hoe vlug de politie aan/door de deur komt.

jan huppeldepup | 06-11-20 | 18:42

In de grondwet hebben we de vrijheid van godsdienst of vrijheid van meningsuiting. Nu ken ik die godsdienst toevallig een beetje en ze hebben ideeën/regels die in strijd zijn met een heleboel andere grondwettelijke regels in Nederland. Dit is dus pas stapje nummer 1, een aanzetje voor de rest.
Die petitie mag, nee MOET, een gaatje in waar er geen zonlicht komt.

Sneerpoets | 06-11-20 | 14:50

Gematigde moslims? Ja die bestaan.
Dat zijn namelijk de moslims die niet zelf het mens hanteren om uw hoofd van uw rop te scheiden. Dat doen de extremistische moslims wel voor hen, met goedkeuring van de imams.
De islam is de ergste plaag die ooit de mensheid heeft geteisterd.

RykSR | 06-11-20 | 14:47 | 5

Gematigde moslims stemmen in met het gedrag van extremisten.

Pieterman | 06-11-20 | 16:45

Wat lölt u nou? Gematigde mohammedanen vallen in dezelfde categorie als gematigde kannibalen....!!

J.Thee.Cohen | 06-11-20 | 18:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Vrijheid van het uiten van de in zijn ogen juiste mening ja. Ziehier hoe de moslim met de vvmu omgaat. En overigens moeten we zijn rechten natuurlijk wel respecteren.
Zo jammer dat de NPO er een zacht ei als Farisegers bijhaalt in plaats van iemand met verstand van zaken over het gevaar dat Islam heet.
Maar goed, er is voor islam gekozen, elke dag zijn er meer van in dit land ( geboorte of immigratie ) dus dit wordt dagelijkse koek. En gezien de VVD in het komende verkiezingsprogramma de PVDA en Groen Links op punten heeft ingehaald kunnen wij maar beter alvast de azaan uit ons hoofd leren of, zoals op de prent van Joep Bertrams, lullen we over niet al te lange tijd letterlijk uit onze nekjes...

Graaisnaaiert | 06-11-20 | 14:46 | 3

"Zo jammer dat de NPO er een zacht ei als Farisegers bijhaalt in plaats van iemand met verstand van zaken over het gevaar dat Islam heet."
Nou, ik vond het wel grappig hoe Seegers hier over wilde komen als een diep gelovige die er reeds aan gewend geraakt is om zo hier en daar en zo nu en dan als gelovige gekwetsts of beledigd te worden, en dat accepteert als de ruimte die de vrijheid van meningsuiting biedt. De interviewers, met name die Jort kelder hadden er veel harder in moeten gaan. Had ook gemakkelijk gekund.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 14:52

@xavier | 06-11-20 | 16:50:
Nou ja, dat bedoel ik ook. Hij wilde in alle duidelijkheid laten zien hoe hij erin staat, en hij zat daar niet te liegen, hij meende het. Misschien dat de SGP nog wat meer sympathie voor het standpunt van Karrat kan opbrengen, maar de CU heeft in elk geval helemaal geen begrip voor wat die imam wil.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 17:11

110.000 handtekeningen, en wij hebben pas 700 reacties.. voel me erg klein!

Overnemer | 06-11-20 | 14:23 | 2

Dat is misschien 1/6 van de gemeenschap, genoeg om eruit te schoppen en minder kosten voor Nederland.

Adriel | 06-11-20 | 14:35

Daar komt de aap weer eens uit de mouw. Geen verrassing

ritter vn hüpfburg | 06-11-20 | 14:11

110.000 keer is de online-petitie getekend om het beledigen van hun proleet.. euh profeet strafbaar te stellen. Daar gaat de mythe van lone wolfs, eenlingen, verwarde personen, laag suikerspiegel, jongeren en gematigde moslims.

HanMar2 | 06-11-20 | 14:08

Er hoeft helemaal geen discussie gevoerd te worden. Artikel 7 grondwet staat vrijheid van meningsuiting al helemaal vast. Dus cartoons mogen gewoon.

speed48 | 06-11-20 | 13:58 | 2

Dat is theorie. Ga het vervolgens maar eens handhaven. Slob en dat X66 spook hebben gewoon de onderwijssector voor de bus gegooid met hun dictaat van "maak de vvmu in het onderwijs bespreekbaar en behandel het".
Ziehier het resultaat.

Graaisnaaiert | 06-11-20 | 14:49

Adopteer een imam.

Pieterman | 06-11-20 | 16:47

Gaan we weer... We stevenen af naar een Regenboog-Mohammed.

Cannabooze | 06-11-20 | 13:47

De vraag waar jullie mee eindigen, "Als deze Karrat een gematigde moslim is. Hoe zit het dan met de rest?" zou de enige vraag behoeven te zijn.
Het antwoord spreekt helaas voor zich.

DeJemelscheet | 06-11-20 | 13:43

Grappig hoe racisten al vele jaren roepen ‘opbokken’ maar ze niet gehoord worden. Ze gaan niet weg. Daarnaast ken ik er een die elke weekend een Nederlandse doet en ze laat geen druppeltje achter.. kan je dochter zijn die uren lang haar best doet. Heb er zelfs filmpjes van.

Overnemer | 06-11-20 | 13:43

Die meelopers van kinderen die niet eens islamitisch zijn.. maar gewoon Sjoerd en annete .. dat is de toekomst van dit land.

Dat belooft veel goeds dat zij partij kiezen voor import

Je ziet dat steeds vaker. Meiden van in de 20 die echt geloven dat wij slecht zijn voor import en ons excuus moeten aanbieden.

Opgelost | 06-11-20 | 13:40 | 2

Daarom zeg ik altijd tegen mijn kleinkinderen dat ze zelf moeten nadenken en zeggen wat ze vinden. En dat is soms moeilijk voor ze, in een klas met producten van bakfietsmutsen met dubbele voornamen.

Here's Freddy | 06-11-20 | 13:51

Dat is inderdaad nog het ergste dat Liekes en Fransen ook al zodanig geïndoctrineerd zijn dat ze dit soort censuur als wenselijk beschouwen. Ouders moeten in de gaten houden wat hun kinderen op school oppikken, zowel van linkse docenten als van klasgenoten en zo nodig corrigeren.

5611 | 06-11-20 | 14:39

De Eu en het westen moet gewoon een verklaring opstellen waarin staat hoe wij hier leven en wat wel en niet mag wat religies betreft, en dat hier dus de vrijheid van meningsuiting BOVEN alle religies staan, en elke moslim die daar niet mee kan of wil leven verzocht worden om te vertrekken naar een land waar ze wel aan zijn/haar eisen voldoen, en wel omdat wij niet van plan zijn
om onze vrijheden op te geven voor een religie die hier niet thuis hoort
en wel omdat het hier geen roots, traditie of verleden heeft, en religies
een privéaangelegenheid zijn en geen maatschappelijk plicht, en er derhalve
geen eisen aan gesteld kunnen worden dan alleen het recht om het in de privésfeer te beleven/praktiseren, maar buitenshuis hebben religies
totaal geen reet in te brengen in de maatschappij, laat staan daar eisen aan te stellen!

von sokkenstopfen | 06-11-20 | 13:29

Ik heb het al vaker opgeschreven: een gematigde moslim is er een die het goed vindt als een andere moslim de ongelovige het hoofd afsnijdt. Karrat bevestigd dat perfect,
Hij krijgt het gewoon zijn bek niet uit dat hij de prent niet oke vindt, maar dat het nooit een reden mag zijn om een ander geweld aan te doen. En maar blijven hameren dat de prent zo erg is.

A la snackbar | 06-11-20 | 13:24 | 2

Exact. Verder herken ik hier hetzelfde als de eerste jaren zwarte piet discussie. Dat vonden we allemaal een beetje gek toen, maar zo ver zou het niet komen. Maar men blijft drammen, de media blijft dit soort idioten uitnodigen (want ophef is kijkcijfers). En na jaren discussie "moet" je dan maar solidair zijn, want een stel linkse figuren omarmt dit soort figuren. En zo gaat de Islamisering voort.

memanta82 | 06-11-20 | 13:31

@memanta82 | 06-11-20 | 13:31: De parallel met de zwarte pietdiscussie is volkomen terecht. Media en politici collaboreren met de onverdraagzaamheid en vroeg of laat worden we gedwongen ook deze inperking van vrijheid weer te accepteren.

5611 | 06-11-20 | 14:43

De NPO en RTL sorteren alvast voor op een nieuwe Islamitische maatschappij.

BozePaarseMan | 06-11-20 | 13:24

Klinkt also ie het eens is met de vrijheid van meningsuiting maar wil het toch aanpassen..

1989 | 06-11-20 | 13:18

Dit zijn gewoon fascistsche islam-Nazi's. En ik wil er niets mee te maken hebben.

Omnisofos | 06-11-20 | 13:09 | 1

Dat kunt u wel willen maar u betaalt zelfs hun loon.

Pieter_Auper | 06-11-20 | 13:11

Waarom krijgt zo'n figuur nou toch weer een podium bij de NPO? Er is toch al genoeg van het linkse geluid? Wat moet er nou toch in Godsnaam gebeuren voordat eens de Islam-kritische kant wordt belicht?

pjisonline | 06-11-20 | 13:02 | 1

Ze hadden laatst Joost Eerdmans aan tafel.
Dat geeft ze een stok om mee te slaan en nu kunnen ze weer een jaartje vol gas op het linkse orgel.

Pieter_Auper | 06-11-20 | 13:07

Precies wat mijnheer Macron heeft gezegd: Het zal ze (Lees moslimaanhangers) nooit en te nimmer lukken om de macht over te nemen. Mijnheer Karrat, u is een en blijft een beklagenswaardig individu. Prachtig om te zien hoe u door een dame -en dan nog wel één met prachtig blond haar in de hoek werd getrapt. Heerlijk. En nu terug naar die zandbak waar uw ouders en u misschien ook vandaan komen.

jale | 06-11-20 | 12:59
-weggejorist-
Inrupt | 06-11-20 | 12:58

Ze houden elkaar zo in de greep. Ze mogen van elkaar niks en letten continue op misstappen binnen een moslim samenleving, waardoor het niet vooruitgaat. En dat is precies de bedoeling. De extremen houden daarmee de gematigden in hun greep. Als je vroeger naar Tunesië of Egypte of zo ging

merel veld | 06-11-20 | 12:56

Kan GS niet een keer heel dik topic schrijven over dat zaken als "gematigde islam" helegaar niet bestaan?
De discussie is verloren zolang mensen denken dat er verschillende smaken islam zijn.

Ja, een individuele moslim kan zijn geloof meer of minder serieus nemen (en ook alleen als imam en sociale kring daar ruimte voor bieden).
Maar islam is islam. Er is maar één koran, één sharia en één ahadith.

Pieter_Auper | 06-11-20 | 12:53 | 2

In het verleden werd er gezegd dat de meeste moslims gematigde moslims zijn,
dus zijn ze wel moslim maar doen daar verder niets mee, dus net als menig christenen die als baby zij gedoopt en te boek staan als zijnde gelovige, maar daar in hun latere leven niets mee doen en zelfs gewoon ongelovig zijn.
En gematigde moslims hebben dan ook geen behoefte aan een moskee werd er verteld, dus voor wie zijn die krengen dan gebouwd geworden? Juist! Voor de dus niet gematigde moslim, en dat hadden we dan ook nooit moeten toestaan!
We zouden dan ook alle moskeeën moete sluiten en elke moslim die daar op tegen is en de boel op stelten gaat zetten, gewoon oppakken, hun westerse paspoort intrekken en ze met hun andere paspoort het westen uitflikkeren,
en met een stempel "persona non grata" in hun andere paspoort zodat ze dan
ook niet meer terug kunnen komen!

von sokkenstopfen | 06-11-20 | 13:00

@von sokkenstopfen | 06-11-20 | 13:00: De grondwettelijk onmogelijke PVV oplossing. Succes daarmee.

Pieter_Auper | 06-11-20 | 13:02

Dat de islam de wereld wil onderwerpen is een domme complottheorie. Alleen wappies geloven dat.

HoogToontje | 06-11-20 | 12:51 | 5

Okee. Doe ik net of islam niet letterlijk "onderwerping" betekent en Jihad niet pas stopt als iedereen op de wereld moslim is of djizja betaalt.

Pieter_Auper | 06-11-20 | 12:59

Dus er lopen 5 miljard wappiees rond.

Uw Verzekeringsadvis | 06-11-20 | 13:00

"Wil onderwerpen" impliceert intentie. Maar een intentie hoeft er niet per se te zijn om tot die conclusie te komen.

JackStick | 06-11-20 | 13:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Mooi om te zien hoe meneer de islamiet zich zichtbaar in moest houden, hij ontplofte bijna, toen een vrouw en nog wel een mooie blonde dame ook, hem in de hoek lulde, schitterend !

Uw Verzekeringsadvis | 06-11-20 | 12:49

Citaat Voltaire: als je wilt weten wie er over je heerst, moet je er gewoon achter komen wie je niet mag bekritiseren

petersteenkamp | 06-11-20 | 12:46

Karrat in maatpak is een andere Karrat dan in een jurk, met een hoedje op.
Een wolf in schaapskleren.
De man wordt een vraag gesteld en z’n antwoord geeft blijk van éénrichtingverkeer.
De moslim heeft het recht op VVMU, behalve als het voor hem zelf kwetsend is.
Moslims hebben het altijd over de rechten die zij hebben, maar nooit over(morele) verplichtingen.
Altijd nemen en niets terug willen geven.
De vraag “willen wij zo’n samenleving?”betekent voor hen dat zij het recht hebben op VVMU en de plicht, voor de rest vd samenleving rekening te houden met hún lange tenen.
Éénrichtingsverkeer.
Zelfs de laatste tekening, zonder de profeet, geeft al aanleiding tot discussie.
Zoals het minste al reden is voor discussie.
Moslims zijn niet voor rede vatbaar.
Even terug naar Frankrijk.
Een vader neemt contact op met iemand, die iemand heeft contacten met een radicaal netwerk.
Een Tjetjeense radicalist nb stond blijkbaar klaar om het vuile werk op te knappen.
Dat was dus geen “eenling op drift”, er zit een netwerk achter.
Het kan zomaar zijn dat uit dat netwerk nu iemand op zoek is, hetzij in R’dam of Den Bosch.
En daar gaat zo’n Karrat aan voorbij.
Zijn probleem is een grievende tekening, terwijl het probleem veel groter is, waar hij waarschijnlijk geen probleem mee heeft, namelijk een moordnetwerk.
Een netwerk dat willekeurig onschuldige mensen vermoord.
Wie zegt dat de kerkgangers in Nice achter het vertonen van spotprenten stonden?
We weten het niet, maar dat maakt voor het moordnetwerk niet uit, ze moesten dood, want christelijk ofzo.
Deze mensen zijn niet om een prent vermoord, dus hoe verklaart Karrat dat?
Niet, hij lult er omheen en blijft janken over hún gekwetstheid.

Ruimedenker | 06-11-20 | 12:45 | 1

"Dat was dus geen “eenling op drift”, er zit een netwerk achter. (..) En daar gaat zo’n Karrat aan voorbij."
Ik denk niet dat-ie daaraan voorbij gaat. Hij weet precies hoe het werkt. Aan de voorzijde de voetsoldaten, de leerlingen die zich "gekwetst" voelen en het vuurtje aansteken, hij ergens in het midden, als een van de figuren die met liefde olie op het vuur gooien, en aan het einde de terrorist die de aanslag pleegt, dat is één continuum. Achteraf zal hij, als de aanslag is gepleegd, met precies dezelfde uitgestreken smoel beweren dat die aanslagpleger geen moslim is, dat die aanslag niets met de Islam te maken heeft, maarrrr... -en dan begint alles weer van voren af aan- dat de Profeet (de Duivel hale hem) niet beledigd zou moegen worden.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 13:51

WAAROM, oh, waarom, oh, waarom, nemen wij het soort glibbers als Azzedine in dit land serieus? Onze bestuurders, politici en meeloopvolk hopen dat zodra er een min-of-meer 'aangepaste' Marokkaan te vinden is die redelijk Nederlands spreekt, die zo mogelijk zelfs een HBO- of universitaire opleiding heeft afgerond (al dan niet met een beetje 'ondersteuning' vanuit het onderwijzend instituut, zo'n jongere blijft toch 'kwetsbaar' en heeft tóch - z'n familie woont hier immers pas veertig jaar - een achterstand, nietwaar?) dat die 'aangepaste' Marokkaan ook 'meedoet'.
-
Zo zie je de 'mondige' Marokkaanse mevrouwen bij onze bestuursdienst, vaak op plekken als stadhuizen en uitkeringsinstanties. Ze komen daar soms nog bést aardig ver (wederom: al dan niet met een 'duwtje' vanuit HRM) , maar: ze doen - een paar gunstige uitzonderingen daargelaten- niet mee. Ze brabbelen het gewenste en politiek correcte, maar ze hebben geen enkele eigen inbreng, geen enkele eigen constructieve of (Allah forbid) vernieuwende gedachte en ze dragen in geen enkel opzicht bij aan een positief en constructief verloop van enige discussie. Er moet door vrouwentijdschriften met een kaarsje gezocht worden naar 'succesvolle' Marokkaanse onderneemsters die verder zijn gekomen dan een kralenwinkeltje. Laat stáán dat er Elseviers worden volgedrukt met riedels succesvolle Marokkaanse ondernemers - want die ZIJN er gewoon nauwelijks (tenzij je Taghi wilt meetellen) . Zo gezien is het dan ook geen wonder dat de NOS een 'diversiteitsbokaal 'moet instellen - het is niet vanzelfsprekend dat je iemand wiens grootvader hier in 1980 naartoe kwam voor je lens krijgt die ook enigszins 'gewoon' een beetje leuk mee doet.
-
En waarom geven wij ze dan een plek? (en ja: ik heb het over geven: ze hebben die plek niet verdiend en ze hebben er niet als vanzelfsprekend recht op - een paspoort maakt nog geen volwaardig burger) Vanuit onze eigen onbewezen appeltjesgroene wensgedachte dat als je Marokkanen maar voldoende en voldoende lang 'mee laat doen' en 'meeneemt' ze uiteindelijk zullen ophouden met hun arrogante waarden- en normenpatroon te étaleren, hun omgeving te terroriseren, de narcostaat in stand te houden, hun hand op te houden, lage arbeidsprestaties leveren, grote gezinnen kweken, de taal niet te beheersen en in het algemeen: niet mee te doen met alles dat Nederlands is (of het moest gratis zijn) en de boel op een miljardenverslindende wijze tot last zijn. En nee: ze worden ook écht niet intelligenter, als ze meer en vaker mee mogen doen)
-
Wanneer gaan wij nu eindelijk eens inzien, dat het niet werkt? Dat Marokkanen zo langzamerhand zijn verworden tot een verkeersdrempel - nee: een wegversperring!- in de maatschappelijke ontwikkeling van dit land? HOE kan een modern, (nog) rijk Noordwest-Europees land de toekomst in met dit soort trainerende, hinderende, in ontwikkeling achterblijvende bevolkingsgroepen?
-
Want je kunt er proberen in te stoppen wat je wilt: wat er niet in zit, komt er nooit uit.
-
De zachte, aaiende, aanmoedigende hand werkt aantoonbaar al een jaartje of veertig niet - en heeft honderden miljarden gekost. Wij zijn Hoopvolle Henkie - dit land is verworden tot de PIN-automaat van een stel compleet disfunctionerende onaangepasten. In welk ander ontwikkeld land zouden ze bereid zijn om zó lang zó veel geld en energie te steken in zo'n consequent onbereidwillige, weerspannige. hooghartige bevolkingsgroep te steken?
-
Laten wij nu eens een jaartje of twintig lang keiharde, niet onderhandelbare eisen stellen aan dit volkske in de zin van gezellig mee doen, je aan de wetten van dit land houden, de gebruiken en gewoonten van dit land respecteren (en ander kijk je maar de andere kant op) een Nederlands paspoort moet je verdienen. Daar kun je een héél simpel waarderingssysteempje voor opzetten. Wie niet mee doet, wordt gekort - en wie langer niet mee doet, gaat terug naar de Rif.
-
Rechten moet je verdienen. Doe eens wat terug voor een samenleving die tientallen jaren lang buiten iedere gangbare proportie heeft geprobeerd om je bij de les te houden en je -vaak tegen beter weten in - te verheffen.
-
Genoeg is genoeg.

bisbisbis | 06-11-20 | 12:44 | 2

Onvoorstelbaar hoe we ons van binnen het ambtelijke apparaat opblazen, die lui krijg je aanname nooit meer uit hun functie gezet.

Uw Verzekeringsadvis | 06-11-20 | 12:52

Inderdaad niet minder minder maar in een toelaatbaar jasje genoeg is genoeg willen we overleven

Ron101 | 07-11-20 | 08:09

Aan het eind pakt hij ze alledrie gewoon weer bij elkaar en niemand zegt er iets van.
"Geweld OF BELEDIGING of bedreiging dienen wij als samenleving op geen enkele manier te tolereren".

Geweld en bedreiging niet, belediging dus wel. Belediging is superbelangrijk in een democratie. Vaak is belediging de beste vrijheidscheck die bestaat.

Pieter_Auper | 06-11-20 | 12:38 | 3

Als wij als samenleving beledigen *op geen enkele manier* dienen te tolereren, dan dienen wij beledigen dus *op alle mogelijke manieren* te bestrijden. Geweld is een mogelijke manier. Oké, het wordt misschien bestraft, maar het ís mogelijk. Dat weten wij maar al te goed. Toch goed dat deze geleerde man ons daar nog even fijntjes aan herinnert. Dan kunnen wij ons daar als samenleving rekenschap van geven. We vergeten zo snel.

Wiebenick | 06-11-20 | 12:54

En zo worden we langszaam voorbereid dat er een speciale regel gaat komen mbt religie. Je mag alles zeggen, maar gelovigen mag je niet beledigen. Ik geef het max 5 jaar, en de EU landen zullen stuk voor stuk zo'n wet invoeren.

Omnisofos | 06-11-20 | 13:12

Ik vind het een beetje lastig. Zoals ik alleen de radicale Islam ken, ben ik fel anti Islam, en zie ik die graag weer terug verbannen worden naar de Sahara, waar het thuis hoort, blijkbaar. (Zal wel iets met de hitte daar te maken hebben). Een les over sexualiteit bij Maatschappij leer, o.i.d. Hoeft geen film over hetro,- gay,-of kinder-porno te bevatten. Een les over vrijemeeningsuiting hoeft geen cartoon over Jezus, Budha, of Mohamed te bevatten.

echtpaul | 06-11-20 | 12:32 | 7

@ibsh | 06-11-20 | 12:45: Nee, we laten helemaal niks weg, want dat is dan toegeven en buigen voor de islam, en dat moeten we noooooooit toestaan!

von sokkenstopfen | 06-11-20 | 12:51

Als je een "film over hetro,- gay,-of kinder-porno" laat zien, dan kwets je doorgaans een persoon niet. Het ene taboe heeft een hele andere lading dan het andere en pakt heel anders op de emotionele huishouding van het kind.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 13:05

Misschien niet - maar hij moet hem onvoorwaardelijk MOGEN bevatten.

bisbisbis | 06-11-20 | 13:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Als u niet tegen cartoons kunt is het beter dat u uw oogjes sluit.

DeviousDick³ | 06-11-20 | 12:32

Als iemand veel tekst nodig heeft om op een simpele vraag te antwoorden,
dan is het waarschijnlijk dat hij/zij liegt.
Ook deze meneer wurmt zich in allerlij bochten om geen antwoord te hoeven geven op de simpele vraag of het van hem *mag*.
.
Met hulde aan Segers, overigens die direct een helder antwoord geeft,
beginnend met het woordje "Ja".
Het christendom is *kuch* een paar stappen verder in de evolutie dan de islam.

hotmint | 06-11-20 | 12:31 | 1

Ja vond Segers gisteravond voor het eerst echt sterk en steekhoudend optreden.

2tribes | 06-11-20 | 13:43

Het grote probleem is die islamscholen. We leiden onze eigen terroristen op. Wat je oogst zal je zaaien!

1977 | 06-11-20 | 12:29 | 2

Iets te snel: wat je zaait zal je oogsten. Islam moet hier geen grotere voet aan de grond krijgen. Echt levensgevaarlijk als de gehoopte verlichting mislukt, waar het nu alle schijn van heeft.

1977 | 06-11-20 | 12:31

Subsidie voor religieus onderwijs zou verboden moeten worden !!!

Omnisofos | 06-11-20 | 17:25

Als je eens nagaat hoe veel beter Nederland en de rest van de wereld er voor zou staan zonder deze lui. Niet voor te stellen bijna.

ibsh | 06-11-20 | 12:20 | 5

@von sokkenstopfen | 06-11-20 | 12:37: Min of meer hetzelfde tijdpad geldt voor mij. Ooit was het me een worst of iemand al dan niet moslim is. Nu kan ik ze niet meer zien of luchten, kots van die gasten. En dat hebben ze zelf bewerkstelligd,

ibsh | 06-11-20 | 12:41

@ibsh | 06-11-20 | 12:41: Ik zal het liever zeggen.... het zaadje voor wantrouwen is gezaaid

Slough | 06-11-20 | 13:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is héél simpel, flikker gewoon die moslim leerlingen van school en laat ze maar naar een islamschool gaan om zich daar verder te laten hersenspoelen!
Ze willen gewoon NIET de westerse normen en waarden accepteren, dus flikker
dan gewoon op zou ik zeggen! Dit is ONS land en ONS westen en hier maken
WIJ de dienst uit en dat moeten we gewoon duidelijk blijven maken
en verder geen meter wijken voor die stinkmoslims! Bevalt de westerse way
ze niet? Dan staat het ze vrij om naar een shithole country te verhuizen
waar ze wel aan hun voorwaarden voldoen, maar wij gaan ons als meerderheid
NIET aanpassen aan een minderheid! En nogmaals, WIJ zijn HIER thuis
en NIET de islam! De islam hoort niet in het westen want het heeft hier geen
geschiedenis, roots of verleden en is ons gewoon in nog geen 25 jaar tijd
door de strot geduwd, en dat moeten we gewoon weer uitkotsen!
"BRAAAAK" hier heb je je islam terug want die gaan wij niet slikken!
Zo simpel is het! ONS land, ONZE way of life is wat hier telt!

von sokkenstopfen | 06-11-20 | 12:02 | 4

Het wonderlijke is dat een deel van onze politici niet de asymmetrie zien; als wij naar een ander land gaan worden wij geacht ons aan te passen en anders zit je in sommige landen zo in de shit, en flink ook. Wat is daar ingewikkeld aan?

Harry.Langezwaal | 06-11-20 | 12:15

Het schoolhoofd ontbeert daadkracht en heeft ongetwijfeld ondersteuning gevraagd van de geloofsconsulent die het belang van de dader voorop stelt, zijn lerarenkorps zoekt het maar lekker uit.

Papa Jones | 06-11-20 | 12:29

@Harry.Langezwaal | 06-11-20 | 12:15: Net als toen een moslim collega klaagde dat ze tijdens haar Zuid-Amerika vakantie overal raar bekeken werd vanwege naar hoofddoek, Even kijken wat gebeurt als je als vrouw zonder hoofddoek door Abu Dabi kuiert... ?

2tribes | 06-11-20 | 13:48
▼ 1 antwoord verborgen

Stop met de Imams als verbinders te zien. En als spreekbuis van een bevolkingsgroep. Stimuleer de seculiere geluiden, help hen om organisaties op te zetten.

Dr_Prepper | 06-11-20 | 12:00 | 1

En de oproerkraaiers in de mosketen uitsluiten van multiculti subsidies.
Islam is onderwerping ( van anderen), dat is inmiddels overduidelijk.
Ze overspelen momenteel hun hand, de ware aard wordt nu voor wegkijkers hopelijk ook wel duidelijk.

bqbq | 06-11-20 | 12:04

Er bestaat geen gematigde islam.
De Nederlandse overheid werd eind negentiende eeuw al gewaarschuwd door Christiaan Snouck Hurgronje (lees die biografie!):
“Voor de aanhangers van de islam is de Koran de enige wet die ze erkennen, belangrijker dan welke andere regel dan ook. Gematigde islam, waar sommige ambtenaren in Batavia in geloven, bestaat niet. Je hebt alleen maar streng en extra streng, zo luidt het betoog van Snouck Hurgronje..."

Tapu | 06-11-20 | 12:00

Jeetje.
Wat is dat de laatste tijd. Er moet blijkbaar aandacht afgeleid worden van allerlei anders stinkende zaakjes, vandaar dat zelfs verdachten als Macron doen alsof ze tegen de islam ageren.
Dezelfde islam die onze regeringen nog dagelijks met honderden tegelijk binnenhalen om de samenleving te fragmenteren in groepen die niet bij elkaar passen. Dat maakt de rol van de daders als "bemiddelaars" en "handhavers" eenvoudig.

Jan Passant mk2 | 06-11-20 | 11:55 | 2

Best kans dat ze het een beetje laten voortwoekeren. Goed voor het "één Eurpa-gevoel". De vraag is alleen of ze zich dat éne Europa in- of exclusief islamitisch terrorisme voor zich zien. Is de terror een middel, geheiligd door het doel, ;één Europa? Of is één Europa, inclusief het terrorisme (tot het uiterste), het middel dat een doel heiligt waar wij weet noch baat van/bij hebben?

nsfl | 06-11-20 | 12:02

@nsfl | 06-11-20 | 12:02:
Ik zie de islam als een dom organisme dat alleen gevaarlijk kan worden wanneer het geïmporteerd, gesteund en gefinancierd wordt. Dat doen "wij". In het MO zakte de islamterreur als een kaartenhuis ineen, nadat Trump geen pallets vol geld meer invloog voor de ergste ayatollahs. Geheim gehouden door "onze" media werden daar de laatste maanden een aantal echte vredesverdragen getekend.

Eerder breekt de verlichting uit binnen de islam in landen als Iran en Saoedi-Arabië, dan hier in de EU. Hier laten wij de extremisten rollen vervullen als "bruggenbouwers", "buurtcoaches", "buurtvaders", "jeugdcoaches". Vul hier uw Deugtitel in " ".
Voorzien van logistieke steun vanaf het stadhuis en een staatsinkomen.

Jan Passant mk2 | 06-11-20 | 12:45

Nou, schiet mij maar (virtueel) lek, maar ik vind wel dat die imam-mijnheer een punt heeft.

Aan de vrijheid van meningsuiting gaan we niet komen.

Van de mensen die gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting blijven we af.

Maar: we kunnen het toch ook over fatsoen hebben? Zonder dat dat wordt uitgelegd als buigen voor die Islam-gekkies (en dat zijn dus niet alle moslims)?

Waarom zou je mensen willens en wetens moeten kwetsen? Dat kunnen we niet verbieden (vrijheid van...), maar over die 'etische kwestie' kunnen we best eens als volwassen mensen praten.

En oh ja, mensen willens en wetens fysiek kwetsen is gelukkig wel bij wet verboden.

Ton-de-Lange | 06-11-20 | 11:53 | 13

@Bataafje | 06-11-20 | 12:08:
Dat is een mening die ik niet deel. De strijd voor vrijheid is continu, en dat blijkt ook nu weer.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 12:10

Dus je wil fatsoen gaan afdwingen?

Pieter_Auper | 06-11-20 | 12:21

Het gaat niet om "mensen willens en wetens moeten kwetsen", het gaat om zaken aan de kaak te kunnen stellen. Dat gaat niet als je dat bij het ene onderwerp wel mag en het andere onderwerp niet. En dat doen we op verschillende manieren: o.a. het gesprek, de humor, de relativering en de spot. Dat is al sinds het bestaan van de mensheid zo!

pjisonline | 06-11-20 | 12:59
▼ 10 antwoorden verborgen

Het schijnt dat Azzedine Karrat homo is, hij draait óók daar om het gaatje heen door geen JA en geen NEE te kunnen zeggen.

BoerinFrance | 06-11-20 | 11:48

Ik ben het ermee eens dat wanneer je een leraar bent en je klas zit vol met moslims dat het niet goed is om iets op te hangen waarvan je weet dat het beledigend is. Als leraar bouw je een vertrouwensband op met leerlingen, zodat iedereen zich veilig voelt en zodoende betere kunnen leren.
Zo'n cartoon hoort niet in het klaslokaal, wanneer je weet dat het vertrouwensbreuk zal oplopen.

halfvolle glas | 06-11-20 | 11:46 | 10

stay of drugs son

Quickpick | 06-11-20 | 12:13

Als ik een klas vol met moslims moest onderwijzen, dan had ik per direct mijn baan opgezegd. Je bouwt namelijk geen vertrouwensband op met een groep barbaren, ook al zijn ze nog jong en kneedbaar. Die paar uurtjes in de klas vallen in het niet bij de rest van hun tijd, waar indoctrinatie en madrassa de hoofdmoot vormen van hun vorming. De islam zal nooit een 2e koran schrijven en nimmer de verlichting gaan invoeren. De islam is en blijft een veroveringsreligie. Daarom dat zwaard om elke nek van echte moslims. Moslims werken vanuit een hoger doel en die is niet gunstig voor andersdenkenden. En vergis je niet. De islam zal hier alleen maar meer macht gaan krijgen. Ze infiltreren in ons systeem en gebruiken het tegen ons/andersdenkenden. Dat is het lagere doel. Die cartoons zijn een test om te kijken hoe ver men kan gaan. Een soort temperatuurmeting. Voor de moslims verloopt dit alles tot nu toe nog heel voorspoedig. Voor de rest van het volk wordt het steeds peniebeler.

Klappernoot | 06-11-20 | 12:18

@halfvolle glas eindelijk eens iemand die niet achter de grote meute aandendert maar zoiets mag je bijna niet meer zeggen ben het helemaal met u eens

aardv@rk | 06-11-20 | 12:23
▼ 7 antwoorden verborgen

Onacceptabel roepen ze, de moslims lachen je gewoon uit!!
Dit kan simpel opgelost worden,
Met veel machtsvertoon de opruiers met arrestatieteam van bed lichten en afvoeren naar land van herkomst, waar hun roots liggen.
Tot in de vierde graad.
Dit heet “Lik op Stuk””
Zeker weten dat het bedreigen voorbij is dan, tenminste voorlopig...
Ik zeg nu al, het blijft bij deze woorden!!!

jan6894 | 06-11-20 | 11:45 | 1

Uiteindelijk lijkt ook mij dat de enige resterende oplossing.
Simpel is die echter niet want de meeste mensen in onze democratie zingen nog steeds "jij bent welkom in ons land" en uitzetting van salafisten zal uiteindelijk gepaard gaan met heel veel extra bloedvergieten en rouwende Nederlandse gezinnen.
Maar ik zie ook geen grijze gebieden meer tussen dat en het inleveren van onze vrijheden. Er zijn er gewoon te veel nu. En vrijheid moet toch echt het ultieme streven zijn.

Pieter_Auper | 06-11-20 | 12:32

Lelijke taal, lelijke baardapen, dom, niks positief bijdragend, haat, onderdrukkend en samenvattend een lelijk geloof. Werkelijk geen idee waarvoor deze moslims denken boven alles en iedereen te staan.

allesofniks | 06-11-20 | 11:43 | 2

Kort maar krachtig perfect samengevat. Hulde!

Pleknek | 06-11-20 | 11:58

Omdat we het laten gebeuren.

Joris Beltsin | 06-11-20 | 12:27

Ze zijn nu de meest snuggere posities naar voren aan het schuiven om hier wetmatig een bloederige speld tussen te krijgen. De achterliggende boodschap is zeer doorzichtig en begrijpt iedereen nu hopelijk wel. Dit is de oorlog tegen de vrijheid verdedigen. Period.

NiCeY | 06-11-20 | 11:39 | 1

Snugger. Slaat dat op deze woordkunstenmakende Imam?

Joris Beltsin | 06-11-20 | 11:40
-weggejorist-
BenDover | 06-11-20 | 11:36

Moslims willen alles naar hun eigen hand zetten. Alles wat niet in hun straatje past is racisme, discriminatie en Islamofobie. Vervolgens gebruiken ze geweld om hun doelen te bereiken. Een gedeelte van de bevolking zwicht en de koppige ongelovigen zullen uiteindelijk uit de weg geruimd moeten worden.

Steeds meer Nederlanders zijn het zat. Ik hoop oprecht dat ze de komende verkiezingen verstandig gaan stemmen. Dit moet gewoon een keer stoppen.

Greetjee | 06-11-20 | 11:35 | 3

"Steeds meer Nederlanders zijn het zat. "

Dat blijkt niet uit de peilingen.

Graaf_van_Hogendorp | 06-11-20 | 11:39

Bij een bepaald percentage is het gewoon te laat, helaas pindakaas.

piet7003 | 06-11-20 | 11:43

Precies!, wanneer deze Karrat een volgende keer nog gevraagd zou worden om in Op1 te verschijnen zal hij waarschijnlijk eisen dat Welmoed dan wel een hoofddoek moet dragen of liever nog een burka...

HAL 9000 | 06-11-20 | 11:45

Ik voorspel Azzedine Karrat een grote toekomst als politicus.
.... bij Denk, Nida (of desgewenst Bij1).

Hoe deze man een heel concrete vraag heen blijft ontwijken, er om hen blijft draaien, de term dubbele tong doet daar geen recht aan. Daarom:
Azzedine'driedubbele-tong'Karrat

michelpen | 06-11-20 | 11:32 | 5

@Schoorsteenveger | 06-11-20 | 12:20:
dus, je mag niet in een korte rok en een hemdje lopen in de zomer want moslim&'gevoelens',

dus, je mag niet in je bikini zonnen in het park, want moslims&fatsoen,

dus, je moet de ramen van zwembaden afplakken tijdens moslima-zwemuurtjes (nb: verboden voor niet-moslims!, die zijn niet welkom), want moslims&Sha'ria,

dus, je moet alle vleeswaar en alle andere producten (incluis de snoepzakjes in de automaat!!) vervangen door halal-producten, want moslims&hun.koran.spijswetten.zijn.wet

Wie denkt dat het gedram ophoud bij cartoons heeft oogkleppen op.

gaffelbaard | 06-11-20 | 12:41

@gaffelbaard | 06-11-20 | 12:41:
"Wie denkt dat het gedram ophoud bij cartoons heeft oogkleppen op."
Exact. Het is het stapsgewijs opleggen van een dwingende moraal. De tactiek die hier gebezigd wordt is die van het beroep op de gekwetstheid van het individu. Het heeft niks met gekwetstheid te maken, het is een uiterst indirecte manier van je gekwetst voelen, een aangeleerde manier die ook een heel andere emotie oproept dan wanneer je je werkelijk gekwetst voelt.
In dat bekende filmpje van de Meiden van Halal die Hans Teeuwen op de 'pijnbank' leggen zie je dat ook zo overduidelijk. Die smoelen van die imam en van die Yvette Lont spreken boekdelen. De verongelijktheid straalt er a priori al vanaf. Ze zitten gewoon te wachten tot ze zich 'beledigd' gaan voelen. Die houding zie je bij alle fundamentalistisch denkende lieden. Ze schuiven het taboe voor zich uit, etaleren het op alle mogelijke manieren. "Tot hier en niet verder" staat in hun ogen te lezen.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 13:12

@Schoorsteenveger | 06-11-20 | 13:12:
+ @gaffelbaard
Toevallig een uur geleden een reactie proberen te posten, met exact dezelfde strekking als jullie reactie.
Kort gezegd: de 'Constant glijdende schaal'. Heel netjes verwoord en onderbouwd.
Maar bevatte voor de propagandisten (ik kan het intussen helaas niet anders verwoorden) van Nulpunt kennelijk teveel onwenselijke informatie. Kwam dus niet voorbij de censor.
Evenals mijn reactie op iemand die (no kidding) Wilders(!) de schuld mag geven van de overgevoeligheid onder moslims!

Wat is GS dan een verademing. Eén van de weinig overgebeleven representanten van het vrije woord!

michelpen | 06-11-20 | 13:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Gisteravond weer vreselijk gelachen tijdens de cartoon-topics bij zowel het NOS-journaal, als bij EenVandaag, als bij het RTL nieuws (Je moet toch wàt met die lockdown):

Jesses Klaver: "Onacceptabel!"
Rob Jesses: "Onacceptabel!"
Arie Slob: "Onacceptabel!"
Paul Pot-Rosenmöller: "Onacceptabel!"
Lodewijk Asscher: "Onacceptabel!"

Haha!
"Onacceptabel!"

En ondertussen gaat iedereen door met het onacceptabele te accepteren door imams en hoofddoeken voor de tv-camera's ons te laten doceren over wat 'vrijheid' en 'respect' is.

We zijn al 40 jaar bezig te accepteren dat we geschoffeerd, gekoeioneerd en geminacht worden. En dat dat nog terecht is ook.

Ik heb er het onvolprezen Wikipedia eens op nageslagen:

"Masochisme is het beleven van (seksueel) genot aan onderwerping of kleinering, waarbij het de "masochist(e)" erom gaat door de partner te worden verleid/gemanipuleerd en door hem/haar gedomineerd, gekweld of vernederd te worden. Een middel hiertoe is het toebrengen van pijn. (.....)
Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, kan er sprake zijn van een psychische aandoening."

Peter Emile | 06-11-20 | 11:32 | 1

Bij de moord op o.a. Professor Pim en Theo van Gogh waren politici alleen nog maar 'geschokt'... 'onacceptabel' zou je dan haast nog als een vooruitgang kunnen zien

HAL 9000 | 06-11-20 | 12:00

Die aanslagen vinden ze allemaal wel best, de zgn. "woordvoerders" vd islam club veroordeeld dan vanalles "namens" de achterban. Als ze het echt zo verschrikkelijk vinden, had die "woordvoerder" z'n achterban ook kunnen mobiliseren om op de Dam te gaan staan, maar dat doen ze dus niet.

Wienerschnitzel mit | 06-11-20 | 11:31

Opleiding tot imam is zoiets als een opleiding glazen kraaltjes stapelen.

fram | 06-11-20 | 11:31

Karrat zegt geen 'ja' op de vraag, dus het is wel duidelijk waar hij staat, en ook de rest van de islamitische gemeenschap in Nederland.
Het wijken voor intimidatie en chantage, zoals die school in R'dam heeft gedaan, is het allerslechtste signaal, je vraagt om meer, meer, meer.
Als de politiek dit specifieke geval in R'dam niet als een breekpunt beschouwd, maar laat passeren, dan zal Nederland zonder slag of stoot de islam in geïntimideerd worden, ik verwacht zo rond 2070.
Laf en naïef Nederland verdient niet anders.

klön | 06-11-20 | 11:29

Effe serieus.... ik kan hier NIET naar kijken.

grapjasz | 06-11-20 | 11:28 | 1

Dan hebt u een gezond afweersysteem. Dit is een volbloed narcist, gesteund door een heel leger aan volbloed narcisten die uit zijn op het verwoesten van uw geweten, uw hart en ziel. Niets meer, niets minder.

Wiebenick | 06-11-20 | 11:55

" Azzedine Karrat, imam van een groot haatpaleis de Essalammoskee en ook dat is - jawel, zei Brendel - een clubhuis van de Moslimbroeders. "

www.geenstijl.nl/5125372/nog_even_ove...

gaffelbaard | 06-11-20 | 11:28 | 4

Ik hoop dat dit voldoende bewijst dat Karrat opruiing, tot haat en geweld oproept, een gevaar is voor de veiligheid in Nederland, en daarom vervolgd zou moeten worden.

gaffelbaard | 06-11-20 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Het mohammedanisme is in een Europa gekomen waar gold : "Leven en laten" leven".
Met het eerste hebben ze weinig problemen (op kosten van!), het tweede zullen ze zich nooit aan houden....

J.Thee.Cohen | 06-11-20 | 11:25

De imam wil samen met Gert-Jan Segers in gesprek. In mijn studio, waar mensen alleen maar de waarheid kunnen spreken, zou je dan het volgende horen:
Gert- Jan: 'Azzedine, we hebben hier vrijheid van godsdienst. Dat geldt voor jou en voor mij.'
Azzedine: 'Gert-Jan, de islam is de laatste en ware godsdienst. Je mag blij zijn dat we je nog niet de keuze hebben gegeven of je islamitisch wordt of liever dood wil.'

Poesmobiel | 06-11-20 | 11:22

Uit dezelfde mond klinkt zegen en vervloeking. Dat kan toch niet goed zijn, broeders en zusters? (Jakobus 3:10)

ILF2 | 06-11-20 | 11:21

Men neme een kopie van een spotprent, stop deze in een envelop en stuur deze naar iedere moskee ergens op de wereld. Afzender onbekend en je zal ze niet horen maar ze zullen wel beledigd zijn.

de SENSEI | 06-11-20 | 11:19

Ik ben die LangeTenen van dié Moslims kost zat.

Ella | 06-11-20 | 11:16

Precies. Grootste probleem zijn niet deze moslims, maar de Nederlandse samenleving. Scholen, media, burgemeesters, politie etc.

Bataafje | 06-11-20 | 11:42

Het komt uiteindelijk toch gewoon neer op 1 ding: wie heeft het voor het zeggen. Wie heeft de macht. Voor de moslims ligt die niet bij die in hun ogen gekke staat der Nederlanden maar bij de koran en de promoters daarvan, de imams. Islam is niet compatibel met de Nederlandse rechtstaat (overigens ook niet met die van bijna alle EU landen en vrije democratische landen). Dan moet je er een keer een streep door durven trekken en zeggen: alle islamieten tekenen nu een document waarin ze het primaat van de NL staat erkennen en anders bonjouren we ze het land uit.

van Oeffelen | 06-11-20 | 11:12

Ondertussen hoor je geen tegengeluiden in al die talkshows. De islam krijgt ruimschoots de gelegenheid om hun ongenoegen te uiten. Ook nemen zij geen afstand van het gebeurde in Frankrijk en elders in Europa. Ook in omroepland zijn ze al bezig met hersenspoelen....

RamondeM | 06-11-20 | 11:12 | 3

De meeste talkshowhosts zijn helaas niet intelligent genoeg om hier goed mee om te gaan.

Rennieflox | 06-11-20 | 11:52

@Rennieflox | 06-11-20 | 11:52:
Dat is inderdaad het probleem. Je moet het spel dat gespeeld wordt kunnen doorzien en dan ook nog slim genoeg zijn om dan aan te kunnen vallen.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 12:25

het is natuurlijk al duizenden malen hier in de comments geschreven, maar helaas helpen comments op een weblog de islam niet de wereld uit.

En wij preken voor eigen parochie.
Maar heel langzaam, gaat het nu richting een kantelpunt: de gewone man, de zwijgende meerderheid is het langzamerhand ook zat.
Maar ja, harde actie, dat kan niet in Nederland.
Te nuchter, en niet 100% eensgezind achter elkaar staan.
En de consequenties: je moet je redelijk comfortabele en vredige leven gaan opofferen voor de strijd, en daar is niemand in Nederland toe bereid.
Zelfs niet eens een enkeling in een solo actie.
Gele vestjes, Identitairen, de 1% movement, FvD, alles bloedt dood in mitsen maren, spitsvondigheden op kartonnen bordjes, een aangevraagde demo van 9 tot 12 binnen de lijntjes, maar niemand gaat tot het gaatje.

Dus, we gaan gewoon zo door met pappen en nathouden.

King of the Oneliner | 06-11-20 | 11:10 | 3

Je vergeet de overheid.De msm en de regeringen.
Anti islam uitspraken worden al tientallen jaren belachelijk gemaakt.
Mensen die zich helder en zelfs genuanceerd uitspraken werden en worden racisten genoemd. En vele politieke partijen doen alsof hun neus bloedt.

pejoar | 06-11-20 | 11:25

De gewone man, de zwijgende meerderheid, is van geen enkel belang. Iedere strijd is in het verleden altijd beslecht in het voordeel van de minderheid met de grootste bek. wij zijn verloren, accepteer het maar.

Franciscus Borchwerf | 06-11-20 | 11:54

Het einde van de Verlichting is nakende, het Ottomaanse Rijk 2.0 lonkt.
Het Europese christendom is nagenoeg ter ziele en het liberalisme en globalisme viert hoogtij maar draait zichzelf uiteindelijk de nek om vanwege gebrek aan innerlijke overtuiging en de daaruit vloeiende daadkracht.
En moslims hebben dus wel een overtuiging en zetten die ook om in daadkracht.
Dat kun je deze mensen dus niet kwalijk nemen vind ik.
Op Greet en een aantal oost Europese landen na is er een algehele lethargische slappe houding in de politiek die zal leiden tot de ondergang van Europa.

Eppo | 06-11-20 | 11:10

Het incoherente gebrabbel van deze Imam maakt duidelijk dat er geen plaats is voor de Islam in onze westerse wereld. Hoepel op met je gekonkel en gekwetsheid.

Joris Beltsin | 06-11-20 | 11:08

Stelde hij nou geweld en belediging aan elkaar gelijk?

nikolaos | 06-11-20 | 11:06 | 5

Ja, dat viel mij ook meteen op.
Daar zie je het gebrekkige denkvermogen van óók deze Moslim weer.
Dat krijg je van al die Inteelt Nicht-Neef huwelijken.
Deze imam Azzedine Karrat hoort niet thuis in ónze westerse cultuur!

Ella | 06-11-20 | 11:11

Ja, maar bedoelt natuurlijk 'belediging van de islam en/of profeet'.
Het zal hem namelijk aan den anus oxideren of je anderen beledigt, kwetst of belachelijk maakt, dat doet zijn islam aan de lopende band.

Eenrichtingsverkeer, dat is waar hij voor staat.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 12:01

Zeker deed hij dat. En je zag Seegers wel even kijken van “zegt hij dat echt?” maar hij was niet zo adrem om te reageren. Jammer wel voor een politicus, waar je dat eigenlijk wel van zou kunnen verwachten. Verder zei hij wel een par goede dingen, maar het blijft een kop-in-het-zandsteker helaas vrees ik.

duh! | 06-11-20 | 12:12
▼ 2 antwoorden verborgen

We moeten de islam en moslims het zelfde respect geven als zij dat geven aan de Nederlanders en de Nederlandse (westerse) normen en waarden. GEEN dus.
Negeer deze zielige mensen, besteed er geen aandacht aan.

Caras | 06-11-20 | 11:05 | 4

Besteed wél aandacht aan hen. Maar dan heel specifieke, gerichte aandacht. Niet de aandacht die ze zelf willen, die ze zelf eisen.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 11:10

Als ik er ook niet meer voor hoef krom te liggen in de vorm van belasting betalen voor uitkeringen, terreurbestrijding, subsidie voor allerlei Islam-promotie projectjes, geld voor het schoonvegen van de menselijke resten door de gemeentelijke reinigingsdiensten, geld voor Islam-promotie op de publieke omroep...

Dan, ja misschien dan, besteed ik er geen aandacht meer aan.

Realism Is All | 06-11-20 | 11:18

@demaup | 06-11-20 | 11:10: Nee, totaal negeren. Negeer ze in de lessen, op het werk, neem ze ueberhaupt niet eens aan, koop en verkoop niets aan ze, etc. Behandel ze dus als kleine kindertjes en negeer ze, zwaarste straf mogelijk voor ze.

Caras | 06-11-20 | 12:00
▼ 1 antwoord verborgen

Een belediging van de Profeet (de Duivel hale hem) is, zo moeten wij begrijpen, een belediging van de gelovige moslim. En, omgekeerd, als een gelovige moslim zich als moslim beledigd voelt, dan is er sprake van het beledigen van de islam als geheel.
Deze rationale ligt aan de basis van wat we in Frankrijk en nu ook hier zien gebeuren. Er is maar één beledigde gelovige nodig om een vuurtje aan te steken dat maakt dat een leraar die enkel iets ter discussie wil stellen de Islam, en daarmee 1,8 miljard moslims beledigt.
Meneer de imam laat het ene ook geruisloos overgaan in het andere. Het 'kwetsen van leerlingen' is onethisch en pedagogisch niet verantwoord, zo is zijn uitgangspunt, dus als het vertonen van een cartoon als kwetsend kan worden ervaren, dan dien je dat als docent niet te doen. Je dient elkaar met respect te behandelen.
Niet veel tegen in te brengen, zou je zeggen. Meneer de imam hangt simpelweg de pedagoog uit en waakt voor het heil van de leerling, elke leerling, wat diens achtergrond ook is. Het gaat niet of nauwelijks over geloof, en al helemaal niet over de Islam, het kan worden teruggebracht tot de vraag of je als docent moedwillig je leerling wilt kwetsen.
Maar ligt het wel zo simpel? Nee, volstrekt niet. Hij stelt namelijk al te gemakkelijk het kwetsen van een individu gelijk aan het beledigen van een groep, en dat is niet noodzakelijk het geval. Het ene kwetsen is het andere niet. Iemand uitschelden, iemand pesten is iemand kwetsen, is iemand rechtstreeks pijn doen, is iemand emotioneel kapotmaken, in de grond trappen. Dat is inderdaad onethisch en pedagogisch niet verantwoord, en het is de taak van de docent om pesten, in welke vorm dan ook, te voorkomen. Lichte plagerijtjes, soit, maar dan voor eventjes, en alleen als de boel in evenwicht blijft. Structurele plagerijtjes kunnen al heel erg fout zijn.
Maar bij groepsbelediging ligt dat heel anders. Dan is het niet zo dat het individu geplaagd, gepest, uitgescholden wordt, nee, dan is het de groep die a priori voor zichzelf vastgesteld heeft wanneer er sprake is van belediging, dan is het de groep die a priori een taboe heeft geschapen en dat als een harnas om elk lid van die groep heen heeft gedrapeerd. Dan draagt het individu dat taboe met zich mee, en heeft het de heilige opdracht om als individu op specifieke wijze te reageren wanneer het taboe van de groep wordt aangesproken.
Een kind dat gepest wordt vanwege zijn uiterlijk, zijn kleur haar, zijn handicap, heeft niet van de groep geleerd wanneer het zich gekwetst moet voelen. Integendeel, het gevoel gekwetst te zijn gaat vóóraf aan de veroordeling door de groep. Voor een kind dat gepest wordt om zijn geloof geldt dan hetzelfde. Het is een rechstreekse aanval op het individu. "Stomme moslim" staat dan gelijk aan "stomme jood", of "brillejood", of "vuurtoren" of "mankepoot", of welk scheldwoord dan ook wordt gebruikt om het individu als individu te kwetsen.
Maar bij het aanspreken van een groepstaboe is iets heel anders aan de hand. Dan staat voor de groep van te voren vast wanneer er sprake gaat zijn van een kwetsende uiting, en is het de taak van het indivudu om zich uit naam van die groep gekwetst te voelen.
Meneer de imam doet alsof het één volstrekt gelijk is aan het ander, en dat is een wapen dat groepen, met name religieuze groepen te pas en te onpas in de strijd werpen om hun waarheid aan de ander op te dringen, om voor de bredere samenleving te bepalen wat wel en niet bespreekbaar is. De leerling die als eerste zich 'gekwetst' voelt door een cartoon, handelt als voetsoldaat in dienst van een groot leger wier taak het is om een taboe te vestigen.
Kortom, het ene kwetsen is het andere niet. Je gekwetst voelen kan een heel primaire emotie zijn of juist een aangeleerde reactie. Dat laatste is waar we het hier over hebben, dat laatste is waar meneer de imam het in feite over heeft, terwijl hij het doet voorkomen dat het om het eerste handelt.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 11:05 | 10

@Joris Beltsin | 06-11-20 | 11:37:
Wat voor u en voor mij evident is, hoeft het voor velen niet te zijn. Bij Op1 was er in elk geval niemand, ook Jort niet, die op dit niveau de discussie met meneer de imam aanging. Die kon gewoon beweren dat het hier een pedagogisch probleem betreft, dat er helemaal geen onderscheid is tussen echt persoonlijk gekwetst worden en je gekwetst tonen in opdracht van een dwingende moraal.
Overigens, dit probleem speelt überhaupt als je het hebt over de verschillen tussen openbare scholen en bijzonder onderwijs. Bijzonder onderwijs bouwt het taboe in en houdt aldus het kwetsen van de groep volledig buiten. Het draait hier om de status van het planten van een dwingend moraalsysteem in de koppen van de kinderen. De kwetsgevoelens zijn daar een afgeleide van. Het is volgens mij belangrijk om dat scherp te zien.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 12:09

@King of the Oneliner | 06-11-20 | 11:19: De autochtoon heeft welzeker nog de overhand, dat kun je al zien aan hoe de 'gekwetsten' zich opstellen. Ze gedragen zich nog steeds als de underdog, en het is nu zaak om daar niet langer in te trappen. Je kunt pas meedoen als je je echt aan de spelregels houdt.

grietmetgroenefiets | 06-11-20 | 12:27

@grietmetgroenefiets | 06-11-20 | 12:27:
Dat is de tragedie van het échte systeemracisme, oftewel 'the bigotry of low expectations'. Linksdragend Nederland zit alleen zielige kinderen en kweekt recalcitrante etterbakken.

Joris Beltsin | 06-11-20 | 12:37
▼ 7 antwoorden verborgen

Opsplitsen dat onderwijs. Alle gelovige mafkezen bij elkaar en laat ze hun eigen onderwijs maar betalen en zien wat er van komt (voorbeelden te over). Rest van het onderwijs wordt totaal seculier en ontdaan van alle religieuze invloeden.

Der Schnitzeljäger | 06-11-20 | 11:04

Zodra ze bij de NPO (of bij de commerciëlen) weer een zoveelste imam of hoofddoek voor de camera slepen om ons te vertellen wat normen & waarden zijn en wat ethiek is, zap ik onmiddellijk door.

Alsof je een criminele rapper met drie jaar basis-school een hoogleraarschap Nederlandse taal & letterkunde aanbiedt.

Peter Emile | 06-11-20 | 11:02

youtu.be/VGayS__fdLQ

Te weinig aandacht voor muziekgroepen met lef. Voor de liefhebbers van blackmetal.

PhallusObesitas | 06-11-20 | 11:02 | 1

Nice!

nikolaos | 06-11-20 | 11:08

Zullen we gewoon dat hele spotten maar afschaffen? Dan volgt de zo gewenste 'kleurloze' samenleving vanzelf.

Sticky_tits | 06-11-20 | 11:00 | 1

Ben bang dat de samenleving door telkens maar toe te geven bloedrood kleurt.

Der Schnitzeljäger | 06-11-20 | 11:05

"Er is geen gematigde islam. Islam is islam en zo is het."
Erdogan.

de honden blaffen... | 06-11-20 | 10:59

Nodig die imam eens uit bij chips, nootjes, bier, en ga samen eens lekker babbelen over de evolutietheorie. Dan pak ik vast de popcorn.

JackStick | 06-11-20 | 10:57 | 3

Bier?
Dat is het volgende wat er aan gaat.

Mr.Crowley | 06-11-20 | 11:03

@Mr.Crowley | 06-11-20 | 11:03: Poging 2: Nodig die imam eens uit bij chips, nootjes, geitenmelk, en ga samen eens lekker babbelen over de evolutietheorie. Dan pak ik vast de popcorn.

JackStick | 06-11-20 | 11:11

Bij de aankomende Kersttoespraak van onze Koning zou ik hem de woorden Je Maintiendrai graag willen zien uitspreken met een uitleg voor onze Islamitische medebewoners waarom dat destijds door Willem de Zwijger werd uitgesproken. Durft ie niet.

Dwarsdenker | 06-11-20 | 10:56 | 1

Ik ben tegenwoordig al blij als er een kerstboom op de achtergrond staat.
Maar ja, dat is kwetsend voor moslims en sluit groepen uit, dus die staat er niet meer.

Bataafje | 06-11-20 | 23:26

hey k*t imam, zolang ik schoolleider ben, zal dit onderdeel blijven van ons curriculum!

Ondernietgoedwijs | 06-11-20 | 10:55 | 3

Goedzo meester. We laten ons niet regeren door angst. Als we buigen voor terreur en dreigementen dan is dit Nederland niet meer.

Flip468 | 06-11-20 | 11:05

@Flip468 | 06-11-20 | 11:05:
Is al lang gebeurd: we hébben gebogen, buigen nog dagelijks en Nederland is Nederland allang niet meer.

Peter Emile | 06-11-20 | 11:40

@Peter Emile | 06-11-20 | 11:40:
En je weet het, buigen is nemen.
Gebogen is genomen.

swassannuf | 06-11-20 | 11:50

Per direct vervolgen. Als Greet met minder minder minder al moest. Dan dit toch zeker ook. Zo niet dan hebben we een holle grondwet. Gerechtelijk apparaat. En een luchtballon als samenleving.

Naall | 06-11-20 | 10:55

Ik hoop al een tijdje op een BNN- masterclass ‘waarom je niet iemands hoofd eraf mag zagen’, met een landelijke reclamecampagne, discussiërende geselecteerde CNners, full coverage in alle dode bomen en een Halsema met het hoofd van die Framboos als broche op haar revers. Dan wordt ik wakker, en wordt ‘belediging’ nog steeds hoger aangeslagen op de slachtofferladder dan een dooie leraar zonder hoofd.

The-loopy-cowboy | 06-11-20 | 10:54 | 1

(verkeerde tegel)

Der Schnitzeljäger | 06-11-20 | 11:12

Vroeger, héél vroeger, toen mensen nog dachten dat de aarde plat was, hadden we in onze steden open riolen. De drollen, de kots en de bagger dreven gewoon in een soort goot door onze straten.

Dat was verschrikkelijk ongezond. Mensen werden er ziek van of gingen dood.
Toen werden we verlicht & verstandig, er kwam wetenschap & ontwikkeling, en onderzoek leerde ons dat het beter was voor onze volksgezondheid om die bagger ondergronds te leiden, zodat niemand er nog last van had.

Nu, eeuwen later, drijft de bagger & kots van de islam door onze straten.
Die is verschrikkelijk ongezond. Mensen worden er (geestes)ziek van of gaan dood. Soms zelfs zonder hoofd.

Het is beter voor onze volksgezondheid - zowel de lichamelijke als de geestelijke - om die bagger daarheen te leiden waar die thuis hoort: In het riool.
Zodat niemand er nog last van heeft.

Peter Emile | 06-11-20 | 10:53 | 3

Om enige nuance aan te brengen, toen hier de bagger en stront nog door de goten dreef deden ze op andere plaatsen al aan wiskunde en filosofie Peter.
Vervolgens hebben we onze ziekten en religie geëxporteerd alvorens hier te kunnen gaan spreken van (gezonde?) ontwikkeling.

D-Fens_1963 | 06-11-20 | 11:06

Ja Peter Emile, u heeft gelijk, het is natuurlijk al duizenden malen hier in de comments geschreven, maar helaas helpen comments op een weblog de islam niet de wereld uit.

En wij preken voor eigen parochie.
Maar heel langzaam, gaat het nu richting een kantelpunt: de gewone man, de zwijgende meerderheid is het langzamerhand ook zat.
Maar ja, harde actie, dat kan niet in Nederland.
Te nuchter, en niet 100% eensgezind achter elkaar staan.
En de consequenties: je moet je redelijk comfortabele en vredige leven gaan opofferen voor de strijd, en daar is niemand in Nederland toe bereid.
Zelfs niet eens een enkeling in een solo actie.
Gele vestjes, Identitairen, de 1% movement, FvD, alles bloedt dood in mitsen maren, spitsvondigheden op kartonnen bordjes, een aangevraagde demo van 9 tot 12 binnen de lijntjes, maar niemand gaat tot het gaatje.

Met een harde, para militaire actie.
Dus, we gaan gewoon zo door met pappen en nathouden.

King of the Oneliner | 06-11-20 | 11:10

@D-Fens_1963 | 06-11-20 | 11:06:
De dorre islam heeft inderdaad wat wiskunde van de Grieken overgenomen en doorgegeven maar gezien hun huidige status quo er verder verrekte weinig mee gedaan de laatste 1400 jaar.

Der Schnitzeljäger | 06-11-20 | 11:14

Het is al te laat, ze zullen gelijk krijgen met hun gedram over beperking van de VvMU. Kijk ook wat er met Zwarte Piet is gebeurd. Drammen uit bepaalde hoeken loont altijd.

miss error | 06-11-20 | 10:53 | 2

Heel eerlijk.... ik heb op dit dossier (vvmu irl de Islam) hoop. Dit lijkt zelfs voor de meest links radicalen grotendeels te ver te gaan, een dood lijk zonder hoofd wegens een pentekening. En ja, mijn hoop verbaast mij ook.

The-loopy-cowboy | 06-11-20 | 10:57

Uiteindelijk moeten we het op dit dossier van de katholieken hebben. De katholieke Polen, Hongaren, Oostenrijkers, Fransen, Spanjaarden, Kroaten, Slovenen, Italianen en Portugezen. Van de zelfhatende protestante Nederlanders, Duitsers en Zweden hoeven we niets te verwachten.

Reaganmania | 06-11-20 | 10:52 | 1

Ook weer zo met je eens. Die calvinistische erfzonde is integraal overgenomen door de linkse kerk. Weg-Met-Ons.

kapoerewiet | 06-11-20 | 10:58

Racisme?? Het islam ras? het christelijke ras?
U bent af!
Ook vind ik dat UW vrijheid van meningsuiting moet beperkt worden of beter gezegd alle moslims in Nederland moeten beperkt worden in hun vrijheid van meningsuiting omdat ze tegen onze joods christelijke cultuur ingaan en daardoor ONS beledigen...

Dutch Peanut | 06-11-20 | 10:51

Samengevat: Azzedine zegt "vrijheid van meningsuiting is belangrijk, geweld wordt niet getolereerd en je moet respectvol blijven, zolang alles dat de Islam betreft buiten schot blijft".

Gladiator Fap | 06-11-20 | 10:49 | 3

Deze uitspraak is een mooi bewijs van zijn eigenlijk achterlijkheid.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:50

Eigen achterlijkheid.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:50

Dat is een hele gevatte samenvatting na die woordenbrei van de imam. En er maar omheen draaien bij de NPO. Wat een engerd.

Dwarsdenker | 06-11-20 | 11:02

Stapelgek wordt je van die geloofsgekkies die ons hun ethiek door de strot willen drukken. De ethiek die wij al decennia lang in Nederland hebben daar kunnen de moslim landen alleen maar van dromen. En zij die daar vandaan komen willen ons iets vertellen over ethiek, nou dat is de wereld op z’n kop.

Rdock | 06-11-20 | 10:48 | 2

Wat Rdock zegt.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:49

Narcisten laten altijd en overal een spoor van vernieling achter. Ze palmen de mensen in hun omgeving in en maken ze vervolgens krankzinnig. Zelf hebben ze nergens last van. Critici worden kaltgestellt of uit de weg geruimd. Dit gaat door tot ze gestopt worden. Wat meestal niet gebeurt.

Wiebenick | 06-11-20 | 11:38

Islam binenhalen leidt to volledige islamisering, het is een niet te stoppen doctrine van mensen die op elke manier hun geloof opdringen aan een vrije samenleving door misbruik van diezelfde vrijheid. Het begint met halal voedsel, daarna wetten, en het eindigt er mee dat we allemaal naar de moskee moeten. Gelovigen die je bedreigen en vermoorden omdat je hun denkbeeldige God beledigt horen hier helemaal niet thuis.

vlotterik | 06-11-20 | 10:48 | 2

Zo is het.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:49

Totaal mee eens

Ruud5 | 06-11-20 | 10:51

Ik weet nog goed, die gezellige boekverbrandingen op het schoolplein in 1936: ik was verliefd op Trudl Schinkenfutter, die toen bij de meisjes SS zat, stond zo schattig, die lederen kaplaarzen net tot onder haar Germaanse Hinterwerk, die vlechtjes ook.

Ik kwam aandragen met een dun boekje: -Die Verwandlung van Kafka (jood), maar dat fikte niet half zo goed als de verzamelde werken van Freud.
Maar dat kon mijn familie niet betalen.

Achteraf had Heinrich Heine nog gelijk ook: daar waar eerst boeken worden verbrand, worden later mensen verbrand.
Wat heeft die schrijver gelijk gehad.

Hetzelfde zie je nu ook met die mohammed spotprenten: daar waar eerst spotprenten worden verboden en van de muur gescheurd, worden later mensen verboden en hoofden van rompen gescheurd.

King of the Oneliner | 06-11-20 | 10:47 | 6

U is waarlijk koning! :)

Peter Emile | 06-11-20 | 11:07

@King of the Oneliner | 06-11-20 | 11:34:
LOL!!!

Peter Emile | 06-11-20 | 11:52
▼ 3 antwoorden verborgen

In Frankrijk spreekt Macron van oorlog. Wij hebben Slob, Segers en Rosenmöller met hun zalvende woorden.

Wir schaffen dass nicht.

HoniSoit | 06-11-20 | 10:45 | 1

Kwestie van tijd. Het is voor veel schapen gewoon nog niet erg genoeg. Plus veel mensen zitten al een halve eeuw in het Stockholmsyndroom van de NPO-VARA-Volkskrant-NRC enz

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:47

Ik voel me toch een partij radicalisering opborrelen vanuit mijn onderbuik, niet normaal meer.

knutsel_ | 06-11-20 | 10:42 | 4

Dat opborrelen ging bij mij snel over.

Dwarsdenker | 06-11-20 | 10:49

Misschien minder bruine bonen eten?...

Peter Emile | 06-11-20 | 11:54
▼ 1 antwoord verborgen

Karrat zou het woord samenleving nooit meer mogen gebruiken.

swassannuf | 06-11-20 | 10:39 | 1

Het is een parallelleving in de praktijk, en dat is geen enkel verrassing voor wie nog enige overgebleven gezond verstand heeft.

unshift | 06-11-20 | 10:44

Ooit eens een collega van Turkse komaf gehad waarmee ik kon lezen en schrijven (in het Nederlands).
Kregen tegelijkertijd kinderen (jongens) en die zaten danweer samen op school.
Samen voetballen, samen naar personeelsuitjes, samen lachen samen huilen....
Op een gegeven moment kregen we een 3e kind, wij weer een zoon, hunnie een dochter.
Nog niks aan de hand zou je denken.
Toen deze kindjes het echter ineens koud aan hun hoofdjes kregen moest dochterlief haar hoofd bedekken ondanks dat ze een mooie weelderige goed isolerende haardos had.
Ook werd de omgang met mijn jongste zoon drastisch beperkt.
Toen ik dat ter sprake bracht bleek al snel dat we het daar niet over eens gingen worden.
Einde van het verhaal; hakken in het zand, neuzen tegen elkaar en hij vergeleek mij met een soort Hitler.
Gelukkig reorganiseerde onze werkgever en verhuisden hun naar een andere stad.
Tot zover mijn multi religieuze bubbel.
En dat was 20 jaar geleden.

D-Fens_1963 | 06-11-20 | 10:37 | 1

Ik vermoed dat dit de sociale druk was vanuit zijn familie. Heel sterk in de Turkse cultuur.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:39

De slag om Wenen ( www.youtube.com/watch?v=ukyquQkQAYo ) was voor niets geweest gezien wij tegenwoordig links-volk hebben die de poorten openzetten voor vijandige en totalitaire ideologieën en volken.
Het is ook bizar krom dat moslims heel veel landen hebben die ze hun eigen land mogen noemen, maar dat wij ons eigen land niet mogen hebben met ons eigen cultuur, volk, en normen en waarden.

unshift | 06-11-20 | 10:36 | 1

Unshift, hulde voor deze tegel.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:37

Jort benoemde heel scherp de duidelijk grens van 50 jaar. Daarvoor was er niets aan de hand, maar met de komst van islamieten in NL is vvmu ineens een dingetje omdat men zich beledigd voelt....
Wat volgde was verbazing van de imam en antwoordde in een soort sisseltong waar ik geen touw aan kon vastknopen..

Mayan | 06-11-20 | 10:35 | 1

Dat heet woordsalade of narcistische praat. Daarmee hypnotiseren ze hun prooi.

Wiebenick | 06-11-20 | 11:46

Op de middelbare school zitten voornamelijk randdebielen. Ik was zelf ook een randdebiel op de middelbare school. Je zegt en doet domme dingen en het is te hopen dat die dingen je niet te lang achtervolgen.

Dat ontgroei je, als je gaat studeren en/of een baan krijgt. Als je dat niet doet, blijf je in dat debiele niveau hangen. En als je dan ook nog gelooft in dat wat jij in deze wereld doet niet uitmaakt, want er is nog een wereld buiten deze, dan heb je een hele grote groep randdebielen die geen enkele ambitie hebben om er wat van te maken in dit leven.

We zouden als wereld gewoon elke vorm van religie, waarin gepretendeerd wordt dat er een leven is na dit leven, moeten afschaffen. Het is gewoon te gevaarlijk geworden.

nooitgrappig | 06-11-20 | 10:35 | 3

Religie prima, maar achter je voordeur. Geen rechten, geen subsidie. Je hebt gewoon recht op je eigen mening, gevoel en geloof. Maar niet meer rechten dan een ander, zoals een vrouw, een homo, of iemand zonder geloof. Simpel. Recht op geloofsovertuiging moet in de Grondwet gelijk zijn aan recht op vvmu.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:43

@Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:43: maar zelfs achter de voordeur krijg je door die waanideeen een hele groep mensen die gewoon niet meedoen in dit leven. Maar wel door de maatschappij gevoed en verzorgt moeten worden. Parasieten zijn het.

nooitgrappig | 06-11-20 | 12:13

@nooitgrappig | 06-11-20 | 12:13: Ja maar zoals Merkel zegt, Die sind nun bald da. Die kun je niet zomaar "het land uitzetten" om hun mening. Wel om hun gedrag tov anderen, als ze daarmee tever gaan (geweld gebruiken).

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 12:38

'Vrijheid om moslim af te worden'? Wat lult die Seegers nou? Man man man

klimaatsloper | 06-11-20 | 10:34 | 1

Ja, dit is echt een naïeve veronderstelling. Op afvalligheid staan zware straffen, dat staat ook zo in de Koran en is één van de zeer onaangename kanten van dit geloof. In zijn hart weet Seegers dit natuurlijk best, want hij kent ongetwijfeld ook de verhalen van islamieten die christen zijn geworden en vervolgd worden, maar kiest er net als veel gutmenschen voor om zijn kop in het zand te blijven steken..!

duh! | 06-11-20 | 10:53

Kunnen we niet met een grote projector die cartoons in den haag op een kantoorgebouw projecteren? Of op een moskee ;)

droeveling | 06-11-20 | 10:31 | 3

Ik zou toch beginnen in Amsterdam. Op de Stopera.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 10:32

droeveling | 06-11-20 | 10:31
Waarom zouden "we" dat doen?
Dat kunt u vast wel uitleggen, toch?

demaup | 06-11-20 | 10:35

Pegida probeert zulke dingen al jaren. Maar die worden ook op GS voor gekkies uitgemaakt. Snap ik ook wel, maar het zijn de dappere gekkies die voorop gaan. Wilders, Baudet, gele hesjes, noem maar op.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:36

Vrijheid van meningsuiting is een kostbaar goed, mits het de fundamenten van onze samenleving niet aantast. Buitenlanders met dit soort meningen moeten als ongewenste vreemdeling het land worden uitgezet. Zelfde met die ventjes die door de AIVD gemonitord worden. Ook al hebben ze nog niets gedaan, toch het land uitzetten. “Eigen” burgers met dit soort ideeën is al erg genoeg, maar waarom zou je als land buitenlandse agitators tolereren?

Bigi Bana Boy | 06-11-20 | 10:30

De naiviteit om te denken dat dat volk onze rechtstaat en wetten boven die van de Islam stelt. In hun ogen hebben de kop-afhakkers gewoon gelijk, Mohammed is superieur aan alles wat wij hier in een rechtstaat proberen vast te leggen.

skoftig | 06-11-20 | 10:30

Ik zou de verontwaardiging wel eens willen zien als een groep Duitsers zich beledigd voelen als er Hitler cartoons in de klas worden getoond?
Volgens mij zijn Mo en Hitler beiden barbaren!

Harrie7949 | 06-11-20 | 10:28 | 2

Heel Duitsland heeft zich rot gelachen om "Er ist wieder da".
(Het boek is net iets beter dan de film)

Kapitein Sjaak Mus | 06-11-20 | 10:33

Helemaal mee eens.
Stichters van een verderfelijke ideologie die miljoenen mensen vermoordden en vermoorden.
Het verschil is dat Hitler persoonlijk zijn handen niet vuilmaakte aan zijn weerloze slachtoffers.
Mohammed wel.

Roadblock | 06-11-20 | 11:53

Walgelijk.

wiers | 06-11-20 | 10:28

Google de titel van het artikel 'Geef mij maar hockeymeisjes' uit 2006 (!) en huiver: dit ettert al decennia. De policor mantel der liefde is zo dik dat de cognitieve dissonantie en verwarring inmiddels vrijwel compleet is in de onderwijswereld: "we moeten deze leerlingen toch helpen emanciperen, zodat ze hun plekje kunnen vinden in de westerse samenleving?" Inmiddels worden docenten bedreigd en vermoord door de objecten van hun verheffingsideaal, dat is voor velen van hen 'too big to believe'. Hier helpt alleen nog de botte bijl.

Schulzie | 06-11-20 | 10:24 | 3

Klinkt daadkrachtig, de botte bijl.
Waar bestaat die krachtige daad uit, volgens u?

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:30

@kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:30: Ik zou om te beginnen er eens vast een paar van school stampen. En in zo'n praatprogramma zo'n imam in zijn gezicht vertellen dat hij een extremist is omdat hij een radicaal standpunt inneemt en dat het verschil tussen hem en de moordenaar van Paty niet categorisch is, maar gradueel.

Schulzie | 06-11-20 | 10:31

@Schulzie | 06-11-20 | 10:31:
"omdat hij een radicaal standpunt inneemt"
Als je de vrijheid van meningsuiting niet kan laten prevaleren, is dat eigenlijk wel zo inderdaad.

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:35

Wanneer gaat er is een lampje branden hier in Nederland dat islam niet hier hoort

Kalegek | 06-11-20 | 10:24 | 1

Lampje begint wel wat beter te branden denk ik. Hopelijk houdt Wilders het nog een tijdje vol. Die man is een held.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:29

De kern van vvmu zit bijv in de laïcité, het lak aan religie. Onder de vlag van gelijkheid destijds ingevoerd bij de Fransen. Religie is een individuele mening en gevoel, niet meer en niet minder. Bescherming van een collectieve mening is een direct risico voor de vvmu. Persoonlijk kun je iemand beledigen met een cartoon. Persoonlijk voel ik mij beledigd door te eisen dat ik niet mag lachen om een religie (Ga weg). Vriendschap bijv kan zulke verschillen simpel overbruggen (agree to disagree). Een individu kan zich beledigd voelen en dat gevoel is persoonlijk. In onze verlichte cultuur met lang bevochten vvmu (bevochten op de kerk) kun je een religie - als verschijnsel, als collectieve mening - nooit beledigen. Dan wordt het totalitair. Andersom mag je je mening of religie niet aan een ander of aan anderen in het algemeen opdringen. Ook totalitair. Islam heeft juist wel dat doel: islam is onderwerping aan god. Daarom is het inherent fout en ik denk ook achterlijk tov onze cultuur van vvmu. Islam is totalitair en ook fascistisch wanneer erbij hoort om het andere geslacht of andersdenkenden te onderdrukken en te doden. Simpel. Ga weg met je islam. Dat je je moslim voelt, prima, doen ding. Achter de voordeur, dwz val er mij niet mee lastig. En houd je aan de Nederlandse regels. Anders pas je niet in onze (open, tolerante) cultuur. Er is wel degelijk een grens, bij de regels. Waaronder de vvmu inclusief het recht om een religie uit te lachen. Niet persoonlijk, wel algemeen. Zoals een cartoon. Het is gewoon te achterlijk dat je dit moet uitleggen en zelfs verdedigen. Wilders roept dit al vele jaren en wordt vervolgd door de inclusitie, dus we hebben in ons land nog een lange weg terug te gaan. Die inclusitie krijgt ook steeds meer totalitaire trekken en heeft zich gestort in een kwaad verbond met de islam. Ook dat moet verdwijnen in het belang van de vvmu.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:23

Wat ik wel zorgelijk vind het dat die imam ook naar de rechten van de kerk wijst. Streng beleid en handhaving dat wellicht nog misschien gaat komen moet doorgang krijgen om deze radicale islam te stoppen... maar dat de kerk en hun rechten hier een stokje voor steken en daarmee de veiligheid van heel het land in het geding komt, mag nooit gebeuren.... maar ik denk dat de linkse kerk hierin nog een negatieve rol gaat spelen.

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 10:23 | 1

De kerk heeft géén rechten! Alleen een burger heeft rechten. Die collectieve dram moet je keihard stoppen voordat het alweer te laat is. Zoals de geschiedenis leert en zoals je overal op de wereld kunt zien met de islam.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:27

Had het al eerder gepost, maar mijn werkster vertelde dat haar dochter op school óók een minuut stilte hielden voor Samuel Pati, 4 moslim-meisjes begonnen de boel te verstoren en 2 liepen tierend de klas uit. Dit is 1 school mensen, maar reken gemiddeld eens uit hoe het er voor staat in HEEL FRANKRIJK?

BoerinFrance | 06-11-20 | 10:22 | 3

Nou, ik ben tegenwoordig met pensioen, maar heb mijn hele leven in het onderwijs gewerkt, en mijn school hield op de binnenplaats destijds 1 minuut stilte om de slachtoffers van 9/11 te herdenken. Ook toen al een soort hysterisch gelach van een paar moslima studentjes, hoor.

Dr_Johnson | 06-11-20 | 10:29

Die meisjes hadden geschorst moeten worden, hun ouders op gesprek en samen excuses aanbieden.

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:30

Zodra het woordje 'respect' valt weet je dat je met een debiel te maken hebt.
De hele discussie toont dat de meeste mensen (niet alleen moslims maar natuurlijk wel vooral de moslims) helemaal niet begrijpen wat VVMU is en dat ook helemaal niet willen begrijpen. En als ze het toch nog begrijpen zijn ze er tegen.

De moslim wil gewoon iemand kunnen doodmaken of in elk geval straffen omdat hij een andere mening heeft; zo simpel is het. Even simpel is het dat dat in dit land, godzijdank, nog verboden is. Waarom daar uren en uren discussies en "maatschappijleer" voor nodig zouden zijn ontgaat me. Het zal wel weer de gebruikelijke stompzinnigheid zijn.

JvanDeventer | 06-11-20 | 10:21 | 3

Zo simpel is het inderdaad. Maar de linkse kerk domineert al een halve eeuw het onderwijs en wil de stront niet uit de ogen wrijven. Ik vind de linkse kerk gevaarlijker dan de islam. Ik heb altijd tegen mijn kinderen gezegd, de school wil jullie opvoeden als makke schapen ipv als kritische denkers. Word geen mak schaap!

Cepalislam500mg | 06-11-20 | 10:34

Het is niet alleen een andere mening, of simpelweg iets anders geloven. Kritiek op de islam is al verboden.

Mr.Crowley | 06-11-20 | 10:37

Islam import, een ongeluk in slow motion.

Uw Verzekeringsadvis | 06-11-20 | 10:21 | 1

Een catastrofe zou ik zeggen!

Harrie7949 | 06-11-20 | 10:23

Men vraagt zich ook helemaal niet af waarom ze zich beledigd voelen.
Misschien moeten ze daar eens beginnen.

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:20 | 7

@kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:27:
Whahaha, Islam en zelfreflectie.
Moslims iets laten inzien. Jawel.
Weet je wanneer moslims iets inzien? Als er keihard teruggeslagen wordt. Zie Israel.

Roadblock | 06-11-20 | 10:29

@Roadblock | 06-11-20 | 10:29:
Ja het valt niet mee. Verander zelfreflectie dan maar in verlichtingsdenken.

"Zie Israel."
Inderdaad, goed voorbeeld.
Een eindeloze spiraal van geweld die nooit zal stoppen.
Keihard wordt er van beide kanten teruggeslagen.
Al 10-tallen jaren. Mensen groeien er in op.
Wil je dat hier ook?

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:34

Dat komt omdat ze een collectief minderwaardigheidsgevoel over-compenseren.
Dat minderwaardigheidsgevoel is overigens terecht, en getuigt in ieder geval van een latent soort inzicht.

Peter Emile | 06-11-20 | 12:02
▼ 4 antwoorden verborgen

en nog iets, als je echt vind dat die cartoon niet mag dan begin je een rechtszaak tegen de school. Een onafhankelijke rechter zal toch..... oh wacht, shit.

small_town_dude | 06-11-20 | 10:20 | 1

Die zal gewoon wegen en de cartoon toestaan. Het is notabene een bestaande cartoon. Stel je niet zo aan. Door dat aanstellerige gedrag wordt je niet serieus genomen en bedenk eens dat dat nogal een rem zet op door jou verlangde veranderingen.
Na 16 jaar PVV moet je dat toch wel doorhebben....

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:26

Maar verder waren die open grenzen en Paul Rosenmöller als hoofd van het onderwijs wel een goed idee.

FrikandellenEdje | 06-11-20 | 10:19 | 2

"hoofd van het onderwijs" heeft wel een wrange klank nu. Je insinueert toch niets?

small_town_dude | 06-11-20 | 10:21

Er is maar één oplossing: massaal PVV stemmen. Andere partijen kakelen wat bij gelegenheid en kijken verder zeer kundig weg.

Tom Hagen | 06-11-20 | 10:17 | 1

Wilders begint de laatste tijd met concrete voorstellen te komen.
Dan heb je tenminste ook iets om op te stemmen.

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:21

Ah. Hij haalt ook even zijn rechten er bij. Dit soort lui zijn parasieten. Shoppen in de geldende wetten etc. Pikken die er uit die voor hun van pas komen en misbruiken om anderen de mond te snoeren etc.

DrachiR | 06-11-20 | 10:17

Eng, uitermate eng, deze Azzedine Karrat. Een miljoenmiljard keer wordt hem de vraag voorgelegd door Welmoed en Jort: 'Mag een leraar een Mohammed cartoon in de klas laten zien?', en een miljoenmiljard keer ontwijkt Karrat een antwoord op de vraag. En een Gert-Jan Seegers - CU, mind you - blijkt opeens een baken van verlichting te zijn, die kort en bondig en messcherp formuleert welke vrijheden hier in het geding zijn.

Ik vermoed dat Karrat, net als nog 100.000+ van zijn geloofsgenootjes, voor een wettelijk verbod is op Mohammed cartoons. Ja, de VvMU is een groot goed in Nederland, geeft Karrat toe, maar wij moslims 'eisen' toch eigenlijk echt wel een uitzonderingspositie.

En stel, stel even, for argument's sake, dat de achterlijke middeleeuwers hierin hun zin wordt gegeven, is dat het dan? Natuurlijk niet, dan komt over twee of drie jaar de eis dat vrouwen en meisjes zich toch echt wat bedekter moeten gaan kleden, want al dat bloot wordt als een 'belediging' van de voorschriften van de islam ervaren (of een vergelijkbare eis, want doorgaan met eisen, dat zullen ze).

We hebben nu ca 1 miljoen moslims hier, en daarmee hebben we een gigantisch probleem geïmporteerd, niet alleen wij, maar heel West-Europa, en de enige manier die daadwerkelijk tot een oplossing kan leiden, wordt - kort en bondig - verwoord door iemand die al 15 jaar 24/7 beveiliging heeft, omdat hij anders allang zou zijn vermoord door onze vrienden van het geloof van de vrede:

"Grenzen dicht, het tuig eruit en allemaal een Mohammed-cartoon laten zien, want vrijheid is sterker dan haat en we laten ons niet door de islam en moslimradicalen intimideren!"

Dan zijn de commentaren in de Volkskrant een beetje lauw en plichtmatig:

"Natuurlijk is het overgrote deel van de moslimgemeenschap niet uit op geweld, maar er is wel een dominante stroming die maar niet kan wennen aan sommige van de westerse seculiere waarden die zijn verankerd in onze grondwet."

schrijft Raoul du Pré. Op zich een prima constatering, hoor, maar zelf had ik het woord ''Natuurlijk'' niet gebruikt. Beter op die plaats was m.i. ''Hopelijk'' geweest; want ik vraag me onderhand af of het overgrote deel van de moslimgemeenschap niet uit is op geweld. Ik hoop het van harte, maar ''natuurlijk'' vind ik het allang niet meer.

Dr_Johnson | 06-11-20 | 10:17 | 2

"maar niet kan wennen aan"
Dat is inderdaad nogal slapjes.
Hij zou moeten ingaan op waarom dat zo is.
En dan nog is er een verschil van zelf iets vinden en dat vervolgens ook durven uit te spreken, of kunnen uitspreken zonder gevolgen, in die kringen. Want bang voor een Islamitische Brevik.

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:24

Mee eens dr Johnson, goed geschreven. Stop de inport van de achterlijkheid

Ruud5 | 06-11-20 | 10:55

Zolang wij onze kinderen Storm en Lente noemen weet ik het ook niet meer.

BoerinFrance | 06-11-20 | 10:16 | 6

Ik vraag me af hoe Lente straks in het bejaardenhuis zal worden genoemd.

De meeste blanken noemen hun kinderen Weslie of Jordan of Kellie of Tsjelsie. Mossels noemen hen Mohammed of Fatima; Storm en Lente komen voor in een miniem groepje blanken.
Piet, Johannes of Hilde lijken te zijn afgeschaft. Nederlandse namen vinden we niks.

JvanDeventer | 06-11-20 | 10:30

Storm, Lente, Sterre vind ik inmiddels 'normaal'. Wat te denken van Vlinder, Xess-Xara, Coco Lulu, Mingus, Charlie Chan, etc?

Dr_Johnson | 06-11-20 | 10:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoorde laatst van de door (s)links tot nasi verklaarde Molyneaux een interessante overweging. Als je kinderen op publieke sgolen zet en hun leert dat cultuur relatief is en hun huidige maatschappij zwak en zondig met de nadruk om vooral niemand te kwetsen, dan gaan kinderen die thuis een andere sterke cultuur en ideologie meekrijgen botsen met elkaar. En kinderen die wel een sterke cultuur en ideologie meekrijgen gaan winnen per definitie. Want een cultuur van relativisme en nihilisme kan dan niet winnen tegenover een sterke ideologie.

Zie hier de winst van neomarxisme en postmodernisme in Amerika en ieslaaam in Europa.

Graaf_van_Hogendorp | 06-11-20 | 10:16

Er wordt een verkeerde discussie gevoerd. De discussie is niet of je wel of niet een spotprent mag laten zien; de discussie is of je iemand fysiek mag aanvallen nadat je gekwetst bent, dat is de vraag.

grietmetgroenefiets | 06-11-20 | 10:14 | 2

Het gaat alleen om de vrijheid van meningsuiting, ja of nee. En de lange tenen moeten we gewoon schijt aan hebben. En kun je hier niet tegen, dan ga je naar een land waar ze heel lief voor jou zijn, maar heel naar voor andersdenkenden. Belachelijk eigenlijk dat er nog een discussie over gevoerd wordt.

Ruud5 | 06-11-20 | 10:20

@Ruud5 | 06-11-20 | 10:20: Inderdaad, het is belachelijk dat de discussie niet gaat over de onthoofding van die leraar en de bedreiging van andere leraren, en die leerlingen moet heel duidelijk gemaakt worden dat bedreigen niet mag, wat voor plaatjes je ze ook maar laat zien.

grietmetgroenefiets | 06-11-20 | 10:26

Ziehier de kaalslag in het onderwijs, gevolg van de doorgeslagen anti-autoritaire opvoeding. Scholen eerbiedigen de meninkjes van leerlingen, opgedaan op sociale media. Zolang het geen rechtse meninkjes zijn, is alles beter dan feiten, die zijn bah. Dus krijg je een boel gezemel over ‘respect’ - en hierbij loopt de tolerante Fleur hand in hand met opgefokte Mo. Beide ontlenen ze hun mening aan youtube: Fleur kijkt video’s over transjongeren of het klimaat en Mo over Palestijnen of het kalifaat. Wat hun leraren doen, of waar ze überhaupt zijn, is onduidelijk. Onderwijzen doen ze niet meer, ze luisteren en knikken. Feiten, historisch bijvoorbeeld, zijn saai. Geschiedenis wordt binnen en buiten de scholen herschreven - het is allemaal ‘racistisch’ want vroeger en wit. Dank, D66.

kapoerewiet | 06-11-20 | 10:14

hoezo bepalen leerlingen wat er in een les behandeld wordt? Niet elke les zal je bevallen, en in de rest van je leven zal je nog wel vaker 'gekwetst' worden is de boodschap voor de 18-jarige. En nu melden bij de rector svp.

small_town_dude | 06-11-20 | 10:13

Bas van Putten: “ Alexandra en Lieke, keurige schoolkinderen die de spotprent ook respectloos vinden. Geen idee wat er aan de hand is.”

Beste heer Van Putten: Groepsdruk, erbij willen horen, denken dat de grootste brallers gelijk hebben, omdat het lijkt alsof ze dapper zijn en daardoor gelijk hebben. Stiekum geen zin in klop krijgen van een hyenafamilie.
Zoiets? Evocatus
.

Evocatus | 06-11-20 | 10:11 | 3

Die spotprenten zijn ook respectloos, dat is juist de crux. Het gaat erom wat degene doet die respectloos bejegend wordt, wat voor consequenties daaraan verbonden worden.

grietmetgroenefiets | 06-11-20 | 10:20

Ze ontmoeten hun moslimklasgenootjes op de kreet ‘respect’. Dat dit eenrichtingsverkeer is, hebben Alexandra en Lieke niet door, want thuis kijken ze NPO en is het devies ‘weg-met-ons.’ En de linkse leraren zwijgen, want pas op racisme.

kapoerewiet | 06-11-20 | 10:27

@kapoerewiet | 06-11-20 | 10:27: Misschien moet er een keer een les gegeven worden over wat respect eigenlijk precies is. Bijvoorbeeld dat het niet iets is dat je op kunt eisen. En dat het ook niet betekent dat je nooit tegengesproken mag worden. En dat je juist serieuzer genomen wordt als je tegen een stootje kunt.

grietmetgroenefiets | 06-11-20 | 10:52

Die imam begrijpt dondersgoed dat hij 'mag niet' moet zeggen tegen zijn achtban, maar 'mag wel' moet zeggen tegen de vrijheid van meningsuiting.

Het klinkt als een simpele vraag, maar je ziet het conflict.

Maar door zijn manier van antwoorden roept de imam eigenlijk op de religieuze eisen te stellen boven de seculiere, die gebaseerd zijn op menselijke waarden waar hij binnen moet blijven in Nederland.

Wat zijn opvattingen veronderstelt hij van goddelijke oorsprong. Hoe hij dat weet, kan hij niet uitleggen.

Maar dat kan hij niet hardop zeggen.

Ook omdat recht ingaat tegen begrippen als verlichtingsdenken, zelfreflectie (waar komt mijn geloof vandaan en wat kan ik claimen) die we de afgelopen eeuwen hier hebben. Daar komt hij dus niet uit.

Ook om zijn achterban niet verder te isoleren van Nederland, overigens.

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:11

Dit volk wil niet met ons samenleven, dit volk wil ons onderwerpen aan hun middeleeuwse rotzooi. Er is maar 1 weg mogelijk.

azubneritan | 06-11-20 | 10:10

Dat autochtone kids hierin meegaan is het engst. Islam transitie gaat dan nog sneller dan de energietransitie. Toen ik 15 was, zat er ook een vrij populaire Palestijn in mijn klas. Hij hoorde bij een populair groepje van drie. Tijdens geschiedenis ging het eens over Israël en ik praatte later met hem en koos kant voor Israël en hij werd zo ontzettend boos en dat groepje ging daar in mee. Was al moeilijk om gewoon te zeggen "oké dat vind jij, ik vind dit". Voorheen vriendschappelijk met die jongens omgegaan en nu was de sfeer de rest van het jaar anders. Die kids tegenwoordig zitten in halve moslimklassen, dus die moeten wel mee met die mening..

Middensteun | 06-11-20 | 10:09 | 1

Het is een menselijk drama. Maar omdat ze zich krampachtig identificeren met een kant om een een of andere reden, komen ze daar niet. op uit.

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:12

Die imam is ook een woordkunstenaar zeg!

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 10:09

Imam AK is vrij duidelijk lijkt me. Hij heeft het over pedagogische verantwoordelijkheid en machtsverhoudingen. M.a.w. als de leerlingen tot de tanden toe gewapend zijn dan is het verstandig dit soort cartoons niet te laten zien

masahide | 06-11-20 | 10:08 | 1

Imam AK-47 bedoel je.

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 10:11

D'r was hier, 500 meter van mijn appartement in Wenen, maandagavond ook nog een gematigde moslim trouwens.

skoftig | 06-11-20 | 10:07

We kunnen dit alleen aanpakken, als ook wij geen grenzen meer accepteren. Of je hier wordt geïntimideerd door een groter wordende groep religieuze nationalisten, of in Canada, of Thailand maakt geen verschil.
Of je hier arbeidsrechten verliest omdat de neoliberaal je laat concurreren met honderd boze migranten of in Italië of een Indiase deelstaat maakt niets uit.
Overal is hetzelfde bezig. We staan echt niet alleen.
De religiefanaten en neoliberalen spreken alle talen in alle landen. Moeten wij ook gaan doen.
Een goed leven op een vriendelijke planeet is niet onbereikbaar.

zeurmachine | 06-11-20 | 10:06

“Geweld, belediging, of bedreiging, dat dienen wij als samenleving op geen enkele manier te tolereren.” Op 5 min.10. Bovenste filmpje.

Hier propt onze stiekem-imam even het woord belediging tussen geweld en bedreiging. Jammer dat iedereen aan tafel zit te slapen.
Met deze woorden staat geweld gelijk aan belediging en dus een vorm van meningsuiting.
Het uiten van een mening staat hierdoor voor de imam gelijk aan het gebruiken van geweld.

Hiram | 06-11-20 | 10:05 | 4

Viel mij ook al op. Dit soort lui zijn de gevaarlijkste. Spreken zeer goed Nederlands waardoor velen al misplaats de conclusie trekken dat deze meneer geintegreerd is etc. Een wolf in schaapskleren.

DrachiR | 06-11-20 | 10:14

was mij idd ook al opgevallen: Juul Tankuul | 06-11-20 | 09:30
bijzonder kwalijk dat dat niet opgepikt werd door de interviewers. Hij zegt letterlijk dat wij als samenleving 'belediging' niet kunnen tolereren. Dat dat een grens is en dat daar geen discussie over is. Dat is nu HET punt. Daar is dus WEL discussie over, sterker nog, dat is de KERN van d discussie.

Juul Tankuul | 06-11-20 | 10:49

@Juul Tankuul | 06-11-20 | 10:49:
Post gelezen. 100 % mee eens.

Hiram | 06-11-20 | 10:56
▼ 1 antwoord verborgen

Een Imam die het over pedagogie heeft. Begin achter de voordeur ipv op school. Daar moet het beginnen.
Een Imam die het over machtsverhoudingen heeft tussen leraar en leerling maar zwijgt over de verhouding tussen Imam en gelovigen. Juist hij heeft meer invloed. Maar als hij het principe van vvm niet snapt, dan kom je nergens

Olleke | 06-11-20 | 10:05

Wat een wereld. Volledig doorgedraaide Trump-wappies aan de ene kant en dit soort religieuze cryptofascisten aan de andere kant. Zijn er nog normale mensen in omloop of liggen die allemaal bibberend onder het dekbed het einde van de pandemie af te wachten?

Ad Hominem | 06-11-20 | 10:05 | 5

Onder Trump zouden wij deze islam fascisten niet hebben gehad.

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 10:18

Die ‘gewone mensen’ hebben dit laten gebeuren. Die zitten minzaam te knikken aan die tafel want respect, weg-met-ons, stel je voor, dadelijk neem je niet voetstoots aan wat de NPO zegt, zet je wel eens een kritische kanttekening bij het corona-beleid of een positieve noot bij beleid van Trump, oei, nee, dan hoor je bij het verkeerde kliekje, dat moet je niet willen, voor je het weet ben je wappie, fascist of gewoon niet cool op het schoolplein van de Juiste Mening, dat moet je écht niet willen, dan gaat je kop er namelijk nú al af, terwijl je het bij die moslims nog even kunt rekken door meelevend te knikken. Snapt u? Groepjesdenken.

kapoerewiet | 06-11-20 | 10:51

De mens gaat duidelijk door een fase van regressie.

Harry.Langezwaal | 06-11-20 | 12:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Het antwoord komt er maar uit.
Het echte antwoord komt er maar niet uit.
Draaien, altijd maar draaien, altijd draaien.

Het is maar steeds er omheen draaien met allerlei pedagogenpraat. Overigens heeft dhr. Karrat het keurig uit het hoofd geleerd, en het klinkt allemaal heel redelijk en bij een normale vrije Nederlander, zou er ook niets aan de hand zijn.
Hij snapt het echter niet wezenlijk. Kan het ook niet wezenlijk snappen want zijn ideologische islamitische oogkleppen zitten vastgelast.

Dhr. Segers gaat er prima in. Ik heb ook optredens van Hans Teeuwen en Theo Maassen op de tv gezien en soms denk: Stupide gore idioot, houd hiermee op. Walgelijke uitventer van smerig gedachtegoed. Ik haat het koningshuis, als het even kan verzengend, maar Teeuwen met de Beatrix-kutwrijfscene vond ik uitgesproken goor. Maar hij maakt nu eenmaal dit soort grappen en kennelijk is er een publiek dat deze schunnigheid waardeert. Niet verwonderlijk gezien de huidige aard van den hufter-Nederlander. Duidelijk!?
Maar het mag!
Blijf er met je poten vanaf!
Het zijn kut-cabaretiers, maar ónze kut-cabaretiers (Hoi, Men. Oudkerk hoort u mij!?)

Wat wij normaal vinden is dat mensen kunnen denken wat ze willen en zeggen wat ze willen zonder dat de got van een of andere religie zijn aanhangers dwingt per gebod om niet-aanhangers dood te maken of te vervolgen. Die gotsgeboden hebben géén voorrang in onze maatschappij.

Dhr. Karrat draait voortdurend om de hete brei heen en probeert de discussie te verleggen, maar daar trappen wij niet in. Sterker nog, we moeten toe naar wetswijzigingen die het mogelijk moet maken om de tolerantie voor deze intoleranten onmogelijk te maken. Het moet ééns afgelopen zijn. Waar we eeuwen voor gevochten hebben om onder de druk van religie uit te komen gaan we nu niet inruilen voor de dwang vanuit een andere religie.

Overigens ben ik nog steeds voorstander van een tribunaal waarbij alle voormalige en huidige faciliteerders-van-regeringswege, die in het verleden en heden deze multi-klutserij hebben toegestaan, aangejaagd en toegejuicht, ter verantwoording geroepen worden.
Waarom wilden u dat?
Wat dacht u toen de potentiële consequenties zouden zijn?
Welke consequenties heeft u over het hoofd gezien?
Hoe denkt u er nu over?
Voelt u zich schuldig? Zo ja, hoe uit u dat dan? Zo nee, waarom niet?
Verdient u straf? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet?

Zat gisteren nog Soumission van Houellebecq te lezen. Genoeg kerels zullen door de pomp gaan zoals François, met zijn:

“Net als mijn vader een paar jaar eerder, zou ik nog een kans krijgen; en het zou de kans op een tweede leven zijn, met heel weinig verbinding met het oude.
Zou niet iets zijn om rouwig over te doen.”

Wij houden verbinding met het oude leven omdat dit geestelijke vrijheid betekent.
Desnoods knokken we ervoor? Evocatus
.

Evocatus | 06-11-20 | 10:04 | 1

Ik heb het hier al vaker beweerd; onze regels en wetten vanuit de tijd dat we hier de dood door verworging en de crime passionel in de ban deden mogen nodig weer eens tegen het licht gehouden worden.
Andere tijd, veranderde omstandigheden, voortschrijdende kennis enz enz. vragen eigenlijk om aangepaste wetten en regels.
Als we dat nu niet doen gaat in de toekomst een ander dat voor ons doen.

D-Fens_1963 | 06-11-20 | 10:17

Wij moeten respect hebben voor de jihadisten die de redactie van Charlie Hebdo hebben uitgemoord. Dat is dus gewoon wat er gezegd wordt. En anders gaan ze dit wel even anders regelen. Zoals bij Charlie Hebdo.
Ik heb voor minder slaande ruzie met mensen gekregen.

hoejeheette | 06-11-20 | 10:03

Ik respecteer een moslim om zijn geloof, helaas respecteert een moslim mij niet omdat ik niet geloof. Daar ligt de crux.

van_Heutsz | 06-11-20 | 10:03 | 2

'Het er niet mee eens zijn' dat kan ook niet.
Dat hun geloof een keuze is (om daar bij te blijven) en dat ze toevallig dat geloof hebben omdat ze toevallig op een bepaalde plaats en tijd geboren zijn, komt niet in ze op.

kloopindeslootjijook | 06-11-20 | 10:15

Respecteren doe je iemand die bijzondere dingen doet. Ik gedoog gelovigen, als ze zich aan onze wetten houden. Voor mij ben je niet helemaal goed als je in een God gelooft, een God die alle ellende met onschuldigen laat gebeuren. Moslims hebben het altijd over respect, maar krijgen wij dat van hun? Respect voor het grote goed van vrijheid van meningsuiting?

Ruud5 | 06-11-20 | 11:01

Ik denk dat we gaan zien dat scholen en ministers net als burgermeesters gaan buigen voor het geklaag, zoals dat met Zwarte Piet ook gebeurde.

Vooral ter linkerzijde van de samenleving blijft het verbazingwekkend stil. De linkerzijde, waar het nog steeds helemaal hip is om christenen en hun bekrompenheid stom te vinden, maar waar moslims nog worden bewonderd om dezelfde bekrompenheid. Die bekrompenheid wordt dan opeens 'sterk' gevonden, want dat gaat tegen 'het huidige klimaat van islamofobie in'. Of zoiets. Vrouwen die slaafs zich inpakken in hoofddoeken of nog erger zijn opeens 'powervrouwen'. SGP-vrouwen die er bewust voor kiezen huisvrouw te zijn omdat hun geloof ze die plek toekent worden daarentegen achterlijk gevonden. Links is in de jaren '70 blijven hangen. Waar alles wat anders was nog 'bijzonder' was. En christenen stom.

Hommel | 06-11-20 | 10:03

Pesten is een van de basisbeginselen die men de jeugd op scholen voortdurend bijbrengt. Maar als volwassenen doelbewust de religie van anderen bespottelijk maken door het provocerend tonen van cartoons , dan wordt dat allemaal goedgepraat onder het mom van 'vrijheid van meningsuiting'. Voor een goed begrip, ik ben geen moslim en heb absoluut niets met religie, maar ik respecteer wel andersdenkenden die geloven in een opperwezen.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 10:03 | 5

Ik ben aan het zoeken naar een spotprent waar Jesus een ander onthoofd of verminkt. Niet te vinden.

Harrie7949 | 06-11-20 | 10:20

Maar wat nu als Nederlanders in meerderheid omgaan met het Moslimgeloof als is dat hele geloof een belediging voor ons land. Of een pesterij..
Dan kunnen we het dus verbieden?

Het probleem, oh ruggegraadloze simpleton, is dat 'beledigd zijn' nogal aan interpretatie ondehevig is. En als dat 'beledigde gevoel' dan ook nog afhankelijk is van politieke idealen of gewoon geen zin in de les maatschappijleer hebben, dan moet de discussie nioet over wat beledigend is gaan, maatr over de strafmaat,

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:20

Het is jammer dat u niet snapt waar het probleem zit. Als u zich eens zou verdiepen in waar de Islam voor staat misschien wel.

DrachiR | 06-11-20 | 10:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Gregorius Nekschot wordt node gemist in deze discussie.

Abject | 06-11-20 | 10:02

Kan mij herinneren dat er in het lokaal van maatschappijleer een tekening hing van minister Van Agt. Daarop veranderde zijn hoofd van links naar rechts van een lul tot een vagina. Kwetsend voor CDA-ers.

Piet Karbiet | 06-11-20 | 10:01 | 1

En zwaar beledigend voor alle vagina's.

BBmetR | 06-11-20 | 10:39

Een spotprent is in feite ook een. uitnodiging om na te denken.
Wie hoogst beledigd reageert geeft daarmee aan dat hij dat niet van plan is

Abu Bachouca | 06-11-20 | 10:01

Hoe vergaat het de westerse samenleving over 30, 50 en 100 jaar?
Het zal mijn tijd uitduren maar voor de generaties na ons (waar het bij de klimaatproblemen altijd over gaat) houd ik mijn hart vast.
Het point of no return werd al lang en breed gepasseerd.
Allemaal het gevolg van decennia lang de realiteit niet onder ogen durven of willen zien en denken dat problemen zich met meebuigen of boterzacht beleid vanzelf oplossen.
Ook altijd maar weer recht praten wat krom is en de pijlen richten op de boodschappers van het slechte nieuws.

NPOlitiekgekleurd | 06-11-20 | 10:00 | 1

Boterzacht beleid werkt niet in relatie tot het (fysieke) fanatisme dat in de islam ingebakken zit.

Reaganmania | 06-11-20 | 10:18

Ik denk dat we zo'n Charlie hebdo cartoon op het Nederlandse paspoort moeten zetten.

Blasfemie | 06-11-20 | 10:00 | 1

Lol

Olleke | 06-11-20 | 10:01

In Zuid-Tirol hebben ze andere volksvertegenwoordigers. Heel netjes verwoord en enorm to the point. Voor mensen die het Duits goed machtig zijn (zoals ik ;-)): www.facebook.com/100005437298404/post...

Reaganmania | 06-11-20 | 09:59 | 6

Beste Reaganmania,

Heeft u die tekst nog ergens opgeslagen? Ik krijg een inlogscherm voor mijn neus, dus ga ik niet verder. Sterker nog ga nu meteen even alle koekies weggooien. Dan maar meteen uitgelogd bij GeenStijl, maar die troep moet weg.
De meerdagelijkse puinruimerij. Evocatus

Evocatus | 06-11-20 | 10:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Vraagt een cartoon om een onthoofding of vraagt een onthoofding om een spotprent. Het wordt wel een kip of het ei verhaal hoor.

Zack Hooi | 06-11-20 | 09:59 | 3

Onthoofdingen vragen om een aanslag.

hoejeheette | 06-11-20 | 10:06

@hoejeheette | 06-11-20 | 10:06:

Ja, maar dat was de schuld van de Fransen zelf!

Hoe durfden die Fransen iets over die onthoofding te zeggen!!

Die onthoofding, was terecht, dus die Fransen hadden hun nu Ik moeten houden. Dat deden ze niet, dus waren de aanslagen die daar weer op volgden ook terecht.

[Islamitische-terreur-logica-modus: off]

gaffelbaard | 06-11-20 | 10:32

Azzedine, je bent een laffe hypocriete nitwit in schaapskleren, kun je niet gewoon oprotten naar de zandbak.

oakmont | 06-11-20 | 09:58

Misschien toch maar eens een 18 jarige vragen of ze niet naar een land van haar keuze wil gaan

dedwarsligger | 06-11-20 | 09:57 | 1

18 jarige moet even beter opletten en luisteren, misschien leert ze er nog wat van. Leer haar wat 'racisme' is, en wat 'religie' is. Als we allemaal hetzelfde startpunt hebben praat wel zo makkelijk.

small_town_dude | 06-11-20 | 10:01

Door niet te beantwoorden maar juist de stelling aan te vallen, laat deze meneer zichzelf al kennen.
Hij luistert niet, poogt te onderbreken, verandert de inhoud van het gesprek en de discussie.
Precies wat er mis is met dit volkje, ieder anders en niet gelovend mensen is minderwaardig en verdient het respect van een moslim niet.
Jammer weer. Hij had op zn minst alsof kunnen doen, in plaats van te bevestigen wat een hazen t zijn.

BoerBob | 06-11-20 | 09:56 | 1

"anders gelovend mensen" (joden, christenen). Deze zijn in de ogen van veel muzelmannen nog lager dan ongelovigen. Hoe gaan we ooit vreedzaam de toekomst in?

WalterSobchack | 06-11-20 | 10:04

Waarom wordt het begrip |al dan niet| ‘beledigd zijn’ door niemand in zijn context geplaatst? Ik hoor/lees dat telkens maar niet of heel weinig in de discussie. Wat is ‘beledigd zijn’ nu werkelijk en is het niet zo klaar als een klontje dat nooit, maar dan ook nooit, kan bepaald worden dat twee verschillende mensen zich door iets of iemand zich op exact dezelfde wijze ‘beledigd zouden kunnen voelen’? En dat het onmogelijk is en dus ook onwenselijk dat de één een Wetsartikel en een straf aan zijn broek moet krijgen omdat de ander zich ‘gekwetst VOELT’ … Hoe moeilijk is het nou helemaal?

‘Beledigd zijn’ is een emotionele toestand, waarvan ik voorstel dat iedereen die ‘zich beledigd wil voelen’ dat zichzelf ook vooral lekker aan doet, maar waarvan geen wettelijk omschreven status kan worden geformuleerd en daaruit voortvloeiend een strafwettelijke beperkende maatregelen. Gaan we een Islamitisch denk- en acceptieniveau gebaseerd ‘beledigd-zijn-schalen-systeem’ optuigen? Zodat ze kunnen roepen ‘Oooh, iek ben beledikt met de sterkte van 7 op de schaal van -noem ’s wat- D’66!’?

Wat een onzin. Waarom roept niemand dat we deze discussie, deze fase van infantiel, beperkt bewust- en onderontwikkeld mèns-zijn (want dàt is het waar we het over hebben) al eeuwen achter de rug hebben (incidenten daargelaten) en dat we héel eenvoudig niet teruggaan naar de Middeleeuwen. Zo doen we dat hier en voel je je er niet fijn bij, dan ga je lekker naar een plek waar je je heerlijk samen met allemaa

Mr Sanbou | 06-11-20 | 09:56 | 3

... allemaal andere tere zieltjes beledigd gaat lopen voelen.

Mr Sanbou | 06-11-20 | 09:59

Ik vraag een verbod op de Islam, want ik voel mij zwaar beledigd door alle gebruiken die zij hebben.

Gregovic | 06-11-20 | 10:03

@Gregovic | 06-11-20 | 10:03: je kunt de islam an sich ook aanklagen. De 23 passages waarin geweldsinstructies worden gegeven tegen ongelovigen zijn kwalijker dan Mein Kampf.

Reaganmania | 06-11-20 | 10:13

Dag in dag uit dezelfde info en tegels.
Verspilde moeite: gooi de handdoek in de ring;
dit komt N.O.O.I.T. meer goed!

Bouwfraudeur | 06-11-20 | 09:55 | 3

Check de geschiedenis. Het komt juist altijd weer goed. Alle religies die in de loop der millennia zijn verzonnen, zijn ook weer vergeten, en dat zal ook met die bedenksels van nu gebeuren.

John McClane | 06-11-20 | 10:00

Dat zeiden ze met de bouwfraude ook

amateurrr | 06-11-20 | 10:01

@John McClane | 06-11-20 | 10:00: meestal na veel bloedvergieten.

small_town_dude | 06-11-20 | 10:04

Ho ho, lieden als Khomeini en Erdogan spraken echt niet namens een meerderheid van alle sjiieten en soennieten. Er is ook een extreem radicalere minderheid.

Piet Karbiet | 06-11-20 | 09:55

Waarom vragen we aan zo'n imam die in het stenen tijdperk leeft wat wel of niet mag en kan? Ik zou zeggen zet er morgen een Neanderthaler neer die zegt dat het heel normaal is om een ander dood te knuppelen en je seksuele behoeftes te botvieren op een willekeurig vrouwtje dat je tegenkomt... Dit is Nederland anno 2020 en daar geldt de Nederlandse wet. En als je dat niet bevalt dan is daar de deur.

Mark zit te Dutten | 06-11-20 | 09:55 | 1

Of nodig een kannibaal uit.

Piet Karbiet | 06-11-20 | 09:56

Als je nu naar Radio1 luistert, dan wordt er van diverse kanten ingewreven dat we die cartoons niet mogen laten zien. Ja, erover praten mag, maar vooral niet laten zien, want je kwetst er anderen mee. We worden geregeerd door schijtlijsters en landverraders in dit land, waar we zo snel mogelijk vanaf moeten. Verder moet de NPO op de schop.

Klappernoot | 06-11-20 | 09:53 | 2

Ik kan er niet meer naar luisteren en dat is voor mij best een dingetje in het leven. Nederland, wat daar nog van over was, verdwijnt door landverraad, dag na dag.

grindbak | 06-11-20 | 09:56

Ze denken dat het met die lui ooit ophoudt. Na de cartoons komt kerst, Pasen etc.

Reaganmania | 06-11-20 | 10:15

Wat een engerd is die vent, en lullen dat ie kan.
Dit is een hele gevaarlijke.

HoerieHarry | 06-11-20 | 09:52 | 1

Je herkent een getraind debater

Abu Bachouca | 06-11-20 | 10:04

De term racistisch laat zich tegenwoordig ook overal voor lenen of niet?

Terra | 06-11-20 | 09:52 | 1

'Laten lenen' doet een bank.
Een 'term' met bewustzijn - bijzonder!

HogeNood | 06-11-20 | 10:14

De komiek John Oliver zei na de aanslagen in het Bataclan en elders in Parijs destijds:

“France is going to endure, and I’ll tell you [ISIS people who attacked Paris] why. If you’re in a war of culture and lifestyle with France, good fucking luck, because go ahead, bring your bankrupt ideology. They’ll bring Jean-Paul Sartre, Edith Piaf, fine wine, Camus, Camembert, madeleines, macarons, Marcel Proust and the fucking croquembouche. You just brought a philosophy of rigorous self-abnegation to a pastry fight, my friend. You are fucked.”

J.Thee.Cohen | 06-11-20 | 09:52 | 4

Dat zal ze leren idd, wij hebben molens,klompen, tulpenbollen,de frikandel speciaal en niet te vergeten Dries Roelvink

Crankhead | 06-11-20 | 09:57

En zij komen straks met CRT en Foucault op de proppen.

De Treinende Rechter | 06-11-20 | 10:01

@Crankhead | 06-11-20 | 09:57: inderdaad. Dan wordt het ook wel heel makkelijk om jezelf te blijven met je achterlijke cultuur...

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:03
▼ 1 antwoord verborgen

Dit valt allemaal onder de aankomende woke golf waarbij de leerlingen gaan vertellen wat de Docenten moeten doceren.

De Treinende Rechter | 06-11-20 | 09:52 | 2

U beseft hopelijk wel dat dat op de universiteiten na de Maagdenhuisbezetting al eens gebeurd is. Studenten en personeel dienden te beslissen wat er door hoogleraren onderwezen zou moeten worden.

BBmetR | 06-11-20 | 10:22

@BBmetR | 06-11-20 | 10:22: weet ik, ook al was het voor mijn tijd op de uni ik ben al oud.

De Treinende Rechter | 06-11-20 | 11:03

Vanuit zijn kant snap ik het wel. Hij zegt: als dit kwetsend is voor sommige leerlingen, laat het dan niet zien en behandel het onderwerp op een andere manier. En heeft "de maatschappij" er de afgelopen paar decennia niet bij iedereen ingeramd dat iemand kwetsen het ergste is wat je kan doen? Hij zegt wat lui alss Balkenende zeggen met hun "VvM, *maar...". En hij zegt ook niet "het mag niet", zelfs niet dat hij vindt dat het niet mag (al wilde hij ook niet expliciet bevestigen dat het wel mag), maar dat het pedagogisch gezien onverantwoord is om leerlingen te beledigen om ze iets bij te brengen. Ik hoor hem ook niet zeggen dat die leraren fout zijn, dat maakt GS ervan (niet netjes om met kwootjes te doen alsof het een letterlijke uitspraak is).

Ben het uiteraard niet met hem eens. Hij heeft het over leren om respectvol met elkaar om te gaan, en dat is belangrijk. Maar als ik zie hoe de maatschappij daar nu mee omgaat, en hoe daardoor de vrijheid van meningsuiting onder druk is komen te staan, is het nu even belangrijker om kinderen te leren *normaal* met elkaar om te gaan. En dat betekent vooral naar jezelf kijken, misplaatste gevoelens van eer en trots kunnen onderdrukken, en om kunnen gaan met een belediging. En gezien de doelgroep die die lessen het hardste nodig heeft zijn die cartoons het lesmateriaal bij uitstek.

Muxje | 06-11-20 | 09:52 | 1

lang verhaal kort: aanpassen of oprotten?
Dat werkt best goed hoor bij de jeugd.. gewoon twee opties, overzichtelijk

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:11

Je moet wel godsgruwelijk hondsbrutaal zijn om zulk soort praatjes af te steken zoals dat imam-meneertje doet, in een land waar je absoluut niet thuis hoort.

streknek | 06-11-20 | 09:51 | 2

Hij heeft nogal wat rugdekking en weet ook dat geen enkele NL-er hem ook maar een strobreed in de weg legt.

Beefbus | 06-11-20 | 09:57

@Beefbus | 06-11-20 | 09:57: Terwjl als Wilders wel geregeerd had, hij zeker niet aan tafel had gezeten. Dus weet wie je moet bedanken..

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:05

Het zou wel fijn zijn als deze imam jongeren wat respect voor Nederland bij zou brengen. Respect voor ongelovigen, voor andersgelovigen. Respect voor andermans bezit. Respect voor blanken. Die jongeren vinden stelen van ongelovigen halal. Geweld gebruiken tegen ongelovigen is ook halal. Waar halen ze die ideeën vandaan? Dat weet deze imam dondersgoed. De islam fungeert als mechanisme om de vijandschap met volle kracht in stand te houden.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 09:51

Hallo booslims bekijk de prent een heel goed, het is een dikke vinger naar terrorisme, niet naar jullie profeet.
Zoveel ophef over een onschuldige prent zegt heel veel over je IQ en het zal hier echt niet gaan veranderen, dus doe jezelf (en vooral ons) een plezier en ga lekker naar een land waar iedereen er hetzelfde over denkt

tsjajaja | 06-11-20 | 09:51 | 2

Aan mensen met een gemiddeld IQ van onder de 70 is dit wel veel gevraagd.

Dubbelepunthoofd | 06-11-20 | 09:53

Scholen zijn juist dé plek waar cartoons onvoorwaardelijk moeten worden vertoond, besproken en bediscussieerd. Als dat moet worden omgeven met censuurachtige voorselecties in het curriculum en worden ingebed in fluwelen bewoordingen en procedures om moslims te behagen en/of geweld van hun kant te voorkomen, dan is de nederlaag van de westerse beschavingstraditie bij voorbaat compleet. Hier is een grens bereikt, DE grens.

Schulzie | 06-11-20 | 09:50 | 2

Ik heb nog nooit op een school over politieke kwesties kunnen discussiëren. Omdat discussie gewoon niet mogelijk was.

Dubbelepunthoofd | 06-11-20 | 09:54

Als u in een vrij Nederland land wilt leven met vvmu adviseer ik u video's te huren met beelden uit de jaren '70, '80 en '90. En de gordijnen stijf dicht.

Piet Karbiet | 06-11-20 | 09:50 | 1

Er zou geen discussie over moeten zijn. De Nederlandse wet is duidelijk en staat vast: het afbeelden, tonen en bespreken van spotprenten mag gewoon. En dat gaat niet veranderen door terreur of huilie huilie van onvolwassen dom gespuis.

Niemand zou beledigd hoeven zijn, beledigd zijn is een keuze welke als motivatie een onderliggende emotie toont: woede.

Moslims die beledigd zijn om cartoons, zijn dus boze, ontevreden mensen die zich slachtoffer voelen van hun woede en 'de ander' de schuld willen geven.

Mensen die beledigd zijn om de NPO, zijn dus boze, ontevreden mensen die zich slachtoffer voelen van hun woede en 'de ander' de schuld willen geven.

De discussie stoppen en de wet handhaven: elk kind wat niet naar school gaat laten bezoeken door de leerplichtambtenaar en de gehele familie- en kennissenkring even door de sleepwet halen en bezoekje van de AIVD.

En iedereen die zich blijft opwinden over de NPO en hun anti-populisten-propaganda: stop met kijken. Het is zinloos om er 'geestelijk' mee bezig te zijn.
Handelen naar de wet, oftewel verdedigen van de wet, is de enige manier om deze islamitische staatsondermijning te stoppen.
Handhaven dus en verder doodzwijgen, dat religieuze gezeik.

Mensdier | 06-11-20 | 09:48 | 4

@gaffelbaard | 06-11-20 | 10:05: Ja en voetbalhooligans willen na elke wedstrijd ook even matten met de gelijkgestemden van de tegenstander..
en?

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:08

@gaffelbaard | 06-11-20 | 10:05: en daar moeten wij als democratische rechtsstaat dus niet 'moreel' op ingaan, laat staan maatschappelijk.

Doodzwijgen en gewoon onze wet handhaven: wij mogen in dit land spotprenten maken, afdrukken, tonen en bespreken.

Spotprenten van Mohammed, van een jihadist, van joden, van christenen, van Jezus, van Mark Rutte, van Geert Wilders, van de klimaatgekte, van de EU, noem maar op.

En wij gaan géén uitzondering maken voor een marginaal clubje 'religieuzen'. Discussie gesloten, punt uit.

Mensdier | 06-11-20 | 10:13

@Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:08:
Als we dan toch bezig zijn met vergelijkingen, doe het dan goed.

Een vergelijking van Ajax hun logo verbieden omdat anders de Grieken zich beledigd voelen is meer op zijn plaats.

gaffelbaard | 06-11-20 | 11:00
▼ 1 antwoord verborgen

Het is heel raar dat je Mohamed niet mag beledigen maar Christenen, Joden, ongelovigen, vrouwen en homo's wel. Hoe hypocriet ben je dan? Zeker als het ene als humor bedoeld is en al het andere nooit humor is.

Sinclair | 06-11-20 | 09:47 | 1

De beredenering bij de tweede groep is anders: volgens de koran, vies, ongelovig. Met en over niet-moslims kan alles en moet alles vanuit geloof. Te debiel.

TheseDays00 | 06-11-20 | 09:51

Jort Kelder bedelt 4 x om een simpel ja of nee. 'gematigde' moslim blijft zgn zweverige antwoorden geven. Weggezapt. Ik wist het 40 jaar geleden al, dit gaat verkeerd eindigen. Schijnbaar hebben we niets geleerd van Rwanda, Joegoslavië enz.

Deugers kijk uit met je hand aanreiken, hij wordt zomaar afgehakt

D.Onderop | 06-11-20 | 09:47 | 1

Dat van die hand afhakken; het is de hoogste tijd dat dit bij deze groep massaal gaat gebeuren. Wat je zaait mag jezelf oogsten.

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 09:54

Prima gesprek, want het geeft goed aan waar het verschil zit. Voor de imam is het belangrijker dat je de profeet van hem niet beledigd, voor de CU-leider is het belangrijker dat je daadwerkelijk vrijheid van meningsuiting hebt.

En ik kies voor de CU-leider in deze kwestie. Want beledigd zijn is niet aan de verzender maar aan de ontvanger. Beledigd zijn is een keuze. Heeft dat nut? Jazeker, want hierdoor weten we wanneer we een gevoelig punt aankaarten. En dat zijn de punten waarover het waard is om te spreken. Als je er een groot hek omheen zet en besluit om er niets meer over te zeggen omdat het gevoelig is, dan is het einde zoek. In elke tyrannieke samenleving van de vorige (en huidige) eeuw is dat een terugkerend fenomeen, over sommige dingen praat je niet en dat wordt ALTIJD misbruikt door degenen die macht hebben.

Het lijkt altijd een klein onzinnig dingetje totdat je verder gaat redeneren naar mogelijke scenario's. Dus samenvattend, de moslims die zich beledigd voelen en het willen verbieden passen niet in deze samenleving en dienen dus een andere samenleving te zoeken. Er zijn er voldoende waar dergelijke spotprenten al verboden zijn, ga daar heen en wees gelukkig.

Nederland80 | 06-11-20 | 09:47

Vrijheid van meningsuiting is dat je mensen die tegen vrijheid van meningsuiting zijn de vrijheid geeft dat te uiten. Daarna mag zo iemand van mij totaal de tyfus krijgen. Maar dan ook he-le-maal.

Koonkluk Huis | 06-11-20 | 09:47

Wie is eigenlijk het "hoofd" van deze school?

Ik vraag dit voor een (moslim) vriend...

Mark zit te Dutten | 06-11-20 | 09:47


In feite zegt deze imam niets anders dan dat het beledigen van de profeet strafbaar moet zijn.

Mr.Crowley | 06-11-20 | 09:46 | 2

Dan is het probleem ook nog een keer, dat deze profeet heel snel beledigt is.

Mr.Crowley | 06-11-20 | 09:49

Hij is al beledigt wanneer je het verkeerde eten eet.

Mr.Crowley | 06-11-20 | 10:09

Q Als deze Karrat een gematigde moslim is. Hoe zit het dan met de rest? UQ

Gematigde moslims is slechts een downplayende uitvinding en bestaan niet.
Net zo min als gematigde kannibalen......

J.Thee.Cohen | 06-11-20 | 09:46 | 1

De niet-gematigde moslims spreken geen Nederlands, kijken geen Nederlandse TV, eten geen Nederlandse cuisine, luisteren niet naar Nederlandse autoriteiten of wetten.

Die zijn verbonden aan hun geloofsgemeenschap die vanuit het buitenland wordt gefinancieerd en aan de autoriteiten in het buitenland die hun diaspora op kwaadaardige manier inzetten voor eigen gewin. Die hebben dus feitelijk gewoon een deel van Nederland veroverd en gebruiken dat als uitvalsbasis voor verdere ondermijning.

Nederland80 | 06-11-20 | 09:51

Ik zag vooral een genuanceerde Karrat en drammende journalisten die per se ja of nee wilden horen. Het probleem was een beetje dat de discussie in algemene zin werd gevoerd. Na de recente aanslagen is er een heel specifieke situatie ontstaan: het gaat niet eens meer om mogen, maar om moeten tonen. Pas als 100% duidelijk is dat chantage niet wordt getolereerd, komen we toe aan de vraag of leraren hier misschien zorgvuldiger mee om kunnen gaan. De uiteindelijke afweging ligt dan nog steeds wel bij de leraar. Ik dacht dat ik Karrat dat hoorde zeggen.

ciabatta | 06-11-20 | 09:45 | 3

Ja, dat moeten we tonen ja. We moeten gevoeligheden zichtbaar op het blok leggen, zodat we het erover kunnen hebben. Dàt is het hele idee van het hebben van dit soort symbolen in de klas.

Hupkeneuke | 06-11-20 | 09:48

Maar uiteindelijk is dat toch de hamvraag, ciabatta: ja of nee. "Sta je aan de kant van Het Licht of kies je De Duisternis?"

MickeyGouda | 06-11-20 | 10:15

Goed of fout. Kop of munt. Baardmans draaide eromheen. Baardmans bad dus.

van Oeffelen | 06-11-20 | 11:04

Nederland bukt en zal blijven bukken.
Duitsland bukt en zal blijven bukken.
Zweden bukt en zal blijven bukken.
België bukt en zal blijven bukken.
Mijn enige hoop is Frankrijk, hoewel mijn geloof in de kritische strijdvaardige Fransen de laatste paar jaar wel een paar flinke deuken heeft opgelopen.
Dus ik hoop van harte dat men daar na nog wat onthoofdingen en kogels uit naam van allah eindelijk een keer op de ouderwetse typisch Franse manier de kont tegen de krib gaat gooien.

jemagookniksmeer | 06-11-20 | 09:45 | 1

De juiste figuren moeten tegen het kromzwaard lopen of die kogel opvangen.... bij onschuldige slachtoffers gebeurd er namelijk niks. Al die moreel verheven figuren en deugers voor hen zijn dat bijkomende schade. Persoonlijk is het ook eerlijk als het deugers en politiek correcte figuren zouden betreffen tijdens een terreur aanval.... ik bedoel wat je zaait mag je zelf oogsten. Er is genoeg onschuldig bloed verloren.

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 09:50

Onwelgevallige uitspraken van Trump worden verwijdert al dan niet voorzien van waarschuwingen.

En dit soort krijgt alle ruimte voor hun onzin.

Rotterdammert1965 | 06-11-20 | 09:45 | 1

En Margriet Oostveen, een ‘progressief’ journaliste vindt het prima. Wat een troep.

Normpje | 06-11-20 | 09:48

Leven in een "Westers land" als een Nederlander of als een moslim, is misschien wel een beetje als een huwelijk. Sommige dingen bevallen heel goed je en andere misschien minder. Wendurmaaran!

streknek | 06-11-20 | 09:45 | 1

Met Ons Samen Leven Is Moeilijk.

Rotterdammert1965 | 06-11-20 | 09:47

Waar blijft de reactie van linkse helden nou? Marcel van Dam, Sonja Barend, Freek, Jack Spijkerman, dat soort types. De morele elite van Nederland. Ineens hoor je ze niet meer.
Hypocriete landverraders en laffe populisten, dat zijn ze.

K. Westergaard | 06-11-20 | 09:45

Op 5.15 verspreekt de mohammedaan zich. Hij zegt over geweld; "Dat is een grens wat we niet moeten onderscheiden."

Stiekem snel even overschrijden ingeruild voor onderscheiden.

En niemand spreekt hem erop aan, want te sneakerig, een achterbaksheid die wij domme dhimmi's helemaal niet kennen. Ook misschien bang om uitgemaakt te worden voor racist die een zielige moslim confronteert met zijn 'taalachterstand' waar hij toch ook niks aan kan doen.

Uitzetten, allemaal, te beginnen met deze gast. Nu!

G.U.R.U. | 06-11-20 | 09:44

Wel jaaa! 50 jaar aan integratie is mislukt, dat blijkt maar weer eens! Hebben Denk en NIDA al hun afkeur afgesproken.

En die gasten willen echt dat met hun meegepraat wordt ipv tegen ze gepraat. Wat een bekrompenheid weer

DeutschlandUberAlles | 06-11-20 | 09:44

Ach, de beste man is slechts het puntje etter van het enorme gezwel wat er onder zit.....

J.Thee.Cohen | 06-11-20 | 09:44

"Ik ga dus niet meer naar maatschappijleer" Dat kan geen kwaad, benut die tijd voor bijles Nederlands.

Antigoog | 06-11-20 | 09:43 | 2

nu: "oh we moeten in gesprek"
toen ik zo oud was "pak je tas maar en meld je maar bij de concierge. je mag een week niet op school komen en als je daardoor je tentamens niet haalt en blijft zitten ben je niet meer welkom op deze school."

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:51

Dan geen diploma, geen uitkering. Lekker met je hoofddoekje bij de Action achter de kassa. ‘s-Avonds je dagelijkse pak slaag en je neukbeurt via de artiestenuitgang.

J.Cash | 06-11-20 | 09:52

Niemand heeft het recht om niet gekwetst te worden.

Punt!

Ondertussen fapt Ernst Hirsch Ballin zich drie slagen in de rondte.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 09:43

Omroepen die dit soort gekkies een podium geven, die zijn fout. De hele zwarte pieten rel begon ook met Jeroen Pauw die Koewinsie Halvegario een podium gaf... De NPO dat is het ware gif in deze samenleving...

Mark zit te Dutten | 06-11-20 | 09:41 | 2

Helemaal mee eens Mark

Cashforce1 | 06-11-20 | 09:43

Dat is het. De ‘progressieven’ helpen ons achteruit.

Normpje | 06-11-20 | 09:46

Het hele idee van een spotprent is de spot drijven met. Dat kan je opvatten als respectloos inderdaad. Want dat is het ook. Maar zo werkt dat hier. En als dat je niet zint zijn er landen genoeg waar je grieven worden gehonoreerd. Maar dat gaan we hier dus niet doen.

Beste_Landgenoten | 06-11-20 | 09:41 | 2

Jij bent een complex figuur. Uiterst links, maar niet snappen dat dit de exponenten zijn van het linkse beleid. Je kunt niet beiden hebben.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 09:47

respectloos zou zijn als je alle Moslims gaat verzamelen en terugstuurt naar het land van herkomst..
Waarom geven we ze die keuze ook niet gewoon?

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:53

Luister eens naar Freek de Jonge (inderdaad, hij schijn nog te leven) op radio1 (9.30). Het is de schuld van Trump en de leraren, die niet zo de discussie aan moeten gaan. Dat is niet nodig. Er is een nieuwe kudde binnen gekomen en die moeten wij begrijpen.
Die man is echt totaal achterlijk geworden.

Kamervraag | 06-11-20 | 09:41 | 5

Op een bepaalde leeftijd is de kans op dementie groter.

Hupkeneuke | 06-11-20 | 09:46

Die kudde wil uit eindelijk de baas zijn en dat kunnen we niet hebben.

streknek | 06-11-20 | 09:48

Hij heeft wel een punt. Je moet ook helemaal niet de discussie aangaan. Je moet gewoon vertellen hoe het zit, en dat het niet de bedoeling is dat hier mensen worden bedreigd en aangevallen om een spotprent.

grietmetgroenefiets | 06-11-20 | 12:43
▼ 2 antwoorden verborgen

"Imam: ...."

Nederland 2020.

God is dood, Allah is groot.

Wen er maar aan.

Dr.Mabuse | 06-11-20 | 09:41

Elk volk, elke cultuur of zelfs familie heeft haar eigen leefwijze, regels en denkbeelden. Daar wordt uit alle macht aan vastgehouden. Dat is hun goed recht. Probleem met volksverhuizingen of legers aan de grens is dat de andere leefwijze dan nogal wat opdringerig gaat worden. Wij laten ons hier nogal makkelijk onze leefwijze afpakken. Dat is ons goed recht. Maar niet slim.

Premier Trutte | 06-11-20 | 09:41 | 3

wie is 'wij'? Hoe groot is de groep die hier labiele broekplasverschijnselen van krijgt?
Eet jij geen boerenkool met worst meer?
Wat lopen hier toch een stelletje rubberen ruggegraten rond.. Gewoon met de blanke klewang eroverheen.

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:49

@Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:49: We hebben in Nederland wat leunstoelactivisten die in het digitale verzet zitten maar dat is het dan ook. Voor de rest heeft Nederland een aan decadentie ontleende conflictangst die in de comfortzone wil blijven hangen.

Premier Trutte | 06-11-20 | 09:56

@Premier Trutte | 06-11-20 | 09:56: Erger nog.. Degenen die het hardste klagen zijn de grootste veroorzakers van deze import.
Ze zijn hier niet vanwege mijn opa gekomen maar wel vanwege hun opa..

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:13

in de gristelijke kerken worden donderpreken gehouden over zonde, boete, schuld en zendingswerk naar inboorlingenland. Verschil met de moskee is dat de imam het heeft over eerwraak en het voeren van de heilige strijd, met name tegen ongelovigen

HetOorAakel | 06-11-20 | 09:41

Er komen zeker bijna weer verkiezingen aan want de VVD komt ons weer redden, tot 1 dag na de verkiezingen want dan zijn ze het weer vergeten.

Hangtietsmurfin | 06-11-20 | 09:40 | 2

Net als de bevolking die afgelopen 10 jaar opeens zijn vergeten als ze Rutte zijn naam aankruisen.

miknic | 06-11-20 | 09:41

Gematigde islam is net zoiets als een beetje zwanger.
Dat bestaat niet.

leo de pejo | 06-11-20 | 09:40

Het blijft éénrichtingsverkeer! De mond vol over respect e.d. maar het is op geen enkele wijze wederzijds. Geen enkel respect voor inwoners, cultuur en tradities van het land, waar ze zich als een ware sprinkhanenplaag hebben genesteld. Maar wel voortdurend eisen en geef ze een vinger, ze pakken je hele hand!

Rationa | 06-11-20 | 09:40

De een stiekem de ander openlijk, het zijn voor een zeer groot deel fundamentalisten die hier nog voor een hoop ellende gaan zorgen. Hoe groter de groep hoe hoger de druk op onze vrijheden en de aantallen nemen schrikbarend toe .
Wij naïeve, blanke deughaasjes met de progressieve partijen en NPO voorop maken dat mogelijk voor ze .

Castor12 | 06-11-20 | 09:40

En ik vind dit soort gestoorde imams fout! Ik denk nog met weemoed terug aan de jaren 70 en 80 toen we nog vrijheid van meningsuiting hadden. Dat is met de moord op Theo van Gogh teniet gedaan.

Ingie2 | 06-11-20 | 09:40 | 2

Dat is met kalt zetten van Janmaat al gebeurt. De man had een vooruitziende blik.

Rotterdammert1965 | 06-11-20 | 09:50

Daar werd toen al flink aan geknabbeld kan ik u zeggen. Het resultaat zien we nu.

drs. P | 06-11-20 | 13:38

Er zijn zat humorloze landen voor deze imam, daar kan ie volop ethische discussies gaan voeren.

Piet Karbiet | 06-11-20 | 09:39 | 2

Klopt, alleen proberen zij dit land om te vormen tot die categorie. En gelukkig staat ons kabinet gesteund door identiteitsverdwaalde woke kiezers.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 09:49

Het is als ethiek verpakte dogmatiek.

MickeyGouda | 06-11-20 | 09:49

Dus vrijheid van meningsuiting is een groot goed, zolang het maar niet gaat over de islam? Deze meneer is een welbespraakte variant van dezelfde problematiek en daarmee wat mij betreft nog een gradatie gevaarlijker.

MickeyGouda | 06-11-20 | 09:38

Er zijn 2 soorten moslims. De extremistische die je kop er af snijd, en de gematigde moslim die het goedkeurt dat de extremistische moslim je kop er af snijd.

Hangtietsmurfin | 06-11-20 | 09:38 | 1

Precies.

Stikstofnarcose | 06-11-20 | 09:40

Islam: sociaal overdraagbare geestesziekte die door onverdraagzaamheid zware schade veroorzaakt aan de omgeving.

Dezenaamhier | 06-11-20 | 09:37

FF een pavlov-tegel:

Karaat is GEEN gematigde moslim!!!

gaffelbaard | 06-11-20 | 09:37

De imam vergat in de discussie de zinsnede: " want anders " te vermelden.

Mr.Crowley | 06-11-20 | 09:36 | 1

Effe wachten, dat komt nog, let maar op...

streknek | 06-11-20 | 09:59

Wat is dat voor een dom gelul alsof dit een gematigde moslim zou zijn? Hij is notabe Imam..
Of zegt ie het zelf? ah ja dan is het natuurlijk waar..

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:35 | 1

Gematigde moslims zijn mensen die andere moslims de aanslagen laten plegen. Het zelf doen is nu nog net een brug te ver.

Ronnie02 | 06-11-20 | 09:42

Hoe is het nu met ....
Omroepman , verzetsheld en übermensch Marcel van Dam ?

Ambiorix | 06-11-20 | 09:35 | 2

Marcel is een uiterst succesvol rolmodel voor linkse en extreemlinkse politici. Zelden iemand zo links zien lullen en zo rechts zijn zakken zien vullen. Woonde nog op een landgoed waar hij de wilde beesten liet voeren. Dat krijg je namelijk als je een collega laat endlösen door een milieuterrorist...

eerstneukendanpraten | 06-11-20 | 09:41

Ik denk dat die ergens in een achterkamertje flessen Exota aan het schudden is, tot ze ontploffen.

Vuurwezel | 06-11-20 | 09:41

Niet zeuren. Hier is al 45 jaar voor gewaarschuwd. En dan straks toch weer op dezelfde partijen blijven stemmen. Over 50 jaar zullen historici zich opnieuw afvragen hoe dit zo kon gebeuren. En dit is allemaal keurig beschreven in het boekje van Mohammed Rasoel "de ondergang van Nederland".

discriminazie | 06-11-20 | 09:35 | 1

Misschien kunnen de mensen die verantwoordelijk zijn voor hun komst ook gewoon zorgen dat ze weer weg gaan? ow wacht...

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:36

Natuurlijk is een spotprent respectloos. Daar is het een spotprent voor.

Maar moet respecteren altijd? Er lopen hier in Nederland tienduizenden genitaal verminkte vrouwen rond. Moet je respect hebben voor genitale verminking? Respect voor geen respect voor de menselijke waardigheid.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 09:34

We hebben de islam over onszelf afgeroepen. We halen het massaal binnen. Dan moeten we ook een goede gastheer zijn. Of we maken er korte metten mee. Één ding dat geen nut heeft, is in gesprek gaan. En dat blijven we maar steeds proberen.

Leptob | 06-11-20 | 09:34 | 2

We????? Praat voor u zelf.

Rotterdammert1965 | 06-11-20 | 09:52

@Rotterdammert1965 | 06-11-20 | 09:52: De Leptob beweging bestaat uit heel veel mensen. Namens hen voer ik het woord. Ik kom U niet tegen in het ledenbestand.

Leptob | 06-11-20 | 10:02

Als iemand mij beledigt moet ik daar zélf aangifte van doen of naar de rechter. Als de 'profeet' beledigd wordt staan er ineens heel veel 'deskundigen' op om dat voor hem te doen. In dat licht is Trump een veel stevigere persoonlijkheid dan dat watje van een profeet.

pa_niek | 06-11-20 | 09:34

De laatste keer dat ik als volwassene beledigd ben , kan ik me niet herinneren, maar ik weet dat best veel mensen het wel geprobeerd hebben. Oke, eerlijk is eerlijk, rutte ,natuurlijk. Die krijgt me nog over de zeik.

streknek | 06-11-20 | 09:33

Begin nou eens te zeggen dat ieder geweld moet stoppen en keihard moet worden bestraft. En dan geen mitsen en maaren er achteraan. Leuk voor je dat je een fukking tekening stom vindt, lekker boeiend, schrijf een boze brief.

ZureKoek | 06-11-20 | 09:32

Hij hij hij heeft er un un un beetje moeite mee om euh euh euh het fanatisme wat hij daar wil uitdrukken gematigd te laten overkomen.
En hij heeft het constant over "wij". Wij???

zeurmachine | 06-11-20 | 09:32

Over 60 jaar is meerendeel van onze inwoners Moslim. Mark my words.

BuurmanMol | 06-11-20 | 09:32

Religie is uitgevonden om belachelijk te maken!

Nissan GT-R | 06-11-20 | 09:32

Fundamentele fout van de imam is dat met alleen de discussie over respect voeren, radicalisme in stand blijft. Dit gaat over cartoons, maar als we aan andere islamitsche uitingen komen waardoor moslims gekwetst zijn, geweld, intimidatie, bedreigingen onacceptabel zijn. Religie alleen achter de voordeur.

rechtsom | 06-11-20 | 09:31

Er gaat hier iets fout in de dialoog met islamisten: er is een dialoog.

keestelpro | 06-11-20 | 09:31

Karrat: wij maken wel uit wat respect is en niet.
Respecteer onze hoofddoekjes bijvoorbeeld ook al bevallen ze u niet

Abu Bachouca | 06-11-20 | 09:30

Weet je wat mij kwetst? Dat deze malloten die wel dure woorden gebruiken maar vervolgens het verschil tussen de en het niet weten elke keer weer een podium krijgen.....

Jafco | 06-11-20 | 09:30

meneer zegt:"Geweld, belediging en bedreiging dienen wij als samenleving op geen enkele manier te tolereren. Dat is een grens. Dat is niet de discussie." En daar heb je het probleem dus al in één zin te pakken. ''Geweld en bedreiging'' dienen wij als samenleving niet te tolereren. En of we ''belediging" accepteren is nu juist WEL de discussie, pannenkoek! In onze westerse samenleving vinden we belediging nu juist prima en onderdeel van vvmu. Zelfs die christenmeneer aan tafel zegt dat ie zich zeer beledigd voelde door een optreden van Theo Maassen, maar dat op zich verder prima vond. Dit is dus juist precies de kern van de discussie. Slechte interviewers dat ze dat niet opgepikt hebben.

Juul Tankuul | 06-11-20 | 09:30 | 2

Tja, Jort zit niet te luisteren, die is constant op zoek naar de camera. Het lijkt soms wel “The Office”.

J.Cash | 06-11-20 | 09:37

Helemaal mee eens Juul, goed opgemerkt.

Hiram | 06-11-20 | 10:54

De moslims zijn niet eens het echte probleem. De christenen hebben zich hier ook tegen verzet, maar toen konden de kritische schrijvers en artiesten op massale steun rekenen van heel progressief Nederland. Zodoende was er geen houden aan. Thans is heel progressief Nederland de grootste vijand van iedereen die grapjes wil maken over de islam, inclusief de schrijvers en artiesten die vooraan liepen toen het over het christendom ging. En dat komt niet eens door angst, ze vinden gewoon echt dat kritiek op de islam niet 'deugt'.

C1O2 | 06-11-20 | 09:29 | 3

Useful idiots helaas

Kladderadatsch | 06-11-20 | 09:32

Moslims zijn al eeuwen zielig en de joden hebben het gedaan.

Acidstain | 06-11-20 | 09:35

De moslims zijn niet eens het echte probleem. Nee, dat weten we allemaal. Dat is namelijk de Islam. En dat links dit faciliteert is niks nieuws. Vroeger was dit ook al zo, al heette het toen niet links, maar een groep mensen die de moslims zielig vond. En die groep moslims buitte dat sentiment uit tot het hol was en men een meerderheid kon vormen en lieten toen de koppen rollen van die sentimentele dwazen.

BrokenTipi | 06-11-20 | 09:46

Voor wie het volgende niet wil accepteren in de westerse wereld, terug naar Zandbakkië. Kerk. Staat. Scheiding.

Zeissssss | 06-11-20 | 09:29

Ik vind ook zoveel dingen kwetsend. Gaan die dingen ook verboden worden?

1. Geloof in Allah of God vind ik kwetsend. Iemand die gelooft in een schepper die zoveel leed toestaat in de wereld, kwetsend ist dat hoor! Verbieden!

Drunken_Pumpkins | 06-11-20 | 09:29 | 1

Ik denk niet dat er sprake kan zijn van een schepping gebaseerd op liefde, als je geen vrijheid geeft aan je schepping om te kunnen kiezen om die liefde te beantwoorden. Als je geen keuze hebt voor goed en kwaad en alleen maar voor het goede kunt kiezen, dan mis je de vrijheid en kun je nooit spreken van oprechtheid in de beantwoording van liefde, want dan heb je die keuze niet. En zo wordt oprechtheid gekoppeld aan liefde en begrijp je wat waarheid daarmee te maken heeft.

Overigens verwacht ik niet dat je dit begrijpt, aangezien jij niet beseft dat geloven fundamenteel verschillend zijn en in oppervlakkigheden gelijkend. Gezien je opmerking dat Allah en God dezelfde zijn, ga jij er vanuit dat alle geloven fundamenteel hetzelfde zijn en in oppervlakkigheden verschillend. Niet dat je de moeite hebt genomen de doctrines naast elkaar te zetten om te vergelijken, want als je dat doet, zie je dat de Allah in de Islam Satan is volgens de bijbel.

BrokenTipi | 06-11-20 | 12:01

Ja beste randstad, jullie hebben het volledig aan je zelf te wijten. Onderwijs van de allerlaagste plank waar de laatste 30 jaar alleen emo-deeltijdjuffies die mocro's en Turken het beschaafde leven moesten leren.... kansloos. Worden zware tijden en voorspel dat het automutilerende deugwerk, net als in Amerika, hier ook een komplete reset krijgt binnen 5 jaar.

grindbak | 06-11-20 | 09:29 | 3

De randstad bestaat uit kinderen van `jullie`...

Bedankt mensen uit dorpen met idealen..!!

neonreclame | 06-11-20 | 09:34

@neonreclame | 06-11-20 | 09:34: In veel dorpen rijden i.i.g. 's nachts geen BMW's meer rond op rooftochten zoals dat bijna 15 jaar het geval was, de regio-politie is eindelijk zo slim geworden dat die auto's via kentekenregistratie/belastingdienst,uit de stadjes in de regio, in beslag worden genomen. In vele dorpen is het helaas ook slappe bestuurlijke hap maar daar verdedigen de inwoners zich zelf veel krachtdadiger, de grenzen zijn daar al lang bereikt.

grindbak | 06-11-20 | 09:47

@grindbak | 06-11-20 | 09:47:

Het gaat mij er om dat de Randstad als zondebok wordt gezien, terwijl in mijn beleving´echte´ randstedelingen met gemak van zich af kunnen slaan,zoals in de dorpen..

De huppelkutjes die ik mijn stad zie rondzweven zijn geen product van een echt stads nest..

neonreclame | 06-11-20 | 09:53

Daar heb je weer zo'n mohammedaan die geen rechtstreekse antwoorden geeft maar wel z'n vuile muil vol heeft over ethiek, respect, tolerantie en god betert, pedagogisch verantwoord. Een mohammedaan die deze termen te pas en vooral te onpas gebruikt moet ten alle tijden diep gewantrouwd worden. Begin eens met gewetensvorming in de islamitische opvoeding, imam Rat.

Van Zessen Klaar. | 06-11-20 | 09:29 | 1

Ze willen die tolerantie en VvM nu nog gebruiken om ons de mond te snoeren en in een later stadium af te schaffen.

Ronnie02 | 06-11-20 | 09:40

En maar praten over rechten. Je vlucht uit een islamitisch land naar het vrije Westen en vervolgens wil je weer een land creëren met oorlog, geweld en aanslagen. Hoe dom kun je zijn? Ach, je bent moslim en dat verklaard het.

Eddy67 | 06-11-20 | 09:28 | 1

verklaard verklaart veel meer..

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:16

Wat hadden we dan verwacht? Dat 25 jaar wegkijken en vooral niet benoemen zou leiden tot een perfecte integratie en eensgezindheid? Deze week weer 500, volgende week ook. En de week daarop weer. Want het probleem meneer, dat blijft.

opblaasschaap | 06-11-20 | 09:28

Lang geleden dacht ik" discrimineren mag niet want ze accepteren ons hier ook".
Maar dat is verleden tijd denk ik.

Bartje01 | 06-11-20 | 09:28

De Imam verraad zichzelf want op een bepaald moment zegt hij: "geweld en belediging of bedreiging" kunnen wij niet accepteren. Jammer dat niemand daarop inhaakt aan tafel want dan had hij wel wat uit te leggen.

Ronnie02 | 06-11-20 | 09:27 | 3

Anst om niet te deugen, angst voor verder hoofdloos door het leven te gaan.

Acidstain | 06-11-20 | 09:29

"Belediging" word dus niet getolereerd dus is een verkapte vorm van bedreiging. richting een ieder die de profeet op een plaatje laat zien.

Ronnie02 | 06-11-20 | 09:34

Dat heb jij goed gehoord. Viel mij ook op. Hij noemt het in één adem, het is voor hem hetzelfde. The Woke redeneren exact hetzelfde, die zien woorden die hen niet welgevallig zijn ook als agressie, zelfs gebaren worden geduid als 'micro aggression'. Dan is alles mogelijk. Als je alles wat tegen je gezegd wordt gelijk kunt stelen aan geweld, aan moord en doodslag, dan blokkeer je daarmee moedwillig elke vorm van gesprek, van discussie, van dialoog, van menselijke ontmoeting überhaupt. Dan loop je tegen een gesloten systeem aan, niet meer tegen een mens van vlees en bloed die bereid is met je te praten.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 09:38

Deze imam is valt dus niet onder een haat imam, dit is dus een “ gematigde” imam die rustig zijn verhaal doet.... Femke en Jetten zouden er een nat broekje van krijgen... de reden dat we in NL met een enorm leger aan salafisten te maken hebben is dat er nooit een gezond stukje wantrouwen is geweest richting islam in NL (was dit er wel, dan kwam een kaag of Jetten met de deug-hamer en noemde dit stigmatisering/etnisch profileren) en Europa, men vertrouwde vrolijk op de lach en de goede vredelievende bedoelingen. Als een Wilders iets roept dan is het direct extreem rechts en een groot landelijk probleem. Nou , Wilders en velen met hem hebben gelijk... Europa zit spijker-bom vol met salafisten en fundamentalisten die echt niet allemaal crimineel zijn, die ook een goede baan hebben en gematigd lijken over te komen...”wolven in schaapskleren” probleem is dat al die deugers en politiek correcte figuren uitstekend deze ellende hebben veroorzaakt maar geestelijk en fysiek niet in staat zijn dit toe te geven als op te lossen.

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 09:27

Les geschiedenis op een Vlaamse katholieke school ergens eind jaren 80, Het ging over het byzantijnse rijk en de val daarvan. Haia Sofia kwam oa ter sprake. en het expliciete verbod van Moslims om de profeet op welke manier dan ook af te beelden. Of het nu om een cartoon gaat, of een foto die je zou nemen in de hel of een zelfportret. Het is verboten om de profeet af te beelden.

Daar gaat het dus over, over een godsdienstig standpunt. Waar ook geen ruimte voor discusie over is. Aangezien wat in het boek staat heilig is.

Het komt steeds op hetzelfde neer, als het in hun boekje staat, dan is het shit, want je kan er zelf niet over praten. Dan spreken ze een Fatwa uit en mogen ze je kop eraf snijden.

Onze Christen in het pannel nam daar ook nog een levensgevaarlijk standpunt in, het bekeren van een moslim naar een niet moslim is ook een halsmisdrijf volgens hun boekje. Als hij niet oppast heeft hij binnenkort ook beveiliging nodig. Die gasten zijn levensgevaarlijk en horen hier niet thuis.

Lt-Kol Kilgore | 06-11-20 | 09:27 | 2

Charlie don't surf

Kladderadatsch | 06-11-20 | 09:35

Godsdienst en staat zijn in de islam hetzelfde. Dat is het probleem. Het niet echt erkennen van de rechtstaat. Dit gaat om macht.

van Oeffelen | 06-11-20 | 11:08

Ik houd mijn hart vast wat er straks gaat gebeuren wanneer de leider van de vrije wereld een soort Sylvana is. Dit gaat niet goedkomen, onze hollandse kids laten zich compleet overrompelen door hun islamitische klasgenoten, net zo goed als hun Amerikaanse evenknieën zich dat laten gebeuren m.b.t. huidskleur idioterie.

Lood om oud ijzer | 06-11-20 | 09:27 | 3

Verhuis naar het platteland. Mooie delen in Zeeland, Groningen. Het is uitstel van executie, ik weet het,

J.Cash | 06-11-20 | 09:41

Als je ziet wat er in de steden en de vinexwijken woont dan is dat toch al jaren een sneue tokkiebende? Ongeacht afkomst. Wat zijn de steden verworden tot afvoerputjes van de maatschappij. Het botst ook niet voor niets he?

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 10:01

@J.Cash | 06-11-20 | 09:41: We verkwanselen onze vrijheid. Dat is het probleem. En dat gaat resulteren in een big-brother staat.

Lood om oud ijzer | 06-11-20 | 10:04

Als het schaap verdronken is, zitten we in de put.

Premier Trutte | 06-11-20 | 09:27

Het woord racisme heeft al geen betekenis meer , maar het woord respect uit de mond van een moslim dat is puur verbale diarree.
Altijd maar respect eisen maar werkelijk niks aan respect geven.

allesofniks | 06-11-20 | 09:27 | 1

Het woord "racisme" betekent :' Hij die het schaamteloos met ons oneens is ".
- Gerard Reve_

streknek | 06-11-20 | 09:39

Gekwetst zijn is een keuze

Diederik_Ezel | 06-11-20 | 09:26 | 2

Gekwetst zijn is een drammerige onderhandelingsstrategie.

Premier Trutte | 06-11-20 | 09:28

@Premier Trutte | 06-11-20 | 09:28: en zielige mensen winnen altijd deze discussies

allesofniks | 06-11-20 | 09:31

Discussiëren is zinloos. Wanneer iemand uitgaat van een andere waarde, heeft dat geen enkele zin.

De gemiddelde politiek correcte interviewer gaat van het standpunt uit, dat als je maar netjes luistert, de ander ook redelijk reageert. De norm 'respect', om het zo maar te noemen.

Dat is de grote misvatting. Iemand met een andere waarde wil alleen maar overtuigen en zijn ' gelijk' aangeven. Dat doet hij door op de norm (respect) te blijven hameren.

Alleen, er is geen gelijk. De waarde, het uitgangspunt is immers anders.

En dan kom je bij de wet terecht, die altijd doorslaggevend is bij discussies.
En die is duidelijk :
Vrijheid van meningsuiting.

Zo mocht Gerard Reve sex hebben met (de katholieke) God in de vorm van een ezel. Een rechterlijke uitspraak van notabebe ca 50 jaar geleden!

Treurig dat we weer verder terug de tijd ingaan en de vraag van vrijheid van meningsuiting langzaam aan verschuift naar zelf- censuur.

En Gerard Reve draait zich om in zijn graf.

Roos | 06-11-20 | 09:26

".. want ons geloof leert ons mensen op een respectvolle manier te behandelen.."
Doe dat dan ook, jongen, doe dat dan ook. Deze lerares beledigt niet, deze lerares gaat met jou en al je broeders en al je zusters op de meest respectvolle wijze om die maar mogelijk is. En dat mag ze ook van jou en al je broeders en al je zusters verwachten. En als ze wél zou beledigen, als ze wél iets zou doen wat jij, je broeders en je zusters als beledigend ervaren, als ze zélf een cartoon zou tekenen en die smalend aan jou en je klasgenoten zou laten zien, dan zou je dat wellicht niet respectvol kunnen vinden, maar dan is dat nog steeds geen reden om haar van de school te weren. Dan kun je dat met haar uitpraten, of samen naar het schoolhoofd gaan voor een goed gesprek. En dan komt daar iets uit, iets wat jou, je broeders en je zusters zint of niet zint. En als het je niet zint, dan kun je altijd nog naar de rechter en hem of haar voorleggen of terzake sprake is van racisme. En dan zullen jij, je broeders en je zusters, je klasgenoten, de lerares en de school zich neer moeten leggen bij de uitspraak van die rechter. En daarmee is dan de kous af voor iedereen, dus ook voor jou, je broeders en je zusters. Zo is dat hier geregeld in Nederland. Niet wat jouw geloof zegt, maar wat wij er samen van vinden geldt hier als maatstaf, bepaalt hier wat uiteindelijk kan en niet kan, mag en niet mag. En dat gaan we zo houden. Begrepen?

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 09:26 | 1

De imam liegt en lult. In Frankrijk worden dit soort lui al jaren niet eens meer gevraagd voor de praatshows omdat het nergens toe leidt - Nederland loopt hopeloos achter.
Probeer geen ratio in hun verwrongen opvattingen te ontdekken, probeer ze niet tot rede te brengen. Totaal zinloos en focking waste of time.

Madame Poitiers | 06-11-20 | 09:31

Kruistochten! Te beginnen op de scholen!

jan1956 | 06-11-20 | 09:25

An sich is het humorloos beledigen van mensen ook niet bijzonder verheffend. Er zijn landen waar -indien bewezen- onterechte belediging tot een strafje kan leiden, zoals Zwitserland. Het is lomp en getuigt niet van de fijne aard, maar het mag in NL. En de islamfiguren moeten zich aan de wet houden en daar hebben ze vaak geen boodschap aan, derhalve lozen die bende.

van Oeffelen | 06-11-20 | 09:25 | 2

Wat verheffend is en wat niet verheffend is, dat is heel wat anders dan de vraag wat mag en wat niet mag. En dat weet jij ook Oef. En veel wat van de kansel gepredikt wordt is ook weinig verheffend, meen ik te mogen vaststellen. Daar zal de pastoor, de dominee, de rabbijn of de imam het niet mee eens zijn, maar daar zit 'm nou net de crux natuurlijk. En Geordie Shore, ik noem maar eens wat, is ook niet bepaald verheffend.

Schoorsteenveger | 06-11-20 | 09:30

Het is geen humorloos beledigen. Daarbij is beledigd zijn een rekbaar begrip en een intollerante emotie. Het is niet lomp maar direct, eerlijk en open. En dat aan de wet houden is lastig voor hun wanneer de koran domineert.

Premier Trutte | 06-11-20 | 09:33

Wanneer werd "kwetsen" eigenlijk halsmisdaad nummer 1 hier in het westen? Daar ging het mis. Gekwetst zijn is toch verdomme geen geldig excuus voor moord? Al het andere is slechts rookgordijn.

Gen. Maximus | 06-11-20 | 09:24 | 1

Als je iemand of een groep ergens de schuld van wilt geven maar het is een beetje lastig om hen op iets daadwerkelijk fouts te pakken (bijvoorbeeld omdat ze niets fout doen, je uitkering en de rest van je leven betalen, je gastvrij ontvangen in je land, ook nog toestaan dat de rest van je familie hier op hun kosten mag komen wonen, je alle mogelijkheden geven om te integreren en zelf je leven op te bouwen) dan kun je als laatste redmiddel altijd nog roepen dat je door hen gekwetst bent.

jemagookniksmeer | 06-11-20 | 09:39

Paar van zulke incidenten en de norm is dat er geen spot meer gedreven gaat worden met alles wat met de islam te maken heeft. Te link en teveel gedoe.

Straks volgt weer een ander thema waar de moslims terrein gaat winnen. Bijvoorbeeld oproep tot gebed vanuit moskeeën. Mensen die gaan klagen worden dan geïntimeerd eventueel 1 in elkaar geslagen of zelfs vermoord. Dan stopt ook daar de tegenspraak.

Zo rolt de islam zich steeds verder uit in de Nederlandse samenleving, totdat er totale controle van de staat is.

Tronald_dump | 06-11-20 | 09:23

In Nederland is de "westerse leefstijl" leidend. Als je dat echt niet bevalt ,heb je in dit land en vele andere NIKS te zoeken en ga je vroeger of later tegen hele grote problemen aanlopen. Maak jezelf geen paria, ga weg!

streknek | 06-11-20 | 09:23 | 2

Onder welke steen komt u vandaag?

Acidstain | 06-11-20 | 09:33

U woont klaarblijkelijk niet in de Randstad of een andere (middel)grote stad in Nederland.

jemagookniksmeer | 06-11-20 | 09:40

Steeds het zelfde kutverhaal: De vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar vervolgens in één zeggen dat je iets niet mag laten zien.

doskabouter | 06-11-20 | 09:23

18 jaar en dan je docent zo te grazen willen nemen? Dan ben je niet goed snik.

Deflatiemonster | 06-11-20 | 09:23 | 4

Hebben wij over onszelf afgeroepen door nooit grenzen te (durven) stellen. En iedere ouder weet: een kind gaat net zolang door tot het, goedschiks of kwaadschiks, tot de orde geroepen wordt.

Zenzeo | 06-11-20 | 09:27

18 jaar en nog op school, hop hop gauw achter de voordeur en je opgedrongen man verwennen, uitpoepen die kindjes.

Titje | 06-11-20 | 09:52
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zou graag ook de pedagogische discussie willen voeren of het verstandig is dat je kop er af gehakt wordt door een tekeningetje. Wat een gelovige paardenlul is dit.

Valka | 06-11-20 | 09:22

De grootste blinde vlek is wel de discriminatie en belediging die teksten in de Koran en de Bijbel vertegenwoordigen en wat men als vanzelfsprekende vrijheid ervaart deze te mogen uitdragen. Wél de vrijheid van Godsdienst claimen als een grondrecht maar NIET de vrijheid van meningsuiting.

Simon_GS | 06-11-20 | 09:22

De capitulatie is al getekend, en met Biden en volgend jaar een overwinning van Rutte ( of vind iemand nog een doos met D66 stemmen?) bezegeld het lot van het Westen. Ik wens u allen veel sterkte.

ikworstelengadouchen | 06-11-20 | 09:22 | 2

De huidige Deugcultuur is pokon voor de islam.

Acidstain | 06-11-20 | 09:41

Biden zou zich hier inderdaad waarschijnlijk bij aansluiten.

JackStick | 06-11-20 | 10:55

Ik stel voor om dit virus in opvolging van Covid-19, Cartoon-20 te noemen.

pa_niek | 06-11-20 | 09:22

Dit is de ware aard, het lelijke gezicht van de islam. Het beste is gewoon deze fake religie te verbieden. Dan krijg je wat je nu al ziet: een stelltje criminelen.

van Oeffelen | 06-11-20 | 09:22 | 2

Zo is het. Honderden miljoenen aan integratie gelden zijn in een bodemloze put beland eerste tweede derde generatie het maakt allemaal geen flikker uit.

Trumme | 06-11-20 | 09:25

Ik vind het wel interessant dat nu, door een aanval op het onderwijs, links eindelijk inziet wat voor verderfelijke ideologie de islam is. Moslims kunnen geen goed verhaal vertellen, ze zitten eindelijk in een onmogelijke spagaat. Ze durven Mohammed niet af te vallen en ze kunnen niet anders dan nu de VVMU ondermijnen. En dat valt iedereen, eindelijk, op. Er MOET wat veranderen.. en nu is de tijd om die verandering te starten! Nu zijn de ogen open.

deministerpresident | 06-11-20 | 09:21 | 1

Moslims hoeven geen goed verhaal paraat te hebben, elke discussie eindigt voor hun met 'maar dat mag niet van mijn geloof'. Klaar, punt, einde oefening. En als dat niet werkt, worden ze boos (en u weet waar dat toe leidt).

FrankVeer | 06-11-20 | 09:25

Mensen zijn erg kneedbaar. Kinderen worden zo geïndoctrineerd door linkse opvoeding en dito scholing. Geen wonder dat ze de spotprenten afkeuren. Ze melden zich later als eerste aan bij de sharia politie. The horror...

Acidstain | 06-11-20 | 09:20 | 2

Hoezo linkse scholing? Die leraar had al vijf jaar desbetreffende cartoon in de klas hangen. En overigens daar wordt de profeet niet afgebeeld maar een willekeurige gewelddadige jihadist.

Xbitt | 06-11-20 | 09:23

1 leraar maakt nog geen zomer!

Acidstain | 06-11-20 | 09:46

Dit sujet is alles behalve gematigd. Niks meer en minder dan het zoveelste kleine machthebbertje wat ergens in een mosq denkt de boel te kunnen verstieren.

Shortganger | 06-11-20 | 09:19

Gewoon stoppen met producten afnemen bij booslims.

Stikstofnarcose | 06-11-20 | 09:19

Van nature heb ik een relaxte inborst, totaal geen problemen met welke afkomst of geloof dan ook. Mits men elkaar in de waarde laat.
Maar de afgelopen jaren wordt het toch wel verdomde moeilijk gemaakt om dat vast te houden.
Als Nederland, Europa, de westerse wereld nu niet paal en perk stelt, dan gaat de boel hier escaleren.
Maar als ik kijk naar het beleid van de afgelopen jaren, krijg ik sterk de indruk dat die escalatie het doel is. Omdat je uit chaos orde kunt creëren.
Die orde is dan het Europese rijk. Met Frans Timmermans als hofnar.

Toetsenbordcomplex | 06-11-20 | 09:19

Gematigde moslims bestaan niet. De term is ook beledigend voor een moslim; alsof de moslim zijn geloof niet serieus neemt.

Moslims respecteren alleen de moslimwetten. Als deze wetten toevallig (gedeeltelijk) gelijk zijn aan de wetten van het land waar zij zich bevinden dan lijkt het dat zij gematigd zijn. Maar schijn bedriegt. Moslims houden zich niet aan de wetten van een land maar aan de moslimwetten. Punt.

Hierover praten/discussieren is zinloos. Een beroep doen op redelijkheid, inlevendheid etc. is ook zinloos, kansloos. Dat staat het zijn van moslim niet toe.

Een beetje/gematigd moslim (zoals een beetje zwanger) zijn kan niet.

Toeja | 06-11-20 | 09:19 | 5

Ik ken anders zat moslims die zuipen, roken en feesten dat het ze een lieve lust is..
Maar ik ben me bewust dat jij die niet kent, noch ooit zult kennen... want die wonen naast mij en niet naast jou.

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:41

@Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:41: Dat soort moslims heb ik ook gekend. Maar hoe denken ze over joden? Eten ze varkensvlees? Aan welke kant denk je dat ze zouden gaan staan als Nederland een moslimmeerderheid heeft gekregen?

Ay_Caramba | 06-11-20 | 10:43
▼ 2 antwoorden verborgen

We gaan kapot aan ons eigen fatsoen, uiteindelijk geven we toe aan dat gedram, eigenlijk doen we het al... kijk maar naar het cabaret.. ennu hiezo respect naar andere religies?

swafful | 06-11-20 | 09:19 | 1

De angst regeert en dat is ook de bedoeling van de moslims. Dit is niet meer vreedzaam terug te draaien. Zeker niet met de allochtone groeiexplosie,die immigratie van "asielzoekers" ook, manmanman.

Acidstain | 06-11-20 | 09:27

Dit is het gevolg van jarenlang wegkijken als onderwerpen onbespreekbaar zijn in een klas voor sommige leerlingen en het over 'samen' hebben als daar feitelijk geen sprake van is.

Simon_GS | 06-11-20 | 09:19

Soms zijn cartoons of scherp, maar het blijven cartoons. Cartoons zijn bedoeld om aan te zetten tot nadenken.
En wie daar niet tegen kan moet niet naar een plaats gaan waar dit soort "humor" is.
Daarnaast is het zo dat als je op de hak wordt genomen dat je volwassenheid en relativeringsvermogen dan ook wordt getest. Dat is hard maar zeer leerzaam.

Middeleeuws ....oftewel de verlichting is op sommige plaatsen en bij sommige groepen nog niet doorgedrongen.....laten we hopen dat dit nu toch met een tempoversnelling gebeurt, maar dat doet wel even pijn.

de rijdende vechter | 06-11-20 | 09:18

Als meisjes als deze nou gewoon eens zouden begrijpen dat je beledigd voelen ook maar een keuze is..

Rest In Privacy | 06-11-20 | 09:17 | 2

Er worden cartoons gemaakt over van alles en iedereen. Er is maar één groep die klaagt; de gelovigen.

Rico Tampeloerus | 06-11-20 | 09:30

@Rico Tampeloerus | 06-11-20 | 09:30: Nazi's en communisten hebben ook niet zo'n goed ontwikkeld gevoel voor humor hoor..

Epistulae_Morales | 06-11-20 | 09:46

Islam is een terroristische organisatie, en die verbied je normaal gezien.

Boemibol | 06-11-20 | 09:17

Er was al een structureel te kort aan onderwijzers.
Toen kwam C-19, toen werd het nog krapper en lessen vielen uit.
Nu cartoonfobie waarbij onderwijzers moeten onderduiken.
What's next.

BrutusBosch | 06-11-20 | 09:16

Vrijheid van meningsuiting is ons grootste goed, maar....

Mr_Natural | 06-11-20 | 09:15 | 2

str_replace(', maar...', '')

Zupschufter | 06-11-20 | 09:18

@GeenStijl
Doet eens even een tshirt met artikel 7 Grondwet in de winkel aanbieden.
In een leuke font; comic sans (humor)
En graag ook in damespasvorm
Svp bijtijds voor de inkopen van sinterklaas & zwarte piet

vigilanta | 06-11-20 | 09:21

Moslimsletjes bestaan echt @Volkskrant. Ze zijn verliefd op een Arabisch ventje(brrrr) en doen alles wat hij zegt. Naar de woestijn ermee.

Normpje | 06-11-20 | 09:15

Het hele concept van een spotprent, nl een maatschappij kritische kanttekening, gaat aan een deel van de bevolking volledig voorbij, geleid door blinde woede en afkeer van een samenleving waarin ze wonen, zelf naartoe zijn verhuisd, opgehitst door religieuze leiders. Het is shockerend dat journalisten niet de discussie met zo'n Immam aangaan. Het wordt tijd dat er wetgeving komt om de invloed van religie te beperken.

oh nee he | 06-11-20 | 09:15

Een spotprent is geen mening, maar een spotprent. Laten we het daar eerst eens over hebben. En er mag wel wat meer aandacht naar Nederlandse taal; hij/zij wil (willen = onregelmatig werkwoord). Nog even en we verzuipen allemaal in de 'bagger'.

Harry.Langezwaal | 06-11-20 | 09:15

Zagen jullie Welmoed worstelen? Wat is dat toch een mooie, lieve vrouw. Ja, ik ben verliefd.

zwaaropdehand | 06-11-20 | 09:15 | 2

Toppertje.

Rico Tampeloerus | 06-11-20 | 09:31

Zeg. Ik was eerst.

Piet Karbiet | 06-11-20 | 09:36

We islamiseren onszelf vrolijk de Europees-Arabische heilstaat in. Alexandra en Lieke voorop.

de Voorzittert | 06-11-20 | 09:15 | 1

Dit. Alleen massaal op PVV stemmen kan ons behoeden.

Normpje | 06-11-20 | 09:16

Waarom blijft tijdens een "lockdown" dit staatsondermijnende gespuis gewoon binnen stromen? Ik wil graag een antwoord van de verantwoordelijke politici.

Vuurwezel | 06-11-20 | 09:14

Deze imam heeft duidelijk eerder mediatraining bij de PvdA gekregen, met zijn meel in de mond over instrumenten en verantwoordelijkheden. Walgelijk. Gelukkig keek ik gisteravond Feijenoord.

Piet Karbiet | 06-11-20 | 09:14 | 1

Dat was een vermakelijk potje. PSV deed m'n ogen bloeden.

NeedIsaymore? | 06-11-20 | 09:22

Verdeel en Heers, zijn ze goed in dit jaar.

gebakkenzuchten | 06-11-20 | 09:14

Het bereik van de imams is enorm. Er wordt iemand onthoofd e ze starten een petitie om het beledigen van de profeet strafbaar te stellen die in enkele uren honderdduizenden handtekeningen krijgt.
Als het echter gaat om het opsporen van terroristen in de eigen gemeenschap lijken ze ineens geen gehoor te vinden.

Osdorpertje | 06-11-20 | 09:13

Segers; we leven in een spannende tijd... nou wij westerlingen vinden het een spannende tijd, voor salafistische moslims is dit hetgeen waarvoor ze geboren zijn.

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 09:13

Ik voorzie in de toekomst een groot tekort aan leraren die hier geen zin in hebben.

Mr.Crowley | 06-11-20 | 09:13 | 5

Die worden vervangen door dat soort fascisten

nobody62 | 06-11-20 | 10:01

U denkt toch niet dat deze situatie en specifieke geval het eerste en enige bedreigende waar leraren en leerlingen mee van doen hebben? Velen leraren hebben allang ervoor bedankt. En wat velen ook al hebben aangegeven is dat de absolute meerderheid van leraren ook deugend links is, anders hou je dit simpelweg nooit vol.

Hollandse_blauwe | 06-11-20 | 10:07

Het tekort aan onderwijzend personeel in de Randstad komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen.Vele andere sectoren in de publieke sector zullen volgen.

Je hoort nu weer wat men ziet als dé oplossing: "we moeten praten".
Alsof dat sinds de jaren '80 iets heeft opgeleverd (anders dan steeds meer ambtenaren die 'onderzoeken, beleidsnotities schrijven, evalueren, monitoren, etc.' en dan weer nieuw beleid gaan schrijven).

De belangen van de werkende mens zijn ondergeschikt: dat zijn slechts pionnen die moeten werken om het hele circus te financieren.

Wering | 06-11-20 | 13:30
▼ 2 antwoorden verborgen

ik krijg hier hartklopping van, waar zijn we een vredesnaam mee bezig om dit soort idioten nog een podium te geven ook nog.

mondkapje | 06-11-20 | 09:13

We weten toch al lang hoe het met de rest zit.

C1O2 | 06-11-20 | 09:11

Ooh. Monsieur Karrat "zou een ethische discussie willen voeren"".
Persoonlijk denk dat Mr. Karrat helemaal geen
"ethische discuss" wilt voeren, maar zn mohammedaanse gedram er wilt doordrangen.

chicago river | 06-11-20 | 09:11 | 1

Een ethische discussie zou niet in zijn voordeel uitpakken. Deze man is "gematigd moslim". Moet ik dat lezen als "licht explosief"? Kortom: hij is gewoon moslim maar komt op het eerste oog redelijk over en na verloop van tijd merk je dat het een adder is, net als de rest.
Wat een mafklapper. Er wordt ook geen fatsoenlijke opponent tegenover gezet. Als ik als gast voor een ander onderwerp daarbij aan tafel zou zitten, zou ik me er tegenaan gaan bemoeien. Maar dat laten ze natuurlijk niet gebeuren, stel je voor dat je een discussie krijgt zoals destijds met Hans Teeuwen bij die halal mutsen. Die werden compleet afgedroogd en dat was duidelijk niet gepland en wordt voor de toekomst dus keihard voorkomen.
Wie kijkt er trouwens nog naar de NPO? Als je ook kijkt naar de verslaggeving rondom de verkiezingen in de VS dan merk je dat zodra iemand ook maar iets positiefs zegt over de republikeinen hij meteen wordt afgekapt of dat aan de andere kant van de tafel iemand anders zn klep opentrekt met gewauwel over fake news. Waanzinnig slechte journalistiek.
Anyway, ik kijk er niet naar en ik ga er ook niet naar kijken want ik word er alleen maar verdrietig van.

Bakkeleures | 06-11-20 | 09:18

Het grote probleem is, dat zij beledigen en geweld gelijkstellen.

Edjah | 06-11-20 | 09:11 | 1

Zij stellen alles gelijk met geweld. Er wordt dus gelijk geweld gebruikt. En het gelijkt te werken...

Petrus Poortwachter | 06-11-20 | 11:03

Maar goed, zijn er al leerlingen geschorst?
Hier ligt de crux namelijk.

Papa Jones | 06-11-20 | 09:10 | 2

Niet handelen is capituleren. En weer een stapje naar volledige islamisering.
Een grens stellen, is ook opvoeden.

Rico Tampeloerus | 06-11-20 | 09:14

Het zou me niet verbazen als er zelfs nog geen kopje thee mee gedronken is...

Zeurders | 06-11-20 | 09:19

Je krijgt een gesloten vraag. Ja of nee volstaat. En dan krijg je al dit gestotter. Daarom heb ik het ook maar niet afgekeken.

Rico Tampeloerus | 06-11-20 | 09:10

Stop deze waanzin!

Broedermans_Rikje | 06-11-20 | 09:10

Allemaal verkapte dreigementen.

klimaatsloper | 06-11-20 | 09:10

Dit zag niemand aankomen.

Kaas de Vies | 06-11-20 | 09:10

Het wordt hoog tijd voor heropvoedingskampen. Laten we de Chinezen om advies vragen.

bixiers | 06-11-20 | 09:10 | 3

Uitzetten is goedkoper.

zwaaropdehand | 06-11-20 | 09:13

Over de rug van vermoorde en bedreigde mensen respect eisen laat de ware aard van de islam weer eens zien.
Een grote narcistische bende

Abu Bachouca | 06-11-20 | 09:09

En de profeet is al zo snel op zijn teentjes getrapt.

Mr.Crowley | 06-11-20 | 09:09

Ik was beledigd. Toen heb ik iemand onthoofd. Mensen nemen het voor me op. Terecht.

RickTheDick | 06-11-20 | 09:08 | 1

Ja, want beledigen is altijd erger dan moorden.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 10:30

Nadat hij uitgepraat was en die vrouw die die figuurtjes doet, aan het woord kwam, en op de reservebank moest zitten... toen zag je de bittere blikken pas echt goed. Deze man leeft totaal onder invloed. Kan niet lachen, niet ontspannen. Wat een sektarische zwijnenstallen moeten dat zijn die moskeeën.

J.Cash | 06-11-20 | 09:08 | 3

Dat viel mij ook op. Het gezicht van de godsdienstwaanzin. Doodeng.

zwaaropdehand | 06-11-20 | 09:12

Tja, een vrouw die zomaar de grootste lol heeft met het spelen van typetjes, dat vindt de profeet vast niet goed... moet zij niet in de keuken zitten wachten tot haar man/meester thuiskomt...?

Zenzeo | 06-11-20 | 09:25

Indeed ! Griezelige gelaatsuitdrukking straalde totaal verongelijkt onbegrip
uit van deze "gematigde"?? kar rat.

Yeoman | 06-11-20 | 12:14

En ondertussen rustig de zandbak blijven importeren. Dit zijn gewoon de eerste signalen van een minderheid die zichzelf steeds sterker voelt worden, en eisen gaat stellen om er hier net zo'n shithole van te maken als de landen waar hun ouders of grootouders juist van weg zijn gevlucht.

Het moge duidelijk zijn dat deze ideologie zwaar giftig is voor een samenleving waar tolerantie en VvMU als basis dient voor het leven. Ergo; kappen met die tolerantie voor de intoleranten; enkeltje exit voor deze gefaalde opvoedingen.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 09:08 | 2

Hear hear

Jankvogel | 06-11-20 | 09:14

Correcte conclusie! Verbinden maar mensen ! maant de Kerstboodschapper
over 7 weken...

Yeoman | 06-11-20 | 12:10

De grootste schande vind ik nog de stilte vanuit de politiek als meerder leraren nu in Nederland moeten onderduiken. Van dat gedrag van die moslims sta ik niet meer te kijken, de helft van mijn leven tussen dat volk gewoond en ik was 7 jaar (zusje 5 jaar) toen ons gezin al moest onderduiken voor een groep van 100 islamitische mannen die ons wilden belagen (toen hoorde ik voor de eerste keer over eerwraak). Politie en slachtoffer hulp deden toen al niets, en dan hebben we het over 1989, nog nooit het nieuws gehaald. Stel je eens voor wat voor een ophef er zou zijn als 2 moslims kindjes van 5 en 7 moeten vrezen voor hun leven door een groep van 100 blanke racisten, wekenlang zouden ze het erover hebben en de politiek zou het van de daken schreeuwen.

Statix | 06-11-20 | 09:08

Wat doen die mensen hier nog?! Ga weg! Uithuilen bij je moslimbroeders in de zandbak!

Hobbykip | 06-11-20 | 09:07

Tja, oppakken en uitzetten. Dit hoort niet in ons land.

DrumPiet | 06-11-20 | 09:06 | 2

Wat denk je, met deze partijen in het kabinet?

Tronald_dump | 06-11-20 | 09:14

Ja, zou voor iedereen het beste zijn.

Rest In Privacy | 06-11-20 | 10:30

Gematigd moslim...
Knikker dit soort kinderen van school, verder opleiden heeft geen enkele zin. Wegwezen.

Bakkeleures | 06-11-20 | 09:06 | 4

@zwaaropdehand | 06-11-20 | 09:09: Nee, steek je energie alleen in leerlingen die in de toekomst wél iets gaan bijdragen. De parasieten moet je links laten liggen, geen aandacht aan besteden.
De kinderen die dit soort shit presenteren moet je dan ook bij de voordeur meteen wegsturen. Kan me niet schelen wat ze wel gaan doen maar op school doen ze niet meer mee. In Afghanistan mogen zulke mutsen ook niet naar school dus het moet ze bekend voorkomen.

Bakkeleures | 06-11-20 | 09:13

@J.Cash | 06-11-20 | 09:18: Ja, we zijn decennia lang bezig geweest met trekken aan een dood paard, ten koste van leerlingen die wél willen. PvdA en DDR66 willen per se iedereen aan boord houden "omdat ze anders in de criminaliteit gaan." Wat een bullshit! Als ze de criminaliteit in gaan, moet je ze in het gevang flikkeren. Deze mensen zijn gewoon slecht van binnen. Kunnen ze niks aan doen maar heb dan niet de illusie dat een leerkracht er wel iets aan kan doen.
Gewoon laten doodbloeden.

Bakkeleures | 06-11-20 | 09:34
▼ 1 antwoord verborgen

Gertjan is niet mijn vriend, maar hield gisteren een ijzersterk betoog. Jammer dat de discussie werd afgekapt toen ie net leuk begon te worden...

Frietje_Oorlog | 06-11-20 | 09:05 | 1

De mijne ook niet, alleen vond ik zijn betoog niet heel geweldig. Teveel emotie verpakt als rede, en te weinig rede.

Tronald_dump | 06-11-20 | 09:16

Als scholen wèl rekening houden met de gebruiken van islamitische leerlingen zoals halal eten, islamitische feestdagen, hoofddoekjes etc dan zouden ze ook rekening moeten houden met het feit dat er voor moslims geen afbeelding van hun profeet gemaakt mag worden. Anders is dat zeer inconsequent.

keestelpro | 06-11-20 | 09:05 | 12

Probleem is dat veel moslims zich niet aan jou gaan aanpassen. Want stel dat jij beledigd bent omdat vrouwen jou geen hand geven?

Rest In Privacy | 06-11-20 | 10:31

@Kuifje-naar-Brussel | 06-11-20 | 10:31: en het probleem is dat dat vervolgens geaccepteerd wordt. Denk aan Halsema met haar "we gaan niet handhaven op boerkaverbod" Of een M die notabene op Kerstavond die jihadiste interviewt etc etc. En dat ettert al jarenlang op allerlei gebieden in de samenleving. Vooral ook op scholen.
Men krijgt gewoon de ruimte. Nu weer. Tja, en die wordt ingenomen. Zo werken die dingen. Binnenkort vast weer discussie hoofddoek bij politie en die gaat ook gewonnen worden.
Over een jaar of 5 a 10 wordt VvMU beperkt.
Mensen nemen nu eenmaal de ruimte die ze krijgen.
10 jaar geleden zou bij zulke gebeurtenissen enkel met afschuw gesproken worden. Nu draait de discussie in een split second naar mag die profeet wel of niet beledigd worden.
Zie je de glijdende schaal? Deze discussie was 10 jaar geleden niet eens mogelijk, omdat toen met name over de daad en daders gesproken zou worden.

Bataafje | 06-11-20 | 10:59

@Waagmeester | 06-11-20 | 09:44: Eens. Noem mij maar eens één voorbeeld van een recht dat onder de geloofsvrijheid zou vallen dat *niet* minstens zo goed kan worden gewaarborgd onder het recht op de vrijheid van gedachten en geweten, informatievrijheid, vrijheid van vereniging of een ander strict seculier geformuleerd fundamenteel recht.

OverdaanDerOnderheid | 06-11-20 | 11:19
▼ 9 antwoorden verborgen

Verbied die sekte. Er is geen andere oplossing.

zwaaropdehand | 06-11-20 | 09:04 | 7
-weggejorist-
Marcello Christiani | 06-11-20 | 10:13
-weggejorist-
Beefbus | 06-11-20 | 10:21
-weggejorist-
Tobi | 06-11-20 | 10:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ben blij dat ik geëmigreerd ben naar een land waar dit gespuis geen poot aan de grond krijgt.

Haberdoebas | 06-11-20 | 09:04 | 15

@Van Zessen Klaar. | 06-11-20 | 09:13:
Er zijn wel landen waar islamisering nog niet heeft plaatsgevonden en het toch best prettig is. Zoals de Baltische staten en dan met name bijvoorbeeld Estland. Maar goed, dat zal een kwestie van tijd zijn.

Ronman2k | 06-11-20 | 10:21

Ergens in Oost-Europa vermoedelijk
Hongarije?

Tobi | 06-11-20 | 10:29

@Van Zessen Klaar. | 06-11-20 | 09:13: In Zuid-Amerika valt het tegenwoordig best mee met de *mensen*rechten (en u hoeft afzonderlijke rechten zoals *informatie*vrijheid niet apart te noemen). Van de islam merk je niet veel meer dan een enkel motiefje in de nok van een oude kathedraal dat bij de Spanjolen destijds - dus een stuk korter na de Moorse overheersing dan nu - nog in de mode was. Dat is dan weer één van de weinige voordelen van een zeer hardhandige bekering tijdens de kolonisatie van dat ganse continent tot die andere religie.

OverdaanDerOnderheid | 06-11-20 | 11:00
▼ 12 antwoorden verborgen

Dit wisten we al sinds de Duivelsverzen.

omanders | 06-11-20 | 09:03 | 2

Vroeger had je al een rel als de Playboy in de klas rond ging. Om nog maar te zwijgen als een stoute leerling de biologie-video van de leraar wist te vervangen voor een harde porno. Was toch ook biologie? Kraaide geen haan naar. Wel veel gelachen.

Pleegzuster B | 06-11-20 | 09:34

@Pleegzuster B | 06-11-20 | 09:34:
Onze leraar Frans had de traditie in het leven geroepen om aan het eind van elk schooljaar, aan het einde van zijn laatste les, de Marseillaise ten gehore te brengen op zijn zelf meegebrachte draagbare grammofoon.
Voorafgaand aan zijn laatste les van ons eindexamen-jaar hebben we het singletje met de Marseillaise stiekem vervangen door de hijg-plaat "Je t'aime moi non plus" van zucht-meisje Jane Birkin en Serge Gainsbourg.
Dat was wel lachen, ja.

Peter Emile | 06-11-20 | 10:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl