Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederland, kromme bananenrepubliek

In het Nederlands betekent beurs zowel 'portemonnee' als 'overrijp'

Dit land, waarin een nitwit met een goedbedoelde mening over joodse lammetjes voor meer morele verontwaardiging zorgt dan een regeringspartij die actief hamert op de vervolging van een politieke opponent die hen 'voor de voeten loopt'.

Al zolang de GeenStijl bestaat, lees je dat het hier, in Dit Land, een bananenrepubliek is. Dat mag je nooit zeggen van de goegemeente, want in Nederland wordt het vuilnis iedere week stipt en strak gescheiden opgehaald, worden de uitkeringen keurig op tijd uitbetaald en zijn we zo progressief ontwikkeld dat veroordeelde criminelen een enkelbandje om krijgen opdat ze op vrijdagavond ook gewoon naar de kroeg kunnen voor een pilsje. Wat zeur je nou, alles gaat toch goed? Maar hier, onze reaguurders, weten het en zien het en snappen het. Onder de mantel der sociaaldemocratische liefde, achter al die samenwerkende maatschappelijke organisaties en in de kantlijn van iedere handtekening onder elk polderakkoord, is Nederland een beurse bananenrepubliek - rot als een mispel en corrupt als een klein Afrikaans stammenland.

Meteen maar inhaken op Afrika. Hulporganisaties bestaan bij de gratie van gratis geld en richten hun hele onderneming daarop in. Wist u dat Amnesty International in tijden van online fondsenwerving geen fuck meer verdient aan de straatverkoop van hun idealen door mensen in gele kaars- en prikkeldraadhesjes met klemborden voor steunkrabbels, maar dat ze aan een bepaald straatquotum moeten voldoen om hun flyerrechten veilig te stellen? Ontwikkelingssamenwerking haalt sowieso helemaal niets uit omdat het niet doel- maar deuggedreven is en toch zitten we met stichtingen en fondsen en hulporganisaties waarvan het bestuurdskader vaak tonnen verdient. En de rest gaat via PvdA- en vvd-besluiten naar Syrische jihadisten onder de vermomming van "non-lethal assistance". 

Niet dat een ontwikkeld land als Nederland wel deugdelijk functioneert. Onder de vele miljarden aan taxpoet die in de Oracles, Capgeminis en Atossen verdampen zonder ooit een werkend computersysteem op een overheidscomputer op te leveren, gaat een diepe geur van aanbestedingsfraude schuil terwijl de topclowns doodleuk weggepromoveerd worden naar betere functies, zoals de ministers en staatssecretarissen die achter dat falen hun biezen moeten pakken ook altijd weer ergens opduiken als excuusburgemeester in fusiegemeente Truttingedam of Faalsterveenhuizen, waar de gedecentraliseerde jeugdzorg met miljoenenverliezen kampt waardoor ouderenzorg, onderwijs en onderhoud van openbare werken langzaam overwerkt, onderbelicht en overwoekerd raken. 

Gelukkig moet de gewone Nederlander tegen alle beloftes van Rutte in tot zijn 73e doorwerken om de boel draaiende te houden - anders konden die paar resterende euro's niet meer naar Brussel worden overgeboekt, in de Transferunie naar Zuid-Europa worden gepompt of worden afgeboekt op de omzetbelastingen van grote internationale banken en bedrijven die er hun bestuurstoppen en commissarissen van betalen terwijl ze de vaste contracten van hun werknemers omzetten in tijdelijke freelancefuncties zonder benefits, pensioenen of verzekeringen. Zoek het zelf maar uit jongens en meisjes, in dit oververzekerde land is er altijd wel ergens een assurantietussenpersoon die nog een paar euro van je wil afromen om je maximale dekking te geven bij ziektes en aandoeningen die tot functieverlies leiden - maar wel even de kleine lettertjes lezen want longkanker is straks je eigen rokende schuld, een hartstilstand bij te weinig sporten wordt ook niet meer volledig vergoed en als je de vettax en vleestax op ongezonde producten kunt ophoesten, kun je die veel betere, maar extra dure medicijnen ook wel zelf betalen als je ziek wordt.

Onze gedrukte mainstream media zijn voor het overgrote deel in dik door Brussel gesubsidieerde Belgische handen en de lobbydruk vanuit gecollectiviseerde drukkerijen zorgt niet alleen voor oneigenlijke banden tussen pers en politiek, maar ook voor oneerlijke concurrentie met onafhankelijke outlets op het internet omdat vrije media (zoals GeenStijl) 21% btw betalen op Premium Ledengeld en kranten maar 9% over abonnee-euro's - kranten krijgen dus van Nederlandse en Belgische bodem belastingsteun terwijl het internet door oude media permanent verketterd wordt. Rara waarom zouden ze dat doen. En niemand schrijft er over (ja, wij, op basis van een klein Belgisch dorpje dat dapper weerstand biedt), want dan bijt je voor dertien cent per Persgroepwoord in de hand die je toch al zo karig voedt. 

Dat zijn nog slechts de kranten. Ook het meeste beeld en geluid, landelijk en lokaal, is een orgaan van de overheid dat door belastinggeld betaald wordt om de schijn van onpartijdigheid op te houden. In die media kan een ideeënstrijd maar één kant op: tegen een 'verrechtsing' die altijd in één adem met 'verruwing' wordt genoemd, maar waarin de islam en de invloed van de islamitische (criminele, onverschillige, ongewortelde, op wankele gronden moreel verheven) cultuur geen enkele negatieve rol lijkt te spelen. Ja, die vampiers van DENK die het bloed uit de democratie zuigen alsof ze Kajsa Ollongren zijn, die vindt iedereen stom. Maar dat wordt - in tegenstelling tot bij de PVV en het FvD - nooit op hun achterlijke, agressieve achterban geprojecteerd. Terwijl de PVV'er een stratenmaker, staalvlechter of agrarisch arbeider in een omgevolkte wijk is en de FvD'er at worst een dolende Vinexspengler met een hbo- of wo-diploma die keurig doorzont, IKEA't en zijn blauwe én paarse enveloppen keurig op tijd open maakt.

Die staan niet, net als de DENK-doelgroep, op een Rotterdamse brug met uitheemse vlaggen te zwaaien onder het uitroepen van antisemitische en antiwesterse leuzen - waartegen je als klein en lomp verzetsgroepje van BBQ-adepten niet mag demonstreren, want die bloedsuikerspiegelfeestende bidmattiërs gaan meteen met stenen gooien naar de wijkagenten waar ze een avond eerder nog schijnheilig mee zaten te iftarren. Veel veiliger is het om DNA af te nemen bij een paar burgerlijk ongehoorzame Friezen die een kinderfeest willen beschermen tegen Amsterdamse deugwaanzin die in een safaribus vol millennialmeisjes (m/v) van Correspondentoïde media op Friesland af dieselde om de provinciale holbewoner hun piëtistische moraal bij te spijkeren, dan om agressief het demonstratierecht tartende Turks tuig een proces aan te doen. Want voor 'je 't weet staan alle auto's in de wijk rond de moskee in de fik en dan hebben we de trekpoppen van Erdogan aan het dansen.

En zo zijn we weer eens bij het eeuwige verhaal van de falende rechtsstaat aanbeland, en zien we dit weekend meer morele ophef ontstaan over een onbekende brigadegeneraal (hier te zien met een keppeltje op) die onhandige dingen over joodse lammetjes roept in een sensatiebeluste krant, dan over het feit dat de grootste regeringspartij zich actief bemoeid heeft met de beslissing tot vervolging van de belangrijkste oppositieleider omdat hij een onwelgevallige mening over minder Marokkanen openbaarde die door heel, heel, héél veel Nederlanders gedeeld wordt - maar niet gedeeld mág worden omwille van de gevolgen die in voorgaande alinea genoemd worden. En omdat Wilders nou eenmaal niet deugt met zijn rabiate anti-islamitische retoriek, verschuilen alle politiek correcte fatsoens- en respectsmensen zich lafjes achter een stilzwijgen over deze - zoveelste - flagrante scheefgroei in de scheiding der machten. Het laatste artikel over Wilders op Nu.nl is van 11 dagen geleden. 'Opstelten' werd 2,5 jaar geleden (!) voor het laatst genoemd. Het zijn niet de valse daden van de machthebbers, maar het oorverdovend zwijgen van de vale klerkenkerk die onze Grondwet van een granieten gebodensteen tot een vuurvluchtig vloeipapiertje doet vervliegen.

In een land waar GroenLinks de vrijzinnige karakters van opstandige (want voor zichzelf denkende) Kamerleden op oud-socialistische wijze besmeurt en de handen aftrekt van haar eigen volksvertegenwoordigers omdat die het waagden om een bestuursakkoord te sluiten met de "verkeerde ideeën" van een rechtse vijand, verbaast ons dat helemaal niets. Echt helemaal niets. Want wij weten al lang dat Nederland een bananenrepubliek is - een geniepig land met dito bestuurders waar de katjes in het donker geknepen worden, de trias politica een kluwen bestuurswol is, een schaduwmacht in achterkamertjes opereert en waar mensen die de macht voor de voeten lopen - of het nou blokkeerfriezen, Pegidapipo's of oppositieleiders met een enorm democratisch mandaat zijn - hun rechten actief ingeperkt zien worden door een kongsi van corrupte kartelkoninkjes. 

Het huisvuil wordt op tijd opgehaald. Het echte vuilnis vegen we onder het tapijt. Meneer de president belastingbetaler, slaap zacht. 

Reaguursels

Inloggen

Bravo, Van Rossum! De verziektheid van ons land uitstekend verwoord. Maar ik heb wel al lang de hoop opgegeven dat zulke rake woorden daar nog iets aan kunnen veranderen.

Willibald von Klúúúk | 10-06-19 | 15:08

Wat zou het kosten om dit als advertentie in de omvolkingskrant te zetten? Wij lappen wel . Weet ik zeker . Zogenaamd als adv voor GS met dit artikel als voor beeld ( beeld in beeld) , enfin jullie snappen em wel, paginagroot, dus goed te lezen !

Kim-Jung-Un | 10-06-19 | 15:04 | 2

Kijk, dat zijn ideeen naar mijn hart. Als, dan lap ik mee.

OudeNederlander | 10-06-19 | 16:16

Wat is dat? Een omvolkingskrant?
Dit lijkt wel NSB retoriek.

ArjenZH | 10-06-19 | 16:30

Eens. Maar dan ook volledig.

L.E. Raar | 10-06-19 | 14:37

Amen!

Gen. Maximus | 10-06-19 | 14:24

Nou Van Rossem, alle kartel-reaguurders heb je achter je. Begin een politieke partij en binnen de kortste keren heb je 20 zetels. Kan financieel interessant zijn, zeker als je je kandidaat stelt voor het EP (goed salaris en ruime onkostenvergoeding). Bovendien is het goed toeven in Brussel. Moedig voorwaarts!

Rest In Privacy | 10-06-19 | 13:48 | 11

@Dandruff | 10-06-19 | 16:06: Ik heb hier beneden al lang uitgelegd waarom ik vind dat Van Rossem zwaar overdrijft. Zo'n hekelschrift als hierboven kun je over alle landen ter wereld schrijven, want zelfs in veilige en goed georganiseerde landen gaat nog van alles mis, worden blunders gemaakt, politieke spelletjes gespeeld, leugens verteld, misdaden niet opgelost en noem maar op. Het is nogal gratuit wat Van Rossem doet. Zeker als je bedenkt dat er maar weinig landen zijn die prettiger en leefbaarder zijn dan 0031. Dat zie je terug in allerlei ranglijsten, waar Nederland steevast in de top 10 en vaak zelfs in de top 5 staat.

Rest In Privacy | 10-06-19 | 16:16

@Kuifje-in-de-EU | 10-06-19 | 16:16:

Fouten in andere landen maken de fouten hier niet ongedaan.
De column gaat ook niet over een blundertje hier; een politiek spelletje daar; een leugentje zus en een onopgelost misdaadje zo. We hebben het over;
- stelselmatig gedogen van (vaak ernstig) geweld;
- stelselmatig vervolgen van afwijkende meningen;
- stelselmatige indoctrinatie door MSM over (oa) die problemen;
- etc.

Wereldranglijstjes over huisje-boompje-beestje zijn in dit verband irrelevant. Veel mensen zijn inderdaad gelukkig omdat onze winkels uitpuilen en we elk jaar op vakantie kunnen. Ondertussen worden mensen die serieuze problemen signaleren stelselmatig monddood gemaakt. Middels goed georganiseerde lastercampagnes, schijnprocessen, intimidatie, beroepsverboden, vernielingen, geweld en zelfs moord.

Het is een natuurwet; zonder kritiek is geen verbetering mogelijk. Dan kan een maatschappij er alleen nog maar op achteruitgaan. Dat geldt nog veel meer als religies zoals socialisme en islam die slavernij en genocide prediken wèl vrijuit mogen praten. En handelen.
Volgens jouw ranglijstjes staan we nu bovenop de berg.
Hamvraag is; gaan we onszelf "dus" maar blind in het ravijn storten?
Omdat we klagen te gratuit vinden?

Dandruff | 10-06-19 | 16:52

@Dandruff | 10-06-19 | 16:52: Andere meningen worden niet stelselmatig vervolgd in Nederland. Jij kan dag in dag uit je rabiate rechtse teksten opschrijven zonder dat je bang hoeft te zijn om vervolgd te worden. Net zoals alle andere aanhangers van het PVV/FvD kartel. Wilders mag dag in dag uit zijn mening verkondigen. Alleen met zijn Minder Marokkanen uitspraak ging hij mogelijk te ver. Laten we de uitspraak van de rechter afwachten voordat we gaan schuimbekken. En je bewering dat politieke tegenstanders in Nederlans worden vermoord is belachelijk. Als je dit soort dingen opschrijft ben je erg in de war. Zoek hulp.

ArjenZH | 10-06-19 | 17:13
▼ 8 antwoorden verborgen

Superartikel! Gewoon eens elke week herhalen, net zolang tot mensen wakker schrikken. Hoe is het mogelijk dat de Nederlandse bevolking NIET reageert, terwijl kéér op kéér onze (r)overheid het FATSOEN met voeten treedt. Hoe vaak laat Nederland zich nog door Rutte c.s. in de maling nemen?

awakened | 10-06-19 | 13:17 | 1

Mensen liggen er kennelijk niet van wakker. De Kartelreaguurders wel maar die hebben hebben een hoog WQ.

Nummer 14 speciaal | 10-06-19 | 15:22
-weggejorist-
johnelec | 10-06-19 | 13:10 | 1

Inderdaad een toepasselijke 'pinksterpreek' (aldus de https-titel van dit topic), dit sermoen van Van Rossem. Het roept tandengeknars op ("Wat een asgrauw, cynisch, achterdochtig verhaal."), bijval maar bovenal verslagenheid. Verslagenheid over morele verdwazing/ ver-emo-hysterisering van links kerkend Nederland. In Denemarken winnen de Sociaal Democraten het van rechts dankzij een weldoordacht programma, dat de Deense welvaartstaat en Deense cultuur voor de toekomst wil waarborgen. Hoe komt het toch dat in Nederland die stem van het gezond verstand zo willens en wetens wordt ontkend, genegeerd, en in politieke showprocessen wordt aangevallen? Geert Wilders spreekt gewoon met de stem van het gezond verstand, net zoals de Sociaal Democraten in Denemarken en nu ook in Duitsland dat doen. Zullen we in NL ook deze wending mee gaan maken? In Denemarken en Duitsland denken mensen meer rationeel, in Nederland spreekt de onderbuik hartig mee. Gelukkig denken mensen als Rutte en zijn linkse companen niet zelfstandig. Angstvallig lopen ze in de pas met de EU. Nu, Duitsland gaat om in haar migrantenpolitiek. Dus zullen de VVD en hun linkse vrienden hun neuzen daar naar richten...

Eeuwig..Op..Vakantie | 10-06-19 | 13:01

Helemaal juist, beste Van Rossem, en nu?

Datsun_Cherry | 10-06-19 | 12:48

En dan te bedenken dat het hier nog meevalt. In het oosten, zuiden en westen is het nog veel erger.

Vandaar dat hier nog steeds een van de meest gelukkige volkeren woont.

Nummer 14 speciaal | 10-06-19 | 12:00 | 1

Ik vraag me serieus af of dat waar is. In het oosten, zuiden en westen is het volk in elk geval wakker aan 't worden. In Nederland lijkt 't allemaal zo netjes geregeld te zijn, dat 't gros van de mensen nog diep in slaap is.

Jij noemt het geluk, maar het is onwetendheid ...

Lagonda | 10-06-19 | 12:14

Hier kan ik nu helemaal achter staan!
Sorry dat ik het woordje "nu"gebruikte.
Wat een walgelijk pc website is dat toch.

pejoar | 10-06-19 | 11:37

Goede opsomming van feiten weer.
Mede door van Rossem is GeenStijl het niveau van "ongefundeerd, tendentieus en nodeloos kwetsend" allang ontgroeid.

Dandruff | 10-06-19 | 11:35

Op verzoek van de Nederlandse regering (!)zijn gisteren de eerste twee IS kinderen ( wezen, dus extra zielugh) overgedragen aan Nederlandse diplomaten.
-
Ze komen er aan. ( en oh ja: ze worden voorspelbaar bij islamitische pleeggezinnen ondergebracht...)

bisbisbis | 10-06-19 | 11:30

Kudo's! +1.

LoesjeP | 10-06-19 | 11:22

Diepe buiging van Rossum ....
Geen speld tussen te krijgen ....

Pjotterdjotter | 10-06-19 | 11:06

Ik had eigenlijk nog een 'lees meer...' linkje verwacht aan de onderkant, maar het paste blijkbaar nét tussen de frontpage marges..

Brofist | 10-06-19 | 11:01

Samenvattingetje?

McSnor | 10-06-19 | 10:28 | 1

Steeds. Maar. Weer!

Phreack | 10-06-19 | 11:11

De helft van alle diersoorten zijn uitgestorven de laatste 20 a 30 jaar, de poolkappen zijn aan het smelten, maar in Nederland slaagt men er in om "links" (whatever that means) er de schuld van te geven, terwijl "rechts" zogenaamd de "oplossing" is. Kijk even uit het raam, en beslis zelf even wat er aan de hand is allemaal.

cat22 | 10-06-19 | 10:17 | 17

@ArjenZH | 10-06-19 | 16:35:

Het gaat niet om het voorkomen van domheid en corruptie.
Het gaat om de acceptatie daarvan door overheid, politiek en MSM.
Dat maakt overheid, politiek en MSM onbetrouwbaar.

En het staat je vrij bezwaar te maken tegen al mijn beweringen.
Ik constateer echter dat professionele bezwaren tegen linkse dogma's als immigratie, islam, terrorisme, EU, en uiteraard ook klimaathysterie al decennialang monddood gemaakt worden. Fijn dat je mijn bezwaren tegen een gasverbod onderschrijft, maar degenen die hier over beslissen komen dat nooit te weten.
Die regeren vanuit een bubbel.
Baseren zich braaf op luchtfietsende kwaliteitsmedia als NPO en NRC.

Dandruff | 10-06-19 | 17:07

@Dandruff | 10-06-19 | 17:07: Een links dogma als terrorisme? Als je dit soort dingen opschrijft ben je erg in de war. Zoek hulp.

ArjenZH | 10-06-19 | 17:15

@ArjenZH | 10-06-19 | 17:15:

Ik in de war?
Google eens op Pormes, Duyvendak, Karimi of Ramadan.
Of google eens op "Volkert waar ben je", "heimwee naar de duitse RAF", "Henk Kamp op zijn bek slaan" of "Sinterklaas doodschieten, zijn hersens over kinderen laten spatten".
Of google op "bom kantoor GroenLinks jongeren".

En hoeveel kamerleden hebben er de afgelopen decennia niet hand-in-hand met isis, hamas, antifa en hezbollah gedemonstreerd tegen joden, de VS en islamcritici?
Maar nooit tegen moorddadige dictaturen als Soedan en Iran?
Hoeveel linkse deugers verdedigden de moord op Fortuyn, van Gogh en Charli Hebdo ("beledigend")?
Werden de vrouw en de collega van Volkert trouwens niet gewaarschuwd door een politicus van Groen Links?

Herinner je je de aanslag op Janmaat in Kedichem nog, overigens?
Wat denk jij; zou de PSP destijds kamervragen gesteld hebben over de verminking van mevrouw Schuurman; of was de arrestatie van de daders hun grootste zorg?
De lijst is echt eindeloos, informeer jezelf.

Dandruff | 10-06-19 | 18:02
▼ 14 antwoorden verborgen

Beste @Kompromat 09:22... de fout zit in ons maf migratiesysteem.
Terwijl Denemarken, Zweden en ook Duitsland strenger zijn geworden - blijven wij gewoon zo doorgaan.
Wij vinden het normaal dat mensen uit Afrika en moslimlanden onder de noemer van ''vluchteling'' opvang en verblijf krijgen in een AZC.
Soms wel drie jaar lang... met elke dag gratis eten, drinken, slapen, zorg en zakgeld.
Daarna krijgt men een ingerichte woning met recht op een levenslange uitkering.

Degenen die geen recht hebben op asiel... gaan niet meer terug.
Ze blijven hier hangen, men krijgt kinderen en naar verloop van tijd krijgen ze alsnog een woning plus een uitkering.

Nu met Marrakesh wordt het nog VEEL erger --> uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen hebben recht op onderdak en zakgeld.
Zoals je zegt... GroenLinks in Amsterdam is daar nu mee begonnen.
Nu is het einde zoek... naast de normale instroom van migranten uit Afrika en moslimlanden --> krijgen we nu ook een grote toestroom van illegalen die momenteel in de EU verblijven.

Je houdt het niet voor mogelijk... het is echt waar.
NIEMAND in Den Haag en niemand bij de NPO die hier iets over durft te zeggen.
Hoe is Nederland over twee jaar - meer woningnood, meer files, spanningen, veel onvrede, armoede en mensen met een bijstandsuitkering.

Baudet en Wilders kunnen dit aankaarten... maar dat werkt averechts.
Als zij hier iets over zeggen dan kijkt men in de Kamer en bij de NOS de andere kant op.
Rutte heeft als premier de PLICHT in actie te komen ten einde de migratie en klimaatplannen te wijzigen... hij staat erbij te lachen - wat een kerel.
Ben bijna 67, maar heb nog nooit zo'n zwakke premier meegemaakt als Mark Rutte.
Ruud Lubbers... Jan-Peter Balkenende en Wim Kok zouden allang hebben ingegrepen.

sociaal_econoom | 10-06-19 | 09:49 | 10

Balkenende? Die negeerde de bevolking en rommelde ons de EU in. Net als Lubbers van het CDA.

eastender | 10-06-19 | 15:47

@Kompromat | 10-06-19 | 15:38: De tekst waarop ik reageerde was "Lubbers pakte later nog mooi een baantje mee als “Hoge commissaris van de vluchtelingen”, waarmee hij onmiskenbaar aangaf hoe hij in werkelijkheid tegen deze problematiek aankeek." Ofwel lidmaatschap van die raad is verdacht.
Dat we van mening kunnen verschillen over wat of niet echte vluchelingen zijn is een hele andere zaak.
De genoemde uitspraak suggereert dat alle vluchelingen nep en oplichers zijn en dat je aan landverraad doet als je het voor een van hen opneemt.

ArjenZH | 10-06-19 | 16:14

“Ofwel lidmaatschap van die raad is verdacht”.

Die opmerking is volledig voor uw rekening, niet de mijne. Mijn opmerking moet u in de context plaatsen waar deze hoort, namelijk als reactie op de geplaatste tegel over Lubbers e.a.

Ik ben van mening dat menig vluchteling niet onder de categorie van “vluchteling” zou mogen vallen. Simpelweg omdat mensen migreren voor een beter bestaan en NIET omdat hun leven n hun land daadwerkelijk gevaar loopt. Daarnaast heeft menig “vluchteling” een jarenlange reis door, en verblijf in veilige landen achter de rug, dus uiteindelijk is hun zo vurig gewenste eindbestemming – Nederland – louter gewenst vanwege de welvaart.

Ik ben voor opvang in eigen regio van echte vluchtelingen, er is namelijk met betrekking tot hun veiligheid geen enkele meerwaarde hen hier in Nederland/Europa op te vangen.

En met woorden als “landverraad” ben ik uiterst spaarzaam, die term reserveer ik liever voor echte landverraders. U bent derhalve iets te enthousiast aan het suggereren geslagen en legt mij woorden in de mond die ik nooit op GS heb gebruikt. Iemand als landverrader framen is wat decennialang (in een iets anders vorm, namelijk door gebruik van woorden als nazi of fascist) juist door diegene is gedaan die aan de huidige multiculturele ellende schuldig zijn om hun criticasters op smerige wijze de mond te snoeren.

Eén van de redenen dus om die manier van “discussiëren” niet over te nemen.

Kompromat | 10-06-19 | 17:54
▼ 7 antwoorden verborgen

Goed stuk van Rossum. Kunnen jullie het topstuk: Het verraad van links ff ‘rebranden’

Guust Kadaver | 10-06-19 | 09:48 | 1

Het is niet alleen links... het is ook Rutte - de VVD, het CDA en de ChristenUnie.
Zolang ze het zelf maar goed hebben --> hoe onze autochtone en allochtone kinderen hier straks moeten leven zal hun een worst zijn. Foei...!

sociaal_econoom | 10-06-19 | 09:54

Complimenten aan van Rossem. GS zal door dit soort stukken uitgroeien tot een groot en respectabel medium waar rekening mee zal worden gehouden.

Motleycrew | 10-06-19 | 09:38 | 15

@Dandruff | 10-06-19 | 17:11: Wie stelt moet bewijzen. Je kan niet van mij gaan verlangen dat ik ga bewijzen dat iets niet waar is. Dat is de wereld op zijn kop.

ArjenZH | 10-06-19 | 17:16

@ArjenZH | 10-06-19 | 17:16:

Jij stelde dat er in de hele lange column 1 zin niet klopte.
Daarom vraag ik jou inderdaad dat te bewijzen.

Dandruff | 10-06-19 | 17:42
▼ 12 antwoorden verborgen

Dat we in een linkse dictatuur zitten dat mag iedereen toch wel duidelijk zijn.

Ook dat we geregeerd worden door het socialistische, communisme linkse milieu maffia dat weet inmiddels ook iedereen!!!

Alleen het verschil dat er wel niveau verschil en klasse verschil zit in de aller linkse maffia leden in de linkse communisme systeem, want iets verschil moet er nou eenmaal wel wezen. Ook al willen ze het communisme direct invoeren in de EU.

Zo dat de dictatuur over heel Europa voelbaar mag zijn en dat ze met de massa immigratie kunnen beginnen!!!!

Niet links | 10-06-19 | 09:34 | 1

@Niet links
Correctie en aanvulling:
wat zich links noemt is voert roof-kapitalistisch neo-liberaal beleid uit: winsten van de multinationale corporates worden (legaal) onttrokken aan belastingheffing , terwijl verliezen via omwegen (illegaal) gesocialiseerd worden. Door zich te profileren als begaan met klimaatvluchtelingen, stuk voor stuk arme getraumatiseerde zielige lieverds, kinderen, vrouwen en mannen die oorlog, onderdrukking en armoede ontvluchten (oja en het klimaat) voor een beter leven, wordt de indruk gewekt dat ze "links" en sociaal zijn.
Het oordeel van Kindapaas over linksch: [x] niet links, geen socialisten en zeker geen communisten, hoe ze zich ook noemen. Op zijn best zijn het socialistisch imperialisten die herverdelen van de armen van rijke landen naar de rijken van alle landen.

kindapaas | 10-06-19 | 10:09

Wat een asgrauw, cynisch, achterdochtig verhaal.

Amnesty zou uitsluitend voor de centen gaan en het deugen, politici zitten er alleen voor de centen, islamieten zijn allemaal slechte mensen met een verkeerde gevaarlijke cultuur, de pers is een loopjongen van de staat, de rechterlijke macht een verlengstuk van de machthebbers. PVV zou dan extreem zijn maar de boodschap zuiver, FvD een dappere poging tegen dat alles iets te doen. En uiteraard is de eerlijke pijpfitter de klos.

Zucht.

Ik denk dat het absoluut zinloos is om hiertegen enige argumentatie tegenin te brengen. Als je zo denkt over dit land en zo compleet achterdochtig bent over de drijfveren van je mede-Nederlanders, wat zou je dan nog te willen door hier te blijven? Als je een generaal verdedigt die onbenullige dingen beweert over de Joden, waarover je met - nog niet eens diepgravend onderzoek - zou kunnen nagaan WAAROM het mogelijk was dat zij als "lammetjes" naar de gaskamers gingen, als je hulp aan politieke gevangenen afdoet als een deugverhaal om de centen, als je vindt dat alles op Europees nivo in een bodemloze put valt, als je ECHT denkt dat de rechterlijke macht en de pers aan de leiband lopen van de macht. Als je dat allemaal werkelijk denkt, dan zou ik zeggen: Kijk gewoon eens elders, ga eens naar een land waar dat allemaal beter zou zijn, war je ideale samenleving bestaat, waar geld geen drijfveer is, waar alle menen hard werken en afdragen en bijdragen en niemand op een oneerlijke manier zijn geld verdient. Als je een land kunt vinden waar dat beter is dan hier, waar de mensen gelukkiger zijn. Vertel mij dan welk land dat is maar vooral: Verhuis erheen! Want ik vind het ziekmakend, dit zwarte cynisme, dat de fundamenten onder de samenleving vandaan sloopt door het gif van de achterdocht te zaaien, het gif van de paranoide opvatting dat iedereen maar met name de overheid tegen je is maar ook het aanwakkeren van de onvrede, dat die "falende" overheid je op alle manieren dn toch moet beschermen, tegen criminelen, financiele tegenslag, pensioengaten, veiligheid.

Kortom: Waarom verwerp je elk bestuur in dit land op grond van cynisme, maar eis je tegelijk meer daadkracht en actie, terwijl dat uiteraard niks mag kosten. Want de belasting is al zo hoog.

Beste_Landgenoten | 10-06-19 | 09:29 | 35

@ArjenZH | 10-06-19 | 16:21:

Waarom onvergelijkbaar?
Vanwege het gejuich van derden?
Dus zonder gejuich was "minder Marokkanen" wel oké geweest?
Welk wetsartikel is dat precies?

Je mist bovendien ongeveer 1001 essenties van die zaak.
Om alleen de allerbelangrijkste maar even aan te halen;
- de uitspraken van Samson en Spekman waren veel racistischer;
- de uitspraak van van Riessen is zelfs strafrechtelijk verboden;
- Wilders is bovendien veel vaker aangeklaagd;
- ook vele anderen zijn vaak meermaals aangeklaagd, om niks;
- etc.

Kortom, het probleem van een politiek partijdig OM is net zo structureel als de overlast van bepaalde groepen Marokkanen. Die hier niet alleen de ranglijsten van uitkeringsfraude, criminaliteit en (gewelddadig) extremisme aanvoeren; maar ook hele wijken in no go areas veranderen en holocaust-onderwijs onmogelijk maken.
Met Polen heb je dat niet nee.
Vandaar dat niemand juichte om de uitlatingen van Hamer.

Dat niet elke Marokkaan daar verantwoordelijk voor is klopt, maar dat maakt op het grote plaatje niks uit. Wilders heeft ook nooit gezegd dat hij elke Marokkaan uit wilde zetten. Hij heeft diezelfde avond uitgelegd hoe hij dat ging regelen.
Nooit gelezen zeker?

Dandruff | 10-06-19 | 17:32

@ArjenZH | 10-06-19 | 16:25:

De woorden "deugen" en "trol" slaan op het feit dat BL geen inhoudelijke argumenten gebruikt. We zien een lang verhaal met geklaag over cynisme als maatschappelijk probleem; hij weerlegt echter 0 woorden uit de column.

En PS. Volgens mij had jij het net ook over "PVV-kartelgenoten"?
En dat verwijt je nu eastender die dat woord niet gebruikt?

Dandruff | 10-06-19 | 17:39

@ArjenZH | 10-06-19 | 15:16: De 'hele pers' ? Dat geeft al aan hoezeer u zelf generaliseert. 'Corrupt'? Ik neem waar dat de journalistiek van media, die door de overheid met 9% op abonnementen oneigenlijk gesteund wordt, niet onafhankelijk is. Niet onafhankelijk qua verslaggeving en niet onafhankelijk qua onderwerpkeuze. Of ze hiervoor direct geld ontvangen... In ieder geval via 9% belastingheffing i.p.v. 21%.

Eeuwig..Op..Vakantie | 10-06-19 | 17:54
▼ 32 antwoorden verborgen

De kruik gaat net zolang te water tot ie barst. Vervolgens gaat men de put dan dempen en blijkt er ook nog eens een kalf verdronken, Ik ben populistisch...

squadra | 10-06-19 | 09:28 | 9

ArjenZH quote: ‘Iemand die een put wil dempen met allochtonen’. Was u daar weer met uw ‘stampende laarzen’ syndroom? De glans gaat er wel ’n beetje af als u deze stropop te vaak misbruikt. Ik zou als ik u was eens een psych raadplegen, hij kan u vast wel verder helpen.

Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 15:35

@Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 15:35: De tekst ging zelfs GS te ver en is weggegejorist. Er is iets mis met uw morele kompas als uw dergelijke opmerkingen normaal vindt,
En Stropop? Lachwekkend als je zelf begint over stampende laarzen. Hoe dom kan je zijn.

ArjenZH | 10-06-19 | 16:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Hoewel van Rossem dit zeer juist beschouwd zal links Nederland dit niet willen zien. De tactiek is simpel en onder enkele reaguurders te herkennen; het probleem negeren, de aandacht afleiden door de boodschapper (en degene die het probleem wel erkennen) belachelijk te maken, vragen naar de oplossing die er uiteraard niet 1,2,3 is. Er zal nooit inhoudelijk gediscussieerd worden, zelfs niet over een overduidelijk gemanipuleerde zaak als die van Wilders. Dit is Nederland in een nutshell.

BozePaarseMan | 10-06-19 | 09:23 | 7

@Lychnari | 10-06-19 | 10:08: Dat de Islam nogal wat kwaadaardige uitwassen heeft ontkend helemaal niemand. Er wordt alleen door sommigen nogal extremistische conclusies uit getrokken. En dat je in Frankrijk of Zweden als vrouw niet meer veilig over straat kan is gewoon nepnieuws. Ben je er weleens geweest of papagaai je alt right haatberichten na?

ArjenZH | 10-06-19 | 14:42

@ArjenZH | 10-06-19 | 14:42:
Oh, natuurlijk! Alles komt door nepnieuws... Als er geen nepnieuws was, dan was Karin Orwellongren natuurlijk nooit zo'n demofoob geworden. Misschien was de vv(d) dan niet een kliek voor ambtenaren en opportunisten geweest... Nepnieuws, de oorzaak van al het kwaad. Ik ga snel mijn portie officiele nieuws halen, uit het NRC, u weet wel, de krant met nepnieuws uit en over Rusland.

O2Neutraal | 10-06-19 | 15:33

@O2Neutraal | 10-06-19 | 15:33: Dat immigranten in Zweden nogal wat problemen veroorzaken is een feit, ook dat dat in sommige wijken getto's zijn ontstaan.
Dat je in Zweden als vrouw niet meer veilig over straat kan is nepnieuws.
Snap je het verschil?

ArjenZH | 10-06-19 | 16:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Het volk krijgt gewoon (meestal) wat het kiest.

Jij wilt een “goed gevoel” krijgen en geeft daarom geld aan “goede doelen”, en kijkt niet waar dat geld terecht komt en wat die “goede doelen” ermee doen? Dan niet piepen wanneer het verkeerd besteed wordt.

Datzelfde geldt voor al die idioten die op linkse partijen stemmen. Voorbeelden genoeg, neem bijvoorbeeld Amsterdam met al die uitgeprocedeerde lui die nu ineens woonruimte aangeboden krijgen in Deugwijken.

Maar zelfs wanneer je denkt dat de door jou gekozen partijen zich aan hun beloftes houden kom je bedrogen uit. Dat zagen we met de draai van het CDA in de Kinderpardon-zaak. De wet is de wet en beleid is beleid, toch? Niet dus. Te vaak wordt een uitgeprocedeerde uitvreter tóch weer via een pardon een levenslange uitkering toegekend op kosten van de Nederlandse belastingbetaler.

Paradoxaal genoeg klaagt diezelfde belastingbetaler steen en been over zijn/haar afdrachten, maar laat zich even later gewoon emotioneel meeslepen in het zwaar gemanipuleerde “zielig-verhaal” van die uitgeprocedeerde vreemdeling (daar waar de IND met beide handen op de rug moet vechten – want privacy van de individuele gevallen – kan die “zielige” uitgeprocedeerde vreemdeling winkelen in zijn dossier en alleen de voor hem/haar gunstige zaken benoemen/halve dan wel hele leugens vertellen), zodat die "zielepoot" even later op hún kosten levenslang kan gaan zitten uithuilen over al het onrecht dat die harde Nederlandse samenleving hem/haar heeft aangedaan en bovendien nog zal aan gaan doen wanneer de Nederlandse cultuur niet wordt geaccepteerd (wéér een nieuwe Afriyie).

Zelfs hier in de panelen, waar dan nota bene ook nog eens sommige redactieleden in hun stukken steun voor dit soort “zielige” gevallen hebben uitgesproken. Ik zal geen namen noemen.

Tja, vrijwel iedereen in de “kromme bananenrepubliek” (zijn we geen monarchie trouwens?) heeft boter op ’t hoofd. Nederland is wat je er zelf van maakt. Niet zeuren dus.

Kompromat | 10-06-19 | 09:22 | 1

We moeten midden in de woestijn een stad stichten in Afrika waar deze twee partijen lekker bij elkaar kunnen gaan wonen, oh oh wat kunnen ze daar dan humaan zijn, dan is iedereen blij vooral ik.

Ik zelf denk dat ze daar nog geen jaartje vol houden, die linkse westerse idioten!!!! Ha, ha, ha, ha, ha, ha.

Kijk voor dit plan wil ik best 10.000 euro van mij spaargeld voor in zetten!!!!

'Oh, wat heerlijk als al die mafkezen uit Europa verdwenen zijn.

Niet links | 10-06-19 | 09:51

@Stijlicoon 08:11... dit heb je mooi gezegd --> de heilige geest is op ons nedergedaald met Pinksteren.
Helaas, de heilige geest heeft toen de problemen op aarde niet kunnen oplossen.
Ook deze keer zal het niet gaan lukken.

De ambtenaren in Den Haag blijven vasthouden aan de extreme Klimaateisen van PARIJS - waarbij wij moeten stoppen met het gebruik van benzine, diesel en
het schone aardgas... terwijl veel landen dit niet of in mindere mate gaan doen.
Trump heeft direct NEE gezegd tegen Parijs... ook Rusland doet niet mee.

Rutte III heeft in december vorig jaar... MARRAKESH ondertekent waarbij wij verplicht worden uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen hier onderdak en zakgeld te geven.
GroenLinks in Amsterdam is hier kort geleden mee begonnen.

Klimaat en migratie - dat breekt ons de nek.
Over 5 jaar hebben we hier 20 miljoen inwoners met veel mensen die afhankelijk zijn van een uitkering met veel woningnood, dichtgeslibde wegen, onvrede en spanningen.
Met dank aan GroenLinks, PvdA, D66 en Rutte III.

Oh God! Wees mij als zondaar genadig!

sociaal_econoom | 10-06-19 | 09:10 | 2

Ik wacht op de zon vloed, die kan mij niet vroeg genoeg beginnen.

Niet links | 10-06-19 | 09:22

Sociaal econoom, Inderdaad klopt als een bus.

Jan70 | 10-06-19 | 09:38

Krachtig en prachtig, @vanRossem.

eastender | 10-06-19 | 09:07

Kan dit wereldkundig gemaakt worden op de 1 of andere manier please

frisenfruitig | 10-06-19 | 09:01 | 1

Ach zie ,AD heeft het over proletenprotocol en containert iedereen even op dezefde
Frame, weer een krant naar de klote............. gaat lekker zo met monocultuur en groupthink...........

2CVOcean | 10-06-19 | 08:50 | 3

Je hebt maar 1 pwersoon nodig om een hele organisatie over te nemen, de CEO. Die werkt vervolgens "andersdenkenden" de toko uit, en als je soliciteert en niet de "juiste" ideeen hebt dan kom je er niet in. De rest gaat vanzelf.

OudeNederlander | 10-06-19 | 09:00

@OudeNederlander | 10-06-19 | 09:00: Of zo als Mark Ettur, die de "goede" VVD'ers eruit heeft gewerkt of een zijspoor heeft weggepromoveerd en dan lang leve Unilever het Land in een wurggreep neemt.

Theo-Pim-Riv | 10-06-19 | 09:10

Het valt me mee dat ze Erdogan durven te noemen. Uiteraard gevolgd door Wilders, Baudet, Trump want laffe linkse populisten zullen nooit Erdogan als gevaarlijke volksmenner neerzetten zonder de drie usual suspects te noemen.
Dit artikel is inmiddels gekopieerd door andere radeloze journalisten van linkse kranten, want we moeten uitkijken voor kopieergedrag.

K. Westergaard | 10-06-19 | 09:34

Toen die voorbedrukte aangifteformulieren op de politiebureaus verschenen was natuurlijk al duidelijk dat hier een centraal georganiseerd politiek showproces werd opgezet.

Ivoren Toren | 10-06-19 | 08:49 | 2

Volgens mij komen die bij dezelfde drukker vandaan die stembiljetten drukt in opdracht van een stinkende glimlachende leugenaar, tenminste dat is mijn mening.

Theo-Pim-Riv | 10-06-19 | 08:58

Dat idee had ik al vanaf het begin

Jan70 | 10-06-19 | 09:40

Een probleem is dat veel mensen maar een gedeelte willen van wat de "populisten" willen, maar niet het hele pakket. En dan met name wil een gedeelte geen Nexit en een gedeelte wil wel maatregelen voor het klimaat. Reken maar dat er onder GL stemmers een groot aantal mensen zijn die de etnische problemen zien groeien. En reken maar dat die onder VVDers ook zitten.

Ik denk dat een Groenrechts een hele goede kans maakt om een verschil te maken.

omanders | 10-06-19 | 08:48 | 9

Ik zou zeker blij zijn met een GroenRechts.
Dan zie ik een partij voor me die wel degelijk erkent dat de mens invloed heeft op het klimaat (voor jullie ontkenners: den je nou ècht dat we met zón 8 miljard van een bepaalde apensoort op deze planeet die werkelijk al het andere leven wegdrukt, geen invloed heeft op dat klimaat?), maar in plaats van stu[pide peperdure maatregelen die op het totale probleem geen invloed hebben, inzet op maatregelen die wèl invloed kunnen hebben. Dan denk ik aan het stimuleren van onderzoek naar kernenergie en uiteraard het openen van enkele kerncentrales in NL (ik heb al nooit kunnen begrijpen waarom die dingen in NL zo 'gevaarlijk' zouden zijn, maar je hoeft maar twee stappen over de grens te zetten en ze staan overal...)
Daarnaast: geen kinderbijslag meer na het tweede kind in NL, en geen cent ontwikkelingssteun meer naar landen waar niet actief wordt gewerkt aan geboortebeperking! Je bent namelijk pas realistisch bezig het klimaatprobleem aan te pakken als je de oorzaak aanpakt, en dat is en blijft de exploderende bevolkingsgroei op deze planeet.

Verder: het wordt echt eens tijd voor een beleid waar werken daadwerkelijk iets oplevert, en dan bedoel ik vooral het verschil tussen oetkering en laag betaalde arbeid: dat bedraagt door alle 'regelingen' namelijk een paar tientjes netto per maand. Een schoffering van de arbeider die zo braaf is om voor dat kudt-loon nog te gaan werken ook, daarnaast sowieso al niet de leukste banen.

EefjeWentelteefje | 10-06-19 | 09:41

@EefjeWentelteefje | 10-06-19 | 09:41: De mens heeft invloed op het klimaat in die zin, dat "we" de oceanen bevuilen met plastic en andere rommel, we zwaar giftige stoffen in rivieren en gronden storten, en hele natuurgebieden ruineren omdat er olie, rare metals, of goud onder zit. De werkelijke reden dat we daar nu niets aan doen is omdat dat de eigenaren van die exploitatiebedrijven te veel geld kost in hun ogen.Maar die CO2 hoax is niet alleen een leugen, het wordt nu ook nog eens erkend dat het een leugen was door dezelfde club die het ooit heeft geopperd. Hun hele model klopte van geen kant en ze "snappen er niets van".... jaja. Temperatuurverschillen zijn er omdat de zon door cycli gaat: de aarde is al eens veeeeel warmer geweest, en ook veeeel koeler, toen er nog geen enkele mens op de aarde rondliep. De reden achter deze hoax is even simpel als ontnuchterend: er was een kapstok nodig om belastingmaatregelen en controle over landen en landschappen aan op te hangen, en aangezien de meeste mensen amper 2 hersencellen hebben is de CO2 hoax van stal gehaald. En als je dat dan maar genoeg herhaald, dan wordt het "werkelijkheid". Als we werkelijk een globale levensbedreigende situatie hadden, dan zouden we niet het vliegverkeer uitbreiden.. maar dan is opeens het CO2 verhaal onderschikt aan "banen".
Kerncentrales zijn zeeeer mileuonvriendelijk, thoriumreactors daarentegen schoon zonder de problemen van kernafval. Zelfde reden dat ook hier geen focus op ligt: de bedrijven achter de klimaathysterie kunnen daar geen geld mee verdienen.
Tot slot: het is bekend dat Shell diverse alternatieven op de plank heeft liggen voor fosiele brandstoffen, maar aangezien ze veel liever olie, gas endergelijke verkopen wordt ook daar niets mee gedaan.
In plaats van de rekening bij de burger te leggen, stel ik voor dat we de rekening eerst maar eens bij al die bedrijven leggen, wereldwijd. Dat zet pas echt zoden aan de dijk...

OudeNederlander | 10-06-19 | 10:23

@OudeNederlander | 10-06-19 | 10:23:
Er is geen CO2 hoax, er is wel degelijk een probleem met het klimaat. Ik ben het wel met u eens dat die absurde berekeningen nergens over gaan. Om maar te zwijgen over de waanzinnige maatregelen die hier genomen worden op basis van die cijfers.

Dat verhaal over dat er een technische oplossing bestaat (u doelt denk ik op waterstof) voor onze problemen, daar ben ik het mee oneens. Ook thorium heeft nadelen. Een goede oplossing is er niet, deze planeet is te vol om op deze manier verder te gaan.

O2Neutraal | 10-06-19 | 15:39
▼ 6 antwoorden verborgen

Applaus, top!

miss error | 10-06-19 | 08:47

Als je verwachtingen niet al te hoog gespannen zijn, zul je ook niet zo snel teleurgesteld worden. Noem het 'elites' of 'het kartel', stem wel of stem niet. Andere slingers voor het feestje der democratie, onder de streep verandert er niets. We zijn gewoon ook een ontzettend conflictmijdend land, dus laten we de rust, de heilige consensus niet verstoren. Ssst, zachtjes, niet te hard roepen en "gewoon normaal doen". Dan doe je al gek genoeg. Mooi geschreven preek. Complimenten.

Rest In Privacy | 10-06-19 | 08:47

Goed stuk, GS. We are doomed. Grote helaas.

Montesquieue | 10-06-19 | 08:47

Dit lezende is het alsof de heilige geest op mij neerdaalt.

Stijlicoon | 10-06-19 | 08:11 | 4

@Theo-Pim-Riv | 10-06-19 | 08:40: Ik heb ook weleens met die gedachten gespeeld. Maar Paul Cliteur, de Burke stichting, Hiddema..... In een complot om de PVV tegen te houden? Het kan...... Maar het lijkt me sterk. Wel geloof ik in actieve inmenging van allerlei krachten en mollen. Wat doet Wiegel bijvoorbeeld ineens bij die club..... En die Eppink is ook al geen zuivere koffie. Mijn stem ging en gaat naar de PVV.

kotelet | 10-06-19 | 08:49

@kotelet | 10-06-19 | 08:49: Beste Kotelet die mensen die U noemt zijn volledig te Goeder Trouw, ik heb het alleen over de oprichting, dat is in een politiek wetenschappelijk onderzoeksbureau uitgedacht, goedkoper dan weer een "lone wolf" inhuren.(dan gaat de zeepbel Lone Wolf ook stukk)

Theo-Pim-Riv | 10-06-19 | 08:53

@Theo-Pim-Riv | 10-06-19 | 08:40:
Als een handrem waarop? Het moment dat de kiezer het licht gaat zien en massaal op PVV gaat stemmen zodat ze een meerderheid hebben? Gaat niet gebeuren. Gaat ook niet gebeuren met FvD. Hoeft van mij ook niet per se.
Enige wat ik wil is dat ook ik word vertegenwoordigd in dat Nationaal Theater. Dat er ook eens nieuwe zienswijzen worden geopperd. Een beetje ophef die tot nadenken stemt en tot daadwerkelijk debat leidt. Kortom: een beetje frisse lucht in die Haagse stolp. Die glorieuze toekomst, dat grote omslagmoment waar sommigen van dromen komt er niet. En misschien maar goed ook.

Rest In Privacy | 10-06-19 | 09:07
▼ 1 antwoord verborgen

Hoop dat Knoops niet tegengewerkt gaat worden, hij heeft nog wat meer duistere zaakjes in zijn agenda waar hij zonder media-bombarie aan werkt, maak hem anders maar puinruimer bij OM en justitie/veiligheid, zou voor dit land wel eens de laatste kans op fatsoenlijke mensen kunnen zijn.

grindbak | 10-06-19 | 08:10 | 2

Handig om dat hier vast op te gaan schrijven dan. Zucht.

snokkertje | 10-06-19 | 08:18

Het is gewoon pijnlijk om te zien hoeveel waarheid dit artikel bevat. Met alle gebrek aan commotie en "geschoktheid" van onze overheid rondom o.a. Opstelten's en Rutte's leugens en de eindeloze vervolging om niets van Wilders, weet je de uitkomst al.

Er wordt nog even aangepapt met de zaak tegen Wilders, welke daarna stilletjes wordt stopgezet. Elke vorm van zelfreflectie, excuses of medeleven van de gevestigde politiek kun je pertinent op je buik schrijven, want die geven ze liever aan die nieuwe regenworm in Nederland dan dat ze Wilders een keer gelijk geven.

Er zijn genoeg zaken in Nederland die ik waardeer, ook al worden 't er steeds minder. Maar er zijn evengoed een hoop dingen in Nederland waarbij ik me schaam Nederlander te zijn. Ons rechtsysteem is er één van, onze politici een tweede. De migratieproblematiek en hoe hier mee wordt omgegaan staat ook hoog op de pikorde. De manier waarop er met oudjes wordt omgegaan ook.

kanon0503 | 10-06-19 | 08:06

Triest is ook dat als je wil demonstreren hiertegen, je toestemming bij dezelfde pipoos moet vragen, en je ALS het dan mag van de demigoden, op een lullig veldje neergezet wordt. Alles wordt je hier vergund door de overheid.

Laatst was er een debat over belastinghervorming, Baudet stelde een belastingvrije voet van €20.000,- voor. Het was verdomme een pipo van de VVD die min of meer de volgende woorden gebruikte: "Dus je wil burgers €20.000,- geven, wie gaat dat betalen." DAT is precies de instelling van de hele bende daar. JOUW inkomen is in eerste instantie van de overheid, wat er dan over is wordt je gegund. Ze hebben het al uitgegeven nog voordat ze het van je afgenomen hebt, dus als ook maar iemand in die gelederen zegt, laten we wat minder afnemen, schreeuwt de rest moord en brand.

haddem | 10-06-19 | 07:52 | 1

Het is vv(d). die hoofdletters en D van democratie moeten ze eerst maar weer terug zien te verdienen.

O2Neutraal | 10-06-19 | 15:40

Nederland gaat naar de klote, mensuh!

Barre_de_k | 10-06-19 | 07:51

*Niet gefactchecked omdat ik daarvoor niet de middelen heb*. Logica en technische kennis. Dat Slochteren dichtgaat, de reparatie aan huisjes in 050 worden vergoed, het kabinet daarmee akkoord gaat, is NIET logisch. Kwestie van belangen afwegen, NAM/Shell/ moet de portemonnaie opentrekken terwijl die niet meer gevuld wordt, dat doen ze echt niet voor NIETS. Dus hebben ze een aanmerkelijk Belang in IETS. De tienduizenden km’s gasleiding in NL, transporteren een vorm van Energie (zoek maar op Calorische Waarde), die moet worden overgenomen in de vorm stroom, door de Elektrakabels die naast de Gasleidingen liggen. Anders kunnen we de Warmtepompen niet laten draaien. De Elektrakabels in de straat zijn daar niet op berekend, zoveel energie past daar simpelweg niet doorheen. Energiecentrales sluiten en lokaal energie opwekken is een Monsterklus en duurt heel lang. Die leuke gesubsidieerde Zonnepanelen op je dak uit China, hebben over een paar jaar, nog maar een opbrengst rendement van 30%. De Tesla accu’s zijn nog niet zover om de zelf opgewekte energie te bewaren. Dan kan het niet anders dan dat Shell/NAM/Staat een aanmerkelijk belang heeft of krijgt in de Energietransitie, net zoveel als de opbrengsten uit Slochteren afnemen. Shell heeft het hoogste aantal ingenieurs aan boord van alle bedrijven van Nederland, Shell is de uitvinder van Scenario Planning (zoek maar op), pensioenen van miljoenen mensen zijn afhankelijk van aandelen Shell. Shell gaat in de stroom business, kabels aanleggen en accu’s verkopen. Ik zal eens onderzoeken of Shell begint te investeren in Aannemers, Warmtepomp fabrieken, koper, voor de kabels, of accu technologie. Als de portemonnee aan de ene kant dicht gaat, moet ie aan de andere kant open. Anders zou het niet logisch zijn…nu nog even kijken welke politicus iets beloofd is, en door wie, en hier een leuk baantje aan over houdt….. niets gaat vanzelf…wie heeft de touwtjes in handen?

hetgingperongeluk | 10-06-19 | 07:34 | 3

Rusland kan nog minstens 300jaar aardgas leveren, ze leggen zelfs de pijpleiding aan en zijn goedkoper dan het Gronings-gas, hoeven we Ons elektriciteitsnet niet over te belasten, want dat is niet berekend op warmtepompen en meer van die linkschzieke ideeën. Ons gasnet is top, neem Russisch gas af en bespaar meer dan 1000 miljard.

Theo-Pim-Riv | 10-06-19 | 08:47

Nijpels

Jan70 | 10-06-19 | 09:44

Drs. E.H.Th.M. Nijpels, die zijn steunkous Charl Schwietert uit het nieuws haalde om hem daarna met zijn drs titel af te serveren? Edje Raketje is lastig te vinden op de Internets….

hetgingperongeluk | 10-06-19 | 11:08

@hetgingperongeluk | 10-06-19 | 06:41: de aanleg van het aardgasnet sedert 1964... heeft erg veel geld gekost.
Rutte III wil dit over een paar jaar afsluiten, waarbij leidingen en buizen uit de grond gehaald moeten worden - dit gaat veel geld kosten.

In Duitsland krijgen huisbewoners subsidie als ze zich laten aansluiten op het schone aardgas.
In België is de overheid dolgelukkig dat 75% nu op aardgas is aangesloten, zodat men daar niet meer op vervuilende stookolie (mazout), hout of briketten hoeft te stoken.

Wat doet Rutte III --> ze stoppen met het schone aardgas... waarbij we de HR-ketel, gaskooktoestel en geijser naar de stort moeten brengen.
Dit gaat ons onnodig 1000 miljard euro kosten.
Wat krijg je dadelijk --> dat burgers en bedrijven naar Duitsland en België vluchten.

Ben bijna 67, Rutte III is op gebied van klimaat en migratie het ergste wat ik ooit heb meegemaakt... Den Haag maakt ons straatarm en brengt ons tot wanhoop.
Ik begrijp heel goed waarom @Van Rossem zich ernstige zorgen maakt.

sociaal_econoom | 10-06-19 | 07:25 | 1

Dit en neem dan in Godsnaam dat Russisch Gas, waar ons gasnet op berekend is en niet die stomme warmtepompen, waar ons elektriciteitsnet Niet op berekend is.
Bespaar zo maar even meer dan 1000 miljard en we hebben zeker 300jaar goedkoop veilig gas. Kan Uw moeder misschien weer elke dag in het verzorgingshuis een schone broek krijgen.

Theo-Pim-Riv | 10-06-19 | 08:50

Daar heb je gelijk in @Theo 06:29... aardgasbaten worden minder - terwijl de lasten en uitgaven verder toenemen.
Je kunt vraagtekens zetten bij de stijging van een miljard voor defensie... is dit nuttig? Ja zegt Den Haag... vanwege Rusland - ik geloof er niets van dat Poetin en Rusland ons willen aanvallen... dit is een verzonnen verhaal vanuit Brussel en Den Haag om defensie te kunnen verhogen.
Zo ook met de miljarden wat we spenderen voor migratie en migranten.
Rutte zegt: opvang en zorg in eigen regio is beter en goedkoper.
Wat doet hij? Hij laat ze massaal naar NL komen waarbij men onder de noemer van ''vluchteling'' hier opvang, een woning plus een levenslange uitkering krijgt.
Rutte is als premier uitermate zwak en onbetrouwbaar, hij zegt A ... en doet B.

sociaal_econoom | 10-06-19 | 06:54 | 2

Teveel geld aan defensie? Zoals de Romeinse schrijver Livius schreef: Als ge vrede wilt, bereidt dan de oorlog voor. Origineel: Si vis pacem, para bellum.

LibertyCity | 10-06-19 | 07:43

Dat het ambtelijk ingestelde D66 links is en niet meer verstand heeft... dat weet ik.
Maar dat VVD, CDA en de ChristenUnie blindelings met D66 meegaan - dit is eigenlijk nog erger.
Op wie moeten we gaan stemmen om ons maf en onbetaalbaar klimaat- en migratiegebeuren een halt toe te roepen?
Op de PvdA in Denemarken, maar dat zal hier niet helpen.

Alleen partijen als PVV en FvD... de rest van de ambtenaren en politiek lopen als blinde kuddedieren achter elkaar aan.
Onze autochtone en allochtone kinderen krijgen het heel, heel erg moeilijk in een volgepropt Nederland - Rutte U wordt bedankt!

sociaal_econoom | 10-06-19 | 07:55

G*dT, bananenrepubliek, narcostaat, rubberentegelparadijs voor netto-ontvangers...
Er is een nieuwe tegellichter à la Hofland opgestaan;-)
Democratie is mooi, maar het volk is er niet mooi genoeg voor(WFH)
Census kiesrecht invoeren!
Nu hoorde ik net op de staatsradio dat suikerziekte met overgewicht een groot probleem is.
Gelukkig wacht ons allen het oneindige donkere niets...
*CcMed*

kapitein oosterlng | 10-06-19 | 06:53

Een goede preek.

biltong | 10-06-19 | 06:42

In Nederland gaat meer geld naar de verschillende departementen... onderwijs, gezondheidszorg, klimaat, defensie, justitie en migratie (resulterend in meer woningnood en meer bijstandsuitkeringen).
Wat er met het geld gebeurt en naar wie het gaat, dat is niet transparant.

Iedereen roept om meer geld --> met de huidige economie en goede werkgelegenheid is dit niet zo'n probleem.
Echter het is zorgelijk dat bij de huidige goede werkgelegenheid --> Rutte III de lasten, heffingen, accijnzen en BTW over 2019 heeft verhoogd... met tegelijk een forse stijging van de uitgaven.
Hierbij zien we dat de koopkracht dit jaar bij de burger niet verbetert.
Als de economie dadelijk slechter wordt zitten we met fors gestegen uitgaven, waardoor de koopkracht verder verslechtert met meer mensen die afhankelijk worden van een bijstandsuitkering.

Het kabinet wat na Rutte III komt krijgt het moeilijk, de burgers in Nederland krijgen het eveneens moeilijk. Het is niet doenlijk de BTW en energieheffingen dan verder te gaan verhogen.

sociaal_econoom | 10-06-19 | 05:46 | 4

@theo-is-dood | 10-06-19 | 06:29: bron van bovenstaande=Wikipedia
Wat Ik wil Aantonen is dat over enkele jaren de bijdrage aan de schatkist vanuit het aardgas gaan wegvallen

theo-is-dood | 10-06-19 | 06:31

@theo-is-dood | 10-06-19 | 06:31: Misschien aardig om na te denken over de kosten (technische infrastructuur) van de transitie van Gas naar Stroom.... terwijl de Pot met Goud in Groningen uitgaat.... enig idee hoeveel km gasleiding in de Nederlandse bodem ligt en hoe lang daarover gedaan is om dat aan te leggen?

hetgingperongeluk | 10-06-19 | 06:41

@hetgingperongeluk | 10-06-19 | 06:41: Je kan die ook gebruiken om gas terug te pompen in dat veld. Dat voorkomt ten eerste aardbevingen en is een fantastische buffer voor als de Russen hun monopoliepositie willen misbruiken.

Het is een bekende en redelijk veel gebruikte techniek, overigens. Geen wild idee.

omanders | 10-06-19 | 07:42
▼ 1 antwoord verborgen

Kan zó op een tegeltje...

P-nuts | 10-06-19 | 02:24 | 1

U hebt grote tegels !! :)

ghetto-is-back | 10-06-19 | 07:56

Het verschil tussen Nederland en bananenrepublieken, is dat in Nederland alle corruptie precies volgens wetten en regels loopt. In wezen is corruptie gelegaliseerd, waardoor we kunnen doen alsof het niet bestaat.
In Latijns Amerika doen politici schaamteloos een greep uit de staatskas. Iedereen weet daar dat politici corrupt zijn. Het is jammer dat ze daarnaast ook te vaak socialist zijn. Dat gaat goed samen met katholicisme, alle twee bieden loze beloftes.

Waar woon je beter? Als je een beetje intelligentie en ambitie hebt, Zuid Amerika. Je hebt daar in veel dingen meer vrijheid, vaak dankzij corruptie, je woont stukken ruimer, met een dikkere wagen. En de vrouwen...

vansuyle.com | 10-06-19 | 01:46 | 3

Mwoa... Menig VVD'er is crimineel bezig hoor. NIet volgens de regeltjes. Ik noem een Opstelten.

peterdh | 10-06-19 | 07:34

Ik moet u gelijk geven. In alle landen due 'wij' verketteren (bijv. Oost europa) omdat ze zo corrupt zijn, hebben de hard werkende mensen een betere kwaliteit van leven. Meer ruimte om je eigen leven in te richten en geen dwang middels allerlei regels om tot de grijze middenmoot te worden veroordeeld. Hard werken betekent succes, lanterfanten betekent een minimaal bestaan maar wel met hulp can familoe en buren. In Nederland is de corruptie inderdaad goed verborgen en dat maakt het ook ontzettend hypocriet, ook omdat men het niet zo ziet want zoiets bestaat toch immers niet in Nederland! Nederland is een land waar de uitbuiting van het volk goed georganiseerd en op een vriendelijke en allom geaccepteerde manier gaat.

devil13 | 10-06-19 | 08:53

Nieuws zeker niet gevolgd, getuige het feit dat je socialisten en katholieken op de korrel neemt. Protestant, liberaal, communistisch, seculier, ja, die beloften kennen we.

eastender | 10-06-19 | 12:51

Keer op keer komen talloze zaken die op z'n zachtst gezegd het daglicht niet kunnen verdragen in de publiciteit, maar mijn inziens is de tijd van constateren en er doelloos over discussieëren al ruimschoots voorbij. Hoe kan het dat er nog geen revolutie plaats heeft gevonden of men op z'n minst massaal hiertegen in protest is gegaan? Als alles tot nu toe nog niet voldoende fundament daarvoor biedt, wat is er in hemelsnaam wél voor nodig eer we die grens bereiken vraag ik me af?

Hunkje | 10-06-19 | 01:45 | 5

Eens in de zoveel jaar houd ik mijn vinger omhoog in de GS panelen en kijk of de actiebereidheid al begint op te komen. De afgelopen 15 jaar niet. Op naar de volgende 15 jaar.

OudeNederlander | 10-06-19 | 07:31

@RightOfMind | 10-06-19 | 02:01:
Juist door dit soort gedachten geeft het niet. Het is een self fulfilling profecy. Het geeft niet, dus ik doe niets. Precies, maar omdat je niets doet geeft het niet.

peterdh | 10-06-19 | 07:36

Dat komt omdat mensen ook nog naar hun werk moeten en een sociaal leven hebben. Als je in opstand zou komen dan wordt je geridiculiseerd en dat is nou net waar niemand zin in heeft.

osolemio | 10-06-19 | 08:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is erg.

ArthurAlkmaar | 10-06-19 | 01:11 | 2

Ja.
Wat is erg..?

Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 01:56

Tat swam asi. */Schopenhauer-modus uit.

kaasfondue | 10-06-19 | 05:36
-weggejorist-
klowiepowie | 10-06-19 | 00:58

Was 't maar een bananenrepubliek, 't is 'n sinaasappel monarchie.

Ceevoo | 10-06-19 | 00:58 | 1

Scherp!

LiniaalRectaal | 10-06-19 | 01:39

"de handen aftrekt van haar eigen volksvertegenwoordigers omdat die het waagden om een bestuursakkoord te sluiten met de "verkeerde ideeën" van een rechtse vijand"
- is geen eigen volksvertegenwoordiger, en geen bestuursakkoord

paulpils | 10-06-19 | 00:56

Correct geschreven . Niets Mis mee

Lieveschat | 10-06-19 | 00:36

A-fucking-men

eekeek | 10-06-19 | 00:11

Het lijkt me niet echt fair, om nu van @van Rossem de oplossingen te eisen, omdat hij een aantal grote problemen in Nederland, scherp aan de kaak stelt. Dat lijkt me toch echt de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Daarbij denk ik ook dat velen hier op GeenStijl, echt wel oplossingen kunnen bedenken en benoemen. Echter, we hebben geen politieke macht, dus we kunnen maar heel weinig. Toch blijft het belangrijk om zaken aan te kaarten. Ook als ze al eerder genoemd zijn.
En sorry,...….. maar ik vind het ook wel een beetje lui, om te eisen dat een ander met de oplossingen moet komen.

lezeres | 10-06-19 | 00:07 | 28
-weggejorist-
Ongeblustekalk | 10-06-19 | 02:31
-weggejorist-
Cobalt bomb | 10-06-19 | 02:34
-weggejorist-
copywriter | 10-06-19 | 03:26
▼ 25 antwoorden verborgen

Ik krijg bij sommige reaguursels een déjà vu als er gevraagd wordt naar oplossingen.
Beetje hetzelfde als Wilders die een A4 met concrete maatregelen heeft en de MSM in koor de lachende Pinokkio nablaat “hoe dan?”
De oplossing ligt bij het volk, de kiezer dus en de hoop dat degene die mans genoeg is om de omgekeerde mars door de instituten op te starten niet wordt omgelegd.

Eppo | 10-06-19 | 00:03 | 3

Mensen met oplossingen lopen in dit land tegen kogels of messen aan of ze worden gewoonweg totaal gedemoniseerd, geïsoleerd en uitgesloten van samenwerking en uiteindelijk bijt de rechterlijke macht zich dus ook nog in je vast omdat het onwenselijk is als je iets anders wil dan de zittende macht.

Ton8695 | 10-06-19 | 00:11

Mooi Eppo! Jij schrijft wat ik denk en heb geprobeerd te omschrijven maar dan...….beter.

lezeres | 10-06-19 | 00:13

@lezeres | 10-06-19 | 00:13:
Wat de Nederlandse bevolking doet is achterover liggen en eisen dat het opgelost wordt. "Help mij", "doe het voor me", "verzin jij dan iets", terwijl ze niet beseffen dat *zij* de Nederlandse staat zijn, niet die 150 piepeltjes in de TK. Dat zijn maar 150 piepeltjes. Wil je iets *echt* veranderen dan zal met en masse *iets* moeten doen. Niet achterover liggen en wachten totdat het opgelost wordt. Zelfs die dobbernegers tonen meer inzet. Die zwemmen iig nog tot 2 km buiten Lybie om het beter te krijgen.

peterdh | 10-06-19 | 07:41
-weggejorist-
Bolhoed | 09-06-19 | 23:44 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Zorgelijk dat dit anno 2019 gebeurd, we raken onze autonomie en tolerantie kwijt aan linksgekkies en religieuzen.

Common_Sense | 09-06-19 | 23:34 | 16

@ArjenZH | 09-06-19 | 23:37: Kortom iedereen die niet op PVV of FvD stemt is een landverrader.

helaas is het hier in NL andersom..... als je op FvD en PVV stemt, ben je een landverader :(

RightOfMind | 10-06-19 | 02:08

@ArjenZH | 09-06-19 | 23:37:
Stemmen is om ons in slaap te laten sukkelen. Oplossingen zijn echter simpel, waar het op vast loopt is ONWIL @ArjenZH.
Zo is er GEEN ENKELE PARTIJ die de weeffouten uit het kapitalistische, geliberaliseerde westerse economische systeem wil halen. In grote lijnen zijn het er slechts 3:
1 geen rente betalingen op staatschulden meer toestaan (is "zondegeld", zelfs volgens onze eigen ministerie van financiën);
2 een "cap" op de aangroei van grote vermogens (speculatie en woeker worden zinloos);
3 privatiseren van basisvoorzieningen niet langer toegestaan. Waar reeds gedaan, terugdraaien.

NB aangezien we in de EU zitten kan dit alledrie met wat inspanning via de EU geregeld worden. De EU blijft echter doorgaan op de neo-liberale weg:
1 de rente wordt kunstmatig laag gehouden waardoor speculatie en excessief lenen interessant worden, beide zijn niet in het belang van de burger; op staatsleningen met vaste renteverplichtingen heeft het geen effect;
2 NL is zelf één van de grootste aandrijvers van kapitaalvlucht via belasting faciliteiten voor multinationale ondernemingen ("brievenbusfirma's") waardoor de rijken rijker worden vanwege niet afgedragen belastingen die vaak offshore geparkeerd worden, buiten het zicht van "toezichthouders";
3 de tendens is juist méér privatiseren, terwijl het duidelijk is dat dit niet in het voordeel van de burger is maar van de corporates.

Kortom, de èchte vraag is: Waarom ontbreekt de wil de systeemfouten recht te zetten? Wie houdt dit tegen, wat zijn de argumenten? Hebben jij en je "handlers" daar wel eens over nagedacht, of volg je liever slaafs de instructies op?

kindapaas | 10-06-19 | 05:03

@kindapaas | 10-06-19 | 05:03: Er is nooit echt geprivatiseerd maar slechts gereguleerd. Lobbybureau’s hebben dusdanig veel invloed gehad dat regulering slechts goed is voor een paar partijen.

LibertyCity | 10-06-19 | 07:27
▼ 13 antwoorden verborgen

GS is aan de haal gegaan met mijn mantra: "vroeger zeiden we voor de grap dat Nederland een bananenrepubliek was. Vroeger" ik voel me gecomplimenteerd als jullie (GS) dit uit venten. Noem de bron dan even.

Willem_Oltmans | 09-06-19 | 23:29 | 3

Het is moeilijk bescheiden te blijven
Wanner je zo goed bent .....
Lol

Mart6037 | 09-06-19 | 23:36

En ik ben de uitvinder van de leus 'eigen schuld, dikke bult'. Nou jij weer.

LiniaalRectaal | 09-06-19 | 23:49

En de baas zei:
Ja, ik heb geen bananen,
Ik heb geen bananen vandaag
Ik heb radijsjes, hele mooie, witte en rooie.
Maar ja, ik heb geen bananen,
ik heb geen bananen vandaag

hetgingperongeluk | 10-06-19 | 06:26

Alle problemen van Nederland en Afrika worden op een hoop gegooid overgoten met belachelijke verdachtmakingen -zoals onze Pers in Belgische dus door Brussel gesubsidieerde handen, want de BTW op kranten is lager dan op internet, dus EU subsidie.
Maar de rechtse meute staat meteen weer de juichen, na deze tekst van een Rattenvanger van Hamelen.
Geen enkele oplossing voor reeele problemen, alleen vingers wijzen naar iedereen die niet op PVV en FvD stemt, zoals de elite, links, deugmensen, de EU en de Moslims.
Lachwekkend stuk, als je niet beter zou weten zou je denken dat het door iemand geschreven is die dronken was. Dronken van zijn eigen rechtse bubbel,

ArjenZH | 09-06-19 | 23:27 | 18

ArjanZH, ik ruik angst op links…
kruip lekker terug in je kraakpand zou ik zeggen.

Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 01:41

@ArjenZH | 09-06-19 | 23:42:
Gechargeerd gesteld is dat correct, er is simpelweg op het moment geen andere keuze in de kamer. Het grauw was in de aanbieding kennelijk. Oh en lees @Bakschuif | 09-06-19 | 23:40 nog maar 10 keer.

Cobalt bomb | 10-06-19 | 01:47

Okay, er worddn inderdaad een helwboel problemen genoemd in het lader van "Nederland, bananenrepubliek". Echter staat nergens dat iedereen die niet PVV of Gvd stemt, elite, links, moslims, etc. zelf kwaadaardig zijn.
Een democratie kan alleen functioneren als de stemmer goed geïnformeerd is over de zaken die spelen.
Het probleem is dat onafhankelijk tegengeluid ver te zoeken is. Belangrijk onderdeel daarvan zijn de maffe MSM journalisten die het over de belangrijke vragen van onze tijd allemaal eens kijken te zijn, huisvrouwen zonder carrière slecht, immigratie goed, populisten en patriotten slecht, soevereiniteitsafdracht naar Brussel goed. Of neem een voorbeeld uit de VS: Trump slecht, Democraten goed.

Dat er zoveel journalisten op één lijn zitten over behoorlijk veel vraagstukken werpt de vraag op: functioneren de journalistiek en de rechtstaat nog? Volgend GS duidelijk niet, ik deel die enigszins met als belangrijk verschil dat ik er een stuk optimistischer insta. Immers als er al zoveel zaken misgaan kan het alleen maar beter worden.

Je punt dat het stuk vanuit "de rechtse bubbel" is geschreven slaat nergens op. Er wordt duidelijk ingeleefd in hoe zaken misgaan en hoe de verantwoordelijken dat voor zichzelf goedpraten. Daar heb je een stukje inlevingsvermogen voor de ander voor nodig en plaats je jezelf juist buiten je eigen bubbel.

Barre_de_k | 10-06-19 | 08:12
▼ 15 antwoorden verborgen

Een heel goed stuk, Van Rossum! En we weten dat GS heel goed in het Haagse gelezen wordt. Ik weet zeker dat ze daar niet op a.s dinsdag zitten te wachten. En de trollen hier laten zich ook al goed zien. Nogmaals, een klasse stuk!

AdPatat1960 | 09-06-19 | 23:27

Tijd voor een Plakkaat van Verlatinghe 2.0. Ik denk een droom want wij op rechts zijn zo onverschillig dat we geen initiatief zullen nemen. Kijk maar naar de Gele Hesjesbeweging.

LibertyCity | 09-06-19 | 23:22

Wat een tekstbraaksel van ellende die we allemaal al kende. Steek je energie eens in een oplossingen Van Rossem, want je begint op je linkse naamgenoot te lijken.

Tjemig | 09-06-19 | 23:21 | 2

Noem maar een een paar oplossingen dan Tjemig?!

AdPatat1960 | 09-06-19 | 23:28

Mensen met oplossingen zijn tegenwoordig nogal snel staatsvijand nr1.

Ton8695 | 09-06-19 | 23:38

Het blijft raar dat als ING haar bankzaken door ING zou willen doen. Ze normaal gesproken geweigerd zou worden.

arlen | 09-06-19 | 23:05

Oeps, hele raak!

MINDER | 09-06-19 | 23:02

Het stuk is niet erg leesbaar, maar voorzover ik het begrijp ben ik het er grondig mee eens.

JvanDeventer | 09-06-19 | 22:54 | 3

Zoiets had ik ook al. Onder invloed geschreven misschien? Geen waardeoordeel hoor, mijn beste werk heb ik onder invloed gemaakt.

LiniaalRectaal | 09-06-19 | 23:16

@LiniaalRectaal | 09-06-19 | 23:16:
Onder invloed van emotie. Snel geschreven waarschijnlijk en dan krijg je lange zinnen. En laten we eerlijk zijn... als je de ronduit schandalige stapelingen van landverraad, bedrog en oplichting op je in laat werken en met elkaar in verband brengt, dan kook je toch bijna over.

Ton8695 | 09-06-19 | 23:37

@LiniaalRectaal | 09-06-19 | 23:16: Misschien leest het voor sommigen alsof ze net uit een slechte droom ontwaken en dan blijkt die droom gewoon door te gaan in real life.

Mart6037 | 09-06-19 | 23:39

Top van Rossem !
Deze bewaar ik voor later...

laurentius | 09-06-19 | 22:48

Kom op Bart!
Helemaal met je tegel eens, maar hoe nu verder?
Hoe zorgen we voor een rem op de verkruimeling van rechts, hoe gaan we zorgen dat die mensen die zich braaf de hersenen laten spoelen op zijn minst bereid zijn de ogen te openen voor 'ander' nieuws?

.. of toch maar met zijn allen naar dat eiland in de Noordzee? (wat inmiddels vergeven is aan een kolonie geïnverteerde ventilatoren, want klimaat)

DatInternetDingetje | 09-06-19 | 22:47 | 1

Voor de oplossing moet je ook niet bij Van Rossem zijn. Hij weet dingen uitstekend aan de kaak te stellen, maar qua oplossingen (zie Geenpeil, zie het huwelijk met FVD) zet hij geen zoden aan de dijk. En dat hoeft ook niet. De oplossing ligt uiteindelijk bij het volk.

kotelet | 09-06-19 | 23:40

Een top tegel . Dank Geen Stijl

horsteknots | 09-06-19 | 22:43

Nu de oplossing nog, van Rossem... Wat te doen, in plaats van (fraai) benoemen wat iedereen ongeveer wel weet?

De Libertariër | 09-06-19 | 22:39 | 7

@ArjenZH | 09-06-19 | 23:53:

Laten we beginnen met het VN vluchtelingen verdrag eenzijdig op te zeggen. Een totale immigratie stop uit islamitische landen. Eerst zelf eens orde op zaken stellen.

sprietatoom | 10-06-19 | 00:02

ArjanZH quote: ‘Alle Moslims deporteren’
Kijk eens aan, een onverwachte deportatie suggestie uit den linkse hoek!
Ik zou zeggen, houd dat vast, niets meer aan doen. Idioot die ge er bent.

Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 01:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Tja als je die hipsters ziet in de stad dan weet je ook waarom niemand meer de straat op gaat. Je zou ze maar tegenkomen.

Omebert | 09-06-19 | 22:39

Hulde voor dit stuk. Perfecte beschouwing van wat er mis is in dit verraden land door de kartel-boeven. En ja natuurlijk, de trollen buitelen over elkaar heen om het te dempen, maar dat gaat niet lukken. Dit verhaal staat.
Wie helpt mee om de tekst "Marokkanen? Minder, minder, minder!" op alle billboards rond Amsterdam te krijgen? Het is naar verluidt niet strafbaar (meer).
Zin an.

Bakschuif | 09-06-19 | 22:31 | 1

Ja het is echt kut hier.

Omebert | 09-06-19 | 22:39

Nederland 2019, als er een gozert van FvD zegt ik moet naar de bakker, ontstaat er al ophef.
Als ie zegt Sorry ik moet ff schijten, dan ontploft twitter.

BrylcreamVetkuif | 09-06-19 | 22:22

"Dit land, waarin een nitwit met een goedbedoelde mening over joodse lammetjes voor meer morele verontwaardiging zorgt dan een regeringspartij die actief hamert op de vervolging van een politieke opponent die hen 'voor de voeten loopt'."
Ik weet het. Iedereen weet het. Maar. Iedereen wordt pas boos als 'ze' het toegeven; Als het 'aan het licht komt'.

Hoe het komt dat WIJ dan pas boos worden weet ik niet.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 22:14 | 1

We zijn zo geprogrammeerd door jaren educatie, opvoeding, en verdere voorlichting via media etc. Daarnaast wat voor wapenen hebben we om mee in opstand te komen?

ikworstelengadouchen | 09-06-19 | 22:20

Jp1984 | 09-06-19 | 21:41 " De meeste mensen zien in dat dit er bijhoort in een goed functionerend land". Wat, strafrechtelijke vervolging van een politieke opponent omdat deze "in de weg loopt"? Dat hoort thuis in Colombia of Rusland. Dit land is wat het is ondanks het kartel.

kotelet | 09-06-19 | 21:59 | 13

@ArjenZH | 09-06-19 | 23:35: Rechts, rechts..... Ik noem mezelf eerder een patriot. Jouw VVD bijvoorbeeld, beweerd ook 'rechts' te zijn....

kotelet | 09-06-19 | 23:43

@Jp1984 | 09-06-19 | 22:04: Één ambtenaar die anoniem wil blijven omdat hij of zij vreest voor baan, reputatie en wellicht zelfs een fatsoenlijk verder leven. Één ambtenaar die het hele gebeuren dusdanig belangrijk vindt dat er een notaris bijgehaald is om de getuigenis te bevestigen. Niet “gehoord in de wandelgangen”, maar ondersteund met documenten. Alsof u niet weet dat er slechts één persoon nodig is om een revolutie te beginnen en een systeem omver te werpen. Natuurlijk, dat bagatelliseren is begrijpelijk, als ‘s mans woorden en denkbeelden niet de jouwe zijn. Bagatelliseren van een moord op een politicus, een filmmaker, allemaal begrijpelijk. Maar verwacht dan niet dat er te zijner tijd iemand opstaat om u te verdedigen, als u woorden gebruikt die een ander niet aanstaan.

Mr Dixit | 10-06-19 | 00:33
▼ 10 antwoorden verborgen

Bananenmonarchie.

Peter_K | 09-06-19 | 21:58

Sterk stukske, chapeau ende hulde.

Asylum | 09-06-19 | 21:55

We worden geregeerd door criminelen.

Ton8695 | 09-06-19 | 21:52 | 1

@Ton: nu overdrijft u toch lichtelijk. Ons land is gelukkig nog steeds een van de fijnste landen ter wereld om in te wonen. Alleen zijn collectief gefinancierde voorzieningen straks niet meer op te brengen.

theo-is-dood | 10-06-19 | 06:44

Insta-classic deze rant. En als je hem in je hoofd met de stem van Bert Brussen leest wordt ie alleen maar beter.
Alleen maar waarheid hier.

Pieter_Auper | 09-06-19 | 21:43

En daarom woont een slimme reaguurder al lang niet meer in Nederland.

Graftak | 09-06-19 | 21:43 | 3

Ik wou dat ik weg kon!

Von Mutzenbacher | 09-06-19 | 21:54

Daarom schaar ik mij ook onder de dommen en blijf lekker hier.
Prachtig land, dit. Alleen jammer dat het weer soms wisselvallig is.

Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 02:23

Ik ben niet al te slim, maar woonde wel eerst 15 jaar in Duitsland en nu in Thailand.

GerMonster | 10-06-19 | 09:45

Ach ach... wat heb jij een rotleven.

Jp1984 | 09-06-19 | 21:37 | 7

@Jp1984 | 09-06-19 | 22:11:
*jp heeft ook een andere menig*
Ja en dat is leuk maar het schuurt soms.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 09-06-19 | 22:41

Als je nadenkt en relativeert, waarom kom je dan met zulke domme bagger?
Is dit het echt beste wat jouw denken en relativering oplevert? Zijn dit echt je hoogst haalbare bijdragen? Als je een andere mening hebt, mag je die gerust uiten en liefst beargumenteren. Ik zie nog niks in die richting.

Bakschuif | 09-06-19 | 22:41
▼ 4 antwoorden verborgen

IJzersterk stuk van Rossem! Een goede samenvatting van de kern der misstanden!

Elvi | 09-06-19 | 21:36 | 1
-weggejorist-
Jp1984 | 09-06-19 | 21:45

Potdikkie, keurig gedaan Van Rossem, je bent exact als de profeten in de Bijbel die krachtig optraden tegen alle schijnheiligheid en onrecht, keihard tegen de stroom in. Elke oprechte burger kan dit stuk be-amen. Amen.

Dr.SapperDeFlipFlap | 09-06-19 | 21:31

Toppie van Rossem! Niets aan toe te voegen.

BozePaarseMan | 09-06-19 | 21:22

Keurig, keurig, inkeurig van dhr. Van Rossem
Wat mij betreft mag het nog veel harder!
Het machtswellustig tuig trekt aan het bit en wij tuinen er en masse weer in.
Galg, rad, guillotine? Evocatus

Evocatus | 09-06-19 | 21:14 | 1

Geduld is een schone zaak, doe een stap opzij en kijk geamuseerd toe.
Ze vreten elkaar nu al op.

Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 02:27

Het is allemaal waar wat Van Rossem schrijft. Maar er is nog steeds geen revolutie.

Ik weet wel hoe dat komt.

De ene helft van Nederland merkt er niks van. Bijvoorbeeld omdat ze te stom of te ongeïnteresseerd zijn.

De andere helft van Nederland lijdt, zo zag ik vanmiddag weer in de supermarkt, aan obesitas

Heppie-even-voor-mij | 09-06-19 | 21:04 | 6

Dit dus .
Als het sociaal stelsel ontploft en het ,,casinopensioen,, intreedt zal de bom barsten.kijken of die deugridders nog blijven deugen in het kwadraat!!

maasdonk | 09-06-19 | 22:09

@np1984. Ik moest mijn rijbewijs verlengen. Ik heb over de gehele procedure 3,5 maand gedaan. Kreeg nog net op tijd vóór het verlopen van mijn rijbewijs bericht dat de aanvraag was goedgekeurd. Was alles bij elkaar ook ca. €135,- armer voor kosten gezondheidsverklaring, keuring en aangetekende post. Plus nog een aantal telefoontjes. Ja hoor alles is hier UITSTEKEND geregeld. Dus niet!

BonSens | 09-06-19 | 22:55

@Jp1984 | 09-06-19 | 21:41: Helemaal eens! De basisvoorzieningen zijn in orde. De vraag is alleen het stelsel financieel door de hoeven zakt. Omdat een steeds groter deel van de inwoners van ons land door de belastingbetaler moet worden onderhouden.

theo-is-dood | 10-06-19 | 06:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Hahaha!!! Geweldig, Van Rossem!

Put that in your pipe and smoke it, deugneuzen, wherever you may be!

Dr_Johnson | 09-06-19 | 20:58

Van Rossem is ècht boos. Dit is een rant uit het hart, gewoon uit woede op deze Pinksterdag eruit geknald.
En hij heeft op alle punten gelijk.

King of the Oneliner | 09-06-19 | 20:52 | 1

Juist!!

Von Mutzenbacher | 09-06-19 | 20:56

Die kromheid der bananen dus. Kan daar vanuit Brussel eindelijk eens iets aan gedáán worden s.v.p. ? Reguleren, Standariseren en Handhaven. In ieder EUSSR land dat ik bezoek zijn die krengen weer anders.

RickVogelschrick | 09-06-19 | 20:47 | 1

Haha en die stofzuigers dan.

sprietatoom | 09-06-19 | 21:00

Mooi stuk van Rossem! Humoristisch zonder de ernst van de zaak te verliezen en heel erg raak.

Wutangelang | 09-06-19 | 20:40

Wat een goed stuk.! We zien het en we snappen het van Rossem, wij wel maar de meesten mensen hebben geen flauw idee waar het over gaat. Zo heb ik op FB vrienden/familie die alleen die dingen lezen die in hun straatje te pas komen. Ga daar maar eens tegen in. Al kom je met historisch juiste gegevens, dan nog geloven ze je niet. Soms denk: laat het maar helemaal fout gaan, misschien dat er dan meer mensen wakker worden.

Von Mutzenbacher | 09-06-19 | 20:38 | 5

@Kuifje-in-de-EU | 09-06-19 | 20:41: Nee, mijn blik is wat wijder. Ik sta niet "wees welkom" te zingen" zonder de consequenties te overzien.

Von Mutzenbacher | 09-06-19 | 20:45

@Kuifje-in-de-EU | 09-06-19 | 20:41:
*je leest geen dingen*
Maar dat doe jij dus wel? En wat dan? Misschien dat we dat mogelijk interessant vinden. Dat jij verder geen Erasmus bent of zoiets maakt niet uit: Doe lekker je ding man en vermaak ons!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 09-06-19 | 21:13

Helaas haat het nooit in een keer helemaal fout, het gaat heel langzaam steeds een klein stukje verder. Zolang mensen niet snappen waar hun sociale voorzieningen en pensioenen vandaan komen geloven ze er heilig in dat de overheid die dingen in de toekomst kan blijven regelen, zonder afhankelijk te zijn van de waarde van een gezamenlijke munt, de economie, of de verhouding tussen het aantal werkenden en het aantal niet werkenden. Onze overheid heeft zichzelf helemaal klem gezet en kan weinig meer doen aan de inkomsten kant, de klappen vallen aan de uitgaven kant, en dan zeker niet de uitgaven aan bedrijven en aan de EU.

W_F | 09-06-19 | 21:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Scherp! Wij zijn een monarchie. Vergeten een hoop mensen. Of verwarren. We zouden een constitutionele manorachie zijn. Ja, merk er niks. Want de parlementaire vertegenwoordiging vertegenwoordigd de monarchie. Tijden van de republiek zijn over. Hoi polloi heeft niks te melden. Als larven in een heg zuigen ze het uit terwijl ze doen alsof het volk menselijk is ipv nummertjes en inkomsten om hun inkomen en vooral macht veilig te stellen.

Vageling | 09-06-19 | 20:41

Ja, dat zeg ik al zo vaak hier, bananenmonarchie, maar ik wilder er niet over vallen, gezien de prima kwaliteit van de tirade
Nogmaals Hulde daarvoor. Evocatus

Evocatus | 09-06-19 | 21:17

Het Partijkartel & Grootkapitaal zorgt goed voor zichzelf, en wat let Ons om hetzelfde te doen, ga vier dagen werken en begin een handeltje, onder de radar en vul je zakken, zwart. Dat doet de Elite in dit land al jaren, Ze varen er wel bij en ze lachen Ons uit.

De Briemusketier | 09-06-19 | 20:25

Het wordt er niet beter op met Nederland.
We hebben nu het verhaal van Opstelten erbij gekregen
Het verhaal van Van Rossem wordt iedere maand langer.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 20:23

In België krijgt de BPost honderden miljoenen van de staat om de kranten propaganda netjes bij de mensen thuis in de bus te bezorgen, hoezo ongeoorloofde staatssteun.

sprietatoom | 09-06-19 | 20:16

Mooi geschreven maar eigenlijk ook heel triest, Van Rossem. Wat velen denken maar niet durven te zeggen.

Fuck-a-duck | 09-06-19 | 20:13

Dat tot hun 73 doorwerken zijn veel reaguurders echt niet van plan. Een beetje oplettende lezer weet inmiddels wat dat staatspensioen in de toekomst voor zal stellen en is al jaren bezig om zijn schaapjes op het droge te krijgen. Hun pensioenleeftijd is geheel afhankelijk van hoe het gaat met die schapen op het droge, niet van een of andere rekenformule van een of ander ministerie.

Een bananenkoninkrijk kan je niets tegen doen, alleen gebruik van maken. Ooit afgevraagd waarom alles wat de overheid doet 3x duurder uitvalt? Omdat mensen meteen aan hun pensioen denken bij het maken van een offerte voor de overheid.

W_F | 09-06-19 | 20:10 | 1

"alleen gebruik van maken" na 40 jaar krom gelegen te hebben, heb ik ook besloten er mee te stoppen, en gedacht, dat ga ik nu ook doen!

vluchtelingallergie | 09-06-19 | 20:16

@Van Rossem Dank. Hiervoor ben ik GS tientjeslid. Meer graag.

Ramses Sappie | 09-06-19 | 20:09

Mensen vragen wel eens aan mij... voor welke partij zou jij in de Tweede Kamer willen zitten - anders gezegd niet in de Kamer willen zitten?

Dan begin ik met wegstrepen:
- Rutte III met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie vallen sowieso af
- GroenLinks en PvdA niet, vanwege hun hoge uitgaven voor klimaat en migratie
- SP, Denk, SGP, PvdD daar gaat ook een streep doorheen
- PVV en FvD daar moet ik nog over nadenken

Uiteindelijk kom ik bij 50 plus terecht omdat die veel voor oude mensen doen.
Binnenkort word ik 67.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 20:08 | 5

Ik kan niet volgen dat mensen dingen aan jou vragen. Jij lijkt me meer een prater. Ongevraagd. Altijd en overal.

LiniaalRectaal | 09-06-19 | 22:32

50 plus is een verzameling van uitgerangeerde politici van de bekende partijen. Deze partij voegt niets toe en is derhalve overbodig.

sprietatoom | 09-06-19 | 22:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Wel fijn dat hunnie het vuilnis ophalen. Toch?

Shareholder II | 09-06-19 | 20:04 | 2

Blijkbaar gebeurt dat niet met regelmaat.

Ongeblustekalk | 09-06-19 | 20:07

Zo eens. Maar gebeurt er nu dan iets? Nee dus. Typisch Nederlands. Een grote muil maar geen boter bij de vis. Amen. Nederland, het gaat u goed.

bixiers | 09-06-19 | 20:03

Meer van dit. En dan eigenlijk echte actie maken van de geenhesjes. Al vrees ik dat de Hollandse geest die liever wegkijkt als de buren afgevoerd worden, ervoor zorgt dat ze passief zullen toekijken en actief zullen ontkennen, totdat ze zelf aan de beurt zijn. Dus we zijn niet echt een bananenrepubliek, eerder een systeem dat 75 jaar geleden "verdreven" is. Maar met nu nog meer middelen en technologie om iedereen in de gaten te houden.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 20:01

Het hele systeem moet op de schop.
Of dat met een massale stem op FvD gaat gebeuren.. ik hoop het.
Maar ‘die andere weg’ trekt mij ook steeds meer.

Ray69 | 09-06-19 | 19:59

Eerst een boek promoten over 'How not to be famous' en dan klagen over dat er zo verdomd weinige zijn die bestuurlijke functies willen vervullen. Maar ik snap de journalistieke vrijheid. We hebben niks beters.

horsteknots | 09-06-19 | 19:59

Dat was een goede preek! Pinksteren Akbar!

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:58

Mooie tijd die eerste meetings... de mijne was al rond 2005 ofzo de eerste.

overVecht | 09-06-19 | 19:58

Ik vraag me soms af, om Thomas Hobbes en de scheiding der machten erbij te halen, is dit het koninkrijk van de duisternis of iets moderners het koninkrijk van de blinden waar wij ons in bevinden ? Onze koning is niet blind. Die speelt het grootse spel luchthartig van uit eigen belang een geconditioneerde opvoeding en professionele mediatrainingen ik moet toegeven met verve mee. Is er dan wat verandert in bijna 400 jaar westerse beschaving ? Iemand met kennis en een toekomstvisie. Dit land schreeuwt er om. Waar is de deugd, de moraal, de gerechtigheid..

suscrofa | 09-06-19 | 19:58 | 1

Die laatsten zijn allemaal geofferd aan het ongebreideld kapitalisme in ruil voor comfort, luxe, opportunisme en een door commerciële hersenspoeling opgelegde valse hoop op betere tijden en een schuldcomplex als je niet voldoet aan de opgelegde normen van een voorbeeldige consumentenslaaf.

Bakschuif | 09-06-19 | 22:50

In Israel noemen kritische bloggers hun eigen land steevast 'Het Afrikaanse Paradijs'. Dat zit volgens mij beter dan het metaforisch voort blijven jeremiëren op 'bananenrepubliek' en rottige maar desondanks ook lachwekkende uitglijbananen. Dat brandt niet. Voor Afrikanen (Marokkanen, Ethiopiërs, ze zeggen allemaal dat ze Joods zijn) is Israel en de EU letterlijk het paradijs. Tegelijk is dat 'paradijs' letterlijk bezig volgens de Afrikaanse normen en waarden of het gebrek daaraan om in rap tempo te verafrikaniseren. Israel wordt Afrika. De EU wordt Afrika. De wanstaltige omgang met onze democratie die tot uiting komt in de bejegening van Geert Wilders en de wegkijkpolitiek ten aanzien van migranten die Nederland omturnen in een soek met jengelmoskeeën en verdoekte vrouwenonderdrukking kunnen een weldenkend mens tot wanhoop drijven. Voor wie er geen gat meer in ziet hebben ze in Israel een effectief antidotum. Galgenhumor.
Het is pikkedonker. Er worden knallende uitbarstingen gehoord. En ook zwaar ademen. Met de laatste inzet van krachten zwemt de zwerm van sperma naar hun einddoel. Opeens, midden in het gitzwarte niets, een ijselijke kreet: Broeders!!! We zijn hier helemaal gef***t!!! In de verkeerde reet!!!

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-06-19 | 19:57

Van Rossem for president!!!!

pibasso | 09-06-19 | 19:52

Raak. Ik stem op van Rossem, ook al moet ik 'm zelf op het stembiljet erbij schrijven.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:51 | 1

Dan is uw stembiljet meteen ongeldig. Kieswet zegt zo. Het is geen referendum! Die al niet meer bestaat door het volk hatende kartel. Ze hadden het volks slaviger verwacht. In ieder geval. Dat dus. Mooi gebaar, meer niet.

Vageling | 09-06-19 | 19:57

Eigenlijk een best triest stuk: we leven in een staatsterreur. Doe je maar iets tegen links wordt je gepakt, tegen rechts dan wordt je met rust gelaten. En het OM en politie spelen daar zo lijkt het een cruciale rol in. Met goedkeuring van ...

Mart6037 | 09-06-19 | 19:51

Wist meteen dat het Nijman was. Het oogt op een tl;dr. Toch als je tijd neemt. Leest het weg. Tjah denk ik dan. We zitten erbij en kijken erna.
Ik ben het alleen niet eens met diet twit van @vraagstuk. Immers er profiteren (goed voor hun) wel een select clubje mensen. En die vertonen hun kop echt niet in de publieke sector direct. Daar hebben we Rutte de spreekpop voor.
Doe je ertegen? Vreedzaam... Ja, goed. Ik ga maar weer bed. Veel nuttiger. Maak me maar wakker wanneer mensen bereid zijn om hun vrijheid daadwerkelijk te verdedigen.
Tot dan, snaveltjes toe.

Vageling | 09-06-19 | 19:50

Jaja, allemaal leuk en aardig (eigenlijk niet). Maar wat gaan we eraan DOEN? Hey, is dat geen leuke naam voor een nieuwe politieke partij? DOEN de tegenhanger van DENK ;)

Maria.1 | 09-06-19 | 19:50 | 6

Doe mee. Leuke slogan dan. Ik doe mee. Een partij van meedoeners. Niet per definitie goeddoeners. Want goed doen is soms heel erg slecht. Gaan we wel met een vvd pilot aan de haal. Maar dat geeft niet, want die doen alsof.

suscrofa | 09-06-19 | 20:14

Top

frisenfruitig | 09-06-19 | 22:53

Gaan we crowdfunden voor eigen boodschappen op billboards? Een soort "loesje in your face" omdat het kan. Zeg het maar.

Bakschuif | 09-06-19 | 22:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan heel goed begrijpen... dat Geert Wilders binnenkort in de Kamer zegt dat hij geen Kamerlid meer wil zijn.
Voor zo'n baas zou ik niet willen werken, je hebt je rug niet gekeerd of ze steken een dolk in je rug.
Als ik in de Tweede Kamer zou zitten, zou ik me na een maand al ziek melden.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 19:49 | 4

Dat zeg je nu wel steeds, maar denk dat hij zeker nu nog wel ff doorgaat.

Mart6037 | 09-06-19 | 19:53

Ziekmelden omdat je de obstakels uit de weg wilt gaan? Dat valt bij mij onder de categorie onbetrouwbaar en nutteloos. Zwak gedoe.

Vageling | 09-06-19 | 19:59

Dhr. Wilders moet eerst door dit proces – wat hij absoluut gaat winnen, daarna zou hij er goed aan doen zijn beveiliging af te bouwen tot hooguit twee man, dan wordt hij weer toegankelijker voor het volk. Dit harnas schrikt veel kiezers af. Verder is dhr. Wilders ronduit de beste debater welke Den Haag ooit gekend heeft, zijn inbreng was/is noodzakelijk.

Verder bepaald dhr. Wilders over de koers van dhr. Wilders, en niet u of ik.

Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 02:42
▼ 1 antwoord verborgen

Eens kijken waar de MSM dinsdag mee op de proppen komt. Het zal vast over Baudet gaan!

Harrie7949 | 09-06-19 | 19:49 | 6

De MSM gaan tegenwoordig ook in het weekend en tijdens feestdagen door, sufferd.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 20:00

@litebyte | 09-06-19 | 19:59:
Okee, noem eens media die onafhankelijk is, je noemt nu alleen de persgroep als slecht voorbeeld, maar ik zou graag een goed voorbeeld willen horen.
Kan je niet omdat het er niet is.

Ongeblustekalk | 09-06-19 | 20:06

De msm zuigt het volk nog verder het moeras van vergetelheid in. Mark doet niet aan zelfkastijding. Want alles en iedereen met enige invloedom is bekneed als zachte rivierklei. Want dze roesjuns komen eraan.

suscrofa | 09-06-19 | 20:11
▼ 3 antwoorden verborgen

De Boomtown Rats wisten het al (zaten in de richting): https://youtu.be/OfMwWLnpgGw

smdyasc | 09-06-19 | 19:46

Degenen die Nederland graag als gidsland voor de wereld zien zullen zich vast in hun kuif gepikt voelen met dit stuk.
Evenals de gefortuneerde globalist die geen antenne heeft voor nationale sociale perikelen. De wereld is zijn speelveld en hij ademt gaarne gebakken deuglucht met volle teugen.
De naties die dwarsliggen en voor de nationale bevolking opkomen worden bestookt en gehoond. Kijk bijvoorbeeld naar Hongarije.

Eppo | 09-06-19 | 19:46 | 1

De door alle MSM verguisde Trump profiteerde handig van het jarenlang negeren van de "Deplorables" door de Democraten, iets wat ik ook al jaren zie bij de sociaal democraten (totdat ze in Denenarken afstapten van de multiculti knuffel strategie en weer arbeiders trokken). En ook bij Groen”LINKS” met zn omgekeerde-Robin-Hood Tesla subsidie en het verbieden van Polootjes en barbecues, of D66 die het raadgevend referendum afschaft nu de uitslag hun niet bevalt. Je zou verwachten dat D66 probeert te begrijpen waarom de Nederlanders zo stemmen bij referenda, maar ze kiezen ervoor hun vingers in hun oren te steken, lalala te roepen door de stekker uit de referenda te trekken. Demofoben66. Moraalridder Pechold (die stiekem een penthouse als gift aanvaardde en een maitresse tot abortus dwong) mocht over Russen wel zeggen dat ze allemaal leugenaars zijn, maar voor Wilders werd de Trias Politica geschonden en ging men voorgekookte en voorgedrukte aangiftes gebruiken.
Dat de PVV krimpt komt denk ik niet doordat frustraties over immigratie minder zijn, maar doordat velen hoopten dat FvD meer kans zou maken om hun belangen te behartigen, zoals even lange sociale woning-wachttijden voor autochtonen als voor gelukszoekers die eerst 10 veilige landen doorkruizen om dan hier via gezinshereniging samen met 8 kinderen de hand op te houden.
En zelfs al zijn het Deplorables, Tokkies en gele hesjes, wat waren de arbeiders 100 jaar geleden dan?
Ik zou juist van links/sociaal-democraten verwachten dat ze de belangen van die deplorables verdedigen, misschien dat Asscher daarom laatst in Denenarken op stage geweest is. Maar de betweterige/hoogoogeleide salon socialisten lieten dat het afgelopen decennium met hautain dedain voornamelijk over aan rechts. Nou ja, dan denkt het volk de laatste jaren: dan stemmen we toch wat meer op rechts?
En je zou denken dat, mocht zo’n “populist” het land ooit gaan leiden, de kiezers er gauw klaar mee zijn, maar dat moet ik bij Trump nog maar zien, voorlopig is er nog geen spoor van impeachment en zn improval rates zijn “beter” dan veel deskundologen hadden voorspeld toen hij aantrad.
Dus ik kijk reikhalzend uit naar de volgende NL 2e kamerverkiezingen.

jasvanbus | 09-06-19 | 19:43

Heerlijk stuk!

Badr Haary | 09-06-19 | 19:42

Als je dit leest dan wil niemand nog Kamerlid zijn of Kamerlid worden.

Voor kinderen is dit heel erg... je bent 11 jaar en de onderwijzeres vraagt: wat voor werk doet je vader en moeder?
Je moet hardop in de klas zeggen dat een van hen Kamerlid is in Den Haag - dan ga je als kind door de grond.

sociaal_econoom | 09-06-19 | 19:36 | 33

@LiniaalRectaal | 09-06-19 | 23:27:
:-( Meer vanwege Kuifjes geheimzinnigheid... Ik heb ooit wel e.e.a. gepost over mijn omgeving n.a.v. nieuwsberichten, met hoeveel we hier in huis wonen etc. Nou woon ik hier niet meer lang maar ik heb ook weinig behoefte aan stalkers of weet ik veel wie van alles en nog wat over mij wil weten. Ik ben ook veel te veel een flapuit... Wie lezen hier allemaal mee?

Angélica de Sancé | 09-06-19 | 23:37

Hoeft niet hoor, ik hou wel van mysterie ;-)

LiniaalRectaal | 09-06-19 | 23:38

Aaarggh. Ik had net nog gerefresht. Anyway. Ik ben geen Kuifje.

LiniaalRectaal | 09-06-19 | 23:39
▼ 30 antwoorden verborgen

.. ondanks de verwoede pogingen van islamisten, EUrofielen, klimaat-apen en andere nieuwe fascisten is Nederland nog steeds een redelijk goed land.
De bananenboot uit Marra-kech brengt wel elke dag meer narigheid binnen die komende generaties lelijk gaan opbreken.

Vanzelfsprekend wordt al het vuil van genoemde regenten onder het tapijt geveegd. Schromeloos misbruik van staatsmacht? De "journalisten" van de staatsomroepdiensten zorgen dat ze geheim blijven. Zoals dezelfde schurken ieder "fout" uit te leggen woord van de enige echte oppositie onder de microscoop leggen. Van een microbe maken zij een "extreem-rechtse T-Rex" om de kijkbuiskinderen angst en ophef aan te praten.

Kijkbuiskinderen die nog verrassend mee-mopperen met de NOS en tegen de EU denken te demonstreren door niet te gaan stemmen. Tot grote opluchting van de kwalijke Brusselmannen.

Jan Passant mk2 | 09-06-19 | 19:36

Holland is up for grabs
Amsterdam is full of Arabs
We could be in Palestine
Overrun by a Chinese line
With the boys from the Amstel and the Rotte and the Rhine.

De Briemusketier | 09-06-19 | 19:33 | 4

Prachtig, Oliver’s Army, Elvis Costello.

smdyasc | 09-06-19 | 19:38

@BrutusBosch | 09-06-19 | 19:37:
But there's no danger
It's a professional career
Though it could be arranged
With just a word in Mr. Rutte's ear
If you're out of luck or out of work
We could send you to Middelburg

De Briemusketier | 09-06-19 | 19:42
▼ 1 antwoord verborgen

Mij valt op dat haatzaaien steevast in de schoenen geschoven wordt bij wat men gemakshalve extreem rechts noemt. Terwijl Volkert helemaal niet zo rechts was om het zachtjes te zeggen.

jasvanbus | 09-06-19 | 19:32 | 5

Goed mogelijk dat Volkert extreem rechts is. Hij heeft zich nooit extreem links uitgelaten, dat bleek ook juist nergnes uit m.b.t. die opnames van Brandpunt. Het enige waar hij zich tot in het extreme voor inzette was dieren en natuurwelzijn. Er zijn genoeg extreem rechtse autistische wappies die er dezelfde geweldadige denkbeelden als Volkert van der Graaf op nahouden.

litebyte | 09-06-19 | 20:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Hear hear!

Pummetje | 09-06-19 | 19:31

HUMOR en waarheid: die gaan samen! Écht!

Verderkijkert | 09-06-19 | 19:29

'Momenteel leven LHBTI-mensen in Turkije met meer angst dan ooit tevoren. Met de onderdrukking van de vrije meningsuiting ervaren LHBTI’s een drastisch ingekrompen ruimte om zichzelf te zijn.’
Dit staat op de website van Amnesty International te lezen. Je zou dus verwachten dat in het reclamespotje van Amnesty tegen de grote fascistische tirannen op aarde de naam Erdogan voorbij zou komen.
Maar nee, de naam Erdogan schittert door afwezigheid. Poetin, Kim jung un en uiteraard Trump worden dan weer wel nadrukkelijk benoemd.
Daarom krijgt dit gesubsidieerd stelletje laffe wegkijkers geen rooie cent meer van mij.

www.youtube.com/watch?v=AejznvuYwBo

K. Westergaard | 09-06-19 | 19:29 | 1

Amnes(t)ie International, daar zou je je hond nog van af schoppen.

De Briemusketier | 09-06-19 | 19:35

Chapeau! Waarvan akte! Ik ben het hier zo vreselijk mee eens. Maar word er ook erg treurig van, m.n. omdat ik geen verandering zie of verwacht. De Nederlander is een meelzak, zong Armand (RIP blowend in de hemel) al in de jaren 60...

MeppieRocks | 09-06-19 | 19:29

Je hoeft alleen maar naar de kop van Ad Melkert te kijken toen Pim nog leefde om dezelfde conclusie te kunnen trekken. Moraal is niet subjectief. Zodra dit wel subjectief zou zijn is jouw moraal niks meer dan die van Stalin, Mao, Hitler, Mussolini, Ghenges Khan, Mohammed, etc.

BrokenTipi | 09-06-19 | 19:28

Ja, dat dus.

postmodernismisdead | 09-06-19 | 19:28

Hmm, de kop is met opzet feitelijk onjuist, dus de inhoud is dat dus ook en weerspiegelt geen mening.

Ongeblustekalk | 09-06-19 | 19:26 | 16

@Ongeblustekalk | 09-06-19 | 20:21:
Eigenlijk vertel je helemaal niks. Het enige wat je doet is ontkennen of wijzen op een onjuistheid zonder argrument waarom. En dat heeft alle schijn van niet veel meer dan een reactie uitlokken zodat je je niet hoeft te vervelen. Dan ben je eigenlijk gewoon af, zoals dat hier heet.

NiCeY | 09-06-19 | 21:38

Is dit nou echt een serieuze reactie of misschien toch een bijwerking van die beruchte groene pilletjes van dubieuze herkomst waar je de laatste tijd veel van hoort in het uitgaansleven ?

Bakschuif | 09-06-19 | 23:06

@NiCeY | 09-06-19 | 21:38:
Mijn argument is valide en de argumentatie correct, lees het nog maar eens als je het niet begrijpt.
En volgens mij ben je hier gewoon af als je op je rug gaat liggen, toch? Of kan daar nog wat overheen?
Nope.;)

Ongeblustekalk | 09-06-19 | 23:46
▼ 13 antwoorden verborgen

Vast een mooi stuk. Maar TL;DR

poiuytrewq | 09-06-19 | 19:24

Weer waanzinnig goed benoemd. Wat verlang ik naar een man als Van Rossum op de stoel van Rutte. Met Geert als minister van Normale Zaken.

Normpje | 09-06-19 | 19:24

Dit soort verhalen moeten veelvuldig worden uitgeprint en overal achtergelaten worden. In het OV, in de supermarkt, bij de kapper. Van die grote led-billboards langs elke snelweg moet ook.

NiCeY | 09-06-19 | 19:24 | 2

Misschien kan van Rossem 95 stellingen op de poort van het Binnenhof spijkeren.

JackStick | 09-06-19 | 19:51

In het AD, VK etc. krijg je de waarheid pas met terugwerkende kracht. Als ze er echt niet meer onder uit kunnen.

bqbq | 09-06-19 | 20:03

Mooi stuk getikt van Rossem, scherpe analyses.

Eppo | 09-06-19 | 19:23

Mooi stuk. Of het waar is kan ik niet beoordelen. Maar het is een opinie, en eentje die goed vertaald waar mensen behoefte hebben, meer ondernemerszin, minder politiek om de politiek, en meer op basis van merite en redelijkheid dan i.p.v. op basis van positie en "juiste" dogma's. Immer preziser.

very_bad_poet | 09-06-19 | 19:22

Beste meneer van Rossum, kunt u dit waanzinnig goede betoog, waar geen speld tussen te krijgen valt, laten afdrukken op een paginagrote krant bij één van de landelijke dagbladen? Oh nee, alleen linkse retoriek krijgt alle ruimte! Stom, helemaal vergeten..

Matlochtoon | 09-06-19 | 19:21

Vroeger ..... werd er deengeld aan de vikingen betaald om te voorkomen dat men uitgeplunderd ,vermoord etc werd .
Maar oo de duur onbetaalbaar , en gebeurde het toch .
Nu..... worden er uitkeringen op grote schaal uitgekeerd aan allochtoon en autochtoon tuig
om de boel rustig te houden.
Maar oo de duur onbetaalbaar .
En gaat het toch gebeuren .

Kale von Doom5748 | 09-06-19 | 19:20

Het stuk is afgezien van enkele correcte feiten en prettig geformuleerde overdrijvingen voor het grootste deel een lithanie aan aangestampte en voor de zoveelste keer larmoyant afgedraaide lulkoek, waar zelfs een versteende communist niet aan kan tippen.
Ok, er deugt van alles niet aan dit kudtland, maar breng het eens in perspectief. Noem mij één land waar het allemaal (veel) beter geregeld is dan bij ons. Het linkse Scandinavië? Engeland met zijn vijf miljoen moslims en drie miljoen hindoes? Ah, ik weet het al. Het Amerika onder vriend Trump. Waar de rijkdom rechtvaardig verdeeld is, armoede uitgebannen en de voormalige roofmultimiljardairs financieel zijn afgeschminkt. Waar de zorg prima en vooral gratis is geregeld, onderwijs voor iedereen toegankelijk is en een infrastructuur om van te likkebaarden. Ik voel nog de pijn in mijn reet van de hobbelritten over de Interstates en koester nog steeds de ontsnappingen aan de net niet achter mij ingestorte verkeersbruggen en -tunnels.

Het Rusland van Poetin hoor ik u zeggen. Probeer daar eens een net zo rebelse vlog op te zetten als GS. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt alvorens het equivalent van van Rossem bij Amnesty aan de telefoon hangt omdat hij blauwgeslagen en al, drie weken lang niets te vreten heeft gehad in de Lublanka gevangenis. Als hij die gelegenheid al krijgt.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Onze eenzijdig linkse NPO in vergelijking met de voor de oppositie van de hondspopulaire, EU-subsidiefrauderende Viktor Orban totaal afgesneden staatsomroep? Daar veel beter uiteraard. Polen? Waar niet de rechter maar de politie bepaalt wie veroordeeld wordt. Ik heb hier iedereen (terecht) zien fulmineren over die keer dat Opstelten het hier deed. Maar niet te vergelijken met dat land en al helemaal niet met het merendeel van de andere landen in de wereld waar het nog zoveel erger is.

Toegegeven, wij zijn een geknecht volk en er is bijna niet iets op te noemen of het kan beter dan nu, maar dan moet iemand mij echt even een keer goed onderbouwd, en niet met uitsluitend vlug-en-lenig van Rossum-vocabulaire uitleggen hoe het komt dat de gemiddelde Nederlander in vergelijking met anderen zo hoog scoort waar het om algehele tevredenheid gaat.
Oh ja, dat is natuurlijk het zoveelste resultaat van ge-staatssubsidieerd eenzijdig links geïndoctrineerd pseudo-onderzoek.

Prinsemarij | 09-06-19 | 19:20 | 21

Gelezen !
Mijnheer heeft gouden oogkleppen.
Hier laat ik het bij.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 20:55

Denk eens aan Nederland zo'n 40 a 50 jaar geleden en vraag je nog eens af waar en wanneer het mis ging. Wil je best wel op weg helpen hoor. Dat duurt wel even, dat wel.

Bakschuif | 09-06-19 | 23:13

Kuif, met de opbrengsten van de Gas baten had Nederland schathemel rijk kunnen zijn. Hebben ze niet zo gedaan. Met de opbrengsten van enkel de MB had de Nederlandse infra vijf keer opnieuw opgebouwd kunnen worden. Hebben ze ook niet gedaan. Met de kosten van Immigratie hadden er miljoenen mensen op de Wereld voorzien kunnen worden van schoon drinkwater, dagelijks eten, een bed en hun kinderen een school kunnen hebben. Verloren kans, want ze hebben er niet voor gekozen. Bijkomend, lopen de leefkosten hier op, al decennia lang. Tijdens de val van Icesave bleken er miljarden opgepot Overheidsgeld verdampt te zijn. Hoe kan dit, er waren toch structurele tekorten?

Mensen hebben hier allemaal keihard voor gewerkt, dag in dag uit. Ik schat zo in dat u zich dagelijks laat bedienen in de betere etablissements en deze mensen nooit ontmoet. In mijn optiek hadden de belastingplichtigen de helft minder af hoeven te dragen als er beter financieel beleid was gehanteerd. Hier hebben ze niet voor gekozen, er is wel voor gekozen de vrucht helemaal leeg te persen. En hier mag niets van gezegd worden? Schandalig en incompetent, zo lijkt mij.

Tot slot is het invoeren van ’n appel uit zuid America compleet v.d. pot gerukt als er hier appelboeren met hun appels en dure machines blijven zitten. Wat begrijpt u hier niet aan?

Veluwse-Eikel | 10-06-19 | 03:24
▼ 18 antwoorden verborgen

zwartzondersuiker | 09-06-19 | 19:02 | reageer
Het laten vervolgen van je politieke tegenstander (en natúúrlijk was Rutte hiervan op de hoogte) is keihard strafbaar.

kotelet | 09-06-19 | 19:19 | 7

@kotelet | 09-06-19 | 19:30: Gelukkig niet. Hou eens op. Was verlengstuk op mijn eerste tegeltje.

zwartzondersuiker | 09-06-19 | 19:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Goed geschreven, geen woord van gelogen.

Dirk III | 09-06-19 | 19:19

Dat in NL het principe van de trias politica wordt gehanteerd is een sprookje. De trias onderscheidt 3 machten, rechterlijke, uitvoerende en wetgevende. Nu is die eerste over het algemeen nog een soort van onafhankelijk (hoewel het gevalletje Wilders daar wel een deukje in slaat). De andere 2 pijlers in de trias zijn in NL absoluut verweven met elkaar tot 1. De wetgevende macht (parlement) doet alleen maar pro-forma aftikken wat er uit de uitvoerende macht (regering) wordt opgelegd. In NL kan je daarom wel degelijk spreken van een nep-parlement. Het parlement controleert de uitvoerende macht niet, maar staat daar slechts in dienst van. Dat is 1 van de grootste gevaren die al heel lang in het Nederlandse systeem is gebakken.

faz | 09-06-19 | 19:19 | 1

Zo deze stelling is ook erg interessant.

peter van dijk1186 | 09-06-19 | 19:28

Op zich een mooi epistel, klopt allemaal ook wel.
.
Maar als je op een blog als Geenstijl schrijft, een enorm bereik,
.
Waarom dan NA de verkiezingen en niet tijdens verkiezingsstrijd?
.
Tsja....

Parel van het Zuiden | 09-06-19 | 19:16 | 2

Inderdaad. To little-to late

Het leven is zwaar | 09-06-19 | 19:19

Omdat alle vuilnis nu naar buiten komt.

zwartzondersuiker | 09-06-19 | 19:40

De overgrootvader van Asscher was toch die man de namens de Duitsers de Joden op transport stelde naar de vernietigingskampen onder het motto "Als je de krokodil voert wordt je zelf pas als laatste opgegeten"?
Dan is het wel een gotspe (Jiddisch woord) dat je zoveel ophef maakt over "makke lammetjes" terwijl je overgroot vader de "schaapsherder" was die "de lammetjes mak hielt".

Osdorpertje | 09-06-19 | 19:15 | 1

Juist daarom maakt Asscher zoveel ophef. Het raakt bij hem een open zenuw.

Motleycrew | 09-06-19 | 19:18

Uiterlijk in 2005 had de laatste achterlijke slapende debiel wakker moeten worden, door te zien dat we in een bananenrepubliek wonen, nadat Balkenende de uitslag van het referendum tegen de eu grondwet strak door zijn bilnaad haalde.

EUrofoob | 09-06-19 | 19:12 | 1

Helemaal eens. Het verraad is al ouder dan dat.

Bakschuif | 09-06-19 | 23:15

Mooi stukkie. Triest maar waar.

HenkvdMast | 09-06-19 | 19:11

NL, waar justitie onder een hoedje speelt met Soros-gefinancierde zogenaamde onderzoeksjournalisten om bedrijven kapot te maken op oneigenlijke gronden.

Pimp my Voortuin | 09-06-19 | 19:11 | 3

Geef daar eens een paar voorbeeldjes van.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:16

@smdyasc | 09-06-19 | 19:21: Ik vraag om concrete voorbeelden, want het is nogal een bewering. Maar ik krijg nu het idee dat kritische vragen niet op prijs worden gesteld.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:35

"Mijn God", van Rossum, wat kun jij schrijven!
Wanneer jouw werk per ongeluk, toevallig, buiten de geïsoleerde, beschermde biotoop van GS zou treden, dan zou er pas een bom energie vrijkomen zeg!
In de permanente, koolzuurgebluste, onderkoelde omgeving van GS kan e.e.a. geen kwaad, maar stel nu toch eens dat teksten als deze in mijn stamcafé terecht zouden komen! Dan zouden onze minaretten in 30 minuten als losse metselstenen kunnen worden afgevoerd naar de Hondsbossche zeewering!
Dan zou jij staande gehouden worden wegens overtreding van de wapenwet! Jezus, wat nam mijn beleving van eerste Pinksterdag 2019 een gelukzalige wending..
Ik verlang nu al naar de tweede..

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:11 | 3

Als intellectuele integriteit in het onderwijs weer terugkomt, dan zullen de stukken van van Rossem een prominente rol hebben in het onderwijsmateriaal.

smdyasc | 09-06-19 | 19:14

Het probleem is de VVD. Die lui wanen zich onaantastbaar. Te lang op het pluche gezeten, de typische arrogantie van de macht. Hebben niet het zelf reflecterend vermogen om te zien dat hun gedrag onacceptabel is. Ook dit zal wel weer door Mark-hahaha ik moet toch zo lachen hahaha want ik vind alles grappig hahaha-Rutte worden weggelachen.

Motleycrew | 09-06-19 | 19:10 | 2

Hahahaha, ik moet erg lachen om jouw bijdrage.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:36

@Kuifje-in-de-EU | 09-06-19 | 19:36
Hahaha wat moet ik toch steeds lachen om jouw intellectuele hoogstandjes hahahaha geweldig zeg hahahaha ........ Godverdomme eikel, je bent om te huilen zo belabberd, akelige trol.

Bakschuif | 09-06-19 | 23:20

Tijd voor de grote schoonmaak!

smdyasc | 09-06-19 | 19:09

Prachtig @Van Rossem, compliment hiervoor!
En voor de mensen die vallen over het gebruik van het begrip Bananenrepubliek.
Daarover vallen vind ik net zo iets, als vallen over het woord, "honger", in het rijke westen. Iedereen weet wat je bedoelt als je zegt dat je honger hebt, maar er is altijd weer die ene persoon die je MOET vertellen dat het de kindertjes in Afrika zijn, die honger hebben, en niet jij hier in Nederland. JIJ HEBT GEWOON TREK!

lezeres | 09-06-19 | 19:09 | 6

Wat natuurlijk gewoon dom gelul is. Alsof het menselijk lichaam twee 'standen' heeft, een 'trek' signaal of een 'honger' signaal. Typisch gevalletje newspeak. Misschien wel 1 van de eerste newspeak termen. Het moet alleen maar aangeven dat ze in Afrika daar zo ontzettend slecht hebben. Misschien moeten ze daar eens van de luie reet komen. En gaan werken voor een inkomen.

SmaritesII | 10-06-19 | 12:02
▼ 3 antwoorden verborgen

In Duitsland werd onlangs een CDU politicus vermoord (dhr. Lübcke). Volgens de MSM kwam dit door extreem-rechts, blijkt het toch z’n geheime billenmaat te zijn geweest. Het wachten is op de rectificatie van de linkse lugenpress, niet? Dat dacht ik wel… Door een corrupte pers zit men op het niveau van ’n bananenrepubliek, dus ook bij onze Oosterburen.

Veluwse-Eikel | 09-06-19 | 19:09 | 4

Haha, ok. Ik gun u uw punt.

Veluwse-Eikel | 09-06-19 | 19:19

In Duitsland is het nog erger dan hier

frisenfruitig | 09-06-19 | 19:21

De Duitsers geloven allang niet meer in de MSM.

SmaritesII | 10-06-19 | 11:55
▼ 1 antwoord verborgen

Een treffend, scherp en perfect geschreven stuk! Jammer dat het zo lang duurt voordat alle mensen zien in wat voor bedroevend slechte staat onze overheid verkeert. De straten in Nederland hadden allang van goud kunnen zijn. En daarnaast zou Nederland noodlijdende arme landen effectief kunnen helpen. Maar nee.
Ik zou willen dat die hoestende man in regenjas wat vaker bij GS zou langskomen, want hoe hard je aan de deksels rukt als GS, sommige beerputten worden te goed dichtgehouden.

VP732 | 09-06-19 | 19:08 | 1

Maar daar kunnen wij met elkaar verandering in brengen door het te blijven zeggen. Zeg het voort!

pickalilly | 09-06-19 | 19:12

En maar weer van achter de PC afgeven op de Pegida-demonstranten. Zij doen tenminste wél actief iets tegen de Islamisering van Nederland.

WahedPissebed | 09-06-19 | 19:07 | 1

Eens. Wat je er ook van vind: ze hebben lef en doen tenminste wat.

Bakschuif | 09-06-19 | 23:22

het probleem is dat het overgrote deel van de bevolking alleen maar hun eigen krantje lezen en 's avonds het journaal kijken. Dat is de enige informatievoorziening die ze hebben. Ik merk het op mijn wek ook. De meeste collega's weten helemaal niet wat er allemaal speelt in ons land en in Europa. Maar ze vinden wel vluchtelingen zielig en ramadam: leuk toch om dat ook een keertje samen te gaan vieren. O ja, Baudet is een fascist. Dit omdat iedereen dat vindt. Mijn conclusie: mensen, er gaat niets veranderen in dit land. Ik denk dat we dit maar gewoon maar moeten accepteren. En de zgn "populistische" stem in dit land is ook niet echt hoopvol. Sinds Fortuyn schommelt de stemverhouding voor "populistische" partijen rond de 18%. Dus in 20 jaar tijd is daar ook niets aan veranderd. Zou dit percentage nou flink zijn toegenomen, dan kan je nog hoopvol zijn dat de bevolking iets wil en kan gaan veranderen. Maar dat gaat dus niet gebeuren.

yeps | 09-06-19 | 19:07 | 1

Een goede hongerwinter zou voor deze breindoden het medicijn zijn.

SmaritesII | 10-06-19 | 11:53

Het beeld van Ozdil als slachtoffer van Groenlinks klopt niet. Hij werd om moverende redenen uit de partij geknikkerd, de achterban werd direct ingelicht. Daar is niets mis mee. De man had al langer problemen met de partij; vertrekken is dan te verkiezen boven steeds onrust veroorzaken. Anders rest een partij uiteindelijk niets anders dan zelf stappen te ondernemen. Niet leuk, maar hoe het dan had gemoeten is mij een raadsel.

Ozdil wordt nu afgespiegeld als een "dwarsdenker" die om die reden is besmeurd door Jesse Klaver. Dat geloof ik niet. Zij politiek agenda is behoorlijk mainstream: zo zet hij zich momenteel in voor "kwetsbare vluchtelingen" die wij door onze "westerse tunnelvisie" (lees: gezonde scepsis t.o.v. vluchtverhalen) in de kou zouden laten staan.

Wat de reden voor het vertrek ook geweest is, het linkse gedachtegoed is bij Ozdil in goede handen. We gaan vast meer van hem horen.

Wiebenick | 09-06-19 | 19:07 | 7

Ozdil was tegen het leenstelsel voor studenten. Studenten opzadelen met een studieschuld waardoor die voor de rest van hun carrière achter de financiële feiten aan blijven lopen. Stel je eens voor dat iemand met een stel hersenen en intellect kan afstuderen, en daarna met succes zelfstandig een bedrijf kan oprichten. Als de daar als GL-er bewaar tegen maakt word je persoonlijk door Jesse Klaver Groenlinks uitgeknikkerd. Waarom voert Groenlinks hier de agenda van de VVD uit ?

rmstock | 09-06-19 | 19:43

@rmstock | 09-06-19 | 19:43:

Weet je zeker dat dit de reden was? Zo ja, als Ozdil zich niet kan vinden in de partijlijn, wat deed hij daar dan nog?

Veel allochtonen willen hier studeren en/of een bedrijf beginnen. Ozdil is tegen het leenstelsel en vóór zoveel mogelijk asielzoekers binnenlaten. Do the match.

Wiebenick | 09-06-19 | 20:24
▼ 4 antwoorden verborgen

We moeten inderdaad terug naar de Republiek maar dan zonder bananen. Zeker! Misschien gaat het dan beter. Toch heeft hier in 020 de halve buurt GL gestemd en worden we hier opgescheept met "we are here" en andere uitgeprocedeerde gasten.
Dus nu is opeens iedereen in paniek en waarom dan op links stemmen??
Ga dan ook volgende keer eindelijk eens op rechts stemmen!!

AMX pri | 09-06-19 | 19:07

Beetje overdreven dit van Rossem.
Kon gisteren nog gewoon mijn 24 blikken Schultenbräu halen.
Niks mis in dit land.

ditotje | 09-06-19 | 19:05 | 1

Ja dan noem je ook wat op. Een blik Schultenbräu gemaakt in Duitsland, hoe kan daar iets mis mee gaan ? Het probleem is corruptie in de top van een aantal sleutel overheidsinstanties, die door de grootste politieke partij van Nederland worden gedomineerd, sinds minimaal twee decennium. In het begin heeft niemand wat in de gaten, maar nu het 3D schaakbord wat leger word, en dus minder poppetjes, wordt het corruptie spelletje doorzichtiger en veranderd corruptie in machtswellust zonder gene.

rmstock | 09-06-19 | 19:22

*Crickets* . . .

rmstock | 09-06-19 | 19:05

Leest lekker weg.

rondjesrijder | 09-06-19 | 19:05

Prima stuk, van Rossem. Ik hoop op een enorme electorale revolte. Misschien moet er sowieso een revolutie komen zoals de gele hesjes, aar ja past niet zo bij ons land. Ik moet zeggen dat ik zelf ook niet de straat op ga met de kleine groep gele hesjes.....

Nuuk | 09-06-19 | 19:03 | 1

Revoluties lopen bijna altijd slecht af, en na afloop hebben mensen vaak spijt. Of het nu gaat om de Arabische Lente, de Spaanse Burgeroorlog of de Franse Revolutie: heel veel doden en heel veel verliezers.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:07

De overgrote meerderheid: "Zeg wanneer komt de nieuwe iPhone uit?"

Mocro070 | 09-06-19 | 19:03 | 2

Wanneer dan?

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:11

"Ga ik vanavond naar voebal kijken, of toch naar Max?"

VanBukkem | 09-06-19 | 19:21

Emigreren of een revolutie

ALT130_2 | 09-06-19 | 19:02

Één woord overslaan en ik ben de draad kwijt…dit is gecomprimeerde Menings-ZIP, het lijkt een berichtje voor even snel, maar pas na een uur, ben ik door de ZIP-file heen, als ik alles wil Interpreteren omdat het Zeker de moeite waard is, daarna kan ik de krant weer langzaam openvouwen en rustig zitten, om Niets te lezen maar mij te verstoppen…Heel veel complimenten voor deze Samenvatting. Volgende keer niet 8 bits tegelijk maar 7 en 1 pariteitsbit….

hetgingperongeluk | 09-06-19 | 19:02 | 1

Lekker aan het borrelen op den zondag?

Wiezewalakristalix | 09-06-19 | 19:10

Goed zo . En dan nu allemaal weer met de sleurhut richting zuiden .

likmegaties | 09-06-19 | 19:01 | 2

Nou ik ga dit keer eens naar Denemarken, kijken of ik nog iets te weten kan komen hoe het met Duitse Herder is.

Buerman | 09-06-19 | 19:29

Geen bananenmonarchie?

Tikkie Terug | 09-06-19 | 19:00

De regering is redeloos, het volk is radeloos, en het land is reddeloos.

Soms vraag ik me wel eens af wat we hier eigenlijk nog doen.

VanBukkem | 09-06-19 | 18:59 | 2

Wegwezen en heel rap er zijn heel wat landen die wel aan uw eisen voldoen.

botbot | 09-06-19 | 19:00

@botbot | 09-06-19 | 19:00: Het is overal wel wat, maar Europa is wel een Avondland aan het worden. Go West, young man (of oost), als je wil excelleren.

Pimp my Voortuin | 09-06-19 | 19:22

Van Rossem dit wil ik vaker van je lezen. Dit is precies hoe 60% van Nederland denkt maar niet durft of in onwetendheid niet stemt. Het wordt tijd dat de MSM buitenspel wordt gezet.

ikworstelengadouchen | 09-06-19 | 18:55

Nuttig stuk over alles wat krom is

frisenfruitig | 09-06-19 | 18:55

Inderdaad, met daarbij het definitieve "Nekschot"!!!!voor de democratische rechtstaat! (Weet je nog?)

Mariolo | 09-06-19 | 18:55

Haha,
Ik dacht dat van Rossem op vakantie was.
Je slaat de spijker weer op de kop !
Mooi stukje schrijfwerk.

Ab_de_Slam | 09-06-19 | 18:52

Iets met een spijker en een kop, hear hear!

Vosfox | 09-06-19 | 18:52 | 1

Hmmzz,
Het lag op het puntje van mijn tong.

Ab_de_Slam | 09-06-19 | 18:53

Van Rossum: bedankt voor dit heerlijke bewaarnummer! ondertussen zon ik ff door.

Kernsplijter | 09-06-19 | 18:51 | 1

excuses, ik bedoel natuurlijk Van RossEm.
ik heb ook al moeite met kennen en kunnen.

Kernsplijter | 09-06-19 | 18:59

Een regelrechte tirade op eerste Pinksterdag. Wonderschoon. Schud ze wakker dat lethargische autochtone volk wat nog Nederlander denkt te zijn. Olee ! Voorwaarts.

suscrofa | 09-06-19 | 18:50

Maar we staan wel mooi in de finale van de Nations League. Yeah.

VanBukkem | 09-06-19 | 18:50 | 3

LOL

IkwilJinekwel | 09-06-19 | 18:51

Ik zou zweren dat u zou gaan zeggen dat Nederland het songfestival heeft gewonnen...

Ommezwaai | 09-06-19 | 18:52

@Ommezwaai
O ja, dat was ik nog effe vergeten. Duncaaaaan!

VanBukkem | 09-06-19 | 18:53

Mooie schets van de staat de Nederlanden. Schaamteverwekkend, en een fatsoenlijk mens zou een reactie verwachten; demo's, opstanden, rellen etc.
Maar niets van dat alles; anders was het al gebeurd.
Er zijn te veel corrupten, profiteurs, toedekkers, vergoelijkerds, belanghebbenden en legertjes die direct of indirect aan de subsidie-tieten hangen. Ze hebben de macht (in omroepen, media, politieke functies, onderwijs, instituten) en gebruiken die. En er zijn te slapers, en te veel lui die het geen moer kan schelen, en wie het nog wel wat kan schelen is deel van een kleine en steeds minder machtig wordende minderheid.

Fijnstoffer | 09-06-19 | 18:49

Laat de allochtonen het hier maar overnemen... Dan stichten wij wel elders wel weer een goed draaiend landje. Rutte en kompanen mogen ze houden. Nee, stik er maar in.

Ommezwaai | 09-06-19 | 18:49

Bij deze teken ik bezwaar aan tegen het gebruik van de term ‘Bananenrepubliek’. We zijn namelijk allang afgezakt tot het niveau van een door en door Rotte Bananenrepubliek.

Kapitein Stijlvol | 09-06-19 | 18:45 | 1

*iets van monarchie mompelt*

Glasgow Argus | 09-06-19 | 18:47

Mooi getypt van Rossem, je column weerspiegelt mijn zielenroerselen, ik ben een Fries en zie het met lede ogen aan hoe ons mooie land verpest wordt. Vroeger PVV gestemd, nu FVD. Maar het resultaat is een cordon sanitaire, ze verdommen het om naar de wens van de kiezer te luisteren. Kijk wat er met het mooie resultaat van de FVD bij de Statenverkiezingen is gebeurd.

IkwilJinekwel | 09-06-19 | 18:45 | 3

Hoe los je dit nog op is de vraag. Middels stemmen lukt het niet meer want continue uitsluitingen, dus de democratie is inmiddels overleden. Moet je dan serieus die zogenaamde bestuurders met harde hand persoonlijk achter hun bureautjes vandaan halen, bewerken en afvoeren? Moeten we zoiets willen? Laten aftreden met de vuist? Het is haast nog het enige lijkt het wel.

Kopieerapparaat | 09-06-19 | 19:14

Laat dit een wijze les zijn voor de rest.

pickalilly | 09-06-19 | 19:26

@Kopieerapparaat | 09-06-19 | 19:14:
Ik vrees van wel. Waarschijnlijk is fysiek dreigen al voldoende, het zijn niet echt mannetjeputters, eerder windvanen, die zich onaantastbaar wanen. Dat hier over gesproken wordt is het hele trieste van dit verhaal. In feite moeten we ons verlagen naar een niveau om de zaken weer recht te trekken.

SmaritesII | 10-06-19 | 11:43

Houellebecq in Serotonine:

"Ook van Nederlanders, die me uiteraard niet afwezen uit xenofobie (want hoe zou een Nederlander xenofoob kunnen zijn? dat is al meteen een contradictio in terminis, Nederland is geen land, hooguit een onderneming)."

Ernst Oosters8389 | 09-06-19 | 18:43 | 3

Houellebecq is een schrijver die voortdurend ironiseert. Dus wanneer is hij nu serieus en wanneer is het nu luim? Zeg het maar, Baudet heeft zich er al zwaar aan vertild.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 18:46

Kijk, hiervoor kom je op Geenstijl, complimenten voor dit stuk. Deze samenvatting van de actualiteiten somt elke tegenstelling op die in deze moderne tijd zorgt voor een splitsing van het volk. Het maakt niet meer uit hoe het volk verdeeld is, als het maar verdeeld is. De mentale bananenrepubliek.
We worden geacht in groepjes te geloven, zodat er een grotere groep kan worden aangewend.
U bent 'links', dan dient u méér op te hebben met linksen die Europees dan wel wereldwijd hun onzin de wereld in slingeren.
U ben 'rechts', dan dient u uzelf als neonazi te beschouwen en gewaarschuwd te zijn voor de gevaren die uw buitenlandse 'medestanders' met zich meebrengen.
U beschouwt uzelf als onzijdig? Dat kan niet, u bent politiek, u bent de macht, de stem, de burger van Europa. U moet iets vinden, een mening hebben.
U vindt uzelf Nederlander? Dat mag, mits u actief bijdraagt aan het verbouwen van koninkrijk Nederland tot een brave deelstaat van het vierde rijk.
U wenst een Nederlandse cultuur? Dat mag niet, tenzij u die cultuur beschrijft als multicultureel divers all-inclusive, waar niet-Nederlandse dingen chronisch in de mode zijn.
U bent een individu, zegt u? Nee, u bent een racistische nationalistische fascist.
Waarom? Omdat u niet vindt wat wij vinden. Wij veel, u weinig.
Bananenrepubliek, zeker.

Toos Doos | 09-06-19 | 18:43

Fantastisch verhaal. Wat een feest om te lezen.

osolemio | 09-06-19 | 18:41

De generatie die na de oorlog Nederland weer heeft opgebouwd (en zelf de oorlogsellende als volwassene of als kind heeft meegemaakt) is de laatste 10-15 jaar aan het verdwijnen uit de politiek en het bedrijfsleven. De nieuwere generatie heeft alleen maar welvaartsgroei meegemaakt en is historisch gezien veruit het beste af ooit qua welvaart.
De oudere generatie heeft de poort opengezet voor massa-immigratie uit culturen die niet goed samengaan met de Nederlandse waarden. Waarschijnlijk omdat ze de gevolgen niet goed konden overzien. Het is echter de huidige na-oorlogse generatie die niet in staat is gebleken de juiste keuzes te maken om een Nederland te waarborgen dat vasthoudt aan zijn karateristieken die het zo succesvol hebben gemaakt en deze immigratie te stoppen, nadat gebleken is dat het de samenleving niet ten goede komt.
In plaats daarvan wordt er zonder al teveel controle met gemeenschapsgeld gesmeten alsof het niet op kan. Dit werkt corruptie enorm in de hand. En zo verschuiven de normen en waarden richting links, waar men denkt dat alles van iedereen is.
In dit plaatje past een generatie politici die niet meer helemaal zuiver op de graat zijn (een paar goede daargelaten). Ofwel corrupt ofwel incompetent, beide met zeer kwalijke gevolgen.
Om het tij te keren is openheid en pluriteit van pers van kritiek belang. En het is wel duidelijk dat dit al jaren niet meer zo is. Lees maar eens een paar opinieartikelen uit het NRC uit de jaren 80/90 vs nu en je schrikt je een hoedje over het huidige niveau van wat de journalistieke opleidingen afleveren.
Ik vrees voor Europa...

Pje911 | 09-06-19 | 18:41 | 2

Een reset blijkt hard nodig, hoe belachelijk dit wellicht ook klinkt.
En die reset gaat ook echt komen en de wetenschap dat dit de komende eeuwen voorkomen had kunnen worden is tergend!

Harrie7949 | 09-06-19 | 18:45

De opbouwers zijn veelal al overleden, hun kinderen, de babyboomgeneratie zijn ook al praktisch van het toneel verdwenen. Hun kinderen en kleinkinderen zijn de eersten die het niet beter zullen krijgen. Zij zijn aan zet, maar zijn ziende blind en horende doof. Het niveau is in elk opzicht dramatisch. Je vrees is daarom terecht.

Buerman | 09-06-19 | 20:01

Jammer dat wij rechts georiënteerde Nederlanders ( nog) in de minderheid zijn van Rossum. De jeugd in NL heeft helaas niet de toekomst die wij (babyboomers) wel hadden. Zij zullen echt voor dit land en zijn cultuur,historie,taal moeten opkomen en vechten,anders hoeft het niet meer. Rechts Nederland wordt al sinds de 60'er jaren niet (meer) serieus genomen. Dit hebben wij vooral te danken aan de Gristenen van het CDA( we rule this country). Het CDA heeft mede met de PvdA de sluizen opengezet in de tijd dat wij 1 mio WAO'ers hadden en 800K werklozen op een beroepsbevolking van 6 mio man/vrouw. Niemand zat er op Turken/Marokkanen te wachten behalve de gemeentelijke afvalbedrijven en een paar multinational bedrijven ( die toen ook al bijna geen belastingen betaalden).
Van Sinterklaas Joop de Uyl konden wij moeilijk iets anders verwachten: " kom maar binnen met je knecht" was zijn leus. Quo Vadis NL ? Nexit ? Komt er nooit,hooguit het afscheid van de Euro waar Duitsland,Nederland,Oostenrijk en Finland uittreden om de omverdeling naar het Zuiden te stoppen. Het welbegrepen Nationalisme krijgt weer de overhand naar mate de paniek en de onrust over waar de wegl heen leidt verder toeneemt. Onze overheid was altijd al kudt met uitzondering van good old Drees Sr. Mark Rutte en zijn crypto marxistische liberalen zijn bijna verleden tijd. Nog even doorzetten Nationalen,het einddoel > de macht komt in zicht !

Eendragtmaaktmagt | 09-06-19 | 18:39 | 1

Het CDA is de laatste 20 jaar geminimaliseerd en rechts wordt steeds groter. Het gaat u en mij alleen niet snel genoeg, maar het gebeurt. PVV en FvD zitten in beide Kamers, dat was 20 jaar geleden niet voor te stellen. Janmaat werd kapotgemaakt, dat lukt nu niet meer met Geert en het wordt steeds beter. Alleen moeten we geduld hebben, volhardend zijn.

Bakkeleures | 10-06-19 | 08:05

Lekker gerant Van Rossem. Zin in heroïne nu

Phreack | 09-06-19 | 18:39

Prachtig omschreven door Van Rossum . Dit land koerst op alle fronten richting afgrond .

leo59 | 09-06-19 | 18:38 | 1

Mee eens.

Brabantse Leeuw | 09-06-19 | 18:50

We zijn gewoon te braaf en te bang.
Om met Slauerhoff te spreken: "En nooit, nee nooit, gebeurd een mooie passiemoord"
www.youtube.com/watch?v=i9c3WOOo3cE

Vesta | 09-06-19 | 18:38

Die strakke organisatiegraad (huisvuil op tijd, misschien wel het mooiste kaarsstrakke asfalt ter wereld, infrastructuur om van te watertanden) betalen we allemaal zelf. Ik hoef denk ik de belastingboxen hier niet te posten..... Ruttes dagen zijn verder geteld. Het bewust vervolgen van een politieke opponent "omdat deze voor de voeten loopt", daar komt zelfs deze leugenaar niet meer mee weg. Exit---->Einde.

kotelet | 09-06-19 | 18:37 | 4

Rubberen Pinocchio gaat hier met gemak mee weg komen, hij hoeft alleen maar 'ich habe es nicht gewusst' te roepen en alweer een vvd'ert voor de bus te gooien.
Daarna is het glas, plas, was...

ZwarteDag | 09-06-19 | 19:32

@Kuifje-in-de-EU | 09-06-19 | 19:18: Ja prutte kan vast wel een half broodje voor z'n moeder bij de bakker halen maar wel met een boodschappenlijstje anders herinnert hij het zich niet wat hij moet halen.

A.I. van Dee | 09-06-19 | 20:50
▼ 1 antwoord verborgen

Goede analyse. Nu punt nl is de grootste politiek correcte kutsite die er bestaat , ik hoop dat ik dat mag zeggen. Als ik zie dat er mensen zijn die serieus op dat gedrocht zitten te kijken en die hier hun nieuws uit halen maak ik er opmerkingen over.

Zwizalletju | 09-06-19 | 18:36 | 1

Je moet er eens een reactie achterlaten, die moet dan eerst langs de deug-o-meter om te zien of je geen waarheden vertelt. Als het dan in het straatje past, zetten ze het op de site. Waanzinnig.

Bakkeleures | 10-06-19 | 08:02

Maar wel lekker blijven stemmen allemaal. Als je niet vertegenwoorddigt wil worden door de Staat der Nederlanden blijf dan thuis en stem niet.

Stemt u wel, dan stemt u willens en wetens in met het gezag van deze tot op het bot corruptie organisatie over uw leven. Stemmers hebben geen enkel recht tot klagen.

U doet het zelf. Keer op keer op keer op keer.

De Libertariër | 09-06-19 | 18:36 | 3

Het lijkt mij een denkfout dat niet stemmen leidt tot het niet vertegenwoordigd worden door de Staat der Nederlanden.
Ofwel je probeert de verandering van binnen uit voor elkaar te krijgen, of van buiten af. Deze laatste optie zou geweldloos kunnen via massale protesten of zou via een staatsgreep kunnen gebeuren. Beide gaan natuurlijk nooit in Nederland plaats vinden.
Ergo, stemmen is nog altijd de beste optie in mijn optiek.

Pje911 | 09-06-19 | 18:52

Weleens gehoord van blanco stemmen?

Super Vaagstra | 09-06-19 | 19:06

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement is nog nooit meer dan de helft komen opdagen. En dan ligt de opkomst in Nederland nog betrekkelijk hoog, behalve een paar landen waar er een stemplicht geldt. Toch gaan ze gewoon vrolijk door. Het is zelfs nog erger daar dan hier.

De mensen die VVD, PvdA, CDA, D66 of GL stemmen, die gaan altijd wel stemmen. Als er dan verder niemand komt stemmen, dan winnen zij steeds, en jij bent net zo goed onderhevig aan alle rare dingen waar ze mee komen. Maar als iedereen die nooit gaat stemmen nou eens wel ging stemmen en dan ergens anders op, dan waren de grote machtspartijen hun meerderheid kwijt en dan was het uit met Rutte z'n pret.

scheten_wapper | 09-06-19 | 20:32

@Van Rossem... meer, meer, hear, hear!

xavira | 09-06-19 | 18:36

in de Telegraaf dus dat interview, zojuist gelezen. Ik begrijp helemaal totaal niet dat de publikatie van dit interview door de geïnterviewde toegestaan werd. Een generaal die zich laat piepelen met Boulevard RTL vraagjes. Wat een mietje! Die W. de Winther kan beter in de Linda of de Privè een polliettieke blz. hebben.

15121937 | 09-06-19 | 18:35

Zolang de MSM dit niet WILLEN publiceren, en de 2de kamer voor meer dan 50% van de partijen is die Wilders heel graag opgesloten zien, gaat er niets aan gedaan worden.
Wij kunnen hier heel boos worden, stemmen wat we willen, maar veranderen gaat het niet.
Dat is me na de verkiezingen wel weer duidelijk geworden.
Cordon sanitaire en/of onwetendheid van de kiezer.

Nuchternederland | 09-06-19 | 18:34

Als je iets verkeerds doet, ben je de pisang..

Rudolph_Hesje | 09-06-19 | 18:33

Uitstekende rant!
Van mij had de door en door verziekte NP0 & RTL (binnenkort ook SBS) uitgelicht mogen worden. Ok ok staat binnen de regels op te maken, maar de verwoestende invloed ervan moet imho in de spotlights.

MoslimMolen | 09-06-19 | 18:31 | 1

Het is RTL Nieuws die deze tegel aan het lichten is.

gooische_ninja | 09-06-19 | 18:37

Hear hear!

Rest In Privacy | 09-06-19 | 18:30

Van Rossem for President !! Hulde aan Geen Stijl hiervoor lezen we iedere opnieuw de website af op zoek naar de enige echte waarheid !!

Nederland is een bananenrepupliek een politie staat en tuteren mag op weg naar je eigen land !!!

SinEstilio | 09-06-19 | 18:28

Goed artikel!
Ik had net wat commentaar op het klagen-hoe-niet-en-niet-met-oplossingen-komen, en werd daarom gejorist, maar ik heb er van geleerd.
Hopelijk dat FVD ons land weer mooi gaat maken.

mark1487 | 09-06-19 | 18:24

Geenstijl moet haar computerserver en een ledenadministratie met stagaire in Slovenië neerzetten. Daar is de btw 9,5%.

tipo | 09-06-19 | 18:24 | 1

Oh, nee, laat maar. Daar heeft de EU al een stokje voor gestoken om de winst uit belasting te kunnen maximaliseren. En om dode bomen staatssteun te geven boven vrije digitale nieuwsgaring, want milieu en CO2...

tipo | 09-06-19 | 18:35

1 spelvaudt, 100 keer raak-raker-raakst. Ik trek maar een flesje Chardonnay open nu het nog kan.

Erratio | 09-06-19 | 18:19 | 1

U heeft nog geen alcoholschaamte?

JanvandeBiertent | 09-06-19 | 18:29
-weggejorist-
mr.money | 09-06-19 | 18:17 | 3

Ik moest het eventjes opzoeken.

nl.wikipedia.org/wiki/Bananenrepublie...
"Een bananenrepubliek is een populaire benaming voor een politiek instabiel, corrupt land dat vaak rijk is aan grondstoffen en waar staatsgrepen en revoluties aan de orde van de dag zijn.

De aanduiding werd bedacht door de Amerikaanse schrijver O. Henry voor zijn boek Cabbages and Kings (1904) en wordt meestal gebruikt voor landen in Centraal-Amerika en het Caribisch gebied, maar soms ook voor landen in Afrika, Oceanië en Zuid-Amerika."

Nee dus. Totaal gezwam.

Verder werd Wilders natuurlijk gewoon vervolgd omdat de verdenking bestond dat hij strafbare feiten had gepleegd met zijn "minder, minder, minder" toespraak. Dat er bij justitie over gesproken is kan ik me wel voorstellen. Het is nogal wat een politicus vervolgen voor strafbare feiten. Dit heeft niets te maken met voor de voeten lopen e.d. Sommige zaken kunnen niet. In Nederland is er vrijheid van meningsuiting maar die is begrenst. Bijvoorbeeld dat je groepen mensen niet over 1 kam mag scheren enzovoort. Het is dus allemaal onzin. Wel interessant is dat als Wilders het in de 2de kamer had gezegd dat hij niet vervolgd kon worden - althans zo heb ik me laten vertellen. Maar hij deed het na 5 bier en een Baco ofzo in een kroeg. Erg dom. Erg nodeloos. En terecht dat het door de rechter getoetst is. Het is namelijk hier geen bananenrepubliek. Maar een monarchie met een goed functionerende rechtsstaat. Ideaal is het niet. Maar wat is wel perfect? Hoe dan ook het lijkt me onzin om Nederland zo weg te zetten.

DeKussendeWielrenner | 09-06-19 | 18:17 | 18

@botbot | 09-06-19 | 19:10: De getuige beweert in 2011 te hebben meegeluisterd met een gesprek tussen en Opstelten en toenmalig topambtenaar Joris Demmink. Daarin zou de ex-bewindspersoon hebben gezegd dat er moest worden gezocht naar een nieuwe aanleiding om de PVV’er te vervolgen, omdat ‘hij ons te veel voor de voeten loopt’, aldus De Telegraaf. Wilders werd pas jaren later, in 2014, aangeklaagd, voor zijn uitspraak over ‘minder, minder Marokkanen’.

tipo | 09-06-19 | 19:29

@Kuifje-in-de-E 19:12: Hirsch Ballin liet Gregorius Nekschot oppakken voor een tekeningetje door eenb AT-team. Bohmermann is niet eens opgepakt. Nederland heeft als bananenland echt geen concurrentie in het Westen.

tipo | 09-06-19 | 19:34

@tipo | 09-06-19 | 19:34: Is heel slecht, maar is slechts 1 keertje gebeurd, en HB kreeg van iedereen de wind van voren.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:44
▼ 15 antwoorden verborgen

Van Rossem, zo weer de spijker op zijn kop! Uitstekend geschreven. Helaas, helaas heeft de meerderheid van dit volk hier bij de laatste EU verkiezing wéér voor gekozen. Blijkbaar wil men dit.

MoonBeebe | 09-06-19 | 18:17

Nee wat wel nieuws is: er is een filelezer overleden. Nou denk maar niet dat daarmee de files zijn opgelost!

Simon_GS | 09-06-19 | 18:15 | 1

Hooguit voor een minuut als eerbetoon.

Rudolph_Hesje | 09-06-19 | 18:40

Ik verwacht toch ooit dat Van Rossem een overstap maakt naar den polletiek.

Zaadhaan | 09-06-19 | 18:15 | 1

Daar moet van Rossem helemaal niet aan beginnen. Wordt ie niet gelukkig van.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 18:17

Het land waar niemand ooit protesteert.

de Voorzittert | 09-06-19 | 18:14 | 4

Dat komt omdat iedereen die wel protesteert wordt geridiculiseerd. Soms terecht maar ook vaak onterecht. Het zijn vooral de mensen die als schapen overal achter aanlopen die het hardst roepen dat mensen die protesteren Tokkies en losers zijn. Dezelfde sufkutten die vroeger op school meepestte zodat ze zelf niet het slachtoffer zouden worden.

osolemio | 09-06-19 | 18:40

@osolemio | 09-06-19 | 18:40: heel goed punt. Boudewijn de Groot zong: een man blijft toch altijd een kind, maar het geldt net zo goed voor vrouwen. Zeer weinig mensen groeien echt op.
Principes zijn niet praktisch, zo is de gedachte.

vansuyle.com | 10-06-19 | 01:36
▼ 1 antwoord verborgen

Een leuk stuk over hoe niet.
Wanneer komt het stuk over hoe dan wel?

mark1487 | 09-06-19 | 18:13

Prima geschreven, tien met een griffel.

Jan70 | 09-06-19 | 18:13

Het vervelende is dat heel veel mensen het niet willen zien!

joepiedepeopie | 09-06-19 | 18:12 | 1

Mensen ontlenen hun bestaansrecht aan dit alles. Ten koste van de gewone werkende man. Het zijn hele dure linkse hobbies.

prutsmaster | 09-06-19 | 18:18

Dat verhaal over die ontwikkelingsorganisaties kan ik beamen. Oxfam Novib is gewoon een bedrijf, inclusief bedrijfsrestaurant op een toplocatie in Den Haag. Met alle bijbehorende bedrijvigheid. Ernaast zit een groot kantoorgebouw van VVD.

prutsmaster | 09-06-19 | 18:12

In NUweekend lees ik zojuist een stukje over George Orwell’s 1984. Ik dacht, ah fijn, nou krijgen we dus een stukje over ‘newspeak’, en het vervangen van onze historie, zoals de Canon, Witte de Withstraat, de Coentunnel, (kolonisten van) Catan, bij HEMA geen Paasseizoen!, maar Blij seizoen!, Kerstzegels die decemberzegels werden, verbod op het woord ‘allochtoon’, en het woord ‘populist’ alleen maar gebruiken bij rechtse politici die uiteraard meteen extreemrechts zijn, en bovendien racisten en fascisten, maar nee hoor, het stukje gaat over het misleidende aantal bezoekers tijdens de inauguratie van Trump. Vervolgens komt een onderzoekster van de UvA aan het woord die wat roept over het gevaar van social media, en dat we bereid zijn onze data en informatie af te staan voor betere advertenties. Geen woord over de aanpak van Orwellongren van onwelgevallig nepnieuws, of het negeren van nieuws als dit Wilders als slachtoffer zou neerzetten. Geen woord over de NOS die structureel over “”Rotterdammers”” of “”jongeren”” spreekt als het de usual subject betreft. Kijk ik hiervan op? Nee, uiteraard niet, maar ik vond het wel even noemenswaardig. Dus, bedankt NU, ik weet nu hoe precies hoe 1984 in de huidige tijd een rol speelt, ik moet voornamelijk opletten wat met op Facebook allemaal beweert dus, bedankt!

JackStick | 09-06-19 | 18:12

Onlangs stond er een lief meisje bij ons voor de deur om namens het Leger des Heils fondsen te werven voor dakloze jongeren. Omdat we al redelijk veel soortgelijke verplichtingen hebben lopen, vroeg ik of ik een eenmalige donatie kon doen. "Helaas niet, want dan komt de subsidie in het gedrang." Nederland.

MickeyGouda | 09-06-19 | 18:12 | 1

Ken het, ze accepteren tegenwoordig aan de deur alleen een maandelijks bedrag per automatische incasso. Moet je ze bellen om het (na een maand ofzo) weer stip te zetten en dan beginnen ze hun zielepietscript pas goed los te laten.

Super Vaagstra | 09-06-19 | 19:14

Amen

ArieR68 | 09-06-19 | 18:11

Ik heb in Afrika gewoond, en ook in België en in Spanje. Maar in Nederland ben je toch echt beter af qua regering, politie en justitie, ambtenaren en noem maar op. Misschien dat Zwitserland nog beter is, maar dat is ook een heel duur land, vooral interessant voor mensen met een goed gevulde portemonnee.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 18:11 | 32

@Kuifje-in-de-EU | 09-06-19 | 20:39:

Ja de slechte buurten maar die zijn hier ook, wel heb je gelijk dat ze daar alle allochtonen bij elkaar proppen. Wat meer inkomstenbelasting maar goedkopere huizen, auto's. Wegenbelasting bij een dieselautootje is 4 keer zo duur hier in Nederland. Voor totaal 50 euro per maand een zorgverzekering die een 1-persoonskamer in het ziekenhuis bood als dit aan de orde zou zijn. Doordat ze veel meer ambtenaren hebben was de communicatie met de overheid ook geen probleem en op sommige gebieden liepen ze op ICT bij de overheid zelfs voor.

Werklui waren altijd gewoon op tijd dus dat kan pech zijn geweest bij jou...

sprietatoom | 09-06-19 | 20:52

Leuk verhaal maar in de gevreesde jaren 80 ging het toch beter. Iedereen merkt dat de rek er uit is, het elastiek gesprongen en dat er alleen nog maar schone schijn wordt opgehouden. En hou op over Afrika (welk(e) land(en) op dat continent dan?) daar zijn ook geen regels.

Cobalt bomb | 10-06-19 | 01:30

@Kuifje-in-de-EU | 09-06-19 | 20:39: blablabla klusjesmannen.
In voorbeeld staat Zweden heerst een ergere manana cultuur dan in Spanje.
"n ook contact met overheidsinstanties is veel lastiger, want onduidelijk. In het groot: hoge belastingen op inkomen, veel achterstallig onderhoud in de grote steden, slechte buurten waar de politie nauwelijks meer patrouilleert...." Klinkt als Nederland to me. *haalt schouders op*

Cobalt bomb | 10-06-19 | 01:33
▼ 29 antwoorden verborgen

Die totale mainstream mediastilte, oorverdovend...

amateurrr | 09-06-19 | 18:11 | 1

Ja, maar er schijnt een gestreepte Lynx gesignaleerd te zijn op de Speulderhei.

kaasfondue | 10-06-19 | 05:30

Tijd voor roze hesjes, doe er wat aan Geenstijl!

NumbNuts | 09-06-19 | 18:10

De EU zal ons toch allicht zover hebben gebracht dat we als een ReChTe bananenrepubliek zijn?

Hemmenaar7 | 09-06-19 | 18:10

Heldere uiteenzetting, waarvoor dank. Vraag rijst wel: "Wat nu te doen....?"

GeorgeS. | 09-06-19 | 18:09 | 6

@miko | 09-06-19 | 18:53: Hongarije is een ontzettend gaaf land, begrijp ik van veel reaguurders. Of anders Rusland, daar liggen heel veel 'economische kansen', als ik GS-reacties goed volg.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 19:14
▼ 3 antwoorden verborgen

valt best allemaal wel mee. Ligt er aan waar je ons landje mee vergelijkt..

Henk P | 09-06-19 | 18:07 | 2

Met ons land 40 jaar geleden

amateurrr | 09-06-19 | 18:11

Mooi stuk, voel me wel weer met me neus op de feiten gedrukt. *plop*

keistad | 09-06-19 | 18:07

Duidelijker kan het niet zijn....
Nederlandse politiek heeft zich moreel verplaatst naar midden-Afrikaanse gewoonten.
Afrikaanse ''vluchtelingen'' bevinden zich in Nederland en de rest van de goedgeefse Europeese landen.

*101# | 09-06-19 | 18:06

Top !!!

Tinie | 09-06-19 | 18:06

En de wekelijkse bak ellende van de vertrouwde ministeries stijgt snel. Geen énkel zicht op verbetering.

Rest In Privacy | 09-06-19 | 18:05

Begint al lekker, kan die tweet van Olifant niet lezen want block. Inderdaad een bananenrepubliek hier.

Supermatthijs | 09-06-19 | 18:03 | 1

En terecht.

Parsons | 09-06-19 | 23:14

Ah, Van Rossem is weer helemaal terug. Hoe was je vakantie?

Larousse | 09-06-19 | 18:03 | 10

@Normpje | 09-06-19 | 19:29:
Het is een verbetering als in het nieuwe kabinet Rutte IV... de VVD niet meer mee doet - begrijpt u dit?

sociaal_econoom | 09-06-19 | 23:22

Te kort. @Van Rossem | 09-06-19 | 18:20 |
Lekker droog.

kaasfondue | 10-06-19 | 05:27
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen