Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Falende IT-ambtenaar promoveert naar topfunctie

Druk hier voor blue screen of death

Joop Groen van faalhaas bij de SVB tot interim eindbaas over de ICT van 40.000 ambtenaren op zeven ministeries in een 'servicecenter' dat 40 miljoen verlies draait.

In 2015 was PGB-fraude een pijnlijke politieke kwestie, en in die tijd kreeg GeenStijl vele (anonieme) tips van medewerkers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), waar alles mis ging van falende ICT-projecten tot belangenverstrengeling, vriendjespolitiek en een verziekt werkklimaat. Dossier hierrr. Steeds Maar Weer terugkerende naam daarin was Joop Groen, waar een sterke geur van fraude, nepotisme en corruptie omheen hing in combinatie met ICT-aanbestedingen. Zembla maakte daar ook nog een uitzending over. En ook zonder al die misdaadgeur blijft Groen de faalhaas die een ICT-project van 43 miljoen euro liet falen, en zou alleen al daarom voor de rest van zijn leven voor straf verplicht alleen nog in Internet Explorer op een Pentium II met Windows Vista mogen werken. 

Maar dit is Nederland dus hij kreeg na een halfslachtig integriteitsonderzoek zowel gratie als promotie: hij ging in mei 2017 naar de Raad voor de Rechtspraak. En nu is hij kennelijk weer voldoende vergeten om verder te kunnen groeien, want na een plots vertrek van de directrice en de adjunct bij ambtelijke megadienst SSC-ICT (die utp't ruim 40K ambtenaren op zeven ministeries aan elkaar) duikt Groen daar ineens op als interim-ICT-opperhoofd. En waar Groen bij de SVB minimaal 43 miljoen taxpoet verbrandde aan projecten die nooit het levenslicht zagen, begint hij bij SSC-ICT al meteen op een verlies van tientallen miljoenen. Overheid, ICT & een 1024-kansenbeleid. What could possibly go wrong?

Reaguursels

Inloggen

Ben een paar maanden door SSC-ICT ingehuurd geweest. Men was al een tijdje overgeschakeld naar Scrum. Een stuk of 5 projectleiders/teammanagers had daardoor niet zoveel meer te doen, er waren echter Scrum-masters voor in de plek gekomen. Niemand wist wat deze lui deden, behalve heel de dag in 1 kamer zitten met elkaar en af en toe interessant lopen doen. Een extra laag in de organisatie die helemaal niks toevoegde.

Verder was het aantal externen schrikbarend hoog (vaste mensen zijn ook niet te krijgen). Veel projecten lopen uit en aan geld en tijd is geen gebrek.

Iedere organisatie krijgt de leider die ze verdient, wordt wel eens gezegd. Ben blij dat ik daar weg ben in ieder geval.

Appie82 | 02-04-19 | 11:33

Overheid wordt niet geacht kennis van zaken te hebben. Overheid is een orgaan dat bij gebrek aan kennis en kunde Controle en Beleid in zet om macht te hebben over Anderen. Macht hebben en houden, meestal om macht te vergroten, strijders te werven, dus oorlogen te voeren maar dat hoeft anno 2019 niet meer (?). "Controle is de fopspeen voor de gebrekkigen die macht willen om hun angstgevoelens te dempen, Echte mensen, die echte dingen kunnen, kennen geen angst en kunnen samenwerken om dingen beter achter te laten...". Wellicht een idee om echte mensen bij RWS de dijken, duinen, rivieren, sluizen te laten doen en echte mensen de ICT te laten doen ipv te laten managen???

hetgingperongeluk | 02-04-19 | 07:10

Ach ja, de carrousel. Ik word er niet eens meer duizelig van. Ik kijk liever weg. Die draait toch door.
*IB 2018 invult*, want ja, mijn belastingcenten moeten hem toch van de straat houden, want als ik hem op straat zou tegenkomen...

SaintNick | 02-04-19 | 02:51

Ambternaren provoveren nu eenmaal naar een hogere functie waar ze net niet thuis horen; daar waar ze optimaal schade kunnen aanrichten. Dat is het spel van het apparaat der ambtenaren.

Rest In Privacy | 01-04-19 | 23:06 | 2

Ja, dat is inderdaad de gebruikelijke usance bij de Overheid. Falen wordt beloond met promotie i.p.v. met ontslag.

Brou Is Back | 01-04-19 | 23:58

@Brou Is Back | 01-04-19 | 23:58: ambtenaren ook al? Het lijken wel politici, terwijl die vanwege hun verklaarbare maar ongewenste ondeskundigheid zo goed geadviseerd worden door tobambtenaren. Corrupte bananenmonarchie.

SlimmeBelg | 02-04-19 | 09:10

De hele ICT in NL is totaal naar de kloten gemanaged. Wil je goede IT, zoek een lokaal klein bedrijf met maar een paar medewerkers. Zodra het groter wordt dan dat, is het kut met peren.

Alle managers geilen op SCRUM, overal wil men SCRUM en Devops, zonder te weten wat het eigenijk is, hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn. Bijvoorbeeld SCRUM is voor de meeste projecten (lopende onderhoudsprojecten, doorontwikkelingen) helemaal niet geschikt, daar past bv. KANBAN (óók een agile methodiek) beter. Maar de managertjes kennen alleen SCRUM dus moet het scrum zijn.

Vervolgens zou de product owner een vertegenwoordiging van de gebruikers moeten zijn, maar helaas, het klinkt als een managersbaan, en het klinkt politiek als iemand met macht, dus komt daar een of ander koekoek op die nog net op dezelfde planeet zit als de eindgebruikers, maar daarmee houdt het op.

Vervolgens heb je een scrum master, daar zit 'master' in de naam, dus je begrijpt al dat managertjes strijden om die titel, ze willen allemaal 'master' zijn, en gelukkig kun je met een nietszeggend cursusje van een paar honderd euro, je zelf scrum master noemen.

Vervolgens is scrum zelf het grote gemiddelde onderhet maaiveld. Het hele team moet inspraak hebben, er is geen technische baas, en kennis moet uit het team zelf komen. Dus als iemand van buitenaf zegt 'dat kun je beter zo doen', jammer de pammer, die zit niet in het team.

Ondertussen nemen de grote partijen ongezien iedereen aan die op een banenbeurs komt, die worden onder leiding van dus 2 flutmanagers in een team gezet, en als het zo 3 jaar aangemodderd heeft, zijn het allemaal mediors. Nog een jaar of 2 erbij, en ze zijn senior.

Kortom: ICT in NL + Scrum = team van n00b aangestuurd door 2 nitwits.

Doe mij dan maar de kleinere IT partij, waar mensen met passie zitten, die onder begeleiding van andere IT-ers het vak leren, waar een hiërarchie is en korte lijnen met de klant. Wel jira, wel agile, geen scrum. Moet je eens zien wat je dan krijgt voor 1/10e van je geld.

Ordina, Cap Gemini, Finalist, Sogeti (!!), het zijn bedrijven vól met prutsers en ondergemiddelde nietskunners. Als je daar spreekwoordelijk hoger dan een 6 scoort, ben je 'hipo' (high potential). Wat zoveel betekent als 'misschien dat ie later als ie groot is, wat kan'.

zik | 01-04-19 | 22:06 | 7

@zik: ken ik jou?! Deel jouw mening volledig.
Overigens is Sogeti onderdeel van Cap Gemini, maar dan goedkoper ....

HebNixTeDoen | 02-04-19 | 07:50

Als freelance SCRUM master verdien je wel bakken met geld. Ik ken een SCRUM master die werkte bij een grote Nederlandse kruidenier en die verdiende zo'n 130 EUR per uur. Een maat van me (met alleen opleiding Communicatie aan Universiteit) is nu freelance SCRUM master in Groot-Brittanië en verdiend daar nu 500 GBP per dag. Lekker hoor.

DolfWeerwolf | 02-04-19 | 08:49

@DolfWeerwolf | 02-04-19 | 08:49: Ene Dave B werkt bij AH als scrum master. Wat een pannenkoek. Weet van toeten noch blazen, kan nog geen computer aanzetten.

zik | 02-04-19 | 16:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Pen potlood gummetje en papier ideetje?

Jacktheflipper | 01-04-19 | 20:25

ICT bij de overheid is geen Grote Politiek. Grote Politiek zijn Immigratie en Klimaat. Dat zijn onderwerpen die veel meer aandacht krijgen. En er zijn nog meer onderwerpen die de gemiddelde kiezer belangrijker vindt: de zorg, sociale zekerheid...

De overheid kan falen falen en falen en nog steeds worden ambtenaren en politici er niet op afgerekend. Het moet echt monsterlijk erg worden wil dat gaan gebeuren. En wat ook helpt is, als er weer algemene consensus is over grote politieke onderwerpen is en kleine politiek weer wat meer aandacht krijgt.

Rest In Privacy | 01-04-19 | 19:33

Die fax is verplicht vanwege wet- en regelgeving. Willen ze zelf eigenlijk ook niet meer.

DankeSchon | 02-04-19 | 07:52

www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kij...
"Het fenomeen ‘bullshitbaan’ werd op de kaart gezet door de Amerikaanse antropoloog David Graeber. Het beeld dat hij schetst, verklaart een hoop hedendaagse fenomenen, waar economen, sociologen en politicologen zich eerder geen raad mee wisten. De almaar uitdijende bureaucratie in bedrijven, bijvoorbeeld, waar niets of niemand effectiever of productiever van wordt. Volgens Graeber is de managerscultuur van vandaag een nieuw feodaal systeem, waarbinnen topmanagers hun koninkrijkjes opbouwen onder de vlag van efficiëntie. De bouwstenen zijn nutteloze afdelingen waar mensen de weg kwijtraken."

kloopindeslootjijook | 01-04-19 | 19:03

What could possibly go wrong?

Vraag het aan @Gazzerop, die weet hoe je buiten elk data systeem kan blijven.

Bennie Boos | 01-04-19 | 19:02 | 2

Wat leuk zeg, een speciale vermelding van Bennie!
Nou niet zo cynisch doen, ik heb nooit verteld hoe je buiten ELK data systeem kan blijven.
Dat maak jij ervan en je tegeltje is daarmee een beetje ongeldig.

(Vorige week nog paspoort aan moeten vragen. Zonder vingerafdruk lukt dat dus niet meer. En die hoeft van mij echt niet in de systemen maar ja.
Daar helpt geen blocker tegen.

Maar leuk iig. dat het blijkbaar indruk gemaakt heeft op je dat je aan me dacht!

Gazzerop | 02-04-19 | 01:23

"What could possibly go wrong?" vraagt U. Nou werkelijk álles. Grijs heeft beroepsmatig met de kliek ICT fossielen te maken die huizen in het SSC-ICT. Met een heersende mentaliteit, houding en cultuur die tenminste 1 generatie achterloopt bij de huidige overheids ICT cultuur (waar je trouwens ook nog steeds spontaan het zuur van krijgt). Maar ja, overheid hè... verplichte winkelnering van de betalende "klanten" die bakken met taxpoet betalen voor service & ondersteuning en facilitering door een instituut waar zelfs Kafka nog koortsdromen van zou krijgen. Dat daar nu Joop "goalgetter" Groen als een totaal gesjeesde IT kneus & dito noob in geparachuteerd is, verbaasd mij in ieder geval helegaar niks. Iemand heeft tenslotte in zijn wijsheid besloten dat Joop een uiterst bekwame functionaris was/is/gaat blijven (/Wim Kan modus). En zo zal er bij de betreffende service provider ("proest") dus helemaal niets veranderen. Maar iedereen uiteraard helemaal blij: de beslissers blij, Groen blij en het (gros) van het volk bij SSC-ICT blij. "Glas-plas-was". Overheid en ICT: blijvende schoolvoorbeelden van structurele en geïnstitutionaliseerde megacluster fuck ups.

Grijskijkert | 01-04-19 | 19:00

De bekabeling is zo oud dat er niet teveel mensen tegelijk kunnen werk omdat dan alles vastloopt. geen gein

Stijlloosadverteren | 01-04-19 | 19:00

De naam Joop zegt eigenlijk al genoeg.

eentweehuppekee | 01-04-19 | 18:59

Wiebes verknalde als staatssecretaris bijna alles waar hij aan zat en werd desondanks met een ministerpost beloond.

Wekkertje | 01-04-19 | 18:58

Als je dat verdomd interessante financiele verslag leest inclusief toelichting, dan lijkt het dat 2018 een prima jaar gaat worden omdat alle kosten van toekomstige inkomsten uit IT licenties reeds in 2017 genomen. Een keer raden wie daar de credit van gaat opeisen: Mr. Green.

Holein1 | 01-04-19 | 18:33 | 1

Alle kosten van toekomstige inkomsten?

Sprinkhaan | 01-04-19 | 22:29

Die Joop Groen is getrouwd met Jacobine Geel, dus Jacobine Groen-Geel. Dit is geen grap!
Voor wie niet weet wie Jacobine Geel is: nl.wikipedia.org/wiki/Jacobine_Geel

Droef Toeter | 01-04-19 | 18:31 | 2

Gestudeerd, ahum, aan de vrije universiteit van Amsterdam. De LOI voor linkse gekkies.

eentweehuppekee | 01-04-19 | 19:01

Waarschijnlijk is hij lid van een politieke partij.

EenGoedBegin | 01-04-19 | 18:17 | 1

En/of hij 'weet' dingen over anderen.
Sowieso: als je er een beetje kijk op hebt (ict zaken binnen organisaties) dan weet je precies waar de problemen zitten.
Het is daar echt een kwestie van elkaar de hand boven het hoofd houden.

En ook ik heb dingen meegemaakt waar die niet geringe oren van me van gingen klapperen, oa. bij de IND waar zelfs Truus de koffiejuffrouw (bwvs.) onder het mom van 'job rotation' "ook eens wilde kijken of de ict wat voor haar was".
En dan werkelijk nog net weten hoe een pc aan moest.
WAT een verspilling....

Gazzerop | 02-04-19 | 01:34

Ieder IT-project begint met een business case, die uit twee redenen kan bestaan: of meer winst maken, of minder kosten maken (of allebei). Aangezien de overheid geen winstoogmerk blijft het maken van minder kosten als enige reden over om de investeren in IT. Nu is personeel de belangrijkste kostenpost van de overheid, dus de IT-projecten zijn per definitie gericht op het automatiseren van werk dat nu handmatig door ambtenaren wordt gedaan. Ambtenaren zien een IT-project daarom altijd als een bedreiging en zullen haast vanzelfsprekend in de weerstand gaan bij de implementatie van het IT-project. Deze cultuur is per saldo dé reden waarom veel overheidsprojecten falen. Hoeveel managers je er ook op zet, de ambtenaren op de werkvloer werken gewoon niet mee. De Capgemini's van deze wereld zijn sluw genoeg om de managers en de ambtenaren tegen elkaar uit te spelen om zodoende oneindig uren te verstoken. Uiteindelijk is de overheid boos op Capgemini maar niemand neemt verantwoordelijk, want bij de overheid neemt niemand zijn verantwoordelijkheid, anders had men wel in het bedrijfsleven gewerkt.

Gabr | 01-04-19 | 17:58 | 6

@derooie | 01-04-19 | 18:12: Hoe groot je ego ook is, je zal altijd een verhaal moeten hebben, aan het management en ook aan de mensen op de werkvloer. Je gaat niet ff een ERP-systeem implementeren omdat je ego dat fijn vindt.

Gabr | 01-04-19 | 18:28

@Gabr | 01-04-19 | 18:28:
Verhaal: binnen vijf maanden is het systeem geïmplementeerd.
Vijf jaar later....

Wim Venijn | 01-04-19 | 18:33

Dit is niet waar. Ambtenaren zijn te dom om te begrijpen dat het om hun eigen baan gaat, en ze willen allemaal projectjes op hun CV. Dus die draaien juist GRAAG IT projecten, want dat is weer een vinkje erbij op het CV.

Dat het faalt, ligt er 100% aan dat er bij Cap Gemini prutsers werken. Een goede devver, wil van z'n leven lang niet bij die club werken, ze nemen schoolverlaters aan en die zijn na 2-3 jaar medior en nog eens 2-3 jaar senior, zonder dat er iemand met kennis ooit naar gekeken heeft.

Waarom het toch doorgaat.. door het continu falen worden de budgetten lekker groot. En die ambtenaar met z'n projectie wil per se dat het door gaat, dus dat is een soort EU en de euro en griekenland verhaal; dat project moet slagen, falen is geen optie, dus gooit men er nog maar wat meer geld tegenaan.

Waar de managers van Cap vooral goed in zijn, is het oeverloos zwetsen over hoe het brol wat zij hebben opgeleverd wel voldoet aan het contract. Want zij beleven het contract anders dan de klant. Enz enz.

zik | 01-04-19 | 22:41
▼ 3 antwoorden verborgen

De kenmerken van het Nederlands bestuur onder VVD/D66/GL-hoede: onkunde, nepotisme, belastinggeld verbranden, volhardend falen, liegen, vergoelijken en wegkijken, tot en met het overschrijden van behoorlijkheid tot in het domein van corruptie. Vanuit dat perspectief is Groen zeer geschikt. Joop, je voldoet aan alle eisen; gefeliciteerd!

Fijnstoffer | 01-04-19 | 17:58 | 4

Dit heeft niets met partijen te maken. Onder een andere combinatie zul je precies hetzelfde gedrag vinden, alleen de projecten zijn anders. In beide gevallen voldoet Groen verder prima.

derooie | 01-04-19 | 18:13

@litebyte | 01-04-19 | 18:04: Niet allerlei clans; dit is de "Algemene Bestuursdienst", en als je duur genoeg bent mag je bij de club.

WerkendeAmbtenaar | 01-04-19 | 18:13

@litebyte | 01-04-19 | 18:04: En dan roepen dat de Oekraïne corrupt is. Hier is het net zo erg. Ons kent ons en elkaar leuke, maar vooral, goedbetaalde baantjes toe schuiven.

eentweehuppekee | 01-04-19 | 19:03
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb een tijdje gewerkt bij SSC-ICT. De problemen die daar spelen, gaat hij zeker niet oplossen. Sterker nog, over een tijdje lezen we dat SSC-ICT zichzelf opheft in verband met een gebrek aan klanten.....

René5934 | 01-04-19 | 17:57 | 1

Dat maakt de keuze voor Groen ook logisch. Met hem zorg je ervoor dat het schip sneller zinkt. En Groen heeft geen gevoel in zijn donder dus die laat de zaak zonder wroeging ten onder gaan. En daarna leent hij zich weer voor het volgende fail traject. UWV oid. De systemen daar staan ook op omvallen.

Graaier | 01-04-19 | 18:24

AHHH!! Lobbycratie NL, hoe je als klein land toch zo godvergeten corrupt kan zijn.

Hier in Azie noemen ze dit soort... beleidskeuzes *corruptie* en wordt je na een eerste grote faal niet meer aangenomen, betuig je op z'n minst publiekelijk spijt en als het veel levens van anderen beinvloed neem je je eigen leven. Dat heet persoonlijk verantwoordelijkheids gevoel... al dan niet ondersteunt vanuit een zelf-kritische overheid.

litebyte | 01-04-19 | 17:54 | 2

Kunnen we dat hier ook invoeren?

Kleine_Deugniet | 01-04-19 | 21:32

Waar ik woon, in Thailand, is corruptie en nepotisme de norm. Je kan bijvoorbeeld vrijwel alleen in de top van de politiek en het leger komen als je lid bent van de juiste families. Corruptie is hier dagelijks zichtbaar en onderdeel van de "way of life". In Nederland is corruptie mijn inziens ook overal aanwezig, echter het is minder zichtbaar. Je kan in Nederland bijvoorbeeld lastiger een agent omkomen om onder een boete uit te komen. En in Nederland is het misschien iets lastiger als hooggeplaatst persoon om onder een zaak als doodslag uit te komen, zie: www.cnbc.com/2017/03/27/red-bull-heir...

Dus anders dan het Azië waar jij in verblijft.

DolfWeerwolf | 02-04-19 | 08:56

er zijn 10 soorten ICT'ers:
Degenen die niets van getallenstelsels snappen
en degenen die binair kunnen tellen
en degenen die terniair kunnen tellen
etc.

Barre_de_k | 01-04-19 | 17:53

Zou Groen links zijn?
.

Kijkeensaan | 01-04-19 | 17:52 | 4

Nee is gewoon een incompetente lul met een groot netwerk, men dekt elkaar... zit in de zelfde clan (lees corruptie en belangenverstrengeling.)

litebyte | 01-04-19 | 17:58

@litebyte | 01-04-19 | 17:59:
Die kan ik inderdaad niet rechts noemen nee nadat ik de laatste foto s van Hennis heb bekeken !

ghetto-is-back | 01-04-19 | 18:08
▼ 1 antwoord verborgen

-BREEKEND NIEUWS-
"De Persgroep Nederland biedt 72.5 miljoen voor Geenstijl!"
Hehe... Zwitsal status.

RickyLaRue | 01-04-19 | 17:49 | 1

Hahahaha....1 april, leuk man die grappen!

litebyte | 01-04-19 | 17:51

LOL om 1024-kansenbeleid

027 | 01-04-19 | 17:49

Overheid, grote potten andermans geld, intransparante inhuur- en benoemingsprocessen...
.
Dan krijg je dus corruptie. Zeker in een land waar politieke partijen sowieso de grenzen tussen de politieke machten platlopen. De Nederlandse buitengrenzen zijn nog beter bewaakt.
.
Maar goed, de corruptocratie van vvd, pvda, d66, cda en consorten weet nog steeds genoeg rode potloodlaafjes te vinden.
Dus gaat het door.

Parel van het Zuiden | 01-04-19 | 17:49

OT: Met die plotselinge zwitsal , hou ik mij verre van de ICT drama's bij de overheid.

Predeker | 01-04-19 | 17:48

Hij verdient wel onder de balkenende norm toch??

mark1487 | 01-04-19 | 17:48

Dit is dus kartelvorming, een mooier voorbeeld kan Thierry niet wensen.

BozePaarseMan | 01-04-19 | 17:47 | 2

Helemaal gelijk. Die zal nooit Groen op die plek zetten maar zijn eigen vriendjes :)

derooie | 01-04-19 | 18:14

Jenny Thunnissen in de overtreffende trap.

bisbisbis | 01-04-19 | 17:40

April Fool's Day?

Kinkfactor | 01-04-19 | 17:39

r(O)verheid en ICT, altijd een succescombinatie...
Voor smeuïge faaldossiers, dat is.

Wijze uit het Oosten | 01-04-19 | 17:36 | 1

Als het bij de een mislukt, dan mag je het bij de ander gaan proberen.

sociaal_econoom | 01-04-19 | 17:47

Dit is een 1 april grap toch, toch?

Bac | 01-04-19 | 17:36

Peter principe in al zijn schoonheid. Fijn om te zien dat het in dit land nog een stael vaste waarden geeft.

F. Jacobse | 01-04-19 | 17:34

Wij zeggen iets over Oekraïne dat ze corrupt zijn en aan vriendjespolitiek doen.
Maar in Nederland is het niet veel anders.

Maakt niet uit of het VVD, D66, PvdA, CDA of GroenLinks is - ze doen het allemaal.
Ons kent ons... de ene hand wast de andere hand.

sociaal_econoom | 01-04-19 | 17:30

Ach, het is toch maar het geld van de belastingbetaler, zelf eten de ballen boffen er geen boterham minder om.

Dat gaat al meer dan 50 jaar zo bij de overheid, en begint intussen onbetaalbare vormen aan te nemen.

Want van de 100 ambtenaren die meer verdienen dan 4000 Euro zijn er 95 die niet competentie heeft om de functie die hij of zij uitvoert, in goede banen te leiden!!!

Dat komt omdat er altijd wel iemand bij de overheid is, die een vriend of uitgerangeerde ambtenaren ken en op die functie wil zetten. Ook al weet de overheid dat die persoon helemaal geen goede papieren heeft voor die functie en dat die dan maar iemand moet inhuren die zijn werk gaat doen, uhhh, ik bedoel die deze loerser gaat helpen met het uitvoeren van zijn functie.

Vandaar betalen we ieder jaar weer meer belastingen!!!

Niet links | 01-04-19 | 17:29 | 4

@sociaal_econoom | 01-04-19 | 17:33: Was het maar alleen op 1 april dan waren die andere 364/ 365 dagen per jaar waar het wel goed was gegaan, maar dat is een utopie, ha, ha, ha!!!

Niet links | 01-04-19 | 17:36

@Niet links | 01-04-19 | 17:36:
Laten we eerlijk zijn... wij zouden dit ook doen als we de kans kregen.
De gewone burger lukt dit niet, hiervoor moet je bij de overheid werkzaam zijn.
Ambtenaar worden en dan langzaam hogerop zien te komen met wat vrienden om je heen... dan ligt het geld voor het oprapen.

sociaal_econoom | 01-04-19 | 17:42

@sociaal_econoom | 01-04-19 | 17:42: Er is een bepaalde grens, ben je daardoor heen dan zijn er geen grenzen meer. Met voldoende geld of macht wordt iedereen een dictator of ruggen krabber.

derooie | 01-04-19 | 18:16
▼ 1 antwoord verborgen

Verzaakte dienstverlening.... Mag ik mijn belastinggeld weer terug?

Enrique C | 01-04-19 | 17:28 | 1

Weinig kans... in de komende jaren wordt vanwege het klimaat de heffingen alsmaar hoger met een hoop dure investeringen omdat we van het gas af moeten.
Zeg dit tegen je kinderen... de linkse leerkrachten zeggen een heel ander verhaal.

sociaal_econoom | 01-04-19 | 17:46

Als je alle belastende stukken toch hebt liggen, doe daar dan gewoon aangifte mee, mijn waarde Van Rossum. Alleen shamen op de internets is niet meer genoeg. Gewoon aangifte doen, en als de OVJ de zaak weigert, die dan via een civiele procedure dwingen om zijn werk te doen. AL was het alleen maar om die dan te laten vertellen waaróm die niet wil. Waarna je die dan wegens ondeskundigheid af kan laten serveren bij de civiele rechter die hem eerst alsnog de Arbeidseinsatz incommandeerde. Om daarna te vorderen dat de overheid weer garandeert dat Vrouwe Justitia blind is en de zaak nu wel door het OM laat aannemen. Want reken maar dat er op het OM genoeg mensen werken, die maar wat graag Groen c.s. de gevangenis in willen werken...

F. von Zeikhoven | 01-04-19 | 17:27 | 1

Ik zeg " Doen ! " van Rossum . Go GO GO !

Kim-Jung-Un | 01-04-19 | 17:31

Beetje domme vraag van mij misschien, maar is hij toevallig geen prominent lid van D666 of Groenlinks ?
Dat wil nog weleens helpen als je er een puinhoop van maakt.

Bolder | 01-04-19 | 17:26 | 1

Hij komt zeker uit die hoek, anders waren we wel op de hoogte gebracht door de chocolade letters in de kranten en de tv, als het iemand is die op een rechtse partij stemt!!! Dan was er vast ons verteld dat de wereld aan het vergaan is, bla, bla, bla.

Niet links | 01-04-19 | 17:34

Vroeger kon iedereen ICT’er worden. Ik heb ooit ergens gewerkt waar zo’n figuur een heel groot systeem moest installeren. Kwam er op neer dan ie de installatie CD opstartte en op OK drukte. Verder niks aan de instellingen aangepast. Echt jaren zijn ze bezig geweest om dat te herstellen. Maar ter verdediging, hij had wel de laagste offerte. Bij een ander bedrijf gingen we over naar een nieuw systeem en dat bedrijf vroeg een paar duizend Euro voor de conversie van de gegevens uit het oude systeem. Liep er ook zo’n knakker rond die zei dat wel eventjes zelf kon. 3 maanden heeft het geduurd voor hij zijn fout helemaal heeft kunnen herstellen.
En uit India hoor ik ook horrorverhalen. Daar krijgt iedereen bij zijn geboorte een ICT diploma. Die moet je ook niet in de buurt van je systeem laten komen. En dan bedoel ik niet die Microsoft oplichters die je opbellen, maar “echte” ICT’ers die je voor weinig kunt inhuren.

Osdorpertje | 01-04-19 | 17:26

Partijkartel/baantjescaroussel iemand? Nederland begint steeds meer een failed state te worden. Wat een gaaf land zeg!

benjeallanggek | 01-04-19 | 17:21 | 3

Banaantje erbij?

Rest In Privacy | 01-04-19 | 17:22

@Ce ca! | 01-04-19 | 17:22:
Bosui erbij?

RickyLaRue | 01-04-19 | 18:21

@ RickyLaRue | 01-04-19 | 18:21 |
Graag zwitsal ;)

Rest In Privacy | 01-04-19 | 18:42

De overheid en ICT: die laatste is gelukkig al lang geleden geprivatiseerd, dus daar kan het niet aan liggen: www.trouw.nl/home/vroegere-rijkscompu... Iets verder: nl.wikipedia.org/wiki/Getronics Thansch dus KPN. Over een walm van corruptie, maffiapraktijken en aanverwant ouwejongskrentebroodnepotisme gesproken. Nog een paar: www.ordina.nl/ ; www.accenture.com/nl-en of www.capgemini.com/nl-nl/

Bonusartikeltje: www.computable.nl/artikel/achtergrond... Alleen al aan consultancy- en maintenancefees gaan hier bij de overheid honderden miljoenen aan belastingeuris in om. Zo niet minstens anderhalf miljard op jaarbasis.

Om dat circus in stand te houden zijn gepokte en gemazelde netwerkers (pun intended) als de heer Groen een noodzakelijk kwaad.

Rest In Privacy | 01-04-19 | 17:20 | 1

Even googelen levert nog een groter beerput op, b.v
"Deze meneer schijnt daarna nog een keer hetzelfde te hebben gedaan bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst IND, ook zo’n overheidsorgaan dat veel IT nodig heeft."
www.quotenet.nl/nieuws/a162171/capgem...
En zo voorts

Maar als je echt wil lachen: www.utilus.nl/, zijn eigen bedrijfje.
"We value agility and skills over lengthy process", behalve bijd e IND, Rechtspraak etc.
"The principles that guide us [...] rapid delivery, pace, transparancy"

ParadiseLost | 01-04-19 | 19:00

Soms bekruipt mij de gedachte dat het er in Nederland niet om gaat wat je kan, maar wat je van iemand weet, of wie je kent.

El Rico Grande | 01-04-19 | 17:20 | 4

Een kennisseneconomie.

Rest In Privacy | 01-04-19 | 17:29

@Ce ca! | 01-04-19 | 17:29: We weten wel beter!

vluchtelingallergie | 01-04-19 | 17:57

Soms bekruipt mij de hoop dat het niet zo is....

derooie | 01-04-19 | 18:17
▼ 1 antwoord verborgen

ICT in het bedrijfsleven is ook niet alles, maar bij mijn werk gaat heel veel gelukkig erg goed :-) inclusief grote IT projecten. Maar ja de werkvloer heeft een flinke vinger in de pap. Bij de overheid lijkt er totaal niet naar de werkvloer geluisterd te worden.

GPZ550 | 01-04-19 | 17:20

Heerlijk die falende hoge ambtenaren. En waarom ook niet? Er is altijd wel weer een andere organisatie beschikbaar die ze vervolgens ook weer naar de kloten helpen. Gaaf land nietwaar? Wel een beetje dom.

padbuffel | 01-04-19 | 17:18

Blijkbaar uitermate geschikt bevonden voor die functie. Misschien die boekhouding eens doorlichten van ze. Dit stinkt.

Wim Venijn | 01-04-19 | 17:18

2015 is nou al zo lang geleden. Kunnen de mensen zich daar niets eens over heen zetten?

Osdorpertje | 01-04-19 | 17:15

1 april

Ray69 | 01-04-19 | 17:14

Niemand laat in zijn eentje een project falen. Overheids instanties zijn slecht in projecten doen. Altijd en allemaal. En dat we daar altijd 1 persoon voor willen kruisigen is niet helemaal juist.

Ignatius J Reilly | 01-04-19 | 17:14 | 4

Als hij de eindverantwoordelijkheid heeft, wel ja.

Rest In Privacy | 01-04-19 | 17:19

Zo rolt de overheid. Niemand is verantwoordelijk of neemt die verantwoordelijkheid. Zo rollen we van faal naar faal en het is niemands schuld.

Wim Venijn | 01-04-19 | 17:20

Uw brein weet wel fascinerende spinsels te construeren.

J-van-de-Bontekoe | 02-04-19 | 07:09
▼ 1 antwoord verborgen

Het is nog steeds 1 april, toch?

Jan, Leiden | 01-04-19 | 17:14 | 1

Bij de overheid is het sinds ' 68 elke dag 1 april.

Kim-Jung-Un | 01-04-19 | 17:35

Een redelijk normaal scenario binnen de overheid. Het fenomeen wegpromoveren is dagelijkse kost in de bovenlaag van onze ambtenarij, zowel lokaal als op rijksniveau. Cultuur zogezegd. Tja dat moet je koesteren he. Enige dat in dit geval wellicht kan werken is om een artikel te wijden aan deze charlatan Joop Groen en zijn projecten nog eens rustig de revue laten passeren. Er zullen vast nog wel een paar oud-collega’s zijn met wat wrok gevoelens en inside info. Nooit verkeerd om deze Joop Groen voor zichzelf in bescherming te nemen.

Sprinkhaan | 01-04-19 | 17:14 | 2

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat deze Joop Groen een kundige ICT tijger is die jarenlang op de verkeerde plek heeft gezeten.

Sprinkhaan | 01-04-19 | 17:17

Het criterium was dus ervaring. Niet of de projecten succesvol waren. Dit kan alleen maar over ambtenaren gaan.

Deflatiemonster | 01-04-19 | 17:13

De Joop van de ICT.
Of een '66er?
In Italië goed voor een paar prachtige opera's: Giuseppe Verdi. Die Joop.

piloot47 | 01-04-19 | 17:12

Bananenrepubliek Nederland: waar niets is wat het lijkt, waar laag hoog is, waar links rechts is en waar de kast vol is met lijken (nee, geen heaumeaus, die gaan inmiddels voor in de kerk)

pigadaki | 01-04-19 | 17:12

What could possibly go wrong ? Huawei, Microsoft, Google, Facebook

rmstock | 01-04-19 | 17:12

Het zal me niks verbazen als die mafkees een cdrommetje heeft met wat topambtenaren in compromitterende posities met jonge vrouwen of heren die per uur hun diensten aanbieden. Tenminste, dat is het meest gunstige scenario.

Feynman | 01-04-19 | 17:10

Heeft die Joop Groen een vrouw en kinderen of groeit er een enge ziekte tussen z'n benen waarmee hij vrouwelijk Nederland extra benadeeld?

BubbelWater | 01-04-19 | 17:10

Om maar een vergelijking te maken naar micheal panhuis.
Ook hier lijkt het wel of er geen dossierkennis is of miscommunicatie.
Of is totale onkunde een voorwaarde voor overheidsambtenaren?

Rest In Privacy | 01-04-19 | 17:09 | 4

@ voldemort | 01-04-19 | 17:10
Daar lijkt het wel op. Daarom pleit ik al langer voor het afschaffen van het Pikmeer arrest. Men moet toch wel enige verantwoordelijkheid dragen voor hun daden.
Ontslag is een optie of demotie.

Rest In Privacy | 01-04-19 | 17:22

@Ce ca! | 01-04-19 | 17:22: Dat hebben Sorgdrager en Donner goed bedacht.

gato | 01-04-19 | 17:59

@ gato | 01-04-19 | 17:59
Alles kunnen verklauten zonder gevolgen.
Gaaf land!

Rest In Privacy | 01-04-19 | 18:22
▼ 1 antwoord verborgen

De echte Joop GroenLinksMentaliteit.

kaasfondue | 01-04-19 | 17:09

Ed Nijpels ging hem voor!

Einde van de Domheid | 01-04-19 | 17:08

Van welke politieke partij is die Groen lid? PVV?

Rest In Privacy | 01-04-19 | 17:08 | 4

Ik ging gelijk uit van D66. Die hebben in Den Haag een flink IT-netwerk. Maar over Groen heb ik nog niks gevonden.

Deflatiemonster | 01-04-19 | 17:17
▼ 1 antwoord verborgen

Ja eh die baantjescarousel moet wel blijven draaien hè.

drs. P | 01-04-19 | 17:08

Zo rolt de overheid steeds maar weer....

pibasso | 01-04-19 | 17:04 | 1

Geld zat. En zo niet, verhoogt men de btw of andere belastingen/accijnzen om dit feest maar te kunnen blijven financieren.

Ommezwaai | 01-04-19 | 17:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl