Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

CDA draait. Is nu ook voor soepeler kinderpardon

Eens kijken of de kinderpardondrammers van de vvd nu nog dwars blijven liggen. 

pardon

Niemand heeft nog zin om het vaasje van Rutte 3 vast te houden. Na het campagnegeblaat van Dijkhoff en Van Haga voelt het CDA zich ook niet meer gebonden aan het regeerakkoord en steunt zo opeens het versoepelen van het kinderpardon. Bij de vvd willen ze minderjarigen die in Nederland zijn geworteld het liefst in elkaar slaan, maar er is een meerderheid in de Kamer én in de coalitie om meer meer zielige kindertjes te laten blijven. Malik Azmani zegt tegen het AD "Wij gaan er vanuit dat de afspraken uit het regeerakkoord worden gerespecteerd" zeggen, maar daar gaat natuurlijk helemaal niemand meer vanuit. Het is ieder voor zichzelf en God voor de kinderen bij de regeringspartijen. Maar wie trekt de stekker uit die coalitie-Kia?

CU deelt meloenen uit

Social

Reaguursels

Inloggen

Gaan alle ouders met hun kinderen om zoals het CDA en de CU daarvan dromen? Nee. Heel vaak worden kinderen weggezonden door hun ouders om moederziel alleen in het Westen een plekkie te bemachtigen. Vervolgens gooien ze de lijnen uit richting hun familie. Ergo: er wordt bewust gespeculeerd in de migrantenlanden op het naïeve gedrag van de linkse kerk. Meer nog, de linkse kerk (Welkom, welkom!) zwengelt dit uiteenscheuren van gezinnen aan. Ziek.

Eeuwig..Op..Vakantie | 20-01-19 | 11:33

cda nu net als de vvd steeds weer het bedriegen van de kiezers. eerst tegen nu weer voor wanneer zou de vvd over stag gaan om rutte op zijn zetel te laten
dit is ondermijning van onze recht staat ouders die keer op keer in beroep gaan terwijl ze 10 talle keren zijn afgewezen als je hier aan toe geeft waarom zouden wij ons nog aan de wet houden
als je maar lang genoeg de staat dwars ligt krijg je uit eindelijk je zin en waar ik helemaal kost ziek van word is van die goed betaalde omroep medewerkers die hier mee bemoeien en dit aan moedige
word tijd voor een eind maken van al die door de belasting betaalde omroepen npo Nederland is een land van slappe knieën en de politiek is ongeloofwaardig de vvd jullie zijn een stel slappe zakken om steeds weer hier aan toe te geven wist je dat zins Rutte aan de macht is het aantal asielzoeker wat hier mag blijven forst om hoog is gegaan

marknijm | 19-01-19 | 23:29 | 1

Even uit pure interesse. Waar heb je zo leren spellen? Je typt vast niet op een telefoon, want dan had je wel automatische hoofdletters en spellingscontrole. Praat je in losse woorden tegen een computer? Geen basisschool afgemaakt? Of je bent al ouder dan 65? Vertel!

Middensteun | 20-01-19 | 11:16

De kinderbijslag moet worden afgeschaft en vervangen door een kinderboete, evenredig aan het aantal kinderen boven de twee.
Als autochtonen meer dan twee kinderen hebben met bovengemiddelde intelligentie komen ze in aanmerking voor een kinderpardon; de boete wordt ze dan kwijtgescholden. Deze regeling geldt helaas niet voor allochtonen.

JvanDeventer | 19-01-19 | 22:28 | 1

Ik zie meer in een algeheel sterilisatie- programma voor bepaalde groepen

geile pater | 19-01-19 | 22:37

Geweldig amusement dit.
Eerst sloopt rutte de landverrader de pvdachterlijkheid en nu het christen demagogisch appèl.
Op zich prima, beiden beter exit......
Voorwaar, van chef pindakaas tot grootste beroepsleugenaar van dit land, chapeau!
De volkspartij voor verraad en draaikonten sloopt zichzelf wel.

pennestront | 19-01-19 | 22:11

Het kan toch geen verrassing zijn dat het CDA zo reageert? Men heeft jarenlang Wouter " de windvaan" Bos van dichtbij aan de slag gezien en dat gedrag verder geïmplementeerd in haar partij. Dit nadat men hun Heere al 2000 jaar geleden al heeft verraden aan de Romeinen.

F. Jacobse | 19-01-19 | 21:58

Leest u even mee, politiek Den Haag. Een kinderpardon, an sich, is prima. Voor enkele tientallen kinderen, hooguit.

Echter dan willen wij, de bevolking, u weet wel, de mensen die u regeringen financieren en draaiende houden, diegenen die u dient, dat hier tegenover komt te staan - Bij de eerstvolgende moslim oorlog die uitbreekt gaat Nederland NIET NOG EENS 100.000 - 400.000 mensen uit zo'n land opnemen.

Deze activiteit, aangewakkerd door "Frau Merkel" met haar "Wir schaffen das" (nicht) NOOIT herhalen. Het Nederlands belang, het lands belang, de economie, dit moet voorop komen te staan. Vaste contracten terug voor werknemers, stop schijnconstructies voor ZZP'ers, etc. etc. "Wij" als land, moeten straks al genoeg pensionada's betalen.

Een plek voor echte vluchtelingen, niet economisch, zal er altijd blijven. Klein, maar beperkt. Denk bijvoorbeeld aan ca. 10.000 - 15.000 asielzoekers, op jaarbasis.

De enige échte oplossing zit 'm wat mij betreft in vrede, in de eigen regio. De eigen landen opbouwen. Welvaart ter plekke creëren. Plus terugkeer naar het land van herkomst, nadat oorlogen zijn gestopt en er (als het goed is..) vrede heerst.

Mali overigens, weet ik zo niet. Ik begrijp dat Nederland / de NAVO wil voorkomen dat Noord-Afrika een 'zwart gat' wordt.

Nederlandop1 | 19-01-19 | 20:08 | 3

"Een plek voor echte vluchtelingen, niet economisch, zal er altijd blijven."

Ja, dat lees ik zo vaak.

"Denk bijvoorbeeld aan ca. 10.000 - 15.000 asielzoekers, op jaarbasis."

Jaja. En wat nou als zich op jaarbasis niet 10.000 - 15.000 asielzoekers melden, maar 60.000 tot 100.000? Allemaal bonafide, echte, onvervalste, loepzuivere vluchtelingen, hoor, geen enkele gelukszoeker. Wat dan? Ga je die ook allemaal toelaten?

Het probleem is - al 40 jaar - dat niet "wij", niet Nederland bepaalt wie er hier binnenkomt en toegelaten wordt, nee, wij zijn volkomen passief en volldig afhankelijk van de "instroom": het ene jaar 13.500, het volgende 24.000, daarna 58.000, dan weer 28.000, enzovoorts enzoverder. En allemaal moeten ze "getoetst" worden of ze wel recht hebben op asiel. En in de praktijk betekent het dat de helft meteen wordt toegelaten en een verblijfsvergunning krijgt, de andere helft gaat procedure op procedure stapelen, en als ze uitgeprocedeerd zijn, zijn ze nog steeds niet weg, maar blijven traineren en zeiken en de publiciteit zoeken, net zo lang tot ze hun zin krijgen: een compleet ingerichte sociale huurwoning, gratis geld, en gratis toegang tot alle voorzieningen (onderwijs, gezondheidszorg).

Dát is er mis met het hele asielbeleid, en dit nieuwe CDA plan om het kinderpardon te versoepelen gaat niet helpen. Ja, om Nederland verder naar de klote te helpen, dat wel, ja.

Dr_Johnson | 19-01-19 | 21:35

Er zijn vrijwel geen "echte" vluchtelingen. Is dat nou zo moeilijk te begrijpen? Wie zich hier meldt heeft grof geld betaald aan een mensensmokkelaars die ook een panklaar vluchtverhaal heeft geleverd.

staat het bier koud? | 19-01-19 | 21:43

Misschien moet de bv NL, en dan mn de landverraderlijke kopstukken daarvan, zich eens realiseren dat ‘zieke dokters geen patienten kunnen genezen’.
En NL is ziek, doodziek.............

pennestront | 19-01-19 | 22:14

Ik zal trouw blijven stemmen op Pieter Omtzigt, maar moet mijn reflexen steeds meer onderdrukken om geen Hiddema aan te kruisen bij de volgende TK verkiezing.

Iets met voorbeeldfunctie en belonen van hinderen rechtsgang bij afgewezen asielaanvraag...

youtu.be/JaTR46iU1Do

StuggeRob | 19-01-19 | 20:01 | 2

Pieter gaat mee met de partij.
Omzigt stemmen heeft geen zin op die manier.
Kruis beter Hiddema aan

Lilia2 | 19-01-19 | 23:34

Omtzigt is ook een grote schreeuwer wat dat betreft. Altijd veel lawaai, maar bij stemmingen trouw Buma gehoorzamen en daarmee niet veel beter dan de rest van dat achterlijke CDA.

Kopieerapparaat | 19-01-19 | 23:42

Moet weer denken aan die Mauro. Kwam hier naartoe als tienjarige, maar zou volgens de deugers niet terug kunnen, mede omdat hij de moedertaal niet zou spreken. Als tienjarige hierheen en niet kunnen praten? Zo liegt links alles bij elkaar en bijna geen journalist die daar vragen over stelt. Bizar!

Mart6037 | 19-01-19 | 19:47 | 1

Mauro is een heel goed voorbeeld, die staat voor tig gevallen, met dit verschil, dat Mauro dus echt een zg AMA was (alleenstaande minderjarige asielzoeker; tegenwoordig heet het geloof ik minderjarige alleenstaande vreemdeling (AMV), omdat het natuurlijk werkelijk niet te verkopen valt dat een tienjarige op de vlucht zou zijn omdat hij vervolgd wordt vanwege zijn politieke opvattingen).

Anyway, die Mauro en zijn "pleegouders" hadden al bij herhaling gehoord van destijds staatssecretaris Nebahat Albayrak dat hij, zodra hij 18 en dus volwassen werd, uitgezet zou worden, want werkelijk geen enkele reden om hier asiel te verlenen. Hoe het verder ging weten we allemaal. Do-gooders kwamen hier in Den Haag onder leiding van ik meen Freek de Jonge "Mauro moet!..... blijve, Mauro moet!...... blijve" jammeren. Hij kwam in een talkshow, waar die politicus (god, ik ben zijn naam kwijt, iets met Henk dacht ik) hem een kaartje voor een voetbalwedstrijd over tafel toeschoof, en uiteindelijk mocht hij toch weer "blijve" omdat hij hier een studie elektrotechniek ging volgen, of zoiets.

Hij was zijn moedertaal totaal niet vergeten, want hij sprak regelmatig met zijn mobieltje met zijn moeder in Angola, of waar hij vandaan kwam. En bovendien, het niet spreken van de moedertaal? Moet dat ook weer een nieuw criterium worden om mensen een verblijfsvergunning te verstrekken? Dan leren ze die taal maar, hoor. Vooral kinderen zijn heel flexibel en pikken een nieuwe taal snel op. Maar ja, de Gutmenschen verzinnen telkens nieuwe criteria om ze maar hier te houden: ze spreken de taal niet (of als ze toch daar geboren zijn, niet goed meer); ze zijn nog nooit in dat land geweest; ze hebben hier vriendjes en vriendinnetjes (ja... dus? Kunnen ze die dáár niet meer maken dan?) Ze willen allemaal mensenrechtenadvocaat of neuroloog worden, en "wij" boren die "droom" de grond in door ze uit te zetten naar hun eigen land.

Lees voor de grap vandaag in de Volkskrant dat grote interview met de Kinderombudsman(vrouw?) Margrite Kalverboer, die veel van dit soort argumenten ook aanvoert: de "geworteldheid", de "schade" die de lange "onzekerheid" en de dreiging met uitzetting veroorzaakt (ja, zelfs publiekslieveling en hersenspecialist Erik Scherder onderschrijft de hersenschade), maar gaat het om de kalifaatkinderen dan gelden al die argumenten opeens niet meer, en moet de regering ze zo snel mogelijk hierheen halen, want langer daar blijven is "schadelijk voor hun ontwikkeling". Dat al die IS ratten en hun kroost terughalen mogelijk heel schadelijk is voor de gezondheid van bepaalde Nederlanders....... ach, als je die lui maar goed begeleidt loopt het wel los, hoor. Nee, ze daar laten, dát is pas riskant, volgens die getikteling van een Kalverboer; want dan komen ze later, als ze groot zijn, op eigen gelegenheid hiernaartoe om aanslagen te plegen. Hoe wéét die doos dat nou, denk ik dan.

Anyway, ik denk niet dat er eea drastisch gaat veranderen. Klaplopers blijven hier toegelaten worden en huizen en uitkeringen krijgen (zie die totale vleesgeworden klaploper Khalid Jone), en al die smerige IS ratten blijven de komende tijd binnendruppelen, omdat de regering ze nier denaturaliseert en alles in het werk stelt om ze buiten Nederland te houden.

Dr_Johnson | 19-01-19 | 21:20

CDA zit in het midden en kunnen alle kanten op draaien. Word er duizelig van.

Mart6037 | 19-01-19 | 19:43

Buma en Segers zetten de kraan wijd open en gaan dan bidden tot hun God om te komen dweilen.

oakmont | 19-01-19 | 19:30

en nog een stem voor FvD!

joost3001 | 19-01-19 | 19:11

Opzouten met die 'kinderpardons'! En wel onmiddellijk!

BaldEagle | 19-01-19 | 18:57

Eerst zorgen dat dat procedure stapelen niet meer kan. Dan, en dan ben ik heel mild, kunnen we nog eens kijken of we een laatste pardon kunnen geven voor de schrijnende gevallen. Doe je het eerste niet, blijft t dweilen met de kraan open. Hup VVD poot stijf.

Europees_Aanbesteed | 19-01-19 | 18:32

Krijgen we hier straks ook hekken om het huis ? Zie die gastjes regelmatig in de jumbo gratis koffie drinken met een hoop geschreeuw. Zijn allemaal doof volgens mij. Daar gaat mijn belastinggeld naar toe. Want die linkse gasten werken halve dagen of helemaal niet. Heb ik toevallig weer pech dat ik bij zo"n partij gevaarlijk naivelingen in het land woon.

Nerderlander | 19-01-19 | 17:56

Stem ze weg!

fjordman | 19-01-19 | 17:31

Fantastisch! Verkiezingen EERDER! Kan er nauwelijks op wachten!

Du-u-u-h | 19-01-19 | 17:28

Nederlanders hebben het recht én de plicht zich te verdedigen tegen irritante haatlarven.
En zo te zien zullen ze dat ook gaan doen.
Verkiezingen
Gele Hesjes

NeoRegs komt eraan!

pennestront | 19-01-19 | 17:16

Het is een groot probleem, die minderjarige asielzoekers. Hoorde ik van diverse partijen. En dat blijft het zolang de overheid het probleem maar blijft importeren naar Nederland. Niet zozeer de kinderen, maar de ouders. Visie op lange termijn is de overheid kennelijk volslagen vreemd.

Butters | 19-01-19 | 17:14 | 1

Ja en uiteindelijk worden ze toch niet meer minderjarig, dus volwassen en dan is er het probleem toch niet meer? .... Of......!!

Mariolo | 19-01-19 | 17:18

CBS: Nederland in één jaar met 100.000 inwoners gegroeid, bijna 90% migranten – Verzet tegen VN migratiepact groeit.

FreeVogelaar | 19-01-19 | 17:12 | 1

Dus veel meer dan 100.000 migranten zijn binnengekomen.

Mariolo | 19-01-19 | 17:19

CDA-ers zijn huichelaars. Nog nieuws verder?

Cor Netto | 19-01-19 | 17:11

Wanneer krijgt links Nederland nou eens in de gaten dat we niet onbeperkt maar mensen binnen kunnen blijven halen? Je kunt geen woningnood oplossen als je jaar na jaar na jaar mensen toelaat van buitenaf. Je kunt ook geen verzorgingstaat in stand houden als je jaar na jaar naar jaar mensen toelaat die alleen maar komen halen en nooit iets zullen toevoegen. Je moet steeds drastischer maatregelen nemen om nog aan allerlei milieunormen te kunnen voldoen omdat er jaar na jaar na jaar mensen op een toch al te klein stukje bijkomen. Daar hoor je links nooit over. Ze roepen altijd wel dat rechts alleen maar brult en niet met oplossingen komt. Wat doet links dan? Rechts komt wel met oplossingen alleen wil men die aan linkse zijde niet horen. Die spelen liever de barmhartige samaritaan over andermans rug en leggen iedere keer weer de rekening voor al hun waanzinnige ideeën bij de autochtone bevolking..
Vind dat we, voordat we überhaupt nog een pardon overwegen, eerst er voor moeten zorgen dat de asielprocedures drastisch worden ingekort. Een keer een toets bij de rechter en daar vertel je het eerlijke verhaal. Doe je dat niet dan is dat jammer maar jouw risico. Niet keer op keer weer met allerlei "nieuwe" gegevens komen om zo weer een procedure op te kunnen starten. Ben het spuugzat dat iedereen maar op onze kosten tegen ons kan blijven procederen. Pas als die procedures echt snel zijn geworden kun je nog overwegen om de degenen die al een aanvraag hadden lopen en veel te lang op een beslissing hebben moeten wachten alsnog verblijf toe te staan maar dat is dan om alleen omdat we zelf zo stom zijn geweest om niet eerder in te grijpen. Je maakt dan schoon schip en zorgt ervoor dat het voortaan veel beter gaat. Door nu op dit moment met deze idiote procedures weer een pardon toe te staan gaan alleen maar de sluizen weer open en dat moeten we koste wat kost voorkomen. Het is hier zeker in de randstad al veel te vol. Laat andere Europese landen zoals Polen eerst maar eens wat doen. Wij hebben voor de komende tientallen jaren al genoeg bewoners....

JP1973 | 19-01-19 | 16:52 | 5

Als ze al die dubbele paspoorters het land uit zetten IS er helemaal geen woningnood!

BaldEagle | 19-01-19 | 18:59

Op deze wijze draait Nederland heel simpel zijn eigen nek om. Als straks meer van dit volk stemrecht krijgen ben je als land compleet overgeleverd.

F1802 | 19-01-19 | 19:12

@F1802 | 19-01-19 | 19:12
Maar dan hebben we in ieder geval gedeugd.

tragic1911 | 19-01-19 | 19:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat hele assielbeleid kan net zo goed afgeschaft worden. Het rendement van die organisatie is vrijwel nul, maar kost wel handen vol geld. Denk dat de extra inkomsten voor het klimaat vrijwel geheel uitgegeven gaat worden aan het miljardenverslindende assielgebeuren.

watazooi | 19-01-19 | 16:23

Echt, de aller, aller, allerlaatste keer omdat wij zulk onrecht niet kunnen aanzien. Kinderpardon kan natuurlijk niet zonder het wegnemen van de oorzaak van deze ellende (illegale kinderen die hier al 16 jaar verblijven!). Maak die procedures nu eens eenvoudiger uit te voeren en laat niet eindeloos beroep toe.

DebraCadabra | 19-01-19 | 16:14

Wat hoopt het CDA hier mee te winnen? De voorstanders van het kinderpardon zitten bijl onkies partijen en die gaan niet draaien. Die gaan heus niet ineens denken: goh, dat CDA, toch wel een leuke club. Nee.
En de trouwe achterban, de echte getrouwen, de conservatieven zullen zich achter de oren krabben. Misschien toch maar niet... die stappen sneller naar een andere club dan dat het CDA er stemmen bij wint.
Dus wat is deze? Vanwaar de draai?
Zeg nou gewoon wat je echt vindt, wat je echt denkt, waar je principes liggen. Grenzen dicht of grenzen open. Zeg dat gewoon. Kun je daarna wel gaan kissebissen over de uitzonderingen voor die principiële keuze.

Wat dat betreft ben ik het helemaal eens met Jonathan Pie: zeg gewoon wat je echt denkt, en muilkorf de mening niet omdat het gevoelens kan kwetsen of de mening je niet aanstaat. Als mensen meel muil moeten praten, hoe kan je dan als kiezer een geïnformeerde keuze maken?
www.youtube.com/watch?v=erqoVVKqMCc

Stormageddon | 19-01-19 | 15:36 | 2

Misschien dat ze weer terugdraaien de komende weken, en Buma zichzelf dan neerzet als "de man van staal", die de partij stevig in de hand heeft en zogenaamd tegen het kinderpardon is. Levert stoere krantekoppen op.

Gemsenherder | 19-01-19 | 16:17

Mensen die sowieso op CDA stemmen zijn losers. CDA is en blijft ten alle tijden een middenpartij welke er eigenlijk niet toe doet. Met een CDA kun je geen bruggen bouwen of iets veranderen wat je wel nodig hebt anno 2019.

F1802 | 19-01-19 | 19:13

En inmiddels juicht het CBS dat de arbeidsparticipatie alwéér zo geweldig is gestegen. (sinds 1984 van 53.8 naar 66.7 %).
Van de populatie 45-75 jarige mannen werkte (1984) toen 50.5 en van de vrouwen 13.6 %
Nu is dat: mannen 63.8 en vrouwen 50.4 %.
opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dat...

Van de gehele bevolking werkt nu dus bijna 13 % méér dan in 1984. Maar van de voorzieningen die wij onderling voor elkaar dachten op te brengen, is bijna niets meer over.
Tegen de eigen inwoners zegt Den Haag nu dat wij ‘zelfredzaam’ moeten zijn (lees: je hebt overal wel voor betaald, maar er zijn nauwelijks voorzieningen waar jij recht op hebt dus je moet alsnog alles zelf betalen).
Immers, wij moeten nu allemaal heel veel geld opbrengen zodat het ‘recht’ op een ‘zelfredzaam’ bestaan van mensen van elders gegarandeerd kan worden.
Te beginnen bij de kinderen; de rest van de familie/dorp volgt vanzelf wel.

Wering | 19-01-19 | 15:15 | 3

De verkiezingen komen eraan en de goede cijfers vliegen ons weer om de oren. Trap er niet in!

D.A.A.R. | 19-01-19 | 15:20

1984..

Ton8695 | 19-01-19 | 15:22

Die 50% van de vrouwen die werken anno 2019 komt puur door het feit dat je anders als gezin met een éénverdiener nagenoeg geen tot nul luxe of een eigen huis kunt permitteren met deze asociaal hoge overheidslasten.

F1802 | 19-01-19 | 19:17

CDA en VVD zijn zoals de man die naar de eerste hulp gaat met een vreemd voorwerp in zijn anus met allerlei leugens:"ja ik was naakt aan het stofzuigen en toen gleed ik uit" of "het moest van mijn vrouw". Hun kiezers zijn zoals de ziekenhuismedewerker die dat echt gelooft.
Vvd is tegen klimaatakkoord, asielzoekers en hoge belasting, maar ja coalitie hè.

Middensteun | 19-01-19 | 15:14

Nederland heeft zijn ambtelijke apparaat niet op orde om asielprocedures en wetgeving uit te voeren. Stas Harbers moet dus direct gebruik maken van zijn discretionaire bevoegdheid om die 400 tot 700 kinderen met gezin asiel te verlenen.
Mensen moeten er niet de dupe van worden als je jouw eigen zooi niet op orde hebt als land.
Er hoeven dus maar twee dingen uit te worden gevoerd, ik baken het even af voor die falende lapzwansen in Den Haag.

Ongeblustekalk | 19-01-19 | 15:06 | 1

@ kalk
Hoe groot zou het ambtelijk apparaat dienen te zijn om deze "problemen" volgens u op te lossen?

F. Jacobse | 19-01-19 | 18:47

Toch glashelder dit, een #verkiezingsstunt, beetje Dijkhoff terug pakken.
Komende week vertellen ze allemaal braaf dat ze zich aan het regeerakkoord houden.
Harbers zegt nog een extra kritisch te kijken naar de schrijnende gevallen en ze gaan weer over tot de orde v/d dag.

buster24 | 19-01-19 | 14:37 | 1

Hele lappen tekst hier terwijl dat er dik bovenop ligt.

Ongeblustekalk | 19-01-19 | 15:02

Allemaal leuk en aardig, zo’n kinderpardon.
Maar kleintjes worden groot hè, en dan?

Ruimedenker | 19-01-19 | 14:33

Natuurlijk, weer een kinderpardon zonder de problematiek van lang procederen aan te pakken. Het blijven opportunisten met deze invulling van democratie. Beginnen met een kiesdrempel zou al helpen.

SamV | 19-01-19 | 14:26

Gristenen, naïef gajes dat nog in een soort Sinterklaas gelooft. Barmartigheid en medemenselijkheid ligt in hun hypocriete bek bestorven. Dat een heel land ondermijnd wordt, zal aan hun gelovige reet roesten. Maar zij hebben tenminste gedeugd en hebben hun plaats op Sinterklaas' schoot - à la Jiskefet - Hans Teeuwen - later meer dan verdiend.

gestoptmetroken | 19-01-19 | 14:26

De reden waarom volksverhuis-extremisten een kinderpardon willen, is omdat dat het permanent lonend maakt om de asielprocedure net zo lang te rekken en traineren als nodig is om voor het pardon in aanmerking te komen, en uiteraard om zoveel mogelijk kinderen op te hitsen om alleen een lange en gevaarlijke reis te gaan maken. Het is wat dat betreft verbijsterend dat de VVD tegen is, want dat is toch wel de meest sadistische partij in het Parlement.

obominotie | 19-01-19 | 14:23

Het CDA heeft ons bij de haren de euro ingesleurd. Waar het volk tegen heeft gestemt . Ze [verdienden] 200.000 GULDEN en toen ze de euro invoerden verdiende ze ineens 200.000. EURO. Hoe lang blijf je het volk nog discrimeren. Ik hoop niet dat het volk ze daarvoor nog gaat belonen !!

brandewijntje | 19-01-19 | 14:17 | 1

Kan me het nog uitstekend herinneren inderdaad , ik was zo blij als een kind dat ik plots nog maar voor de helft in het rood stond .

ghetto-is-back | 19-01-19 | 14:23

Dat kinderpardon gaat er in de zomer komen.

lingo star | 19-01-19 | 14:13 | 2

Ja, wordt in ieder geval door VVD over verkiezingen heen getild.

SamV | 19-01-19 | 14:16

Mhoaw , we kunnen eerst nog een keer stemmen he !!

ghetto-is-back | 19-01-19 | 14:24

Oh mijn hemel... Die Alexandria Ocasia is toch zo'n afschuwelijke domme trut. Doe eens onderzoek naar haar en je valt stijf achterover. Ik weet dat t niets met het stuk te maken heeft maar ik heb zo'n pesthekel aan die vrouw.

MasterfulOne | 19-01-19 | 14:13 | 2

wel een goede naam voor een porno actrice. Mooi in sierletters getatoeëerd op haar rug: 𝓐𝓵𝓮𝔁𝓪𝓷𝓭𝓻𝓲𝓪 𝓞𝓬𝓪𝓼𝓲𝓪

I.P standing up | 19-01-19 | 15:35

Alexandria heete vroeger Sandy, Barack eerst Barry en Beto heette Robert.
Allemaal fluff voor hun imago.

Iggy_Plop | 19-01-19 | 18:25

Knettergek, het gaat niet alleen om de kinderen maar ook de ouders mogen dan blijven. Nederland is ernstig ziek en vergeet de inwoners die het land groot hebben gemaakt.
Ronduit schandalig richting de autochtone inwoners.

Eddy67 | 19-01-19 | 14:07

Het CDA weet gewoon dat er op rechts geen winst te behalen is dus schuiven ze richting D’66 op die met Jetten zetels gaan verliezen. Dat voelt die Buma perfect aan.

Trumme | 19-01-19 | 13:57

Hoe is het trouwens mogelijk , dat asielzoekers, hetzij volwassenen of kinderen hier zolang kunnen zijn terwijl hun verzoek wordt afgewezen. Die advocaten weten toch wel hoelang een procedure duurt.

wallenberg | 19-01-19 | 13:48 | 6

Dat heeft vooral ook te maken, denk ik, met het feit dat eenmaal afgewezen en uitgeprocedeerd, het niet van vertrekken komt. Er zullen genoeg mensen zijn die, gesteund door hun advocaten, alles op alles zullen zetten om maar door te blijven procederen, ongeacht de kansrijkheid hiervan, wat ook al zorgt voor een flinke verlenging van het verblijf (zoals anderen hier al hebben opgemerkt).

Belangrijker nog, echter, is dat deze mensen ook na uitgeprocedeerd te zijn het land niet vrijwillig verlaten en in de praktijk ook niet worden uitgezet, bijvoorbeeld omdat hij/zij geen paspoort meer heeft, het land van herkomst niet meewerkt, uitzetting niet mag (ook weer zoiets: een asielaanvraag wordt dan afgewezen, maar uitzetting naar het land van herkomst mag niet omdat het daar te gevaarlijk is), men de illegaliteit in duikt, uitzetting frustreert op andere wijzen, gelogen heeft over het land van herkomst, waardoor daar ook op meerdere niveau's weer discussie over ontstaat etc.

In het geval van kinderen kan ik mij ook voorstellen dat als een of beide ouders of andere familieleden in het land van herkomst onvindbaar zijn of overleden, het niet toegestaan of mogelijk zal zijn dit kind uit te zetten. Ik kan mij ook goed voorstellen dat hier ook veel weerstand tegen bestaat, ook bij de autoriteiten zelf: een kind terugsturen naar een land waar hij of zij niemand heeft (voor zover dat al echt zo is) heeft toch iets behoorlijk wrangs.

countus | 19-01-19 | 15:02

@countus | 19-01-19 | 15:02 |
Neen, neen, en nog eens neen! Zolang hele cohorten Somaliërs en Eritreeërs nog steeds 6 weken naar het land waar ze zogenaamd uit gevlucht zijn op vakantie gaan zodra de vergunning binnen is valt het met dat 'gevaarlijk' wel mee. We kúnnen niet de gehele wereld op onze bult nemen. Snap dat nu eens! Als die mensen een beter leven willen, zullen ze zèlf de schouders eronder moeten zetten om dat in èigen land te bewerkstelligen. Dat moesten wij hier ook toen na WW II de hele mieterse boel in puin lag. Ik waan me nu al in het M.O. of Afrika zodra ik de voordeur uit loop. Ik weet niet hoe het met u is, maar ik begin daar iet of wat tabak van te krijgen. Vooral omdat men het gedrag dat de ellende daar veroorzaakt hier gewoon verder uitvent. Om over de onhoudbaarheid qua Sociale Voorzieningen maar te zwijgen. En hoe zit het volgens u dan met de rechten van de inheemse bevolking die al deze 'verrijking' over zich uitgestort krijgt, hmm?

Wat mensen als u maar niet willen snappen is dat deze kinderen als kwartiermakers vooruit gestuurd worden, hoe verwerpelijk dit ook is. En daarna volgt de gehele familie/ de rest van het dorp. Want men heeft daar via de smartphone en behulpzame "We gaan ze haliërs" precies vernomen hoe het spel op de wagen te krijgen. En de naïeve Nederlander tuint er iedere keer weer met open ogen in. Het is een keer genoeg geweest.

Sjefke7807 | 19-01-19 | 15:30

@ Sjefke7807

Gelet op hoe u mijn reactie leest, denk ik dat mijn punt niet juist naar voren is gekomen bij u. Wellicht heb ik het niet voldoende duidelijk geformuleerd, waarvoor dan excuses. Ik ben het in elk geval met u eens dat er genoeg personen zijn waarvan je je ernstig kunt afvragen of dat ze allemaal wel zo'n gevaar lopen (getuige het feit dat men zoals u terecht zegt, doodleuk op vakantie gaat naar eigen land) en/of waarom opvang in de regio niet afdoende was geweest voor deze mensen (en men dan toch blijkbaar het nodig vindt een onnodig gevaarlijke en lange reis af te leggen om uitgerekend in bepaalde landen asiel aan te vragen). Het is in elk geval zeker niet haalbaar om maar iedereen hier op te vangen: dat kun geen enkele staat eeuwig volhouden en kun je ook niet van een staat en haar bevolking verlangen. Op een gegeven moment klapt de boel, zeker als de lasten afgewenteld blijven worden op de al aanwezige bevolking. Dat moeten we niet willen.

Zoals ik het lees reageert u vooral op het feit dat ik heb aangegeven dat mensen niet worden uitgezet omdat, ondanks het feit dat zij uitgeprocedeerd zijn, uitzetting verboden is op basis van het feit dat het in het land van herkomst te gevaarlijk is. Dit is echter niet mijn persoonlijke mening of iets dergelijks, maar een feit: het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) kent tal van uitspraken op basis waarvan personen, op grond van artikel 3 EVRM, niet mogen worden uitgezet naar hun land van herkomst op basis van het feit dat het daar te gevaarlijk is. Dat is dan ook waar ik naar verwees als (mogelijke) verklaring voor het feit dat er, ondanks het uitgeprocedeerd zijn, er nog veel asielzoekers zich hier bevinden. Zeker in het geval van kinderen speelt dit ook mee, omdat die toch als extra kwetsbaar worden gezien. Zoals u terecht stelt zijn deze kinderen in de praktijk jammerlijk genoeg het slachtoffer van hun ouders die de kinderen al vooruit sturen om zo de kansen op verblijf voor het kind en henzelf te vergroten (hoopt men dan).

Hopelijk verduidelijkt dit een beetje wat ik probeerde te zeggen met mijn eerdere reactie.

countus | 19-01-19 | 19:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Het CDA draait altijd. Is hun aard. En nu loopt het naar verkiezingen en dan gaat het CDA een kansenberekening maken. Ne weten we het. Het CDA denkt met een standpunt in te nemen verkiezingswinst te behalen. Maar we hebben natuurlijk de statistieken: er komen steeds minder christenen, dus CDA het gaat altijd minder worden ondanks(dankzij) lachebekje Buma. Maar Segers zal hem ook wel dwars zitten. Tenminste als hij het pluche van zijn kont kan afkrijgen.

wallenberg | 19-01-19 | 13:40

Handhaven en beschaven. Zo heet die drankkeet in Groningen, maar het is ook datgene wat een overheid wordt geacht te doen. Die hele pardon-kwestie (laten we kinderen er buiten, want kinderarbeid, kinder.... dit, kinder.... dat, dat wordt vanzelf propaganda voor iets anders dan degenen om wie het gaat) ontspruit vanuit een situatie van niet-handhaven. Nu, wie zijn kampioenen in niet-handhaven? Links + CDA + VVD. Het pardon gebeuren is het troetelkind van de CU, want die zijn ongeschikt om regeringsverantwoordelijkheid te dragen. Ze willen zelfs niet dingen in een grotere samenhang begrijpen. Dus hoe ziet het slagveld er nu uit? De VVD draait als een klimaathaan van meewaaien naar tegenwind geven. Het CDA gaf eerst een scheet en nu een reet om het pardoneren van hen voor wie de ouders allereerst verantwoordelijk zijn. Het is een wedstrijd in draaikonterij. Wie kan het hardst draaien? Wie is het meest dizzy?

Eeuwig..Op..Vakantie | 19-01-19 | 13:35

Bla bla bla bla, en iedereen gaat weer elkaar na zitten lullen.

Het CDA is niet gedraaid, het CDA komt terug van hun verkiezingsleugen dat ze tegen zouden zijn.

Dus nogmaals, het CDA is niet gedraaid. Ze komen terug op hun verkiezingsleugen!

Buma is een leugenachtige nep christen.

Dr.Tatta.Macamba | 19-01-19 | 13:32

Vandeweek ergens tijdens het 8uur-journaal: ergens in Europa, ik meen op Sicilië, een kort interview met iemand uit Pakistan die naar Europa wil. Iets met 10 migranten die nu toch asiel mochten gaan aanvragen ergens in Europa. Focus van het interview op wat de man allemaal had doorstaan, en hoe hij blij was nu toch door te kunnen naar Europa en hoe hij straks wilde gaan studeren en zijn vrouw en kinderen wilde laten overkomen.

Dit soort interviews tijdens het journaal zie ik nu nooit van vrouwen die vertellen hoe ze verkracht zijn door een asielzoeker (of meerdere). Wat ze allemaal doorstaan hebben en hoe blij ze zijn dat justitie ze nu eindelijk het land uit flikkert. Dat ze nu na alle ellende hun studie weer willen gaan oppakken en hopen op een verder goed leven.

Nooit. Het zou eens tijd worden een alternatief 8uur-journaal te gaan maken waarin al dit soort dingen wel verteld worden.

Braboblanke | 19-01-19 | 13:21

Kinderpardon is niets anders dan een eufemisme voor Generaal Pardon, want het woord speelt zo lekker in op de emoties. En daar laten te veel mensen zich graag door lijden, want lekker makkelijk, dan hoef je je verstand niet te gebruiken. Maar bij een zgn. kinderpardon horen ook vader, moeder, broertjes en zusjes en wie weet, want toch niet te controleren, neefjes, nichtjes, ooms en tantes.

Rationa | 19-01-19 | 13:19 | 1

Klopt 1 minderjarige toelaten staat voor 1 familie van 15 mensen. En dan komt er ieder jaar nog 1 bij die hier geboren word. Tel uit je winst voor de kerkbankjes.

Trumme | 19-01-19 | 13:55

Het is toch frappant: Heel de wereld wil coûte que coûte -duur woord voor: koste wat het kost- hier in Nederland wonen.
En de echte Nederlanders: balen van hun land, hun regering, hun leven.
LOL. LOL met een traan.

King of the Oneliner | 19-01-19 | 13:18

Ook Dijkhof had hem een klap op zijn bek moeten geven toen hij daar stond met dat jochie +1 voor de Utrechtse pandjesbaas

roy3573 | 19-01-19 | 13:11

Je eist asiel. Hebt dat nog niet. Verblijft inmiddels wel al in de EU. Hoe dwing je dan asiel/verblijf af?

Antwoord: je gaat neuken (bij voorkeur met iemand die al de Nederlandse nationaliteit heeft, auchtone NLers zijn de beste), maakt 1 of meer kinderen en zorgt ervoor dat die kinderen IN Nederland geboren worden en hoppakee!!!! Je bent ervan verzekerd dat je asiel/verblijf krijgt. Krijg je je NLse partner zo gestoord dat hij/zij met je wil trouwen, des te beter! Dan kan je ook nog de NLse nationaliteit aanvragen. Na vier of vijf jaar kan je altijd nog scheiden, heb je ook nog recht op de helft van de huwelijkse gemeenschap als de sikkel of muts geen huwelijkse voorwaarden bij de notaris heeft af laten sluiten.
Gaat voorgaande niet op voor jouw situatie, geen nood ... zolang de kinderen van jou en meegevluxhte partner hier geboren zijn, is het kinderpardons een kwestie van tijd.

Conclusie: de pardonkinderen zijn niet gemaakt uit liefde, maar voor het verkrijgen van nationaliteit/verblijfstitel. Bij wijze van toegangskaartje.

Ik ben er helemaal voor om het kinderpardons letterlijk te nemen.

Het pardon moet TIJDELIJK zijn en OPGEHEVEN worden als de kinderen geen kind meer zijn en volwassen zijn geworden.

Moreel gezien is kinderen maken om asiel of verblijf af te dwingen een vorm van misbruik en kindermishandeling.

'-Papa, mama, hielden jullie van elkaar toen jullie mij maakten?
-Nee, we hadden een toegangskaartje naar de EU nodig, en dus heb ik je moeder zwanger gemaakt zodat we asiel en verblijf konden krijgen, desnoods door middel van een kinderpardon voor jou dat te eisen en af te dwingen."

Dat gedrag moet men niet stimuleren door middel van een kinderpardons, maar juist ontmoedigen. Daarom: kinderpardons hoort tijdelijk te zijn, alleen te gelden voor de periode waarin het kind minderjarig is, en nooit recht geven op naturalisatie of asiel of een andere verblijfstitel na afloop daarvan.

Vergeet niet ... sinds wo2 heeft NL 1,7 x meer inwoners gekregen, maar Nederland heeft niet 1,7 meer oppervlakte gekregen. We zijn overbevolkt! De rem moet erop! De immigratie moet afnemen!

gaffelbaard | 19-01-19 | 12:59

Was toch te verwachten, er gaat in Nederland niemand het land uit. Er is immers belastinggeld genoeg, alleen niet voor onze bejaarden, en behoud van de Ziekenhuizen. Dit land wordt met de dag corrupter en onaantrekkelijker voor het eigen Nederlandse volk.

FreeVogelaar | 19-01-19 | 12:36 | 2

hear hear.

petgerrit53 | 19-01-19 | 12:45

Gewoon emigreren uit die gribus nu het nog kan!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:06

Kinderpardon numero?

Apollo | 19-01-19 | 12:31 | 2

Het zoveelste. Elk pardon lokt een nieuw pardon uit.

Braboblanke | 19-01-19 | 13:11

Ik werk al jaren voor de IND en dit wordt dan generaal pardon nummer 5. Uiteraard wordt elke keer gezegd dat het de laatste keer is.

staat het bier koud? | 19-01-19 | 14:27

Ondertussen vandaag in Parijs, Brussel en Wenen ...

Eierbal-is-fijn | 19-01-19 | 12:22 | 1

Daar zijn ze hier te slap voor, hier lopen de mannen achter de kinderwagen, of hebben pappa dag.

FreeVogelaar | 19-01-19 | 12:38

Maar dat kind heeft Israelische connecties... dan kom je er in Amsterdam ook niet zo makkelijk in. Misschien moeten ze een baard laten staan en islamitisch worden... maakt alles weer een stuk makkelijker

ikpislauwbier | 19-01-19 | 13:35

20 Maart zijn er wat voor verkiezingen? Gaan die verkiezingen over het immigratiebeleid?
Poppenkast.

Is dit nog nieuws? | 19-01-19 | 12:20

Ik twijfel eerlijk gezegd wel nog steeds tussen CDA en FvD.

Sitting_targets | 19-01-19 | 12:18 | 1

;)

Is dit nog nieuws? | 19-01-19 | 12:20

Het typische van de meeste politieke partijen blijft dat ze zich meer zorgen maken over mensen van ver weg die hier binnen komen wandelen dan hun eigen bevolking.

JamesYounger | 19-01-19 | 12:12 | 1

JamesYounger | 19-01-19 | 12:12

Exact,..... echter de meeste zorgen bij de gevestigde orde gaan uit naar het voortbestaan van hun eigen partijtje. (en natuurlijk hun inkomen)
En wanneer bij dit streven het eigen land en de eigen bevolking volledig naar de verdoemenis gaat,.... het zij zo!

Maar goed, leg het gemiddelde stemvee maar eens uit dat het gros van wat er in politieke dierentuin rondloopt er niet voor hen is, maar slechts het eigen belang dient.......
De tijd dat er mensen in de politiek rondliepen uit 'roeping' is sinds lang verleden tijd.
't Is gewoon een' job', een uitzonderlijk goed betaalde job zelfs voor hetgeen je uiteindelijk hoeft te kunnen.

Enige harde voorwaarde is dat je een 'eyePhone' hebt én ook kunt bedienen. (en dat kunnen ze)

@xel | 19-01-19 | 12:34

Benieuwd hoeveel procent van asielzoekers die in de aanvraagprocedure zitten of uitgeprocedeerd zijn koters nemen. Denk schrikbarend hoog. Kinderen als wisselgeld misbruiken, dat soort volk is toch geen verrijking voor je land.

AntonJensen | 19-01-19 | 12:09

Bedoelt Segers nou dat hij geilt op Lindsey Vonn? Welkom, meer dan welkom.

Sitting_targets | 19-01-19 | 12:05

"Je steunt een platform. Een platform waar nog ruimte is voor een verscheidenheid aan ideeën. Ook die van jou. Waar vind je dat nog?"

Kijk eens naar boven in dit draadje. Dan zie je dat mijn mening voor de zoveelste keer weg gejorist is. Dus waar vind je dat nog?

petgerrit53 | 19-01-19 | 12:05 | 6

Ik had heel fatsoenlijke kritiek op de mening van de redactie en die mening is vervolgens weg gejorist. Dat gebeurt steeds weer.

petgerrit53 | 19-01-19 | 12:44

Berbaar:
En uw mening over mij is beschaafd? Ik ken u niet, heb u nooit ontmoet en toch meent u mij "domme hufter" te moeten noemen. Van beschaafdheid gesproken.

petgerrit53 | 19-01-19 | 12:49

Tja, als reageerder ben je hier te gast in het machtsdomein van de redactie, het is niet anders... Het lijkt me trouwens een lastig klusje, al die reacties moderaten, want er zit nogal wat tempo in het verschijnen van artikelen hier.

RozemarijnLucassen | 19-01-19 | 13:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Aha, dus de VVD gaat zich nu profileren als partij voor de gewone werkende man, en het CDA gaat nu spelen of ze barmhartig zijn. Elk 'debat' met een CDA-er erbij zal gaan over humaniteit en fatsoen, hierin bijgestaan door een PvdA-er die ook veel zal blaten over fatsoen en humaniteit, bijgevallen door iemand van D66 die het belang van humaniteit en fatsoen zal benadrukken, uiteraard hierin bijgestaan door een slonzig grietje van GroenLinks die iedereen er vooral op zal wijzen dat humaniteit en fatsoen een eerste uitgangspunt zal moeten zijn. Ik ruik hier de rottende funderingen van een nieuwe coalitie.
CDA geeft geen bal om kinderen, laat staan de rest. Want als dat werkelijk het geval zou zijn, zou ik iets hebben gehoord van CDA-ers over die 1400 misbruikte Nederlandse kinderen.
Nee, het is juist erg aantrekkelijk voor kindermisbruikers om te kunnen beschikken over een groot aanbod van kinderen die tussen wal en schip vallen. Het CDA gaat dit nu mogelijk maken, bijgestaan door de rest van dat satansgebroed dat zich verstopt achter partijlogo's en mooie vrome woorden.

Datsun_Cherry | 19-01-19 | 12:04 | 2

Deze tegel is goud waard.
Take care.

PopeyeKamper | 19-01-19 | 13:38

Het CDA is toch die club met de meeste pedofielen geen wonder dat die voor een kinderpardon zijn, hebben nieuwe aanvoer nodig.

Jan70 | 19-01-19 | 13:38

De veelgebruikte truc is om hier te komen, je snel te laten bezwangeren in het AZC om vervolgens je net uitgepoepte dwarf in te zetten als joker in de asielprocedure.

2voor12 | 19-01-19 | 12:00 | 3

Hm, afrikaanse jongemannen die zich laten bezwangeren?

Papa Jones | 19-01-19 | 12:02

Het klinkt cru... maar dit is wel de praktijk.
Bijkomend probleem is dat veel migranten langdurig afhankelijk blijven van een bijstandsuitkering... dit wordt in Den Haag en bij de NPO niet verteld.

sociaal_econoom | 19-01-19 | 12:04

2voor12 bedoelt domme Ansjes, die zich laten bezwangeren om hun afgewezen gelukszoeker binnen de grenzen te houden.

Pelforth | 19-01-19 | 12:08

Ja, pleur er nog eens een pardon tegen aan. Tief alle wetten en regels dan maar meteen overboord. Alsof weer toegeven aan de emotionele chantage een probleem oplost. Alsof dat niet de opmaat is naar volgende pardonnen. De regering/overheid moet gvd eens leren handhaven.

Fijnstoffer | 19-01-19 | 12:00 | 1

Was gewoon een mailtje met een bevel uit Brussel! Of dacht je dat die Segers dat helemaal zelf verzonnen had?

BaldEagle | 19-01-19 | 19:10

En ja hoor, weer een kritische noot mijnerzijds aan de redactie weg gejorist.

petgerrit53 | 19-01-19 | 11:59

En als iemand van 18 jaar NL binnenkomt en dus roots in eigen land heeft, is het blijkbaar ook inhumaan om zo iemand nog terug te sturen, dus laten we die hier ook permanent wonen. Het asielbeleid zit al verkeerd bij de basis.

je postbode | 19-01-19 | 11:57 | 1

Er IS hier helemaal geen asielbeleid! Dat is nu juist het probleem!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:11

Er is geen kind wat teruggaat en de ouders blijven ook hier.
We kunnen ze beter een pardon geven want nu kost het allemaal gerechtelijke procedures--> de praktijk is dat wij ze nu ook onderdak, zorg, onderwijs plus een uitkering geven.
Van migratie en migranten komen we NOOIT meer af.
Probleem is wel dat we steeds meer inwoners krijgen met een steeds hoger kostenplaatje.

Daarnaast krijgen we gigantische uitgaven voor het klimaat... dus we weten wat ons en onze kinderen te wachten staan... een volgepropt NL met een enorme lastendruk.

sociaal_econoom | 19-01-19 | 11:57 | 2

Hoe is Nederland over 2 jaar... over 5 of over 10 jaar?
We houden ons hart vast--> met of zonder Marrakesh het zal niet veel veranderen.
Waarom gaat niemand naar Polen of Oost-Europa--> het is allemaal naar Duitsland en Nederland.

sociaal_econoom | 19-01-19 | 12:00

In calais, waar je niks meer over hoort, zitten weer opnieuw honderden "vluchtelingen" die nog steeds vrachtwagens bekogelen met stenen, stokken
en alles wat ze in hun handen krijgen, en dus voor duizenden euro's schade aanrichten per vrachtwagen, dus moeten ze niet geholpen worden, maar
keihard op hun sodemieter geslagen worden en daarna europa uitgeknikkert worden! Verder las ik een tijdje geleden wat zo'n asielzoeker kost aan proceskosten, want die blijven gewoon door procederen tot aan de hoogste rechter en dat kost gewoon tienduizenden euro's per leegvreter, en wel met ons geld want dat tuig heeft niks, en dat tuig gaat dat geld nooit meer terug verdienen door werk en belasting betalen, dus gaan we gewoon NOG hogere lasten krijgen, want die poen moet toch ergens vandaan komen! En dat tuig word ook een keer ziek en moet dan ook medische hulp, dus als het eigen risico weer omhoog gaat, dan weet je meteen de reden! Daarom, opzouten met dat volk want wij zijn niet op de wereld gezet om de verplichte heilsoldaat te spelen! De wereld heeft ruim 4 miljard mensen die onder de armoedegrens leven en die kun je gewoonweg niet allemaal helpen of naar het westen halen, en ons voor de kosten laten opdraaien! Nu ook weer de btw op vreten van 6 naar 9% en waardoor een onsje boterhambeleg al dik over de 2,50 kost, en zo word alles maar duurder en onbetaalbaarder en dat terwijl we al genoeg
eigen volk hebben dat in armoede leeft, en onze bejaarden slechter behandeld worden dan tuig dat in de gevangenissen zit, en ga zo maar door! Echt, ik voorspel dat er nog eens een burgeroorlog van komt, en dan niet alleen niet nederland maar in elk westers land ter wereld, want de politiek correcte sjw's
maken alles kapot en onbetaalbaar, en die krijgen er dan als eerste van langs
en terecht want het is gewoon landverraad wat ze plegen, vooral naar onze EIGEN hulpbehoevenden toe! Moet je eens een sociale huurwoning proberen te krijgen als autochtoon! 9 jaar op een wachtlijst kom je dan te staan, en als je dan een keer aan de beurt bent, dan krijg je geen zak met GRATIS geld mee om je huis in te richten, dus de waanzin ten top! En meer dan 50% van alle nieuwe leegvreters gaan nooit en te nimmer aan het werk, dus maak je borst maar nat
want het leven gaat alleen maar duurder en duurder worden en waardoor
we alleen maar meer armoede onder ons eigen volk gaan krijgen!

derijdendehufter | 19-01-19 | 12:19
-weggejorist-
petgerrit53 | 19-01-19 | 11:53 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Voorsorteren op de val v/h kabinet en komende prov. staten verkiezingen. Heel dom van CDA, dat kinderpardon werkt gigantisch misbruik en nieuwe kansen voor mensensmokkelaars in de hand.

bqbq | 19-01-19 | 11:52 | 3

Ook mee eens. Politici hebben geen greintje medeleven maar acteren uit eigenbelang. Dan rijst de vraag welk belang het CDA heeft bij het massaal toestaan van kindersmokkel - want dat is het uiteindelijke resultaat. Je hoeft weinig fantasie te hebben om dan te concluderen wat dat voor mensen zijn.

Datsun_Cherry | 19-01-19 | 11:56

En je wint er als CDA ook geen zeteltjes mee.
Eerder lopen ze bij je weg.

Pelforth | 19-01-19 | 11:56

Vind het ook vreemd. Iedereen weet zoiezo dat die kinderen hier blijven. Het is enkel gaan voor de buhne om een papieren kinderpardon.Dat kinderpardon is er want in realiteit wordt er amper gehandhaaft.

tweetybird | 19-01-19 | 12:00

Ik weet nog van het laatste generaal pardon wat de PvdA destijds wilde. "Ja dit is echt de laatste hoor". 24.000 asielige zoekers kwamen erbij. Het is nooit de laatste.

Vrouwtje_haram | 19-01-19 | 11:49 | 2

Dat zou de laatste zijn, want daarna zouden ze nooit meer zo lang gaan doen over asielprocedures. Hahahahahahaha.

medusa324 | 19-01-19 | 11:53

Het is heel simpel. Dit is dweilen met de kraan open, maar dan ook nog zonder de wil om die kraan dicht te draaien. Er mag van mij nog één pardon komen, maar niet voordat er glasheldere regels zijn over wie hier mogen komen en wie niet, plus een keihard uitzetbeleid.

Procedures niet langer dan twee jaar, geen kans op asiel zonder geldige papieren, en bewijslast voor verblijf ligt bij de aanvrager. Bij afwijzing direct oppakken en vastzetten. Denk aan externeringskampen, waar uitgeprocedeerden vastgezet worden op minimale leefomstandigheden, en maar één deur, terug naar land van afkomst. Onmenselijk? Vast. Maar wie niet luisteren wil, die moet maar voelen.

marcoplarco | 19-01-19 | 12:47

Wat is er voor nodig om je zin te krijgen? 250.000 handtekeningen, een actie voerder met een hele beperkte betekenis, een onderzoek van een paar professors en niet aflatend mail offensief.

Nou, dat lijkt me allemaal best te doen.

Laten we zelf ook eens de handen uit de mouwen steken, maar dan voor een zaak die wij de moeite waard vinden.

Heppie-even-voor-mij | 19-01-19 | 11:44 | 1

Ga bewindspersonen niet spammen vanwege mijn mening. Heb slechts één keer een minister (Donner) aangeschreven voor een zaak die mij echt aan het hart ging. Velen met mij bleek achteraf. Uiteindelijk is er beweging gekomen.

Rest In Privacy | 19-01-19 | 11:50

Gaat CDA en D66 zetels kosten en voor Forum voor Democratie levert het weer winst op.

IndoFortuyn | 19-01-19 | 11:44 | 2

Ik mag het hopen. Maar het lijkt bij de cda wel een beetje op paniekvoetbal en damage control. Zouden ze toch bang zijn dat deze coaltie wel eens over zou kunnen zijn.Denk zoiezo mocht de meerderheid weg zijn in de eerste kamer. Ik vind het steeds meer op damage control bij alle partijen lijken. Iets wat begon als kiezers trekken voor maart lijkt edn beetje omgeslagen naar redden wat je redden kan bij je achterban.

tweetybird | 19-01-19 | 11:57

Ligt eraan hoe dit gespind wordt in de media. Nederland is geen keihard land, maar cultuurchristelijk en tamelijk barmhartig. Dus er is steun zijn voor een kinderpardon.

Het probleem van die ellenlange procedures en het keer op keer kunnen rekken ervan, dat moeten worden aangepakt. Met hun cultuurchristelijkheid hebben de meeste Nederlanders ook een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Dus voor dat aanpakken is ook veel steun.

Sitting_targets | 19-01-19 | 12:02


Eigenlijk moeten alle regeringen van de laatste 20 jaar een schop onder hun kont krijgen.
Geen beleid t.a.v. personen uit veilige landen en geen beleid bij afwijzing.
Daar boven op nog eens geen procedures die korter dan 1 maand zijn en veel te veel beroepsmogelijkheden.
Straks stemmen? Ja,ongeldig en hopelijk doet dat 90 procent van de kiezer.
Staan ze mooi voor lul in de wereld.

pejoar | 19-01-19 | 11:42 | 2

Niet zo'n goed advies om ongeldig te stemmen; werkt in het voordeel van de kartelpartijen. Beter is op het Forum voor Democratie te stemmen. Dan raak je ze direct.

bloothommel | 19-01-19 | 11:53

Nope niet goed. Want dan bepaalt 10 procent gewoon de samenstelling en dacht jij dat ze daar er wat van hadden voor lul te staan. Beter kun je inderdaad stemmen op een partij die niet tot de gevestigde orde behoort. Dus ook iet groenslinks want dat is de zuster partij van de VVD ondertussen. Een partij die graag dealtjes wil sluiten voor een meerderheid in de eerste kamer om ook wat punten van hun te kunnen doordouwen. Zo blijkt al.

tweetybird | 19-01-19 | 12:08

Kennen de ouders van die zg. vluchtelings kinderen nog meer misbruik van de situatie eerst de kinderen steuren en naar een paar jaar later mogen de ouders komen op de kosten van de gemeenschap.

gerrit5042 | 19-01-19 | 11:40 | 4

Superior Bastard | 19-01-19 | 11:45 Yep en uit en veilige provincie.

NeedIsaymore? | 19-01-19 | 11:50

een veilige provincie

NeedIsaymore? | 19-01-19 | 11:51

@Superior Bastard: zelf ben je anders ook geen ster in foutloos Nederlands hoor!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:13
▼ 1 antwoord verborgen

Het is weer verkiezingstijd. Iedere partij laat weer een natte scheet. Gaap.

Sitting_targets | 19-01-19 | 11:40 | 2

ik denk dat het CDA er veel stemvee mee verliest.

theJ71 | 19-01-19 | 11:44

Hopelijk stinken die natte scheten zo dat de kiezers er dan ook hard bij weglopen.

Titje | 19-01-19 | 11:51

10 jaar lang traineren en rekken. En lachend steeds opnieuw in beroep gaan.

Dan ben je na 10 jaar uiteindelijk uitgeprocedeerd.
En dan roepen ze 'we kunnen ze na 10 jaar niet terug sturen'.

Eehh...... jawel hoor

rigelstraat | 19-01-19 | 11:40 | 1

Nederland anno 2019: Slappe knieën en kromme rug. Hard, maar rechtvaardig is verworden tot slap en onrechtvaardig. Je hoeft niet gelijk te hebben, je moet alleen doordrammen en de verongelijktheid zelve zijn.

kortebroek | 19-01-19 | 11:43

Ik heb idee waar dit allemaal over gaat, maar als dit een beloning is voor kinderen omdat hun ouders 10 jaar lang het asielproces traineren ben ik tegen, maar als de VVD hierdoor in de problemen komt is het wel weer goed. Geen idee ook wie die Hofman is , kennelijk een van de vele BN-ers die ik niet ken,

Zwizalletju | 19-01-19 | 11:39 | 3

edit --> heb geen idee <---

Zwizalletju | 19-01-19 | 11:48

Een kinderpardon is heel kortzichtig. De ouders worden beloond voor slecht gedrag. Kinderen zijn een soort ankers die je uitslaat en dan krijgen ze je niet meer weg. Zorg ervoor dat de procedure niet jarenlang gerekt kan worden. Dan voorkom je dat ankerkinderenfenomeen. Maar dat voorkomen van rekken zal wel niet mogen want mensenrechten dit en dat. Maar zonder structurele oplossing, ben ik tegen elk kinderpardon.

Sitting_targets | 19-01-19 | 11:49

Hofman is een NPO-linksactivist van het extremere soort (zie breed voorhoofd, geprononceerde wenkbrouwen, expressie, etc.)

zimmerschwanz | 19-01-19 | 12:16

Verkiezingen komen eraan. Marketingmachine draait weer volop. FF snel punten scoren en dan weer terug naar je plek. Schijnheilige types. Van mij krijgen ze die punten niet.

otjemans | 19-01-19 | 11:38

Zeg ik toch, 120 van de 150 zetels. Maakt geen ruk uit waar je op stemt, onder de streep is het allemaal hetzelfde.
Enne, @topic: Nee. Ga weg! Er is een reden waarom je aanvraag afgewezen is ( en afgewezen is, en afgewezen is, en afgewezen is, en... en... ) en je hebt het aan je ouders te danken dat je hier nog zit.Kijk hun maar kwaad aan in plaats zielig te lopen doen hier. Het is nou welletjes geweest. Opbokken en de groeten.

Graaisnaaiert | 19-01-19 | 11:37

Waarom wil het CDA duivelskinderen binnen laten ? MIHOP of LIHOP Armageddon ?

vmk | 19-01-19 | 11:37

Mooi toch. We kunnen kiezen tussen links, linkser en linkst. Ziehier de definitie van democratie in Nederland.

medusa324 | 19-01-19 | 11:32 | 7

Kuifje heeft verstandige praat.

IkwilJinekwel | 19-01-19 | 11:48

Nou ja, met dit partijenstelsel is er wel een soort democratie... alleen niemand voelt zich gehoord, omdat het regeerakkoord een grijs mengsel is, met daarin óók nog eens wat de partijbobo's buiten het partijprogramma te binnen schiet.

Papa Jones | 19-01-19 | 11:59

Nee hoor @Berbaar, zo werkt JOUW democratie! Dat is iets anders!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Nein! Nein! NEIN!

marcoplarco | 19-01-19 | 11:32

Ik ben voor! Mits de ouders daarna een enkeltje zandbak krijgen en nooit meer de kids mogen zien, dus ook geen ‘vakantie’ in zandbakkië!
Samen met de ouders wordt dan ook 1 lid van D66/GL/CU/CDA/PVDA/SP kartel uitgezet naar zandbakkië.
Eens kijken hoeveel voorstanders/kids dan echt overblijven...
Anders is dit weer zo’n goedkope stunt op andermans kosten van het tuig uit het binnenhof.

ZwarteDag | 19-01-19 | 11:32 | 2

Waarom maar 1 lid van D66/GL/CU/CDA/PVDA/SP +DENK kartel en niet 10?

I.P standing up | 19-01-19 | 11:46

Tim Hoffman mag ook mee hoop ik?

theJ71 | 19-01-19 | 11:46

Als je met elkaar grenzen en regels afspreekt, dan moet je die ook niet blijven rekken.

Oepsie1234 | 19-01-19 | 11:31

Zijn de grrrristenpartijen ook voorstander van kinderpardon voor autochtone Nederlandse kinderen? Nee zeker hè? Die mogen verrekken, samen met hun Nederlandse bijstandsmoedertje. Neederlandersch, vereenigt u.

Nivelleermarionet | 19-01-19 | 11:29

400 tot 700 kids. In politiek jargon betekent dat minimaal 1000 kids. Als je dat, in het kader van de gezinshereniging, berekent betekent dat minimaal (x 4-6) 4000 tot 6000 onaangepaste, veelal gejihadiseerde nonvaleurs erbij.
Willen WIJ dat?
Want daar gaat het om

pennestront | 19-01-19 | 11:28 | 7

20 maart is een goede indicatie voor het toekomstige stemgedrag van de kiezers.
Onderbuikgevoelens hebben we niets aan.

Pelforth | 19-01-19 | 12:04

Berbaar | 19-01-19 | 11:49
Gezien de vele media aandacht de laatste tijd voor Jesse.K en de klimaathysterie, denk ik dat je daar een goed punt hebt.
Een verkiezingslijst is hetzelfde als je eigen kerstpakket kiezen: Er is heel veel keuze , maar er zit niets van gading tussen deze duurbetaalde rommel.

I.P standing up | 19-01-19 | 12:15

@Berbaar: zo Links is Groen Links echt niet hoor. Verbieden en belasten, dat is hun forte. probleem is dat een hoop van hun stemmers die allemaal hun eigen associaties bij groen en links hebben zich nooit in hun daadwerkelijke verkiezingsprogramma en de effecten daarvan op de samenleving hebben verdiept, gecombineerd met het feit dat ze zelf nog niet verdienen dus de rekening nog niet betalen. Uweetwel, "benzine mag best naar 4 euro de liter want wij in Amsterdam hebben geen auto nodig", dat soort mensen.

Graaisnaaiert | 19-01-19 | 12:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd. Maar laat het handhaven daarvan maar beginnen met volwassenen en illegalen. Daar is nog genoeg te doen.

Superior Bastard | 19-01-19 | 11:24 | 2

Als je handhaaft, moet je iedereen aanpakken.

Kuifje-in-de-EU | 19-01-19 | 11:37

Ouders MISbruiken kinderen om niet weg te hoeven, nemen snel een babietje erbij, want dan wordt je namelijk niet uitgezaet. Alles, uiterard, op onze kosten. Flikker toch op. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun eigen kinderen, dat zegt de Nederlandse regering OOK tegen mij in Thailand als ik mijn zoon naar Nederland wil halen!!

BenPakdee | 19-01-19 | 11:43

Dat kinderpardon is niets anders dan emotionele chantage. Je wil aan de ene kant niet dat de kinderen in handen vallen van viespeuken of andere misbruikers, maar aan de andere kant wordt het kind zijn misbruikt door asieldrammers.
Ook als je zwanger bent wordt je niet zomaar weggestuurd en kan je na de geboorte fijn je kind inzetten voor een verblijfsvergunning.

I.P standing up | 19-01-19 | 11:23

150 populisten in de TK.. en maar kakelen als kippen zonder kop.
Over zonder kop gesproken...

vmk | 19-01-19 | 11:22 | 1

150 populisten die staan te hissen en gillen dat hun tegenstanders populisten zijn en dat al het nieuws dat niet door hen is gemaakt, nepnieuws is..

Ton8695 | 19-01-19 | 11:30

En die zichzelf te serieus nemende Tim is ook te erg.

2tribes | 19-01-19 | 11:22 | 1

Eens. Kwal van een vent. Met zijn opzettelijke stiltes en moeilijke gekwelde blik.

Superior Bastard | 19-01-19 | 11:25

Ik heb altijd moeite een standpunt in te nemen m.b.t. deze kwestie.

Aan de ene kant kunnen we het als weldenkend land niet maken om (jonge) kinderen, die meer Vernederlandst zijn dan menige Turk uit de 1e generatie, het land uit te flikkeren naar een shitholestate.

Aan de andere kant schept het een precedent dat als je kids in het verhaal betrekt, de hele wetgeving niks meer waard blijkt te zijn. Fokken als konijnen na aanvragen van asiel en je mag sws blijven. Dat klopt natuurlijk voor geen meter.

Dus of ik nu voor of tegen dit pardon ben (ja sorry man), kan ik niet zeggen.

theJ71 | 19-01-19 | 11:17 | 8

@ BenPakdee

Waar staat dat ik 'het bepaal' ?
We praten toch meestal over landen in het Oostblok met gekke regimes en over landen waar je als niet extreem moslim voor je leven moet vrezen. Thaise kids zie ik niet zo vaak in het nieuws verschijnen to be honest.
De term 'veilige landen' is relatief net zoals de term 'shit hole state'....

theJ71 | 19-01-19 | 11:55

theJ71. En bij die kinderen, daar zit hem de crux. Wat is wijsheid? Kind hier toelaten / houden en ouders retour armoede? Hoe goed het kind het hier wellicht zal kunnen hebben, het heeft vanaf dat moment geen ouders meer. Met ouders mee? Tja, dan mist het (en de ouders, die dit probleem beginnen) de 'luxe' en 'weelde' die het hier zou kunnen vinden.
Economisch is het nu eenmaal niet eerlijk gesteld; er zijn zat mensen die meer krijgen dan wij. Da's de harde realiteit.
Emotioneel is het ook niet eerlijk; je wordt emotioneel gechanteerd door op je gevoelens in te spelen; hebben de ouders diezelfde emoties? Ik durf dat te betwijfelen!

EEnzame SchizofrEEN | 19-01-19 | 13:35

@ EEnzame SchizofrEEN

Mijn twijfel is ook puur op emotie gebaseerd.
En betwijfel het ook of zakelijke belangen bij de ouders (en de asielindustrie) niet prefereren boven de mentale gezondheid van de kids. En niet alleen hun kinderen maar ook de kinderen uit hun buurt, school, sportvereniging, etc, etc. Die verliezen hun vriendjes en vriendinnetjes.
Die snappen dit soort grote mensen problemen niet... dat telt bij mij ook mee.

Maar eens, het is pure emotionele chantage en daarnaast goedkoop scoren door de deugdindustrie.

theJ71 | 19-01-19 | 13:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Geen nieuws over gele hesjes vandaag?

IkwilJinekwel | 19-01-19 | 11:15 | 6

Ze verwachten ondanks de kou toch weer een hele flinke opkomst.En er staan er inderdaad al best weer flink wat.

tweetybird | 19-01-19 | 11:38
▼ 3 antwoorden verborgen

Weet je wie er ook kinderen inzette toen het niet zo goed meer ging?

Mr_Natural | 19-01-19 | 11:14 | 3

Diederik Swamsom.

Pelforth | 19-01-19 | 11:18

Inderdaad ja. Die kindsoldaten in Berlijn.

Papa Jones | 19-01-19 | 11:26

Pol Pot

BenPakdee | 19-01-19 | 11:48

Wat Papa Jones hierboven zegt - komt het Pardon er niet, blijft men net zo lang tot een volgende kwast a la een Wouter Bos (PvdArmoede) destijds het 4 jaar later over de grens trekt. Zo kansloos gewoon. Gaat helemaal nergens meer over dit dossier.

chicago river | 19-01-19 | 11:13

Scoren met kinderen.

2tribes | 19-01-19 | 11:13

Kinder pardon?
Alsof we wat verkeerd gedaan hebben.
Pardon...

Is dit nog nieuws? | 19-01-19 | 11:10 | 1

Die komt in het rijtje gematigde rebellen en loverboy.

Mark_D_NL | 19-01-19 | 11:12

Reken maar weer op een tsunami aan kinderen die door hun ouders als voorhoede op de boot of vliegtuig hierheen worden gezet.

2voor12 | 19-01-19 | 11:10 | 3

En de tsunami van diezelfde ouders daarna.

Fuckinghell | 19-01-19 | 11:13

Dat weet praktisch iedere weldenkende Nederlander. Grenzeloze naïviteit weer van wereldvreemde politici. Je zou ze haast wegstemmen.

Ommezwaai | 19-01-19 | 11:15

"Haast", ommezwaai!???

BenPakdee | 19-01-19 | 11:57

Geld genoeg volgens Rutte.
'''Regering Rutte krijgt het geld niet op.
Het is de regering in 2018 op geen stukken na gelukt het geld dat beschikbaar was om Nederland mooier en beter te maken op te krijgen. Er bleef bijna 4 miljard euro in de pot zitten. Onderschrijding heet dat in de taal van Den Haag. ''
www.welingelichtekringen.nl/politiek/...

pga | 19-01-19 | 11:09 | 2

Hoezo geld genoeg? We hebben een staatsschuld van zo'n 500 miljard.

Foolonthehill | 19-01-19 | 11:35

Die staatsschuld is 'goed voor Nederland'.
Vraag me niet hoe, dat zegt de overheid...

EEnzame SchizofrEEN | 19-01-19 | 11:52

Omvolking in progress..

Ton8695 | 19-01-19 | 11:07 | 4

Zo zie je maar weer. Als het puntje bij het paaltje komt heult het "rebelse" GS gewoon mee met de globalisten. Op naar het volgende generaal pardon, en volgende, en volgende..

rukvogel | 19-01-19 | 11:26

rukvogel | 19-01-19 | 11:26

Hoe heult het 'rebelse' GS mee met globalisten dan?

Ton8695 | 19-01-19 | 11:32
-weggejorist en opgerot-
petgerrit53 | 19-01-19 | 12:54
▼ 1 antwoord verborgen

Persoonlijk geloof ik meer in een "tegenwerkcriterium", als je Nederland nog enigszins geloofwaardig wilt laten zijn voor jullie kinders en kleinkinders over pakweg 30 j, ipv een failed state aan de Noordzee.

Jesus Christ in de hemel, hoor nu net op de radio "dat er brede steun bestaat voor een ruimer kinderpardon".
Beter een kindercordon. Hoef je je kleinkinderen ook niet in een verwaarloosde achennebisje kutmaatschappij te zien opgroeien tussen die AZC-kinderpardonkindekes.
Beide hebben met een plastic aut. geweer gespeeld, maar de omstandigheden waren heel anders...

chicago river | 19-01-19 | 11:05

Ze pleuren ze toch in die Tokkie wijken die mogen Ze dan heropvoeden en Zendeling spelen .
Dat noemen ze in t Haagje een win-win situatie .

liegende lippen | 19-01-19 | 11:02 | 1

liegende lippen | 19-01-19 | 11:02 |
Zendelingetje spelen en dan eindigen zoals die missionaris op dat wildwoeste eilandje in de Indische Oceaan ja. Recht Oop je rug in 't zand, in het zand je bloed en in je rug een speerpunt of 3.

chicago river | 19-01-19 | 11:10

Buma aardige vent maar typische gristen: is z'n verkiezing beloftes van gisteren ook al weer vergeten. Tweede paspoort zou worden afgeschaft onder CDA regering. Nu volgen de illegale " kinderen" tot 18 jaar... Van de halleluja toepende Gristenunie-Baptisten-gekkies verwacht ik niets anders. Die zijn collectief de weg kwijt en horen thuis in een gesticht.

Eendragtmaaktmagt | 19-01-19 | 10:59 | 1

Het grote probleem zit hem al in die arbitraire leeftijdsgrens; vanaf welke leeftijd is een kind geen kind meer?
Daar begint de hele sociaal-emotionele chantage. Ik heb met 'allochtone' 'kinderen' te maken die dingen uitkramen die ik als 20 jarige destijds net durfde te denken, terwijl de ouders dingen uitkramen die een Nederlandse 15-jarige al kan weerleggen.

EEnzame SchizofrEEN | 19-01-19 | 11:58

Een kat in het nauw maakt rare sprongen en politici helemaal. Het gekke is dat ze dan altijd voorstellen doen die een meerderheid waatschijnlijk helemaal niet wil. En dan janken bij zetelverlies.

Mijn klomp breekt | 19-01-19 | 10:59

.. bij "migrantenkinderen" denk ik direct aan man-verward-islamitisch-30 jaar-verdacht van.
Zal wel door Wilders komen. Of het nieuws waarvan je weet dat het gelogen is.

Jan Passant mk2 | 19-01-19 | 10:59 | 1

Ik denk dan altijd meteen aan Opsporing Verzocht!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:19

Prachtig dit zo vlak voor de verkiezingen gaat iedereen populistisch standpunten uitdragen ongeacht afspraken of regeerakkoord, als het niet valt is het na 20 maart weer business as usual. Als het niet valt!

marrretje | 19-01-19 | 10:58 | 2

Geen zorgen, zo werkt het spel naar de verkiezingen toe.
Na 20 maart order will be resumed.

Berbaar | 19-01-19 | 11:00

Zaken als Rutte naar de EU die op de achtergrond meespelen maakt het wel extra wankel, tis tijd voor een pooltje denk ik.

marrretje | 19-01-19 | 11:05

De VVD houdt vast aan het regeerakkoord, Harbers laat onderzoek doen en gaat er uiteindelijk over.
Als de coalitiepartners van het akkoord willen afwijken zullen ze zaken moeten doen en op andere terreinen de VVD ter wille moeten zijn.

Berbaar | 19-01-19 | 10:57 | 7

@Hollende_Kleurling | 19-01-19 | 11:12
Klopt, echter het land dient geregeerd te worden en de volgende verkiezingen zijn pas in 2021.

Berbaar | 19-01-19 | 11:17

Een kabinetscrisis is geen novum Berbaar. Onder druk wordt alles vloeibaar zeggen ze toch altijd in het Haagse?

Rest In Privacy | 19-01-19 | 11:21

Uhhh o ja verkiezingen in maart. Zie dat het theater weer is begonnen. Nu het vda weer met een proefballonnetje. Mooi man. Politiek het is en blijft toneel voor de buhne.

tweetybird | 19-01-19 | 11:21
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
chicago river | 19-01-19 | 10:54

NL doet me denken aan die 2 vermoorde meisjes bij het Rif/Atlasgebergte, hoe naif en hardleers kun je zijn om uiteindelijk je eigen ondergang te bewerkstelligen.
Flabbergasted.

ger1306 | 19-01-19 | 10:54 | 1

Probeer eens een gesprek te hebben met vrouwen over dit soort zaken:

vrouwen die zichzelf in probleemsituaties plaatsen en de gevolgen daarvan.
Het begint en eindigt met: je geeft het slachtoffer de schuld EN dat is nog geen reden om iemand ........ aan te doen.
Realisme is onbekend land voor deze mensen.

Arachne | 19-01-19 | 14:32

Al die intens bewogen en meelevende Politici en BN’ers, hoeveel hebben ze bijgedragen aan de opvang ?

Bolder | 19-01-19 | 10:54

Gewoon forum stemmen dan houdt het vanzelf op.

Dutch_Holland | 19-01-19 | 10:53 | 5

Mark_D_NL | 19-01-19 | 11:00
Onderdeel van kartel worden is denk ik onvermijdelijk.
Wel vind ik dat aantal zaken/oplossingen erg simpel worden voorgesteld. Dat kan alleen maar teleurstellend worden.

Rest In Privacy | 19-01-19 | 11:19

@Mark_D_NL | 19-01-19 | 10:58 dus wel een grote mond hier hebben maar niet gaan stemmen???

Zwizalletju | 19-01-19 | 11:24

Logische partner voor FvD is de VVD. Schieten we dus geen zak me op.

Graaisnaaiert | 19-01-19 | 19:26
▼ 2 antwoorden verborgen

16 Jaar geleden had Fortuyn een goed plan: strengere tegels voor uitzetting, en daar ook op toezien. En wie er toen al was, mocht blijven.

En nu staan we hier. De politiek is laf.

Papa Jones | 19-01-19 | 10:52 | 6

Nog strengere tegels?
Ach, zolang Joris het goed vindt.

Mr_Natural | 19-01-19 | 11:04

strengere tegels
Papa Jones | 19-01-19 | 10:52
Een typo van formaat, m'neer. Zo zie ik ze graag.
Wilt u 'm ruilen?

chicago river | 19-01-19 | 12:09

chicago river | 19-01-19 | 12:09

Wha-ha-ha, ik zie de typfout nú pas. Strengere tegels! De t zit naast de r op het toetsenbord.

Papa Jones | 19-01-19 | 12:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja wisselgeld, dat is logisch.
The Dike moet niet denken dat ie zomaar wat kan roepen.
Maar ik vind het goed.
GEEN klimaatakkoord voor een ruimer kinderpardon voor 700 kiddo’s.
GEEN Marrakech voor nog eens 700 minderjarigen. Prima deal!

Ruimedenker | 19-01-19 | 10:50

"Individuele moslims kunnen geweldige kwaliteiten hebben, maar de invloed van de religie verlamt de sociale ontwikkeling van haar volgelingen. Er bestaat geen sterkere regressieve kracht in de wereld. Verre van stervende, is de islam een militant geloof dat mensen wil bekeren. Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, bij elke stap onverschrokken strijders voortbrengend, en ware het niet dat het christendom wordt beschut door de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen het (de islam) tevergeefs heeft geworsteld, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome is gevallen.", aldus Winston Churchill. Een visionair zoals zal blijken.

Mariolo | 19-01-19 | 10:48 | 3

Jaja. Misschien dat jij omrolt en op je rugje gaat liggen maar ik niet. Dan gaan we te paard vriend.

tragic1911 | 19-01-19 | 10:52

Mannen te paard!!, we zijn verraden.

Pelforth | 19-01-19 | 11:00

Inderdaad een visionair ( die vele miljoenen levens,vooral in India,op zijn geweten heeft),maar hij heeft in dit geval gelijk gekregen. Hoogste tijd om als Europeanen op de rem te trappen en de grenzen te sluiten; tot hier en niet verder... anders.... Immigranten die zich niet wensen aan te passen verwijderen. Goedschiks of kwaadschiks.

Eendragtmaaktmagt | 19-01-19 | 11:06

Paar eeuwen geleden vond iemand het een goed idee om konijnen uit te zetten in Australië, dat was ook zo'n daverend succes.

Mr_Natural | 19-01-19 | 10:47 | 1

Ja en de reuzenpadden, om de graankevertjes op te eten. Die ze niet bleken te lusten.

Bolder | 19-01-19 | 10:52

Het is blijkbaar mogelijk om de asielprocedure dusdanig op te rekken dat men uiteindelijk mag blijven. Daar zou de regering iets aan moeten doen.

Mubbenschonster | 19-01-19 | 10:46 | 2

Dat werd zo n 20 jaar geleden ook al geopperd.

azijnseikerT | 19-01-19 | 10:50

Niemand durft daar wetgeving voor te maken. Wan rasistiesj.

Papa Jones | 19-01-19 | 10:57

Hoeveel immigranten kan onze maatschappij nog absorberen? Die vraag mag blijkbaar niet gesteld worden. In dienst leerde ik over zelfhulp kameradenhulp. www.nu.nl/binnenland/5635865/in-holla... Denk eerst na voordat je iemand gaat helpen.

azijnseikerT | 19-01-19 | 10:43 | 1

De Chinezen bezigen de volgende wijsheid:
Je kan stoppen om te helpen,
Je kan niet stoppen met helpen.

Arachne | 19-01-19 | 14:28

Prima om normaal met die kinderen om te gaan, maar je kan het alleen doen als je dan ook écht de procedures aanpakt en veel korter maakt. Kan dit niet, dan is een kinderpardon niet eenmalig maar structureel.

Dit is precies waar de politiek even wat harder moet gaan lopen: aanpakken ipv profileren.

Ggroengras | 19-01-19 | 10:42 | 4

tragic1911 | 19-01-19 | 10:48

Best wel grappig hoe men in de democratie blijft geloven terwijl we weten hoe het afgelopen is met de bedenkers ervan.

Mr_Natural | 19-01-19 | 10:56

Dat kwam door de binnenvallende islam.

Pelforth | 19-01-19 | 11:05

Ggroengras | 19-01-19 | 10:42 |
Gezinshereniging. Want ja wie moet er voor de koters zorgen....?

Is dit nog nieuws? | 19-01-19 | 12:18
▼ 1 antwoord verborgen

Gert Jan Segers, wat ben jij een ongelofelijke hypocriete .......

oakmont | 19-01-19 | 10:42 | 3

Hij is Christen EN! Politicus. Dat is huichelarij in het kwadraat.

Mark_D_NL | 19-01-19 | 10:44

en links

Pelforth | 19-01-19 | 11:06

@Mark_D_NL: lekker makkelijk wel hè, dat generaliseren? Ik ben ook Christen maar ik hoef ze hier niet!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:24

Lieve Geenstijl-redactie, waarom bent u voor het belonen van wetsovertreders? Deze mensen zijn *geen* (ik herhaal: geen) asielzoeker. Dat weten ze zelf ook en ze zijn door onafhankelijke rechters al 3-5 keer daar op gewezen.

Wordt het dan niet eens tijd dat ze gewoon oprotten naar waar ze thuis horen?

Vitaly Chernobyl | 19-01-19 | 10:41

D66 kiezer (zijn die er trouwens nog?): Liever homo-ophanger sympathisant Kaag, dan homo Jetten. Allemachtig prachtig 88.

echt_links | 19-01-19 | 10:41

‘t CDA: een vos die zijn oude streken niet verliest.
Weet u nu de gillende en schreeuwende achterban toen er in 2010 over het regeer- en gedoogakkoord werd gestemd op het congres? Om maar niet te spreken over een aantal “prominenten” binnen de partij die hun messen slepen.

Nu is het dus wachten totdat de VVD weer hun ware aard laten zien.
We weten inmiddels allemaal dat, wanneer het erop aankomt, de VVD niet bereid is echt te vechten voor dit soort zaken. Zie Rutte II (Bed, Bad, Brood, strafbaarheid van illegalen en uiteraard 2015).
Immigratie- en integratiezaken zijn louter interessant om aan te kaarten om retoriek mee te bedrijven en daarmee de pijlingen omhoog te krikken.

Lage belasting (op zich prima) en lekker klef aanschurken tegen multinationale bedrijven hebben uiteindelijk prioriteit boven alle andere zaken. Dat laatste biedt trouwens mooie postpolitieke carrièreperspectieven voor de meest luidruchtige behartigers, maar dat zal uiteraard nooit meespelen bij de integere VVD.

Ach, wie weet dat Erdogan weer iets flikt waarmee vlak voor de verkiezingen de VVD alsnog weer mooi kan scoren door “stoer” op te treden.

Het stemvee heeft nu eenmaal het geheugen (en IQ) van een goudvis.

Kompromat | 19-01-19 | 10:41 | 1

Weet u nu = weet u nog
En “pijlingen” (afschuwelijk & onvergeeflijk) is dus “peilingen”.

- diepe zucht -

Kompromat | 19-01-19 | 13:43

'De dreiging van uitzetting veroorzaakt hersenschade.' Niet meer dreigen maar meteen uitzetten et voila.... Probleem opgelost.

EUrofoob | 19-01-19 | 10:41 | 1

Wel interessant dat die hersenschade alleen op de terugweg wordt opgelopen. Opgepikt worden door een activistenboot en vervolgens van land naar land verkassen tot je bij de beste verzorgingsstaat uit bent gekomen, is klaarblijkelijk gezonder voor die hersentjes dan opvang in de regio.

kapoerewiet | 19-01-19 | 11:06

Buiten dat ik geen voorstander van het plan ben... wel mooi. Mooi dat de VVD het recht in het gezicht terug krijgt. Politiek kapitaal vergooien met die dividendbelasting, beetje dreigen het op te blazen rondom het klimaatakkoord... en nu gewoon een stomp recht op je bek krijgen van drie gutmensch partijen die zeggen 'wij kunnen dus ook van gedachte veranderen. Toe dan, blaas het maar op.'

Die quote van Amzani, dividendsaga in het achterhoofd, is natuurlijk idioot.

Sjors W. | 19-01-19 | 10:38

Veel extra stemmen van oma's ,opa;s ,vrouwen en homo;s.
Hoera Hoera

rein9576 | 19-01-19 | 10:37

Hahaha CDA: op naar de 0 (zegge NUL) zetels.

echt_links | 19-01-19 | 10:37 | 2

CDA'ers hebben ze het licht gezien en de laatste CDA'er doet straks het licht uit.

Mr_Natural | 19-01-19 | 10:39

CDA'ers zien meestal het licht na hun politieke carrière. 's Kijken hoe het ze vergaat zonder hypocrisie.

Sitting_targets | 19-01-19 | 12:11

Is er nou in heel godgans gigantisch Afrika niet een veilig gebied te vinden voor deze kinderen en moeders zodat voor dezelfde kosten 25 keer zoveel mensen opgevangen kunnen worden?

Dat zegt toch wel wat over Afrika.

En over Europa.

Mr_Natural | 19-01-19 | 10:34 | 3

Er is nu eenmaal vraag vanuit de deugrepublieken. Allemaal een kwestie van vraag en aanbod. Zolang er vanuit het Westen een zielige-kindjes industrie draait zal dit altijd blijven bestaan. Negertjes zijn verslavend voor die lieden.

van Oeffelen | 19-01-19 | 10:38

het is een businessmodel dus het gaat gewoon door. Teveel mensen zijn er afhankelijk van. Dus wanneer de zielige Afrikaanse kindjes op zijn, zorgen ze er wel voor dat er ergens anders zielige kindjes zijn. Allemaal neppe shit.

Mark_D_NL | 19-01-19 | 10:43

Hele volksstammen verdienen hun brood aan de opvang van gelukszoekers.
Met name advocaten, die beroepszaken traineren en keer keer weer naar de Rechter stappen, terwijl ze weten, dat de liegende gelukszoeker kansloos is, zouden geen vergoeding meer moeten krijgen voor al die kansloze zaken.
Asiel afgewezen?, maar een keer beroep en dan weg wezen en geen beroepsmogelijkheid tegen de uitzetting en natuurlijk geen bed, brood en bad.

Pelforth | 19-01-19 | 11:16

Als deze voor het volk werkende ambtenaren nu eens persoonlijk verandwoordelijk zouden worden gehouden voor hun maatschappij ontwrichtende daden en standpunten. ( zonder recht op wachtgeld)
Dan zouden ze een stuk minder slinks zijn.
Wij kunnen als mini landje de wereld niet veranderen of veiliger maken.
Maar de politiek is Nederland wel onveiliger en onbetaalbaar aan het maken.
Onder het motto : Ander volk eerst.

Het leven is zwaar | 19-01-19 | 10:33

Ze hebben ooit een computerprogramma gebruikt om te berekenen hoe oud die minderjarige asielzoekers in werkelijkheid zijn. Je mag gerust 10 jaar optellen bij de leeftijd die ze vertellen.

Osdorpertje | 19-01-19 | 10:32

Tja, dit krijg je elke paar jaar (als het links uitkomt) zolang we van die ellenlange procedures met eindeloze beroepsmogelijkheden hebben.

Wim_Kut | 19-01-19 | 10:31

Liever Kaag dan Jetten? Wat is de volgende vraag, liever regen of drup?

Blasfemie | 19-01-19 | 10:31

Recept: schop je kinderen naar Nederland, of maak er een paar als je er bent, daarna rekken, rekken en nog eens rekken met die procedure, af en toe even in de illegaliteit. Na een jaar of acht à tien zijn je kinderen "geworteld" en mag de hele familie blijven. Geweldig. Wie vertrekt er eigenlijk nog uit Nederland? De autochtoon natuurlijk!

JvanDeventer | 19-01-19 | 10:30

Zo zie je maar hoe de CU door het CDA als een bedreiging wordt gezien. Et CDA is bang om bij verkiezingen leeggevreten te worden door de CU n de linkse dominees van de Protestante Kerk in Nederland.

Het CDA wil het niet hebben over het klimaatakkoord omdat ze weten dat het dossier zo volmgaten zit en zo disproportioneel duur gaat worden, dat het de handen daaraan niet wil branden. De kostenramingen worden zo lang mogelijk uitgesteld, simpel om de discussie te ontlopen.

Dan is het makkelijker om over “een paar honderd” kinderen te spreken, om een sentimentele snaar te raken bij de vergrijsde achterban van het CDA en de CU-jugend waar types als Ans Boersma een voorbeeld zijn.

De val van het kqbinet kan uiteraard zongebeuren, zeker bij een kabinet dat uit 4 partijen bestaat en een hele kleine marge heeft in eerste en tweede kamer. Meestal valt zo’ n kabinet dan op een onderwerp dat niks te maken heeft met de echt wezenlijke zaken. Dus nu niet op immigratie, integratie of islam, maar op een of ander bagatel. Wie zal het zeggen.

Wanneer de peilingen enigszins correct zijn, gaan verkiezingen voor de tweede kamer helaas niks veranderen. Na een vierpartijenkabinet krijg je er dan een met 5 of 6 of zoals in Zweden een minderheidskabinet met steun van extreem links. Het kartel laat namelijk niet zomaar los.

Glasgow Argus | 19-01-19 | 10:29 | 3

CU moet zelf ook uitkijken. Groot deel achterban is traditioneel-conservatief. Opzichtig de christelijke variant van GroenLinks spelen wordt niet gepruimd, wat extreem-linkse dramtheologen als Rikko Voorberg, Axel Wicke en Alain Verheij ook roepen.

raskol | 19-01-19 | 10:34

Het kabinet gaat niet vallen.
Peilingen zijn nooit correct.
Het is een corrupte immorele tyfusbende, een verlengde van de fascistenclub EU en de grootste collectieve sekte sinds de vorige eeuw.
Democratie is -sinds internet- een farce gebleken.

Toos Doos | 19-01-19 | 10:37

Katholiek Nederland, ooit de grootste groep, lijkt niet meer te bestaan. Begraven met Lubbers.

Sitting_targets | 19-01-19 | 12:16

Eigenlijk zou iedereen heel erg goed moeten beseffen dat een 'kinderpardon' de start is van het vormen van een ideologische Jugend die vanaf geboorte ingezet is/wordt om de weke gevoelens van slap volk om te buigen naar meer meer meer betalen en meer meer meer aangeven van ideologisch 'fouten'.
Het eerste kinderpardon is al lang geleden.
De centrifuge versnelt in rap tempo.

Toos Doos | 19-01-19 | 10:29 | 2

Is-lam jugend

marrretje | 19-01-19 | 10:54

EU-jugend, doelde ik meer op.

Toos Doos | 19-01-19 | 10:55

Ja, ik denk echt dat het CDA hiermee eindelijk weer de electorale weg naar boven heeft gevonden. Full Metal Christelijke Naastenliefde in your face. Buma doet het gewoon.

Rest In Privacy | 19-01-19 | 10:29

[fluistertoon] Ik durf het bijna niet te zeggen hier, maar ik ben in principe ook wel voor het verruimen van het kinderpardon. Waarbij ik dan wel de voorwaarde wil stellen dat onze grens per direct dicht gaat voor nieuwe aanwas.

VanBukkem | 19-01-19 | 10:28 | 9

JvanDeventer | 19-01-19 | 10:47
Je had het over een voorwaarde waaraan voldaan moet worden. Iedereen heeft het recht hier asiel aan te vragen en (bijna) iedereen heeft het recht op een eerlijke beoordeling (proces) van die aanvraag. Zo'n proces kan lang duren, kinderen wortelen, et voilà - kinderpardon. Ons vreemdelingenrecht valt onder EU paraplu van richtlijnen en verordeningen. En natuurlijk onder het Handvest van de grondrechten.

Rest In Privacy | 19-01-19 | 11:00

"Waarbij ik dan wel de voorwaarde wil stellen dat onze grens per direct dicht gaat voor nieuwe aanwas."

Maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Telkens hoor je: "Na dit pardon is het verder voorbij. Dan gaan we handhaven en uitzetten". Na die 26.000 gezichtjes hoorde je dat, nu hoor je het mbt die 400 uitgeprocedeerden die "vergelijkbaar" zijn met Howick en Lili (waarvan ik een paar weken geleden in het Ad las dat het er eigenlijk 1400 zijn).

Wat de politiek op deze manier doet is het probleem even wegmoffelen. Want als die (1)400 hier weer mogen blijven ,dan is het ca 2 jaar min of meer rustig, en daarna is het volgende cohort uitgeprocedeerd, de lui die op dit moment in hun 3e of 4e procedure zitten. Dan begint het hele circus weer van voren af aan.

Dr_Johnson | 19-01-19 | 16:26

De grens dicht zonder kinderpardon is ook een optie hoor!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Is er nog "nieuws" dat niet gaat over immigranten, jihadi's, moslim gekkies, marokijnen e.d?

Mark_D_NL | 19-01-19 | 10:26 | 6

Ja! De rayonhoofden komen bij elkaar.

Julianalaan | 19-01-19 | 10:33

Een insider geeft het huwelijk tussen Harry en Meghan nog geen vijf jaar. Goed nieuws voor mij, want dan heb ik nog even om cougar skills te verwerven.

MickeyGouda | 19-01-19 | 10:33

Mark_D_NL | 19-01-19 | 10:26
Ja Trump gaat weer een ontmoeting aan met Kim.

Is dit nog nieuws? | 19-01-19 | 12:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Her sprookjeshuwelijk van dit kabinet blijkt opeens een uit de hand gelopen uithuwelijkingsproject te zijn en de echte wensen en eisen voor een lang en gelukkig samenzijn komen zo vlak voor de PS/1eK verkiezingen naar buiten. Prettige timing.

NeedIsaymore? | 19-01-19 | 10:26 | 1

Voor de bühne.

Muxje | 19-01-19 | 10:28

Snel nog wat neuqen dus en dan tijd rekken.

azijnseikerT | 19-01-19 | 10:26

Als dat hele migrantenprobleem niet zo uit de hand zou zijn gelopen, had waarschijnlijk niemand zich druk gemaakt over een paar kinderen meer of minder. Het zijn tenslotte kinderen.

MickeyGouda | 19-01-19 | 10:26 | 2

Het is net als bij een lekkende boot: door elk klein lek komt maar een klein beetje water binnen. Maar er zijn alleen zo verschrikkelijk veel lekken, af en toe schept iemand hele emmers tegelijk naar binnen, er wordt niet gepompt en niet gehoosd en de boot staat al voor de helft vol water.

JvanDeventer | 19-01-19 | 10:38

@JvanDeventer: mooie vergelijking! Klopt als een bus!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:26

Het is maar goed dat er een put in mijn tuin ligt waarnaast een geldboom groeit.
- De instroom van onrendabele.
- Een elektrische auto, of een vermogen voor een ritje met de trein.
De enorme kosten van het milieu "plan" van de Roverheid.
De constante stijging van lasten, door Roverheid, zowel landelijk als plaatselijk.
De stijgende kosten van de "bijdrage" aan de EU.
Dadelijk het ruimere kinder "pardon" waar natuurlijk ouders en grootouders, ooms en tantes en hun kinderen meekomen.
De steeds maar uit dijende ambtenaren kliek, deels ook onrendabele.
De nimmer stoppende, zelfs groeiende bulk aan "ontwikkelings" hulp.
Loop gewoon een keer meer naar mijn geldboom.
Komt allemaal goed!

Tilburgse bluf | 19-01-19 | 10:25

Goed voor het klimaat, overbevolking dat in Nederland welkom gaat zijn..

fikkieblijf! | 19-01-19 | 10:24 | 2

Jonge, klopt we hebben toch kei veel ruimte. Geen files, uitgestrekte vlaktes om vrijstaande huizen te bouwen, tolerantie van de overheid, giften voor de nieuwe Nederlanders, een sociaal vangnet waar je geld van krijgt en een inheemse bevolking die krom loopt van het werken om dat te faciliteren voor de rest. Prachtig, I love Holland.

tragic1911 | 19-01-19 | 10:28

Overbevolking is een taboe. Wel het grote wereldprobleem maar toch doodzwijgen.

Pislinq | 19-01-19 | 10:38

Normaal gedrag voor gristenen, de andere wang toekeren.

Mr_Natural | 19-01-19 | 10:24 | 1

Ben Hetzat | 19-01-19 | 13:07 Precies. En daar komt nog eens bij dat de teller helemaal niet op de ons voorgelogen 7% staat maar al veel hoger. Het gaat echt razendsnel.

The7thGuest | 19-01-19 | 14:08

Of het doel omvolking is bij dit soort dwaallichten, of dat ze onwetende marionetten zijn, is nog niet te zeggen.
Het resultaat is in ieder geval wel omvolking.
En dat is een hele slechte zaak.

kempenaer | 19-01-19 | 10:24 | 3

Jezelf in de positie wurmen dat er een groot risico bestaat dat je een minderheid gaat worden in je eigen land, getuigt sowieso van een grote domheid.
Met minderheden loopt het bijna standaard slecht af.
Onderdrukking, verjaging of uitroeing ligt altijd op de loer.

Ray69 | 19-01-19 | 10:33

@ Ray69 | 19-01-19 | 10:33 |
U bezigt zich goedkope bangmakerij.
Alsof u, ik en menig reaguurder dat omslagpunt ooit gaan meemaken.
De teller staat nu op 7%, verwachting voor 2060 is 30%. (23% in 41 jaar = 0.56% per jaar) Zet die trend op de zelfde lijn door dan duurt het nog 39+ jaar (2099) voor de 50% aangetikt wordt. Tegen die tijd maken de generaties na ons zich druk over hele andere zaken gok ik.

normanius | 19-01-19 | 12:47

@norm. Trend is wel exponentieel dus gaat aanzienlijk sneller

Ben Hetzat | 19-01-19 | 13:07

Chantage met kinderen.

Ray69 | 19-01-19 | 10:23 | 4

keestelpro | 19-01-19 | 11:02
Niet alleen geweest. IS kinderen executeren doodleuk mensen alsof het niets is. En o.a. dit soort kinderen wil men uiteindelijk hier houden....

Ommezwaai | 19-01-19 | 11:12

En dan denken de politici ook niet aan de term 'Anchor Child"...
Je geeft er 400 een pardon, maar er zijn mogelijk ook nog eens 800 ouders..

Wijze uit het Oosten | 19-01-19 | 11:39

En grootouders, ooms, tantes, neven en nichten, broers en zussen. Met wie moeten ze anders trouwen

Ben Hetzat | 19-01-19 | 13:05
▼ 1 antwoord verborgen

Dus dan toch maar Wilders zijn beleid...... grenzen dicht!

Mariolo | 19-01-19 | 10:23

CDA is strategisch enorm dom bezig. In plaats van zich te positioneren als een redelijk alternatief voor FvD, PVV, VVD, proberen ze deel uit te maken van de Linkse Kerk. Naïeve Gutmenschen, christengekkies en stalinisten gaan toch niet op het CDA stemmen. DOM, DOM, DOM. Onder Buma wordt het CDA een marginale splinter.

balustrade | 19-01-19 | 10:22 | 1

Laten we het hopen!

IkwilJinekwel | 19-01-19 | 11:12

Misschien had hij het wel over de opmerking over RoboJet erboven.

algoritmos | 19-01-19 | 10:22

De Christenen in NL kunnen zich maar beter bekeren tot islam. Geen woord geen actie mbt de Christenen die in Syrië zijn afgeslacht.... 0.... ik veeg m'n reet af met de Christen mensen uit NL....

ZwarteRiek | 19-01-19 | 10:22 | 2

Slappe hap inderdaad.

IkwilJinekwel | 19-01-19 | 11:11

Van een moslim wet je tenminste nog waar je aan toe bent. Christenen echter........

Ben Hetzat | 19-01-19 | 13:03

Het spel dat migranten met kinderen spelen wordt beloond; die slome CDA'ers vergeten blijkbaar dat kinderen ook ouders hebben.
De volgende lading illegalen worden weer beloond met een Nederlands paspoort en nieuwe ladingen staan te trappelen om naar Nederland te gaan.
Wat een ergerlijke naïviteit van politici. De VVD gaat wel akkoord die doen alles om aan de macht te blijven.

VanGeuzen | 19-01-19 | 10:22

Ik ben wel voor een kinderpardon.
Maar dan moet er wel wat tegenoverstaan natuurlijk,zoals verplicht orgaandonor worden of zo...……...

ditotje | 19-01-19 | 10:22 | 2

Voor mij kan er maar één ding tegenover staan: dat de kraan dicht gaat. Dus snelle procedures en er uit bij afwijzing. Illegaliteit wordt een strafbaar feit en hulp daaraan dus ook. Dit zodat niemand meer wortels kan ontwikkelen in afwachting van de procedure.

Dat kinderpardon is inmiddels een traditie aan het worden. Als de kraan dicht gaat, hoef je niet te blijven dweilen.

ZoekEenVrijeNick | 19-01-19 | 10:27

En geen beroep mogelijk in asielzaken. Duurt te lang en kost te veel.

Ben Hetzat | 19-01-19 | 13:02

tja, alles uit de kast, alles uit de kast.. eerst lopen te mekkeren dat regeerakkoord regeerakkoord is.. ( en dat zelfs na een maandenlange debatten en strijd over een afschaffing dividendbelasting dat niet in het regeerakkoord zat)
Dat regeerakkoord waar die coalitie maanden mee bezig is geweest totale nonsens! elkaar op die afspraken aanspreken net hoe de vlag erbij hangt. Mag hopen dat Nederland dit enorme gedoe en minachting voor de democratie in maart genadeloos afstraft. Democratisch gekozen partijen komen niet in een coalitie en vervolgens zijn afspraken in dat regeerakkoord alleen blad en tijdvulling.
Laten we asjeblieft hopen dat we niet straks een onbetaalbare lucht klimaatmaatregelen door de strot krijgen als burger maar ook nog voor nog meer onhoudbare kosten oplopende migratie problemen op ons nek krijgen.. Marrakesch en een kinder pardon.. echt dit gaat leiden tot nog meer procedures voor mogen blijven en onderhouden worden door de Nl belastingbetaler..

fikkieblijf! | 19-01-19 | 10:22

Gristelijk, laf, zwak, dommig en verraderlijk.
Deze foute draai verbaast me dus niets.

kempenaer | 19-01-19 | 10:21

Ik ruik extra handel voor de mensensmokkelaars in Afrika. Tegen een geringe meerprijs leveren ze binnenkort ook een pardonkind.

Joris Beltsin | 19-01-19 | 10:21 | 2

Marrakesch! voor migratie uit Afrika... gewoon invliegen en blijven.. wel met je kind!
Voor de rest van de wereld, invliegen.. met kind en blijven.. kinderpardon

fikkieblijf! | 19-01-19 | 10:23

Ze fokken er in Afrika de komende decennia nog een paar miljard bij, 4,4 miljard Afrikanen is de verwachting aan het einde van de eeuw.
En een groot deel daarvan wil graag een gratis huis, miele en uitkering in Europa. Voor de rest van hun leven in de bijstand.
Ik sprak gisteren nog een immigrante uit Afrika. Woonde 5 jaar in NL, sprak nauwelijks een woord Nederlands, had in NL al een kind gefokt en nog geen dag gewerkt en was dat ook niet van plan want zo kon ze lekker de hele dag met dat kind bezig zijn. Woonde alleen met kind. Vader was andere Afrikaanse immigrant die elders in NL woonde.
Kansloos volk dus dat dit land verzwakt en laat wegzakken in de swamp.
Zonde, maar blijkbaar meent de meerderheid van NL dat dit positief en tolerant is.
Nou, Aristoteles wist al wat dat betekende.

kempenaer | 19-01-19 | 10:45

Die Harbers loopt natuurlijk allang op weerzinwekkende wijze zijn discretionaire bevoegdheid te misbruiken, dus dit nu officieel maken is een kleine stap.

gestoptmetroken | 19-01-19 | 10:21

Lekker geld en paspoorten uitgeven aan iedereen, maar problemen echt oplossen? Natuurlijk niet!

Kaas de Vies | 19-01-19 | 10:19

Zuiger Rutger is welkom?

Harry Turtle | 19-01-19 | 10:19

Pardon?!

Kaas de Vies | 19-01-19 | 10:18

Ruimer kinderpardon bestaat niet. Vanaf hoe oud? 18, 16, 12? als je in de buik zit krijg je al, met je ouders, een kinderpardon. Iedere regel kent een scheidslijn, barmhartig zijn voor die groep die het bijna kreeg levert weer een nieuwe groep op die dat bijna kreeg.... Heeft geen enkele zin. Doen we om de zoveel jaar dit en zo ongeveer geen blonde meer te zien in onze steden inmiddels

merel veld | 19-01-19 | 10:18 | 2

Nieuwe slogan "Wippen voor een huis en een Miele". Wippartijen van de autochtone man die eindigen met een kind kosten 3000 Miele's en als het mis gaat leef je op een recreatiepark in een caravan omdat je wijf je kaalplukt. Er gaat iets grondig mis in Nederland.

tragic1911 | 19-01-19 | 10:24

tragic1911 | 19-01-19 | 10:24
Raak. Behalve dat er niet iets grondig mis "gaat", maar het allang mis "IS" (pun).
Grootste vraag is niet meer, zoals een kabinetje of 3, 4, terug, wanneer die wal dat schip gaat keren, maar of er nog wel een wal is die dit schip kan keren.
"Denkend aan Holland"... nu nota bene live op de staatsradio 1.

chicago river | 19-01-19 | 11:42

Goh, wat een toeval allemaal. En dat op zaterdag.
Ben benieuwd hoe de propagandawind maandag staat.

Toos Doos | 19-01-19 | 10:17

@PiekeDe geeft Gert-Jan even een paar draaien om de oren!

redthehaghue | 19-01-19 | 10:17

Christenen en kinderen, dan weet je het wel.

Pelforth | 19-01-19 | 10:17

Tuurlijk via de kinderen manipuleren dat je mag blijven. Laten we dat stimuleren. Om ongecontroleerd te janken.

tragic1911 | 19-01-19 | 10:16 | 3

Ook de staking van kinderen ´tegen´ het klimaat. Ik vind het ranzig dat onwetende geesten hiervoor gebruikt worden.

horsteknots | 19-01-19 | 10:17

Helaas, kinderen worden in Nederland zeer links opgevoed en pas op latere leeftijd, als ze erachter komen dat de wereld niet 'my little ponyland' is worden de slimmere wat kritischer op het politiek correcte klimaatvirus wat op dit moment zo heerst in de wereld.

tragic1911 | 19-01-19 | 10:19

Klopt, de dommere exemplaren zijn het makkelijkst te hersenspoelen en zijn later ook niet in staat om dit in te zien en zich hier van los te maken.

kempenaer | 19-01-19 | 10:37

Nog eventjes en ipv provinciale statenverkiezingen kunnen we naar de stembus voor de 2e kamer.

Frank1387 | 19-01-19 | 10:15 | 1

Als dat zou kunnen! Wellicht combineren met stemmen voor The Voice of Dance Singh?

NeedIsaymore? | 19-01-19 | 10:23

"CDA draait. Is nu ook voor soepeler kinderpardon"

Idioten.

Dr_Johnson | 19-01-19 | 10:15

Tijdbommetjes.

vmk | 19-01-19 | 10:14 | 1

Tiktak tiktak...
En het heeft een aanzuigende werking om nog meer tijdbommetjes, dit zwalkende en onverantwoordelijke beleid van het CDA.
Dat de met een eeuwig schuldcomplex opgezadelde CU hier opgewonden van wordt, is voorspelbaar, want die haten zichzelf diep van binnen.

kempenaer | 19-01-19 | 10:36

17 jarige jihadisten zijn ook kinderen. Zielig!

keestelpro | 19-01-19 | 10:12 | 1

Ja, zielig voor ons!

BaldEagle | 19-01-19 | 19:29

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken