achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Verblijfsvergunning Afghaanse Mannheimsteker Sulaiman Ataee was al in 2014 afgewezen

Kon daarna doodleuk radicaliseren in Duitsland

Sulaiman Ataee, de 25-jarige gozer die afgelopen vrijdag meerdere mensen neerstak en een politieagent vermoordde bij een politieke bijeenkomst in Mannheim, verbleef lange tijd illegaal in Duitsland. Dat meldt het Duitse WELT. Al in 2014, een jaar nadat hij vanuit Afghanistan naar Duitsland kwam, werd hem de deur gewezen door de Duitse immigratiedienst. Toch hij werd nooit uitgezet. In 2023 kreeg hij plots een tijdelijke verblijfsvergunning omdat hij een kind had verwekt bij een Duitse vrouw en daarover de voogdij deelde. Inmiddels was hij al geradicaliseerd.

Niet alleen laat Sulaiman Ataee vanaf 2020 een volle baard staan, ook duiken er YouTube-video's van haatprediker Ahmad Zahir Aslamiyar op. De video's zijn ge√ľpload op een account dat te herleiden is naar de Mannheimse messentrekker, schrijft WELT. Na de inval in zijn woning en inbeslagname van zijn elektronica, verdween het account.¬†

Kortom: alles waar de Duitse autoriteiten totaal blind voor zijn geweest - en die hadden hem dus al vanaf 2013 in het systeem staan - is met nog geen drie dagen speuren ontrafeld door een onderzoeksredactie. Complimenten aan WELT, schaam je dood Duitsland.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.