achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Duitse islamcriticus Michael Stürzenberger gewond bij mesaanval in Mannheim

NSFW beelden

In het Duitse Mannheim zijn gewonden gevallen bij een mesaanval. Het doelwit was volgens BILD de bekende islamcriticus en politicus Michael Stürzenberger (59). De aanslag was te zien in een livestream van Stürzenberger. Op de beelden is te zien dat hij gewond raakt. Een politieagent is in zijn nek gestoken. De dader werd door agenten neergeschoten. Over de ernst van de verwondingen zegt de politie nog niets te kunnen zeggen. 

Stürzenberger was van 2013 tot 2016 partijleider van de islamkritische partij Die Freiheit, die later opging in AfD. Daarnaast was hij actief voor Pegida. Hij was in Mannheim voor een bijeenkomst van Bürgerbewegung Pax Europa (BPE), die zich inzet voor "het behoud van de Joods-christelijke cultuur in Duitsland en Europa". Volgens Duitse media wordt de activist al langer bedreigd door radicale moslims omdat hij geregeld Soera's voorleest op anti-islam-bijeenkomsten.

Opvallend: in de hitte van het moment heeft de agent, die op dat moment zelf wordt neergestoken, de verkeerde persoon in de houdgreep. De man probeerde de aanslagpleger tegen te houden maar wordt, naar het lijkt, eveneens in de boeien geslagen.

UPDATE: Lol. De NOS ging er met gestrekt been in. Haalt na 20 minuten "extreemrechts" uit kop.
UPDATE: Politie ter plaatse meldt aan de Mannheimer Morgen dat de dader "aanzienlijk verwond" is. Dezelfde krant meldt dat de agent ernstig gewond is geraakt. Beide niet verrassend.
UPDATE: Stürzenberger is in het been en het gezicht gestoken. Daarnaast meerdere medewerkers van BPE gewond. Geen van hen lijkt in levensgevaar.

De dader

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.