achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Terugkijken. ME knuppelt UvA-barricade- en tentenkamp uiteen, 'demonstranten' en kandidaat-Kamerlid GroenLinks-PvdA Paul Smits afgevoerd

Het liveblog kijkt u hier terug

Amerikaantje spelen na 1 nacht subiet beeïndigd door Femkes knuppelmacht. Na de breek ziet u hoe drie bussen vol revolutionairen worden afgevoerd om daarna door het fascistische regime standrechtelijk vrijgelaten te worden. AT5 schrijft: "De eerste demonstranten die afgelopen nacht werden gearresteerd door de politie bij het tentenkamp op Roeterseiland zijn vrijgelaten. Hoe groot de groep demonstranten is, is nog niet duidelijk. Volgens de politie gaat het om demonstranten waarvan de identiteit al door de politie is vastgesteld. Ze blijven nog wel verdachten in de zaak. Demonstranten waarvan de politie de identiteit nog niet weet, zitten op het moment nog vast."

In totaal zijn er zo'n 120 mensen aangehouden. Onder hen was dus ook GroenLinks-PvdA kanditaat-Kamerlid uit de intersectionele hel Paul Smits, zie helemaal onderaan.

Veel meer beeld na de breek, dit artikel wordt aangevuld.

Update 08:12 - UvA "Associate professor in political science at the University of Amsterdam, working on migration, citizenship, racism, gender, and family" Saskia Bonjour: "Mijn universiteit heeft de ME laten inzetten tegen haar eigen studenten. Ik heb even geen woorden." Ja, weet je Sas. Jij bent dus zeg maar eigenlijk het hele probleem: "She teaches mostly in the field of gender & politics and intersectionality. Her research focuses on the politics of migration (...) Research interests: Family migration."
Update 08:39 - Een agent liep gehoorschade op bij de ontruiming.
Update 10:53 - Elsevier sprak twee van de vijftien "joodse tegendemonstranten" die het tentenkamp met fakkels en Israëlische vlaggen binnendrongen. Het betreft een aanstaande- en oud-UvA-student. "We wilden met een tegengeluid komen. Bovendien zagen we dat dit niet echt een pro-Palestijns protest was, maar eerder een antisemitische demonstratie. Pure Jodenhaat. (...) We wilden niet vechten. Maar wel wilden we bewust onrust veroorzaken. Dat zou de politie, de gemeente en de universiteit misschien overhalen om iets te doen tegen deze wandemonstratie." Ook zij haalden hun inspiratie uit Amerika, maar dan de Cali Combat Jews die het UCLA-kamp belaagden. "We zagen dat in de Verenigde Staten op sommige campussen zulke tentenkampen wel twee weken lang werden getolereerd. Totdat er een tegendemonstratie kwam uit Joodse of pro-Israëlische hoek. Binnen een dag greep de politie daar in en veegde het tentenkamp en de demonstranten weg. Dat wilden we hier ook bereiken."

Femkes lange lat

De campus op Roeterseiland was sinds maandagmiddag bezet door pro-Palestinademonstranten. De studenten zetten tentjes op en riepen de UvA en de VU op om de samenwerkingen met Israël te stoppen. De UvA vroeg de demonstranten om het terrein te verlaten, maar dit gebeurde niet.…

255
Reply

"The people united will never be defeated". Jongens, waar hebben jullie het nou over?

Je mag niet eens meer camperen

Daar gaan ze, de revolutionairen

Gazaantje spelen

In Cuba wordt Che Guevara ook wel de Cubaanse Paul Smits genoemd

Kandidaat-Kamerlid voor GroenLinksPvdA en vicefractievoorzitter GroenLinks Gelderland, Paul Smits (rechts in het licht in beeld), was van de partij tijdens ingrijpen politie. Hij hielp een handje mee, volgde aanwijzingen weg te gaan niet op en is later gearresteerd. #UvA

Michael Vis
Michael Vis
@MichaelVis_

Paul Smits, vice-fractievoorzitter van de GroenLinksfractie in de provinciale staten Gelderland was er ook bij vandaag. Met bordje.

Image
830
Reply

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.