achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

VIDEO. Stokslagen (?) bij UvA-bezetting

Niks zegt 'ik steun Gaza' zoals een paar flinke tikken met een stok

Video via Esther Voet, die meldt dat "Joodse jongeren die een tegengeluid laten horen worden aangevallen". Zo gaat het er momenteel aan toe bij de UvA, waar bezorgde studenten hun zorgen over de situatie in Gaza uiten door dit soort bezorgde stokken te gebruiken. 
WEL/NIET GERELATEERD: De situatie was zojuist even chaotisch, omdat "een groepje gemaskerde gasten" met vuurwerk gooide en begon te vechten, zie video hieronder. 
ONDERTUSSEN: Verdachte koffer op Amsterdam CS
UPDATE 21u23: Wel gerelateerd dus: gast die klappen krijgt was betrokken bij gedoe met vuurwerk/vechten. 
UPDATE 21u25: Politie overweegt ontruiming
UPDATE 21u29: Voor zover wij het kunnen nagaan op de beelden zijn degenen is een van degenen die hierboven klappen krijgen dezelfde lui iemand die eerder probeerden de demonstratie te verstoren met fakkels. Dat is wel wat anders dan alleen een tegengeluid laten horen (we halen opmerking over politie die ze wegstuurt weg). Ondertussen is hun vlag afgepakt en verbrand en is de rust kennelijk weergekeerd. (UPDATE GEÜPDATETE, zie UPDATE 1u31)
UPDATE 21u33: Op deze video ook duidelijk te zien dat vuurpijl wordt afgeschoten door pro-Israël-'demonstranten'
UPDATE 21u48: ME staat paraat om de hoek
UPDATE 22u03: UvA-bezetters hebben stenen bij zich
UPDATE 22u14: Demonstranten willen niet onderhandelen met de UvA, omdat die zou eisen dat merendeel terrein verlaat
UPDATE 22u24: LOL. Politie meldt te zien dat de bezetting een aanzuigende werking heeft. Wij dachten altijd dat aanzuigende werking een fabeltje was. "Het bevoegd gezag is in gesprek met de demonstranten. De politie is aanwezig."
UPDATE 22u33: AT5 meldt dat deel van demonstranten nu terrein verlaat. "Dan doen ze op advies van de organisatie die achter de bezetting zit: "Als je niet gearresteerd wil worden, moet je nu vertrekken."" Een filmer (vermoedelijk in bovenstaande video, met grijze jas met capuchon) is volgens de politie naar het ziekenhuis gebracht met een hoofdwond
UPDATE 22u46: Halsema, die op UvA aanwezig was, vertrekt
UPDATE 23u04: Volgens RTL Nieuws-verslaggever Sander Paulus zijn er nog enkele honderden demonstranten aanwezig en worden bakstenen klaargelegd bij de barricaden: "De sfeer is aan het veranderen."
UPDATE 23u20: Demonstranten pakken ook hekken bouwplaats mee om barricaden te verstevigen.
UPDATE 0u16: AT5 meldt dat de UvA is teruggekomen op het voornemen om aangifte te doen als de demonstranten vannacht niet zouden weggaan. De politie zou ingrijpen als er een aangifte kwam, maar die komt dus niet. "De driehoek (burgemeester, politie en OM) is op dit moment bijeen op een politiebureau om te overleggen over vervolgstappen."
UPDATE 0u36: Schitterend tactisch kaartje via AT5 na de breek
UPDATE 0u52: Parool meldt dat MOEHEID TOESLAAT (same, red.): "Het wordt steeds rustiger in het tentenkamp. Mensen zijn moe, sommigen zitten met lakens over zich heen geslagen op de grond."
ONDERTUSSEN: Zijn dit alle banden van de UvA met Israël waar al die heisa om is
UPDATE 1u06: Haha wat. Demonstranten (!) verontwaardigd over onduidelijkheid optreden politie. "“Ik heb dit nog nooit meegemaakt, zeg dan gewoon we laten jullie slapen," zegt een van hen" bij Het Parool. Ja hoor es maat wie is hier nou de bezetter.
UPDATE 1u31: Man met grijze jas in de mail. Hij wordt dus ook geslagen op bovenstaande vid en stuurt onderstaande heftige POV als bewijs. "Zoals op het filmpje te zien is, sta ik aan de zijkant en loop te filmen. Ik had zelf niets te maken met vuurwerk gooien of rellen. Ik was enkel aan het filmen. Tot ik dus op m’n hoofd werd geslagen met de stok. Daarna probeer ik de Keffiyeh van zijn hoofd te trekken om hem te kunnen identificeren. Politie ter plaatste wilde de stokslager niet staande houden, ondanks mijn herhaalde verzoeken. Ze gaven aan niet genoeg mankracht te hebben/ niet te willen escaleren. Ik ga zeker later aangifte tegen hem doen. Bijgevoegd ook het filmpje dat ik in het kamp zelf heb gemaakt waaruit ook blijkt dat ik er niets mee te maken heb."
UPDATE 1u43: Voor de duidelijkheid: onderstaande video is dus het laatste stukje van de video in de (inmiddels geüpdatete) update van 21u29
UPDATE 6u39: Zo. ME heeft boel opgeruimd. 120 man gearresteerd.

Heftige POV van stokslagen

Eerdere video (dus ook van man met grijze jas)

Schitterende tactische kaart van AT5

Workshop 'bakstenen uit de grond halen'

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.