Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Lederhosen, dirndl's en veel bier in Het Stamcafé

Prosit!

Jawohl leute, deze avond schenken we het bier per liter, doen de serveersters aan gewichtheffen en klinken de Duitse hits uit de speakers. Het mag duidelijk zijn: het Oktoberfest is begonnen. De glazen in de lucht in het land dat bewijst dat onbegrensd goudgele giganten wegtikken ook gewoon cultuur kan zijn. Dat goddelijke gerstennat kost dit jaar weliswaar tussen 12,60 en 14,90 euro per liter, maar daar merkt u na vier pullen echt niets meer van. Pullen met bier die we wel kunnen gebruiken om de zure nasmaak weg te spoelen van de identiteitsdrek die vandaag over ons werd uitgestort door D66 en BIJ1. Partijen die drukker zijn met de kleur, geslacht en bedwensen van hun onverkiesbare lijstvullers dan het daadwerkelijk oplossen van de talrijke problemen in het land. Nee, doe ons dan maar zo'n heerlijk volksfeest waar iedereen welkom is zonder dat constant wordt benadrukt dat iedereen welkom is. Waar de belangrijkste vragen zijn of we nog een rondje doen (antwoord: ja) en wie er het eerst moet afhaken. Dit jaar zeldzaam lang, waardoor ze in München achttien dagen lam zijn. Achttien dagen lang zuipen en van het leven genieten: wat kan de wereld toch mooi zijn. Fraulein, doe ons nog een rondje! 

Rennuuuuh!

Social

Over mensen die wel een biertje kunnen gebruiken gesproken...

Social

Reaguursels

Inloggen

Nog even snel voor de deur op slot gaat.
De vermoedelijke dader van de dubbele explosie in Rotterdam is door bewoners overmeesterd? Ook op Nieuwnieuws.
x.com/POL_Rotterdam/status/1703262640...

EEnzame SchizofrEEN | 17-09-23 | 09:58

Je hoort eigenlijk weinig over (massale) knokpartijen oid.
Zal toch niet anders dan zo zijn want een Duitse vriend van me klaagt bv ook al jaren over 1. de bierprijs 2. de grote hoeveelheden buitenlanders.
Ik kan mij niet anders dan zo voorstellen dat er ook wel eens een massje over iemand zijn Kopf oder Brüste gemorst wordt. En dan zijn die pullen toch ineens onbedaarlijke slagwapens.

D-Fens_1963 | 17-09-23 | 09:53

Een leuke avond doorgebracht 15 jaar geleden ( uitnodiging van bedrijf). Was er vorig jaar toevallig even, maar het is er niet gezelliger op geworden, gelijk weer weg wegens de drukte. Als je zoiets zoekt zijn er leukere feesten in Beieren.

jan huppeldepup | 17-09-23 | 09:33

“Klimaatactiviste van kleur” roept racisme:
www.nrc.nl/nieuws/2023/09/15/recht-op...
“Ik voer al jaren acties voor het klimaat, en kan uit eigen ervaring zeggen: Hassouni’s kritiek is volkomen terecht”.
Oh,

Is dat zo, mevrouw Oulahsen?

De paar voorbeelden die u verderop in uw artikel noemt (vragen als ‘Wat vindt jouw familie hier eigenlijk van? Waarom maak je je niet druk om vluchtelingen uit Syrië?) lijken merendeels juist eerder uit uw EIGEN hoek te komen. Hoezo dus, ‘racisme’?

“Stel je voor dat bij de eerste XR-blokkade driehonderd Marokkanen zich hadden gewaagd aan de burgerlijke ongehoorzame actie (een vorm van protest waarbij sprake is van een wetsovertreding). Zou het een jaar later net zo een succesverhaal zijn?”

Nou,

Ik heb allereerst nog NOOIT Marokkanen zich voor dit soort acties ‘voor het milieu’ zien inspannen (hint: er wordt niet voor betaald). U wordt er (uiteraard) WEL goed voor betaald (‘hoofd Klimaat en Energie’ bij Greenpeace Nederland).

En acties waarbij grote groepen Marokkanen demonstreren kennen we wel hoor. En ja, daar werd niet altijd zo positief op gereageerd. Echt ‘succesvol’ waren ze dus een jaar later niet, nee. Maar ik weet ze nog wel te herinneren, dat wel. Zal ik een paar voorbeelden voor u noemen?

Wat dacht u van die demonstraties over Gaza? Hier nog eventjes een artikel, waarin toevallig OOK sprake is van een wegblokkade en o.a. uitleg wordt gegeven over de reden van de politieacties:
www.nrc.nl/nieuws/2014/08/05/politie-...
“Een andere reden voor de extra inzet zal de gespannen situatie zijn die er ook in Nederland rond het conflict tussen Israël en Hamas is. Op een eerdere Gazademonstratie in Den Haag werden antisemitische leuzen geroepen, zwaaiden mensen met vlaggen van ISIS (Islamitische Staat in Irak en de Levant, nu ook IS), de extremistische organisatie die aan een opmars bezig is in vooral Irak, en werd een GeenStijl-journaliste naar eigen zeggen bedreigd.”

Ja, daarmee maak je nou niet echt vrienden mee onder de autochtone bevolking.

Ik kan me verder nog een demonstratie door Marokkanen herinneren uit 1999, die woedend waren omdat hun nieuwe koning ‘verdacht’ werd van het zijn van homo en daarover in de Nederlandse media bericht werd.

Tja, hoe durven die Nederlandse media!

Een toeterende buschauffeur werd overigens door deze ‘gediscrimineerde mensen’ op z’n bek geslagen nadat ze zijn bus waren binnengedrongen. Heeft hij het vast helemaal zelf naar gemaakt.

Maar de mooiste reden voor Marokkanen om te gaan demonstreren kan ik me nog goed herinneren. Dat was ergens in de jaren ‘90 toen de Nederlandse overheid aankondigde dat ze de Marokkaanse kadasters wilde gaan inzien, teneinde vast te stellen of Marokkaanse bijstandsgerechtigden stiekem vastgoed in Marokko hadden (en dus wel degelijk boven de vermogenstoets zouden uitkomen en daarmee geen recht op bijstand meer hadden).

Daar werd door Marokkanen FURIEUS op gereageerd (‘racisme’, u weet wel) en daartegen wilden zij dus gaan demonstreren. Die demonstratie is echter nooit doorgegaan, de verontwaardiging hierover vanuit de ‘racistische’ Nederlandse samenleving was te groot en men had klaarblijkelijk door dat Nederland KLAAR was met niet-bijdragende parasiterende ‘mede-landers’ met een veel te grote bek.

In plaats van uzelf in de slachtofferrol te manoeuvreren zou u beter eens goed kunnen bekijken WAAROM mensen op een bepaalde manier reageren. Jammer dat in bepaalde culturen dit soort dingen (dat heet ‘zelfreflectie’) nogal een dingetje zijn.

Maar ja,

Racisme roepen en blanken de schuld van alles geven is een van de verdienmodellen van ‘XR’ en nu dus klaarblijkelijk ook van Greenpeace. .

En wat betreft die fossiele energie subsidies: die gaan we lekker in stand houden. We laten ons niet door radicaal- en extreemlinks tuig en dat door hen geïndoctrineerde m’golen-circus de Nederlandse economie kapot chanteren.

Gelukkig dus dat de kaarten voor een ‘rechts’ kabinet gunstig zijn.

Kompromat | 17-09-23 | 09:32 | 2

Het is een beetje een raar artikel in het NRC. Als er slechts anekdotisch bewijs wordt opgevoerd dan heb ik al veel moeite om een verhaal te geloven. Demonstraties waar veel allochtonen rondlopen zijn meestal niet vanwege ‘klimaat’ of algemeen belang van het land of de mensheid.

Verbandmeester | 17-09-23 | 09:49

Dus iemand die heel veel gratis geld krijgt, klaagt dat ze achtergesteld wordt? Vanwege haar afkomst? Is haar afkomst niet juist de reden dat ze zoveel gratis geld krijgt? Want "positieve discriminatie"?

Even een heel gek voorbeeld. Stel dat die Oulahsen echt iets zou kunnen. Dat ze bij wijze van spreken met gemak op eigen kracht ruim boven het minimumloon zou kunnen verdienen.
Zou ze dan ook zo lopen janken over haar afkomst?

Dandruff | 17-09-23 | 09:58

Gisteren heb ik het muziekitem uiteindelijk maar overgeslagen. Voorheen lukte het nog om de liedjes in te starten zonder reclame, maar nu zit er voor elk nummer 20 seconden. Dat maakt het niet leuk om eventjes door al die deuntjes te scrollen.
Best jammer, want ik heb een hoop leuke dingen ontdekt tussen al die tips.

Verbandmeester | 17-09-23 | 09:30

Reaguurders die hier al wat langer de panelen bevuilen kennen deze ongetwijfeld. Long time favourite bij de redactie, Rosie Polka:
youtu.be/f4c77EVWm-A?si=vKvTwjD9sFrKA...

goedverstaander | 17-09-23 | 08:48 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Goedemorgen. Saufen, das war einmal. Al jaren vraag ik mij af wat mijn jichtaanvallen triggert en dan vooral telkens een paar keer in de zomer. Op dieet was ik al dus aan wat ik at en dronk kan het bijna niet liggen. De literatuur daarover is ook bijzonder tegenstrijdig, zoals dat zowel overgewicht als afvallen een oorzaak kan zijn. Plus het gegeven dat 99% procent van de mensen met een te hoog purinegehalte geen jicht krijgt.

Dan lig je op een fraaie zomerdag maar weer eens op bed en bedenkt je het volgende: ik drink zomers overdag liters water. Die komen bovenop wat ik 's ochtends nodig heb en die 1 0f 2 koele goudgele rakkers die je na zo'n dag wel verdient hebt. Mijn conclusie: teveel vochtinname over een bepaalde periode en BAM! Mijn gewrichten ontploffen.

Die conclusie lijkt haaks te staan op het advies om vooral te blijven drinken tijdens een aanval, maar die proef gaat nu al twee dagen op som. Het komende jaar zal het leren.

Dan twee volstrekt losstaande dingen: de kijktip Bringing down Wirecard over marktwerking in optima forma en daarnaast een mooi inkijkje in wat het militair-industriele complex echt bezield: www.defenseone.com/ideas/2023/09/insi... Een flinke lap tekst, maar het is toch een regenachtige zondagmorgen.

Overigens zie ik beide casussen niet helemaal los van elkaar. Maar goed, eerst mijn tweede bakkie. Minderen is allemaal leuk en aardig maar onverstandig op de dingen die absoluut noodzakelijk zijn. Een fijne dag des heren altesaam!

Hetkanverkeren | 17-09-23 | 08:21 | 5

Jicht is ook een DNA-dingetje, de een krijgt het met een hoog purinegehalte, de ander niet. Ik heb een paar aanvallen gehad. Altijd aan het eind van de winter. Geen overgewicht, gevarieerd dieet, in het weekend alcohol maar niet te. Bloedtesten gedaan en had te laag Vitamine D (winter, binnen werken….). Dat gaan opkrikken en tot nu toe geen jicht meer gehad. Het is een zoektocht.

Risingson | 17-09-23 | 08:48

Bij mij was de jicht een paar jaar bijna weg. En nu weer terug. De reden?
Ik heb sterk het vermoeden dat bij mij haring & co en hefe weisse bingo zijn. Ook de relatief smakelijke alcoholvrije versie lijkt last te geven. (gist)

bitterpete | 17-09-23 | 09:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Die de Romeyn speelt ook een lekker stukje weg op z’n trekzak.

zuurtjeregen | 17-09-23 | 08:51

bianca
the best in the west
I love him in green
I love him in red
but most of all
I love him in bed
als de echtparen
echt paren
hebben de echtgenoten
echt genoten
in deze geschutsbunker
wordt kennelijk
heel wat afgerotzooid
als je de opschriften mag geloven
maar ik ken de onnozele halsjes
die de muren hebben beklad
en betwijfel of zij zich
werkelijk zouden laten gebruiken
op de vieze vochtige aarde
in deze pislucht
met de gerede kans
betrapt te worden
desalniettemin
doen de spanning en het avontuur
het hart sneller kloppen
en de voorzichtigheid
wordt alras vergeten
in de zucht naar ongekend genot

Guldenroede | 17-09-23 | 08:01

Voor de tweede nacht op rij explosie bij woning aan de Grasstraat in Rotterdam-West

Erik Gerritsen, voorzitter van de directieraad van woningcorporatie Ymere, wil met onder meer andere woningcorporaties nadenken over manieren om het grote aantal explosies in de stad een halt toe te roepen. Hij spreekt op Twitter zelfs van 'onorthodoxe maatregelen'.
www.at5.nl/artikelen/222493/directiev...

Cornelis12 | 17-09-23 | 07:40 | 4

Jammer dat hij er niet bij zegt aan welke maatregelen hij dan denkt. Ik denk dat hij linksom of rechtsom met de gemeenteraad in botsing gaat komen. Met Halsema voorop doet die er alles aan om dat tuig uit de wind te houden.

goedverstaander | 17-09-23 | 08:02

Meneer Gerritsen ligt helegaar niet wakker van bewoners. Hij ligt niet wakker van die aanslagen. Hij ligt niet wakker van de ellende onder de huurders.
Waar meneer Gerritsen wakker van ligt, zijn de aandeelhouders. De koersen. De waardes van zijn portefeiulles. Zijn portemonnee.
Meneer Gerritsen ziet dat door die aanslagen 'zijn' bedrijf een slechte naam krijgt en dát, alleen dát, is voor hem reden naar de voorgrond te komen.
Die woningcoöperaties zijn er niet voor inwoners. Het zijn mooi opgetuigde bedrijven om een select groepjes mensen lekker te fêteren, een vangnet voor de uitgerangeerde bestuurder/politicus.
Uiteraard, op de werkvloer wordt er keihard gewerkt, is er wel degelijk een luisterend oor en hart voor de zaak.
Maar meneer Gerritsen? Welnee, die denkt daar totaal niet aan.
Meneer Gerritsen heeft politicologie gestudeerd. Informatiemanagement en bestuurswetenschappen Hij doet wat elke politicus doet: bescherm je eigen grond, je eigen stam en je eigen portemonnee.
@goedverstaander, hij gaat niet botsen met een gemeenteraad. De man is een getraind politicus. Die weet ook dat wat hij ook roept, het maar voor de bühne is. De man is een windbuil, een zak warme lucht die verplaatst wordt. Zit in een glazen toren en voelt zich ontastbaar.

EEnzame SchizofrEEN | 17-09-23 | 08:31
▼ 1 antwoord verborgen

ZontagsmorgensfliegzEUgkopfpijn, zuipen onnodig.
Conzentratiestoornissungen. Tshgwei minuten und de volgende.
Economie over de ruggen en hoofden van de mensen.
Auraalcopulaties aan de nachtrust, jeder tag weer Glitterfeestje.

*Glücklich liederlijk slempen aan die Handwärmer wensen doet*

hallevvezool | 17-09-23 | 07:33

Fantastisch. Ik hou van tradities, zeker als ze Duits zijn.

Zoelense Hobbyboer | 17-09-23 | 07:22

Es ist Sonntagmorgen und die Dinge stehen schlecht
Ich bin auf der Suche nach dem weiblichen Geschlecht
Am Wochenende hat man in der Großstadt seine Not
Zu viele Jäger sind der Hasen Tod
Mir bleibt nur noch eine Chance
Hinein ins Auto und ab in die Provence
Mit meinem Nobel-Hobel glüh ich auf der Autostrada
Einmal kurz aufs Gas, und schon bin ich dada
Ich betrete voll Elan den Tanzsalon
Eingehüllt in eine Wolke Pitralon
Weil es bei den Mädels 'tilt is
Wenn man riecht als wie ein Iltis
Ich bin der Märchenprinz...

youtu.be/-aguFCFbnzE

Dauerbrenner aufm Oktoberfest...

Louter Leuter | 17-09-23 | 07:10 | 3

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei.

Ruimedenker | 17-09-23 | 07:16

Oktoberfest is net "Op volle toeren" maar dan 2 weken lang. Je moet dat maar leuk vinden, het gezuip op niets af.

De_fluitlokker | 17-09-23 | 06:51 | 3

Die homo’s in Brabant en Limburg doen slechts een weekje met carnaval.

Ruimedenker | 17-09-23 | 07:02

Ik zou nog liever één of twee van mijn kinderen aan satan offeren dan dat ik daar langer dan een uur zou moeten vertoeven. Ik neem aan dat alle mensen daar gewoon niets meer te offeren hebben

John McClane | 17-09-23 | 08:17

Een biertje kost in horeca iets van 3,50 per schuimende 0,2 l? Dat maakt 17,50 per liter en dan is het eigenlijk niet eens duur als je maar oppast dat je niet een halve liter schuim krijgt.

bergsbeklimmer | 17-09-23 | 06:50

Shana Tova!
Een gelukkig 5784.

Ruimedenker | 17-09-23 | 06:44

Missie geslaagd. Môge.

MickeyGouda | 17-09-23 | 08:34
▼ 7 antwoorden verborgen

Moin allen. Dju hele nacht Oktoberfesten gemist. Ging er vroeger regelmatig heen toen ik nog in Weihenstephan werkte. Had ik vol op de Bayerische linkjes kunnen gaan. Zoals deze...

Haindling - Lang scho nimmer g´sehn
youtu.be/YAQQwjfB1wM

In Nederland bekend door de "cover" van Herman van Veen. Hilversum 3:
youtu.be/PqjRxINYLH4

Louter Leuter | 17-09-23 | 06:38

Telegraaf-columniste Assita Kanko, lid van het Europees Parlement, is realistischer dan dat hele zootje in Den Haag bij mekaar: 'Idioot Europa makkelijk op te lichten in migratiecrisis'. Meer van dit soort uitgesproken en bevlogen politici.

MickeyGouda | 17-09-23 | 06:37 | 3

Daar kan je er geen genoeg van hebben.
Zal wel bij de verkeerde partij zitten, jammer.
Mocht dat niet zo zijn, goede keuze.

Zitvlak | 17-09-23 | 06:56

@Zitvlak | 17-09-23 | 06:56:
Ze zit bij de Nieuw-Vlaamse Alliantie, Zitvlak. Daar schieten wij dus helaas alleen indirect mee op.

MickeyGouda | 17-09-23 | 08:27

Sorry, maar dat dijenkletsen met zo'n lederhosen is niet mijn pakkie an, zeg maar. Ik geef ff gas en rij ff door naar het Comomeer.

Toto Cutugno - L'italiano
youtu.be/TYtdYslLY9I?si=i5jTZ9grQzBuo...

Zwezerik | 17-09-23 | 06:01 | 1

Zeer sfeervol.
Goede morgen.

Zitvlak | 17-09-23 | 06:07

Goede morgen aan allen.
De pilsen zijn in Duitsland groot en wordt met mooie dames gebracht.
Het lijkt wel of ze het daar toch iets beter hebben dan in Nederland.
Goed, mijn beklag weer gedaan.
Fijne zondag allemaal, geniet ervan.
Gregorian opzetten, koptelefoon op anders staat mw. Zitvlak beneden.

Zitvlak | 17-09-23 | 05:50 | 4

@MickeyGouda | 17-09-23 | 05:53: U bent erg charmant in uw outfit.
Gelukkig licht genoeg om dat te aanschouwen.
Dank voor uw drankje, mijn gedachten zijn daar bij, lol.
Groet aan manlief.
Heel goede morgen .

Zitvlak | 17-09-23 | 06:05

Met mooie dames gebracht of door mooie dames? Me dunkt dat dat scheelt in de prijs van een bier.

VP732 | 17-09-23 | 07:47

@VP732 | 17-09-23 | 07:47:
Voorzetsels tellen, ook (of juist met name) voor de bedienende partij. Môge.

MickeyGouda | 17-09-23 | 08:30
▼ 1 antwoord verborgen

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 06:04:
Jij draait aan de knoppen, dus in dat geval komt de vermelding jou geheel en al toe. Blijft altijd een soort spannend moment, zondagavond 22:01 uur.

MickeyGouda | 17-09-23 | 06:20
▼ 8 antwoorden verborgen

Ikiaura - Sleepwalker (Slowed)

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:23 | 3

X

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:38

Genoeg serieusheid
*Mickey op de dansvloer sleept*

Wat u wanna hear??

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:01 | 12

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:59:
Wandelen met het mannetje kwalificeert gelukkig nog niet als zodanig. Heb jij wilde plannen?

MickeyGouda | 17-09-23 | 06:41
▼ 9 antwoorden verborgen

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 06:05:
Die observatie valt bij een eerste kennismaking niet echt lekker, zo heb ik ervaren. *met tandengrijns*

MickeyGouda | 17-09-23 | 06:15

@MickeyGouda | 17-09-23 | 06:15: ben oorspronkelijk Brabander... Mss kun je latente eigenschappen ontplooien door te solliciteren bij een Metal-band?

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 06:18

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 06:18:
"Zei ik Brabanders?! Ik bedoel, uh..." *pompiedompiedom*

MickeyGouda | 17-09-23 | 06:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Potver, ik moet echt gaan slapen.
Trust allen.
Ineens weer Mickey X

Later..

TheOne48 | 17-09-23 | 04:57 | 2

bye, theot de volgende!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:58

Slaap lekker TheOne! X

MickeyGouda | 17-09-23 | 05:00

ELO, mijn Hemel, zij pakken alles dankzij Jeff Lynne aan.
Dit nummer is speciaal voor Mickey en hierna ga ik afsluiten.
All Over The World Jeff Lynne's ELO.
www.youtube.com/watch?v=i8xl7KYR4q8
Trusten allen.

Bad - Casey | 17-09-23 | 04:56 | 3

cheerio gast ;)

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:59

Trust Casey.
Je weet LY.

TheOne48 | 17-09-23 | 04:59

Pakjesavond valt vroeg dit jaar! Welterusten en dankjewel.

MickeyGouda | 17-09-23 | 05:03

Iemand ervaring met cranio sacraal therapie?

...zou dat wel es uit willen proberen!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:42 | 6

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:14:
Fijn! Met respect voor je behandelaar: dat komt natuurlijk ook omdat je één en al hart bent. ;-)

MickeyGouda | 17-09-23 | 05:30
-weggejorist-
Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:33
▼ 3 antwoorden verborgen

"Als we allen ons eigen miserie op een hoop zouden gooien, we zouden het onze uit die schaal halen."

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:33 | 1

Ja?! Dus?

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:58

Enne, @Hevvlan Demuru wat voor soort geslacht ben jij dan ?!
;D

Bad - Casey | 17-09-23 | 04:31 | 4

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:34,
Hahaha, heerlijk.
Electric Light Orchestra - Do Ya, oud, maar wel geweldig.
www.youtube.com/watch?v=C_9kgsuEBeo

Bad - Casey | 17-09-23 | 04:38

@Bad - Casey | 17-09-23 | 04:38: shit rockt de pan uit!!!!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:41

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:34: wel voel me wel androgyn, maar dat is een ander verhaal.... En ik val daar niemand mee LastiGTBQ

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:05
▼ 1 antwoord verborgen

Above The Clouds - 1976

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:31

omgekeerd linkerianen, zo kan het ook!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:32

Bijna fles rode wijn in m'n Mickey, dees is alvast vr jou X

Interpol - The Heinrich Maneuver

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:10 | 6

@Bad - Casey | 17-09-23 | 04:18:

"Oh, strut those shoes, we'll go roaming in the night"
XD

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:25

Alsof je The A Team live in actie ziet. Dank voor de gecoördineerde actie, heren!

Hevvlan, ik voel verrijkt. Alleen al de titel van dit nummer.

MickeyGouda | 17-09-23 | 04:50

@MickeyGouda | 17-09-23 | 04:50: hooi, goeiemorgen, EHBO zou een verplicht vak moeten worden in het onderwijs en regelmatig herhaalt moeten worden. Heb ooit een omscholing gedaan, EHBO zat in het pakket, en dat doet wel iets met een mens!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Druk steeds op allemaal verkeerde knopjes, dus het wordt tijd om te gaan slapen, lol :-))
Wens jullie allemaal een plezierige, zonnige dag toe morgen, en voor nu lekker slapen. Tot morgen lieverds Xxx

lezeres | 17-09-23 | 03:53 | 4

slaap lekker X

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:00

Jakkes, ik ben je misgelopen. Tot morgen!! X

MickeyGouda | 17-09-23 | 04:52
▼ 1 antwoord verborgen

TheOne48 | 17-09-23 | 03:47,
Slijmbal.
Met ELO maakt iedereen het bij mij weer goed.
Maatje, LY ;D

Bad - Casey | 17-09-23 | 03:55

@Bad - Casey | 17-09-23 | 03:55:
Ja, ik moest Wat doen:)

TheOne48 | 17-09-23 | 03:56

Nooit van gehoord...

Hoe met men hierop dansen?
*notitieboekje pakt*

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:47

@Bad - Casey | 17-09-23 | 03:52: moet wel state of the art zijn geweest destijds!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:59

Haantjesgedrag! Lol. Maar echt.... zo interessant om te zien dit! :-))

fb.watch/n45bC8g_Ug/

lezeres | 17-09-23 | 03:17 | 8
▼ 5 antwoorden verborgen

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:29: klinkt als mooie herinneringen.

Muxje | 17-09-23 | 03:30

@Muxje | 17-09-23 | 03:30: nee ni, echt, was al een opgefokte sfeer toen Snapcase optrad en een band later ging het ongelofelijk mis. Zanger riep toen ik viel, "When somebody falls, you're supposed to pick them up!".

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:40

Dat zal een bananenschildrankje geweest zijn.

Sneerpoets | 17-09-23 | 09:47
▼ 4 antwoorden verborgen

@Bad - Casey | 17-09-23 | 03:32:
Nou ja, een man? Ook weer overdreven Casey:)

TheOne48 | 17-09-23 | 03:34

@TheOne48 | 17-09-23 | 03:34,
Grrrr.

Bad - Casey | 17-09-23 | 03:45

@Bad - Casey | 17-09-23 | 03:45: that's the spirit ;)

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:00
▼ 18 antwoorden verborgen

"Women are my favorite guy."

Brilliant gewoon!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 02:50

Titel linken ... kan ik nog wel:
DI-RECT geeft legendarisch optreden met bandleden Golden Earring

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:09

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:09: Dank Hevvlan :-)) Ben een beetje moe en beschonken vanavond. Had er geen erg in.

lezeres | 17-09-23 | 03:13

np x

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:22

Zal ik ook maar even een duit in 't zakje doen:

Grauzone - Eisbär

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 02:43 | 2

Ziet er goed uit, toevallig vanavond nog hotwings uit de oven gegeten.
i.imgur.com/Z2udKVh.jpeg

Reebensteeltje | 17-09-23 | 03:01

Oh... ziet er echt heel jammie uit!

lezeres | 17-09-23 | 03:05

@lezeres | 17-09-23 | 02:52: wowowwowo, dans ontzettend graag, maar het vergt altijd enige intoxicatie om de drempel over te stappen :s

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 02:58

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 02:58: Daarom trekken we je ook de dansvloer op Hevvlan ;-))

lezeres | 17-09-23 | 03:07

@lezeres | 17-09-23 | 03:07:

-intoxicatie V
-aangenaam gezelschap V
-juiste muziek V

Deze 3 ingrediënten heb ik altijd nodig & wie niet?1?1?

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:15
▼ 3 antwoorden verborgen

@Muxje | 17-09-23 | 03:05: ik vind het belangrijk dat de Overheid mensen in staat stelt om een EIGEN huis financieel haalbaar te maken.

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:54

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:54: ...en dat mensen er voor uit kunnen komen dat ze biersensueel zijn *kuch kuch* ..LOL @ Carine van D666

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 04:30

@Muxje | 17-09-23 | 03:05:
Ja, daar heb je een aantal goede punten. Wel jammer trouwens dat ik niet meer kan copy pasten uit het artikel. Ik vind dat er op een aantal dingen die ik belangrijk vond in het artikel niet is ingegaan.
@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:54:
Ik heb ook nooit het idee gekregen dat een eigen huis financieel haalbaar is.
@lezeres | 17-09-23 | 02:39:
Dank je wel, ik hoop dat jij ook goed geslapen hebt. Had je nog iets meegekregen van mijn gesprek met TheOne48? Onder mijn tegel @01:15?

cugel | 17-09-23 | 08:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Buuuuuurp!

*Literpul Paulaner inschenken doet…*

Alvast oefenen, volgend weekend gehen wir loss…

Wijze uit het Oosten | 17-09-23 | 02:32

tekstueel echt verschrikkelijk!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:33

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:33:
Je moet ook eerst een paar 0.5 L pullen duits bier drinken ...

MagnificentRon | 17-09-23 | 03:47

@Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:33:
Klopt anders wel. De gemeente München verbood prostitutie binnen de Mitteler Ring (om de binnenstad ligt de Inner Ring, buiten de stad om is de Äußeren Ring, de Autobahnring). Ik zag destijds die Nutten aan de B11 staan... Heerlijk nummer.

Louter Leuter | 17-09-23 | 06:29

Augurken met slagroom, klinkt het weloude cliché ...

De Babbelbox voelt zich ook zwanger en vraagt zich af: wat is uw ongebruikelijke 'food craving'?

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 02:29 | 3

-bosbessen & curry
-olijven & rozijnen

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:00

Dat is een lievelingsrecept van Guust Flater toch? ;-))

lezeres | 17-09-23 | 03:34

Vroeg op straks dus trusten en slaap lief.

K1100 | 17-09-23 | 02:24 | 3

Trust K.
Doe voorzichtig, morgen weer een mooi verslag.

TheOne48 | 17-09-23 | 02:26

Liefs en een kusje voor het slapen gaan.
:-)) X

lezeres | 17-09-23 | 02:37

Goeie......,
Morgen vertrekken we en stuk naar beneden.
Optie 1:
4 uur rijden, prachtige snelweg en gratis.
Optie 2:
4:30 rijden , 60 km om, tolweg á €40 want klasse 2.
Keuze is niet moeilijk toch.
Vandaag een ware invasie van Belgen. Vlak na elkaar. Belgische uitvoering van programma "We zijn er bijna" of hoe het ook heet?
Verder niets gebeurd hier, saai hė.

K1100 | 17-09-23 | 01:44 | 3

Hoi K.
Makkelijk zat, optie 2.
Vanavond m’n stiefdochter langsgeweest en morgen komen m’n kleinkindjes.
I’m good.

TheOne48 | 17-09-23 | 01:53

Optie 1 natuurlijk….

Wijze uit het Oosten | 17-09-23 | 02:35

De fascisten worden langzaam verdrukt door de sex-offenders. Ook wel een topic.

Joffri | 17-09-23 | 01:39

Over de nieuwe lijsttrekker van Denk, Stephan van Baarle:
“In zijn eerste toespraak op een partijcongres vandaag maakte hij duidelijk dat de bestrijding van discriminatie en racisme de belangrijkste inzet blijft van de oppositiepartij die nu met drie zetels in de Tweede Kamer zit. "Wij moeten opstaan tegen haat en discriminatie en de toon blijven zetten."
nos.nl/artikel/2490673-nieuwe-lijsttr...
‘Opstaan tegen haat en discriminatie’.
Ken jij eigenlijk je eigen achterban wel?

Over Azarkan en Kuzu:. "We bouwen voort op het werk van deze twee politieke reuzen", aldus de 32-jarige Van Baarle.”

Knul,
Je bent nu lijsttrekker. Dus trek die tong terug in je mond. Of ben je zo enorm onzeker over je half Turkse, half Nederlandse achtergrond tegenover je Turkse achterban dat je nu de kontlikker moet gaan uithangen? Heb je trouwens ooit wel eens een meetlat gelegd langs deze twee ‘reuzen’?

“De nieuwe lijsttrekker noemt de multiculturele samenleving een verrijking en vindt dat men moet stoppen elkaar "in hokjes te plaatsen". De afgelopen jaren heeft Denk zich onder meer ingezet tegen discriminatie op de arbeidsmarkt met zogenoemde mystery guests en is er gepleit voor herstelbetalingen voor nazaten van het slavernijverleden.”

Joh,

Een ‘verrijking’? Echt? Noem mij dan eens een van die ‘verrijkingen’ (voor de AUTOCHTONE Nederlander welteverstaan) waarvan ik steil achterover zou slaan dan? En een ‘verrijking’ is in mijn optiek dus wel iets waar de samenleving echt BETER van is geworden.

En gaat DENK zich dan tegelijkertijd ook inzetten voor herstelbetalingen voor nazaten van slaven uit het Ottomaanse rijk en daar Turkije ferm op aanspreken? Jij bent toch “opgegroeid met twee landen”? Dus dit zou jou dan moeten aanspreken, toch?
Vaak genoeg zie ik demonstraties van nationalistische Turken met Ottomaanse vlaggen, ik weet dus 100% zeker dat ze die standpunten van jou dan met liefde zullen omarmen.

En als we dan toch bezig zijn met het aanspreken van Turken. Spreek jij je landgenoten van je ‘andere’ land ook aan op het feit dat ruim 80% van de Turken in Turkije wil dat Syrische vluchtelingen Turkije uitgezet worden? Ik heb jullie er nooit over gehoord, toch was dit een prominent nieuws-item. Klinkt nogal racistisch allemaal. Of vind je dat stiekem wel goed? Zo ja, waarom wil jij dan dat wij in Nederland juist heel ruimhartig Syrische vluchtelingen moeten toelaten? Beetje vreemd (en tegenstrijdig, als in meten met twee maten) nietwaar?

Je sluit uiteindelijk af met een uithaal naar de VVD, omdat zij ‘de deur open zetten voor de moslimhaat van Wilders’. Klaarblijkelijk zijn die 1 miljoen moslims belangrijk genoeg voor jou om hen specifiek in dat gesprek te benoemen, (vermeende) discriminatie van andere geloofs- of etnische groepen noem je in het artikel helemaal niet bij naam. Zijn zij dan niet belangrijk genoeg om bij naam te noemen? En laten de meeste Syrische vluchtelingen heel toevallig nou net moslims zijn. Mensen die na eenmaal statushouder geworden te zijn na vijf jaar een permanente verblijfsvergunning kunnen krijgen en niet lang daarna zelfs een Nederlands paspoort. Met daaraan stemrecht (!) voor de Tweede Kamer verbonden (‘De Puinhopen Van Rutte’). En wedden dat jij na die vijf jaar nog in de politiek namens DENK zit (althans, dat is jouw plannetje)?

Hoe serieus denk je dat we dat ‘discriminatie- racisme bestrijder’ verhaal van jou dus nemen?

Discriminatie- en racisme roepen is voor jouw partij gewoon een middel om mee om zich heen te meppen, teneinde de Nederlandse samenleving onder druk mee te zetten en een verdienmodel om stemmen te werven onder zielepoten die een blanke racist achter iedere boom zien.

Jij bent dus wel de allerlaatste persoon die het morele recht heeft om Wilders verwijten te maken.

Klaarblijkelijk ben je dus helemaal geen nieuw politiek gezicht (noch een politiek talent) en ben je net zo’n hypocriet als die oude kliek die nu ijlings het hazenpad heeft verkozen.

Kompromat | 17-09-23 | 01:33 | 5

Wat een ongelofelijke natnek..

Wijze uit het Oosten | 17-09-23 | 02:38

Verrijking? Ooit es in een straat-repo op de Belse tv gehoord: "Die mensen nemen de armoede met zich mee". Bedoelend op immigranten en ja leuk hoor, zo'n sociaal vangnet, maar het is geen hangmat!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 03:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Alles is perceptie,de weinige moslims die ik ken lachen zich een breuk om de oude garde die de moskee nog bezoekt. En drinken gewoon lekker een pilsje mee, met 8 telefoons onder handbereik,dat dan weer wel. GS geeft graag een bepaald beeld, uiteraard voor de clicks. De goegemeente reaguurt toch wel,het bekende lapje rode vlees in de arena.
Zonder de problemen in de grote steden,die er wel degelijk zijn,te willen downgraden.

Theodorik1 | 17-09-23 | 01:30 | 4

@Malle moer | 17-09-23 | 01:37: Ik maak het gelukkig nooit mee,terwijl ik toch in een middelgrote stad woon. Dat treiteren en ruzie uitlokken is van alle tijden. Wellicht is het exceptioneel gestegen,daar kan ik niet over oordelen. Hollanders zijn watjes, je zou ook van je af kunnen bijten,daar hebben ze respect voor,was in mijn tijd ook al zo.

Theodorik1 | 17-09-23 | 01:51

Ik ken gelukkig ook zulke moslims. Die doen mee aan de ramadan maar stellen hem een dagje uit zodat ze mee kunnen doen met het drinkgelag van ons team. Eten halal maar snappen dat de bedrijfskantine dat niet altijd kan bieden. Oftewel, moderne mensen met de juiste instelling: ik maak van mijn probleem niet jouw probleem.

Muxje | 17-09-23 | 02:10
▼ 1 antwoord verborgen

Tijdens alle XR-protesten deze en vorige week op de A12 werden demonstranten aangehouden. Deze week hield de politie dagelijks tussen de 170 en 400 demonstranten aan. Op de eerste dag van de protesten, vorige week zaterdag, ging het om zo’n 2.400 mensen.
www.nrc.nl/nieuws/2023/09/16/xr-activ...
De achtste demonstratiedag volgt op berichtgeving over de overheidssteun van 39,7 tot 46,4 miljard euro die de fossiele industrie jaarlijks aan belastingvoordelen zou krijgen. Demissionair minister Rob Jetten (Klimaat, D66) gaat die cijfers op Prinsjesdag bekendmaken, meldden de NOS en persbureau ANP vrijdag.

cugel | 17-09-23 | 01:15 | 12

@Ruimedenker | 17-09-23 | 01:31: 3000?

...maar een dorpje van onverzettelijke Galliërs biedt koppig weerstand aan de Romeinse* overheersing...

(*ik denk gemiddeld 2x per maand aan het Romeinse Rijk.)

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 02:26
▼ 9 antwoorden verborgen

PVV-leider Geert Wilders zegt zaterdag in De Telegraaf dat hij graag wil regeren en bereid is tot compromis. Maar het PVV-programma is even radicaal als bij eerdere verkiezingen.
www.nrc.nl/nieuws/2023/09/16/wilders-...

cugel | 17-09-23 | 01:10 | 3

Mooi.

Bootsjunge | 17-09-23 | 01:21

Fingers crossed!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 05:37

Minstens 4 jaar radicaal is wel nodig na 12 jaar amicaal.

Sneerpoets | 17-09-23 | 09:38

Omdat het i.m.o. een mooi nummer is, nog maar een keer.
Pearl Jam with Neil Young- Keep on Rockin' in the free world.
youtu.be/hvtdbfI1sqQ?feature=shared

Theodorik1 | 17-09-23 | 01:09

Ik zie wel een auslander op de foto.

J.Cash | 17-09-23 | 01:06 | 1

...heeft wel een verdacht snorretje!

Hevvlan Demuru | 17-09-23 | 01:26

Wanneer gaan we weer?

keestelpro | 17-09-23 | 00:53

@keestelpro | 17-09-23 | 00:53: Morgen na Max kan, rond 16.00. Dan zijn we er 21.00, tenminste als ik rijd. Kan jij mooi de mix erop zetten vanuit de auto?

wilderst | 17-09-23 | 00:59

@wilderst | 17-09-23 | 00:59: Uiterlijk vrijdag-ochtend thuis. Want dan komt de grijze bak (25 liter). En die komt maar 1x per maand, omdat we hier overal op bezuinigen pfff

wilderst | 17-09-23 | 01:20

Prachtig liedje, verdrietig verhaal hoorde ik vele jaren later. Ik heb er zelf wel fijne herinneringen aan.

kroel | 17-09-23 | 01:14

Ooit een leuke dame ontmoet bij het oktoberfest. Twee jaar mee samengewoond, bleek toch wat minder leuk. Hoe dan ook een prachtig feest, hopelijk komt mevr SunKilMoon nog eens uit de hoge hoed in de nabije toekomst, alleen is ook maar alleen. Prosit leute!

SunKilMoon | 17-09-23 | 00:09 | 4

Hartelijk dank! Prosit!

SunKilMoon | 17-09-23 | 00:13

Prosit makker !
En die dame is er, hopelijk weet je haar te spotten. En daarna te vangen;)

LD69 | 17-09-23 | 01:22
▼ 1 antwoord verborgen
▼ 6 antwoorden verborgen

Heerlijk land, fijne koeltoer. Ligt mij na aan het hart.

Martin Jokt | 16-09-23 | 23:57

Wat een dag!
9.30 uur op de club, jeugd kijken met een bakkie koffie.
Spullen klaarzetten voor heren 1, daarna uit, bekerwedstrijd.
2-0 verloren kan gebeuren.
Onze spits knotste z’n koppie tegen de laatste man van hun….
4 hechtingen kudt.
Vrouw van de invalspits viel flauw, wedstrijd even stilgelegd.
Prachtig weertje verder.
Thuiskomen, buurmeisje 16 jaar, feestje….
Een bak herrie hiernaast.
Ik geniet.
Hoor ze gillen!
Buurmeisje kreeg een knalrode scooter voor haar verjaardag, tranen.
Pilsje in de tuin, glimlach op m’n ponem.
Wat een dag.
Heerlijk.

Ruimedenker | 16-09-23 | 23:56 | 2

Leuk zeg, hoop dat ze niet tot al te laat lawaai maken bij de buren. Maar ach, wie is er geen 16 geworden.

Tashtego | 17-09-23 | 00:28

Als er al een feestje is hier in de buurt dan krijg ik van tevoren keurig een briefje in de bus, mogelijke overlast, zal mij boeien, lekker laten gaan,mag gerust tot 02:00 duren,slaap er niet minder om en gun een ander ook wat. Soms ga ik in de tuin zitten om lekker mee te luisteren.

Theodorik1 | 17-09-23 | 01:02

15 euro voor een pilsie?

RickyLaRue | 16-09-23 | 23:53 | 5

@Flightless bird | 17-09-23 | 00:23:
Waarschijnlijk. Heb ik allemaal geen verstand van.

TheOne48 | 17-09-23 | 00:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Heb ‘r twee flinke liggen te drogen.
Straks de zaadjes door de hele buurt in de grond proppen.
Als de gemeente het niet doet, laten we de buurt zelf in bloei staan.
Was wel een prima zomer voor de zonnebloem.
Soms wel 4 meter hoog.
Mooi man.

Ruimedenker | 17-09-23 | 00:06

@Ruimedenker | 17-09-23 | 00:06: Dit was een diep zaadje uit 2022, wat pas na de augustus-regen 2023 opkwam in mijn aanwaai-pot

wilderst | 17-09-23 | 00:17
▼ 2 antwoorden verborgen

@sir Ockels | 17-09-23 | 00:05:
Ja!
Ken deze niet, maar vin’k leuk.
Lekker vrolijk.

Ruimedenker | 17-09-23 | 00:09
▼ 1 antwoord verborgen

MooiBoy en oppermoralist blijkt een viespeuk & junk.
Altijd al geweten dat Russel Brand niet deugt.
Kannie wachten op een verslag van Spartacus morgenochtend.

Ruimedenker | 16-09-23 | 23:38 | 8

is het al bewezen dan? Of is het weer de zoveelste beschuldiging om de aandacht af te leiden van de dingen die hij zegt?

Gladiator Fap | 17-09-23 | 00:20

@Gladiator Fap | 17-09-23 | 00:20:
De zaken lopen den’k nog, maar sowieso vind ik t een lul.

Ruimedenker | 17-09-23 | 00:44

@Gladiator Fap | 17-09-23 | 00:20:
De man oogt in alles als een seksueel roofdier. Was aan het begin van z'n loopbaan sexverslaafd. Heeft toen ook het nodige uitgehaald en dat komt ooit, nu dus, na z'n 50e naar boven.

LD69 | 17-09-23 | 01:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Met weemoed denk ik aan de tijd terug dat op de Wiesn ophef was dat een Maß 4 DM zou gaan kosten... bier is een grondrecht in Bayern...

Louter Leuter | 16-09-23 | 23:36
▼ 6 antwoorden verborgen

Haha je kan nu met Elevenlabs ook Nederlandse stemmen klonen.
Sneak preview van het intro van de Mega Mix van morgen:
youtu.be/VkCLC20DwD8

keestelpro | 16-09-23 | 23:34 | 2

Geweldig Kees!

TheOne48 | 16-09-23 | 23:36

Wow!

wilderst | 17-09-23 | 01:39

Ik zie het al: Allemaal enthousiaste gewoontedrinkers.

MyCatIsDoingThis | 16-09-23 | 23:31

En RKC maakte vandaag ook nog gewoon netjes een einde aan de slechte seizoensstart.

Xaphan | 16-09-23 | 23:30

Haha, proost, datte we toffe jongens zijn, even piesen, ja, we nemen er nog eentje, tjonge, die heeft ze der mooi voorhangen, even een flinke slok, ja, vind je mij aardig, zo naast je? Even een bockwurst, slokje, ach, een walsje, ik beweeg mee. Ja proost, slokje, zo, ik voel hem al, slokje, wat heeft PSV vanavond gedaan? Zo, niet best! Slokje, proost, nee sorry, ik rook niet, slok, ja proost! Gezellig man, slokje, ja mijn vrouw zit daar, slokje en nog eentje, hap worst, ik begin met consumptie te praten, wacht even, slokje, haha, ja gezellig, klopt, slokje. Lekker worstje, proost, slokje.

Normpje | 16-09-23 | 23:21 | 1

Ja, zo gaat het wel. Plat vermaak. Alleen leuk als je zelf veel hebt gedronken.

Après toi | 16-09-23 | 23:42

I got a better idea, fuck me, you ugly son of a bitch.

uisge baugh | 16-09-23 | 23:45

@uisge baugh | 16-09-23 | 23:45:
zie PPuk 23:10

PPuk | 16-09-23 | 23:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Lale Gul is kritisch op Wierd Duk, in Het Parool.

Het is wat om anno 2023 bekend te staan als islamcriticus. Wie afrekent met religieuze dogma’s en verstikkende, geborneerde gemeenschappen was niet lang geleden nog gewoon progressief, contemporain, verlicht, geleerd en een (linkse) vrijgeest. Je behoorde vaak tot de culturele elite van kunstenaars, schrijvers, dichters, cabaretiers en filosofen. Das war einmal. Tegenwoordig word je verweten extreemrechts in de kaart te spelen, ben je nestbevuiler en islamofoob óf een verrader van islamcritici, omdat je twee columns geleden te aardig was voor de linkse Frans Timmermans. Dat is vloeken in de kerk.

Het laatste werd mij deze week voor de zoveelste keer verweten. Bart Nijman, eigenaar van de sarcastische actualiteitenwebsite GeenStijl – met wie ik ooit erg leuk dineerde bij Hans Teeuwen thuis –wijdde een tweet aan mijn column over het inkomen van Timmermans. ‘Dus Lale Gül ontsnapt aan een verstikkende religie om vervolgens omlaag te pissen op ‘kleinburgerlijk’ Nederland? Degenen die als eerste voor haar klaarstonden, zijn nu ‘dom rechts’, ‘extreemrechts’ en ‘kleinburgerlijk’, in een column waarin ze nota bene Frans Timmermans, prominent lid van moskeeronselpartij PvdA, verdedigt. Ironisch’. Wierd Duk, journalist van De Telegraaf, reageerde: ‘Is al een tijdje zo. Maar ach, de kachel moet ook branden’.

Ironisch is het zeker, dat ik door deze mannen geacht wordt als columnist loyaal te blijven aan een nieuwrechtse kerk en vermaand wordt omdat ik schreef dat de ophef over Timmermans inkomen overtrokken was. Ik heb in feite nog nergens iets gezegd over zijn politieke idealen en mijn felle kritiek op de PvdA en hun moskeegeronsel is lang en breed bekend. Toch ben ik over de schreef gegaan bij imam Nijman, want Timmermans is te links en te groen, dus ik mag niets aardigs over hem zeggen.

Après toi | 16-09-23 | 23:10 | 11

Lala is het gepeupel ontstegen. Leve Lala.

Duwbak_Linda | 16-09-23 | 23:59

Hier de aanleiding (F9 om te lezen)
www.parool.nl/columns-opinie/waarom-z...

Overzichtelijk wereldbeeld van normale mensen die rijk mogen zijn versus de fascisten van extreemrechts. Dag Lala.

Duwbak_Linda | 17-09-23 | 00:04

Lale heeft mss een klein punt, maar door van Haga erbij te betrekken slaat ze de plank mis.
Van Haga is totaal niet relevant in het politieke spel.
Waar het wél om gaat, is dat FT & Co mensen de maat nemen en zelf geen haar beter zijn en dáár mag je écht wel iets van vinden.
Mensen als Frans en Marcel van Dam hebben hun mond vol van herverdelen en nivelleren, maar geven zelf niks terug.
Ik heb niks tegen hún rijkdom, maar zij hebben iets tegen andermans rijkdom.
Een wezenlijk verschil.
En dat maakt hen hypocriet.
Heb je een grote muil? Prima.
Geef dan om je eigen rijkdom op ipv te zeggen dat heulemaal niet zo rijk bent.
Lale Gül is kritisch over de islam, maar niet rechts blijkbaar, da’s goed.
Iets wat we missen bij het huidige links.
Ze zijn niet eens meer islamkritisch, wat ze vroeger wél waren.
Links feminisme bestaat niet meer, daarvoor moet je tegenwoordig bij rechts zijn.
Verwarrende tijden.

Ruimedenker | 17-09-23 | 01:15
▼ 8 antwoorden verborgen

Zappa goes German...
Zappa - Stick it out
youtu.be/dWRS96Y8Xas?si=honZwealCAbUJ...
Fick mich, du miserabler hurensohn
(Du miserabler hurensohn)
Fick mich, du miserabler hurensohn
Streck aus deinen heissen gelockten
(Streck ihn aus) Streck aus deinen heissen gelockten
(Streck ihn aus) Streck aus deinen heissen gelockten schwanz
Ai-ai-ah
Mach es sehr schnell
Rein und raus (magisches schwein)
Mach es sehr schnell
Rein und raus (magisches schwein)
Bis es spritzt, spritzt, spritzt, spritzt
Feuer
Bis es spritzt, spritzt, spritzt, spritzt
Feuer
Aber beklecker nicht das sofa, sofa
Aber beklecker nicht das sofa, sofa
Aber beklecker nicht das sofa, sofa
Aber beklecker nicht das sofa, sofa
Pick me, I'm clean
I am also programmed for conversational English
I've got a better idea
Fuck me, you ugly son of a bitch

PPuk | 16-09-23 | 23:10

Eritreeërs vieren ook Oktoberfest.
nos.nl/l/2490717

Pretzel Logic | 16-09-23 | 23:09 | 1

In Israël hadden we onlangs ook plots een uitbraak van Eritrese rellen. Misschien iets cultureels?

Sneerpoets | 17-09-23 | 09:29

Ein Prosit der Gemütlichkeit!

Lompelul | 16-09-23 | 23:09

Van sommige woorden die we gebruiken, weet iedereen wel wat er bedoeld wordt, terwijl het dat helemaal niet (meer) is.
Als ik “gas geef” in een elektrisch auto, is er van gas geven is natuurlijk geen sprake.
Hoe zou dat dan moeten heten? ( O, ik lees net dat je dan met een energiepedaal te maken hebt.)
Maar een video nu, heeft niets meer te maken met een magneetband, net zo min als een foto tegenwoordig dat heeft met een gevoelige plaat.
Graag meerdere voorbeelden, uw ideeën en suggesties hierover. Hoe leuker, hoe beter!

SNAFU | 16-09-23 | 23:05 | 2

Ik draai uw nummer wel even en als we klaar zijn met elkaar aan de lijn te hebben, hangen we weer op.

Nuchternederland | 17-09-23 | 00:15

Ben ik met mijn telefoon aan het filmen? Video-en? Bewegende beelden als vele afbeeldingen (?) achter elkaar digitaal aan het opslaan/opnemen (?). Tijd voor een nieuw (Nederlands) woord, of gewoon filmen vasthouden. Mogen mensen over 100 jaar de etymologie opzoeken.

Sneerpoets | 17-09-23 | 09:26
▼ 1 antwoord verborgen

En Arthur hoeveel liters trok jij achterover? Jij zult er best geweest zijn.

Deurdonderer | 16-09-23 | 23:03

Nee nee. Ik klik niet.

Morgen nog een zomerdag.

Papa Jones | 16-09-23 | 23:39

Goedenavond. Welkom in het stamcafé met vanavond extra gratis alpenherrie waarmee ik als kind ben gefolterd.

HEINO - Blau blüht der Enzian
youtu.be/HBGnU4Q5pRg?si=aDlGCgZHqf26z...

Zwezerik | 16-09-23 | 22:59 | 4

Oef… prachtige stem, maar vreselijke muziek en een naar karakter

Trekhaas | 16-09-23 | 23:03
▼ 1 antwoord verborgen

Jaren geleden een week geweest met een groep mannen. Toen was een liter nog € 6,60 of zo. Wat een feest was het. Moest eenmaal thuis wel 2 dagen afkicken.

At_Dawn_They_Sleep | 16-09-23 | 22:57 | 2

Met die nickname begrip ik dat volkomen..;)

Smoelensmid | 16-09-23 | 23:34

Ik ben de 3 jaren geweest van onder naar boven een tientje

wilderst | 16-09-23 | 23:41

Dit nummer werd uitgebracht, decennia voordat Mutti Merkel het nodig vond om de Duitse bevolking te tracteren op heel veel cultuurverrijkers.
Grobscnhitt - Du schaffst das nicht
youtu.be/MSAUrES79_U?si=IaDecVRGAVDbK...

Arnold Layne | 16-09-23 | 22:51

@sir Ockels | 16-09-23 | 23:18: klopt ze kwamen van Hamburg waren begonnen in Amsterdam en blij dat ze weer in Nederland waren, morgen door naar Belgie.

Smoelensmid | 16-09-23 | 23:25

@MickeyGouda | 16-09-23 | 23:22: Niet alleen voor fietsers , ook voor hardlopers altijd open deur ;) Morgen middag komt de hardloper Louter Leuter hier langs;)) Gastvrijheid voor medeguurders is vanzelfsprekend!

Smoelensmid | 16-09-23 | 23:29

Heel vermakelijk altijd die verheerlijking van Nederland. Vooral de vergelijking met België is op het amusante af.
Blijven jullie lekker in je Vinex wijkjes, hutje mutje, met je autootje.
Het is best te doen hier.

J.Cash | 17-09-23 | 01:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Jawohl. Da’s Oktoberfest ist ganz geil:

Titten, titten, titten
Ficken, ficken, ficken
Ficken, titten, ficken
Und dan bier, bier, bier!

DankeSchon | 16-09-23 | 22:51 | 3

Het begint meestal met bier bier bier.

keestelpro | 16-09-23 | 22:55

Wat Gerard Reve al zei:
Hollanders zijn Duitsers die denken dat ze geen Duitsers zijn omdat ze melk drinken in plaats van bier.

Nonkel Frituur | 16-09-23 | 22:49 | 3

Gerard Reve was een vieze man en ik ben het compleet niet eens met hem. Over het paard getild zoals zoveel zogenaamd geletterden.

Koppig | 16-09-23 | 22:58

@Koppig | 16-09-23 | 22:58: Daar heb ik geen idee van eigenlijk. Een vriendin van me is verpleegster en was dat ook in het rusthuis waar Reve gestorven is. Ik zou het haar kunnen vragen, maar ik betwijfel of ze er enig idee van had dat hij een bekende schrijver was.

Nonkel Frituur | 16-09-23 | 23:06

Nou, vooruit dan maar. Laten we dan maar beginnen met een vet rockende polka en oh ja om de feestvreugde wat te verhogen, *gooit wat plastic glazen vreugdebier in de rondte*

The Heimatdamisch - Sweet Child o' Mine
youtu.be/wbsEZzgCwmI?si=xa-LZ9w8OTiXC...

Zwezerik | 16-09-23 | 22:46 | 3

Dit is geweldig!

Arnold Layne | 16-09-23 | 22:47

Meer dan polka en walsen heb je niet nodig voor leuke muziek.

keestelpro | 16-09-23 | 22:52

Is een klassiekertje!

At_Dawn_They_Sleep | 16-09-23 | 22:53

ik zat vanaf 12u in de Hacker Pschorr... om 13u merkte je dat het merendeel van de 9000 man (m/v) al dronken waren. Ein prosit!

tetris | 16-09-23 | 22:45

Zou kunnen kees

schillenboer | 16-09-23 | 22:41

Rond de €15 voor een liter pils op Oktoberfest. Doe mij maar een gratis glas water.

HankHill | 16-09-23 | 22:39

Wat een barbaars feest. Afschaffen!

kleybeuker | 16-09-23 | 22:38

Een Duits-Amerikaansevgelegenheids samenwerking. Prachtige muziek, een zanger met een 4-octaaf stembereik. Jammer dat de gitarist meedeed aan de bestorming van het Capitool, maar de muziek blijft prachtig
Demons and Wizzards - Fiddler in the green.
youtu.be/UgaedomlPZE?si=q7bpPthRHl2-9...

Arnold Layne | 16-09-23 | 22:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat is er fout met die lachlijn.. lijkt verdomme bijna een polyester eethoek;(

Smoelensmid | 16-09-23 | 23:44

Is het nou alweer Oud Jaar? Die tijd gaat toch snel. Ik dacht dat we nog wat maanden hadden, en het is nog veel te warm buiten (maar ja, klimaatverandering zeker). Al dat vuurwerk.

Of omdat de jeugd de pepernoten en sjokoladeletters heeft zien liggen, dachten ze niet achter te kunnen blijven, en is het al de halve avond warzone hier.

Met_baard | 16-09-23 | 22:27

Dus het Oktoberfest begint half september?

laurentius | 16-09-23 | 22:25 | 8

Ik ga voorlopig nergens heen, auto volgeladen, kom naar 1700km doodmoe aan, blijkt de rekening niet tekloppen van het hotel. Zit dat mens aan mijn telf, alles eraf, kan niet eens meer bellen. Afspraken die niet doorgaan, winkelen, moet je alles zelf doen, ligt een ding bij de HEMa, zoek het maar uit, de drogist hetzelfde, kom bij de Jumbo , ook alles zelf doen, ik wil gewoon geholpen worden. Onderweg terug, koffie zelf doen, iedereen staat de kloje, nog net op tijd om brood te halen, kom eindelijk thuis, poort dicht, andere poort, hond weg, andere auto onder de regenwater, hond blaft, waar blijven jullie, rent de badkamer in, mand in, slaapt. De andere mand nog in de auto en die van buiten zeiknat geregend.verder was mijn dag wel goed. Dus blijf voorlopig thuis. Groetjes uit Spanje.

gato | 17-09-23 | 01:55

Deze jongeren reserveren alvast een tafeltje, zoals ze in hotels om 07:00 ook alvast een handdoekje leggen op "hun" stoel bij het zwembad en pas na de lunch terug komen.

Sneerpoets | 17-09-23 | 09:18

@gato | 17-09-23 | 01:55:
Probeer dan ook alleen als het echt niet anders kan naar NL te reizen. Anders is het gewoon eigen schuld en niet domme pech.

Ruud Hazes56616330 | 17-09-23 | 10:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Ja toch

Koppig | 16-09-23 | 22:26

Haha ge-wel-dig!

keestelpro | 16-09-23 | 22:57

Beste lied ooit.

kleybeuker | 16-09-23 | 22:39

Zo zie je dus dat formule 1 ... saai als wat, maar dat terzijde.... alleen gaat om wie heeft de beste auto. Niet om skills

schillenboer | 16-09-23 | 22:20 | 6

@schillenboer | 16-09-23 | 22:30:
Wellicht is de auto op endurance gebouwd en gaat hij in de laatste ronden het verschil maken. Ik gok maar wat hoor. Ik weet zeker dat Max niet in de middenmoot gaat eindigen morgen.

keestelpro | 16-09-23 | 22:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Heerlijk met een witte braadworst en zuurkool en een kaiserbrödchen , bischen senf dazu, herrlich!
Mahlzeit!

laurentius | 16-09-23 | 22:20

Zit hier lekker aan de Weihenstephaner.
Proost allen!

Reebensteeltje | 16-09-23 | 22:18 | 4

Die zijn gut ! Zit zelf aan de Hefe Weizen van Schultenbräu. Proost ook allen !!

LD69 | 16-09-23 | 22:19

ik zat vanaf 12u in de Hacker Pschorr... om 13u merkte je dat het merendeel van de 9000 man (m/v) al dronken waren. Ein prosit!

tetris | 16-09-23 | 22:40
▼ 1 antwoord verborgen

15 EU voor een ltr valt nog mee.
Gaat je hier niet lukken.

Ruimedenker | 16-09-23 | 22:16 | 1

Ach, voorlopig zit ik nog aan de pullen van een halve liter à raison van € 1.10. Zal wel weer wennen worden in de winter in NL.

Hajduk | 17-09-23 | 08:41

Ik ga wel in de zomer op een Duits terrasje van een Duits biertje genieten. Die massa's mensen, waarvan dan ook nog een aantal dronken, trekken me niet.

thanseeuwen | 16-09-23 | 22:15 | 2

Dronken Duitsers in Duitsland zijn best td pruimen, dronken Nederlanders in Nederland daarentegen….

Ruimedenker | 16-09-23 | 22:18

het vervelende is dat er dronken Engelsen en Amerikanen tussen zitten, dat maakt het een tandje erger.

AntiZanicz | 16-09-23 | 22:48

Deze prachtige traditie zal binnenkort ook wel verboden worden.

laurentius | 16-09-23 | 22:13 | 2

Daar zegt u wat. Twee weken lang ongebreideld alcoholgebruik en eten van varkensvlees (worst). In de ogen van de Maangod en zijn Profeet (VzmH) vreselijk natuurlijk. Ik hoop dat de beveiliging in orde is …..

theo-is-dood | 16-09-23 | 22:43

zo is men in Duitsland niet.
Overigens zijn er in meer plaatsen dichterbij bierfeesten. Ieder excuus is een goed excuus in Duitsland.
Op de Cebit in Hannover kon je ook leuk bierfesten.

AntiZanicz | 16-09-23 | 22:47

Uitdaging.
Drink uw glas leeg vóórdat het bier hartstikke dood slaat.

Kapitein Sjaak Mus | 16-09-23 | 22:09 | 4

@Flightless bird | 16-09-23 | 22:45: Sjaak moet nog even oefenen met het onderdrukken van z’n kokhals reflex.

HankHill | 16-09-23 | 22:48

Sjaak wil gewoon niet toegeven dat ie af en toe zeeziek is.

Flightless bird | 16-09-23 | 22:58

Het zal je verbazen hoe lang dat bier goed en koud blijft in zo'n literpul.

Lompelul | 16-09-23 | 23:14
▼ 1 antwoord verborgen

Word daar ook gestaakt na het gooien van pils?

CornholioNL | 16-09-23 | 22:09

Ach het kan verkeren…
*halve liters tapt hier in café

Flightless bird | 16-09-23 | 22:08

Goedkoper dan dezelfde hoeveelheid bier aan fluitjes in een Nederlands cafe.

JanVergoor | 16-09-23 | 22:06 | 4

En ook nog eens lekkerder bier.

laurentius | 16-09-23 | 22:16
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland