achtergrond

Geenstijl

Hallo D66. Hoe vinden we zelf dat het gaat?

Laat D66'ers vrij, en de rest vallen

Goedemorgen. Zomaar twee berichten uit de vaderlandse media.

Berichtje 1: Video - PvdA, SP, Omtzigt en PVV slopen D66 (nog een keer) over partijfinanciering. D66 heeft zich als zo'n beetje de enige partij in Den Haag niet uitgesproken voor het stellen van een maximum aan de bedragen die je aan een politieke partij mag schenken. Zou dat mogelijk misschien eventueel in theorie we gooien maar een balletje op toevallig iets te maken hebben met de 1 miljoen euro die D66 ontving van miljardair Steven Schuurman?

Berichtje 2: Agressieve lobby voor datacentrum in Zeewolde nekte Facebook. Heel Den Haag had kotsbeu van de arrogante houding van de lobbyist van een bedrijf dat half Nederland leip heeft gemaakt met nepnieuws, ondertussen op volstrekt willekeurige wijze de vrijheid van meningsuiting inperkt en nooit de telefoon opneemt als iemand wil weten waar dit nou eigenlijk allemaal op slaat. Maar dat ging dus fout. *"Dat kwam mede door de manier waarop Facebook-lobbyist en voormalig beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie van D66 Edo Haveman ministeries en betrokken ambtenaren en politici benaderde, zeggen betrokkenen tegen NRC." *

Maar hoe kan dat nou? D66 is toch een hele nette partij voor hele nette mensen die alleen maar hele nette dingen doen (okee, niet altijd, maar dan komen er hele nette onderzoekscommissies of wordt Sydney Smeets op een hele nette partij op straat Twitter gekeild)?

 Tijd voor nog een stuk of zesentwintig onafhankelijke journalistieke portretten over de andere kant van Sigrid Kaag op de NPO.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.