achtergrond

Geenstijl

Rechter: Gündogan moet terug in fractie Volt

Wuut

Nilüfer Gündogan moet per direct teruggezet worden in de fractie van Volt. Dat heeft de rechtbank vandaag besloten na het kort geding van vorige week. Ook moet VOLT Gündogan een voorlopige schadevergoeding van 5000 euro betalen. Een ongekozen rechter mag dus in dit land bepalen dat gekozen Kamerleden (in dit geval: Laurens Dassen en Marieke Koekkoek) moeten samenwerken met iemand, waar ze niet mee willen samenwerken. Riep daar iemand dikastocratie? Hoe dan ook heeft de rechter wel gelijk dat ze er bij Volt een potje van hebben gemaakt in deze affaire: "een schorsing van Gündoğan zonder deugdelijke uitleg waarom, zonder de aard van de klachten toe te lichten en zonder enige vorm van hoor en wederhoor, kan niet door de beugel". Dat wordt gezellig bij de komende fractievergadering. Belangrijkste politieke vraag die nu overblijft: gaat VOLT (waar ze een beetje raar zijn) politieke consequenties verbinden aan deze rampzalige uitspraak? Of is het heel erg 'oude bestuurscultuur' om nu te vragen of partijleider Dassen en/of co-voorzitters Peter-Paul de Leeuw en Sacha Muller op gaan stappen?
HELE UITSPRAAK: Daarrrr
PS: Zelfde rechter als in de zaak CIDI vs. Baudet
TOTALE KERMIS UPDATE: Dassen maakt excuses, Gündogan weer opgenomen in de fractie. Ze gaan nu samen in mediation.
NOG MEER KERMIS: Volt-bestuur schrijft aan leden: *"De getuigenissen en ervaringen van de 13 melders staan nog steeds. Zij hebben de moeilijke en moedige stap gezet om naar voren te komen. We zijn er voor hen en zetten het onderzoek in hun belang voort." 
VERKLARING GÜNDOGAN: 'Handelwijze door VOLT ingeschakeld bureau is verwerpelijk, maar ik verheug me erop om mijn werk bij VOLT te hervatten'
*DUS: Een politieke partij en een Kamerlid vechten een interne ruzie openlijk uit en gebruiken publiek geld voor een rechtszaak die uiteindelijk tot gevolg heeft dat het Kamerlid in de fractie blijft. En oh ja, het onderzoek naar het gedrag van het Kamerlid gaat gewoon door.

UPDATE - Verklaring Gündogan

UPDATE - Verklaring Gündogan

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.