achtergrond

Geenstijl

Onderzoek: Jeugd niet zo groen als gedacht

Willen ook gewoon vlees kauwen en autorijden

Hoewel Greta en haar zelfvoldane quinoakornuiten ons graag doen geloven dat het de vastgeroeste ouderen zijn die de toekomst van de ruimdenkende jeugd verpesten, blijkt die jeugd zelf ook geen zin te hebben om hun leven om te gooien voor het klimaat. Uit Duits onderzoek blijkt meer dan de helft van de ondervraagde 14- tot 29-jarigen zijn gewoontes helemaal niet wil aanpassen onder druk van Timmerfrans en zijn groene musketiers. 56 procent maakt zich weliswaar zorgen om het klimaat, maar de meerderheid vindt het voornamelijk een politiek probleem. Zeker 80 procent wil gewoon auto rijden en 74 procent wil sowieso vlees in dat vreetgat blijven duwen. De klimaatstrijders mogen dus stoppen met de illusie dat ze namens alle jongeren spreken, want de meeste leeftijdsgenoten staan er toch een stuk neutraler in dan de drammers met hun gevingerverfde kartonnen bordjes. Die zien ook wel in dat we op de fiets niet overal komen en we liever Flappie dan Flappie's voer met Kerst serveren en als zelfs NRC-lezers de klimaatgekte "te betuttelend" vinden is het draagvlak sowieso verdwenen. Niet dat het uitmaakt, want de doelen zijn al gesteld, de miljarden al gereserveerd en de lobbyisten al gerustgesteld dat de druk bij het volk komt te liggen en niet het bedrijfsleven. Deze klimaatstrijd gaat gevoerd worden, of u nu wil of niet.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.